Norm mješavina za novorođenče

Hrana

Najbolja hrana za novorođenče je majčino mlijeko. Znanstvenici se ne umara da je istražuju, svaki put otkrivajući nove korisne osobine. Ali postoje slučajevi kada nema mlijeka ili je premalo za dobru prehranu. Postoji i popis medicinskih kontraindikacija za dojenje. Moguće je razmotriti još uvijek ne široku inačicu s donatorskim mlijekom, ali je dostupna daleko od svega. Tada dolazi do umjetne hrane za spašavanje.

Kako odabrati smjesu?

Hranjenje bebe vrlo je važan proces. I sve počinje izborom mješavine. Kako hraniti novorođenče ili mjesečno dijete? Za bebe u prvoj polovici godine života, ona bi trebala biti vrlo prilagođena, tj. Što je moguće bliže majčinom mlijeku.

Ova mješavina naziva se "početno", a na paketu će biti prikazana jedna. Za djecu starija od šest mjeseci su "naknadna" mješavina, sastav koji odgovara potrebama odraslog tijela.

Sadrže više proteina, masti i mikroelemenata. Paketi su označeni brojem "2".

Ako dijete često i više pravilno pljuje, anti-refluks smjesu će vam pomoći. U slučaju kršenja probave hrane, smjese kiselih mlijeka će doći do potpore, smjese koje sadrže sadržaj korisnih bakterija.

Prilikom odabira smjese preporuča se posavjetovati se s liječnikom. Pri kupnji mješavine treba obratiti pažnju na rok trajanja i cjelovitost pakiranja.

Važna pravila hranjenja

Posebno pripremljena jela

Boce koje se koriste za hranjenje moraju se očistiti četkom i sterilizirati. To se može učiniti kuhanjem 5 - 10 minuta ili pomoću posebnog sterilizatora. Boca u kojoj se smjesa razrijedi mora biti suha.

Bradavica treba odabrati s očekivanjem da će mješavina iz njega proći ne u cvjetanju, već kap po kap. To će osigurati aktivno sisanje, a ne samo gutanje mješavine za izlijevanje. Ono što je važno za razvoj maksilofacijalnih aparata.

Dijeta i rutina

Ovo je vrlo važno pitanje. Dijete dobiva svoju hranu na zahtjev. Koliko puta trebate jesti dijete u IV? Raspored ovisi o dobi. Dakle, novorođenče jede 7 do 9 puta dnevno, dijete od 2 do 5 mjeseci 6 do 7 puta, šestomjesečno dijete treba jesti 5 do 6 puta dnevno.

Koliko feeda u jednom feedu?

Da biste to učinili, najprije morate odrediti dnevni volumen hrane. Koliko beba treba jesti ovisi o težini i dobi. Na primjer, do dva mjeseca dijete treba količinu hrane u iznosu od 1 5 svoje težine, u trajanju od 2 do 4 mjeseca - 1 ◦ 6, u 4 do 6 mjeseci 1 7 tjelesne težine starije od šest mjeseci - 1 .

Na primjer, dijete teži 4,5 kilograma mjesečno, onda treba 900 mililitara mješavine dnevno. Treba imati na umu da taj volumen ne smije biti veći od 1 litre.

Da biste odredili volumen mješavine potrebne za jednu hranu, podijelite dnevnik s potrebnim brojem hranjenja. To će biti 100 do 130 mililitara mješavine.

Događa se da dijete jede nešto manje ili više. Mala vožnja je moguća. Nemojte dopustiti sustavno pretakanje ili prenapučenost. Za dijete to je ispunjeno pretilosti ili hipotrofijom.

Gore opisana rasutom metodom najlakši je i najprikladniji za upotrebu. Ako je potrebno ili ako postoje problemi s težinom, liječnik može za određeno dijete izračunati volumen određene mješavine metodom kaligrafije i uzimajući u obzir potrebu starosti za proteine, masti i ugljikohidrate.

Kako napraviti smjesu?

Potrebno je koristiti samo kuhanu vodu. Količina vode potrebna za hranjenje na temperaturi od 50 ° C ulijeva se u bočicu i ulijeva se propisana količina smjese (detaljno prikazana na pakovanju). Sve je temeljito potreseno i miješano.

Kako hraniti smjesu?

Kako hraniti dijete? Prije hranjenja potrebno je osigurati optimalnu temperaturu pripremljene smjese. Da biste to učinili, ispustite je na zglob (na palmaričnoj površini). Njezinu temperaturu ne smije osjetiti koža.

Operite ruke sapunom i vodom. Uzmi udobnu poziciju. To će pomoći posebnim jastucima, s kojima možete jednostavno organizirati i sebe i dijete. U tom će slučaju hranjenje biti ugodan odmor za njegu i izvor neophodnog taktilnog kontakta za bebu.

Okrenite bocu naopako kako bi smjesa u potpunosti ispunila bradavicu i vrat, a zrak teče prema dnu. To će spriječiti dijete da guta zrak i razvija koliku bolest.

Treba voditi računa da mješavina bradavica kapaju, a ne teku. Tijekom vremena, bradavice se istroše i treba ih zamijeniti.

Ako postoji mješavina spremna

Prema pravilima, mješavina preostala nakon hranjenja treba biti izlivena. No, i dalje se može zadržati. Na sobnoj temperaturi jedan do dva sata i ne više od pola dana u hladnjaku. Prije nego što hranite ovu smjesu, mora se zagrijati na prihvatljivu temperaturu.

Dopaivanie

Umjetna prehrana djeteta mora se nadopuniti tekućom vodom, slabim bujonima kukova i čajevima (ne uobičajenom, koju svakodnevno pijemo, ali bebu, biljni).

U vrućini i u sobi sa suhim zrakom, količina pili mora se povećati za 50 do 100 ml. Također je potrebno pratiti zdravlje djeteta.

Uvođenje komplementarne hrane

Bebe koje se hrane mješavinom, počnu ući u mamac prije beba. Od 4 do 4,5 mjeseci već počinju davati pire od povrća, uz 5 - kašu.

Kako znati da smjesa ne odgovara djetetu?

Često pokupiti mješavinu od prvog puta ne radi. Što će to svjedočiti?

 • probavni poremećaji;

Ako se nakon jela dijete puno pada i  ili ako počinje proljev ili zatvor, mješavina je neprikladna. Kada postoje kršenja, ali su manje, možete ga ostaviti na tjedan dana. Ako za to vrijeme ništa ne promijeni, moć se mora mijenjati;

 • alergijske manifestacije.

Prvi znak alergije je osip (dermatitis). To može biti njezin pojedinačni element i spajanje pjega u cijelom tijelu.

 • manjkava stanja.

Razvoj djeteta s anemijom, hipotrofijom ili nekom drugom bolesti povezanom s nedostatkom određenih supstanci nedostatka željeza zahtijeva odabir posebne mješavine s iscjeliteljskim učinkom.

Puna i adekvatna prehrana ključ je skladnog rasta i razvoja bebe!

Koliko majčinog mlijeka ili formule treba jesti dijete?

Sažetak članka

Volumen mlijeka kojeg jede djetet ovisi o karakteristikama razvoja, dobi i stanju zdravlja. Najčešće to doživljavaju majke beba koje se hrane bocama. Uostalom, kada se hrane, oni mogu jasno kontrolirati količinu mješavine koju beba sranje i u tom slučaju mogu zvučati alarmom. S pravilno organiziranim dojenjem, stvari su složenije - dijete sam regulira količinu mlijeka koje mu treba, a nije tako lako odrediti količinu dojenja koje jede. Međutim, u oba slučaja, dijete mora konzumirati količinu hrane koja zadovoljava standarde proizašle iz dugogodišnjeg promatranja i iskustva pedijatara kako bi zadovoljila potrebe njegovog ili njenog tijela.

Prosječna dob mlijeka ili mješavine

U prvom dojenju dijete jede vrlo malo. Činjenica je da neko vrijeme nakon isporuke žena ne proizvodi mlijeko, već kolostrum, koji ima visok sadržaj kalorija. Čak i nekoliko kapi dovoljno da dijete jede. Potrebno je nekoliko dana i kolostrum se pretvara u mlijeko. U ovom trenutku važno je da ne izgubite vrijeme i pravilno prilagodite dojenje tako da djetetu dulje vrijeme dajete majčino mlijeko. Ali ne uvijek, a ne svatko može to učiniti bez problema, i iz nekog razloga mlijeko ne mora biti dovoljno. Uzroci nedostatka majčinog mlijeka i kako povećati njegov iznos, pročitajte u ovom članku. Nedostatak majčinog mlijeka se podrazumijeva kao njegova količina ispod norme koja se utvrđuje uzimajući u obzir opće i pojedinačne karakteristike djeteta.

Cijene po hranjenju za djecu do 10 dana

Prvoga dana novorođenče jede 7-9 ml hrane po hranjenju. Da biste izračunali količinu hrane koju dijete treba pojesti do 10 dana, dijete mora uzeti u dobi od nekoliko dana i pomnožiti ga s 10. To jest, za 3 dana za jedno hranjenje, dijete bi trebalo sisati 30 ml mlijeka ili mješavinu.

Dnevni doplatak za djecu mlađu od jedne godine

Ovi standardi, razvijeni na temelju volumetrijske metode izračuna, ne uzimaju u obzir pojedinačne karakteristike djeteta, koje se također moraju uzeti u obzir. Dakle, za bebe koje imaju više od 4 kg pri rođenju, ta stopa možda neće biti dovoljna, a za male bebe prevelika.

Izračunavanje formule za umjetno hranjenje + formula

Umjetno hranjenje je potpuna zamjena (ili 2/3 djeteta) krvnog mlijeka s umjetnim mliječnim smjesama. Od prvog dana života beba "umjetnog umjetnika" morate konzumirati 6-7 puta dnevno nakon 3 ili 3,5 sata.

Mješavine za dječju hranu

Za hranjenje djece prve godine života koriste suhe i tekuće (spreman za jelo), svježe i fermentirane mješavine mlijeka. Većina smjesa napravljena je na osnovi kravljeg mlijeka koje je prošlo kroz posebnu obradu. Da bi se smanjila vjerojatnost alergija, smjesa se približava kemijskom sastavu majčinom mlijeku. Ovisno o tome kako je smjesa prilagođena majčinom mlijeku, one su podijeljene u nekoliko tipova.

Prilagođene mješavine su bliske sastavu majčinog mlijeka za sve sastojke. Proteini su uglavnom zastupljeni proteinima sirutke: oni se lakše apsorbiraju u tijelu malog djeteta. Kalcij i fosfor - tvari potrebne za mineralizaciju koštanog tkiva - sadržane su u optimalnom omjeru.

Većina smjesa uključuje taurin. Ova aminokiselina je neophodna za razvoj retine i mozga. Sastav nekih smjesa uključuje nukleotide - tvari koje pridonose sazrijevanju tkiva djeteta i stvaranju imunološkog sustava.

Manje prilagođene smjese ("kazein formule") napravljene su na osnovi kravljeg mlijeka, čiji je glavni protein kazein. Mogu se dati djeci skloni recidiviranju. Te su smjese više zadovoljavajuće pa su korisne za bebe koje ne održavaju pauzu između hranjenja.

Djelomično prilagođena smjesa je bolje koristiti od 2-3. Mjeseca života. Njihov sastav je samo djelomično blizak ljudskom mlijeku.

Za hranjenje djece starijih od 5-6 mjeseci su tzv. "Naknadne formule". Njihova energetska vrijednost je veća, što odgovara potrebama djece ove dobi.

Kako odabrati smjesu

Prije nego što kupite mješavinu, svakako se posavjetujte s pedijatrom koji gleda vašu bebu. Iz pravilnog odabira smjese ovisit će o zdravlju djeteta. U prvih 2-3 mjeseca bolje je koristiti svježe mješavine, fermentirano mlijeko može poboljšati regurgitiranje. U budućnosti, smjesa se može kombinirati: 50% fermentirano mlijeko i 50% svježe.

Ako je dijete dobro shvaćeno, ne mora se mijenjati. Ako iz nekog razloga morate uvesti novu smjesu, učinite to postupno.

Mješovita hranjenja

Ako je udio mješavine u prehrani djeteta oko pola dnevnog obujma hrane, onda je beba mješovita. S takvom hranom dijeta je besplatna. Dodatak djetetu daje se nakon primjene na obje dojke i kontrolu vaganja. Ako je volumen dodataka mali, hranite bebu žlicom, s velikim volumenom bolje je koristiti bocu s bradavicom.

Način hranjenja

Hranjenje po zahtjevu ili na zahtjev djeteta (relevantno za dojenje) obično nije pogodno za umjetno: majčino mlijeko je jedinstveno, ona "zna" prilagoditi se potrebama djeteta, a sastav mlijeka je uvijek isti. Stoga je neophodno promatrati određenu prehranu kako ne bi preopteretili gastrointestinalni trakt i bubrege djeteta s viškom proteina, masti i ugljikohidrata.

Pojedinačne preporuke liječnika uzimajući u obzir osobitosti djeteta pomoći će vam da ispravite čak i umjetno hranjenje: ako dijete ne jede predloženi volumen mješavine za vrijeme hranjenja, može zahtijevati češće hranjenje, ali u manjim količinama. U tom smislu (maksimalno razmatranje pojedinih osobina i potreba djeteta određeno uz pomoć stručnjaka) može se govoriti o djelomičnom "slobodnom hranjenju".

Kako izračunati potrebnu količinu smjese

Za djecu prvih 7-10 dana potrebna količina mješavine može se izračunati pomoću Zaitseva formule: volumen mješavine dnevno = 2% tjelesne težine pri rođenju (g) ​​x n, gdje je n broj dana života djeteta. Za određivanje potrebnog volumena smjese za jedan hranjenje - podijelite dnevni volumen brojem hranjenja.

Također, do 10. dana života, količina mješavine koja je potrebna za dijete može se odrediti pomoću Finkelsteinove formule.

 • Ako vaša beba teži manje od 3,2 kg, umnožite starost (u danima) za 70.
 • Ako je masa veća od 3,2 kg, umnožite dob djece do 80 godina.

Dnevna količina hrane (bez dodatnog napitka) za dijete u dobi od:

 • od 10 dana do 2 mjeseca je 1/5 tjelesne težine (na primjer 3500: 5 = 700ml za dijete s tjelesnom težinom od 3500g);
 • od 2 do 4 mjeseca - 1/6;
 • od 4 do 6 mjeseci - 1/7;
 • od 6 do 8 mjeseci - 1/8;
 • od 8 do 12 mjeseci - 1/9 tjelesne težine.

Potrebna količina hrane treba podijeliti brojem hranjenja.

Količina hrane dnevno ne smije biti veća od 1 litre.

Nedavno je ova metoda prema Geybeneru i Cherniu - računajući dnevnu prehranu po težini djeteta - rijetko se koristi zbog porasta djece s velikom tjelesnom masom.


Postoji nekoliko načina za određivanje dnevne količine hrane.

1. Volumetrijski. Pruža dnevnu količinu hrane. Uzima u obzir dob i tjelesnu težinu djeteta. Ako masa bebe odgovara prosječnoj dobnoj normi, približan dnevni volumen hrane bit će:

Brzina mješavine za novorođenčad po mjesecima

Koliko majčino mlijeko ili formula trebaju novorođenče jesti za jedan dan u prvim danima života?

dojena

Prvo hranjenje

Mlijeko nakon porođaja obično stiže do četvrtog dana. Dijete se dovede na prvo hranjenje, najčešće drugi dan. A sada mlada mama počinje brinuti da će joj mrvica ostati gladna, da je vrlo malo mlijeka. To ne vrijedi za nekoliko razloga:

 • Novorođenčad i dalje slabo sisi majčinu dojku (refleks sisanja je slabo razvijen), on treba to naučiti, pa jede vrlo malo.
 • Kolostrum, kojeg danas proizvodi majčino tijelo, je masna i hranjiva. Sadrži sve što je potrebno kako bi se osiguralo pun život novorođenčeta.
 • Volumen klijetke u dojenčadi još uvijek je vrlo mali (prvog dana samo oko 10 ml), stoga je količina kolostruma koji se jede po hranjenju također mali, oko 7 do 9 ml.
 • Za hranjenje djeteta 10 do 12 puta dnevno, tj. Za prvi dan, stopa bebe je oko 100 ml mlijeka.
 • Nemojte misliti da će beba ostati gladna jer ima malo mlijeka. Uskoro će stići. Ali dodatne brige mogu odgoditi porast laktacije.

Stope mlijeka u prvih deset dana

Koliko mlijeko dijete jede ovisi samo o težini i dobi. Svakodnevno se povećava volumen klijetke novorođenčadi, a količina konzumiranog mlijeka raste u skladu s tim.

 • Drugi dan, beba pije oko 20 grama u jednom hranjenju, dnevna doza iznosi 200-240 ml,
 • Na trećem - 30 ml (300-340 ml, respektivno) i tako dalje.
 • Za dijete od prvih 10 dana života, možete izračunati potrebnu količinu unosa mlijeka za 1 hranjenje, jednostavno umnožavanjem broja dana starije za broj 10.

Formula za prehrambenu stopu prvih 10 dana: N (broj dana) * 10 = jednokratna količina hrane u ml.

Točne vage za mjerenje težine novorođenčeta

Preciznije, volumen pojedine doze konzumiranog mlijeka može se odrediti vaganjem dojenčeta na medicinskoj skali prije i neposredno nakon hranjenja. Razlika između rezultata vaganja - to je volumen mlijeka koji je bio pijan. Preporučljivo je izvagati nekoliko hranjenja za redom. Znajući približnu dozu (vidjeti gore navedene norme), shvatit ćete da dijete sranje njegov dio ili ne.

Kada i kako najbolje hraniti bebu?

Deset dana kasnije, mama će prestati dolaziti. Sada je približna količina koju jede dnevno jednaka petinu težine djeteta.

Dječji pedijatri došli su do zaključka da nije potrebno prisilno hraniti dijete u strogo određenim satima. Bolje je pričekati dok dijete ne traži da ga hrani. To se obično događa 10-12 puta dnevno s intervalom od 1,5 do 2 sata.

U pravilu, dijete aktivno sisanje prsa za 15-30 minuta, ponekad i svih 40. Čini se da beba sranje svu mlijeko, ali nastavlja sisati grudi neko vrijeme, bilo sisanje posljednje kapi mlijeka, ili jednostavno voli proces sisanja. Nemojte mu dopustiti da sisati više od sat vremena.

Tablica prehrambenih standarda do godinu dana

Količina mlijeka konzumiranih po hranjenju, ml

O umjetnoj prehrani

Sve što je već spomenuto odnosi se na dojenje. A ako vaše dijete dobiva umjetnu prehranu? Kako izračunati potrebnu stopu mlijeka ili mješavine?

 1. Ovdje dijeta je važna. Potrebno je hraniti bebu najmanje 8 puta dnevno.
 2. Standardi se izračunavaju kao za dojenje, ali ako dijete jede rjeđe, tada se stopa može lagano povećati.
 3. Glavna stvar - nemojte preopteretiti dijete. Uostalom, lakše je sisati mlijeko iz bradavice, a refleks dojenčadi beba unutar nekoliko dana nakon rođenja vrlo je razvijen.
 4. Ako dijete ne hranite mlijekom, ali s formulom mlijeka, još je lakše - paket sadrži dozu potrebnu za svaku dob (vidi članak o smjesama i kako odabrati smjesu za novorođenče).

Kako izračunati dnevnu stopu za umjetnu prehranu?

Pogledajmo kako izračunati potrebnu količinu hrane dnevno za umjetno dijete do godinu dana? Ta će tablica pomoći u tome.

Od 10 dana do 1,5 mjeseci

1/5 težine djeteta

Od 1,5 mjeseci do 4 mjeseca

1/6. Težine djeteta

Od 4 do 6 mjeseci

1/7. Težine djeteta

Od šest mjeseci do 8 mjeseci

1/8. Težine djeteta

Od 8 mjeseci do godine

1/9. Težine djeteta

Na primjer: Koristite tablicu. Dijete je staro 2 mjeseca, težina - 4800 gr. Dnevna količina mlijeka: 4800/6 = 800 ml. Podijelivši broj hranjenja dnevno, dobivamo jednu dozu: 800/6 = 130 ml. Dakle, u jednom hranjenju bebu treba jesti 130 grama mlijeka / mješavine.

Nutricionističke značajke s umjetnim hranom

 • Nemojte se brinuti ako dijete jede manje nego što bi trebalo biti - u sljedećem hranjenju, može jesti malo više i dobiti točan iznos.
 • Trebali biste znati da umjetno hranjena beba ventrikula probavlja hranu sporije, bilo da je to mlijeko ili mješavina. Dakle, dan bi trebao biti hranjen nakon 2,5 - 3 sata, noćni odmor u hranidbi može biti 5-6 sati.
 • Ako se beba probudi neko vrijeme nakon hranjenja i plače, nemojte ga hraniti još. Najvjerojatnije, on nije regurgitirati zrak, a trbuh mu boli. Držite ga uspravno. Čim remuši zrak, neka ponovno zaspati.
 • Ako nije pio sve norme, bolje je da je pijete malo kasnije, kada sigurno znate da je gladan.

Kako utvrditi da je dijete puno?

Pozorno majka će na mnoge načine odrediti da je beba puna:

Kada dijete samo često plače, to nije znak da se ne osjeća. Najvjerojatnije, jednostavno muče plinovi i kolika.

Ako je vaše dijete nemirno, ne dobro spava, često se budi, težina je manja u usporedbi s normom, pohlepno se odriče na prsima (ili bocu mješavine), onda beba jasno doživljava neke prehrambene probleme i savjetuje se da se posavjetuje s liječnikom.

Video: kako utvrditi ima li beba dovoljno mlijeka

Postoji mnogo savjeta o dojenju, ali ih ne slijepo slijedite. Sjeti se da je sve vrlo individualno. Budite oprezni i strpljivi, a uskoro će vaša beba imati svoju prikladnu prehranu.

Treba zapamtiti da s bilo kojom, bilo da je to dojka ili umjetno hranjenje, svakako dajte bebi neku toplu, kuhanu vodu (vidi članak o tome piti li novorođenče vodom).

Čim se režim hranjenja vraća na normalu, ne možete se brinuti o tome koliko je vaše bebe jede. On će jesti onoliko koliko mu treba.

Hranio sam se na zahtjev obje djece. Nisam imao priliku vagati nakon svakog hranjenja, a nisam imao takav stol. Pogledao sam kako djeca rastu i razvijaju se, a napravili su inputi o količini i učestalosti hranjenja. Svakako im je nedostajalo, čak i više od) Naravno, često je bilo teško razumjeti da li dijete ima bol u trbuhu ili želi jesti. Ponudio prsima. Jao je s užitkom - to znači da je htio jesti, odbiti i plakati - to znači da mu je bol u trbuhu... nešto takvo)

Apsolutno u potpunosti suglasni s ovim člankom, majkom i suočenim s pitanjima o dojenju, dobra stvar je da je stručnjak u GW-u u rodilištima dobio dobar, objasnila je sve apsolutno točno. Moja je kći rođena 3,2 kg, za prvi mjesec je dodala 2 kg, iako je jela uglavnom nakon 2-3 sata. Drago mi je što se vlastito znanje uklapa u ovaj članak.

Sada je situacija malo drugačija od onoga što je napisano u članku. Ako je rođenje prirodno, novorođenče treba primijeniti na prsima već u dvorani. Nakon toga dijete se nalazi u istoj sobi s majkom tijekom cijelog boravka u rodilištu i može se hraniti na zahtjev bez ikakvih problema. Pedijatri u porodničkoj bolnici čvrsto inzistiraju na dopunjavanju, jer dijete gubi težinu u prvim danima. Ovo je normalno, nemojte ulaziti u njihove izazove, a ispuštanje djeteta 5-6 dana težina će se vratiti u normalu!

Od rođenja dojam bebu na zahtjev. U prvim mjesecima mogao je jesti za jedan i pol do dva sata, ali tada je režim postao manje stabilan i sada je potrebno najviše 30 minuta. Istinska voda ne zalijeva. Pedijatar je rekao da do šest mjeseci treba dati samo majčino mlijeko. Očigledno, koliko stručnjaka toliko mnogo mišljenja.

Vrlo koristan članak.

Nešto se ne slažem s ovim člankom.
Dijete je postalo bezobzirno i zahtijevalo je jesti bez kraja, otvorio je članke - NE JEDITE (svaki put jeli 110 ml). Ishod kalkulacija je 2,5 mjeseca. težina 6400 (rođena je 4250) 1/6 = 1066 grama dnevno 7 puta = 152 ml.
Prva misao - zato trebamo hranu, počeli smo postupno povećavati. Donja crta: histeri su s vremena na vrijeme bili mutilirani, počeli su se jako loše napasati 20 puta dnevno, problemi s trbuščićem. Nazvali smo naš pedijatar - oni su nas krali, rekli su i razvrstali nas. Izračunali smo normu za nas, a za nas je normativ -100 ml istodobno -7 jednokratnih obroka i dodatak s malo vode prije hranjenja i između hranjenja.
Trbuščić je podešen - dovoljno je 100 ml (čak i izdvajamo malo težine) i ispuhati 250 ml vode dnevno.
Članci članaka, a pedijatar najbolje zna što je najbolje za bebu!

Katja, da, u pravu si „Članci članci i pedijatar zna bolje što je najbolje za vaše dijete!” I općenito, dijete je još uvijek bolje zna koliko mu treba mlijeko?

Hvala na članku. Vaša web stranica pomaže puno! Naravno, svako dijete je pojedinac, ali kad uopće nema znanja i nema ništa za vođenje, vaš savjet, znanje i iskustvo će uvelike pomoći. Hvala još jednom.

Moja djevojka je na IV od trećeg tjedna nakon rođenja. I kome, ako ne i meni, koliko vremena slobodno stoji bez hranjenja. 4 sata između hranjenja podnosi se slobodno, dok jede dovoljno 5 puta dnevno - 200g. smjesa, u 6 mjeseci, visina - 72cm, težina - 8300g - dobro, nije nimalo mala! Noću, također spava 7-8 sati u miru, i to ne postoji ništa iznenađujuće jer je smjesa stvarno hranjiva od majčinog mlijeka. Dajem majkama, najboljoj hrani koju su pokušali, uzeo je bebu. A njezina se kolika gotovo nije zamarala.

24. ožujka 20:04, 2014

Umjetno hranjenje je točan izračun količine mješavine koja je potrebna djetetu. Kada bi umjetno hranjenje trebalo hraniti dijete do sata, održavajući potrebne interleksove između obroka. A za jedan hranjenje je potrebno dati bebu određenu količinu smjese.

Učestalost hranjenja određuje se u dobi djeteta:

 • Dijete od prvih 10 dana života - hrane se 7 do 10 puta dnevno;
 • Dijete 10 dana - 2 mjeseca - hranjenje 7-8 puta dnevno s 6 sati pauze za noć;
 • Dijete 2 - 4 mjeseca - hranjenje 6 - 7 puta dnevno s 6,5 sati pauze za noć;
 • Dijete 4 - 6 mjeseci - hranjenje 5 - 6 puta na dan s 8,5 sati pauze za noć;
 • Dijete 6 - 12 mjeseci - hranjenje 4 - 5 puta dnevno s 8,5 sati pauze za noć.

Potrebno je pridržavati se gornje frekvencije hranjenja bebe u različitim razdobljima svog života. Učestalost hranjenja određena je dobi, a tražena količina mješavine izračunava se individualno ovisno o tjelesnoj težini djeteta.

Trenutačno postoje razni načini za izračunavanje količine smjese potrebne za bebe s umjetnom hranom. Najčešći i praktičniji je volumetrijska formula. Dnevna količina mješavine koja dijete zahtijeva prema formuli volumena prikazana je u tablici.

Dnevna količina smjese u odnosu na tjelesnu masu

Količina smjese u ml

Za izračunavanje potrebnog volumena smjese pomnožite broj dana života djeteta s 70 (ili 80). Koeficijent 70 se koristi za djecu ro enu s težinom manjom od 3200 g i 80 za bebe čija je tjelesna težina nakon poroda više od 3200 g

10 dana - 2 mjeseca

1/8 - 1/9 tjelesne težine

Tablica prikazuje dnevnu količinu mješavine koja je potrebna za dijete tijekom cijelog dana. Kako bi se izračunala količina mješavine koja je potrebna za hranjenje, dnevni volumen treba podijeliti brojem hranjenja.

Dodatno, potrebna količina mješavine za dijete tijekom prvih 10 dana života može se izračunati pomoću Zaitseva formule. Dnevni volumen smjese = 2% po težini djeteta pri rođenju u gramima * broj dana života. Na primjer, dnevni volumen mješavine za dijete 5 dana starosti, rođen s masom od 2950 g = 2950 * 0,02 * 5 = 295 ml. Taj volumen smjese je podijeljen u 7 izvora = 295/7 = 42 ml. To znači da dijete treba 42 ml mješavine po hranjenju.

Nakon 10 dana života, formulacija formule Shkarin ili kalorija koristi se za izračunavanje količine formule koju zahtijeva dijete.

Škarinova formula temelji se na pretpostavci da bi za 8 tjedana (2 mjeseca) dijete trebalo primiti 800 ml mješavine dnevno. Ako je dijete mlađe od 8 tjedana, tada se izračun količine mješavine provodi kako slijedi: 800 - 50 * (8 - H), gdje je H broj tjedana života djeteta. Na primjer, dijete od 5 tjedana života zahtijeva sljedeću količinu smjese dnevno: 800 - 50 (8 - 5) = 650 ml.

Ako je dijete starije od 2 mjeseca, izračun količine mješavine vrši se na sljedeći način: 800 ml + 50 * (M - 2), gdje je M - ukupan broj mjeseci rebenka.Naprimer život djeteta 5 mjeseci života mora uključivati ​​količinu smjese dnevno: + 800 50 (5-2) = 950 ml.

metoda kalorija temelji se na energetske potrebe djece koja su mlađa od 6 mjeseci 115 kcal po 1 kg tjelesne težine, a nakon šest mjeseci - 110 kalorija po 1 kg tjelesne težine. Zatim, na osnovu tjelesne težine djeteta i kalorijske vrijednosti dojene (680 kcal u 1 litru), količina potrebna za dijete računa se tijekom dana.

Na primjer, dijete od 2 mjeseca ima masu od 4,6 kg. Dakle, on će trebati kcal dnevno 4,6 kg * 115 kcal = 529 kcal. Zatim izračunavamo volumen smjese koja sadrži takvu količinu kalorija kako slijedi: 520 * 1000/680 = 780 ml.

Ne zaboravite da dnevni volumen prehrane kod djece mlađe od 6 mjeseci ne smije biti veći od 1000 ml, a kod dojenčadi starijih od šest mjeseci - ne više od 1100 ml.

Saznajte više o ovoj temi:

Ispunite svoje pitanje!

Tražite pitanja i odgovore

Pronađite odgovor pomoću ključnih riječi za ključne riječi

Obrazac za dodavanje pitanja ili povlačenja:

Naša usluga je otvorena tijekom dana, tijekom radnog vremena. Ali naše sposobnosti omogućuju da obradimo samo ograničeni broj vaših aplikacija.
Upotrijebite potragu za odgovorima (baza sadrži više od 60.000 odgovora). Većina pitanja je već odgovorena.

Povezana pitanja

Koliko smjesa treba dati bebi

Ako se roditelji brinu o tome je li prehrana u pravu, a ako dijete dobiva normalnu težinu, to se može otkriti pomoću posebne formule: povećavajte dob novorođenčeta u danima do 10 godina. Rezultat označava brzinu hrane koju dijete konzumira tijekom hranjenja.

Čim beba dosegne 10 dana života, shema za izračunavanje norme hrane nešto se mijenja: količina formule ili majčino mlijeko trebaju biti 20% ukupne tjelesne težine novorođenčeta.

Umjetne prehrambene navike

Kakva bi mješavina trebala izabrati novorođeno dijete, koliko i često bi trebao jesti mješavinu kako bi se u potpunosti razvio, stekao snagu i energiju za daljnje proučavanje svijeta. Umjetno hranjenje osigurava pravilno odabranu smjesu nije mnogo manje od dojenja. Kao u slučaju prirodne prehrane, dijete može dobiti hranu 7-8 puta dnevno.

No, često postoji situacija kada beba potpuno odbija uzeti nekoliko hranjenja ili jede nepotpunu dozu. U tom slučaju, jedan dio smjese može se povećati. Taj je problem riješen pojedinačno, jer je vrlo nepoželjno podnijeti i prenijeti bebu. To može nepovoljno utjecati na njegov razvoj i zdravlje.

Sada saznamo koliko dijete jede smjesu i koja je njegova individualna stopa. Jednostavno: na svakoj bočici za umjetno hranjenje postoje posebne oznake koje pokazuju koliko je mililitara mješavina dojila dijete.

Ali ako s bocom posebnih problema ne nastane, onda kako razumjeti da li dijete sisati dovoljno majčino mlijeko. Da biste to učinili, dijete možete vagati na elektroničkim mjerilima. Morate ga vagati dva puta: prije hranjenja i neposredno nakon njega. Dobivena razlika u težini i bit će doza majčinog mlijeka usisan od bebe. Dovoljno je usporediti dobivenu sliku s pokazateljima prikazanim u tablici kako bi se razumjelo da dijete ima dovoljno majčinog mlijeka.

Pravila za umjetno i dojeno

Svaka mlada majka koja doji ili hranjenje mliječnim proizvodima treba znati važna pravila hranjenja:

 • Ni u kojem slučaju se novorođenčad ne smije hraniti isključivo "satima", već samo na zahtjev. Dijete uz pomoć plače će mu javiti kad želi jesti. U većini slučajeva, dijete mora biti hranjeno svakih 1,5-2 sata.
 • Oko 9-10 dana nakon rođenja, mlijeko majke majke koja se brine o postajama postepeno prestaje dolaziti. Ali nemojte biti nervozni, u pravilu, količina mlijeka koja je dostupna djetetu dovoljna, i neće biti gladan.
 • Ako novorođenče doji, broj obroka se smanjuje na 8-9 puta dnevno.
 • Na pakiranju s hranom moraju biti prisutni upute za pripremu standarda za upotrebu suhe mješavine. No, ako dijete jede rijetko, stopa koju preporučuje proizvođač može biti neznatno povećana.
 • Umjetna prehrana se digesti mnogo dulje od majčinog mlijeka, i stoga, dulje vrijeme, mrvica ostaje puna. Ne brinite ako dijete jede svakih 5-6 sati.
 • Ako beba plače, to ne znači da je gladan. Kolik u trbuhu, uzrokovan gutanjem zraka hranom, čest je uzrok tjeskobe. Potrebno je držati dijete u uspravnom položaju.

Dakle, kako možete odrediti da dijete u potpunosti jede. Najvažniji pokazatelji sitosti - dobar, zdrav san, veselo raspoloženje, nedostatak tjeskobe i, naravno, redovne stolice. Uz to, dobro hranjena beba treba redovito povećavati težinu.

Kako da biste dobili osloboditi od postpartum hemoroide?

 1. Prema statistikama, svaka "breza" iz drugog tromjesečja povećava rizik od razvoja neugodne bolesti.
 2. Hemoroidi pate od polovice trudnica, bolest se brzo razvija, a najčešće žene već liječe posljedice, ali ne i profilaksu.
 3. Prema statistikama, polovica pacijenata su ljudi u dobi od 21 do 30 godina. Drugi treći (26-30%) - u dobi od 31-40 godina.
 4. Liječnici preporučuju liječenje hemoroida na vrijeme, kao i provođenje prevencije, ne započinjanje bolesti i pozornosti vašem zdravlju.

Ali učinkovit lijek za hemoroide je! Slijedite vezu i saznajte kako se Anna oslobodila te bolesti...

© 2015-2017 RazvitieMalysha.Ru - Savjeti i savjeti za roditelje o razvoju djeteta. Zabranjeno je kopiranje materijala s web mjesta bez upućivanja na izvor!

Informacije su dostavljene samo u informativne svrhe. Samo-lijekovi mogu dovesti do neželjenih posljedica! Prvi znakovi bolesti potražite kod liječnika.

Informacije za web mjesto preuzete su iz otvorenih izvora. Ako publikacija / slika na web-lokaciji krši vaša autorska prava, prijavite je putem obrasca za kontakt. Ako dokazite svoje autorsko djelo, materijal će se odmah izbrisati, ili će se autor / izvor / unatrag vezati (sporazumno).