Kada i gdje je izdana buduća glavna isprava majke - zamjenica trudnice?

Bol

Što je potrebno i što izgleda mjenjačka kartica? Mjenjačka kartica trudnice je dokument koji se izdaje u antenatalnoj klinici da prati ženu za vrijeme trudnoće.

Obično se izdaje na putovnicu buduće majke za razdoblje od 8 tjedana. Ali u rukama trudnice dobiva ga samo u 22-23 tjedna.

To se može objasniti činjenicom da je ovo razdoblje povezano s posljednjom fazom dijagnoze fetusa zbog prisutnosti kongenitalnih malformacija. Štoviše, prestanak trudnoće nakon ovog razdoblja smatra se prijevremenim porođajem.

"Razmjena" sastoji se od tri dijela

Prvi dio

Prva uključuje informacije iz antenatalne klinike o trudnoći. Ovdje liječnik ženske klinike, gdje je žena registrirana, bilježi sve informacije o obilježjima tijeka trudnoće, stanju žene, porođaju i postpartum periodu.

Ovaj odjeljak sadrži sljedeće informacije:

 1. Puni naziv trudna.
 2. Njezina dob (ranih i kasnih trudnoća mogu biti popraćena različitim problemima kod nošenja djeteta).
 3. Adresa koja je nužna za izvanredne slučajeve, kada je teško ili nemoguće kontaktirati trudnicu, a postoji potreba za upoznavanjem potrebnih informacija od rođaka ili sustanara trudnice.
 4. Opće i ginekološke operacije koje je podvrgnuta ženi. Djeca, kronične i nasljedne bolesti važni su zbog njihovog mogućeg negativnog utjecaja na tijek trudnoće, razvoj fetusa i porođaj.
 5. Značajke ranijih trudnoća, porođaja i razdoblja nakon poroda. Ako je došlo do nekih komplikacija, pažljivo se prati žena radi pravovremenog otkrivanja patoloških stanja (rana ili kasna toksikoza, prijeteći pobačaj, anemija). Prilikom obavljanja carskog reza u prošlosti, vjerojatno će se i ovaj put preporučiti kirurška intervencija.
 6. Broj prethodnih trudnoća, broj djece rođenih bit će potrebno predvidjeti tijek trenutnog rođenja.
 7. Broj pobačaja, ako ih ima (godina rada, pojam pobačaja). Ove informacije su neophodne kako bi liječnik znao o mogućem razvoju posljedica: upalnih bolesti maternice i njegovih dodataka. To može dovesti do pobačaja ili prijevremenog porođaja, nepravilnog rada i komplikacija tijekom razdoblja nakon oporavka.
 8. Godina i trajanje prijevremenog poroda, što ukazuje na tendenciju trudnice na određene patološke uvjete.
 9. Datum prvog dana posljednjeg menstruacije, koji će pomoći u određivanju približnog trajanja trudnoće.
 10. Trajanje trudnoće tijekom prvog posjeta konzultacijama. Takvi podaci potrebni su za izračun datuma očekivanog rođenja. Na temelju tih informacija liječnik često iznosi zaključke o odgovornosti trudnice za njeno zdravlje i za nerođeno dijete.
 11. Broj posjeta. Tijekom normalne trudnoće - 10 puta (nakon prvog posjeta - odaziv bi trebao trajati 7-10 dana kako bi se procijenili rezultati testova, zaključci terapeuta i drugih stručnjaka: otorinolaringolog, stomatolog, oftalmolog, endokrinolog, ako je potrebno). Do 28 tjedana - jednom mjesečno, do 37 tjedana - dva puta mjesečno, a poslije - svakih 7-10 dana). Trudnoća, popraćena bilo kojom patologijom, je težak argument za češće posjete liječniku-ginekologu. Učestalost posjeta određuje se pojedinačno.
 12. Datum prvog kretanja fetusa za izračunavanje očekivanog datuma rođenja. Kod ponovljenih trudnoća, prvo podrhtavanje osjeća se ranije nego tijekom prvog ležaja djeteta.
 13. Značajke tijeka trudnoće. Bilo koja komplikacija utječe na tijek rada i postpartum razdoblje.
 14. Veličina zdjelice. Zdjelica se smatra uskim ako barem jedna od mjerenja ne odgovara normi. U tom slučaju, postoji opasnost od kompliciranog prolaska djeteta (posebno velikog) kroz rodni kanal.
 15. Težina i visina na prvom odazivu. Visina ispod 150 cm puna je deformacija kralježnice i zglobova kuka. Kao rezultat toga, zdjelica može biti sužena. Dobitak težine preko 40 tjedana u prosjeku iznosi 10-11 kg.
 16. Položaj fetusa je važan za upravljanje radom. Fetus zauzima konačni položaj u trajanju od 37 do 40 tjedana. Položaj može biti uzdužno, poprečno i koso. Prva je norma, 2 i 3 - patologija koja komplicira normalni prolaz djeteta kroz rodni kanal.
 17. Predstavljajući dio - ovaj dio fetusa najprije prolazi kroz rodni kanal. To može biti dječja glava (leđa glave, lice ili kruna glave) ili zdjelicu (noge ili stražnjice). Najpovoljnija prezentacija - glavobolja. Definicija ovog parametra omogućuje vam da unaprijed odaberete način isporuke.
 18. Fetalni otkucaji srca. Po svojoj učestalosti i karakteru, moguće je procijeniti stanje fetusa (norma je jasno i ritmično srce do 140 otkucaja u minuti). Na mjestu slušanja otkucaja srca možete saznati mjesto djeteta u maternici. U zamjenskoj iskaznici upućuju na otkucaje srca fetusa, počevši od razdoblja od 32 tjedna.
 19. Laboratorijska ispitivanja. To uključuje trostruku kontrolu za HIV, sifilis, virusni hepatitis B i C (kada je registriran, u 30 tjedana i nekoliko tjedana prije PDR-a).
 20. Rh faktor. U trudnoj ženi s negativnim Rh, tijelo primjećuje fetus kao izvanzemaljski objekt, što dovodi do njegove anemije. I to je ispunjeno pobačajem, zaustavljajući razvoj trudnoće. Titar antitijela omogućuje odabir optimalne taktike trudnoće i metode isporuke.
 21. Vrsta krvi S nekompatibilnošću krvnih grupa majke i fetusne hemolitičke bolesti može se razviti kod djeteta. Također, definicija ovog parametra je neophodna za hitne slučajeve kada postoji potreba za hitnom transfuzijom krvi. Ako žena ima negativan Rh, tada je potrebno utvrditi Rh-pripadnost krvi oca nerođenog djeteta.
 22. Kliničke analize urina i krvi. Kompletna krvna slika se obavlja 3-4 puta za cijelu trudnoću (ako nema komplikacija): pri registraciji, na 18 i 30 tjedana.
 23. Analiza čimbenika zgrušavanja krvi: trombociti, indeks protrombina, vrijeme krvarenja i koagulacija krvi. Ova studija je neophodna kako bi se razjasnila mogućnost komplikacija u porođaju u slučaju krvarenja. Održava se tri puta - u vrijeme registracije, u 22-24 i 32 tjedna. Biokemijski test krvi se također podnosi dva puta tijekom trudnoće.

 • Datum primjene stafilokoknog toksoida. Ako trudnica ima kroničnu upalnu bolest, provodi se mikrobiološko istraživanje kako bi se identificiralo stafilokok, što je opasno za majku i dijete s komplikacijama tijekom porođaja i postpartum razdoblja. Za prevenciju infekcije novorođenčeta kod 32, 34 i 36 tjedana provodi se imunizacija s 0,5 ml stafilokoknog toksoida. Ubrizgavanje se izvodi subkutano pod scapulom.
 • Krvni tlak Povećanje ovog pokazatelja na 135/85 može ukazivati ​​na razvoj preeklampsije, osobito ako postoje otekline i proteini u mokraći.
 • Broj klasa fizikalne terapije (danas u klinikama rijetko provodi takav trening, tako da liječnik može savjetovati samo dozvoljene vježbe tijekom trudnoće, ako, naravno, stanje trudnice omogućuje njihovoj izvođenju).
 • Psihološka priprema za porođaj. Od 28-30 tjedana liječnik-ginekolog vodi 10 sesija u antenatalnoj klinici.
 • Škola majki. Razredi obuhvaćaju probleme s djecom. Mjenjačka kartica označava broj pohađanih razreda.
 • Datum izdavanja listova invalida za prenatalni dopust (napisan u 30 tjedana trudnoće.
 • Približan datum isporuke određuje se na temelju različitih parametara.
 • Dnevni posjeti (ispunjeni su s 32 tjedna).
 • Rasporedite dobitak na težini za cijelu trudnoću. Ovaj je algoritam važan za predviđanje komplikacija u 3 trimestra i porođaju.
 • Približna težina fetusa za određivanje taktike rada. Ušao je u razmjenu kada se trudnoća već smatra punopravnim - na 37 tjedana.
 • Rezultati 3 puta ultrazvuka: na 10-14, 20-24 i 32-34 tjedana.
 • Puni naziv opstetričar-ginekolog, vodeći trudnoću, i njegov potpis.
 • Drugi dio

  Drugi dio sadrži informacije o rodilištima o ženi u radnoj snazi. Popunjena je u odjelu za opstetrički tretman prije iscjedanja žene radi daljnjeg prijenosa u antenatalnu kliniku.

  To uključuje detaljne podatke o tijeku rada i postpartum stanju. To će vam omogućiti da odaberete pravu taktiku za rehabilitaciju žena nakon isporuke.

  1. F.I.O., dob, adresa, datum primitka i datum dostave. Potonji je potreban za registraciju rodnog listića djeteta iu slučaju teškog porođaja - za izradu dodatne potvrde o invalidnosti.
  2. Značajke generičkog procesa (trajanje, bilo kakve komplikacije kod majke i fetusa).
  3. Označava postoji li carski rez i za koje razloge.
  4. Metoda anestezije (bilo da je primijenjena, što točno i koja je njegova učinkovitost). Ovo je važno za analizu mogućih neuroloških komplikacija (bol u kralježnici) nakon spinalne anestezije.
  5. Značajke postpartum razdoblja.
  6. Datum otpuštanja iz rodilišta (koji je dan nakon rođenja djeteta). Stanje majke i djeteta utječe na definiranje tog razdoblja.
  7. Stanje zdravlja majke pri iscjetku.
  8. Stanje djeteta pri rođenju, u bolnici i iscjedak. Takvi podaci potrebni su za analizu ispravnosti trudnoće.
  9. Težina novorođenčeta u prvim minutama života i iscjedak.
  10. Rast djeteta pri rođenju.
  11. Potreba za pokroviteljstvom majke. Ponekad nakon izbijanja žene možda trebaju kućne konzultacije s ginekološkim liječnikom kod kuće.
  12. Posebne napomene. U ovom stupcu obično se navodi broj dodatnih dana na invalidninu za predhodni odmor.
  13. Puni naziv i potpis maternice bolnice.

  Treći dio

  Treći dio mjenjačke kartice je podatak o novorođenčadi o maternističkoj bolnici. Završetak je odgovornost stručnjaka u pedijatrijskoj opstetarskoj bolnici.

  Informacije o tijeku rada i stanju djeteta unose se prije ispuštanja djeteta.

  Mama ili njezini rođaci moraju položiti ovaj kupon u dječju kliniku, gdje će se dijete nastaviti promatrati, u roku od nekoliko dana nakon iscjedka.

  1. Ph.I.O., adresa puerperala, datum rođenja, kakva je trudnoća u nizu, tjedan trudnoće rođenje, podaci o neuspjelim ranijim rađanjima (umjetni, spontani pobačaj, rođenje mrtvog fetusa).
  2. Rođenje: jedno ili više; Zapisano je kako se dijete rodilo, ako je rođenje višestruko rođeno.
  3. Trajanje rada, prisutnost komplikacija kod majke i fetusa).
  4. Upotreba anestezije (koja se koristi i koja je njegova učinkovitost).
  5. Značajke postpartum razdoblja.
  6. Koji dan nakon isporuke bio je iscjedak?
  7. Stanje zdravlja majke pri iscjetku.
  8. Spol i visina novorođenčeta, njegova masa pri rođenju i iscjedak.
  9. Procjena stanja djeteta pri rođenju na Apgarovoj ljestvici. Uzima u obzir funkcioniranje organa i sustava dijete za 1 i 5 minuta. njegov život. Maksimalni rezultat je 10. To određuje pedijatar u rodilištu, koji je prisustvovao porodu.
  10. Je li novorođenče odmah vrištala? To je pokazatelj dobrobiti djeteta u maternici i njezina reakcija na odgodu porođaja.
  11. Jesu li provedene mjere revitalizacije i koje?
  12. U kojem je danu dijete prvo primijenjeno na grudi u bolnici?
  13. Vrsta hranjenja (dojka, izražena majka ili davateljsko mlijeko). Navedena smjesa je indicirana za koju dijete nije alergično. Ako je dijete dojilo majčino mlijeko, trebalo bi naznačiti razloge.
  14. Za kakav je dan napustio pupčanu vrpcu?
  15. Označava je li dijete bilo bolesno s nečim u bolnici.
  16. Dijagnoza, liječenje, stanje pražnjenja.
  17. Cijepljenje protiv tuberkuloze (u slučaju odbijanja - razlog je ukazan).
  18. Preporuke za njegu.
  19. Posebne napomene.
  20. Datum ispunjenja
  21. Puni naziv i potpisa opstetričara-ginekologa i pedijatara majčinske bolnice.

  Trudnoća Exchange karata: što je to

  Trudna trgovačka kartica je dokument svake buduće majke. Izdana u ženskim konzultacijama. Sadrži informacije o tekućoj trudnoći, uz pomoć kojih liječnik daje objektivnu procjenu stanja zdravlja žene i odabere odgovarajuću taktiku opstetricije.

  Mjenjačka kartica sastoji se od tri dijela, koju je ginekolog popunio u konzultaciji, od strane liječnika koji je rodio, a od neonatologa za dječju kliniku. Ovaj dokument ne može zamijeniti uobičajene medicinske zapise, ali uz pomoć žene može saznati od liječnika informacije od interesa o tijeku svoje trudnoće.

  Koja je razmjena kartica

  Mjenjačka kartica trudnice je oblik koji počinju ispunjavati od trenutka kada žena registrira trudnoću. No, žena će dobiti taj dokument samo 28 tjedana za prezentaciju u bolnici.

  Razmjena kartica izdana je trudnici nakon donošenja svih laboratorijskih i dijagnostičkih pregleda koji potvrđuju ili opovrgavaju prisutnost kongenitalnih malformacija u fetusu u razvoju i komplikacija u trudnici.

  U dokumentu su navedeni podaci o putovanjima žene, datum posljednje menstruacije, povijest zaraznih bolesti, kronične patologije, Rh faktor, vrsta krvi, informacije o ranijim trudnoćama i porodu, broj prošlih pobačaja i obilježja tijeka ove trudnoće.

  Trudna kartica za izmjenu izgleda kao crno-bijela brošura koja ima standardne veličine i službeni izgled. U različitim regijama izdaju se mjenica trudnica ovisno o utvrđenim pravilima: neke žene ga dobivaju u svojim rukama odmah nakon registracije, a druge tek nakon 28 tjedana trudnoće.

  Jedino pravilo koje se primjenjuje u svim slučajevima s mjenom karticom ograničenje je roka izdavanja: najkasnije 30 tjedana. Kada se prijavite u bolnicu za rodilište, prvo će se zatražiti ova kartica, a ako nije pri ruci, određena je žena da rodi zaraznu bolest.

  Tijekom trudnoće liječnik u rezultatima istraživanja piše u matičnoj sobi i knjižici trudnice. Nekoliko puta tijekom trudnoće, žena se podvrgava laboratorijskim testovima krvi i urina, vaginalnom testu.

  Liječnik također sustavno pregledava volumen trbuha, povećanje maternice, fetalni srčani udar, težina žene i prisutnost edema. Kartica bilježi podatke elektrokardiografije, rutinskog ultrazvuka i kardiotokografije fetusa u trećem tromjesečju trudnoće.

  Pored toga, ženu mora pregledati i stručnjaci: oftalmolog, liječnik opće prakse, endokrinolog i stomatolog.

  Odsjek je popunio žensko savjetovanje

  Razmjena kartica uključuje tri dijela. Prvi je popunio liječnik koji promatra ženu u konzultaciji od trenutka registracije. U dokumentu pažljivo unosi podatke o zdravlju trudnice nakon pregleda i laboratorijskih i dijagnostičkih studija.

  Popis ovih informacija uključuje:

  • Podaci o zaraznim bolestima i prisutnosti kroničnih patologija, što je važno za predviđanje tijeka trudnoće.
  • Informacije o trudnoći i rađanju koje je žena imala u prošlosti. Ako je prethodna trudnoća nastavila s komplikacijama, bilo porođaj je započeo prerano ili je prošao kroz carski rez - liječnik odabire odgovarajuće taktike za upravljanje trudnoćom, provodi preventivne mjere kako bi spriječio takve posljedice. Činjenica je da se vjerojatnost ponavljanja komplikacija povećava sa svakom novom trudnoćom.
  • Informacije o pobačaju. Umjetni ili spontani pobačaj može dovesti do određenih poteškoća s gestacijom. Morate obavijestiti liječnika o broju pobačaja i njihovom trajanju. Pročitajte više o posljedicama pobačaja →
  • Datum posljednjeg mjeseca. To je također značajna informacija, uz pomoć kojih liječnik točno određuje DA - procijenjeni dan kada će se dijete roditi.
  • Datum registracije. Prvi dan pojavljivanja žene u ginekološkom uredu o trudnoći zabilježen je i na mjenjačkoj kartici. Registracija bi trebala ustajati najkasnije u roku od 12 tjedana trudnoće. Ovo je važno za prevenciju mogućih komplikacija koje se često javljaju u prvom tromjesečju - najvažnija faza trudnoće, kada se odvija polaganje glavnih organa i sustava fetusa, a dodatna opažanja od strane liječnika će biti korisna. Osim toga, sve žene koje su se prijavile do 12 tjedana primaju malu novčanu naknadu.
  • Informacije o fetusu: početak prvog miješanja, obilježja rasta i razvoja - veličina, mjesto u maternici, ultrazvučni podaci, prisutnost ili odsutnost kongenitalnih malformacija.

  Odsjek je napunio majčinsku bolnicu

  Ovaj odjeljak sadrži detaljan opis sljedećih stavki:

  • Datum rođenja. Potrebno je izdati rodni list za dijete, kao i dobivanje liste bolesnika ako se rođenje nastavi s komplikacijama.
  • Značajke porođaja. U ovom trenutku liječnik označava trajanje generičkog postupka, trajanje "suhog" razdoblja nakon ispuštanja vode, komplikacije koje su nastale u majke i djeteta. Ove informacije su relevantne za predviđanje tijeka razdoblja nakon poroda.
  • Kirurška intervencija u porođaju. Carski rez, epiziotomija, nametanje pinceta - sve to je zabilježeno na mjenici s obaveznim popisivanjem indikacija, koji su bili razlog operativnog rada.
  • Korištenje anestezije. Detaljno opisuje metodu anestezije, što je važno kako bi se uklonile moguće posljedice nakon porođaja.
  • Informacije o stanju novorođenčeta, njegovoj visini i težini.

  Odjel za kliniku za djecu

  Treći dio kartice popunjava neonatolozistički stručnjak u bolničkim zidovima i izdaje dokument ženi za prebacivanje u dječju kliniku.

  On unosi sljedeće podatke:

  • informacije o porodu: vrijeme, broj plodova, komplikacije, pružena pomoć;
  • što je račun trudnoće, razdoblje isporuke, povijest ranijih trudnoća;
  • spol novorođenčeta, težina i visina;
  • Apgarovi rezultati;
  • vrsta hranjenja, vrijeme prvog dojenja;
  • podatke o cijepljenju.

  Od trećeg trimestra do početka rada trebate imati s vama sljedeći popis dokumenata: mjenjačnica, umetanje, politika, putovnica.

  Nemoguće je predvidjeti početak rada, a ako počnu odjednom, liječnik za hitne slučajeve moći će pružiti pravovremenu pomoć majci i njenom djetetu prije ulaska u bolnicu. Taktike pasivne pomoći će mu biti potaknute informacijama upisanim na karticu.

  Mnoge buduće majke smatraju da je taj dokument druga birokratska izrada i podcjenjuje, ali je važno razumjeti da je pravovremena registracija neophodna da bi liječnik mogao detaljno opisati parametre trudnoće u dokumentu, budući da su to vitalne informacije koje mogu spasiti život i zdravlje žene i njezina beba.

  Autor: Olga Rogozhkina, liječnica,
  posebno za Mama66.ru

  Što izgleda mjenjačka kartica?

  Mnoge se trudnice žele pitati zašto je potrebna mjenjačka kartica kada je izdana. Razmjena kartica za trudnice je vrlo važan dokument koji odražava glavne informacije o trudnici, tijeku trudnoće i mogućim komplikacijama koje liječnici mogu naići u rodilištu. Da bi ispravno popunili obrazac, liječnici koriste uzorak koji je odobrio Ministarstvo zdravstva.

  Što je kartica za razmjenu?

  Trudna trgovačka kartica sastoji se od tri dijela:

  • podaci od konzultacija sa ženama;
  • informacije o ženi u radu, porođaju;
  • informacije o djetetu.

  Prvi dio je tijekom trudnoće napunio ginekolog, drugi u bolnici od strane opstetričara, a treći od neonatologa.

  Razmjena iskaznica predaje se trudnoj ženi: što je teža trudnoća i što je veća mogućnost prijevremene dostave, što je ranije trudnica trebala primiti, bez obzira na stanje trudne žene. Ako je rođenje počelo, a mjenjačka kartica nije dostupna, nemate pravo odbiti medicinske usluge, ali najvjerojatnije ćete biti u zaraznim bolestima, jer liječnici nisu svjesni vašeg zdravstvenog stanja.

  Mjenjačka kartica je unaprijed unaprijed potpisana u izabranom rodilištu, a rizik od gubitka podataka i primanje vas kao pacijenta s "nepoznatom" poviješću trudnoće svodi se na minimum.

  Kako i kada je napravljen?

  • razgovor;
  • vizualni pregled;
  • antropometrijska mjerenja (na primjer, visina, težina, krvni tlak);
  • laboratorijski testovi;
  • Ultrazvučna dijagnostika.

  Na prvom prijemu, kada trudnica samo dođe potvrditi svoju "zanimljivu poziciju", liječnik će saznati od vas:

  • pojedinosti vaše putovnice (ime, dob, kućna adresa);
  • prisutnost kroničnih bolesti, kirurški zahvati;
  • što je račun trudnoće, koliko je djece rođeno i na koji način, postoje li pobačaji, u kojoj godini i u kojem trenutku;
  • utvrditi trajanje trudnoće u vrijeme pregleda, izračunati približan datum isporuke.

  Važno je znati svoj tip krvi i Rh faktor, kao i podatke vašeg oca, kako bi izbjegli Rh i imunološke sukobe.

  Kada dođete do svog ginekologa u budućnosti, podaci o laboratorijskim testovima (testovi krvi, urina, izmet), ultrazvuk i posljednjih tjedana upisuju se u mjenjačku karticu oznake o pohađanju budućih majki i psihološka priprema za porođaj. Označavanje pohađanja je vrlo potrebno: ako ste propustili inspekcije ili uopće nisu registrirani, nećete dobiti zamjensku karticu. Nadalje, važno je da ne propustite redovite konzultacijske posjete, jer preskakanje pregleda može negativno utjecati na isporuku: liječnici neće znati što treba paziti, što znači da se dragocjeno vrijeme može izgubiti u hitnim situacijama.

  Nakon rada je počela, liječnik će sigurno uhvatiti pravu informaciju na karticu (protoka isporuke, fetalna prezentacije, način isporuke, itd), jer će ti podaci pomoći u ostvarivanju ginekologa promatrati proces oporavka nakon rođenja će biti potrebna ako još jednom odlučite roditi.

  Posljednji dio mjenjačke kartice posve je posvećen djetetu. Sadrži podatke o rođenju, težini, visini, Apgarovoj ocjeni i drugim važnim činjenicama koje će vaš pacijalni pedijatar pažljivo proučiti.

  Mnogi se pitaju što izgleda mjenica trudnice. Na internetu možete pronaći fotografiju ili zatražiti uzorak u ženskoj konzultaciji. Drugi je način da zamolite svoje trudne djevojke, koje su već primile takvu karticu, da vam pošalju njezinu fotografiju ili vam kažu kakva se pitanja tamo odražavaju, što treba biti spremna.

  Promjene kartica u 2016. godini

  • Kupon nominalne vrijednosti od 3.000 rubalja namijenjen je platiti usluge ženskog savjetovanja.
  • Drugi kupon za 6 tisuća plaća usluge majčinstva.
  • Posljednji, treći kupon služi za plaćanje usluga dječjih klinika.

  Ukupan iznos kupona u 2016 je 11 tisuća rubalja i dužan je u cijelosti pokriti sve troškove trudnice za medicinsku njegu tijekom trudnoće i porođaja.

  Nemojte odgađati prijam zamjenske kartice na zadnji, bolje ga je dogovoriti i uvijek nositi s vama, a ne kasati i riskirati vaše zdravlje i zdravlje vašeg djeteta!

  Što je kartica za razmjenu i zašto je izdana trudnici?

  Sadržaj članka

  S početkom trudnoće, buduća mama je suočena s projektom različitih dokumenata, među kojima u svakom slučaju postoji zamjena za trudnicu (ambulanta, putovnica majke). Ovaj je dokument izdan djevojci u antenatalnoj klinici kad se registrira za trudnoću. Ovaj je dokument privremen, prateći buduću majku do trenutne isporuke. Što točno piše ginekolog i ostali stručnjaci (otolaringolog, stomatolog, terapeut itd.), Zašto je ova kartica potrebna, a kada je izdana i kakav izgled dokumenta u 2016. godini - pročitajte o ovim i ostalim glavnim točkama u nastavku,

  Nakon što se postigne u ženskoj klinici za registraciju nakon što je dosegnula 8 tjedana trudnoće, pacijentu na poziciji se traži da dostavi podatke za izdavanje karnevale. Ovo je mjenjačnica trudnice koja sadrži podatke o tijeku trudnoće prije rođenja.

  Što trebate znati budućim majkama?

  Budući da su u položaju, buduće majke zainteresirane su ne samo u obilježjima intrauterinalnog razvoja bebe, već iu dokumentarnim aspektima novog statusa. Na primjer, mnogi su zainteresirani za ono što izgleda mjenjačka kartica i što je to - majčina putovnica.

  Obično se mjenjačka kartica prezentira medicinskim knjižicama sastavljenim od tri dijela, od kojih svaki sadrži potpuni opis trudnoće u tijeku od trenutka registracije do određenog razdoblja (30-32 tjedna), kada se daje pacijentu. Oblik razmjene kartica koji je relevantan za 2016. trebao bi sadržavati osnovne podatke o stanju trudnice, a sama kartica može izgledati kao fotografija.

  U pravilu, kartica se izdaju tijekom razdoblja od 8 tjedana trudnoće i potrebna je putovnica za popunu. U budućnosti, kada se kartica dade u ruke buduće majke, bit će potrebna u rodilištu kako bi pružila potrebne informacije o prirodi i tijeku trudnoće. Stručnjaci koji daju zaključke o zdravstvenom stanju bolesnika (ginekolog, opstetričar, liječnik opće prakse, zubar itd.) Moraju u njemu napraviti znak.

  Nakon što je ordinacijska kartica predana registriranom pacijentu na poziciji (koja se odvija u 30. tjednu), dužna je stalno nositi ovaj dokument s vama.

  Činjenica je da se u ovom trenutku posljednja faza dijagnoze bebe u maternici provodi na temu kongenitalnih malformacija. Osim toga, nakon početka ovog razdoblja, prestanak trudnoće jednako je prijevremenom porođaju koji je započeo. Međutim, u vezi s izvršenjem takvog medicinskog dokumenta postoje ograničenja na pojam - takva kartica se daje pacijentima koji su se prijavili do 30 tjedana.

  sadržaj

  Mjenjačnica trudnice sastoji se od 3 sekcije, od kojih svaka sadrži specifične informacije o pacijentu i njenom stanju.

  Ja sam dio

  To ukazuje na informacije koje je pružao pacijent tijekom prvog posjeta ginekologiji. Naime:

  • osobni podaci (prezime, ime, patronimika, dob);
  • mjesto stanovanja pacijenta ili adresu sljedećeg roda, tako da bi u hitnom slučaju bilo moguće dobiti potrebne informacije o trudnoj ženi;
  • prisutnost kirurških intervencija, kao i podaci o prošlim bolestima;
  • informacije o prethodnim trudnoćama (njihov broj i broj pobačaja, obilježja tečaja i komplikacija);
  • informacije o prijevremenom rođenju (u kojoj godini, u koje vrijeme, razlozi);
  • podaci o menstrualnom ciklusu (prvi dan posljednjeg ciklusa označen je kako bi se odredio broj tjedana trudnoće i približan dan rođenja);
  • broj tjedana kada se pacijent prvo primjenjuje na konzultacije;
  • broj posjeta (koliko je puta trudni pacijent morao posjećivati ​​konzultacije u svrhu pregleda ginekologa, terapeuta, stomatologa, endokrinologa i drugih stručnjaka daju svoje zaključke o svom zdravlju);
  • dan kada je beba prvi put pokazala aktivnost;
  • značajke nošenja;
  • fiziološki podaci o pacijentu (veličina zdjelice, tip krvi i Rh faktor, podaci o krvnom tlaku, visina i tjelesna težina u vrijeme prve posjete ginekologu);
  • težina, položaj fetusa i njezin dio koji predstavlja;
  • srčani ritam djeteta;
  • Rezultati testova (osim zaključaka terapeuta, zubara i drugih stručnjaka, rezultati laboratorijskih testova uključeni su u karijeru - testovi za spolno prenosive bolesti (HIV, sifilis, hepatitis B, C);
  • rezultati kliničkih ispitivanja urina i izmeta (analiza bioloških uzoraka provodi se 3-4 puta tijekom cijele trudnoće, ako nema komplikacija), a također i odvojeno - izmet za prisustvo helmintičke invazije;
  • biokemija krvi (vidi testove u trimestru);
  • određivanje zgrušavanja krvi kako bi se utvrdilo postoji li rizik od komplikacija tijekom poroda, ako se otvore krvarenje;
  • razmazati od zidova vagine;
  • ultrazvučni rezultati (izvedeni tri puta tijekom svih 9 mjeseci);
  • datum kada je uvedena injekcija stafilokoknog toksoida, ako je kronična bolest u kroničnom obliku otkrivena u trudnoći;
  • broj vježbi vježbanja;
  • informacije o pohađanju majčinske škole ili tečajeva psihološkog usavršavanja za trudnice da rađaju;
  • datum izdavanja potvrde o bolovanju za rad ili na zahtjev u drugoj ustanovi.

  Nakon registriranja, trudni opstetričar-ginekolog, stručnjak za trudnoću pacijenta, mora osobno potpisati zamjensku karticu trudnice. Nakon svakog posjeta liječniku, pokazatelji ispita uklapaju se u odgovarajuće stanice obrasca (vidi uzorak forme i primjer napunjenosti na fotografiji) na razmjeni trudnice. Na temelju rezultata ispitivanja sastavlja se raspored tijeka trudnoće, nakon čega stručnjaci daju opću prognozu budućeg rođenja.

  Što se tiče ultrazvuka i pregleda drugih stručnjaka (stomatologa, terapeuta, oculista, itd.), Njihov zaključak bilježi se prema trajanju trudnoće. Na primjer, ultrazvučni pregled tijekom normalne trudnoće propisan je tri puta (10-12 tjedana, 21-24 i 33-36).

  Također je poželjno ići tri puta tijekom trudnoće zubaru radi očuvanja zdravlja vaših zubi. Stomatolog mora dati svoje mišljenje na temelju pregleda u razdoblju od 8-20 tjedana, a zatim na 20-30 i nakon 32 tjedna. Činjenica je da na pozadini hormonalnog zatajivanja i velike potrebe za bebinim kalcijem, zubi se raspadaju. Kako bi se spriječile takve posljedice trudnoće, tijekom razdoblja trudnoće stomatolog može dati preporuke o tome kako održavati zdrave zube. Osim toga, moderna stomatologija omogućuje eliminiranje problema u usnoj šupljini, čak i tijekom trudnoće.

  Uz zaključak, koji daje stomatologu, trudnice trebaju dobiti rezultate pregleda oculista, otorinolaringologa i terapeuta. Na recepciji svaki stručnjak ispituje stanje bolesnika i, u nedostatku patoloških abnormalnosti, piše svoje mišljenje na karti s liječnikom. Na fotografiji je prikazan primjer onoga što može naznačiti liječnik (terapeut, zubar, oculist) na mjenjačnicu trudnog pacijenta.

  II. Dio

  Ovaj dio mjenice trudnice uključuje informacije koje se odnose izravno na porođaj. Popunjava se u imovinskom odjelu nakon okončanja zakonskog djelovanja. U njemu, opstetričar piše kako je beba rođena i detaljno opisuje stanje pacijenta tijekom i nakon poroda. Na temelju takvih informacija, stručnjaci daju mišljenje o daljnjoj rehabilitaciji starijih žena.

  Osim toga, drugi odjeljak trgovačke karijere (ambulanta) treba sadržavati podatke o pojavljenom djetetu - njegovoj visini i težini, stanju zdravlja u vrijeme isporuke i prije ispuštanja.

  Također, u II. Dijelu zamjenske karte trudnice, moraju se navesti sve pojedinosti o prošlom rođenju i primjedbe o dopunama za invalidninu, nakon čega će se roditeljski bolničar morati potpisati.

  Dio III

  U ovom odjeljku, mjenica trudnice mora sadržavati informacije o stanju djeteta tijekom i nakon dostave. Popunjava ga ruka specijalista dječjeg odjela u bolničkoj bolnici, prije nego što se žena koja je u radnom procesu otpustila iz maternice sa novorođenčadi.

  U ovom odjeljku bit će informacije o porođaju i stanju djeteta, na temelju kojih će se dalje navesti savjeti za njegu djeteta nakon izbijanja iz bolnice. Takav kupon je žena u radnoj snazi ​​ili njezini rođaci koji daju u odjelu za poliklinike u kojima je dijete registrirano za daljnja promatranja. Dokument koji je izdala žena u trenutku iscrpljivanja mora se dostaviti u kliniku u roku od nekoliko dana nakon što je novootvorena majka iskrcana iz rodilišta.

  U ovom dijelu nalaze se sljedeći podaci:

  • osobne podatke o ženi u radnom odnosu (ime, godina, adresa);
  • informacije o porođaju (pojedinačni ili višestruki, koji zauzvrat);
  • obilježja porođaja (komplikacije, korištenje lijekova protiv bolova i mjere za revitalizaciju);
  • beba zdravstveno stanje (visina, težina i Apgar rezultat u vrijeme rođenja);
  • vrijeme primjene na dojku i mogućnost hranjenja;
  • prisutnost bolesti (prirođen, odgođeno nakon porođaja);
  • podatke o cijepljenju;
  • komentari i savjeti.

  Potpisano ručno ispunjenom obrascu za kliniku pedijatru i opstetričarku i ginekologu majčinske bolnice. Na obrascu koji je namijenjen za prijenos u kliniku za djecu, stavlja se i datum punjenja.

  Oni koji su zainteresirani za ono što izgleda mjenjačka kartica i trebaju biti svjesni da je to popratni dokument, u kojem su opstetričar-ginekolog, optometri, zubari i drugi stručnjaci prijavili svoj status pacijenta. Na temelju tih informacija možete napraviti cjelovitu sliku o tijeku trudnoće. Zato pacijenti bez zamjenske karte za porođaj šalju se odjelu za promatranje.

  Razmjena karata: pitanja i odgovori.

  Mjenjačka kartica sastoji se od tri dijela - ginekolog u antenatalnoj klinici popunjava prvi, liječnik koji će roditi, treći neonatolog u rodilištu.

  Ovaj dokument ne zamjenjuje medicinsku karticu, već dopušta svakom stručnjaku kojem se žena poziva na dobivanje ažurnih informacija o tijeku trudnoće i njegovim značajkama, a po potrebi ga nadopunjuje.

  Mjenjačka kartica: tijekom trudnoće

  Prvi dio mjenjačke kartice popunjava liječnik iz antenatalne klinike. Kartica sadrži informacije o stanju zdravlja trudnice na temelju rezultata ispitivanja i testiranja.

  Obavezno uključite sve prenesene zarazne bolesti, prisutnost kroničnih bolesti.

  Na primjer, podmukao zarazna bolest - rublja - opasna je tijekom trudnoće. Ako ste već imali ovu bolest u djetinjstvu, ne brinite se - razvili ste cjeloživotni imunitet i ponovna infekcija ne prijeti.

  Veliki problem je učestalost rubeole u ranoj trudnoći. Vrlo visoki rizik od kongenitalnih deformacija u fetusu - katarakte, gluhoća, otvoreni ductus arteriosus.

  Zato je tako važno unijeti sve podatke na zamjensku karticu - u slučaju problema, liječnik će moći odabrati pravu taktiku za upravljanje trudnoćom.

  Važne informacije o prethodnim trudnoćama i porodu, ako ih ima.

  Na primjer, ako ste u ranijoj trudnoći imali prijetnju prestankom, onda postoji rizik od ponovnog pojavljivanja komplikacija tijekom naknadnih trudnoća.

  Preuranjena dostava ili hitan, prirodni porod ili carski rez - sve to je također važno za liječnika koji vodi vašu trudnoću.

  Ako su prethodne isporuke bile teške ili je bilo potrebno hitno carski rez, to će zahtijevati dodatne preglede.

  Faktor rizika za trudnoću je pobačaj.

  Njihov broj i razdoblje trudnoće, na kojoj je izvršeno umjetno prekidanje, odražavaju se na mjenjačkoj kartici.

  Prikazan je prvi dan zadnjeg menstruacije.

  Od tog datuma, uobičajeno je računati razdoblje trudnoće. Procijenjeni datum isporuke (PDR) izračunava se na sljedeći način - do prvog dana posljednjeg menstruacije, morate dodati 7 dana i oduzeti 3 mjeseca. Postoji još jedan način - dodajte 280 dana (40 tjedana) do prvog dana posljednjeg menstruacije.

  Označava datum prvog pojavljivanja - dan kada ste službeno zapisani u antenatalnoj klinici.

  Preporučljivo je registrirati se prije 12 tjedana trudnoće. Prvo, to je potrebno kako bi se smanjile moguće komplikacije. Uostalom, prvi trimestar je najvažnije razdoblje trudnoće, polaganje svih organa fetusa odvija, a promatranje liječnika neće ozlijediti.

  Drugo, žene koje su se prijavile do 12 tjedana, stavile su zasebnu novčanu naknadu.

  Također u mjenjačnicu i mnoge druge informacije: datum prvog kretanja fetusa, veličina i položaj fetusa u maternici, rezultati ultrazvuka.

  Preporuča se da se ultrazvuk za trudnoću izvrši tri puta.

  Na 11-12 tjedana ultrazvučni pregled je dio I. tromjesečju - mjerena veličina trtica-parijetalni embrij (CTE), izmjerena je debljina nuhalni nabor (važan pokazatelj, koji, zajedno s krvi, kao što je isporučena u istom razdoblju, omogućava nam da izračunati rizik fetalnih abnormalnosti kromosoma),

  U 20-24 tjedana već je moguće ispitati anatomsku strukturu unutarnjih organa fetusa, odrediti postoje li malformacije, procijeniti položaj i debljinu posteljice, prirodu i količinu amnionske tekućine.

  Na 34-36 tjedana, liječnik izgleda položaj fetusa u maternici (glave ili zadak), procjenjuje veličinu ploda, posteljice državne - je potrebne informacije kako bi se utvrdilo taktiku nadolazeće rođenja.

  Uz to, razmjena kartica nužno mora sadržavati i zaključke drugih stručnjaka: oculista, stomatologa, terapeuta, otolaringologa.

  Na primjer, ako postoje patološke promjene u fundusu i retini, optometar daje preporuke o tome kako izuzeti moćno razdoblje. Otolaryngolog procjenjuje stanje ždrijela i grkljana - to je važno za anesteziju za carski rez.

  Mjenjačka kartica: porođaj i razdoblje nakon poroda

  Drugi dio zamjenske karte napunjen je u bolnici. Karta sadrži informacije o tome kako je porođaj i ranog porođajnog razdoblja prošao. Nakon otpuštanja, ovaj dio daje ženu u naručju kako bi je mogla prebaciti na antenatalnu kliniku za praćenje.

  Dakle, što bi trebalo napraviti karticu u rodilištu?

  Najvažnija stvar je datum isporuke. Ovo je neophodno za registraciju rodnog listića djeteta, za izdavanje dopunske liste bolesnika (ako je bilo složenih isporuka).

  Značajke porođaja.

  Označava trajanje rada, trajanje bezvodnog razdoblja, komplikacije kod majke i fetusa. Ove informacije važne su za predviđanje tijeka postpartum razdoblja.

  Korištenje operativnih prednosti u porođaju.

  To uključuje epiziotomiju (perinealnu incizu), pincete, cezariannu sekciju. Ako je potaknuta radna aktivnost, to se također nužno odražava i na mjenjačkoj kartici. Osim toga, treba navesti sve naznake za operativne koristi.

  Upotreba lijekova protiv bolova. Opisana je metoda anestezije, budući da je važno predvidjeti moguće odložene komplikacije nakon poroda.

  Na primjer, nakon spinalne anestezije moguće su neurološke komplikacije (bol u leđima, migrena).

  To ukazuje na stanje djeteta pri rođenju, u rodilištu i na ispustu, visini i težini djeteta.

  Liječnik u porodničkoj bolnici svakako će naznačiti na mjenici da li žena treba pokroviteljstvo.

  Na primjer, ako imate poteškoća s dojenjem, ili se morate posavjetovati s ginekološkim odgojiteljem kod kuće.

  Izbacivanje iz bolnice

  Treći dio zamjenske karte je također popunjen u bolnici i predan ženi za naknadni prijenos dokumenta u dječju kliniku.

  Pedijatar u rodilištu upisuje sljedeće podatke o kartici:

  Od kojega je računa rođenja trudnoće vaše dijete, u koje je vrijeme rođenje postalo, što su završile prethodne trudnoće (pobačaj, porođaj, mrtvorođenost).

  Zabilježeno je, što su bili rodovi - jedan ili više;

  Značajka porođaja - trajanje, komplikacije kod majke i djeteta.

  Rod djeteta, njegova težina pri rođenju i iscjedak, visina.

  Procijenite stanje djeteta na Apgarovoj ljestvici.

  Apgarova skala je zbroj bodova koji mjeri funkcioniranje organa i sustava novorođenčeta u 1 i 5 minuta života.

  bodova

  1

  2

  boja cyanotic ekstremiteta, blijedo ružičaste, crvene dah odsutan sporo, neravan dobre, bez srca iza glasa manje od 120 otkucaja / min više od 120 otkucaja / min refleksi odsutni lako grimasu kašlja, kihanja, viče mišićni tonus ud savijena odsutan aktivno kreće dijelove tijela

  Maksimalni rezultat je 10. Dijete čije se stanje procjenjuje na 6 ili manje bodova zahtijeva reanimaciju i naknadnu intenzivnu njegu.

  Označava prirodu hranjenja novorođenčeta (dojke, izraženo majčino mlijeko). Označava koja je smjesa korištena u rodilištima, bez obzira na to postoji li alergija.

  Treba primijetiti je li provedeno cjepivo protiv tuberkuloze, prvo cjepivo protiv hepatitisa B (u prvih 12 sati života). Ako nije, razlog je naveden.

  Razmjena karata: podsjetnik za trudnice

  Mjenjačka kartica izdana je ženi koja se savjetuje na 28-32. Tjednu trudnoće. Neki plaćeni medicinski centri također mogu izdati kartice za razmjenu.

  Ako postoji potreba za hospitalizacijom u odjelu patologije trudnica, kartica se može izdati kraće vrijeme.

  No, da biste dobili karticu koja vam je potrebna za razmjenu barem jednom proći niz testova i najmanje dva puta posjetiti liječnika - za početno ispitivanje i dobiti upute za istraživanje i analizirati rezultati dobiveni su napravljene u razmjenu karticu i tebi.

  Ovaj je dokument bitan za ulazak u bolnicu. Od trenutka kada dobijete zamjensku karticu od svog liječnika, pokušajte ga držati pri ruci.

  Čak i ako prije isporuke mjesec lijevo i idete u supermarket za namirnice ili u posjet prijatelju, staviti karticu u vrećici - nitko ne može točno predvidjeti kada beba odluči roditi.

  Zapamtite, ako nemate zamjensku karticu u bolnici, bit ćete smješteni u odjel za zaraznu bolest. I obično postoje žene s ozbiljnim bolestima.

  To je prilično razumno - ako liječnik nije svjestan da niste nositelj bilo kakve infekcije na prvom mjestu - HIV i sifilis, onda ste u opasnosti i treba izolirati od ostalih žena u porodu.

  Ali što učiniti ako ste iznenada izgubili zamjensku karticu?

  Ne brinite, postoji rješenje. Dvostruki dokument ostaje u arhivi klinike, sve informacije o tijeku trudnoće nalaze se u medicinskoj dokumentaciji.

  Stoga, ako izgubite izvornik, možete predstaviti svoju putovnicu i pravila i dobiti kopiju kartice u antenatalnoj klinici.

  Sve o razmjeni trudnice - za što se koristi

  Čekanje bebe nije samo fizičko i psihološko posebno stanje, već i fiksni događaj zbog mnoštva proceduralnih i dokumentarnih pravila - nakon svega, žena se mora brinuti o redoslijedu svih svojih radova, od kojih je najznačajnija razmjena trudnice. Svaka žena na položaju dužna je pažljivo postupati s ovim dokumentom, jer često bez njega postoje poteškoće pri prijemu u rodilište ili održavanje.

  Vrijednost dokumenta

  Glavna svrha "razmjene" je zabilježiti rezultate različitih medicinskih studija i pokazatelja pacijenata u razdoblju čekanja na pregled osoblja majčinog bolnice i istim zapisima informacija u porodničkoj bolnici radi povratka liječnicima na mjestu registracije, odnosno razmjene informacija medicinskih stručnjaka koji vode žene i u generičkom razdoblju.

  Kartica sadrži kratke i sažet informacije o stanju bolesnika, tako da bez nje, liječnici porodničke bolnice ne mogu uzeti u obzir sve osobitosti zdravlja i stanja žene.

  U razdoblju čekanja "razmjena" traje oko jednog koraka vrijednosti uz putovnicu - to bi uvijek trebalo biti s trudnom ženom, jer je medicinska povijest cijelog vremena trudnoće.

  U slučaju ponovne registracije, ako je žena promijenila svoje mjesto boravka ili prebivališta (ova praksa danas je važna, kada se trudnice pokušavaju preseliti u druge gradove ili zemlje radi dostave bliže isporuci), neophodno je osigurati razmjenu ili zaobilaznicu s mjesta prethodne registracije.

  izgled

  Ovisno o uvjetima i mogućnostima poliklinika i ambulanta, ženskim klinikama, dokument može imati drugačiji pokrov, oblik, dizajn, ali u stvari ima i standardne značajke:

  • poput pamfleta ili knjige - s mekanim listovima papira;
  • u crnim i bijelim bojama;
  • sadrži stupce i tablice za snimanje pokazatelja i osobnih podataka;
  • podijeljena na dva dijela - za evidenciju antenatalnih klinika i za unos podataka u rodilištu.

  U praksi, listovi kartice nisu dovoljni da bi odgovarali svim testovima, pregledima i tehnikama trudne žene, stoga su u "razmjeni" zaglavljeni dodatni listovi, umetci i dokumenti, što ga čini vrlo promjenjivom do kraja razdoblja čekanja.

  U nekim ustanovama "razmjena" izgleda kao promotivna brošura, budući da naslovnica sadrži tematske reklame.

  sadržaj

  2018, zaobilaznica se sastoji od 6-8 vlastitih stranica.

  Naslovna stranica kartice sadrži osobne podatke buduće majke:

  • naziv;
  • datum rođenja;
  • mjesto registracije;
  • naziv medicinske ustanove;
  • težinu i visinu žena u vrijeme registracije;
  • obujam zdjelice;
  • dan prvog kretanja djeteta u maternici;
  • procijenjeni dan rođenja.
  • opće informacije o trudnoći - poredak, prisutnost ili odsutnost pobačaja i pobačaja, gestacijska dob, itd.;
  Slijedi dio analize, gdje su naznačene numeričke i simboličke vrijednosti istraživanja i promatranja. Ovdje se nalazi tablica s glavnim pokazateljima žena koje se razlikuju u različitim razdobljima čekanja, stoga se uvođenjem novih metoda upisuju krvni tlak, težina, razina hemoglobina i rezultat analize urina.

  Ovdje su također uključeni podaci iz istraživanja venske krvi, ultrazvuka u različitim trimestrima i druge vrijednosti:

  • položaj djeteta; uzdužni položaj je normalan, patologija - poprečna ili kosa;
  • Prezentacija - odnosi se na dio tijela djeteta koji je najbliži rodnom kanalu; za normalnu isporuku, glava treba biti prisutna, rano otkrivanje prsnog izgleda djeteta će eliminirati sve opasnosti ove situacije uz pomoć kirurške intervencije;
  • fetalni otkucaji srca - na svakom sastanku, ginekolog "bube" bebu srca, au trećem tromjesečju žena podvrgava CTG ispitivanju;
  • nužno testiranje zaraznih bolesti - sifilis, HIV, hepatitis B i C ispuštanja.

  Također bilježi rezultate ispitivanja izmeta na jajašcima, vaginalni razmaz na viruse i infekcije.

  U trećem dijelu su rezultati bolnice - "zaobilaznica" liječnika:

  • terapeut;
  • oftalmolog;
  • endokrinologa;
  • stomatolog;
  • otorinolaringolog.
  Važan blok dokumenta je zapisnik o certifikatu o invalidnosti - dan nakon 30 tjedana za primanje rodiljnog doplatka.

  Sljedeći je dio karte, ispunjen u bolnicu. Ovdje naslovna stranica se duplicira s općim informacijama o ženi u radnoj snazi, a zatim se napuni stupci o obilježjima prošlih rođenja:

  • prisutnost ili odsutnost operacije;
  • upotreba anestezije;
  • postpartum tretman;
  • datumi prijema i otpusta.

  Zatim se podaci upisuju u odjeljak o djetetu - informacije o njegovu stanju pri porodu, dijagnozi, liječenju, stanju pri pražnjenju i prijavljivanje cijepljenja.

  Kada se izda kartica

  Hitno i drhtavodno pitanje za sve trudnice je kada mogu dobiti razmjenu, jer svaka žena u ovom teškom razdoblju ima strah od preranog rođenja ili drugih opasnih događaja i želi imati karticu s njima.

  No zakon ne odobrava određeno vrijeme kada izdaju mjenjačnicu u svojim rukama. Ovisno o regiji i teritoriju, ovaj se dokument daje u različito vrijeme - ponekad u prvim mjesecima registracije, za neke konzultacije je 28 tjedana, za druge 30 ili 32 tjedna. Često kartica se odbija pružiti rano u svrhu čuvanja, jer vlasnik može izgubiti ili pokvariti.

  Praksa je uspostavljanje zamjenske kartice najviše trudne - ako je odbila uzeti u obzir za zdravstveno osiguranje i posjećuje privatne stručnjake.

  U svakom slučaju, nakon izdavanja razmjene, mora se stalno dovesti do recepcija za liječnike da bi dodali nove informacije.