Pouzdano određivanje spola djeteta krvlju - je li moguće?

Rođenja

Čak i prije početka planirane trudnoće, mnogi muškarci i žene pokušavaju "programirati" sebe za rođenje djeteta određenog seksa i stoga pokušavaju provesti brojne "dokazane" prakse seksualnog odabira djeteta već stoljećima.

I skoro svi roditelji zainteresirani su za pitanje - je li moguće pouzdano odrediti spol djeteta tijekom trudnoće, kako odrediti spol djeteta krvlju i rezultate kojih se metoda najčešće podudaraju s realnošću.

Većina naših sunarodnjaka zainteresirana je i zbog toga što miraz novorođenčeta mora odgovarati njegovu spolu: djevojke kupuju ružičaste stvari, dok za dječake boja ostaje plava.

Naravno, sljepoća boja koja se prenosi iz kromosoma X može se smatrati neugodnom preprekom u budućem životu, dok hemofilija je opasna bolest u kojoj najmanje krvarenje može uzrokovati da umru pacijent zbog kršenja zgrušavanja krvi.

Koja je bit metode?

Do nedavno, liječnici su imali veću vjerojatnost utvrditi spol djeteta pri obavljanju drugog ultrazvuka - obično se izvodi u 19-22 tjedana trudnoće, a po ovom trenutku su vanjske genitalije fetusa u potpunosti formirane i dobro vizualizirane ultrazvukom.

Sve do nedavno, određivanje spola djeteta krvlju pripada samo području nadležnosti stručnjaka za alternativnu medicinu, koji su procijenili vjerojatnost da se djevojčica ili dječak rodi na temelju odnosa roditeljske grupe ili "rezultata" obnove krvi.

Suvremene dijagnostičke metode omogućuju nam da odgovorimo na pitanje - kako odrediti spol djeteta krvlju u najranijim uvjetima, iako to nije dovoljno jeftin užitak.

Zahvaljujući analizi genetskog sastava majčinske krvi već 6 tjedana, moguće je utvrditi tko će se roditi i psihološki pripremiti za to.

U nekim se slučajevima takva studija treba provesti u prisustvu genetskih bolesti u obitelji - naravno, njegova učinkovitost je nešto niža (85-95%) nego u proučavanju korionskih živica posteljice koja 100% vjerojatnosti određuje spol djeteta, ali rizici nisu usporedivi.

U proučavanju krvi potrebno je uzeti malu količinu venske krvi, koju buduća majka neće trpjeti od posebne nelagode, dok s biopsijom korionske vilus postoji veliki rizik od spontanog pobačaja.

Zato genetičari preporučuju, ako je moguće, prvo odrediti spol djeteta analizom krvi majke, a samo na temelju tog rezultata odlučuje o potrebi daljnjeg ispitivanja trudne žene.

Bit ove metode je da u ženskom tijelu mogu postojati samo X kromosomi, koji se nalaze u svim stanicama tijela.

Dokazano je da se fetalni krvotok i maternalni cirkulacijski sustav povezuju u jednu cjelinu, a kroz posteljicu koja sprečava njihovo miješanje, mali broj fetalnih (fetalnih) krvnih stanica još uvijek prodire.

Ova mala količina može se odrediti provođenjem odgovarajuće studije, a otkriće Y-kromosoma dokazuje da trudna majka nosi dječaka pod srcem.

Ovo istraživanje može se provesti od šestog tjedna trudnoće, ali rezultati mogu biti upitni, a do devetog tjedna jamče se pouzdane informacije.

Čak i žene koje iz jednog ili drugog razloga ne pozdravljaju ultrazvuk, mogu proći ovaj postupak i poznavati i spol svog nerođenog djeteta, kao i svi drugi.

Koje druge metode postoje?

Određivanje spola djeteta krvlju majke jedan je od najsigurnijih načina, čija je glavna prednost u ranim fazama, što omogućuje trudnici da razmišlja o tome da li napusti dijete određenog seksa.

To se može dogoditi ne samo zbog medicinskih problema, već i zbog moralnih i kulturnih, jer istočni muškarci preferiraju da se njihovi nasljednici rađaju, barem, prvi.

Zato se rezultati nacionalnog određivanja spola djeteta krvlju mogu smatrati samo zabavnim testom, ali svaka trudnica može iz znatiželje izvesti i usporediti rezultat s realnošću.

Prilikom korištenja Rhesus metode, vjeruje se da u slučajevima kada roditelji imaju Rhesus faktor krvi je isti, onda će biti djevojka, i ako je drugačije, onda dječak.

Kada se koristi "metoda krvne grupe", procjenjuje se omjer krvi prema ABO sustavu. Ako oba roditelja imaju jednu grupu - djevojku, 2 - djevojku, 3 - dječaka, 4 - dječaka.

U slučaju da majka i budući otac (bez obzira na točnu pripadnost) 1. i 2. skupine imat će dječaka, 1 i 3 su djevojčica, 1 i 4 su dječak, 2 i 3 su dječak, 2 i 4 su djevojčica, 3 i 4 - dječak.

Nemojte zaboraviti da negativni Rh faktor u majci i pozitivan u djetetu mogu dovesti do Rh-sukoba, koji se mora unaprijed predvidjeti i uzeti u obzir pri planiranju trudnoće.

Kada se koriste "tehnike obnove krvi", oni uzimaju u obzir tradicije istočne medicine, za koje se vjeruje da je moguće predvidjeti spol djeteta promjenom bioloških procesa u ljudskom tijelu tijekom vremena.

Bit ove tehnike temelji se na činjenici da se svake 4 godine za muškarce i svake 3 godine za žene ponovno obnavlja krv i koja će imati "svježu" krv u vrijeme začeća i imati će dijete.

Da bi se dobio rezultat studije, potrebno je podijeliti dob žene za 3, a starost budućeg oca za 4 i usporediti dobivene rezultate.

Pouzdanost i informacijski sadržaj ove metode je minimalan, stoga nemojte previše nadati njemu.

Zapravo, praktički svi mogu provjeriti ispravnost svih tih metoda - i onih parova koji planiraju samo trudnoću i začeće, i one koji čekaju nadogradnju obitelji u bliskoj budućnosti, i one koji će uskoro imati unučadi. Pitam se što ste dobili?

Rana definicija
dječjeg seksa

DNA laboratorijska ispitivanja
Točnost analize iznosi do 99% kada se u krvi majke detektira Y kromosom.

Najraniji test
Analiza se može izvesti od 8 porodničkih tjedana. * (Od prvog dana posljednjeg menstruacije)

Saznajte spol vašeg nerođenog djeteta s našim testom, za 2-4 dana. (Od primitka uzoraka od laboratorija)

Uobičajeno uzimanje krvi
Neinvazivni test je normalan uzorak krvi iz vena, bilo koja medicinska sestra može učiniti.

Analiza je dostupna diljem Rusije i Kazahstana.
Zakažite sastanak
tel: 8 800 550 24 13.

DNA sadrži samo stanične strukture - tako relativno nedavno, vjerovali znanstvenici. Ipak, 1997. godine profesor Dennis Law i njegovi kolege sa Sveučilišta u Hong Kongu otkrili su da je bez krvotvornog krvne žile sadržana beznačajna količina DNA fetusa. DNA djeteta aktivno se ažurira od prvih tjedana, a "koristi" ulazi u krv trudnoće. Do šestog tjedna trudnoće, koncentracija DNA fetusa dozvoljava čak i prije nego što poželjeni ultrazvuk određuje spol djeteta. Više pojedinosti. Prije toga, jedini način otkrivanja rana djeteta bio je korionska biopsija i amnitsent. U prvom slučaju, placentni tkivo je sakupljeno, u drugoj - amnionskoj tekućini. Oba postupka se do sada smatra točnijom, no oni nose rizik od pobačaja pa su propisani samo prema medicinskim pokazateljima - na primjer, kada postoji opasnost od kršenja fetalne genetike. Najnoviji načini neinvazivne prenatalne dijagnoze omogućuju otkrivanje spolova djeteta već 6-8 tjedana uzimajući majčinu vensku krv - u žena trudne s dječakom, sadrže DNA "muškog" Y kromosoma. Neprijateljske prednosti neinvazivnih metoda - njihova jednostavnost i apsolutna bezopasnost majci i fetusu, pa stoga, razlog za rano određivanje spola fetusa može biti ne samo medicinska nužda nego i zdrava roditeljska radoznalost.

GenderBaby Test je neinvazivni prenatalni test za rano određivanje spola djeteta majčinskom krvlju.
REZULTATI ODREĐIVANJA FETALNIH PODRUČJA
Od 8. tjedna opstetrije, točnost analize za određivanje spola fetusa iznosi do 98% za djevojčicu i 99% za dječaka.

Bilo je uvijek zanimljivo za buduće roditelje otkriti spol svog budućeg djeteta. Većina modernih metoda za određivanje spola djeteta daje relativno točni rezultat samo u kasnoj trudnoći, to jest ne ranije od 21. tjedna. "Centar za genetske studije" nudi jedinstvenu genetsku analizu DNA za rano otkrivanje spola djeteta.
Koristimo napredne metode za određivanje spola još u 6. tjednu trudnoće. To je bilo moguće 2003. godine, zahvaljujući kanadskim znanstvenicima koji su razvili tehniku ​​izoliranja DNA fetusa u krvi majke u laboratoriju zdravstvenog genetskog centra.
Ova dijagnostička metoda daje pouzdani rezultat od 6. tjedna s točnošću od 95-97% kada je otkriven Y-kromosom u krvi trudnice. Ako želite točniji odgovor, preporučujemo da nas kontaktirate nakon 9. tjedna trudnoće, jer svaki dan povećava koncentracija DNA fetusa koja sadrži Y kromosomu, a analiza daje rezultat koji postiže 99% točnosti.

Određivanje spola djeteta prema analizi krvi majke u Moskvi.

Nudimo vam suvremenu metodu za određivanje spola nerođenog djeteta u ranoj trudnoći - Laboratorijska analiza genetskog sastava krvi majke (DNA test za određivanje spola fetusa).

Bit će potrebno nekoliko jednostavnih koraka:

Posavjetujte se sa specijalistom i razjasnite razdoblje trudnoće, a zatim dogovorite sastanak;

Posjetite sobu za liječenje u laboratoriju, npr. Akademik Kurchatov, 2 p. 1 u određeno vrijeme i donirati krv;

Donacija krvi ponedjeljak-petak od 10.00 do 12.00 sati

Rezultat sljedećeg dana na prikladan način za vas!

Moskva, pl. Akademik Kurchatov, d. 2 (m. Schukinskaya)

Tehnologija za određivanje spola fetusa.

U razdoblju od 6 do 8 tjedana trudnoće, točnost analize je u prosjeku 90-95%. Tijekom tog perioda koncentracija DNA fetusa u krvi majke raste, a nakon 8 tjedana razina pouzdanosti analize doseže 99%.

Popularnost testa za određivanje spola fetusa raste!

U 2017, laboratorij je proveo 2166 testova za određivanje spola fetusa. Ovo je pokazatelj rasta kredibiliteta tvrtke i povjerenja u provedene testove. Za cijelu godinu 2015. napravljeno je manje od 300 takvih analiza.

U Moskvi, u laboratorijskoj sobici za liječenje, možete donirati krv kako biste utvrdili spol djeteta i otkrili spol vaše bebe.

Rezultat DNA analize na podu fetusa:

1. Identificirani Y kromosomski marker

2. Y-kromosomski marker nije detektiran

Odbrojavanje od prvog dana posljednjeg menstruacije od 8 tjedana - to će biti opstetarski termin. Ili 6 tjedana od dana začeća. Ako ne postoji takva mogućnost, idite na ultrazvuk, razdoblje trudnoće na ultrazvuku kako bi se utvrdilo spol fetusa treba biti najmanje 6 tjedana.

• pogrešno određivanje trajanja trudnoće; • prisutnost ili odsutnost prethodnih trudnoća; • osobne osobine organizma buduće majke; • prisutnost više beba.

Za razliku od davanja krvi za biokemiju ili hormone, ovdje ovo stanje nije obvezno.

U obliku smjera morate navesti ime, dob, točno trajanje trudnoće, informacije o prethodnim trudnoćama, telefonski broj za kontakt i e-mail adresu. Ako ti podaci nisu navedeni, možemo odbiti provođenje studije.

Vrijeme potrebno za završetak studije je nekoliko sati nakon što je laboratorij dobio bio-abraziju. Ako je navedena adresa e-pošte, rezultat analize za određivanje spola nerođenog djeteta šalje se neposredno nakon završetka studije ili sljedećeg dana. Rezultat je izdan na zaglavlju, koji se uvijek može ispisati.

Pouzdanost rezultata ovisi prije svega o trajanju trudnoće. S gestacijskom dobi većom od 8 tjedana, pouzdanost rezultata istraživanja gotovo je blizu 99%. S kraćim razdobljima od 6 do 8 tjedana, pouzdanost od 90-95%.

Da, to je moguće, ali treba imati na umu da ako je jedna od djece dječak, onda ne možemo odrediti spol drugog djeteta. Stoga su sljedeće opcije moguće. Marker Y kromosoma nije definiran - sve djevojke. Definiran je Y-kromosomski marker - jedna od djece je dječak, druga djeca mogu biti dječaci i djevojčice. Također je zabilježeno da u više trudnoća jedan fetus može inhibirati razvoj drugog, što također može utjecati na rezultate analize.

Prilikom izrade metode bilo je dugo razdoblje kada su studije provedene u načinu testiranja kako bi se utvrdili mogući uzroci pogrešaka i razradili uvjete pod kojima se te pogreške mogu izbjeći. Suvremeni dijagnostički proces organiziran je uz ovo iskustvo.

Ova metoda određivanja spola temelji se na razlici u skupu kromosoma: XX u žena i XY kod muškaraca. Budući da je prisutnost izvanstanične DNA fetusa u krvi trudnice bila potvrđena početkom 21. stoljeća, bilo je moguće tražiti markere muškog Y kromosoma.

Određivanje spola u ranoj trudnoći

DNA analiza točno određuje spol fetusa. Ako je otkriven Y-kromosom, onda je spol muškarac, a ako nije otkriven, tada je ženski. Ovaj test utjelovljuje naprednu tehnologiju - analizu DNA fetusa koja se nalazi u krvi majke. Laboratorijska analiza mnogo je više preferirana od određivanja spola ultrazvukom.

Prednosti naše analize

 • Gestacijska dob je 4-5 tjedana.
 • Sigurno za majku i fetus, materijal je krv iz vena
 • Točnost je 99%, s gestacijskim razdobljem od 7-8 tjedana, u ranijim razdobljima - 95-98%. Ako je prisutan Y kromosom, onda je definitivno dječak.
 • Rok: 1-3 radna dana
 • Može se raditi s višestrukom i single-trudnoćom

Kalkulator pojma i točnost analize seksa

Trudnoća na datum isporuke analize, tjedni nakon poroda:

Rezultat DNA analize na podu fetusa

Ako je otkriven Y kromosom, onda je definitivno dječak.

Ako je razdoblje studije kraće od 8 tjedana, ako se ne otkrije Y-kromosom, preporučuje se ponoviti studiju.

Uzimanje materijala za rodnu analizu

Materijal za analizu je krv iz majčine vene (3-4 ml). Krv se uzima u bilo koje vrijeme, nema potrebe za praznim želucem.

Unos materijala može se obaviti:

 • u našim centrima (Moskva, St. Petersburg);
 • stručnjak za kućni poziv (Moskva, St. Petersburg);
 • na daljinu, pomoću našeg pribora ili EDTA K3 cijevi, svaka sestra može uzeti krv, trebate nam donijeti materijal ili ga poslati kurirskom službom.

Ako je analiza provedena prije 8 tjedana, postoji mogućnost da neće biti dovoljno DNA fetusa u roditeljskoj plazmi - u ovom slučaju, reanaliza će biti jeftinija za dovršetak analize.

Uvjeti plaćanja

 • Analiza se plaća u cijelosti na unaprijed plaćeni iznos.
 • Moguće je distribuirati analizu na daljinu naručivanjem posebnog seta cijevi od nas ili kupnjom EDTA K3 cijevi. Komplet se može kupiti od nas, uključen je u cijenu analize. Preostali iznos se plaća nakon što primimo uzorke.
 • Ugovor.

Kako funkcionira tehnologija?

Tijekom trudnoće, već u prvom mjesecu, dječje stanice pojavljuju se u krvi majke u vrlo niskim koncentracijama.

Ako žena nosi dječaka, tada se u krvi pojavljuju markeri Y-kromosoma. Identifikacija ovih markera omogućuje vam određivanje spola budućeg djeteta. Budući da je koncentracija stanica fetusa vrlo niska, mogu se otkriti samo vrlo osjetljivom metodom.

Razina DNA fetusa u majčini krvi koja je dovoljna da bi se odredila nastala je od 7. tjedna trudnoće. Međutim, pojedinačne karakteristike razvoja trudnoće uvijek ne omogućuju dobivanje pouzdanih podataka o tim uvjetima.

U razdoblju od 5. do 9. tjedna, razina pouzdanosti analize je prosječno 90-95%. Tijekom tog perioda, koncentracija DNA fetusa u krvi majke raste, a nakon 9 tjedana točnost analize doseže 98-100%. Međutim, treba imati na umu da različiti čimbenici utječu na razinu DNA fetusa - netočno određivanje trajanja trudnoće (za vrlo rano razdoblje), prve ili neprimjerene trudnoće, individualnih karakteristika ženskog tijela i procesa razvoja fetusa, prisutnosti višestrukih fetusa itd. pouzdanost rezultata. Dodatno, pri određivanju Y-kromosomskog markera (tj. Dječaka), analiza je pouzdanija jer negativni rezultat (tj. djevojka) ne mora biti posljedica odsutnosti markera, već neuobičajeno niske koncentracije DNA fetusa.

Je li moguće odrediti spol djeteta u slučaju blizanaca / tripleta?

Moguće je, ali treba imati na umu da ako je jedna od djece dječak, onda ne možemo odrediti spol drugog djeteta. Stoga su sljedeće opcije moguće. Marker Y kromosoma nije definiran - sve djevojke. Definiran je Y-kromosomski marker - jedna od djece je dječak, druga djeca mogu biti dječaci i djevojčice.

Jesu li pogreške moguće?

Prilikom izrade metode bilo je dugo razdoblje kada su studije provedene u načinu testiranja kako bi se utvrdili mogući uzroci pogrešaka i razradili uvjete pod kojima se te pogreške mogu izbjeći. Suvremeni dijagnostički proces organiziran je uz ovo iskustvo.

Određivanje spola djeteta pomoću DNK

DNK test beba

Mnogi bračni parovi žele saznati tko će se roditi, u prvim tjednima nakon začeća. Danas postoji mnogo načina da se utvrdi tko će se roditi. Na primjer, ultrazvuk ili različite invazivne tehnike (detekcija spolova za amniocentezu). No, vrijedno je napomenuti da su invazivne tehnike opasne za zdravlje i mogu uzrokovati razvoj komplikacija, a ponekad i pobačaja. Najoptimalniji i sigurniji za zdravlje - određivanje spola djeteta majčinom DNK. Također je smatrao najpouzdanijim. Štoviše, uz pomoć ove analize, možete provjeriti da dijete ima kongenitalne bolesti i razne kromosomske abnormalnosti.

Određivanje spola djeteta krvlju (DNA)

DNA analiza sastoji se od tri koraka:

 1. Uzimaju vensku krv majke;
 2. Pronađene su fetalne stanice i izvedena je genetska analiza;
 3. Prikazuje rezultat.

Sam postupak za davanje krvi ne razlikuje se od bilo koje druge značajke: krv je darovana ujutro u laboratoriju. Za to nije potrebna priprema. Međutim, žena se savjetuje da se suzdrže od bilo kakve komunikacije s osobama suprotnog spola prije davanja krvi. To se objašnjava činjenicom da tijekom svakog kontakta s muškarcem u ženskom tijelu počinju različiti kemijski i biološki procesi, nakon čega se u krvi mogu pojaviti tvari zbog kojih rezultati analize neće biti točni. Iz tog razloga, u mnogim laboratorijima, stručnjaci koji izvode DNA analizu kako bi odredili spol djeteta su i žene i krvni radnici. Trudnica ne uzima više od 20 ml krvi koja se potom dijeli na 2 identične cijevi. Ali za sljedeću fazu potrebna vam je kvalitetna oprema koja se uopće ne može naći u svakom laboratoriju. Potrebna je posebna oprema za identifikaciju stanica fetusa iz krvi, a za genetsku analizu koja se sastoji od različitih eksperimenata i opažanja, potrebno je profesionalizam i iskustvo. Trajanje ove faze je 4-5 dana. Bit ove studije temelji se na činjenici da trudnica ima parcijalnu fetalnu DNK u krvi. Međutim, sama struktura DNA razlikuje se ovisno o spolu. Ako djevojčica DNK sadrži XX kromosome, onda će dječaci imati XY kromosome. Ako se prilikom ispitivanja DNA molekule fetusa uklonjenog iz krvi majke pronađe Y kromosom, to znači da će se dijete roditi muški. Ako se ne otkrije Y kromosom, zaključit će se da je fetus ženka.

Analiza DNA za određivanje spola djeteta: pouzdanost analize

Znanstvenici su dokazali da se povećanjem trajanja trudnoće povećava i točno određivanje spola djeteta pomoću krvi DNA:

 1. od 7. tjedna do 9. tjedna, točnost testa je 95%;
 2. Od 9 do 11 tjedana trudnoće, točnost je 97%;
 3. Od 12. tjedna nadalje, točnost rezultata je najviša - 99%.

Što može smanjiti pouzdanost DNA iz krvi u spol djeteta?

Da, određivanje spola djeteta majčinom DNA krvi vrlo je točno, ali postoje razne značajke koje mogu lako utjecati na rezultat, a time podcjenjuju točnost ovog testa. Ove značajke su:

 • Rano trudnoće, koje neće dati pravu količinu DNA molekula.
 • Neznanje točnog trajanja trudnoće.
 • Razvoj nekoliko fetusa u maternici.

Ako sumnjate u pouzdanost rezultata, preporučujemo ponovni test nakon dva tjedna. Obično, to će vam dati 100% točni rezultat.

DNK studije imaju veliki broj prednosti, među njima:

 • pogodnost;
 • sigurnost;
 • rezultat dolazi vrlo brzo;
 • Točnost.

Da biste napravili DNA test, trebate prilično veliku količinu novca. U svim laboratorijima za DNA test za određivanje spola djeteta cijena je drugačija. Ovisi o mnogim čimbenicima, kao što su kvalifikacije stručnjaka, oprema, laboratorijski ugled itd. Kako odabrati pravi laboratorij za analizu kako ne bi sumnjao u točnost rezultata? Kontaktirajte svoj laboratorij u svom gradu, ili u najbližem većem gradu. Posavjetujte se sa stručnjacima iz različitih laboratorija kako biste sami odlučili gdje ćete se osjećati ugodno. Nemojte odabrati laboratorij gdje je trošak analize najmanji - bolje je odabrati nešto prosječno. Ukupno DNA test može biti učinjeno za 5-6 tisuća ruskih rubalja.

Određivanje spola djeteta majčinskom krvlju (DNA), a ne samo

Također, žena može računati na test kako bi utvrdio spol bebe u ranoj fazi trudnoće. Bit domaćeg testa je da žena prikuplja jutarnji urin u posebnoj posudi, gdje se postavlja test s posebnim reagensima. Tekućina će se morati miješati nekoliko minuta, čekajući da dobije boju koja karakterizira određeni rezultat.

DNA TEST ZA ODREĐIVANJE PODRUČJA DJEČJE (U RANIH UVJETA MUDROSTVA) u Moskvi

Naš laboratorij izvodi prenatalni DNK test za određivanje spola fetusa. Majčino tijelo s 4. tjedna trudnoće počinje otkriva DNK djeteta i 10 tjedna, koncentracija DNA u fetalne krvi majke je približno 3%. Ova analiza DNA provodi se na krvi majke, a interakcije s fetusom ne nastaju, odnosno trudnoća će se normalno odvijati.

Možemo provesti ovu analizu već od 4. tjedna trudnoće, točnost analize je više od 99,99%. Trajanje analize od 3 dana! Ovaj potpuno siguran (neinvazivni) test se provodi na krvi majke. Za analizu DNA, samo trebate donirati krv!

Cijena DNA test

7 900 6 900

KAKO DIO DERIJATI ODREĐIVANJE PODRUČJA DJETETA NA KRVU MAJKE

Da biste proveli studij, ne trebate dozvolu liječnika. Određivanje spola djeteta s DNA nema posebnih uvjeta i kontraindikacija. Analiza je danas najdjelotvornija i provodi se na zahtjev žene. Određivanje spola fetusa krvlju iz majčine vene. Da biste odredili spol djeteta u ranoj trudnoći, trebate:

 • Nazovite nas telefonom ili ispunite obrazac "Povratne informacije".
 • Dobiti besplatnu stručnu konzultaciju i dogovoriti sastanak.
 • Donirajte nam krv ili ćemo poslati kurir s našim epruvetama.
 • Dobijte rezultate u roku od 3 do 5 radnih dana.

PREDNOSTI ANALIZE DNEVNOSTI ZA ODREĐIVANJE KVALITETE DJECE

Za razliku od drugih metoda (ultrazvuk, invazivne, tradicionalan način) neinvazivna prenatalna DNK test određuje spol djeteta najviše točne i sigurne:

 • Točnost metode je više od 99,99%.
 • Apsolutno sigurno za budućnost bebe i majke.
 • Sposobnost prepoznavanja fetalnih patologija u ranim fazama.
 • Rano određivanje spola djeteta - od 4 tjedna.
 • Izdavanje rezultata - od 3 dana.

Preporučujemo da uzmete DNK test kako biste utvrdili spol djeteta svim trudnicama. Također će vam omogućiti da se uvjerite da ne postoje patologije spolnih kromosoma i da budete mirni oko zdravlja vaše bebe.

Je li sigurna odrediti spol djeteta majčinom DNA?

Da biste podvrgnuli analizi DNA na podu fetusa, samo trebate donirati krv. Određivanje spola djeteta krvlju i DNA je jednostavan i bezbolan postupak, poput normalnog krvnog testa. Krv je smještena u posebnu cijev. Dalje, genetičari izolirati fetalnu DNA iz krvi majke i postaviti seks. Ako se pronađe Y-kromosom (koji se prirodno ne nalazi u majci), dijete je dječak. Ako se takav kromosom ne pronađe u djetetovoj DNA, onda je to djevojka.

Kao rezultat toga, dobit ćete točan zaključak o budućem dječjem polju i unaprijed se pripremiti za njegov izgled.

Laboratorij je proveo preko 21.000 testova za određivanje spola fetusa. Genetski stručnjaci imaju napredne stupnjeve i veliko iskustvo u provođenju ovog genetskog testa.

Analiza spola DNK analiza dima

Jedno od najvažnijih pitanja koja brine mnoge majke iz ranih faza trudnoće: kakav će seks biti beba? Pogotovo ako, na primjer, već postoje dvojica u obitelji, pa bi bilo poželjno da treći bude djevojka.

Prije toga, žene su morale čekati petnaest tjedana trudnoće: samo počevši od tog razdoblja, ultrazvuk može pokazati spol fetusa. A ponekad, ako beba ustrajno "skriva" genitalije iz osjetila, intriga i dalje postoji do samog rođenja.

Danas postoje testovi za određivanje spola djeteta DNA, analizom krvi majke u ranim fazama. Razgovarajmo o tome kako rade i gdje mogu proći.

Je li moguće odrediti spol djeteta analizom krvi majke bez ultrazvuka?

U prvim danima nakon sastanka jaja s spermom, embrij je mali mnoštvo stanica. Ne može se niti uzeti u obzir tijekom ultrazvuka. Žena možda čak i ne zna da je trudna. Međutim, spol embrija već je unaprijed određen na razini kromosoma.

Majčinom jajnom stanicom uvijek nosi jedan uvjetno "ženski" X kromosom. Ako susreće spermu koja sadrži sličan X kromosom, to je djevojka. Ako je sperma s Y kromosomom "sretnija", fetus će biti muški.

Posebna krvna ispitivanja majke za određivanje spola djeteta temelje se na otkrivanju genetskog materijala. Pomažu pri dobivanju pouzdanih informacija prije ultrazvuka.

Određivanje spola djeteta krvlju u Moskvi: gdje mogu uzeti analizu?

Trenutno postoje različiti testni sustavi, jedan od najboljih smatra se Prenetixom. Tehnologija je razvijena u Americi, u trenutku kada je prenesena u Rusiju. Analiza se provodi u različitim gradovima, dostupna je za većinu žena.

Genetski centar se bavi određivanjem spola djeteta od svoje majčinske DNA krvi u Rusiji. Analiza se može provesti od 10 tjedana trudnoće. Zbog toga morate donirati krv iz vena. Točnost testa Prenetix u određivanju spola djeteta doseže 100%.

Osim toga, Prenetic test omogućuje otkrivanje najčešćih kromosomskih anomalija u ranoj fazi s točnošću od više od 99%.

Prema znanstvenim studijama, test "Prenetic" je 200 puta precizan od dvostrukog testa, koji se obično propisuje ženama kao screeninga u 11-13 tjedana trudnoće. Prenetix vam omogućuje da istodobno provjerite rizik od kromosomskih abnormalnosti i saznate kakav će seks imati dijete. I sve to - s velikom točnošću.

Kako to radi?

Odvojeni fetalni fragmenti DNK prodiru u krvotok tjelesne mame i kruže u njemu već neko vrijeme. Prentix test je "sposoban" pronaći DNA fragmente iz željenih kromosoma i razlikovati ih od genetskog materijala žene. Pomaže u postizanju točnijih rezultata u usporedbi s drugim testnim sustavima koji analiziraju sve fragmente DNA u nizu.

Cijena testa za određivanje spola djeteta s krvlju majke

Prenetix test se izvodi u laboratoriju, koji se nalazi u Moskvi, od svibnja 2017. Ima sve potrebne dozvole, a njen rad odobrava američki vlasnik tehnologije.

Ipak, cijena određivanja spola djeteta majčinom krvlju u Moskvi dostupna je većini žena, kako u glavnom gradu tako iu ostalim gradovima Rusije. Trenutno je 23 000 rubalja. Za ovaj novac, budući roditelji dobivaju neprocjenjive, najpouzdanije informacije o zdravlju i spolu budućeg djeteta.

Kontaktirajte nas kako bi naučili više o ovome: 8 800 775 61 35

Genetsko ispitivanje krvi majke kao metoda određivanja spola nerođenog djeteta

Naravno, želja trudnice je otkriti spol budućeg djeteta. Naravno, danas, uz pomoć ultrazvuka, možete saznati: tko će se roditi?

Ovdje samo dijagnoza ultrazvuka nije u mogućnosti dati točan odgovor, ako je razdoblje trudnoće manje od 21 tjedna.

Suvremena metoda određivanja spola djeteta prema krvnom testu može mnogo prije dati odgovor.

Genetsko istraživanje spola fetusa

Budući da su cirkulacijski sustavi majke i fetusa međusobno povezani, DNA bebe prisutna je u krvi trudnice. Na toj osnovi, američki znanstvenici razvili su metodu određivanja spola.

Tehnologija je dizajnirana za otkrivanje Y kromosoma koji je prisutan u dječakovoj krvi. Ako se ne pronađe ova vrsta kromosoma u ženskoj venskoj krvi, treba očekivati ​​rođenje djevojke.

Genetsko testiranje spola odnosi se na točne metode dijagnoze. Za razliku od gotovo znanstvenih metoda vezanih za ažuriranje krvi roditelja, japanskih tablica ili kineskog kalendara, test krvi omogućuje vam da odgovorite na pitanje tko bi trebao biti rođen - djevojka ili dječak, s velikom vjerojatnošću.

Metoda određivanja spol djeteta o majčinoj krvi je nastao 2007. godine od strane Američkog društva ConsumerGeneticsInc, on je prošao međunarodnu certifikaciju i pokazao u praksi biti učinkovite.

Privlači ne samo visoku učinkovitost metode, već i sigurnost i dostupnost. Da bi saznali spol djeteta, žena treba uzeti uzorak krvi iz vena.

Indikacije za analizu

Na samoj definiciji spola djeteta prema analizi krvi majke, ne samo da je lako zadovoljiti znatiželju budućih roditelja. Rezultati dekodiranja pružaju priliku da identificiraju rizik od bebe s razvojnim teškoćama.

Takvo istraživanje može se provesti bez primjene takvih ozbiljnih dijagnostičkih metoda kao što su biopsija korionske vilus ili uzorkovanje amnionske tekućine.

Nasuprot tome, molekularno genetsko istraživanje ženskog uzorka krvi nema takve nuspojave kao i prijetnja spontanim pobačaju ili infekciji fetusa.

Svaka žena može istražiti. Ne morate imati smjernice za opstetriciju. Po volji, očekivana majka može uzeti uzorak krvne žile za analizu i dobiti precizno predviđanje spola djeteta i njegovo genetsko zdravlje.

Kada se preporuča analiza

Već u ranoj fazi trudnoće, fetalna DNA može se otkriti u krvi majke.

Međutim, s povećanjem trajanja, točnost prognoza se značajno povećava.

Preporuča se donirati krv za analizu najranije 9 tjedana trudnoće.

Međutim, čak ni u ovom slučaju, pogreška se ne isključuje jer može utjecati na više čimbenika:

 • nepropisno određeno razdoblje trudnoće;
 • više rođenja;
 • obilježja tijeka trudnoće;
 • prva je trudnoća ili naredna;
 • anatomska obilježja ženskog tijela.

Vjerojatnost pogreške u ranijim fazama veća je pri predviđanju rođenja djevojke, jer prisutnost Y kromosoma jasno ukazuje na muški spol fetusa, a odsutnost u prisutnosti gore navedenih čimbenika ne znači uvijek da se žensko dijete razvija.

Da biste uklonili pogrešku, preporučujemo ponoviti analizu kasnije, na primjer, nakon 2 tjedna.

Gdje možete napraviti molekularno genetsko istraživanje

Većina modernih medicinskih centara pruža usluge molekularno genetskog istraživanja.

Na primjer, u Moskvi je popis klinika u kojima žena, nakon što je prošla uzorak venske krvi, može otkriti da je spol njezina budućeg djeteta prilično opsežna.

Raspon cijena je također značajan.

Dakle, u granama molekularnog istraživačkog centra "DNA", analiza košta oko 5.000 rubalja i obavlja se u roku od 5 radnih dana.

U klinici Medical Club, analiza će koštati 6.000 rubalja, a proučavanje biološkog materijala može potrajati i do 10 radnih dana.

No, u odjelima tvrtke "NanoDiagnostika" rezultat se bilježi već sljedećeg dana nakon prikupljanja krvi.

Kako se pripremiti za analizu

Za razliku od ostalih krvnih testova, genetska analiza ne zahtijeva biomaterijal postaje. Stoga žena prije svega može doručkovati prije odlaska u laboratorij.

Međutim, postoji još jedan uvjet koji utječe na pouzdanost rezultata.

Činjenica je da se u kontaktu s muškarcem pojavljuju biokemijski procesi u ženskom tijelu, zbog čega se oslobađaju tvari koje mogu narušiti rezultate testa krvi.

Zato je u nekim laboratorijima samo žene odgovorne za organiziranje testa za određivanje spola djeteta. Uzorkovanje krvi provode i ženske radnice.

Koliko je točno prognoza

Uz trudnoću povećava se vjerojatnost ispravnog predviđanja:

 • kod točnosti 7-8 tjedana 95%;
 • u tjednu 9-10 - 97%;
 • nakon 12 pacijenata, točnost prognoze iznosi 99%.

Među metodama za određivanje spola djeteta, ova tehnologija je najtočnija i najsigurnija. Osim toga, roditeljima se daje mogućnost unaprijed odrediti prisutnost genetskih abnormalnosti u razvoju fetusa i razmatrati vjerojatnost očuvanja trudnoće kada su otkrivene.

Prenatalna dijagnoza fetusa - određivanje spola djeteta krvlju majke

Otkrijte spol vaše buduće bebe od 7. tjedna trudnoće! Nudimo vam suvremenu metodu za određivanje spola djeteta - učinkovita, vrlo točna i apsolutno sigurna - laboratorijska analiza genetskog sastava krvi majke

Kako to radi?

Prednosti genetske analize u odnosu na druge metode

- bez ultrazvuka. Bit će potrebno samo uzeti krv iz majčine vene, bez utjecaja ultrazvuka na fetus.

Analiza se provodi od 7. tjedna trudnoće.

Genetska analiza krvi iz 9. tjedna trudnoće točnija je od vizualnog promatranja ultrazvukom u 20. tjednu trudnoće.

Dijagnostička reakcija svakog uzorka postavljena je u četiri puta, a popraćena je velikim brojem kontrolnih reakcija koje određuju kvalitetu dolaznog uzorka i napredak analize.

Rezultat analize je dan nakon darivanja krvi.

Želim znati spol djeteta. Što učiniti

1 Nazovite nas na +7 (499) 196-2111 ili ispunite elektronički oblik pred-registracije.

2. Dođite i donijeli krv za analizu.

3 Ispunite obrazac s kontaktnim informacijama

4 Dobijte rezultat e-poštom ili telefonom.

U našem laboratoriju možete proći dodatne testove za markere i hormone prozora.

Gdje i kada proći analizu?

Uzorkovanje krvi u našem laboratoriju u Moskvi (m. Shchukinskaya) provodi se radnim danom od 10 do 12 sati.

Prvo se morate prijaviti putem telefona:
+7 (499), 196-2111

Analiza se provodi 5 puta tjedno - radnim danom. Slijedećeg dana bit ćete obaviješteni o rezultatima putem e-pošte ili telefona.

Naša adresa: Moskva, pl. Akademik Kurchatov,
2, str

Stanovnici drugih gradova mogu uzeti analizu u medicinskim centrima naših partnera.

Proći analizu u drugim gradovima

Pozivamo suradnju medicinskih organizacija.

Ponudite svojim klijentima novu uslugu na zahtjev.

Kontaktirajte nas telefonom +7 (499) 196-2111, +7 (499) 196-0009 ili putem e-maila [email protected]

Radimo s više od 15 medicinskih ustanova iz mnogih gradova Rusije. Zadovoljstvo nam je ponuditi takvu suradnju i vašu organizaciju. Nabavite ispred svojih konkurenata!

 • autentično
 • Rano vrijeme
 • pouzdano
 • brzo

1. Potpišite ugovor.

2. Primanje metodičkih uputa i oblika narudžbe.

3. Za nerezidente - da pronađete tvrtku koja pruža ekspresnu dostavu iz vašeg grada u Moskvu.

Pitanja i odgovori

Gdje mogu donirati krv kako bi odredio spol fetusa?

U našem laboratoriju. Dani dolaska treba razjasniti telefonom. Osim toga, postoji veliki popis naših partnera (vidi web stranicu), gdje također možete donirati krv i ona će doći do nas za istraživanje.

Pazite da donirate krv na prazan želudac?

Ne, ne nužno. Za razliku od davanja krvi za biokemiju ili hormone, ovdje ovo stanje nije obvezno. Preporuka je da treba proći najmanje 2 sata između hrane i davanja krvi.

Koje cijevi mogu / trebaju krv izvući?

Pazite da uzmete cijevi sa vakuumskom skupinom krvi koja sadrži EDTA soli (EDTA) kao antikoagulant. Druge tvrtke imaju različite nazive za njih: vacutainers, vacuums, itd., I trebali bi imati lila poklopac - međunarodno označavanje cijevi koje sadrže sol EDTA. Ne otvarajte cijevi prije ili poslije prikupljanja krvi.

Za medicinske organizacije preporučuju se vakuumske cijevi s EDTA i gel za oslobađanje. Nakon sakupljanja krvi potrebno je centrifugirati krvnu cijev na 2000 rpm tijekom 10 minuta. Kao rezultat centrifugiranja, inertni gel potpuno odvaja krvno oblikovane elemente iz plazme, a EDTA stabilizira fetalnu DNA. U ovom obliku, ispitna cijev uz uzorak lako prenosi kapi temperature i duže skladištenje.

Mogu li koristiti cijevi za kapilarnu krv?

Koji su osnovni zahtjevi za postupak prikupljanja krvi?

Ograda je izrađena u vakuumskim cijevima s EDTA. Ograda je napravljena od strane ženskog osoblja. Ne otvarajte cijevi prije ili poslije prikupljanja krvi.

Koliko je krvi potrebno za studij?

Vakuumske cijevi dostupne su s volumenom krvi uzete od 2 do 10 ml. U naše svrhe, prikladne cijevi s volumenom od 5 ml ili više.

Koje informacije morate pružiti prilikom davanja krvi za studiju?

Razvili smo poseban smjer obrazaca, a prilikom popunjavanja morate navesti ime, dob, točno gestacijsko doba, telefonski broj kontakta i adresu e-pošte. Ako ti podaci nisu navedeni, možemo odbiti provođenje studije.

Dječak ili djevojčica, nova tehnika za određivanje spola)))

DNA test za rano određivanje spola djeteta daleko je najprecizniji za takva razdoblja. Na primjer, točnost čak i 3-4-dimenzionalnog ultrazvuka za određivanje spola nerođenog djeteta je samo 50% u 15. tjednu trudnoće, a samo 18-20 tjedana ovom metodom možete pouzdano odrediti spol nerođene bebe dok koristite DNK majčino dijete je utvrđeno već sedam tjedana nakon začeća.

Kako se izvodi DNA analiza za rano određivanje spola djeteta?

Znanstveno je dokazano da krv trudne žene sadrži malu količinu DNA fetusa, koja se nalazi u kromosomima, od kojih su dva, X i Y, spolni kromosomi. Istodobno, kombinacija XY - kaže da je dijete dječak, a XX nedvosmisleno ukazuje na djevojku. Pomoću suvremenih znanstvenih i praktično dokazanih tehnologija genetske ekspertize određena je prisutnost Y-kromosoma, što jasno ukazuje na buduće rođenje dječaka.

Kako odrediti spol djeteta bez posjete DNK centru?

DNA test za rano određivanje spola krvavog nerođenog djeteta može se izvesti čak i samostalno i kod kuće. Za to će biti poslana poseban Kit za bezbolnu kolekciju 3 kapi krvi iz prsta i posebnu karticu za prikupljanje kapljica, kao i omotnice za slanje u kliniku. Rezultat će biti spreman za 10 str. dana nakon što primimo vaše uzorke, i ako je potrebno u Express analizi - nakon 6 ili čak 4 str. dan nakon primitka DNA uzoraka.