Nazivin tijekom dojenja: upute

Hrana

Mnogi laktirajuće žene pate od prehlade. Naslenska zagušenja, iscjedak, kihanje, crvenilo kože i očiju, suzenje. Kao rezultat toga - respiratorni i poremećaji spavanja, loše raspoloženje. Briga za novorođenče u takvom stanju vrlo je teška. Osim toga, majke koje rade djetetu često razvijaju komplikacije (sinusitis, sinusitis) zbog oslabljenog imuniteta nakon poroda.

Nazivin je sintetički lijek koji se koristi za liječenje rinitisa. Lijek stisne krvne žile i uklanja natečenost u nosnoj šupljini. Može li nasivin koristiti tijekom dojenja? O tome dalje.

Opće informacije

Lijek se proizvodi u obliku kapi i spreja, koji imaju slijedeći sastav:

 • oksimetazolin;
 • benzalkonijev klorid;
 • Trilon B;
 • natrijev dihidrogen fosfat dihidrat;
 • natrijeva fosforna kiselina 2-supstituirana, 2-voda;
 • natrijev hidroksid (otopina 1M);
 • destilirana voda.
 • oksimetazolin;
 • dodatak prehrani E330;
 • natrijeva sol limunske kiseline;
 • glicerol;
 • benzalkonijev klorid;
 • destilirana voda.

Oblici doziranja razlikuju se u koncentraciji glavne komponente (oksimetazolin): kapi koncentracije od 0,01% (za novorođenčad) i 0,025% (za djecu), kapi i sprej 0,05% (od 6 godina i stariji).

Oksimetazolin nakon liječenja nosne šupljine sužava krvne žile, smanjuje volumen sluzi, normalizira disanje s noznim, ublažava edem. Lijek sprečava bakterijske komplikacije (upala maksilarnih ili paranazalnih sinusa, srednjeg uha). Prema uputama, kada se primijeni doziranje, ne postoji sustavna izloženost.

Terapijski učinak očituje se nekoliko minuta nakon liječenja nosne šupljine, a traje oko 12 sati. Lijek se koristi za uklanjanje natečenja i smanjenje izlučivanja sluzi iz nosa u dojenčadi.

Upute za uporabu Naziv:

 • ARVI s hladnom;
 • Rani nokti alergijski;
 • Kronični nosni nos;
 • Obnova funkcije odvodnje u slučaju sinusitisa, upala Eustahijskog prolaza ili srednjeg uha;
 • Uklanjanje bubrenja prije dijagnostičkih postupaka u nosnoj šupljini.

doza

Način primjene kapljica i intranazalnog aerosola. Dnevna doza Nimina ovisi o dobi:

 • bolesnici od 6 godina i odrasli (0,05%) - 1 ili 2 kapi u nosni prolaz dvaput ili tri puta;
 • pacijenata od 6 do 1 godine (0,025%) - 1 ili 2 kapi dva ili tri puta;
 • novorođenčad od 1 do 12 mjeseci (0,01%) - 1 ili dva ili tri puta;
 • bebe od rođenja do 4 tjedna - 1 kap, učestalost korištenja, kao u prethodnom odlomku.

Novorođenčad može obrisati nos s vatom koja je natopljena medicinom. Da biste to učinili, 2 kapi sredstava primijenjenih na vatu i obrišite nosnu šupljinu.

Terapeutski tečaj traje od 3 do 5 dana. Odluku o produljenju tijeka liječenja donosi liječnik.

Posebne upute

 • Atrofični rinitis;
 • Zatvaranje kuta glaukoma;
 • Djeca mlađa od 6 godina (kapi i aerosol 0,05%);
 • Preosjetljivost na glavne ili pomoćne komponente.

Pod nadzorom liječnika uzimate lijek zajedno s inhibitorima monoamin oksidaze i drugim lijekovima koji povećavaju krvni tlak, kao i 10 dana nakon njihovog otkazivanja. Lijek propisan od strane liječnika i pod njegovim nadzorom treba koristiti pacijenti tijekom trudnoće, HB. To ograničenje odnosi se na osobe s visokim tlakom unutar oči, s teškim bolestima srca i krvnih žila, kao i dijabetesom.

 • suhoća, iritacija nosne sluznice, kihanje;
 • anksioznost, poremećaji spavanja, umor, bol u glavi;
 • mučnina;
 • hipertenzije, povećanje učestalosti miokardijalnih kontrakcija.

Uz predoziranje, učenici uske, mučnina, povraćanje, koža i sluznice postaju plave. Temperatura se podiže, pritisak, ritam srca se uznemiruje, pluća bubre, disanje postaje teško. Neki pacijenti imaju duševne poremećaje, depresiju živčanog sustava, pospanost. U teškim slučajevima, tjelesna temperatura, smanjenje tlaka, smanjenje otkucaja srca, zaustavljanje disanja i razvijanje komete.

Nazivin za majke za njegu

Prema liječnicima, Nazivin tijekom dojenja je dopušteno koristiti, ali samo pod nadzorom liječnika. U ovom slučaju, majka bi trebala uzimati lijekove za liječenje SARS-a. Da bi terapija bila djelotvorna, potrebno je pridržavati se ležaja u krevetu, navlažiti zrak u prostoriji, zračiti, pratiti indikatore temperature (ne više od 22 °). Osim toga, morate piti više tople tekućine (filtrirana voda, biljni čaj). Ako je temperatura iznad 38,5 °, potrebno je uzimati paracetamol ili Ibuprofen.

Kao što je navedeno u međunarodnom imeniku E-Lactancia, Nazivin ima rizik od 1 stupnja. To znači da se lijeku ne smije trajati duže od 3 dana u minimalnoj dozi. Vjerojatnost nuspojava je prilično niska. Uz neopravdano povećanje preporučene doze, tlak se povećava, brzina otkucaja srca je uznemirena.

Dakle, Nazivin tijekom dojenja se dozvoljava koristiti za liječenje rinitisa pod nadzorom liječnika. Ne prekidajte dojenje u vrijeme liječenja. Minimalna doza lijeka ne smije trajati dulje od 3 dana.

Nazivin kapi - službene upute za uporabu

instrukcija
na medicinsku uporabu lijeka

Registracijski broj:

Naziv lijeka: NAZIVIN ®

Međunarodno neosobno ime:

Oblik doziranja:

struktura
1 ml pripravka sadrži:
Aktivna tvar:
Nazivin 0,01% - oksimetazolin hidroklorid 0,1 mg
Nazivin 0,025% - oksimetazolin hidroklorid 0,25 mg
Nazivin 0,05% - oksimetazolin hidroklorid 0,5 mg
Pomoćne tvari: benzalkonijev klorid 50% -tna otopina, dinatrij edetat dihidrat, natrijev dihidrogen fosfat dihidrat, natrij hidrogen fosfat dihidrat, 1 M otopina natrijevog hidroksida, pročišćena voda.

Opis: Gotovo prozirna, od bezbojne do blago žućkaste boje.

Farmakoterapijska skupina:

ATX kod: [R01AA05].

Farmakološka svojstva

Farmakodinamiku. Nazivin® (oksimetazolin) ima vazokonstriktorski učinak. Kada se primjenjuje lokalno na upaljenu nosnu sluznicu, smanjuje oticanje i otpuštanje nosa. Vraća nosno disanje.
Uklanjanje mucalnog edema pridonosi obnovi aeracije paranazalnih sinusa, šupljine srednjeg uha, koja sprječava razvoj bakterijskih komplikacija (sinusitis, sinusitis, otitis media).
Uz lokalnu intranazalnu primjenu u terapijskim koncentracijama ne iritira sluznicu, ne uzrokuje hiperemiju.
S lokalnom intranazalnom primjenom lijeka nema sustavnog učinka. Lijek počinje djelovati brzo (za nekoliko minuta). Trajanje akcije Nazivin do 12 sati.

svjedočenje

 • liječenje akutnih respiratornih bolesti s tekućim nosom;
 • alergijski rinitis;
 • vazomotorni rinitis;
 • za vraćanje drenaže u upalu paranazalnih sinusa, eustahita, otitis medija;
 • da se eliminira edem prije dijagnostičkih manipulacija u nosnim prolazima. kontraindikacije
  Atrofični rinitis; kutno zatvaranje glaukoma; preosjetljivost na lijek.
  Potrebno je pridržavati se preporučenih koncentracija lijeka namijenjenih različitim dobnim kategorijama (vidi metode uporabe). Pažljivo
  U bolesnika koji uzimaju inhibitore monoamin oksidaze i druge lijekove koji povećavaju krvni tlak u razdoblju do 10 dana nakon njihove uporabe; s povećanim intraokularnim tlakom, tijekom trudnoće i laktacije, s teškim oblicima kardiovaskularnih bolesti (hipertenzija, angina); s tireotoksicima i dijabetesom. Trudnoća i dojenje
  Ako se koristite tijekom trudnoće ili dojenja ne smijete prekoračiti preporučenu dozu. Lijek treba koristiti samo nakon temeljite procjene omjera rizika i koristi za majku i fetus. Doziranje i davanje
  Nazivin ® 0,01%, 0,025% i 0,05% kapi su namijenjeni za upotrebu u nosu.
  Odrasli i djeca do 6 godina: primjenjujte Nazivin® kapi od 0,05% 1 do 2 kapi u svakom nosaču 2-3 puta dnevno.
  Djeca od 1 do 6 godina: primjenjujte Nazivin ® kapi 0,025% na 1-2 kapi u svakom nosaču 2-3 puta dnevno.
  Djeca mlađa od jedne godine: djeca mlađa od 4 tjedna propisuju 1 kapi Nazivin ® 0,01% u svakom nosačem 2-3 puta dnevno. Od 5. tjedna života i do 1 godine - 1-2 kapi u svakom nosačem 2-3 puta dnevno.
  Kako bi se osigurala točnost doze, Nazivina ® 0,01% kapi imaju umjerenu pipetu s oznakama broja kapi. Na primjer, ako je dodana jedna kapljica, pipetu treba popuniti otopinom na 1 oznaku.
  Učinkovitost sljedećeg postupka također je dokazana: ovisno o dobi od 1 do 2 kapi od 0,01% otopine, nanesite na vatu i protrljajte nosne prolaze. Nazivin ® 0.01%, 0.025% i 0.05% kapi trebaju se primjenjivati ​​3-5 dana. Doze iznad preporučene mogu se koristiti samo pod nadzorom liječnika. Posebne upute
  Izbjegavajte dugotrajnu uporabu i predoziranje lijeka, osobito kod djece. Interakcija s drugim lijekovima
  Uz istodobno imenovanje MAO blokatora i tricikličkih antidepresiva, povišeni krvni tlak.
  Istovremena primjena drugih vazokonstriktorskih lijekova povećava rizik od nuspojava. Nuspojave
  Ponekad: gori ili suhe nosne membrane, kihanje. U rijetkim slučajevima: nakon utjecaja uporabe Nazivin ® prolazi, snažan osjećaj nazalne kongestije (reaktivna hiperemija). Višestruko predoziranje s lokalnom upotrebom nosa ponekad dovodi do sustavnih simpatomimetičkih učinaka kao što su povećana brzina otkucaja srca (tahikardija) i visoki krvni tlak. U vrlo rijetkim slučajevima zapaženi su anksioznost, nesanica, umor, glavobolje i mučnina. Dugotrajna kontinuirana uporaba vazokonstriktorskih lijekova može dovesti do tahikilaksa, atrofije sluznice nosa i ponovnog oticanja nosne sluznice (lijekovi za rinitis). predozirati
  Nakon značajne predoziranja ili nehotičnog gutanja, mogu se pojaviti sljedeći simptomi: pupillarna suženja, mučnina, povraćanje, cijanoza, vrućica, tahikardija, aritmija, kolaps, srčana depresija, hipertenzija, plućni edem, respiratorni poremećaji. Pored toga mogu se pojaviti duševni poremećaji, kao i depresija središnjeg živčanog sustava, praćena pospanostom, nižom tjelesnom temperaturom, bradikardijom, arterijskom hipotenzijom, respiratornim zaustavljanjem i mogućom komom. U slučaju predoziranja povezanog s uzimanjem lijeka unutar, pranje želuca, propisan je aktivni ugljen. Utjecaj na sposobnost upravljanja vozilima i opremom:
  Nakon dugotrajne primjene ili primjene rinitisa koji sadrži oksimetazolin u dozama koje su veće od onih preporučenih, ne može se isključiti ukupni učinak na kardiovaskularni sustav i središnji živčani sustav. U takvim slučajevima može se smanjiti sposobnost vožnje vozilom ili opremom. Otpuštanje obrazaca.
  Nasalne kapi od 0,01%; 0,025% i 0,05%.
  Za Nazivin ® 0.01%: 5 ml po bočici tamnog stakla s kapom-pipetom.
  1 boca s uputama za primjenu nalazi se u kartonskom pakiranju.
  Za Nazivin® 0,025% i 0,05%: 10 ml svaki u tamnoj staklenoj bočici s kapom-pipetom.
  1 boca s uputama za primjenu nalazi se u kartonskom pakiranju. skladištenje
  Čuvati na temperaturi koja nije veća od 25 ° C.
  Držite izvan dohvata djece. Rok trajanja
  3 godine.
  Primjenjuje se nakon datuma isteka.

  Nazivin - upute za uporabu, analozi, preglede i oblici otpuštanja (nazalni kapi 0,01%, 0,025%, 0,05%, nazalni sprej 0,05% osjetljivi) lijeka za liječenje rinitisa kod odraslih, djece (uključujući bebe do godine dana) i tijekom trudnoće

  U ovom članku možete pročitati upute za uporabu lijeka Nazivin. Predstavljene su recenzije posjetitelja stranice - potrošači ovog lijeka, kao i mišljenja liječnika specijalista o korištenju Nazivina u njihovoj praksi Mnogo aktivno pitati dodati vlastite recenzije pripreme: pomoć ili ne pomaže lijek da biste dobili osloboditi od bolesti koje su zabilježene komplikacije i nuspojave ne mogu uračunati proizvođač u sažetku. Analozi Nazivina u prisutnosti raspoloživih strukturnih analoga. Koristiti za liječenje rinitisa od prehlade i alergija kod odraslih, djece (uključujući dojenčad - bebe do godinu dana i novorođenčadi), kao i tijekom trudnoće i dojenja. Sastav lijeka.

  Nazivin - vazokonstriktor za lokalnu uporabu, alfa2-adrenergični lijek.

  Kada se primjenjuju lokalno na upaljene sluznice nosa, smanjuju njihovo oticanje i količinu sekreta. Vraća nosno disanje. Uklanjanjem oteklina sluznica, lijek pomaže u vraćanju aeracije paranazalnih sinusa, srednjeg uha i sprečava razvoj bakterijskih komplikacija (sinusitis, sinusitis, otitis media).

  S lokalnom intranazalnom primjenom u terapijskim koncentracijama Nazivin nema sustavni učinak, ne iritira sluznicu i ne uzrokuje hiperemiju.

  Lijek počinje djelovati u roku od nekoliko minuta. Trajanje do 12 sati

  struktura

  Oksimetazolin hidroklorid + pomoćna sredstva.

  svjedočenje

  • liječenje akutnih respiratornih bolesti povezanih s rinitisom;
  • alergijski rinitis;
  • vazomotorni rinitis;
  • obnova drenaže u upalu paranazalnih sinusa u nazalnoj šupljini, eustahitis, srednji otitis;
  • uklanjanje edema prije dijagnostičke manipulacije u nosnim prolazima.

  Oblici otpuštanja

  Nos pada 0,01%, 0,025%, 0,05%.

  Sprej nasal 0,05% (uključujući sprej Nazivin osjetljiv).

  Upute za uporabu i režim doziranja

  Kapi Nazivin namijenjen za prijem u nos.

  Odrasli i djeca starija od 6 godina trebaju imati 0,05% kapi, 1-2 kapi svake nosnice 2-3 puta dnevno.

  Djeca od 1 do 6 godina trebaju propisati kapi 0,025% do 1-2 kapi svake nosnice 2-3 puta dnevno.

  Djeca ispod dobi od 1 godine propisane su kapi od 0,01%.

  Novorođenčad (djeca do 4 tjedna) ubrizgava se s 1 kapom svake nosnice 2-3 puta dnevno.

  Djeca od 1 mjeseca do 1 godine (dojenčadi i bebe) propisane su 1-2 kapi u svakoj nosnici 2-3 puta dnevno.

  Kako bi se osigurala točnost doziranja, bočica kapi od 0,01% ima pipetu s oznakom broja kapi. Ako je dodana jedna kapljica, pipetu treba popuniti otopinom na 1 oznaku.

  Učinkovitost sljedećeg postupka je također dokazana: ovisno o dobi, 1-2 kapi od 0,01% otopine nanosi se na vatu i trlja nosne prolaze.

  Nazivin treba primijeniti u roku od 3-5 dana. Doze koje prelaze preporučenu dozu propisuju se po vlastitom nahođenju liječnika.

  Nuspojave

  • suhoće i peckanje senzacija nosne sluznice;
  • kihanje;
  • osjećaj nazalne gužve (reaktivna hiperemija);
  • anksioznost;
  • nesanica;
  • umor;
  • glavobolja;
  • mučnina;
  • s višestrukim predoziranjem, arterijskom hipertenzijom, mogućom tahikardijom;
  • tiribilaksije, atrofije i ponavljajuće otekline sluznica u nosnoj šupljini (lijek za rinitis koji se produžuje).

  kontraindikacije

  • atrofični rinitis;
  • kutno zatvaranje glaukoma;
  • Djeca do 6 godina (kapi i nazalni sprej u dozi od 0,05%)
  • preosjetljivost na lijek.

  Koristite tijekom trudnoće i laktacije

  Korištenje lijeka tijekom trudnoće i laktacije moguće je tek nakon temeljite procjene omjera prednosti majke i rizika za fetus ili bebu. Nemojte prekoračiti preporučenu dozu.

  Posebne upute

  Izbjegavajte dugotrajnu uporabu i predoziranje lijeka, osobito kod djece.

  Utjecaj na sposobnost upravljanja motornim prometom i mehanizama kontrole

  Nakon dugotrajne uporabe lijekova koji sadrže oksimetazolin, u dozama koje prelaze preporučenu, nemoguće je isključiti ukupni učinak na kardiovaskularni sustav i središnji živčani sustav; u tim slučajevima može se smanjiti sposobnost vožnje vozilom ili opremom.

  Interakcija lijekova

  Uz istodobnu uporabu Nazivina s MAO blokatora ili tricikličkim antidepresivima, opaža se porast krvnog tlaka.

  Istovremena primjena drugih vazokonstriktorskih lijekova povećava rizik od nuspojava.

  Analogije lijeka Nazivin

  Strukturni analozi aktivne tvari:

  • 4 Wei;
  • Afrin dodaci;
  • Afrin;
  • Vicks Active Sinex;
  • Nazivin Sensitive;
  • Nazol;
  • Nazol Advance;
  • Nazosprey;
  • Nesopin;
  • Noksprey;
  • oksimetazolin;
  • Oksimetazolin hidroklorid;
  • Fasini;
  • Ferveks sprej od hladnoće.

  Upotreba Nazivina za dojenje

  Tijelo žene ponešto je oslabljeno tijekom dojenja, tako da su majke previše osjetljive na katarhalne bolesti, osobito tijekom epidemijskih egzacerbacija. Krvarenje nosa i nosna zagušenja su uobičajeni uvjeti koji postaju osnova za nesanicu i nemaju dobar san. Da biste dobili osloboditi od bolesti, morate pronaći siguran tretman koji ne šteti djetetu. Nazivin tijekom dojenja pomoći će prevladati neugodan simptom hladnoće ili alergije bez štete zdravlju.

  Opće značajke

  Nazivin - vazokonstriktor, koji se koristi za liječenje hladnoće. Ovaj lijek ima antiedemski učinak, stoga brzo uzrokuje povratak normalne nazalne šupljine.

  Može li imein majka? Da, ovaj lijek može uzeti žene tijekom dojenja, ali pod nadzorom liječnika. Navodnjavanje nosa s Nazivinom nije tretman prehlada, već samo smanjenje akutnih simptoma, pa bi trebalo dodati i dodatne metode uklanjanja bolesti.

  Lijek je dostupan u obliku kapljica i spreja. Bolje je koristiti bebin Nazivin za HB, postoji sigurna količina aktivnog sastojka.

  1. oksimetazolin;
  2. pomoćne komponente;
  3. destilirana voda.

  Ovisno o koncentraciji, postoji nekoliko varijacija Nazivina za različite dobne kategorije:

  • 0,01% za novorođenčad;
  • 0,025% za djecu od godine do 6 godina;
  • 0,05 za sve osobe starije od 6 godina.

  Nakon davanja lijeka, krvne žile su sužene, a oteklina je uklonjena, a žene postaju lakše disati i njezina sluz se zaustavlja.

  Ako slijedite upute, nemojte biti revni u korištenju lijeka, neće se dogoditi nikakva ovisnost. No, kapi se mogu koristiti ne više od 5 dana, nakon čega se njihova djelovanja značajno smanjuju. Učinak dolazi nakon nekoliko minuta i traje do 12 sati.

  Nazivin s laktacijom propisanom za bolesti:

  • rinitis;
  • sinusitis;
  • sinusitis;
  • alergijsko oticanje nosnih prolaza.

  Lijek se kaplje u oči za liječenje konjunktivitisa. Preporuča se korištenje Nazivin prije dijagnostičkih manipulacija koje se izvode kroz nos ili prije operacije na ovom mjestu.

  Nazivin je bistra tekućina s žućkastom bojom. Proizvodi se u bocama s posebnom pipetom za uvođenje točne količine lijeka u nosne prolaze. Rok trajanja lijeka u cjelovitom pakiranju - 3 godine, nakon otvaranja boce - samo 2 mjeseca. Temperatura skladištenja ne smije prelaziti 25 stupnjeva.

  Poseban prijem tijekom dojenja

  Prema međunarodnom imeniku, Nazivin se smatra lijekom koji ima rizik od 1 stupnja. To znači da se to može propisati tijekom dojenja, ali samo podnošenjem liječnika. Osim toga, potrebno je ukloniti uzrok curenja nosa jer ovaj lijek ne izliječi, već samo uklanja neugodan simptom. Ako je hladno, trebali biste se držati u krevetu, piti puno toplih tekućina, zračiti sobu, mokro čišćenje i piti antivirusne lijekove. Za alergijski rinitis, potrebni su antihistaminski lijekovi.

  Liječnici preporučuju davanje pedijatrijskih Nazivina tijekom dojenja, jer kada se prekorači dopuštena brzina oksimetazolina, mogu se pojaviti odstupanja u funkcioniranju srčanog sustava i djeteta i majke. Ako slijedite shemu uporabe navedene u uputama i ne dozvolite prekomjernu dozu, lijek praktički ne ulazi u ljudsku krv. Stoga nije potrebno dekantiranje i ključanje majčino mlijeka. Iz istog razloga, ne zaustavljajte postupak laktacije.

  Nazivin kapi: upute za uporabu

  struktura

  1 ml pripravka sadrži:

  0,1 mg 0,25 mg 0,5 mg

  Nazivin 0.01% - oksimetazolin hidroklorid Nazivin 0.025% - oksimetazolin hidroklorid (Nazivin 0.05%) - oksimetazolin hidroklorid Pomoćne tvari:

  Monohidrat limunske kiseline. 0,6093 mg

  Natrijev citrat dihidrat. 3.823 mg

  Glicerol (85%) X 24.348 mg

  Benzalkonijevklorid (50% -tna otopina) 0,100 mg;

  978.870 mg (za 0.025%); 978.600 mg (za

  Pročišćena voda 979.020 mg (za 0.01%)

  opis

  Farmakološko djelovanje

  Nazivin (oksimetazolin) ima vazokonstriktorski učinak. Kada se primjenjuje lokalno na upaljenu nosnu sluznicu, smanjuje oticanje i otpuštanje nosa.

  Vraća nosno disanje.

  Uklanjanje mucalnog edema pridonosi obnovi aeracije paranazalnih sinusa, šupljine srednjeg uha, koja sprječava razvoj bakterijskih komplikacija (sinusitis, sinusitis, otitis media).

  Uz lokalnu intranazalnu primjenu u terapijskim koncentracijama ne iritira sluznicu, ne uzrokuje hiperemiju.

  S lokalnom intranazalnom primjenom u preporučenim dozama, lijek nema sustavni učinak.

  Lijek počinje djelovati brzo (za nekoliko minuta).

  Trajanje djelovanja Nazivina® do 12 sati.

  Upozorenja za uporabu

  - za vraćanje drenaže u upalu paranazalnih sinusa, eustahita, otitis medija;

  - da se eliminira edem prije dijagnostičkih manipulacija u nosnim prolazima

  kontraindikacije

  Razdoblje trudnoće i dojenja

  Ako se koristite tijekom trudnoće ili dojenja ne smijete prekoračiti preporučenu dozu. Lijek treba koristiti samo nakon temeljite procjene omjera rizika i koristi za majku i fetus.

  Doziranje i davanje

  Nazivin® 0,01%, 0,025% i 0,05% kapi su namijenjeni za upotrebu u nosu.

  Odrasli i djeca do 6 godina starosti: primjenjuju se Nomeina® 0,05% kapi, 1-2 kapi u svakom prolazu kroz nos, 2-3 puta na dan.

  Djeca od 1 do 6 godina: primjenjujte Nazivin® kapi 0,025% na 1-2 kapi u svakom nosačem 2-3 puta dnevno.

  Djeca do 1 godine: djeca mlađa od 4 tjedna - imenovati 1 kap Nazivin® 0,01% u svakom nosačem 2-3 puta dnevno. Od 5. tjedna života i do jedne godine - 1-2 kapi u svakom nosačem 2-3 puta dnevno.

  Kako bi se osigurala točnost doziranja, Nazivina® bočica 0,01% kapi ima mjernu pipetu s oznakama broja kapi. Na primjer, ako je dodana jedna kapljica, pipetu treba popuniti otopinom na 1 oznaku.

  Učinkovitost sljedećeg postupka je također dokazana: ovisno o dobi, 1-2 kapi od 0,01% otopine nanosi se na vatu i trlja nosne prolaze.

  Nazivin® 0.01%, 0.025% i 0.05% kapi trebaju se primjenjivati ​​3-5 dana. Doze iznad preporučene mogu se koristiti samo pod nadzorom liječnika.

  Nuspojave

  Učestalost nuspojava naznačena je u skladu sa sljedećom klasifikacijom:

  Vrlo rijetko: anksioznost, nesanica, umor (pospanost, sedacija), glavobolja, halucinacije (uglavnom u djece)

  Rijetko: srce, tahikardija, arterijska hipertenzija Vrlo rijetko: aritmija.

  Poremećaji dišnog sustava:

  Općenito: spaljivanje i suhoća nosne sluznice, kihanje

  Nerijetko: povećano oticanje sluznice nosne šupljine, nazalnog krvarenja

  Vrlo rijetko: apneja kod male djece i novorođenčadi

  Vrlo rijetko: konvulzije (osobito u djece)

  Nerijetko: reakcije preosjetljivosti (angioedem, osip, svrbež)

  predozirati

  Nakon znatnog predoziranja ili slučajnog uzimanja mogu se pojaviti simptoma povezanih s hiperaktivni obje faze i faze kočenja kod središnjeg živčanog sustava (CNS):

  CNS stimulacija se manifestira u anksioznosti, uznemirenosti, halucinacije i konvulzije. CNS depresija se manifestira u smanjenju tjelesne temperature, pospanost, vrtoglavica, koma. Sljedeće dodatne simptome: miozom, mydriasis, mučnina, povraćanje, cijanoza, groznica, znojenje, grčeve bljedilo, lupanje srca, tahikardija,, bradikardija, aritmije, zatajenje srca, zatajenja srca, hipertenzije, respiratorne depresije, za vrijeme spavanja, plućni edem, respiratornih poremećaja, mentalnih poremećaja.

  U slučaju predoziranja u djece često dovode do patoloških promjena u središnjem živčanom sustavu, u pratnji konvulzije, bradikardija, za vrijeme spavanja, hipertenzije, hipertenzije i mogućeg razvoja koma.

  Terapeutske mjere za predoziranje: uzimanje aktivnog ugljika (apsorbirajuće sredstvo), natrijev sulfat (laksativ), ispiranje želuca, ventilacija pluća. Nemojte uzimati vazopressorny sredstva. Ako je potrebno, smanjenje temperature, antikonvulzivna terapija.

  Interakcija s drugim lijekovima

  Uz istodobno imenovanje MAO blokatora i tricikala i antidepresiva, ic - povišeni krvni tlak.

  Istovremena primjena drugih vazokonstriktorskih lijekova povećava rizik od nuspojava.

  Značajke aplikacije

  Produljena uporaba i predoziranje lijeka mogu oslabiti njegov učinak. Zlouporaba ovog lijeka može uzrokovati:

  - reaktivna hiperemija sluznice nosa (obrnuti učinak);

  - kronični edem nosne sluznice (medicinski rinitis);

  - atrofija sluznice.

  Oprez se ostvariti u prisutnosti preosjetljivosti na benzalkonium klorid, koji je dio pripravka kao konzervans - može uzrokovati oticanje nazalne sluznice, posebice tijekom dugotrajne primjene lijeka.

  Kada se pojave gore navedeni simptomi, prekidajte upotrebu lijeka ili zamijenite lijekom koji ne sadrži tu komponentu.

  Pacijenti koji uzimaju inhibitore monoaminooksidaze i druge lijekove koji povećavaju krvni tlak u roku od 10 dana od dana podnošenja zahtjeva; kod povišenog intraokularnog tlaka, ateroskleroze, tahikardija, feokromocitom, trudnoće i dojenja, u težim oblicima kardiovaskularne bolesti (hipertenzija, angina pektoris); s tireotoksicima i dijabetesom; s benignom hiperplazijom prostate, porfirijom.

  Djeca od 4 tjedna do 1 godine trebaju koristiti 0,01% -tnu otopinu lijeka. Djeca od 1 do 6 godina moraju koristiti otopinu lijeka od 0,025%. Za djecu stariju od 6 godina moguće je koristiti otopinu lijeka od 0,05%. Potrebno je poštivati ​​preporučene doze i trajanje uporabe (vidjeti odjeljak "Put primjene i doze").

  Nakon dugotrajne primjene ili primjene rinitisa koji sadrži oksimetazolin u dozama koje su veće od onih preporučenih, ne može se isključiti ukupni učinak na kardiovaskularni sustav i središnji živčani sustav. U takvim slučajevima može se smanjiti sposobnost vožnje vozilom ili opremom.

  Otpustite obrazac

  Nasalne kapi od 0,01%; 0,025% i 0,05%.

  Za Nazivin® 0.01%: na 5 ml u bocu tamnog stakla s poklopcemom pipete.

  1 boca s uputama za primjenu nalazi se u kartonskom pakiranju.

  Za Nazivin® 0,025% i 0,05%: na 10 ml u bocu tamnog stakla s poklopcemom pipete.

  1 boca s uputama za primjenu nalazi se u kartonskom pakiranju.

  Uvjeti skladištenja

  Čuvati na temperaturi koja nije veća od 25 ° C.

  Držite izvan dohvata djece.

  Rok trajanja

  3 godine. Ne primjenjujte se nakon datuma isteka.

  Nakon otvaranja boca lijek vrijedi 3 mjeseca.

  Nazivin

  ◊ Sprej nasal 0,05% u obliku gotovo bistre otopine iz gotovo bezbojne do blago žute boje.

  Pomoćne tvari: limunska kiselina monohidrat - 0,6093 mg, natrijev citrat dihidrat - 3,823 mg glicerola (85%) - 24,348 mg benzalkonij klorid (50% otopina) - 0,100 mg pročišćena voda - 978,6 tisuća mg.

  10 ml - polietilenske boce s prskalicom (1) - pakiranje kartona.

  Lijek za vazokonstriktor za lokalnu uporabu, alfa2-adrenoagonists.

  Kada se primjenjuju lokalno na upaljene sluznice nosa, smanjuju njihovo oticanje i količinu sekreta. Vraća nosno disanje. Uklanjanjem oteklina sluznica, lijek pomaže u vraćanju aeracije paranazalnih sinusa, srednjeg uha i sprečava razvoj bakterijskih komplikacija (sinusitis, sinusitis, otitis media).

  Za tematska intranazalna primjena terapijskim koncentracijama oksimetazolin nema sistemski, ne iritira sluznicu i ne uzrokuje ispiranje.

  Lijek počinje djelovati u roku od nekoliko minuta.

  Trajanje do 12 sati

  Podaci o farmakokinetici lijeka Nije navedeno.

  - liječenje akutnih respiratornih bolesti povezanih s rinitisom;

  - obnova drenaže u upalu paranazalnih sinusa u nosnoj šupljini, eustahitisu, srednjem otitisu;

  - uklanjanje edema prije dijagnostičke manipulacije u nosnim prolazima.

  - dob djece do 6 godina (kapi i sprej za nos 0,05%)

  - preosjetljivost na lijek.

  Potrebno je pridržavati se preporučenih koncentracija lijeka namijenjenih različitim dobnim kategorijama (vidi metode uporabe).

  Oprez treba propisati istovremenom primjenom MAO inhibitora i drugih lijekova koji povećavaju krvni tlak, kao i do 10 dana nakon prekida tih lijekova; s povišenim intraokularnim tlakom; tijekom trudnoće i dojenja; u teškim oblicima kardiovaskularnih bolesti (arterijska hipertenzija, angina); s tireotoksicima i dijabetesom.

  Pojave nimin su namijenjene usadanju u nos.

  Odrasli i djeca starija od 6 godina trebaju imati 0,05% kapi, 1-2 kapi svake nosnice 2-3 puta dnevno.

  Djeca od 1 do 6 godina trebaju propisati kapi 0,025% na 1-2 kapi u svakoj nosnici 2-3 puta dnevno.

  Djeca ispod dobi od 1 godine propisane su kapi od 0,01%.

  Novorođenčad (djeca do 4 tjedna) ubrizgava se s 1 kapima svake nosnice 2-3 puta dnevno.

  Djeca od 1 mjeseca do 1 godine imenuju 1-2 kapi u svakoj nosnici 2-3 puta dnevno.

  Kako bi se osigurala točnost doziranja, bočica kapi od 0,01% ima pipetu s oznakom broja kapi. Ako je dodana jedna kapljica, pipetu treba popuniti otopinom na 1 oznaku.

  Učinkovitost sljedećeg postupka je također dokazana: ovisno o dobi, 1-2 kapi od 0,01% otopine nanosi se na vatu i trlja nosne prolaze.

  Nazivin treba primijeniti u roku od 3-5 dana. Doze koje prelaze preporučenu dozu propisuju se po vlastitom nahođenju liječnika.

  Lokalne reakcije ponekad - suhoća i žarenje od sluznice nosa, kihanje, u rijetkim slučajevima (nakon isteka Nazivin) - osjećaj nosni zagušenja (reaktivne hiperemije).

  Od strane središnjeg živčanog sustava: rijetko - anksioznost, nesanica, umor, glavobolja.

  Na dijelu probavnog sustava: rijetko - mučnina.

  Budući da je kardiovaskularni sustav: s višestrukim predoziranjem moguća arterijska hipertenzija, tahikardija.

  Produžena kontinuirano korištenje vazokonstriktore može uzrokovati tahifilakse, atrofije i povratna edem nosne sluznice (rinitis medikamentoznih).

  Simptomi: Kada veliki predoziranje ili gutanjem može se promatrati zjenice suženje, mučnina, povraćanje, cijanozu, groznica, tahikardija, aritmija, kolaps, depresija aktivnosti srca, hipertenzija, plućni edem, respiratorni distres. Osim toga, postoji svibanj biti mentalni poremećaji, kao i ugnjetavanje na središnji živčani sustav, u pratnji pospanost, smanjenje tjelesne temperature, bradikardija, hipotenzija, respiratorni arest, i mogućeg razvoja koma.

  Liječenje: ispiranje želuca, uzimanje aktivnog ugljena.

  Uz istodobnu uporabu Nazivina s MAO blokatora ili tricikličkim antidepresivima, opaža se porast krvnog tlaka.

  Istovremena primjena drugih vazokonstriktorskih lijekova povećava rizik od nuspojava.

  Izbjegavajte dugotrajnu uporabu i predoziranje lijeka, osobito kod djece.

  Utjecaj na sposobnost upravljanja motornim prometom i mehanizama kontrole.

  Nakon dugotrajne uporabe lijekova koji sadrže oksimetazolin, u dozama koje prelaze preporučenu, nemoguće je isključiti ukupni učinak na kardiovaskularni sustav i središnji živčani sustav; u tim slučajevima može se smanjiti sposobnost vožnje vozilom ili opremom.

  Kontraindicirano kod djece mlađe od 6 godina (kapi i sprej nosnice 0,05%).

  Djeca starija od 6 godina trebaju propisati kapi od 0,05% do 1-2 kapi u svakoj nosnici 2-3 puta dnevno.

  Djeca od 1 do 6 godina trebaju propisati kapi 0,025% na 1-2 kapi u svakoj nosnici 2-3 puta dnevno.

  Djeca ispod dobi od 1 godine propisane kapi od 0,01%: novorođenčad (djeca do 4 tjedna starosti) primjenjuju se 1 kap u svakoj nosnici 2-3 puta dnevno; djeca od 1 mjeseca do 1 godine imenuju 1-2 kapi u svakoj nosnici 2-3 puta dnevno.

  Izbjegavajte produljeno korištenje i predoziranje lijeka.

  Lijek je odobren za uporabu kao sredstvo za OTC.

  Lijek treba čuvati izvan dohvata djece na temperaturi koja ne prelazi 25 ° C. Rok trajanja - 3 godine.

  Nazivin® (Nasivin®)

  Aktivni sastojak:

  sadržaj

  Farmakološke skupine

  Nosološka klasifikacija (ICD-10)

  3D slike

  Sastav i otpust

  u tamnim staklene boce s kapom pipete od 5 ml; u pakiranju kartonske boce 1.

  u tamnim staklene boce s kapom-pipetom od 10 ml; u pakiranju kartonske boce 1.

  u tamnim staklene boce s kapom-pipetom od 10 ml; u pakiranju kartonske boce 1.

  u polietilenskim bočicama s raspršivanjem od 10 ml; u pakiranju kartonske boce 1.

  Opis dozirnog oblika

  Vodena otopina oksimetazolin hidroklorida u koncentraciji od 0.01, 0.025 i 0.05%.

  Farmakološko djelovanje

  farmakodinamiku

  Budući da je derivat imidazolina, pri niskim koncentracijama ima uglavnom α2-adrenomimetik, pri visokim djelovanjem na α1-adrenergičke receptore.

  Stisne posude na mjestu primjene, smanjuje oticanje nosne sluznice i gornjeg respiratornog trakta. S lokalnom primjenom nosa u terapijskim koncentracijama ne iritira sluznicu, ne uzrokuje hiperemiju.

  Studije radio-obilježenih oksimetazolina pokazale su da ovo renološko sredstvo, koje se primjenjuje kroz nos, nema sustavni učinak.

  Naznake lijeka Nazivin ®

  Akutni rinitis (uključujući alergijske), vazomotorni rinitis, paranazalni sinusitis, eustahitis, srednji otitis.

  Sužavanje krvnih žila sluznice u dijagnostičke svrhe (pod nadzorom liječnika).

  kontraindikacije

  Preosjetljivost na komponente lijeka, atrofični rinitis, glaukom koji zatvara kut.

  Dob do 1 godine - za Nazivin® 0,025 i 0,05%; do 6 godina - za Nazivin ® 0,05%.

  Koristite tijekom trudnoće i laktacije

  Tijekom trudnoće i dojenja nije dopušteno prekoračiti preporučenu dozu. Lijek treba koristiti samo nakon temeljite procjene omjera koristi i rizika za majku i fetus.

  Nuspojave

  Ponekad - spaljivanje ili suhoća nosne sluznice, kihanje; rijetko, jak osjećaj nazalne zagušenja (reaktivna hiperemija); vrlo rijetko - anksioznost, nesanica, umor, glavobolja, mučnina.

  Višestruko predoziranje s lokalnom primjenom nosa ponekad dovodi do sustavnih simpatomimetičkih učinaka, poput povećane brzine otkucaja srca (tahikardija) i povišenog krvnog tlaka.

  interakcija

  Značajna predoziranje ili gutanje Nazivina® i uzimanje tricikličkih antidepresiva ili MAO inhibitora istodobno ili neposredno prije uporabe Nazivin® može dovesti do povećanja krvnog tlaka.

  Trenutačno ne postoje poznati slučajevi nekompatibilnosti lijekova.

  Doziranje i davanje

  Intranazalno. Nosne kapi: za odrasle i djecu stariju od 6 godina - 1-2 kapi u svakom nosnom prolazu 2-3 puta dnevno 0,05% otopine; djeca do 4 tjedna - 1 kap 0,01% otopine 2-3 puta dnevno, od 5. tjedna života i do 1 godine - 1-2 kapi 2-3 puta dnevno, od 1 godine do 6 1-2 kapi 2-3 puta dnevno od 0,025% otopine.

  Kako bi se osigurala točnost doziranja, Nazivina® bočica 0,01% kapljica nosnice ima pipetu s oznakom broja kapi.

  Učinkovitost sljedećeg postupka također je dokazana: ovisno o dobi 1-2 kapi, primjenjuje se 0,01% otopina na vatu i trljanje nosnih prolaza.

  Sprej nasal 0,5%: odrasli i djeca do 6 godina - 1 injekcija u svakom nosač 2-3 puta dnevno.

  Lijek se upotrebljava 3-5 dana.

  predozirati

  Simptomi (nakon znatnog predoziranja ili slučajnog uzimanja) zjenice stezanja, mučnina, povraćanje, cijanoza, groznica, tahikardija, aritmija, insuficijenciju cirkulacije, hipertenzije, poremećaja dišnog sustava, plućne otekline, srčani arest; pored toga, mogu se pojaviti mentalni poremećaji, kao i depresija funkcije središnjeg živčanog sustava, praćena pospanostom, nižom tjelesnom temperaturom, bradikardijom, arterijskom hipotenzijom, respiratornim zaustavljanjem i mogućim razvojem kome.

  Liječenje: pražnjenje želuca, uzimanje aktivnog ugljena i žurno pozivanje liječniku.

  Mjere opreza

  Nakon duljeg korištenja ili davanja hladnih lijekova koji sadrže oksimetazolin, u dozama koje prelaze preporučene, ne može se isključiti opći učinak na kardiovaskularni sustav i središnji živčani sustav. U takvim slučajevima može se smanjiti sposobnost vožnje vozilom ili opremom.

  Posebne upute

  Dugotrajno korištenje dekongestivnih sredstava za ubacivanje u nos može dovesti do slabljenja njihovog djelovanja. Zlouporaba ovih lijekova može uzrokovati atrofiju sluznice i reaktivne hiperemije s lijekovima za rinitis, kao i oštećenje sluznice epitela i inhibiciju epitelne aktivnosti. Dugotrajna primjena i predoziranje treba izbjegavati.

  Uvjeti skladištenja lijeka Nazivin ®

  Držite izvan dohvata djece.

  Rok trajanja lijeka Nazivin ®

  Nemojte koristiti nakon datuma isteka otisnutog na pakiranju.

  Nazivin Osjetljivo za djecu

  Opis od 04/18/2016

  • Latinski naziv: Nasivin Sansitive
  • ATX kod: R01AA05
  • Aktivni sastojak: oksimetazolin (oksimetazolin)
  • Proizvođač: Ursapharm Arzneimittel GmbH (Njemačka), Pharmaster (Francuska)

  struktura

  • 1 ml Nazivin Sensitive proizvoda u obliku kapi za djecu sadrži 100 μg oksimetazolin hidroklorida. Dodatne tvari: monohidrat limunske kiseline, glicerol 85%, voda, natrijev citrat dihidrat.
  • 1 ml Nazivin Sensitive u obliku sprej za djecu sadrži 250 μg oksimetazolin hidroklorida. Jedna doza uključuje 11,25 mcg oksimetazolin hidroklorida. Dodatne tvari: monohidrat limunske kiseline, glicerol 85%, voda, natrijev citrat dihidrat.

  Otpustite obrazac

  • Kapi za nos 0,01% je bistra otopina blijedo žute boje, 5 ml otopine u plastičnoj bocci s posudicom, jednu bocu u kutiji za papir.
  • Sprej nasal je prozirna otopina blijedo žute boje, 10 ml otopine (uključuje 220 doza) u plastičnoj bocu s posudicom, jednu bocu u kutiji papira.

  Napomena: u brojnim opisima i spominjanjima ovih lijekova na internetu možete pronaći imena kao što su Nazivin za djecu, Imein baby, Imein za bebe, Nazivin za djecu do godinu dana. Službeno, nema lijekova s ​​takvim imenima. Pod imenom se spominje oba opisana forma lijeka: sprej, koji se koristi u djece, 1-6 godina i kapi, koji se koristi u djece mlađoj od jedne godine. I ostatak navedenih imena, uključujući "Nazivin za bebe", "Nazivin za djecu mlađu od godinu dana", odgovara samo lijeku u obliku kapi.

  Farmakološko djelovanje

  Anti-congestive, alfa adrenomimetic djelovanje.

  Farmakodinamika i farmakokinetika

  farmakodinamiku

  Lokalni vazokonstriktor. U kontaktu s upaljenim sluznicama nosa značajno smanjuje oticanje i količinu ispuštanja iz nosa. Normalizira nosno disanje. Smanjenje oticanje sluznice nosne šupljine pomaže vratiti ventilaciju sinusa i srednjeg uha prostor, što smanjuje vjerojatnost infekcije (upala sinusa, upala sinusa, upala srednjeg uha). S lokalnom intranazalnom primjenom u terapeutskim koncentracijama ne uzrokuje hiperemija i iritaciju sluznice.

  S intranazalnom topikalnom primjenom, oksimetazolin nema sustavni učinak.

  farmakokinetika

  Aktivna tvar počinje djelovati za 1-2 minute. Trajanje lijeka doseže 12 sati. Poluživot oksimetazolina kada se primjenjuje lokalno u nosnoj šupljini je 34-36 sati. Oko 2,1% doze evakuira s urinom, 1,1% - s izmetom.

  Upozorenja za uporabu

  • prehlada ili infekcija gornjeg dišnog trakta virusne prirode, popraćena njemu koji curi;
  • cinusit;
  • rinitis, bez obzira na etiologiju;
  • evstahiit;
  • koristi se prije dijagnostičkih postupaka u nosnim prolazima kako bi se uklonio edem;
  • otitis media

  kontraindikacije

  • kutno zatvaranje glaukoma;
  • preosjetljivost na komponente lijekova;
  • atrofični rinitis;
  • dobi manje od 1 godine (za sve oblike otpuštanja lijeka osim Nomein Sensitive u obliku kapi);
  • dobi manji od 6 godina (za lijek u obliku doza raspršivanja od 500 ug / ml).

  Oprez treba propisati lijeka s povećanom intraokularnog tlaka, hipertenzije, kongestivnog zatajenja srca ili bubrežne insuficijencije kroničnog tipa, angina, feokromocitom, ateroskleroze, aritmija, hiperplazije prostate s kašnjenjem znakove inkontinencije, dijabetes, hipertireoza, i osoba koje inhibitori MAO tijekom posljednja 2 tjedna (i još 2 tjedna nakon zaustavljanja unosa), bromokriptina, tricikličkih antidepresiva.

  Nuspojave

  • Lokalne reakcije: kihanje, nosni sluzav gori, zamagljen vid slučajnog kontakta s očima, suha sluznica nosa, osjećaj punoće (reaktivnayagiperemiya) nakon nestanka učinka uporabe lijeka. Produžena kontinuirano korištenje vazokonstriktore može dovesti do atrofije, nazalnih slizistyhpolosti tahifilakse, ponovno bubrenje sluznice nosa (rinitis lijek etiologija).
  • Reakcije iz krvožilnog sustava: povećanje krvnog tlaka, tahikardija, osjećaj otkucaja srca.
  • Reakcije od živčanog djelovanja: vrtoglavica, poremećaj spavanja, glavobolja, anksioznost, nesanica, razdražljivost.
  • Ostale reakcije: osip, mučnina.

  Upute za djecu Nazivin Sensitive (metoda i doza)

  Svi opisani oblici otpuštanja pripravka primjenjuju se intranazalno.

  Upute za kapi za djecu (Nazivin beba)

  Starost lijeka u obliku kapi Nazivin za djecu je do godinu dana.

  Djeca do 4 tjedna savjetuje se da uzimaju jednu kapi svake nosnice do tri puta dnevno. Djeca od petog tjedna života i koja završavaju s 12 mjeseci starosti propisuju da pokapaju 1-2 kapi lijekova u svakoj nosnici do tri puta dnevno.

  1 kap lijeka u ovom obliku oslobađanja uključuje 2,8 ug oksimetazolin hidroklorida. Prije upotrebe, bočica mora biti okrenuta i usadena u proizvod, nakon što je bacao natrag na glavu bolesnog djeteta.

  Učinkovitost slijedeće primjene također je dokazana: 1-2 kapi Nazivin Sensitive se primjenjuje na pamučnu vunu (ovisno o dobi pacijenta), a svaki nosni prolaz se briše iznutra.

  U preporučenoj dozi bez recepta, lijek se može primijeniti do tjedan dana. Ako se simptomi bolesti pogoršaju ili u roku od 3 dana nema znakova poboljšanja, tada se morate posavjetovati s liječnikom. U dozama koje prelaze preporučeni lijek dopušteno je koristiti samo pod nadzorom liječnika koji je pohađao liječenje.

  Upute za uporabu dječjeg spreja

  Jedan 45 ul sprej sadrži 11,25 μg oksimetazolin hidroklorida.

  Doza za raspršivanje od 11,25 μg / doza se koristi kod djece od 1 do 6 godina: 1 doza sredstva se raspršuje u svakom nosačkom uzorku do tri puta dnevno. Lijek se koristi u roku od 5-7 dana. Lijek možete ponovno odabrati tek nakon nekoliko dana.

  predozirati

  Znakovi predoziranja: depresija živčanog djelovanja, mučnina, tahikardija, povećani pritisak.

  Liječenje predoziranja: simptomatska terapija.

  interakcija

  Lijek usporava apsorpciju lokalnih anestetika, povećava trajanje njihove aktivnosti.

  Kada se koristi Nazivin Sensitiv 2 tjedna prije uporabe MAO inhibitora i 2 tjedna nakon završetka njihove uporabe, kao i tijekom terapije tricikličkim antidepresivima ili drugim lijekovima koji uzrokuju povećanje krvnog tlaka, dolazi do zamjetnog povećanja krvnog tlaka.

  Istodobno imenovanje drugih vazokonstriktorskih lijekova povećava rizik od nuspojava.

  Uvjeti prodaje

  Uvjeti skladištenja

  Držite izvan dohvata djece. Čuvajte na temperaturama do 30 ° C.

  Rok trajanja

  Posebne upute

  Izbjegavajte kontakt s ovim proizvodom.

  Preporučljivo je koristiti lijek pojedinačno kako bi se izbjeglo širenje viralne ili bakterijske infekcije.

  Nakon dugotrajne uporabe lijekova iz prehlada, uključujući oksimetazolin u velikim dozama, ne može se isključiti pojava učinaka na kardiovaskularnu i živčanu aktivnost. U tim slučajevima pacijenti trebaju biti oprezni pri vožnji.

  analoga

  Vicks Aktivni Sineks, Afrin Ekstro, Nazol Advance, 4-Wei, Nazol Baby, Afrin, Nazol Kids, Nasospray, Nesopin, Oxymetazolin, Noksprey, Nazol, Fazin, Sanorinchik, Ferveks.

  Za djecu

  Sprej 11,25 μg / doza se koristi u djece 1-6 godina, a kapi od 0,01% - kod djece mlađe od jedne godine.

  Za novorođenče

  Sprej 11,25 mcg / doza je kontraindiciran za uporabu kod djece mlađe od godinu dana.

  Baby Nazivin tijekom trudnoće i dojenja

  Dopušteno je primijeniti u prisustvu strogih uputa. Tijekom trudnoće i dojenja ne smije prijeći preporučenu dozu.

  Recenzije

  Recenzije na vrtiću Nazivin Sensitive pokazuju visoku učinkovitost lijeka u liječenju rinitisa. Alat pomaže u nekoliko minuta da se obnovi prohodnost nosnih prolaza. Recenzije gotovo ne prijave česta pojava nuspojava.

  Cijena dječje Nazivin Sensitive, gdje kupiti

  U Rusiji je cijena lijeka u obliku kapi od 0,01% 155-195 rubalja, i sprej od 11,25 μg / doza - 180-205 rubalja.

  U Ukrajini, prosječna cijena kapi od 0,01% za djecu je blizu 57 grivna, trošak raspršivanja kreće se od 50-80 grivna.

  Obrazovanje: Diplomirao na Medicinskom fakultetu Sveučilišta Vitebsk sa diplomom u kirurgiji. Na sveučilištu je vodio Vijeće studentskog znanstvenog društva. Daljnje osposobljavanje u 2010. godini - u specijalizaciji "Onkologija" iu 2011. godini - u specijalnosti "Mamologija, vizualni oblici onkologije".

  Iskustvo: Rad u općoj mreži zdravstvene zaštite 3 godine kao kirurg (Vitebsk Hitna medicinska bolnica, središnja bolnica Liozno) i izvanredni onkolog i traumatolog. Farma rad kao predstavnik tijekom cijele godine u tvrtki "Rubikon".

  Predstavljena 3 prijedloga racionalizacije na temu "Optimizacija antibiotske terapije ovisno o sastavu vrste mikroflore", 2 radova osvojila je nagrade u republicckom pregledu natjecanja studenata znanstvenih radova (kategorije 1 i 3).