Malarija tijekom trudnoće: lako dijagnosticirana, uspješno liječena

Zasnivanje

Ako je budućoj majci dijagnosticirana "niska voda", to nije razlog za paniku.

Nestašica vode se može liječiti, a ako se pravodobno otkrije, ni na koji način se ne smatra jamstvom teških porođaja i zdravstvenih problema za bebu i majku.

Uzroci bolesti

Ni doba buduće majke niti broj rođenja ne utječu na pojavu bolesti.

Vrlo često, ova patologija izaziva hipertenziju, metaboličke poremećaje, bolesti mokraćnog sustava ili genitalne organe.

Često, oligohydramnios se dijagnosticira u višestrukim trudnoćama i ponovnom sjetvu.

Drugi mogući uzrok bolesti je nerazvijenost epitela, koji pokriva vodenu membranu ili smanjenu sekretornu funkciju ove membrane.

Nažalost, neke abnormalnosti u razvoju djeteta mogu uzrokovati nedostatak vode (na primjer, patologija razvoja bubrega ili lica).

Simptomi bolesti

Malovodu se mogu dijagnosticirati sljedeći simptomi:

 • veličina maternice ne odgovara razdoblju trudnoće
 • majka doživljava bol prilikom premještanja bebe
 • redovita bolna bol u abdomenu
 • slabost
 • suha usta i mučnina

Kako započeti liječenje ne-razvojne trudnoće? Preporuke liječnika u ovom članku.

Temperatura u prvih tjedana trudnoće: kako je sigurno smanjiti? Učimo iz ovog članka.

Što je opasna niska voda tijekom trudnoće?

Nedostatak vode - signal za činjenicu da postoji mjesto za neke patologije trudnoće, koje, na prvom mjestu, utječu na razvoj bebe.

Amnionska tekućina ne samo da ima zaštitnu funkciju: oni sudjeluju u metabolizmu između bebe i majke, a sadrže kisik, vitamine, soli, hormone i druge korisne tvari. Pomažu u zaštiti fetusa od opasnih infekcija i drugih nepovoljnih čimbenika.

Treba shvatiti da količina amnionske tekućine varira tijekom različitih razdoblja trudnoće. U trećem tromjesečju trebalo bi biti oko 1-1,5 litara. Ako su pokazatelji trudne žene ispod tih vrijednosti, moguće je govoriti o niskoj vodi.

Niska voda se događa:

 • umjeren (ne prenizak)
 • izražen (ozbiljno ispod normalnog)

U drugom slučaju, hospitalizacija trudnice na odjel patologije trudnoće je potrebna. To je zbog činjenice da bi medicinsko promatranje trudnice s sličnim problemom trebalo biti trajno i liječenje se ne može izbjeći.

Ostavljanje oligohydramnios (osobito izraženo) bez liječenja je da život djeteta bude pod velikim rizikom. Evo samo nekoliko opasnosti koje ta dijagnoza može značiti:

 • Malformacije djeteta
 • Rizik od kompresije pupkovine i kao posljedica smrti djeteta fetusa
 • Intrauterna infekcija fetusa

Dijagnoza bolesti

Potrebne analize i ispiti

Malovićie je detektiran na ultrazvuku. No čak i bez posebne opreme liječnik može napraviti tu dijagnozu.

Za to će otkriti da opseg trbuha i visina dna maternice trudne žene ne zadovoljavaju rok, a žene pritužbe na malu aktivnost fetusa samo pojačavaju dijagnozu. Osim toga, tijekom vaginalnog pregleda može se vidjeti ravni fetalni mjehur.

No liječnik se neće oslanjati samo na pregled: trudnica, u kojoj liječnik postavlja pitanje dijagnoze "niske vode", obavlja ultrazvuk i dopplerografiju.

CTG će pružiti informacije o srčanom ritmu djeteta, a mrlje i standardni testovi pomoći će identificirati sam uzrok niskoj vodi, koji treba prvo riješiti.

Samo opsežna dijagnoza, kao i postavljanje ozbiljnosti niske vode, mogu dati osnovu za odabir tijeka liječenja.

Kakvu glazbu tijekom trudnoće ima pozitivan učinak na budućnost bebe? Saznajte ovdje.

Zašto se trudnice ne mogu kupati? Pitali ste - mi odgovorimo.

Liječenje i prevencija trudnoće

liječenje

Sve ovisi o ozbiljnosti bolesti i razlozima za to. Na primjer, ako je nedostatak vode izazvao metabolički poremećaj u trudnoj ženi (pretilost), žena bi bila propisana za promjenu prehrane i prehrane.

S umjerenim polihidramnima obično trudnica tretira se izvanbolničko. Obavezna su redovita konzultacija s liječnikom, uzimanje posebnih lijekova, smanjenje fizičkog napora i tjelesne aktivnosti.

Često se stavlja "dvostruka" dijagnoza: starenje placente i oligohydramnios. To zahtijeva upotrebu određenih lijekova, jer se razvija opasna patologija trudnoće - placentalna insuficijencija. Najčešće propisani lijekovi su Curantil i Actovegin.

U slučaju akutne manjkavosti vode, obvezno je primati u bolničko liječenje. Ako je rizik od fetalnog života prilično visok, liječnik može propisati carski rez. Ako gestacijsko razdoblje dopušta, a dijagnoza ne podnosi druga rješenja, pribjegavaju ranoj dostavi.

prevencija

Nažalost, ne mogu postojati izravne preventivne mjere za nedostatak vode. Istina, postoji nekoliko jednostavnih pravila koja smanjuju rizike ove patologije. Nije im teško pratiti gotovo svaku trudnicu:

 • Izbjegavajte ozbiljan fizički napor, nemojte dizati težine od samog početka trudnoće
 • Pratite vašu prehranu, pojedite razlomak, najmanje pet puta dnevno. Napustite brze hrane i druge "opasnosti", kako biste pratili dobitak težine
 • Provesti sve testove pravodobno, kako bi se ispunili svi doktorski propisi, tako da u slučaju opasnosti, postavite dijagnozu na vrijeme
 • Pješačenje na svježem zraku, opuštanje, pozitivne emocije, sposobnost opuštanja. Bez obzira koliko govorite o psihologiji trudne žene, važnost ovog aspekta neće se umanjiti. Nažalost, stalni stres i nemogućnost kontrole vlastitih osjećaja, na ovaj ili onaj način, utječu na tijek trudnoće. Stoga je od ove točke potrebno započeti cijeli proces pripreme za nošenje bebe.

Nemojte se bojati ove dijagnoze, teški nedostatak vode nije toliko uobičajen. No, ako se radi o dijagnozi, medicinska intervencija se ne može izbjeći.

Umjesto zaključivanja:

 • nedostatak vode je nedostatak amnionske tekućine koja utječe na metaboličke poremećaje između majke i bebe i može dovesti do ozbiljnih problema rasta i razvoja djeteta;
 • pravodobna dijagnoza i izvršenje svih medicinskih propisa za trudnice ukazuju na povoljnu prognozu ishoda trudnoće;
 • u niskoj vodi, uzrok ove patologije, koji zahtijeva korekciju, nužno je identificiran;
 • s umjerenim niskim protokom, trudnica tretira na ambulantnoj osnovi, teški oblik bolesti zahtijeva hospitalizaciju;
 • ako je dijagnoza izravna prijetnja za život djeteta, a razdoblje trudnoće hipotetički uključuje dostavu, vjerojatno će se stimulirati rad ili će se provesti carski rez;
 • pojava niske vode ne ovisi o dobi trudne žene, niti o broju rođenih;
 • čest uzrok izazivanja ove patologije je slab metabolizam, stoga žene s pretilosti preporučuju liječnici prije planiranja djeteta da ode na dijetu

Želite li naučiti kako napustiti trudnicu? Korisne preporuke u ovom članku.

Može li trudna "Bioparox"? Učimo iz ovog članka.

Malarija i niska placentacija. Je li to loše ?! Razlog?

Mobilna aplikacija "Sretna mama" 4.7 Komunikacija u aplikaciji mnogo je praktičnija!

Nisko - koliko?

Malovodie nije baš dobro, ali ne katastrofa.

O prijelazu i gimnastici.

bilo je i nedostatka vode i zdjelice

Moja kći i ja imali smo nisku placentaciju 1,5 cm prije ždrijela i nedostatka vode.

Placenta do rađanja porasla je. I odlazio sam u dnevnu bolnicu 10 dana, stavljeni su neki kapaljke (ne sjećam se imena). Ali to je, podrška. Malovodie se ne sviđa.

u 32 tjedna imala sam akutnu pothranjenost i niska placentacija bila je propisana zvona, a činjenica da je dno plijena tako se događa na dan rođenja skreće naopako i imaš puno vremena

s niskom placentacijom, potrebno je promatrati i biti oprezni u pokretima i oštrini. Sada idem, hvala Bogu, tako i ja sam angažiran u djetetu. Premještanje... do 3. tromjesečja, većina se diže

Pelvic previa, trenutno nije dijagnoza.

nedostatak vode, možda najzahtjevnija pozornost. Slijediti Rizici su opisani na Internetu gdje postoji mnogo, ne želim pisati pugalki, i dugo vremena, i je li to potrebno? jer liječnik će sigurno komentirati

Placenta će ustati, ne brinite, dijete će se okrenuti više od jednom, ali s niskim protokom, vjerojatno u bolnici. Od niske. Fizičko ograničenje placentacije i nedostatak spola.

I nemoj ga podići. Odgovor: Li Sunce

Gloria Honey

Zdravlje žena, trudnoća, porođaj

Niska placenta i plitka voda

Mala placentacija. Nedostatak vode

Kronične bolesti: nije naznačeno

Pozdrav, imam 19 tjednu trudnoću. Na 18. tjedan je otišao na ultrazvuk. Ovo je rezultat:

Placenta se nalazi na stražnjem dijelu maternice, 14 mm iznad unutarnjeg os.

Debljina placente: 18 mm.

Količina amnionske tekućine: niska voda

5 odgovora

ginekolog 2017-09-08 10:48

Da bi se odnosio na hipereokusni fokus u lijevoj ventrikuli fetalnog srca, liječnici koriste karakteristični izraz "golf loptica". Taj fenomen prvi put je opisan u medicinskoj literaturi krajem 19. stoljeća u Foggy Albionu, kada je taj pojam prvi put korišten. Najčešće je to uključivanje žena iznad 35 godina, pretežno azijske rase. S ultrazvukom, fokus ehogenosti na monitoru ima oblik male, bijele točke koja se nalazi u području srca, najčešće u lijevoj komori. U detaljnijem istraživanju, ako se ultrazvučna slika povećava nekoliko puta, može se vidjeti jasno vidljivo obrazovanje, malo ovalnog oblika, koji, kao da je, na svakoj kontrakciji srca čini se da skoči gore i dolje. To objašnjava upotrebu pojma "golf loptica".

Na mjestu gdje je otkriven hipereokusni fokus lijeve klijetke, elastične strukture srčanog mišića kondenzirane su.

U većini slučajeva takav pečat uzrokuje niz povezanih čimbenika:

-taloženje viška kalcijevih soli;

-patologije na genetskoj razini;

-formiranje dodatnog niza (vrsta niti koja se proteže od srčanih ventila do klijetke), čija prisutnost u većini slučajeva ne utječe na normalno funkcioniranje srca fetusa.

Ako je stvaranje pečata u lijevoj ventrikuli fetusa uzrokovano jednim od gore navedenih čimbenika, onda nema razloga za zabrinutost.

U slučajevima izazvanim taloženjem viška kalcijevih soli, samouprave nastaju obrazovanje. Žica u većini slučajeva nestaje prije rođenja i ne predstavlja opasnost za zdravlje nerođenog djeteta. Naravno, to može uzrokovati male zvukove koji se nalaze u području lijeve klijetke, koji u većini slučajeva prolaze i do treće godine života.

Ponekad hyperechoic fokus u lijeve klijetke srca fetusa može biti opasna patologija - samo ako je u pratnji prisutnost dijagnosticiranje genetskih ili kromosomskih abnormalnosti mana (pojavu dodatnog dijela kromosoma). U 20% prisutnosti zbijenog inkluzije u šupljinu srca fetusa može biti znak prisutnosti Downovog sindroma. Ako je probir dobro, vaš prvi izbor. Sve će proći.

Niska placentacija tijekom trudnoće: uzroci, posljedice i preporuke

Nije tajna da je trudnoća prekrasno vrijeme u životima mnogih žena, ali je i najodgovornija. Mama treba tretirati s povećanom pažnjom po zdravlje.

Niska placentacija tijekom trudnoće jedan je od ovih slučajeva. Ali, čuvši takvu dijagnozu od liječnika, ne treba paničariti, jer to nije patologija, već granična država.

Često do kraja trudnoće više nema prijetnji. Kao što medicinska statistika pokazuje, u 99% slučajeva, porođaj s takvim stanjem ide glatko.

Placenta i njegova uloga tijekom trudnoće

Što je placenta. To je dječje mjesto, masa koja doseže 1,5 kg i promjer od 15 cm. Spajanje majke i djeteta osigurava velika mreža brojnih krvnih žila koje se nalaze u posteljici.

Uloga placente tijekom trudnoće je ogromna. jer obavlja vrlo važne funkcije. Bila je ona koja objavljuje niz hormona, uključujući progesteron. odgovoran za očuvanje trudnoće.

Kroz njega fetus prima minerale, hranjive tvari, vitamine, kao i kisik - sve što je nužno za normalni razvoj bebe. Osim toga, izlučivanje ugljičnog dioksida bit će i posteljica.

Država i puni razvoj djeteta izravno ovise o funkcioniranju placenta - fitoplacentalnog sustava.

Mala placentacija tijekom trudnoće: što je to

Nakon uspješnog začeća, oplođeno zametak jaja traži povoljno i prikladno mjesto za učvršćenje u tijelu maternice. Često ovo mjesto postaje dno maternice ili stražnjeg zida.

Međutim, iz više razloga, embrij može tražiti "drugo utočište" kako bi se pravilno uspostavio. To je upravo ono što se događa kada placenta placenta je niska.

Razlog dijagnoze niske placente tijekom trudnoće je mjesto placente ispod 5,5 cm unutarnjeg dijela. Međutim, ovo nije tako rijetko stanje.

Dakle, u 15% slučajeva placenta je pričvršćena na donju stranu maternice. Povećanje veličine može blokirati rođendanski kanal. Ali situacija tijekom trudnoće može se promijeniti na bolje.

Kada fetus raste i maternica raste u veličini, sidrište se također povećava, što znači da više nema takve prijetnje fetusu.

Važno je napomenuti da se takve dijagnoze - to je ozbiljna situacija kada žena mora se pažljivo pratiti strane svog liječnika, jer postoji rizik od fetalne hipoksije i odvajanje posteljice.

Najčešće se takva dijagnoza liječnika može čuti kod pacijenata kod kojih ova trudnoća nije prva. Otkrivanje takvog stanja je moguće tijekom pregleda - ultrazvuk. Napravite ultrazvuk u 12-16 tjedana. 22 - 25 tjedana. 30-35 tjedana trudnoće.

Koji je razlog?

Da biste naveli točne razloge za nisku lokaciju posteljice, ne uzimaju ni liječnici. Međutim, niska placentacija nije neuobičajena za žene koje su već rodile.

Često se ovo stanje olakšava upalnim procesima koji aktiviraju promjene u unutarnjim stjenkama maternice.

Postoji niz predisponiranih čimbenika. što može dovesti do takvog stanja: komplicirano prvo rođenje, abortus, fibroids maternice, kronični endometritis, pušenje. višestruka trudnoća. paritet (veliki broj rođenih), carski rez. i starost žene (ako je preko 35 godina).

Pravila ponašanja

Ako je žena čula takvu dijagnozu od liječnika, trebala bi slijediti nekoliko jednostavnih zahtjeva:

 • nemojte brze, iznenadne pokrete, nemojte trčati, nemojte skočiti i izbjegavati tjelesno naprezanje;
 • odbiti seksualni život;
 • dati ležajnu poziciju dok leži i sjedi;
 • da se minimizira kretanje javnog prijevoza;
 • kada se pojavi krvarenje ili krvarenje, odmah se posavjetujte s liječnikom, au slučaju krvarenja ozbiljno nazovite hitnu pomoć;
 • Ne biste trebali odbiti bolničko liječenje u odjelu patologije trudnoće, ako ovu mogućnost nudi liječnik.
 • Poseban tretman u ovom stanju rada nije potreban. međutim, buduća majka je dužna pomno pratiti njezino stanje.

  Kako je rođenje takve dijagnoze?

  Ako je udaljenost između cerviksa i placente veća od 6 cm, isporuka će se normalno odvijati. Ako je udaljenost malo manja, tada će u ovom slučaju i isporuka vjerojatno proći normalno.

  Ako liječnik odluči da je nisko mjesto placente nepoželjno, probiti će fetalni mjehur. Nakon toga, dječja glava će popraviti posteljicu. No, u ovom slučaju, proces rođenja treba nadgledati iskusni profesionalci.

  Ako žena ima nisku placentaciju, to može biti stanje potpuno preklapanja izlaza iz maternice. U tom će slučaju biti obavljen carski rez 38. tjedna trudnoće.

  Dame, imajte na umu da se u većini slučajeva za 33 -34 tjedna trudnoće, posteljica se kreće - to diže (rastuće maternice), a time i izgubio svaki rizik za majku i dijete.

  Niska placentacija 27 tjedana

  Niska placentacija i posteljica previa u trudnica

  30. svibnja 2014. 4 145259

  Placenta je poseban organ, pojavljuje se samo tijekom trudnoće i povezuje organizme majke i djeteta. Placenta prenosi hranjive sastojke i vitamine iz majčinog tijela, opskrbljuje ga kisikom, a također uklanja otpadne proizvode fetusa.

  Placenta je u potpunosti formirana od 16. tjedna trudnoće, ali do 36. tjedna i dalje raste, budući da beba treba sve više kisika i hranjivih tvari. Kao i svaki proces u tijelu, razvoj placente može nastaviti s oštećenjima. Jedna od mogućih patologija naziva se niska placentacija tijekom trudnoće.

  Što je niska placentacija?

  Što znači niska placentacija? Obično, ostavljajući jajovodne cijevi, embrij je pričvršćen na stražnji ili prednji zid maternice u gornjem dijelu, bliže dnu (dno maternice se nalazi na vrhu). Na ovom mjestu i formirana nakon posteljice. Ali postoje slučajevi kada se embrij, iz više razloga, pričvrsti na dnu maternice. bliže grlu - iz maternice. Mala placentacija je indicirana kada ne postoji više od 6 cm između placente i uterine šupljine.

  Ako se placenta više istisne i blokira izlaz iz maternice, liječnici već pričaju o drugoj patologiji - placentu previa. Zbunjuju ove dijagnoze ne vrijedi. Iako su uzroci niske placentne i placentne previa slični, učinci se jako razlikuju.

  Koja je opasnost od niske placente tijekom trudnoće?

  Kao i kod bilo koje patologije, niska placentacija ima brojne, ali ne i obavezne posljedice. Kakva je opasnost od niske placente kod trudnica? Da biste odgovorili na ovo pitanje, ponovno trebate uloviti u fiziologiju.

  Prvo, fetus raste s vremenom i pritiskuje teže na donjem dijelu maternice. Ako je placenta niska, i također je izložena prekomjernom pritisku bebe. To može dovesti do odjeljivanja posteljice ili vaginalnog krvarenja i kao rezultat toga postoji rizik od pobačaja. Osim toga, opskrba krvlju donjeg dijela maternice je mnogo gora nego u gornjem dijelu. U tom smislu, fetus može primiti manje kisika i hranjivih tvari.

  Ono što ugrožava nisku placentaciju sada je jasno. Kako je situacija s placentom previa? Sve gore navedeno je tipično za njega. Međutim, treba imati na umu da je u ovom slučaju placenta u najnižem položaju i pod većim pritiskom, pa se sve rizike niske placente povećavaju.

  Simptomi i uzroci niske placente

  Ako se placenta ne nalazi izvanredno niska do maternice, tada ne postoje nikakvi vanjski simptomi. U ovom slučaju, u 12. tjednu, određena je niska placentacija na planiranom ultrazvu. Međutim, što je bliži rubu posteljice u maternicu, to je vjerojatnije da su simptomi karakteristični za svaku prijetnju pobačaja: vaginalni krvarenje, bol u donjem dijelu trbuha.

  Uzroci niske placente nisu potpuno razumljivi. Međutim, poznato je da je razlog za pričvršćivanje donjeg dijela embrija u endometrij maternice se mogu oštetiti -slizistoy maternice posljedica abortoa, kiretaža ili zaraznih bolesti. Šavovi na maternici, miomi ili anatomskim obilježjima maternice mogu također uzrokovati tu patologiju.

  Liječenje niske placente

  Nažalost, liječenje niskog placentacije tijekom trudnoće nije moguće. U većini slučajeva možemo očekivati ​​samo da će placenta zauzeti prikladnije mjesto. To nije samo moguće, već najvjerojatnije. U uterus stalno raste, što pridonosi promjeni položaja maternice. Dakle, ako je ženi s dijagnozom niske placentacije u 20-22 ili čak 32 tjedna, to nije rečenica. Vjeruje se da se prije 36 tjedana može promijeniti položaj placente.

  Što učiniti s niskom placentacijom, budući da je liječenje ove bolesti nemoguće? Prije svega, trebate odustati od seksa i drugih tjelesnih aktivnosti. kao što su: dizanje utega, sport i slično. Osim toga, potrebno je u svakom slučaju krvarenja odmah prijaviti liječniku. Tijekom trudnoće, liječnici će pažljivo pratiti stanje placenta žene. Vrlo je važno podvrgnuti vremenski planiranim ultrazvukima. Najvjerojatnije, mala placentacija tijekom trudnoće u trećem tromjesečju će proći sama.

  Porođaj kod niske placente

  Kakva je opasnost od niske placente tijekom trudnoće razumljiva, i kako to prijeti tijekom porođaja? Sve ovisi o specifičnom položaju posteljice. U većini slučajeva, porođaj na maloj placentaciji odvija se prirodno.

  Ako je posteljica preblizu grlu, moguće je da će amnionski mjehur biti umjetno probušen. U tom će slučaju glava fetusa pritisnuti placentu u maternicu. Ako je posteljica previa ili fetus nepravilno u maternici, planiranu cezariannu sekciju bit će napravljena ženi.

  Savjetujemo vam da pročitate: Žgaravica u trudnica - je li moguće da ga se riješite?

  Mala placentacija

  Ne plaši se samo tako kažem kao da jest. tako da gore navedene riječi ne izgledaju neutemeljene, dat ću svoj primjer. Imala sam nisku placentaciju (sada ga mogu dugo miješati s imenima). Nije bilo problema sve do 28 tjedana. i onda jednoga dana. Odsad je počelo krvarenje. nije jako jak, ali vrlo primjetan. doveli su me do ambulante. Pogledali smo. rekao je posteljica počela ustati. što su plovila praska. Ukratko, nisam razumio ništa. ali bilo je jasno da je to bilo zbog moje niske placente. Bio sam u bolnici 3 tjedna. ali postoje dodatni problemi. Ne mogu reći je li uzrok placente i onoga što se dogodilo (jer nisam liječnik i ne razumijem to.) (I nisam dobio racionalno objašnjenje činjenice od liječnika), ležao sam više od jednog dana pod kapljicama. ali imala sam malo otkrića, a počele su se trudnoće, koje nisu bile vidljive, ali ih je KTG popravio, ukratko, zabranili su mi da se ustajem, a na vlastiti rizik stigla sam do WC-a. Usput, zaustavili su krvarenje sljedećeg dana, ali tjedan dana kasnije to se ponovilo. volumen (i još mnogo toga).. a boja je bila točno krvavost.. oni su to iz istog razloga rekli... ali u ovom trenutku ležao sam tamo tri tjedna, ovaj problem se više nije dogodio. Dijete se osjećao dobro.. Živio sam u 38 tjedana tri sata zdravog dječaka (drugo dijete).

  Ne plaši se samo tako kažem kao da jest. tako da gore navedene riječi ne izgledaju neutemeljene, dat ću svoj primjer. Imala sam malu placentaciju (križ.

  U 22. tjednu obavljeno je ultrazvuk, reklo je da je niska placentacija 25 mm, da se u bolnici nalazi 2 tjedna, glukoza i magnezija su kaplje, odbijena je seksa, ultrazvuk je pri 32 tjednu da je placenta 21 mm (tj. 4 mm) Imate li vremena, koja je donja granica za ne činiti carezar?

  U 22. tjednu obavljeno je ultrazvuk, rekla je da je niska placentacija bila 25 mm, bila je u bolnici 2 tjedna, glukoza i magnezija su odustala, odbila je seksati, nije imala ultrazvuk na 32.

  4-6 cm poput. onda možete roditi. Bio sam 35 mm u 32 tjedna, rekli su da se moţete roditi sami, a onda kako izgleda. ali za 34 tjedna ona je porasla više))

  sa mnom u patologiji djevojke koja leži, u kojoj je bilo 36 tjedana. Bila je mala posteljica, u 38 je plan postavljen na carski rez, ali ultrazvuk je pokazao da se posteljica diže i možete se roditi.

  možda nije tako izmjeren drugi put? ne može pasti, kao što su mi rekli.

  4-6 cm poput. onda možete roditi. Bio sam 35 mm u 32 tjedna, rekli su mi da jesam.

  HELLO SVAKO BOJE, PREMA VLASTITOM ZABORAVLJU, 21. ŽIVOTINJA I NAŠE VIŠE WEEKLY NOW TEMA PITANJA Kada prvi put ima NOMINAL takvu, a ne s GENERIRANA [BOJA = plava]

  HELLO OSTVARENO NA SVOJ MJESEC 38. GODINA U 16.6 S DOBITOM DIJELA SINOM, U 25 GOTOVI SU POVREDALI 2 DUŽE I TEMA, SADA UZ POMOĆI BORAVIŠI MAJKA, GOSPOJU JE ZADOVOLJTE 21 G.

  Niska placentacija tijekom trudnoće

  U oko 15% slučajeva, oplođeno jaje je pričvršćeno na donju stranu maternice. Budući da je veći u veličini, on je u stanju blokirati rođenje djeteta. Dijagnoza "niske placente" se vrši u slučaju da se donji rub nalazi manje od 6 cm od grla maternice.

  Među razlozima niske placente, liječnici ne mogu imenovati niti jednu specifičnu. Ali, u pravilu, najčešći uzroci su vaskularne bolesti, upale, infekcije, poremećaji maternice, prethodni pobačaji.

  Dijagnoza se može napraviti nakon ultrazvučnog pregleda trudnice u bilo kojem trenutku.

 • svaka tjelesna aktivnost;
 • pretjeran umor, stres, nervozna napetost;
 • spolni odnos;
 • kretanje javnim prijevozom zbog mogućnosti naglim kretanjima;
 • podižući ruke, osobito oštre.

  Osim toga, pažljivo i stalno pratite pražnjenje. U slučaju da se primijeti krv, potrebno je konzultirati liječnika, eventualno hospitalizaciju.

  Kako maternica povećava veličinu s vremenom, započinje migracija posteljice, a problem niskog placentacije može ići sam od sebe. To je, nastaje u drugom tromjesečju trudnoće, dijagnoza može se promijeniti za bolje tijekom trećeg tromjesečja. Prema statistikama, 90% slučajeva slabe placente prolazi bez traga bez komplikacija i posljedica.

  Proces porođaja u dijagnozi "niske placente"

  Dostava je apsolutno normalna ako udaljenost između placente i cerviksa prelazi 6 centimetara. Čak i uz nešto manju udaljenost, nema posebnog rizika. Ako liječnik smatra da je niska lokacija posteljice nepoželjna, onda se fetalni mjehur probija tijekom isporuke. Nakon toga placenta je fiksirana glava. Međutim, proces rođenja u ovom slučaju zahtijeva više iskusnih stručnjaka i bliske promatranje.

  Ako je fetus u pogrešnom položaju (noge prema naprijed), liječnici će napraviti carski rez kako bi izbjegli komplikacije. S niskom placentacijom može doći do problema potpunog zatvaranja izlaza iz maternice. U ovom slučaju, carski rez u trideset osmom tjednu trudnoće.

  Izvori: http://mama66.ru/pregn/723, http://eka-mama.ru/forum/part23/topic161073/message3491593/, http://trioda.ru/2011/03/nizkaya-placentaciya-pri -beremennosti /

  Uzroci, dijagnoza i liječenje plitke vode u trudnica

  Prema klasičnoj medicinskoj definiciji, niska voda (oligohydramnion - lat.) Zove se smanjenje volumena amnionske tekućine (amnionske tekućine) manje od 500 ml tijekom trajanja pune trudnoće. To jest, ako žena u razdoblju od 40 do 41 tjedna trudnoće ima količinu amnionske tekućine od 500 ml ili manje, onda je to stanje nedostatka vode. Ali ova definicija odražava samo jedan aspekt - ono što se smatra niskom vodom uoči porođaja. Razmislite što u suvremenoj opstetričkoj praksi može značiti niskom vodom općenito, a koja je vrijednost tog parametra za procjenu tijeka trudnoće, kao i rast i razvoj fetusa.

  Malarija tijekom trudnoće - što je to?

  Količina amnionske tekućine nije statistička vrijednost, jer kako fetus raste i razvija se, količina promjena amnionske tekućine koja počinje biti izlučena od 8. tjedna trudnoće i traje do rođenja. Dakle, količina amnionske tekućine u svakoj gestacijskoj dobi je drugačija. Štoviše, u bilo kojoj gestacijskoj dobi, njihov broj može biti manji od norme, što će također biti plitko. To jest, širenje klasične definicije niske vode, može se reći da je to stanje u kojem je volumen amnionske tekućine manji od donje granice norme za ovu gestacijsku dob.

  Trenutno, na temelju brojnih opažanja i izračuna, izrađene su tablice s prosječnim, maksimalnim i minimalnim količinama amnionske tekućine karakteristične za svaki tjedan trudnoće, počevši od 14. stoljeća. To znači da se niska voda može odrediti od 14. tjedna trudnoće.

  Međutim, ponavljamo da je pojam oligohydramnios dinamičan, to jest, može se povremeno pojaviti ili nestati tijekom trudnoće. To znači da je ista žena, primjerice, imala nisku vodu u 23 tjedna, a za 33 tjedna trudnoće više nije tamo. U takvim slučajevima, liječnici govore o funkcionalnoj površnosti, koja se javlja kao odgovor na razne utjecaje na okoliš i prolazi neovisno u roku od mjesec dana. Strogo govoreći, takva plitka voda je prolazna, tj. Privremena i stoga se odnosi na funkcionalno oštećenje, a ne na patologije. Velika većina slučajeva oligohidramnija upravo su takvi prijelazni, funkcionalni poremećaji koji nisu opasni za rast i razvoj fetusa i ne ometaju normalan tijek trudnoće i porođaja.

  Ako je nedostatak vode uporan, tj. Ne prolazi i nije fiksiran u različitim razdobljima trudnoće, na primjer 23, 25, 30 tjedana trudnoće, onda se radi o patologiji. U takvim slučajevima, nedostatak vode je znak ozbiljnih kršenja tijeka trudnoće i razvoja fetusa.

  Stoga, kada se ženi dijagnosticira "nedostatak vode", prema rezultatima ultrazvučnog pregleda, nema potrebe da budu uzrujani ili nervozni, jer u većini slučajeva to je funkcionalna značajka njezine trudnoće, a ne patologija. Ali ako se nedostatak vode kombinira s malformacijama ili ne nestane unutar mjesec dana, onda se to stanje smatra patološkim i zahtijeva liječenje. Sjetite se da je incidencija pothranjenosti samo 0,2-0,3% slučajeva, a nužno je povezana s oštećenim razvojem fetusa i posteljice. vidljiv na ultrazvuku. Stoga, ako ultrazvučni liječnik nije vidio bilo kakve malformacije fetusa ili posteljice, već je dijagnosticirano "nedostatak vode", to uvijek ukazuje na funkcionalne karakteristike žene i ne zahtijeva bilo kakav tretman, s iznimkom profilakse vitamina.

  Uglavnom, nedostatak vode nije toliko neovisna patologija kao i jedan simptom. što odražava niz različitih poremećaja rasta i razvoja fetusa ili tijekom trudnoće. Stoga je izolirana definicija oligohydramnios bez CTG, Doppler i screening malformacije ultrazvukom i biokemijskim testovima (AFP, hCG, itd.) Nije dijagnostički točna i opravdana.

  Malarija u trudnica - dijagnostička vrijednost pokazatelja

  Dijagnostička vrijednost i vrijednost takvog pokazatelja kao niska voda je trenutno vrlo niska. Činjenica je da prije pojave ultrazvuka, dopplerometrije, CTG-a i drugih metoda ispitivanja trudnice, patologije fetusa i vjerojatnosti različitih deformacija određuju indirektno različiti pokazatelji koji su povezani s oštećenim rastom i razvojem djeteta.

  Jedan od tih pokazatelja je količina amnionske tekućine. Liječnici iz prošlih stoljeća odredili su svoj broj kako bi indirektno procijenili koliko dobro i prema normi koju fetus razvija. Doista, do sredine 20. stoljeća, jednostavno nije postojala takva informativna metoda kao ultrazvučna pretraga koja vam omogućuje da pregledate fetus i odredite kako se razvija, točno mjerenje njegove veličine i vidu svih organa i dijelova tijela. A liječnik, koji nije vidio dijete u maternici, morao je nekako procijeniti je li se normalno razvijao. U toj je eri liječnici odredili količinu amnionske tekućine i mnoge druge parametre koji su posredno dopuštali da sudimo rast i razvoj fetusa.

  Međutim, trenutno su stope rasta i razvoja fetusa savršeno praćene ultrazvukom, placentalna patologija određena je dopplerometrijom, a CGT otkriva fetalnu hipoksiju. To jest, postoje instrumentalne metode koje omogućuju puno preciznije identificiranje patologije fetusa, abnormalno funkcioniranje posteljice itd. I tako je definicija niske vode neka vrsta tradicije. Zbog toga mnogi ginekolozi ne obraćaju pažnju na nedostatak vode, ako se prema rezultatima ultrazvuka i CTG-a dijete normalno razvija, budući da se s pravom smatra da je ovo stanje značajka određene trudnice.

  Malovodie - uzroci razvoja

  Uzroci razvoja oligohydramnios mogu biti različite patologije fetusa i placente ili teških kroničnih bolesti prisutnih u trudnoj ženi. Zato je ukupnost uzroka plitke vode podijeljena u sljedeće velike skupine:

  1. Uzroci povezani s kongenitalnim malformacijama fetusa;

  2. Uzroci povezani s patologijom fetusa;

  3. Uzroci povezani s metaboličkim poremećajima u trudnica zbog teških kroničnih bolesti;

  4. Uzroci povezani s patologijom posteljice;

  Specifični uzročni čimbenici niske vode, koji se mogu pripisati svakoj od pet navedenih skupina, prikazani su u tablici:

  Zašto se pojavljuje niska voda?

  Dijagnoza oligohydramniosa čini 20% trudnica. Taj se fenomen izražava u nedostatku amnionske tekućine. Ovisno o složenosti protoka, to može biti vrlo opasno i u nekim slučajevima prijeti pobačajem.

  Amnionska tekućina važna je komponenta za pravilan razvoj fetusa. Sadrže potrebni kisik, vitamine, druge hranjive tvari, soli i hormone. Osim toga, oni obavljaju zaštitnu funkciju, štiteći dijete od šoka i pritiska iz majčinih organa. I spriječiti prodor infekcija i drugih agresivnih pojava.

  Liječenje niske vode tijekom trudnoće ovisi o stupnju njezinog tijeka, o utjecaju na fetus i o razlozima njezina izgleda. Dijagnoza se može provesti u bilo kojoj fazi trudnoće. Često se nalazi u drugom tromjesečju, ali nije neuobičajeno kada se otkriva u trećem.

  Ako količina amnionske tekućine u proteklim tjednima varira unutar 1-1,5 litara, onda to ukazuje na njihovu nedostatnu količinu. U nekim se slučajevima sada pretvara u ozbiljne probleme.

  Postoje dvije vrste nedostatka amnionske tekućine:

 • Umjerena. Obično je to uzrokovano pothranjenom prehranom, stoga je za ukidanje žene samo trebalo uspostaviti vlastitu prehranu i režim prehrane. Liječnici preporučuju da jedu više hrane s visokim sadržajem hranjivih tvari i vitamina. Uz prehranu, mora se povremeno pregledati kod nadzornog ginekologa;
 • Izraženo. Opasno je za fetus. Liječenje se provodi sveobuhvatno i uključuje uzimanje lijekova. Žena mora biti smještena u bolnicu radi očuvanja. Što je jači nedostatak vode, to su veći rizici za dijete, jer može dovesti do deformacije koštanog sustava fetusa, patologije razvoja udova i gušenja, što narušava živčani sustav i mozak.

  Što prijeti ozbiljnom nedostatku vode tijekom trudnoće?

  Žena obično ne primjećuje kršenja, ona se osjeća dobro, njezino stanje ne odstupa od norme. Može se reći da ova patologija nema izrazitih simptoma, što uvelike komplicira dijagnozu. Međutim, mnogi ljudi doživljavaju bolne senzacije tijekom fetalnih pokreta, pa se na neki način to može nazvati jednim od simptoma.

  Otkriti nedostatak amnijske tekućine samo od strane liječnika.

  Promatrajući ginekolog provodi rutinske pretrage i njihovi rezultati mogu utvrditi njegovu prisutnost:

  • Uterus zaostaje u rastu;
  • Nedosljedna visina dna maternice;
  • Veličina trbuha, neprimjerena trudnoća.

  Liječnici su svjesni prijetnje oligohydramnios - rizici za nerođenog djeteta značajno su povećani. Osim toga, što je izraženiji, to su veće.

  Kako bi se osiguralo da je njegova dijagnoza točna, liječnik će ženu uputiti na ultrazvučni pregled, čiji rezultati potvrđuju ili opovrgavaju zaključak liječnika. Paralelno, odredite količinu tekućine unutar placente i ozbiljnost kršenja, kao i njegov učinak na fetus.

  Uzroci niske vode tijekom trudnoće

  dijagnostika

  Prva stvar nakon dijagnoze, liječnik određuje uzrok, a zatim ozbiljnost ovog fenomena.

  Stručnjaci za to koriste različite ankete i analize:

 • Dopplerografija, ultrazvuk. Oni pomažu odrediti količinu vode u fetalnom jajetu, kao i utvrditi da je dijete u razvoju. Osim toga, ove se metode koriste za procjenu protoka krvi u arterijama mozga fetusa, pupčanu vrpcu i maternicu;
 • Opći test krvi i urina, razmazivanje prisutnosti bolesti spolne sferi. Ove metode će eliminirati mogućnost infekcije bebe;
 • KGT omogućuje određivanje stanja i dobrobiti djeteta.

  Kako liječiti umjerenu i tešku nisku razinu vode tijekom trudnoće

  Ovisno o težini, uzrocima i stupnju utjecaja, koriste se različite metode. Na primjer, ako se nedostatak amnionske tekućine otkrije 27. tjedna, pretilost je propisana lijekovima koji poboljšavaju funkciju posteljice.

  Od 31. tjedna provodi se sveobuhvatan pristup, uključujući i uzimanje lijekova za poticanje metabolizma u posteljici. Oni također propisuju vitamine i, naravno, sredstva za uklanjanje uzroka.

  Postoje dvije metode liječenja: ambulantno i pacijentice. Prvi - koristi se s umjerenim protokom, drugi - s teškim.

  U prvom slučaju, trudnica bi se trebala pridržavati blagog režima, smanjiti tjelesnu aktivnost, ne prekomjernu radnu snagu, uzimati lijekove koje je propisao liječnik i redovito posjećuju konzultacije. U osnovi, ova metoda je propisana u drugom tromjesečju.

  U bolnici se pojavljuju u slučaju teških tijekova iu slučajevima kad umjereno nedostatak vode tijekom trudnoće, uz ton maternice. Obično je liječenje u medicinskom objektu potrebno za žene u kasnijim fazama.

  Za praćenje stanja majke i djeteta imenovati tjedni ultrazvuk, Doppler, CTG. Ako postoje rizici koji ozbiljno ugrožavaju zdravlje i život fetusa, tada se propisuje carski rez, a od 33 tjedna može prouzročiti prijevremenu isporuku.

  U ranim fazama, osobito u prvom tromjesečju, ta povreda često izaziva pobačaja. Također utječe na sam porast, čineći kontrakcije i pokušaje slabim. U takvim slučajevima se izvodi carski rez ili se pretvara prerano rad.

  Malovodie je ovaj uzrok za paniku ili privremeni fenomen?

  Amnionska tekućina igra važnu ulogu za normalan razvoj djeteta u bilo kojem tromjesečju trudnoće. Njihove funkcije su davanje bebe hranjivim tvarima, zaštitu od mehaničkih ozljeda. Tijekom rada, amnionska tekućina potiče rano cervikalnu dilataciju. Dijagnoza umjerenog nedostatka vode za vrijeme trudnoće u bilo kojem trenutku, bilo da je 20 ili 37 tjedana, alarmantna je i traži informacije o ovoj patologiji - što prijeti, kako to utvrditi i što učiniti.

  Medicinska definicija

  Prema klasičnoj definiciji, sličan zaključak se daje ženama u 40-41 tjednu trudnoće, ako se količina amnionske tekućine smanji na 500 ml ili manje. Ova formulacija uzima u obzir odstupanje od norme samo prije porođaja. No, u međuvremenu, neishranjenost može biti isporučena i na 20 i 30 tjedana, a na 37, što je bliži rođenju, više placenta "dobi" (37, 38, 39 tjedana).

  Tijekom 9 mjeseci razvoja djeteta, količina amnionske tekućine stalno se mijenja. Njegove specifične vrijednosti za svaki tjedan trudnoće postale su poznate kao rezultat brojnih studija. U svakom trenutku, situacija može nastati kada je količina amnionske tekućine nenormalno niska. Liječnici dijagnosticiraju i propisuju tretman niske vode tijekom trudnoće, pri čemu se utvrđuje posebni pokazatelj - indeks amnionske tekućine (IAG), koji za svaki tjedan ima prosjek i raspon norme, ima za svaki tjedan (od 16. i poslijepodne - 20, 30, 34, 35, 36, 37, 38, 39), te dodatno za svaki stroj za ultrazvuk nalazi se tablica tih pokazatelja.

  S obzirom na težinu, razlikovati umjerene i teške niske vode tijekom trudnoće. S prvim tipom bolesti se lakše rješava. Stanje će se vratiti u normalu, ako se trudna majka prestane nervozirati, počinje racionalno jesti, posvećuje više pozornosti njezinom zdravlju - to je dovoljno za to i stvari će se poboljšati, a to se odnosi i na uvjete od 37 do 39 tjedana. Drugi je slučaj ozbiljan problem za ženu. Da biste je uklonili, morat ćete otići u bolnicu i proći kroz terapiju.

  Malarija u trudnica je dinamična država. Njegova tendencija je nepredvidiva - može iznenada pojaviti i nestati u bilo kojem trenutku. Riječ je o funkcionalnom odstupanju ako je bila na 20. tjednu trudnoće, a nestajala je 32. tjedna, a posljednjih tjedana 37-39 i daljnje smanjenje vode smatra se normalnim. To su privremeni poremećaji koji se ne smatraju patološkim.

  Trajno anomalno stanje tijekom nekoliko tjedana, tj. Ozbiljan nedostatak vode znak je teških odstupanja u razvoju djeteta i tijekom trudnoće. Prema statistikama, učestalost ozbiljne patologije - 0,2-0,3% svih slučajeva. U svakom od njih, abnormalnosti u razvoju fetusa i placente vidljive su na ultrazvuku.

  Sprječavanje oligohydramnios se provodi tijekom trudnoće - na primjer, u 34 ili 35 tjedana, ali tijekom razdoblja planiranja rođenja djeteta.

  Patološki čimbenici

  Svaka trudnica, bez obzira na dob i broj rođenih, može se suočiti s ovim problemom. Šifra promatrana nedostatka vode tijekom trudnoće uzroka može biti kako slijedi:

 • poremećaja metaboličkih procesa u tijelu;
 • oštećenje fetalnog mjehura;
 • hipertenzija;
 • ovisnost o nikotinu u trudnica;
 • ozljede tkiva koje štite vodeni kaput;
 • višestruka trudnoća;
 • dehidracija uzrokovana povraćanjem ili proljevom;
 • učinak bakterijskih infekcija i virusa;
 • preeklampsija;
 • genetske abnormalnosti u razvoju djeteta;
 • prekomjerne tjelesne težine;
 • dijabetes melitus;
 • perenashivanie trudnoće.

  Medicina još uvijek ne zna koja je od znakova niske vode iz gore navedenog popisa važna uloga u smanjenju količine amnionske tekućine. Hipertenzija utječe na 90% očekivanih majki. Samo 4% ovih žena kasnije se suočavaju s teškom bolesti.

  U kasnijim razdobljima rađanja (počevši od 32 tjedna) pojavljuju se problemi zbog puknuća mjehurića. Tijekom ponavljanja, voda postaje sve manja kad placenta stari.

  Većina uzroka niske vode tijekom trudnoće uspješno se uklanja odgovarajućim liječenjem. Paničarenje ne vrijedi. Liječnici su nemoćni s genetskim abnormalnostima u razvoju djeteta, koji se otkrivaju ultrazvukom. U drugim slučajevima može se liječiti umjereni nedostatak vode i rađati se zdravo dijete.

  efekti

  Teško je predvidjeti što će trend niske vode biti u ovom ili onom slučaju, jer moguće komplikacije niske IAP mogu biti:

 • Smanjenje stijenki maternice stvara dodatni pritisak na fetus. Mora se saviti, sjediti neugodno. Ovakvu situaciju ugrožava činjenica da beba može saviti kralježnicu, razviti klupko. Vjerojatno će koža rasti u ljusci fetusa. Tkiva bebe osušiti se i namrštiti.
 • Produljeni intimni kontakt mokraćnog mjehura i dječje kože uzrokuje pojavu simonartnih ligamenata. Formacije omotaju bebu, ometaju njegove pokrete. Ako utječu na pupak, cirkulacija je poremećena. Posljedice su kašnjenja u razvoju. Ekstremni slučaj - smrt fetusa.
 • Poznato je što je opasna plitka voda tijekom trudnoće izravno za trudnicu. Ovo nije bol u trbuhu. Posebno teško u drugom i trećem tromjesečju. Svako kretanje fetusa uzrokuje nelagodu. Osjetljivost se povećava od 36. tjedna, jer je dijete već veliko.
 • Tijekom rada, maternica se polako razgrađuje. Kontrakcije su bolne, ali nisu produktivne. Žena može otvoriti krvarenje.

  Vjerojatnost negativnih posljedica za fetus se povećava kada se umjerena niska razina vode rano razvija. Ako usporedite probleme s tekućinom 20. i 33. tjedna, tada u prvom slučaju rizik od deformacije je veći. Ova izjava vrijedi u situaciji kada se količina vode ne vrati u normalu unutar 30 dana.

  Rani simptomi

  Umjerena plitka voda ne prati izraženi znakovi i zdravstveni problemi. Ovo je glavna poteškoća u odnosu na slučaj, ako postoji izražen nedostatak vode. Nisu svi ginekolozi tijekom pregleda odredili patologiju. Liječnik može primijetiti odstupanje između opsega trbuha i trajanja trudnoće.

  Točna dijagnoza se provodi nakon nekoliko ultrazvučnih postupaka. Koristeći se ovom tehnikom izračunava se količina vode, ozbiljnost bolesti i analizu stanja bebe. Sjednice se održavaju nekoliko puta tijekom 1 ili 2 mjeseca.

  Žena bi trebala biti zabrinuta ako ima bol u abdomenu. Svako kretanje fetusa uzrokuje pogoršanje. I opće stanje ostavlja mnogo želja: trudna žena osjeća mučninu, slabu, suhu usta.

  Medicinska pomoć

  Liječenje niske vode ovisit će o vrsti i uzroku razvoja. Ako je umjerena manjkavost norma, onda će se tretira na ovaj način: trudnici će se savjetovati da se opustite, slijedite prehranu, uzmite vitamine i povremeno konzultirajte s ginekologom. Ako to nije učinjeno, ili kada poduzete mjere ne pomognu, situacija se pogoršava, žena će morati ići na odjel patologije trudnica.

  Kada dijagnosticira smanjenje vode, pacijent se šalje u bolnicu radi dodatnog istraživanja. Potrebno je podvrći ultrazvuku, kardiotokografiju, donirati krv i urin u laboratorij. Ispiranje na vodi pomoći će da saznate o curenju amnionske tekućine.

  U kasnijim fazama trudnoće (37 i više od 38 tjedana), amnioscope može proći kroz cervikalni kanal. Ginekolog će provesti točne testove tekućine koje neće štetiti djetetu.

  Ako identificirate fetalne malformacije, žena će biti ponuđena da prekinete trudnoću. U slučaju odbijanja, oni će biti tretirani bez promjene metode Buduću majku dobit će istu pomoć kao u nedostatku abnormalnosti u djeteta.

  Ako se ozbiljne anomalije opažaju u 20 tjedana, pacijentu će se tražiti da razmisle o abortusu. Ova odluka ima svoj razlog - nesposobnost predvidjeti ishod trudnoće. Istina je da se u većini slučajeva situacija mijenja za rođenje djeteta, a ljudi su žalili cijeli život koji su dali u uvjeravanju liječnika.

  Način tretiranja niske vode ovisi o nekoliko čimbenika:

 • razlog zbog kojeg se razvio;
 • težina niske vode;
 • gestacijska dob

  Najčešći lijek propisan za trudnice je Actovegin, zbog svoje sposobnosti da održava normalno stanje djeteta u mnogim kritičnim situacijama. Posljedice niske vode su veće u stupnju prijetnje fetusu, ovisno o tome kada se pojavilo, ranije, što je kritičnije. Što to znači? Na primjer, niska voda u 20. tjednu i 30. se razlikuje po tome što se u prvom slučaju povećava rizik od odgođenog razvoja i pojave deformacija. I kod 32 tjedna i više, iscrpljenost vode u većini slučajeva nastaje uslijed propuštanja vode. Otkriveni nedostatak vode tijekom trećeg semestra (27., 28., 29., 30., 31., 32., 33., 34., 35., 36., 37., 38., 39., 40. tjedna) je razlog zašto je žena poslana u odjel za antenatalnu bolest i propisala niz postupaka: unos vitamina B, C i drugih, kao i primjena pripravaka Curantila koji utječu na cirkulaciju krvi u placenti na najbolji mogući način. Ili Actovegin, osiguravajući isporuku kisika fetusu. Razvoj niskog protoka u prvom tromjesečju (od 20 do 27 tjedana) - nepredvidiv je na osnovi, čak ni liječnici se ne obvezuju predvidjeti ishod takve trudnoće i preporučiti prekid trudnoće.

  IAI se izračunava pomoću ultrazvuka - subjektivan ili objektivan način, podaci koji se dobivaju na kraju, u usporedbi sa tablicom normi amnionske tekućine tijekom svih tjedana. Na primjer, u 16. tjednu, granica IAI standarda je 73 - 201 mm. 20 tjedan: 86 - 230 mm; Tjedan 30: 82-258; 31: 79-263; 32: 77-269; 33: 74-274; 34: 72-278; 35: 70-279; 36: 68-279; 37: 66-275; 38: 65-269; 39: 64-255; 40: 63-240. Prema tome, rezultati dobiveni u različitim tjednima, nakon usporedbe, pokazuju polihidramnios ili nisku vodu.

  U međuvremenu, postoji prosjek, koji se smatra normom. Tjedan 20 - 141 mm; 30-145; 31-32 - 144; 33-143; 34 do 142; 35 do 140; 36-138; 37-135; 38 do 132; 39 do 127; 40 - 123.

  Uz jednokratnu ultrazvučnu studiju, dijagnoza oligohydramnios nije odmah napravljena, budući da se amnionska tekućina mijenja tijekom cijelog razdoblja trudnoće, njihov kvantitativni sastav ovisi o tjednu trudnoće i rastu djeteta. Osim toga, za svaki ultrazvučni stroj ima svoj stol.

  Niti svaka žena može se pohvaliti izvrsnim zdravljem, tako da tijekom trudnoće ne možete izbjeći uzimanje raznih lijekova, na primjer, istih vitamina. Često imenovanje liječnika je Actovegin, pridonoseći normalnom razvoju djeteta. Štoviše, on može biti imenovan u bilo kojem trenutku, a ponekad može imenovati i Actegina za još jedno razdoblje planiranja trudnoće, na primjer, ako postoji smanjena količina krvi.

  Oblik lijeka lijeka je odabran od strane liječnika ovisno o stanju žene i stupnju do kojeg se ta bolest izražava. Actovegin je dostupan u tabletama, mastima, apmulama, kremi, gelu. U trudnoći, Actovegin se ne smije uzimati na temelju vlastitih razmatranja, a nakon čitanja pregleda, čak i ako je poznata standardna doza propisana od strane liječnika - Actovegin nije obični analgin koji se može piti bez uputa liječnika. Uvijek i svi lijekovi imaju nuspojave, a postoji opasnost od alergijske reakcije. Samo liječnik pojedinačno izračunava dozu, vrijeme i način uporabe takvog lijeka kao Actovegin. Uostalom, liječnik, temeljen na stanju trudnice, može propisati Actovegin u pilulama i može propisati tijek liječenja u obliku injekcija, au kritičnim situacijama Actovegin se može primijeniti parenteralno.

  Umjerena plitka voda - to nije najgora prijetnja pri nošenju malog čovjeka. Najvažnije je prestati živjeti, paziti na svoje zdravlje i reagirati na probleme na vrijeme.