promiješati

Zdravlje

Ispravno riječ je napisana: promiješajte

Naglasak pada na 3. slog s slovom a.
Riječ ima 9 slova, 3 vikanja, 5 suglasnika, 3 slogova.
Vokali: a, e, a;
Konsonanti: p, z, m, sh, t;
1 slovo ne označava zvuk.

Sastav sastavljanja

Analiza sastava (morfemska analiza) riječi promiješamo kako slijedi:
mesh time
Morfemi ove riječi: jednom - prefiks, mreža - korijen, i, th - sufiks, bez kraja, promiješati - temelj riječi.

Kako navodite riječ "ometati"?

spriječiti

⇒ Vokalice u riječi:

vikani su označeni crvenom bojom

samoglasnici su: e, i

ukupno vokala: 2 (dva)

naglašeni samoglasnik označen je znakom "

stres pada na pismo: a

nepopustljivi samoglasnici su podcrtani podcrtanom "

nepopustljivi samoglasnici su: e

ukupan broj neozbiljanih samoglasnika: 1 (jedan)

⇒ Consonants u jednoj riječi:

suglasnici su označeni zelenom bojom

suglasnici su: m, w, t

ukupan broj suglasnika: 3 (tri)

izgovorene suglasnike označene su jednim naglaskom "

izgovorene suglasnike su: m

Ukupno izgovorene suglasnike: 1 (jedna)

gluhi suglasnici ističu se dvostrukim podcrtavanjem "

gluh suglasnici su: w, t

ukupan broj gluhih suglasnika: 2 (dva)

⇒ Nijeme slova u jednoj riječi:

tiho istaknuto plavom

bez zvuka su:

ukupno tihi: 1 (jedan)

ometati

⇒ Broj slova i slogova:

vokali: 2 (dva)

suglasnici: 3 (tri)

tihi slova: 1 (jedan)

ukupno slova: 6 (šest)

ukupno slogovi: 2 (dva)

Interferirati - što znači riječ, njezino tumačenje i značenje
definicija i značenje, objašnjenje značenja i značenje riječi
Interferirati s, oh, oh; nesavršen pogled, na nekoga tko ili.

Značenje riječi promiješati

Eksplanatorni rječnik ruskog jezika. DN Ushakov

Umiješajte, promiješajte, sove. (za promjenu 2) da. Teško je otapati, razrijediti; širiti ravnomjerno kroz volumen (tekućina, rasutih tijela). Umiješajte šećer u čaju. Pasta za pivu, trebate dobar p. brašno u vodi. Promiješati gustu. Promiješati talog.

Eksplanatorni rječnik ruskog jezika. S.I.Ozhegov, N.Yu.Svedova.

-ayu, oh; -eshanny; ovako Umiješajte, otapajte otapalo. R. šećer u čaju.

Nesov. podigni

imenica. miješanje, i, cf. Umiješajte i promiješajte.

Novi rječnički rječnik ruskog jezika, T. F. Efremova.

Primjeri korištenja riječi promiješati u literaturi.

Tamo je otvorio barel alkohola, bacio neke, dodao je hiposulfit i potrebnu količinu vode, je miješana i napravio injekciju.

Ne mislim, gospodo, da je rekla djevojka zapravo proguta žličarke da, kao ovrhovoditelj, kako bi se povećala svoju miraz, te da je kobasica je prošla kroz rostovschichi torbice, a tko želi osvetiti na kanibala, onda ne postoji ništa bolje nego da se hrpa lukom da repa, tri stotine glava, ali malo tele mezenterijum, ali je bolje od zlata, koja ima samo alkemičari, pomiješati sve, promiješati, promeshat i promiješati, sipati umak na grablje, a nakon čega bris i trljati Ta postava kanibali cipele i sakriti ih u nekim od krtica riti, mast je za zaštitu šuma oči.

Prvo što je učinio kad su ušli u krug svjetlosti vatre, to je pokupio žlicu nešto sivo i praškaste iz lonca, stoji na žeravice, bacio sam težinu u drugoj posudi, puniti na vodu iz boce, je miješana i stavite žlicu tekućeg kaša u usta Šipera.

Izlijevanje pune pločice octa, dodavanje dvije žlice senfa, prskanje papra iz srca i pažljivo da se miješa, Svečano sam stavio paklenu mješavinu za umakanje planiranog mesa u sredinu stola.

Chick stavio mamaligu u matsoni, je miješana ona je tamo s žlicom i počela jesti najukusnija kaša.

Kada se cijela količina mastičnog i bijelog praha otopi u rastopljenom vosku, a cijela masa je dobra promiješati sve dok homogena konzistencija, a zatim kit nije prikladan za lijepljenje kamena.

To je trenutak, kao Lyuba nagnuo iz snopa, ali u sljedećem trenutku, ne sjećam se kada i kako se uhvatio sa stolnjakom bijelog kruha, pa čak i neke hrane, ona je već pokrenut kao što je bio - u fildepersovyh čarape, ovaj kongres s Miješanoj suha zemlja, trčala na autocestu i upadala u konvoj.

preporuča promiješati odmah s tekućim komponentama boje tako da je ravnomjerno raspoređen u masi.

Kad sam stavio pladanj na stol, Ballau je došao, bacio ledenu kocku u staklo, ispio gin na vrhu, iscijedio i stavio nekoliko sitnih limuna u čašu i je miješana.

Humming, ulio je zubni prašak na tanjurić, je miješana umočen je u vodu i nakon što je vlažio krpu u otopini, počeo je voziti po zidovima kutije.

Stolica je vodena, žuta, a ako ga pregledavate s vremenom, čini se kao da jest se miješa zobena kaša.

Ne izlijevaju se suh i naftalin, pa terpentin izlijeva na kap, miješanja reakcijske.

Možete dodati tekući parafin u malim obrocima u Izmiješanoj prah i zatim ponovno prosijati prašak kroz bubanj.

Čak i Slovenija i nekoliko desetaka tisuća novih mobiliziranih rezervista nisu mogli ni stajati ravnopravno protiv snaga JNA Ljubljane i Mariborskog zbora i snaga graničara JNA, promiješati u Sloveniji.

Mokraća može stjecati mliječnu boju, kao u njemu. se miješa brašna, kreda ili fosfata.

Izvor: Knjižnica Maxim Moshkov

Transliteracija: razmeshat '
Natrag na početak glasi: Tashamzar
Umiješajte se s 9 slova

promiješati

Eksplanatorni rječnik Ushakov. DN Ushakov. 1935-1940.

Pogledajte što je "PLUG" u drugim rječnicima:

promiješati - otpustiti, miješati, miješati, miješati, otopiti, miješati, razrijediti, mijesiti Rječnik ruskih sinonima. promaknuti, vidjeti opstrukciju 2. Rječnik sinonima ruskog jezika. Praktični vodič. M.: Ruski jezik. Z. E. Alexan... Rječnik sinonima

Mix - Mix, ay, ay; eshanny; da to učini. Umiješajte, rastopite, razrijedite. R. šećer u čaju. | nesover. promiješati, ayu, aesh. | imenica. miješanje, I, usp. Rječnik Ozhegova. SI Ozhegov, N.Yu. Shvedova. 1949. 1992.... Ozhegov rječnik

Slušalice. Premjestiti. vidi stir II Efremova Explanatory Dictionary. T. F. Efremova. 2000... Modern Efremova Rječnik ruskog

promiješati - promiješati, promiješati, promiješati, promiješati, promiješati, promiješati, promiješati, koji služi, promiješati, promiješati, promiješati, promiješati, promiješati, promiješati, promiješati, promiješati, promiješati, promiješati, promiješati, promiješati, promiješati...... se riječi Obrasci

promiješati, umiriti, ayu, jesti... Ruski pravopisni rječnik

(xia), sha / yut (Xia)... ruski pravopisni rječnik

promiješati - ayu, ay; promiješati; Shan, a, o; komunikacija. (također se interferiraju). da. Umiješati, rastopiti, razrijediti, ravnomjerno raspodijeliti u onome što sam. tekućina ili labav. R. šećer u čaju. R. Brašno u vodi. R. gusti. ◁ Slušajte, ayu, ay; NCW. Miješati, jesti; patnja...... enciklopedijski rječnik

promiješati - a / w, a / jesti; veličina / veličina; Shan, a, o; komunikacija. (nsv. i mreža / t) također pogledajte. promiješati, promiješati, pomiješati, miješati, otopiti, razrijediti, ravnomjerno raspodijeliti u onome što sam. tekućina ili labav... Rječnik mnogih izraza

promijenite (sy) - vrijeme / mesh / a / t (sy)... Morpheme-pravopisni rječnik

Odreska, rajčica i mrkva. Umiješajte, - Vrsta jela: Kategorija: Recept: U trenutnoj kategoriji (Slastice): | | | | | | | | | | | |... Enciklopedija recepata

Tresti, ali ne miješati. Kako saznati odnos

Ekologija života. Psihologija: Pa, tko među odraslima ne zna što je showdown? Često završava, ako ne i sa svađom, onda s otuđenjem. Ali sve što je potrebno je postaviti jedno neočekivano pitanje nekome tko sada želi dokazati da su u pravu i opravdani u svojim prigovorima. Usput, ti možeš biti ta osoba...

Pa, tko od odraslih ne zna što je showdown? Često završava, ako ne i sa svađom, onda s otuđenjem. Ali sve što je potrebno je postaviti jedno neočekivano pitanje nekome tko sada želi dokazati da su u pravu i opravdani u svojim prigovorima. Usput, ti možeš biti ta osoba...

Postoji jedna ponavljajuća situacija koja se javlja u životima mnogih ljudi. Prije nego što to odluči, osoba obično oklijeva, čini značajne pauze, uzdasi i tek tada kaže: "Napokon saznajmo naš odnos!".

Najčešće takav poziv ne uzrokuje nikakav entuzijazam - već se unaprijed osjećamo kako to neće završiti ničim dobrim. Netko može shvatiti odnose jedni s drugima tijekom cijelog svog života - i još uvijek nije u potpunosti razjasniti. Za neke parove, ova se okupacija proteže dugi niz godina.

TRI PRAVILA ODNOSIMA

Kako brzo i konstruktivno razvrstati stvari? Predlažem se da se oslanjam na tri osnovna pravila kojima možete razotkriti čak i najsloženije, na prvi pogled, čvorovi odnosa.

1. U odnosima postoje različite razine (vrste, forme, podsustavi).

2. Problem je rezultat nesvjesnog miješanja različitih razina odnosa.

3. Rješenje problema je razlikovati razinu odnosa. Predloženi pristup, koji se temelji na razlikovanju razina odnosa, omogućuje rješavanje gotovo svih postojećih problema, uključujući ljubomoru, ovisnost o majci, poteškoće u odabiru supružnika, kritičnost roditeljima, spajanje s partnerom, preljub, posljedice razvoda itd. Razmotrite pravila koja detaljnije razjašnjavaju odnose.

Povezujemo se s drugom osobom na razini pojedinca (društvene razine), komunicirati s njezinom bitom (emocionalna razina), imamo kontakt s njegovom individualnošću (seksualnom razinom)

RAZLIČITE RAZINE

Mnogi ljudi shvaćaju odnose kao nešto komplicirano i nejasno, a pokušaji rješavanja problema vezanih za odnose često su neuspješni. Kako bi se prevladale sve te poteškoće, preporučljivo je razumjeti kako su uređeni ljudski odnosi.

Prije svega, odnos nije nešto homogeno, može se podijeliti na različite razine. Činjenica da su odnosi višeslojni u prirodi mogu se naći, na primjer, u starom indijskom raspravi "Peach Branch". Postoji takva izreka:

Privlačnost uma stvara poštovanje,
Privlačnost duše daje osjećaj nježnosti
Atrakcija tijela stvara želju.

Ta je izreka zanimljiva po tome što sugerira: svaka osoba može voljeti na tri razine - tijelu, umu i duši.

Loši šef nije onaj koji ne voli, nego onaj koji plaća malo

Postoje mnoge studije posvećene izolaciji, opravdavanju i opisu različitih razina odnosa. Za moj teorijski koncept razdvajanja razina odnosa, upotrijebit ću ideje Igora Kalinauskasa, koji vjeruje da se u osobi kao cjelini mogu razlikovati tri glavna dijela - tijelo, svijest i emocionalna sfera (duša).

Na temelju tih komponenti, on identificira za daljnje razmatranje takvih pojmova kao što su "individualnost", "osobnost" i "suština". Osnovni instrument osobnosti je svijest, bit je emocionalna sfera, individualnost je tijelo. U skladu s tim, možemo izgraditi odnose s drugom osobom na razini osobnosti, komunicirati s njegovom bitom i uspostaviti kontakt s njegovom osobnošću.

Ove su razine konvencionalno odredile kao društvene, emocionalne i seksualne. Svaka je razina povezana s zadovoljavanjem različitih osnovnih potreba. Društvene potrebe vezane su uz položaj osobe u društvu i zajedničke aktivnosti s drugim ljudima; emocionalne potrebe su povezane s dubokom potrebom za emocionalnim kontaktom; U srcu seksualnih potreba je instinkt za uzgoj.

Dakle, svaka kombinacija ljudskih odnosa je moguća, ovisno o čemu se temelje. Važno je znati posljedicu prvog pravila: možemo ući u različite razine odnosa s različitim ljudima i imati više razina odnosa s jednom osobom.

NE MIX

Uzrok bilo kojeg psihološkog problema u vezi može se opisati kao osoba koja se miješa na različitim razinama i spaja ih u jednu. Za međusobno razumijevanje, važno je da u jednoj točki s jednom osobom postoji samo jedna vrsta odnosa.

Ako su dvije razine pomiješane, suočeni smo s ambivalentnim očekivanjima i zahtjevima. Kao da imaju dva šefova, od kojih svaki postavlja svoje zahtjeve. Ako smo jednaki, onda će drugi biti nezadovoljan. Ugoditi oboje u isto vrijeme je nemoguće. Stoga, da ne padnemo u neuroze, potrebno je odabrati jednu osobu za jedan trenutak.

Problem pri mješanju razina odnosa proizlazi iz činjenice da svaka od njih (društvena, emocionalna, seksualna) ima svoje specifična pravila. Po mom mišljenju, to je spajanje i ne-diferencijacija pojedinih razina odnosa, u stvari, relativno nezavisne i ne identične jedna od druge, jedan je od uzroka sukoba.

Zajednički primjer miješanja emocionalnih i društvenih odnosa su prijatelji koji se počinju baviti zajedničkim poslovanjem. Obično završava loše za prijateljstvo i posao. U određenoj fazi postoji problem distribucije dohotka. Čini se da je ispravno prema principu "Tko god je radio više, on dobiva više", ali s druge strane princip "Mi smo prijatelji, stoga je potrebno podijeliti podjednako".

Evo još jednog tipičnog primjera tog spajanja razine. Djevojka se žalila da ima "loše" šefa, a kada se pita zašto je loš, iznenada je izjavila: "Ali me ne voli." Ispada da je problem u vezi nastao iz činjenice da je u njezinim očekivanjima pomiješala uloge šefa i dobre osobe - društvene i emocionalne razine.

Trebalo joj je neko vrijeme da shvati da "loš" šef nije onaj koji ne voli, nego onaj koji plaća malo. Usput, glave često koriste tu spajanju među podređenima. Umjesto da plaćaju više, oni potiču osobu sa svojom "ljubavlju"! Osoba radi malu plaću, ali ne napušta, jer ne želi pustiti svog šefa - "tako dobra osoba".

Zapravo, problem je nastao na emocionalnoj razini ("muž ne voli"), a potraga za njegovim rješenjem javlja se na društvenoj ("potrebno je razvesti se")

ODVOJITE, ALI NE OTKRIJTE

Ako je temelj problema miješanje razina odnosa, tada se njegovo rješenje nalazi u diferencijaciji tog spajanja. Sposobnost razlikovanja je bitna za profesionalce u bilo kojem području.

Na primjer, umjetnik može vidjeti mnogo više kombinacija boja i različitih nijansi od obične osobe, glazbenik će biti jednako osjetljiv na karakter zvuka itd. Stoga, da budete profesionalni u životu, važno je biti u stanju razlikovati ne samo nijanse emocija, vrsta ljudi, nego, naravno, razine odnosa.

Predloženi pristup temelji se na otkrivanju i diferencijaciji razina (tipova, oblika, podsustava) odnosa i zatim izgradnje novih međusobnih odnosa između njih. Kao što su drevni ljudi rekli, "povezivanje - nemojte miješati, dijeliti - nemojte slomiti".

Takav pristup omogućuje razmatranje neslaganja u odnosima ne kao "sukob općenito", već pomaže da se nađe na jednom od razina u hijerarhiji odnosa. Na kojoj se razini pojavio problem i na taj način treba riješiti.

Na primjer, prigovor "muž iz ljubavi, potrebno je razvod" otkriva percepciju ženskog braka i ljubavi kao ekvivalentnih pojmova. Ovo gledište samo pogoršava bračnu situaciju. U stvari, problem je nastao na emocionalnoj razini ( „moj muž ne voli”), a potraga za rješenje odvija isključivo na druge - na društvene ( „moramo rastati”). Logično je pretpostaviti da je konstruktivan pristup u ovom slučaju pomoći će u otkrivanju razlike ljubavi i braka i rješavanje problema na istoj razini koja doživljava poteškoće u ovom slučaju - na emocionalno.

Bit će vam zanimljivo:

PITANJE OTKRIVANJE PODRŠKE

Dakle, ako vaš partner još jednom ponudi "razjasniti naš odnos", a zatim umjesto dugog i zamornog razgovora o bilo čemu, zapamtite ova pravila. Pitajte najprije koja razina odnosa ne odgovara njemu. Uvjeravam vas, ovaj izraz odmah će izazvati promišljenost i zbunjenost.

Partner će biti zainteresiran i pitat će: "A koje su razine odnosa?", A vi mu možete autoritativno reći da postoje društvene, emocionalne i seksualne razine, kao i njihove specifičnosti. Nadam se da će vaš daljnji razgovor biti konstruktivan.

Na kojoj se razini pojavio problem na kojem treba riješiti

promiješati

Ispravno riječ je napisana: promiješajte

Naglasak pada na 3. slog s slovom a.
Riječ ima 9 slova, 3 vikanja, 5 suglasnika, 3 slogova.
Vokali: a, e, a;
Konsonanti: p, z, m, sh, t;
1 slovo ne označava zvuk.

Sastav sastavljanja

Analiza sastava (morfemska analiza) riječi promiješamo kako slijedi:
mesh time
Morfemi ove riječi: jednom - prefiks, mreža - korijen, i, th - sufiks, bez kraja, promiješati - temelj riječi.

Nemojte miješati hranu kao užasnu

Za povratak na prirodnu prehranu, koju nam je Majka priroda prilagodila milijunima godina, trebali biste poduzeti četiri koraka unatrag. I vrlo je važno za uspjeh ovog poduzeća točno u kojem redoslijedu.

Prvi korak - nemojte miješati hranu kao užasnu. Ako ne eliminiraju proizvoljnog miješanja hrane dok jede, i dalje ćete se prejesti, kao što to radi većina „normalne prehrane” ljudi, bez obzira na to koliko ste vi ili nagovoriti ustati od stola uz blagi osjećaj gladi.

Za jasnoću odmah ćemo navesti ostala tri koraka, koja će biti opisana kasnije.

Drugi korak je isključiti iz izbornika proizvode koji nisu tipični za ljudsku prirodu. Ali zašto ne početi s ovim? Da, ako samo prvi uvodni rezultati za početnike (i još uvijek samopouzdanje) sirovog hranitelja. I ponekad samo ovaj prvi korak daje takav porast zdravlja i dobrobiti koji se čini da ne ide dalje.

Treći korak je kuhati hranu bez vatre. Taj korak treba biti logično treći jer uklanjanjem stranih namirnica lako možemo shvatiti da je preostala hrana mnogo ukusnija i zdravija u sirovom obliku.

Četvrti i posljednji korak - često dolazi sam po sebi, to je uklanjanje stimulacije hrane. Obična hrana suvremenog čovjeka sadrži različite stimulanse, koje uglavnom nestaju. Ipak, potreban je četvrti korak koji istodobno znači brušenje, individualizaciju vašeg osobnog izbornika, njegovu prilagodbu potrebama vašeg jedinstvenog organizma.

Postoje različita mišljenja o kombinaciji različitih namirnica, uključujući literaturu sirove hrane. Tko vjerovati? Bolje - onima koji su stroži. Ne zaboravimo da je liječnik sa sirovom hranom, koji je blaži u svojim zahtjevima, ima više pacijenata nego strog, što znači da je njegov prihod veći.

Povratak u početkom 20. stoljeća, naš ruski entuzijast sirova hrana ishrana Aleksandar Zankovskny napisao u svojoj knjizi „Liječenje sirove prehrane” na temelju vlastitog iskustva, da je „podizač hrana” probavlja gori i daje nadutosti, što ukazuje na djelomičnu razgradnju hrane u crijevu, a hrana koja se sastoji od jednog proizvoda istodobno, i bolje se probavlja i ne dopušta prejedanje. U popularnoj popularnoj akademici A.A. Mikulin „Aktivno starenje” naši čitatelji prvi put pročitao o Institutu odvojenog napajanja „dr Zamhau, pomladiti pa čak i vrlo starih ljudi”, koji nakon tretmana počeo trčati i igrati tenis. Njihova lica postala su mladenačka. "

Suvremeni koncepti kombiniranja različitih namirnica tijekom jela dali su američki znanstvenik iz sirovog hrane, Herbert Shelton, koji je bio priznat kao voditelj sirovih hranitelja širom svijeta. Njegove su preporuke ukratko sažete kako slijedi:

Postoje dvije mogućnosti za jelo - voćnu hranu ili povrće. Za prvi slučaj, pravila su izuzetno jednostavna: na stolu imate plodove koje jedete dok ne dođe do zasićenja. Ne možete kombinirati kiselo s slatkim: jedete ili kiselo voće ili slatko. A ako želite ili ste prisiljeni jesti kiselo i slatko, onda je preporučljivo uzeti 20-minutnu stanku nakon jela, a zatim jesti druge.

Što se tiče unosa povrća, morate znati da se možete kombinirati s zelenim i ne-škrobnim povrćem ili proteinskom hranom - orasima, uljnim sjemenkama, mahunarkama (kao i svježim sirom, ribom, mesom, jajašima - ako ih jedete) ili škroba. Bundeve i povrća kao što su grašak i peršinom korijena škroba sadrže više, to je bolje kombinirati sa istim škroba hrane - krumpir, žitarice, ako se koristi na sve. Mrkva, repa i kiselo jabuke prehrane sirovom hranom pripremu prekrasna u sok okusa, pol ili dvije šalice svježe pripremljenog soka, pijan polako, to može napraviti za doručak prehrane sirovom hranom. Naravno, ovo je jedna od mogućih kombinacija.

Prema Shelton načelima može se staviti u uporabu meda kao zaseban obrok - kao mlakom piće (meda otopljenog u vodi, žlica po šalicu, ovaj napitak možete dodati žličicu peluda, a to također može biti dovoljna za doručak),

Ako koristite mlijeko, ona također treba predstavljati zaseban obrok, a ostali se proizvodi ne miješaju s njom. Zapravo, to je većina prirodnih: i životinje i muškarac na početku svog života piju samo mlijeko, bez potrebe za njim. U međuvremenu, Shelton preporučuje piće i dinja.

Začudo, moramo braniti načela pravom kombinacijom hrane, ne samo iz „pravoslavnim” nutricionisti su skeptični ovog učenja, ali i na sirovo foodists koji, nažalost, nije dijele načela ankete Shelton. Ponekad su čak izrazili tako kategorički kao Kenneth Jeffrey, autor nekoliko izvrsnih knjiga o prehrani i prirodnim dozirane „gladi za dobrobit zdravlja”:

"Nema ni sjene znanstvenih dokaza koji bi mogli dokazati da takve tzv. Štetne kombinacije hrane nikada nisu izazivale bilo kakvu štetu".

Smatrao je nedokazanim suvremenim teorijama o kombiniranju hrane.

"Nemogućnost odvajanja škroba proteina i kiselina postaje očigledna kada uzmete u obzir da sve vrste hrane sadrže određenu količinu škroba i kiselih bjelančevina. Priroda ih je već kombinirala i kombinirala. Oni koji tvrde da postoji razlika između elemenata koji je priroda mješovila, a elementi koji se osoba miješa sa svojim ustima su sami odgovorni za dokazivanje njihovih izjava. "

Naravno, nije. Nadovezujući se na rad akademika Pavlov, Shelton dokazuje da je najbolji način za probaviti proteine ​​u kiselom okruženju, škroba hrane - alkalna, te zato što ti mediji neutraliziraju jedni druge, nemoguće je stvoriti okruženje u želucu na pregledu i istovremeno one dobre i ostali elementi hrane.

Postoji razlika u probavu prirodnim (RAW) škroba i denaturirani, kuhani. Priroda kombinira sirovu hranu, a nakon kuhanja slika je drugačija. Iskustvo pokazuje da je bolje jesti bjelančevine i škrob u različitim vremenima. Osim toga, Shelton Poništenje „desert”: ako je glavna hrana treba ostati u želucu neko vrijeme, slatkiši morati proći kroz njega u tranzitu, ali je osnovna hrana na putu i zastajući tu, šećer lutanja, pretvara u alkohol i ocat i iritantan zid želuca, To može dovesti do lažnog apetita, prejedanje, a dugoročno i kronični gastritis.

Kako čujete "promiješati"?

Pravilno napisana "promiješaj".

Pravopis druge oblike riječi „promiješati”: promiješati, promiješati, promiješati, promiješati, promiješati, promiješati, promiješati, promiješati, promiješati, promiješati, promiješati, promiješati, razmeshaemte, promiješati, promiješati, promiješati, promiješati, promiješati, promiješati, promiješati, promiješati, miješanje, miješati, promiješati, miješati, promiješati, miješati, promiješati, miješati, promiješati, miješati, promiješati, miješati, promiješati, miješati, promiješati, miješati, promiješati, miješati, promiješati, koji služi ali se miješa, miješa, miješa i miješa.

Značenje riječi promiješati

Eksplanatorni rječnik ruskog jezika. DN Ushakov

Umiješajte, promiješajte, sove. (za promjenu 2) da. Teško je otapati, razrijediti; širiti ravnomjerno kroz volumen (tekućina, rasutih tijela). Umiješajte šećer u čaju. Pasta za pivu, trebate dobar p. brašno u vodi. Promiješati gustu. Promiješati talog.

Eksplanatorni rječnik ruskog jezika. S.I.Ozhegov, N.Yu.Svedova.

-ayu, oh; -eshanny; ovako Umiješajte, otapajte otapalo. R. šećer u čaju.

Nesov. podigni

imenica. miješanje, i, cf. Umiješajte i promiješajte.

Novi rječnički rječnik ruskog jezika, T. F. Efremova.

Primjeri korištenja riječi promiješati u literaturi.

Tamo je otvorio barel alkohola, bacio neke, dodao je hiposulfit i potrebnu količinu vode, je miješana i napravio injekciju.

Ne mislim, gospodo, da je rekla djevojka zapravo proguta žličarke da, kao ovrhovoditelj, kako bi se povećala svoju miraz, te da je kobasica je prošla kroz rostovschichi torbice, a tko želi osvetiti na kanibala, onda ne postoji ništa bolje nego da se hrpa lukom da repa, tri stotine glava, ali malo tele mezenterijum, ali je bolje od zlata, koja ima samo alkemičari, pomiješati sve, promiješati, promeshat i promiješati, sipati umak na grablje, a nakon čega bris i trljati Ta postava kanibali cipele i sakriti ih u nekim od krtica riti, mast je za zaštitu šuma oči.

Prvo što je učinio kad su ušli u krug svjetlosti vatre, to je pokupio žlicu nešto sivo i praškaste iz lonca, stoji na žeravice, bacio sam težinu u drugoj posudi, puniti na vodu iz boce, je miješana i stavite žlicu tekućeg kaša u usta Šipera.

Izlijevanje pune pločice octa, dodavanje dvije žlice senfa, prskanje papra iz srca i pažljivo da se miješa, Svečano sam stavio paklenu mješavinu za umakanje planiranog mesa u sredinu stola.

Chick stavio mamaligu u matsoni, je miješana ona je tamo s žlicom i počela jesti najukusnija kaša.

Kada se cijela količina mastičnog i bijelog praha otopi u rastopljenom vosku, a cijela masa je dobra promiješati sve dok homogena konzistencija, a zatim kit nije prikladan za lijepljenje kamena.

To je trenutak, kao Lyuba nagnuo iz snopa, ali u sljedećem trenutku, ne sjećam se kada i kako se uhvatio sa stolnjakom bijelog kruha, pa čak i neke hrane, ona je već pokrenut kao što je bio - u fildepersovyh čarape, ovaj kongres s Miješanoj suha zemlja, trčala na autocestu i upadala u konvoj.

preporuča promiješati odmah s tekućim komponentama boje tako da je ravnomjerno raspoređen u masi.

Kad sam stavio pladanj na stol, Ballau je došao, bacio ledenu kocku u staklo, ispio gin na vrhu, iscijedio i stavio nekoliko sitnih limuna u čašu i je miješana.

Humming, ulio je zubni prašak na tanjurić, je miješana umočen je u vodu i nakon što je vlažio krpu u otopini, počeo je voziti po zidovima kutije.

Stolica je vodena, žuta, a ako ga pregledavate s vremenom, čini se kao da jest se miješa zobena kaša.

Ne izlijevaju se suh i naftalin, pa terpentin izlijeva na kap, miješanja reakcijske.

Možete dodati tekući parafin u malim obrocima u Izmiješanoj prah i zatim ponovno prosijati prašak kroz bubanj.

Čak i Slovenija i nekoliko desetaka tisuća novih mobiliziranih rezervista nisu mogli ni stajati ravnopravno protiv snaga JNA Ljubljane i Mariborskog zbora i snaga graničara JNA, promiješati u Sloveniji.

Mokraća može stjecati mliječnu boju, kao u njemu. se miješa brašna, kreda ili fosfata.

Izvor: Knjižnica Maxim Moshkov

Transliteracija: razmeshat '
Natrag na početak glasi: Tashamzar
Umiješajte se s 9 slova

Nije promijenio ono što je u redu

Da biste napravili vrhnje, promiješajte šećer u 11/2 čašu vode, kuhajte na laganoj vatri dok ne postane gust, a zatim ohladite.

Zatim pomiješajte smjesu sa sirovim bjelanjcima.

Ulijte brašno u zdjelu i pomiješajte sa žumanjcima i smjesu preostali na tavi, dodajte soda pomiješana s ocem (ugasiti).

Sinonimi za riječ "promijeÅ¡ati"

morfologija:

Za promjenu, -a, aa; i. Strahd. Poz. položaju, -an, -a, -o; sove., Premjesti. (uključujući miješanje 2). Uznemirujuće, rastopiti, razrijediti, ravnomjerno raspodijeliti u sm. tekućina ili labav. Umiješajte šećer u čaju. Promiješati talog.

Izvor (tiskana verzija): Rječnik ruskog jezika: B 4 t. / RAS, In-t jezični. istraživanja; Ed. A.P. Evgenieva. - 4. izdanje, s. - M.: Rus. lang. Polygraphs, 1999; (elektronska verzija): Osnovna elektronska knjižnica

Ostavi, ayy, ay, owls. (za promjenu 2) da. Ometati, otopiti, razrijediti; širiti ravnomjerno kroz volumen (tekućina, rasutih tijela). R. šećer u čaju. Pasta za pivu, trebate dobar p. brašno u vodi. R. gusti. R. sediment.

Izvor: "Eksplanatorni rječnik ruskog jezika" uredio D. N. Ushakov (1935-1940); (elektronska verzija): Osnovna elektronska knjižnica

Sastavljanje karte riječi bolje zajedno

Pozdrav! Moje ime je Lampobot, ja sam računalni program koji pomaže napraviti kartu riječi. Znam kako savršeno računati, ali do sada ne razumijem kako vaš svijet radi. Pomozi mi da shvatim!

Hvala vam! Postala sam malo bolje razumjeti svijet emocija.

Već sam shvatio da je nemogućnost nešto negativno. Pomozite mi da razumijem koliko?