Idemo s djetetom na šetnju: što je potrebno za kolica za novorođenčad tako da bude udoban i siguran?

Zasnivanje

Dijete u prvim mjesecima života zahtijeva posebnu brigu. Prilikom odabira kolica za novorođenče, posebnu pažnju treba posvetiti krutosti baze. Baza mora biti glatka, bez savijanja. Važno je za ispravno stvaranje mišićno-koštanog sustava djeteta. Osim toga, kolica moraju imati dobru kontrolu.

Prilikom odabira kolica važno je davati prednost modelu s gumenim gumenim naplatcima, jer je takva kolica glatka, dijete se ne tresu, a dječji spavanje tijekom hodanja postaje jaka i mirna.

Vrijedi obratiti pozornost na dodatnu opremu za kolica, bez kojih se šetnja ne može odvijati.

Što trebate položiti?

Izmjena topline novorođenčeta je nesavršena, stoga je prije svega vrijedno razmišljati o tome kako osigurati da se dijete ne smrzava tijekom hodanja. U hladnom vremenu beba bi trebala biti prekrivena. Možemo izdvojiti sljedeće dodatke za kolica, uz pomoć kojih će se moći zagrijavati u vozilu djeteta.

 • Pokrivač. U hladnoj sezoni, novorođenčad bi trebala biti pokrivena pokrivačem dok hodaju kako bi se spriječilo zamrzavanje bebe. Ali treba također imati na umu da je termoregulacija dojenčadi nesavršena, tako da debljina pokrivača treba odgovarati vremenu kako bi se izbjeglo pregrijavanje.

Ljeti možete koristiti flanel ili pamučnu pelenu kao pokrivač. Takva pelena od prirodnih materijala će zaštititi dijete od skica i spasiti od pregrijavanja prolazeći zrak.

 • Pokrivač. Plaid se koristi samo u hladnoj sezoni, češće zimi. Ploča može biti izrađena od prirodnih materijala i umjetnih. Pokrivači vune su topliji, ali mogu proći kroz hladan zrak. Stoga se prednost daje umjetnim pokrivačima.

  Osim toga, boje takvih pločica zadivljuju s obiljem, možete odabrati verziju u skladu s kolicima.

 • Trebam li jastuk?

  U pitanju odabira jastuka za novorođenče, važno je zapamtiti da bebe ne trebaju redoviti jastuk. Za pravilno stvaranje mišićno-koštanog sustava dijete mora spavati na krutoj podlozi bez jastuka.

  Vrste jastuka

  Za šetnje na svježem zraku u kolicima možete staviti sljedeće vrste jastuka.

  • Normalno. Takav jastuk nije prikladan za upotrebu novorođenčadi, jer takva upotreba može nepovoljno utjecati na pravilan oblik lubanje djeteta.
  • Ortopedski. Ovaj jastuk se koristi samo nakon konzultacija sa specijalistom, strogo kako je propisano u identificiranju patologija novorođenčeta. Koliko često koristite takav jastuk i je li prikladan za hodanje u invalidskim kolicima određuje samo liječnik. Kako bi se spriječio abnormalan razvoj lubanje u djeteta, takav jastuk se ne može koristiti.
  • Frejka. Takozvani Frejka jastuk je poseban uređaj za fiksiranje stopala djeteta s displasijom zgloba. Koristi se samo za namjeravanu svrhu ortopeda ili kirurga jer postoje ozbiljne kontraindikacije.

  No, čak i ako dijete treba liječenje s Frejka jastukom, trebate se posavjetovati s liječnikom ako se ovaj uređaj treba koristiti u invalidskim kolicima jer djeca često osjećaju nelagodu dok ga nose, tako da se šetnja neće dogoditi.

  Na kraju razdoblja prilagodbe, šetnje na svježem zraku će se odvijati s dvostrukom korist.

  Dodatne teme

  Dodatne predmete možete upotrijebiti u kolicima kako biste se zagrijali unutra.

  • Liner. Posebne košuljice u kolicima najčešće dolaze u paketu i stvaraju "jednu jedinicu" s kolicima. Takve košuljice obično su izrađene od istog (obično sintetičkog) materijala poput kolica. Oni štite bebu od vjetra, izgledaju elegantno pa se mogu koristiti za šetnju ili na bilo kojem javnom mjestu odvojeno od kolica.
  • Omotnica. Omotnica je dizajnirana da zadrži toplinu unutar kolica za vrijeme hladne sezone. Omotnice imaju prekrasan izgled. Oni su funkcionalni jer su opremljeni raznim uređajima za brzo postavljanje i polaganje. Omotnice se razlikuju po znaku kako su tople. Postoje tanke omotnice za ranu jesen ili kasno proljeće. Za zimu, trebate odabrati opciju na ovčjem kožu ili pretvorivoj omotnici s odvojivim toplim slojem.
  • Cocoon. Cocoon je poseban uređaj za spavanje novorođenčadi. U pravilu, čahura se koristi u zatvorenom prostoru, na ležajima, sofama, stvarajući uz pomoć zaštite čahura za bebu iz pada. Čahura se jednostavno ne može uklopiti u kolica, stoga ga koristite dok šetnja neće biti prikladna.

  Što biste trebali obratiti pozornost prilikom odabira pribora

  1. Prilikom odabira pribora za kolica, kao i bilo kojeg drugog proizvoda namijenjenog djetetu, posebnu pozornost treba posvetiti kvaliteti robe.
  2. Proizvođač mora biti dobro poznat.
  3. Ovaj proizvod mora biti u skladu s SanPiN 2.4.7 / 1.1.2651-10.
  4. Proizvod mora biti siguran, ne izazivati ​​alergijske reakcije.
  5. Prvo što treba obratiti pozornost je miris. Proizvod s jakim neugodnim mirisom ne može se koristiti kao dodatak kolicima. Otrovne tvari mogu uzrokovati gušenje u djeteta.
  6. Prilikom odabira proizvoda u kolicima, novorođenčad treba obratiti pažnju na materijale iz kojih je izrađen. Moraju biti prirodni i ekološki prihvatljivi.

  zaključak

  Moderna raznolikost pribora za kolica omogućuje vam da šetnje ugodnijim i za bebu i za majku. Prilikom odabira takvih pribora posebnu pažnju treba posvetiti njihovoj kvaliteti, kao i materijalima iz kojih se izrađuju.

  15 glavnih parametara prilikom odabira savršene kolica za novorođenče

  Kolica su možda najvažnija kupnja novorođenčeta. Stoga, pitanje kako odabrati kolica za novorođenče, prije ili kasnije, diže se pred svim roditeljima, i bolje je tražiti odgovor na to čak i prije rođenja mrvica.

  Izaberite dobar kolica brzo i bez pažljivog proučavanja svih karakteristika je nemoguće. Uostalom, najstrože zahtjevi nametnuti su modelima novorođenčadi: uzimajući u obzir fiziološke karakteristike bebe, pouzdanost, kvalitetu i sigurnost.

  Kako bi dijete trebalo ugoditi majci i djetetu, potrebno je pažljivo razmotriti sve glavne vrste vozila, njihove prednosti i nedostatke, kao i uzeti u obzir savjete stručnjaka koji će vam reći što drugo trebate obratiti pažnju prije kupnje.

  Hitnost problema

  Ako idete na bilo koji forum majke, vidjet ćete da mnoge majke zbunjuju pojmove poput "baby carriage" i "baby carriage".

  Ova je razlika vrlo važna, jer djeca prvog mjeseca života imaju određene potrebe koje ne uzimaju u obzir vozila za dojenčad.

  Stoga, kolica za novorođenčad su, u širem smislu riječi, uređaji za nošenje djece od rođenja do 6 mjeseci. To je taj uvjet koji moraju imati na umu oni roditelji koji često pišu na forumu: "Pomozite mi da odaberem kolica za mrvice!"

  Nakon što se bavila osnovnim pojmovima, valja podsjetiti da kolica za novorođenče moraju biti različita u udobnosti - prije svega za najmlađe putnike. Potrebno je da kolijevka ima anatomski dizajn, štiti od nepovoljnih vremenskih uvjeta.

  Zato je glavni zadatak sjedišta za djecu osigurati toplinu u hladnom periodu i hladnoću u toplom vremenu, sklanjajući dijete iz vjetra vjetra, izravne sunčeve svjetlosti, oborina u obliku kiše i snijega. Zato postoje "zimski" i "ljetni" modeli.

  Osim toga, odgovor na pitanje kolica koja se odabire za novorođenče ovisi o uvjetima rada. Ako mama hoda uz ceste s dobrim asfaltom, onda značajke međuosovinskog razmaka ne igraju posebnu ulogu. Još jedan slučaj - off-road.

  Općenito, nijanse odabira kolica za novorođenče. Ali, budući da u ovom slučaju nema sitnica, u nastavku je cjelovit opis svih vrsta invalidskih kolica, značajke njihovih struktura i pregled najpopularnijih modela. Dalje!

  Kako odabrati pravi kolica: osnovni parametri

  Za bebu je hodanje na ulici vrlo važno. Shvativši to, mnoge su žene s bebom na otvorenom gotovo cijeli dan (ako to vrijeme dopušta). Zato mnogo ovisi o kvaliteti kolica za novorođenčad - uključujući i puni razvoj djeteta.

  Težina uređaja

  Naravno, preporučljivo je pokupiti laganu kolica za novorođenče, pogotovo ako obitelj živi u stambenoj zgradi i žena mora svakodnevno podići i spustiti dijete i njegovo vozilo (a ne samo jednom).

  Međutim, valja shvatiti da ako je težina transportnog uređaja preniska (ispod 8 kilograma), onda aktivno dijete, kada odrasta i počinje kotrljati i uskrsnuti, moći će okrenuti laganu kolica.

  veličina

  Neonatalna vozila ne mogu biti osobito kompaktna zbog okolnosti.

  Zato je potrebno pažljivo pristupiti mjerenju kolica prije kupnje.

  Jedna je stvar ako se stambena zgrada s teretnim dizalom uklapa u bilo koji, čak i najdimenzionalniji model. Ako nema takvog uređaja za podizanje, potrebno je izmjeriti opseg otvorenih vrata dizala za dizalo.

  Iskusni roditelji se savjetuju da mjere ne samo pojas, već i cijelu kabinu, budući da će jedan ili oba roditelja morati spustiti i podići kolica.

  To jest, morate uzeti u obzir da je cijela obitelj mogla otići u jednoj vožnji. Duljina veza u uobičajenom vozilu za novorođenče iznosi 80 centimetara, širine - do 40 centimetara.

  Šasija je nešto širi - do 52 centimetra. Vrata dizala obično se mogu otvoriti do 55 cm.

  kotači

  Većina novorođenčadi s invalidskim kolicima su opremljena međusobnom osovinom s četiri kotača. Danas možete kupiti modele s podvozjem s tri kotača, gdje su prednji kotači - zakretni. Prema proizvođačima, takve varijante vozila karakterizira bolja manevarabilnost.

  Međutim, recenzije roditelja pokazuju da nema nikakve posebne razlike između modela s četiri ili tri kotača. Neki korisnici su uvjereni da su potonji manje stabilni, ali ovo mišljenje nema osnovu.

  Najbolje kolica za novorođenčad imaju velike, pa čak i disk kotače. Ova značajka značajno povećava propusnost vozila i kakvoću amortizacije proizvoda. Osim toga, veliki kotači izgledaju prilično atraktivan.

  Tradicionalno razlikuju kotače od gume i plastike. Prvi se mora stalno pumpati, a njihova slaba točka je vjerojatnost probijanja. Plastični dijelovi su praktičniji, ali prevladavaju prepreke i dijete se osjeća manje udobno u njima.

  Značajke amortizacije

  Udobno kretanje iznimno je važno za novorođenčad, a to se postiže ublažavanjem udaraca i udaraca koji su uzrokovani grubom cestom (što nažalost nije neuobičajeno u našim uvjetima).

  Zato proizvođači veliku pozornost posvećuju amortizaciji, a pod utjecajem su materijala guma i veličine kotača, kao i posebnog mehanizma amortizacije.

  Trenutno, amortizacija vozila za bebu osigurava dva glavna mehanizma:

  • opruga skupina. U ovom slučaju uređaj je opremljen posebnim oprugama, prigušujući sve šokove i izglađujući mnoge nepravilnosti i nedostatke na cesti;
  • pojas. U tom slučaju, vez na ležištu s međusobnim razmakom s posebnim pokretnim remenima koji djeluju slično kao i opružni mehanizam.

  sezonalnost

  Pitanje kako odabrati ljetni prijevoz ili uređaj za zimsko razdoblje brine se mnogim roditeljima, budući da se vozila za novorođenče također razlikuju po sezonskom faktoru.

  Da biste utvrdili kada je udobnije koristiti kolica - zimi ili ljeti - morate pogledati oznaku. Međutim, dobri kolica obično pružaju maksimalnu udobnost za dijete u bilo kojoj sezoni. Za to, proizvođači isporučuju proizvod:

  • posebni vodootporni materijal, koji dodatno štiti od vjetra;
  • visoke strane;
  • izolirani rt za noge;
  • sustav cirkulacije zraka koji vam omogućuje održavanje optimalne temperature unutar kreveta, čak iu vrućem vremenu.

  Za zaštitu od neugodnih komaraca, ljetni modeli invalidskih kolica isporučuju se s mrežicom za komarce.

  Značajke olovke

  Da biste odabrali dječju kolica koja bi olakšala šetnju, morate pokušati s ručkom. Takav parametar kao visina svog položaja iznimno je važan za ergonomiju putovanja.

  Možete odabrati vozilo s ručkom koja je idealna za rast majke. Međutim, što učiniti ako je otac znatno veći od majke, a visina nositelja, koja je prikladna za ženu, donijet će nelagodu bračnom drugu?

  U ovom slučaju korisna funkcija, koja vam omogućuje podešavanje visine ručke. Ova značajka će također biti korisna ako je lift u kući uski: majka će jednostavno donijeti vozilo u nju i podignuti držač gore kako bi oslobodio prostor za sebe.

  Osim toga, neki modeli imaju flip handle koji omogućuje da dijete dijete sebe ili od sebe, štiteći ga od sunca ili vjetra. Takva funkcija je dostupna u modelima transformatora i uređaji za hodanje. U standardnim kolicima i modularnim invalidskim kolicima nije, ali u drugom slučaju sličan problem može se riješiti ponovnim postavljanjem jedinice.

  Idete na roditeljski forum, možete shvatiti da je mišljenje mame o reverzibilnim nositeljima dvosmisleno. Ponekad je ta funkcija vrlo korisna, ali češće je neprikladna jer vozilo postaje manje manevrirano kada pomaknete ručku.

  materijali

  Poklopac kolica za novorođenče odgovoran je za praktičnost i sposobnost hodanja s djetetom u svim vremenskim uvjetima.

  Zato su najkvalitetniji modeli vozila izrađeni od materijala koji su impregnirani tvarima koje štite od vlage, prljavštine i vjetra.

  Dobra kolica jednostavno se mogu brisati vani s salvama, a koža će opet biti čista i ugodna za oko. Ali boja premaza ne igra veliku ulogu, sve ovisi o sklonosti roditelja.

  Odgovorni proizvođači izrađuju podstavu u krevetu od prirodnih materijala - najčešće pamuka. Ova tkanina je ugodna u taktilnom planu, a upozorava i dijete na pelenskim osipima u slučaju vrućeg vremena.

  Osim toga, unutrašnje kućište kolijevke opskrbljuje sustav cirkulacije zraka koji osigurava svježi zrak zimi i ljeti.

  Sposobnost sklapanja kolica

  Klasične kolica za novorođenče praktički se ne zbrajaju. Jedini način da se vozila malo kompaktniji je uklanjanje kotača (međutim, ova metoda ne radi u svim slučajevima) ili kolijevka.

  Dodatna oprema

  Prije nego što odaberete dječji kolica za novorođenče, pažljivo se upoznajte sa svojim snopom. Mnogi modeli opremljeni su samo najpotrebnijim elementarnim priborom: kišni ogrtač, rt za noge, vrećicu za majku.

  Prvo i važno pravilo za roditelje je da što je dulje planirano upravljanje vozilom, širi opreme, to je kompletniji komplet dodataka i što je više funkcionalna invalidska kolica.

  Shopping Košare

  Učinkovitost takvih uređaja nije ni vrijedno razgovarati, jer oni mogu značajno olakšati roditeljski život. Možete pokupiti vozilo tkaninom ili metalnom košarom.

  Podnožje za staro dijete

  Ovaj pribor je najbolja opcija za one obitelji u kojima stariji dijete raste. Nije tajna da beba u dobi od 2 ili čak 3 godine može biti umorna i odbiti hodati. U tom će slučaju pomoć za bebe doći do spašavanja.

  Torba za mamu

  Najčešće je ova dodatna stavka povezana s kolicima za novorođenčad, međutim, postoje situacije u kojima nedostaje torbica ili ne odgovara ženi bilo kojim parametrima.

  U tom slučaju možete kupiti dodatnu opremu za svaki ukus i bogatstvo: postoje markirane (vrlo skupo) torbe i relativno jeftin pribor dostupan za prodaju.

  Sun Visor

  Dobro je, kad vozilo ima ne samo kapljicu, već i vizir.

  To dodatno štiti od sunčeve svjetlosti i izgleda znatiželjnih stranaca.

  Takav uređaj nalazi se na vrhu ugrađenog poklopca motora i pričvršćen je ispod okvira karoserije pomoću gumenih vrpci, koji moraju biti povezani s bravama.

  Na stranama ovog pribora postoje mreže koje omogućuju djetetu da gleda svijet oko interesa.

  Parenting Gauntlets

  Ovaj je pribor nedavno došao u modu, ali su ga odmah usvojili proizvođači vozila za novorođenčad i voljeli roditelji. U hladnoj sezoni pričvršćene su mu rukavice na kolicima.

  Pumpa za kotače

  Za vozila s kotačima na napuhavanje potrebna je pumpa. Često ovaj uređaj dolazi u kompletu s kolicima, kompaktan je u veličini, tako da ga možete sigurno staviti u torbu i odvesti je sa sobom da bude spreman za nestandardne situacije.

  Univerzalni kišobran

  Takav kišobran pomoći će u zaštiti majke i bebe od oborina i sunčeve svjetlosti. Pričvršćen je na ručicu ili na okvir kolica. Takav pribor izrađen je od kromiranog čelika, može se podesiti u dužini da se prilagodi visini majke.

  Koje su kolica za novorođenče?

  Odabir kolica za najmlađe putnike je kompliciran činjenicom da je uređaj podijeljen na nekoliko glavnih tipova - tradicionalni kolijevka, transformatori i modularni uređaj, koji uključuje dva ili tri različita bloka.

  Konvencionalno, kolica se mogu računati kao uređaji za prijevoz novorođenčeta, iako se u stvari obično orijentiraju prema djeci starijima od 6 mjeseci - tj. Putnicima koji već znaju zauzeti sjedeći položaj. Ipak, razgovarajmo o ovoj skupini invalidskih kolica.

  Da bi se ženama olakšalo kretanje po vrstama kolica za novorođenče, ispod je tablica s glavnim značajkama i parametrima.

  Dječja kolica

  Klasična kolijevka dizajnirana je posebno za novorođenčad. Mnogi stručnjaci vjeruju da je ova mogućnost najoptimalnija jer proizvođači invalidskih kolica ovog tipa uzimaju u obzir sve osobine male djece.

  Unatoč potrebi za bogatim mirazom za novorođenčad, bolje je odgoditi ostale troškove neko vrijeme, ali za kupnju invalidskih kolica što je ranije moguće. Kolica čak mogu zamijeniti krevet jer joj dizajn omogućuje da razbijete bebu i stavite ga na spavanje.

  Glavna značajka tradicionalnih vozila za novorođenčad je vrlo udoban volumen kolijevka, koji je montiran na križnom okviru. Ova vrsta kolica ima niz neporecivih prednosti:

  • pogodnost, koja se izražava u visokim daskama, impresivnom kapuljačom i velikim vezom;
  • dobra visina, zahvaljujući kojoj će dijete moći vidjeti majku, i bit će joj lakše zavojiti kako bi popravila deku ili dala bočicu;
  • tvrdo dno Ovo je vrlo važan parametar za invalidska kolica jer novorođenčad ima prilično slabu kralježnicu koja zahtijeva tvrdu i ravnu površinu;
  • dobar križ. Veliki kotači će se nositi sa svim lošim cestama, a izvrstan sustav deprecijacije omogućit će ne samo da prati dijete nego i da ga održi budnim tijekom putovanja;
  • Uklanjanje kreveta, koje vam omogućava da kolica postanu mobilnija (na primjer, smještena u automobilu) i pretvorite uređaj u gotovo tradicionalnu dječju krevetić;
  • voluminozne košare i torbe za kupnju i pohranu dječje odjeće.

  Ova vrsta vozila ima neke nedostatke:

  O tome kako odabrati kolica, nastavit ćemo. Sada je opisati jedan od najboljih modela invalidskih kolica, kolijevke.

  Inglesina Sofia Elegance

  Ako je stolica klasična među vozilima za novorođenčad, tada je ovaj model klasičan među svim kolijevkama, što je posebno popularno u 2016. godini.

  Kolica Inglesina Sofia Elegance

  U ovom uređaju, promišljen dizajn savršeno je kombiniran s izvrsnom upravljivosti i ergonomijom.

  Glavne značajke modela:

  • sposobnost prilagodbe glave;
  • jedinica za spavanje može se preurediti s lice / natrag u majku;
  • dobra apsorpcija udarca (proljeće);
  • četiri velika napuhavajuća kotača;
  • mogućnost uklanjanja i pranja premaza;
  • unutarnja obloga je izrađena od mekanog pamuka;
  • dostupnost klima uređaja.

  Komplet također uključuje madrac za mijenjanje, torbicu koja je idealna za dizajn invalidskih kolica i pumpa za napuhavanje kotača. Ako ne znate koliku kolica izabrati za svoje novorođenče u jesen i zimi, obratite pozornost na Inglesina Sofia Elegance.

  transformator

  Trenutačno takva vozila postaju sve popularnija zbog svoje svestranosti.

  Činjenica je da je moguće prilagoditi transformirajuću kolica kako u sjedećem položaju tako iu ležaju. To vam omogućuje da koristite prijevoz od rođenja do 36 mjeseci.

  Glavne prednosti ove vrste vozila za dijete uključuju sljedeće čimbenike:

  • uštede jer roditelji ne trebaju dodatno kupiti kolijevku ili kolica za hodanje;
  • sposobnost okretanja ručke za promjenu položaja;
  • možete ukloniti neke od elemenata koji pomažu smanjiti težinu proizvoda;
  • nekoliko položaja za dijete koje već znaju sjesti;
  • kompaktan dodatak, koji vam omogućuje da pohranite kolica bez ikakvih problema čak iu malim prostorima i prevozite u prtljažniku.

  Međutim, važno je shvatiti da za univerzalnost morate žrtvovati nešto. Stoga stručnjaci u ovom tipu invalidskih kolica nalaze nekoliko značajnih nedostataka:

  • prilično impresivna težina;
  • malu veličinu sjedala, tako da će dijete u zimskoj odjeći biti neugodno;
  • nisko slijetanje, niske strane;
  • površina kolijevke nije baš ravna (iako se taj nedostatak može ispraviti kupnjom čvrstog madraca, ali to će još više učvrstiti kolijevku);
  • nedovoljna deprecijacija, poteškoće u ljuljanje djeteta (sve ovisi o kvaliteti modela).

  Kako odabrati transformatorsku karoseriju? Uz sve jednake izvore podataka, bolje je davati prednost dobro poznatom proizvođaču koji se dokazao kao visokokvalitetni modeli.

  Gesslein f4

  Ovo vozilo može se klasificirati kao "nije ubijeno". Kočija će vjerno služiti za nekoliko generacija djece na štetu najviše kvalitete i svestranosti.

  Kolica Gesslein F4

  Prikladno za bebe od rođenja do 48 mjeseci. Kolica su kompatibilna s automobilskim sjedalima kategorije "0+" (trebat će vam odvojeni adapteri). Sadrži i prikladnu torbu u kojoj možete pohraniti sve predmete za dijete.

  Glavne značajke modela:

  • lakoća (ova kolica povoljno se uspoređuju sa svojim "braćom");
  • upravljivost;
  • sposobnost reguliranja leđa i trkaćih ploča;
  • veliki napuhani kotači;
  • sklopivi tip "knjiga";
  • prisutnost više stupnjeva zaštite: branik, inguinalni pojasevi, prsni pojasevi.

  Zahvaljujući dobro osmišljenom ventilacijskom sustavu, klima u invalidskim kolicima je uvijek optimalna. Dakle, takvo vozilo idealno je za novorođenče u proljeće i ljeto, posebno u vrućem vremenu.

  Možda je jedina negativna (ali značajna) ovog modela vrlo visoka cijena. Ako niste spremni platiti oko 40.000 rubalja za kolica, odaberite jeftinije mogućnosti jer je tržište transformatora za novorođenčad jednostavno ogromno.

  Modularne kolica

  Modularna vozila nisu jeftina, ali zaslužno su popularna. Glavna prednost je mogućnost instaliranja nekoliko blokova na jednoj međupohonu odjednom.

  U varijanti "2 u 1" predviđeno je kolijevka i modul za šetnju. Modeli "3 in 1" uključuju sposobnost ugradnje na šasiju i auto sjedalo, koje je obično namijenjeno za bebe od rođenja do jedne godine.

  Svaki roditeljski forum ukazuje na to da neke majke zbunjuju modularne alate s transformatorima. Razlika između njih je da se prvo ne zbraja. Promjena funkcionalnosti obavlja se mijenjanjem blokova.

  Glavne prednosti modularnih kolica:

  • prilika za spremanje, kao zasebni kolijevka, kolica će koštati više;
  • vez je prostran, dubok, ima tvrdo dno;
  • možete nositi kolijevku ili auto sjedalo s djetetom za spavanje;
  • veliki široki kotači koji povećavaju upravljivost i manevriranje;
  • relativno mala težina.

  Postoje modularna vozila i neke nedostatke, na primjer:

  • veća cijena (usprkos kompatibilnosti nekoliko blokova odjednom);
  • impresivne dimenzije;
  • neugodnosti u pohranjivanju više modula.

  Kako odabrati kolica 2 u 1 i što tražite u ovom slučaju, razmotrite primjer Tutis Zippy New (2 u 1) Litvanskoj marki. U nastavku je kratak pregled ovog vozila.

  Tutis Zippy Novo (2 u 1)

  Relativno jeftin kolica litavskog proizvođača zaslužno su popularni kod domaćih roditelja. Ovaj model razlikuje se od dobro osmišljenog dizajna, dobre stabilnosti i dobrog dizajna.

  Kolica Tutis Zippy Novo (2 u 1)

  U setu se nalazi kolijevka, hodnički modul, kapa i pregača za oba bloka, mrežu za komarce, kišni ogrtač, košaru za kupnju i veliku torbu za majku.

  Glavne značajke modela:

  • prilagodljivost amortizacije, ovisno o pokrivenosti cesta;
  • prednji kotači koji se mogu zakretati, koji se mogu po potrebi učvrstiti;
  • jednostavnost konstrukcije zbog profila aluminija;
  • impregnacija sa srebrnim ionima unutarnje obloge basineta;
  • materijali kolijevke i šetališta prirodni;
  • Sigurnosni pojasevi u 5 točaka u modulu sjedala.

  Koje kolica odabrati?

  Strogo govoreći, kolica nisu vozila za novorođenčad, jer, kao što je gore navedeno, u takvim uređajima bebe sjednu. Stoga, kolica za hodanje zaslužuju zaseban ozbiljan razgovor, ali ovdje imamo na umu glavne nijanse.

  Vozila za bebe ove vrste mogu se podijeliti u nekoliko kategorija prema karakteristikama kao što su:

  • sezonski faktor;
  • značajke kotača;
  • sklopni mehanizam.

  Glavne razlike zimskih kolica su izolirani pokrovi, veliki kotači i ojačana šasije. Modeli za zimu su vrlo otporni, ali imaju impresivnu težinu. Možete kupiti i laganu verziju.

  Kolica za ljetne šetnje imaju mali kotači, malu težinu i kompaktnu veličinu. Osim toga, obično su jednostavni za odlaganje, što olakšava transport i pohranu.

  Štap za šetnju za šetnju naliježe uzduž osi, ovaj dizajn je lakši, idealan za aktivne roditelje koji su u stalnom pokretu. Sjedala obilježena nedovoljnom krutost.

  Najbolji "limenke"

  Pitanje o tome kako odabrati pravi štapić za šetnju brine mnoge roditelje koji vole dugu šetnju. Prije svega, treba obratiti pažnju na snagu strukture i njezinu pouzdanost. Naravno, troškovi igraju ulogu, ali većina tih uređaja je jeftina.

  Kolica Inglesina putovanja

  Ako i dalje ne znate kako odabrati kolica za trbuh, pogledajte sljedeće dojenčad vozila (proizvodi su bili u velikoj potražnji i 2015. i 2016.):

  • Inglesina Trip;
  • Peg-Perego Pliko Mini;
  • Hauck Torro;
  • BabyHit pogon;
  • Peg Perego Si.

  Među tim modelima dostupni su i pristupačne mogućnosti koje su prikladne za obitelji s niskim primanjima, a vrhunske kolica, koje su prilično skupe.

  Najbolje "knjige"

  Ako želite kupiti pouzdaniju verziju rekreacijskog vozila, vrijedi se zadržati na modelima s mehanizmom "knjige". Oni su izdržljiviji, ali ipak prilično lagani i kompaktni.

  Kolica Capella S-901

  "Knjiga" kolica je bolje kupiti poznati brand. Među najpopularnije opcije uključuju:

  • Capella S-901;
  • BABYZEN YOYO;
  • Chicco Jednostavnost;
  • CAM Cortina Evolution X3 Tris (3 u 1);
  • Inglesina Espresso.

  Izaberite najbolje od ovih modela pomoći će svim roditeljskim forumima u kojima mame dijele svoja pojavljivanja. To će izbjeći neke pogreške i uzeti kolica koja je najprikladnija za vas i vaše dijete.

  Kako odabrati kolica za blizance?

  Ako roditelji s jednim djetetom mogu priuštiti gotovo bilo koju verziju vozila, u slučaju dvostruke sreće, trebate više vremena za odabir najbolje kolica.

  "Vlak"

  U tom slučaju, kolijevci ili moduli zadovoljstva postavljeni su jedan iza drugoga. Takva vozila razlikuju se od njihovog izduženog dizajna, ali njihova širina ostaje standardna.

  Popularni modeli:

  • Peg-Perego Duette SW;
  • iCandy Peach Blossom Twin;
  • FD-dizajn (zumiranje).

  Takvi uređaji su drugačiji raspored djece. U različitim uređajima, bebe se mogu staviti licem u lice, natrag u leđa ili biti izravno iza drugih.

  Osim toga, položaj slijetanja u visinu može se razlikovati. U nekim modelima nalaze se na istoj razini, u drugima - jedna kolijevka može biti nešto veća od druge.

  Ipak, "vlakovi" imaju određene nedostatke. Takvo vozilo je teško rasporediti, podići se uz rub pločnika. A starija djeca će raspravljati o tome tko će sjediti ispred ili iza. Usput, roditelj na prednjem koljevu mnogo je teže kontrolirati.

  "S jedne strane"

  Vozila za blizance sličnog dizajna odlikuju se činjenicom da su djeca smještena jedan uz drugoga, simetrično. To znači da duljina takvih invalidskih kolica ne prelazi standardne pokazatelje, ali je širina gotovo udvostručena.

  Kolica "Side by Side"

  Popularni modeli:

  • Slaro Indigo Duo;
  • JUMPER DUO VOLIM DJEVOJKE (Tako);
  • Geoby SD593E;
  • TFK Twinner Twist Duo.

  Među prednostima takvih modela moguće je izdvojiti udoban položaj djece, nedostatak sporova oko "privilegiranog" mjesta. Osim toga, obje se djeca nalaze u zoni vidljivosti, tako da roditelj kontrolira sve.

  Među minuses uključuju težak dizajn. Nisu svaka vrata (uključujući vrata dizala) propustiti takav uređaj.

  transformator

  Takvi uređaji podložni su promjenama na temelju zahtjeva roditelja i djece. Na istoj strani miša, možete kombinirati različite položaje kolijevka i pješačkih mjesta: mogu se postaviti "vlakom", jedan do drugog.

  Osim toga, u promjenjivoj kolicima za blizance, moguće je promijeniti položaj svake bebe u smjeru putovanja ili protiv putovanja vozila.

  Među modelima transformatora može se identificirati:

  • Brevi Ovo Twin;
  • Tako Duo Vozač Korak prema budućnosti;
  • Valco Baby Zee Spark Duo.

  Prednosti takvih uređaja su očite: roditelj može oblikovati svoj dizajn za vlastite potrebe, postavljajući najpovoljniji način za svaku situaciju.

  Nekoliko važnih koraka prilikom odabira kolica

  To je zanimljivo! Bugaboo je vjerojatno jedan od najvažnijih robnih marki dječjih kolica, jer je odabran od strane mnogih starih roditelja. U takvim vozilima vozio se djeca Gwena Stefanija, Eltona Johna i kraljevskog para - princ William i Kate Middleton.

  Ali to su zvijezde, kažete, i bit ćete posve u pravu. Kako podići kolica "pukih smrtnika"? Trebao bi koristiti jednostavan algoritam.

  1. Zaustavite se na jednom od tri glavna tipa invalidskih kolica za novorođenčad: kolijevke, transformatorske uređaje ili modele s više modula.
  2. Ako živite u stambenoj zgradi s liftom, unaprijed izmjerite širinu vrata dizala. To će eliminirati pogrešan izbor kolica.
  3. Razmotrite sezonski faktor. Doista, ovisno o sezoni koja će imati prvu polovicu života, trebate odabrati ljetni ili zimski (zagrijan) kolica. Tu su i sve sezone opcije.
  4. Zaključavanje na papir bitne karakteristike željenih akvizicija: cijena, vrsta i broj kotača, regulacija ručke, dostupnost pribora, itd i boja kože.
  5. Odaberite nekoliko opcija koje bi najbolje odgovarale vašim potrebama i odgovaraju potrebama novorođenčeta.
  6. Lutati po tematskim forumima, ostavite zahtjev „savjetovati najbolji model od nekoliko mogućnosti,” Studija mišljenja o odabranim uređajima, video, mane pažljivo učenje. Važno je donijeti konačnu odluku.
  7. Ispitajte željeno vozilo "uživo" (ako ćete kupiti u trgovini, a ne online). Za to morate ga pogledati izravno u utičnicu.
  8. Prije kupnje, važno je proučiti cijelu kolica - od napa do kotača. Pažljivo proučite materijalni, glatki pokret, rad različitih mehanizama.

  Gdje kupiti kolica za bebu?

  Ako imate vremena i ti „jučer” ne trebaju invalidska kolica, preporučujemo kupiti ovaj dodatak u online trgovini, kao što postoje dvije očite prednosti: niža cijena i više izbora.

  Pogotovo za čitatelje našeg portala, napravili smo izbor dječjih pouzdanih online trgovina gdje možete kupiti kolica bez rizika i na prilično razumnu cijenu s dostavom u bilo kojem gradu Rusije.

  1. Popularna njemačka mrežna trgovina dječjih proizvoda Maxis Babywelt. Ako još uvijek ne znate da je puno isplativije kupiti dječje proizvode izravno u Europi, onda ste sretni - sada ste jedan od nas! Zašto ovo mjesto? Posve je na ruskom (čak i odgovori na službu podrške na našem materinjem jeziku). Cijene za dječje proizvode znatno su niže nego čak i na ruskim online trgovinama (a da ne spominju lokalne dječje trgovine offline). Europski PDV od 19% automatski se oduzima od cijene robe. U Njemačkoj je kontrola kvalitete dječjih dobara znatno veća. Plaćanje se vrši uobičajenom bankovnom karticom rublja s uobičajenom pretvorbom u eur bez skrivenih naknada (potvrđen!). Dostava - ruski pošta ili DHL (oko 2-3 tjedna). Pa, ako odaberete proizvod njemačkog podrijetla, onda nema sumnje da je kupujete izravno u Njemačkoj.

  2. Za one koji ne žele čekati 2-3 tjedna ili žive u Moskvi, postoji dobra stara ruska mrežna trgovina dječjih dobara s velikim izborom invalidskih kolica. Besplatna dostava u Moskvi kada naručujete od 2000 rubalja.

  3. I još jedna jednako popularna online trgovina dječjih dobara, koja ima ogroman maloprodajni prostor u 76 gradova Rusije!

  Glavni kriterij u ovom izboru bio je pouzdanost tvrtke, širina izbora invalidskih kolica i cijena.

  Kao zaključak

  Najbolja kolica su ona u kojoj će se novorođenče osjećati tako udobno da će spavati gotovo cijelu šetnju bez najmanjih neugodnosti. Međutim, ne bismo trebali zaboraviti na sebe, jer u većini slučajeva majka će morati voziti ovo vozilo.

  Ako ste odlučili koristiti istu kolica za cijelu ranu dob, valja razmotriti nabavu transformatora. To će koštati malo skuplje, ali će omogućiti prilagodbu strukture potrebama djeteta i roditelja.

  Druga mogućnost je modularni uređaj, koji je također vrlo svestran. Promjenom blokova možete postaviti postolje u kolica i sjedalicu za automobil možete postaviti na osovinski razmak.

  Kao što vidite, opcije za kolica za težinu novorođenčadi. Izbor će ovisiti o mnogim čimbenicima, no važno je zapamtiti: duge šetnje u kvalitetnom vozilu ojačavaju zdravlje i poboljšavaju razvoj djeteta. Prošećite s dobrom kolicima i sretni!

  15 najboljih dječjih kolica

  Kriteriji za odabir najbolje kolica za novorođenče

  Odabir kolica za novorođenog malog čovjeka je vrlo težak zbog raznovrsnosti tipova, dizajna i dodatnih mogućnosti koje roditelji nude kod proizvođača ovog dječjeg prijevoza. Kako bi se odabrala najbolja, stručna cijena privukla je pozornost na sljedeće ključne kriterije za kupnju invalidskih kolica:

  Udobnost i sigurnost za bebu. To bi trebalo uključivati ​​veliki i izolirani krevet s tvrdim stranama i prilagodljivu ventilaciju, duboko napa i kapu s vjetrovima širokog savitljivog jezika te mekani jastučić.

  Praktičnost za roditelje. To su manevriranje, prohodnost, jednostavnost presavijanja i transport, podešavanje položaja ručke, veličina košare, prozor za pregled i dodatne opcije koje olakšavaju korištenje kolica.

  Vrsta kolica: kolijevka ili univerzalna kolica. Kolijevci su idealni za bebe zahvaljujući tvrdom i ravnom krevetu, visokim stranama i dubokom napa. Oni se razlikuju po prohodnosti, mekanom tečenju i jednostavnom pouzdanom dizajnu. Međutim, oni su teški, ne manevrirani, a njihov je životni vijek kratak: čim beba počne sjediti, trebat će prijevoz s drugim karakteristikama. Prednosti prijevoza 2 u 1: univerzalnost, profitabilnost (prosječna cijena seta je približno jednaka cijeni kolijevke), manevriranost, razna tehnička rješenja. Nedostaci: manji propusnost i potreba za pohranjivanjem nekorištene jedinice negdje. Osim toga, pješački blok kupljen u budućnosti možda neće voljeti ni majka ni dijete. Ova vrsta univerzalnih invalidskih kolica, poput transformatora, tradicionalno se ne preporučuje za novorođenčad, no među njima je i "Expert cijena" pronašao uzorke koji zaslužuju našu pažnju.

  Koji proizvođač dječjih kolica odabrati?

  Voditelji tržišta u baby carovima su Italija (Peg Perego, Chicco, Inglesina), Njemačka (Hartan), Engleska (Silvercross), Portugal (Bebecar). Oni nude najbolju kvalitetu u srednjim i visokim kategorijama cijena. Istodobno, talijanski dizajni su dobri za ljeto i izvan sezone, a engleski su posebno praktični, njemački se mogu pohvaliti najboljom kvalitetom, a portugalski - funkcionalnost.

  U posljednjih nekoliko godina proizvođači poljskih proizvođača primjetno su se privukli europskim čelnicima: TAKO, Lonex, Caramelo, Roan, Baby Design i drugi, proizvodeći ne samo visoke kvalitete, već mnogo pristupačnije univerzalne modele. Njihova glavna prednost i razlika od europskih invalidskih kolica (osim cijene) je njihova prilagodba uvjetima loših ruskih zime. Proračunski modeli prihvatljive kvalitete uključuju kineski (Baby Care, Geoby) i ruski (Little Trek, Strijelac) koji nisu skupi za kupnju i "nije loše izbaciti".

  Kakva kolica je bolje kupiti - skupo ili ne?

  Odgovor na ovo pitanje ne ovisi samo o iznosu novca u novčaniku, već io trezvenom izračunu roditelja. Što plaćamo za kupnju skupe kolica? Naravno, za visoku kvalitetu i snagu materijala i mehanizama, stilski i prepoznatljiv izgled, izrada najmanjih nijansi. Poštovane kolica dokazanih svjetskih marki su izdržljive i sposobne vjerno služiti za nekoliko djece, pa čak i za nekoliko generacija. Istovremeno, potrebno je razumjeti da plaćamo ne samo za kvalitetu, već i za ime. Neki roditelji trebaju kolica za "brand", ostali su ravnodušni prema velikim imenima, a dijete možda ne brine.

  Međutim, valja razmatrati da skupe kolica nisu idealne. Na primjer, talijanski krik, engleski su teški, a Nijemci nisu dovoljno izolirani za ruske zime. Moguće je da kolica jednostavno ne vole dijete ili smeta roditeljima. Stoga ne biste trebali boraviti na skupim robnim markama, oslanjajući se na njihovu "neuništivu". Raspon jeftinih invalidskih kolica neusporedivo je širi, i iako su tehnički inferiorni od skupih modela, dobre poljske, ruske i kineske verzije izgledaju sjajno i prilično su sposobne udobno prevrtati 1-2 beba tako da mogu sigurno ići na "odmor". U tom smislu, "Stručne cijene" savjetuju pri odabiru kolica biti vođena ne po cijeni i brand, već po udobnosti i funkcionalnosti određenog modela.

  Najboljih 15 najboljih dječjih kolica

  Expert cijena je odabrao 15 najkvalitetnijih i najpopularnijih u 2017-2018. kolica za novorođenčad.

  Za šetnju s novorođenčad. U kočiji iu automobilu

  Dnevne šetnje su potrebne za dijete i vrlo su važne za njega. Uz snažnu kolica u bilo koje doba godine, dijete i njegova majka također će uživati ​​u šetnji.

  Ekaterina Belova
  Merchandiser, Moskva

  Sa sigurnom i sigurnom auto-stolicom, mrvica može sigurno voziti u automobilu, čak i na velikim udaljenostima. Ako je potrebno donošenje kratkog "bacanja" s djetetom u kliniku ili u trgovinu ", tada će vam sredstva za nošenje djece biti vrlo dobrodošla.

  Mi se vozimo u kočiji

  Kupnja broj jedan za hodanje s djetetom, naravno, kolica. Njezina je zadaća pružiti djetetu udobno kretanje i zdrav san na otvorenom, u kombinaciji s udobnošću za majku. Kakva kolica odabrati iz velikog broja predloženih modela?

  Najbolja opcija za novorođenčad je klasična kolica. Njegove glavne prednosti - dobre propusnosti, visoka pozicija sjedenja i prostran koš-kolijevka s glatkim tvrdim dnom, veće i dublje kolijevci, to bolje: korištenje kolica može biti duži, dijete će biti prikladan u zimi, unatoč obilju tople odjeće, a ne vruće ljeto - jer postoji dovoljno prostora za cirkulaciju zraka.

  Kolijevci mogu imati niz vrlo korisnih svojstava. Na primjer, uklonjiva podstava kolijevke i madraca mogu se oprati, tako da možete biti mirni o higijeni dječjeg kreveta. Sustav kontrole klime osigurava optimalnu unutarnju mikroklimu u "kabini" kolica: prilikom pomicanja, protok zraka slobodno ulazi (izravno na dijete) kroz posebne otvore za dovod zraka smještenih na dnu kolijevke, a izlazni zrak se tijekom postupka disanja izvlači. Zahvaljujući tome, dijete, čak i ležanje u potpuno zatvorenom kolijevku (poklopac je podignut, ugrađen pretinac, postavljen je kišni pokrov) neće imati nedostatak svježeg zraka. Unutarnji prilagodljivi stražnji dio kolijevke omogućit će vam lagano podizanje djeteta za hranjenje ili bolji pregled dok je budan. Kolijevka za ljuljanje ima blago konveksnu podlogu, tako da se može koristiti kao kućni krevetić i lagano kretati vašu bebu. Pomoću ugrađenih ili uklonjivih ručica može se nositi košarica s djetetom. Zbog svega, "klasici" imaju, možda, samo jedan nedostatak - velike dimenzije i težina, što stvara probleme s izlazom na ulicu. Ponekad je teško za mamu sami uzeti "upakiranu" kolica za šetnju i vratiti je natrag. Osim toga, zbog široke podloge, ne smije se nalaziti u vratima ili malom dizalu (to su dimenzije bolje mjeriti unaprijed, tako da neće biti neugodnih iznenađenja pri zaglavljanju).

  Ukoliko, uz kolijevku, ugrađuju i ugostiteljsko sjedalo, onda već govorimo o univerzalnom kolicima s 2 u 1. Kada beba raste, kolijevka se skida s kućišta i zamjenjuje ga zadovoljstvom, što znači da dijete u kolicima može teoretski voziti od rođenja do 2-3 godine. Međutim, iskustvo pokazuje da čim dijete počne pouzdano gazi nogama, kupio je još jednu, lakši i kompaktniji kolica - u njemu on će moći izaći na vlastitu sjesti i natrag bez pomoći. U isto vrijeme, dijete će morati biti izvučeno iz hodnika, postavljeno na visoki klasični podvozje, i to je još uvijek teško i nije baš pogodno.

  Vagona „3 u 1” može biti instaliran na podvozju drugog modula - dijete kategorije Auto sjedala 0+, koji se često prodaju u setu zajedno s drugim komponentama. Ova kombinacija je namijenjena djeci koja često moraju voziti u autu. Neke marke nude drugu inačicu univerzalnih invalidskih kolica. Šasija, kolijevci, sjedala za uživanje i sjedala automobila se prodaju zasebno, a mnogi su njihovi modeli međusobno kompatibilni. Roditelji mogu "sastaviti" kolica po želji. Na primjer, vaš omiljeni model kolijevke ili pješačka viseća mreža može se instalirati ne samo na klasičnu šasiju, već i na kotačima s tri kotača ili na laganom, pa čak i na šasiji šasije.

  Transformator je "laganje" i "sjedenje" kočenje u jednom slučaju. Kako bi novorođenče moglo ležati u transformatoru, stražnja kolica se pričvršćuju na vodoravni položaj, a za bebe koji mogu sjediti, naslon sjedala može se podići na položaj za sjedenje ili ležeći položaj. Na mnoge načine, transformatori su prikladni i praktični. Prvo, to je jedna od najpristupačnijih i najisplativijih vrsta kolica, koja pokriva sve dobne kategorije - od rođenja do tri godine. Drugo, u usporedbi s klasicima, transformator je lakši i kompaktniji. Također je vrijedno napomenuti praktičnost okretne ručke i prisutnost u inačici ugradbenih sigurnosnih pojaseva. Izmjenjivi dijelovi, izolacija, velika kapuljača i rt na nogama čine transformator za sve sezone. Međutim, postoje i nedostaci, od kojih je najozbiljnija - zbog nemogućnosti sklopivi dizajn „tijelo” kako bi se osiguralo dijete savršeno glatka krevet. U tom smislu, poželjno je modelirati s unutrašnjom omotnicom umetnutom unutra, koja ima tvrdo dno. Još jedna točka: transformator u položaju "kolijevka" je tijesan i nije dovoljno dubok, što se posebice osjeća u zimskim mjesecima kad dijete kreće u toploj odjeći i pokrivaču. Mnogi roditelji nisu zadovoljni s prilično niskim slijetanjem kolica (majka se mora previše naginjati prema djetetu) i čvrstu suspenziju (dakle, prohodnost kolica je još gore, a ona jedva mijenja s jedne na drugu stranu).

  Kupujemo kočiju

  Odabir kolica (bez obzira radi li se o klasičnom, karavanu ili transformatoru), morat ćete procijeniti njegovu vožnju sa strastima. Naravno, invalidska kolica na laganom kućištu s malim kotačima i sposobnost brzog udara impresionira svojim laganošću i kompaktnošću. Možda za bebu rođenu u proljeće ili ljeto i uglavnom hodanje u dvorištu, gradskim pločnicima i uličicama javnog vrta, prikladna je opcija lagana kolica s kolijevkom ili transformacijskim tijelom. Ako kolica imaju široku podlogu, velike pneumatske gume s ojačanim gaznim slojem, onda se pretvara u pravi teren za sve terene: stabilan i pouzdan, lako će prevladati snježne pomične daske i zmaj. Ljeti je zadovoljstvo prošetati djetetom kroz šumu, da se opustite izvan grada: dobar bočni automobil neće se bojati šumskih staza, šljunčanih i šljunčanih staza. Mehanički apsorberi su odgovorni za glatkoću: mrvica neće biti uznemirena treseći se čak i izvan terena, a ako iznenada rasprsne u suzama, lakše će ga smiriti ako postoji mogućnost da pumpa vozilo natrag i naprijed, s jedne na drugu stranu, pa čak i gore i dolje.

  Podvozje invalidskih kolica za novorođenče ne samo da može biti tradicionalno četiri kotača. Kolica s triciklima i dvostruka prednja invalidska kolica već su postala vrlo popularna.

  Odabir prikladnog modela dječjeg vozila trebali biste se zanimati za svoje "svakodnevne" značajke. Ručka koja se podesiva po visini, prostrana košarica za prtljagu, dodatni džepovi na presvlaku, vrećica za mama i set dodataka (kišni poklopac, mreža za komarce, topla omotnica) čine kolica udobnom i sve sezone za upotrebu. Ako je potrebno, morate odmah kupiti te dodatke.

  Prodavač je u trgovini dužan pokazati kolica u akciji: pokazati kako je montirana, presavijena, kako se mijenjaju položaji naslona, ​​koraka, ručica itd. Istovremeno, potrebno je obratiti pažnju na činjenicu da svi mehanizmi transformacije rade jasno, bez ikakvih zvukova (cvrčanje, pucketanje) i nepotrebnih napora. Kada kupujete, morate pregledati kolica i "pokušati" to za sebe: to je pogodno za majku da upravljaju, da je lako odustati i razviti kolica. Potrebno je provjeriti funkcioniranje kočnice, bilo da se vozilo vodi do kraja tijekom vožnje, da li kotači vise itd. Moramo pokušati bacati ručku, tresti kolica, pričvrstiti i odvojiti odvojive dijelove. Nema pritužbi? Zatim slobodno platite za kupnju, provjeru opreme i dostupnost instrukcija.

  Sigurna udobnost u automobilu

  Za putovanja s djetetom, poželjno je opremiti unutrašnjost automobila s nekim dodatkom. Na stražnjim prozorima treba objesiti sunčane prozore. Posebno ogledalo za praćenje djeteta koje sjedi na stražnjem sjedalu omogućit će vozaču da zadrži dijete na vidiku. Na stražnjoj strani prednjeg sjedala, organizator možete objesiti džepovima. Ugrađeni u njemu potreba za skupim stvarima :. igračke, knjige, bojice, maramice, boca pića, itd, itd - uvijek pri ruci. Da bi beba mogla disati svjež zrak i bez prašine u automobilu i dobro se osjećati čak i tijekom dugih putovanja, korisno je koristiti ionski čistač i / ili ovlaživač zraka u kabini, radeći od upaljača za cigarete. Dječja hrana toplija mrvica će uvijek imati toplu hranu i piće. Na stražnjem prozoru automobila možete staviti naljepnicu koja upozorava da dijete vozi u autu.

  Nosimo u autu

  Uvođenjem novih pravila na cesti, koja se primjenjuje od 1. siječnja 2007., za sigurna auto putovanja, zajedno s djetetom, roditeljski vozači morat će se pobrinuti za stjecanje posebnog ograničenja. Za novorođene bebe nude se 3 opcije: prijevoznik (grupa 0), auto sjedalo (grupa 0+) ili grupa sjedala za automobil 0 + / 1.

  Nosač automobila (grupa 0) namijenjen je za bebe od rođenja do 6-9 mjeseci (težine do 10 kg) i posebna je košarica s krutim kalupom od plastike otpornog na udarce i set trake za pričvršćivanje (može se prodati odvojeno). Stavite na kompatibilnu šasiju kolica, dječji nosač se koristi za hodanje kao i obično. U kabini automobila avtolyulka instaliran i osiguran na stražnjem sjedalu. Pomoću sigurnosnih pojaseva pričvršćuje se na standardne sigurnosne pojaseve vozila i sigurno ih drži. U samom nosaču automobila dijete je fiksirano s unutarnjim pojasom za pojas, a za zaštitu glave osigurava se posebna mekana košuljica. Usput, tako da dijete ne pate u slučaju bočnog sudara, preporučuje se ugraditi nosač automobila na glavu vrata automobila.

  UPOZORENJE! Opasno je prevoziti dijete u automobilu u uobičajenom koljevku iz kolica ili u omotnici!

  Auto sjedalo (skupina 0+) je prijenosni auto sjedalo namijenjeno djeci od rođenja do jedne i pol godine (do 13 kg). Kod nošenja bebe nalazi se u fiziološkom položaju koji se naslanja. Za udobnije postavljanje novorođenčeta u sjedalima automobila osigurana je poseban ergonomska košuljica. Međutim, roditelji ne smiju zaboraviti da djeca koja još nisu u stanju sama sjesti trebaju provesti više vremena ležeći na ravnoj horizontalnoj površini. Stoga se preporučuje korištenje automatske opreme za kratke izlete, čije vrijeme putovanja ne prelazi sat vremena. Automobilska sjedala ove težinske grupe mogu se postaviti i na stražnjoj strani i na prednjem sjedalu automobila, ali uvijek samo prema smjeru vožnje. Pri nosi se dijete drži ugrađenim pojasom u obliku slova Y ili pet točaka, a sam auto sjedalo je fiksiran u automobilu s redovitim sigurnosnim pojasevima ili postavljen na posebnom postolju koji je stalno fiksiran i uvijek može biti u autu. Zahvaljujući ovoj prilagodbi, stolica će jednostavno stati u bazu, bez uporabe pojaseva svaki put. Ovisno o modelu sjedala automobila, baza se prodaje zajedno s njom ili je kupljena zasebno, fiksirana je u automobilu pomoću standardnih pojaseva ili Isofix sustava.

  Auto sjedalo 0+ je višenamjenski i može se aktivno koristiti izvan automobila. Dakle, možete nositi dijete u njemu. U tom smislu, kada kupujete vrijedno paziti na težinu nošenja. Kod kuće, ovo se auto sjedalo koristi kao stolica za ljuljanje. Vođenje "putničkog sustava" može se ugraditi na šasiju kolica ili izravno na laganu kolica kako bi dijete moglo hodati na sjedalu automobila. Dakle, za nošenje, trebat će vam odgovarajući pribor. Dakle, flip vizir skriva dijete od sunca, za komarce će eliminirati dosadne komarce, kiše će štititi od kiše pregača nozi će štititi od vjetra, toplo koverti toplo u hladno, unutarnji poklopac godine „prozračna” tkanina neće dopustiti mrvice znojiti na vrućini. Naravno, prikladnije je ako većina pribora bude u setu s naslonjačem.

  Auto sjedala skupine 0 + / 1 već nalikuju na odrasle auto sjedalo, samo vrlo mali, namijenjen za djecu od rođenja do 4 godine (težine do 18 kg). Za novorođenčad, naslonjač je ugrađen u automobil s leđima u smjeru putovanja. Za njih je osigurana ergonomska košuljica, smanjujući unutarnji prostor stolice i pružajući priliku da promijeni kut straga tako da mrvica može biti u maksimalnom horizontalnom položaju. Kada beba ima oko godinu dana, sjedalo za njega u automobilu mora biti preusmjereno od strane osobe u smjeru putovanja. Stolice ove grupe fiksirane su sigurnosnim pojasevima automobila ili s Isofix sustavom i imaju unutarnje sigurnosne pojaseve.

  Kupujemo auto sjedalo

  Potvrda da je sjedalo za automobil prošlo sve potrebne testove i da udovoljava europskom standardu sigurnosti jest prisutnost sljedećih oznaka: ECE R44 / 03 (vrijedit će do 2009.) ili ECE R44 / 04 (novi standard koji je stupio na snagu od 2005.).

  Auto sjedalo bi trebalo biti udobno za dijete. Anatomski dizajn, ventilirani leđa, udaljiti za presvlake za pranje, ugodna na dodir materijala omogućit će vaše dijete biti sretni da sjedi na stolici, duboko sadnju i „grle” dizajn pružiti maksimalnu sigurnost i zaštitu glave, vrata i ramena u bočnih sudara, a ako beba spava, njegov glava neće saviti na jednu stranu.

  Bolje je davati prednost poznatim robnim markama i dućanima u trgovinama gdje možete dobiti sveobuhvatne informacije o svakom modelu sjedala automobila iz ponuđenog raspona.

  Sjedište automobila mora biti popraćeno uputama na ruskom i detaljnom instalacijskom shemom, a na stolice s pričvršćenjem Isofix, nalazi se i popis kompatibilnih marki automobila.

  Rizik je kupiti rabljena sjedala za automobil od stranaca. Zbog unutarnje nevidljive štete djetetu koje je bilo uključeno u nesreću, dijete može ostati nezaštićeno u hitnim slučajevima.

  Mi nosimo ruke

  Postoje situacije kada je uporaba kolica nije vrlo prikladna. Na primjer, ako je potrebno brzo trčanje u dućan ili ljekarne, ići u kliniku, koja se nalazi nekoliko autobusnih stanica od kuće, dobar alat za mame postale sredstvo za nošenje djeteta: ruksak-klokan remen i kolijevke za nošenje, koja je, usput rečeno, može prodan s kolicima.

  Za dijete je bolje kupiti ruksak klokan, što ga čini moguće položiti vodoravno (dijete leži sideways s majkom) ili barem reclining. Takvi modeli imaju kruti, a istodobno mekani podstavljeni gornji dio leđa, koji u sklonom položaju postaju udobni ravni ležaj za bebu. Kada dijete uči sjesti, može se sigurno početi "voziti" u ruksaku vertikalno, okrećući se lice svojoj majci. Ali budući da djeca u ovoj dobi i dalje spavaju više nego ostati budni na ulici, opcija horizontalnog nošenja i dalje će biti relevantna. Samo peretegnuv potrebno pričvršćivače na ruksaku, majka će premjestiti bebu u skloni položaj, a da ga čak ni ne probudi. Još jedno prikladno dizajnersko rješenje za najmlađe putnike koji se dugo ne mogu uspraviti je mogućnost hranjenja i odmaranja u ruksaku. Da bi to učinili, majka mora sjesti i opustiti se ili otkopčati gornje trake dječjeg sjedala - dijete će ležati na krilu.

  Ako odaberete "klokan", morate obratiti pažnju na praktičnost sastavljanja ruksaka, pouzdanosti trake, mogućnosti brzog uklapanja u ruksak za dijete. Preferiraju se podesivi otvori za ruke i noge i široki mekani podstavljeni ingvinalni dio.

  Šipke na kolutovima, remenicama, vrećicama i remenima, šalovi za novorođenče su prilagođenije od "klokanova", jer dijete leži u remen.

  Poklopac kolijevke ima kruti dno, prošarane zidove, uklonjiva napa i zatvara se

  munja. Cijev se može održati u rukama olovku, a zahvaljujući dugim i širokim trakama (ili dva pojasa) može se staviti i nositi preko ramena - i lakše, a ruke ostaju slobodne, za razliku od ruksak-klokan u kojoj dijete može nositi do 12 18 mjeseci, i remen, koji će trajati najmanje dvije godine, kolijevka nose se ne više od 4-6 mjeseci, ali za bebe je vjerojatno najbolji izbor.

  Haljina za vrijeme

  Pripremajući miraz za šetnje, ne zaboravite na ulične mrvice ormara. Trebao bi biti odabran u skladu sa sezonom. Djeca "ljeto" bit će dovoljna par laganih odijela, tople bluze, hlače, pletene šešire i čarape za hladnu atmosferu, a tanki poliesterski jastučić će doći u ruci. Za „jesen-zima” djeca zahtijevaju izoliranu omotnicu i / ili kombinezon - pero, krzna ili modernom sintetičkom izolacijom, kao i zimski šešir, šal, rukavice, vunene čarape.