Preporuke za odabir kupke za kupanje novorođenčeta

Liječenje

Kupanje je svakodnevni postupak koji je vrlo važan za održavanje higijene i zdravlja djeteta. Neki roditelji odlučuju kupiti novorođenče u velikoj standardnoj kupelji, ali mnogi stručnjaci preporučuju da za ove potrebe kupuju zasebnu bebu.

Vrlo je važno da dijete uđe u ljubav prema higijenskim postupcima od vrlo rane dobi i da za tu svrhu stekne posebnu bebu.

Je li beba potrebna posebna kupka?

Glavno je pitanje je li kupka trebala smatrati bitnim elementom za dijete ili možete to učiniti bez nje. Svaka se obitelj približava tom problemu pojedinačno, ali postoje objektivni pro i kontra koji bi se trebali uzeti u obzir pri odlučivanju hoće li kupiti ili ne kupiti.

Pros:

 • Ugodnije je kupati bebu u malom spremniku, jer to zahtijeva manje podrške od roditelja. Neke kade su opremljene posebnim priborom koji pomaže djetetu da ostane na pravom položaju tako da se roditelji mogu potpuno koncentrirati na kupanje.
 • Tijekom ozdravljenja pupčane rane novorođenčadi, morate ga isprati u kuhanoj vodi, a zatim u vodi uz dodatak raznih korisnih biljaka. Mnogo je lakše kuhati malu količinu vode i izračunati udio ljekovitog bilja na manjoj kupki nego sve te postupke s velikom kupkom za odrasle.
 • Za kupanje novorođenčad, kupka se mora čuvati u savršenoj čistoći. Lakše je temeljito oprati posebnu kupelj, a kod odrasle osobe postoji veći rizik od štetnih mikroorganizama i gljivica koje ugrožavaju zdravlje djeteta.

kontra:

 • Kupnja kupke može pogoditi obiteljski proračun jer su stvarno visokokvalitetni proizvodi skupe. Štoviše, čak i najveći model će trajati relativno kratko vrijeme.
 • Prednosti kupnje odvojene kupelji za novorođenčad su vrlo teške, pa ako možete, ipak biste trebali odabrati odgovarajući model za svoje dijete.

Kako odabrati?

veličina

Dobra kupka treba biti dovoljno prostrana da beba slobodno krene u njemu. Osim toga, model kupio malo "za rast" trajat će dulje od vrlo malog.

materijal

Kvalitetni proizvodi izrađeni su od izdržljive, lagane plastike: ne ispucati i ne stvaraju probleme prilikom premještanja i pranja kupke.

Kod kupnje, bolje je tražiti potvrdu kojom se potvrđuje da materijal ne sadrži nikakve štetne tvari i alergene. Posebnu pozornost treba posvetiti ovom problemu, jer u protivnom dijete može izgledati alergijski osip na osjetljivoj koži.

Ostali zahtjevi

Izravno u trgovini, roditelji trebaju pažljivo pregledati odabranu kupku i odbiti kupiti ako se pronađu pukotine ili čips. Kolonije štetnih gljiva mogu se umnožiti u pukotinama, a struganje će uzrokovati ogrebotine i rane na osjetljivoj koži djeteta.

Trebate li kupku za novorođenčad

Prvo novorođenče za kupanje

Kupanje novorođenčeta u prvim danima života uzbudljivo je i značajan događaj. Potrebno je predvidjeti sve unaprijed i slijediti glavne preporuke.

Trebam li kadu za kupanje novorođenčadi?

Kupanje novorođenčeta u prvom mjesecu je korisno za vježbanje u bebu. Lakše je voditi brigu o tome - odrasla kupka mora se stalno očistiti soda i kipuće vode. Mnoge bebe često imaju kožne bolesti, pa se voda razrjeđuje s otopinom mangana ili izgaranjem trave.

Uz znatnu količinu odrasle kupke trebat će vam mnogo otopine i dekomiranja mangana. Puno je bolje popuniti rješenje u maloj kupelji. Ova metoda ne zahtijeva snažnu sklonost odrasle osobe, moguće je postaviti na željenu visinu. U povoljnoj udobnosti će se održati 1 kupanje novorođenčeta u beba kupelji.

Ali nakon ozdravljenja pupkovine, možete koristiti veliku kupku. Velika količina vode daje novorođenčadi priliku da se aktivno kreće kada kupanje, što daje pozitivan učinak u razvoju djeteta.

Temperatura vode pri prvom kupanju novorođenčeta. Stupanj temperature mora biti 36-38. Za mjerenje i kontrolu potrebne temperature pomoću termometra. Ako novorođenče prvi put pliva, puno plače, temperatura mu ne odgovara - vrlo vruće ili hladno. Potrebno je promatrati ponašanje i podesiti stupnjeve.

Kako provesti prvo kupanje novorođenčeta kod kuće?

Prvo kupanje novorođenčadi sastoji se u promišljenoj pripremi. Prije provođenja postupka kupanja, morate instalirati kupelj i smanjiti termometar, uzeti pelenu, ručnik, vrč s malo vode, sapunom.

Kako obaviti prvo kupanje novorođenčeta na 1 tjedan:

 • Kupka i vrč punite vodom. Visina izlivene tekućine ne smije prelaziti 15 cm.
 • Pokrijte dno kupke s pelenama presavijeno nekoliko puta kako biste izbjegli klizanje na dnu kupke.
 • Zamotajte golu bebu u tanku pelenu. Preporuča se da se na taj način obavlja 1 kupanje novorođenčeta - dijete se ne boji i osjeća se ugodno.
 • Spustite bebu u vodu - počnite s nogama, a zatim magarca, leđa i stražnjicu glave. S jedne strane je glava, a druga drži magarca.
 • Nakon potpune uranjanja, izvadite ruku pod magarca i, dok skupljate vodu u dlanu, isperite otvorena područja tijela. Periodički ponovite, tako da dijete nije hladno.
 • Tijekom petminutnog boravka u kadi malo po malo, oslobađanje određenih dijelova tele od pelene - noge, ruke, dojke.
 • Pecite glavu, iza ušiju, isperite vodom s čela prema stražnjem dijelu glave. Osigurajte da voda ne popušta u oči.
 • Pruži vrat.
 • Idite na ručke i pod rukama.
 • Parejte prsa i strane, idite na leđa.
 • Pažljivo pokupite područje prepona i sve nabore.
 • Završite noge.
 • Isprati s malo vode u vrč (dijete leži na ruci s trbuhom dolje). Ova manipulacija ispire ostatke sapuna i ojačava tijelo novorođenčeta - za vrijeme kupanja, voda u vrču se hladi za nekoliko stupnjeva.
 • Zamotajte u pelene ili ručnik, dobro se vlažite.

Kako kupiti bebu po prvi put video:

Prvi put možete ograničiti jednostavnu uranjanje bez sapuna i otvrdnjavanja.

Kozmetika za bebe za kupanje. Kozmetički proizvodi za kupanje novorođenčadi prodaju se u velikom rasponu. U početku je poželjno da ne zlostavljamo sve vrste sredstava. Preporučljivo je koristiti sapun dvaput tjedno. Vodeno pranje - 1 puta tjedno. Tijekom vremena možete nanositi pjenu.

Postupci nakon kupanja novorođenčeta

Bebu umotanu u ručnik treba zalijevati vodom. Postavite na stol za presvlačenje i obavite postupke nakon kupanja novorođenčadi:

 • Zabranjeno je brisanje. Potrebno je lagano izbrisati tijelo pelenama ili ručnikom pažljivo isušujući sve nabore.
 • Otvorite odmah, tako da novorođenče ne smrzne.
 • Nakon zračnih kupki koža je potpuno suha.
 • Štapić s graničnikom da biste dobili osloboditi od ostataka vode u ušima (samo van!).
 • Obraditi oči. Mokrite spužvu u toploj vrenoj vodi i obrišite oči od vanjskog ruba prema unutra. Za svako oko, nanesite novu spužvu.
 • Ukloni iz kore sinusa. Okrenite se u spužvu ili prigušnicu. Pomaknite flagellum u izljevnicu i pomaknite se u smjeru suprotnom od kazaljke na satu.
 • Liječenje rane pupka izvodi se pomoću otopine vodikovog peroksida i zelene briljantne. Obraditi pamučnu štapiću s peroksidom na svim stranama pupčane rane ili ispirati proizvod pipetom. Osušite se spužvom ili komadom pamučne vune. Nanesite sjajno zeleno.
 • Podmažite nabore kreme ili praha.
 • Nanesite mliječno mlijeko na suhu kožu.
 • Prerušiti dijete.
 • Češalj s četkom.

Svi higijenski proizvodi bi trebali biti djeca prijateljski i hipo-alergeni.

Kako nositi novorođenče nakon kupanja? Predpripremljene pelene i čisto platno trebaju se nalaziti u blizini stola za mijenjanje. Djeca se okupa u različito doba dana. Nakon kupanja popodne nema potrebe zagrijati dijete u toploj sobi. Nakon večernjih kupanja preporučljivo je koristiti topliju odjeću.

Djeca do 3 mjeseca mogu lagati. Prvo smo stavili pelenu, a zatim dijete bebu u svjetlu pelene, stavili šešir na i obavljati swaddling s toplom pelenama, s iznimkom vrućeg ljetnog razdoblja.

Staro dijete može kupiti kit za kupanje novorođenčadi. To uključuje:

 • Pelena s kutom za glavu za kupanje (veličina - 100x100).
 • Robe.
 • Ručnik (40x70 cm).
 • Noge ručnik (30x60 cm).
 • Rukavica.
 • Bib.

Komplet za kupanje novorođenčeta izrađen je od 100% pamučne tkanine na temelju mahre.

Voda u ušima

Što učiniti ako kupanje novorođenčadi uđe u uši? Voda koja ulazi u uši kada kupaju novorođenče nije uzrok zabrinutosti. Struktura uha dopušta da neka voda istječe iz nje samovoljno. Ako bi za vrijeme kupanja voda ušla u uho novorođenčeta, trebali biste ga staviti na barel i za minutu - s druge strane. Voda u vašim ušima će se isušiti.

Ako novorođenče dobije vodu u uho nakon kupanja (hladno, otitis), onda to može biti štetno za zdravlje. Preporučljivo je ne mokriti uši za određeni broj dana.

Je li moguće kupati novorođenče ako pupak nije nestao? U 5-14 dana ostatak pupkovine nestaje, liječenje traje do dva tjedna. Je li moguće kupiti novorođenče s umivaonikom? - Da, slijedeći preporuke:

 • Kupanje u slabom otopinu mangana.
 • Kuhajte vodu.

Obavezno izvodite trbušni tretman na kraju kupanja.

Kada se mogu kupati novorođenče u kuhanoj vodi? Svojstva vode imaju značajnu ulogu. Može li se novorođenčad okupati u kuhanoj vodi? - U sirovoj vodi, kupanje novorođenčeta u prvim danima kontraindicirano je zbog pupka koji nije ozdravio. U vodenom okolišu ima mnogo klica. Korisno se okupati u kuhanoj vodi do 1 mjeseca.

S vješto poštivanje tehnike kupanja, teškoće neće nastati. Ne smijemo zaboraviti na pozitivno raspoloženje. Djeca oduševljeno osjećaju raspoloženje odrasle osobe. Proces bi trebao donijeti radost djetetu i razviti stavove prema higijenskim vještinama.

Kako odabrati kupku za kupanje beba

Voliš li leći u kupaonici? Voda je sposobna ukloniti nagomilan umor, pomaže se opustiti, poboljšava raspoloženje. Stoga ne čudi da se bebe počnu kupati gotovo od prvih dana života. Štoviše, vodeni okoliš je blizu njih - u majčinom trbuhu, dijete je stalno okruženo amnionskim fluidom - nekom vrstom bazena.

Zbog takvih razloga postoji mnogo pitanja o kupanju. Kada početi? Što bi trebala biti temperatura vode? Koliko često? Je li malom djetetu potrebno kupanje za kupanje? U ovom ćemo članku raspravljati o posljednjem pitanju: kakva je upotreba osobne kupelji i kakve su one danas prisutne.

Zašto beba ima kadu?

Danas pedijatri preporučuju kupanje novorođenčadi u velikoj kupki odmah nakon ozdravljenja pupčane rane. Kupka za odrasle ima nekoliko prednosti. Prostrano je mjesto za aktivno kupanje i ronjenje (ako su roditelji navijači ranih "grijanja"). Osim toga, voda se ne hladi tako brzo u njoj, što znači da kupanje može biti dulje na vrijeme.

Međutim, manja kupka namijenjena novorođenčadi također nije bez svojih zasluga:

 • Mama je lakše kontrolirati sigurnost djeteta, držeći ga u vodi. Nema šanse da će se dijete skliznuti iz ruke i progutati vodu.
 • Mala kupka se može staviti na postolje i prilagoditi visinu, čime se oslobađa leđa njezine majke.
 • Za djecu s neprijavljenom borovom vodom mora se kuhati. Lako je izračunati da je lakše kuhati 10 litara od 200. Iz istih razloga, beba kupka je povoljan ako je topla voda uvijek isključena u kući ili se ne poslužuje uopće.
 • Kada kupanje novorođenčadi, brižne majke često dodaju biljni čaj, kalijev permanganat i druge korisne sastojke u vodu. Sve to može zamaziti caklinu i oštetiti ga. Plastična isto kupka takve infuzije nisu strašne. Pojedinosti o tome što kupiti bebu, pročitajte ovdje.

Kriteriji za odabir dobre kupke

Moderni "kreveti za kupanje" međusobno se razlikuju ne samo u boji, nego iu raznim funkcijama. Postoje modeli s ugrađenim termometrom i čak težine, postoje mnogi uređaji za prikladan smještaj djeteta. Razmotrite uvjete za bolju kupku za bebe:

Savjetujemo vam da pročitate: Kako se okupati novorođenče u seriji?

 1. Sigurnost. Donja ne bi trebala biti previše skliska. Stoga se preporuča odmah kupiti tepih s protukliznom prevlakom. Plastika koja se koristi u proizvodnji mora biti visoka kakvoća, bez štetnih tvari. Prisutnost gumiranih ili protukliznih stopala, dajući stabilnost.
 2. Praktičnost. Poželjno je da su uz kadu bile ugrađene za ugradnju na stranu velike kupke. Možda biste odmah trebali kupiti štand.
 3. Higijena. Budući da je to higijenska stavka, važno je da je dobro oprati i lako čistiti.
 4. Ukupna veličina Dimenzije se odabiru ovisno o tome koliko dugo namjeravate koristiti tu stvar. Ako velika kupka privlači dijete da pliva u odrasloj dobi, najvjerojatnije ima smisla kupiti tradicionalnu malu kupku, koja onda neće biti šteta za dio. Ako namjeravate koristiti ga do šest mjeseci ili više, pogledajte veličinu većeg.

Najnoviji modni stil

Ako odlučite koristiti malu kupelj za dugo vremena, možda želite imati sljedeće funkcije:

 • ugrađeni spremnici za higijenske proizvode, kao što su šampon ili tekući sapun;
 • prisutnost odvoda vode s prikladnim čepom koji neće ozlijediti nježnu kožu djeteta;
 • ugrađenog termometra ili posebnog termoplasta koji mijenja boju s temperaturom;
 • dodatnu funkciju vaganja pomoću ugrađenih vage.
Digibath: kupka i vage u jednom setu

Takve inovacije opremljene su nizozemskim termo klubom Bebe Jou ili DIGIBATH iz Ujedinjenih arapskih Emirata.

Vrste kupki

Obična plastika

To su one koje nalikuju redovitoj, manjoj kupelji od lagane plastike. Čak i među njima, možete pronaći izvorni dizajn i različite dimenzije. Veće su prostrane i namijenjene su za uporabu do godinu dana.

Najčešći model

Veliki nedostatak je da je teško kupati novorođene bebe koje se ne mogu samostalno sjesti, jer s jedne strane morate podupirati glavu i drugu da ostalo. Uvijek postoji vjerojatnost da će se dijete gurati pod vodom zbog neugodnog pokreta. Stoga je praktično s njom kupiti poseban klizač.

ergonomski

Model u početku ima izgrađen ili uklonjivi klizač, zahvaljujući kojem kupanje bebe postaje udobno i sigurno. Odvojivi slajd kasnije može se koristiti za kupanje u velikoj kupki. Ugrađeni slajd s vremenom neće se svidjeti odraslom malom djetetu, jer će zadržati svoje pokrete i zauzeti veći dio prostora.

Brdo može biti ugrađeno i uklonjivo

napuhavanje

Vrlo su lijepe, slajdovi i nasloni za glavu mekani na dodir, u takvoj kupaonici ugodan je ležati. Još jedna prednost je da je praktično pohraniti i čak i uzeti sa sobom na izlet.

Modeli na napuhavanje postaju sve popularniji.

"Majčin trbuh"

To je zaobljena kantica koja nalikuje zdjelici s visokim stranama. Ulazak u njega, beba se osjeća kao da je na abdomenu svoje majke, uzimajući uzorak embrija. Pomaže mu se naviknuti na nove uvjete. Međutim, u ovom dizajnu je teško oprati toddler. A sam model se ne nalazi u svakoj trgovini.

Tu su i antibakterijske kupke, impregnirane posebnom tvari koja sprečava umnožavanje bakterija. Prije upotrebe nije potrebno prati deterdžentima. Dovoljno je isprati tekućom vodom.

Između raznovrsnih kupki može se naći ugrađen u stol za mijenjanje, sa i bez nosača, namijenjenih posebno za tuševe i druge. Svi drugi uređaji koji olakšavaju kupanje opisani su u zasebnom članku.

Ne znam kako majka i beba vole

Operativna pravila

 1. Dječja kupka namijenjena je samo pranju djeteta. Nije dopušteno odstranjivanje krastavca, pranje rublja ili pohranjivanje bilo kakvih stvari. Činjenica je da je plastika sposobna apsorbirati kemijske reagense koji se koriste, na primjer, u deterdžentima za pranje rublja. Nakon toga može uzrokovati bolesti kože bebe, kao što je dermatitis.
 2. Kupaonicu se isprati istim sredstvima kao i dijete, na primjer, s tekućim sapunom.
 3. Nakon rada, pere se i ostavi da se osuši. Prekomjerna vlaga može dovesti do rasta gljivica i bakterija na zidovima kupelji.
 4. Skladištite proizvod naopako. Znači unutra ne dolazi do prašine i prljavštine. Ispiranje kupke s vodom prije svake uporabe.

Odabir kupelji, ne zaboravite da je kupanje za djecu jednako važno kao i zračne kupke ili šetnje na svježem zraku. Sve što pridonosi zdravom razvoju djeteta mora biti prisutno u svom životu. Neka kupanje donese samo radost i zadovoljstvo vašoj bebi.

Kupka za novorođenče. Kako odabrati?

Jedan od najvažnijih higijenskih postupaka koji se moraju izvesti za novorođenče je kupanje. Dijete u trbuhu moje majke stalno je bilo u tekućini i još nije zaboravilo taj osjećaj, pa bi mu trebao tretman vode. No, kako bi bilo što udobnije za dijete i za svoje rođake, potrebno je odabrati pravu kupku. Kupka za novorođenčad je nužna stavka u svakom domu u kojem dijete sada živi. Zašto je to potrebno, koje su kupke i kako to ispravno odabrati? Zajedno ćemo razumjeti!

Zašto trebate kupku?

Mnogi mladi roditelji misle ovako: "Zašto ćemo potrošiti novac na bebu za kupanje, ako u našoj kući ima lijepa kupka u kojoj se dijete uklapa?". Jednostavno, nikada nisu pokušali okupati mrvicu u velikoj kupki, a to je prilično teško i nesigurno. Potrebno je stajati cijeli postupak, nagnuti se nad djetetom, i da ga čak zadržati, tako da ne sklizne i da se ne boji (ne proguta vodu).

Osim toga, kupka će biti osobna stavka djeteta, i bit će mu puno lakše zadržati u savršenoj čistoći. Prvo, to je mala i trebat će vam mnogo manje proizvoda za čišćenje, a drugo, cijela se obitelj ne okupa u njemu navečer. Ako kuća nema toplom vodom, mali spremnik može biti pravi spas. Potrebno je zagrijati kantu vode i možete početi kupati bebu. Ali za zagrijavanje takve količine vode da napuni stacionarnu kupku je prilično problematično.

Možete uzeti malu bebu s tobom za odmor, pogotovo ako nema uvjeta za maleno dijete. Na kraju, u ljeto će biti moguće privući vodu, staviti ga na ulicu i dijete će ga koristiti kao bazen. Zato je bolje ne požaliti dodatni novac i kupiti kadu za novorođenče.

Vrste ladica za novorođenčad

Trgovine za djecu nude modernim roditeljima brojne kupke različitih oblika, veličina i funkcionalnosti koje se lako zbunjuju u svim ovim različitostima. Da biste odabrali savršenu kupku za bebu, trebate znati o svakom obliku što je više moguće. Dakle, beba za kupanje može biti:

 • Uobičajeno. Najčešća verzija ovog proizvoda. Različite tvrtke mogu proizvesti proizvode različitih veličina i oblika. Tipično, ove ladice su izrađene od jeftine plastike. Njihove prednosti uključuju:
 • trajnost. Koristi se trajni materijal koji se ne boji udaraca i opterećenja;
 • svestranost. Dijete će odrasti, a kupka se ne može mijenjati;
 • udobnost beba tijekom kupanja. Kape ove vrste su prilično široke i prostrane, tako da u bilo kojem položaju beba će biti udobna.

Ako govorimo o nedostatcima, oni su također tu. Novorođenčad još ne može sama sjediti, držati glavu, stoga se jedna osoba sa svojom kupkom ne može nositi (morat će pozvati rodbinu za pomoć). Ali to je mali problem, pogotovo jer je lako popraviti uz pomoć uklonjivih slajdova i drugih uređaja koji dovode do kupke.

 • Anatomski. Klizač je u početku ugrađen u ovu bebu. Pomaže pri izvođenju postupka pranja što je moguće sigurnijom i praktičnijom, jer posebna podrška štiti djetetu od klizanja u vodu, čak i kad majka to ne podupire. Ova kupka također mogu koristiti djeca različitih dobi, jer slajd ne zauzima cijelu površinu proizvoda, a jedno-godišnje dijete ili starije dijete jednostavno se može okupati u drugom kutu spremnika. Evo plivanja u ovoj kupelji neće uspjeti, ovo je minus.
 • Duboko, u obliku majčine trbuhe. Ova vrsta kupelji još uvijek je slabo zastupljena na našem tržištu za dječje proizvode i neuobičajena je za upotrebu. To je duboka i uska okrugla zdjelica i namijenjena je za kupanje beba od rođenja. U ovoj kupelji, novorođenče može preuzeti uobičajenu poziciju za njega, u kojoj je bio prije rođenja u trbuhu moje majke. Miran i miran ugođaj za kupanje pruža vam se! Nedostatak takve kupelji je nemogućnost kupanja odraslog djeteta u njemu, tako da ga morate "iseliti" u kupku za odrasle ili kupiti drugu - uobičajenu.
 • Napuhavanje. Ova kupka je dobra u zemlji, u posjetu ili na moru, kada niste sretni s drugim spremnikom za vodene postupke. Ova kupka se napuhava pumpom (ili uz pomoć tate), opremljenog visokim naslonima za glavu i čvrstim dnom. Možete ga instalirati na bilo koju površinu (čak i na stolu, čak i na pjeskovitom tlu ili korovu). Ova kupka nema značajne nedostatke, osim ako se ne može slučajno probijati. To će se pokvariti, ali dijete će biti sigurno, jer se obično sastoji od površine iz raznih sektora i stupnjeva zaštite od oslobađanja zraka.
 • Antibakterijski. Ova kupka u formi može biti sve, ali premaz mora imati poseban - antibakterijski. Posebna tvar dodana je plastici koja sprečava umnožavanje bakterija. Nema potrebe stalno prati ovu kupku s dezinficijenskim sredstvima, tako da se kupanje u njemu neće uzrokovati alergije kod bebe, a majci će to lakše voditi brigu o ovoj stavci.
 • Sklopivi. Ovaj model kupke uključuje mogućnost sklapanja gotovo polovine. Za pohranu takve kupke, posebno u malom stanu, vrlo je povoljno. U proširenom obliku, proizvod postaje pun veličine i prikladan je za kupanje djeteta. Stavka je zaštićena od slučajnog preklapanja s posebnim bravama. Takva kupka često je opremljena ručkom za nošenje, tako da je lako uzeti sa sobom na izlet.

Kako odabrati odgovarajuću kupku

Ako ste već odlučili o vrsti kadom za novorođenče, onda je vrijeme da nastavite s kupnjom. Što bi trebalo obratiti pažnju na zadovoljavanje ove akvizicije:

  • Nema nedostataka. Ne bi trebalo postojati ogrebotine, pukotine, bure, udubine, itd.;
  • Sigurnost proizvoda. Obratite pozornost na dno kupke. Ne bi trebao biti vrlo sklizak. Naravno, možete kupiti protukliznu podlogu na usisavačima ili posebni umetak za bebu, ali to će biti dodatni trošak novca;
  • Jednostavnost njege. Površina kupke mora biti bez prekomjernih zavoja, "prištića" i drugih isturenih dijelova i dijelova. Normalna ravna površina je mnogo jednostavnija za čišćenje i postupak kupanja bit će higijenskiji;
  • Veličina proizvoda. Da bi kupka trebala služiti djetetu najmanje godinu dana, trebate odabrati široki i dugi proizvod u kojem će se dijete osjećati ugodno i moći će se plivati, igrati;
  • Mogućnost ugradnje na strani stacionarne kupelji. Rijetko se okupa malu djecu u kadi, koja se nalazi na dnu velike kupke ili na podu. Ovo je vrlo nezgodno. Stoga potražite model s postoljem (usput, prodaju se zasebno) ili izmjerite dimenzije vlastite kupelji i potražite odgovarajuću verziju beba kade koja je povoljno smješten na velikim stranama;
  • Prisutnost odvoda. Ako je kupka opremljena rupom za pražnjenje, onda je to jednostavno divno. Prilično je teško i nezgodno sipati vodu iz spremnika bez ispusta. Bolje je davati prednost modelu s neupadljivim čepom, tako da beba nema želju da ga izvadi;
  • Dostupnost dodatnih funkcija. Suvremeno tržište dječjih proizvoda nudi poboljšane modele beba kade, koje mogu promijeniti boju, reagirati na temperaturu vode, imati ugrađene termometre i različite skupine funkcija. Ako želite osjetiti prednosti takvih proizvoda, trebali biste ih potražiti. Ako vam je dovoljno da kupka bude jaka, sigurna i higijenska, tada nije potrebno preplatiti za "zvona i zvizdaljke". Obični plastični spremnik može se kupiti nekoliko puta jeftiniji od svog suvremenog kolege, tako da je na vama;
 • Mjesto kupnje. Bolje je, naravno, da kupka za novorođenčad bude kupljena u specijaliziranoj dječjoj trgovini i mogu vam pružiti certifikat kvalitete koji potvrđuje sigurnost materijala. Samo pohranjuje prodaju robe za bebe, obično strogo nadgleda kvalitetu svog raspona. Izbor u ovoj trgovini je velik, a osim kupke možete kupiti sve što vam je potrebno za kupanje, a da ne trošite vrijeme posjećivati ​​nekoliko prodajnih mjesta.

Nadamo se da će naši savjeti pomoći da odaberete savršenu kupku za bebu!

Kupka za kupanje novorođenčeta - je li to stvarno potrebno?

Uskoro će se moje bebe roditi i sve ću mu pripremiti potrebne stvari. Sad imam pitanje: Trebam li beba kupka kod kuće za novorođenče?

Na tečajevima za trudnice, bilo nam je rečeno o prednostima kupanja u velikoj kupki odmah, jer će se beba odmah naviknuti na veliki prostor i neće se bojati u budućnosti. I bolje je kupati bebu u velikoj kupelji, jer ima više prostora za obavljanje različitih vježbi koje će mu pomoći da se razvije skladno.

A ja još uvijek nemaju povjerenja da ću biti u mogućnosti da ga se okupa jednom u velikoj kadi, čini mi se, nakon bolnice je bolje da se okupa u nešto malo više prikladan za takve mrvice. Mama nudeći mi umjesto kupiti posebnu kupku za kupanje bebe, velikog bazena. Prema njezinu mišljenju, bilo bi racionalnije kupiti, kao što je bazen u budućnosti će doći u ruci na farmi. Ali ne mogu zamisliti kako je klinac koji ne mogu sjediti, možete kupati u zdjelici. U svakom slučaju, čak i ako to nije tako, kupka je korisno, ali to je posebno napravljen za djecu, postoji posebna gorochku, koji možete staviti dijete, a ne brinuti da će skliznuti iz ruke.

Naš tata nudi zasebno kupiti takav klizač, ali mislim da je manje pouzdan nego onaj koji je već predviđen u kadi za novorođenčad. Svi takvi pričvršćivači u najvažnijem trenutku mogu izaći, a dijete će skliznuti u vodu.

Zato sjedim i odlučim što da radim: kupiti posebnu kupku, bacati novac u odvod, ili se još uvijek maknuti s takvim slajdom.

14. listopada u 09:56

Stranica 2

Kupite odmah Pronađite najbližu trgovinu.

! MATTRESS 120x60, 50x60 pelene, pelene 3-9 kg i dva broda, na super ekonomičnu cijenu Poklon set 3 u 1 iz tvrtke Nepromokashka - veliki dar za odgovornost roditelja! Kupnja set 3 u 1 ćete znatno uštedjeti na obiteljski proračun od kupnje sve odvojeno.

Kupka za novorođenče. I sve o prvom kupanju.

Mladi roditelji imaju puno pitanja o tome kako pravilno paziti na bebu. Razumljivo je zašto su roditelji nervozni prije prvog kupanja svoje bebe, jer je još uvijek tako mala i čini se da čak i nemarni pokret može to povrijediti. Osim toga, djeca su prilično pokretna pa dijete mora biti čvrsto i istodobno nježno. Ali čim se naviknete na kupanje djeteta, to će vam i dijete biti ugodan dnevni postupak koji ćete obavljati bez razmišljanja. U početku, kupanje možda neće voljeti dijete savršeno, ali s vremenom će proći.

Korisni savjeti za kupnju djeteta:
- Neophodno je kupati dijete u toploj sobi, ne nužno u kupanju. Pazite da nema skica.
- Spužve i ručnici trebaju se koristiti samo za kupnju bebe, moraju biti čisti, nitko ne smije koristiti.
- Odaberite redovito vrijeme za kupanje bebe, nemojte ga okupati kad je gladan ili odmah nakon jela.
- Ako radite roditelji, kupanje u večernjim satima postat će dobra tradicija da više vremena provedete zajedno s djetetom - to će učiniti kupanje ugodnijim i zanimljivijim za dijete.
- Prije nego što se okupite bebu, stavite sve potrebne dodatke, rame uz rame - tako da u pravom trenutku sve je pri ruci.

Istodobno je najbolje kupati bebe pred jednom od večernjih hranjenja ili sat prije spavanja starijih beba. Optimalna temperatura zraka u kupaonici iznosi oko 24-26 °, ali ne niža od 21 ° C. Prije nego počnete kupovati, izmjerite temperaturu vode pomoću termometra. To bi trebalo biti oko 37 ° C. Više vruće vode može dovesti do pregrijavanja bebe, a na hladnom se samo zamrzava - kao rezultat, dijete može početi djelovati, a iz ugodnog postupka, kupanje će se pretvoriti u problem. Iako iskustvo pokazuje da ugodna temperatura za različite bebe može se razlikovati. Savjetujem vam da odaberete temperaturu, tako da je vaša ruka (donijeti stražnji dio četkice u vodeni mlaz) udobna, a beba će biti dobro u vodi.

Potrebno je prati bebu dosljedno: vrat, prsa, trbuh, ruke i noge, leđa, a tek tada glava. Isperite nabore vrata, pazuha, prepona, laktova i koljena. Nemojte zaboraviti otvoriti i operirati stisnute bregove.

Dječja glava oprana je svakodnevno, kao iu bebama, puno se znojiti. Uz uporabu šampona glava se ispere 1-2 puta. Bacite glavu djeteta natrag, držeći ga dlanom. Sušite kosu vodom s lica na stražnju stranu glave i nanesite nekoliko kapi pjene ili šampona.

Sada dijete možete isprati vodom iz vrča, što bi trebalo biti oko 1 ° C hladnije od vode u kadi.

Zamotajte bebu u ručnik i stavite je na čistu pelenu.

Dab (ali nemojte brisati) najprije glavu, a zatim djetetovo tijelo. Svi pokreti kože trebaju biti temeljito osušeni.

Liječite umbilikalnu ranu. Ako rana još nije zacjeljivana, nakon što ga kupite, trebate blago ukloniti ručnikom. Zatim uzmite pamučnu gumu i navlažite ranu s otopinom vodikovog peroksida od 3% i uklonite suvišnu vlažnost čistim pamučnim štapićem. Još jedan vuneni štapić umočen u otopinu zelenila, procesni pupak. Ili slijedite preporuke svog pedijatara.

Obradite sve bore na djetetovu tijelu s kremom za bebe ili uljem.

Obložite inguinalne nabore i područje pelene s kremom za bebe ispod pelene ili praha. Ne smije se istovremeno primjenjivati ​​na istu površinu kože i praha kože.

Meka plijesan ili prirodna spužva.

Igračke za kupanje do

a) dijete nije dosadno i

b) bio je omamljen i noge su bile manje u vodi.

Kupke za kupanje novorođenčadi

Novorođeno dijete je malo čudo koje treba ljubav i njegu. Jedan od najvažnijih dnevnih postupaka je kupanje bebe. Po povratku iz rodilišta, dijete i majka mogu ostati bez kolica za nekoliko dana ili čak tjedana, nekoliko mjeseci bez hodalice i visoka stolica, ali kupka za novorođenčad je potrebna od prvog dana i može trajati više od jedne godine.

Zašto nam je potrebna posebna kupka za bebe?

Roditelji koji samo čekaju svoje prvo dijete možda neće biti dobro upoznati sa osobitostima za njegu djeteta i kako će izgledati, na primjer, kupanje za bebe. Dakle, sama potreba za kupnjom kupke može se ispitati.

Dakle, trebali biste kupiti kadu za novorođenče jer:

 • Novorođenče ne može ni stajati, niti sjediti ni držati glavu. Uvijek ga drži samo s dvije ruke. I dok se kupanje, beba glava mora biti iznad razine vode tako da ne ulazi u nos, usta, uši i oči. Stoga, ako nemate odvojenost pomoćnika, onda vam je potrebna posebna kupka.
 • Malodobni, nedavno rođeni, navikli su na ugodnu blisku atmosferu. Kupanje u vodi donosi bebu bliže državi u kojoj je nedavno bio u majčinom trbuhu. Stoga, mala udobna kupka, granice koje on može osjetiti, donijet će mu radost.
 • Zasebna kupka također je važna zbog higijene. Zbog male veličine, lako se prati i priprema za sljedeće postupke za vodu. Ako dekocija kamilice boje beba kupka u žućkastoj boji - to nije tako zastrašujuće kao zamišljati žute cakline od odraslih spremnika.
 • Ne treba puno vode, to je ne samo ušteda nego i praktičnost vremena. U malom volumenu, lakše je stvoriti željenu temperaturu vode.
 • Mali kapacitet je mobilan, pogodan za prijevoz i pohranu. Možete odabrati mjesto gdje možete oprati bebu.
 • Ova kućna potreba prikladna je ne samo za bebu, već i za odrasle, jer kada se kupate bebu, ne morate se saviti i stati u neugodan položaj. Dijete možete ostaviti na razini pojasa ili prsa, a svi će uživati ​​u tom procesu.

Glavne vrste i modeli kupelji

Da biste odlučili koju kupku odabrati za novorođenče, trebate razmotriti cijeli raspon ponuđen na tržištu danas. Međutim, toliko je širok i raznolik u smislu parametara i cijena da je, možda, vrijeme da napravimo klasifikatora.

Načelo raznolikosti sastoji se od tri parametra:

 1. Kvaliteta upotrijebljenih materijala (plastike, polietilen, guma, polipropilen)
 2. Broj dodatnih funkcija (ugrađen ili odvojeni ležaj, ugrađeni ili odvojeni termometar, označava sapun, kadu s pelenama, s policama, s ladicama s krevetom, s visokim nogama)
 3. Dizajn (okrugli, ovalni, anatomski, boja, dubina, protuklizni premazi, crteži).

Tu su i izvorne značajke i značajke dizajna, kao što su majčinska trbušna kupelj, antibakterijski.

plastika

Standardni modeli obično su najjeftiniji zbog jednostavnosti proizvodnje i odsutnosti složenih dodataka i dijelova. Oni su dobri jer ih je lako održavati - lako se pranje i nema potrebe za rastavljanjem ili sušenjem pojedinačnih komponenti. Istina, stavite bebu da nema ništa. Pogodan je za ljude koji zajedno okupaju mrvicu kad drži i drugi ispire.

Ali nakon šest mjeseci, kada dijete može sjediti i igrati se u vodi, ova kupka savršeno se uklapa, jer u njoj ima relativno mnogo prostora, a dno je ravnomjerno.

Dobra je vijest: kupelj ili klizač na kojemu se udobno može prilagoditi vašem djetetu mogu se kupiti zasebno i umetnuti svaki put kad plivate.

Podupirači su plastični, pjena, tkanina na metalnoj podlozi, tkanina "viseća", koja je pričvršćena na standardni spremnik s posebnim kuka. Neki plastični letci su obloženi posebnim premazom tako da dijete ne sklizne i gurne u vodu, što može biti opasno.

Važno je odabrati postolje tako da je čvrsto na dnu spremnika ili pričvršćen s posebnim usisnim čašama, jer će u protivnom biti vrlo neugodan kada ulijete vodu, to će još više otežati.

Možda, umjesto brda, anatomski potporni madrac Easy Bath će vam odgovarati, drži dobro dijete, ne mokri, ima petlju za površinsko sušenje.

anatomski

To je plastični proizvod s izlivenim slajdom. Vrlo je pogodno u prvim mjesecima života, jer je brdo apsolutno nemoguće kretati, bez obzira na to kako se dijete vrti, ostat će tamo gdje je. Kad dijete odrasta i nauči sjesti, može se staviti na suprotni kraj rezervoara. Zahvaljujući anatomskom dizajnu slajdova za bebe, dijete koje će sjediti nasuprot njemu neće ni skliznuti niti će jesti u potpunosti u vodu. Nedostatak je u tome što je nemoguće staviti bebu u trbuščić, možda ćete morati kupiti još jedan, jednostavniji.

I nije u svim modelima anatomska klizač prikladna za bebe od rođenja, može se pokazati prilično velikom, a onda će se dijete morati držati kako ne bi netko zaronio pod vodom.

Tipičan primjer je brand Cam Baby Bagno. Ovi proizvodi imaju ugrađeni ventil za ispuštanje vode, džepove za pribor za kupanje, protuklizni premaz.

Također, anatomski spremnici, zbog prirode strukture, imaju mnogo zavoja, pa im je potrebno pažljivo održavanje: detaljno pranje i dobro sušenje.

Bez obzira na kupku koju odaberete, ako u njemu postoji dijete, ne ostavljajte ga na trenutak bez nadzora.

Plastično pričvršćivanje

Ima mehanizam kojim je ugrađen na vrhu odrasle kupelji. Roditelji će se povoljno smjestiti u blizini djeteta u stolici i obaviti pranje u pozi odmora. U tom položaju sve je uvijek pri ruci, a beba može uživati ​​u plivanju ne samo, gledajući samo vaše noge ili ruke, već gledajući vaše lice.

Ovakav način uređenja pribora za kupanje prikladan je po tome što se može sastaviti i rastaviti ako je potrebno, a elementi se trebaju presavijati sve do sljedećeg plivanja.

Prije no što kupite plastičnu kupelj s nosačem, pazite da se prilagodi vašoj kućnoj kupelji u veličini zatvarača i nemojte ga koristiti ako se ne uklapa. Obavezno provjeravajte mogućnost servisiranja mehanizma za pričvršćivanje svaki put prije početka postupka za vodu, jer napunjeni spremnik teži više od 25 kg, a ako je u njemu beba, a zatim više od 30 kg. Ne možemo mu dopustiti da padne s visine od pola metra.

napuhavanje

Podsjeća nas na sunčano ljeto, madrace na napuhavanje, morski zrak, kako dobro plivati. Plivanje u njoj je stvarno dobar, jer je napuhana kupka za bebu sigurna, lagana i pokretna. Budući da u njemu postoje mnoge sekcije, izolirane jedna od druge, kada se probode na jednom mjestu, ne ispušta sve i ne stane.

Istina, puhati i napuhati - prilično je umoran. Dobro je ako ima dovoljno mjesta za trajno postavljanje.

Zbog meke strukture teško je čistiti spremnike na napuhavanje, što je osobito važno za bebe. Ako želite kupiti spremnik za napuhavanje - budite spremni svakodnevno ga čistiti.

Sklopivi

Moderna praktična inačica beba kade, koja se može nositi ispod ruke. Za takav proizvod potreban vam je minimalni prostor, lagan i zanimljiv, dadovi će se svidjeti. Možete se kupati s tobom na putu, na primjer, na plažu.

Zbog popularnosti i prikladnog prijevoza, cijena suvremenih sklopivih proizvoda nešto je viša od prosječne cijene monolitnih plastičnih spremnika. Primjer je model Stokke FlexiBath, koji je izrađen od ne-kliznih materijala, opremljen odvodom i nabora više nego kompaktno.

antimikrobno

Moderna moderna mogućnost za djecu s predispozicijom za alergije ili za roditelje koji vole sterilnost. Ovaj spremnik dizajnirani su od strane britanskih znanstvenika i sastoji se od plastike s posebnim materijalom koji ubija više od 99 posto bakterija na površini proizvoda. Istodobno, materijal ne emitira ništa u okoliš. Treba napomenuti da užitak primamljivanja da takav kup «čudo» nije jeftin.

Mijenjanje stola s kadom

Ovaj proizvod je transformator. Sastoji se od metalnog okvira, među čijim je nogama često police na kojima se postavljaju dječja oprema i proizvodi za njegu. U gornjem dijelu nalazi se mjesto za pričvršćenje spremnika za kupanje i / ili mijenjanje središta (mijenjanje odjeće za bebe). Komplet sadrži crijevo za odvod vode. Dizajn je pokretan jer se nalazi na kotačima s čepovima.

Kupka s postoljem

Stalak je izrađen od metala i sklopivi, izrađen na principu glačalo ili sušilicom za rublje. Ovaj dizajn je dobar za njegovu sigurnost, trajnost i lakoću. Spremnik stabilno stoji na svojim nogama, prilično visok, na razini pojasa i iznad pojasa.

Takve kupke često su opremljene sudoperom.

Ladica za novorođenče s setom pribora

Primjer takvog kompleta je komplet Bebe Jou. Popis dodatnih elemenata kupke za bebe uključuje: termometar, klizač, postolje, rupu za odvod, posebnu kantu za odvod, ručnik - pregača. Potonji je prilično zanimljiv trag, objesite ručnik oko vrata, zaštitit ćete ga od vode tijekom postupaka, a zatim možete staviti novorođenčad u nju. Istodobno, za ručnik se ne treba doprijeti i razmišljati o tome kako ga razmjestiti kako bi beba više udobno omotala.

Kupka "Majčin trbuh"

U izgledu nalikuje na kantu ili bačvu, opremljenu odvodom za vodu. U takvom svojstvu beba se stavlja u položaj fetusa. Smatra se da se dijete približava državi koju je izgubio, budući da je rođen. Prema pregledima onih koji su koristili takav pribor za kupanje, nije prikladan za pranje bebe u njemu zbog uskih mjesta.

Prije nego što upotrijebite takvu kupku za novorođenče, savjetujemo vam da se posavjetujte s pedijatrom, jer simulira trbuh moje majke, ali zapravo nije. Dijete koje još nije naučilo držati glavu ima vertikalno povećano opterećenje na kralježnici kad se stavi u kadu. Liječnik vam razumno može zabraniti da se u takvim djetinjama kupate u prvim mjesecima života.

Prednost je ušteda vode, pogotovo ako iznenada imate problema s njegovim grijanjem, ona također održava bolju temperaturu i s njim je lako uroniti dijete u vodu preko ramena.

Koga odabrati: pravila

Bilo koji izbor danas je kompromis između cijene i kvalitete. Osim toga, trebali biste nastaviti s vašim individualnim potrebama.

Prije nego što odaberete kupaonicu, odlučite gdje ćete voditi postupke s djetetom jer model izravno ovisi o tome.

Ako se kupanje odvija u kupaonici, razmislite ima li u njemu mjesto za puni stacionarni dječji spremnik za kupanje ili ako trebate paziti na mogućnost montaže na kontejner za odrasle. S nedostatkom prostora, također su prikladni sklopivi i napuhani. Malo više prostora će uzeti model s postoljem ili "mama trbuščić".

Da biste napravili pravi izbor, prije svega trebate slušati sebe i procijeniti uvjete u vašem domu, jer ono što idealno odgovara jednoj osobi ne bi voljela drugu, i obratno.

Što treba uzeti u obzir prilikom odabira kupke za novorođenče

Da biste razumjeli kako odabrati kadu za kupanje novorođenčadi, morate odrediti glavne kriterije koje mora ispuniti. Ona su kako slijedi:

 • Glavni uvjet za odabir dječjeg proizvoda je sigurnost. Morate provjeriti je li vaša kupnja ovjerena, tj. Izrađen od sigurnih netoksičnih materijala. Odabir pribora za kupanje novorođenčeta, pobrinite se da nisu neispravni, ne slomljeni, da nema čipova i pukotina.
 • Cijena proizvoda povećava se u odnosu na povećanje broja funkcija (dodavanje džepova, termometra, klizača, stajanja, odvoda itd.). Možda nećete moći uštedjeti kupnjom robe bez dodatne opreme jer su stvari poput termometra i klizača vrlo važne, a možda ćete ih morati kupiti dodatno.
 • Veličina proizvoda razlikuje se od 78 do 100 centimetara. Što je duljina veća, to će trajati. Ali, s druge strane, veliki volumen spremnika u prvoj godini života vrlo je neprikladan za uporabu, puno vode je izgubljeno, što također treba drenirati nakon svake kupke, ako nema odvoda.
 • Dobro je za bebe kada se kontejner lako i temeljito ispere, stoga je važno procijeniti i proizvod u smislu praktičnosti. Pa, ako postoji poseban odvod, olakšava silaz vode.
 • Nemojte zaboraviti na dodatnu opremu: termometar, klizač (tkanina ili plastika), ako nije dostupan (alternativa: viseća mreža, pjenasti jastučić, vodootporni madrac). Osim toga, na vratu možete kupiti krug napuhavanja, podupirati glavu iznad vode, vizira na čelu i svakako posebnu igračku za kupanje, kako bi lijepe fotografije napravili u novoj kupelji i zanimljivo je provesti vrijeme prskanja s djetetom u vodi.

Kategorija cijena

Najjeftiniji su standardni plastični kupelji. Cijena počinje od 250 rubalja. Anatomski spremnici su približno dva ili više puta skuplji. Proizvodi za sklapanje i napuhavanje se prodaju po različitim cijenama od 500 rubalja do 4000.

Najskuplje ladice u setu s drugim komadima namještaja koštaju oko 10.000 rubalja.

zaključak

Kupanje je postupak koji treba donijeti dijete zadovoljstvo i održavati zdravlje, osloboditi napetosti, opustiti dijete i pripremiti ga za slatki san. Briga za majke, nakon savjetovanja s pedijatrom, dodajte morsku sol ili biljni ekstrakti u kupke kako bi normalizirali ton, spriječili i liječili alergije, čak i liječili prehladu.

Kako organizirati prvo kupanje novorođenčeta?

Kupanje novorođenčeta u prvim danima života uzbudljivo je i značajan događaj. Potrebno je predvidjeti sve unaprijed i slijediti glavne preporuke.

Trebam li kadu za kupanje novorođenčadi?

Kupanje novorođenčeta u prvom mjesecu je korisno za vježbanje u bebu. Lakše je voditi brigu o tome - odrasla kupka mora se stalno očistiti soda i kipuće vode. Mnoge bebe često imaju kožne bolesti, pa se voda razrjeđuje s otopinom mangana ili izgaranjem trave.

Uz znatnu količinu odrasle kupke trebat će vam mnogo otopine i dekomiranja mangana. Puno je bolje popuniti rješenje u maloj kupelji. Ova metoda ne zahtijeva snažnu sklonost odrasle osobe, moguće je postaviti na željenu visinu. U povoljnoj udobnosti će se održati 1 kupanje novorođenčeta u beba kupelji.

Ali nakon ozdravljenja pupkovine, možete koristiti veliku kupku. Velika količina vode daje novorođenčadi priliku da se aktivno kreće kada kupanje, što daje pozitivan učinak u razvoju djeteta.

Temperatura vode pri prvom kupanju novorođenčeta. Stupanj temperature mora biti 36-38. Za mjerenje i kontrolu potrebne temperature pomoću termometra. Ako novorođenče prvi put pliva, puno plače, temperatura mu ne odgovara - vrlo vruće ili hladno. Potrebno je promatrati ponašanje i podesiti stupnjeve.

Kako provesti prvo kupanje novorođenčeta kod kuće?

Prvo kupanje novorođenčadi sastoji se u promišljenoj pripremi. Prije provođenja postupka kupanja, morate instalirati kupelj i smanjiti termometar, uzeti pelenu, ručnik, vrč s malo vode, sapunom.

Kako obaviti prvo kupanje novorođenčeta na 1 tjedan:

 • Kupka i vrč punite vodom. Visina izlivene tekućine ne smije prelaziti 15 cm.
 • Pokrijte dno kupke s pelenama presavijeno nekoliko puta kako biste izbjegli klizanje na dnu kupke.
 • Zamotajte golu bebu u tanku pelenu. Preporuča se da se na taj način obavlja 1 kupanje novorođenčeta - dijete se ne boji i osjeća se ugodno.
 • Spustite bebu u vodu - počnite s nogama, a zatim magarca, leđa i stražnjicu glave. S jedne strane je glava, a druga drži magarca.
 • Nakon potpune uranjanja, izvadite ruku pod magarca i, dok skupljate vodu u dlanu, isperite otvorena područja tijela. Periodički ponovite, tako da dijete nije hladno.
 • Tijekom petminutnog boravka u kadi malo po malo, oslobađanje određenih dijelova tele od pelene - noge, ruke, dojke.
 • Pecite glavu, iza ušiju, isperite vodom s čela prema stražnjem dijelu glave. Osigurajte da voda ne popušta u oči.
 • Pruži vrat.
 • Idite na ručke i pod rukama.
 • Parejte prsa i strane, idite na leđa.
 • Pažljivo pokupite područje prepona i sve nabore.
 • Završite noge.
 • Isprati s malo vode u vrč (dijete leži na ruci s trbuhom dolje). Ova manipulacija ispire ostatke sapuna i ojačava tijelo novorođenčeta - za vrijeme kupanja, voda u vrču se hladi za nekoliko stupnjeva.
 • Zamotajte u pelene ili ručnik, dobro se vlažite.

Kako kupiti bebu po prvi put video:

Kozmetika za bebe za kupanje. Kozmetički proizvodi za kupanje novorođenčadi prodaju se u velikom rasponu. U početku je poželjno da ne zlostavljamo sve vrste sredstava. Preporučljivo je koristiti sapun dvaput tjedno. Vodeno pranje - 1 puta tjedno. Tijekom vremena možete nanositi pjenu.

Postupci nakon kupanja novorođenčeta

Bebu umotanu u ručnik treba zalijevati vodom. Postavite na stol za presvlačenje i obavite postupke nakon kupanja novorođenčadi:

 • Zabranjeno je brisanje. Potrebno je lagano izbrisati tijelo pelenama ili ručnikom pažljivo isušujući sve nabore.
 • Otvorite odmah, tako da novorođenče ne smrzne.
 • Nakon zračnih kupki koža je potpuno suha.
 • Štapić s graničnikom da biste dobili osloboditi od ostataka vode u ušima (samo van!).
 • Obraditi oči. Mokrite spužvu u toploj vrenoj vodi i obrišite oči od vanjskog ruba prema unutra. Za svako oko, nanesite novu spužvu.
 • Ukloni iz kore sinusa. Okrenite se u spužvu ili prigušnicu. Pomaknite flagellum u izljevnicu i pomaknite se u smjeru suprotnom od kazaljke na satu.
 • Liječenje rane pupka izvodi se pomoću otopine vodikovog peroksida i zelene briljantne. Obraditi pamučnu štapiću s peroksidom na svim stranama pupčane rane ili ispirati proizvod pipetom. Osušite se spužvom ili komadom pamučne vune. Nanesite sjajno zeleno.
 • Podmažite nabore kreme ili praha.
 • Nanesite mliječno mlijeko na suhu kožu.
 • Prerušiti dijete.
 • Češalj s četkom.

Svi higijenski proizvodi bi trebali biti djeca prijateljski i hipo-alergeni.

Kako nositi novorođenče nakon kupanja? Predpripremljene pelene i čisto platno trebaju se nalaziti u blizini stola za mijenjanje. Djeca se okupa u različito doba dana. Nakon kupanja popodne nema potrebe zagrijati dijete u toploj sobi. Nakon večernjih kupanja preporučljivo je koristiti topliju odjeću.