U kojoj dobi trebaš odvojeni krevet za novorođenče?

Bol

Rođenje prvog djeteta u svakoj obitelji ugodan je i dugo očekivani događaj. No ne čudi da je ovo razdoblje života popraćeno brojnim problemima i pitanjima. Jedna od njih - treba novorođenčad trebati odvojeni krevet?

Spavanje s mamom - pro i kontra

Kao i svaki drugi aspekt obrazovanja, ovo pitanje je dvosmisleno i ima i niz prednosti i nedostataka. Pozitivni aspekti činjenice da dijete spava s majkom:

 • Osjeća se ugodno i sigurno.
 • Postoji fizički kontakt s roditeljima, koji nadoknađuje nedostatak komunikacije.
 • Za majku to je dobar način da se riješite postpartumne depresije, razvija se majčinski instinkt.
 • Jednostavnost hranjenja, što pomaže uspostavi sinkronog sna s bebom.

Nedostaci ovog pristupa su sljedeći:

 • Dijete može razviti osjećaj ovisnosti o majci koja odbija sve početke neovisnosti u pupoljci.
 • Sa starošću, vrlo će ga teško nagovoriti da spava sama, ali ako to radi, noćne more mogu ga progoniti.
 • Nedostatak privatnosti roditelja, koji je preplavljen neslaganjem u obitelji.
 • U snu, odrasla osoba može slučajno povrijediti vašu bebu.
 • Postoje problemi s poučavanjem u odvojenu sobu, zajedno s dugim procesom stavljanja u krevet.

Mnoge mame skloni su vjerovati da je najprikladnije vrijeme za preseljenje djeteta u zasebni krevet kad mu je bilo 6 mjeseci.

Prednosti i nedostaci odvojenog spavanja

Prema pristašama ranog razvoja, dječji krevet bi trebao biti gotovo od rođenja. Čak i samo da ga ima u sobi s minimalnom upotrebom formirat će neovisnost i osjećaj odgovornosti za sebe od mlade mladosti.

Pro i kontra da dječak spava u odvojenom krevetu:

 • Promiče razvoj samopouzdanja i bržeg sazrijevanja.
 • Za mamu, ovo je prilika da uzmete vremena za sebe i svog partnera, kako biste normalizirali san bez straha od ranjavanja bebe.

Nedostaci da beba zasebno zasebno nisu toliko značajni. Tijekom vremena, kada se koristi, oni će potpuno nestati. Međutim, ne može se zanemariti:

 • U početnoj fazi, on svibanj osjećati neugodno, osjećam akutni nedostatak pažnje od roditelja.
 • Za mamu: ustajte se hraniti bebu, tjeskobu o njegovom zdravlju za vrijeme spavanja.

Pitanje praktičnosti noći za dijete može se riješiti stavljanjem kreveta u roditeljevu spavaću sobu.

Pa, kada dijete od ranog doba izražava želju da bude samostalna i zaspati zasebno. No češće nego djeca ne mogu zaspati bez svoje majke. Što učiniti u ovoj situaciji, roditelji trebaju odlučiti. No, važno je zapamtiti da ako se neprestano upustite u tu želju, taj trend može trajati i do pet, sedam ili čak deset godina.

Trebam li dječji krevetić za bebe?

Još jedno pitanje na koje se ne može jednoznačno odgovoriti. Naravno, u očekivanju pojave djeteta, roditelji ne stječu samo pelene, čekiće, kolica za šetnje, ali i dječji krevetić. Ali je li stvarno potrebno za dijete? Bi li to samo postao još jedan nepotrebni komad namještaja?

"Za" i "protiv"

Malo je vjerojatno da će netko uvjeriti uvjerenje da san pod maminom stranom može pokvariti dijete. Uostalom, sigurno je poznato da je najvažnija u ovoj ranoj fazi života za dijete taktilni kontakt, ritam srca i miris majke. Osim toga, tijekom noćnih hranjenja, mama je mnogo lakše kada beba spava u blizini, a ne u zasebnom krevetu. Opcija kada je krevet s uklonjenim dijelom postavljen blizu vašeg kreveta olakšava noćno hranjenje, ali ne eliminira problem ustajanja. Ali ako odlučite od prvog dana da koristite jasle za namjeravanu namjenu, trebate se sjetiti da ćete morati stalno ustajati noću ne samo za hranjenje tijekom noći, već čak i da vidite je li dijete dobro pokriveno, zašto se plače ili sluša njegov dah. Dojenčad često dugo puše dojke, pa stoga ne možete izbjeći duge noći bez spavanja.

Krevetić i bebe

Na temelju gore navedenog može se reći da je u prvim mjesecima djetetova života krevetić gubljenje novca, a osim toga, ako dijete zasebno spava, razbijena je bliska veza između majke i djeteta. Stoga je mnogo logičnije kupiti krevetić ne od prvog dana nakon povratka iz bolnice ili čak prije rođenja djeteta, ali kada je dijete već odsječeno, a ne tako tijesno povezano s majkom. Tijekom tog razdoblja, bit će mu puno lakše prilagoditi se činjenici da njegova majka nije okolo i da se naviknete na spavanje zasebno. Naravno, odlučiti gdje staviti bebu na spavanje, samo roditelji mogu, pa ako ste ipak odlučili kupiti krevetić, onda je potrebno pristupiti joj odgovorno odgovorno.

Što bi trebalo biti krevet

Prilikom odabira krevetića, dajte prednost prirodnim materijalima. Vrlo važan podatak je prisutnost visokokvalitetnog i dovoljno čvrstog madraca, tako da se neučvršćena kralježnica djeteta ne zakreće. Također treba imati na umu da ne biste trebali staviti jastuk u krevetić. Najbolje je staviti presavijenu pelenu nekoliko puta ispod djetetove glave. Jedan od zidova krevetića mora biti uklonjiv, kao i diže i pada, tako da bi bilo prikladnije da majka stavi djetetu ili promijeni rublje. Posteljina je također trebala biti izrađena od prirodnih tkanina, kako ne bi izazvao alergiju kod djeteta. I kao rezultat, može se reći da je, naravno, vaša vlastita dječja krevetić vrlo važna za dijete, ali ne u ranom djetinjstvu. Ali samo roditelji trebaju odlučiti, jer nitko ne može bolje znati od onoga što dijete treba za utjehu.

Gdje spavati novorođenče? Krevetić, kolijevka, kolica - ili roditeljski krevet?

Kolica i dječji krevetić za novorođenče - kupiti ili učiniti?

Popis stvari za novorođenče, koje treba kupiti prije rođenja, može biti prilično mala - ali nakon poroda sigurno ćete trebati mjesto gdje će novorođenče spavati, a nakon kratkog vremena - kolica za šetnju i dječja ležaljka za buđenje djeteta, Kako pripremiti krevet za novorođenčad i zašto je bolje kupiti bebino prijevoz nakon poroda?

Dječja kolica

Da, ovo je jedna od prvih stvari koje bliske rodbine i prijatelji daju roditi bebu ili mlade roditelje. Ali uvjeren sam da dok se vaše dijete ne rodi, nećete moći shvatiti kakva bi kolica trebala biti za novorođenče. To je jedna od najskupljih predmeta dječje "mirazine", pa je bolje ne požuriti i vidjeti kako će vaš život biti u novom svojstvu, a tek onda uložiti novac u tu kupnju.

Ako ste čvrsto odlučili podići kolica prije rođenja, kako treba proučiti problem. Pročitajte recenzije na internetu i razmišljate o svom načinu života - koje značajke koje su svojstvene jednoj ili drugoj invalidskoj kolicima čini vam posebno važnima? Pitajte prijatelje koji već imaju djecu, što vole ili ne vole svoje kolica. Ako vidite svoj prijevoz za sanjare na ulici, ne oklijevajte i kontaktirajte roditelje koji nose dijete u njemu - pitajte je li to dobro kao što izgleda.

Dječji salon i druga mjesta za druženje

Naravno, djeca vole kada se drže u rukama, a ipak s vremena na vrijeme morat ćete staviti bebu negdje - barem kako bi otišli na zahod ili tuširali. Morate misliti na mjesto gdje bi dijete moglo biti blizu vas i gdje ga ne biste trebali držati u rukama. Za to će raditi pletena košara s ručkama, dječjim stolnjakom, jastukom ili čak foteljom automobila. Ako je proračun ili prostor vašeg apartmana ograničen, odaberite prijenosnu opciju kako biste ga premjestili iz jedne prostorije u drugu.

Kolijevka ili krevetić za novorođenče

Možda će vam vaša obitelj dati vam košaru ili kolijevku, ili možda želite kupiti dječju krevetić za sebe. Ako vam je draža ideja za krevetić, odaberite onaj koji će se kasnije pretvoriti u krevet za starije dijete - trajat će dulje. Dječji krevetić se također može posuditi od prijatelja, a možete kupiti i jedan od njih.

Kako opremiti mjesto za dijete u roditeljskom krevetu

Mnogo stoljeća (iu nekim kulturama do danas) ideja stavljanja novorođenčeta na spavanje u odvojeni krevet izgledala je vrlo čudno. Na Zapadu, naprotiv, djeca koja spavaju sa svojim roditeljima smatraju se vrlo neupotrebljivima i čak vide u njoj potencijalnu štetu za razvoj djeteta.

No svaki dan raste broj roditelja i stručnjaka koji podupiru ideju o spavanju. Prednosti ove ideje teško su precijenjene: prvo, zajednički san olakšava proces dojenja, drugo, majka i beba dobivaju bolji san, konačno, treći, fizički kontakt s majkom nužan je uvjet za normalan rast i razvoj djeteta, a zajednički spavanje je sjajan način da se nadoknadi nedostatak komunikacije ako ne možete biti s djetetom cijeli dan.

Čak i ako sada ne namjeravate spavati s djetetom, vrlo je dobro da promijenite svoj um nakon rođenja. Bez obzira na to koliko kažete samom sebi da "nikad u životu" nećete uzeti dijete u krevet, vrijedi vam jedanput noći hodati po kući jednom s vrištenom bebom u naručju i pričekati dok ne spava, a zatim ga pokušati pomaknuti na krevet i vidjeti da se ništa nije dogodilo s vama, a beba ponovno plače i traži olovku, jer svi vaši planovi mogu biti skrenuti. I vrlo je dobro da ćete na kraju mirno zaspati i zagrliti se ispod svoje obitelji.

Vjerujem da roditeljski krevet u svakom slučaju mora imati sigurnu zonu za dijete, jer unaprijed ne možete znati hoćete li bebu odnijeti na svoje mjesto - čak i za samo jednu noć ili za kratko danju tijekom dana.

Da, bilo koje mjesto za spavanje može biti potencijalno opasno, ali stručnjaci vjeruju da je pravilno organizirani san u roditeljskom krevetu opasniji od spavanja u krevetiću. Evo nekoliko točaka koje treba uzeti u obzir kako bi vaš krevet bio siguran za dijete.

 1. Površina kreveta treba biti glatka i ravna. Voda madraci i previše mekih kreveta su nesigurni.
 2. Listovi bi trebali biti čvrsto zategnuti, a uglovi - čvrsto je gurnuti ispod madraca. Ako kut izađe iz madraca, može pokriti djetetovu glavu.
 3. Krevet bi trebao biti pomaknut na zid ili ograđen posebnom mrežom, tako da dijete ne može pasti u snu.
 4. Jastuci i deke treba držati podalje od djetetove glave. Mama i tata trebaju imati odvojene pokrivače. Dijete može spavati u "vreći za spavanje" - to je takva kombinacija pidžama i deka. (Također je odličan za spavanje u ležaju.)
 5. Samo majka treba spavati pored djeteta. Velika studija koju je proveo dr. James McKennoy na Sveučilištu Notre Dame pokazao je da majke i bebe imaju isti ritam disanja i pokreta tijekom spavanja, a njihovi ciklusi spavanja također započinju i završavaju istodobno. To znači da majke instinktivno osjećaju dobrobit djeteta kad spava pored njih. Ostale odrasle osobe - čak i očevi! - ne mogu uvijek osjećati da nešto nije u redu s djetetom.
 6. Ako je majka pod utjecajem alkohola ili lijekova koji uzrokuju pospanost, ne možete spavati pored bebe.
 7. Ako želite da dijete bude blizu, ali ste neudobni kad spavate u istom krevetu (ili vam se čini da vaš krevet nije dovoljno siguran za bebu), razmislite o kupnji krevetića koji je priključen na roditeljski krevet (za to je dovoljno ukloniti jednu stranu u uobičajenom krevetiću). Tako možete u svakom trenutku lako doći do djeteta, ali istodobno ćete i vi i njega imati svoj vlastiti prostor.

Čak i ako planirate spavati u istom krevetu, trebat će vam sigurno mjesto za bebu dnevnog sna. U tu svrhu možete koristiti dječji krevet ili košaru. Ili će vam se svidjeti mogućnost prenosivog igrališta, od koje će, usput, biti prikladno putovati baku za vikend.

Trebam li dječji krevetić?

Kupili smo i želio bih bebu tamo odmah i spavati. I majka je počela reći da je prvi put beba trebala spavati s majkom ili u invalidskim kolicima i bacila još jednu vezu: http://pregnancy.org.ua/baby/article14030.html. što mislite?

37 odgovora

Ja sam kategoriziran protiv dijeljenja dječjeg spavanja s roditeljima u snu ste odvojeni i ne kontrolirate sebe, nikad ne znate što se može dogoditi. ili nećete spavati sami kako ne biste ga slomili, ali tada nećete imati snage da se nered s njom tijekom dana.

u invalidskim kolicima? A zašto? Razumijem da prije nego što je došlo do poteškoća s dječjim krevetom, ili kako ne bi kupili pomoćni ležaj za goste, ali kod kuće, mislim da bismo se odmah trebali priviknuti na krevet!

Smatram ga neophodnim, ali imam kolijevku, jer to je više od kreveta, manje je savijati i udobno je, za dijete je važno da je položaj poklopca manji, ugodniji. nismo učili Lyalku u ruke i zajednički san. Spavala je u krevetu oko godinu dana, a onda je došla do našeg, ali ne i nama, ali iza širih prostora! sada spava sama na kauču preko.

moje mišljenje je svakako potrebno

dobro ako odmah odete u krevet s tobom, onda će biti problema da poučim dijete da spava u krevetiću.

Imam djevojku koja je rodila nedavno, kaže da su u krevetiću neudobna, dijete ima dosta prostora, stvarno se stavlja u kolica, samo ondje može spavati. I moja plemena, i od rođenja su spavala u krevetiću, bilo je takvih malenih, ali nisu ih pokrivale ničim, mislim da puno ovisi o vašem stavu

Mislim da pletenje samo pomaže pričvrstiti na krevetić

nismo se preplivali, ali oboje su spavali))

mi smo također kupili dječju krevetić za stariju, nakon nekoliko mjeseci smo ga odvojili, a sinilik je kategoricno odbio spavati u krevetiću, a bilo je prikladnije da spavam sa mnom, da budem na GW-u. U 1.11, kada sam bio odsječen, smireno sam se preselio u svoj krevet.

Osobno sam kupio i prodavao krevet kao nepotrebno) mala struja spavala sa mnom normalno je spavala najviše 2 mjeseca (i to je prilično prikladnije staviti ga zajedno, nemojte se gore na sve)))

spava s nama) Mislim da bih i ja želio svoj tip iako, iako to nije činjenica) još uvijek smo na gv)

Kupit ćemo kasnije. Kao što pokazuje iskustvo rodbine, za prvih mjeseci bilo je neugodno za djecu, previše prostora.

Sestra je pokušala položiti u krevetić, ali tamo dijete nije htjelo spavati, tek kad je već bila malo stariji. Spavao je isključivo u kolicima ili u blizini. Roditelj, i oba sina, odbili su spavati u krevetiću, tako da je stajala dok nije gotovo odrastao.

Imamo malo prostora, tako da mislim da bih se prvo trebala približiti kolicima i dobiti krevetić za nekoliko mjeseci.

Spavamo zajedno. Prva dva mjeseca i dalje ne mogu biti seks, ništa ne može biti) I noći se pretvaraju u jednu patnju - da ide naprijed-natrag, pogotovo ako postoje planovi za dojenje, a ne iskrivljuju stvar (kao na vrpci za razvoj mnoge primjere, a do kraja prvog mjeseca samo hrpa žene prenose dijete u smjesu Razlozi - stotine - nedostatak sna, slaba prehrana i blablabla). SS nije samo sumnjiva ušteda na krevetu. SS - spavački su roditelji, često bezbolniji GW, mirnije dijete. Počeli smo spavati zajedno 3 tjedna nakon isporuke. Prvo je stavila dijete na jastuk da se podigne iznad nas. Onda je djevojka pisao o cocoonbaby. Ako rodim drugu - također ću kupiti tkaninu tako da ga u početku mogu staviti u krevet)

Usput, popodne i navečer, dijete se može smireno zaspati u krevetiću, ako se igra i umori. Ali još uvijek ga dovedem do nas, da ne propustimo noćne hranjenje, a da se ne trunemo svaki put - kako on tamo radi. Općenito, vidjet ćete kako će vam biti lakše.)

Trebam dječji krevetić - da!

Da li dijete može spavati postoji još jedno pitanje.

Moja prva kći, od dobi od 3-4 mjeseca, naučila je spavati u krevetiću, ali moja lijenost još uvijek može igrati tamo. noću je bilo lakše spojiti se i spavati zajedno, a ne trčati na krevetić, ali tada je moja pametna djevojčica počela spavati sama cijelu noć.

Druga kćerka nije morala ostati u krevetu za spavanje - dok su bili naučeni spavati zasebno, već imali veliki krevet na kat i odmah ih poučili, sad je skoro 2 godine. Naravno, spava na dnu, i ima stranu na krevetu, tako da ne pada - to je ugodan, širok i (duboko udahni) - ponekad trčim noću kako bi ležao noću, jer ponekad i plačući u snu. Ali postoji napredak, više nas ne traži da se spavamo.

Treće beba bi sanjala da će se odmah naviknuti na krevetić, ali to je stvarno tako individualno od bebe i ponašanja majke.

Što se tiče bliskog kontakta, djevojke su već napisane ovdje - ima dosta toga tijekom dana.

Kako odabrati najbolji krevetić za novorođenče

Novorođenčad i djeca prve godine života većinu vremena provode u snu. Stoga, pravilno odabrani krevet je ključ opuštenog dječjeg odmora. Ako je sve malo jednostavnije s kolicima: potrebno je postaviti puno pitanja o krevetu za dijete. Uostalom, danas u dućanima za djecu postoji ogroman izbor različitih modela kreveta za djecu: kolijevke, transformatore, s mehanizmom klatna, s uklonljivim stranama, pa čak i silikonskim oblogama. Što tražiti pri odabiru pravilnog organiziranja udobnog kreveta za mrvice?

Što bi trebalo biti krevet za novorođenče

Unatoč različitim modelima krevetića, roditelji bi prije svega trebali brinuti o sigurnosti njihovog djeteta. Stoga, glavne karakteristike kreveta za novorođenče trebaju biti kako slijedi:

 • na krevetu ne smije biti oštrih kutova, hrapavosti, izbočenja na kojima se dijete može ozlijediti ili ogrebati. Ako je model opremljen zasunima, pričvršćuje se, roditelji bi trebali provjeriti jesu li sigurno zatvoreni, a dijete ne može prstohvat;
 • Stranice i dno proizvoda ne smiju biti čvrsta površina. U tom slučaju neće biti dovoljno ventilacije zraka na madrac i bebu. Dno i strane moraju se okupati;
 • drveni kreveti su prevučeni lakom ili posebnom tvari kako se ne bi osušili. Roditelji trebaju razjasniti s kojim se sastavom pokrivaju dijelovi proizvoda, jer beba može žvakati na bočnicama. Željezni kreveti su obojani: ne smije sadržavati otrovne tvari. Štetne komponente mogu negativno utjecati na zdravlje djeteta, tako da odrasli moraju uzeti u obzir ovaj trenutak pri odabiru modela;
 • Obratite pozornost na udaljenost između rešetaka: ne smije biti manja od 5 cm, na ruke ili noge dijete ne može biti zarobljen, ali ne više od 8 cm do djetetove glave ne zaglavi između šipki;
 • mogućnost prilagodbe dnu krevetića: dok mrvica ne može ustati, dno se može postaviti veće. Ali kada beba uči da ustane, dno se mora pomaknuti prema dolje tako da dijete ne može pasti iz krevetića;
 • ne nužno, ali vrlo povoljno kada je strana kreveta spuštena ili uklonjena. U tom slučaju možete premjestiti dječji krevet u blizinu roditelja. To je prikladno ako beba često buja noću i prisutnost majke ima smirujući učinak na novorođenče.

Mnogi kreveti imaju mehanizam za ljuljanje. Bez sumnje je prikladno: dijete se noću diže, vrijedno ga je malo gurnuti i ponovno zaspati. Ali postoji druga strana: dijete se navikne na ljuljanje i više ne može zaspati sama. Roditelji bi ga trebali stalno zamahivati, često ovaj proces traje nekoliko sati. Mama nema vremena za mnoge stvari za koje jednostavno nema vremena. Kako dijete raste, bit će vrlo teško odbaciti bolest pokreta.

Dr. Komarovsky vjeruje da bolest pokreta uopće nije štetna za bebu, ali daje mnogo neugodnosti roditeljima. Stoga je poželjno da ne podučavate bebu na bolesti pluća od rođenja. Pediatric je siguran da je bolje provoditi aktivno vrijeme s djetetom, tako da bi večer umorna beba mogla spavati bez ikakvih problema.

Naravno, ako su roditelji odlučili kupiti krevet za novorođenčad s mehanizmom klatna, to nema ništa loše. Svaka obitelj odlučuje što je prikladno za svoje dijete. No, stručnjaci smatraju da je bolje da ne poučavate bebu na bolesti pluća u krevetiću.

Trebam li krevet: zašto novorođenče treba spavati zasebno

Budući roditelji često pitaju čudno pitanje - trebate li dječji krevetić? Forumi za žene su puni razmišljanja o ovoj temi. Svi razgovori prenose se u rasprave o zajedničkom i zasebnom spavanju s djetetom. Izjave o kupnji jasle su iznenađujuće. Ali, žao mi je, gdje će beba spavati?

U istom krevetu s mojom majkom - za i protiv

Spavanje s novorođenčadi tijekom intenzivnih noćnih hranjenja je, naravno, praktično. Ali ovo razdoblje neće trajati vječno, obično 3-4 mjeseca. Ova metoda povlači niz drugih problema. Stoga se može koristiti kao privremena mjera, a samo u iznimnim slučajevima, na primjer, majka je previše iscrpljena ili mrvica nije dobro.

Prvo, označavamo profesionalce:

 • Mirno dijete. Osjeća kako mu je mirna majka pored njega, zvuk majčine srce, manje nestašan, spava brže, bolje spava.
 • Praktičnost za majke za njegu. Blizina s bebom uvelike olakšava proces dojenja. Nema potrebe ustati noću.

A sada su:

 • Tata možda nema dovoljno prostora. Ili će možda biti neugodan. Takav razvoj može komplicirati odnos. Ovaj trenutak vrijedi razgovarati s mužem i unaprijed upoznati njegovo mišljenje.
 • Opasnost od gušenja djeteta. Nažalost, ne možemo se kontrolirati u snu. U takvoj situaciji, majka se ne može potpuno opustiti i spavati površno, budi se od svakog šuškanja. Ponavljanje situacije tijekom dugog razdoblja definitivno će imati negativan utjecaj na njenu dobrobit.
 • Razvoj ovisnosti o mom. Dijete će se naviknuti na zaspanje više od jednog, što će komplicirati proces polaganja u budućnosti. Osim toga, aktivno će se oduprijeti vašim pokušajima da ga "preselite". Morate to učiniti jednom. Ovo je mjesto gdje naše bake počinju mumljati, pokvarene, kažu. A beba samo protestira protiv promjena.

Krevetić - prvi korak prema neovisnosti

Sva djeca se probuditi noću. I ovdje je važno naučiti zaspati samostalno nakon buđenja. Djetetu će to biti mnogo lakše to učiniti u uobičajenim uvjetima za njega. Zadatak roditelja je organiziranje ovih uvjeta od rođenja.

A kako to učiniti? Naravno, pomoću krevetića.

Suvremeni dječji kreveti osmišljeni su na poseban način - imaju nekoliko varijanti preobrazbe i veliki spavanje 120x60 cm, što vam omogućuje dugotrajno korištenje namještaja - od rođenja do 5-7 godina.

Za prve dane života: dno se može postaviti u ravnini s roditeljskim krevetom, gurati jasle u blizini, ukloniti prednju ogradu i organizirati siguran zglob spavanja. Svatko spava na njegovom mjestu, rizik od stvaranja mrvica nije štetan. Više nije potrebno podizati, dovoljno je da ispružite ruku i pomaknete dijete prema sebi, a nakon hranjenja ga vratite natrag.

Kako se broj hranjenja smanjuje, krevetić se postupno pomiče sve dalje dok ne zauzme svoje konačno mjesto. Dakle, udoban i poznati svijet kreće s djetetom i neće biti poteškoća u zaspati samostalno.

Proizvođači su osigurali i daljnju uporabu dječjih krevetića. Na primjer, dio štapića može se ukloniti s ograde i kad dijete odrasta, moći će se penjati u vlastiti krevet. Ali ovo je zasebna tema, naš članak o tome trebate li dječji krevetić. Detaljne informacije o modelima i slučajevima uporabe nalaze se u opisu proizvoda.

Trebam li dječji krevetić za bebe?

Očekujući dijete, mnogi mame već počinju sakupljati miraz za svoju karapu. Neki, slijedeći tradiciju, ne kupuju stvari unaprijed, ali još uvijek usvajaju ono što im je potrebno kupiti i gdje. Dječji krevetić i kolica su neke od najznačajnijih kupnji. No, potrebno je dječji krevetić, hoće li postati jednostavan dodatak unutrašnjosti?

Dječji krevetić: Pro i kontra

Koncept dijeljenja sna je izvanzemaljac našim roditeljima. Stoga često pokušavaju uvjeriti mladu mamu da taj pristup neće donijeti ništa dobro, već će samo pokvariti dijete. Ali kako možete pokvariti dijete, njegov krevet spavati ispod toplog boka? Kada je dijete najčešće u ovoj fazi života, taktilni je kontakt važan, a takvo srce otkucaja i miris majke.

Osim toga, korištenjem jaslica strogo za namjeravanu namjenu, morate se stalno ustajati noću za hranjenje i samo tresti / pokriti, itd. Bebe često sisaju svoje dojke dugo vremena, što znači da ste dobili besane noći.

Noćna hranjenja malo više je mogućnost postavljanja dječjeg krevetića s pregradom uklonjenom na vašem kauču. Obično to čine ako veličina kauča ne dopušta da jednostavno sjedite tamo sa svojim djetetom.

Arena nije bolja od krevetića, on inhibira razvoj djeteta, ograničava njegovu fizičku aktivnost.

Dječji krevetić i beba

U prvih mjeseci života djeteta, krevetić nije samo gubitak novca, već i ozbiljno kršenje simbioze majke i djeteta. Iz privatnih soba se ne raspravlja ni iz istih razloga. Prekomuniciranje bebe iz majke može dovesti do raznih neuroloških poremećaja, pa čak i doprinijeti razvoju sindroma iznenadne smrti dojenčadi.

Bolesne hranjene bebe

Mnogo je lakše za bebe koje se hrane bocama za spavanje odvojeno od svoje majke. Budući da je smjesa vrlo hranjiva i djeca se rjeđe probudaju noću.

Kada dijete kupuje krevetić?

Puno je logičnije tražiti odvojeni krevet za bebu u svjesnijoj dobi. Kada je dijete već odsječeno, a ne tako vezano za svoju majku, bit će mu puno lakše prilagoditi se i naviknuti na spavanje odvojeno od roditelja. U dobi od 2-3 godine, djeca ne vide krevet kao "zatvor", već kao priliku da prime svoj osobni prostor.

Savjeti za jaslice

Ako i dalje odlučite kupiti krevetić, a zatim dati prednost prirodnim materijalima. Također je važno imati visokokvalitetni i tvrdi madrac za krhku kralježnicu djeteta. Ni u kom slučaju nemojte stavljati jastuk u krevetić. Sve vrste zaštite na bočnim stranama krevetića, nadstrešnica i posteljine već su odabrane ovisno o sklonostima i financijskim sposobnostima roditelja.

Krevet je važan, ali ne u ranom djetinjstvu. Razmislite o tome, možda postoji razlog za odustajanje od kupnje te za kupnju bitnih stvari za spremljeni novac? Da biste riješili, naravno, ovaj članak nije izravni vodič, već samo izvor refleksije!

U kojoj dobi trebaš odvojeni krevet za novorođenče?

Rođenje prvog djeteta u svakoj obitelji ugodan je i dugo očekivani događaj. No ne čudi da je ovo razdoblje života popraćeno brojnim problemima i pitanjima. Jedna od njih - treba novorođenčad trebati odvojeni krevet?

Spavanje s mamom - pro i kontra

Kao i svaki drugi aspekt obrazovanja, ovo pitanje je dvosmisleno i ima i niz prednosti i nedostataka. Pozitivni aspekti činjenice da dijete spava s majkom:

 • Osjeća se ugodno i sigurno.
 • Postoji fizički kontakt s roditeljima, koji nadoknađuje nedostatak komunikacije.
 • Za majku to je dobar način da se riješite postpartumne depresije, razvija se majčinski instinkt.
 • Jednostavnost hranjenja, što pomaže uspostavi sinkronog sna s bebom.

Nedostaci ovog pristupa su sljedeći:

 • Dijete može razviti osjećaj ovisnosti o majci koja odbija sve početke neovisnosti u pupoljci.
 • Sa starošću, vrlo će ga teško nagovoriti da spava sama, ali ako to radi, noćne more mogu ga progoniti.
 • Nedostatak privatnosti roditelja, koji je preplavljen neslaganjem u obitelji.
 • U snu, odrasla osoba može slučajno povrijediti vašu bebu.
 • Postoje problemi s poučavanjem u odvojenu sobu, zajedno s dugim procesom stavljanja u krevet.

Mnoge mame skloni su vjerovati da je najprikladnije vrijeme za preseljenje djeteta u zasebni krevet kad mu je bilo 6 mjeseci.

Prednosti i nedostaci odvojenog spavanja

Prema pristašama ranog razvoja, dječji krevet bi trebao biti gotovo od rođenja. Čak i samo da ga ima u sobi s minimalnom upotrebom formirat će neovisnost i osjećaj odgovornosti za sebe od mlade mladosti.

Pro i kontra da dječak spava u odvojenom krevetu:

 • Promiče razvoj samopouzdanja i bržeg sazrijevanja.
 • Za mamu, ovo je prilika da uzmete vremena za sebe i svog partnera, kako biste normalizirali san bez straha od ranjavanja bebe.

Nedostaci da beba zasebno zasebno nisu toliko značajni. Tijekom vremena, kada se koristi, oni će potpuno nestati. Međutim, ne može se zanemariti:

 • U početnoj fazi, on svibanj osjećati neugodno, osjećam akutni nedostatak pažnje od roditelja.
 • Za mamu: ustajte se hraniti bebu, tjeskobu o njegovom zdravlju za vrijeme spavanja.

Pitanje praktičnosti noći za dijete može se riješiti stavljanjem kreveta u roditeljevu spavaću sobu.

Pa, kada dijete od ranog doba izražava želju da bude samostalna i zaspati zasebno. No češće nego djeca ne mogu zaspati bez svoje majke. Što učiniti u ovoj situaciji, roditelji trebaju odlučiti. No, važno je zapamtiti da ako se neprestano upustite u tu želju, taj trend može trajati i do pet, sedam ili čak deset godina.

Odabir krevetića: kako odabrati pravi krevet za novorođenče

Kako bi novorođenče udobno spavala, trebate napraviti pravi izbor dječjeg krevetića. Postoji mnogo inačica ovog namještaja. Mogu se razlikovati u obliku, funkcionalnosti, veličini i ravnomjernoj boji. U svemu tome, nije teško izgubiti i odabrati ne sasvim prikladnu opciju. Zatim, već počnete koristiti namještaj, možete primijetiti njegove mnoge nedostatke. No, tada će biti nemoguće mijenjati proizvod. Stoga je od samog početka potrebno odrediti koji krevet odabrati za novorođenče, tako da užitak kupnje neće biti zasjenjen kasnije.

Fotografije sa stranice: Obmen-sadami.ru

Kako odabrati krevet za novorođenče?

Od samog početka, maknite mišljenje da je skup proizvod nužno dobre kvalitete. U praksi to često nije slučaj. Nije potrebno provoditi na vanjskom sjaju i obilju nakita. Kada dođete u trgovinu, samo pričekajte nekoliko minuta, pogledajte okolo, pričekajte dok se emocije ne odlaze. I tek nakon toga počnite "testirati" krevete, tražeći onaj koji će biti:

Kako odabrati dječji krevetić za novorođenče prema ovim kriterijima? Počnimo

Fotografije sa stranice: idealnijdom.ru

Kako odabrati krevetić: veličine

Započnite s veličinom namještaja. Uostalom, morat ćete ga staviti na takav način da bi bilo prikladno za svakoga hodati tako da dovoljno svjetlo dana pada na krevet tako da dijete dobiva dovoljno zraka. Što je manji proizvod, to će lakše pronaći optimalno mjesto za to. To je osobito istinito ako je soba u kojoj dijete živi je mala.

Ako vam to omogućuje, možete kupiti namještaj s velikim dimenzijama. Ali u ovom slučaju, razmislite hoće li dijete biti neugodno u ogromnom krevetu. Uostalom, novorođenče je još uvijek prilično mala i zaista treba udobnost, a ne prostor. Osim toga, za veliki ne-standardni krevetić teško je odabrati odgovarajuću posteljinu. Također može postati pravi, ali ne i nužan problem.

Fotografije sa stranice: yarportal.ru

Dječji krevetići: kako se odlučite koristiti ga udobno?

Kako odabrati namještaj tako da se uklapa i za dijete i njegovu majku? Pogledajte pokretne modele dna. Neće biti teško, jer većina njih jest. Poželjno je da je dno položaj što je više moguće. Obično se kreću od tri do pet. Zašto vam treba dno kretanja? Tako možete prilagoditi visinu kreveta. Kada je beba još uvijek vrlo mala, možete ga staviti veći. Zato će vam biti prikladnije paziti na njega kad se nalazi u krevetiću.

Kada je dijete starije, a već će hodati, možete spustiti dno. Tako će ograda namještaja biti veća od pazuha djeteta, koja će ga zaštititi od pada.

Još jedna prednost dno valjanja je da se može podesiti na visinu roditeljskog kreveta. Tako možete prakticirati zajednički san bez ugrožavanja udobnosti.

Pa, ako je krevet opremljen auto zidom. To se može učiniti više ili manje visoko. Prikladan je i praktičan.

Također, radi udobnosti, proizvodi su opremljeni trkačima ili kotačima. Kako odabrati krevet za novorođenče s ovim uređajima? Za početak je vrijedno napomenuti da su trkači omogućuju vam da rock proizvoda. Dakle, odrasle osobe imaju priliku razgoliti bebu. Ali ovo je kad je mali. Doći će vrijeme i dijete će se početi ustajati. Važno je da ne padne u ljuljanje namještaja. Da biste to učinili, trkači nose posebne brave. Ali oni možda neće biti, što više nije dobro. Stoga je bolje prodati prodavaču da li se graničari kretanja trkača u kompletu na krevet.

Isto se može reći i za kotače. U određenim trenucima moraju popraviti. Istodobno, oni su vrlo udobni. Omogućuju vam da premjestite krevete po sobi bez nepotrebnog napora.

Ponekad su proizvodi za novorođenčad opremljeni mehanizmom klatna. Dopuštaju lagano stijene. Takvi proizvodi su vrlo povoljni. No, ako ih steknete, morate imati na umu da će blokovi za ljuljanje zahtijevati dodatni prostor.

Fotografije sa stranice: stkom.ru

Koji kućni ljubimac treba izabrati za novorođenče: su ladice važne?

Prisutnost ladica je dodatna pogodnost. Mogu pohraniti dječju odjeću, igračke ili pelene. Sve će to biti pri ruci. Istina, modeli s kutijama su skuplji. Bolje je odmah odrediti prisutnost takvog pribora. Uostalom, nakon što ste odabrali krevetić za novorođenče u korist verzije bez ladice, nakon kupnje nećete ga moći mijenjati. Dodatne kutije mogu se naručiti, ali će biti problematično odabrati veličinu i oblik modela namještaja. Kupi sve odjednom u kompletu će biti lakše.

Bolje je dobiti dječji krevetić s zatvorenim kutijama. Ako su bez poklopaca, prašina će se početi nagomilavati. Ovo nije nimalo poželjno. U ovom slučaju, stvari se često pakiraju u vrećice, ali ovo je dodatna gnjavaža. U zatvorenim kutijama, odjeća i igračke bit će zaštićeni od prašine i drugih onečišćenja.

Fotografije sa stranice: babyfurnish.wordpress.com

Kako odabrati dječji krevetić: dodatne nijanse

Prije odabira određenog modela, obratite pažnju na fine značajke namještaja. Konkretno, je li s njim uključena silikonska obloga na zidu. Oni su potrebni u vrijeme kada dijete zubi. Tijekom tog perioda, dijete se sve proteže da gristi. Može ostaviti tragove zuba i na stranicama krevetića. Ali ovo nije tako loše. Što je još gore, ako u usta ima obojano stablo. Radi se o zaštiti djeteta i pojavljuje se silikonska obloga. Stavili su samo na ogradu kreveta.

Također biste trebali obratiti pažnju na način na koji je dno namještaja napravljeno. Može biti čvrsta ili rešetka. Druga opcija je bolja jer dopušta da madrac bude prozračen, tj. Da "diše". Vrlo je dobro održavati normalno stanje i higijenu proizvoda. Neće dugotrajno zadržati vlagu, a time i miris.

Madrac se može prodati zajedno s dječjim krevetom. Možda i neće biti. Ako odaberete prvu opciju, nemojte se spasiti od traženja prikladnog madraca. Istodobno, kupnja kreveta bez ove dodatne opreme, možete je podići zasebno.

Fotografije sa stranice: perwenec.ru

Kako odabrati krevetić za novorođenče kako ne bi naštetili djetetu?

Neke točke koje su važne kako bi se osigurala sigurnost bebe, već smo opisali u prethodnim odjeljcima. Ovdje se prisjetimo još jedne elementarne tračnice. Mogu se nalaziti sve više i manje. A ovdje morate biti vrlo pažljivi. Previše rijetke šipke nose opasnost. Mogu dobiti zaglavi udovi djeteta. Ta se vjerojatnost posebno povećava kad dijete odrasta i počinje istraživati ​​svijet oko sebe.

Previše širokih šipki - ovo također nije dobro. Mogu se probiti i zaglaviti u glavi. Još je opasnija. Zato trebate osigurati da štapovi budu ravnomjerno postavljeni.

Vrlo je pogodno kada su lamele uklonjene. Njihov dio može se ukloniti kada dijete već hoda. Kroz rupu će se moći penjati na krevet. Istodobno, nitko neće potpuno ukloniti ogradu. Oni će osigurati sigurnost djeteta tijekom spavanja.

Obratite pozornost na uglove. Ne smiju biti oštre. Bolje je ne birati modele s oblikovanim elementima jer smanjuju sigurnost proizvoda.

Fotografije sa stranice: Fairy House

Koji je materijal najbolje kupiti?

Većina stručnjaka i korisnika slažu se s mišljenjem da su prirodni materijali najbolji. Ne sadrže štetne tvari. Ovo je ogromna prednost pri odabiru namještaja za novorođenče.

Drvo je definitivno prirodni materijal. Većina krevetića izrađena su od nje. Odabir drvenog proizvoda, obratite pažnju na činjenicu da nisu bile nepravilnosti koje mogu izazvati krhotine. Stablo bi trebalo biti glatko, dobro obrađeno.

Također, namještaj ne smije mirisati lak ili boju. Takvi mirisi su toksični i više nisu prikladni za novorođenče. Bolje je ne kupiti oštre mirise. Ali ako je miris umjeren, onda možete prozračiti krevet na deset dana. To će nagrizati mirise i učiniti proizvod sigurno za mrvice.

Možete kupiti željezni krevetić. Također se odnosi na eko-friendly opcije. Osim toga, to je također izdržljiv. Istina, nije dovoljno. Ali ako namjeravate rađati nekoliko djece, možete jednom potrošiti novac na namještaj koji će se koristiti dugo vremena.

7 glavnih parametara prilikom odabira krevetića za novorođenče

Pitanje kako odabrati krevetić za novorođenče vrlo je važno jer bebe rođene na svijetu većinu vremena spavaju. Dakle, pravilno odabrani namještaj je najvažniji uvjet za mirno i dugoročno ostatak djeteta i majke. U međuvremenu, raspon kreveta za novorođenče u trgovinama je toliko ogroman da je puno lakše zbuniti nego odabrati najbolju opciju. Postoji mnogo pitanja za buduće ili već uspostavljene roditelje.

Na primjer, što je bolje - transformator ili klasično postolje? Uzmi krevet s odvojivim stranama ili je ova opcija neobavezna? Koji su pro i kontra arene? Koji su prvi parametri na koje treba obratiti pažnju? Takva pitanja zahtijevaju kvalificirane odgovore. Članak pažljivo ispituje značajke svakog modela krevetića, ispituje najvažnije parametre namještaja za novorođenče, tako da roditelji mogu odabrati najbolji dječji krevet za njihove mrvice.

Glavni parametri krevetića za novorođenče

Prije nego što prijeđete izravno na glavne vrste kreveta za bebe, potrebno je razmotriti kriterije kojima treba obratiti pozornost prilikom kupnje.

Ovi parametri uključuju:

 • veličine proizvoda;
 • materijali namještaja;
 • sigurnosna pitanja;
 • obilježja bolesti pokreta;
 • madrac i posteljina;
 • prisutnost kutije;
 • dodatne stavke.

Razmotrite svaki kriterij detaljnije.

Veličine proizvoda

Taj se parametar mora uzeti u obzir kod svih potencijalnih kupaca, ali se u većoj mjeri odnosi na vlasnike vrlo skromnog životnog prostora, gdje su roditelji prisiljeni dodijeliti strogo ograničeni prostor za namještaj.

Stručnjaci preporučuju fokusiranje na sljedeće pokazatelje:

 • normalne dimenzije su 120 × 60 centimetara (europski standard je 125 × 65 centimetara);
 • povećane dimenzije su 140 × 70 centimetara (tipično za transformiranje kreveta);
 • veličine kolijevke za novorođenče obično su 97 × 55 centimetara.

Stručnjaci vas savjetuju da uzmete namještaj s zajedničkim dimenzijama, tako da ne morate mijenjati plahte ili deke ili naručiti madrace prema individualnim mjerenjima. Naravno, to će dovesti do veće potrošnje.

Materijali za dječje namještaj

Glavni parametri materijala koji čine krevete za djecu, ne razlikuju se od općih zahtjeva za dječji namještaj. Idealno dječji krevet je izdržljiv, ekološki prihvatljiv i pouzdan.

Samo nekoliko materijala zadovoljava više ili manje takvih zahtjeva:

 • stablo. Drvni proizvodi, ako je, naravno, polirani, prekriveni sigurnim bojama ili zaštitnim spojevima, najpoželjnije su zbog prirodnosti materijala. Obično, namještaj za djecu izrađuje se od bukve, breze, alde, hrastovine. Pine kreveti su jeftinije jer je ovo stablo mekše i gore se odupire fizičkom utjecaju;
 • MDF. Namještaj od prešanih drvenih vlakana se razlikuje po pouzdanosti i sigurnosti, ali samo pod uvjetom da se u procesu proizvodnje ne koriste štetne tvari. Važno je razjasniti klasu emisije od prodavatelja - ne smije biti veća od E1 (sadržaj formaldehida ne prelazi minimalne dopuštene vrijednosti);
 • Iverica. No, pločice prešanih čips često sadrže povećanu količinu formaldehida, pa se izbor takvog namještaja treba tretirati s oprezom. Važno je osigurati da model koji vam se sviđa sigurno u smislu sadržaja štetnih tvari. Takve informacije mogu se naći u potvrdi o sukladnosti;
 • metala. Namještaj od čelika ili aluminija je izdržljiv, dugovječan, ali istodobno ima veliku težinu i visoku cijenu. Njihova glavna prednost je sposobnost da prođe metalni naslon za nasljedstvo drugom, pa čak i trećem djetetu. Samo morate paziti da su bočne stijenke prekrivene tekstilnim poklopcem.

Sigurnost proizvoda

Dječji namještaj trebao bi biti siguran. Ovo je aksiom koji ne zahtijeva dokaz. Stoga je nužno govoriti o tako važnom parametru kao i sigurnost.

 1. Bolje je odabrati krevet za novorođenčad i djecu mlađu od tri godine sa zaštitnim stranama koje će zaštititi bebu od pada za vrijeme spavanja i budnosti. Optimalna udaljenost između lamela strana je 6 - 7 centimetara. Ako se stalci nalaze češće, udovi se mogu zaglaviti, ali rjeđe - dječja glava.
 2. Sve komponente trebaju biti čvrsto u kontaktu jedna s drugom, ne bi trebalo biti praznina i pukotina. Gustoća prilagodbe spriječit će slučajeve štipanja ruku i nogu, otpuštanja strukture.
 3. Ne biste trebali uzeti pretjerano lagani krevet, pa čak i sa suženom bazom. Ovaj model nije vrlo stabilan, tako da ga dijete može preokrenuti. Dajte prednost širokom krevetu s niskim središtem gravitacije.
 4. Dječji krevetići za malu djecu imaju dvije do pet razina visine dna. Najviša pozicija pogodna je za dijete koje je upravo rodilo, bit će zadovoljan majkom koja se neće morati zavesti u tri smrti. Kako djeca odrastaju, ležaljka se spušta tako da znatiželjna djeca ne mogu penjati preko bočnih strana.
 5. Krevetić opremljen kotačima lakše je kretati po sobi. Međutim, takva mobilnost može stvoriti neke probleme kada je dijete previše aktivno. Da biste spriječili neželjeno kretanje kreveta, morate paziti da postoje kvačice ili čepovi za kotače.

Značajke bolesti kretanja

Mnogi pedijatri, uključujući televizijski pedolog EO Komarovsky, uvjeravaju roditelje da ne poučavaju svoju djecu na bolesti pluća, a ne na rješavanje mnogih problema djece. Izvori dječjeg plakanja mogu biti potpuno različiti i ponekad vrlo ozbiljni.

Zagovornici bolesti pokreta tvrde vlastiti razlozi: dijete se naviknuto na dimenzionalna kretanja tijekom razdoblja u utrobi, tako da mu se penje pomaže da se smiri. Sličan učinak postiže se kada se u krevetu ljulja novorođenčad. Naravno, govorimo o glatkim, a ne naglim pokretima.

Bolest kretanja se postiže zbog dva glavna mehanizma i značajke dizajna:

 1. Trkači. U ovom slučaju, krevet je opremljen zakrivljenim pločama umjesto tradicionalnih nogu, zbog čega je moguće razbiti dijete. Kada dijete raste, potrebno je popraviti krevet uz pomoć posebnih stezaljki i čepova.
 2. Klatno. Dječji krevet, obješen na trakama, omogućuje djetetu da leži u njemu da se utrne bez podizanja na ručke. Prigušni mehanizam je uzdužno (duž dječjeg tijela), poprečno (preko tijela) ili univerzalno (ljuljanje u oba smjera).

Osim toga, valja imati na umu funkciju pričvršćivanja kreveta s mehanizmom klatna kako bi se spriječila struktura (i kao posljedica naginjanja) od ljulja, kao odraslo dijete.

Pravila za odabir madraca i lanova

Odabir krevetića je pola bitke. Za udoban i miran san, morate kupiti "savršen" madrac. Ukratko reći koji su uvjeti postavljeni na ovu posteljinu.

Prije svega, madrac u krevetiću mora biti u veličini. Ako premjestite premalenu prostirku u krevet, dijete će moći gurati prste u jaz između njega i strana kreveta. Ako uzmete pretjerano dimenzionalni madrac, on će postati deformiran, to će ići "čvorovima", što će uznemiriti dječji san.

Da biste kupili najbolji madrac, trebali biste pitati za njegovo "punjenje". Odbijte kupiti punilo od pamuka ili pjene. Prvi se brzo pomiče, a sloj pjene ne dopušta prolaz zraka, tako da će se dijete znojiti.

Optimalna punila - konjske, vunene pređe, pusta, sušene alge, kokosovog vlakna. Osim toga, treba obratiti pažnju na pokrivenost. To bi trebao biti vodootporan, protuklizni i mekani na dodir.

Još jedna važna točka - izbor jastuka. Ne stavljajte valjak za glavu djeteta ispod 12 mjeseci. Dijete bi trebalo ležati na najjednostavnijoj površini. U nekim slučajevima, tanak pamučni list presavijeni u nekoliko slojeva stavljen je ispod glave.

Posteljina je odabrana samo od prirodnih tkanina: pamuk, frotir, flanel. Za dječji krevet potrebno je nekoliko pokrivača, velikih i malih listova. Pranje se mijenja dnevno, madrac se redovito suši, sprečavajući nastanak plijesni.

Kutija ispod kreveta

Dojenčad dobivaju i daju mnogo različitih mirazu: pelene, klizače, pelene, posteljinu, pribor za igru. U takvim situacijama, dolazi pod pomoć kutije ispod kreveta. Međutim, taj element nije pronađen u svim modelima, tako da roditelji trebaju sami odlučiti da li vam je potrebna ili možete dobiti zajedno s noćnim stolom.

Neki modeli kreveta, na primjer, transformatori, teško je zamisliti bez kutije. No, za krevete s trkačima ili s klizanjem u klatnom obliku, takav element nije "obavezan". Naprotiv, neki se roditelji žale da se u trenutku ležišta kutiju može iznenada raspustiti ispod krevetića.

U svakom slučaju, pitanje o potrebi ili neželjenosti kutije ispod kreveta treba riješiti, kako kažu, na obali. Izbor modela dječjeg namještaja također će ovisiti o odgovoru.

Dodatni elementi

Osim osnovne konfiguracije, postoje i krevetići i razni dodatni predmeti. Trebaju li ih? Sve ovisi o dodatnoj opremi. Na primjer, mreže za komarce, ručice ili nadstrešnice - ne najvažnije komponente dječjeg namještaja. Možete ih učiniti bez njih.

Još jedna stvar - silikonska obloga na uzglavljem i podnožju. Recenzije roditelja pokazuju da bebe tijekom zubiranja zuba često ogrebaju zube na krevetima. Tragovi ugriza mogu čak i ostati na drvenim pločama i stranicama, a dijete će moći progutati komad drveta.

Druga važna točka su uklonjivi bočni zidovi. Obično se dobivaju kreveti s takvim osobinama dizajna kako bi se odraslo dijete moglo samostalno stati u krevet ili izaći iz njega. Također, roditelji će moći gurati postelju s bočnim pločicama uklonjenim u krevet.

Pažljivo proučavajući sve gore navedene nijanse, roditelji će moći napraviti popis najpoželjnijih i najvažnijih parametara koje bi trebao imati odabrani komad namještaja. U ovom slučaju, kupnja krevetića bit će znatno pojednostavljena.

Glavne vrste krevetića

Dječji krevet ozbiljna je kupnja, stoga prije nego što posjetite trgovinu, trebali biste saznati što točno odgovara djetetu i najbolje se uklapa u unutrašnjost stana. Da biste to učinili, razmotrite glavne vrste kreveta za novorođenče, njihove prednosti i nedostatke.