Nestlé NAN Antikoliki - pregled

Hrana

Sažetak članka

NAN ("NAN") dječja formula proizvodi Nestle zabrinutost, koja ima dugogodišnje iskustvo u proizvodnji takvih proizvoda od 1867. godine, kada je osnivač tvrtke Henry Nestle stvorio prvi prototip moderne zamjene dojke. Od tada, zabrinutost je nastavila raditi na poboljšanju mliječnih formula, primjenjujući teorijska znanja i temeljita istraživanja kako bi se stvorili proizvodi koji su što bliži ženskom mlijeku i davanje bebe prehranom u slučaju odsutnosti ili nemogućnosti dojenja.

Vrste i sastav smjese "NAS" za zdravu djecu

Budući da su potrebe djeteta za hranjivim tvarima i biološki aktivnim tvarima različite u različitim vremenima u životu, Nestleova je zabrinutost stvorila liniju mliječnih formula i dječjeg mlijeka Nacionalne akademije znanosti.

 1. "NAN" 1 Formula suhe mlijeka od rođenja.
 2. "NAN" 2 Formula za suhu mlijeku od šest mjeseci.
 3. "NAN" 3 mliječno mlijeko s dvanaest mjeseci.
 4. "NAN" 4 bebe mlijeko s osamnaest mjeseci.

Morate se pridržavati dobi naznačenog na pakiranju s mješavinom, budući da tijelo mlađeg djeteta još nije prilagođeno percepciji smjese namijenjene starijoj djeci. Oblik pakiranja mješavina je prošao neke promjene. Na poklopcu se pojavio prozirni prozor, koji otvara mjernu žlicu, izoliranu od proizvoda s folijom. Sada možete jednostavno uzeti žlicu, a ne da se uključite u njegovu potragu u smjesi, čime se krši njegova sterilnost.

Pored suhog, postoje tekuće smjese "NAN" 1.2 u pakiranjima od 200 ml, koje se u sastavu ne razlikuju od suhih, a jedina stvar koju treba učiniti prije nego što ih daju djetetu ulijeva je u bočicu i zagrijava.

Što je OPTIPRO bol u mješavinama "NAS" i zašto je tamo uvedena?

"NAN" 1 i "NAN" 2 su prilagođena dojenčeta, a "NAN" 3 i "NAN" 4 suhe mlijeko za piće za djecu. Glavna razlika između ta dva je smanjen sadržaj bjelančevina u prilagođenim smjesama zbog značajne količine demineralizirane sirutke. U mliječnim napicima potrebno je uravnoteženje proteina kroz obrano mlijeko i protein sirutke. Zbog toga u "NAN" 1 optimalni odnos proteina sirutke i kazein 70:30 je blizu istog omjera u majčinom mlijeku jednakom 80:20. Možda niti jedna druga mješavina ne može pohvaliti iste gotovo savršene vrijednosti. Za "NAN" 2, "NAN" 3 i "NAN" 4 omjer proteina sirutke i kazein je 60:40, kao i za zrelo majčino mlijeko žene. Ovaj protein se zove OPTIPRO. Smanjuje metaboličko opterećenje i smanjuje rizik od pretilosti u budućnosti zbog pravilnog omjera proteina i održavanja potrebne ravnoteže aminokiselina. Produljeni učinak prehrane u ranom djetinjstvu na karakteristike metabolizma u odrasloj državi danas postaje sve potvrđen, a u tom svjetlu OPTIPRO protein izgleda vrlo uvjerljivo. Budući da se mliječno mlijeko razlikuje u aminokiselinskom pripravku od kravljeg mlijeka, u smjesu "NAN Optipro 1" uvedene su nezamjenjive aminokiseline, posebno potrebne za dojenčad: taurin, fenilalanin i histidin.

Ostale značajke sastava

Prirodna ugljikohidratna komponenta NAN proizvoda za zdravu djecu je laktoza koja u kombinaciji s maltodekstrinom daje slatki okus, osigurava potrebnu energiju djetetovom tijelu, pridonosi dugotrajnom osjećaju sitosti i čini mješavinu gušća. U NAN 3 i NAN 4 nema sukroze, što ih pozitivno razlikuje od nekih sličnih proizvoda drugih proizvođača.

Masna komponenta je predstavljena mješavinom ulja i ribljeg ulja, pružajući tijelu esencijalne masne kiseline. Sve do nedavno, palminoin, jedna od frakcija palminog ulja, korištena je u smjesama "NAS". Međutim, zbog rasprostranjenog "anti-oglašavanja" palminog ulja, Nestle je odbio koristiti. Sada u dječjoj hrani "NAN" 1,2,3,4, ovisno o podjeli po dobi dojenčeta, iz biljnih ulja možete pronaći samo suncokret, suncokret s visokom oleinskom, niskoreguliranom repom i kokosom. Kompleks višestruko nezasićenih masnih kiselina u smjesama "NAN" naziva se "Smart Lipidi", od kojih su najvažniji dokoza-heksenska kiselina (DHA) i arahidonska kiselina (ARA), koji ojačavaju imunološki sustav i nužni su za pravilan razvoj vida i mozga.

"NAN" mješavine za bebe jedna su od rijetkih svježih mješavina koje sadrže probiotike - žive kulture bifidobakterija BL, koje doprinose formiranju korisne mikroflore velikog crijeva i jačaju imunološki sustav. Kompozicija "NAN" 2,3,4 dodatno uključuje laktobacil DENTA PRO, koji nastanjuje cijeli probavni trakt zdrave osobe i popunjava usnu šupljinu, pridonosi prevenciji karijesa.

Sve mješavine "NAS" sadrže potrebni kompleks vitamina i minerala koji udovoljavaju dobnim potrebama novorođenčeta.

Nova ambalaža i novi sastav smjese "NAS" 1

Čitajte i članke o drugoj mliječnoj formuli:

Terapeutske i profilaktičke i terapijske smjese "NAS"

Te se smjese upotrebljavaju kratko vrijeme koje je propisao pedijatar u svrhu terapeutske i profilaktičke terapije dijetama. U cjelini, oni su karakterizirani istim sastavom kao i za smjese "NAN" za zdravu djecu, ali postoje i razlike koje se odnose na osobitosti njihove svrhe.

"NAN kiselo mlijeko" 1,2,3

Doprinosi normalizaciji crijevne mikroflore, poboljšava probavu, štiti od crijevnih infekcija i jača imunološki sustav.

Sastav "NAN kiselo mlijeko" razlikuje se od uobičajene "NAN" zbog zrenja mliječne komponente pod djelovanjem posebnih mikroorganizama koji uzrokuju laktičku fermentaciju. Ovaj proces je popraćen slomom proteina, laktoze i masti s nastajanjem brojnih kemijskih spojeva iz temelja novih (vitamina, mliječne kiseline, baktericidnih supstanci) ili produkata raspada originalnih spojeva (peptidi, masne kiseline). Zapravo, dio rada probavnih enzima gastrointestinalnog trakta uzima kvasac bakterije, čime proces probave postaje sve brži i energetski intenzivan. "NAN fermentirano mlijeko" 2,3 razlikuje se u jednakom omjeru proteina sirutke i kazeina. Sve smjese "NAS fermentiranog mlijeka" sadrže žive mliječne kiseline i bifidobakterije koje određuju njihova probiotička svojstva.

"NAN Antikoliki"

Glavna je svrha spriječiti nastanak kolike. Smjesa je namijenjena djeci od rođenja i nema podjelu prema dobi.

Mješavina proteina je djelomično hidrolizirana, što olakšava proces asimilacije smjese i smanjuje rizik od alergijskih reakcija. Nizak sadržaj laktoze smanjuje fermentacijske procese uzrokovane privremenim smanjenjem aktivnosti laktaze u prvim mjesecima života i stvaranjem plina, što uzrokuje koliku djetetu. Probiotička kultura lactobacilli L. reuteri podržava probavu, potiče razvoj korisne crijevne mikroflore i potpuno je sigurna za novorođenče.

"NAS Triple comfort"

Koristi se za uklanjanje simptoma funkcionalnih poremećaja probavnog sustava, popraćenu kolikom, zatvorom, kršenjem intestinalne mikroflore. Smjesa je namijenjena djeci od rođenja i nema podjelu prema dobi.

Sastav je sličan onome u "NAN Antikoliki". Razlika leži u dodatnom uvođenju prebiotika (oligosaharida), potrebnih za normalan razvoj korisne crijevne mikroflore.

"NAN Hypoallergenic" 1,2,3

Koristi se ako postoji povezana predispozicija na alergiju na protein kravljeg mlijeka ili kao srednja smjesa pri prenošenju djeteta iz medicinske u konvencionalnu prilagođenu smjesu.

Pripada broju profilaktičkih hipoalergenskih smjesa, jer sadrži djelomično hidrolizirane proteine ​​sirutke, što smanjuje rizik od alergijskih reakcija. Stupanj cijepanja proteina je veći nego u ostalim smjesama "NAN" s hidroliziranim proteinom. Live bifidobacteria BL - jedina kultura mikroorganizama smjese.

"NAN Antireflux"

Pomaže u uklanjanju regurgitacije kod dojenčadi. Smjesa je namijenjena djeci od rođenja i nema podjelu prema dobi.

Zbog dodavanja sredstva za zgušnjavanje, škrob djeluje kao debeli ugrušak u želucu, koji sprječava regurgitiranje i daje dugi osjećaj sitosti. Istodobno, škrob ima učinak učvršćivanja, dakle, s tendencijom za zatvori, ova mješavina nije prikladna za dijete. Bjelančevina se umjereno hidrolizira, lako probavlja i smanjuje vjerojatnost alergijskih reakcija. Probiotička kultura laktobacila L. reuteri slična onoj koja je dio majčino mlijeka pomaže smanjiti trošenje pljuvače, normalizira mikroflore i blagotvorno djeluje na probavu djeteta.

"NAN bez laktoze"

Dizajniran za djecu s nedostatkom laktaze, pomaže djetetovom tijelu da se oporavi od prošlih dijareje. Smjesa je namijenjena djeci od rođenja i nema podjelu prema dobi.

Smjesa nije hipoalergijska, omjer proteina sirutke i kazein je 60/40, a razlikuje se od "NAN" 1 povećanjem udjela kazeina. Laktoza se zamjenjuje glukoznim sirupom, koji se apsorbira puno lakše. Probiotike predstavljaju L. reuteri lactobacilli.

"Pre NAS" za prerane bebe

Namijenjen prehrani preranih i malih dojenčadi. Pruža dijete sa svim potrebnim tvarima za brz rast.

Omjer proteina sirutke i kazein 70/30. Protein mješavine djelomično je hidroliziran, što pozitivno utječe na brzinu apsorpcije i smanjuje rizik od alergija. Optimalna ravnoteža kalcija i fosfora pridonosi pravilnoj formiranju koštanog tkiva. Smjesa se koristi sve dok dijete ne dosegne 1800 g tjelesne težine, jer sadrži prilično visok udio bjelančevina od 2,2 g / 100 ml smjese, nakon čega se "Pre-NAN" zamijeni s uobičajenom prilagođenom smjesom. Uz suhu smjesu, postoji tekuća tekuća smjesa Pre-NAS 0 (PreNAN) spremna za upotrebu.

Enricher za dojilje "Pre-NAN FM85"

Za posebne medicinske svrhe za mršavljenje i preuranjene bebe kako bi obogatili majčino mlijeko.

PreNAN FM 85 doprinosi obogaćivanju majčinog mlijeka s esencijalnim hranjivim tvarima, čija količina, unatoč jedinstvenom sastavu prerane majke mlijeka, i dalje je slaba. Također, fortifikator za majčino mlijeko (fortifier) ​​omogućuje vam da povećate količinu prehrane djeteta, ako dojite mlijeko nije dovoljno. Moguće je koristiti "Pre NAS FM85" prema općoj shemi uzgoja ili nakon analize majčinog mlijeka žene, uzimajući u obzir pojedinačne karakteristike. Upotreba ove moći zahtijeva obvezno promatranje liječnika.

Pro i kontra suhe adaptirane smjese "NAS"

Bilo koja smjesa nije idealna hrana za hranjenje novorođenčeta i uvijek ima svoje pozitivne i negativne strane. Hranjenje djeteta, čak i sa stajališta majke, s dobrom smjesom koju preporučuje brojna recenzija, uvijek nosi rizik od pojedinačnih reakcija u obliku kolike, zatvora i alergija. Mješavina "NAS" može se s pravom klasificirati kao jedna od najboljih smjesa na tržištu. Ako niste zbunjeni cijenom (oko 650 rubalja po 400 g), možete sigurno povjeriti bogato iskustvo Nestlea i odlučiti se za tu smjesu.

Stvarčice

 1. To je jedina mješavina za bebe od rođenja "NAS" 1 s jedinstvenim sastavom bjelančevina što je bliže omjeru proteina sirutke i kazeina u proteini mlijeka.
 2. U smjesama "NAN" 1,2,3,4 nema palminog ulja.
 3. Smjesa sadrži potrebne polinezasićene masne kiseline, nukleotide, probiotike, esencijalne aminokiseline, vitamine i minerale.

kontra

 1. Sadržaj laktoze nešto je veći nego kod majčino mlijeka, što može imati loš učinak na probavu tijekom nedostatka laktaze.
 2. Osmolalnost smjese je veća u usporedbi s majčinim mlijekom, što daje povećano opterećenje na sustavu izbacivanja djeteta.
 3. Prebiotici su odsutni.

Pregled mješavina NAS Optipro za novorođenčad: sastava dječje hrane, vrste i tablice s uputama

Mješavine "NAS" su tražene među mladim majkama čije bebe dobivaju umjetno ili mješovito hranjenje. Recenzije o njima su prilično kontradiktorne, ali većina roditelja vjeruje samo ovom proizvođaču. U liniji proizvoda prikazani su mješavine za različite namjene, uključujući i za preuranjene bebe. Shvatite koja će prednost omogućiti proučavanje njihovih značajki.

Mješavina NAN-a je popularna na tržištu prehrane za djecu umjetne hranidbe, ali koja je njegova prednost?

O proizvođaču

Proizvodi NAN marke su proizvedeni od 1962. Nestle zabrinutost. Prva serija mješavina dizajnirana je za zdrave bebe s dobrim apetitom. Postupno, međutim, raspon postaje složeniji i proširen. Od 2004, bifidobakterije su dodane proizvodima za normalizaciju probave. Tijekom 2010. godine potrošačima je ponuđeno Denapro Milk za prevenciju stomatoloških bolesti.

Asortiman NAN osnovnih mješavina za zdrave djece

Potrebe hranidbe djece različitih dobnih skupina nisu jednake. S obzirom na to, stručnjaci tvrtke Nestle izradili su takve proizvode:

 1. "NAS 1" - proizvod za novorođenče (0-6 mjeseci). U sastavu - mineralne i vitaminske dodatke za podizanje imuniteta.
 2. "NAS 2" - proizvod od šest mjeseci do godinu dana. Sastav je sličan "edinichke", ali uzima u obzir rastuće potrebe za hranjivim tvarima.
 3. "NAS 3" - mlijeko iz godine. Kao dio proizvoda - korisne bakterije i lipidi, korisni su za probavni sustav i postaju dobra prevencija karijesa.
 4. "NAS 4" - mlijeko od 18 mjeseci. Sastav je sličan "trojici", uzimajući u obzir dobne potrebe malih.
 5. Spremno mlijeko u pakiranju u 200 ml. Treba ih zagrijati i poslužiti u čašu, bocu.
Mješavine NAS proizvedene za različite dobi djeteta

Glavne komponente osnovnih NAN mješavina

Balansirana mliječna formula NAN daje hranjive tvari za djecu u dobi njih. Sastav proizvoda karakterizira takva obilježja:

 • Bifidobacteria BL. Normaliziranje i održavanje zdrave mikroflore, jačanje imunološkog sustava.
 • Optimizirani protein Optipro. Pruža jednostavnu probavljivost mlijeka, punog rasta djeteta.
 • Masne kiseline - omega-3 i omega-6. Jačanje imunološkog sustava, doprinijeti razvoju živčanog sustava i mišića.
 • Nedostatak okusa, boja. Proizvodi imaju prirodni okus, čine pravu prehrambenu naviku.

Sastav proteina

"NAN" 1 i 2 - mješavine mlijeka i NAN 3 i 4 - suhe mlijeko za piće i kuhanje. Važna je razlika između proizvoda - nizak sadržaj bjelančevina u smjesama zbog demineralizacije sirutke. Omjer proteina sirutke i kazeina je kako slijedi:

 1. u №1 - 70 do 30 (blizu majčinog mlijeka, u kojem je udio 80 do 20);
 2. u "NAN 2, 3" - 60 do 40 (kao zrelo majčino mlijeko).

Protein u smjesama NAN i bebe žele se naziva Optipro. Njegova prisutnost smanjuje rizik od pretilosti smanjenjem metaboličkog opterećenja na tijelu. Vrijedne aminokiseline doprinose tome: taurin, gestidin i drugi.

Sastav masnoća

Masna komponenta suhih mješavina predstavlja riblje ulje i biljna ulja. Ranije, palmin olein je dodan, međutim, zbog širenja negativnih informacija i palminog ulja, Nestle je odbio i pronašao drugačije rješenje. Osnovna prehrana proizvođača sad sadrži ove ulja:

 • suncokreta;
 • kokos;
 • nisko silovanje repice.

Također u prehrani su polinezasićene masne kiseline, nazvane "pametne lipide". Najvredniji od njih su DHA i ARA (dokozaheksenska kiselina i arahidonske kiseline), važni za imunološki sustav, oči i mozak.

Sastav ugljikohidrata

Laktoza je važna ugljikohidratna komponenta proizvodnje. U kombinaciji s maltodekstinom (brzim ugljikohidratima) daje slatki okus koji djeca vole. Ugljikohidratne komponente daju tijelu potrebnu energiju dojenčadi, daju dugotrajnu zasićenost, utječu na debljinu mješavine (čine ga gustim). Mlijeko proizvođača ne sadrži saharozu (šećer od šećerne trske), što pozitivno razlikuje proizvode od njihovih analoga.

Ostale komponente

Proizvodi sadrže živu kulture bifidobakterija BL. To su probiotici koji su odgovorni za stvaranje normalne mikroflore u zidovima debelog crijeva, jačanje imunološkog sustava. U smjesama "NAN 2" također se nalaze bakterije Denta Pro, odgovorne za prevenciju karijesa. Sprječavaju razvoj bakterija koje uništavaju zubnu caklinu, koloniziraju probavni trakt.

Terapeutske i profilaktičke smjese NAN i njihov sastav

U svrhu terapijske prehrane koriste se fermentirano mlijeko i druge mješavine s izvornim sastavom. Pediatri ih određeno određeno vrijeme ispravljaju stanje djeteta. Za terapijske i profilaktičke proizvode karakterizirane sličnim sastavom karakterističnim za cijeli raspon hrane. Međutim, postoje značajne razlike povezane s vrstama obveza.

"NAN" fermentirano mlijeko

Popularna smjesa fermentiranog mlijeka "NAS" poboljšava probavu, normalizira crijevnu mikrofloru, jača imunološki sustav. U sastavu se odlikuje prisutnošću fermentirane mliječne komponente i uključuje:

 • žive kulture BL - ojačati imunitet djeteta;
 • bakterije mliječne kiseline proizvedene tehnologijom biofermentacije - ojačati tijelo i spriječiti razvoj infekcija.

Mješavine prilagođene fermentiranim mlijekom NAN 1, 2 i 3 sprječavaju zatvor, koliku, pružaju zdravi zvuk spavanja. Sadrže dovoljno željeza kako bi spriječili anemiju u djetinjstvu.

Kao što znate, s problemima s probavom, dječji san postaje loš. Taj se problem može riješiti mješavinom NAS

"NAN" je hipoalergenski

"NAS 1 hypoallergenic" - profilaktičke smjese, uključujući i djelomično hidrolizirane proteine ​​sirutke. Razina proteinskog cijepanja je znatno veća nego kod ostalih Nestle proizvoda, koji također sadrže djelomično hidrolizirani protein. Dodjeljivanje kada se nalazi za alergiju na kravlje mlijeko bjelančevine ili kao srednje hrane prilikom prelaska na redovne proizvode s medicinskim. Zahvaljujući živim kulturama, hipoalergenske smjese "NAN" 1, 2 i 3 su udobne za probavu (za detalje pogledajte članak: Što su hipoalergenske smjese za novorođenčad?).

"NAN" antikoliki

Stari naziv smjesa je "NAN Comfort". Zbog djelomično hidroliziranog proteina, proizvod smanjuje rizik od alergija i nelagode u hrani. Sadržaj male količine laktoze gotovo eliminira fermentaciju i koliku. Probiotici L. reuteri pomažu kolonizirati crijeva s pozitivnom mikroflora.

Razvijen posebnom tehnologijom, Optipro kompleks omogućuje jednostavnu probavu gotovog mlijeka djetetovim tijelom. Također u proizvodu postoje ARA i DHA lipidi, vitaminski kompleks, važni elementi u tragovima. Smjese mogu poslužiti kao jedini izvor prehrane za novorođenčad od 0 do 6 mjeseci.

"NAS" bez laktoze

Proizvod bez laktoze osmišljen je za hranjenje beba s nedostatkom laktaze u situaciji u kojoj tijelo ne može probaviti mliječne proizvode od rođenja. Oni pomažu da se oporave od crijevnih infekcija, gastroenteritisa, proljeva, nemaju dobna ograničenja (mogu se koristiti čak i za hranjenje novorođenčadi). Često se propisuju za česte kolike i regurgitaciju.

Proizvod bez laktoze nije hipoalergenski, razlikuje se od proizvoda br. 1 prema postotku proteina i kazeina (60 do 40). Proizvođač je zamijenio laktozu lakše probavljivog laktoza sirupa. L. preuteri laktobacili su dodani kao prebiotici. Smjesa sadrži kompleks vitamina i minerala visokog stupnja, linolensku kiselinu, biljna ulja, cjeloviti mliječni protein.

"NAN" trostruko udobnost

"Triple comfort" iz NAN-a je prilagođeni proizvod koji eliminira funkcionalne poremećaje probavnog sustava kod djece od rođenja. Posebna formula pomaže u uklanjanju konstipacije, kolike, smanjenju učestalosti regurgitacije. Mješavina "Toy Comfort" normalizira učestalost stolice, pridonosi stvaranju pravilne crijevne mikroflore.

Mješavina "Nan Comfort" uključuje lactobacilli L. reuteri, "pametne" lipide, hidrolizirani protein "Optipro", prebiotici. Dodatno su uključeni mineralni i vitaminski kompleks, oligosaharidi, krumpirov škrob. Među sastojcima "Triple Comfort" je palmino ulje.

"NAN" antireflux

Mješavine "NAS" AR 1 pedijatri propisati novorođenčadi i bebe do 6 mjeseci s roditeljima žale česte regurgitation. Pozivaju se na medicinsku prehranu koja se ne koristi kao glavna hrana za bebe. Njegov refluks se koristi zajedno s dojenjem, drugim vrstama smjesa. Među sastojcima suhe "Antireflux":

 • hidrolizirani protein sirutke;
 • kulture L. reuteri prebiotika, koje čine normalnu mikroflora i pomažu smanjiti učestalost regurgitacije za 3 puta;
 • optimizirani hipoalergijski kompleks Optipro - minimizira rizik negativne reakcije na protein kravljeg mlijeka;
 • škrob - povećava viskoznost proizvoda što smanjuje vjerojatnost regurgitacije.

Balansirana formula smjese NAN "Antireflux" također uključuje biljna ulja, laktozu, elemente u tragovima i druge korisne tvari. Moms se žale na njegovu debljinu i neugodan okus, ali imajte na umu pozitivan učinak na probavu beba. Zbog gustoće hrane potrebno je odabrati bradavice za boce. Obično majke koriste bradavice s zamjenjivim protokom. Smjesa se mora dugo miješati, potresati.

"NAS" za prerane bebe

Proizvod je važan za prerane bebe, prerane bebe i bebe s nedostatkom težine. Sadrži najveći postotak proteina sirutke (oko 70%), što ga značajno razlikuje od svojih kolega. Proteini smjese su djelomično hidrolizirani, što povećava brzinu njihove asimilacije.

Za prerane bebe postoji i NAN smjesa, ali prije upotrebe trebate provjeriti dijete za alergije (pročitajte: postoje li mješavine za prerane bebe?)

Prednosti proizvoda za prerano: beba brzo dobiva na težini, voli okus gotove mlijeko. Proizvod se hrani za bebe dok ne dosegne težinu od 1800 grama, a zatim prenese u uobičajenu smjesu. Kontraindikacije uključuju galaktosemiju, netoleranciju na laktozu, glukozu, alergiju na protein kravljeg mlijeka. Među sastojcima opaženo palmino ulje.

Upute za pripremu smjese

Prije kupnje fermentiranog mlijeka i mliječnih mješavina "NAS" treba se posavjetovati s pedijatrom. Liječnik će preporučiti odgovarajući proizvod na temelju dobi, težine, zdravlja bebe i pritužbi roditelja.

Pri pripremi smjese treba koristiti hranu koja ima dovoljno rok trajanja, koji je bio otvoren najkasnije prije mjesec dana. Da bi mješavina imala koristi i da ne uzrokuje zdravstvene probleme za dijete, važno je promatrati sterilnost pri pripremanju. Da biste se upoznali s načinom doza i razrjeđivanja praha, dopustite uputu na pakiranju, koja ima oblik tablice:

Nan anti-colic recenzije

Temeljeno na djelomičnom proteinskom hidrolizatu.

NAN Antikoliki pregled liječnika

NAS Anticolics

Mješavina NAN anti-colic - prehrane, pridonoseći uklanjanju kolike i simptomima probavnog nelagode u bebi.

Pogodno za uporabu kao jedini izvor prehrane za djecu od rođenja.

Smjesa daje dijete sa svim hranjivim tvarima potrebnim za optimalni rast i razvoj.

Lactobacilli L. reuteri su aktivna probiotička kultura koja podržava probavu vaše bebe, znatno smanjuje vrijeme plače tijekom kolike i doprinosi razvoju zdrave crijevne mikroflore djeteta.

Smanjenje sadržaja laktoze - pridonosi uklanjanju probavne nelagode u uvjetima privremenog nedostatka laktoze, što se često nalazi kod djece u prvim mjesecima života.

Smart lipidi DHA i ARA (omea-3 i omega-6) - 2 posebne masne kiseline prisutne u majčinom mlijeku igraju važnu ulogu u formiranju imunološkog sustava djeteta i doprinose razvoju mozgova i viziji.

Posebni protein Optipro (Optipro) je djelomično hidrolizirani hipoalergijski kompleks proteina razvijen posebnom tehnologijom koja se lako probavlja.

- Smanjeni udio laktoze.

- Djelomično hidrolizirani hipoalergijski protein.

- Pametni lipidi DHA-ARA.

- Ne-GMO, konzervansi, boje i okusi.

Mliječna formula NAN Anticolored od rođenja 400 g

Načini za dobivanje ovog proizvoda:

Potrebno je konzultirati se sa stručnjakom. Za djecu od 0 mjeseci.

Mliječna formula NAN Anticolicules od rođenja 400 g Smjesa NAN Anticolics je hrana koja pomaže uklanjanju kolike (popraćena glasnim plakanjem) i simptomima probavne nelagode (nadutost, nemirno ponašanje) u bebi. Pogodno za upotrebu kao jedini izvor prehrane za djecu od rođenja do 6 mjeseci. Smjesa će djetetu pružiti sve hranjive tvari potrebne za optimalni rast i razvoj. Lactobacilli L. reuteri su aktivna probiotička kultura koja podržava probavu vaše bebe, znatno smanjuje vrijeme plače tijekom kolike i doprinosi razvoju zdrave crijevne mikroflore djeteta. Smanjenje sadržaja laktoze - pridonosi uklanjanju probavne nelagode u uvjetima privremenog nedostatka laktoze, što se često nalazi kod djece u prvim mjesecima života. Smart lipidi DHA i ARA - 2 posebne masne kiseline prisutne u majčinom mlijeku imaju važnu ulogu u razvoju imunološkog sustava djeteta i doprinose razvoju mozga i vida. Optipro HA je djelomično hidrolizirani, hipoalergijski kompleks proteina razvijen posebnom tehnologijom koja se lako apsorbira.

Značajke:

 • Lactobacilli L. reuteri.
 • Smanjeni udio laktoze.
 • Djelomično hidrolizirani hipoalergijski protein.
 • Pametni lipidi DHA-ARA.
 • Ne-GMO, konzervansi, boje i okusi.


Preporuke za uporabu: Za očuvanje živih bakterija, kuhana voda treba ohladiti do tjelesne temperature (37 ° C) i zatim dodati suhi prašak. Da biste pripremili smjesu, potrebno je upotrijebiti isporučenu mjernu žlicu koja je popunjena bez klizača. Razrjeđivanje pogrešne količine praha - više ili manje od količine naznačene u tablici - može dovesti do dehidracije tijela djeteta ili njegove prehrane. Ti omjeri se ne mogu mijenjati bez savjetovanja medicinskog stručnjaka. U ovom dobu često se preporučuje da se žitarice, povrće, voće, meso i riba postupno uvode u prehranu djeteta. S obzirom na individualne razlike u potrebama djece, potražite savjet liječnika. Ako vam je liječnik preporučio ranije uvođenje novih proizvoda, smanjite količinu mješavine u skladu s preporukama.

Upozorenje: smjesu treba pripremiti neposredno prije hranjenja. Pažljivo slijedite upute za kuhanje. Preostala nakon dovođenja razrijeđene smjese ne može se pohraniti i naknadno koristiti. Tijekom hranjenja potrebno je podupirati dijete kako ne bi prigušio. Kada je dijete stariji, idite na hranjenje iz čaše. Korištenje nepropusne vode i neobloženih bočica, kao i nepravilnog skladištenja, prijevoza, pripreme i hranjenja mogu dovesti do štetnih utjecaja na zdravlje djeteta.

Uvjeti skladištenja: prije i nakon otvaranja, pohranjuju na temperaturi koja nije veća od 25 ° C i relativnom vlagom zraka ne većom od 75%. Sadržaj posude treba koristiti unutar 3 tjedna nakon otvaranja, ne preporučuje se pohranjivanje u hladnjak.

Potpuna sastav maltodekstrin proizvoda, biljna ulja (suncokretovo visokog sadržaja ulja, kokosovo ulje, repičino nizkoerukovoe ulje, suncokretovo ulje, palmino oleinski, ulje Mortierelly Alpina), laktoza, djelomično hidrolizirani protein sirutke, kalcij fosfat, magnezij klorid, kalijev hidroksid, kalijev klorid, riblje ulje, L-arginin, kalijev fosfat, natrijev hidroksid, vitamin kompleks (C, pantotenska kiselina, PP-om, E, B2, A, B1, B6, folna kiselina, D3, K1, B12, biotin), L-histidin, natrijev klorid, kolin, L-tirozin, taurin, inozitol, sulfat isto Eza, nukleotida, L-karnitin, cink sulfat, Lactobacillus kulture (najmanje 5 8,9x10 CFU / g), bakar sulfat, manganov sulfat, kalij jodid, natrij selenat.

Upozorenje! Idealna hrana za dojenčad je majčino mlijeko. Dojenje bi trebalo trajati što je dulje moguće. Prije nego što odlučite o dojenčadi, potražite savjet liječnika. Dobna ograničenja navedena su na pakiranju robe u skladu s propisima Ruske Federacije.

Mlijeko formula Nestle NAN Anticolour 400g №1 (od 0 mjeseci)

Obavijestit ćemo vas poštom,
kada je proizvod na zalihi

Mlijeko formula Nestle NAN Anticolour 400g №1 (od 0 mjeseci)

Mlijeko formula Nestle NAN Antikoliki - ovo je savršena hrana za bebu od prvog dana života. Djetetu će pružiti sve vitamine i elemente u tragovima koji su neophodni za puni rast i razvoj. Smjesa je posebno formulirana da spriječi kolik i poboljšava probavu. Također su uključeni pametni lipidi koji tijesto zalijevaju masnim kiselinama koje jačaju imuni sustav i vid.

Prednosti proizvoda:

 • Lactobacilli L. reuteri su aktivna probiotička kultura koja podržava probavu vaše bebe, znatno smanjuje vrijeme plače tijekom kolike i doprinosi razvoju zdrave crijevne mikroflore djeteta.
 • Smanjena laktoze - pomaže eliminirati probavnog nemir u privremeni nedostatak laktaze, što je uobičajeno u djece u prvim mjesecima života.
 • Pametna lipidi DHA i ARA - 2 posebne masne kiseline prisutne u majčinom mlijeku ima važnu ulogu u razvoju imunološkog sustava djeteta i doprinose razvoju mozga i vida.
 • OPTIPRO® HA je djelomično hidrolizirani hipoalergijski kompleks proteina razvijen posebnom tehnologijom koja se lako probavlja.

upozorenje:

Smjesa treba pripremiti neposredno prije hranjenja. Pažljivo slijedite upute za kuhanje. Preostala nakon dovođenja razrijeđene smjese ne može se pohraniti i naknadno koristiti. Tijekom hranjenja potrebno je podupirati dijete kako ne bi prigušio. Kada je dijete stariji, idite na hranjenje iz čaše.

upozorenje:

Korištenje nepropusne vode i neobloženih bočica, kao i nepravilnog skladištenja, prijevoza, pripreme i hranjenja mogu dovesti do štetnih posljedica po zdravlje za dijete.

Napomena:

Da biste pripremili smjesu, potrebno je upotrijebiti isporučenu mjernu žlicu koja je popunjena bez klizača. Razrjeđivanje pogrešne količine praha - više ili manje od količine naznačene u tablici - može dovesti do dehidracije tijela djeteta ili njegove prehrane. Ti omjeri se ne mogu mijenjati bez savjetovanja medicinskog stručnjaka. U ovom dobu često se preporučuje da se žitarice, povrće, voće, meso i riba postupno uvode u prehranu djeteta. S obzirom na individualne razlike u potrebama djece, potražite savjet liječnika. Ako vam je liječnik preporučio ranije uvođenje novih proizvoda, smanjite količinu mješavine u skladu s preporukama.

Proizvođač: Nestle Deutschland AG (Njemačka).

* Majčino mlijeko je idealna hrana za dojenčad. Svjetska zdravstvena organizacija preporučuje isključivo dojenje tijekom prvih šest mjeseci i naknadno uvođenje komplementarne hrane s daljnjim dojenjem. Nestlé podržava ovu preporuku. Da biste odlučili o vremenu i načinu uvođenja ovog proizvoda u prehranu djeteta, potrebno je konzultirati stručnjaka. Dobna ograničenja navedena su na pakiranju robe u skladu s propisima Ruske Federacije.

Mješavina NAN® Comfort je namijenjena prehrani djece od rođenja u slučajevima kada dojenje nije moguće.
Proizvod je izrađen od sirovina proizvedenih od strane odabranih dobavljača, bez korištenja genetski modificiranih sastojaka, konzervansa, boja i okusa.

** zbog aktualnog redizajna Nestle paketa, izgled limenke može se razlikovati

Posavjetujte se sa specijalistom. Za djecu od 0 mjeseca.

Volumen: do 450 gr

Tip: Suha

Svrha: Za zdravu djecu, normalizirati probavu

Sastojci: Hidrolizirani, kravlje mlijeko, niska laktoza

Dob: Od 0 mjeseci

Sastojci: maltodekstrin, biljna ulja (suncokretovo visokog sadržaja ulja, kokosovo ulje, repičino nzkoerukovoe, suncokret, palmino oleinski, ulje Mortierelly Alpina), laktoza, djelomično hidrolizirani protein sirutke, kalcij fosfat, magnezij klorid, kalijev hidroksid, kalijev klorid, riblje ulje, L-arginin, kalijev fosfat, natrijev hidroksid, vitamina (C, B5, PP, E, B2, A, B1, B6, B9, D3, K1, B12, IH), L-histidin, natrijev klorid, kolin, L- tirozin, taurin, inozitol, željezov sulfat, nukleotida, L-karnitin, cink sulfat, Lactobacillus kulture (najmanje 8,9h10 ^ 5 AU / g), bakar sulfat, manganov sulfat, kalij jodid, natrij selenat.

Mješavine "NAN": značajke, vrste, prednosti i nedostaci

Moderna majka novorođenčeta teško je ne bi se izgubila pri odabiru mješavine, ako nema mogućnosti za hranjenje djeteta s majčinskim mlijekom. Na policama trgovina i ljekarni ima toliko mnogo dječjih jela da je sposobno osjećati vrtoglavicu. Jedna je mogućnost mješavina za novorođenče, a ne samo - "NAN" od nizozemskog proizvođača. Mnogi pedijatri to preporučuju.

Na pro i kontra brand, arsenal vrsta na tržištu, sastav, itd. Ćemo raspravljati u ovom članku. Također, pravila izbora i priprema hrane za dojenčad bit će pogođena odvojeno. Osim toga, otkriva se trenutak koji se tiče mnogih majki o mogućnostima hranjenja djeteta s različitim smjesama u isto vrijeme.

Značenje brojeva na pakiranju

Gledajući paket «NAN» mješavine neiskusni roditelji mogu biti zbunjeni činjenicom da su brojke koje se ovdje spominju: 1, 2, 3, 4. Iako je priručnik svim oslikana u detalje, to je korisno pojasniti.

Dakle:

 • "NAN" 1 je mješavina za novorođenčad - od trenutka rođenja do šest mjeseci.
 • "NAN" 2 - hrana je namijenjena dojenčadi od 6 mjeseci do jedne godine.
 • "NAN" 3 - mješavina za djecu od godinu do godinu i pol.
 • "NAN" 4 - hrana za djecu preko 18 mjeseci.

Prve dvije mogućnosti su suhe prilagođene smjese s pripravkom što bliže majčinom mlijeku. A treći i četvrti su posebno mlijeko, koje se može dati djetetu kao piće ili kuhati na osnovu prasadi, želea i ostalih jela.

Izuzetno je važno uzeti u obzir numeriranje pri kupnji dječje hrane. Dajući malu bebu s mješavinom za stariju djecu, možete poremetiti probavni proces. Ako godišnji dijete će jesti ono što je namijenjen za novorođenče, on jednostavno ne osjeća puna, dobivaju manje hranjivih sastojaka i ne može normalno razvijati.

Mješavina "NAN" za zdravu djecu: značajke, vrste, sastav

Najpopularnije mješavine "NAS" za novorođenčad i stariju djecu su klasične opcije. Oni bi trebali hraniti zdrave, punoljetne bebe. Za razliku od većine drugih predstavnika marke, oni imaju tradicionalno (iznad) brojčano.

Također razlikovati suhe i tekuće vrste smjese "NAN". Prva je opcija namijenjena samo-kuhanju od strane roditelja, a druga je već razrijeđena smjesa koja se zagrijava prije hranjenja. Apsolutno su identični u sastavu.

Glavni sastojci smjese "NAS" su:

 • demineralizirana sirutka;
 • laktozu;
 • obrano mlijeko;
 • biljna ulja;
 • protein sirutke;
 • riblje ulje;
 • taurin;
 • histidin;
 • probiotici;
 • vitamini;
 • željezo, bakar, cink i druge korisne tvari.

Broj sastojaka i njihov udio u ovoj dječjoj hrani ovisi o dobi za koju je namijenjen. Omjer kazeina i proteina sirutke u smjesi je 3: 7. Za usporedbu - u majčinom mlijeku je 2: 7, pa stoga možemo reći da je "NAN" gotovo potpuno prilagođena prehrana.

Prije toga, sastav mješavina "NAS" za novorođenčad uključuje palmino ulje. Ali danas, zbog činjenice da su recenzije znanstvenika o njemu nejasne, proizvođač je isključio ovaj sastojak. Tako roditelji mogu biti smireni zbog ovoga.

Mješavine terapeutskih i profilaktičkih namjena

Bebe koje se hrane u bocama često su probavni problemi. Često se brinu o koliku, zatvoru, proljevu. Oni, kao i neke druge kategorije - prerane bebe, sklone alergijama ili loše dobivenoj težini, pokazuju terapijsku i preventivnu prehranu. Postoji nekoliko vrsta mješavina "NAS" za novorođenčad, a ne samo s određenim odstupanjima.

Kratki opis svake od njih:

 • „Fermentirano mlijeko”. Razlikuje se od klasične verzije prisustvom posebnih mikroorganizama koji fermentiraju mlijeko. Bakterije sudjeluju u "radu" dječjeg probavnog trakta, olakšavajući probavu i normalizirajući crijevnu mikroflora. Korištenje ove vrste smjese također jamči jačanje imuniteta i zaštitu od infekcija. Ova opcija je numerirana od 1 do 3. Ne sadrži se oblik fermentiranog mlijeka za djecu dulju od godinu i pol.
 • "Antikoliki". Smjesa je namijenjena uglavnom bebama prvog mjeseca života. Baš kao što često pate od kolike. Protein, koji je dio dječje hrane ove vrste, podvrgnut je djelomičnoj hidrolizaciji. To olakšava proces učenja. Postoji malo laktoze, koja sprečava fermentaciju i formiranje plinova, zbog čega dijete pati od kolike.
 • "Trostruka udobnost". Smjesa ima gotovo isti sastav kao i "Antikoliki". Svrha je također slična - borba protiv probavnih poremećaja (zatvor, nadutost, itd.). Jedina razlika - na „Triple udobnost” dodatno sadrži prebiotici, normalizira mikrofloru još nisu u potpunosti formirao crijeva. Ova mješavina "Nan" također je dizajnirana za najmanju.
 • "Hypoallergenic". Broj je od 1 do 3. Propisan je za nasljednu osjetljivost na netoleranciju na kravlje mlijeko. To je profilaktička smjesa. Protein u svom sastavu se cijepa snažnije nego u drugim vrstama. Obično je ova mješavina preporučljiva za hranjenje djeteta koje se prebacuje iz terapijske prehrane na običan.
 • "Antireflyuks". Dizajniran za dojenčad koja stalno i obilno regurgitirati. Podjele po dobi ne smeta, nego zato što je problem je svojstvena najviše maleni, možemo pretpostaviti da je ova vrsta „NAS” mješavine za dojenčad i malu djecu malo stariji. U sastavu - posebni zgušnjivač na bazi škroba. Zahvaljujući njemu hrana je fiksirana u želucu. Djeca koja pate od konstipacije, ova vrsta je kontraindicirana. Tu je i poseban probiotik koji je odgovoran za borbu protiv regurgitacije. Smjesa je u određenoj mjeri hipoalergijska. Jednostavno apsorbira.
 • „Ne sadrži laktozu.” Ova vrsta bebe može se dati od rođenja. Nije podijeljen po dobi. Dizajniran za dojenčad koja pati od nedostatka laktaze. Razlikuje se od klasične varijante velikom količinom kazeina. Laktoza nije ovdje, već je glukoza sirup, koji ima lakše probavljivost. Ova mješavina pomaže tijelu da se brzo oporavi od produljenog proljeva.
 • "Pre NAS za prerano". Ime govori za sebe. Smjesa sadrži relativno veliku količinu bjelančevina, stoga je nemoguće davati djetetu tijekom cijelog razdoblja hranjenja. Čim prerano dijete dosegne težinu od 1 kg 800 g, preporučljivo je prenijeti na drugu hranu. Ova vrsta karakterizira skladan omjer kalcija i fosfora koji pomaže kostiju da se formiraju.

U većini slučajeva, mješavina terapeutske i profilaktičke prirode koristi se samo za određeno razdoblje. Iako postoje iznimke. Odredite trajanje hranjenja i doziranje će pomoći liječniku.

Pravila za odabir smjese za bebu

Nije uvijek lako odabrati prikladnu mješavinu iz ogromnog arsenala čak i onima koji su već odlučili o marki. Da ne biste pogriješili, morate pažljivo proučiti informacije o paketu. Postoje odgovori na sve neugodne pitanja.

Prilikom odabira dječje hrane najprije morate uzeti u obzir dob i zdravlje djeteta. To su najvažniji parametri. Ako beba ima bilo kakve abnormalnosti, nije moguće "dodijeliti" smjesu samu. Potrebna je konzultacija pedijatrije.

Važno je obratiti pažnju na datum proizvodnje proizvoda. Ne biste trebali kupiti mješavinu, rok trajanja koji završava u tekućem mjesecu, a posebno u danu. Svježa hrana - ovo je jamstvo nedostatka problema u bebi i njegovim roditeljima.

Uvjeti skladištenja također su važni. Treba ih pročitati i razmisliti jesu li poštovani u ovoj trgovinskoj instituciji. Ponekad je soba vlažna, previše hladna ili previše vruća, a upute ne sadrže takve uvjete. U tom je slučaju bolje odbiti kupnju.

Značajke pripreme smjese

Malo je uspješno pokupilo hranu. Vrlo je važno znati kako ispravno razrijediti smjesu "NAN" za novorođenčad. Ove informacije su prisutne na ambalaži smjese i treba pažljivo proučavati. Obavezno poštujte udio vode i suhog praha, koji ovise o dobi djeteta. To će vam pomoći mjerenje žlice, u paketu s mješavinom.

Neke majke, želeći da se njihovo dijete brže oporavi, prelazi količinu praha. I oni čine veliku pogrešku, jer mali organizam možda neće moći probaviti takav koncentrat, i na kraju će sve izaći. Druga moguća posljedica je pretilost.

Prije razrijeđenu mješavinu „NAS” za novorođenče, boca trebaju biti sterilizirani ili barem isprati s kipućom vodom da joj nema više štetnih mikroba. Uostalom, imunitet mrvica i dalje je praktički nula.

Voda za razrjeđivanje mora biti specificirana u temperaturi podešavanja. Previše vruće će ubiti sve dobre bakterije, au nedovoljno toplom prahu neće se normalno otopiti. Možete koristiti posebnu dječju vodu koja ne treba kuhati.

Prvo, voda se ulije u posudu, a zatim se potrebna količina smjese prelije sa suhim mjernim žlicom. Boca je zatvorena i snažno mućkana oko 30-60 sekundi. Važno je postići potpuno otapanje praška u vodi.

Mješavina koja se daje bebi trebao bi imati temperaturu majčinog mlijeka od 36-37 ° C. Obično, odmah nakon kuhanja, to je veće, tako da morate hladiti tekućinu postavljanjem boca u hladnu vodu. Nakon hrane, odmah uklonite ostatak smjese i temeljito oprati posudu.

Mnogi neiskusni majke ne znaju, ne samo kako bi se biljka suhe smjese, ali da li je moguće pohraniti spremni (i ako je tako, koliko). Stručnjaci kažu da što je više adaptirano mlijeko miruje, to će manje hranjivih tvari ostati. Osim toga, bit će štetno. Stoga se smjesa mora razrijediti neposredno prije upotrebe.

U najmanju ruku, ako nema drugog izlaza, pripremljena tekućina se čuva u hladnjaku. Ali ne više od nekoliko sati. Za noćno hranjenje možete koristiti takav uređaj kao grijač. Sterilna bočica vode pripremljena je unaprijed. Noću ostaje samo zagrijavati do željene temperature i razrijediti smjesu. Isto vrijedi i za putovanje na duge staze s djecom. Ako se to prakticira, automobil mora biti opremljen grijačem.

Kombinirajući različite vrste smjese

Neke majke su zainteresirane da li je moguće istodobno hraniti dijete različitim vrstama mješavina. Pedijatri ovdje su kategorični: nemoguće je napraviti "mješavinu" u jednoj bocu. Posebno iz različitih marki dječje hrane.

U istim slučajevima, kada je potrebno prenijeti dijete u drugu mješavinu, a nužno je kombinirati, najprije iz jedne bočice daju malo novu, a potom - s druge strane - poznate osobe. Doza prve se cijelo vrijeme povećava. Pročitajte više o tome što trebate učiniti ako trebate mijenjati smjesu za novorođenče →

Slično tome, treba biti učinjeno u imenovanju terapijske smjese, koja će biti dodatak glavnoj prehrani. Ali ako situacija dopušta, najbolje je hraniti dijete na različite načine naizmjenično. Prva smjesa, i nakon nekoliko sati - još jedan.

Znakovi prikladne prehrane

Neke djece vrlo je teško pronaći hranu. Morate probati mnogo vrsta sve dok ne dobijete najbolju.

Znakovi da je izbor uspješan:

 • dijete nema problema s probavom (kolika, proljev, zatvor);
 • beba se uopće ne regurgitirati ili se malo zagrijava;
 • na tijelu mrvica nema osipa, sličnih alergijama na hranu;
 • beba je mirna i vesela, spava dobro;
 • Nema nedostatka težine.

Tijekom složenog procesa odabira hrane, pedijatri savjetuju da se mješavina ne odustaje odmah nakon pojave nekih od gore navedenih znakova. Trebao bi pričekati nekoliko dana. Možda tijelo nije imalo vremena prilagoditi se, a onda će sve biti u redu samo po sebi.

Pro i kontra od smjese "NAS"

Mješavina "NAS" je dobar izbor za dječju hranu. Ima mnogo prednosti.

Naime:

 • udjeli proteina i kazeina su što bliže ženskom mlijeku - danas nema više mješavina s ovim omjerom;
 • nedostaje palmino ulje;
 • mješavina ima sve potrebne elemente za puni razvoj djetetovog tijela;
 • Marka uključuje mnoge tipove koji mogu zadovoljiti gotovo svaku potrebu.

Nedostaci smjese uključuju:

 • lagano povišeni sadržaj laktoze (manje u majčinom mlijeku);
 • nedostatak prebiotika;
 • veća sposobnost da se izvrši dodatni napor na sustav izlučivanja od ženskog mlijeka.

Također, mnogi smatraju nedostatak smjesa "NAS" marke kao prilično visoki trošak. Ovaj faktor odbija one koji nisu spremni dati 700 rubalja za posudu od 400 grama svaka 3-4 dana. Ali kad ne postoji drugi izlaz, morate pronaći sredstva.

Mješavina nizozemske proizvodnje "NAS" čvrsto je ukorijenjena na domaćem i inozemnom tržištu. Pouzdana su ga mnogi roditelji i pedijatri. Ova marka ima jedinstven sastav, prilagođen majčinom mlijeku, kao i širokom rasponu. Postoje vrste za zdravu djecu i za bebe s određenim abnormalnostima.

U pozadini prednosti "NAS", minusi izgledaju "blijedi". Pravilno odabrana, kao i usklađenost sa zahtjevima skladištenja i pripreme mješavine osigurava puni razvoj djeteta od rođenja do dvije godine života.