Pregled dječje formule "NAS"

Zasnivanje

Sažetak članka

NAN ("NAN") dječja formula proizvodi Nestle zabrinutost, koja ima dugogodišnje iskustvo u proizvodnji takvih proizvoda od 1867. godine, kada je osnivač tvrtke Henry Nestle stvorio prvi prototip moderne zamjene dojke. Od tada, zabrinutost je nastavila raditi na poboljšanju mliječnih formula, primjenjujući teorijska znanja i temeljita istraživanja kako bi se stvorili proizvodi koji su što bliži ženskom mlijeku i davanje bebe prehranom u slučaju odsutnosti ili nemogućnosti dojenja.

Vrste i sastav smjese "NAS" za zdravu djecu

Budući da su potrebe djeteta za hranjivim tvarima i biološki aktivnim tvarima različite u različitim vremenima u životu, Nestleova je zabrinutost stvorila liniju mliječnih formula i dječjeg mlijeka Nacionalne akademije znanosti.

 1. "NAN" 1 Formula suhe mlijeka od rođenja.
 2. "NAN" 2 Formula za suhu mlijeku od šest mjeseci.
 3. "NAN" 3 mliječno mlijeko s dvanaest mjeseci.
 4. "NAN" 4 bebe mlijeko s osamnaest mjeseci.

Morate se pridržavati dobi naznačenog na pakiranju s mješavinom, budući da tijelo mlađeg djeteta još nije prilagođeno percepciji smjese namijenjene starijoj djeci. Oblik pakiranja mješavina je prošao neke promjene. Na poklopcu se pojavio prozirni prozor, koji otvara mjernu žlicu, izoliranu od proizvoda s folijom. Sada možete jednostavno uzeti žlicu, a ne da se uključite u njegovu potragu u smjesi, čime se krši njegova sterilnost.

Pored suhog, postoje tekuće smjese "NAN" 1.2 u pakiranjima od 200 ml, koje se u sastavu ne razlikuju od suhih, a jedina stvar koju treba učiniti prije nego što ih daju djetetu ulijeva je u bočicu i zagrijava.

Što je OPTIPRO bol u mješavinama "NAS" i zašto je tamo uvedena?

"NAN" 1 i "NAN" 2 su prilagođena dojenčeta, a "NAN" 3 i "NAN" 4 suhe mlijeko za piće za djecu. Glavna razlika između ta dva je smanjen sadržaj bjelančevina u prilagođenim smjesama zbog značajne količine demineralizirane sirutke. U mliječnim napicima potrebno je uravnoteženje proteina kroz obrano mlijeko i protein sirutke. Zbog toga u "NAN" 1 optimalni odnos proteina sirutke i kazein 70:30 je blizu istog omjera u majčinom mlijeku jednakom 80:20. Možda niti jedna druga mješavina ne može pohvaliti iste gotovo savršene vrijednosti. Za "NAN" 2, "NAN" 3 i "NAN" 4 omjer proteina sirutke i kazein je 60:40, kao i za zrelo majčino mlijeko žene. Ovaj protein se zove OPTIPRO. Smanjuje metaboličko opterećenje i smanjuje rizik od pretilosti u budućnosti zbog pravilnog omjera proteina i održavanja potrebne ravnoteže aminokiselina. Produljeni učinak prehrane u ranom djetinjstvu na karakteristike metabolizma u odrasloj državi danas postaje sve potvrđen, a u tom svjetlu OPTIPRO protein izgleda vrlo uvjerljivo. Budući da se mliječno mlijeko razlikuje u aminokiselinskom pripravku od kravljeg mlijeka, u smjesu "NAN Optipro 1" uvedene su nezamjenjive aminokiseline, posebno potrebne za dojenčad: taurin, fenilalanin i histidin.

Ostale značajke sastava

Prirodna ugljikohidratna komponenta NAN proizvoda za zdravu djecu je laktoza koja u kombinaciji s maltodekstrinom daje slatki okus, osigurava potrebnu energiju djetetovom tijelu, pridonosi dugotrajnom osjećaju sitosti i čini mješavinu gušća. U NAN 3 i NAN 4 nema sukroze, što ih pozitivno razlikuje od nekih sličnih proizvoda drugih proizvođača.

Masna komponenta je predstavljena mješavinom ulja i ribljeg ulja, pružajući tijelu esencijalne masne kiseline. Sve do nedavno, palminoin, jedna od frakcija palminog ulja, korištena je u smjesama "NAS". Međutim, zbog rasprostranjenog "anti-oglašavanja" palminog ulja, Nestle je odbio koristiti. Sada u dječjoj hrani "NAN" 1,2,3,4, ovisno o podjeli po dobi dojenčeta, iz biljnih ulja možete pronaći samo suncokret, suncokret s visokom oleinskom, niskoreguliranom repom i kokosom. Kompleks višestruko nezasićenih masnih kiselina u smjesama "NAN" naziva se "Smart Lipidi", od kojih su najvažniji dokoza-heksenska kiselina (DHA) i arahidonska kiselina (ARA), koji ojačavaju imunološki sustav i nužni su za pravilan razvoj vida i mozga.

"NAN" mješavine za bebe jedna su od rijetkih svježih mješavina koje sadrže probiotike - žive kulture bifidobakterija BL, koje doprinose formiranju korisne mikroflore velikog crijeva i jačaju imunološki sustav. Kompozicija "NAN" 2,3,4 dodatno uključuje laktobacil DENTA PRO, koji nastanjuje cijeli probavni trakt zdrave osobe i popunjava usnu šupljinu, pridonosi prevenciji karijesa.

Sve mješavine "NAS" sadrže potrebni kompleks vitamina i minerala koji udovoljavaju dobnim potrebama novorođenčeta.

Nova ambalaža i novi sastav smjese "NAS" 1

Čitajte i članke o drugoj mliječnoj formuli:

Terapeutske i profilaktičke i terapijske smjese "NAS"

Te se smjese upotrebljavaju kratko vrijeme koje je propisao pedijatar u svrhu terapeutske i profilaktičke terapije dijetama. U cjelini, oni su karakterizirani istim sastavom kao i za smjese "NAN" za zdravu djecu, ali postoje i razlike koje se odnose na osobitosti njihove svrhe.

"NAN kiselo mlijeko" 1,2,3

Doprinosi normalizaciji crijevne mikroflore, poboljšava probavu, štiti od crijevnih infekcija i jača imunološki sustav.

Sastav "NAN kiselo mlijeko" razlikuje se od uobičajene "NAN" zbog zrenja mliječne komponente pod djelovanjem posebnih mikroorganizama koji uzrokuju laktičku fermentaciju. Ovaj proces je popraćen slomom proteina, laktoze i masti s nastajanjem brojnih kemijskih spojeva iz temelja novih (vitamina, mliječne kiseline, baktericidnih supstanci) ili produkata raspada originalnih spojeva (peptidi, masne kiseline). Zapravo, dio rada probavnih enzima gastrointestinalnog trakta uzima kvasac bakterije, čime proces probave postaje sve brži i energetski intenzivan. "NAN fermentirano mlijeko" 2,3 razlikuje se u jednakom omjeru proteina sirutke i kazeina. Sve smjese "NAS fermentiranog mlijeka" sadrže žive mliječne kiseline i bifidobakterije koje određuju njihova probiotička svojstva.

"NAN Antikoliki"

Glavna je svrha spriječiti nastanak kolike. Smjesa je namijenjena djeci od rođenja i nema podjelu prema dobi.

Mješavina proteina je djelomično hidrolizirana, što olakšava proces asimilacije smjese i smanjuje rizik od alergijskih reakcija. Nizak sadržaj laktoze smanjuje fermentacijske procese uzrokovane privremenim smanjenjem aktivnosti laktaze u prvim mjesecima života i stvaranjem plina, što uzrokuje koliku djetetu. Probiotička kultura lactobacilli L. reuteri podržava probavu, potiče razvoj korisne crijevne mikroflore i potpuno je sigurna za novorođenče.

"NAS Triple comfort"

Koristi se za uklanjanje simptoma funkcionalnih poremećaja probavnog sustava, popraćenu kolikom, zatvorom, kršenjem intestinalne mikroflore. Smjesa je namijenjena djeci od rođenja i nema podjelu prema dobi.

Sastav je sličan onome u "NAN Antikoliki". Razlika leži u dodatnom uvođenju prebiotika (oligosaharida), potrebnih za normalan razvoj korisne crijevne mikroflore.

"NAN Hypoallergenic" 1,2,3

Koristi se ako postoji povezana predispozicija na alergiju na protein kravljeg mlijeka ili kao srednja smjesa pri prenošenju djeteta iz medicinske u konvencionalnu prilagođenu smjesu.

Pripada broju profilaktičkih hipoalergenskih smjesa, jer sadrži djelomično hidrolizirane proteine ​​sirutke, što smanjuje rizik od alergijskih reakcija. Stupanj cijepanja proteina je veći nego u ostalim smjesama "NAN" s hidroliziranim proteinom. Live bifidobacteria BL - jedina kultura mikroorganizama smjese.

"NAN Antireflux"

Pomaže u uklanjanju regurgitacije kod dojenčadi. Smjesa je namijenjena djeci od rođenja i nema podjelu prema dobi.

Zbog dodavanja sredstva za zgušnjavanje, škrob djeluje kao debeli ugrušak u želucu, koji sprječava regurgitiranje i daje dugi osjećaj sitosti. Istodobno, škrob ima učinak učvršćivanja, dakle, s tendencijom za zatvori, ova mješavina nije prikladna za dijete. Bjelančevina se umjereno hidrolizira, lako probavlja i smanjuje vjerojatnost alergijskih reakcija. Probiotička kultura laktobacila L. reuteri slična onoj koja je dio majčino mlijeka pomaže smanjiti trošenje pljuvače, normalizira mikroflore i blagotvorno djeluje na probavu djeteta.

"NAN bez laktoze"

Dizajniran za djecu s nedostatkom laktaze, pomaže djetetovom tijelu da se oporavi od prošlih dijareje. Smjesa je namijenjena djeci od rođenja i nema podjelu prema dobi.

Smjesa nije hipoalergijska, omjer proteina sirutke i kazein je 60/40, a razlikuje se od "NAN" 1 povećanjem udjela kazeina. Laktoza se zamjenjuje glukoznim sirupom, koji se apsorbira puno lakše. Probiotike predstavljaju L. reuteri lactobacilli.

"Pre NAS" za prerane bebe

Namijenjen prehrani preranih i malih dojenčadi. Pruža dijete sa svim potrebnim tvarima za brz rast.

Omjer proteina sirutke i kazein 70/30. Protein mješavine djelomično je hidroliziran, što pozitivno utječe na brzinu apsorpcije i smanjuje rizik od alergija. Optimalna ravnoteža kalcija i fosfora pridonosi pravilnoj formiranju koštanog tkiva. Smjesa se koristi sve dok dijete ne dosegne 1800 g tjelesne težine, jer sadrži prilično visok udio bjelančevina od 2,2 g / 100 ml smjese, nakon čega se "Pre-NAN" zamijeni s uobičajenom prilagođenom smjesom. Uz suhu smjesu, postoji tekuća tekuća smjesa Pre-NAS 0 (PreNAN) spremna za upotrebu.

Enricher za dojilje "Pre-NAN FM85"

Za posebne medicinske svrhe za mršavljenje i preuranjene bebe kako bi obogatili majčino mlijeko.

PreNAN FM 85 doprinosi obogaćivanju majčinog mlijeka s esencijalnim hranjivim tvarima, čija količina, unatoč jedinstvenom sastavu prerane majke mlijeka, i dalje je slaba. Također, fortifikator za majčino mlijeko (fortifier) ​​omogućuje vam da povećate količinu prehrane djeteta, ako dojite mlijeko nije dovoljno. Moguće je koristiti "Pre NAS FM85" prema općoj shemi uzgoja ili nakon analize majčinog mlijeka žene, uzimajući u obzir pojedinačne karakteristike. Upotreba ove moći zahtijeva obvezno promatranje liječnika.

Pro i kontra suhe adaptirane smjese "NAS"

Bilo koja smjesa nije idealna hrana za hranjenje novorođenčeta i uvijek ima svoje pozitivne i negativne strane. Hranjenje djeteta, čak i sa stajališta majke, s dobrom smjesom koju preporučuje brojna recenzija, uvijek nosi rizik od pojedinačnih reakcija u obliku kolike, zatvora i alergija. Mješavina "NAS" može se s pravom klasificirati kao jedna od najboljih smjesa na tržištu. Ako niste zbunjeni cijenom (oko 650 rubalja po 400 g), možete sigurno povjeriti bogato iskustvo Nestlea i odlučiti se za tu smjesu.

Stvarčice

 1. To je jedina mješavina za bebe od rođenja "NAS" 1 s jedinstvenim sastavom bjelančevina što je bliže omjeru proteina sirutke i kazeina u proteini mlijeka.
 2. U smjesama "NAN" 1,2,3,4 nema palminog ulja.
 3. Smjesa sadrži potrebne polinezasićene masne kiseline, nukleotide, probiotike, esencijalne aminokiseline, vitamine i minerale.

kontra

 1. Sadržaj laktoze nešto je veći nego kod majčino mlijeka, što može imati loš učinak na probavu tijekom nedostatka laktaze.
 2. Osmolalnost smjese je veća u usporedbi s majčinim mlijekom, što daje povećano opterećenje na sustavu izbacivanja djeteta.
 3. Prebiotici su odsutni.

Kakva mješavina NAS izabrati za novorođenče?

NAN ("NAN") mliječne formule proizvodi Nestle i nastavlja raditi na poboljšanju mliječnih formula, primjenjujući teorijska znanja i temeljita istraživanja kako bi se stvorili proizvodi koji su što bliži ženskom mlijeku i davanje bebe prehranom u odsutnosti ili nemogućnosti dojenja.,

Dječje mješavine "NAS" su među najpopularnijima na modernom tržištu. Kako se razlikuju od drugih?

Razlika od drugih

Glavna prednost je što se prodaju u mnogim trgovinama i ljekarnama, a to je jedan od glavnih kriterija prilikom odabira komplementarne hrane za bebu, jer je vrlo važno da ga možete kupiti u bilo kojem trenutku. Sljedeća je razlika sastav. Proizvodi "NAN" imaju prednost u takvim pokazateljima kao i sadržaj proteina i proteina / kazeina.

Sve vrste NAN mješavina sadrže sljedeće glavne komponente:

 • laktozu;
 • riblje ulje;
 • sirutka koja je prošla proces demineralizacije;
 • biljna ulja;
 • vitamini;
 • taurin;
 • probiotici;
 • histidin;
 • željezo;
 • bakar;
 • cink;
 • proteina;
 • proteina;
 • kalcij;
 • fosfora;
 • natrij;
 • kalija i mnogih drugih korisnih elemenata u tragovima.

"OptiPro 1,2,3"

Mješavine svih OPTIPRO grupa sadrže samo prirodna ulja od suncokreta, visoko ulja, kokosa i repice, bez upotrebe palminog ulja, što je štetno za tijelo. Također u ovoj kategoriji proizvođač je uveo veću količinu fosfora, kalcija, vitamina A i E i pantentenske kiseline i smanjio sadržaj željeza.

 • NAS OptiPro 1 namijenjen je novorođenčadi od 0 do 6 mjeseci (cijena za 800 gr

670 - 770 rubalja.).

 • NAS OptiPro 2 - mješavina za dojenčad od šest mjeseci do 1 godine (cijena za 800 gr

  690-750 mrlja).

 • NAS OptiPro 3 - hrana za djecu od godinu do godinu i pol (cijena za 800 gr

  700-980 rubalja.).

 • NAS OptiPro 4 - za djecu preko 18 mjeseci (cijena za 800 gr

  "Hypoallergenic"

  Koristi se u prisutnosti relativne predispozicije na alergiju na protein ili kravlje mlijeko. Smanjuje rizik od alergijskih reakcija uslijed lako apsorpcije uslijed uporabe proteina osjetljivih na hidrolizu. Ponekad se koristi kao prijelazna mješavina od medicinske komplementarne hrane do uobičajenog prilagođenog. "NAS Hypoallergenic 1,2,3" sadrži žive bifidobakterije BL, koji pomažu povećati imunitet djeteta.

  • NAS Hypoallergenic 1 - od rođenja do 6 mjeseci (cijena za 400 gr

  700-800 rubalja.).

 • NAS Hypoallergenic 2 - za dječju hranu od šest mjeseci do 12 mjeseci (cijena za 400 gr

  660-810 rubalja.).

 • NAS Hypoallergenic 3 - za bebe nakon godinu dana (cijena za 400 gr

  „Fermentirano mlijeko”

  Pogodno za bebe koje su podvrgnute terapiji temeljene na antibioticima i sklone su poremećivanju želuca i crijevnog trakta. Pomaže u poboljšanju probave djeteta i normalizaciji mikroflora, štiti od štetnih infekcija crijeva, a također jača imunološki sustav.

  Sadrži posebne organizme koji potiču proces fermentacije mliječne komponente, koji razlikuju mješavine ovog tipa od ostalih NAN proizvoda.

  Proces probave bebe postaje brži i jeftiniji zbog činjenice da fermentirane bakterije preuzima dio rada probavnih enzima gastrointestinalnog trakta.

  • NAS Kiselo mlijeko 1 - za novorođenčad do 6 mjeseci (cijena po 400 gr

  470-600 rubalja.).

 • NAN Fermented Milk 2 - za bebe od šest mjeseci do 12 mjeseci (cijena za 400 gr

  500-600 rubalja.).

 • NAN Kiselo mlijeko 3 - za djecu stariju od godinu dana (cijena za 400 gr

  "Trostruka udobnost"

  Uključuje sastojke kao što su L. reuteri lactobacilli, "pametni" lipidi, hidrolizirani proteini Optipro, probiotici, kao i dodatni kompleks vitamina i minerala, oligosaharidi, krumpirov škrob, koji pomažu uklanjanju funkcionalnih probavnih poremećaja koji dovode do kolike, konstipacije i poremećaji intestinalne mikroflore.

  U sastavu je palmino ulje. Smjesa je namijenjena djeci od rođenja i nema dobne razlike.

  Cijene (za 400 grama) kreću se od 630 do 730 rubalja.

  "Antikoliki"

  Ova mješavina ima vrlo sličan sastav s "NAS Triple Comfort". Jedina razlika je u tome što u ovoj smjesi ne postoje probiotici (oligosaharidi). Proizvod smanjuje rizik od alergija i nelagode kod hrane zbog djelomično hidroliziranog proteina. Ova vrsta mješavine također nema dobni raspon.

  Cijena (za 400 grama): 580-610 rubalja.

  "Antireflyuks"

  Preporučuje se za djecu do 6 mjeseci s brojnim žalbama roditelja o regurgitaciji bebe. To se odnosi na kliničku prehranu koja se ne koristi kao glavna dijeta, već djeluje kao aditiv dojenju ili umjetnom hranjenju. Povećanjem količine škroba povećava se viskoznost produkta, koja stvara uski ugrušak u želucu, sprječava regurgitiranje i daje dugi osjećaj sitosti.

  Cijena po 400 g: od 700 do 790 rubalja.

  "Laktoza besplatno"

  Dizajniran za bebe s nedostatkom laktoze, pomaže djetetu da se nosi s oporavkom tijela nakon proljeva. Omjer proteina sirutke i kazeina je 60/40, a razlikuje se od "NAN" 1 povećanjem udjela kazeina. Laktoza se zamjenjuje glukoznim sirupom, koji se apsorbira puno lakše. Dizajniran za djecu od rođenja i nema podjelu prema dobi.

  Cijena za 400 grama: od 650 do 850 rubalja.

  "Pre NUN" i "PRENAN 0"

  Promicati optimalni razvoj i rast preranog djeteta. Pruža unos proteina i esencijalnih tvari u skladu s odgovarajućim potrebama. Optimalna ravnoteža kalcija i fluorida pridonosi pravilnoj formiranju koštanog tkiva. Liječnici preporučuju uporabu proizvoda za postizanje težine bebe od 1800 g, nakon čega se preporučuje zamjena običnom prilagođenom smjesom. Sadrži strukturirano palmino ulje.

  • PRENAN 0 namijenjen je djeci mlađoj od 1800 g kako bi se to postiglo.
  • PRENAN je predviđen za hranjenje bebe preko 1800 g kako bi se postigla težina od 2500-3000 g.

  Cijena po 400 g: 820-940 rubalja.

  "PRENAN utvrđivač majčino mlijeka"

  U vezi s višim zahtjevima za bjelančevine, ugljikohidrate, minerale i vitamine, kao i kalorije, za brz rast preranih ili malih dječjih beba, stručnjaci savjetuju dodavanje fortifikat majčinom mlijeku. Tako će dijete dobiti sve komponente neophodne za njegov razvoj. Mliječna utvrda je neophodna ako:

  • Tjelesna težina manje od 1800 g.
  • Gestacijska starost (tj. Dob pri rođenju) je manja od 34 tjedna.
  • Intrauterinsko usporavanje rasta u preranom bebi u dobi od 2 tjedna i starije.

  Kako odabrati koji je bolji?

  U nastojanju da odaberete najbolju opciju, nemojte pokušavati isprobati sve vrste. Bolje je obratiti pažnju na svojstva bebe ili se uputiti na pedijatra. Da biste izbjegli probleme sa zdravljem bebe, postupno unesite umjetnu prehranu u prehranu, počevši od 90 g dnevno. Morate sigurno znati da dijete nije alergično na jednu ili drugu komponentu.

  Samo ako se alergijska reakcija ne očituje unutar tri dana, može li se beba prenijeti na takvu hranu. Isto mlijeko jednostavno ne voli mrvice, u ovom slučaju, također, morat će potražiti još jednu opciju.

  NAN proizvodi nude širok raspon mogućnosti koje se međusobno razlikuju po sastavu i okusu, tako da možete precizno odabrati najbolju opciju za vas.

  Kako uzgajati dječju hranu da ga kuhamo?

  1. Prvo morate pažljivo proučiti upute koje pokazuju u kojoj mjeri vodu morate razrijediti smjesu, kao i rok trajanja otvorene i zatvorene ambalaže.
  2. Pripremite sve što vam je potrebno za kuhanje: bocu, mjernu žlicu, vodu i samu smjesu.
  3. Za proizvodnju koristite samo steriliziranu vodu, prije kuhanja, temeljito operite ruke sapunom i vodom.
  4. Nemojte koristiti vruću ili nepropusnu vodu. Optimalna temperatura smjese je 35-45 stupnja.
  5. Smjesa u bocu treba dobro potresati tako da ima ujednačenu strukturu i nema grudica.
  6. Ne ostavljajte kuhano mlijeko za ponovnu uporabu, već je namijenjeno jednom. Pažljivo izračunajte volumen proizvoda. U prosjeku, seljaci konzumiraju 120-240 ml mlijeka, ovisno o dobi i razini razvoja.

  Upute za uporabu

  1. Prilikom hranjenja držite bočicu pod blagim kutom.
  2. Provjerite je li mlijeko u potpunosti ispunjava bradavicu.
  3. Glava bebe treba podizati, a ne baciti natrag ili na stranu, nemojte držati dijete u vodoravnom položaju.
  4. Uzmite pauze tijekom hranjenja kako bi dijete moglo podrhtavati. Da biste to učinili, držite dijete u ravnom položaju nekoliko sekundi.
  5. Tijekom procesa, u bocama bi se trebali pojaviti mjehurići. To sugerira da radite sve u redu.

  Može li se kombinirati s drugima?

  Ako je proizvod iz istog proizvođača, onda je odgovor očigledan - da. No, potrebno je postupno miješati tako da prvo stari mješavina prevladava, a zatim u približno jednakim dijelovima, a kasnije količina nove smjese može prevladati. Međutim, ako planirate prebaciti na hranu drugog proizvođača, svakako se posavjetujte sa stručnjakom.

  Kako utvrditi da je hrana pogodna beba?

  Glavni znak da je ispravno odabrana ishrana je dobivanje zadovoljstva nakon obroka, kao i uravnotežen rast i razvoj bebe. Osim toga, kao što je ranije spomenuto, proizvod ne smije uzrokovati alergijsku reakciju.

  Postoje problemi koji se mogu pojaviti zbog odabira neprikladnog proizvoda. Oni mogu biti zatvor, proljev, disbakterija, gaziki, kolik, regurgitacija, problemi s povećanjem težine i drugima.

  Nestle dječja prehrambena linija nudi veliki izbor tretmana i profilaktičkih smjesa koje pomažu u borbi s tim preprekama (njihove sorte i indikacije za uporabu gore su opisane). Međutim, kada se pojave prvi simptomi takvih bolesti, odmah se posavjetujte s liječnikom. Mješavine Nan su vrlo popularne među majkama. Možda biste trebali i pokušati?

  Mješavine "NAN": značajke, vrste, prednosti i nedostaci

  Moderna majka novorođenčeta teško je ne bi se izgubila pri odabiru mješavine, ako nema mogućnosti za hranjenje djeteta s majčinskim mlijekom. Na policama trgovina i ljekarni ima toliko mnogo dječjih jela da je sposobno osjećati vrtoglavicu. Jedna je mogućnost mješavina za novorođenče, a ne samo - "NAN" od nizozemskog proizvođača. Mnogi pedijatri to preporučuju.

  Na pro i kontra brand, arsenal vrsta na tržištu, sastav, itd. Ćemo raspravljati u ovom članku. Također, pravila izbora i priprema hrane za dojenčad bit će pogođena odvojeno. Osim toga, otkriva se trenutak koji se tiče mnogih majki o mogućnostima hranjenja djeteta s različitim smjesama u isto vrijeme.

  Značenje brojeva na pakiranju

  Gledajući paket «NAN» mješavine neiskusni roditelji mogu biti zbunjeni činjenicom da su brojke koje se ovdje spominju: 1, 2, 3, 4. Iako je priručnik svim oslikana u detalje, to je korisno pojasniti.

  Dakle:

  • "NAN" 1 je mješavina za novorođenčad - od trenutka rođenja do šest mjeseci.
  • "NAN" 2 - hrana je namijenjena dojenčadi od 6 mjeseci do jedne godine.
  • "NAN" 3 - mješavina za djecu od godinu do godinu i pol.
  • "NAN" 4 - hrana za djecu preko 18 mjeseci.

  Prve dvije mogućnosti su suhe prilagođene smjese s pripravkom što bliže majčinom mlijeku. A treći i četvrti su posebno mlijeko, koje se može dati djetetu kao piće ili kuhati na osnovu prasadi, želea i ostalih jela.

  Izuzetno je važno uzeti u obzir numeriranje pri kupnji dječje hrane. Dajući malu bebu s mješavinom za stariju djecu, možete poremetiti probavni proces. Ako godišnji dijete će jesti ono što je namijenjen za novorođenče, on jednostavno ne osjeća puna, dobivaju manje hranjivih sastojaka i ne može normalno razvijati.

  Mješavina "NAN" za zdravu djecu: značajke, vrste, sastav

  Najpopularnije mješavine "NAS" za novorođenčad i stariju djecu su klasične opcije. Oni bi trebali hraniti zdrave, punoljetne bebe. Za razliku od većine drugih predstavnika marke, oni imaju tradicionalno (iznad) brojčano.

  Također razlikovati suhe i tekuće vrste smjese "NAN". Prva je opcija namijenjena samo-kuhanju od strane roditelja, a druga je već razrijeđena smjesa koja se zagrijava prije hranjenja. Apsolutno su identični u sastavu.

  Glavni sastojci smjese "NAS" su:

  • demineralizirana sirutka;
  • laktozu;
  • obrano mlijeko;
  • biljna ulja;
  • protein sirutke;
  • riblje ulje;
  • taurin;
  • histidin;
  • probiotici;
  • vitamini;
  • željezo, bakar, cink i druge korisne tvari.

  Broj sastojaka i njihov udio u ovoj dječjoj hrani ovisi o dobi za koju je namijenjen. Omjer kazeina i proteina sirutke u smjesi je 3: 7. Za usporedbu - u majčinom mlijeku je 2: 7, pa stoga možemo reći da je "NAN" gotovo potpuno prilagođena prehrana.

  Prije toga, sastav mješavina "NAS" za novorođenčad uključuje palmino ulje. Ali danas, zbog činjenice da su recenzije znanstvenika o njemu nejasne, proizvođač je isključio ovaj sastojak. Tako roditelji mogu biti smireni zbog ovoga.

  Mješavine terapeutskih i profilaktičkih namjena

  Bebe koje se hrane u bocama često su probavni problemi. Često se brinu o koliku, zatvoru, proljevu. Oni, kao i neke druge kategorije - prerane bebe, sklone alergijama ili loše dobivenoj težini, pokazuju terapijsku i preventivnu prehranu. Postoji nekoliko vrsta mješavina "NAS" za novorođenčad, a ne samo s određenim odstupanjima.

  Kratki opis svake od njih:

  • „Fermentirano mlijeko”. Razlikuje se od klasične verzije prisustvom posebnih mikroorganizama koji fermentiraju mlijeko. Bakterije sudjeluju u "radu" dječjeg probavnog trakta, olakšavajući probavu i normalizirajući crijevnu mikroflora. Korištenje ove vrste smjese također jamči jačanje imuniteta i zaštitu od infekcija. Ova opcija je numerirana od 1 do 3. Ne sadrži se oblik fermentiranog mlijeka za djecu dulju od godinu i pol.
  • "Antikoliki". Smjesa je namijenjena uglavnom bebama prvog mjeseca života. Baš kao što često pate od kolike. Protein, koji je dio dječje hrane ove vrste, podvrgnut je djelomičnoj hidrolizaciji. To olakšava proces učenja. Postoji malo laktoze, koja sprečava fermentaciju i formiranje plinova, zbog čega dijete pati od kolike.
  • "Trostruka udobnost". Smjesa ima gotovo isti sastav kao i "Antikoliki". Svrha je također slična - borba protiv probavnih poremećaja (zatvor, nadutost, itd.). Jedina razlika - na „Triple udobnost” dodatno sadrži prebiotici, normalizira mikrofloru još nisu u potpunosti formirao crijeva. Ova mješavina "Nan" također je dizajnirana za najmanju.
  • "Hypoallergenic". Broj je od 1 do 3. Propisan je za nasljednu osjetljivost na netoleranciju na kravlje mlijeko. To je profilaktička smjesa. Protein u svom sastavu se cijepa snažnije nego u drugim vrstama. Obično je ova mješavina preporučljiva za hranjenje djeteta koje se prebacuje iz terapijske prehrane na običan.
  • "Antireflyuks". Dizajniran za dojenčad koja stalno i obilno regurgitirati. Podjele po dobi ne smeta, nego zato što je problem je svojstvena najviše maleni, možemo pretpostaviti da je ova vrsta „NAS” mješavine za dojenčad i malu djecu malo stariji. U sastavu - posebni zgušnjivač na bazi škroba. Zahvaljujući njemu hrana je fiksirana u želucu. Djeca koja pate od konstipacije, ova vrsta je kontraindicirana. Tu je i poseban probiotik koji je odgovoran za borbu protiv regurgitacije. Smjesa je u određenoj mjeri hipoalergijska. Jednostavno apsorbira.
  • „Ne sadrži laktozu.” Ova vrsta bebe može se dati od rođenja. Nije podijeljen po dobi. Dizajniran za dojenčad koja pati od nedostatka laktaze. Razlikuje se od klasične varijante velikom količinom kazeina. Laktoza nije ovdje, već je glukoza sirup, koji ima lakše probavljivost. Ova mješavina pomaže tijelu da se brzo oporavi od produljenog proljeva.
  • "Pre NAS za prerano". Ime govori za sebe. Smjesa sadrži relativno veliku količinu bjelančevina, stoga je nemoguće davati djetetu tijekom cijelog razdoblja hranjenja. Čim prerano dijete dosegne težinu od 1 kg 800 g, preporučljivo je prenijeti na drugu hranu. Ova vrsta karakterizira skladan omjer kalcija i fosfora koji pomaže kostiju da se formiraju.

  U većini slučajeva, mješavina terapeutske i profilaktičke prirode koristi se samo za određeno razdoblje. Iako postoje iznimke. Odredite trajanje hranjenja i doziranje će pomoći liječniku.

  Pravila za odabir smjese za bebu

  Nije uvijek lako odabrati prikladnu mješavinu iz ogromnog arsenala čak i onima koji su već odlučili o marki. Da ne biste pogriješili, morate pažljivo proučiti informacije o paketu. Postoje odgovori na sve neugodne pitanja.

  Prilikom odabira dječje hrane najprije morate uzeti u obzir dob i zdravlje djeteta. To su najvažniji parametri. Ako beba ima bilo kakve abnormalnosti, nije moguće "dodijeliti" smjesu samu. Potrebna je konzultacija pedijatrije.

  Važno je obratiti pažnju na datum proizvodnje proizvoda. Ne biste trebali kupiti mješavinu, rok trajanja koji završava u tekućem mjesecu, a posebno u danu. Svježa hrana - ovo je jamstvo nedostatka problema u bebi i njegovim roditeljima.

  Uvjeti skladištenja također su važni. Treba ih pročitati i razmisliti jesu li poštovani u ovoj trgovinskoj instituciji. Ponekad je soba vlažna, previše hladna ili previše vruća, a upute ne sadrže takve uvjete. U tom je slučaju bolje odbiti kupnju.

  Značajke pripreme smjese

  Malo je uspješno pokupilo hranu. Vrlo je važno znati kako ispravno razrijediti smjesu "NAN" za novorođenčad. Ove informacije su prisutne na ambalaži smjese i treba pažljivo proučavati. Obavezno poštujte udio vode i suhog praha, koji ovise o dobi djeteta. To će vam pomoći mjerenje žlice, u paketu s mješavinom.

  Neke majke, želeći da se njihovo dijete brže oporavi, prelazi količinu praha. I oni čine veliku pogrešku, jer mali organizam možda neće moći probaviti takav koncentrat, i na kraju će sve izaći. Druga moguća posljedica je pretilost.

  Prije razrijeđenu mješavinu „NAS” za novorođenče, boca trebaju biti sterilizirani ili barem isprati s kipućom vodom da joj nema više štetnih mikroba. Uostalom, imunitet mrvica i dalje je praktički nula.

  Voda za razrjeđivanje mora biti specificirana u temperaturi podešavanja. Previše vruće će ubiti sve dobre bakterije, au nedovoljno toplom prahu neće se normalno otopiti. Možete koristiti posebnu dječju vodu koja ne treba kuhati.

  Prvo, voda se ulije u posudu, a zatim se potrebna količina smjese prelije sa suhim mjernim žlicom. Boca je zatvorena i snažno mućkana oko 30-60 sekundi. Važno je postići potpuno otapanje praška u vodi.

  Mješavina koja se daje bebi trebao bi imati temperaturu majčinog mlijeka od 36-37 ° C. Obično, odmah nakon kuhanja, to je veće, tako da morate hladiti tekućinu postavljanjem boca u hladnu vodu. Nakon hrane, odmah uklonite ostatak smjese i temeljito oprati posudu.

  Mnogi neiskusni majke ne znaju, ne samo kako bi se biljka suhe smjese, ali da li je moguće pohraniti spremni (i ako je tako, koliko). Stručnjaci kažu da što je više adaptirano mlijeko miruje, to će manje hranjivih tvari ostati. Osim toga, bit će štetno. Stoga se smjesa mora razrijediti neposredno prije upotrebe.

  U najmanju ruku, ako nema drugog izlaza, pripremljena tekućina se čuva u hladnjaku. Ali ne više od nekoliko sati. Za noćno hranjenje možete koristiti takav uređaj kao grijač. Sterilna bočica vode pripremljena je unaprijed. Noću ostaje samo zagrijavati do željene temperature i razrijediti smjesu. Isto vrijedi i za putovanje na duge staze s djecom. Ako se to prakticira, automobil mora biti opremljen grijačem.

  Kombinirajući različite vrste smjese

  Neke majke su zainteresirane da li je moguće istodobno hraniti dijete različitim vrstama mješavina. Pedijatri ovdje su kategorični: nemoguće je napraviti "mješavinu" u jednoj bocu. Posebno iz različitih marki dječje hrane.

  U istim slučajevima, kada je potrebno prenijeti dijete u drugu mješavinu, a nužno je kombinirati, najprije iz jedne bočice daju malo novu, a potom - s druge strane - poznate osobe. Doza prve se cijelo vrijeme povećava. Pročitajte više o tome što trebate učiniti ako trebate mijenjati smjesu za novorođenče →

  Slično tome, treba biti učinjeno u imenovanju terapijske smjese, koja će biti dodatak glavnoj prehrani. Ali ako situacija dopušta, najbolje je hraniti dijete na različite načine naizmjenično. Prva smjesa, i nakon nekoliko sati - još jedan.

  Znakovi prikladne prehrane

  Neke djece vrlo je teško pronaći hranu. Morate probati mnogo vrsta sve dok ne dobijete najbolju.

  Znakovi da je izbor uspješan:

  • dijete nema problema s probavom (kolika, proljev, zatvor);
  • beba se uopće ne regurgitirati ili se malo zagrijava;
  • na tijelu mrvica nema osipa, sličnih alergijama na hranu;
  • beba je mirna i vesela, spava dobro;
  • Nema nedostatka težine.

  Tijekom složenog procesa odabira hrane, pedijatri savjetuju da se mješavina ne odustaje odmah nakon pojave nekih od gore navedenih znakova. Trebao bi pričekati nekoliko dana. Možda tijelo nije imalo vremena prilagoditi se, a onda će sve biti u redu samo po sebi.

  Pro i kontra od smjese "NAS"

  Mješavina "NAS" je dobar izbor za dječju hranu. Ima mnogo prednosti.

  Naime:

  • udjeli proteina i kazeina su što bliže ženskom mlijeku - danas nema više mješavina s ovim omjerom;
  • nedostaje palmino ulje;
  • mješavina ima sve potrebne elemente za puni razvoj djetetovog tijela;
  • Marka uključuje mnoge tipove koji mogu zadovoljiti gotovo svaku potrebu.

  Nedostaci smjese uključuju:

  • lagano povišeni sadržaj laktoze (manje u majčinom mlijeku);
  • nedostatak prebiotika;
  • veća sposobnost da se izvrši dodatni napor na sustav izlučivanja od ženskog mlijeka.

  Također, mnogi smatraju nedostatak smjesa "NAS" marke kao prilično visoki trošak. Ovaj faktor odbija one koji nisu spremni dati 700 rubalja za posudu od 400 grama svaka 3-4 dana. Ali kad ne postoji drugi izlaz, morate pronaći sredstva.

  Mješavina nizozemske proizvodnje "NAS" čvrsto je ukorijenjena na domaćem i inozemnom tržištu. Pouzdana su ga mnogi roditelji i pedijatri. Ova marka ima jedinstven sastav, prilagođen majčinom mlijeku, kao i širokom rasponu. Postoje vrste za zdravu djecu i za bebe s određenim abnormalnostima.

  U pozadini prednosti "NAS", minusi izgledaju "blijedi". Pravilno odabrana, kao i usklađenost sa zahtjevima skladištenja i pripreme mješavine osigurava puni razvoj djeteta od rođenja do dvije godine života.

  Mliječna formula za bebe "NAS" (NAN)

  Bez sumnje, majčino mlijeko je najbolja hrana za dijete, ali zbog okolnosti, mnoge majke ne mogu sama hraniti bebu. Oni dolaze u pomoć mliječnoj formuli. Neki ljudi odabiru domaći proizvod, drugi obično uvoze opcije. Jedna od rijetkih predloženih marki čak i za prerane bebe je NAN. Aktivira prirodni imunitet djeteta, sudjeluje u održavanju zdrave crijevne mikroflore, izvrsna je prevencija anemije, poboljšava imunitet, potiče puni mentalni i fizički razvoj i što je bliže prirodnom mlijeku. Isporučuje se u 800 i 400 ml limenki.

  Glavni i najčešće korišteni proizvodi linije "NAN" su:

  • dojenčeta formula NAN 1 Premium od rođenja;
  • NAN 2 od 6 mjeseci;
  • NAN 3 od 12 mjeseci;
  • NAN 4 od 18 mjeseci.

  Glavne komponente tih mješavina su demineralizirana sirutka, laktoza, obrano mlijeko, proteina sirutke, biljna ulja, taurin, riblje ulje i vitamini, proporcionalni omjer koji varira ovisno o dobi djeteta. Osim toga, u smjesama su prisutni L-karnitin, L-arginin i L-histidin, kao i razni dodatni elementi, kao što su mangan, željezo, cink i bakreni sulfati. Te su komponente važne za skladan razvoj djeteta.

  Ostale vrste NAN proizvoda

  • Hypoallergenic smjesa. Posebno mjesto među proizvodima NAN linije je hipoalergenska smjesa. Proizvedeno je za dvije dobne kategorije: "od rođenja" i "od šest mjeseci". Zbog posebne tehnologije, bjelančevine u ovoj smjesi smanjuju alergenost, što smanjuje rizik od zatvora i kolike. Imenuje pedijatar za djecu s blagom alergijom na hranu i za prevenciju. Ovaj proizvod je najprikladniji za bebe s negativnom reakcijom na protein krava.
  • "NAN" mliječni proizvodi s bifidobakeryom. Za djecu koja su podvrgnuta terapiji temeljena na antibioticima i koja su sklona poremećivanju želuca i crijevnog trakta, prikladna je mješavina mliječnih proizvoda "NAN" s bifidobakterijama. Da bi se olakšao proces digestije i asimilacije proteina, posebne bakterije mliječne kiseline dodane su ovom proizvodu kako bi se olakšalo stanje dijete s zatvorom (za umjetno hranjenje kod djece, vidi vezu iznad) ili crijevne infekcije. Također dostupno za dobne skupine do šest mjeseci i izvan nje. Obilježavajući sastojci smjese su optimizirani proteini OPTI PRO1 i bifidobakterije Bl.
  • "NAN" bez laktoze. Te majke čija djeca pate od netolerancije laktoze, kao i blage do umjerene proljeva, idealno će biti prikladne za laktozu "NAN". U ovom proizvodu, ugljikohidrati su maltodekstrin, što smanjuje ozbiljnost proljeva uslijed niske osmolarnosti. S druge strane, nukleotidi su uključeni u procese popravljanja tkiva i doprinose formiranju imuniteta.
  • «Pre-NAN». Posebna mješavina "Pre-NAN" namijenjena je za hranjenje bebe koje su rođene prerano i / ili male težine. Sadrži jedinstvene lako probavljive masne kiseline, neophodne za potpuni intelektualni i psihomotorni razvoj, kao i za formiranje funkcija središnjeg živčanog sustava i vida. Visoki sadržaj proteina sirutke pridonosi najlakšoj asimilaciji čak i najmanjih djeteta.
  • «ALFARE». Za djecu s akutnom ili kroničnom proljevom, liječnik može propisati ALFARE smjesu. Ovo je terapeutski proizvod koji se može koristiti samo pod nadzorom pedijatra. Optimizirani sastav aminokiselina, poboljšani okus, lipidi s protuupalnim svojstvima, zajedno s punim brojem vitamina i minerala, pomoći će rastu zdravog djeteta koji pati od problema gastrointestinalnog trakta.
  • "NAN Antireflux". Za bebe koje snažno zapadaju od rođenja. Tvrtka proizvodi "NAN Antireflux". Njena upotreba također može započeti tek nakon razgovora s liječnikom.

  U međuvremenu, valja istaknuti kompleks "Nestogen". Dostupno u sljedećim oblicima:

  • Nestogena 1 smjesa suhe adaptirane mlijeke s prebioticima od rođenja,
  • Nestogen 2 od 6 mjeseci,
  • Nestogen 3 s 12 mjeseci,
  • Nestogen 4 od 18 mjeseci,
  • Nestogen-2 Happy Dreams mlijeko s prebiotikom, s brašnom od riže od 6 mjeseci.

  Zahvaljujući preobioticima GOS / FOS, ove smjese ne samo da daju dobru prehranu i ugodnu probavu, nego također čine redovitu mekanu stolicu. Pročitajte više o smjesi Nestozhen >>>

  Cijene za NAN proizvode

  Moguće je kupiti mješavine kako uobičajenim, tako iu online trgovinama. Cijene se razlikuju ovisno o vrsti proizvoda. Hypollergenic mješavina košta od 600 do 700 rubalja za 400 gr. Mješavina za preuranjeni "Pre-NAN" se prodaje po cijeni od 750 do 850 rubalja za isti iznos. Mješavina bez laktoze košta oko 650 rubalja, a "Antireflux" oko 600 rubalja po limenci. Najjeftiniji u proizvodnoj liniji su obična mliječna formula NAN 1 - NAN 4. Za kutiju ćete morati platiti oko 470 do 500 rubalja.

  Možete čitati recenzije, usporediti cijene i kupiti mješavine u online trgovini obstetrics.ru i trgovini babadu.ru

  Pro i kontra ove mješavine

  Razgovor o pozitivnim i negativnim svojstvima mješavine može biti dug. Sva djeca su drugačija, tako da jedna beba može razviti alergiju ili zatvor, a druga neće imati takvo što. Ako dovoljno visoka cijena "NAN" mliječnih formula nije prepreka kupnji, trebali biste slušati mišljenje pedijatara i pokušati upotrijebiti ovaj proizvod. Mnogi se žale da im djeca imaju problema s stolcima nakon što piju mješavinu NAS. Krivi samo mješavina u ovom slučaju nije u redu. Na stolicu također utječe pregrijavanje djeteta i suvišni zrak u sobi. Nestlé je nesumnjivo maksimalno iskoristio iskustvo u razvojnom procesu svakog proizvoda NAN linije. Smjesa je visoko topljiva u vodi i ima dobro osmišljen sustav za spremanje mjernih žličica odvojeno od praha, što doprinosi higijeničkoj upotrebi proizvoda.

  Važno je ne zaboraviti da se doba uporabe svake pojedine mješavine ne pokazuje slučajno na ambalaži. Ne biste trebali žuriti i prijeći na sljedeći proizvod u redu prije nego što dijete dostigne potrebnu dob, djetetovo tijelo možda nije spremno za asimilaciju novih elemenata i njihovih velikih količina u usporedbi s prethodnom vrstom.

  Svake godine Nestle poboljšava svoj proizvod pa će svaka majka moći odabrati točno verziju NAN mixa koja najbolje odgovara njezinoj bebi.

  Pregled mješavina NAS Optipro za novorođenčad: sastava dječje hrane, vrste i tablice s uputama

  Mješavine "NAS" su tražene među mladim majkama čije bebe dobivaju umjetno ili mješovito hranjenje. Recenzije o njima su prilično kontradiktorne, ali većina roditelja vjeruje samo ovom proizvođaču. U liniji proizvoda prikazani su mješavine za različite namjene, uključujući i za preuranjene bebe. Shvatite koja će prednost omogućiti proučavanje njihovih značajki.

  Mješavina NAN-a je popularna na tržištu prehrane za djecu umjetne hranidbe, ali koja je njegova prednost?

  O proizvođaču

  Proizvodi NAN marke su proizvedeni od 1962. Nestle zabrinutost. Prva serija mješavina dizajnirana je za zdrave bebe s dobrim apetitom. Postupno, međutim, raspon postaje složeniji i proširen. Od 2004, bifidobakterije su dodane proizvodima za normalizaciju probave. Tijekom 2010. godine potrošačima je ponuđeno Denapro Milk za prevenciju stomatoloških bolesti.

  Asortiman NAN osnovnih mješavina za zdrave djece

  Potrebe hranidbe djece različitih dobnih skupina nisu jednake. S obzirom na to, stručnjaci tvrtke Nestle izradili su takve proizvode:

  1. "NAS 1" - proizvod za novorođenče (0-6 mjeseci). U sastavu - mineralne i vitaminske dodatke za podizanje imuniteta.
  2. "NAS 2" - proizvod od šest mjeseci do godinu dana. Sastav je sličan "edinichke", ali uzima u obzir rastuće potrebe za hranjivim tvarima.
  3. "NAS 3" - mlijeko iz godine. Kao dio proizvoda - korisne bakterije i lipidi, korisni su za probavni sustav i postaju dobra prevencija karijesa.
  4. "NAS 4" - mlijeko od 18 mjeseci. Sastav je sličan "trojici", uzimajući u obzir dobne potrebe malih.
  5. Spremno mlijeko u pakiranju u 200 ml. Treba ih zagrijati i poslužiti u čašu, bocu.
  Mješavine NAS proizvedene za različite dobi djeteta

  Glavne komponente osnovnih NAN mješavina

  Balansirana mliječna formula NAN daje hranjive tvari za djecu u dobi njih. Sastav proizvoda karakterizira takva obilježja:

  • Bifidobacteria BL. Normaliziranje i održavanje zdrave mikroflore, jačanje imunološkog sustava.
  • Optimizirani protein Optipro. Pruža jednostavnu probavljivost mlijeka, punog rasta djeteta.
  • Masne kiseline - omega-3 i omega-6. Jačanje imunološkog sustava, doprinijeti razvoju živčanog sustava i mišića.
  • Nedostatak okusa, boja. Proizvodi imaju prirodni okus, čine pravu prehrambenu naviku.

  Sastav proteina

  "NAN" 1 i 2 - mješavine mlijeka i NAN 3 i 4 - suhe mlijeko za piće i kuhanje. Važna je razlika između proizvoda - nizak sadržaj bjelančevina u smjesama zbog demineralizacije sirutke. Omjer proteina sirutke i kazeina je kako slijedi:

  1. u №1 - 70 do 30 (blizu majčinog mlijeka, u kojem je udio 80 do 20);
  2. u "NAN 2, 3" - 60 do 40 (kao zrelo majčino mlijeko).

  Protein u smjesama NAN i bebe žele se naziva Optipro. Njegova prisutnost smanjuje rizik od pretilosti smanjenjem metaboličkog opterećenja na tijelu. Vrijedne aminokiseline doprinose tome: taurin, gestidin i drugi.

  Sastav masnoća

  Masna komponenta suhih mješavina predstavlja riblje ulje i biljna ulja. Ranije, palmin olein je dodan, međutim, zbog širenja negativnih informacija i palminog ulja, Nestle je odbio i pronašao drugačije rješenje. Osnovna prehrana proizvođača sad sadrži ove ulja:

  • suncokreta;
  • kokos;
  • nisko silovanje repice.

  Također u prehrani su polinezasićene masne kiseline, nazvane "pametne lipide". Najvredniji od njih su DHA i ARA (dokozaheksenska kiselina i arahidonske kiseline), važni za imunološki sustav, oči i mozak.

  Sastav ugljikohidrata

  Laktoza je važna ugljikohidratna komponenta proizvodnje. U kombinaciji s maltodekstinom (brzim ugljikohidratima) daje slatki okus koji djeca vole. Ugljikohidratne komponente daju tijelu potrebnu energiju dojenčadi, daju dugotrajnu zasićenost, utječu na debljinu mješavine (čine ga gustim). Mlijeko proizvođača ne sadrži saharozu (šećer od šećerne trske), što pozitivno razlikuje proizvode od njihovih analoga.

  Ostale komponente

  Proizvodi sadrže živu kulture bifidobakterija BL. To su probiotici koji su odgovorni za stvaranje normalne mikroflore u zidovima debelog crijeva, jačanje imunološkog sustava. U smjesama "NAN 2" također se nalaze bakterije Denta Pro, odgovorne za prevenciju karijesa. Sprječavaju razvoj bakterija koje uništavaju zubnu caklinu, koloniziraju probavni trakt.

  Terapeutske i profilaktičke smjese NAN i njihov sastav

  U svrhu terapijske prehrane koriste se fermentirano mlijeko i druge mješavine s izvornim sastavom. Pediatri ih određeno određeno vrijeme ispravljaju stanje djeteta. Za terapijske i profilaktičke proizvode karakterizirane sličnim sastavom karakterističnim za cijeli raspon hrane. Međutim, postoje značajne razlike povezane s vrstama obveza.

  "NAN" fermentirano mlijeko

  Popularna smjesa fermentiranog mlijeka "NAS" poboljšava probavu, normalizira crijevnu mikrofloru, jača imunološki sustav. U sastavu se odlikuje prisutnošću fermentirane mliječne komponente i uključuje:

  • žive kulture BL - ojačati imunitet djeteta;
  • bakterije mliječne kiseline proizvedene tehnologijom biofermentacije - ojačati tijelo i spriječiti razvoj infekcija.

  Mješavine prilagođene fermentiranim mlijekom NAN 1, 2 i 3 sprječavaju zatvor, koliku, pružaju zdravi zvuk spavanja. Sadrže dovoljno željeza kako bi spriječili anemiju u djetinjstvu.

  Kao što znate, s problemima s probavom, dječji san postaje loš. Taj se problem može riješiti mješavinom NAS

  "NAN" je hipoalergenski

  "NAS 1 hypoallergenic" - profilaktičke smjese, uključujući i djelomično hidrolizirane proteine ​​sirutke. Razina proteinskog cijepanja je znatno veća nego kod ostalih Nestle proizvoda, koji također sadrže djelomično hidrolizirani protein. Dodjeljivanje kada se nalazi za alergiju na kravlje mlijeko bjelančevine ili kao srednje hrane prilikom prelaska na redovne proizvode s medicinskim. Zahvaljujući živim kulturama, hipoalergenske smjese "NAN" 1, 2 i 3 su udobne za probavu (za detalje pogledajte članak: Što su hipoalergenske smjese za novorođenčad?).

  "NAN" antikoliki

  Stari naziv smjesa je "NAN Comfort". Zbog djelomično hidroliziranog proteina, proizvod smanjuje rizik od alergija i nelagode u hrani. Sadržaj male količine laktoze gotovo eliminira fermentaciju i koliku. Probiotici L. reuteri pomažu kolonizirati crijeva s pozitivnom mikroflora.

  Razvijen posebnom tehnologijom, Optipro kompleks omogućuje jednostavnu probavu gotovog mlijeka djetetovim tijelom. Također u proizvodu postoje ARA i DHA lipidi, vitaminski kompleks, važni elementi u tragovima. Smjese mogu poslužiti kao jedini izvor prehrane za novorođenčad od 0 do 6 mjeseci.

  "NAS" bez laktoze

  Proizvod bez laktoze osmišljen je za hranjenje beba s nedostatkom laktaze u situaciji u kojoj tijelo ne može probaviti mliječne proizvode od rođenja. Oni pomažu da se oporave od crijevnih infekcija, gastroenteritisa, proljeva, nemaju dobna ograničenja (mogu se koristiti čak i za hranjenje novorođenčadi). Često se propisuju za česte kolike i regurgitaciju.

  Proizvod bez laktoze nije hipoalergenski, razlikuje se od proizvoda br. 1 prema postotku proteina i kazeina (60 do 40). Proizvođač je zamijenio laktozu lakše probavljivog laktoza sirupa. L. preuteri laktobacili su dodani kao prebiotici. Smjesa sadrži kompleks vitamina i minerala visokog stupnja, linolensku kiselinu, biljna ulja, cjeloviti mliječni protein.

  "NAN" trostruko udobnost

  "Triple comfort" iz NAN-a je prilagođeni proizvod koji eliminira funkcionalne poremećaje probavnog sustava kod djece od rođenja. Posebna formula pomaže u uklanjanju konstipacije, kolike, smanjenju učestalosti regurgitacije. Mješavina "Toy Comfort" normalizira učestalost stolice, pridonosi stvaranju pravilne crijevne mikroflore.

  Mješavina "Nan Comfort" uključuje lactobacilli L. reuteri, "pametne" lipide, hidrolizirani protein "Optipro", prebiotici. Dodatno su uključeni mineralni i vitaminski kompleks, oligosaharidi, krumpirov škrob. Među sastojcima "Triple Comfort" je palmino ulje.

  "NAN" antireflux

  Mješavine "NAS" AR 1 pedijatri propisati novorođenčadi i bebe do 6 mjeseci s roditeljima žale česte regurgitation. Pozivaju se na medicinsku prehranu koja se ne koristi kao glavna hrana za bebe. Njegov refluks se koristi zajedno s dojenjem, drugim vrstama smjesa. Među sastojcima suhe "Antireflux":

  • hidrolizirani protein sirutke;
  • kulture L. reuteri prebiotika, koje čine normalnu mikroflora i pomažu smanjiti učestalost regurgitacije za 3 puta;
  • optimizirani hipoalergijski kompleks Optipro - minimizira rizik negativne reakcije na protein kravljeg mlijeka;
  • škrob - povećava viskoznost proizvoda što smanjuje vjerojatnost regurgitacije.

  Balansirana formula smjese NAN "Antireflux" također uključuje biljna ulja, laktozu, elemente u tragovima i druge korisne tvari. Moms se žale na njegovu debljinu i neugodan okus, ali imajte na umu pozitivan učinak na probavu beba. Zbog gustoće hrane potrebno je odabrati bradavice za boce. Obično majke koriste bradavice s zamjenjivim protokom. Smjesa se mora dugo miješati, potresati.

  "NAS" za prerane bebe

  Proizvod je važan za prerane bebe, prerane bebe i bebe s nedostatkom težine. Sadrži najveći postotak proteina sirutke (oko 70%), što ga značajno razlikuje od svojih kolega. Proteini smjese su djelomično hidrolizirani, što povećava brzinu njihove asimilacije.

  Za prerane bebe postoji i NAN smjesa, ali prije upotrebe trebate provjeriti dijete za alergije (pročitajte: postoje li mješavine za prerane bebe?)

  Prednosti proizvoda za prerano: beba brzo dobiva na težini, voli okus gotove mlijeko. Proizvod se hrani za bebe dok ne dosegne težinu od 1800 grama, a zatim prenese u uobičajenu smjesu. Kontraindikacije uključuju galaktosemiju, netoleranciju na laktozu, glukozu, alergiju na protein kravljeg mlijeka. Među sastojcima opaženo palmino ulje.

  Upute za pripremu smjese

  Prije kupnje fermentiranog mlijeka i mliječnih mješavina "NAS" treba se posavjetovati s pedijatrom. Liječnik će preporučiti odgovarajući proizvod na temelju dobi, težine, zdravlja bebe i pritužbi roditelja.

  Pri pripremi smjese treba koristiti hranu koja ima dovoljno rok trajanja, koji je bio otvoren najkasnije prije mjesec dana. Da bi mješavina imala koristi i da ne uzrokuje zdravstvene probleme za dijete, važno je promatrati sterilnost pri pripremanju. Da biste se upoznali s načinom doza i razrjeđivanja praha, dopustite uputu na pakiranju, koja ima oblik tablice: