Kada i gdje je izdana buduća glavna isprava majke - zamjenica trudnice?

Bol

Što je potrebno i što izgleda mjenjačka kartica? Mjenjačka kartica trudnice je dokument koji se izdaje u antenatalnoj klinici da prati ženu za vrijeme trudnoće.

Obično se izdaje na putovnicu buduće majke za razdoblje od 8 tjedana. Ali u rukama trudnice dobiva ga samo u 22-23 tjedna.

To se može objasniti činjenicom da je ovo razdoblje povezano s posljednjom fazom dijagnoze fetusa zbog prisutnosti kongenitalnih malformacija. Štoviše, prestanak trudnoće nakon ovog razdoblja smatra se prijevremenim porođajem.

"Razmjena" sastoji se od tri dijela

Prvi dio

Prva uključuje informacije iz antenatalne klinike o trudnoći. Ovdje liječnik ženske klinike, gdje je žena registrirana, bilježi sve informacije o obilježjima tijeka trudnoće, stanju žene, porođaju i postpartum periodu.

Ovaj odjeljak sadrži sljedeće informacije:

 1. Puni naziv trudna.
 2. Njezina dob (ranih i kasnih trudnoća mogu biti popraćena različitim problemima kod nošenja djeteta).
 3. Adresa koja je nužna za izvanredne slučajeve, kada je teško ili nemoguće kontaktirati trudnicu, a postoji potreba za upoznavanjem potrebnih informacija od rođaka ili sustanara trudnice.
 4. Opće i ginekološke operacije koje je podvrgnuta ženi. Djeca, kronične i nasljedne bolesti važni su zbog njihovog mogućeg negativnog utjecaja na tijek trudnoće, razvoj fetusa i porođaj.
 5. Značajke ranijih trudnoća, porođaja i razdoblja nakon poroda. Ako je došlo do nekih komplikacija, pažljivo se prati žena radi pravovremenog otkrivanja patoloških stanja (rana ili kasna toksikoza, prijeteći pobačaj, anemija). Prilikom obavljanja carskog reza u prošlosti, vjerojatno će se i ovaj put preporučiti kirurška intervencija.
 6. Broj prethodnih trudnoća, broj djece rođenih bit će potrebno predvidjeti tijek trenutnog rođenja.
 7. Broj pobačaja, ako ih ima (godina rada, pojam pobačaja). Ove informacije su neophodne kako bi liječnik znao o mogućem razvoju posljedica: upalnih bolesti maternice i njegovih dodataka. To može dovesti do pobačaja ili prijevremenog porođaja, nepravilnog rada i komplikacija tijekom razdoblja nakon oporavka.
 8. Godina i trajanje prijevremenog poroda, što ukazuje na tendenciju trudnice na određene patološke uvjete.
 9. Datum prvog dana posljednjeg menstruacije, koji će pomoći u određivanju približnog trajanja trudnoće.
 10. Trajanje trudnoće tijekom prvog posjeta konzultacijama. Takvi podaci potrebni su za izračun datuma očekivanog rođenja. Na temelju tih informacija liječnik često iznosi zaključke o odgovornosti trudnice za njeno zdravlje i za nerođeno dijete.
 11. Broj posjeta. Tijekom normalne trudnoće - 10 puta (nakon prvog posjeta - odaziv bi trebao trajati 7-10 dana kako bi se procijenili rezultati testova, zaključci terapeuta i drugih stručnjaka: otorinolaringolog, stomatolog, oftalmolog, endokrinolog, ako je potrebno). Do 28 tjedana - jednom mjesečno, do 37 tjedana - dva puta mjesečno, a poslije - svakih 7-10 dana). Trudnoća, popraćena bilo kojom patologijom, je težak argument za češće posjete liječniku-ginekologu. Učestalost posjeta određuje se pojedinačno.
 12. Datum prvog kretanja fetusa za izračunavanje očekivanog datuma rođenja. Kod ponovljenih trudnoća, prvo podrhtavanje osjeća se ranije nego tijekom prvog ležaja djeteta.
 13. Značajke tijeka trudnoće. Bilo koja komplikacija utječe na tijek rada i postpartum razdoblje.
 14. Veličina zdjelice. Zdjelica se smatra uskim ako barem jedna od mjerenja ne odgovara normi. U tom slučaju, postoji opasnost od kompliciranog prolaska djeteta (posebno velikog) kroz rodni kanal.
 15. Težina i visina na prvom odazivu. Visina ispod 150 cm puna je deformacija kralježnice i zglobova kuka. Kao rezultat toga, zdjelica može biti sužena. Dobitak težine preko 40 tjedana u prosjeku iznosi 10-11 kg.
 16. Položaj fetusa je važan za upravljanje radom. Fetus zauzima konačni položaj u trajanju od 37 do 40 tjedana. Položaj može biti uzdužno, poprečno i koso. Prva je norma, 2 i 3 - patologija koja komplicira normalni prolaz djeteta kroz rodni kanal.
 17. Predstavljajući dio - ovaj dio fetusa najprije prolazi kroz rodni kanal. To može biti dječja glava (leđa glave, lice ili kruna glave) ili zdjelicu (noge ili stražnjice). Najpovoljnija prezentacija - glavobolja. Definicija ovog parametra omogućuje vam da unaprijed odaberete način isporuke.
 18. Fetalni otkucaji srca. Po svojoj učestalosti i karakteru, moguće je procijeniti stanje fetusa (norma je jasno i ritmično srce do 140 otkucaja u minuti). Na mjestu slušanja otkucaja srca možete saznati mjesto djeteta u maternici. U zamjenskoj iskaznici upućuju na otkucaje srca fetusa, počevši od razdoblja od 32 tjedna.
 19. Laboratorijska ispitivanja. To uključuje trostruku kontrolu za HIV, sifilis, virusni hepatitis B i C (kada je registriran, u 30 tjedana i nekoliko tjedana prije PDR-a).
 20. Rh faktor. U trudnoj ženi s negativnim Rh, tijelo primjećuje fetus kao izvanzemaljski objekt, što dovodi do njegove anemije. I to je ispunjeno pobačajem, zaustavljajući razvoj trudnoće. Titar antitijela omogućuje odabir optimalne taktike trudnoće i metode isporuke.
 21. Vrsta krvi S nekompatibilnošću krvnih grupa majke i fetusne hemolitičke bolesti može se razviti kod djeteta. Također, definicija ovog parametra je neophodna za hitne slučajeve kada postoji potreba za hitnom transfuzijom krvi. Ako žena ima negativan Rh, tada je potrebno utvrditi Rh-pripadnost krvi oca nerođenog djeteta.
 22. Kliničke analize urina i krvi. Kompletna krvna slika se obavlja 3-4 puta za cijelu trudnoću (ako nema komplikacija): pri registraciji, na 18 i 30 tjedana.
 23. Analiza čimbenika zgrušavanja krvi: trombociti, indeks protrombina, vrijeme krvarenja i koagulacija krvi. Ova studija je neophodna kako bi se razjasnila mogućnost komplikacija u porođaju u slučaju krvarenja. Održava se tri puta - u vrijeme registracije, u 22-24 i 32 tjedna. Biokemijski test krvi se također podnosi dva puta tijekom trudnoće.

 • Datum primjene stafilokoknog toksoida. Ako trudnica ima kroničnu upalnu bolest, provodi se mikrobiološko istraživanje kako bi se identificiralo stafilokok, što je opasno za majku i dijete s komplikacijama tijekom porođaja i postpartum razdoblja. Za prevenciju infekcije novorođenčeta kod 32, 34 i 36 tjedana provodi se imunizacija s 0,5 ml stafilokoknog toksoida. Ubrizgavanje se izvodi subkutano pod scapulom.
 • Krvni tlak Povećanje ovog pokazatelja na 135/85 može ukazivati ​​na razvoj preeklampsije, osobito ako postoje otekline i proteini u mokraći.
 • Broj klasa fizikalne terapije (danas u klinikama rijetko provodi takav trening, tako da liječnik može savjetovati samo dozvoljene vježbe tijekom trudnoće, ako, naravno, stanje trudnice omogućuje njihovoj izvođenju).
 • Psihološka priprema za porođaj. Od 28-30 tjedana liječnik-ginekolog vodi 10 sesija u antenatalnoj klinici.
 • Škola majki. Razredi obuhvaćaju probleme s djecom. Mjenjačka kartica označava broj pohađanih razreda.
 • Datum izdavanja listova invalida za prenatalni dopust (napisan u 30 tjedana trudnoće.
 • Približan datum isporuke određuje se na temelju različitih parametara.
 • Dnevni posjeti (ispunjeni su s 32 tjedna).
 • Rasporedite dobitak na težini za cijelu trudnoću. Ovaj je algoritam važan za predviđanje komplikacija u 3 trimestra i porođaju.
 • Približna težina fetusa za određivanje taktike rada. Ušao je u razmjenu kada se trudnoća već smatra punopravnim - na 37 tjedana.
 • Rezultati 3 puta ultrazvuka: na 10-14, 20-24 i 32-34 tjedana.
 • Puni naziv opstetričar-ginekolog, vodeći trudnoću, i njegov potpis.
 • Drugi dio

  Drugi dio sadrži informacije o rodilištima o ženi u radnoj snazi. Popunjena je u odjelu za opstetrički tretman prije iscjedanja žene radi daljnjeg prijenosa u antenatalnu kliniku.

  To uključuje detaljne podatke o tijeku rada i postpartum stanju. To će vam omogućiti da odaberete pravu taktiku za rehabilitaciju žena nakon isporuke.

  1. F.I.O., dob, adresa, datum primitka i datum dostave. Potonji je potreban za registraciju rodnog listića djeteta iu slučaju teškog porođaja - za izradu dodatne potvrde o invalidnosti.
  2. Značajke generičkog procesa (trajanje, bilo kakve komplikacije kod majke i fetusa).
  3. Označava postoji li carski rez i za koje razloge.
  4. Metoda anestezije (bilo da je primijenjena, što točno i koja je njegova učinkovitost). Ovo je važno za analizu mogućih neuroloških komplikacija (bol u kralježnici) nakon spinalne anestezije.
  5. Značajke postpartum razdoblja.
  6. Datum otpuštanja iz rodilišta (koji je dan nakon rođenja djeteta). Stanje majke i djeteta utječe na definiranje tog razdoblja.
  7. Stanje zdravlja majke pri iscjetku.
  8. Stanje djeteta pri rođenju, u bolnici i iscjedak. Takvi podaci potrebni su za analizu ispravnosti trudnoće.
  9. Težina novorođenčeta u prvim minutama života i iscjedak.
  10. Rast djeteta pri rođenju.
  11. Potreba za pokroviteljstvom majke. Ponekad nakon izbijanja žene možda trebaju kućne konzultacije s ginekološkim liječnikom kod kuće.
  12. Posebne napomene. U ovom stupcu obično se navodi broj dodatnih dana na invalidninu za predhodni odmor.
  13. Puni naziv i potpis maternice bolnice.

  Treći dio

  Treći dio mjenjačke kartice je podatak o novorođenčadi o maternističkoj bolnici. Završetak je odgovornost stručnjaka u pedijatrijskoj opstetarskoj bolnici.

  Informacije o tijeku rada i stanju djeteta unose se prije ispuštanja djeteta.

  Mama ili njezini rođaci moraju položiti ovaj kupon u dječju kliniku, gdje će se dijete nastaviti promatrati, u roku od nekoliko dana nakon iscjedka.

  1. Ph.I.O., adresa puerperala, datum rođenja, kakva je trudnoća u nizu, tjedan trudnoće rođenje, podaci o neuspjelim ranijim rađanjima (umjetni, spontani pobačaj, rođenje mrtvog fetusa).
  2. Rođenje: jedno ili više; Zapisano je kako se dijete rodilo, ako je rođenje višestruko rođeno.
  3. Trajanje rada, prisutnost komplikacija kod majke i fetusa).
  4. Upotreba anestezije (koja se koristi i koja je njegova učinkovitost).
  5. Značajke postpartum razdoblja.
  6. Koji dan nakon isporuke bio je iscjedak?
  7. Stanje zdravlja majke pri iscjetku.
  8. Spol i visina novorođenčeta, njegova masa pri rođenju i iscjedak.
  9. Procjena stanja djeteta pri rođenju na Apgarovoj ljestvici. Uzima u obzir funkcioniranje organa i sustava dijete za 1 i 5 minuta. njegov život. Maksimalni rezultat je 10. To određuje pedijatar u rodilištu, koji je prisustvovao porodu.
  10. Je li novorođenče odmah vrištala? To je pokazatelj dobrobiti djeteta u maternici i njezina reakcija na odgodu porođaja.
  11. Jesu li provedene mjere revitalizacije i koje?
  12. U kojem je danu dijete prvo primijenjeno na grudi u bolnici?
  13. Vrsta hranjenja (dojka, izražena majka ili davateljsko mlijeko). Navedena smjesa je indicirana za koju dijete nije alergično. Ako je dijete dojilo majčino mlijeko, trebalo bi naznačiti razloge.
  14. Za kakav je dan napustio pupčanu vrpcu?
  15. Označava je li dijete bilo bolesno s nečim u bolnici.
  16. Dijagnoza, liječenje, stanje pražnjenja.
  17. Cijepljenje protiv tuberkuloze (u slučaju odbijanja - razlog je ukazan).
  18. Preporuke za njegu.
  19. Posebne napomene.
  20. Datum ispunjenja
  21. Puni naziv i potpisa opstetričara-ginekologa i pedijatara majčinske bolnice.

  Što izgleda mjenjačka kartica?

  Mnoge se trudnice žele pitati zašto je potrebna mjenjačka kartica kada je izdana. Razmjena kartica za trudnice je vrlo važan dokument koji odražava glavne informacije o trudnici, tijeku trudnoće i mogućim komplikacijama koje liječnici mogu naići u rodilištu. Da bi ispravno popunili obrazac, liječnici koriste uzorak koji je odobrio Ministarstvo zdravstva.

  Što je kartica za razmjenu?

  Trudna trgovačka kartica sastoji se od tri dijela:

  • podaci od konzultacija sa ženama;
  • informacije o ženi u radu, porođaju;
  • informacije o djetetu.

  Prvi dio je tijekom trudnoće napunio ginekolog, drugi u bolnici od strane opstetričara, a treći od neonatologa.

  Razmjena iskaznica predaje se trudnoj ženi: što je teža trudnoća i što je veća mogućnost prijevremene dostave, što je ranije trudnica trebala primiti, bez obzira na stanje trudne žene. Ako je rođenje počelo, a mjenjačka kartica nije dostupna, nemate pravo odbiti medicinske usluge, ali najvjerojatnije ćete biti u zaraznim bolestima, jer liječnici nisu svjesni vašeg zdravstvenog stanja.

  Mjenjačka kartica je unaprijed unaprijed potpisana u izabranom rodilištu, a rizik od gubitka podataka i primanje vas kao pacijenta s "nepoznatom" poviješću trudnoće svodi se na minimum.

  Kako i kada je napravljen?

  • razgovor;
  • vizualni pregled;
  • antropometrijska mjerenja (na primjer, visina, težina, krvni tlak);
  • laboratorijski testovi;
  • Ultrazvučna dijagnostika.

  Na prvom prijemu, kada trudnica samo dođe potvrditi svoju "zanimljivu poziciju", liječnik će saznati od vas:

  • pojedinosti vaše putovnice (ime, dob, kućna adresa);
  • prisutnost kroničnih bolesti, kirurški zahvati;
  • što je račun trudnoće, koliko je djece rođeno i na koji način, postoje li pobačaji, u kojoj godini i u kojem trenutku;
  • utvrditi trajanje trudnoće u vrijeme pregleda, izračunati približan datum isporuke.

  Važno je znati svoj tip krvi i Rh faktor, kao i podatke vašeg oca, kako bi izbjegli Rh i imunološke sukobe.

  Kada dođete do svog ginekologa u budućnosti, podaci o laboratorijskim testovima (testovi krvi, urina, izmet), ultrazvuk i posljednjih tjedana upisuju se u mjenjačku karticu oznake o pohađanju budućih majki i psihološka priprema za porođaj. Označavanje pohađanja je vrlo potrebno: ako ste propustili inspekcije ili uopće nisu registrirani, nećete dobiti zamjensku karticu. Nadalje, važno je da ne propustite redovite konzultacijske posjete, jer preskakanje pregleda može negativno utjecati na isporuku: liječnici neće znati što treba paziti, što znači da se dragocjeno vrijeme može izgubiti u hitnim situacijama.

  Nakon rada je počela, liječnik će sigurno uhvatiti pravu informaciju na karticu (protoka isporuke, fetalna prezentacije, način isporuke, itd), jer će ti podaci pomoći u ostvarivanju ginekologa promatrati proces oporavka nakon rođenja će biti potrebna ako još jednom odlučite roditi.

  Posljednji dio mjenjačke kartice posve je posvećen djetetu. Sadrži podatke o rođenju, težini, visini, Apgarovoj ocjeni i drugim važnim činjenicama koje će vaš pacijalni pedijatar pažljivo proučiti.

  Mnogi se pitaju što izgleda mjenica trudnice. Na internetu možete pronaći fotografiju ili zatražiti uzorak u ženskoj konzultaciji. Drugi je način da zamolite svoje trudne djevojke, koje su već primile takvu karticu, da vam pošalju njezinu fotografiju ili vam kažu kakva se pitanja tamo odražavaju, što treba biti spremna.

  Promjene kartica u 2016. godini

  • Kupon nominalne vrijednosti od 3.000 rubalja namijenjen je platiti usluge ženskog savjetovanja.
  • Drugi kupon za 6 tisuća plaća usluge majčinstva.
  • Posljednji, treći kupon služi za plaćanje usluga dječjih klinika.

  Ukupan iznos kupona u 2016 je 11 tisuća rubalja i dužan je u cijelosti pokriti sve troškove trudnice za medicinsku njegu tijekom trudnoće i porođaja.

  Nemojte odgađati prijam zamjenske kartice na zadnji, bolje ga je dogovoriti i uvijek nositi s vama, a ne kasati i riskirati vaše zdravlje i zdravlje vašeg djeteta!

  Trudnoća Exchange karata: što je to

  Trudna trgovačka kartica je dokument svake buduće majke. Izdana u ženskim konzultacijama. Sadrži informacije o tekućoj trudnoći, uz pomoć kojih liječnik daje objektivnu procjenu stanja zdravlja žene i odabere odgovarajuću taktiku opstetricije.

  Mjenjačka kartica sastoji se od tri dijela, koju je ginekolog popunio u konzultaciji, od strane liječnika koji je rodio, a od neonatologa za dječju kliniku. Ovaj dokument ne može zamijeniti uobičajene medicinske zapise, ali uz pomoć žene može saznati od liječnika informacije od interesa o tijeku svoje trudnoće.

  Koja je razmjena kartica

  Mjenjačka kartica trudnice je oblik koji počinju ispunjavati od trenutka kada žena registrira trudnoću. No, žena će dobiti taj dokument samo 28 tjedana za prezentaciju u bolnici.

  Razmjena kartica izdana je trudnici nakon donošenja svih laboratorijskih i dijagnostičkih pregleda koji potvrđuju ili opovrgavaju prisutnost kongenitalnih malformacija u fetusu u razvoju i komplikacija u trudnici.

  U dokumentu su navedeni podaci o putovanjima žene, datum posljednje menstruacije, povijest zaraznih bolesti, kronične patologije, Rh faktor, vrsta krvi, informacije o ranijim trudnoćama i porodu, broj prošlih pobačaja i obilježja tijeka ove trudnoće.

  Trudna kartica za izmjenu izgleda kao crno-bijela brošura koja ima standardne veličine i službeni izgled. U različitim regijama izdaju se mjenica trudnica ovisno o utvrđenim pravilima: neke žene ga dobivaju u svojim rukama odmah nakon registracije, a druge tek nakon 28 tjedana trudnoće.

  Jedino pravilo koje se primjenjuje u svim slučajevima s mjenom karticom ograničenje je roka izdavanja: najkasnije 30 tjedana. Kada se prijavite u bolnicu za rodilište, prvo će se zatražiti ova kartica, a ako nije pri ruci, određena je žena da rodi zaraznu bolest.

  Tijekom trudnoće liječnik u rezultatima istraživanja piše u matičnoj sobi i knjižici trudnice. Nekoliko puta tijekom trudnoće, žena se podvrgava laboratorijskim testovima krvi i urina, vaginalnom testu.

  Liječnik također sustavno pregledava volumen trbuha, povećanje maternice, fetalni srčani udar, težina žene i prisutnost edema. Kartica bilježi podatke elektrokardiografije, rutinskog ultrazvuka i kardiotokografije fetusa u trećem tromjesečju trudnoće.

  Pored toga, ženu mora pregledati i stručnjaci: oftalmolog, liječnik opće prakse, endokrinolog i stomatolog.

  Odsjek je popunio žensko savjetovanje

  Razmjena kartica uključuje tri dijela. Prvi je popunio liječnik koji promatra ženu u konzultaciji od trenutka registracije. U dokumentu pažljivo unosi podatke o zdravlju trudnice nakon pregleda i laboratorijskih i dijagnostičkih studija.

  Popis ovih informacija uključuje:

  • Podaci o zaraznim bolestima i prisutnosti kroničnih patologija, što je važno za predviđanje tijeka trudnoće.
  • Informacije o trudnoći i rađanju koje je žena imala u prošlosti. Ako je prethodna trudnoća nastavila s komplikacijama, bilo porođaj je započeo prerano ili je prošao kroz carski rez - liječnik odabire odgovarajuće taktike za upravljanje trudnoćom, provodi preventivne mjere kako bi spriječio takve posljedice. Činjenica je da se vjerojatnost ponavljanja komplikacija povećava sa svakom novom trudnoćom.
  • Informacije o pobačaju. Umjetni ili spontani pobačaj može dovesti do određenih poteškoća s gestacijom. Morate obavijestiti liječnika o broju pobačaja i njihovom trajanju. Pročitajte više o posljedicama pobačaja →
  • Datum posljednjeg mjeseca. To je također značajna informacija, uz pomoć kojih liječnik točno određuje DA - procijenjeni dan kada će se dijete roditi.
  • Datum registracije. Prvi dan pojavljivanja žene u ginekološkom uredu o trudnoći zabilježen je i na mjenjačkoj kartici. Registracija bi trebala ustajati najkasnije u roku od 12 tjedana trudnoće. Ovo je važno za prevenciju mogućih komplikacija koje se često javljaju u prvom tromjesečju - najvažnija faza trudnoće, kada se odvija polaganje glavnih organa i sustava fetusa, a dodatna opažanja od strane liječnika će biti korisna. Osim toga, sve žene koje su se prijavile do 12 tjedana primaju malu novčanu naknadu.
  • Informacije o fetusu: početak prvog miješanja, obilježja rasta i razvoja - veličina, mjesto u maternici, ultrazvučni podaci, prisutnost ili odsutnost kongenitalnih malformacija.

  Odsjek je napunio majčinsku bolnicu

  Ovaj odjeljak sadrži detaljan opis sljedećih stavki:

  • Datum rođenja. Potrebno je izdati rodni list za dijete, kao i dobivanje liste bolesnika ako se rođenje nastavi s komplikacijama.
  • Značajke porođaja. U ovom trenutku liječnik označava trajanje generičkog postupka, trajanje "suhog" razdoblja nakon ispuštanja vode, komplikacije koje su nastale u majke i djeteta. Ove informacije su relevantne za predviđanje tijeka razdoblja nakon poroda.
  • Kirurška intervencija u porođaju. Carski rez, epiziotomija, nametanje pinceta - sve to je zabilježeno na mjenici s obaveznim popisivanjem indikacija, koji su bili razlog operativnog rada.
  • Korištenje anestezije. Detaljno opisuje metodu anestezije, što je važno kako bi se uklonile moguće posljedice nakon porođaja.
  • Informacije o stanju novorođenčeta, njegovoj visini i težini.

  Odjel za kliniku za djecu

  Treći dio kartice popunjava neonatolozistički stručnjak u bolničkim zidovima i izdaje dokument ženi za prebacivanje u dječju kliniku.

  On unosi sljedeće podatke:

  • informacije o porodu: vrijeme, broj plodova, komplikacije, pružena pomoć;
  • što je račun trudnoće, razdoblje isporuke, povijest ranijih trudnoća;
  • spol novorođenčeta, težina i visina;
  • Apgarovi rezultati;
  • vrsta hranjenja, vrijeme prvog dojenja;
  • podatke o cijepljenju.

  Od trećeg trimestra do početka rada trebate imati s vama sljedeći popis dokumenata: mjenjačnica, umetanje, politika, putovnica.

  Nemoguće je predvidjeti početak rada, a ako počnu odjednom, liječnik za hitne slučajeve moći će pružiti pravovremenu pomoć majci i njenom djetetu prije ulaska u bolnicu. Taktike pasivne pomoći će mu biti potaknute informacijama upisanim na karticu.

  Mnoge buduće majke smatraju da je taj dokument druga birokratska izrada i podcjenjuje, ali je važno razumjeti da je pravovremena registracija neophodna da bi liječnik mogao detaljno opisati parametre trudnoće u dokumentu, budući da su to vitalne informacije koje mogu spasiti život i zdravlje žene i njezina beba.

  Autor: Olga Rogozhkina, liječnica,
  posebno za Mama66.ru

  Mjenjačnica

  Mobilna aplikacija "Sretna mama" 4.7 Komunikacija u aplikaciji mnogo je praktičnija!

  Djevojke... Pomozite mi da shvatim... Jučer sam primio mjenjačnicu na moje ruke... tamo samo Kalya-Mala nije razumljivo, a rezultati studije su napisani u jednom od stupaca HIV1 ___ Sa 1 2__ (nešto poput ovoga) što to znači da netko zna?

  Alena, tj. Trudna ženska kartica (dano čim se registrira, knjiga sa svim analizama) izmjenjivom s mjenicom?

  I dali su mi takvu karticu iz 1956. godine. U početku sam se smijala, a onda sam gotovo plakala.

  tako da kartica s kojom neprestano odete liječniku i tamo sve analize i sve informacije nisu zamjenska kartica?

  Registrirao sam se, prošao specijaliste, skrenuo na pedijatra, a ovdje na recepciji saznala sam da bez zamjenske karte nema smisla doći. Zato nisam izrekao riječ o ovoj kartici: ginekologu, u registru na det. Poliklinike. Pa tko je u pravu? Trebam li najprije kartu?

  Što izgleda mjenica trudnice (kada je izdana?)

  Nekoliko mjeseci čekanja bebe u životu žene ispunjeno je mnoštvom emocija: radosti, nježnosti, neograničene ljubavi, tjeskobe za buduće rođenje. Unatoč brojnim iskustvima i novostima njegova položaja, buduće majke nameću određene obveze. Jedan od glavnih zadataka svake trudnice je da se s vremenom registrira u lokalnoj klinici, tako da stručnjaci mogu pratiti tijek svoje trudnoće. U svakoj državnoj klinici, buduće majke dobivaju poseban dokument - zamjenski karton trudnice. Što je to karta i što je za to, naučit ćete čitajući naš članak.

  Sadržaj članka:

  Što je kartica za razmjenu?

  U roku od 9 mjeseci od čekanja djeteta, svaka će žena dobiti privremeni dokument koji je jednako važan kao putovnica građanina Ruske Federacije - to je razmjena karata trudnice. Ovaj dokument je posebno dizajniran za bilježenje rezultata svih medicinskih pregleda, testova i posjeta liječniku koji se javljaju tijekom trudnoće, kao i informacije o budućim roditeljima.

  Što izgleda trudna kartica za razmjenu?

  Ovaj dokument ima standardnu ​​veličinu i izgled, tako da se svugdje ista, malo drugačiji pokriva izdaju, kopije. Mjenjačnica trudne žene objavljuje se u obliku male crno-bijele brošure s papirom. U nekim regijama oglasi trudnoće i porođaja mogu se ispisati na naslovnici kartice.

  Na stranicama knjige nalaze se različite tablice i grafovi koje će naknadno popuniti liječnik koji vodi trudnoću. Prvi listovi mjenjačke kartice posvećeni su putovnicama budućih majki, njezinoj povijesti i drugim informacijama koje bi mogle biti važne u ovom slučaju. Na kraju, možete pronaći neke savjete za buduće roditelje kako bi im pomogli da se nose s teškoćama djeteta i prvim danima beba života.

  Pri izdavanju zamjenske kartice trudna

  Službeno, datum izdavanja kartice nije nigdje nigdje naveden. U različitim regijama, ona se izdaje u skladu s utvrđenim pravilima. U većini konzultacija možete dobiti zamjensku karticu za trudnice prilikom registracije. To olakšava postupak prve prijave: liječnik i njegov pomoćnik mogu odmah popuniti osobnu iskaznicu za kliniku i mijenjati karticu.

  Jedino ograničenje na datum izdavanja je početak 30. tjedna nošenja djeteta. Od sada, svaka trudnica treba imati dokument s njom.

  Koji podaci sadržani u trudnoj kartici

  Prilikom primanja zamjenske kartice upisuje se u njega:

  • • pojedinosti putovnice trudnice;
  • • njezinu težinu;
  • • privremeni datum isporuke;
  • • trenutna gestacijska dob;
  • • podatke o prethodnim trudnoćama i abortusima (ako ih ima);
  • • povijest bolesnika;

  Drugi blok kartice posvećen je rezultatima analiza koje će buduća majka ponavljati. Među njima su redoviti krvni testovi, testovi urina, slike ultrazvuka i njihova obilježja, kao i doktorski dokumenti s podacima dobivenim tijekom pregleda.

  Treći dio dokumenta posvećen je izravno isporuci. Popunit će ga osoblje maternice, koja će nakon prijema morati dati kartu. Oni će detaljno opisati proces porođaja, dati djetetu ocjene Apgar i unijeti podatke o svojoj težini, izgledu, reakcijama i mnogim drugim stvarima na karti.

  Kod otpusta iz rodilišta, pored ostalih dokumenata, majkama se dobiva lomna kuponska kartica s podacima o porođaju, koje je potrebno prenijeti u kliniku kod svog liječnika s kojim ste bili registrirani tijekom trudnoće.

  Uvjeti korištenja mjenjačke kartice

  Čim dobijete svoju zamjensku karticu u ruke, automatski ćete biti odgovorni za njegovu sigurnost. U nekim klinikama pohranjuju se na recepciji do 30. tjedna trudnoće kako bi se spriječilo slučajno gubitak ili oštećenje kartice. Većina konzultacija još uvijek daje kartice trudnicama odmah. Kako bi se očuvao pristojan izgled kartice, koji može postati vrlo mirisan tijekom idućih 8 mjeseci, preporuča se odmah kupiti dovoljno tvrdi poklopac tako da ga ne omče kada se prenese u vrećicu.

  Počevši od 30. tjedna izražavanja, sve žene koje očekuju dijete uvijek moraju nositi sa sobom mjenicu trudnice Ovo pravilo namijenjeno je pružanju žene s kvalificiranom medicinskom skrbi, ako je potrebno, koje će uzeti u obzir sve pojedinosti o zdravlju majke i razvoju fetusa. Vjerojatnost da vam je potrebna takva pomoć će se povećati samo kada se vaš datum isporuke približi.

  Budući da trudnica sadrži detaljne informacije o vašem zdravlju, potvrdio je potpise liječnika i pečata poliklinike, možete ga koristiti kao medicinski certifikat da biste dobili primjerak plivanja.

  Postoji mali broj budućih majki koje se ne namjeravaju registrirati. U tom slučaju neće moći primiti zamjensku karticu prije nego što dostigne rok od 30 tjedana, a osim toga, da bi ga primili, morat će proći liječnički pregled i položiti potrebne testove.

  Trudna trgovačka kartica - uzorak

  Da bi se otprilike predstavljalo što razmjena karata trudne žene, možete se upoznati s formom zamjenske kartice trudne žene prikazane u nastavku.

  Ako ga želite spremiti na računalo, možete preuzeti oblik trudne zamjenske kartice klikom na sliku desnom tipkom miša, a zatim kliknite "Spremi kao..." i odaberite mjesto za obrazac na računalu.

  Koja je trgovačka kartica trudnice i gdje ga izdati za 3 dana

  "Moje ime je Marina. Moj suprug i ja smo se pripremali za trudnoću, čekali smo dijete, a mi smo htjeli imati najbolje od svega - srećom, to si možemo priuštiti. Stoga nije bilo nikakvih pitanja o konzultacijama žena u klinickoj klinici, s njegovim protočnim stavom i redovima. Bio sam trudna u privatnoj klinici na temelju ugovora.

  Sve je bilo u redu, sve do 36. tjedna postalo je jasno da je u maternističkoj bolnici potrebna razmjena medicinske kartice, a nije bila uključena u servisni paket klinike. Naravno, moramo kriviti, ali koji u prvoj trudnoći znaju suptilnosti medicinske birokracije.

  Onda je sve skrenulo. Naš Ira nije čekao da riješim taj problem, i, nažalost, morao sam se roditi bez zamjenske kartice u opservacijskom odjelu rodilišne bolnice, a to, naravno, nije ono što sam želio.

  Srećom, u mom postpartumnom odjelu nisu bili ni beskućnici ni alkoholičari - sve djevojke koje su ležale sa mnom bile su normalne. No, odjel za zarazne bolesti je odjel za zarazne bolesti. Ne znam s kojim dijagnozama - gripe, akutne respiratorne infekcije ili hepatitis - moji susjedi u odjelu u odjelu!

  Općenito, bio sam nervozan, naravno. Broje na drugačiju vrstu. "

  "Vrlo često, žene dolaze u našu kliniku u 32. i 36. tjednu trudnoće, samo da brzo razmjenjuju karticu, bez živaca i redova. Situacije su drukčije: jedna od trudnica nema upis u Moskvu, a druga nije znala potrebu za izmjenom kartice do posljednjih dana trudnoće.

  Među njima su i Marina, koja je vodila trudnoću u skupoj privatnoj klinici. Cijena izdavanja zamjenske karte često nije uključena u trošak ugovora za upravljanje trudnoćom i može doseći 40.000 rubalja!

  U ploči "Unkamed" izdat ćete ovaj dokument u samo 2 posjeta s intervalom od 3 dana i mnogo jeftinijim. "

  Izrada razmjene za 2 posjeta

  Možete proći liječnike, napraviti karticu za razmjenu i dobiti je u vašim rukama na UnicaMed u bilo koje vrijeme nakon 28 tjedana.

  Tijekom prvog posjeta dobit ćete zaključke svih potrebnih stručnjaka, proći testove, obaviti ultrazvučni pregled.

  Tijekom drugog posjeta, u samo tri dana, liječnik piše rezultate analiza na mjenjačnicu. Ako nemate vremena za prolazak nekoga iz stručnjaka po prvi put - odmah ih proslijedite i dobijete zamjensku karticu u svoje ruke.

  To je sve. Iskreno vam želimo uspješno i lako rođenje i zdravlje vama i vašoj bebi.

  A sada vidimo što je razmjena karta i zašto bez nje nećemo biti dopušteni u "pristojnu" bolnicu.

  Koja je zamjena za trudnicu?

  Razmjena karata za trudnice i puerpera, mjenjačnica za žene u radnoj snazi, razmjena i obavješćivanje za trudnice i puerpera, mjenjačnica za rodilište. Čim pozovu ovaj dokument! Ali svatko znači istu stvar.

  Pa zašto trudna potreba za zamjenskom karticom? Zašto je tako zvala? Što ćemo se promijeniti?

  "Naravno, prije svega, dovršena mjenjačka kartica s rezultatima potrebnih analiza nije potrebna za vas, već za liječnike. Na taj način liječnik koji vodi trudnoću "razmjenjuje" s liječnicima koji rađaju, uz sve potrebne informacije. On zauzvrat prenosi potrebne informacije pedijatru u klinici za djecu, koji će pratiti razvoj vaše bebe.

  Zašto vam je potrebna? Da bismo bili sigurni da će sve potrebne informacije biti potpuno isporučene od jednog liječnika do drugog, a nitko od njih neće propustiti nikakve važne nijanse. "

  Hoće li odnijeti u rodilište bez mjenice

  Uobičajena žena nema želje da se ljenčare u antenatalnoj klinici, od očepisa do stomatologa i natrag do ginekologa, uzme beskonačne testove i obavlja papire. Zašto? Uostalom, mnogo je korisnije za dijete da hoda s majkom u parku nego da sjedne u redu čekanja na pregledima.

  Ali priča o Marini, nažalost, nije jedina. Stoga vrijedi prisjetiti se jednostavnog pravila: bez obzira kako divno upravljanje trudnoćom, rađanje je nemoguće bez zamjene kartice u uobićajenoj obiteljskoj sobi. A ovo je logično. Žena bez liječničke kartice je "sivi konj", a nitko ne bi riskirao da ga stavi zajedno sa zdravima.

  Stoga je ili odvedena izravno u specijaliziranu ("zaraznu") porodiljnu bolnicu ili smještenu u opservacijski (zarazni) odjel obične maternice, gdje rađaju iste neupoznate žene. Nepotrebno je reći da nije potrebno čekati posebne odnose i uvjete u odjelu za promatranje. Postpartum wards tamo su dizajnirani za nekoliko ljudi, i nitko ne zna s kojim dijagnozom vaše susjede će biti.

  Ali ovo je samo vrh ledenog brijega. Tijekom trudnoće pojavljuju se zaboravljeni zdravstveni problemi. Ako primalja i liječnik ne znaju ništa o vama, proces dojma može biti mnogo manje ugodan: tijelo tijekom rada može se manifestirati na nepredvidljiv način.

  Što izgleda trudna kartica za razmjenu?

  To ćemo znati, kao što smo već shvatili, dokument koji je za nas super važan.

  Najčešće izgleda kao list, presavijen harmonika, ili knjiga od tri suzbijanja kupona. Tu je i druga dizajnerska kartica - knjiga sa savjetima za buduću majku i oglašavanje. No, u ovoj maloj knjizi glavni je medicinski dokument: trošak kupona i osobne informacije o budućoj majci.

  Postoje dva oblika mjenjačke kartice

  1. "Razmjena karata majčinske bolnice, rodiljni odjel bolnice, broj obrasca 113 / y"

  2. "Džepna knjiga trudnice", obrazac broj 113.

  Bilo koji od njih je prihvaćen od strane rodilišta i oba oblika sadrže iste informacije u tri dijela.

  Prvi dio posvećen zdravlju žene popunjava ginekolog koji je proveo trudnoću iz antenatalne klinike ili iz privatne klinike. Maternitetna bolnica odrezat će ovaj dio karte i ostaviti ga samima.

  Drugi dio - o tome kako se porođaj dogodio - popunjava se nakon rođenja od strane liječnika koji ih je preuzeo.

  Konačno, treći dio - informacije o novorođenčadi - ispunjava roditeljska bolnica od neonatologa.

  Drugi i treći dio mjenjačke kartice bit će vam dati prilikom izbacivanja iz bolnice.

  Što je teretana trudnice?

  Drugi naziv mjenjačke kartice je ambulantna knjiga trudnice, obrasca 113.

  Buduće majke često postavljaju pitanje, što razlikuje knjižicu trudnice i mjenjačku karticu. Ništa. To je isti dokument koji ispunjavaju liječnici koji vode trudnoću, a koje ste dobili u vašim rukama i odveli s tobom u rodilištu.

  Ono što je napisano na matičnoj karti trudna

  Što bi trebalo biti u vašoj razmjeni? Prvi dio mjenjačke kartice popunjava ženski savjetnik.

  Pored podataka o putovnici žene mora se naznačiti:

  • prenesene bolesti (opće, zarazne, ginekološke), operacije,

  • što je račun trudnoće, ako ne i prvi, tada liječnik upućuje na karakteristike tijeka prethodnih trudnoća, porođaja, postpartum razdoblja;

  • je li bilo kakva prijevremena dostava ili prestanak trudnoće, ako je tako, u kojoj godini i u kojem trenutku;

  • kada je započela posljednja menstruacija - to je važno kako bi se preciznije izračunao mogući dan rođenja;

  • koliko je žena prvi put posjetila liječnika koji je vodio trudnoću, koliko je posjeta bilo;

  • kada je žena prvi put osjetila kretanje fetusa;

  • veličinu zdjelice žene

  • njezinu težinu pri prvom posjetu i na kraju trudnoće, procijenjenu težinu djeteta;

  • položaj fetusa, brzinu otkucaja srca;

  • rezultati ispitivanja (među njima, pored obaveznih kliničkih ispitivanja krvi i urina, testovi za sifilis, HIV, hepatitis B i C) moraju se provesti tip krvi i Rh faktor;

  • stol za kontrolu krvnog tlaka od tridesetog tjedna trudnoće;

  • rezultati ultrazvuka koji se obavljaju tri puta tijekom trudnoće: 10-14 tjedana, 20-24 tjedana, 32-34 tjedna;

  • zaključci medicinskih stručnjaka (stomatolog, otorinolaringolog (ENT), oftalmolog, endokrinolog, ako je potrebno);

  • datum bolovanja;

  • predviđeni datum isporuke.

  U drugom odjeljku, koju popunjava liječnik u porodničkoj bolnici, upisuje se datum i obilježja tijeka rada: njihovo trajanje, kakvu medicinsku njegu, ako postoje komplikacije, onda na koji dan su majka i dijete iseljeni iz rodilišta, koja je stanje oboje, koliko rast u djetetu, treba li majka pokroviteljstvo?

  I konačno, u trećem odjeljku, namijenjenom klinici za djecu, navodi se obilježja tijeka rada, iz kojih se računa trudnoća rođenja djeteta i kako su prethodni završili, kako je postupno razdoblje.

  Dječji je seks također tamo napisan, njegova težina pri rođenju i iscjedak, visina, stanje Apgarove ljestvice, bez obzira na to je li dijete odmah vrisnulo, počelo je disati kad je po prvi put bio pričvršćen za prsa, a karakteristike hranjenja zabilježene su kada je pupčana vrpca nestajala. Navedena su potrebna cijepljenja.

  Kao što možete vidjeti, informacije na matičnoj kartici neprocjenjivo su izvor za liječnika u rodilištu i za pedijatru u dječjoj klinici.

  Neke od tih točaka su jasne, kao što kažu, bez prijevoda, neki su vrijedni razgovora o detaljnije.

  Izgleda kao dovršena mjenjačka kartica. Lijevo - osobne podatke o trudnoj ženi,
  desno - rezultati anketa i analiza.

  Obavezne analize trudne zamjenske kartice

  Pitanje, koje testove treba biti na mjenjačkoj kartici, uvijek se brine za trudnice. Shvatimo. Ovdje je popis analiza potrebnih za razmjenu kartica:

  • Kompletan broj krvi

  • Stopa sedimentacije eritrocita (ESR)

  • Analiza urina sedimentnom mikroskopijom

  • Coagulogram br. 1 (protrombinski indeks (PI), INR)

  • HIV 1,2 Ag / Ab Combo (određivanje protutijela na HIV tipove 1 i 2 i p24 antigen)

  • Treponema pallidum, protutijela,

  • citomegalovirus, IgM (kvantitativno),

  • Citomegalovirus, IgG (kvantitativno),

  • Toxoplasma gondii, IgM (kvantitativno),

  • Toxoplasma gondii, IgG (kvantitativno),

  • Virus Rubbe, IgG (kvantitativno),

  • Herpes Simplex Virus 1/2, IgM,

  • Herpes Simplex Virus 1/2, IgG, titar,

  • štitnjače-stimulirajući hormon (TSH)

  HIV, sifilis, hepatitis - to su testovi, bez rezultata kojih ne možete roditi u uobičajenom odjelu. Što se tiče takvih bolesti, liječnici su čvrsto: nema pregleda - postoji rizik.

  Obično se testovi trudnoće za hepatitis, HIV i sifilis daju tri puta, ali jedan je dovoljan za izdavanje zamjenske kartice.

  Rh test, titar antitijela i tip krvi

  Vrlo važna analiza. Ako u krvi postoji protein u imenu "Rh faktor", tada je krv Rh-pozitivna, ako ne i Rh-negativna.

  Poznavanje Rhesusa statusa krvi, kao i njegove skupine, potrebno je u slučaju eventualne transfuzije krvi. I ne samo: s razvojem Rh-negativne majke Rh-pozitivnog fetusa može doći do tzv. Rh-konflikta, što dovodi do komplikacija trudnoće.

  Stoga je u slučaju Rh-sukoba trudnice propisana dodatna analiza titra antitijela. Pokazat će hoće li "sukob" prijetiti eskalacijom u "rat" i omogućit će ispravljanje komplikacija na vrijeme.

  Klinička ispitivanja krvi i urina

  Znanje čimbenika zgrušavanja krvi zahtijevat će liječnici pri porodu kako bi pravovremeno zaustavili moguće gubitak krvi.

  Biokemijska analiza krvi pokazuje kako se tijelo prilagođava trudnoći i također je zabilježeno na mjenjačkoj kartici. Ako indikatori ne odgovaraju normi, liječnik će propisati liječenje kako bi se spriječile eventualne komplikacije.

  Od svega što pokazuje analizu urina, u mjenjačkoj kartici je samo jedan pokazatelj - protein. Preostali pokazatelji potrebni su za procjenu trenutnog statusa.

  Analiza sadržaja vagine, razmazivanje

  Apsolutno neophodna analiza koja vam omogućuje da uočite prisutnost infektivnog upalnog procesa koji, ako se ne liječi, može dovesti do bilo čega od razvoja patologija u bebi do nastanka endometritisa kod majke.

  Testiranje jaja

  Analiza izmeta je dana pri registraciji. Ovi paraziti nisu jako bezopasni "susjedi". Oni mogu uzrokovati toksemiju i anemiju, a sluzavijaci mogu prodrijeti u posteljicu i ozbiljno ometati razvoj djeteta.

  Kao što vidimo, ne postoji nepotrebna analiza na mjenjačkoj kartici. Ali sama analiza nije dovoljna za dobivanje zamjenske kartice. Tijekom trudnoće morate posjetiti još 4 stručnjaka: terapeuta, stomatologa, otorinolaringologa i oculista. Moraju dati svoje mišljenje o budućem stanju zdravlja mame.

  Što terapeut piše na mjenici trudnice?

  Uz rezultate analize, mjenjačka kartica mora sadržavati zaključke koje stručnjaci daju, a prvi je terapeut. Mora se reći o svim bolestima koje ste pretrpjeli, počevši od infekcija u djetinjstvu kao što su zaušnjaci, rubeola i veslanje. Sve kronične bolesti, operacije, alergijske reakcije - ukratko, terapeut treba otkriti cijelu sliku vašeg zdravlja.

  Nakon razgovora, on će mjeriti vaš pritisak - podaci o tome također će ići na kartu. Kao i priroda disanja, srčanih tonova, stanje krvnih žila, pluća, gastrointestinalnog trakta i još mnogo toga. Ako je potrebno, on će vas uputiti pravim stručnjacima kako bi pojasnio sliku.

  U tijelu nema sitnica, a više informacija o vama liječnicima prikuplja uz vašu pomoć, to će lakše biti za one koji će se roditi od vas - i što je najvažnije: sami.

  Što oculist piše na mjenjačkoj kartici

  Čini se: kakav je odnos između trudnoće i optometra? Neobično dovoljno, najizravniji, pogotovo ako imate problema s vidom. U nekim oboljenjima oka, kako bi se očuvao vaš vid, oftalmolog može preporučiti da se odrekne pokušaja u korist češkog dijela. Pojava kratkovidnosti ili dalekovidnosti neće imati utjecaja na preporuke za porođaj.

  Što ENT piše na mjenici?

  U ustima, grkljanima i tonzilima često se javljaju žarišta kronične infekcije koje treba liječiti ili držati pod kontrolom. Ali ne samo.

  Porođaj nije uvijek predvidljiv proces. Prisutnost na matičnoj kartici rekorda "patologija ENT organa nije otkrivena" daje anesteziolozima zeleno svjetlo za provođenje inhalacijske anestezije (kroz respiratornu masku) za vrijeme carskog reza.

  Stoga je nužna konzultacija otorinolaringologa tijekom trudnoće.

  Što dentist piše na mjenjačkoj kartici

  Bilo koji zub koji nije zacjeljeno u vremenu je izvor infekcije koji uzrokuje upalu i stoga ima ne baš zdravo djelovanje na fetus.

  "Usna se šupljina sanificira" - to je zapis stomatologa koji je uobičajen iz školskih godina i njezin pečat također mora biti na mjenjačkoj kartici.

  Što znače pruge na mjenici?

  Nakon što su dostavljeni svi testovi i primljene su sve konzultacije, liječnik može donijeti određene zaključke o rizicima vaše trudnoće. Najčešće se ove informacije šifriraju kao obojenu traku na karti.

  Boje šipki ukazuju na grupu rizika. Na primjer, crvena traka označava prisutnost rizika za krvarenje, žuta - mogućnost Rh-sukoba ili sukoba u krvnoj skupini; zelena - rizik od pobačaja; plava gestoza druge polovice trudnoće; crna ukazuje na vjerojatnost septičkih komplikacija; naranča - rizik od ozljeda; Violet govori o mogućnosti trombohemoragijskih komplikacija.

  Bodovi u trudnoj kartici

  Liječnik procjenjuje vjerojatnost rizika tijekom porođaja u točkama, odgovarajući na mnoga pitanja iz posebnog oblika. U pravilu, mali stupanj rizika - od 0 do 4 boda, srednje - od 5 do 9, visokih 10 i više.

  Kad se razmjenjuje mjenica trudnice

  Sada kada smo shvatili što je mjenjačka kartica, ono što je napisano u njemu i zašto je to potrebno, razgovarajmo o tome kako da dobijemo - na koji tjedan izdajemo mjenicu trudnice.

  Prije svega, zapamtite: razmjena je glavni dokument buduće mame. Koliko dugo liječnik izdaje u vašim rukama ovisi o specifičnim okolnostima, no uputa o organizaciji rada antenatalne klinike (odobrena po nalogu Ministarstva zdravstva Ruske Federacije od 10. veljače 2003. N 50) utvrđuje da se mjenjačka kartica daje u ruke trudnice na vrijeme 22- 23 tjedana: " Liječnik antenatalne klinike pruža ruke trudnice na "Mjenjačnicu majčinske bolnice, rodiljni odjel bolnice" za razdoblje od 22 do 23 tjedna.

  Međutim, razdoblje izdavanja kartice obično je 28 tjedana.

  Jednom kada je kartica u vašim rukama - nosite ga s vama u svako doba zajedno s putovnicom i politikom i odnesite ga na svako savjetovanje na antenatalnoj klinici.

  Vjerojatno vam to neće trebati tako rano, ali nikakve mjere predostrožnosti tijekom trudnoće nisu suvišne, a to posebno. Prevelik je svibanj biti cijena bezbrižnosti.

  Moram li potpisati zamjensku karticu u bolnici

  Ako ste zadovoljni s majčinom bolnicom na koju se pridružuje antenatalna klinika, onda vam nije potreban potpis liječnika majke bolnice - samo stavite savjet liječnika na odluku, prenijet će podatke s vaše kartice u maternicu, a vi ćete jednostavno doći u maternicu,

  U bilo kojem drugom slučaju, potrebno je potpisati karticu s glavnim liječnikom rodilišta po vašem izboru - ovo je jamstvo da će roditeljska bolnica imati mjesto za vas i da ćete dobiti sve potrebne usluge.

  Imate pravo rađati gdje vam je to prikladno, udobno i ugodno - nitko vas ne može natjerati da odete u rodilište koje vam se ne sviđa. 2-3 tjedna prije isporuke, posjetite nekoliko maternističkih bolnica. Izaberite onu koju mislite da je najbolje za sebe, potpišite karticu s liječnikom glave - i pružit će vam svu potrebnu pomoć.

  Je li potrebno potpisati zamjensku karticu u rodilištu

  Ako želite rađati pod ugovorom - trebate potpisati karticu s glavnim liječnikom, čak i ako je to bolnica na koju je priključen LCD. Prije nego što potpišete karticu, imajte na umu da ugovor uključuje sve pojedinosti koje su vam važne: rođenje partnerstva, određeni liječnik, popis plaćenih usluga.

  Kada trebate potpisati zamjensku karticu u bolnici

  Po prijamu u maternicu, od vas će se prebaciti mjenjačka kartica, a umetak s informacijama o vama - onu koju je vaš ginekolog popunio - bit će odsječen.

  U drugom dijelu u rodilištu, oni će unijeti podatke o vašem rođenju, u trećem - o stanju novorođenčadi. Ovi dijelovi zamjenske kartice bit će vam dani s potpisima i pečatima prije ispuštanja, a vi ne trebate ništa potpisati sami.

  Gdje mogu kupiti zamjensku karticu trudna

  Takvo se pitanje često postavlja: dobivanje zamjenske kartice čini se prekomjerno napornim. Lakše je saznati koliko dokument košta i to bez gnjavaže i problema. Ali to ne vrijedi. Ardently osuditi one koji kupuju autorska prava i onda stvoriti kobne situacije na cestama?

  "Ali ne želim trošiti vrijeme u redove i pola dana sjediti u poliklinici", reći ćete. I nemoj.

  Gdje da dobijete mjenjačnicu

  Dakle, morate imati zamjensku karticu. U Moskvi imate dvije mogućnosti za to.

  Prvo se prijavljuje za regionalnu žensku konzultaciju, gdje, ako imate OMS politiku, dobit ćete preporuke za niz analiza i stručnih savjeta.

  Nakon što prođe 9 krugova pakao u općoj red do laboratorija iu istom općem redoslijedu do oculista, ENT liječnika, stomatologa i terapeuta, nakon 30 dana dobit ćete dragocjenu karticu.

  Druga mogućnost je izdavanje zamjenske kartice u klinici UnicaMed.

  • proći ćete sve potrebne liječnike i proći sve testove mirno, bez redova,
  • nakon 28 tjedana dobijete zamjensku karticu u bilo kojoj gestacijskoj dobi (opet: kada dođete, koliko dobivate karticu),
  • podnijeti zahtjev za zamjensku karticu čak i ako nemate obveznu zdravstvenu politiku bez koje nećete biti registrirani na LCD distriktu,
  • zajamčeni srdačni i topli stav cijelog osoblja - od medicinske sestre do glavnog liječnika,
  • Tijekom drugog posjeta klinici dobivate karticu.

  Što učiniti ako ste izgubili zamjensku karticu

  Ovo pitanje traži mnoge buduće mame. Neki čak imaju strašne snove da je mapa s dokumentima izgubljena, a voda se već povukla i morate otići u bolnicu.

  Smiri se, karta se može obnoviti.

  Sve informacije koje se nalaze na matičnoj kartici, uključujući rezultate testova, evidencije stručnjaka i sl., Pohranjuju se kod liječnika u velikoj i zamućenoj karti koja se pohranjuje s njim.

  Stoga je jednostavno vratiti karticu: jednostavno ispunite novi obrazac s podacima i dajte mu podatke.

  Pa ipak, ne vrijedi izgubiti dokumente, jer spavanje može biti "u ruci": gubitak kartice u 38 tjedana, možda nemate vremena da rađate oporavak.