Naziv mliječne formule

Liječenje

Rođenje djeteta jedan je od najljepših i sretnijih dana u životu roditelja, koji je odgovoran za malog čovjeka koji treba stalnu njegu i brigu za odrasle. Svaki roditelj želi kultivirati lijepu, zdravo i sretnu osobu pa od prvog dana nakon rođenja stvaraju sve udobne uvjete u kojima će dijete rasti snažno i zdravo. Kao što je poznato, ključ za zdrav rast i razvoj novorođenčeta smatra se pravilnom brigom i dobrom hranom, na kojoj ovisi budućnost zdravlja.

Majčino mlijeko, koje je u stanju pružiti bebinom tijelu potrebne i korisne tvari za puni razvoj, smatra se idealnom opcijom za hranjenje bebe. Međutim, postoje situacije u kojima žena ne može dojiti iz bilo kojeg razloga. Naravno, razlozi za odbijanje dojenja nisu uvijek objektivni, ali ipak postoje slučajevi kad se pojavi potreba za prestankom dojenja. U takvim slučajevima, jedini izlaz iz ove situacije je umjetno hranjenje, koje u potpunosti ili djelomično može zamijeniti dnevnu količinu hrane djeteta. Roditelji trebaju imati na umu da nijedna mješavina ne može zamijeniti majčino mlijeko pa stoga, u slučaju bilo kakvih poteškoća, trebate težiti održavanju dojenja koja može osigurati puni psihomotor i intelektualni razvoj djeteta, kao i povećati otpornost tijela na infekcije. Posebno je važno dojenje u prvoj polovici života djeteta. Ako prirodno hranjenje djeteta nije moguće, prije odabira mješavine treba uzeti u obzir pojedinačne karakteristike djetetovog tijela, stanje zdravlja, razinu tjelesnog razvoja i druge važne aspekte. Ponekad je vrlo teško odabrati smjesu za bebu i ne može se bez pomoći pedijatra. Međutim, pokušat ćemo razumjeti temu umjetnih smjesa, odabrati najbolje mogućnosti, dati korisne preporuke o izboru ovog proizvoda i upoznati se s nekim proizvođačima dojenačkih formula koje su popularne među roditeljima i koje često propisuju liječnici.

Svako dijete treba dobru prehranu.

Formula za umjetno hranjenje moderna je zamjena za majčino mlijeko, koja se proizvodi na temelju kravljeg, kozjeg mlijeka ili soje. Ovi proizvodi su što bliže majčinom mlijeku, sadrže potrebne vitamine, minerale, nutritivne komponente za puni rast i razvoj djeteta.

Umjetno hranjenje treba provoditi samo moderna formula za dojenčad, koje proizvode domaći ili inozemni proizvođači.

Koje su mješavine za novorođenčad?

Postoji ogromna količina mliječne formule na tržištu dječjih hrane koju odobrava Institut za prehranu i odgovara GOST-u.

Što su mješavine za novorođenčad i kako ih odabrati?

30.12.2014 u 01:29

Pozdrav prijatelji! S tobom Lena Žhabinskaya! Unatoč svim uvjerenjima stručnjaka da svaka žena može dojiti, tisuće njih još uvijek imaju problema s dojenjem.

Nije lako riješiti ih, puno je lakše naučiti kako odabrati dobre mješavine za novorođenčad, pogotovo zato što su na modernom tržištu deset tisuća. Glavna stvar - utvrditi vrstu i proizvođača, kako bi se izbjegli nepotrebni problemi. Kako to raditi, reći ću u današnjem članku.

O potrebi za kompetentnim izborom

Zašto bi se izbor dječje hrane trebalo temeljito približiti? Jednostavno: kada dijete jede majčino mlijeko, uvijek dobiva prilagođenu i uravnoteženu dozu hranjivih tvari.

On gotovo da nema alergijske reakcije, osim u slučajevima kada majka sama pridonosi toj ili negativnoj manifestaciji u obliku problema s stolicom. Samo zato što se sama priroda brinula za njihovu odsutnost.

Kada proizvođači dođu na posao, pokušavaju stvoriti proizvod koji bi trebao odgovarati maksimalnom broju malih potrošača.

Nepotrebno je reći da teškoće vezane uz njegovu uporabu, u ovom slučaju, ne mogu se izbjeći. Najvažnije je identificirati ih na vrijeme, a još bolje ih spriječiti.

Polica supermarketa danas pucaju s brojem hranjivih smjesa koje stoje na njima. Da ne biste odabrali probnim putem i pogreškom, morate unaprijed odlučiti o vrsti proizvoda.

U idealnom slučaju, pedijatar bi vam trebao pomoći da pronađete pravu mješavinu, koja je svjesna svih zdravstvenih karakteristika malog pacijenta i ima ažurne informacije o tome koliko dobro ova mješavina dobro funkcionira za većinu beba.

Posebno je liječnik koji će propisati posebnu smjesu ako je novorođenčad prerano ili ima vrlo malu težinu pri rođenju, izrazitu sklonost regurgitaciji ili opći metabolički poremećaj i alergije na hranu.

Svi moderni proizvodi za djecu u skladu su sa zahtjevima GOST-a i Instituta za prehranu. Istodobno, klasificira se prema svojoj dosljednosti, sastavu, dobi i svrsi, a na svojim pakiranjima izrađuju se odgovarajuće oznake.

Klasifikacija konzistencije

Sve je ovdje jednostavno: smjese su suhe i tekuće. Suho čini oko 90% ukupnog dječjeg hrane na tržištu u Rusiji. Oni su prašak koji se pakira u hermetičan čašu i razrjeđuje s kuhanom vodom prije uporabe. Jednostavan, brz i praktičan.

Tekuće smjese su još jednostavnije za upotrebu. Oni su spremni za upotrebu i prodaju se u 200 ml tetrapaksa. Sve mame trebaju ih zagrijati i dati im djetetu. Teškoća je u tome što sa svime to čine samo mali dio cjelokupnog tržišta dječjih hrane. Možete ih pronaći osim u velikim gradovima, a ne uvijek.

Koje od ove dvije vrste mješavine odabrati? Odlučiti samo tebe. Najvažnije je uzeti u obzir da je najprikladnije pohraniti suhu smjesu. Osim toga, lakše je kupiti i lako se dozirati.

Na primjer, tijekom razdoblja bolesti ili prije cijepljenja možete svjesno kuhati da pripremite tekuću konzistenciju kako ne biste opteretili probavni sustav. S gotovom smjesom takav broj neće raditi.

Sastavna klasifikacija

Većina proizvoda za najmanju tradicionalno se proizvodi od kravljeg mlijeka. Da biste shvatili je li prikladan za bebu, često se možete javiti samo pokušajima i pogreškama.

Kako se proizvođači mogu pomoći u ovoj situaciji? Nekoliko promjena u proteinima kravljeg mlijeka kako bi proizvod bio što bliži ženskom mlijeku i tako da tijelo djeteta ne smatra stranim. To se naziva prilagodba. Stoga, ovisno o stupnju utjecaja na ovaj protein, smjesa može biti:

 1. Vrlo prilagođeno - u stvari, to je najbolje što bi proizvođači mogli učiniti. Oni su što bliži sastavu tih proizvoda s obzirom na sastav majčinog mlijeka. Kao rezultat toga, pojavile su se lagane, hranjive i lako probavljive smjese. Takve smjese su idealne za djecu od 0 do 6 mjeseci. Sadrže polinezasićene masne kiseline, nukleotide, vitamine, minerale.
 2. Djelomično prilagođeno - smjese namijenjene prehrani djece od 6 do 12 mjeseci. Njihov sastav pomalo je promijenjen u skladu s promjenama u ljudskom mlijeku, ispunjavajući potrebe rastućeg djeteta u određenoj dobi.
 3. Sljedeće su napravljene od cijelog kravljeg mlijeka, iako suhe. U procesu proizvodnje dodaju se saharoza, škrob i druge korisne tvari. U njima nema sirutke. Koristi se za hranjenje djece od 12 do 18 mjeseci.

Koja je od tih smjesa najbolja? Onaj koji odgovara dobi djeteta. Visoko prilagođena mješavina, unatoč svojoj apsorbibilnosti, neće zadovoljiti potrebe osam mjeseci starog djeteta s obzirom na kalorije i količinu vitamina i minerala.

Razvrstavanje prema dobi

Sastav smjese izravno utječe na dob djeteta. Raste, potrebne su određene korisne tvari u različitim fazama njegovog razvoja. Priroda uzima u obzir sve te promjene, postupno prilagođavajući sastav majčinog mlijeka prema potrebama novorođenčeta. Umjetni umjetnik može dobiti sve potrebne stvari samo iz mješavine, na primjer, ako ih majka odabere prema dobi.

Na modernom tržištu postoji nekoliko opcija s oznakom:

 • "Pre" ili "0" - stvoreni su posebno za novorođenče koji su rođeni prerano ili koji ne dobivaju dobru težinu;
 • "1" - idealno za bebe od rođenja do šest mjeseci;
 • "2" - hrana za djecu od šest mjeseci do godinu dana;
 • "3" - mješavina namijenjena djeci koja već imaju jednu godinu.

Je li moguće zanemariti gradaciju? Ne, jer ne samo da se količina prilagođenog proteina ili sadržaj vitamina i minerala mijenja u svakom kasnijoj, već i njegovoj nutritivnoj vrijednosti. Mješavine za stariju djecu su više zadovoljavajuće, visoko kalorične.

Razvrstavanje prema drugim pokazateljima

U ovom dijelu tradicionalno se izrađuju specijalizirane ili terapijske smjese. Nepotrebno je reći da im treba imenovati samo stručnjak. Namijenjene su djeci koja zbog određenih karakteristika njihovog tijela trebaju određenu prehranu.

U takvim slučajevima mogu biti imenovani:

 • Mješavina fermentiranog mlijeka. Njezina pomoć pribjegava se kada mrvice imaju probleme s probavom: uporni kolik, zatvor i nedostatak laktoze. Osim toga, pomaže uspostaviti rad gastrointestinalnog trakta nakon uzimanja antibiotika, a sve zahvaljujući činjenici da sadrži korisne bakterije;
 • Smjesa s visokim sadržajem željeza. Ona se pribjegava kada joj dijete ima anemiju nedostatka željeza, što može biti indicirano niskom razinom hemoglobina u krvi. Istina, sa svim njegovim prednostima, možete ga dati djetetu tek nakon što stignete do 4 mjeseca.
 • Miješajte na osnovi kozjeg mlijeka. Namijenjen je djeci sklona nastanku alergijske reakcije na uobičajenu mješavinu, odnosno na proteini kravljeg mlijeka, koji su prisutni u njoj. Uostalom, sama po sebi je već snažan alergen.
 • Antireflux smjesa. Ugodno se uklapa. Postoje posebne tvari u njoj - karob gluten ili škrob, koji su prirodni zgušnjivači.
 • Smjesa za hranjenje djece s metaboličkim poremećajima.

Odabir mješavine: Pravila i mjere opreza

 1. Najbolja mješavina za novorođenčad je vrlo prilagođena i dobna.
 2. Pri odabiru, vrijedi provjeriti sastav. Mora sadržavati dovoljnu količinu hranjivih tvari, ali bez palminog ulja.
 3. Nemojte uzimati proizvode s graničnim rokom trajanja.
 4. Na policama mnogih trgovina u izobilju, tako da možete lako kupiti isti.

Kako razumjeti da se smjesa ne uklapa:

 • na koži bebe pojavila se osip;
 • on ne dobiva na težini;
 • on je nestašan, plače dok hrane ili poslije, ne održavajući neophodno vrijeme između jela;
 • ima česte stolice s bijelim zakrpama (neprobavljene čestice).

Pregled najpopularnijih mješavina

Radi praktičnosti, ocjena najboljih proizvoda.

 1. Nutrilon Premium 1. Sadrži bogat sastav, uključujući tvari koje umanjuju pojavu alergija. Jedini negativan je odsutnost probiotika, međutim, pozitivne svjedočanstva od majki su za nju.
 2. Humana Expert 1. Ona ima najviše proteina, a sadržaj laktoze je što je moguće bliži sastavu majčino mlijeka. No, kao i prije, probiotici su odsutni.
 3. Nan 1 Optipro. Bez palminog ulja, s optimalnim omjerom hranjivih tvari, s probioticima, ali bez prebiotika.
 4. Similac Premium 1. Bez palminog ulja s bogatim sastavom, uključujući probiotike i prebiotike. Ali količina proteina u njemu ne odgovara sastavu majčino mlijeka.
 5. Nepovezana 1. Ne sadrži palmino ulje. Postoje probiotici i prebiotici, ali nema nukleotida.

Kako kuhati kod kuće sami od kravljeg mlijeka

Najbolja hrana za bebe je majčino mlijeko. Ako nije prisutno, prikazana je vrlo prilagođena mliječna formula, što je moguće bliže u sastavu majčinog mlijeka.

Ako ne postoji mogućnost kupnje takve mješavine, a pretpostavljate da živite u dubokoj taiga s jednom kravatom, onda kao privremenu mjeru koja dijete ne može umrijeti od gladi, možete napraviti mrvicu hrane od kravljeg mlijeka.

Recept za domaću razrijeđenu smjesu kravljeg mlijeka:

 1. Uzmite 120 ml mlijeka i kuhajte dobro.
 2. Uzmite 80 ml vode i kuhajte dobro.
 3. Miješajte mlijeko i vodu.
 4. Dodajte 1,5 žličice šećera.
 5. Cool na 37 stupnjeva tjelesne temperature.

Maksimalno razdoblje tijekom koje je dopušteno hraniti novorođenčad s takvom smjesom bez poremećaja iz njenog zdravlja, razvoj račića i drugih stanja avitaminoze je 1 mjesec.

U tom razdoblju potrebno je uložiti sve napore da se dobije visokokvalitetna visoko prilagođena mliječna formula koja, za razliku od razrijeđenog kravljeg mlijeka, sadrži potrebne vitamine, minerale i probiotike za ljudsko bebe (a ne tele).

Budite zdravi, držite članak na zidu u društvenim mrežama i pretplatite se na ažuriranja bloga! Bila je to Lena Žhabinskaya, pozdrav!

Dojenčad formule za novorođenčad: glavne sorte i preporuke za odabir

Naravno, najbolja i dobra hrana za novorođenče je majčino mlijeko. To je savršena kombinacija svih vrsta vitamina i drugih korisnih sastojaka, tako da mnoge žene pokušavaju dojiti što je dulje moguće.

Ali ponekad se prirodno hranjenje mora napustiti. Što učiniti u sličnoj situaciji? Odgovor je očigledan - ispravno odabrana formula za dojenčad će doći do spašavanja. Njezin sastav ponavlja majčino mlijeko, a zahvaljujući raznovrsnim proizvodima za svako dijete, možete odabrati uravnoteženu mliječnu hranu.

Ostaje samo razumjeti kakvu smjesu je bolje hraniti novorođenče.

Razlozi za umjetno hranjenje

Dječja formula - prisilna alternativa dojenju, ali ipak nejednaka. WHO savjetuje davanje dojke najmanje prvih 12 mjeseci, idealno, majčino mlijeko bi trebalo ostati glavno "jelo" za najviše dvije godine.

Prehrana za sitne novorođenčadi postaje umjetna ako postoje dobro utemeljene medicinske indikacije u kojima majka ne može potpuno dojiti:

 • ozbiljna majčinska bolest, praćena unosom lijekova tijekom kojih je potrebno prestati dojenje;
 • bolest samog djeteta;
 • nedostatak laktoze koji je karakteriziran nemogućnošću djetetovog tijela da razgrađuje mliječne šećere;
 • nedostatak mlijeka majke ili njegov nedostatak;
 • prisilno izlazak žene skrbi na radno mjesto.

Opet, gore navedeni razlozi opravdani su, a druga stvar je kada mlade žene odbijaju dati dijete dojke, bojeći se uništiti lik.

Takve "nesvjesne" mame trebaju shvatiti da nikakva dojenačka formula ne može ponoviti jedinstveni sastav ženskog mlijeka.

Pro i kontra od mješavina

Zanimljivo je da, unatoč nejednakosti zamjene, mješavina za novorođenčad ima nekoliko prednosti koje mame čak ne sumnjaju. Na primjer:

 • u slučaju umjetne hranidbe, žena dobiva više slobode, jer često može napustiti kuću, jer njezin otac ili djed i baka mogu hraniti dijete;
 • karapuz mješavine omogućuju vam da povećate kontrolu nad njegovom prehranom, jer majka zna količinu svakog dijela, a alergijskim reakcijama možete promijeniti kutiju s praškom, dok će s prirodnim hranjenjem žena morati potpuno promijeniti prehranu.

Najvažniji nedostatak prehrane s mješavinama je da dijete ima veću vjerojatnost da dođe do hladnoće, pate od infantilne kolike, redovito pati od alergijskih reakcija različitih intenziteta i lišen je prirodne zaštite koju pruža majčino mlijeko.

Ako je umjetno hranjenje novorođenčadi neizbježno, svaka majka treba razumjeti kako pravilno pripremiti i pohranjivati ​​mliječnu hranu i, naravno, koja smjesa izabrati za voljenu bebu. U ovom trenutku vrijedno je živjeti.

Koja je mješavina za novorođenče?

Danas proizvođači hrane za dojenčad nude tako široku paletu kutije i limenki boja koje roditelji zbunjuju.

Osim toga, dječja formula, pogodna za jedno dijete, može dovesti do bolova u trbuhu i alergija u drugim mrvicama.

Da biste napravili pravi izbor, trebate razumjeti koje su vrste mješavina dostupne na kućnim policama.

Temelj za klasifikaciju prehrane dojenčadi su sastav, dosljednost, dobni standardi i stanje zdravlja djeteta.

dosljednost

Ovisno o stupnju spremnosti za uporabu, mliječne su formulacije podijeljene u dvije vrste:

 1. Suha. Takav proizvod se nalazi u velikoj većini slučajeva. Suhi prašak pakiran je u kartonsku ili kositar, i prije hranjenja, razrijeđen s potrebnom količinom kuhane vode.
 2. Tekućina. Ova hrana je spremna za hranjenje djeteta, samo trebate zagrijati dio. Pakirana tekuća smjesa u posebnim višeslojnim aseptičkim vrećama (tetra pakiranje). Međutim, oni su skuplji od suhih, i nije ih lako kupiti.

Suha dječja hrana je češća jer je lakše pohraniti, dozirati, transportirati i općenito proizvesti. S druge strane, tekuće hrane za novorođenče lakše je kuhati (samo zagrijavanje), ali ih se čuva samo 2-3 dana.

struktura

Apsolutna većina dojenačke mliječne masti dobiva se od kravljeg mlijeka. Međutim, ovaj proizvod nije prikladan za probavni trakt dojenčadi, pa ga proizvođači predobrade do željenog stanja.

Na temelju stupnja obrade mliječnih bjelančevina, dojenčad se dijeli na sljedeće vrste:

 • prilagođen

Izrađene su od demineraliziranog mliječnog seruma, koji značajno povezuje njihov sastav s majčinskim mlijekom. Prilagođeni proizvodi su prilično lagani, hranjivi i brzo se asimiliraju.

One također uključuju vitamin-mineralni kompleks, nezasićene masne kiseline i druge bioaktivne tvari. Među najpopularnijim prilagođenim proizvodima istaknuti su:

 • Djelomično prilagođen

Njihov sastav ne u potpunosti ponavlja majčino mlijeko, jer takve smjese ne sadrže stabiliziranu sirutku, ali uključuju šećera, kazein ili proteine ​​sirutke. Zbog nedovoljno punog sastava takvi se proizvodi ne preporučuju za davanje djetetu mlađem od šest mjeseci.

Ove zamjene za majčino mlijeko namijenjene su djetetu druge polovice života. Njihova glavna razlika je znatno manji stupanj prilagodbe.

Sastav takvih proizvoda uključuje sušeno cjelovito mlijeko, obogaćeno proteinima, mastima i ugljikohidratnim komponentama, ali demineralizirana komponenta sirutke nije prisutna.

Također, sljedeće smjese sadrže količinu minerala i vitamina kako bi se zadovoljile povećane potrebe rastućeg djeteta.

 • nepodešen

Takvi mliječni proizvodi se rade na osnovi kazeina i stoga se apsorbiraju mnogo gore od prilagođenih smjesa, koje uključuju stabiliziranu sirutku.

Skuplji prašci dodatno su obogaćeni masnim kiselinama, taurinom, smjese koje su u jeftinijem segmentu cijena imaju loš sastav.

Najpopularniji kazein "mlijeko":

Treba shvatiti da se probavni sustav dojenčadi mijenja s godinama. Ako je proizvod za stabilizovanu vrstu sirutke (prilagođene smjese) pogodan za novorođeno dijete, tada se starija djeca mogu koristiti naknadne i neprilagođene smjese.

Dobne specifikacije

Sastav i prilagodljivost dječjih proizvoda usko su povezani s dobi djeteta. Raste tijelo zahtijeva veću koncentraciju hranjivih tvari, odnosno, mješavina mliječnih proizvoda također se mijenja.

Prilikom odabira dojenačke formule, pažljivo pregledajte digitalne simbole na pakiranju. Oni ukazuju na određeni dobni pokazatelj:

 • "0" - mlijeko u prahu je namijenjeno za novorođenče prerano bebe ili dijete s malom težinom;
 • "1" - mješavine za novorođenčad i bebe do šest mjeseci;
 • "2" - proizvodi za djecu druge polovice života;
 • "3" - prašak za mlijeko namijenjen je bebama preko 12 mjeseci.

Važno je shvatiti da digitalna oznaka nije naprosto proizvođač, već važan pokazatelj koji treba uzeti u obzir pri kupnji dječje hrane.

Zdravstveno stanje

Pored uobičajene hrane za bebe, proizvođači mliječnih proizvoda također su se pobrinuli za bebe s posebnim potrebama. Ako dijete ima određena odstupanja u zdravstvenom stanju, bolje je kupiti terapijske smjese.

Takvi posebni proizvodi podijeljeni su u sljedeće vrste, koji se razlikuju po sastavu i namjeni:

 1. Za prerano bebe. U takvim prašcima povećava se volumen proteina, vitamina, što značajno povećava njihovu energetsku vrijednost. Zbog poboljšane kompozicije, prerane bebe imaju veću vjerojatnost za dobivanje težine i razvijanje ispravno. Primjer takve prehrane su mješavina "Frisopre".
 2. Fermentirano mlijeko. Takve terapijske smjese su dizajnirane za djecu s probavnim poteškoćama, s oštećenom mikroflora. Fermentirani mliječni proizvodi korisni su za kolike, probleme s pokretima crijeva nakon liječenja antibakterijskim lijekovima. Fermentirane mliječne mješavine odlikuju se činjenicom da su mliječne bjelančevine sadržane u njima već zakrčene, tako da se obrada uvelike olakša. Oni također mogu sadržavati posebne komponente koje stimuliraju rast vlastite crijevne mikroflore. Unatoč očitim prednostima, fermentirane mliječne mješavine se ne preporučuju za novorođene mrvice jer povećavaju regurgitiranje. Slična vrsta mliječne formule prodaje se pod robnim markama "Agusha", "Nan", "Nutrilon", "Nutrilak", "Baby".
 3. Visoka željeza. Ovaj proizvod pogodan je za djecu stariju od četiri mjeseca i stariju, s dijagnozom nedostatka željeza u krvi. Naravno, terapeutske smjese nisu u stanju samo povećati hemoglobin, stoga se uzimaju zajedno sa željeznim pripravcima. Takvi prašci (npr. "Similak", "Baby") razlikuju se od ostalih mliječnih proizvoda većim udjelom željeza i "bogatim" mineralnim sastavom.
 4. Hypoallergenic. Ako dijete često ima alergijske uvjete, potrebne su hipoalergijske smjese. U takvim proizvodima, mliječne bjelančevine (smatraju se jake alergene) hidrolizirane su, tj. Razbijene su posebnim enzimima. Hipoalergenske smjese za novorođenče proizvode, naročito, "Nutrilon" i "Nan".
 5. Bez laktoze. Ova hrana je vrsta hipoalergenske mješavine, ali je njihova glavna kategorija potrošača djeca s netolerancijom na laktozu. U takvim proizvodima ne postoji mliječni šećer koji uzrokuje neugodne simptome tijekom hranjenja. Međutim, mješavine bez laktoze s dugotrajnom upotrebom dovode do trajne disbioze, kada djetetovo tijelo prestane oslobađati potrebne tvari za razgradnju šećera. Proizvodi bez laktoze uključuju posebne mješavine Nan, Nutrilon Soy, Frisosa i Similac.
 6. Antireflux. Takva dijeta izuzetno je korisna za često bolesna djeteta. Smjese sadrže posebne sastojke (škrob ili gumu), koji brzo povećavaju viskozitet hrane i čine ga gušćim. Popularne anti-refluksne smjese - Nutrilon Anti-Reflux, Enfamil, Semper Lemolac. Treba shvatiti da su ovi proizvodi propisani djetetu, koji cijelo vrijeme pljuje i time gubi važne hranjive tvari.

Stoga, neka pedijatar odluči koja je smjesa najbolja i pogodna je za određeno dojenčad. Mama je zadatak pratiti reakciju djeteta i posavjetovati se s liječnikom o neželjenim posljedicama.

Najbolje miksete za novorođenče

Da biste shvatili koja je mješavina bolja, trebali biste razmotriti različite marke i marke koje su zastupljene na domaćem tržištu prehrane dojenčadi. Ovo će vam pomoći da pregledate mame i iskusne pedijatre. Nudimo popis najpopularnijih i traženih dojenačkih formula koja će vam pomoći da napravite pravi izbor.

"Nutrilon"

Nizozemska tvrtka "Nutricia" proizvodi najširi spektar dječje hrane i s pravom zauzima vodeću poziciju na stranim i domaćim tržištima.

Niz mješavina uključuje nekoliko proizvoda koji su pogodni za apsolutno zdrave djece i mrvice s nekim teškoćama. Možete kupiti:

 • hipoalergijske smjese;
 • fermentirani mliječni proizvodi;
 • za prerano dijete.

Svaka mješavina Nutrilona, ​​bez obzira na smjer proizvoda, jača zaštitni sustav djeteta, pomaže kod kolike i povećao stvaranje plina, poboljšava crijevnu mikrofloru i općenito doprinosi optimalnom razvoju djeteta.

Recenzije mama uglavnom su pozitivni, ali nisu svi proizvodi ove tvrtke prikladni zbog visokih troškova. Stručnjaci su oprezni u sadržaju mješavina palminih i kokosovih ulja.

Švicarska tvrtka Nestlé proizvodi ove proizvode, što već govori o najvišoj kvaliteti mješavina. Glavni sastojci prehrane "Nan" su stabilizirana sirutka, laktoza, vitamin-mineralni kompleks, proteini, čiji sadržaj ovisi o dobi djeteta.

Roditelji mogu kupiti dijete:

 • Nan hypoallergenic mixtures (takvi proizvodi su pogodni za bebe s alergijama na hranu);
 • fermentirani mliječni proizvodi Nan (sadrže bifidobakterije, poboljšavaju probavu djeteta);
 • Nan bez laktoze (pogodan za djecu s čestim proljevom i slabim tolerancijama na mliječni šećer);
 • "Nan Antireflux" (često korisno za regurgitating kiddies);
 • "Pre Nan" (za prerane bebe i djecu s malom težinom).

Mješavina "Nan" može se koristiti ne samo kao komplementarne hrane za dojenčad, već i kao glavni proizvod u prehrani novorođenčeta. Recenzije majki su općenito pozitivne, ali neki roditelji prijavljuju neugodnu mjernu žlicu u "Nan" pakiranju.

"Baby"

Proizvođač proizvodi dvije osnovne vrste mliječne formule "Baby":

 • Br. 1 - pogodan za dijete prve polovice života;
 • Br. 2 - korisno za bebe više od šest mjeseci.

Proizvod "Baby number 1" sadrži stabilizovanu sirutku, razna ulja, omega-3.6 masne kiseline, riblje ulje i korisne prebiotike i uravnoteženi vitamin-mineralni kompleks.

"Baby number 2" uključuje proteine ​​kazeina, koje se, u usporedbi sa stabiliziranom sirutkom, apsorbiraju duže, ali hranjivije.

Osim toga, ovaj mliječni proizvod sadrži mnogo željeza, askorbinske kiseline i cinka, što omogućuje starijem djetetu da se još više uspješno razvije.

Također u liniji proizvoda "Baby" postoji i mješavina kiselo mlijeka, koja sadrži posebne mikroorganizme koji potiskuju bakterije u probavnom traktu djeteta i smanjuju težinu kolike.

Recenzije roditelja na forumima potvrđuju visoku kvalitetu proizvoda za bebe, međutim stručnjaci oprezni u prisutnosti palminog ulja u mješavinama.

Općenito, proizvodi tvrtke "Baby" - savršena kombinacija kvalitete i cijene te dobra alternativa skupim mješavinama.

"Anta"

Estonski proizvođač AS Solbritt proizvodi "Nuppi" hranu za djecu od rodenja i starijih prema strogim europskim standardima.

Sastav svih smjesa "Nuppi" uključuje takve važne komponente kao lutein, prebiotike i nukleotide.

Mommies može kupiti:

 • "Nuppy 1" - za djecu prve polovice godine života;
 • "Nuppy 2" - za dijete druge polovice godine života;
 • "Nuppy 0-12" - prilagođeni proizvod za bebe u prvoj godini;
 • Nuppi GOLD 1, 2, 3 - smjese za djecu od prvih dana i starijih, koje sadrže Omega-3.6 masne kiseline;
 • Nuppi AR - anti-refluksa mliječna formula za sprečavanje česte regurgitacije.

Mješavine "Nuppi" dobivaju samo pozitivne povratne informacije zbog izvrsne kombinacije pristupačnih cijena i visoke europske kvalitete.

Nije izbrisan

Drugi proizvod švicarske tvrtke "Nestlé" - mješavine mlijeka "Nestozhen", namijenjen isključivo za zdravu djecu.

Roditelji koji vjeruju ovom proizvođaču mogu kupiti mješavinu od jednog od pet koraka, od kojih je svaki dizajniran za dijete svoje dobi.

Svaki paket ove mliječne smjese sadrži stabiliziranu sirutku, optimalnu količinu takvih korisnih sastojaka kao što su taurin, vitamini i minerali.

Recenzije roditelja pokazuju da bebe jedu ove hrane s apetitom, alergijske reakcije su izuzetno rijetke, ali problemi s stolicom često se javljaju.

Njemačko-austrijska tvrtka proizvodi ove mliječne formule.

Oni se razlikuju po okolišu, sukladnosti s najvišim standardima - svaki proizvod prolazi oko 250 različitih kontrola kvalitete u najboljim svjetskim laboratorijima.

Sastav smjese "Hipp" sadrži dijetalna vlakna, omega-masne kiseline, pro- i prebiotike, koji doprinose dobroj probavi i optimalnom razvoju djeteta.

Recenzije mama pokazuju da je dobivena Kashka prilično debela, što smanjuje vjerojatnost regurgitacije, međutim, povećava učestalost zatvora.

"Similac"

Danska mliječna formula za djecu "Similak" je dobra, ali ne i najbolji proizvod.

Sastav sadrži najznačajnije i neophodne komponente svojstvene bilo kojoj dječjoj formuli, ali stručnjaci ističu nedostatak proteina sirutke, fosfor, što dovodi do slabe apsorpcije tvari koje sadrže kalcij.

Osim toga, prije nego što su proizvođači vidjeli uporabu genetski modificiranih proizvoda u proizvodnji smjesa.

Općenito, roditelji napominju da bebe poput mješavine, konstipacije i alergijskih reakcija pojavljuju se prilično rijetko.

"Agusha"

Domaći proizvodi, popularni i potražnja među mumijama i toadstools.

Proizvođač proizvodi tekuće i suhe mješavine za novorođenče i bebe više od šest mjeseci.

U početku, stručnjaci preporučuju hranjenje djeteta sa svježom mješavinom tekućine, a zatim se kreću na suho kiselo mlijeko.

Proizvodi su vrlo jeftini, sadrže sve potrebne vitamine i druge hranjive tvari.

Međutim, stručnjaci su uznemireni visokim sadržajem palminog ulja, što može dovesti do alergijskih stanja.

Kako odabrati pravu smjesu?

Nakon pregleda popisa najboljih i popularnih marki formula mlijeka, trebali biste odabrati najbolji proizvod. Da bismo donijeli pravo izbora i donijeli samo novu korist novorođenoj bebi, roditelji bi trebali naučiti određene nijanse odabira.

 1. Preferiraju se prilagođeni ili visoko prilagođeni proizvodi. Takve smjese najbolje pristaju majčino mlijeko i sadrže najvažnije korisne probavne komponente.
 2. Prije svega, trebali biste pogledati sastav - i više sastojaka, to bolje. Svaki je element doslovno vrijedan svoje težine u zlatu, pa morate osigurati da smjesa sadrži prebiotske tvari, nukleotide, omega-3.6 masne kiseline, taurin, što će vam pomoći u razvijanju živčanog sustava i vida.
 3. Kupite one mliječne proizvode koje možete kupiti bez ikakvih problema. Umjetno sredstvo će morati uzeti smjesu 2-3 dana, tako da se u blizini mora nalaziti ljekarna s "mlijekom". Ako je kupljena smjesa rijetka, morat ćete prenijeti na drugu hranu koja može pogoršati stanje djeteta.
 4. Nemoguće je spasiti na mješavine, u ovoj situaciji pravilo je da što je cijena veća, to je kvaliteta. Roditelji ne plaćaju za robnu marku, već za najnoviju tehnologiju i proizvode visoke kvalitete. To znači da je hrana za artefakte skupo, pa se pripremite za postavljanje novca.
 5. Prije nego što kupite, svakako pročitajte na svako slovo i tsiferku na pakiranju smjese, one se ne stavljaju tamo. Obratite pažnju na dobne pokazatelje, značajke proizvoda (za oslabljenu ili prijevremenu bebu), povećani sadržaj pojedinih komponenti.
 6. Mješavina za svoje omiljene novorođenčad mora se kupiti nakon savjetovanja s pedijatrom. Recenzije djevojaka i majki na forumima - naravno, dobro, ali samo iskusni liječnik će vam dati korisne preporuke koje će vam omogućiti da odaberete mliječnu hranu u skladu s individualnim karakteristikama djeteta.
 7. Ako beba ima probavne "probleme", alergijske reakcije, trebali biste pogledati posebne smjese - bez laktoze i hipoalergenskih. Dijete ne smije nužno jesti takvu hranu za svako hranjenje, samo su 2-3 doza terapijske smjese dnevno dovoljne.
 8. Naravno, isključivanje kupnje na kolaps, mješavina za novorođenče se kupuje samo u ljekarni, osim toga važno je ispitati pakiranje - kutiju s dobrim proizvodima bez oštećenja, natpisi na ruskom, a datum isteka ukazuje na poštivanje svih standarda.
 9. Pažljivo pročitajte upute za uzgoj mlijeka u prahu. Napomena mora biti jasna i jasna, a ako nakon čitanja još imate puno pitanja, trebali biste kupovati proizvode s jasnijim vodičem za radnju.
 10. Nemojte kombinirati proizvode različitih proizvođača. Za tri mjeseca starije bebe potrebno je osigurati uravnoteženu prehranu koja se sastoji od visoko prilagođenih mješavina svježih i fermentiranih mliječnih proizvoda približno jednakog volumena. Štoviše, proizvođač treba biti jedan, budući da se kompozicije različitih marki znatno razlikuju.

Plač, nevažan san, tjeskoba, promjena stolice (proljev ili proljev), alergijske reakcije ili čak odbijanje jesti ukazuju na to da takav proizvod ne odgovara djetetu.

U umjetnoj prehrani bebe postoje mnoge nijanse i zamke. Glavna stvar koju roditelji trebaju zapamtiti jest da je nemoguće stjecati "savršenu" mješavinu jer svaki proizvod ima svoje nedostatke.

Pored toga, dječje tijelo može na poseban način reagirati na nepoznatu hranu. Najvjerojatnije ćete morati isprobati nekoliko marki mješavine da biste odabrali najbolju.

Formulacija suhog mlijeka u dobi od 0 do 6 mjeseci: koja je bolja? Značajke odabira i pregled popularnih proizvoda

Nije uvijek majka ima dovoljno mlijeka za dojenje ili vrijedni proizvod nestaje iz raznih razloga. Ponekad žena mora uzimati jake lijekove, dojenje nije pitanje.

Kakvu mliječnu formulu za novorođenče odabrati? Koji brandovi dječje hrane su bolji? Dajte mišljenje pedijatara.

Prednosti i nedostaci hranjenja smjese

Zamjenske dojke mlijeka prodaju se suhe. Priprema traje malo vremena. Ali zašto su pedijatri čvrsto savjetovali dojiti bebu? Jesu li korisna svojstva dječje hrane ograničena? Shvatimo.

Pozitivni aspekti:

 • hranjenje bebe može obaviti bilo koji član obitelji, majka dobiva dodatnu priliku za odmor;
 • poznata je točna količina hrane koja se pojede jednom hranom;
 • s alergijskim reakcijama ne treba slagati, što je izazvalo negativne manifestacije.

nedostaci:

 • tijekom kuhanja, važno je strogo promatrati razmjere, sterilnost boce i druge posude. Kršenje pravila ugrožava prodor infekcije, probavne smetnje, pogoršanje zdravlja;
 • kod djece s umjetnom djecom, češće se javljaju konstipacija / labav stolici, pojavljuje se kolik. Mnoge bebe često regurgitirati;
 • treba odmah dati razrijedeni prašak, ne smijete uzeti bocu na cesti ili šetnju;
 • suhe mješavine za novorođenčad i bebe do godinu dana (čak i najskuplje i najkvalitetnije) ne ojačavaju imunološki sustav. Samo majčino mlijeko sadrži posebne enzime koji povećavaju tjelesnu obranu;
 • prisilni prijelaz na umjetno hranjenje uzrokuje da žena stalno eksprimira, pogoršavajući stanje grudi. Često dolazi do stagnacije mlijeka, razvijajući mastitis.

Saznajte više o simptomima i liječenju pijelonefritisa kod djece.

O liječenju rinitisa kod kuće uz pomoć narodnih lijekova napisanih u ovom članku.

Trošak

Kvalitetna dječja hrana je vrlo skupo, roditelji ne mogu uvijek priuštiti savršeni proizvod. Visoka cijena je karakteristična za specijalizirano dojenčad bez glutena, protiv regurgitacije, s alergijom kravljeg mlijeka.

Roditelji moraju zamijeniti korisne praške s jeftinijim kolegama s maltodekstrinom, glukozom, palminim uljem, tako da dijete bude zasićeno. Smanjena kvaliteta dovodi do probavne smetnje, alergija, još jednom morate trošiti velike iznose na droge, krug je zatvoren.

Nijanse izbora

Obratite pozornost na sljedeće točke:

 • odgovarajuće doba. Na paketu uvijek postoji oznaka, jer koliko je mjeseci dopuštena ova vrsta dječje hrane. Zabranjeno je davanje mjesec dana bebe za djecu od godinu dana: mala ventrikula nije u stanju probaviti grube čestice;
 • rok trajanja. Odustati od neplaćenih proizvoda, nemojte biti u iskušenju popusta, ako istekne jedan mjesec;
 • Razmotrite zdravlje mrvica. Pacijenti koji pate od alergija su prisutni na tržištu, za jačanje imunološkog sustava, proizvode s visokim postotkom željeza za djecu s anemijom;
 • najelitnija formula plus visok postotak hranjivih tvari. Odsutnost / minimalni broj sastojaka koji daju sitost, ali ne nose posebne pogodnosti (popis dolje);
 • biti prvi koji nudi bebu hranu na temelju umjetno probavljenih proteina, rijetko izazivajući alergije.

Komponente dječje hrane: korisne i ne jako

Kada kupujete, svakako pročitajte sastav. Povoljniji sastojci, hranjivija hranjivi proizvod, ali i bolji. Niska cijena često ukazuje na prisutnost komponenti koje produljuju osjećaj sitosti, ali izazivaju razvoj karijesa, alergijske reakcije, zatvor i probavne smetnje.

Hranjiva:

 • prebiotici;
 • kazein;
 • željezo;
 • selena;
 • nukleotida;
 • beta karoten;
 • vitamin C;
 • lutein;
 • folna kiselina;
 • taurin;
 • inozitol;
 • demineralizirana sirutka;
 • jod;
 • riblje ulje;
 • polinezasićene masne kiseline.

Zasićeni, ali ponekad uzrokuju nuspojave:

 • maltodekstrin;
 • palmino ulje;
 • lecitin;
 • kokosovo ulje;
 • sukroza;
 • glukoza.

Koja je mješavina prikladna od rođenja do šest mjeseci

Pedijatri i neonatolozi preporučuju mama da kupuju visoko prilagođene formulacije renomiranih proizvođača. Proizvodi su hypoallergenic, zadovoljit će potrebu za hranjivim tvarima što je više moguće.

Glavne vrste:

 • za jake, zdrave bebe: Humana, Nutrilon, Frisolak, Nan, Mamex, Bon, Hipp;
 • za nedostatak laktoze, sastavi s minimalnom razinom laktoze ili s potpunim izostankom ove komponente prikladni su: Humana LP s prebioticima, mješavine niske laktoze Nutrilaka i Nutrilona, ​​Mamex bez laktoze;
 • s čestim, obilnim regurgitiranjem preporučuju se mješavine protiv refluksa: Lemolac, Nutrilon anti-refluks;
 • lijekovi za praškaste proizvode za male alergije: Adfare, Frisopep, Nutrilon peptid TSSC;
 • s tendencijom alergijskih reakcija trebaju sorte s najblažom sastavu: Humana i Nan hypoallergenic, Hipp;
 • s tendencijom za zatvora. Hranite mrvice Nutrilon comfort formulacije, Nutrilon fermentirane mliječne formule, Nan, Nutrilak;
 • niskokvalitetne marke dobre kvalitete: Similak, Agusha, beba, beba, košarka baka, Nutrilak.

Vrste nadomjestaka za majčino mlijeko za novorođenčad

Klasifikacija nadomjestaka majčinog mlijeka:

 • standard (pogodan za zdravu djecu) i specijaliziran (za alergičare, slabe, prerane bebe);
 • prilagođeno (sastav skoro sliči majčinom mlijeku), djelomično prilagođen (s kazeinom), prijelazno (za bebe od šest mjeseci);
 • fermentirano mlijeko i svježe.

Kako se hraniti

Količina umjetnog mlijeka:

 • Za novorođenče do 10 dana, izračunajte dnevni volumen kako slijedi: pomnožite 70-80 ml brojem dana življenja. Na primjer, četvrti dan, mrvica mora dobiti 80 x 4 = 320 ml dječje hrane dnevno;
 • od 10 dana do 2 mjeseca volumen dnevne mješavine jednak je jednoj petini tjelesne mase;
 • Starosti od 2-4 mjeseca - 1/6 dijela težine bebe;
 • od 4 mjeseca do šest mjeseci - 1/7 dio tjelesne težine je dovoljno;
 • od 6 do 12 mjeseci, optimalna količina umjetnog mlijeka dolazi do 1/9 djetetove težine.

Savjet:

 • odaberite pravu bradavicu. Rupa ne smije biti prevelika za bebu da se postupno popuni;
 • temeljito sterilizirajte bocu, uvijek operite ruke, čvrsto zatvorite posudu ili kutiju s početkom dječje hrane;
 • s mješovitim načinom hranjenja, prvo pričvrstite mrvicu na dojku, a zatim ga hranite žlicom (ne obratno, inače će beba baciti dojku iz koje je teže dobiti mlijeko);
 • kontrolirajte djetetovu reakciju na novu smjesu, ako ste alergični, odmah idite na pedijatra, uzmite testove. Možda ćete morati kupiti specijaliziranu vrstu bez laktoze;
 • prikorm kamion kiddies uveden je u 4 ili 4,5 mjeseci, uzimajući u obzir stanje djeteta. Prva vrsta je povrće. Najprije dodajte ½ tsp. pire od povrća, a zatim završiti smjesu. Postupno zamijenite jedno hranjenje povrća, žitarica, mliječnih proizvoda. Kasnije unesite sokove, voće, ribani jela od mesa.

Kako uzgajati

preporuke:

 • pažljivo pročitajte upute na pakiranju;
 • strogo promatrati volumen praha;
 • koristiti samo kuhanu vodu. Temperatura - 36 stupnjeva.

postupak:

 • sterilizirajte bocu, ulijte potrebnu količinu vode, grijte do određene temperature. Velika pomoć za mamu - grijač za dječja jela;
 • ako je u nedoumici, provjerite temperaturu tako da tekućina bude umjereno topla;
 • izmjeriti određenu količinu praha, sipati u bočicu;
 • čvrsto pokrijte poklopac, nekoliko puta tresti dok masa ne bude glatka, bez grudica;
 • otvorite bocu, stavite bradavicu i odmah ponudite bebu nadomjestku za majčino mlijeko.

Pregled i značajka popularnih proizvoda

Pri odabiru, razmotrite preporuke pedijatara, pročitajte karakteristike popularnih mješavina za bebe.

Kako i kako liječiti povraćanje kod djeteta bez vrućice? Saznajte učinkovite metode.

Na ovoj stranici možete vidjeti izbor narodnih lijekova za zatvor kod djece.

Slijedite vezu http://razvitie-malysha.com/novorozhdennye/zdorovje/koliki-i-gaziki.html i pročitajte pravila o uzimanju lijekova za kolike u novorođenčadi.

Značajke novorođenčeta Nan:

 • dobra kvaliteta, proizvodnja - Nizozemska;
 • nekoliko tipova za sve dobne kategorije;
 • korisni sastojci: taurin, riblje ulje, jod;
 • plus: nedostaje maltodekstrin;
 • minus: jesti malo palmino ulje;
 • prašak je dobro topljiv u vodi;
 • cijena - od 500 do 900 rubalja, težina - od 0,4 do 3,4 kg.

Nije izbrisan

Značajke dojenačke formule Nestozhen:

 • kvalitetni proizvod iz Švicarske;
 • Prednosti: prisutnost prebiotika, taurina, laktoze, demineralizirane sirutke, bez saharoze;
 • lako razvod, ugodan, slatki okus;
 • s konstantnom uporabom, rad trbuha i crijeva normalizira, stolica postaje redovita;
 • kontra: malu količinu melase za održavanje osjećaja sitosti;
 • cijena - od 290 do 580 rubalja, težina - od 350 do 700 g.

Nutrilon

Značajke novorođenčeta Nutrilon:

 • visoko kvalitetni prilagođeni proizvod;
 • proizvodnja - Nizozemska;
 • Prednosti: prisutnost polinezasićenih kiselina, nukleotida, prebiotika, 29 minerala i vitamina;
 • kontra: tu je palmino ulje i lecitin;
 • cijena varira znatno ovisno o vrsti - od 500 do 2700 rubalja, težine - od 350 do 900 g.

beba

Značajke dojenčadi Kid:

 • visokokvalitetni flauti proizvod po razumnoj cijeni;
 • proizvođači - Rusija, Ukrajina;
 • za bebe od 3 mjeseca;
 • aditivi: heljde ili zobene pahuljice - do 12%;
 • korisne komponente: više od 10 vitamina, mineralnih sastojaka, kalijevog jodida, željeznog sulfata i cinka, natrijevog selenita, normaliziranog kravljeg mlijeka;
 • kontra: prisutnost šećera u prahu - 22% (rizik od karijesa), kukuruzno ulje - 6,8% (visok udio masti u proizvodu);
 • pogodan za djecu s gastrointestinalnim bolestima, anemija;
 • cijena - oko 200 rubalja, težina - 350 g

beba

Značajke dojene mlijeka Baby:

 • popularna vrsta dječje hrane proizvedene u Ukrajini i Rusiji;
 • razumna cijena, dobra kvaliteta;
 • pozitivne strane: više od deset minerala, vitamini PP, E, D, K, A, C, skupina B, nukleotidi, prebiotici. Nema boja, konzervansa;
 • kontra: palmino ulje, lecitin, prekomjerna slatkoća gotovog proizvoda, masa se snažno pjeni;
 • cijena - 350 rubalja, težina - 350 g

Frisolac

Značajke:

 • mješavina kozjeg mlijeka proizvedenog u Nizozemskoj;
 • pogodan za netoleranciju željeza;
 • pros. Mnogi korisni sastojci: linolna kiselina, korisna za mozak, nukleotide, prebiotike, beta-karoten, vitamin C, neki željezo, dijetalna vlakna, vrijedne masne kiseline;
 • maltodekstrin se nalazi u minimalnoj količini;
 • smjesa bez palminog ulja;
 • dobro razrijeđen s nekom vodom, hranjivim, hipoalergenskim proizvodom;
 • cijena - od 290 do 900 rubalja, težina - 400 i 900 g.

Roditeljske recenzije

Mamice i pedijatri preporučuju mješavine s maksimalnom količinom korisnih sastojaka, po mogućnosti uvezenih, Hipp, Nestozhen, Similak, Nan, Nutrilon, Frisolak. Od jeftinih formulacija, Baby, Kid i Agusha dobile su pozitivne povratne informacije.

Većina recenzija na internetskim forumima potvrđuju mišljenje pedijatara da najbolje vrste dječje hrane ne sadrže palmino ulje, saharozu, maltodekstrin. Što manje komponenti koje pružaju sitost bez puno koristi za tijelo, to bolje želuca i crijeva rade u mrvicama.

Korištenje istekle, jeftine hrane za bebe, proizvoda iz nejasnih tvrtki neprihvatljivo je: uštede se često pretvaraju u probleme s probavom, povećava se rizik od alergija. Skuplje, kvalitetne smjese za djecu bez palminog ulja bolje se apsorbiraju, ne iritiraju nježnu ventriculu i crijeva.

Video - savjeti o tome kako odabrati pravu formulu djeteta:

Najbolja mješavina za novorođenče

Koja je najbolja mješavina za novorođenče?

Kako odabrati smjesu za novorođenče

Kako razumjeti da je smjesa došla

Ocjena dojenačke formule za dostupnost

Ocjena najjeftinijih smjesa

Ocjena dojenačke formule po sastavu

Usporedna tablica sastava popularne mliječne mliječne formule s majčinim mlijekom

Smjesa s najboljim sastavom bjelančevina

Taurin u sastavu mješavina mlijeka

Najbolja smjesa u odnosu na masnoću

Mješavine bez palminog ulja

Miješajte s omega 3 i omega 6

Najbolja mješavina ugljikohidrata

Prebiotičke mješavine

Smjesa s najboljim omjerom minerala

Smjesa s najboljim omjerom vitamina

Najbolja smjesa s nukleotidima

Najbolja mješavina u osmolarnosti

Najukusnija dojenačka formula

zaključak

Odjeljak nedavnih materijala:

Bez kruha, većina ljudi u našoj zemlji ne jede nikakvu hranu. Kruh je najpopularniji i kupljen prehrambeni proizvod. Mnogi roditelji zainteresirani su za pitanja: od kojega je doba moguće.

Navikli smo dodati maslac u hranu za ukus, to je neophodan proizvod na našem stolu. U ovom članku ćemo razmotriti u kojoj dobi, kako i kakvu ulje može biti dano djetetu, koja je upotreba.

Češnjak je korisno povrće, bogato vitaminima, posjeduje antivirusno i antimikrobno djelovanje. Je li moguće da češnjak dijete, u kojem dobu, kako je tako korisno za djecu? Odgovorit ćemo.

komentari na članak

Hvala na takvim informacijama vrlo koristan članak.

hvala za info, vrlo lijep članak

Hvala vam puno, vrlo korisne informacije.

Korisni, informativni članak. Bez vode, sve je jasno obojano, postoje usporedbe (što uvelike olakšava odabir točno potrebnih parametara). Mnogo hvala autoru za nevjerojatno napisani članak.

Vrlo korisne informacije. Hvala vam, pomogli ste shvatiti tako veliku količinu dječje hrane.

Izvrstan članak! Puno vam zahvaljujemo na iskrenom i nepristranom pristupu bez ikakvih plaćenih trikova od proizvođača!