Antikolikovye boce - za mir majke i djeteta

Zasnivanje

Sažetak članka

Da bismo shvatili kako bočice protiv kolike pomažu u hranjenju, vrijedi saznati što je osebujnost procesa obroka za bebu. Dijete može simultano izvoditi sisanje, gutanje i disanje (dok dijete diše kroz nos). To se događa jer je grkljan rast u novorođenčadi nego kod odraslih osoba. Postupno se spušta dok tijelo raste. Uz kršenje nazalnog disanja, dijete počinje disati kroz usta i progutati zrak hranom. Slična se pojava može primijetiti, čak i ako dječji nos može slobodno disati, ali bradavica se drži zajedno tijekom procesa hranjenja zbog negativnog tlaka unutar boce, sprječavajući istjecanje tekućine. Dijete otvara usta, pritisak u bocu ponovno postaje pozitivan, tekućina se izlijeva, ali dijete već ima vremena da proguta zrak. Kao rezultat toga - može imati grčeve u trbuhu. Zrak također može ući u mali trbuh s mjehurićima mlijeka. Antikoličke boce su dizajnirane tako da smanjuju vjerojatnost da se zrak ulazi u želudac tijekom procesa hranjenja.

Kako djeluje bočica protiv šuga

Značenje rada bočica protiv kolike je stvaranje pozitivnog tlaka kroz zrak (anti-kolika) ventil. Zbog svoje prisutnosti, bradavica se ne drži zajedno i mješavina lako ulazi u bebu u ustima tijekom hranjenja. Postoje tri vrste nacrta bočica za koliku, ovisno o lokaciji zračnog ventila.

 1. Na dnu boce (MAM).
 2. U bradavici (Avent, Nuk, Canpol bebe, sretna beba, Chicco).
 3. Kao dio posebnog sustava antikolikovoy (Dr.Brown`s, Tommee Tippee).

Da bi shvatio da li uređaj pomaže bebu, dovoljno je da ga majka promatra. Ako se njegov trbuh ne proguta nakon jela, onda je ova metoda hranjenja prikladna za njega.

Kako koristiti dječju antikolikovuyu bocu

Ako nema mogućnosti dojenja, bocu protiv kolike može se koristiti od prvog dana beba života. Kod 1 mjeseca bolje je odabrati pacifier s niskim kapacitetom tekućine tako da ne ide u veliki protok. Sljedećih mjeseci možete povećati broj rupe u bradavici.

Svaki proizvod je popraćen uputama. Međutim, mladi roditelji i dalje trebaju saznati o osnovnim preporukama.

 1. Sterilizacija. Prije hranjenja, bočicu treba temeljito isprati i kuhati najmanje 5 minuta. Ili možete držati spremnik u sterilizatoru. Ova je opcija posebno pogodna za plastične proizvode. Neke vrste mogu se sterilizirati u mikrovalnoj pećnici. Ove boce imaju kapu gdje trebate dobiti vodu i ostaviti bradavicu tamo.
 2. Čišćenje. Nakon obroka uklonite preostalo mlijeko ili smjesu iz spremnika, očistite ga četkom i pošaljite ga u ormarić prije sljedeće uporabe. Otvorite bocu kako biste izbjegli neugodan miris.
 3. Ventila. Prije svakog obroka provjerite integritet ovog detalja.
 4. Bradavica. Također treba redovito pregledavati tako da na površini nema pukotina. Svakih 2-3 mjeseca potrebno je mijenjanje bradavice.
 5. Skladištenje. Boca treba držati na sobnoj temperaturi. Bolje je prekriti pacifier s poklopcem.

Ocjena antikolikovyh boce

Dr. Brown`s. (Dr. Brown)

Unutar boce nalazi se antikolički sustav koji se sastoji od lijevka s ugrađenom cijevi i posebnog rukavca s rupom. Zahvaljujući ovom dizajnu, nema vakuuma i pritisak u boci je uvijek pozitivan. Uključeno u bočicu se prodaje čišćenje. Međutim, bradavice će morati ponovo kupiti vlastitu.

Važno je! Vrlina boce, dr.Brown. je mogućnost njegove primjene sa i bez anti-kolika sustava.

Video o radu bočice protiv boca Boom.

Kako koristiti

 1. Bebe prvog dana života trebaju hraniti bradavicu prve razine.
 2. Hranjenje boca treba zaustaviti prije nego što je potpuno prazno, inače će dijete progutati zrak.
 3. Boca je opremljena sigurnosnim diskom, koji se mora koristiti tijekom prijevoza, tako da njezin sadržaj ne prelijeva. Iz istog razloga, boca bez diska ne može se potresati.
 4. Kada zagrijavate smjesu u bočici, držač botelica mora biti olabavljen i prije davanja djeteta čvrsto zategnuti.

Prema pregledima mama koji koriste bocu, jedina neugodnost je osigurati pravilnu bocu čiste i neočekivane razmjere.

AVENT (AVENT)

Proizvodi proizvode u dva oblika: prirodna i klasična. U drugoj verziji, u silikonskoj bradavici standardne veličine, postoji jedan antikolični ventil koji omogućuje da zrak prođe u bocu, a ne u želudac djeteta. Boce u modifikaciji "prirodnosti" imaju dvostruki ventil i povećanu bradavicu s laticama koje ga sprječavaju da se lijepe zajedno. U setu - jedan silikon bradavica. Treba kupiti druge vrste bradavica, kao i četke za čišćenje.

Boca je vrlo povoljna i lagana za održavanje. Lako je sakupljati i oprati, razmjera je jasno vidljiva.

Video o anticolico boci Avent

Tommee Tippee (Tommy Tippy)

Tommee Tippee boce Video

Postoje dvije vrste bočica: s Easi-Vent bradavicama i bliže antibioticima anti-Colic Plus bočicama. Sve vrste bočica opremljene su dobro označenom ljestvicom s velikim brojem.

U Easi-Vent bocu postoji ventil koji omogućava strujanje zraka u bočicu i time smanjuje rizik od gutanja zraka. Unatoč činjenici da takva bočica nije postavljena kao protu-kotač, prema mehanizmu djelovanja ventila, slična je Aventovim bočicama protiv šuga.

Anti-Colic Plus bliže bocama Nature Anti-Colic Plus sastoji se od silikonskog ventila s cijevima osjetljivom na toplinu i prstena za ventilaciju. To omogućuje ne samo da prođe zrak, već i da reagira na promjene temperature tekućine. Dakle, ako je ventil plavi - hrana u boci je spremna za hranjenje bebe. Crvena boja uređaja naznačuje da se sadržaj treba ohladiti.

Prema mama, indikator temperature nije posve precizan i počinje mijenjati boju kada su sadržaji samo malo topli. Mnogi nisu zadovoljni potrebom za pranje velikog broja dijelova.

Nuk (nuk)

Boca je opremljena antikolinskim zubima s ventilom. Za nošenje boce u kompletu, osiguran je sigurnosni disk kako bi se spriječilo izlijevanja. U pravilu, bradavica je uključena.

Većina majki privlači relativno niska cijena boca u usporedbi s njihovim kolegama, visokokvalitetnim plastičnim materijalima, koji se ne ogrebaju i ne rastu vremenom, trajna boja boje je mjerna skala.

Canpol bebe

Boca je opremljena antikolinskim zubima s ventilom. Na prednjoj strani je prikladan stupanj prijenosa. U setu s bocom - bradavicom, kapicom za miješanje i četkom za pranje bradavica.

Trajna bočica sa svijetlim dizajnom i otporna na abrazije i temperaturne učinke boje. Tritan proizvodi su otporni na perilicu posuđa i ne gube sjaj i transparentnost za mnoge cikluse.

Video o bocama antiholike Canpol bebama

Sretno dijete

Bradavica dolazi s kapacitetom. Boca je opremljena antikolinskim zubima s ventilom. Zbog sporog protoka tekućine, proizvod se preporučuje djeci od prvih tjedana života.

Dobra kvaliteta pri relativno maloj cijeni, otporna boja na površini.

Boca je opremljena posebnim silikonskim prstenom na dnu boce, čime se bočica prozračuje.

U mikrovalnoj pećnici postoji funkcija samo-sterilizacije. Vrlo je pogodno za pranje zahvaljujući odvojivom dnu.

Chicco (Chico)

Boca je opremljena antikolinskim zubima s ventilom. Dolazi silikonskom bradavicom u obliku ženske dojke. Bradavica je prodana u setu.

U usporedbi s kolegama s istim mehanizmom djelovanja, cijena je prilično visoka.

Koje boce protiv kolike bolje je odabrati

Svaka mama odabire bocu koja joj se čini sigurnijom i udobnijom. Među najpopularnijim kriterijima koje vrijedi paziti prije kupnje:

 • volumen, veličina i oblik spremnika;
 • materijal;
 • oblik i materijal bradavice;
 • sposobnost toplinske obrade;
 • snaga;
 • udobnost i jednostavnost korištenja;
 • mišljenja;
 • cijena.

Dakle, za vrlo malu bebu dovoljno boca protiv kolika 100-150 ml. Ako dijete jednostavno ispadne dojku svoje majke, bolje je odabrati spremnik s posebnim savjetima za bradavice koji imitiraju žensku dojku. Nakon šest mjeseci poželjno je imati veću bocu - najmanje 240 ml.

Prije kupnje proizvoda pažljivo je pročitajte. Sastav ne smije biti bisfenol, ftalati, PVC. Kvalitetna roba izrađena je od:

 1. polipropilen;
 2. stakla;
 3. polieter sulfon;
 4. Kirurški silikon.

Staklo se smatra najsigurnijim i najhigijenskim. Ali to je teško i lako pobijediti.

Recenzije poznatih pedijatara

Ako slušate mišljenje poznatih pedijatara, oni se razlikuju na mnogo načina. Dakle, doktor Komarovsky vjeruje da kolika ne ovisi o količini zraka koju dijete proguta tijekom obroka. Njihov glavni razlog zove prejedanje i pregrijavanje. No, pedijatar smatra da bočica protiv šuga sprječava regurgitiranje nakon jela.

Drugi pedijatri i opstetri, kao što su Martha i William Sears, vjeruju da je boca protiv nikla potrebna ako beba ima probavne probleme. Oni tvrde da je ulaz zraka zapravo jedan od uzroka kolike u želucu.

U svakom slučaju, treba li dijete takvu bocu - svaki roditelj odlučuje za sebe. Većina stručnjaka slaže se da je vrijedno pokušavati takav alat. Štetu to ne uzrokuje. Čak i suprotno - sasvim je moguće da će bočica protiv kolike biti korisna.

Jedan pregled

Maria - odgovorite

Dr. Brown - to je samo nalaz za mene, jer svi drugi ne djeluju uopće. Prvo sam kupio malu bocu od 120 ml, počeo piti malo vode iz njega i vidio učinak, dijete ne proguta zrak, a nakon što ne pada koliku, broj regurgitacije postao je znatno manji.

Roditelji pitaju - NUK odgovara

Iako niste upoznati s Tinom B. iz Münchena, prije neko vrijeme ona nam je postavila pitanja koja su od vas interesantna. Ovdje ćete naći odgovore na najčešće postavljana pitanja mladih majki, kao i korisne materijale i praktične savjete.

Želite li znati više ili imate pitanja koja biste nas osobno pitali? Kontaktirajte nas putem e-maila, telefona, e-maila ili Facebooka. Rado ćemo vam pomoći.

Često postavljana pitanja

Odaberite temu na kojoj želite pročitati najčešće postavljana pitanja i odgovore na njih.

bradavice

Jesu li NUK latex bradavice doista sigurne?

Da, i mi to možemo jamčiti. Naše lateksne čizme redovito kontroliraju nezavisne, poznate organizacije, osobito Institut Fresenius, a ne samo da ispunjavaju sve zakonske zahtjeve, ali ih čak i nadmašu.

> Može li NUK latex bradavice uzrokovati alergijske reakcije?

NUK latex bradavice su imunološki testirani dugi niz godina zbog prisutnosti komponenti u lateksu koje mogu uzrokovati alergijske reakcije. Rezultati istraživanja ukazuju na odsutnost mjerljivih rizika i potvrđuju naše pozitivno iskustvo prikupljeno tijekom više od 50 godina proizvodnje bradavica. Međutim, za djecu čiji lateks uzrokuje alergijske reakcije, stvarno nema prirodnih proizvoda od gume koji ne mogu uzrokovati nikakve probleme, čak i ako su poput NUK bradavica posebno temeljito oprali i sadrže manje od 30 mg / kg topljivih bjelančevina. U takvim slučajevima preporučujemo upotrebu silikonskih gumica.

> Koja je razlika između lateksa i silikonskih bradavica?

Glavna razlika između lateksa i silikona je da je lateks prirodni proizvod biljnog podrijetla, a silikon je umjetni materijal. Stoga, ovi materijali imaju različita svojstva.

U čvrstom stanju, lateks karakterizira visoka elastičnost, izdržljivost i otpornost na griz. Međutim, budući da je prirodni materijal, podliježe bržem starenju pod utjecajem masti hrane ili sunčevom svjetlu od silikona. Materijal iz kojeg su izrađeni NUK lateks tkiva izvađen je iz mliječnog šupljina gumenog stabla. Proizvodnja ove vrijedne prirodne sirovine pod našom je stalnom kontrolom, kako na lokalnoj razini, tako iu procesu obrade. Uostalom, provjeravamo svaki bradavicu i dude! Kada se lateks mamac počinje skupljati zajedno, treba ga zamijeniti.

Za razliku od lateksnih bradavica, silikonske bradavice izrađene su od visokokvalitetnog polimernog materijala. Transparentni silikon je vrlo otporan na visoke temperature, manje starenje i lako se čisti. Međutim, silikon nije tako fleksibilan i mekan kao lateks, a na njemu se mogu pojaviti pukotine. Stoga, silikonske bradavice treba zamijeniti na prvom znaku pukotina ili druge oštećenja. U principu, sve bradavice, bilo lateks ili silikon, treba zamijeniti za 1-2 mjeseca. Pacifier iz kojeg odabirete materijal ovisi o vašim individualnim potrebama i sklonostima i, naravno, o sklonostima vašeg djeteta. Nepotrebno je reći da se možete premjestiti iz jednog materijala u drugi.

> Gdje mogu kupiti veličinu bradavice 3?

NUK bradavice za hranjenje dostupne su u dvije veličine: veličina 1 za djecu od 0 do 6 mjeseci i veličina 2 za djecu od 6 mjeseci. Silikonske bradavice trebale bi se koristiti samo za 18 mjeseci, kao prvi zubi mogu ih oštetiti. Osim toga, djeca u ovoj dobi već žele i mogu piti sami, pa preporučujemo upotrebu NUK bočica s mlaznicama za piće.

Naravno, dobne smjernice su samo prirode savjetovanja. U pravilu, dijete zna koliko je veličine bradavice pogodno i poželjno za njega. Međutim, imajte na umu da se bradavica za piće ne može koristiti kao zamjena za pršut. Sučeći piće previše dugo, kasoobrazna hrana ili slatki sokovi od voća i povrća mogu izazvati karijes.

dude

> Zašto su keceri NUK asimetrični?

Poseban oblik prazne bradavice NUK posuđen je iz same prirode: sličan je obliku dojke majke u vrijeme hranjenja. Pacifier ima poseban oblik, s obzirom na činjenicu da se dojke majke prilagođavaju usnoj šupljini djeteta. Uz pomoć takvih pacifiera, dijete može prirodno zadovoljiti svoju urođenu potrebu za sisanjem.

Oblik bradavice za piće i bradavica dude NUK je dizajniran tako da dijete izvodi isto sisanje i gutanje pokreta tijekom sisanja kao kad se pije iz majčine dojke. To vam omogućuje treniranje nižih čeljusti i mišića lica.

Ako namjerno koristite mirotvorac Nuk, kako bi se smirila dijete, a ne da neka beba sisa prst, kao i trenirati čeljusti u između obroka je mirotvorac NUK podržava zdrav razvoj djetetova usta.

> Okrugla lutka ili asimetrična: što je bolje?

Mnoge majke misle da asimetrične bradavice izgledaju slično majčinim grudima, budući da je ta sličnost vidljiva golim okom. No, zapravo, bradavica majčinske dojke mijenja svoj oblik kada hrani dijete i prilagođava se usnoj šupljini i pokretima usisavanja. Znanstveno je dokazano da je ovaj oblik najbolje odgovara dječjoj čeljusti i "ortodontski", ali ne i okrugli.

U 1950-im godinama dr. V. Balters i drugi, profesor A. Muller, zubar, počeo je tražiti rješenje kako spriječiti neispravne zube i deformaciju čeljusti. Otkrili su da dojene bebe imaju manju vjerojatnost da će patiti od nepravilnog ugriza i deformacije čeljusti. Od ove točke, oba su znanstvenika preuzela prirodu bradavica kao temelj za oblik. Otkrili su da bradavica majčinske dojke u vrijeme hranjenja mijenja svoj oblik i najbolje se prilagođava anatomskoj dječjoj usnoj šupljini i razvila prve NUK bradavice i bradavice s unaprijed određenim anatomskim oblikom pogodnim za dječju čeljust. Baš kao što se događa kada sisanje prsa, spušteni donji dio bradavice doprinosi razvoju donje čeljusti, a konveksni gornji dio prilagođava se razvoju neba. Namjerno stisnuta baza pacifiera pruža joj najbolju usnu. Rupa u bradavici za piće je pomaknuta unatrag pa hrana ostaje dulje u usnama djeteta i bolja je mokra od sline - važan preduvjet za pravilnu probavu.

NUK bradavice treniraju usne, jezik i čak i mišiće lica na optimalan način i preporučuju ih ortodontisti.

> Što čini pacifiera prikladnim za bebu čeljust?

Pacifier treba, u načelu, fiziološki odgovarati čeljusti djeteta i ostaviti dovoljno prostora za jezik da izvodi pokrete za usisavanje. Spušteni donji dio omogućuje jezik da preuzme željeni položaj, pridonoseći razvoju čeljusti. Vrlo je važno da je pacifier mekan i elastičan. Konusna baza (dio gdje se bradavica spaja na usnik) vrši minimalni pritisak na vilicu i buduće zube.

> Je li pacifier štetio zubima jednako kao i usisavanje palca?

Prije nego što vaša beba počne usisati prst ili vrh pokrivača, ponuditi mu pahniku ​​pogodnu za čeljust.

S dugim prstima sisanje, gornji sjekutići krenu naprijed, a niže se kreću unatrag. To može dovesti do razvoja otvorenog i / ili stražnjeg ugrušivanja donje čeljusti, što će u budućnosti učiniti neophodnu ortodontsku terapiju. Osim toga, mnogo je lakše odvojiti bradavice od sisanja jer je prst uvijek s vama.

> Postoji mnogo glasina oko pacifiera. Koje su prednosti i mane?

Mnogo toga možete učiniti za pravilan razvoj čeljusti odmah nakon rođenja bebe. Kada usisava dojku, dijete uči kako bi ispravno sisanje i gutanje kretanja, koja je temelj za sve njegov daljnji razvoj.

Pravilno usisavanje je preduvjet za zdravu pokretljivost usta i čeljusti, što zauzvrat predstavlja preduvjet pravilnog jela i govora. Dumija ispravnog oblika koji podsjeća na oblik bradavice majčinske dojke u vrijeme hranjenja, osim toga podržava ispravno sisanje i pijenje.

Asimetrična bradavica olakšava obuku mišića čeljusti i usta. Međutim, ako dijete jednostavno drži dude u ustima, ali ga ne usisava, treba ga ukloniti. Nemojte prisiliti dijete da usisava dude. Nikada ne podmazujte s medom ili bilo što slatko. Nikad nemojte koristiti pacifier jednostavno, tako da dijete ne smeta.

Pacifier može umiriti dijete kada je uznemiren ili zabrinut zbog nečega, ali nikad ne može zamijeniti kontakt s roditeljima. Kada beba zaspi, pacifier često izlazi iz usta. Nikad ga ne gurajte natrag. Sada više ne treba dijete. Nedavne znanstvene studije potvrđuju da bradavica koja pomaže djetetu da zaspi smanjuje rizik od iznenadne smrti dojenčadi. Osim toga, djeca bolje zaspaju ako njihovi roditelji ne budu okolo kad zaspaju.

> Može li pacifiers suprotstaviti iznenadnoj smrti dojenčadi?

Prema međunarodnim studijama o korištenju dude, oni stvarno smanjuju rizik od iznenadne smrti dojenčadi. [Referenca 1]

Zaposlenici Američke akademije pedijatrije [Referenca 2] potvrdili su tu tvrdnju raznim znanstvenim istraživanjima provedenim od 1966. do 2004. godine.

 • za bebe koje zaspaju s pacifier, rizik od iznenadne smrti dojenčadi je značajno smanjen, ali razlozi za to nisu dobro razumjeli.
 • Savjeti: Američka akademija dječje dobi preporučuje davanje bebe do jedne godine prije spavanja kako bi imala dud, bez obzira na doba dana kada djeca zaspe - dan ili noć. [Referenca 3]
 • Od rođenja do jedne godine, ne postoji samo najveći rizik od iznenadne smrti dojenčadi, već je i vaša beba potrebna za sisanje najviša.
 • Nije li vaša beba kao pacifier? Ovo je također normalno. Nemojte prisiliti bebu da usisava na dude.
 • Da bi zaštitili bebu postoji jednostavno pravilo - trebate ga dojiti. Majčino mlijeko je najbolje za bebu u prvim mjesecima svog života. Ona štiti dijete od infekcije i alergijskih reakcija. Osim toga, kontakt tijela tijekom dojenja nije ništa manje važan od zasićenja: dojenje je hrana za tijelo i za dušu.
 • Stavite bebu prije spavanja. Dokazano je da je ta pozicija najsigurnija za dijete.
 • Vaše dijete ne puši, niti puši tijekom trudnoće. Odustati od cigareta. Rizik od iznenadne smrti dojenčadi povećava se sa svakom cigaretom koju ste pušili ili u vašem domu!
 • Važno je stvoriti "zdravo" spavanje okoliša. Najbolje je da dijete spava u spavaćoj sobi roditelja u svom krevetu na tvrdom madracu i zamotan u vreću za spavanje.
 • Ne nosite dijete previše toplo, dodatni pokrivač obično nije potreban. I redovito prozračite prostoriju.
 • Čini se da se ponašanje djeteta promijenilo ili je bolestan? Obratite se liječniku. [Referenca 4]

Izvor: Kolektivni program roditelja za studiju iznenadne smrti djece (GEPS), Njemačka. Američka akademija pedijatrije osnovana 1930. godine ima oko 60.000 članova u Sjedinjenim Američkim Državama, Kanadi i Latinskoj Americi koja se bavi fizičkim, mentalnim i socijalnim zdravljem djece i mladih ljudi. i

Izvor: američki stručni časopis Pediatrics (2005, 116: 3716-e723), preporuke iz brošure "Kako moje dijete dobro spava i sigurno?" Hamburške zajednice za razvoj mjera promicanja zdravlja u suradnji s agencijama za socijalnu zaštitu, obiteljskim pitanjima, zdravlja i zaštite potrošača, kao i Sveučilišne bolnice Hamburg-Eppendorf.

> Je li loše da moja beba uzima NUK-ov dojilicu na stražnjoj strani usta?

Oblik dude bradavice NUK posudio iz prirode. Vaša beba izvodi isto sisanje i gutanje pokreta kao kod sisanja majčinske dojke. Sa NUK-om pacifier, vaše dijete može zadovoljiti njegov urođeni refleks sisanja između feedings i istovremeno trenirati mišiće čeljusti. Čahura lagano pritisnuta na usta i bradu djeteta. U tom slučaju, bradavica automatski uzima ispravnu poziciju u usta djeteta. Većina djece okreće dude u usta ili pljuje ako je u krivom položaju.

Ne dajte djetetu bečad samo da ga smiri ili izvuče iz navike. U ovom slučaju, dijete smatra da je pacifier baš kao igračka koja se može uzeti u usta s bilo koje strane. Možda ste prije dali svoje dijete drukčije, prazno, dusevlje simetričnog oblika, i on je jednostavno navikao da ga uze u usta u bilo kojem položaju. Najbolje je provesti malo vremena i mirno i strpljivo pokazati djetetu kako prazna bradavica NUK djeluje. Uostalom, samo ako zauzima točan položaj u ustima, može obavljati svoju funkciju i pridonijeti zdravom razvoju djeteta.

> Što da radim ako dijete potpuno stavlja dude u ustima?

To se događa vrlo rijetko. Zadrži mirno. Usnik za usta NUK-a pacifier dizajniran je na takav način da se ne može progutati. Dodatno, u usnikima postoje dvije rupe koje omogućuju dovoljno zraka da prođe, čak i ako usnik popuni cijelu usnu šupljinu djeteta.

Mirno i nježno uklonite dude iz djetetovih usta.

Dodatne informacije o veličini i sigurnosti NUK-a. Nudimo mačje u četiri veličine za djecu od 0 do 36 mjeseci. Pacifiers su različite veličine mom bradavice. Veličina usnika je nepromijenjena za sve pacifiere. Čak i za najmanji, nudimo relativno veliku veličinu usnika. Njegov oblik nalikuje srcu, tako da usnik više ne preklapa lice i ne ometa nosno disanje.

> Mogu li veći glasnik spriječiti dijete da uzme punjač potpuno u usta?

Svi pacifiers NUK ispunjavaju europsku normu EN 1400 za mačjake, koji detaljno reguliraju i opisuju oba prsiju s prstenom i bez nje. Na primjer, gumb za usta mora viriti najmanje 10 mm kako bi se ugodno svog brata, to ne znači da je ovaj model je manje sigurno od dudom s prstenom.

> Što je važno učiniti za higijensko postupanje s pacifiera?

Prije nego što je prvi put da bi beba mirotvorac, treba ga temeljito oprati s blagim deterdžentom (kao što se koristi za pranje beba boce i sisama NUK), a zatim kuhati za 5 minutes.If tekućina će ostati u dudom, jednostavno ga iscijedite ili dopustite pacifieru da se osuši.

Nikada ne operite dude s običnim deterdžentom za pranje posuđa. To može uzrokovati oštećenje materijala.

Još jedna apsolutna zabrana - nikada ne lizati pacifiera! Sa sline, možete prenijeti djetetu bakterije koje uzrokuju karijes. To se također odnosi na bradavice za hranjenje i žlice.

Ako je pacifier blago prljav, jednostavno isperite vodom. Praktično je koristiti isječke s lancima ili vrpcama za pričvršćivanje pacifiera u dječju odjeću. Dakle, pacifiera je zajamčeno da ne pada i da se ne gubi.

Upozorenje! Svi pacifiers NUK opremljeni su antikolskim sustavom. Uz pomoć posebne rupe, komprimirani zrak se oslobađa od pacifiera. Dakle, pacifier se uvijek optimalno prilagođava usnama djeteta. Tijekom kipuće vode kroz ovu malu rupu može ući u pršut. Naš savjet: nakon kuhanja iscijedite preostalu vodu.

Je li naš NUK-pacifier posve posuti nakon kuhanja? Tako se u njemu formirao vakuum. Sljedeća jednostavna tehnika pomoći će vam: kratko povlačite bradavicu kratko vrijeme. Nemojte se bojati - bradavica i usnik dobro su pričvršćeni jedni drugima. Može se stvoriti vakuum ako se protiv količnog sustava blokira nakon kuhanja: ventil oslobađa zrak iz bradavice tijekom kompresije.

> Kada je vrijeme za promjenu pacifiera?

Pravilo željeza: lateksna čaša treba mijenjati svakih 1-2 mjeseca, kao i četkica za zube. Čim se pacifier počne držati zajedno, treba ga zamijeniti.

Ovo se pravilo odnosi i na silikonske dude. Mora se mijenjati svakih 1-2 mjeseca. Silikonsko mačje treba zamijeniti novim na prvim znakovima ugriza ili drugim oštećenjem. I molim vas, ponudite bebu ako ste imali bilo kakve zarazne bolesti (na primjer, infekciju s hladnom ili grlu), novu pacifieru kako biste izbjegli sekundarnu infekciju.

> Od koje doba mogu dati bebu bečaku?

Teoretski od rođenja. Dojenčad ima urođeni refleks usisavanja koji zahtijeva zadovoljstvo. Ako dajte djetetu dojku, ta je potreba zadovoljena na prirodan način. Ovo je prilično dovoljno za mnoge djece, i ne trebaju mačjaša. Za drugu djecu, pacifier je velika pomoć kako bi zadovoljila svoje potrebe i smirila ih.

> Kada i u kojim situacijama ima smisla koristiti dude?

Pacifier je dizajniran prvenstveno za usisavanje i time ima učvršćivanje i umirujuće djelovanje. Ako dijete jednostavno drži dude u ustima, treba ga ukloniti.

> Kad bi se moje dijete trebalo oprostiti od pacifiera?

Na kraju druge godine života, vrijeme je da se dijete odgađa postepeno od mačjaka. Najkasnije za treći rođendan, dijete bi trebalo potpuno napustiti dude.

> Postoje li kakvi savjeti o tome kako najbolje odvojiti bebu od pacifiera?

Razgovarajte sa svojim djetetom. Objasnite mu da je vrijeme da se zaustavi sisa mirotvorac, jer je, na primjer, je prevelika za to, ili zato što je mirotvorac ima stara i umorna. Ali zahtijevajte da se to dogodi odmah. Dajte djetetu vremena da se oprosti svom dragi drugu.

Napravite "ugovor" s djetetom - upotrijebit će mačja samo kod kuće, dok se uopće ne oprostio od nje.

Još jedna taktika: motivirati dijete da "prezentira" svog pacifiera nekom novorođenčad, u vašoj obitelji ili među prijateljima ili poznanicima. Uostalom, novorođenčad hitno treba dude.

Vrlo važno: svakako hvite dijete dobro kad mu "dade" svog pacifiera.

Postoji još jedna lijepa ideja: bajkovita čašica i tvrtka. Na primjer, dolazi uskrsni zec, Djed Mraz ili vila vilinskog bradavica. Dijete može im dati svoje dude i dobiti malo nazočnosti zauzvrat. Tada se razdvajanje s pacifierom olakšava.

boce

> Postoje li samo boce i bradavice za hranjenje NUK First Choice?

Proširili smo našu liniju proizvoda NUK First Choice, koju su testirali stručnjaci i odobreni od strane mame.

Ali možete kupiti i naše klasične boce i bradavice.

> Zašto ne mogu kupiti boce bez bradavica bilo gdje?

Iz načela, nudimo bocu zajedno s 1 ili 2 sokova, tako da uvijek imate kompletan set.

Osim toga, boce bez bradavica nisu tražene. Većina bočica se kupuje neposredno prije ili neposredno nakon rođenja djeteta, s veličinom 1 sokova.

Vjerujemo da možemo osigurati optimalnu funkciju zalogaja samo ako se boca, bradavica i pribor savršeno uklapaju u NUK biljke.

> Jesu li boce NUK First Choice stavljene u bebensku hranu toplu ili parni sterilizator?

Boce NUK First Choice First Choice savršeno se uklapa u sve NUK hrane za bebe. Kako bismo mogli staviti do 6 boca u NUK parni sterilizator, to smo poboljšali u skladu s tim. Sada može držati do 6 od bilo koje NUK boce.

> Gdje mogu kupiti kape boce?

Zbog niske potražnje kape NUK boca se ne prodaju zasebno. Zaštitne kape štite samo od prašine i nemaju druge funkcije, a posebno ne doprinose pričvršćivanju vijčanog prstena. Nikada ne operite zaštitne kapice u stroju za pranje posuđa - deterdženti su previše agresivni.

> Kako bi moja beba trebala držati bocu s bradavicom?

Čini se složeniji nego što stvarno jest: Vaše dijete pije dobro, ako je zaobljeni dio na vrhu bradavice i usmjeren je na nos, a spljoštene dio do brade. NUK logotip naopako.

> Je li moguće jesti bebu iz boce i onda mu dati dojku?

Razvili smo boce i bradavice NUK First Choice s najnovijim dostignućima u medicini namijenjenima podršci dojenju. Nije teško kombinirati dojenje s hranom boce, ako koristite bradavicu čiji oblik imitira oblik bradavice majčine dojke.

> Kako možete izbjeći koliku kada se hranite iz boce?

Kod pripreme dojenačkih formula za hranjenje djece, provjerite je li omjer vode i mlijeka u prahu točan, u potpunosti u skladu s uputama za uporabu. Ako se nakon punjenja boca u njemu formira pjena, neka boce ostane neko vrijeme, da se pjena otopila i otopila.

Vrlo važno: točna veličina bradavica za hranjenje i rupe u njemu!

Kod hranjenja, bradavica treba biti potpuno napunjena mlijekom. Nakon dojenja ili iz boce, pozicija "stupca" je vrlo važna. Držite dijete uspravno kako zrak koji ga proguta može pobjeći.

Naš antikolikovaya sustav NUK Anti-Colic zraka Sustav sprečava pojavu grčeva pomoću ventila, koji stvara vakuum u bočici: Vaše dijete može piti stalno, bez gutanja zraka. Posebna, najbolje odgovara da djeteta čeljusti, NUK oblik vlakova kada je boca hranjenja iste mišiće usana, vilice i jezika kao dojenja. Ovo čuva prirodnu kongenitalnu pokretljivost pijenja. Da bi se olakšala probava, majčino mlijeko se navlači sline.

Isti učinak osigurava NUK First Choice bradavice: postiže se pomicanjem otvora u gornjem dijelu bradavice.

> NUK bradavice imaju različite rupe. Kako se mogu razlikovati?

Da biste ih razlikovali, vrlo je jednostavna!

NUK bradavice (S, M ili L) označene su na rubu bradavica ispod antikolikog ventila.

S je vrlo mali otvor za rijetku hranu, kao što su majčino mlijeko, voda ili čaj,

M je srednja rupa za nadomjestke za majčino mlijeko,

L (u silikonskim bradavicama) - velika rupa debele hrane, L (u lateksnim bradavicama) - križnu rupu za gustu hranu.

materijali

> Što je bolje: mačji od silikona ili lateksa?

Ovo je stvar ukusa. Oba materijala imaju svoje prednosti. Nepotrebno je reći, možete isprobati bradavice iz različitih materijala. No, kada vaše dijete ima zube, preporučujemo upotrebu lateksa u obliku lateksa, jer su otporniji na grgljanje od silikonskih bradavica.

Sada o razlici: lateks se dobiva od mliječnog soka, a to je visokokvalitetni prirodni materijal. Reciklirani lateks je vrlo elastičan i trajan, stoga je posebno pogodan za djecu koja su već imala prve zube. Latex brže gori pod utjecajem sunčeve svjetlosti i mijenja boju. Ove su promjene znak da trebate kupiti novi dud. U principu, pacifiers treba zamijeniti svakih 1-2 mjeseci. Budući da je prirodni materijal, lateks se može reciklirati bez ikakvih problema.

NUK Silicone Soother Bradavice su izrađene od visokokvalitetnog sintetičkog materijala. Silikon je prozirni materijal koji izdrži visoke temperature i manje je osjetljiv na starenje pod utjecajem sunčeve svjetlosti ili masti sadržanih u hrani. Međutim, to je više osjetljivo na oštećenja uzrokovana griženjem. Ako nađete takve nedostatke, silikonsko bič trebao bi biti zamijenjen.

> Što je bisfenol A i polikarbonat?

Bisfenol A je materijal koji se koristi za izradu polikarbonata. U tom slučaju, bisfenol A je "ugrađen" u materijal i tvori čvrstu vezu s njom. Izdržljiva je, otporna na toplinu, prozirna i ne lomljiva.

Stoga polikarbonata se koristi za proizvodnju mnogih svakodnevnih predmeta, kao što su plastične vrećice, za pakiranje hrane proizvoda, kao iu proizvodnji mobitela, CD, sunčane naočale, ljepilo i lak za nokte.

> Jesu li bebe boce koje danas mogu kupiti imati bisfenol A?

Od 1. srpnja 2011 Zabranjuje se uporaba bisfenola A u proizvodnji boca za bebe na teritoriju Europske unije. Boce koje sadrže bisfenol A ne mogu se prodati.

Čak i prije stupanja na snagu ovog zakona, NUK je prenio čitavu proizvodnju bočica za bebe na materijale koji ne sadrže bisfenol A.

> Koja alternativa polikarbonatnim (PC) proizvodima nudi NUK?

Svaki materijal ima svoje osobine. Alternativno, računalo NUK nudi:

boce za bebe od stakla, polipropilena (PP), poliamida (PA) i polifenilsulfon.

Naravno, stalno provjeravamo sve materijale koji nam upotrebljavamo za njihovu sigurnost.

> Zašto je bisfenol A kritiziran i kako bi se smatrala zabrana njezine upotrebe u Europskoj uniji?

Postoje brojne studije o štetnim učincima bisfenola A. Rezultati tih studija nisu jednoznačni, a njihova procjena bila je vrlo kontroverzna u različitim zemljama i različitim organizacijama. Te znanstvene proturječnosti.

Je li bisfenol A štetan za ljudsko tijelo dovelo do otvorene rasprave i izazvalo strahove i nesigurnost među roditeljima. Kao preventivna mjera, Europska unija zabranila je uporabu bisfenola A od 1. ožujka 2011. godine za proizvodnju boca za bebe, a od 1. lipnja 2011. godine. - prodaja boca za bebe s bisfenolom A.

> Kako vlasti procjenjuju rizik koji se pojavljuje u bisfenolu A?

Službeni organizacije, kao što je Europska agencija za sigurnost hrane i Saveznog ministarstva za procjenu rizika izražava svoj odnos prema bisfenola A na njihovim web stranicama: www.efsa.europa.eu/de/faqs/faqbisphenol.htm i

> Može li pacifiers sadržavati bisfenol A?

NUK pacifiers sastoje se od nekoliko dijelova. Sam bradavica izrađena je od silikonskog silikona ili prirodnog lateksa, 100% Bisfenol A ne sadrži. Za usta i prsten koristili smo i polikarbonat (PC).

Ali mi, NUK, odavno odgovorila na zabrinutost roditelja i potpuno obnovljena naše proizvodnje ćete koristiti za proizvodnju dude materijala koji ne sadrže bisfenol A, kao što je, na primjer, od polipropilena (PP).

Stoga, na svim NUK-pacifiers, postoji oznaka "Bisphenol A Free".

> Da li svi NUK-pacifieri trenutno raspoloživi za prodaju ne sadrže bisfenol A?

Prije nekog vremena, preselili smo naše proizvodne dude za djecu na materijalima koji ne sadrže bisfenol A. Međutim, ne možemo, nažalost, se isključiti mogućnost da u trgovini još uvijek mogu zadovoljiti bradavice -pustyshki Nuk polikarbonata. Da bismo vam olakšali izbor, imenovali smo NUK-pacifiere koji ne sadrže bisfenol A sa simbolom "Ne sadrži bisfenol A".

> Mogu li dati beba beba bradavica od polikarbonata?

U načelu, da. Pravilo za sve NUK proizvode je temeljito čišćenje prije prve uporabe i provjeru oštećenja. U svakom slučaju, oštećene bradavice - pacifiers treba zamijeniti.

drugo

> Izgubio sam upute za upotrebu. Što učiniti

Nije problem. U odjeljku "Upute za upotrebu" uvijek možete pronaći i preuzeti potrebne upute. Naravno, besplatno.

Odlično rješenje za sve probleme s prehranom novorođenčeta - bocu Nuk (Nuk)

Hranjenje je jedan od najvažnijih trenutaka u brizi za malu djecu. Kroz ovaj zasićenje dolazi do stvaranja korisnih tvari i dječje čeljusti.

Budući da je većina beba mješovita hranjenja, za siguran tijek ovog procesa potrebno je odabrati pravu bocu.

Ponekad je ovaj zadatak težak. Jedna od najboljih proizvodnih tvrtki je Nuk. U svom asortimanu, ova tvrtka ima mnogo mogućnosti koje mogu zadovoljiti potrebe najmilijih klinaca.

Posebne značajke

Nije lider među proizvođačima boce, jer proizvodi imaju sljedeće značajke:

 • Najsigurniji materijali proizvodnje.
 • Maksimalno imitacija majčinske dojke.
 • Antički sustav koji sprečava da dijete proguta zrak.
 • Posebne ortodontske bradavice koje promiču pravilnu prehranu.
 • Sposobnost odabira materijala svih sastavnih elemenata.
 • Varijabilnost veličina, a također i struja ponuđenih bradavica.
 • Jednostavnost rukovanja i skladištenja.

Pregled vrsta

Serija First Choice Plus

Boce ove serije su najbolja zamjena za dojenje. Kada ih koristite, nema smetnji u mrvicama, kada ih majka želi dati komplementarnu hranu.

Od lateksa

To je odličan izbor za bebu od svog rođenja. Idealno za mrvice koje se miješaju.

 • Bradavice su što bliže prirodnom obliku bradavice majčine dojke, što omogućuje djetetu prirodno pokretanje sisanja.
 • Svaka od bradavica ima poseban prostor, što ga čini savršeno uz nepce i dodaje prirodnost prehrani.
 • Imaju poseban sustav protiv šuga koji sprječava dijete da gasi zrak.
 • Bradavice su oblikovane u različitim veličinama i različitim rupama, što im omogućuje da se koriste za tekućine bilo koje konzistencije.
 • Bradavice su prikladne za sve boce u ovoj seriji, kao i spremnici za skladištenje majčinog mlijeka.
 • Sam spremnik je napravljen od hipoalergenskog materijala - poliamida.
 • Materijal ne uključuje toksične tvari (bisfenol A).
 • Prilično širok vrat bio je stvoren posebno u svrhu prikladnog punjenja i pranja boca.
 • Široka, stabilna baza sprječava slučajni pad.
 • Reljefni oblik kapaciteta pruža praktičnost prilikom korištenja.
 • Prilagođena za bilo koju dobnu bebu, dostupna u količinama od 150 i 300 ml.
 • Trošak od 280 rubalja.

Silicij

Boce karakterizira prisutnost ortodontskih tip bradavica, koja je izrađena od silikona. Ona ima:

 • "Meka" zona, koja je posebno prilagođena individualnim karakteristikama usne šupljine svakog djeteta, koja simulira proces dojenja.
 • Povećan promjer ventila, što uvelike povećava njegovu učinkovitost.
 • Ortodontski oblik koji promiče prirodne motoričke sposobnosti u ustima bebe, kao rezultat toga, stvara se točan ugriz.
 • Visokokvalitetni materijal za izradu - silikon.
 • Sustav koji sprječava nastanak kolike, koji se postiže izjednačavanjem tlaka u boci.
 • Trošak od 380 rubalja.

staklo

Idealno za hranjenje novorođenčeta. Boca ima sljedeća svojstva:

 • Jednostavno je otvoriti i zatvoriti.
 • Na zidu izvana nalazi se mjerna ljestvica.
 • Snap-on zatvaranje koji signalizira zaštitu bradavica od bakterija.
 • Dostupno u volumenu od 120 i 240 ml.
 • Trošak od 460 rubalja.

Roditelji mrvica zabilježiti sljedeće pozitivne aspekte tih bočica:

 • Jednostavnost obrade.
 • Poklopac dolazi s bocom.
 • Prisutnost posebnog zračnog ventila.
 • Širok vrat.

Negativne točke uključuju:

 • Ljestvica za označavanje Pallora.
 • Suptilnost plastike.

klasik

Klasična serija ima najbolju vrijednost za novac.

Polipropilen s lateksom

Polipropilenska bočica s lateksom ima sljedeće karakteristike:

 • Izrađena od plastike visoke tehnologije, koja ne sadrži bisfenol A.
 • Uključuje vijčani sloj, brtveni disk i zaštitni poklopac.
 • Ima babi s anti-kolikim sustavom.
 • Ima mnogo atraktivnih dizajna.
 • Dostupno u 110 ml i 240 ml.
 • Ima latex nipples s mekoću i čvrstoću.
 • Trošak od 300 rubalja.

Polipropilen s silikonskim čajevima

Silikonski dio je uključen u paket ove boce umjesto bradavice od lateksa. Čaša ima sljedeća svojstva:

 • Snaga.
 • Može se koristiti do 3 mjeseca.
 • Možete kuhati.
 • Dobro držite u ustima.

Boce su također dostupne u količinama od 110 i 240 ml. Cijena takve boce počinje od 320 rubalja.

Izrađen od stakla s lateksom

 • Staklena bočica s mlijekom od lateksa od topline i gustog stakla.
 • Higijenski i ekološki prihvatljivi.
 • Ima dug životni vijek.
 • Može se kuhati i sterilizirati.
 • Volumeni - 125 i 230 ml.
 • Cijena počinje od 460 rubalja.

Staklo s silikonskim zubima

Staklena bočica s pacifierom izrađenim od silikona ima slične karakteristike i parametre kao i pacifier od lateksa. Trošak takve boce započinje na 520 rubalja.

Majke beba razlikuju sljedeće prednosti ove serije:

Nedostatci uključuju:

 • Nedostatak izdržljivosti (tijekom vremena, kapice se ne drže dobro na bočicama).
 • Uskočni vrat.
 • Težina boce (teška).

pribor

Nuk-zaštitni znak proizvodi različite dodatke dizajnirane kako bi roditeljima olakšao život.

Mlaznice za piće

Prilikom dojenčadi, boce i dojke majke zamjenjuju se posebnim šalicama za bebe. Da bi se prijelaz s dojenja na nezavisno pio, razvila se posebna linija proizvoda.

Savjeti za piće imaju sljedeća svojstva:

 1. Nemojte curiti kada se koristi.
 2. Udobno kada se koristi izvan kuće.
 3. Jednostavno izvadite i postavite u posebni vijčani prsten.
 4. Imaju integrirani sustav koji izjednačava tlak unutar boce, koji sprečava koliku bol (nema gutanja zraka).
 5. Koristi se od 6 mjeseci starosti.

Dostupno u dvije vrste materijala:

Silikonski je sintetički materijal, bez mirisa, bez okusa. Osobitost materijala - otpornost na visoke temperature, kao i odsutnost štetnih nečistoća.

Trošak takvih privitaka - od 200 rubalja.

četke

Za liječenje bradavica

Ova četka je posebno dizajnirana za rukovanje bočicama i bradavicama. Ima jake čekinje. U ručki nalazi se posebna četka za bradavice. A rupice u ručici dopuštaju da četkica bradavica brzo osuši. Prisutnost spužve u dizajnu često olakšava čišćenje.

Trošak počinje od 300 rubalja.

Za čišćenje posuđa

Izvrsno rješenje za čišćenje suđa. Sa svojim prikladnim oblikom, četkica olakšava rukovanje bočicama. Cijena - od 250 rubalja.

Savjeti za odabir

Odabirom boca za bebe obratite pozornost na:

 • Volumen. Prvi put je najbolji izbor - male boce, praktične za upotrebu i pohranu.
 • Oblik. Važno je da je bočica udobna za držanje. Praktičnosti trebaju biti kako za majku, tako i za dijete.
 • Vrat. Širok vrat omogućava kvalitetnije čišćenje malih bočica.
 • Materijal. Vrijedno je čuvati nekoliko bočica raznih materijala. Plastika je lagana, praktična i sigurna. Ali, trebali biste odabrati plastičnu kvalitetu. Izrađena od stakla može se sterilizirati, što je idealno za kućnu upotrebu.
 • Mirotvorac. Antiholika eliminira nepotrebne zabrinutosti za dijete. Važno je obratiti pažnju na protok koji je individualan za svako doba. Izbor materijala je također važan.
 • Nepropusnost. Kapica za boce dobro se uklapa, ne ostavljajući prazninu. Najpouzdanije - kape s zasunom ili vijkom.
 • Prisutnost ljestvice. Boja koja se koristi mora biti visoka kakvoća, a sama ljestvica mora biti neizbrisiva, točna i svijetla.
 • Dizajn rastavljanja. Ako se kapacitet može rastaviti, njegova obrada postaje mnogo jednostavnija. Moguće je čistiti svaki dio zasebno;

Tvrtka NUK nudi širok raspon bočica pogodnih za bebe bilo koje dobi. Također je moguće odabrati bradavicu koja će se privući posebno za bebu. Odabir pravilne bočice blagotvorno će utjecati na malu i učiniti svoju majku sretnom.

NUK plastična boca protiv šećera 240 ml s silikonskim bradavicama (str. 1)

NUK klasična boca od 240 ml polipropilena s ortodontskom antikolskom bradom od silikona. Izrađena od plastike visoke kvalitete (ne sadrži bisfenol-A). Ortodontski anti-colic silikon bradavica za mlijeko 1 veličina (0-6 mjeseci). Prozirna higijenska kapica zatvara se jednim klikom. Boca je ukrašena šarenim, zabavnim, dizajnerskim crtežima.
Bradavica ove boca ponavlja oblik majčine bradavice tijekom dojenja, pridonoseći pravilnom razvoju dječje usne šupljine. Ekstra široka baza bradavice čini proces hranjenja prirodnim, i tijekom kombiniranog hranjenja i nakon odbića. Suženi dio olakšava proces hranjenja, pomažući čeljusti i nepca. Pravilno usisavanje ne sprječava dijete da diše kroz nos. Bradavica je opremljena ventilom Nuk Anti-Colic AIR SYSTEM koji uravnotežuje tlak unutar boce. Kao rezultat toga, tekućina teče slobodno iz boce, a vjerojatnost kolike uzrokovane štetnim unosom zraka se smanjuje. Zaštitna kapa pruža higijensko skladištenje i transport. Disk za zaključavanje se lako uvodi u prsten koji može pričvrstiti bateriju čak i tijekom snažnog protresa. Zahvaljujući mjernoj ljestvici na vanjskoj strani boce, možete jednostavno mjeriti pravu količinu hrane. Bradavica ima srednju rupu (M). Dizajniran za mliječnu hranu za djecu od rođenja do šest mjeseci.
Otpustite obrazac
Boca za hranjenje silikonskim ortodontskim bradavicama. Volumen od 240 ml. Asortiman boja i dizajna.
Količina pakiranja
1 kom
Upute za uporabu
Prije uporabe boce i bradavica treba sterilizirati ili obrađivati ​​vrenjem. Bocu za pranje s četkom s toplom vodom i sapunom ili posebnim sredstvom za pranje za pranje dječjih jela temeljito isperite. Perilica posuđa u gornjem odjeljku. Sterilizirajte bocu u otvorenom spremniku ne dulje od 5 minuta, bradavicu 30 minuta. Nakon svake uporabe, isperite vrućom sapunicom i temeljito isperite. Osušiti na sobnoj temperaturi. Boca se može zagrijati u mikrovalnoj pećnici.

struktura
Boca je plastična (polikarbonatna), bradavica je silikon. Plastične boce hrane su lagane, nisu osjetljive na pojavu mikroprekura, od kojih se ulomci mogu ispasti, mogu se kuhati i sterilizirati. Latex je trajni hipoalergenski materijal koji ne ulazi u kemijsku reakciju sa sline, dobro sterilizira, ne gubi oblik i ne apsorbira mirise.
Posebne upute
Prije svake uporabe provjerite bradavicu i bocu radi integriteta. Ako na bočici ili bradavici nađete čips, pukotine i ostalu štetu, odmah zamijenite proizvod novom. Nemojte zagrijavati bocu s vijčanim bradavicama, temeljito promiješati sadržaj nakon zagrijavanja, kao zagrijava se neravnomjerno.
Kompletan set
Plastična boca Ne 240 ml. s silikonskim ortodontskim zubima (1. veličina - za djecu od 0 do 6 mjeseci, s otvorom za zrak), zaštitnom kapicom, prozirnim poklopcem i prigušnim prstenom.
Uvjeti skladištenja
Držite bradavicu treba biti suh u zapečaćenoj posudi, dalje od izravne sunčeve svjetlosti, ulja, otapala, kiselina.

NUK / NUK (Njemačka) - sve za zdrav razvoj vašeg djeteta! Oprema za hranjenje, bradavice, boce, igračke i još mnogo toga. NUK - s ljubavlju i odgovornošću.