Spuštanje trbuha prije porođaja je jedan od prvih poremećaja bebe koji će se uskoro roditi.

Zasnivanje

Jedan od prethodnika približavanja rođenja je prolaps abdomena, koji se u medicini naziva prolaps maternice ili razvoj fetusa.

Svaka žena to ima u različitim vremenima, ali većina njih ima isti proces i osjećaj. Značajno spuštanje trbuha prije porođaja ne bi trebalo zaplašiti trudnoću

Što se događa u tijelu prije porođaja?

Želuca pada jer se dijete priprema za brzi izlaz iz maternice, tako da u tijelu trudne žene u ovom trenutku ima dosta ozbiljnih promjena koje će utjecati na njezinu dobrobit.

Kada se trbušni prolapsi javljaju prije rođenja, i maternica i beba u njemu mijenjaju svoje mjesto.

U ovom trenutku se u majčinom tijelu događa sljedeće:

 • beba pomiče niz predstavljanja dijela (tzv koji dio svog tijela, koji se prvi put pojavljuje u svjetlu, najčešće je to glava), držeći donji segment uterusa i povlačenjem joj na taj način za sebe;
 • maternica se spušta 4-5 cm od uobičajenog položaja;
 • fetus zauzima prikladno mjesto u zdjelici, gdje će ostati do rođenja; to se naziva grupiranje i podsjeća pripreme sportaša na početak;
 • maternica prestane pritisnuti dijafragmu, koja se već toliko mjeseci može slobodno baviti;
 • organi gastrointestinalnog trakta također prestanu doživjeti pritisak iz maternice i, prije toga ograničeni, zauzimaju svoja mjesta;
 • spuštajući maternicu sada ograničava mjehur i rektum;
 • teški plod će pritisnuti na zdjelične kosti i donje udove.

Što će biti korisno i što je štetna kupaonica za trudnice. Pročitajte ovdje.

I ovaj članak govori o prednostima zelenog čaja tijekom trudnoće.

Znakovi abdominalnog prolapsa

U svakoj ženi, propust trbuha prije porođaja bit će obilježen brojnim zajedničkim znakovima, prema kojima ona mora identificirati i pripremiti se za rane borbe.

Većina trudnica jasno pogađa ovaj fenomen, jer je nemoguće da ga ne osjećam. Znakovi abdominalnog prolapsa mogu biti vanjski, pozitivni i neugodni.

 1. Vanjski znakovi spuštanja trbuha prije porođaja bit će vidljivi čak i drugima:
  • trbuh će se spustiti i sada neće početi odmah ispod dojke, već će se prebaciti na pupak;
  • kako bi bili sigurni da je spuštanje trbuha prije rođenja, morate staviti svoju ruku na prsa i trbuh, ako se uklapa labavo, proces je pokrenut i treba očekivati ​​brze kontrakcije;
  • mijenja hod trudna: jer to postaje sve teže hodati zbog voćnog pristranost, može se promatrati tzv „patka šetnje” waddling u posljednjim danima prije poroda.
 2. Pozitivni znakovi spuštanja trbuha prije porođaja oduševit će svaku trudnicu:
  • postaje lakše disati, nestaje kratkoća daha: dijafragma više nije pod pritiskom maternice, tako da trudnica može slobodno disati punom dojkom;
  • bol u rebrima nestaje;
  • fetalni pokreti sada su manje bolni;
  • nestati neugodni podrigivanje, žgaravica, mučnina i stalnu težinu u želucu, su stalni pratioci tijekom trudnoće: sada na organima probavnog trakta ne pritisnete ništa i oni mogu raditi normalno.

Koliko dana prije rođenja to se događa?

Mnoge trudnice zabrinute su za pitanje koliko dana ili tjedana prije rođenja želučanog sudopera. Ovo je vrlo važan pokazatelj, znajući da će se žena moralno i fizički pripremiti za nadolazeće rođenje.

Opći pokazatelji uvjeta za izostavljanje trbuha su sljedeći:

 • u primiparous, želudac može spustiti 2 i čak 4 tjedna prije pojave rada;
 • za one za koje ovo nije prvi porod, trbuh se spušta neposredno prije rođenja djeteta ili za 2-3 dana.

To su prosječne statistike koje mogu varirati. Važno je zapamtiti da je svaki organizam čisto pojedinačan, pa može doći do odstupanja od tih pokazatelja.

To može ovisiti o stupnju treninga abdominalnih mišića: ako su opušteni, fetus se ne može učvrstiti u donjem abdomenu.

Prednju trbušnu stijenku mišići imaju tendenciju da oslabe sa svakim rođenjem, tako da su na svakom idućem trudnoće neće moći dobro učvrstiti maternicu i da je u svoje dijete.

To neće utjecati na radnu aktivnost žene: dijete će potonuti neposredno prije samog rođenja. Neće moći spustiti glavu u kosti zdjelice u slučaju da je sam zdjelica uska.

I ovdje ćete saznati zašto ne možete piti pivo tijekom trudnoće.

Što učiniti ako se želuca spusti?

Kako bi se brza isporuka dogodila bez ikakvih pretjeranih i normalnih načina, nakon što je osjetila abdominalni prolaps, trudnica bi trebala početi ozbiljnu pripremu za nadolazeći događaj. Što ako trbuh padne?

 1. Potrebno je obavijestiti liječnika koji je promatrao ženu tijekom cijelog razdoblja trudnoće: prema dodatnim znakovima, moći će utvrditi točniji datum rođenja djeteta. U nekim slučajevima, trudnica može smjestiti u bolnicu zbog rane odluke tereta.
 2. Vrijeme je da pripremite sve potrebne stvari za bolnicu i pripremite dječju sobu u kojoj dijete živi nakon iscjedka.
 3. Nema potrebe za panikom: za trudnicu tijekom tog razdoblja vrlo je važno razmišljati samo o dobru i pozitivnom podešavanju.
 4. Neophodno je riješiti se nesanice. Da bi to postigla, trudnica bi trebala tražiti položaj u kojem će biti udobna. Možete pokušati spavati bez jastuka ili staviti tvrdi valjak pod noge. Nije preporučljivo spavati u polusjednom položaju.
 5. Ako je termin isporuke već blizu, a želudac ne pada, morate se češće hodati - da budete uspravni da pomognete djetetu da se približi izlazu.
 6. Neće biti suvišno kupiti i redovito trošiti urološke jastučiće kako bi izbjegli različite neugodne trenutke.
 7. Količina tekućine koju pijete trebala bi biti dovoljna.

Kada trebate zvuk alarma?

Samo u jednom slučaju valja ozbiljno razmišljati o snižavanju trbuha: ako se to dogodilo prije 35 tjedana trudnoće. Ovo je izravan znak prijevremenog porođaja, koji treba odmah prijaviti liječniku koji će se brinuti o hospitalizaciji i pružanju potrebne pomoći.

Najčešće abdominalni prolaps u ovom slučaju je popraćen visokim tonom maternice i jakim bolnim senzacijama u donjem dijelu trbuha. Ne preporučuje se da trudnica bude u uspravnom položaju do dolaska liječnika, što pridonosi nastanku rada.

Osjećaj da je propust u želucu prije poroda, žena će se osjećati bolje, ne samo fizički, nego i moralno: što će se dogoditi dugo očekivani rođenje djeteta, na što je ona pripremala mjesecima.

Kako razumjeti tijekom trudnoće da je abdomen spušten prije poroda: koji tjedan je propust, kada roditi?

U očekivanju rođenja djeteta, buduće majke su jako zabrinute i zainteresirane za sve što im se događa. Jedan od znakova približavanja momenta porođaja je trbuščić tumbleness, u medicini ovaj stanje se zove razvoj fetusa. Koliko traje i koliko će trudnica čekati sastanak s djetetom? Što će izgledati trbuh i što to žena osjeća u ovom trenutku?

Proces izostanka abdomena u trudnica prije porođaja

Tijekom trudnoće, promjene u tijelu trudne majke nastaju stalno: hormonska pozadina se mijenja, embrij raste i razvija se. Posebno su vidljive promjene u ranim i kasnim razdobljima. Zašto trbuh potone i što to znači?

Zašto se to događa?

Zašto se to događa?

Glavni razlog je visina djeteta. Dijete doseže takvu veličinu da trbuh ne može ostati u izvornom stanju. Dijete postaje gužve, ne može se aktivno kretati i počinje prelaziti, ispuštajući glavu na zdjelicu. Donja maternica odlazi dolje, što rezultira abdominalnim prolapsom.

Glavne značajke

Na spuštanju trbuha ukazuju na senzaciju i izgled žene. Početak ovog procesa može se odrediti sljedećim simptomima:

 • trudnica primjećuje da nema žgaravice - to je zbog činjenice da maternica zaustavlja prešanje na trbuhu;
 • disanje, u usporedbi s trudnoćom u drugom tromjesečju, postaje lakše;
 • pojavljuje se obilni bjelkasti iscjedak, što ukazuje na povećani ton maternice;
 • zbog pritiska spuštene maternice na mjehur, mokrenje postaje sve češće, žena se mora ustajati čak i noću u zahod;
 • stolica postaje česta, stolica postaje mekana, zatvori nestaju;
 • dijete mirno ponaša zbog nedostatka slobodnog prostora za pokrete;
 • sve veći pritisak fetusa na pubis uzrokuje bol kada sjedi, trudna žena šetnje, prevrćući se s jedne na drugu stranu, moguće je nemir u donjem dijelu leđa.

Što izgleda trbuh?

Sekundarni lako može shvatiti da je trbuh spušten, ali kako to mogu znati oni koji postaju majka po prvi put? Žena mora staviti dlan na tijelo između trbuha i prsnog koša - ako je postavljena, to znači da je došlo do ptoze. Osim toga, može se identificirati znakovima:

 • trbuh mijenja oblik i proteže se, lagano vise ispod prsne linije;
 • postaje teška i vrlo teška;
 • neke žene imaju dodatne strije;
 • spušteni trbuh sličan je obliku elipse ili kruške;
 • ispupčenje pupka.

Način na koji trbuščić izgleda prije i poslije propusta može se vidjeti na fotografiji. Međutim, unatoč svim očitim znakovima, stručnjaku je potrebno utvrditi je li dijete preokrenuto. Ako se to ne dogodi, liječnik će vam reći kako da dijete dobije ispravnu poziciju. Ponekad žena možda čak i ne primjećuje da joj se želuca opustila, ali u svakom će se slučaju stanje zdravlja popraviti.

Optimalno vrijeme za propust

Odgovori točno na pitanje, koliko tjedana prije početka isporuke trbuh će pasti, to je nemoguće. Na to utječu razni čimbenici:

 • broj rođenja u žena;
 • značajke strukture zdjelice;
 • položaj djeteta;
 • starost, sposobnost i zdravlje;
 • težina i broj djece (što je veća masa fetusa, to je brži proces).

Ako taj proces započne nakon 35 tjedana trudnoće, smatra se normalnim. Ako se želuci ranije spuštaju, a ženu muče nelagodne bolove u donjem dijelu trbuha, to ukazuje na mogućnost prijevremenog porođaja. Moramo nazvati ambulantnu brigadu, u bolnici se od žena može tražiti da ležim za očuvanje.

Prema statistikama, tijekom prve trudnoće trbuh se spušta na 36-37 tjedana. Za multiparous - ne prije 38-39 tjedana.

Nakon koliko roditi?

Bliže od 38-40 tjedana, žena počinje periodične kontrakcije maternice, a želudac u tim trenucima postaje kamen za nekoliko minuta - to su "lažne kontrakcije". Stoga se tijelo priprema za teški i dugoročni fiziološki proces. Kada postoji samo nekoliko sati prije rođenja, žena primjećuje sljedeće simptome:

 • ružičasti iscjedak;
 • ispuštanje sluznice;
 • bol u području sakrale.

S tim simptomima, trebali biste odmah otići u bolnicu - liječnik će uputiti ženu u bolnicu.

Što da radim kad se želudac spustio?

Ako je trbuh spušten, dolazi vrijeme kada žena mora prikupiti stvari kako bi se u slučaju početka trudnoće brzo orijentirali i bili spremni na putovanje u rodilište. Preporučuje se obavijestiti ginekologa o incidentu: ako ima puno vremena prije očekivanog datuma isporuke, liječnik će provjeriti cerviks, propisati dodatno nošenje zavoja, lijekove za sprečavanje preranog rođenja ili staviti ženu u bolnicu da spasi trudnoću. Osim toga, stručnjak će moći odrediti najtočniji datum rođenja djeteta.

U slučajevima kada se propust javlja prije 35 tjedana, potrebno je posjetiti liječnika. Ako trudna majka ne osjeća nelagodu, ne treba brinuti. Žena treba više odmora da dobije snagu prije važnog trenutka u životu.

Kako broj trudnoća utječe na spuštanje prije porođaja?

U trenutku propuštanja trbuha izravno utječe na broj trudnoća. Za žene koje se prvi put pripremaju za majčinu, to se može dogoditi i 30 dana prije rođenja. Često, tijekom druge ili treće trudnoće, iznenada i brzo pada - 2-3 dana prije rođenja ili neposredno ispred njih. To je zbog činjenice da se tijelo prilagodilo porodu: trbušni mišići su već oslabljeni zbog prethodne trudnoće i ne mogu popraviti maternicu.

Ako je žena s abnormalnim prolapsom abdomena prije porođaja zabilježena u 36-37 tjedana, kao i kod prvog rođenja, tada prva trudnoća nije previše utjecala na mišiće - ostali su u dobrom stanju. Da biste smanjili broj rastezanja i ublažili napetost od struka, možete podići prenatalni zavoj.

Može li trbuh ne pasti, u kojim slučajevima?

Trbuščić ne spušta sve, ali žene, koje to ne znaju i ne vide značajne promjene u izgledu, počinju se brinuti: sve je normalno, jer je ostalo samo minimalno vrijeme za odlazak u bolnicu, a trbuh je još uvijek okrugli. Dijete se uvijek kreće na dno zdjelice i kako se primjećuju vanjske promjene ovisi o mnogim čimbenicima. Izostavljanje se ne pojavljuje u sljedećim slučajevima:

 • slabost trbušnih mišića u prerane žene;
 • uska zdjelica;
 • buduća mama nosi blizanke;
 • niska prezentacija fetusa - dijete ima malo prostora za spuštanje;
 • mali ili veliki voće.

Ako je trudnica imala trbuh dolje ili ne, porijeklo će ionako započeti. Ako trudnoća napreduje normalno, a na ultrazvuku nije bilo patologija, trebate samo pričekati - možda će se to dogoditi nekoliko dana prije rođenja. Vrlo velika težina djeteta, uska zdjelica ili poprečna pozicija bebe često zahtijevaju carski rez.

Koje negativne posljedice mogu imati trudnica?

Spuštanje trbuha je pokazatelj da bi rođenje trebalo uskoro početi, pa stoga treba pratiti samo pozitivne emocije. Međutim, neugodni simptomi također mogu biti od važnosti:

 • Bol u donjem dijelu trbuha. Osjećaji trebaju biti povučeni, jedva vidljivi - u akutnoj boli trebali biste otići u bolnicu.
 • Problemi s radom mjehura i kršenja stolice. Dijete stavlja pritisak na unutarnje organe, uzrokujući privremenu nelagodu.
 • Niska bol u leđima povezana s povećanim opterećenjem na kralježnici.
 • Neugodnosti u obavljanju poznatih aktivnosti zbog pomicanja trbuha.

Harbingeri rođenja: kada trbuh padne prije rođenja

U očekivanju porođaja, žene u posljednjoj većini bolnih tjedana trudnoće počinju sve više i više izgledati za znakove rane dostave. Jedan od prekursora je izostavljanje trudne trbušine (smanjenje visine dna maternice). Mnoge se žene pitaju kada im trbuh pada prije rođenja. Izrazi su vrlo individualni i ovise o mnogim čimbenicima: dobi žene, njezinom fizičkom obliku, aktivnosti, broju plodova.

Tijekom trudnoće, maternica žene mijenja položaj gotovo svih unutarnjih organa. Počevši od 35. tjedna, dijete provodi pripremne radnje za njeno neposredno rođenje.

Ako je tijekom svih dugih tjedana djetetova glava bila u trbušnoj šupljini, a zatim bliže porodu kreće u područje zdjelice i ulazi u rodni kanal.

Postoje slučajevi kad položaj djeteta ne mijenja, a prezentacija fetusa nije glavobolja. Ovo je potpuno točan pokazatelj operacije - carski rez.

Što se događa u tijelu prije rođenja

Posljednji jedan ili dva mjeseca prije rođenja najteže je za trudnicu. Počinje primijetiti različite znakove koji upozoravaju na neposredan pristup radu.

Prva i glavna su ekscitacija maternice. Nekoliko tjedana prije rođenja maternica žene sve više postaje ton. To jest, mišići se ugovore i zatežu, što ukazuje na pristup kontrakcija.

Evo još nekoliko znakova prijevremene dostave:

 1. Došlo je do abdominalnog prolapsa.
 2. Idete na zahod postaje lakše i češće kao uterus prestane pritiskivati ​​na organima gastrointestinalnog trakta.
 3. Plod se spušta i diže u udobnom položaju u zdjelici. Najčešće se to događa dolje.
 4. Crtež bolova u donjem dijelu leđa i donjem trbuhu. Često se žene prije porođaja osjećaju neugodno, pritiskujući pubisnu bol. To je zbog činjenice da dijete ustaje u rodnom kanalu i priprema se za rođenje.
 5. U trudnica, sluzni čep se može početi pomicati. Ove izlučevine mogu izaći u jednom ili nekoliko dana. Ispuštanje pluta posve je točan znak neposrednog rada.
 6. Proljev. U vezi s propustom trbuha, žena postaje lakše ići na zahod. Neke trudnice zabilježile su poboljšane stolice. U ljudima se vjeruje da se na taj način tijelo samo čisti i priprema za porođaj.

Znakovi abdominalnog prolapsa

Abdominalni prolapsi karakteriziraju objektivni znakovi koje svaka žena može primijetiti:

 1. Otići "patka". Žena postaje teža za kretanjem, a ona počinje hodati u waddlingu.
 2. Ako se ženski dlan počinje nalaziti između prsa i trbuha, tada je najvjerojatnije došlo do abdominalnog prolapsa.
 3. Žensko disanje postaje lakše. Trbuh prestane pritisnuti dijafragmu.
 4. Stalno prisutan u trudnica, žgaravica prolazi bez traga.
 5. Pozivanje na zahod postaje češći jer maternica počinje stvarati pritisak na mjehur.
 6. Sjedenje trudnice postaje teže, jer u pubičnom području postoje neugodni osjećaji pritiska.

Koliko dana prije rođenja trbuh potone?

Svaka trudnica želi znati koliko tjedana trbuh umre prije rađanja. Ali nemoguće je na ovo pitanje nedvosmisleno odgovoriti.

Kod žena koje se prvi put pripremaju za majku, želudac se može spustiti čak i mjesec dana prije rođenja. Ali mame koji imaju djecu mogu primijetiti ovaj simptom 2-3 dana prije dostave.

Naravno, ti se podaci ne mogu primijeniti na apsolutno svaku trudnicu. To su prosječni pokazatelji.

Fizički oblik žene igra važnu ulogu u vremenu propusta abdomenu. Slaba tiska može spriječiti učvršćivanje bebe u donji dio trbuha. Žene koje su rodile imaju manje razvijen abs, zbog čega im trbuh poslije mnogo poslije.

Što učiniti ako se želuca spusti?

Izostavljanje trbuha, naravno, govori o neposrednom radu. Ali to ne znači da morate ići u bolnicu. Postoji nekoliko preporuka za trudnicu koja očekuje brzu isporuku. Pročitajte više: što trebate u bolnici →

Došlo je vrijeme da skupimo sve potrebne stvari. Nakon izostavljanja trbuha, može potrajati dosta vremena, a očekivana majka će morati hitno otići u rodilište.

Potrebno je obavijestiti liječnika o abdominalnom prolapsu. Ako još ima previše vremena prije očekivanog datuma rođenja, možda ćete morati vidjeti svog ginekologa da provjerava cerviks. Ako se pretpostavlja uskoro dostava, onda se samo smirite i pričekajte sljedeće znakove.

Sada buduća majka treba dobro odmoriti i spavati. Uskoro će joj trebati puno energije za sigurno rođenje djeteta.

U slučaju trbušnog prolapsa ranije od 35 tjedana, trudnica mora posavjetovati se primaljom. Ako ona ne osjeća bolne senzacije, onda, najvjerojatnije, nema razloga za zabrinutost.

Možda će liječnik propisati da nosi posebnu bend kako bi smanjila pritisak djeteta na donjem dijelu trbuha. Pojava iscjedka, abdominalni prolaps i bol mogu govoriti o pretjeranom radu, što ga opstetričar može ispraviti lijekovima.

Znakovi abdominalnog prolapsa prije porođaja su subjektivni. Ne vjeruj samo svojim osjećajima. Bolje je posjetiti liječnika koji može potvrditi ili opovrgnuti sumnje trudnice.

Ako se propust stvarno dogodio, ne biste trebali paničariti. To samo sugerira da dijete također jako veseli sastanku s majkom i priprema se na svaki način za rođenje.

Autor: Zlata Maksimova,
posebno za Mama66.ru

Kako trbuh sudoperi prije rođenja?

Tijekom trudnoće, promjene u ženskom tijelu se javljaju stalno. Hormonska pozadina se mijenja, fetus raste. Posebno su promjene vidljive u prvom i posljednjem tromjesečju. Od očitih znakova da iskusni stručnjak neće propustiti, abdominalni prolaps se zove kratko prije isporuke.

Kako razumjeti da trbuh padne prije rođenja vlastitog? Ponekad je dovoljno pitati svoje najmilije. Ako postoje izmjene, potvrdit će ih. No, češće se sama žena osjeća kako želudac kapi prije rođenja - postoje znakovi koji mu dopuštaju određivanje.

sadržaj

 • razlozi
 • Znakovi
 • Da li se trbuh uvijek spušta?
 • Razlike u primiparativnom i višekratnom
 • Znakovi približavanja rada

Uzroci abdominalnog prolapsa

Dok se trudnoća približava prirodnom kraju, dijete:

 • povećava se veličina;
 • postaje manje mobilno, jer je "zona pista" sada premalena za to;
 • zauzima određeni položaj kada je glava usmjerena prema izlazu do male zdjelice.

Izostavljanje trbuha prije porođaja je normalan proces, što ukazuje na uskoro sastanak majke s novorođenim. Na svakom prijemu ginekolog treba provoditi mjerenja visine maternice. Isprva, udaljenost do dna maternice povećava se, a zatim oko mjesec dana prije rođenja, počinje smanjivati. Ovo je izravan znak smanjenja abdomen. No, postoje neizravni simptomi, subjektivni osjećaji prema kojima će žena moći razumjeti za sebe da je "proces započeo".

Znakovi koji ukazuju na abdominalni prolaps

Proboje abdomena postupno se javljaju i sama žena može proći nezapaženo. Ali osjećaj lakoće daje nagovještaj. Prije toga, uterus je stajao visoko, stiskajući respiratorne organe, želudac, srce. Sada duboko dišite. Kada se trbuh počinje spuštati prije rođenja, očekivačka majka primjećuje da se otežano disanje smanjuje, žgaravica nestaje. Proces probave hrane postaje sve bolji i brži.

Vizualno vidljiv ispupčen pupak. Drugi znakovi abdominalnog prolapsa prije porođaja manje su ugodni. Pritisak glave na zdjelične organe povećava, što uzrokuje bol kao i povlačenje senzacija (to boli kao i prije menstruacije).

 • bol u perineumu;
 • pritisak na pubis;
 • bol u lumbalnoj regiji.

Potreba za oslobađanjem mjehura raste, morate ustajati noću da biste posjetili toalet.

Promjene se također javljaju kod crijeva. Stolica postaje mekša i češća, zatvora nestaje. Čini se da se tijelo čisti i priprema za proces poroda. Oni koji rađaju nisu prvi put, znaju što izgleda spušteni trbuh prije poroda, tako da mogu lako odrediti je li ptoza abdomena vidljiva.

Da li se trbuh uvijek spušta?

Postoje slučajevi kada žena ne primjećuje opisane promjene, počinje se brinuti: vrlo je malo vremena prije kraja trudnoće i ništa se ne događa - je li to normalno? Da li trbuh uvijek silazi prije rođenja? Premještanje bebe bliže dnu zdjelice uvijek se javlja. A težina vizualnih promjena ovisi o sposobnosti trbušnih mišića, veličini fetusa i veličini tijela žene.

Pojavljuje se jaki prolaps abdomena, vidljiv golim okom:

 • s slabim mišićima tiska (glava djeteta nije fiksirana, nastavlja se kretati, prevrće se - aktivno se ponaša);
 • ako je veličina, težina fetusa mala (dakle, ima dosta prostora za kretanje);
 • s prirodnim obilježjima žena - uskim zdjelicama;
 • očekuje se rođenje blizanaca.

Ovaj razvoj je norma, nemojte se bojati. Trbuh je pao ili ne - porođaj će početi u svim trudnicama, bez iznimke. Ali ako ste jako zabrinuti zašto se želuca ne pada, neka liječnik provede temeljit pregled. Povremeno, uzrok nedostatka promjena je zdjelica. Postoji vrijeme prije rođenja, a liječnik će vam reći što treba učiniti kako bi se dijete prevalo.

Nemojte zaboraviti da biste utvrdili je li želudac pao ili nije - u većini slučajeva trebate mišljenje stručnjaka.

Abdominalni prolaps u multiparous i primiparous

Kako i kada trbuh sudoperi prije nego što rodi prvorođence? Glavna je razlika između kategorije trudnih (nižih) i "iskusnih majki" u terminima. Ako prvi koji već imaju 35-36 tjedana mogu otkriti silazni trbuh, tada za multiparousne osobe vrijeme se pomiče na 38-39 tjedana.

Liječnici su uočili slučajeve kada se želuca spušta prije nego što rodi one koji su višestruki u nekoliko dana, ponekad do sati, da rađaju.

Prosječna statistika ukazuje na to da želuca pada 4 tjedna prije neposrednog početka rada. U oko 38 tjedana, maternica je spremna odbiti fetus. To je potpuno oblikovan, sposoban sam preživjeti. Priprema rodnog kanala. Želuca kapi - počinje nalikovati kruškama. Između trbuha i prsa možete slobodno staviti ruku.

Međutim, jasno definirano razdoblje za koliko trbuh padne prije rođenja ne postoji.

Znakovi približavanja rada

Pitanje kako utvrditi je li pada trbuh i hoće li se to nužno dogoditi često se traži za one koji se prvi put pripremaju za majke. Kako bi bili sigurni: proces ide prema planu, oni bi trebali slušati sebe. Manje česte čelične šokove? Je li stabilizirala ili čak smanjila težinu, smanjila apetit? Periodički, postoje lažne kontrakcije, kada se želudac osjeća kao kamen, onda se vraća u svoje normalno stanje? To su znakovi nadolazećeg porođaja.

Ali kada čekaju porođaj, niti jedan liječnik neće pouzdano reći. O početnom rođenju beba će preciznije informirati druge znakove:

Tvrdi trbuh plaši ženu. Možda će osjećati da se ona počela brže umoriti, ima poteškoća u padu, osjeća se bubrenje. Želuca je izgreben (posljedica istezanja tkiva). Je li moguće smanjiti nelagodu?

Savjeti su jednostavni - trebali biste se češće odmoriti, spavati više, ići u krevet tijekom dana kada se pojave znakovi umora. Ako ste uznemireni teškim oteklima, bolovima u zdjelici, nogama - morate reći ginekologu. Prekomjerno oticanje ukazuje na probleme s bubrezima, bol u nozi - o kompresiji živčanih vlakana od strane fetusa ili venske stanice.

Spuštanje trbuha znak je relativno brze dostave. Pojedi malo više - sve dok se dugo očekivani nasljednik ne pojavi, ostalo je samo nekoliko dana (maksimalno je mjesec dana). Dijete je spremno vidjeti svijet!

Kako trbuh sudbina prije nego što rodi fotografiju

Abdominalni prolaps prije porođaja

S pristupom porođaja u ženskom tijelu bit će brojnih promjena koje ukazuju na njihov bliski početak. Možda čak ni ne primjećuje da je raspoloženje drugačije, apetit se pogoršava, trening se počeo odvijati. ali disanje je lakše. To je zbog toga što je donji dio maternice, koji je prethodno ležao na membrani, pao ispod, što je u konačnici omogućilo udisanje pune dojke!

Izostavljanje dna maternice se popularno naziva smanjivanje trbuha prije porođaja. Liječnici također nazivaju procesom formiranje fetusa. Spuštanje trbuha označava početak pripreme vaših i dječjih organizama za porođaj i jedan je od najranijih harbingera porođaja.

Kako trbuh sudoperi prije rođenja?

Kada se beba osjeća spremna za rođenje, počinje se približiti izlazu. (onaj s kojim je požurio naprijed, u velikoj većini slučajeva, ovo je glava) mjesto u zdjelici. Dijete preuzima prikladan položaj za rođenje u kojem će čekati pojavu kontrakcija.

Većina žena odmah osjeća da je želudac pao prije rođenja: disanje je postalo lakše, kratkoća daha je nestala, jer sada maternica ne stisne dijafragmu. Osim toga, možete primijetiti da više ne morate brinuti o trzanju ili žgaravici - organi gornjeg dijela probavnog trakta zauzimaju svoja mjesta, oslobođeni od okupacije.

Umjesto toga, žena može doživjeti neki nemir: često nagon za kupaonicu, nelagodu dok hoda i sjedi, bol u međice i zdjelice nelagodu tijekom spavanja (teško naći udoban položaj). Sve iz činjenice da maternica počinje pritisnuti, uglavnom na mjehuru i rektumu, a glava djeteta nalazi se u zdjelici.

No, sve buduće majke ne promatraju opisane promjene, tako da možda čak ni ne znaju da je trbuh već padao. Ako imate dlan između prsa i trbuha, najvjerojatnije je započeo proces.

Međutim, to se događa na drugačiji način.

Kada trbuh sudoperi prije rođenja?

Proboje abdomena javljaju se na različite načine iu različito vrijeme. Većina primiparnih žena to doživljava 2-4 tjedna prije početka rada. I za multiparagore, u pravilu, trbuh se ne spušta prije samog rođenja, ili se javlja za nekoliko dana.

Smanjenje trbuha prije porođaja u prosjeku događa se 36 tjedana trudnoće 2-4 tjedna prije rada. Ali ovo je samo prosječna statistika.

Ne brinite ako ste išli 38-39 tjedan trudnoće, a želudac nije pao. To se ne može dogoditi prije samog rođenja: u tom slučaju se preporučuje da se presele više i doživjeti borbu okomito olakšati i ubrzati napredak bebe rodnica.

Slično tome, nije vam zabrinutost prerano, po vašem mišljenju, izostavljanje trbuha. Unatoč činjenici da je izostavljanje trbuha smatrano jednim od prethodnika približnog rada, nemoguće je reći sa sigurnošću kad će početi nakon abdomenice: u mjesecu ili na dan.

Sve su opcije normi, pa čak i neustrašivi abdomen prije same kontrakcije. Pa se usredotočite na tu značajku ne isplati.

Pogotovo za beremennost.net - Elena Kichak

Trbuh prije rođenja

Osam i pol mjeseci iza, ostalo je samo nekoliko tjedana, a beba će se roditi. Tijekom tog vremena došlo je do mnogih promjena u tijelu žene i njenom pojavljivanju. Jedna od posljednjih vizualno vidljivih promjena je propust trbuha prije isporuke. koja se od davnih vremena smatra prvim znakom i znakom neposrednog rada. U ovom trenutku, žena može osjetiti značajno olakšanje disanja i vidjeti da se želudac malo spustio na dno.

Abdominalni prolaps prije porođaja - što je to?

Kada spušta abdomen, pod pritiskom težine djeteta, dno maternice odlazi u donji dio trbuha. Dijete je čvrsto blizu kosti zdjelice i bit će tamo do početka rada. Žena je postala mnogo lakše disati, njezina je dijafragma oslobođena pritiska, otežano je dah.

Ali taj proces, u žena koje prvi put rađaju i ponavljajućih žena, je drugačiji.

Iscrpljeni trbuh: kada roditi?

Trudnice često pitaju liječnika pitanje: koliko prije rođenja trbuha sudoper. To ovisi o tome što je broj trudnoće.

 • Mišići prvenstvene žene su dovoljno jaki, jer prvi put izložen takvom opterećenju. Čvrsto drže dijete u usvojenom položaju. Težina djeteta smanjuje maternicu na dno, au novom položaju zadržava mišićni zid trbuha. Trudnica ima pitanje: ako se trbuh spušta, onda kada treba roditi. Ovaj proces obavještava prvu ženu da je nakon otprilike 2 tjedna. ona će postati mama. Ako je trudnoća prošla bez ikakvih komplikacija, tada se ovaj izračun može smatrati točnim, inače je vrijedno otići liječniku bez odlaganja.
 • U heterogenoj ženi, abdominalni prolapsi javljaju se u trenutku početka trudnoće. To je objašnjeno činjenicom da je nakon ranijih rađanja mišićni zid trbuha znatno oslabljen, a to sprječava dijete da se učvrsti u malim zdjelicama. Trbuh pod takvim okolnostima ne pada.

Kako razumjeti da se želudac spušta?

Da biste shvatili da je želudac pao, morate staviti ruku pod prsima, ako se dlan slobodno uklapa između trbuha i prsnog koša - ovo je prvi dokaz prolapsa maternice. Također, uz izostavljanje trbuha sve nelagode povezane s: kratkoća daha, žgaravica. loši rad trbuh, bol u rebrima, odmah će nestati. Ali neugodno, početi će osjećati organe zdjelice. Povećava pritisak na mjehur i rektum. Mokrenje može postati češće, a stolice postati tekućine, ili obrnuto, žena može početi trpjeti od zatvora.

Nakon abdomena spuštena prije isporuke, dječja glava počinje snažno pritisnuti na uterus. To dotakne i iritira živčane završetke maternice, što uzrokuje dosadnu bol u donjem dijelu trbuha. Kada hodate, žena počinje, kao da je, da se prelije iz jedne noge u drugu, za druge, to može nalikovati šetnju patke.

Koliko dugo trbuh padne?

Nakon 35 tjedana trudnoće. abdominalni prolaps je već dopušten. Njegov raniji propust, praćen: povećanim tonusom maternice, povlačenjem bolova u donjem dijelu trbuha, može biti preteča prijevremenog rada. u ovom slučaju, hitno morate nazvati hitnu pomoć. Možda ćete morati otići u bolnicu radi očuvanja kako biste potpuno komunicirali s trudnoćom.

Za drugu rođenu, vrijedno je ozbiljnije shvatiti proces spuštanja trbuha, odmah nakon toga može doći do čepa, što je izravno povezano s neizravnim početkom rada. Ne biste trebali očekivati ​​početak kontrakcija, morate odmah otići u bolnicu.

Želuca je pala, to znači da će dugo očekivani trenutak uskoro doći, majka će vidjeti svoje dijete. Ako se žena osjeća dobro, onda se brinuti o ptosis ne vrijedi. U tom slučaju žena treba dovoljno spavati, pratiti količinu potrošene tekućine i koliko god je to moguće, zaštititi se od prekomjernog opterećenja kako ne bi uzrokovalo porođaj prije vremena. Dijete će odrediti kada je vrijeme da ga vidi svijet.

Trbuh dolje na slici prije i poslije

Također zanimljivo:

Trenutak u kojem trbuh padne

Sve više i više trudnoće, a buduća mama još više želi osjetiti dijete u prsima. Fiziološke promjene također se osjećaju - vrijeme dolazi kad se želuca spušta prije porođaja. Trudne žene počinju sve osjetiti kako bi poremetile čestu želju za ispuštanjem i mokrenjem, bolovima u donjem dijelu leđa, težini prilikom hodanja. Pa, buduća majka je prikladna za roditi.

Plod ljubavi raste i dozrijeva unutra

U 9. mjesecu "zanimljivog položaja" želudac raste do velike veličine, postaje teže i teže za trudnicu da diše, a žgaravica postaje češća. Paralelno s porastom opterećenja na tijelu, "na svim bojištima", povećava se osjećaj nelagode.

Maternica „tlači” unutarnje organe, a ultrazvuk slike pokazuju kako, To se, ona rekvizite do dijafragmu, srce je prisiljen doslovno ležati na jednoj strani. Do kraja dana, buduća mama osjeća se potpuno iscrpljena i ništa se ne može učiniti. Budite strpljivi!

Uskoro će doći uskoro, a potom će doći do reljefa, a sav prebačeni brašno će se isplatiti s radošću kad djeca gledaju prvi svijet svijetla i lijepog svijeta!

I pomilovala si, dijete, kroz moj trbuh

A ako buduća mama iznenada osjeća na ovaj termin, živjeti što dobiva bolje: smanjen apetit, žgaravica odlazi i lakše disati, a onda je pao na želudac prije isporuke.

Ovo stanje je zbog činjenice da se fetus počinje kretati i zauzima položaj "prezentiranja" na ulazu u malu zdjelicu. Ako je situacija ispravna, kako pokazuju fotografije na studiji, tada glavu, kada počinje rođenje, prvo će se roditi. Abdominalni prolaps izravno je povezan s snižavanjem maternice.

Ponekad trudnica, ako je njezina trudnoća lakša, čak ne primjećuje da joj je želudac pao. Obično joj bliski rođaci obratite pozornost na ovo stanje trbuha, a buduća mama to može provjeriti s provjerenom metodom. Ako je to istina, tamo bi trebalo stati dlan, umetnut između prsa i trbuha.

Na „drugu krajnost”, majčinoj utrobi bebe glava počne vršiti pritisak na mjehur, a ova situacija doprinosi urinarne inkontinencije kašljanjem ili čak smijeha, često mokrenje.

Od promjene položaja glave djeteta, žena ima malo tromosti prije porođaja, a zatvoreni ljudi šaljivi ponekad uspoređuju buduću majku s patkom, Winnie the Pooh ili Carlson.

Često je teško za trudnicu prije porođaja pronaći položaj koji je pogodan za zaspanje, neki bilježe bol u perineumu tijekom hodanja i pojavu zatvora.

Vrijeme nije daleko

Žene koje se prvi put pripremaju za majke uvijek se brinu o tome kada se spušta trbuh prvenaca. Takve potencijalne majke imaju ovaj proces 2-4 tjedna prije porođaja.

Općenito, ovi uvjeti u prvoj trudnoći za svaku buduću majku su individualni. A ako je ženina želuca pala na 37 tjedana, a druga - u 35, to ne znači ništa. Kada se trudna majka ne rodi prvo, obično kaplje nekoliko dana ili tjedan dana prije rođenja.

Ali ako se približava rađanje, a želudac se ne spušta, trudnica bi trebala biti aktivnija: uobičajene kućanske poslove, bez podizanja težine, češće hodaju na svježem zraku.

Zašto se želuca ne pada?

Nije neuobičajeno kada se želudac ne spusti prije rađanja, u suprotnom bi taj simptom bio najočitiji aproksimacija. Ponovljeni rad, kao i prisutnost nekoliko beba u maternici, često uzrokuju pad abdoma.

Žene koje ne dolaze u fitness centre, ne vole vježbati, imaju nerazvijene mišiće abdominalnog zida, također ne mogu računati na činjenicu da je njihov želudac pao na vrijeme. Taj se proces može pojaviti u trudnoj ženi doslovno prije rođenja.

Vrlo velika fetus ili prisutnost uske zdjelice kod žene koja rade može također uzrokovati situaciju u kojoj abdomen nije potonuo prije porođaja. Ta okolnost obično dovodi do operativne dostave carskog dijela.

Oblik trbuha može se promijeniti s poprečnim prikazom fetusa. kada se beba priprema napustiti maternicu u bočnom dijelu i time se smeta proces njenog spuštanja. Takvo stanje u ranim stadijima pokazuje fotografiju ultrazvučnog skeniranja, a uz neispravnu korekciju porođaj je riješen tijekom operacije.

Ljubav glazbe

Ako trudnica još nije imala ptosis abdomen, onda to nije razlog za brigu. Prikupiti stvari u bolnici. alternativni odmor s fizičkom aktivnošću i pričekajte s bebom, kad dođe rođenje.

Poznato je da je ljudski fetus u posljednjem tromjesečju trudnoće, prije porođaja, sposoban sjetiti zvukove svijeta. Slušajte lijepu melodijsku glazbu koja vas čini pozitivnim. Neka slušanje glazbe razvije buduću glazbenu memoriju bebe i koncentraciju pozornosti, potiče razvoj inteligencije i govora.

Kako prepoznati da je želudac već padao prije porođaja

Trudnoća dolazi do kraja, a za nekoliko tjedana beba će vidjeti svijet. Mnogo zamjetnih promjena dogodilo se u tijelu i izgledu buduće majke. Jedna od najnovijih vizualnih promjena je trbušni prolaps u trudnoj ženi. Ovo je prvi znak da se vrijeme rada približava. Fetus je spušten glavom prema dolje, počiva na ramenima u donjem dijelu maternice. U prosjeku, uterus u tom razdoblju smanjuje se za 5 cm.

Znakovi da je želudac već padao prije porođaja

Malo žena može utvrditi da je već spustio, a vrlo malo ostaje do rođenja. Gotovo sve trudnice su zbunjene pitanjem: kako razumjeti da je želudac pao prije rođenja.

Da biste otkrili propust, ne smijete zanemariti sljedeće simptome:

 • Nedostatak žgaravice. Maternica se spustila i više ne toliko utiskuje na trbuh.
 • Žena češće posjećuje WC nego prije. To se događa zato što je abdomena počela stavljati više pritiska na mjehur.
 • Razmak između trbuha i poprsja je porastao: među njima lako možete staviti dlan.
 • Moguće je razumjeti da se želudac spušta prije porođaja i olakšava disanje. Nedostatak daha često se brine za trudnice posljednjih mjeseci. Nakon propusta stanje se značajno poboljšava.
 • Moguće mršavljenje. Moguće je smanjenje težine u rasponu od 1,5 do 3 kg.
 • Intenzitet kretanja fetusa je smanjen, jer prostor postaje manji.
 • Postoji blagi bijeli iscjedak, koji se može usporediti s drozdom. Razlog za njih može biti povećani ton maternice. Ako iscjedak ima ružičastu ili smeđu boju, onda se hitno treba konzultirati sa svojim liječnikom.
 • Osjeća se da se voće znatno povećalo.
 • Prije rođenja, oblik abdomen se mijenja, postaje izduženiji.
 • Shvatite da je želudac pao prije samog rođenja, a moguće je i kroz borbu treninga. Oni ukazuju na pripremu tijela za porođaj. Takav se proces smatra normalnim ako su kontrakcije nepravilne, bezbolne i prolazne.
 • Čim se trbuh spusti, ponekad postoje takve neugodne manifestacije kao lagane povlačenje leđa, promjena stolice, zbog promjena u središtu gravitacije postaje teško hodati.

Ponekad se trbuh spušta tako da se može vidjeti golim okom. Razlozi za to mogu biti slabi trbušni mišići (više ne mogu popraviti fetus, koji je povećan i aktivan), uska zdjelica, višestruka trudnoća.

Kada se trbuh sudopera?

Razdoblje propusta prije porođaja je različito za svaku ženu i ovisi o njezinim fiziološkim obilježjima. Najčešće to utječe snaga trbušnih mišića, strukturne značajke zdjelice, broj plodova i njihov položaj. Vrijeme izostavljanja abdomena u primiparusu i onih koji će ponovno rađati razlikuje se.

Abdominalna ptoza u primiparous

U žena koje postaju majke po prvi put, pada ranije. Može se dogoditi 8. mjeseca. Ne biste se trebali bojati takvog prijevremenog propusta, daleko je od znaka preranog rođenja djeteta. Glavna stvar je da se to ne događa prije 35. tjedna. Oslobađanje također ne bi trebalo biti popraćeno teškom boli.

Oslobađanje u ponavljanju ljudi

Za one koji ponovno rađaju može se ispustiti 2-3 dana prije rođenja ili nekoliko sati prije pojave djeteta, što je mnogo kasnije nego tijekom prvog rođenja. U većini slučajeva, kasniji propust ne utječe na proces rođenja.

Može li se želudac uopće ne pasti?

U rijetkim slučajevima, očekivani datum rođenja je blizu, a želudac još nije pao. Ako nema drugih neugodnih simptoma, onda ne biste trebali brinuti mnogo o tome. To se može dogoditi sat vremena prije isporuke. Želuca se uopće ne smanjuje. Često se to uočava kod onih koji nose blizanke, velikog djeteta ili ako žena ima slabe trbušne mišiće.

Koje su akcije buduće majke?

Savjeti za mame koji su primijetili trbuščić zamotati.

 1. Nakon što se trbuh spustio, bolje je kontaktirati svog ginekologa. Odredit će točno koliko je blizu datumu rođenja (ako se pojave dodatni simptomi, obavezno mu recite), bilo da se dogodilo rano ili ne, nema patologija.
 2. Trbuh se spustio prije rođenja - nemojte paničariti i nemojte se trgnuti. Bolje je misliti pozitivno i učiniti nešto korisno: brinuti o stvarima za bebu ili kolica, organizirati dječju sobu.
 3. Obratite pažnju na prehrambeni unos i pijenje režima u posljednjih nekoliko tjedana. U tom razdoblju hrana mora biti lagana, bez masnih i teških namirnica, povećati količinu povrća i voća u prehrani. Možete napraviti lagane vježbe koje će olakšati proces porođaja. Istovremeno prije rođenja bilo kakvih sportskih i tjelesnih aktivnosti.

Ako želudac kapi nekoliko tjedana ili dana prije nego beba stigne, nemojte paničariti - to je prirodni proces ako ga ne izražava teška bol. Potrebno je samo slušati na vrijeme signale koje tijelo šalje.

Kako se ponašati prije rođenja

21. rujna 2013.

Ono što je važno znati ženu prije rođenja!

KAD ŽIVOTA RODA RODITELJA IZVRŠAVA (FOTOGRAFIJE)


Trbuh prije porođaja, kao što se vidi na fotografiji, i ispuštanje u svim ženama javlja se pojedinačno - u različito vrijeme i na različite načine. Mnoge primiparous žene osjećaju ptosis prije početka rada za 2-4 tjedna. Kada žena ponovo rađa, trbuh izbacuje nekoliko dana prije rođenja, kao što je prikazano na slici, ili ne pada na sam rođenje.

Oslobađanje abdomena u trudnica prije porođaja

Postoje znakovi približavanja danu rođenja djeteta. Većina žena ima donji trbuh prije rođenja. Okrenuvši se do trećeg trimestra trudnoće, majka sluša unutarnje senzacije, proučava tijelo ispred zrcala, pokušavajući utvrditi je li se ta figura promijenila ili ne.

Znakovi propusta

U pripremi za rođenje, fetus preuzima udoban stav i počinje pritisnuti na dno maternice. To izaziva spuštanje trbuha prije porođaja, a djetetu pruža praktičniji način izlaska.

Koliko treba trbuh sudoper prije rođenja? Do kraja drugog tromjesečja dno maternice počinje se odmarati na prsima i bliže rođenju djeteta da se odmakne. Stavljajući dlan pod prsima, žena može samostalno odrediti na kojoj razini trbuh pada prije rođenja. Ako se četkom lako uklapa, pomak je 7-8 cm.

Činjenica da je trbuh spustio prije rođenja, buduća majka će biti potaknuta simptomima: nestaje pritisak na dijafragmu, lakše je disanje, žgaravica ne smeta. Bilo je i neugodnih znakova - teško je odabrati položaj kada zaspi. Bilo je bolova u perineumu. Češće želim otići na zahod malo, to je teže isprazniti crijeva.

Čim djetetu primi polaznu poziciju, pokreti postaju manje aktivni. Težina mijenja, nakon pada, tjelesna težina postaje 3 kg manje, trudnica ima patka hod.

Što bi trebao biti trbuh prije rođenja:

 1. postaje izduženije, kruškoliki;
 2. postaje teško; pregled abdomena ponderiran;
 3. pupak se ispušta.

Na koži se formiraju izražene strijke. Stupanj dna maternice je pao za oko 5 cm. Opisani simptomi su prosječni, u mnogim ženama propust nije tako zamjetljiv ili se javlja nekoliko sati prije isporuke.

uvjeti

Kako bi prepoznali prolaps abdomena u vremenu, uzimaju se u obzir značajke razdoblja trudnoće. Nema jasno definiranog vremenskog ograničenja za promjenu oblika - to ovisi o individualnosti ženskog tijela.

Koliko tjedana trbuh umre prije rođenja? To se događa u posljednjem tromjesečju, ali sve na različite načine. Zdjelične kosti primiparuma drugačije su formirane, prolapsa počinje prije prvog rođenja 35-38 tjedana.

Za multiparousne osobe ovo se promatra kasnije, 4 tjedna prije pojave novorođenčeta ili u kraćem razdoblju - 2 dana, 1-5 sati. Postoje i slučajevi kada propust nije vidljiv.

Da ne propustite važnu točku, mama bi trebala znati zašto se to događa. Bez obzira da li se trbuh spušta brzo ili polako, razlozi su uvijek isti.

Zašto trbuh sudoperi prije isporuke?

 • formacija fetusa je završena;
 • proizvodi se hormoni, potičući kontrakcije;
 • u završnoj fazi 1. perioda dijete preuzima željeni položaj;
 • dječja glava počiva na vratu i pritisne na dnu;
 • tkiva perineum se protežu do maksimuma;
 • kosti zdjelice se razilaze.

Pod utjecajem čimbenika počinje napredovanje fetusa do izlaza u rodni kanal. To doprinosi propustu, koji je preteča približavanja rada. Mama osjeća samo pritisak fetusa na vratu maternice, a zatim na perineumu, što se očituje grčevitim bolovima.

Vizualno vidljiv propust se opaža uskim zdjelicama. Promijenjeni oblik trbuha odmah privlači oko. Kada je beba lagana, oko sebe ima dosta slobodnog prostora, a to pridonosi brzom napredovanju kroz rodni kanal.

Ako žena ima slabe mišiće, tada se izostanak javlja naglo. Postupak se također ubrzava u slučaju višestrukih fetusa, budući da se na malom zdjelici javlja povećani pritisak. U drugim slučajevima, postupak je spor, tako da nije uvijek primjetan.

Nema propusta

Moram li spustiti trbuh prije rođenja? Ne, ne svatko smanjuje trbuh prije nego što rodi unaprijed. To je zbog popratnih čimbenika, ali nije patologija. U slučaju multiparousnih trenutaka, javlja se neposredno prije oslobađanja novorođenčeta. U primiparas, sve se događa nekoliko tjedana ranije.

Ako žena ne primijetiti propust, kontrakcije će se pojaviti bez ovog znaka. Čim fetusne glave počnu ući u rodni kanal, uterus će promijeniti položaj, a više ne stavlja pritisak na dijafragmu. Ali žena neće primijetiti kako se trbuh mijenja. Pažnja se prebacuje na trudove i pokušaje. Da biste shvatili je li trbuh stvarno dolje ili ne, samo anestetik može nakon pregleda trudne žene, ali precizno predviđanje tijeka procesa nije dana.

Zašto trbuh ne pada:

 1. anatomska obilježja zdjelice;
 2. peppered prezentacija;
 3. vezanje fetusa ili pupčana vrpca prekratko;
 4. ponovljena isporuka;
 5. neuspjeh u hormonskom sustavu.

Ako trbuh ne pada, ali trudnica se osjeća dobro, terapeutske radnje se ne primjenjuju. Kada su fiziološke karakteristike ili abnormalni prikaz fetusa uzrok propusta, žena je unaprijed pripremljena za isporuku.

Kada je carski rez na padajućem trbuhu prije porođaja, malo je pažnje. Žena je smještena u bolnicu, promatrajući prezentaciju fetusa i prolazak prvih faza isporuke.

komplikacije

Smanjenje trbuha prije porođaja uzrokuje nelagodu. Glava bebe u zdjelici pritisne na mjehur, uzrokujući češće poticanje za toalet. Osim čestih mokrenja, uočena je inkontinencija, zbog čega moramo koristiti jastučiće, često mijenjati odjeću.

Tlak na rektumu komplicira pražnjenje. Problem s zatvorom, koji je osebujno trudnicama, još se više pogoršava. Potrebno je poduzeti različite načine ublažavanja crijeva: piti laksativ, zaraziti klice.

Postoje ozbiljne bolove u perineumu, donjem leđima, sacrumu, pa čak i nogama. Nepotrebno je stajati i sjediti, a hodanje uzrokuje nelagodu. Ako pubis počinje ozljeđivati, prepušteni su ležaju.

Vaginalni iscjedak mliječne boje bez svrbeža i mirisa prije porođaja smatra se normom s spuštenim abdomenom. Ako su u izobilju, to znači da je maternica ušla u ton i može postati prijetnja za prerano rođenje prije 37. tjedna.

Pretjerana bol je povezana s nepravilnim ulaskom fetusa u prsni prsten. To nije uzrokovano standardnim predstavljanjem bebe. Trudnice će trebati dodatni ultrazvuk radi isključivanja ili potvrde patologije. Poteškoće se pojavljuju s kratkim pupčanim oprugama. Ovo sprječava fetus da potpuno uđe u rođendanski kanal.

Postupci ubrzanja procesa

Ako je razlog neženja abnormalan razvoj zdjelice, nepravilne prezentacije, problem pupčane vrpce, onda se obavlja carski rez. U drugim slučajevima, mjere koje potiču isporuku.

Što učiniti kako biste smanjili želudac prije porođaja:

 • lagati manje, i premjestiti više;
 • masažne bradavice;
 • učiniti vježbe;
 • uklonite zavoj.

Što je žena aktivnija, lakše je da fetus prođe kroz rodni kanal. Očekuje se majka koja bi trebala biti aktivno uključena u kućanske poslove, organizirati šetnju. Posljednjih tjedana putovanja u javni prijevoz isključeni su kako ne bi izazvali lažne kontrakcije.

Ako majka nosi zavoj na zadnjem trimetru, bolje je skinuti tjedan dana prije rođenja. Možda proizvod ne dopušta da se želudac potone. Čim se mišići oslobode od potpore, pritisak na dnu će se povećati, što će potaknuti kretanje fetusa.

Masiranje bradavica uzrokuje proizvodnju hormona oksitocina, koji stimulira radnu aktivnost. Ako to ne pomogne, dodjeljuje se kapljica lijeka koji sadrži enzim.

Kasnije su se propustili, više se trebate usredotočiti na kontrakcije i druge sindrome boli. Ispuštanje vode signalizira prolazak glave fetusa u zdjelicu i znak je da se proces propusta izvodi. Nemojte se bojati kamenog trbuha, čak i ako se ne spušta. Kada se mišići otvrdne, ali na kraju omekšaju, to znači da počinju lažni kontrakcije.

Trbuh spušten prije porođaja nije jedini znak bebe koja se uskoro susreće s majkom. Redovito promatranje stanja i ponašanja fetusa, trudnica će primijetiti druge čimbenike koji upućuju na proces koji je započeo. Ako nema indikacija za carski rez, dijete će roñiti pravodobno, čak i ako je želudac pao u zadnjih nekoliko minuta.