Kako miješati smjesu Nutrilona?

Rođenja

Suha smjesa se temelji na djelomično hidrolizirane bjelančevine surutke Nutrilon 1 udobnost - posebno dizajniran profilaktičko pripravak za učinkovito ublažavanje zatvor i kolike.

To utječe na stvaranje kompleksa uzrokuje funkcionalne poremećaje zbog posebno odabranih komponenti 5. Djelomična hidroliza proteina sirutke pruža najpotpunije probavu proteina, prebiotici normalizirati mikrofloru i prolaz kroz crijeva, palmitinska kiselina sprečava nastajanje gustog stolca i zatvor, smanjena laktoza pomaže blokira simptome nedostatka laktaze, prozhelatinizirovanny škrob sprječava zrak gutanje.

Nutrilon Comfort 1 sadrži PronutriPlus kompleks.

struktura
Djelomično hidrolizirani protein koncentrat sirutke, smjesa biljnih ulja (strukturiran palme, uljane repice, kokos, Mortierella alpskom, suncokreta), glukoznog sirupa, škrob (krumpira ili kukuruza), prebiotika (galaktooligosaharida, fruktooligosaharida), laktozu, minerali, riblje ulje, L -tirozin, kolin, vitamin kompleks, taurin, inozitol, minerali, nukleotida, L-karnitin, soja lecitin.

Nutrilon Pre 1 - službene upute za uporabu

Mješavina Nutrilon 1 pre posebno dizajniran za dugoročno hranjenje nedonoščadi i novorođenčadi LBW teže više od 1800 g i zadovoljava sve prehrambene potrebe vašeg djeteta.

Pre Nutrilon 1 daje mrvice dodatnu energiju, proteine, fosfor, kalcij i vitamin D. Ako djetetov tjelesne težine manje od 1800 g, općenito se preporučuje mješavina Nutrilon pre 0.

Nutrilon Pre 1 je dizajniran da zadovolji potrebe djece od rođenja.

Nutrilon Pre 1 sadrži kompleks PronutriPlus.

struktura
Laktoza Smjesa ulja (suncokret, kokos, uljane repice, palme, večernjeg jaglaca, Mortierella Alpina), nemasno mlijeko, koncentrata proteina sirutke, glukozni sirup, prebiotika (galaktooligosaharida, fruktooligosaharida), trigliceridi srednjeg lanca, fosfolipidi, riblje ulje, minerala, inositol, vitaminski kompleks, kolin, soja lecitin, taurin, mikroelementi, nukleotidi, L-karnitin.

Pregled Nutrilon mikseva: tablica s sastavom i popularnim vrstama dječje hrane (Premium, Pepti Allergy i Gastro)

Prehrana za dojenčad bi trebala zadovoljavati najviše standarde. To su dobro razumjeli stručnjaci u Nutriciji, gdje je razvijen spoj za novorođenče i malu djecu Nutrilon. Nutricia je iz Nizozemske, ali danas tvrtka raste i pretvorena u međunarodnu zabrinutost. Proizvodi poznate marke popularni su u zemljama ZND-a. Danas ćemo detaljnije pogledati komponente Nutrilon mješavine, kao i saznati više o svojim sortama.

Mix Nutrilon dizajniran za dječju hranu od rođenja. Prilikom odabira, trebali biste biti upoznati s sastavom

Mješavine baze Nutrilon

Prije odabira određene vrste proizvoda, treba imati na umu da sastav svake vrste može varirati. Osnovni koncentrati su dizajnirani za djecu različitih dobnih skupina, kao što pokazuje slika na pakiranju. Razmotrite fotografiju i opis glavnih vrsta hrane:

 1. mix od 0 do 6 mjeseci - Nutrilon za novorođenče - Premium 1;
 2. proizvod za djecu od šest mjeseci do godine - Premium 2;
 3. mliječna hrana za djecu od 12 do 18 mjeseci - Junior i ima broj 3;
 4. hrana za djecu od 18 mjeseci - junior 4.

Važan pokazatelj stupnja prilagodbe dječjeg mlijeka je njegov sastav. Nisu svi roditelji pročitali popis tvari na pakiranju, s obzirom da proizvođač dobro zna što dijete treba. Međutim, proizvodi različitih proizvođača razlikuju se po sastavu, a zadatak dobrih roditelja je odabrati najbolju opciju. Nutrilon se sastoji od proteina, masti, ugljikohidrata i dodatnih tvari.

Sastav proteina

Da bi umjetno mlijeko bilo što bliže prirodnom mlijeku, stručnjaci su izračunali omjer proteina sirutke i kazein. U prehrani za bebe od 0 do 6 mjeseci, taj udio je 60:40, au hrani za djecu od 6 mjeseci do 50:50.

U mješavinama s oznakom Junior, omjer proteina sirutke i kazein iznosi 35:65, što je identično kravljem mlijeku. Takvo mlijeko ne može više postati zamjena za majčino mlijeko i samo je aditiv za glavnu hranu. Uz navedene tvari, aminokiseline poput taurina i L-triptofana prisutne su u hrani za djecu mlađu od godinu dana. U juniori - samo taurin.

Sastav ugljikohidrata

Ugljikohidrati u Nutrilonu 1, 3 i 4 mješavine su predstavljeni laktozom, a maltodekstrin je također prisutan u paketu Premium 2. Ova tvar, poput melasa, može produljiti osjećaj sitosti i povećati vrijeme između hranjenja. Maltodekstrin lako apsorbira tijelo, najčešće se koristi kao ugljikohidratna komponenta proizvoda za djecu od četiri mjeseca.

Sastav masnoća

Sastav masnoća, koji pokazuje mješavinu Nutrilona Premium 1 i 2, je kompleks biljnih ulja, ribljeg ulja, gljiva Mortierella alpina, kao i tragove mliječnih masti. Pivo ulje osigurava prisutnost u sastavu palmitinske kiseline, ali također sadrži ulje repice, kokosa, suncokretovo ulje u prahu. Njihova je zadaća ispuniti potrebu tijela bebe za linolenskim i a-linoleinskim kiselinama.

Junior mješavine također sadrže kompleks masti, što uključuje dalmatinski, repičasti, suncokretovo ulje i riblje ulje (više u članku: dobre mješavine bez palminog ulja). Sve ove tvari su potrebne za rastuću bebu, njihov kompleks je dizajniran da osigura tijelo masnim kiselinama.

Sastav smjese je u potpunosti uravnotežen za dječju hranu i pogodan je za bebe od rođenja.

Dodatne komponente

U sastavu smjesa Nutrilon postoje i druge tvari koje su neophodne za skladan razvoj djeteta. To uključuje nukleotide (u premium proizvodima) koji promiču pravilan rast i dijeljenje stanica, vitamine i elemente u tragovima.

Osim toga, u suhom prahu se nalaze prebiotici predstavljeni galakto-oligosaharidima i frukto-oligasaharidima. Ove tvari su dizajnirane da normaliziraju rad crijeva, a one ne apsorbiraju njegove zidove, ali se uklanjaju nakon izvođenja njihove uloge. Glavni zadaci prebiotika:

 • osigurati pravilan rad korisnih mikroorganizama u crijevima;
 • smanjiti vjerojatnost raznih vrsta alergija, održavanje i jačanje imunološkog sustava;
 • utjecati na dosljednost djetetove stolice, čineći ga mekšom.

Sve navedene komponente su prednosti Nutrilonovih proizvoda. Koji su njihovi nedostaci? Navodimo najočitije:

 • nema nukleotida u proizvodima Junior 3, 4;
 • odsutnost probiotika - živi mikroorganizmi dizajnirani kako bi se osiguralo učinkovito funkcioniranje crijeva.

Zanimljivo je o tablici količine mješavine za hranjenje Nutrilona u Ukrajini i Rusiji

Kupio sam Nutrilon iz sebe (u Ukrajini), broj 1 (s narančastom oznakom), a nedavno moj otac stigao je donio dvije limenke Nutrilona (kupljene u Moskvi). Tako je to pitanje... Smjesa je ista, temeljito i izjednačena sastava. Jedan na jedan, općenito. ALI! Sada ću dati razlike:

Neto težina - 800 grama

0-14 dana - 60 ml

2-8 tjedana - 90 ml

2 mjeseca - 90 ml

3 mjeseca - 120 ml

4 mjeseca - 150 ml

5 mjeseci - 180 ml

6 mjeseci i starije - 210 ml

Neto težina: 900 grama

0-14 dana - 90 ml

3-8 tjedana - 120 ml

2 mjeseca - 150 ml

3 mjeseca - 180 ml

4 mjeseca - 180 ml

5 mjeseci - 210 ml

6 mjeseci i starije - 210 ml

Zašto takva razlika? Ponavljam još jednom - temeljito sam proučio sastav (uspoređen) - ista stvar, u istim omjerima. Nutrilon je isti (nema različitih miješa - ni udobnost ni hipoalergenskog) - s narančastom oznakom.

PS To je tako da nema pitanja koja mogu usporediti različite mješavine. Ne, isto.

Nutrilon je hipoalergenski

Nutrilon Hypoallergenic - kompletna uravnotežena dječja hrana dizajnirana za hranjenje djece koja su izložena riziku od razvoja alergije na hranu.

Nutrilon sadrži

 • - Djelomično hidrolizirani proteini sirutke, smanjujući rizik od alergija na hranu;
 • - kompleks prebiotika IMMUNOFORTIS, o svojstvima i sastavu blizu majčinog mlijeka, te pomaže u jačanju imunološkog sustava;
 • nukleotidi, koji su građevni blokovi za ljudske stanice;
 • - Posebne masne kiseline (DHA i AA) u kombinaciji, blizu majčinog mlijeka, pridonose razvoju vida, mozga i živčanog sustava;
 • - mineralne tvari (natrij, kalij, kalcij, magnezij, željezo, bakar, fosfor, selen, cink, mangan, jod);
 • - vitamini (A, E, C, D, K, skupina B).

Ovisno o dobi djece, razlikuju se Nutrilon Hypoallergenic No. 1 (od rođenja do 6 mjeseci) i Nutrilon Hypoallergenic No. 2 (6 mjeseci ili više).

Nutrilon Hypoallergenic može se koristiti kao primarni izvor prehrane ili kao dodatak majčinom mlijeku za djecu koja su izložena riziku od razvoja alergije s teškom obiteljskom anamnezom.

Učinkovitost dječje hrane smanjuje se u kombinaciji s drugim mješavinama.

Sastav suhe smjese

Djelomično hidrolizirani protein koncentrat mlijeka sirutke, biljna ulja (repica, palme, suncokret, kokos, Mortierella alpskih), laktozu, prebiotika (fruktooligosaharida, galaktooligosaharida), vitamin kompleks, mineralnih tvari, elemente, riblje ulje, sojino lecitina, kolina, taurin, nukleotide tragovima, inozitol, L-karnitin, eteri mono- i diglicerida limunske i masne kiseline kao stabilizatora.

Nutritivna vrijednost od 100 grama Nutrilona Hypoallergenic powder No. 1- 475 kcal (1985 kJ), 100 ml pripremljene smjese - 65 kcal (270 kJ).

Nutritivna vrijednost od 100 grama Nutrilon Hypoallergenic No. 2 praha je 453 kcal (1900 kJ), 100 ml pripremljene smjese je 67 kcal (280 kJ).

Nutrilon tablica hranjenja

godine

Volumen vode

za hranjenje, ml

Količina smjese u mjerenoj žlicama za hranjenje

Nutrilon® 1 Premium

Nutrilon® 1 Premium mješavina suhog mlijeka

200g, 400g, 600g, 800g i 1200g

O proizvodu

Broj "1" u ime formule za suho mlijeko znači da je proizvod namijenjen prehrani djece od rođenja.

Kada se koristi Nutrilon® 1 Premium.

Za malu djecu majčino mlijeko je najbolja prehrana. Nutrilon® 1 Premium se koristi u prehrani bebe s nedostatkom majčino mlijeka majke ili nedostatkom dojenja.

Oblik pakiranja Premium Nutrilon® 1:

Vaš proizvod u fazama

struktura

SASTOJCI demineralizirana prašak sirutke, smjesa biljnih ulja (palmino, repičino, kokos, suncokret, Mortierella Alpina), laktoza, obrano mlijeko, prebiotici (galaktooligosaharida, fruktooligosaharida), koncentrat proteina sirutke, minerali, riblje ulje *, vitamina kompleksa, kolin, soja lecitin, taurin, elementi u tragovima, nukleotidi, inozitol, L-triptofan. Može sadržavati tragove glutena **.

* masna komponenta mliječne formule temelji se na podacima o sastavu masnih kiselina majčinog mlijeka

Hranjiva vrijednost

* Vrijednosti mogu varirati unutar prihvatljivih granica.

Važno: Za malu djecu, dojenje je poželjno. Prije uporabe smjese ili uvođenja komplementarne hrane, trebali biste se posavjetovati sa specijalistom.

Pitanja roditelja

1. Što su nukleotidi?

2. Što je sojino lecitin?

3. Što je palmino ulje?

4. Postoji li dovoljno vitamina D da spriječi rakove?

5. Što je taurin?

O hranjenju

Shema uvođenja mliječne formule. Prijelaz iz jedne mješavine u drugu

Kada se novu smjesu uvede u prehranu djeteta, njegov probavni sustav traži vremena da se prilagodi asimilaciji novog proizvoda - eventualno mijenjajući aktivnost određenih enzima, brzinu obrade komponenti smjese i prirodu stolice.

Stoga, svaka nova dojenčeta počinje davati u vrlo malim količinama iz odvojenih bočica prije nego što hrani uobičajenu mješavinu. Kako se količina nove smjese povećava, obujam uobičajene smjese se smanjuje. Tako će dječji probavni sustav postupno "učiti" da apsorbira novi proizvod, a vaša beba će se naviknuti na novi ukus. Osim toga, moći ćete adekvatno i brzo procijeniti reakciju djeteta na novu smjesu.

Približna shema uvođenja nove maternice:

Uvođenje nove mješavine važna je točka u prehrani djeteta, a kako bi uspješno prošao i ne propustite ništa, ne zaboravite se posavjetovati sa stručnjakom o ovom pitanju.

Način kuhanja

OPREZ:

 • Kuhajte hranu neposredno prije uporabe!
 • Nemojte koristiti ostatak hrane za naknadno hranjenje!
 • Nemojte zagrijavati smjesu u mikrovalnoj pećnici, kako biste izbjegli stvaranje vrućih grudica smjese.
 • Strogo slijedite preporuke o količini smjese u pripravku i ne dodajte ništa pripremljenoj smjesi.
 • Mora se uvediti nova mješavina u prehrani djeteta. Prije davanja proizvoda posavjetujte se s stručnjakom.

Ako imate dodatnih pitanja, obratite se stručnoj službi za majke Nutriclub.

Tablica za hranu za bebe hranjene formulom (osim ako nije drugačije preporučio stručnjak):

Skladišna smjesa

Neotvoreni posuda treba pohraniti na temperaturi od 0 do +25 stupnjeva, a relativna vlažnost ne smije biti veća od 75%.

Držite otvorenu posudu čvrsto zatvorenu na hladnom i suhom mjestu, ali ne u hladnjaku.

Vlažnost u hladnjaku može premašiti preporučenu brzinu. Kao rezultat, smjesa može biti vlažna, kao i apsorbirati mirise i mikroflore proizvoda koji su u hladnjaku pored smjese.

Koristite sadržaj otvorenog lonca tri tjedna.

Za pohranu smjese, odaberite mjesto što je više moguće od brašna i proizvoda od žitarica kako biste izbjegli zaraze insekata hrane za dojenčad.

Tvrtka može jamčiti sigurnost kvalitete dječje hrane samo u svim uvjetima skladištenja i kuhanja. Ako se ovi uvjeti krši, može doći do odstupanja od sigurnosnih standarda koji mogu dovesti do pogoršanja zdravlja djeteta.

Za dojenje, povećanje dojenja, prehrana djeteta, kontaktirajte stručnjaka. Također možete dobiti dodatne informacije tako što ćete kontaktirati jednog od naših stručnjaka pozivom na 8 800 200 33 88 ili dobiti instant savjet u chat.

Poziv u Rusiji je besplatan iz kućne mreže.

komentari

Dobro došli! Htio bih dobiti testni uzorak Nutrilon Fermented Milk 1. Imam bebu 1.5 mjeseca, htio bih probati vaše proizvode)

Svetlana, hello! Hvala vam što ste odabrali naše proizvode. Razumijemo vašu želju da dijete ponudi probni dio smjese. Nemamo uzoraka uzoraka proizvoda jer tvrtka podržava etičke zahtjeve, majčino mlijeko je najbolja hrana za malu djecu.

Ako želite ostaviti komentar - prijavite se.

Kada majke trebaju pomoć pri prehrani i razvoju djeteta - naš tim stručnjaka uvijek je tamo!

Odgovaramo na vaša pitanja o dojenju, prehrani i razvoju dojenčadi u roku od 24 sata.

2015. - 2016. Nutriclub Sva prava pridržana

Nazovite po broju
8 800 200 33 88 preko Ruske Federacije slobodno

2015. - 2016. Nutriclub Sva prava pridržana

Prijavite se putem jedne društvene mreže

Koristite svoj račun Odnoklassniki.ru za pristup web mjestu. Koristite svoj VKontakte račun za pristup web mjestu. Koristite svoj Facebook.com račun za pristup web mjestu.

ili ispunite obrazac (obavezna polja označena su s *)

Klub sadrži funkcije komentara i ocjena, kao i osobnih stranica korisnika. Možemo pratiti materijale objavljene na takvim stranicama i njihovu upotrebu. Nismo odgovorni za lažne ili netočne informacije, za informacije o nepoželjnoj ili uvredljivoj prirodi, kao io informacijama koje bi mogle prekršiti postojeće zakonodavstvo Ruske Federacije, objavljene na osobnim stranicama, na forumnim stranicama, u komentarima o člancima. Na taj način, te usluge koristite na vlastiti rizik.

ZABRANJENO za objavljivanje i uklanjanje:

 • informacije o oglašavanju
 • opsceni jezik i zlostavljanje
 • poruke koje pozivaju na nezakonite aktivnosti
 • mrze poruke
 • političkih mjesta

Sljedeća pravila vrijede za sve posjetitelje stranice www.nutriclub.ru. Kada posjetite ovu web stranicu, korisnik potvrđuje njegovu suglasnost s uvjetima korištenja navedenima u ovom odjeljku. Nutricia ima slobodu mijenjati ta pravila kad to smatra potrebnim i bez daljnjeg upozorenja. U slučaju kršenja pravila korištenja ove internetske stranice, Nutricia može koristiti bilo kakvu zaštitu koja je predviđena zakonima Ruske Federacije.

Uvjeti korištenja informacija:

Materijali koje je Nutricia objavila na ovoj web stranici mogu se koristiti samo u nekomercijalne svrhe - osobne i informativne. Zabranjena je svaka reprodukcija, prodaja ili distribucija informacija koje se nalaze na web mjestu u komercijalne svrhe. Posjetitelji i korisnici ove web stranice nemaju pravo mijenjati, distribuirati, objavljivati ​​ili prenositi materijale ove web stranice osim slučajeva citiranja za informativne svrhe opravdane svrhom citiranja. Pri citiranju ekstrakata iz podataka objavljenih na web-mjestu, zabranjeno je iskriviti podatke objavljene na web mjestu.

Zaštitni znakovi i logotipi prikazani na ovoj web stranici su vlasništvo tvrtke Nutricia ili drugih trećih strana. Korisnici mogu koristiti gore navedene zaštitne znakove i logotipe samo u nekomercijalne svrhe (za osobnu upotrebu ili samo u informativne svrhe). Za oglašavanje ili druge komercijalne svrhe, ti se zaštitni znakovi ne smiju koristiti bez pismenog dopuštenja tvrtke Nutricia ili treće strane koja je vlasnik autorskih prava zaštitnog znaka / logotipa.

Uvjeti korištenja informacija:

Materijali koje je Nutricia objavila na ovoj web stranici mogu se koristiti samo u nekomercijalne svrhe - osobne i informativne. Zabranjena je svaka reprodukcija, prodaja ili distribucija informacija koje se nalaze na web mjestu u komercijalne svrhe. Posjetitelji i korisnici ove web stranice nemaju pravo mijenjati, distribuirati, objavljivati ​​ili prenositi materijale ove web stranice osim slučajeva citiranja za informativne svrhe opravdane svrhom citiranja. Pri citiranju ekstrakata iz podataka objavljenih na web-mjestu, zabranjeno je iskriviti podatke objavljene na web mjestu.

Zaštitni znakovi i logotipi prikazani na ovoj web stranici su vlasništvo tvrtke Nutricia ili drugih trećih strana. Korisnici mogu koristiti gore navedene zaštitne znakove i logotipe samo u nekomercijalne svrhe (za osobnu upotrebu ili samo u informativne svrhe). Za oglašavanje ili druge komercijalne svrhe, ti se zaštitni znakovi ne smiju koristiti bez pismenog dopuštenja tvrtke Nutricia ili treće strane koja je vlasnik autorskih prava zaštitnog znaka / logotipa.

Registriranjem na ovim stranicama, ja, u vlastitoj volji i po mojem interesu, dajem svoj pristanak društvu Nutricia Limited Company, koji se nalazi na adresi: 143500, Moskva regija, Istra, ul. Moskovskaya, d. 48, za obradu mojih osobnih podataka radi interakcije s potrošačem radi promicanja proizvoda na tržištu putem izravnih kontakata s potrošačem, kao i za statističke ili druge svrhe istraživanja potrošača.

Moji osobni podaci za koje se ovaj pristanak daju uključuju: adresu e-pošte (login), ime foruma (pseudonim), spol, prezime, ime, poštanski broj (poštanski broj, savezna četvrt, okrug, grad, ulica, vlasništvo, zgrada / zgrada, stan, komentari na poštansku adresu.

Radnje s mojim osobnim podacima kojima dajem takvu suglasnost uključuju bez ograničenja: prikupljanje, snimanje, organiziranje, akumuliranje, pohranjivanje osobnih podataka u informacijski sustav, ažuriranje (ažuriranje, mijenjanje), dohvaćanje, korištenje, depersonaliziranje, blokiranje, brisanje, uništavanje osobnih podataka uz upotrebu opreme za automatizaciju ili bez korištenja takvih objekata i drugih mjera predviđenih trenutnim zakonodavstvom Ruske Federacije i potrebne za provedbu ove obradu i prijenos osobnih podataka trećim stranama na koje Nutricia LLC šalje relevantne osobne podatke kako bi postigla gore navedene ciljeve, pod uvjetom da ta osoba osigura sigurnost gore navedenih osobnih podataka, uključujući prekogranični prijenos u zemlje koje su stranke Konvencije Vijeće Europe o zaštiti pojedinaca u automatiziranoj obradi osobnih podataka.

Dopuštenje vrijedi 20 godina i prestaje kada nastupi jedno od sljedećih događaja: povlačenje suglasnosti na obradu osobnih podataka, postizanje cilja obrade osobnih podataka, nakon trajanja obrade osobnih podataka.

Činjenica potvrde gore je prijava u klub.

Brisanje podataka obavlja se na pismeni zahtjev subjekta osobnih podataka na [email protected] u roku od 30 kalendarskih dana od dana kada je uprava zaprimila zahtjev. Važno: Za malu djecu, dojenje je poželjno. Prije korištenja smjese ili uvođenja komplementarne hrane, trebali biste se posavjetovati s pedijatrom.

Možete se prijaviti i putem društvenih mreža.

Do doba nutrilona 1

Nutrilon prirodne mješavine mliječnih proizvoda su mjerilo za dječju hranu na domaćem i inozemnom tržištu. Značajka mliječnih formulacija je recept pri korištenju prirodnih komponenti mlijeka, prema najnovijim istraživačima. Dječja hrana je podijeljena na nekoliko desetaka vrsta, od kojih je svaka namijenjena za bebu određene dobi, klase težine i zdravstvenog stanja. Razmotriti glavne vrste mješavina, njihov sastav i značajke.

Zašto odabrati Nutrilon?

U pravilu, prilikom odabira hrane, roditelji se vode prema uputama na paketu: kategorije prema dobi, razvojne karakteristike djeteta. Znanstveni pristup izgleda drugačije: svako dijete ima poseban sastav komponenata. Mlijeko se smatra idealnim za razvoj imunološkog sustava. Ako ne postoji mogućnost prehrane prirodnim putem, ili je količina mlijeka ograničena, majke pribjegavaju djelomičnoj ili potpunoj zamjeni prirodne hrane umjetnim. Umjetno mlijeko je suha mješavina na bazi kravljeg mlijeka i aditiva.

Nutrilon proizvodi sadrže prirodne mliječne sastojke, jednostavne oblike šećera, vitamine, minerale i biljne masne kiseline. Masne kiseline, proporcionalni omjer kazeina i albumina, brzina apsorpcije tvari, količina fosfora i kalcija, vitamini su važni sastojci u sastavu mlijeka. Svaka tvar je odgovorna za razvoj određenih dijelova tijela. Nutrilon je najbliži ženskom majčinom mlijeku na određenoj hranidbenoj točki, sadrži vitamine i elemente u tragovima za regulaciju probavnog sustava, težine i razvojne brzine bebe.

Mješavine za bebe do 6 mjeseci

Kategorija robe za najmanja odlazi ispod broja "1". To su smjese s prisutnošću sirutke, biljnih ulja (dlana, repice, kokosa, suncokreta, Mortierella alpina), mršavih masti, laktoze, prebiotika, minerala, vitamina, ribljeg ulja i drugih tvari. Sastav za zdrave bebe s normalnom težinom sadrži sastojke u omjerima sličnim prirodnom majčinom mlijeku s korisnim aditivima. Kao stimulans koriste se riblje ulje i biljne masne kiseline. Po 100 g razrijeđenog sastava ima do 270 kJ.

Za djecu s teškoćama u razvoju probavnog sustava, prerano, sklone alergijama i koji su podnijeli upalne bolesti razvili su se posebne formulacije. To su recepti s poboljšanim kompleksom tvari za regulaciju normalnog razvoja ili oporavka.

Za prerane bebe, koristite Nutrilon Pres pod brojem "0". Za one koji su stekli težinu od 1,8 kg i više, koristi se Nutrilon Pre "1". Za one čiji je gastrointestinalni trakt vrlo slab, postoje uporni poremećaji, liječnici propisuju "Nutrilon Comfort 1" ili "Fermented Milk 1". Drugi pripravak prikladan je za bebe koje su podvrgnute liječenju upalnih ili drugih bolesti. Obje vrste obnavljaju sastav crijevne flore i eliminiraju toksine. Brand za djecu sklona alergijskim reakcijama, osipima, nazvanim Nutrilon Hypoallergenic 1.

Formulirano za djecu bez sposobnosti probavljanja bilo koje vrste šećera: bez laktoze i Nutrilon Soy. Proizvodi gotovo ne sadrže prirodno mlijeko i šećer. Istaknute su formulacije za bebe s simptomima trajne regurgitacije (Pepti Gastro) ili intestinalne letargije, nemogućnosti apsorpcije probavljene hrane (antireflux). Nutrilon aminokiseline i pepti alergije su namijenjene prehrani.

Svako dijete mora proći visokokvalitetni medicinski pregled prije prelaska na umjetnu mliječnu formulu. Pravilno propisana Nutrilon mješavina pomaže liječiti bebu i vratiti prirodni razvoj.

Crta mješavina za zdravu djecu

 1. Nutrilon 1 Premium je prilagođena dječja formula za bebe od rođenja.

Linija miješa za djecu s zdravstvenim problemima

 1. Nutrilon Comfort 1 - formula za dojenčad s simptomima probavne nelagode
 2. Nutrilon Comfort 2 je smjesa za hranjenje beba s simptomima probavne nelagode.
 3. Nutrilon Fermented Milk 1 je formula za hranjenje djece od rođenja, posebno dizajnirane za prirodno poboljšanje probave beba.
 4. Nutrilon Fermented Milk 2 je formula za hranjenje djece od 6 mjeseci, posebno dizajnirano za prirodno poboljšanje probave beba.
 5. Nutrilon Hypoallergenic 1 - prilagođena smjesa za prehranu zdravih beba s mogućnošću razvoja alergija na hranu.
 6. Nutrilon Hypoallergenic 2 je prilagođena formula za hranjenje zdravih beba s mogućnošću razvoja alergija na hranu.
 7. Nutrilon Pre 0 - suha mliječna mješavina prilagođena prehrani preranih i malih dojenčadi s tjelesnom težinom manjom od 1800 g.
 8. Nutrilon Pre 1 - formula suhe mlijeka prilagođena za dugotrajno hranjenje preranih i malih dojenčadi mase više od 1800 g
 9. Nutrilon Pepti Gastro-suhi mliječni proizvod s oštećenim apsorpcijom intestinalnog sustava. Od rođenja
 10. Nutrilon soja - smjesa koja se temelji na izolatu soje proteina. Smjesa za prehranu djece koja trebaju mliječnu prehranu od rođenja.
 11. Nutrilon laktoza slobodna - bez laktoze. Posebna mješavina za prehranu djece s netolerancijom na laktozu od rođenja.
 12. Nutrilon aminokiseline - Suhi mješavina na bazi aminokiselina, proizvod dječje prehrane (terapeutske i preventivne) prehrane za malu djecu. Za prehranu djece od rođenja.
 13. Nutrilon Pepti Allergy - suha mješavina bazirana na potpuno hidroliziranim proteinima sirutke s prebiotikom. Za prehrambenu (terapijsku) prehranu djece od rođenja.
 14. Nutrilon Anti-Reflux - mliječna formula s nukleotidima. Kompletna posebna mješavina za hranjenje djece s regurgitacijom i povraćanjem. C rođenja.

Mix Nutrilon 6 mjeseci

Djeca od dobi od šest mjeseci već imaju probavni sustav u razvoju. Početak aktivnog rasta kostiju, tkiva i zglobova zahtijeva promjene u sastavu hrane. U ženskom tijelu ovaj prijelaz osigurava mijenjanje prehrane, širenje hrane u prehrani, dodavanje voća i povrća.

Sastav smjese za djecu s normalnim razvojem Nutrilon 2 Premium:

Slično, s prehranom dojenčadi, tipovi smjesa za stariju skupinu podijeljeni su znakom abnormalnosti u razvoju djeteta. Njihova imena su slična, a dob je označen brojem "2", "3" - od godine i "4" - od 18 mjeseci.

Mješavine linije

 1. Nutrilon 2 Premium je prilagođena dječja formula za bebe od 6 mjeseci.
 2. Mlijeko za bebe Nutrilon Junior 3. Za hranjenje djece od 1 godine.
 3. Mlijeko za bebe Nutrilon Junior 4. Za prehranu djece preko 18 mjeseci.

Kako odabrati odgovarajući proizvod?

Da bismo odabrali tečaj wellness prehrane, treba se ispitati u dječjoj klinici, uzimajući u obzir osobitosti ponašanja djeteta. Na primjer, ako dijete ne može ispravno probaviti hranu, njegov san će biti isprekidan. Tu će također biti vidljive stalne iznenađenja i plač. Djeca sa zdravim crijevima, ne doživljavajući bol i nelagodu, vrlo su mirna, a ne bez ikakva razloga.

Može se primijetiti povrede i stanje, učestalost izmeta. Način prehrane je karakterističan. Dječak, koji je teško probaviti hranu, neprestano se skreće, jede se povremeno, čak i ako je gladan. Vidljivi znakovi odstupanja - djetetova težina, slaba kondicija.

Čitamo detaljno: kako odabrati prikladnu mješavinu za dijete

Prednosti korištenja Nutrilon mješavina

 • pružiti puni razvoj tijela i prevenciju bolesti;
 • to je zdrava prehrana za djecu bilo koje dobi;
 • Nutrilon ima pristupačnu cijenu (cijena varira od 345 do 2.000 rubalja);
 • prehrana koju preporučuje zdravstveni sustav Ruske Federacije;
 • širok raspon jedinstvenih formulacija za liječenje abnormalnosti;
 • dostupnost međunarodnih certifikata kvalitete za sve proizvode marke;
 • smjesa se smatra najboljom u mnogim zemljama svijeta;
 • svaka se šarža testira u laboratorijima prije prodaje;
 • biljke u zemljama ZND-a proizvode hranu tehnologijom iz EU.

Smjese se prodaju u EazyPack ("Easy Pack") 400 i 900 gr., Ili u 400 g limenki.

Gdje kupiti?

 • Online trgovina Akusherstvo.ru -
 • Online dućan Babad.ru

Pravilna prehrana - jamstvo zdravlja i dugovječnosti!

 • Službena stranica Nutrilon - Telefonska linija stručnjaka - 8 800 200 33 88

Za djecu pokušavaju pronaći najbolje. Gotovo svaka žena želi dojiti dijete, jer je majčino mlijeko najkorisnije i najukusnije. Ali ponekad se događa da se slučajno, majka mora djelomično ili potpuno prebaciti na umjetne mješavine, što u stvari nisu inferiorni u njihovom sastavu prirodnoj prehrani. Jedna od najpoznatijih smjesa može se nazvati "Nutrilon Premium 1." Povod za nju je također pozitivna. Sastav proizvoda je označen na njegovoj ambalaži i sadrži važne tvari za pravilan razvoj djeteta.

"Nutrilon Premium 1". Sastav smjese

Sastav proizvoda obuhvaća cijeli skup tvari čija racionalna uporaba pomaže dijete da raste i razvije normalno od rođenja. To je pažljivo uravnoteženi i profesionalno odabrani skup sastojaka, tako nužnih za bebu za aktivno funkcioniranje tijela.

Mješavina kompozicije "Nutrilon Premium 1" ima sljedeće: obrano mlijeko, laktoza, demineralizirana sirutka, koncentrat sirutke. Proizvod se također obogaćuje mješavinom biljnih ulja, minerala, ribljeg ulja, elemenata u tragovima, taurina, soje lecitina, vitaminskog kompleksa, inosila, nukleotida, L-karnitina i L-tiosina.

Većina pedijatara preporučuje "Nutrilon Premium 1". Sastav hrane ispunjava sve standarde, što jamči bebi da dobije sve potrebne vitamine i minerale.

sfera primjene

Smjesa "Nutrilon Premium 1" namijenjena je prehrani djece od rođenja do šest mjeseci. Koristi se ako nedostaje majčino mlijeko ili nema mogućnosti dojenja.

Naravno, najbolja hrana za bebe ovog doba bit će majčino mlijeko. Kao zamjena koristi se "Nutrilon 1 Premium". Ona uzima u obzir visoke potrebe djece i štiti ih od bolesti. ImunoFortis prebiotici su vrlo složeni u odnosu na prebiotike majčinog mlijeka, što pridonosi jačanju imunološkog sustava. Specifične masne kiseline ARA i DHA pozitivno utječu na razvoj inteligencije i imuniteta djeteta.

Redoslijed uvođenja

Da bi se osigurala sigurnost uvođenja nove namirnice, smjesu treba dati u malim količinama, koristeći zasebnu bocu prije hranjenja. Beba će se morati prilagoditi novoj hrani. Stoga, postupno, tijekom vremena, povećavajući broj "Nutrilon 1 Premium", ne zaboravite smanjiti uobičajenu prehranu. Postupno će tijelo djeteta naučiti uzeti novi proizvod. Ako je proces prilagodbe popraćen bilo kojim reakcijama organizma, pravodobna procjena postupka pomoći će u sprječavanju negativnih posljedica uvođenja nove smjese u dijete.

Način primjene

Prije kuhanja morate ozbiljno pristupiti procesu pranja ruku i sterilizaciji bočica i bradavica. Zatim kuhati vodu i pustite da se ohladi na 40 ° C. Pronađite svoje parametre u tablici za hranjenje, a sukladno svojim proračunima, izmjerite točan iznos i ulijte ga u pripremljena jela. Sekundarna takva voda je bolje ne koristiti. Prilikom pripreme smjese svakako koristite mjernu žlicu. Kako bi mjerenja bila što točnija, punjenje mjerne žlice mora biti bez klizača. Točna količina proizvoda dodana vodi, jer više ili manje mase može naštetiti djetetu. Zatim zatvorite bocu i snažno protresite nekoliko sekundi sve dok se potpuno ne otopite. Dalje, trebali biste promijeniti poklopac na bradavici. Obavezno provjerite temperaturu tekućine na unutarnjem dijelu zapešća, ne smije biti veća od 37 ° C. Pripremljena smjesa može se koristiti sat vremena.

Mjere opreza

Prije nego počnete primjenjivati ​​"Nutrilon 1 Premium", trebate se posavjetovati s liječnikom. Potrebno je strogo slijediti upute u doziranju pripremljene mješavine kako ne biste oštetili dijete. Nemojte koristiti ostatke hrane za kasnija hranjenja. Nemojte koristiti mikrovalnu pećnicu da biste ga zagrijali, kako biste izbjegli prisutnost vrućih grudica. Nema potrebe da napusti dijete bez nadzora tijekom hranjenja.

kontraindikacije

Djeca ne mogu pojedinačno tolerirati komponente proizvoda. Naime, govorimo o šećeru i kravlji protein (laktoza). U slučaju nedostatka laktaze (lako je identificirati), dijete će imati slabe stolice, regurgitaciju, a također će biti prekriven jakim osipom. Kada se pojave ti simptomi, morate završiti uzimanje mješavine.

Uvjeti skladištenja

Smjesa se treba čuvati u zatvorenom posudu na suhom hladnom mjestu na temperaturi koja nije viša od 25 ° C. Vlažnost u skladištu ne bi smjela premašiti 75%, inače prašak može biti vlažan. Hladnjak nije i najprikladnija opcija jer može "obogatiti" hranu s mirisima i mikroflora proizvoda pohranjenih u njemu. Udaljenost od brašna i proizvoda od žitarica osigurava sigurnost od zaraze insektima.

Rok trajanja

Rok trajanja smjese je 18 mjeseci. Ako je banka već otvorena, njezin sadržaj mora se koristiti u roku od tri tjedna. Pri pohranjivanju mješavine "Nutrilon 1 Premium" potrebno je osigurati nedostupnost djeci. Proizvod se ne smije koristiti nakon isteka roka valjanosti, jer to može dovesti do trovanja.

Ako govorimo o dostupnosti i troškovima proizvoda, možemo reći da nije najskuplji mješavina suhog mlijeka, koji se prodaje u ljekarnama i dječjim trgovinama. Cijena će ovisiti o tome gdje se proizvod kupuje. Dakle, neke dječje trgovine povremeno vrše popuste, a možete ga kupiti za 300-350 rubalja.

U slučaju kupnje Nutrilona Premium 1 u hipermarketima ili drogerijama, cijena će biti blizu 400 rubalja, a ponekad i do 450. Ali to je cijena pakiranja 400 grama.

"Nutrilon Premium 1". Pozitivna povratna informacija

Osim toga, potrebno je reći o odgovorima o ovoj mješavini, jer glavni dio potrošača zaustavlja svoj izbor, nakon što je naučio samo mišljenje svojih prijatelja. Dakle, definitivno možete reći da većina majki kupuje točno "Nutrilon 1 Premium".

Pa zašto je ova mješavina dobra? "Nutrilon Premium 1" preispituje sljedeće:

 • Raspoloživost. Mladi roditelji napominju da se smjesa prodaje u velikim hipermarketima iu ljekarnama i dječjim trgovinama. Nema potrebe tražiti određenu trgovinu za kupnju hrane.
 • Zgodna ambalaža. Za razliku od ostalih smjesa, "Nutrilon 1 Premium" se ne prodaje u kartonskoj kutiji, već u plastičnoj kutiji, što je vrlo povoljno. Poklopac se zatvara vrlo čvrsto, za razliku od pakiranja kartona, gdje se smjesa počinje vlažiti nakon jednog dana. Da, i vjerojatnost da sadržaj pada, minimalan.
 • Ugodan ukus. Mnogi roditelji napominju da smjesa ima prilično ugodan okus, što se ne može reći o prehrani drugih proizvođača. Često roditelji to sami pokušavaju prije davanja smjese djetetu. Dakle, kažu da je iz cijele palete ukusnija
 • Dobro promiješajte. Postoji niz mješavina slabo topljivih, ostaci čašica, čak i ako se mlijeko razrjeđuje toplom vodom. Što se tiče "Nutrilon 1 Premium", tada se kod miješanja ne stvara pjena, nema neugodnih grudica
 • Dijete dobro jede. Ponekad djeca kategorizirano odbacuju neke mješavine. I Nutrilon 1 Premium, većina beba dobro jede.

Negativne recenzije

Unatoč tome što se jedan od najboljih proizvoda smatra mješavinom "Nutrilon Premium 1", postoje negativne ocjene o tome. Glavne negativne točke uključuju:

 • Alergenost. Puno moje žaljenje, neki dio djece slabo reagiraju na smjesu, oni razvijaju osip.
 • Cijena. Unatoč činjenici da "Nutrilon 1 Premium" nije najskuplja mješavina, nije ga jeftino kupiti. Prosječna cijena po pakiranju od 400 grama je blizu 400 rubalja, odnosno dijete jede kutiju za tri dana. U mjesec dana dobiva se velika količina.
 • Sveprisutan, zbog toga što se trošak hrane neprestano povećava.

Iako većina roditelja napominje da je smjesa ukusna, neki tvrde da je nemoguće jesti. Ali, kako kažu, okus i boja drugova nisu. Glavna stvar koju je voljela dijete.

Zapravo, teško je odabrati smjesu. I bez obzira koliko se oglašavalo, možda vam ne odgovara vašem djetetu.

Prehrana za dojenčad bi trebala zadovoljavati najviše standarde. To su dobro razumjeli stručnjaci u Nutriciji, gdje je razvijen spoj za novorođenče i malu djecu Nutrilon. Nutricia je iz Nizozemske, ali danas tvrtka raste i pretvorena u međunarodnu zabrinutost. Proizvodi poznate marke popularni su u zemljama ZND-a. Danas ćemo detaljnije pogledati komponente Nutrilon mješavine, kao i saznati više o svojim sortama.

Mix Nutrilon dizajniran za dječju hranu od rođenja. Prilikom odabira, potrebno je upoznati se sa sastavom Nutrilon osnovnih mješavina

Prije odabira određene vrste proizvoda, treba imati na umu da sastav svake vrste može varirati. Osnovni koncentrati su dizajnirani za djecu različitih dobnih skupina, kao što pokazuje slika na pakiranju. Razmotrite fotografiju i opis glavnih vrsta hrane:

 1. mix od 0 do 6 mjeseci - Nutrilon za novorođenče - Premium 1;
 2. proizvod za djecu od šest mjeseci do godine - Premium 2;
 3. mliječna hrana za djecu od 12 do 18 mjeseci - Junior i ima broj 3;
 4. hrana za djecu od 18 mjeseci - junior 4.

Važan pokazatelj stupnja prilagodbe dječjeg mlijeka je njegov sastav. Nisu svi roditelji pročitali popis tvari na pakiranju, s obzirom da proizvođač dobro zna što dijete treba. Međutim, proizvodi različitih proizvođača razlikuju se po sastavu, a zadatak dobrih roditelja je odabrati najbolju opciju. Nutrilon se sastoji od proteina, masti, ugljikohidrata i dodatnih tvari.

Nutrilon Junior se uglavnom koristi nakon godinu dana, jer potpuno ne mijenja ljudsko mlijeko i prilično je aditiv u hrani.

Da bi umjetno mlijeko bilo što bliže prirodnom mlijeku, stručnjaci su izračunali omjer proteina sirutke i kazein. U prehrani za bebe od 0 do 6 mjeseci, taj udio je 60:40, au hrani za djecu od 6 mjeseci do 50:50.

U mješavinama s oznakom Junior, omjer proteina sirutke i kazein iznosi 35:65, što je identično kravljem mlijeku. Takvo mlijeko ne može više postati zamjena za majčino mlijeko i samo je aditiv za glavnu hranu. Uz navedene tvari, aminokiseline poput taurina i L-triptofana prisutne su u hrani za djecu mlađu od godinu dana. U juniori - samo taurin.

Ugljikohidrati u Nutrilonu 1, 3 i 4 mješavine su predstavljeni laktozom, a maltodekstrin je također prisutan u paketu Premium 2. Ova tvar, poput melasa, može produljiti osjećaj sitosti i povećati vrijeme između hranjenja. Maltodekstrin lako apsorbira tijelo, najčešće se koristi kao ugljikohidratna komponenta proizvoda za djecu od četiri mjeseca.

Sastav masnoća, koji pokazuje mješavinu Nutrilona Premium 1 i 2, je kompleks biljnih ulja, ribljeg ulja, gljiva Mortierella alpina, kao i tragove mliječnih masti. Pivo ulje osigurava prisutnost u sastavu palmitinske kiseline, ali također sadrži ulje repice, kokosa, suncokretovo ulje u prahu. Njihova je zadaća ispuniti potrebu tijela bebe za linolenskim i a-linoleinskim kiselinama.

Junior mješavine sadrže i kompleks masti, koji uključuje dalmatinski, repičasti, suncokretovo ulje i riblje ulje. Sve ove tvari su potrebne za rastuću bebu, njihov kompleks je dizajniran da osigura tijelo masnim kiselinama.

Sastav smjese je u potpunosti uravnotežen za dječju hranu i pogodan je za bebe od samog rođenja. Dodatni sastojci

U sastavu smjesa Nutrilon postoje i druge tvari koje su neophodne za skladan razvoj djeteta. To uključuje nukleotide (u premium proizvodima) koji promiču pravilan rast i dijeljenje stanica, vitamine i elemente u tragovima.

Osim toga, u suhom prahu se nalaze prebiotici predstavljeni galakto-oligosaharidima i frukto-oligasaharidima. Ove tvari su dizajnirane da normaliziraju rad crijeva, a one ne apsorbiraju njegove zidove, ali se uklanjaju nakon izvođenja njihove uloge. Glavni zadaci prebiotika:

 • osigurati pravilan rad korisnih mikroorganizama u crijevima;
 • smanjiti vjerojatnost raznih vrsta alergija, održavanje i jačanje imunološkog sustava;
 • utjecati na dosljednost djetetove stolice, čineći ga mekšom.

Sve navedene komponente su prednosti Nutrilonovih proizvoda. Koji su njihovi nedostaci? Navodimo najočitije:

 • nema nukleotida u proizvodima Junior 3, 4;
 • odsutnost probiotika - živi mikroorganizmi dizajnirani kako bi se osiguralo učinkovito funkcioniranje crijeva.

Posljednja točka smatra se kontroverznom. Neki stručnjaci smatraju da su blagotvorne osobine probiotika neznatno pretjerane. "Alien" mikroorganizmi ne mogu se spustiti u crijevima i obavljati svoj posao par tjedana, a potom izlučivati. Štoviše, oni nisu u stanju ojačati imunološki sustav, koji svakodnevno emitiramo.

Značajke sastava: sažetak tablice

Nutrilon posebni proizvodi

Zatim, razgovarajmo o proizvodima tvrtke Nutricia, namijenjen djeci koja trebaju posebnu hranu. Postoji širok raspon koncentrata za djecu s alergijama i za one koji pate od poremećaja probavnog trakta. Također su na prodaju proizvodi s kojima možete smanjiti regurgitiranje bebe, zaustaviti manifestacije nedostatka laktaze. Posebno uzimamo u obzir mlijeko za prerane bebe. Koja smjesa se bolje razmatra u više detalja.

Koncentrat mlijeka Komfor u prvoj i drugoj fazi pogodan je za hranjenje beba oboljelih od konstipacije i povećanje stvaranja plina. Proteinski sastav suhog praha sadrži djelomično hidrolizirani protein koji je dobro apsorbiran. Osim toga, proizvod ima modificirano palmino ulje, koje omogućuje da se riješite konstipacije.

Nutrilon Comfort može se koristiti kao osnovna formula za hranjenje djeteta od rođenja.

Kako bi izbjegao regurgitiranje, proizvođač je lagano zgušnjavao Comfort Mlijeko, dodavajući ga škrobom. Laktoza je prisutna u ovom proizvodu u ograničenoj količini koja omogućava smanjenje takvih učinaka kao kolik i povećano stvaranje plina. Slične pojave često se opaža kod beba koje nemaju enzim laktozu. Za poboljšanje okusa Nutrilona Comfort, sirutku glukoze dodano je dojenačkoj formuli koja je lako probavljiva.

Univerzalni proizvod za djecu koja imaju problema s probavom. Mješavina Nutrilonovih fermentiranih mlijeka 1 i 2 može se dati kao nezavisna napajanja ili kao dodatna ako se mrvica troši na druge proizvode istog proizvođača. Također, mliječni koncentrat dobro ide s dojenjem, jer je njegova kiselost bliska proizvodnji mlijeka.

Glavna razlika između fermentiranog mlijeka i Nutrilona za novorođenče "Premium" je da se njezina mliječna komponenta fermentira uz pomoć posebnih bakterija.

Proteini sirutke i kazein u ovom proizvodu su u jednakim omjerima, osim toga, mlijeko je obogaćeno probiotikom, maltodekstrinom. Nedostatci uključuju odsutnost nukleotida, kao i masne kiseline, koje u ostalim Nutrilon proizvodima predstavljaju riblje ulje, ulja jednostaničnih gljiva. Nutrilon Fermentirano mlijeko je dostupan u dvije varijante - mješavina za bebe od rođenja (1) i za djecu od šest mjeseci (2).

Nutrilon Hypoallergenic (HA) Nutrilon je hipoalergenski za djecu s tendencijom alergije

Ovaj proizvod je indiciran za djecu s različitim vrstama alergija. Postoji mješavina za bebe od rođenja i Nutrilon Hypoallergenic 2 - za djecu od šest mjeseci. U ovom proizvodu, mliječni je protein prisutan u podijeljenom stanju (djelomično hidrolizirane molekule sirutke), zbog čega se pripremljeno mlijeko apsorbira bez problema.

Ugljikohidrati u hipoalergenskoj smjesi predstavljaju kukuruzni škrob, a kao rezultat, Nutrilon ima gorak okus. Da bi se dijete naviknulo na nju, hipoalergenska smjesa treba postupno uvesti, pogotovo jer se može kombinirati s drugim proizvodima proizvođača. Nadalje se pretpostavlja da će dijete ostati na ovoj prehrani bez ikakvih dodatnih aditiva.

Nutrilon hypoallergenic može se koristiti za zdravu djecu, kao i kao dodatnu hranu.

Roditelji bebe koji pate od nedostatka laktaze cijeniti Nutrilon laktozu slobodnu mješavinu. Uklanjanjem laktoze stručnjaci su ga zamijenili glukoznim sirupom. Koncentrat je također pogodan za djecu s nedostatkom parcijalne laktaze. Možete ga koristiti kao glavnu snagu, a možete i kao dodatak. Proizvođač obećava da će ovaj proizvod pomoći:

 • brzo se riješite manifestacija nedostatka laktaze;
 • poboljšati probavu i optimizirati funkciju crijevne barijere zahvaljujući nukleotidima;
 • imaju pozitivan učinak na mozak, kao i na organe vida, budući da među komponentama postoje masne kiseline.

Nutrilon AntirerefluxIako dijete često pada i jednostavne metode ne pomažu nositi se s tim, onda mu se može dati Nutrilon Antireflux čak i ako je beba dojena

Anti-refluks - proizvod namijenjen dojenčadi koja često i obilno trese nakon hranjenja. Posebna supstancija sprječava regurgitaciju - gusku od gusjenice, koji je zgušnjivač. Ova tvar smatra se najučinkovitijim načinom suprotstavljanja refleksu gaga. Osim toga, ova komponenta služi za normalizaciju probave. Anti-refluks se koristi kao glavna prehrana djeteta, au nekim slučajevima, kao dodatak dojenju.

Nutrilon Amino Acids ima širok spektar primjena. To je propisano bebama koje su bile izložene teškim vrstama alergija - soje, proteina kravljeg mlijeka, na druge proizvode. Osim toga, ovo mlijeko će biti prikladno za bebe kojima je potrebna posebna dijeta s malapsorpcijskim sindromom, enterostomijom. Protein u svom uobičajenom obliku je odsutan - zamijenjen je kompleksom aminokiselina, koji se apsorbira bez pomoći enzima.

Smjesa se može koristiti kao glavna hrana, ali liječnik treba kontrolirati svoj dnevni volumen i vrijeme uporabe. Minus proizvoda je njegova visoka osmolalnost (340 mOsm / kg).

Nutrilon Pepti Allergy

Smjesa Pepti Allergy, jedan od najtraženijih Nutrilon proizvoda. Pomaže smanjiti manifestacije alergija, uključujući zaustavljanje simptoma atopičkog dermatitisa. Pepti's Alergija na mlijeku temelji se na hidrolizatu proteina sirutke, koji svojim gorkim, pa čak i neznatnim okusom ukrašava. Tijekom razdoblja kada dijete konzumira mješavinu Nutrilon Pepti-alergije, moguće je da se boja stolice mijenja u zelenu boju. Smjesa je vrlo učinkovita, obično ga propisuje liječnik.

Nutrilon Pepti GastroPri probavni problemi pedijatar može savjetovati vas da koristite smjesu Nutrilona Pepti Gastro

Smjesa Nutrilona Pepti Gastro razvijena je uzimajući u obzir preporuke međunarodnih stručnjaka. Namijenjeno je novorođenčadi i dojenčadi u kojoj je smanjen proces upijanja intestinalnih tvari. Također Pepti Gastro je pogodan za djecu koja pate od netolerancije hrane. Sastav je hidrolizirani protein i glukozni sirup kao ugljikohidrati. Imajte na umu da tijekom primjene Nutrilon Pepti Gastro mješavine dijete može imati zelenu stolicu.

Nutrilon Pre je dizajniran za prerane bebe, prerane bebe, kao i one koji se ne dobivaju dobro. Povećava sadržaj proteina, a udio proteina sirutke i kazein iznosi 60:40. Među sastojcima kompleksnih ulja - dlan, kokos, soja, suncokreta, jednostaničnih gljiva, večernjih pršuta, kao i riblje ulje. Mješavina uključuje posebno razvijeni kompleks Pronutri +, čiji su glavni sastojci:

 • prebiotici - galakto-oligosaharidi i frukto-oligosaharidi, osmišljeni za poticanje razvoja crijevne mikroflore;
 • kompleks masne kiseline;
 • vitamina i minerala u potrebnoj količini.

Proizvođač predstavlja Pre 0 i 1. Prva se koristi za prehranu preranih beba dok njihova težina ne dosegne 1800 g, a druga za novorođenčad i bebe koja imaju težinu veću od 1,8 kg.

Upute za pripremu mješavina baze Svaki paket ima tablicu koja pokazuje potrebnu količinu vode i mješavine za pripravu

Prije nego što uzgajate mlijeko za bebe, morate oprati ruke i pažljivo pripremiti mjesto gdje će se smjesa pripremiti. Stavite čašu, bocu i mjernu žlicu u sterilizator. Zatim morate postupati prema uputama:

 1. kuhati vodu 5 minuta, hladiti tekućinu na temperaturu od 38-40 ° C;
 2. ulijte odgovarajuću količinu vode u bočicu, pozivajući se na stol;
 3. upotrijebite mjernu žlicu kako biste uklonili suhu smjesu iz pakiranja, uklonite formirani brdo pomoću čepa;
 4. razrijediti potreban broj žlica u spremniku;
 5. zatvorite bocu, protresite dok se ne dobije uniformna tekućina u boji;
 6. uklonite poklopac, stavite na bradavicu;
 7. provjerite temperaturu razrijeđenog mlijeka.

Koliko dugo možete zadržati razrijeđenu mješavinu Nutrilona? Ako se razrijeđeno mlijeko odmah hladi nakon kuhanja, čuvajte ne duže od 12 sati, ako je bez hlađenja ne dulje od 60 minuta. Međutim, trebali biste koristiti samo sterilna jela i uvijek poštivati ​​mjere opreza.

 • hraniti bebu s mješavinom koja je ostala od prethodnog hranjenja;
 • pohraniti u hladnjak ostatke mlijeka;
 • zagrijte gotov mlijeko u mikrovalnoj pećnici.

Ako dijete nije odmah pojelo mješavinu, može se pohraniti ne više od šezdeset minuta nakon pripreme.

Kako miješati smjesu Nutrilona? Kako se ne bi zamijenio brojem mjernih žlica, kao iu volumenu tekućine, potrebno je provjeriti tablicu. To označava dob djeteta, kao i koliko puta dnevno trebate hraniti dijete.

Koliko dugo možete zadržati novi paket praška? Datum isteka označen je na pakiranju, važno je staviti ga na tamno mjesto gdje temperatura nije viša od 25 ° C. Međutim, poželjno je da prašak nije pohranjen u blizini žitarica - postoji rizik od infekcije hrane moljca. Također se ne preporuča staviti ambalažu u hladnjak, jer može doći do povećane vlage. To može dovesti do stvaranja grudica u smjesi, osim toga, proizvod će apsorbirati mirise hrane iz hladnjaka.

Otvoreni se može koristiti u roku od tri tjedna. Međutim, uvjeti skladištenja otvorenog pakiranja moraju se držati još stroži nego zapečaćeni.

Svatko zna da je savršena hrana za novorođenče majčino majčino mlijeko. Posljednjih godina žene često nisu u stanju samostalno hraniti bebu iz raznih razloga. Za takve slučajeve namijenjene su posebne smjese.

Popularni proizvod Nutrilon za novorođenče. Smjese ove tvrtke smatraju se najpopularnijima, sigurnijima na domaćem tržištu. Alat je zastupljen širokim rasponom. Kako pravilno pripremiti, koliko godina možete dati dijete mješavinu? Odgovori na pitanja trebaju poznavati sve mlade roditelje.

 • Sastav dječje hrane
 • Prednosti i nedostaci
 • asortiman
 • Kako uzgajati i hraniti bebu
 • Alergije kod djeteta u mješavinu Nutrilona

Sastav dječje hrane

Nutrition Nutrilon spada u elitnu kategoriju, smjesu za novorođenčad što je bliže majčinom majčinom mlijeku. Smjesa pomaže ojačati imunološki sustav, ispunjava dječje tijelo esencijalnim vitaminima i mineralima, rijetko uzrokuje alergijsku reakciju. Zbog činjenice da je dječja hrana prilagođena majčinom mlijeku, djeca od rođenja savršeno se podnose.

Inovacijski sustav Nutrilona omogućuje vam da spasite nukleotide, kompleks kiselina potrebnih za normalno funkcioniranje djetetovog tijela, mentalni i fizički razvoj. Dovoljno širok raspon vam omogućuje da odaberete pravu hranu za bebu, uzimajući u obzir pojedinačne karakteristike mrvica.

Proizvodi za novorođenče označeni su brojem 1. Nutrilon od 0 do 6 mjeseci uključuje sirutku, mješavinu biljnih ulja (repi, kokos, dlan, suncokret). Također, alat je bogat vitaminima, mineralima, ribljim uljem, laktozom i drugim tvarima. Hrana za djecu dizajnirana je uzimajući u obzir osobine djetetovog tijela, svi sastojci se uzimaju u pravoj količini i omjeru.

Proizvođač je vodio brigu o djeci s teškoćama u razvoju, preranim bebama, mrvicama koje ne mogu tolerirati laktozu. Svaki paket je pisana namjena prehrane, njegove osobine.

Napomena roditeljima! Prije premještanja djeteta u umjetnu prehranu mora se potpuno ispitati. Tek nakon provedenih dijagnostičkih mjera, sve vrste testova, liječnik će davati upute o odabiru smjese. Pedijatri ne preporučuju da sami odaberu hranjiv proizvod za mrvice.

Prednosti i nedostaci

Zašto odabrati Nutrilon? Smjese ove tvrtke prilagođene su za novorođenčad, dobro podnošljiv njihovim organizmima. Roditelji i pedijatri ističu brojne prednosti Nutrilona od 0 do 6 mjeseci:

 • mješavine pružaju puni razvoj bebe, su profilaktične;
 • koje preporučuje zdravstveni sustav Ruske Federacije;
 • biljke koje proizvode Nutrilon nalaze se u CIS-u, hrana se proizvodi u skladu s najnovijim EU tehnologijama;
 • širok asortiman pruža dobru prehranu za bebe s teškoćama u razvoju, prerane bebe;
 • Nutrilon u potpunosti zamjenjuje majčino mlijeko, njeguje dječje tijelo s korisnim mineralima, vitaminima, jača imunitet novorođenčeta;
 • mješavina se smatra najboljom hranom za djecu u mnogim zemljama;
 • svaka šarža podvrgava se temeljitoj inspekciji i laboratorijskoj dijagnostici kako bi se izbjegla isporuka loše hrane u trgovine;
 • Nutrilon je dostupan svim segmentima stanovništva (cijena varira od 350 do 2000 rubalja);
 • Prehrana za novorođenčad je nagrađena mnogim europskim certifikatima kvalitete koji potvrđuju apsolutnu sigurnost dojene mliječnosti;
 • lako se priprema, djeca vole okus i miris proizvoda;
 • prehrana normalizira crijevnu mikrofloru, sprječava kolik u mrvicama.

Saznajte upute za uporabu lijeka Arbidol za djecu.

Učinkoviti tretmani za fimozu kod djece opisani su na ovoj stranici.

Nedostaci Nutrilona za novorođenčad, neki roditelji uključuju:

 • ulazak u sastav hrane za djecu kokosa i palminog ulja. Ove su komponente dio mnogih smjesa za djecu, njihova šteta nije dokazana, stoga se ne biste trebali bojati tih komponenti;
 • relativno visoke cijene. Ako je dijete potpuno umjetno hranjeno, jedan paket je dovoljno nekoliko dana, što može uzrujati siromašne roditelje.

S obzirom na sve gore navedeno, Nutrilon za novorođenčad je izvrstan izbor za hranjenje beba. Prije se posavjetujte s pedijatrom, pokupite idealan proizvod za bebu.

Proizvođač je vodio brigu o bebama različitih dobi i značajki. Mix Nutrilon za novorođenčad prikazana je u sljedećem rasponu:

 • Nutrilon Premium 1 (422 rubalja). Prilagođena mješavina izvrsna je za bebe od rođenja do šest mjeseci. Kombinacija masnih kiselina donosi prehranu majčinom mlijeku, što blagotvorno djeluje na tijelo djeteta;
 • Nutrilon anti-refluks (876 rubalja). Dizajniran za djecu s upornom regurgitiranjem;
 • Nutrilon Hypoallergenic Blend je namijenjen djeci koja su sklona alergijama. Dopušteno joj je dati bebe od rođenja do jedne godine, a hrana je također važna tijekom hranjenja. Trošak je oko 1097 rubalja;
 • Nutrilon mliječni proizvodi (550 rubalja). To uključuje posebne fermentirane mliječne bakterije koje blagotvorno utječu na rad gastrointestinalnog trakta i pridonose normalnoj formiranju mikroflore. Proizvod je pogodan za djecu od prvih dana života do godine dana;
 • Nutrilon je ne ljepljiv (800 rubalja), ne samo da se suočava s problemom, već je dopušteno koristiti djeci koja pate od netolerancije na laktozu;
 • Nutrilon pre (1050 rubalja) - izvrstan izbor za prerane bebe, hrana pomaže u normalizaciji razvoja bebe, ima blagotvoran učinak na mentalno i emocionalno stanje djeteta;
 • Nutrilon soja (650 rubalja). Dizajniran za bebe alergične na protein kravljeg mlijeka, soja, gluten.

Prilikom odabira hrane za novorođenče pazite da obratite pažnju na reakciju bebe. Ponekad dijete ima alergiju na smjesu, nakon što je pronašla tu činjenicu, odmah prestanite davati mrvice hrane, posavjetovati se s liječnikom o zamjeni.

Cijena mješavine Nutrilon može varirati ovisno o gradu kupnje, lancu ljekarne. Ne pokušavajte kupiti hranu za dijete jeftinije, a ponekad postoje i krivotvorine. Pažljivo pročitajte upute za paket.

Koje su najbolje svijeće na temperaturi novorođenčeta? Pogledajte pregled lijekova.

Kako odabrati omotnicu za novorođenče koje treba lansirati? Odgovor je u ovom članku.

Na stranici pročitajte pravila o korištenju suspenzije Nimulide za djecu.

Kako uzgajati i hraniti bebu

Da biste postigli željeni rezultat, pravilno pripremite smjesu. Za početak pripremite jela: sterilizirajte bocu i bradavicu bebe. Svaki put ponovo kuhati vodu, hladiti tekućinu do 40 stupnjeva. Prema tablici za hranjenje, izmjerite količinu hrane, pomiješajte s nekom vodom. Pažljivo pratite upute, prekoračivši doza koja može naškoditi mrvicama.

Prije uporabe, provjerite temperaturu, ne smije prijeći 37 stupnjeva. Dobro protresite bocu dok smjesa nije potpuno otopljena, a zatim ga dajte djetetu. Ako ostane hrana nakon obroka, nemojte je više koristiti. Svježe pripremljena smjesa preporučuje se za uporabu u roku od jednog sata. Čuvajte prašak na hladnom mjestu, ali ne u hladnjaku.

U većini slučajeva Nutrilon za bebe dobro se tolerira, roditelji i pedijatri skloni vjerovati da je mješavina dobra za djetetovo tijelo, potiče aktivan rast i normalni fizički i emocionalni razvoj djeteta. Prije uporabe obavezno se posavjetujte s pedijatrom.

Alergije kod djeteta u mješavinu Nutrilona

Postoje podaci roditelja da Nutrilon ponekad uzrokuje alergijsku reakciju. Ova činjenica je zbog osobitosti djetetovog tijela. U većini slučajeva hrana se dobro podnosi. Ako pronađete osip na koži, groznicu, svakako prestanite davati djetetu Nutrilon smjesu. Zatim se obratite svom pedijatru za odabir nove hrane za mrvice.

Među mnogim hranjivim tvarima za dojenčad emitiraju liniju Nutrilona. Smjesa je slična u sastavu s majčinskim mlijekom, koja se dobro podnosi djetetovom tijelu. Pazite na zdravlje mrvica, hranite korisnu mješavinu.

Video - Pregled Nutrilon mliječne formule: