Popis stvari za novorođenčad: što je potrebno i što možemo učiniti bez toga?

Hrana

Upravo o vašem djetetu će se roditi, a vi već razmišljate o onome što morate poduzeti sa sobom u bolnicu.

Čini vam se da dijete treba apsolutno sve stvari koje se prodaju u trgovini novorođenčadi.

Zapravo, u pitanju koje se tiče potrebnih stvari za bolnicu, morate pažljivo razumjeti. To je jedini način da se izbjegnu nepotrebne kupnje.

Što treba odvesti u bolnicu?

Stvari koje bolnici trebaju početi prikupljati nakon 25 tjedana. Važno je zapamtiti da u većini rodilišta nije dopušteno uzeti putnu torbu s vama.

Sve stvari stavljaju u pakete. Dakle, trebate kupiti velike pakete i marker. Potrebno ih je potpisati.

Pripremite sve pakete unaprijed i svakako pokažite svog muža (majku, sestru, djevojku) koju treba dovesti u dvoranu, i što je potrebno za iscjeljenje.

Stvari za bebu

Vaša će beba prvi put vidjeti svjetlo oko sebe. I, naravno, misliš da treba apsolutno sve što je stvoreno posebno za novorođenče.

Uzmite si vremena! Evo popisa potrebnih stvari koje će beba imati.

Pelene. Trebat će vam jedan paket najmanjih veličina (za bebe do 4 kg). Međutim, ako je beba velika, to znači da je ta veličina već izrasla u trbuščić. Dakle, možete uzeti nekoliko stvari pelene sljedeće veličine (do 6 kg).

U paketu s vama u sobi, stavite nekoliko pelena. Nema potrebe za stavljanjem cijelog paketa tamo. Stavite ostatak pelene u vrećicu koju ćete odvesti s vama u odjel. U njemu ćete provesti sljedećih nekoliko dana.

Danas je veliki izbor pelene na tržištu dječjih proizvoda. Međutim, da bi izbor u korist određene marke vrlo je težak. Dakle, možete pokušati kupiti pelene tvrtke Merries ili Goo.N. Prednost ovih pelena je da su u potpunosti načinjena od prirodnih materijala, pa stoga beba neće biti alergična na njih.

Krem za osip od pelene ili prah. Koristite ove alate svaki put kad promijenite pelenicu. Usput, kod prvih pelena trebat će mijenjati svaka tri sata ili odmah nakon pražnjenja tekućine.

Škare s zaobljenim vrhovima. Vrlo često, bebe se rađaju s dugim pandžama. Stoga, kako se ne bi ogrebali, možete kupiti posebne škare.

Mokro maramice (potrebne za novorođenčad), možete odabrati u trgovini Dječji svijet. Za promjenu pelena trebat će vam salvete.

Jednokratna pelena prikladna je za postavljanje na stol za presvlačenje. Također se mogu kupiti u Dječjem svijetu. Ove pelene će biti potrebne kada se dijete odvaže.

Mala klistir. Možda joj je potrebno prvi dan nakon rođenja djeteta. Nije tajna da beba može imati problema s trbuščićem u prvim danima. Enema treba kupiti u ljekarnama. Mora se unaprijed pročišćavati (kuhana u zdjelu) i tek onda presavijena u vrećici s predmetima.

Boca za lijekove. Obično se prodaje u ljekarnama. To je mali kontejner s papilom.

Bit će potrebna nakon izbijanja. Dakle, ako dijete treba dati lijekove, tada će u tom slučaju postati pouzdan pomagatelj.

Silikonsku žlicu. Uz pomoć silikonske žlice, lijekovi se također daju bebama. Uz pomoć, i dajte vodu ili čak mješavinu.

Pamučne pupoljke (isključivo za djecu). Mogu se koristiti samo za obradu grlića. Ovi štapovi imaju poseban pamučni jastučić. Oni su pomalo zadebljali u podnožju. Pamučne pupoljci za djecu mogu se vidjeti u ovoj trgovini.

Diaper sidek i kalicija. Bez obzira na to jeste li dijete ili ne, ne možete napraviti bez minimalnog broja pelena. Koristit ćete ih kao leglo.

Klizači za dvoranu trebaju uzeti 2 komada. Za bolnicu, morate kupiti klizače po stopi od 2 stvari za jedan dan. Klizači mogu biti od dvije vrste: na širokom elastičnom pojasu i sa zatvaračima na vješalicama. Bolje je kupiti obje vrste. Tada možete odlučiti koja je odjeća je prikladnija za vas.

Swing treba pripremiti jedan komad u dvorani za isporuku i četiri u odjelu. Morat ćete ih mijenjati svaki dan. Međutim, valja se prisjetiti da beba često može regurgitirati. Tada će im trebati mnogo više. Izaberite pogodan za dječje podsukle, izrađene isključivo od prirodnih materijala, ovdje.

Blizice na gumbima trebat će u iznosu od 3 komada.

"Mali muškarci" posebno su prikladni u hladnoj sezoni. Za početak, možete kupiti dva "malog čovjeka". Ako uzmete košulju i odijelo za odjeću u dvorani, onda nema potrebe za "malim čovjekom" tamo. Pogledajte odgovarajući model u ovoj trgovini.

Šeširi (sa žicama i bez) trebaju 3 stvari. Jedan će morati biti stavljen u vrećicu sa stvarima koje su namijenjene za dostavu.

Deka. Materijal pokrivača ovisi o dobu godine.

Potrebne su ogrebotine tako da se beba ne ozlijedi.

Što koristi štapiće od morske trave za porođaj?

Znate li kako ispraviti ispravno tijekom trudnoće, tako da je porod može biti lagan i bezbolan? Ako ne, onda će vam biti zanimljivo čitati ovo.

Dokumenti za mamu

U bolnici će morati donijeti dokumente. Preporučuje se pripremiti unaprijed, staviti u mapu.

Uvijek biste trebali uzeti ovu mapu s vama (čak i ako idete u trgovinu u blizini kuće).

Ako iznenada počnete rađati, liječnik će se moći upoznati sa svim potrebnim informacijama o vašem zdravlju i kako se trudnoća nastavlja.

Popis dokumenata koji moraju biti presavijeni u mapi:

 • mjenjačnica trudnice (sadrži rezultate svih ispita i analiza);
 • putovnica (+ fotokopija 1 stranice i registracija);
 • zdravstveno osiguranje, kao i fotokopiju;
 • rodni list;
 • ugovor o plaćenom porodu (ako ste uspjeli potpisati).

Generički certifikat prima žene nakon 30 tjedana trudnoće. Ako žena još nije dobila potvrdu, već je već u bolnicu, onda u tome nema ništa strašno. Zaposlenici rodilišta u ovom slučaju će samostalno dobiti potvrdu.

Ako planirate roditi naknadu i potpisati ugovor, ne morate platiti takozvani kuponski broj 2 potvrde o majčinstvu. Ako je muž prisutan pri rođenju, onda mu se moraju uzeti njegovi dokumenti: putovnica, svježa potvrda terapeuta.

U svakoj bolnici nalazi se popis stvari za novorođenče u rodilištu koje su potrebne da žene donose sa sobom. Važno je napomenuti da se ovi popisi razlikuju jedan od drugoga.

Stoga, unatoč činjenici da ste već pripremili sve potrebne stvari za bolnicu, preporučljivo je da pročitate ovaj popis i dodate nedostajuće stavke. Najčešće, ti popisi jednostavno uključuju određene stvari, poput bočica za lijekove ili silikonskih žlica.

Najvjerojatnije, medicinsko osoblje se koristi za obavljanje određenih manipulacija s bebama uz pomoć ovih predmeta. Stoga, da ne bi bilo u neočekivani trenutak u ljekarni, bolje je unaprijed se pobrinuti za to.

Što je potrebno nakon ispuštanja?

Kod kuće za bebu sve treba pripremiti unaprijed. Ako vjerujete u predmete ili se bojite unaprijed napraviti velike kupnje, onda bi vaš muž trebao voditi brigu o tome dok ste u bolnici.

Vaš je zadatak napraviti popis tako da rodbina imaju vremena da dobiju sve što im je potrebno.

Kuća će također trebati svu odjeću koja je odvedena u bolnicu i pelena s pelenama. Jedina stvar koja bi, naravno, trebala biti više.

Ali nemoj odmah kupiti sve. Samo će iskustvo pokazati koliko vam je stvarno potrebno.

Ako su počele kontrakcije, kada treba ići u bolnicu? Neki savjeti kako se pravilno ponašati tijekom rada. - Pročitajte ovdje

Za bebu

Krevet s baldahinom. Danas možete odabrati apsolutno bilo koji model kreveta: transformator, kolijevka, klasični. U ovom slučaju, to sve ovisi o vašim sposobnostima i željama. Krevet možete učiniti elegantnijim uz pomoć tradicionalnog krovišta.

Materijal na krevetu će spriječiti curenje na madracu.

Prsa promjene. Sve dječje stvari prikladne su za pohranu na jednom mjestu. Istodobno, dodatni stalak za mijenjanje čini običnu komodu ladice univerzalne opreme za dječju sobu.

Kolica. Ako je dijete rođeno punim radnim vremenom, ljeti i proljeće liječnik će dopustiti da izađe dan nakon izbijanja.

Za tjedan dana moguće je hodati za jedan sat i, naravno, u ovom slučaju ne možete bez dobrog prijevoza. Za prvu godinu života bebe možete kupiti kvalitetni transformator.

Takve invalidske kolica imaju tzv kolijevku za novorođenčad, zahvaljujući kojoj šetnja za dijete neće biti samo udobna, već i korisna.

Centar za ljuljanje je bolje početi koristiti od prvih dana beba života. Kad se dijete navikne na to, majka će imati priliku posvetiti nekoliko minuta za sebe.

Noćno svjetlo, kupka s postoljem za novorođenčad, kupka za novorođenčad, poseban tkanina za kupanje za bebe, termometar za mjerenje temperature vode.

Ručnik s kapuljačom (frotir), dječje ulje će biti potrebno u slučaju da je potrebno napraviti klistir, biljna mješavina za kupanje novorođenčad se kupuje u apoteci. Mora se koristiti sa svakim plivanjem.

Boca je potrebna čak i ako namjeravate dojiti bebu. Trebat će vam je ako malo trebate ostaviti dijete s nekim.

Bag-termos za boce je bitan atribut duge šetnje s djetetom. Možete mazati mlijeko u bočicu i odvesti je sa sobom na ulicu. Kada dođe vrijeme za hranjenje djeteta, mlijeko će još biti toplo. Možete kupiti takav thermos u trgovini Dječjeg svijeta.

Pelena. Ako namjeravate previjati bebu, trebat će vam oko 20 komada. Istodobno, ako je beba rođena na vrućem srpnju ili kolovozu, popis stvari za novorođenče bit će mali, jer ćete ga često ostaviti golim.
A to znači da će ležati na odjeću koja se nosi. U tom slučaju ih možete kupiti u većim količinama.

Preklopite ga i stavite na trbuščić bebe. U tom slučaju pelena treba biti topla, a ne vruća. U tom slučaju, trebate biti vrlo oprezni da ne spalite dijete.

Za čišćenje nosa bebe potreban je nazalni aspirator.

Ponovno upotrebljive pelene i umetci za njih trebaju mame, koje su odlučile ne koristiti svoje slobodne kolege.

Ovlaživač je osobito važan zimi kada su grijanje u pogonu. Nije tajna da su oni vrlo suhi zrak. Od ove se beba osjeća neugodno.

Termometar za mjerenje temperature zraka u sobi.

Nije tajna da je vrlo težak korištenje normalne žive toplomjerom za mjerenje temperature bebe. Stoga je bolje kupiti set koji uključuje posebni elektronski termometar u obliku bradavice.

Dječje vage su neophodne kako bi se pratile koliko dijete jede u prvim danima. Tako će biti moguće razumjeti je li gladan.

Četka (četka) za pranje boca. Nije tajna da je vrlo teško prati bocu majčinog mlijeka uz pomoć raspoloživih alata, što ostavlja masne tragove na njemu. Stoga, bolje je pokupiti zgodan "četkom" u trgovini.

Sredstva za pranje dječjih jela. Ovaj alat ne sadrži kemiju. Uz to, možete jednostavno prati bocu.

O dobi u kojem je bolje roditi u ovom odjeljku.

Za mamu

Pumpa za grudi. Ako imate puno mlijeka, onda ne možete napraviti bez pumpe za grudi. Uz to, možete osloboditi napetost u prsima, kao i pripremiti mlijeko, ako, na primjer, morate ići negdje drugdje. Dostava velikog asortimana ručnih pumpi za dojke prikazana je u trgovini Dječje svjetske trgovine.

Krema krema Vrlo često u prvim danima nakon rođenja bebe žena nema mlijeka. U ovom slučaju, babica joj pomaže "razviti" dojku. Možda je dijete teško sisati na prsima, odakle se ne može izbjeći pojava pukotina.

Krema za podmazivanje bradavica nakon svakog pričvršćivanja na grudi djeteta ili uporabe crpke za grudi. Kremu možete kupiti u ljekarni.

Presvlake za prsa će spasiti od mokrog rublja.

Razlike potrebnih stvari, ovisno o sezoni

Ovisno o vremenu rođenja djeteta, prije sastavljanja popisa neophodnih kupnji novorođenčadi potrebno je uzeti u obzir neke nijanse.

Dakle, ako se beba rodi ljeti, popis stvari za novorođenče ne bi trebao uključivati ​​previše tople stvari.

Dakle, ne trebate toplu omotnicu za bebu i pokrivač. Bolje je uzeti frotir.

Također, ne trebate kupiti previše toplo šešire i čizme. Dijete će trebati bodu od prirodnih materijala. Obično imaju posebne gumbe između nogu. Zahvaljujući tome možete jednostavno promijeniti pelenicu bebi.

Možete preuzeti uslugu prijenosa. Topla je omotnica s rukavima i rukavicama. Kada beba postane malo stariji, moderna je preobraziti omotnicu u jumpsuit sa "nogama".

Ako je zimi u regiji u kojoj živite vrlo hladno, možete kupiti toploj omotnici na ovčjem kožu. U takvoj odjeći beba se ne smrzava na ulici. Međutim, imajte na umu da čak iu prisutnosti vrlo topla odjeća s bebom ne možete uvijek hodati.

U vrlo vjetrovito ili tvrdo mraz (-10 stupnjeva ili manje) ne biste trebali hodati s bebom. Proljeće i jesen trebat će demi-sezonska odjeća. Za bebu će morati kupiti jednodijelnu odijelu na tankom sloju poliestera.

Trebat će vam nekoliko pletenih šešira s vezicama (ne vrlo gusta plesti). Malo ljudi se također trebaju zagrijati. Toplo pokrivanje bilo bi prikladno u ovom slučaju.

Gdje kupiti sve?

Kupnja dječjih proizvoda nužna je samo u pouzdanim trgovinama.

Ne biste trebali uzimati (posebno higijenske predmete) na tržištu ili nepoznatu trgovinu, pogotovo ako niste sigurni u kvalitetu prodane robe.

Svi lijekovi se strogo kupuju u ljekarni, uključujući i krema od pukotina u bradavicama.

S financijske točke gledišta, najprofitabilnije je kupiti predmete za bebu u velikim online trgovinama. U takvim trgovinama sve stvari imaju posebne certifikate koji potvrđuju kvalitetu robe.

Također u online trgovini možete kupiti proizvode koji se ne prodaju nigdje drugdje. Na primjer, japanske pelene su vrlo često krivotvorene.

I u online trgovini takve pelene će biti prave. To je zbog činjenice da je trgovina službeni zastupnik ovog proizvoda. To jest, surađuje izravno s proizvođačem. Naravno, u ovom slučaju, a cijena za njih bit će znatno niža.

Stvari koje možete učiniti bez

U bolnici ne smijete uzimati kozmetiku. Kategorizirano je nemoguće koristiti parfem ili snažno mirisne deodorante. Preveliki mirisi su kontraindicirani za bebe u prvim danima života.

Nije tajna da se od pojave bebe majka mijenja. Ona postaje vrlo nježna i neprestano poljubi dijete. Međutim, vrlo često žene zlostavljaju kozmetiku (prah, temelj).

Ako dodirnete dijete, on se može razdražiti kozmetikom koju vaša majka koristi. Zato ostavite šminku na izjavi. Jedina iznimka može biti maskara.

Znate li kada menstruacija počinje nakon poroda: mjesečni ciklus nakon trudnoće.

Potrebne vrste pelena u rodilištu

Rođenje djeteta važan je trenutak u životu, koji zahtijeva pripremu majke, oca, rođaka. Dječji krevetić, kolica, kupka već kupljena, pelene, velika ponuda. Postoji određeni popis stvari koje mama treba u rodilištu. Potrebno je uzeti osobne higijenske proizvode, ručnike, pasta za zube, kist. Također je važno znati koje su pelene potrebne u bolnici.

Popis stvari u bolnici

Popis potrebnih stvari često češći majke pruža opstetričar-ginekolog. Na popisu je popis lijekova, medicinskih proizvoda. Buduća majka trebat će ogrtač, papuče, donje rublje. Važno je uzeti potrebne dokumente, potvrde, izvode.

Naravno, prije rođenja bebe država je uzbudljiva. Ali važno je biti vrlo pažljiva pri sakupljanju vrećice. Bolje je uzeti potrebne pelene unaprijed. Pa, kada se vrećica skuplja dva tjedna prije isporuke. Pripremite se mentalno, psihološki, fizički.

Kako biste izbjegli zaboravljene stvari u rodilištu, označite svaku stavku na popisu dok stavljate posebnu torbu.

Diaper u bolnici također će biti potrebno. Bez ovog atributa nigdje! Trebat će beba, majko. Oni bi trebali biti kupljeni, kao što pokazuje praksa, što je više - to bolje. Ako nekoliko pelena ostaje neiskorišteno, 100% će biti korisno kod dolaska kući iz bolnice. Što se tiče raspoloživih pelena, važno je uzeti u obzir osobitost: gornji sloj je mekan i apsorbira vlagu, a donji sloj ne curi. To su važni čimbenici kada dijete leži bez pelene.

Jednokratna pelena je vrlo prikladna za korištenje tijekom putovanja liječniku. Dobro su položene u kolicima ili krevetu kao posteljinu. Neophodno je u procesu higijene kada stavite bebu na stol za presvlačenje. Za cijenu su jeftine, možete kupiti u bilo kojoj ljekarni, na policama supermarketa. U prvim danima dovoljno je 5-7 komada.

Veličine i količina

Trebam li pelene u bolnici? Na pitanje opstetričara, medicinskih sestara, djevojčica koje rađaju odgovoriti potvrdno. Bez toga je atribut nemoguće. Trebat će vam jednokratni proizvodi, ponovno iskoristivi.

Koje veličine pelene su potrebne u bolnici:

 • 60x40;
 • 60x90;
 • 90x90;

Veličina pelena za novorođenčad, 90x90 i 100x100 cm, najbolja je opcija za dijete. Važno je odabrati materijal koji neće nestati prilikom pranja, promjene boje i veličine. Bolje je odabrati pastelne nijanse. Mora biti lako ne sumnjati, biti što meka. Prije kupnje pelene, važno je pažljivo ispitati šavove, moraju biti uredni, tanki, kako ne bi ozlijedili tanku kožu djeteta.

Neke majke koje ne vjeruju modernim proizvođačima šivaju pelene. Nije teško, u specijaliziranim prodavaonicama naći ćete odgovarajuću, prirodnu tkaninu koja će biti ugodna za tijelo i neće uzrokovati alergijske reakcije kod bebe.

Koliko pelena trebate u maternici? Na pitanje, svaka majka drukčije odgovara od osobnog iskustva. Prosječan broj je 15 komada. Vjerujte mi, ovaj proizvod neće biti suvišan niti za majku ni za bebu. Neki vjeruju u bolnicu bi trebali uzeti 20 pelena. Ovo je maksimalni iznos. Danas postoje mnoge boje i boje, nijanse robe za djecu. Lijepe male stvari odabrane su za male bebe, plave za dječake.

Izjava zimi

Kako se na zimu izvlače ekstrakt? Važno je uzeti u obzir sezonski čimbenik na ispustu iz rodilišta. Stvari za bebu ne bi trebale izabrati ne samo visoku kvalitetu nego i toplu. Mnoge majke ne znaju kako će nositi dijete u hladnoću, čak i prije automobila. Uzmi nekoliko kombinezona, jakne, topli hlače, suknje, šešire. Oblačenje bebe u stotinu odjeće nije opcija. Dijete bi trebalo biti ne samo toplo, nego i udobno, udobno i lako. Neke majke misle da su odjeća za iscjedak jarke svečane stvari, ali ne uzimaju u obzir čimbenike topline i udobnosti za bebu.

Veličina pelena za ispuštanje zimi iz bolnice jednaka je ljetnom pražnjenju. S obzirom na sezonski faktor, vrijedno je zapamtiti da ovaj predmet dječjih stvari treba biti toplo i ugodno za tijelo. Ne zaboravite na kapu zimi. Trebao bi biti 2. Jedan je tanak, drugi je toplo. Kao rezultat svih navedenih, možete točno reći da će pelena biti potrebna u bolnici za sve.

Torbe u bolnicu, miraz i glupo pitanje.

oh, iznenadio si me, nekako sam se pripremio. ali ispada - ne.

U bolnici za majčinstvo, bolje je u haljini za odijevanje i opatiju - to je prikladnije, bolje hlače za jednokratnu upotrebu - perineum diše, možete uzeti pumpu za prsa, ako to trebate, možete ga očistiti od glave do pete - bez suza, trebate sada četkicu, bilježnicu i olovku za bilješke pokrenuti).

1. doslovno čim su donijeli u odjel nakon porođaja, bilo je mnogo preporuka koje su posjetili liječnici, država je bila takva, ako ne zapišete malo kasnije, ne sjećate se ničega :)
2. Uzeo sam jedan par dnevno sa mnom, ali je potrebno još više čarapa, ali koristio sam jedan par za grebanje.
3. Osim samog zvonjenja, osobno nisam trebala ništa. Odjednom je bilo potrebno da se netko izdaje na zahtjev moje sestre na mjestu.
4. Nakon panty kratke hlače, ona je koristila prvih nekoliko dana, kada je izravno lijevanja vrlo teško, ona je također bacila je donje rublje na svaku promjenu brtvila, i to je curi. onda im je potrebno dva ili tri komada dnevno) i noćne pruge s najvećom apsorbancijom.
5. Nisam uzimala crpku za grudi, nisam ni kupila prije isporuke. za tri dana mi je to trebalo, nisam svima donio svoga muža, ponudili su da koriste bolnicu, dali bi mi sterilni jednokratni materijal i ne bih se povukao sa mnom.
6. Baby je obrisao nakon pranja mekanim pelenarskim flanelom, pelene za mene osobno, a djevojke u odjelu nisu imale dovoljno tehnika koje su dali u odjelu.
7. Bio sam udobniji u haljini, ali sam gledao nekoliko djevojaka u trenirkama, kratke hlače, samo da ste bili udobni i naravno uzmite u obzir da ćete se hraniti, tako da je pristup vašem prsima trenutačan.
8.pro kozmetički proizvodi - po volji, no kupnja po prvi put bez fanatizma, možda, sve ne može biti prikladno za dijete. Kupila sam bübchen.
Nemojte zaboraviti uzeti šampon u r. Praktične male vrećice za jednokratnu upotrebu. Čak iu našem RD-u zatražili smo da piju čašu za piće.
sve što se sjećala. pa sam imao))
odjednom će biti pitanja, pitaj))) Rado ću vam pomoći)))
Uzeo sam djetetu četkicu za kosu, ali to nije bilo potrebno, jer smo bili dlakavi i imali su koru na glavi, nemoguće ga je češljati prije prvog kupanja)))
Nemojte se bojati zaboraviti bilo što - glavna stvar jeste i dokumenti))) ostatak će odjednom biti zaboravljen - rodbina će ih donijeti.

Dodat ću o ogrtaču za kupanje, prikladniji je u ogrtaču za kupanje, a vrlo često su inspekcije i postupci neugodni da svaki trenutak potraju, a tako to i učinite. )

Također je potrebno koristiti džepne pelene za jednokratnu upotrebu, a također se mogu udobno položiti na dijete na pelenskoj i zahtijevaju liječenje.

Obični jastučići očito nisu dovoljni) osim toga, uređeni su različito, apsorbiraju sve, a važno je da liječnici ostavljaju tamo.
Pumpa za dojke uopće ne može biti korisna (poput mene, hranim drugo dijete, nikada ga nisam koristila, zašto sam ga kupio?)
U nighties i dressing gowns, čini mi se više zgodan, ali to je netko takav.
Zašto beba treba ručnik? Meka pelena, ako je s tobom, zasebno - medicinske sestre ih sami peru tamo. Savjetujem vam da uzmete dobre podguz i vlažne maramice, potpišete paket, stavit će ih na njih, a ne bolnicu.
Bepanten nije bio koristan za mene ni djecu u bolnici, nije bilo pelenskog osipa, ali uzmite je, to nije teško.
Uzeo sam Mustelovu pjenu za tijelo i njihov šampon iz seborrheskih korica, a to je dosta dugo.

Himera83, vrlo informativan! Hvala vam!

Koji je vaš dugi popis)))
I u rodilištu samo pustite takve prtljage? )))))
Odjeća za dijete (ako posjedujete vlastite) odbrojavaju se jedan po jedan (odijelo za košulje ili "mali čovjek") za jedan dan, čarape-ogrebotine uopće ne mogu biti korisne, par kapa (odjednom će se prsnuti). Ručnik je jedva potreban, uvijek je pun čistih pelena (ali odredite da li je to dano u vašem taxiingu), prilično je prikladno koristiti i osušiti ih - staviti one prljave i ne brinite za njihovu sudbinu.
Prva pomoć u bolnici? I u Tuli sa svojim samovarom? Zamijenio sam Bepanten s PureLanom, ne možete ga prati s prsa, to je prikladno.
Postpartum jastučići i jednokratne hlače također su vrlo prikladne. Obične brtve možda ne budete dovoljno, a zatim noću.
O odjeći za sebe. Pješačenje, ovo je takva bolnička uniforma - spavaćica-papučica. Trebate se istaknuti? )))))

u bilježnici je prikladno napisati pitanja kako ne bi zaboravili pitati liječnika. Za bebe najbolje bebe bez sapuna bez ikakvih aditiva, nipošto nismo koristili prvi put. Greške su obično neophodne po mom mišljenju. Čarape 1 kom. dovoljno.

Mogu reći da ima dovoljno ogrebotina i kapa 2, ali je potrebna pumpa za grudi. Preživjela sam ravnanje ruku, i taj postupak ne želi neprijatelja.
Trebala sam samo Bepanten i svijeće s glicerinom, bolje postnatalne brtve, jer u običnom postoji pjena ili nešto slično njoj i tamo se sve znoji, ali je potrebno da su hlače također ventilirane, odnosno, također posebne, udobnije u nightie ili s dekoltea ili posebnim. za hranjenje. i ogrtač za kupanje, jer nakon poroda bit će vam teško sagnuti se kako biste podigli noge, itd. nositi hlače.
nismo oprali u RD, pa stoga nismo trebali šamponi i češljevi, ali kod kuće smo već bili spremni.

Svaka rata ima svoje vlastito pravilo! Uopće nisam mogla imati svoje stvari, nisam trebala djeca, iskreno, bojala sam se slomiti četveronošku, a dijete u pelenama bilo je smireno., a zatim samo postpartum jastučići. Kapu svibanj biti potrebno, iznenada ispod svjetiljke

1 zapišite preporuke liječnika, ako se sve ne uklapa u glavu, računajte na borbu u Rodbox :)
2 Samo sam proveo 1 par čarapa, a zatim sam ih nosio prije nego što sam išao oko sebe. Kapsule na dan. Scrabble se ne koristi.
Dovoljno je Bepantena
4 mogu i obični kukavice, ali istrošeni za pranje. Da, a ne svugdje gdje je dopušteno pranje, morate pohraniti ili se vratiti kući. Uzeo sam uobičajene jastučiće, noćne knjižnice / olveys, nakon svakog posjeta toaletu promijenio sam se
5 Bit će potrebno - bit ćete dovedeni
6 Ručnik nije potreban, umočit će se nakon pranja pelenama.
7 Ogrtač i noćni ručkovi su mnogo ugodniji. Zato što uvijek traže da pokažete mjesto gdje ste rodili :) Taj pregled, postupak, što drugo je smeće. Osim toga, dekoltea bi trebala biti udobna za izlaganje prsa. I ona, ne samo da će dijete morati predstaviti.

Šampon nije potreban, nećete kupati dijete u bolnici. Nema nigdje. Prvo će se kupanje kod kuće održati. Da, i potrebno ga je potkopati jednostavnom vodom, iznimno je rijetka kada proizvod postaje potpuno kontaminiran (na primjer se sruši u radu).
Četkica također nije korisna

I usput, da, nakon porođaja, savijati se, kao i podizanje noge vrlo teško za više od jednog dana. Dakle, uniforma u obliku noćne košulje i haljine bit će s vama ne samo u bolnici :)

Pa, u 38 tjedana možete lako roditi. (Rođena je 41, 38 i 37 tjedna).
1. Bilježnica i olovka bili su potrebni samo po prvi put - napisati bilješke, budući da rodbini nisu dopušteni prije i da nisu postojali mobilni telefoni.
2. Dovoljno je imati par šešira i par čarapa. Nisu potrebne ogrebotine - oni otežavaju razvoj taktilnih osjeta, djeca u ogrebotinama veću zastrašuju olovke.
3. Nisam trebala ništa od pribora za prvu pomoć.
4. Brtvila uvijek obavljaju uobičajenu noć (najvažnije, bez mreže), ne vidim nikakav osjećaj u gaćicama - bolje je uzeti uobičajene pamučne pamučne.
5. Pumpa za prsa je apsolutno beskorisna stvar, osobito u rodilištima, njihova uporaba je vrlo obeshrabrena. (Ako ne namjeravate biti odvojeni od djeteta).
6. Uzela je ručnik na bebu, ali dobrodošlicujemo svu kućnu odjeću.
7. U majicama neće biti prikladna hraniti bebu. Bolje noći s gumbima ispred. Budite sigurni da hranite odjeću koju želite nositi prvog dana nakon rođenja.

Baby bebu baby sapun, i pokušao ga koristiti što je manje moguće. Zatim možete kupiti lijek s vrha na pete.
Četka počela koristiti mjesecima nakon 3.
Dijete u rodilištu još uvijek treba maslac - da brišu bore od ostataka masti jedan dan nakon rođenja.

Kako ne bi trebao pumpa za dojku: kada se pojavi jaka žeđ (2-3 dana nakon rođenja), oštro ograničavamo tekućinu (do 1 šalicu dnevno), inače možemo dobiti kameni kovčeg, temperaturu i druge pogodnosti. (Ovo je savjet lactologist, kroz koji sam izbjegao dojke nakon drugog i trećeg rođenja). I često stavljamo bebu na prsa, ako je dojka mekana, možemo postupno povećati količinu tekućine, ne zaboravimo li kontrolirati grudi.

1. Nisam ga prihvatio i požalio, nisam se sjetio svih preporuka liječnika na rundi.
2. Nisam uzela ogrebotine i čarape. Bilo je i prsluka s ogrebotinama. Kapica je bila dovoljna za jednog. bilo je vruće u odjelima i odjeveno samo kad su izašli u hodnik.
3. Pojavio sam plantex i izbjegao noćnu noć u bolnici. U razdoblju B imala sam pijelonefritis i anemiju, nakon porođaja i dalje sam pio kanon i željezo pripreme.
4. Oni su vrlo korisni za mene u prva 3 dana. Jednokratno rublje je prikladnije nego obično, nakon tuširanja sam ga bacio i ne mislim o pranju.
5. Moj muž me donio 3 dana, sin nije sveo, a bilo je puno mlijeka.
6. Nisam uzela, dosta su 3 pelena, ali u našoj smo bolnici dobili dnevno sterilne pelene.
7. Mike, da ako je prikladno za hranjenje noću. Volim ogrtač jer su svakodnevni postupci, a stavljanje i skidanje hlača nezgodno je.

1. jedno sredstvo je dovoljno s nama bübchen.
2. Ako postoji nešto za češalj onda kupiti))))

Idemo u bolnicu s pelenama

Svaka buduća majka razmišlja o pitanjima o "mirazu" djeteta dok čeka njezino dragocjeno čudo. Već je nekoliko tjedana i dana preostalo, krevet se udobno smjestio u vrtić, kolica čekaju vlasnika u hodniku, a buduća majka odražava na potrebne sitnice. Koliko trebate pelene za novorođenče? Što je prikladnije: pelena ili omotnica za novorođenčad? A koja pelena treba novorođenče? Ali pored broja pelena morate razmisliti o kvaliteti materijala iz kojeg su izrađeni. Pomognimo budućim mladim mama u ovome i pokušavamo odgovoriti na ova pitanja.

Dakle, idemo u bolnicu. Koliko trebate pelene za novorođenče da se s vama ili koje pelene rade novorođenčadi?

Radi jednostavnosti naših izračuna dijelimo razgovor na tri dijela:

 1. prenatalno razdoblje
 2. postpartum razdoblje u bolnici,
 3. dijete kod kuće.

Pripremamo se za sastanak s djetetom

Dovoljno je malo prije sastanka, a već tako dugo očekivani sat može doći doslovce u bilo kojem trenutku. Vrijeme je da razmišljamo o tome što treba odvesti u bolnicu. Savjetujemo vam kako biste podijelili sve što vam je potrebno u nekoliko dijelova:

 • za majku prije rođenja,
 • za mamu u rođenju,
 • za bebu u rođenju,
 • za majku u dječjem odjelu,
 • za bebu u dječjem odjelu,
 • na ekstraktu za mamu,
 • na izjavi za bebu.

Sve ovo bogatstvo je bolje staviti u tri različite torbe. Odmah ćete uzeti jedan od njih s vama, rođaci će vam donijeti drugu odmah nakon rođenja djeteta, a treći - na iscjedak.

Važno je napomenuti da zbog praktičnosti (tako da u najvažnijem trenutku ne morate tražiti ono što je potrebno u dubinama vrećice) najbolje je staviti popis onoga što je u njemu i u kojem paketu u svakoj vrećici. U pravilu, ljudi u situacijama koje uključuju putovanje u rodilište najčešće su izgubljene.

Pogledajmo što moramo prikupiti prvu torbu (u prenatalnom odjelu i radnom odjelu).

Bag broj 1 (idi na roditi)

Prva stvar koja bi trebala biti pri ruci jest dokumentacija. Osobna putovnica; zamjenska kartica trudna, puna ginekologa; ako planirate zajedničko rođenje (sa suprugom), tada je njegova fluorografija obvezujuća.

Drugo, vrijedi uhvatiti bocu vode bez plina za vas i vašeg muža (ako će prisustvovati porodu) i laganu hranu. Ako ne želite imati snack za vrijeme poroda, nakon svih događaja, oporavak neće biti povrijeđen.

Treće, čistu majicu ili košulju za dijete, čistu odjeću i cipele za tatu i par pelene koji apsorbiraju vlagu.
To je sve što odrasle osobe trebaju u sobi za dostavu.

Što se tiče bebe, popis će biti malo duži:

 • pelene (veličina br. 1 "za novorođenčad"), koje će se odmah staviti na dijete nakon istrošenosti, izmjerit će se i izvagati;
 • klizači i prsluk (kao opciju, možete uzeti jednostavan i prikladan "mali čovjek" s zatvorenim rukama i nogama);
 • kapa s žicama. Moguće je, naravno, i bez žica, ali prva je prikladnija;
 • čarape za djecu;
 • pelene (kao što je potrebno pelene za novorođenčad i što je najbolje provjeriti u bolnici prije toga, kao i vrsti i količini ovisit će o dobu godine i uvjetima u rodilištu. Nemojte pokušati da se na radnim lijepe pelene. Oni su brišući dijete iz mekonij, koji se tada ne isprati);
 • pokrivač ili pokrivač obično se daju u rodilištima bolnice, ali možete uzeti svoj vlastiti dom.

Svi prikupljeni? Pa, sad smireno uzmi ruku svog voljenog supruga, uzme torbu broj 1 i hrabro odlazi na sastanak s njegovim najvažnijim čudom!

Pozdrav, upoznajmo se!

Iza dugih vremena borbe i čekanja, prvi vrisak vaše bebe, prva mjerenja, a ti zajedno s ovom malom i nježnom kuglicom čini se da je sama u odvojenoj sobi. Morate se upoznati. Naravno, svih 9 mjeseci bili ste zajedno, ali tada ste imali sve za dvoje, a sada dijete uči živjeti odvojeno od toplijeg i ugodnog trbuha njezine majke. Da bi se brinula za bebu i da se oporavi nakon same porođaja, čarobna torbica broj 2 koja će vam rodbina donijeti, bit će praktična. A što je s onim?

Bag broj 2. Pa, ja i mama!

Popis potrebnih stvari za majke u postpartum odjelu najbolje je unaprijediti u samoj bolnici. Onda nećete zaboraviti ništa i nećete uzalud tražiti i staviti dodatne stvari u torbu koja vam nije potrebna.
Što se tiče stvari potrebne za dijete u garderobnom odjelu, popis će biti sljedeći.

Koliko trebate pelene za novorođenče ovisi o tome da li stalno koristite jednokratne pelene ili pelene. Također pelena može zamijeniti ručnik. Bolje je dobiti skup pelena za novorođenče.

Jedan paket: pelene za novorođenče (veličina br. 1) i jednokratne pelene za upijanje vlage.

sredstva za higijensku njegu dječje kože (krema, mokri maramice, sapun, ulje, prah). Postoji mnogo takvih dječjih setova posebno za njegu novorođenčadi;

 • elektronski termometar (poželjno je živa);
 • 2-3 šešira, tako da beba ne smrzne;
 • 3-4 "mali čovjek" ili set košulja i klizača;
 • 3-4 kompleta tijela ili bluza.

Mislimo da ne bismo trebali podsjetiti da bi sve odjeće za novorođenče i pelene trebale biti čiste, glačane i šavne (kako bi se izbjegle ozljede osjetljive kože bebe), imaju udobne pričvršćivače i koriste samo prirodne materijale. Da ne biste pogriješili, uzmite odjeću 56. veličine.

Samo nekoliko dana ostat ćete u postpartum odjel dok doktori će pažljivo promatrati vaše stanje s bebom. I tada će biti toliko dugo očekivani dan ispuštanja, a ovdje će vam trebati torba broj 3.

Bag broj 3. Zbogom do ove kuće, i idemo u domovinu!

Što bi trebalo biti u ovoj torbi? Naravno, stvari za majku koja se ispuštaju (svaka žena odlučuje za sebe) i odjeću za najvažnijeg člana obitelji - vašeg malog djeteta. Prije svega, to će biti već toliko poznati pelene za novorođenče, "mali čovjek" (on je najprikladniji za iscjedak), šešir i rukavice, jumpsuit. Sve treba dobro oprati i peglati na obje strane.

Koliko trebate pelene za novorođenče ovisit će o tome hoćete li previjati bebu i omotati je u deku ili omotati svoju sreću u omotnici za novorođenčad.
Ovo je početak vašeg djeteta putovanje u veliki svijet.

Želimo vam sreću!

Ovo je moje selo! Ovdje je moj dom!

Dakle, vi ste konačno kod kuće, gdje prilično pristojan "miraz" čeka malu bebu. Evo raznih stvari za ljubljenog potomstva, a među njima i, naravno, pelene koje su od davnina ušle u život čovjeka. Mnoge se majke još uvijek sjećaju razdoblja kada su jednostavni i ljubljeni od svih pelena jednostavno nisu postojali. Što su naše majke i bake? Samo su prilijepljivali svoju djecu i koristili gazeće pelene, koje su bile operirane i sušene. Mnogi od nas još se sjećaju pelenskih festoona u kuhinji, na balkonu i doista u cijeloj kući. Broj pelena za novorođenče bio je jednostavno ogroman i iznosio je desetke. Za što se koriste pelene?

Pa, prvo, izravno za prelet. Onda je preplivao apsolutno sve bebe i prilično čvrsto. Vjerovalo se da će na taj način dijete mirnije spavati i ne bi se slučajno probudilo s olovkom ili nogom. Postoji određena količina zdravog razuma. Premda moderni liječnici ne preporučuju da se dijete bežiraju zbog slobodnijeg razvoja djeteta, ali ponekad takvo ponašanje postaje jednostavno neophodno.

Drugo, pelena je položena u krevetić na vrhu podmornice. Roditelji koji se ne pridržavaju stalne uporabe pelena za jednokratnu upotrebu i sada kreiraju krevete za bebe poput ove. Ovo je sasvim zgodan, jer ako je dijete peed, onda je pelena zamijenjen, a oilcloth je jednostavno wiped off. Naravno, kada se koriste pelene, ova potreba je eliminirana, jer pelene (plahte u krevetiću) ostaju suhe.

Treće, možete napraviti pelenu s odraslim krevetom ili kolicima ili ga koristiti u ordinaciji dok pregledavate bebu. U suvremenom svijetu prikladne su pelene za jednokratnu upotrebu, koje ćemo raspravljati malo kasnije.

Uz količinu, vrijedi spomenuti i pelene koje novorođenčad treba. Za početak ćemo se baviti materijalima koji se koriste za šivanje bebenih pelena.
Najprikladnije za ljetno razdoblje su lagane i bez teške božićne pelene. Poželjno je kupiti ih 5.
Također je preporučeno da kupi 5 topli flanel (flanel, 100% pamuk) pelene, koje se često koriste za Swaddling bebu u hladnoj sezoni ili kao list krevet u kolicima ili krevetu ili ručnike umjesto. U pravilu, to su mekane tople pelene s debelim gomilom.

Najudobnije za promjenu u hladnoj sezoni su pletene pelene ili pelene pelene. Ako vam se sviđa uobičajeno pranje, onda dobijte 5 jednostavnih pletenih pelena. Ako želite ugodnije mijenjati, onda 2 pelene za čahuru. Ali to nije najprikladnija i udobna pelena za dijete. Dakle, prije nego što ih kupite trebali biste misliti: je li to potrebno?

Zadnji na našem popisu, ali ne i zadnji u uporabi - pelena za jednokratnu upotrebu. Značajka takvih pelena je njihova struktura: gornji sloj je mekan i apsorbirajući, a donji sloj je nepropustan (kada dijete nema pelene). Stoga je vrlo prikladno koristiti ih tijekom posjeta pedijatru, kolicima ili krevetiću kao posteljici, tijekom higijenskih postupaka na stoliću za presvlačenje. Oni su jeftini, možete kupiti u bilo kojoj ljekarni i po prvi put dovoljno 3-5 komada.

Kako odabrati pelene

Da bi vaša beba i sami bili najudobniji, morate odabrati pravu pelenu. Postoji nekoliko kriterija za to:

 • idealno, veličina pelene bi trebala biti od 90x90 cm do 100x100 cm, što je optimalna veličina za dojenje bebe;
 • odaberite pelenu s tkanine koja neće proliti. Ovako pravila pelene pastelnim nijansama. Previše svijetle tkanine mogu proliti tijekom pranja;
 • materijal treba biti visokokvalitetan i ne izazivati ​​sumnje, biti nježan i ugodan dodira;
 • pažljivo pregledajte šavove kojima se pelena obrađuje. Moraju biti tanki i uredni kako ne bi slučajno ozlijedili osjetljivu kožu djeteta.

Ako želite biti 100% sigurni u kvalitetu pelene, možete ih sami šivati. To će biti ne samo zgodan, već i isplativo.

Ukratko

Pa koliko je pelena potrebna za novorođenče?
Ukratko, može se reći da je pelena potrebna od svih. Što je točno njihov broj? Ovisi o tome kako će ih mama koristiti. U svakom slučaju vrijedi zapamtiti da postoji nekoliko točaka u usporedbi pelena i pelena, koji utječu na izbor prema jednoj ili drugoj.

Ako bebu držite na satu u pelenama (bez obzira na to koliko su oni neuredni), stražnjica će imati rizik od oštećenja pelene, jer koža neće dovoljno disati.

Uzimajući u obzir osobitost djece u snu, mogu se trzati rukama ili nogama, ako dijete ne bude omotano, može se bezuspješno pribiti nešto što će izazvati strah i bol. Stoga, mnogi preporučuju da još uvijek koriste beba swaddling u prvih mjeseci života za vrijeme spavanja.

U prvim mjesecima života beba se tek počinje navikavati na sve što se događa tijelu. Ako beba postane vlažna, to mu se ne sviđa i obavještava svoju majku o tome s njegovim vapajem. Takve su bebe navikle na lonac ranije od onih koji su stalno u pelenama. Dakle pelene su također disciplinirane.

Polazeći od toga, i nakon analize sve o čemu smo razgovarali u članku, dolazimo do zaključka da su pelene jednostavno neophodne. Brojajući broj, u prosjeku dobivamo za jednu bebu koju trebate kupiti 10 debelih toplih pelena i 10 lagano tankih materijala. Dodajte ih 3-5 pelena za jednokratnu upotrebu i dobili prvi potrebni minimum u trenutku izbacivanja iz bolnice. Ako iznenada pelena nije dovoljno, možete ih kupiti u bilo kojem trenutku.

Kakvu raspoloživu pelenu trebate odvesti u bolnicu?

Možete li reći bolnici koju veličinu pelene za jednokratnu upotrebu je bolje uzeti 60 * 40, 60 * 90?

Sa ili bez čičak? Koliko ih je potrebno - paket od 10 ili manje ili više?

Mobilna aplikacija "Sretna mama" 4.7 Komunikacija u aplikaciji mnogo je praktičnija!

Nisam uzela

što više pelena i pelena, to bolje. Ako ostanete, uzmite je s tobom.

Čak se nisam ni podsjetio) uobičajene su dane u potpunosti - bile su korištene

Uzmite jedan paket od 60 do 40 i jedan od 60 do 90 u svakom od 5 pelena. Velike za vas, male za bebu. Ako se ne boje, bit će korisni čak i kod kuće. A ako nema dovoljno, uvijek možete tražiti kupnju rođaka)

Da, uvijek sam imao bebu pelenu na krevetu. Svakog dana moram se promijeniti, nastavljao se povremeno.

A koje ćete brtve savjetovati?

S stickies nisu potrebni. Uzeo je ambalažu svake veličine, imate dovoljno. Brtvila ide puno i zauzimaju hlače za jednokratnu upotrebu

Uzmi mekanu vrstu Bella, olvayz svjetlo zelena, ali bez mirisa, uzmite maksimum. Ne sjećam se točno koliko je trebalo, samo uzmi nekoliko čopora, a onda će i moji rođaci izvijestiti. Nisam imao dovoljno hlača za jednokratnu upotrebu, ali još uvijek sam sa sobom nosio stare hlače. Ne možete ništa učiniti u rodilištu, ili se vratite kući za pranje ili ga bacite.

Je li bolnica potrebna pelena

Mamlife - aplikacija za moderne majke

Trebam li upiti pelene u bolnici?

U programu možete pregledati sve fotografije ovog unosa, kao i komentirati i čitati druge postove autora.

komentari

- Ne, rade sve što je uobičajeno HB: pregled, vaganje.

- hb lokalna pelena, ne morate uzeti sa sobom

- Uzet sam samo za slučaj

- U rodilištu smo imali neograničen broj pelena.

- Uživao sam. Bilo je vrlo ugodno u tušu - položeno na pod. I nakon rođenja, ispričavam se zbog detalja, izbačen iz mene, kao iz slavine. Dok izlazite, dok obrišete, cijeli kat će poplaviti. I s filmom dobro dirljivo, u otpadu.

- Nisam trebala

- Pronašao sam ga korisnim. Lilo tako da jastučići ponekad nisu mogli podnijeti.

- @ zelenogradka, silno)) Nisam mislio na njihovo korištenje

- Uzeo sam ga, stavio pod sebe i ispod djeteta (ležao je sa mnom na krevetu)

- 15 komada

- @zelenogradka je sjajna ideja :)) uvijek je bilo teško tuširati s tušem, ali nakon kc ne mogu se saviti i izbrisati :( i kako to nije prikladno. Nemojte skliznuti ove pelene na pločici?

- A koja je tvrtka bolje poduzeti?

- @relmina ne, ne skliznuti. @irunyasha Uzeo sam urologiju, u Lenti. 60 kom 300 ruba. Zapravo, svi su isti.

- Jedna je djevojka rekla da je, kad je otišla rađati, bila sigurna da će se roditi. Kao rezultat toga, COP. Stoga je potrebno pripremiti se za sve. I samo u slučaju, uzeti zavoj i apsorbiraju pelene (ako iznenada COP, oni će sigurno doći u ruci). Ja ću uzeti sa sobom. Samo ovdje o kompresivnim čarapama još nije odlučeno.

- Neophodno je! Istina onda shvatite da su lokalni stanovnici još uvijek mekši i bolje upijaju. Ali to su udobne i svestrane. U t.ch sam ih izrezala na džepove.

Preuzmite i chatajte s mama u blizini u Mamlifeu - aplikaciji za moderne mame

Zašto su jednokratne pelene potrebne u bolnici? A ako su vam korisni?

Ispod ćete se širiti.

Da! Pregledati otkrivanje na stolcu

Podignite one koji su ušivenim

Da, kada su nakon rođenja Lohege otišli ispod njih, imao sam EX koji su nam potrebni 2 pakiranja

Uzeo sam sa sobom na ultrazvuk, a kad sam pregledao liječnik na kružnom toku bio sam ispod sebe! Više nisu bile korisne za mene

Mi i djeca smo ih stavili kad su došli pedijatri

Stavio sam ih i na dječju sobu za presvlačenje.

Ex je bio, nema 1 pc potreban

Da! Pod samim podlogom, nikada ne znate curenje i pregled naravno!

Bilo je korisno meni i djetetu. Sami za osiguranje kreveta, za pregled na ultrazvuku. Dijete na stoliću za presvlačenje.

Mi u bolnici ništa od naših nije moglo biti kategorizirano, sve do haljina i noći, sve pelene donose svakog jutra nekoliko komada. Dokazujući da su svi sterili!

Nisam to trebala nositi, brtvila i postpartum hlače, a tijekom pregleda dobila sam priliku da sve širi, jer bebe, dva puta dnevno, 10 komada donesene su u sterilne pelene.

SofiiMama, svaka bolnica općenito je drugačija. Ne dajemo ništa. Naprotiv, kažu da će svatko od kuće donijeti svoju mikroflora djetetu. Ako se na popisu nalazi bolnica, onda naravno uzmite pelene.

Vladimir3mes, postpartum gaćice potrebne? Čitao sam da neki nisu ugodno u njima. Mogu li ići na isti način?

PKS je bio vrlo koristan.

Ekaterina777, imali smo ih na popisu. Bio sam udoban

Ekaterina777, nemoguće je to učiniti na obične načine) Općenito sam pritisnuo brtvu između nogu i hodio, stalno sam trčao za obradu, a ja sam imao dovoljno pelene za par, susjed je napustio tutu, ovisno o tome kako će kasnije

Ekaterina777, bolje su raspoložive poput kratkih hlača u mreži, tako da su udobne

Trebalo mi je puno, jako puno! I na krevetu, i mala!

Uzeo sam, trebali su za krevet na kojem sam ležao u radu, 2 komada. Više nije korisno. Na prozoru u odjelu nalazilo se hrpu čistih pelena x / B

Tijekom poroda i svakog pregleda dok je u bolnici, naravno korisno, potrebno najmanje 10!

Nisam bio koristan, imali su svoje

Pa, na popisu naše bolnice, oni nisu (pelene i jednokratna donje rublje), pa mislim, uzeti ili ne

Uzmi od nas, također, nije bio na popisu, ali onda sam morao pitati svog supruga, tamo su potrebne.

Dao sam im da rađaju jednu, u odjelu nakon rođenja, ako iznenada propadne i jedno dijete

Nisam uzimao) Čak i prvi put kad sam čuo da bi oni mogli biti potrebni)))

Ako jesti.rody, to je jako potrebno.

Dva pakiranja u generičkom gubitku, a zatim u redovitom odjelu položila sam nekoliko pelena za inspekcije. Vrlo korisno

Ekaterina777, nije nam bilo dopušteno, ali do sada nitko nije vidio, nosio sam obične)) Primkinje je samo jednom spavala, uzvraćala i otišla))

Ekaterina777, i usput, da, uzmi tu mrežu, oni su prikladniji

Što trebate uzeti u bolnicu: točan popis potrebnih stvari za mamu i novorođenče

Približava se pojam porođaja, a trudna se majka počinje okupljati u rodilištu. Bolje je unaprijed pripremiti sve što vam je potrebno, nego u žurbi da ne stavite nešto, a zatim se uzrujati. Prije nego što stigne uzbudljivi trenutak, saznajmo što da odvedemo u bolnicu za rodilište kako bismo se tamo osjećali ugodno. Popis se sastoji od neophodnih stvari i dokumenata. Uobičajeno ga podijelimo u tri vrećice: za porod, nakon poroda i za bebu. Četvrta torba, namijenjena za iscjedak, može se sakupljati, kako za ulazak u medicinsku ustanovu, tako i za rođake u trenutku otpuštanja.

Koje torbe je bolje staviti stvari?

Prema sanitarnim normama i pravilima (SanPin) zabranjeno je unositi torbe od kože, platna ili pletera u rodilište. Takvi materijali mogu postati distributeri mikroba i virusa. Preporučljivo je pakirati stvari u plastične vrećice. Torba bi također trebala biti prozirna kako se ne bi probila u nju u potrazi za pravom stvar dugo vremena. Hipotetski "tri vrećice" ne mogu se doslovno prihvatiti. Osoblje ustanove vjerojatno vam neće dopustiti da unesete 3-4 torbe.

Stavite na jednu prostranu torbu, stavite sve pripremljene stvari u nju, razbijte ih po sektorima, tako da znate gdje sve leži. Usput, možete kupiti gotovu torbu u trgovini ako pronađete onu koja vam odgovara. Ako vi ili netko iz vaših rođaka možete šivati, napravite svoju verziju "uznemirujuće aktovke" za ženu koja radi. Neke mame imaju dovoljno plastičnih vrećica s ručkama.

Koje dokumente trebam uzeti sa sobom?

Promatrajući liječnika tijekom cijelog razdoblja trudnoće, imat ćete veliki broj medicinskih dokumenata i potvrda. Neki od njih bi trebali biti odvedeni u zdravstvenu ustanovu. Počevši od 32. tjedna, unesite se u pravilo o prenošenju dokumenata s vama - rok postavljen od strane liječnika može se promijeniti na zahtjev vašeg djeteta. Ako sve ide dobro, do 36. tjedna, ići u kupnju, prikupiti alarmantan kovčeg s stvarima. Stavite u njega i sljedeće dokumente:

 • putovnica;
 • mjenjačnica trudnice s punim informacijama o tijeku trudnoće i rezultatima pretrage;
 • zdravstveno osiguranje, koje daje pravo na medicinsku njegu;
 • ako imate ugovor s medicinskom ustanovom, obavezno ga stavite;
 • Primici za plaćanje zasebne komore i za zajedničke isporuke ako odlučite koristiti ove usluge.
Razmjena kartica će dati opstetričaru sve informacije o tijeku trudnoće, tako da je kasno potrebno da ga cijelo vrijeme nosi.

Usput, što se tiče zajedničkog rođenja. Potrebni dokumenti i vašu srodnu dušu. Liječnici će zahtijevati putovnicu i zdravstvenu potvrdu svog supruga. To je učinjeno radi sigurnosti djeteta.

Koje se stvari pripremaju za porod?

Popis stavki koji će vam biti korisni pri rođenju je mali. Pravila službe u porodničkoj bolnici podrazumijevaju isporuku potrebne odjeće ženama u radu, ali možete uzeti papuče koje možete prati. Međutim, svaka opstetarska ustanova uspostavlja vlastita pravila, bolje znate o svom postojanju unaprijed. Teoretski, trebali biste prikupiti:

 • noćna suknja (labavost);
 • pitka voda (1 litra ili više, ako to želite);
 • ručnik (može biti dva);
 • baby sapun (tekućina);
 • jednokratni WC sjedala;
 • topla čarapa (ne vuna);
 • Možete uhvatiti video kameru ili kameru ako ih želite spasiti radosni povijesni događaj u životu svoje obitelji.

Stavite u torbu sa svojim stvarima i opremom za novorođenče, koje će mu staviti osoblje ustanove nakon poroda. Neke institucije koriste vlastite bebine za dojenje njihovih beba. Saznajte ovo pitanje unaprijed - možda nećete morati naplatiti haljinu novorođenčadi, samo za iscjeljenje. Zaračunavajte sljedeće:

 • prsluk, bodysuit ili bluzu;
 • pelene;
 • možete staviti klizače;
 • mala kapa

Mame koje prvi put rađaju često su zainteresirane za to je li moguće s njima unijeti hranu. Vjerujte mi - kad rodite, svakako ćete zaboraviti na bilo koju hranu. Ako želite nešto uzeti za zalogaj, možete se zalijevati na suho kandirano voće ili voće, kolačiće, krekeri. Kuhana jaja i juha će učiniti. Nemojte preopteretiti svoju "uznemirujuću aktovku" tako da ga ne možete podići.

Popis stvari za mamu nakon porođaja

Nakon rođenja, majka troši oko 3-5 dana s malim blagom u rodilištu. Što prikupiti za ovo razdoblje, koje bi stavke bile prikladne za majku koja je skrbila? Dodajte na popis stvari neke stavke ormara. Obavezno stavite alate koji koristite za osobnu higijenu. Stavite na vodu i hranu koju ste jeli prije rođenja. Ako želite izgledati atraktivno, zgrabite kozmetičku torbu, ali svakako pročitajte dodatna objašnjenja u zasebnom preglednom bloku. Za Vas smo pripremili potrebni popis.

odjeća

 • Očistite spavaćicu, ogrtač, papuče. Izaberite cut-out model koji omogućuje udobno dojenje. Neke rodiljne bolnice izdaju svoju odjeću, saznajte unaprijed. Stavite dva para toplih čarapa ako rađate zimi.
 • Trebamo poseban grudnjak za dojenje, ugrađen na bradavice s odvojivim džepovima. Takav proizvod će vam pružiti prikladnu hranu za bebe.
 • Ako bolnica ne ispušta rublje, uzmite hlače za jednokratnu upotrebu (pamuk, 3-5 komada) i postpartum jastučići.
 • Također ćete trebati jastučići ispod grudnjaka, koji savršeno apsorbiraju curenje mlijeka. Ako ih ne uzimate, sve će odjeće biti obojene, što će zakiseliti i početi mirisati.
 • Vodite brigu o liku - uhvatite puferski zavoj.
Korištenje zavoja odmah nakon isporuke pomoći će brzo vratiti lik

Higijenski proizvodi

 • Uobičajeni set za dnevnu njegu: četkica za zube, šampon, sapun, krema za njegu tijela, dezodorans (kugla), gel za tuširanje (vidi također: koji se može kupiti električna četkica za zube od 3 godine?). Jednokratni WC sjedala. Mommies, čije je porođaj završio u šivanju, može zatražiti nekoga da ih približi kako bi im donio najfiniji stupanj toaletnog papira.
 • Sredstva protiv pukotina na bradavicama. Odaberite onaj koji ne treba iscuriti. Pukotine se pojavljuju u mnogim mumijama i uzrokuju bol prilikom hranjenja. Uzrok je nepravilno vezanje novorođenčeta na grudi. Kupi Bepantin ili D-Panthenol.
 • Svijeće glicerina. Pomoć kod problema s stolicom.

Hrana, pribor za jelo, predmeti za odmor

Stavke koje su prikazane u ovom odjeljku, ne možete uzeti sa sobom na dan prijma u bolnicu. Svatko od njih može vam donijeti rodbina kada posjetite. Predmeti tablice mogu se ograničiti na šalicu i čajnu žličicu. Možete pisati na mobitel. Sastavili smo popis uzoraka:

 • Pitka voda. Uzmi karbonatnu vodu. Zaboravite - morate koristiti prokušanu vodu izlijevanu iz slavine za piće.
 • Proizvodi uzimaju one kojima vam je dopušteno jesti.
 • Šalica, vilica, žlica, ploča, ako se jela ne izdaju u bolnici.
 • Torbe za smeće. Komore roditeljske bolnice održavaju se u sterilnom stanju, pa ne stavljaju kante za smeće.
 • Kozmetika. Uzmi ga najmanje 3-5 dana.
 • Bilježnica i olovka. Možda želite napisati preporuke svog liječnika ili razmjenjivati ​​kontakte s prijateljima na odjelu. Časopis ili knjiga za slobodno vrijeme.
U nekim bolnicama za majčinstvo nude vrhunsku ukusnu hranu - možete pročitati recenzije o ustanovi u kojoj će trudna majka rađati.

Često se pitaju o lijekovima. Maternity bolnica je medicinska ustanova gdje, ako vam je potrebna, dobit ćete lijek za glavobolju, mučninu ili ozbiljnije lijekove. Majke koje znaju da će imati carski rez, trebale bi razjasniti popis potrebnih lijekova od liječnika maternice ili perinatalnog centra.

Dodatna objašnjenja za važna mjesta

Odgovorite na pitanja koja neizbježno proizlaze iz mame koji idu u bolnicu. Ljudi često pitaju o jastučići, pitajući se koji su najbolji za postpartum higijena. Ljekarne nude posebne puerperalne jastučiće, koje se mogu nazvati postoperativnim ili urološkim. Izrađen od materijala koji apsorbira vlagu do maksimuma. Dovoljno je jedno pakiranje. Ako mislite da možete dobiti s uobičajenim "noćnim" jastučićima, uzmite ih.

Navedene stvari, razgovarali smo o sapunici. Ne bi trebalo biti prikupljanje puno deterdženta. Možete uzeti sa sobom tekući sapun koji je dovoljan za vas i dijete. Postoji još jedna nijansa i povezana je s preporukama liječnika. Liječnici savjetuju ženu koja je rodila da potkopava svoje genitalije sapunom. Imajte na umu da postupak mora biti površan. Oprati vanjske šavove i površinu tijela sapunom, u svakom slučaju nemojte ga koristiti za čišćenje unutarnjeg prostora. Alkali, koji je dio sapuna, ima negativan učinak na vaginalnu sluznicu, osobito kada je upaljen ili oštećen tijekom porođaja.

Popis stvari za novorođenče

Zbirka odjeće i pribora za novorođenče je najprivlačniji trenutak za majku. Dodirivanje bebe odjeće, ona živi u očekivanju ogromne sreće. Približan popis izgleda ovako:

 • Jednokratne pelene. Veličina proizvoda 0 ili 1 (po masi 2-5 ili 3-6 kg). Dosta je paketa od 28 komada.
 • Sapun, naravno, beba. Možete uzeti tekućinu, jer čvrsto zgrabite sapunicu.
 • Proizvodi od higijene od pamuka (diskovi, štapići s graničnikom). Bit će potrebno očistiti uši i vrh mrvica, kako bi podmazali pupčanu ranu.
 • Mokro dječja maramice ili jednokratni rupčići.
 • Krema za djecu i pelena. Budući da ne možete predvidjeti reakciju djeteta na lijek, uzmite kremu u malu cijev.
 • Pelena. U pravilu, izdana u rodilištima. Ako mislite da više vjerujete u svoje stvari, uzmite 2 pamuka i 2 flanela (veličina - 60x90). Dopustite financijske mogućnosti - kupite raspoložive pelene.
 • Mekani ručnik.
 • Košulje, bluze, tijelo. Odaberite modele vezane vanjskim šavovima. Uzmi ih po stopi od jedan za svaki dan, oko 4-5 komada.
 • Ako bluza ima otvorene rukavice na remenima, stavite rukavice protiv ogrebotina.
 • Remen odijelo ili odijela od pamuka, 4-5 komada.
 • Pamučna ili flanelska kapa - izbor tkanine ovisi o sezoni. Kupite 2 stavke iste veličine.

Mi ćemo detaljnije razumjeti s pampers. Sumnje o njihovom broju, veličini i brandu ugrožavale su mnoge mlade majke. Zaboravite na gaze, reusable pelene i pelene, zaustavite samo na jednokratne pelene. Izaberite zaštitni znak prema vašem ukusu, ograničenje količine na mali paket. Kupi ono što vam se sviđa, ali na temelju naših preporuka. Nakon povratka kući s djetetom, bolje ćete pokupiti pelene.

Koje stvari treba poduzeti da se isprazni iz bolnice?

Odabir stvari za ispuštanje iz bolnice ovisi o doba godine. Većina žena brine o opremi novorođenčeta.

Ljeti možete doći kapom, prslukom ili svijetlom bluzom i klizačima. Osim toga, zamotajte bebu u tanku deku ili omotnicu. Nosite pamučnu odijelu za putovanje u automobilu.

Sada ćemo vidjeti što trebate uzeti mrvice rođene zimi. Dodajte topli šešir, zagrijanu omotnicu ili jumpsuit (po mogućnosti transformator) na ljetni set donjeg rublja. Bolje je prevoziti dijete u automobilu u vanjskoj odjeći, jer je teško staviti dječje sigurnosne pojaseve ispod pokrivača ili omotnice. Zapamtite - pravila prijevoza djece u autu zahtijevaju korištenje posebnog sjedala za automobil. Klizači, prsluk i kapa, koji se nose ispod vanjske odjeće, uzmi flanel.

Radosni događaj bio je u sezoni - ploviti opremom za bebu prema vremenu. Podigni se za žensku odijelu od mrvice, noseći ga pod toplim rubljem. Ako se iscjedak javlja na početku zime ili proljeća, upotrijebite set odjeće za hladnu sezonu, koju smo prethodno opisali. Glavna stvar - nemojte ponovno uvlačiti novorođenče, tako da se ne pregrije, pridržavati se razumne odluke.

Odjeća za majku treba biti udobna i primjerena vremenu. Malo je vjerojatno da ćete se moći jednostavno stisnuti u traperice koje ste nosili prije trudnoće. Želuca ne ide bez traga, a odjeća koja se dobro odvaja neće vam se osjećati nelagodno, čak i ako se uklapa. Odaberite labavu odjeću za svoju odjeću: suknju, haljinu, kardigan, sundress. Uzmi cipele s malom peta ili bez nje. Dopustite da se kozmetička torba izvadi iz kuće - također želite biti lijepi na nezaboravnim fotografijama.

Što ne bi trebalo donijeti u bolnicu?

Zapamtite da je vaš boravak u bolnici ograničen na 3-5 dana. Nema potrebe da se okupite kao da idete mjesec dana na more. Ukrasna kozmetika je pitanje sigurnosti djece. Kontakt s djetetom koje je upravo došlo na ovaj svijet trebalo bi biti apsolutno sigurno za njega. Prašak, sjenilo za oči, ruž za usne može se dobiti na bebinom tijelu i uzrokovati alergije. Maksimalno što si možete priuštiti je lagano zatamnjivanje trepavica.

Nemojte koristiti jake okuse. Dijete mora mirisati majku, koju prepoznaje kao prirodnu i zaštitu. Osjećajući prirodni roditeljski miris, beba dobro spava, dobro jede, udobno se navikla na novo okruženje. Zaboravite na lutku ako namjeravate hraniti bebu s majčinim mlijekom. Pacifier u bolnici - dodatni pribor. Dijete savršeno sisanje prsa i vrlo je zadovoljna.

Uzbudljiva uzbuđenja porođaja poznata je većini žena. Istodobno se brinete i radujte se, pripremaš se za najveće otajstvo. Praktičnost je dobra, i naravno, uzmite sa sobom sve potrebne stvari. Međutim, najvažnija stvar koju donosite u bolnicu je velika ljubav prema tome tko bi trebao biti rođen. Želimo vam najlakši porod, tako da će vaše blago biti zdravo i snažno rođeno.