Kako napraviti klistir prije porođaja i postoji li potreba za takvim postupkom?

Zasnivanje

Dugo je vremena u našoj zemlji broj tradicionalnih medicinskih postupaka koji su bili potrebni prije porođaja bio čišćenje klistir. I ovaj je postupak proveden svim trudnim majkama koje su došle u bolnicu.

Jedine iznimke bile su slučajevi velike dilatacije cerviksa ili brzu isporuku.

Osim toga, mnogi liječnici primjećuju da u većini slučajeva, neposredno prije rođenja, budućno majčino tijelo se čisti samostalno pa nema potrebe za klistirom.

Često, u posljednjim tjednima trudnoće preporučuje se prebaciti na prehrambenu hranu: jesti više vlaknaste hrane, zamijeniti meso s ribom i potpuno odustati od pečene robe.

Zbog tog razloga, tkivo tijela će dobiti veću elastičnost, što će značajno olakšati ponašanje postupaka čišćenja.

Je li potrebno staviti klistir?

Prije nekoliko godina, čišćenje klistir prije porođaja smatralo se obveznim događajem, a mišljenje trudnice o ovom pitanju jednostavno nitko nije pitao.

Uspjeli su bez klistirata samo u slučajevima kada je rođenje bilo vrlo brzo i jednostavno nije bilo vremena za takav postupak. Međutim, mnogi primiparirani čak nisu imali pojma da su pored porođaja morali proći i čišćenje crijeva.

Do sada, stavljanje klistir prije porođaja više nije obavezno. U posljednjih nekoliko godina ginekolozi su revidirali mnoge stvari, čak su i relevantne studije provedene. Kao što se ispostavilo, u nekim pitanjima o prednostima čišćenja klistir, liječnici su pogriješili prije rođenja.

Iskustvo je pokazalo da se nakon klistirčića kontaminacija tekućim sadržajem crijeva može ukloniti teže i dulje nego bez njega.

Od utroba pokret odvija malo prije potpunog rođenja djeteta, čak i kad je izbija u ležaj-dolje razdoblju djetetova kontakt s izmetom eliminiran promatranjem jednostavnih pravila higijene.

Obično u ovoj fazi je žena rađa na ginekološki stolac, i sve što se oslobađa tijekom porođaja, spada u ladicu ispod sjedala je odgovarao bez iznimke.

Posljedično, ako se tijekom procesa rađanja dogodio pokret crijeva, cijeli sadržaj crijeva također će biti u ovoj ladici. Međutim, trebalo bi prepoznati da će to dodatno otežati medicinsko osoblje.

I u ovom se članku govori o treninzima.

Je li to potrebno?

Dok je prije nije raspravljalo izvedivost provođenja klistir prije početka rada, a sve to staviti, a ginekolozi su sto posto sigurni u svoju korist, ali sada se situacija promijenila.

Ipak, mnogi liječnici i većina žena u radu još uvijek preferiraju takav postupak. Prije svega, zbog higijenske strane problema.

U procesu pokušaja, intestinalni sadržaji u gotovo svim slučajevima defekiraju, što nije osobito ugodan trenutak za medicinsko osoblje ili samu trudnicu. Štoviše, često strah od ovog "prljavog" ishod može spriječiti ženu koja se trudi od marljivog guranja, što značajno komplicira proces klanova.

Druga točka u korist klizme prije poroda - crijeva nakon ovog postupka za neko vrijeme ostaje prazna, što uvelike olakšava majku novorođenčeta izleta u kupaonicu, pogotovo ako je postalo neophodno šivanja.

Osim toga, nepostojanje izmeta u rektumu olakšava prolazak djeteta u području zdjelice, bez stvaranja dodatnih barijera za njega.

Istina, neke studije sugeriraju da ako žena ima normalnu stolicu tijekom dana prije porođaja, rizik od poteškoća za dijete bio je skoro smanjen na nulu. Druga stvar, ako je žena u trudovima pati od opstipacije i u lumen crijeva sadrži čvrstog stolica - U takvoj situaciji pozira klistira je obavezno.

Bez sumnje, sada žena u radnoj snazi ​​ima sposobnost odbiti takav postupak, iako to uopće nije činjenica da se liječnik slaže s njezinom odlukom. Međutim, ako žena ne dopušta mogućnost klistiranja, trebali biste to unaprijed raspraviti sa svojim liječnikom.

Međutim, u ovom slučaju, to je vrijedno s obzirom kako labav i ugodno će se osjećati tijekom poroda, znajući o vjerojatnosti takvog zbunjenosti.

Praktičari čišćenja crijeva prije porođaja trebali bi zasebno razjasniti ovaj problem sa svojim ginekologom. Možda u bolnici, gdje će roditi, takvi postupci više se ne prakticiraju. U tom slučaju, trebali biste se složiti s medicinskim osobljem ili staviti klistir kod kuće prije nego što odete u rodilište.

Ovdje ćete naučiti kako pravilno gurati tijekom poroda.

Slijedimo pravila!

Ako se trudnica odlučila u korist klistir prije porođaja, mora znati točno kako se taj postupak provodi. U nekim slučajevima, klistir se stavlja izravno u rodilište ako je željena majka.

Ako se u odabranoj bolnici za majku čišćenje crijeva ne izvodi prije isporuke, matična majka može to učiniti i prije odlaska u rodilište. Iako je ovaj postupak vrlo jednostavan, preporučuje se unaprijed razgovarati sa svojim ginekologom.

Kako napraviti klistir? Enema treba učiniti na početku rada. U slučaju pokušaja ili značajnog otkrivanja cerviksa takav je postupak zabranjen.

1,5-2 litara tople vode ulijeva se u Esmarchovu čašu (temperatura mora biti oko 37 stupnjeva), a zatim se otpusti neka voda kako bi izbacili sav zrak iz cijevi. Zatim je zdjelica suspendirana na visini od oko 1 metar iznad ravnine na kojoj laže. Dalje, vrh se razmazuje s vrhnjem, vazelinom ili sapunom i ubrizgava u anus.

U prvoj minuti postupka treba se pojaviti osjećaj crijevnog punjenja i ako se to ne dogodi, treba se promijeniti smjer vrha. Duboko disanje i stroking abdomen pomoći će smanjiti nelagodu od punine crijeva i donekle smanjiti nagon.

Nakon što je voda u zdjelici gotova, potrebno je osigurati da zrak ne ulazi u crijeva. Neposredno nakon postupka, možete otići do toaleta. Ako trudna majka vjeruje da joj je potrebna ponovljena klistir, možete izvršiti sljedeći postupak 30-40 minuta nakon prve.

Treba napomenuti da oni koji će sami staviti klistir trebali bi najprije razgovarati o ovom postupku sa svojim liječnikom. U svakom slučaju, izbor se često prepušta majci koja mora biti vođena, prije svega, njezinim željama, fiziološkim i psihološkim potrebama.

Možete grožđa trudna ili ne, saznat ćete u našem članku.

I ovaj članak govori o pobačaju u ranoj fazi.

Enema prije porođaja

Prije nekoliko godina, sve žene u radu dobile su klistir prije porođaja. Osim ako je žena brzo rodila, tada nije mogla doći do ovog intimnog trenutka zbog nedostatka vremena. Mnogi primipari nisu ni znali da su morali podvrći čišćenju crijeva u bolnici. I danas, sve više žena razmišlja o postupku koji ih čeka unaprijed, ponekad se bojeći čak i više od borbi i samih pokušaja.

Postavljanje klistir prije porođaja više nije obavezno. Ginekolozi su mnogo promijenili i promijenili mišljenje, a provedene su i neke studije. I pokazalo se da smo u velikoj mjeri pogriješili o prednostima klistir prije porođaja. Međutim, daleko od svih rodilišta i žene u radnoj snazi ​​odbijaju je, a postoje i razlozi za to. Znači stavite klistir prije rođenja ili ne?

Pro i kontra

Uvodljivost klistirka prije porođaja nije prethodno opisana: opstetri i ginekolozi bili su sigurni u svoje neporecive prednosti. Ovo je prije svega higijenska strana problema. Tijekom pokušaja, sadržaj crijeva u gotovo 100% slučajeva defekira, a to se ne može nazvati ugodnim trenucima niti za medicinsko osoblje niti za majku. Štoviše, strah od "prljavog" ishod može spriječiti ženu da gura marljivo, što ni na koji način ne koristi proces rođenja. Drugi očigledan čišćenje je taj da će crijeva ostati prazna čak i prvog dana nakon isporuke (ako ne jedete tjesteninu odmah s mesnim okruglicama), a to će uvelike olakšati život u wc-u novopečene majke, ako je ukrašena.

Odsutnost izmeta u rektumu olakšava napredovanje glave djeteta u području zdjelice, bez stvaranja dodatnih prepreka u obliku brtvila. Istina, nedavne studije pokazuju da ako je žena defekirao tijekom posljednja 24 sata, tada je takav rizik smanjen na gotovo nulu. Druga stvar je kada žene u radu trpe od konstipacije i očvrsnute fekalne mase se osjećaju u lumenu debelog crijeva - u ovom slučaju, klistir prije porođaja je obavezan.

Bonus recepta klistir prije porođaja može se smatrati sposobnošću toniranja maternice, tj. Stimulirati kontrakcije i intenzivirati generički proces.

Osim toga, vrlo važan čimbenik smatra se visokim rizikom zaraze bebe u slučaju kontakta s majčinim izmetom. Međutim, moderni ginekolozi zapadne zemlje opovrgavaju tlo takvih zabrinutosti. Danas se vjeruje da je sa svim higijenskim mjerama tijekom rada, rizik od infekcije novorođenčadi je minimalan. Štoviše, postoji mišljenje da se nakon klirensa povećava.

Enema prije porođaja: trebate li to?

Nakon prijama u bolnicu, većina naših sunarodnjaka prolazi kroz obvezne postupke, uključujući klistir prije porođaja. Nisu svi pacijenti zdravstvenih ustanova razumjeli zašto je to neophodno. Ovo postavlja razumno pitanje - koliko je to potrebno za klistir prije rođenja?

Studije su provedene u Sjedinjenim Državama koje su pokazale da klistir ne utječe na trajanje rada. Iskustvo pokazuje da kontaminacija tekućim sadržajem crijeva nakon klistir može biti značajnija i teže ukloniti nego bez njega. Pražnjenje crijeva događa se malo prije potpunog rođenja glave, još uvijek samo kada je njezina erupcija u proizvodnom razdoblju. Posljedično, kontakt djeteta s fekalom je isključen, podložno osnovnim higijenskim mjerama. U tom razdoblju žena je u pravilu na ginekološkoj stolici, a sve što se izlijeće tijekom porođaja (amnionska tekućina, krv, urin) ulazi u pladanj, što je obvezno. Ako se to dogodilo, tijekom rođenja se dogodio pokret crijeva, a izmet pada u istu pladanj. Sukladno tome, zagađenje rodblocka se ne pojavljuje. Istina, moramo priznati da će ovo dodati osoblju.

Treba napomenuti da još uvijek postoje situacije u kojima je klistir prije porođaja stvarno potreban, na primjer, s gustom stolicom u rektumu, što može biti rezultat zatvora.

U velikom broju rodilišnih bolnica u civiliziranim zemljama, već su napustili prakticiranje obveznih klistera prije porođaja. U brojnim roditeljskim domovima u našoj zemlji, oni su također počeli tretira nesklonost žena u radnoj snazi ​​kako bi bila više podvrgnuta ovim manipulacijama. Ali, nažalost, osoblje domaćih bolnica za majčinstvo ne ide uvijek prema pacijentima pa ćemo čitateljima dati neke savjete:

 • 1. Nemojte se ustručavati i pokušajte unaprijed raspraviti o "osjetljivom" pitanju s osobljem porodničke bolnice. Moguće je da ćete se upoznati, osobito ako rađate na komercijalnoj osnovi.
 • 2. Možda se jednostavno slažete o tome što ćete učiniti klistir prema svim pravilima kod kuće, a pitanje će biti riješeno. U ovom slučaju, trebat će vam poznavanje pravila postavljanja klistir.

Pravila za self-klistir prije porođaja

Postupak za klistir se provodi u početnoj fazi rada. S značajnim otkrivanjem cerviksa, a još više u pacijentovom razdoblju, klistir nije postavljen (uključujući i one bolnice gdje je ovaj postupak obvezan kada žena ulazi u rad). Morat ćete kupiti šalicu Esmarch1 u zdjelici u ljekarni - spremnik za gumu od 1,5 do 2 litre. Tijekom postupka, žena leži na svojoj lijevoj strani ili stoji na svim četveronožama, s laktovima podupirao. Izlijte 1,5 litara tople vode u šalicu Esmarga (temperatura ne smije biti veća od 37 ° C), ispustite malo vode kako biste izbacili zrak iz cijevi. Objesite šalicu na visini od 1 - 1,5 metara od aviona na kojem ležiš. Podmažite vrh s vazelinom, krema za bebe ili sapunom. Nakon što počnete napraviti klistir, u prvoj minuti treba postojati osjećaj ispunjavanja intestina. Ako se to ne dogodi, promijenite položaj vrha. Smanjite nelagodu od punine crijeva i smanjite potrebu za stolom pomoći će duboko mirno disanje i stroking abdomen. Pobrinite se da na kraju vode u kremu zrak ne ulazi u crijeva. Punjenje crijeva, odmah možete otići do toaleta. Ako mislite da vam je potrebna ponovljena klistir, to možete učiniti u roku od 30-40 minuta, kada ste sigurni da je voda iz prethodnog klizme potpuno ispražnjena.

Imajte na umu da ako ćete sami davati klistir prije rođenja, jako se preporučuje da se najprije savjetujete sa svojim liječnikom.

Je li potrebno napraviti klistir neposredno prije porođaja?

U očekivanju pojave djeteta, buduća mama često misli o nadolazećem rođenju. Ima puno zabrinutosti, uključujući pripremu za porođaj i daljnju brigu o djetetu. U procesu planiranja trudnoće i porođaja, morate uzeti u obzir svaki detalj. Pri planiranju trudnoće, majke često idu na IVF i naknadno se rađanje provodi uz pomoć epiduralne anestezije.

No, čudno, mnogi se ne bore ni epidurals ili nadolazeće kontrakcije, ali jednostavan i bezopasni higijenski postupak, koji se zove "klistir prije rođenja", najviše plaši trudnice. Što je klistir - nužnost ili relikt? Kako se rađaju, što bi trebalo biti priprema za porođaj? Što je trening borbe ili takozvane lažne borbe?

Mladi uvijek imaju puno pitanja o budućim rađanjima i naravno o klistrama. Pokušat ćemo odgovoriti na najviše goruće i relevantne zahtjeve.

Je li klistir potreban i da li se uvijek radi prije početka rada?

Klistir za čišćenje je 1-2-litarska infuzija vode kroz anus. Postupak možete obaviti u bolnici ili sami. Ali ako je trudnica teško nositi sami, možete upotrijebiti pomoć bliskih ljudi.

Prije je klistir bio strogo principijelan, ali danas više ne zahtijeva njegovo obvezno držanje, budući da upotreba klistirka izaziva veliko pitanje u porodu. Pitanja o tome hoće li provesti postupak ili ne najčešće odluče samu ženu.

Tijekom niza istraživanja ustanovljeno je da klistir ne utječe na generičku aktivnost. Štoviše, klistir se već smatra prekomjernim, krši prirodne procese tijela. Primijetili smo da je žena koja je radila prije rođenja potpuno ispraznila tijelo s stolca.

To se događa pod utjecajem snažnog oslobađanja hormona koji prethode porodu. Majke velikih obitelji znaju da su labav stolice znak predstojećeg rada.

Glavnu ulogu igra majčinska bolnica u kojoj ćete roditi. Ako je maternistička bolnica moderno, onda u ovom slučaju neće biti problema s odbijanjem klistir.

Ali s obzirom na pro i kontra, bolje je napraviti čišćenje klistir.

Je li ozlijeđeno napraviti klistir prije poroda

Uglavnom, za trudnice, klistir prije porođaja nije bolan ili opasan postupak, osim ako nema hemoroida. Stoga, tijekom trudnoće, klistir može biti učinjeno kod kuće, neposredno prije rođenja.

Daju li klistir prije porođaja?

Ako postoje problemi s crijevima, potrebno je napraviti klistir, i nije važno je li to prije rođenja, no najbolje je to učiniti unaprijed.

Ako je želudac već vrlo nizak i proljev je počeo, onda je vrijeme da se roditi.

Prije svega, čišćenje klistir nije samo očistiti rodni kanal i olakšati porođaj. No, na samom početku radne aktivnosti, čišćenje klistir oslobađa maternicu od pritiska prelijevajućih crijeva.

Zašto klistir i zašto klitoris prije porođaja

Što se tiče pitanja kliništa trudnica prije porođaja, postoji mnogo mišljenja, uzroka i suprotnosti.

Da biste shvatili zašto napraviti klistir neposredno prije poroda, trebate znati razloge za obavljanje ovog postupka.

Navedite glavne razloge postupka.

 1. Higijena. Tijekom prolaska djeteta kroz rodni kanal, kontakt djeteta s izmetom nije isključen. Dijete može doći u dodir s majčinim izmetom i pokupiti neke infekcije, budući da crijevna flora ima ne samo korisne, već i bakterijske uzročnike bolesti. A ako majčino tijelo, koje ima dobre imunitete, bez poteškoća bori s patogenim bakterijama, onda slabi imunitet djeteta jednostavno se ne može nositi s napadajućim bakterijama. To je glavni razlog zašto i zašto klitoris prije porođaja.
 2. Zdrava flora. Zdravu floru koja okružuje fetus tijekom rođenja najvažniji je aspekt budućeg zdravlja. Takva flora je bakterija majke koja je "izvorna" sfera za bebu. Zato je dijete smješteno u blizini dojke majke.
 3. Oslobođenje rodnog kanala. U procesu majčinog rada, vrlo je važno osigurati fetus maksimalnu slobodu kretanja duž uskih predaka. To se posebno odnosi na žene koje pate od zatvora. Čisto crijevo doprinosi bržem završetku bolnog generičkog procesa, jer ništa ne sprječava ispravan pokušaj žene u radu. Ovo je odgovor na pitanje je li klistir potreban prije porođaja.

Trebam klistir prije porođaja

Odgovarajući na pitanje je li žena potrebna prenatalni klistir, to možemo reći
Bolje je napraviti klistir prije nego što roditi da pomogne ženi u svom radu. Enema će olakšati proces i zaštititi ženu od mogućih problema. Liječnik koji kontrolira spremnost rodnog kanala, bolje je vidjeti akcije djeteta, na čije je svjetlo vrijeme da se rodi.

Tvrdimo li trebate napraviti klistir prije porođaja, i da li je ovaj postupak potrebno nekoliko dana ili s prenatalnim kontrakcijama, definitivno možete reći o velikim prednostima klistir prije porođaja. Iznimke su slučajevi kad je potrebno očistiti crijeva na neki drugi način.

Moram li napraviti klistir prije porođaja?

Kažu da nema čuda na svijetu. Najčudesnije čudo je začeće i rođenje djeteta. Kako je divan osjećaj razumijevanja da će se beba uskoro roditi i koliko je zastrašujuće postaje neposredno prije rođenja. Postoji panika, počele su takve misli: kako će se roditi, kakvu će ruku, gdje da ga stavi, da ga dodirnu. Ima puno senzacija i svi su emotivni. Kada žena stigne u bolnicu, medicinsko osoblje mora staviti klistir. Ovo pravilo bilo je jednom u svim bolnicama. Sada je mišljenje liječnika otišlo malo. Neki liječnici vjeruju da još uvijek ima klistir prije porođaja, drugi kažu da se tijelo čisti prije odgovornog vremenskog razdoblja - rođenja djeteta.

Enema prije porođaja. Da ili ne?

Već dugi niz godina praksa presijecanja bila je obavezna procedura. Slažem se o ovoj ženi koja radi ili ne, nitko nije bio zainteresiran.

Prije nego što je dijete rođeno, pluta odlazi od žene, postoje kontrakcije. Majka koja se bori radi napora da se dijete izvuče. Uz sve to, postoji pritisak na crijevima. Kada dođe vrijeme za porođaj, mišići tijela tijesno se zatežu i kada dijete napusti, crijeva također prazne.

Enema, napravljen u prenatalnom vremenu, ne jamči potpuno oslobađanje crijeva. Stoga, tijekom porođaja, još se javlja pokret crijeva. Najčešće se oslobađanje crijeva može pojaviti zbog činjenice da je razdoblje grčenja bilo puno vremena.

Pokrete crijeva pojavljuju se tijekom prolaska djetetove glave. U blizini mjesta (stolica, klupa) su medicinski instrumenti, među kojima je i pladanj. Otpušteni izmet brzo se uklanjaju, a kada dijete izlazi, njegov kontakt s crijevnim izmetom je nemoguć. Opstetričari i ginekolozi spremni su za takve posljedice, jer je to prirodan proces, a to se događa vrlo često.

Zašto klitoris prije porođaja?

 1. Majka koja nije puštala crijeva, ne može normalno gurati jer stalno misli da će se sramiti. Vrlo je psihoaktivna.
 2. Iz istog razloga neophodno razdoblje može biti poremećeno.
 3. Ako učinite kremu klistir, tonira maternicu. Postoji poboljšan proces rada, porođaj je malo lakši.
 4. Količina izmeta u crijevima može značajno inhibirati izlazak djeteta izvana.
 5. WC. Ovo je zastrašujuće misliti nakon poroda. Pogotovo kada se na prazninu nameće unutarnja ili vanjska šavova. Uz prethodnu klistir, taj se strah ne pojavljuje. Jer toalet želi ići 2 ili 3 dana nakon pojave djeteta.

U našem svijetu sve se istražuje i dijagnosticira. Zato su ove činjenice podvrgnute temeljitom ispitivanju. Američki liječnici započeli su proces praćenja žena u radu koje su dobile klistir i za žene koje nisu. I nakon višegodišnjeg iskustva, zaključili su da klizanje ne može biti učinjeno budućoj ženi u radu.

Ta se tvrdnja objašnjava činjenicom da kada trudnice trudnice postaju češće, cijeli mišićni sustav tijela, kao i crijeva postaje napet. Tijelo će se očistiti i pripremiti za porođaj. Ovdje medicinsko osoblje nadgleda samo prirodni prenatalni proces. I tolike rodiljne bolnice napustile su postupak klistiranja. Prije porođaja, žena može dobiti informacije o tome je li ona dobila klistir prije isporuke, od liječnika ili primalje u ovoj dvorani.

Intestinalni postupak čišćenja

Uglavnom ovo pitanje se daje ženama koje rađaju svoje prvo dijete. Te žene u radu koji već imaju djecu nemaju takva pitanja. U većini slučajeva već su prošli.

Enema je jednostavan postupak. Da bi se oslobodio crijeva, rektum se napuni toplom vodom. U osnovi, klistir se obavlja od strane medicinskog osoblja. Ako je ženski cerviks čvrsto otvoren, porođaj je počeo, klistir je zabranjen.

Kako se klizanje prije porođaja?

U rodilištu, žene u radnoj dobi dobivaju generičku košulju, ili bi trebala nositi sterilno čistu prirodnu odjeću od tkanine. To se provodi u posebno dizajniranoj prostoriji za postupke. Žena leži na lijevoj strani, povlačenjem donjih udova u trbuh. Nakon potpunog opuštanja mišića u anusu, stavite vrh, podmazanu vazelinastu tvar. U rektumu ulijte 1,5 litara vode. Nakon toga, potrebno je "trpjeti" oko 15 minuta.

Nakon što je žena otišla na zahod, podvrgnuta je obveznom liječničkom pregledu. Zašto? Liječnik pregleda i proučava položaj bebe, što govori maternicu i vrat, i sluša beba srca. Ako je cerviks dovoljno otvoren, trudna majka se premješta u prenatalnu sobu. U nekim je slučajevima postupak vrijedan ponavljanja.

Enema ne može:

 • u slučajevima individualne predispozicije tijela;
 • u slučaju postojećih patologija;
 • ako postoje problemi s fetusom ili maternicom:
 • na zidovima plemenske dvorane, kad je već počeo porođaj.

Neke žene, same ili propisane od strane liječnika, oslobađaju debelo crijevo prije rađanja na druge načine. Uz pomoć posebnih svijeća, kao i lijekova. No, takvi agensi ne oslobađaju debelo crijevo od izmeta. Ipak, potrebno je uzeti u obzir činjenicu da je klimatizacija stimulator kontrakcija, što uvelike smanjuje generičko vrijeme.

Enema kući

Mnogo žena zbog vlastitih razloga zbog nepovjerenja liječnika ili drugih razloga čini klistir kod kuće. Postavlja se pitanje: kako napraviti klistir prije porođaja? Čak i uz sve nepovjerenje medicinskog osoblja, ne preporuča se napraviti klistir prije rođenja na vlastitom kod kuće bez prethodnog savjetovanja s ginekologom, to može nepovoljno utjecati na prenatalnu aktivnost tijela. Ali ako vaša trudnoća prolazi bez ikakvih abnormalnosti i patologija, a liječnik vam nije zabranio da napravite klistir, a tijekom postupka morate poštivati ​​sljedeća pravila.

Enema prije rođenja kod kuće nema razlike u bolničkom postupku.

Za klistir kod kuće, trebat će vam šalica Esmarch.

 1. Kod kuće trebat će vam šalicu Esmerga (popularno nazvana - bočica s toplom vodom).
 2. Ova posuda je potrebna za ispunjavanje vode 37-38 stupnjeva.
 3. Bilo bi sjajno ako dodate malo soli ili slabe kamilice na ovu vodu.
 4. Rukohvati ručku vazelina.
 5. Suspendirati zdjelu s vodom i otopinom na visini od 2 metra.
 6. Žena bi trebala leći na lijevoj strani ili stajati na poziciji "psa".
 7. Ispustite malu količinu vode. To je učinjeno kako bi se spriječilo ulazak zraka u crijeva.
 8. Stavite vrh u anus.
 9. Buduća majka će osjetiti kako voda ulazi u njeno tijelo. Ako se to ne dogodi, to znači da je vrh umetnut neispravno, potrebno ju je ispraviti.
 • Kako biste izbjegli neugodne osjete, morate se opustiti do maksimuma (pravilno disanje će vam pomoći).
 1. Nakon što ste imali vremena (15-20 minuta), trebate imati vremena doći do toaleta.

Postoje znakovi u kojima je jasno da je vrijeme i trebate obaviti klistir:

Izdana zastoj u prometu tijekom trudnoće ukazuje da je vrijeme staviti klistir

 • Trbuh dolje;
 • Postoji znak prvog neznatnog djelovanja;
 • Cork je izašao.
 1. Prije upotrebe potrebno je kuhati šalicu Esmarkha.
 2. Upućivanje klistirki zahtijeva pomoć voljene osobe.

zaključak

Moram li napraviti klistir - slučaj svake žene. Ovo je čisto pojedinačna stvar danas. Ali, prije nego što kažete ne, trebali biste malo razmišljati, čitati, razgovarati s liječnikom koji može objasniti sve prednosti i nedostatke. Klistir u bolnici ne nosi nikakvu štetu, osim male nezgode.

Ako je žena potpuno zdrava, ona nema nikakvih nasljednih ili kroničnih patologija, trudnoća nastavlja bez odstupanja, onda je vrijedno nadati se da će tijelo sama osloboditi put za bebu i ukloniti prepreke od debelog crijeva. Ako i dalje odlučite pomoći svom tijelu da riješite prekomjernu količinu, trebate povjeriti medicinsko osoblje koje će pažljivo provesti cijeli postupak ili provesti postupak prije rođenja kod kuće (ne zaboravite da se prije toga morate posavjetovati sa svojim ginekologom).

Ali čak i ako se tijekom rođenja nešto dogodi, što budućnost majka ne želi i neugodno, apsolutno se ne treba posramiti zbog toga što je to prirodni fenomen, a najvažnije i jedino što treba razmisliti u ovom trenutku je dugo očekivani susret majke s njom novorođenče.

Je li zarez neophodan prije rođenja?

Mnoge žene zapažaju da nekoliko sati prije pojave jakih kontrakcija pojavljuje se neotivirana relaksacija stolice. To je "prirodno" tumačenje klistir za uspješne rađanje, a opstetrički-ginekolozi su samo "naučili iz iskustva.

Klizanje za čišćenje stavlja se prije prirodnog porođaja i operativnog rada, a uoči rada:

 • "Oslobađa prostor u zdjelici." Prekoračenje i mokraćnog mjehura i crijeva otežava razvoj fetusa.
 • Potiče kontrakcije. Živčani završetak koji se približava maternici istovremeno će se povezati s pleksusima koji su odgovorni za funkcioniranje rektuma i mokraćnog mjehura. Stoga, čišćenje klistir, nadražuje crijeva, stimulira kontrakcije maternice, nakon što se povećavaju, cerviks se otvara brže.
 • To je estetskija u porođaju. Već u sobi za dostavu na stolici, glava fetusa ispunjava cijelu sakralnu šupljinu. Ako je u ovom trenutku rektum prepunjen fekalne mase, tada ih glava mehanički istiskuje. To može dovesti do onečišćenja polja gdje se dijete rodi, a to je neugodno za majku i osoblje.
 • "Pomaže" tijekom operacije. Ako žena obavlja klistir uoči carski rez, onda je vjerojatnost da će crijeva biti natečena i da će "ometati" ispunjavanjem cijele kirurške rane je manje.

Činjenice protiv klistirka:

 • Studija u Sjedinjenim Američkim Državama pokazala je da njegova uporaba ne smanjuje trajanje rada.
 • Sjekiru izmeta na rođenje glave pojavljuju se ranije, tako da babica uspije ukloniti pladanj i staviti novi ili prekriti stolicu sterilnom pelenijom. Stoga dijete nije u kontaktu s biološkim masama, a rođena soba nije kontaminirana.
 • Puno crijevo ne ometa uvijek, kao što je naznačeno operacijama koje se obavljaju na hitnoj osnovi bez prethodnog klistiranja.
 • Enema može dovesti do konstipacije nakon poroda, osobito nakon operacije, što može izazvati pogoršanje hemoroida.

Većina liječnika i dalje preporučuje ovaj jednostavan i siguran postupak. Ako je žena neugodno ili ga ne želi provesti u bolnici, možete koordinirati njezino izvršenje kod kuće.

Enema je jednostavna procedura, nije popraćena nikakvim komplikacijama, to ne uzrokuje štetu. Međutim, nelagoda tijekom punjenja crijeva s fiziološkom otopinom, a zatim tijekom "brze" pražnjenja može se pojaviti u sljedećim slučajevima:

 • ako se u vrijeme ženskih hemoroida pogoršalo;
 • tijekom egzacerbacije kolitisa, sigmoiditis - upala donjeg crijeva.

Ne izvodi se u sljedećim slučajevima:

 • ako žena ulazi u period pijenja - jednostavno nema vremena za njezino držanje;
 • ako postoji sumnja na krvarenje, možete pogoršati situaciju i izgubiti vrijeme.

Enema se stavlja odmah nakon prijema, pregleda i razgovora s liječnikom kada postane jasna situacija u smrtnosti. Ako je planirano porođaj, a zatim uoči prijenosa od patologije do rodne sobe. Babica hitne pomoći obavlja manipulaciju u posebnoj sobi gdje se nalaze kauč, WC i tuš. Slijed djelovanja je sljedeći:

 1. Trudnica se mijenja u košulju, gumene papuče i ogrtač.
 2. Pristaje na kauč na lijevoj strani i uklanja desnu stražnjicu.
 3. Babica uzima vrh iz već pripremljenog sustava (Esmarchova šalica, povezana gumenim crijevom s posebnim vrhom, može biti jednokratna ili višekratna) i podmazuje ga vazelinovim uljem.
 4. Ušla je u anus 3-5 cm.
 5. Otvara sustav, dok topla slanost ulazi u crijeva. Obično oko 1-2 litre.
 6. Čim žena više ne može držati vodu, primalja uklanja savjet i šalje trudnicu na zahod. Pa, ako nakon uklanjanja vrha ispada da držite tekućinu 7-10 minuta.
 7. Zadatak žene je osloboditi crijeva od vode i izmeta što je više moguće. Nakon toga morate uzeti higijenski tuš.

Obično je potrebno oko 3-40 minuta da se izvrši klistir sa svim postupcima.

Sami možete napraviti klistir, ali mnogo je lakše ako netko pomaže (otvorite slavinu na crijevu kako bi tekućina ušla u crijevo, a zatim ga zatvorila). Slijed akcija tijekom klistir prije porođaja kod kuće je isti. U unaprijed morate kupiti sljedeće:

 • šalica Esmarkh je spremnik za gumenu tekućinu;
 • gumena crijeva koja se pridruže;
 • vrh koji treba ubrizgati u rektum.

Umjesto vazelinovog ulja, možete koristiti kremu za bebe, sapun ili drugu neutralnu uljnu tekućinu. Objesite spremnik na visinu od 1-1,5 metara.

Slijed djelovanja je sljedeći:

 1. Napunite šalicu Esmarga toplom vodom (oko 30 stupnjeva) u količini od 1-1,5 litara.
 2. Ispustite tekućinu za uklanjanje zraka iz sustava i zatvorite slavinu.
 3. Položite poziciju na lijevoj strani i umetnite podmazani vrh. Možete ga držati u položaju koljena.
 4. Otvorite slavinu.
 5. Čim se odmakne sva voda iz spremnika, trudnica bi, ako je moguće, trebala leći 7-10 minuta, a zatim se može doći do toaleta.
 6. Na kraju morate uzeti higijenski tuš.

Ako tijekom uvođenja tekućine dođe do neugodnih osjeta, preporučuje se smanjenje protoka vode, duboko udisanje i često i udisanje trbuha. Odmah postoji želja za toaletom, ali morate čekati kad je želja nepodnošljiva.

Lijek Microlax može zamijeniti klistir. Kombinacija njegovih komponenti pomaže brzo i točno pražnjenje rektuma, čak iu slučaju prisutnosti guste stolice u njemu. Mikrolaks se mogu koristiti prije porođaja umjesto klistir - to je siguran lijek koji ne ulazi u sustavnu cirkulaciju, dajući samo lokalni učinak.

Žena može samostalno obavljati takav mikrocliber prije ulaska u maternicu ili već u zdravstvenoj ustanovi. No, postoji samo jedan opomeni: ako Microlax stavite puno prije rođenja, tada će rektum imati vremena da se ponovno napuni tijekom tog vremena, plus vrijeme provedeno na rad. Zbog toga će njegova učinkovitost biti niska.

Pročitajte više u našem članku o klozi prije porođaja.

Pročitajte u ovom članku.

Trebam klizanje za čišćenje prije porođaja

Postoji mnogo postupaka u domovima za majčinstvo, koji na prvi pogled nisu od osobite važnosti. Među njima je i klinička čistačica prije porođaja, koja je, prema mnogima, "relikt" i nije nužno isto kao i postupak brijanja kose iz vanjskih genitalija.

U stvari, mnoge žene primijetiti da nekoliko sati prije nastupa intenzivne kontrakcije pojavljuje neotmotivno opuštanje stolice. Ovo je "prirodno" tumačenje klistir za uspješno rođenje, a ginekolozi su samo "naučili", jer rad i rođenje djeteta nisu uvijek bez komplikacija, a često je i proces rađanja zbog stanja žene ili fetusa.

Čišćenje klistir se izvodi prije prirodnog porođaja i prije operacije, a obavlja sljedeće funkcije uoči rada:

 • "Oslobađa prostor u zdjelici." Tijekom rada, glava fetusa kreće se do izlaza male zdjelice. Ispred mjehura, iza - rektuma. Prelijevanje jednog i drugog "fiziološkog rezervoara" sprječava translacijsko kretanje fetusa.
 • Posebno, na primjer, ako žena pati od zatvora i stolica je vrlo gusta u rektumu. S ciljem stvaranja prostora u zdjelici žene u radu uvijek ih podsjećaju na potrebu ispuštanja mjehura.
 • Potiče kontrakcije. Živčani završetak koji se približava maternici istovremeno će se povezati s pleksusima koji su odgovorni za funkcioniranje rektuma i mokraćnog mjehura. Stoga, čišćenje klistir, nadražuje crijeva, potiče kontrakcije maternice. To se dobro vidi u praksi - kod žena, nakon klistiranja, kontrakcije se povećavaju, cerviks se otvara brže.
 • To je estetskija u porođaju. Tijekom rođenja fetusa, već u dvorani na stolici, glava fetusa ispunjava cijelu sakralnu šupljinu. Ako je u ovom trenutku rektum prepunjen fekalne mase, tada ih glava mehanički istiskuje. To može dovesti do onečišćenja polja gdje se dijete rodi. A druga strana nije sasvim estetska.
 • "Pomaže" tijekom operacije. Ako žena obavlja klistir uoči carski rez, onda je vjerojatnost da će crijeva biti natečena i da će "ometati" ispunjavanjem cijele kirurške rane je manje.

Postoje dokazi da je uporaba klistirka uoči porođaja stvarno ne vrlo koristan postupak. Evo nekoliko činjenica:

 • Studija u Sjedinjenim Američkim Državama pokazala je da uporaba čišćenja klizme prije rođenja u bolnici ne smanjuje trajanje rada.
 • Sjekiru izmeta na rođenje glave pojavljuju se ranije, tako da babica uspije ukloniti pladanj i staviti novi ili prekriti stolicu sterilnom pelenijom. Stoga dijete nije u izravnom kontaktu s biološkim masama, a rođena soba nije kontaminirana.
 • Ako klistir nije izvršen uoči operacije, to nije znak da crijeva "ometaju". To potvrđuju one operacije koje se obavljaju na hitnoj osnovi bez prethodnog klistiranja.
 • Enema može dovesti do konstipacije nakon poroda, osobito nakon operacije, kada je potrebna prehrana za prvi dan ili dva. To može izazvati pogoršanje hemoroida.

Zašto i kako napraviti klistir prije porođaja?

Ako je trudnoća i radosna i malo uzbudljiva razdoblja u životu svake žene, tada se, kao vrijeme rođenja, ostale emocije sve češće pojavljuju.

Buduća majka počinje se brinuti, razmišljati o tome kako će se roditi njezina beba, neki čak i osjećati strah i paniku, očekujući bolne kontrakcije, mnogo sati rađanja, pauze i druge moguće posljedice.

Međutim, to nije samo ono što se plaši, jer ima i puno neugodnih postupaka, bez kojih proces isporuke nije potpuna. Jedan od njih - klistir za čišćenje crijeva prije porođaja.

Nužnost ili relikt prošlosti: zašto i kada treba dati klistir prije porođaja?

U stvari, čišćenje umjetnog crijeva s klistvom smatra se obveznim prenatalnim postupkom samo u post-sovjetskim zemljama, jer liječnici u Europi i Americi ne inzistiraju na njegovoj primjeni u bolnicama za majčinstvo, pa čak i percipiraju klistir kao atavizm od prošlog stoljeća.

Osim toga, to ne utječe na proces i trajanje rada, a isključivanje neželjenog kontakta novorođenčeta s izmetom može, promatrajući osnovne higijenske mjere.

Da bi se izbjegle nepotrebne sumnje i strahovi, bolje je razumjeti izvedivost postupka i izmjeriti sve njegove prednosti i nedostatke. Čak i prije nekoliko desetljeća, liječnici stavljaju klistir sve žene u radu bez prekida, vođeni sljedećim argumentima:

S jakim pokušajima, žena neće moći kontrolirati sebe, a sadržaj crijeva će u svakom slučaju izaći prirodno. Često to postaje psihička barijera za majku, koja se boji i stidne od sličnog ishoda, što znači da se ne može usredotočiti na generički proces, malo truda itd.

Naravno, izmet će biti neugodan i medicinsko osoblje, koje će morati očistiti i staviti sve u red. Zapravo, jasno je da nitko ne želi obaviti dodatni posao, ali pod ginekološkom stolicom, na kojoj leži žena u radu, mora postojati poseban pladanj u kojem pada i urin, krv i amnionska tekućina koja teče tijekom porođaja. ako dođe do neugodnosti, onda neće biti ništa strašno u njemu, jer će i izmet biti tamo;

 • Nedvojbena prednost umjetnog čišćenja crijeva prije porođaja je fiziološka značajka vašeg tijela.

Toniranjem maternice, klistir će stimulirati kontrakcije i poboljšati proces rađanja;

 • Drugi argument u korist klistir može se smatrati činjenicom da je, nakon poroda žena, u pravilu vrlo bolno i teško otići u toalet.

Također morate dati klistir ili uzeti laksativ, pogotovo ako su postojale suze i šavovi, pa čak i takav pokret crijeva može biti na neki način spasenje;

 • Postupak će biti obavezan ako trudna majka pati od teških zatvor.

Zato liječnik u lumenu debelog crijeva može osjetiti stvrdnute fekalne maske - tada će ovi brtviti biti spriječeni u području zdjelice, a tijekom procesa porođaja nastaje dodatna prepreka.

Zapravo, prema mnogim liječnicima, žensko tijelo neposredno prije rođenja zna da treba očistiti, tako da možda nema potrebe za klistirom.

Protivnici umjetnih utroba također naglašavaju da takav postupak nije predviđen prirodom, a za vrijeme normalnog rada, čak i ako se defekira tijekom rada, bit će mnogo ranije nego što dijete kreće, tako da dijete nije u kontaktu s izmetom. Osim toga, nije neuobičajeno kada i nakon što se napravio klistir, razrijeđene ostatke izmet su još uvijek puštene tijekom pokušaja.

Dakle, ako prije nego što su sve žene u radu bile prisiljene staviti klistir (jedini izuzetak može biti brzu dostavu, početni pokušaji ili veliki otvaranje maternice), danas možete napisati odbijanje ovog postupka.

Možda, naprotiv, želite napraviti klistir, ali u rodilištu, bez svjedočenja, više se ne stavljaju - u jednoj riječi, morate saznati sve unaprijed i dogovoriti se o određenom rješenju tog pitanja.

Iznimke i kontraindikacije za trudnice

Za čišćenje klistir, postoje neke kontraindikacije u kojima je apsolutno nemoguće:

 • ako postoji opasnost za život majke ili djeteta;
 • u slučaju bilo kakve patologije fetusa ili placente;
 • kada se pupčana vrpca izvadi;
 • s prijetnjom puknuća maternice;
 • u akutnoj fetusnoj hipoksiji;
 • s preuranjenim odstranjivanjem posteljice;
 • u slučaju nekih bolesti gastrointestinalnog trakta kod žene.

U međuvremenu, valja istaknuti da, ako govorimo o planiranom carski rez, onda ćete imati klistir bez neuspjeha.

Čišćenje umjetnog crijeva (najmanje dva sata prije operacije ili ujutro na dan provedbe) smatra se standardnim postupkom prije operacije abdomena.

Postupak je uključen u pripremu za operaciju. Osim toga, dan prije ćete dobiti preporuke o prehrani i unosu tekućine.

Kako i kada zareza prije porođaja?

Enema će se staviti samo u početnu fazu rada. Ponekad se postupak provodi u WC-u, a ponekad iu odjelu.

 1. Medicinska sestra će pripremiti šalicu Esmarga (takozvani posebni gumeni enem).

Punjenje hladnom ili blago toplom (ne više od trideset sedam stupnjeva) kuhane vode (obično kapacitet šalice je jedna i pol do dvije litre). U ove svrhe može se koristiti kombinirana grijaća podloga.

Ponekad možete naći mišljenje da je umjesto vode bolje uzimati ljekovito rješenje bilja, na primjer, ona može biti farmaceutska infuzijom kamilice, no u bolnicama za majčinstvo još uvijek koriste vodu za postupak.

Osim toga, upotreba bilo kojeg lijeka (čak i biljnih infuzija) mora biti odobrena od strane vašeg liječnika.

 1. Prije nego što napravite klistir, medicinska sestra će istisnuti višak zraka kako ne bi ušao u crijeva.
 2. Žena će morati leći na lijevoj strani ili stajati na sva četiri.
 3. Da ne biste ozlijedili sluznicu i spasili ženu od neugodnih osjeta, vrh klistir je razmazan, možete uzeti vazelin ili krema za bebe.

Međutim, bol se i dalje može pojaviti ako žena ima microcracks na zidovima anusa ili hemoroida.

 1. Šalica Esmarch ili zdjela postavljena su na visini metra u odnosu na krevet / kauč.
 2. Polako i pažljivo žena dobiva klistir - medicinska sestra polako uvodi tekućinu u anus, stiskajući gumeni uređaj.
 3. Tijekom postupka preporuča se disanje ravnomjerno i duboko, možete napraviti lagane poteze na trbuhu.

Gotovo odmah, žena bi trebala imati osjećaj punine u crijevima.

 1. Kada se ubrizgava cijeli volumen tekućine, žena koja je u radnom procesu podignuta je i odvedena u zahod.

Obično se osjeća potreba za ispraznim crijevima za nekoliko minuta.

 1. Nakon postupka, liječnik mora pregledati pacijenta kako bi otkrio koji položaj je fetus, kako se cervix ponaša, itd. Kad se otvori, buduća majka prelazi u prenatalni odjel.
 2. Ako je potrebno, postupak će se ponoviti (ostavljajući tekućinu mora biti čista).

Međutim, potrebno je osigurati da je sve izašlo, pa je ranije uvedeno i za to ćete morati čekati ne manje od pola sata.

Uvodljivost i izvedivost postupka kod kuće

Ako ste sramežljivi ili nemate povjerenje medicinskom osoblju, sasvim je moguće napraviti klistir kod kuće.

Neke žene provode postupak sami zbog činjenice da u rodilištima, gdje rađaju, više ne daju enemas za majke, tako da čak možete olakšati život medicinskih sestara.

Međutim, unatoč jednostavnosti ovog postupka, bolje je unaprijed razgovarati o tome što ćete raditi kod kuće kod svog liječnika. Vaš ginekolog bi vas trebao upozoriti na sve kontraindikacije i podsjetiti da od trenutka početka pokušaja više nije moguće staviti klistir. Također, ne biste trebali imati rizik od brzine ili hitnih isporuka.

Obratite pozornost na znakove koji vam kažu da je vrijeme za postupak:

 • trbuh dolje;
 • kontrakcije počinju (iako prvo i slabe);
 • pluta se zatvara.

Esmarchova šalica može se kupiti u bilo kojoj ljekarni, ali kuhati je prije upotrebe.

Morat ćete biti vrlo pažljivi, djelovati brzo i skladno, tako da je bolje da vas netko iz vaše obitelji pomaže, jer je važno ne gubiti vrijeme i imati vremena za dolazak u rodilištu.

zaključak

Enema je daleko od najugodnijeg postupka, međutim, ako je potrebno prije rođenja, onda je bolje da to učinite kako se ne brinete o rođenju bebe. Umjetno crijevno kretanje ima svoje prednosti i nedostatke, kao i odbacivanje.

Odluka da vas odvede, ali prije toga se obratite svom liječniku i unaprijed saznajte sve potrebne informacije u bolnici. Neka vaše dijete bude lako i ugodno!

Enema prije porođaja kod kuće

Zanimljive rasprave

komentari

Nakon dugog zatvora, ovaj klistir u hitnoj sobi bio je raj za mene! Ali ono što mi se nije sviđalo bilo je brijanje.

Imam čudno, ali bez zatvora, naprotiv, idem 2-3 puta dnevno)

ali na štetu brijanja podupirem pogled, jednom u 4-5 dana sam se brijao kod kuće. Pa, to ne bi pokrenuti proces da se tako izrazim))) Ne sviđa mi se strašno kada TAM volossy, čak i ako mu je kratak, oni su me razljutilo))))

Otišao sam do jedne sesije „priprema za porođaj”, rekao Ginekolog kod kuće napraviti klistir, a onda odjednom kuća nije sve van, a na putu do bolnice, ako jako želite. Nemojte imati vremena za postizanje. Bolje je zamoliti nekoga u bolnici da to učini. Tamo djeluje medicinsko osoblje, oni bi trebali pomoći, to je učinjeno i za njih.

također istinito a zatim na putu do rodilišne bolnice neće se zaustaviti jako s trzajima i negdje potražiti grmlje ili toalet.

Čak i razmišljam o tome nemaju vremena.

Prvi put su to učinili u rodilištu, nema ničeg stolca i nema pacijenta, malo je neugodno. Bilo je kontrakcija svake 2 minute tijekom otvaranja 4 prsta, ali je rodila samo nakon 5 sati

hvala na odgovoru)

Ne bojim se klistir. samo ovdje je najstrašnija kuća za napraviti. što ako učinim nešto pogrešno.

Pa, ni ja to ne bih riskirao. Mislim da ako pitate, oni će vam pomoći.

Nikad nije napravio klistir. često prije rođenja, tijelo se čisti)

Upravo sam počela čišćenje, dva puta dnevno, a ponekad i ja tri puta)

Kad sam stigao u RD sa kontrakcija svakih 5 minuta i objavljivanje 7cm mi klistir, bilo je iskreno glupo imati na unitaz..no rodila struja kroz 4h. Moram reći da je klistir bolje. Tijekom pokušaja, rekao mi je da gurim u guzicu, kao da su zatvoreni, čak su mi rekli "kakao"!

oh, s takvim otkrićem bih se bojao rađati u toaletu, onda je bolje da skoči na stolicu

Kad sumnjam da sam jesti sireve), tako da je identitet stolice učinio malo, za njih nitko se nije smijao

i onda se smijati? po prirodi, tako izmislio. nije tako

Ako se voda preselila, otišao bih ravno u bolnicu na vašem mjestu! Također ne klistir, ja sam prva isporuka sebe napravio kod kuće, ali sve dok borba ode 9:00, crijeva ponovno napuni, a ja i dalje rađaju i, ispričavam se, kakao. Brzo sam uklonio sve za mene. Drugo rođenje bilo je brže, tako da nisam imao vremena učiniti ništa, niti klistir, niti rad u trudovima. Ono što ću učiniti ovaj put, ne znam, ali mislim da ću, ako nastupi dugo rođenje, zaroniti u bolnici.

to jest, ispada da je načelo klistirskih sredstava da izvede gotove fekalne mase?

i ako, naprimjer, sat vremena prije nego što je klistir pojeo, onda ova hrana može izaći samo na posao?

vjerojatno bolje kupiti samo u slučaju ove klistir i pogledati situaciju, bilo kod kuće da, ili u bolnici.

Pa, da, klistir čisti crijeva. Ako rodite biti sati 9-10, a za to vrijeme će se ponovno ispuniti!

Imamo ovu klistir mogu se pitati u bolnici i to učiniti sami!

onda imam smisla da napravim tu klistir ako je prvi rođenje, a malo je vjerojatno da će trajati 3 sata.

jer opet crijeva popunjavaju

Pa, moj klijent ima moju prvu kćer za sat vremena))) Ja bih uzimao klistir sa mnom, da sam ti i tamo, prema situaciji. Ako je crijeva vrlo puna, to će biti teško.

Odlučio sam da neću to učiniti doma.

au bolnici ću pogledati okolnosti

Ne bojim se klistirima)))

ali u maternici, nitko ne želi to učiniti.

samo želite klistir - i to sami, kao što je to

Također mislim tako))))) oni ne žele učiniti, neka ih uzeti

Pa, da, ne žele to učiniti - oni to ne rade, oni će to učiniti)))))

i mislio sam da je upravo sada da su prestali to raditi. ali ispada da nije učinjeno u 2009

s liječnikom s kojim planiram roditi kad sam pristala pitati za klistir. Rekla je da sada to ne rade, kao da prirode tijelo treba čistiti prije isporuke.

Bojim se kada se pokušavaju uhvatiti zbog činjenice da nije sve izašlo iz crijeva.

Djevojka je rodila prije 3 tjedna - medicinsko osoblje nije učinilo klistir, osim djeteta, tijekom pokušaja i čišćenja crijeva.

Znam identitet koji napreže, to znači sranje. ali ja stvarno ne želim sranje. to je razlog zašto ću ovu gotovu flotu napraviti kod kuće u klistir.

moj prijatelj kaže da je tijekom pokušaja poked, ali ona nije ni osjetiti, njezin suprug joj je rekao da je takva stvar.

Vidi također

DD, recite mi, tko je stavio pred rodbinu spreman Enema Flit? Je li doista tako termonuklearna, kao što kažu? I tko je čak stavio klistir, čak i obično, prije odlaska u bolnicu? A onda nemam klistir.

To je ideja ostaje samo malo))) I ja sam prisjećajući se prošlih generacija, počinju misliti da će biti potrebno, možda, napraviti klistir prije odlaska u bolnicu, jer je u našoj bolnici ne bi, i to na.

Evo pitanja: možda je lakše napraviti kod kuće? A kako, što? A već, da tako kažemo, "čisto" da dođemo u bolnicu? Ili je bolje povjeriti primaljima, a ne eksperimentirati? Planiram boriti se kod kuće kako trpi koliko mogu. Ali.

djevojčice koje su tek rodile, zar oni sada stvaraju klistir u rodilištima ako dolazite već s kontrakcijama? ili je bolje raditi kod kuće?

Djevojčice, ovdje trpi pitanje. U obiteljskoj kući stavite klistir. Postupak nije najugodniji. i ako postoje borbe dulje od 12 sati, a nakon svega, pokušaji su "sve" moguće. - Pa, klistir ne čisti želudac.

Kao što mi se ne sviđa ta riječ (((. Bilo je takvo pitanje. „Gdje je taj?” Baš kad sam zadnji put došao u bolnicu kroz rodiljni propusknik, morao sam dati uzorak urina, a ima pravo na dnu propusknike je.

Djevojke, pitanje je pomalo intimno, ali! Mnogi pišu da su oni sami napravili klistir kod kuće, prije nego su putovali u maternicu. A što? Kako? Znam u ljekarnama kao što je spremno prodano? Ili baš kao u rodilištu, bocu s toplom vodom.

Dobro! Zapravo je to ono što me natjeralo da razmišljam.. Ako ideš bez rođenja bez nje. Je li to potrebno? A ako dođete s kontrakcijama i neće biti vremena za klistir. Hoće li doći do "incidenta" tijekom pokušaja. ? ya

Evo kako započeti borbu kod kuće da odmah trebate trčati za klistir? Nikad to nisam učinio u svih 25 godina, a ja stvarno ne znam kako i što))))) je smiješno))))) Recite dragovima.

Djevojke po narudžbi Ministarstva zdravstva zabranjeno je klistir, gdje planiram roditi, to ne radi za limenu? Stoga mislim da možete napraviti šalicu za esmarkh kod kuće, a zatim otići u maternicu ako idete 2 sata prije nje.