Izaberite lutku za novorođenče. Top 10 najboljih lutka

Rođenja

Čak i prije rođenja djeteta, roditelji počinju sakupljati "miraz" za mrvice. Pelene, košulje - to nije sve što će biti potrebno za dijete. Jedan od prvih koji kupuje točno dojke / bradavice.

Prema zastarjelom stereotipnom mišljenju, mrvica ne može jednostavno rasti bez ovog uređaja. No, u međuvremenu, pacifieri imaju svoje "indikacije" za upotrebu i ograničeno razdoblje upotrebe. Pa čak i ako je zaista potrebno, kako odabrati najbolje?

Dajem li lutku novorođenčadi?

Glavni zadatak pacifiera je zadovoljiti refleks sisanja novorođenčeta. Samo oko ovog koncepta prenijet će se mnogo glasina i nagađanja. Usisni refleks formiran je prije rođenja.

Na ultrazvuku često je moguće vidjeti kako dijete u majčinoj utrobi sruši prst, tako da je mrvica pripremljena za neovisno življenje, a nakon rođenja sama može sisati majčinu dojku.

Nakon rođenja, refleks usisavanja osigurat će normalan i proporcionalan razvoj čeljusti.

U novorođenčadi izražava se refleks sisanja. Nakon hranjenja, kada se čini da je mrvica već puna, još uvijek puše usne, stvarajući ustajuće pokrete, ali nakon nekog vremena opušta i zaspi.

Neiskusne majke smatraju takav "simptom" kao nedostatak majčinog mlijeka ili formule.

Dummy: Pros i Cons

Bradavica za dijete je vrlo važna komponenta za njegov razvoj i asistent u potpunom zadovoljstvu refluksa usisavanja. Osim toga, ovaj uređaj će pomoći da brzo smiruje bebu, cijeli refleks usta također je vrsta sedative. Ali čak i bez pacifiera, možete uzgajati bebu, bez ikakve štete na njegovo zdravlje.

Postoji skupina djece koja se ne prikazuju imenovanja bradavica, pacifiera - to su dojene bebe. A za najbolju stimulaciju svih procesa rasta maksilofacijalnog aparata potrebno je hraniti dijete na njegov zahtjev.

Stavljanje djeteta na prsa na njegov zahtjev (oko 10 do 12 puta), mrvica skuha dovoljno mlijeka, troši potrebnu količinu snage, potpuno zadovoljava svoj refleks i sigurno spava.

U ovom slučaju, dječja bradavica nije potrebna, a najbolje je "ne uvesti" dijete s ovim uređajem. Osim toga, pedijatri i savjetnici za dojenje strogo zabranjuju kombiniranje hranjenja i dude.

Kad hrane iz boce, mrvica troši mnogo manje energije, a sama hranjenja je kraća, tj. refleks sisanja nema vremena za realizaciju. Stoga, za bebe koje su u potpunosti ili djelomično umjetno hranjene, preporučuje se i neophodno je češalj.

Ali čim dijete duboko zaspi, bradavicu treba ukloniti iz usta djeteta.

Pedijatri i stomatolozi

Stomatolozi i pedijatri, osobito u lice dr. Komarovskog. Ponovno je izrazio svrhu bradavica i pravila za njegovu uporabu, tako da je bila korisna, a ne štetna.

Roditelji trebaju biti svjesni očitih nedostataka upotrebe lutki:

 • Materijal izrade. Zbog činjenice da je materijal umjetan, okus i miris djeteta je izvanzemaljac. Dojenje nije samo proces prehrane djeteta s hranjivim tvarima. No manifestacija majčinske ljubavi, na žalost, umjetna bradavica ne može dati takav osjećaj.
 • Nedostatak adekvatne higijenske obrade može uzrokovati da bradavica postane potencijalni izvor infekcije.
 • Kombinacija dojenja i bradavica za dusu pomoći će da beba odgodi grudi, zbog umora.

Koju lutku izabrati za novorođenče?

Ako je dummy još uvijek neophodan, mora se odabrati pravilno, uzimajući u obzir mnoge čimbenike.

Prije svega, treba ga prilagoditi dobi, a kako dijete raste, bradavica bi se trebala mijenjati. U apoteku gotovo svi proizvođači nude liniju bradavica namijenjenih bebama određene dobi: od rođenja do pola godine, od šest mjeseci do godinu dana itd.

Za praktičnost, iskusne majke se savjetuje da imaju odjednom 2 - 3 pacifiers. Srećom, nema problema s njihovom nabavom i odabirom.

U bilo kojoj ljekarni možete pronaći bradavice iz različitih materijala, sa ili bez dodatnih značajki.

Zubari i pedijatri savjetuju prije nego što odaberu obratiti pozornost na materijal bradavica - lateks ili silikon. Prilikom odabira materijala, prije svega, morate obratiti pozornost na prirodni materijal.

Ako dijete počinje smanjivati ​​zube, onda je najbolje odbiti latice bradavice. Ove bradavice su najprikladnije za novorođenče, slabe i prerane bebe.

Silikonski materijal je apsolutno sintetički materijal, takva bradavica će biti elastična, elastična i trajat će dulje od lateksa. Stoga, silikonske bradavice su dizajnirane za zdrave, snažne bebe s razvijenim refleksom usisavanja.

Osim veličine i materijala, potrebno je obratiti pažnju na oblik papila. Danas postoje dvije opcije na tržištu:

 1. Anatomski - s oblika elipsoidom ili izdužena papila.
 2. Ortodontski - papilski kosi. Vjeruje se da je ortodontski dušik prikladniji i pravilnije smješten u ustima i sličan je procesu hvatanja i sisanja majčinih dojki.

Koja bi beba beba bila bolja?

Pregledi roditelja i dječjeg stomatologa imali su priliku ocijeniti najpopularnije modele.

Nuk Dummy

Bradavica njemačkog ortopedskog oblika, s spljoštenom papilom, i udubljenje koje će spriječiti da mučenje padne iz usta djeteta.

Meka i fleksibilna bradavica praktički ne vrši pritisak na usnu šupljinu i zube. Posebna udubina na papili ostavlja više prostora za jezik, olakšavajući njegovo kretanje. Poseban prirodni oblik nalikuje majčini bradavici, a za usisavanje bradavice omjer čeljusti je isti kao kod sisanja bradavice.

Očigledne prednosti će biti prisutnost zračnog ventila, točnog oblika, što je prevencija ortodontskih patologija, izbor proizvodnih materijala.

Jedini nedostatak je cijena.

Golub

Japanski, najprikladniji za sve bebe i djecu do četiri mjeseca.

Ima neuobičajeni ortodontski oblik - spljošten u sredini. Ovo je samo idealan omjer cijene i kvalitete.

Očigledna prednost će biti jeftina cijena, lijep dizajn i zanimljiv dizajn koji će djeci voljeti.

Dummy Avent (Philips Avent)

To je lider u prodaji među silikonskim kopijama. Ovo je klasična verzija pacifiera, koji imaju šest otvora namijenjenih ventilaciji.

Ovo je jedna od najsigurnijih vrsta bradavica, jer ne pritisne na nebu. Prednosti će biti veliki izbor po dobi, potpuno drugačiji dizajn i prisutnost zaštitne kape u kompletu.

Nedostaci nisu sasvim točni oblik koji osigurava teško zadržavanje dude u usta djeteta, zbog prisutnosti ventilacijskih rupa, vlaga može ući u samu bradavicu.

Chicco Dummy

Meka, ali elastična, snažna i fleksibilna.

Latex bradavice brzo uzimaju temperaturu bebe.

Bradavica pripada ortodontskoj klasi.

Chicco lutke dobro oprati, mogu se kuhati i isprati vodom.

Svi nedostaci bradavica leže upravo u materijalu za proizvodnju, lateks - a ne najsporniji materijal.

Bibi dummy

To su bradavice za kreativne bebe, kako kažu moderni roditelji - cool lutka. Karakterizira ga trajnost i neobičan dizajn.

Bradavica je izrađena od dvokomponentnog silikona, koja će biti trajna i sigurna. Uključeno je poseban držač za otvorenu bradavicu i kućište.

Pros: ovo je bradavica trešnja, namijenjena velikim bebama (može se odabrati u veličini), bradavica je opremljena veselim i svijetlim natpisima koji privlače pažnju djece i ne brišu se. Poput Aventove lutke, postoje dvije mogućnosti - dan i noć (svijetli u mraku).

Nedostatak je skupe cijene i nedostatak otvora za provjetravanje.

Lutke za Canpol bebe

Poljski proizvođač nudi visokokvalitetne i udobne pacifiere, anatomski oblik. Bradavice mogu biti izrađene od različitih materijala: silikona ili lateksa.

Među prednostima prisutnosti zračnog ventila, razumne cijene i velikog izbora dizajna. Tommee Tippee lutke nude širok izbor različitih opcija. To su ortodontske bradavice koje se mogu prilagoditi dobi.

Posebni otvori na jastučiću promicat će normalnu cirkulaciju zraka i prevenciju kožnih bolesti.

Baby's lutka: uvjeti korištenja

Glavna stvar je da je čašica za novorođenčad bila sigurna, zbog čega je izuzetno važno poštovati osnovna higijenska pravila. Silikonsku lutku treba zamijeniti svakih pola mjeseca, a lateks jednom barem svaka 3 mjeseca.

Da bradavica ne bude izgubljena, a mrvica ga nije mogla progutati, pacifier treba biti pričvršćen na poseban zaštitni disk, koji bi trebao biti dovoljno širok. Nemoguće je da se disk sastoji od mnogih dijelova - mora biti monolitan.

Sam disk mora imati otvore za prozračivanje zraka. Osim toga, morate slijediti osnovna pravila za njegovu upotrebu:

 • Za promjenu bradavice prema uvjetima rada, čak i redovito sterilizirana bradavica treba zamijeniti novim, najkasnije 6 do 8 tjedana uporabe;
 • Ako je bradavica (ogrebotine, rupe, prsni koš) oštećena, treba ga izbaciti;
 • Zabranjeno je ostaviti bradavicu pod utjecajem sunčeve svjetlosti ili blizu uređaja za grijanje;
 • Za pohranjivanje bradavica morate koristiti poseban slučaj.

U kojem dobu treba odvući dijete od mačjaka?

Snažni refleks je urođen, ali nastoji izblijedjeti - da nestane. I samo s vremenom njegova istrebljenja, vrijeme odustajanja od bradavice treba podudarati.

Do ovog doba, refleks sisanja nestaje u potpunosti, ali navika usisavanja prsta ili bilo čega što dolazi u ruke može ostati.

Ako dojenčad beba ostaje u djetetovoj ustima nakon godinu dana, može se razviti patologija ugriza djeteta - progenicni ugriz, izbočenje prednjih zuba prema naprijed itd.

Nije tako teško razdvojiti dijete od bradavice kako se to može činiti. Dovoljno je odabrati pravi trenutak i dati bebu više pozornosti.

Po prvi put, on samo treba zamijeniti bradavice, na primjer, zaustaviti bradavica zamjena. Za djecu nakon jedne i pol godine plastični ili posebna dječja glina za modeliranje može biti zamjena za bradavice.

Roditelji bi trebali biti svjesni da će sve ekscesije na bradavicama biti atraktivne ne samo za djecu nego i za roditelje. To daje proizvođačima pravo na overcharge, ponekad nerazumno.

I ne zaboravite kada je to potrebno, a kada ne! Jedina bradavica koju će svako dijete trebati je termometar za kuhanje.

Kako odabrati pacifier za novorođenče?

Bradavica (dummy) je objekt koji oponaša bradavicu dizajniranu da zadovolji refleks usisavanja u novorođenčadi. Bebe koje su dojene, u pravilu, zapravo ne trebaju ovu stavku, jer Često dojenje u potpunosti zadovoljava njihovu potrebu za sisanjem. Ali ako je novorođenče na mješovitom ili umjetnom hranjenju, ako dijete nemirno zaspati bez sisanja, onda takvo dijete treba zapečati. A bradavica će pomoći djeci koja su zabrinuta zbog malenih u trbuhu, jer sisanje doprinosi njihovom iscjetku.

Da bi se odabrao pravi bebinčić, potrebno je utvrditi koju veličinu i kakvu dummu treba.

Odabiremo oblik bradavica: klasični, anatomski, ortodontski

Bradavice su klasični (okrugli) i anatomski oblik. Okrugli oblik bradavica - najčešći i najčešći oblik svima. Usko je na graničniku i postupno se širi prema kraju, s zaobljenom bradom. Takav pacifier može biti davan djetetu s bilo koje strane. No, s vrlo čestom i dugom upotrebom takve bradavice može nastati abnormalni ugriz.

Anatomski oblikovane bradavice odgovaraju strukturi djetetovih desni. To je u susjedstvu jezika bradavice, spljošteno s jedne strane, ima oblik elipsoida. Ovaj oblik pacifiera omogućuje ravnomjerno raspoređivanje pritiska na nebo novorođenčeta. Anatomska bradavica sprječava gutanje zraka i pomaže ispravnom razvoju ugriza.

Fotografije običnih i anatomskih bradavica (kliknuti):

Tu su i umaci za ortodontske bradavice.

Najpopularniji sada stječe dummy ortodontski oblik. To je bradavica s nagnutim bradavicama, malo spljoštenom na jednoj strani i ispupčenjem na drugu. Zbog oblika suza, prikladno je smještena u ustima. Dijete ga bilježi baš kao majčino grudi. U smislu njihovog oblika, ortodontske bradavice podijeljene su u tri vrste:

 • "Cherry" je poseban oblik pacifiera, dizajniran za djecu "ratnika" s velikim nebom.
 • "Srce" je bradavica koja se koristi za formiranje ugriza.
 • "Leptir" je umak za sisanje koji leži na trbuhu.

Druga vrsta stana s obje strane bradavice naziva se simetrično. Ova bradavica je prikladna jer, kao okrugli, može ga staviti bilo koja strana u usta djeteta.

Sa svim bogatstvom izbora, teško je pogoditi koji dijete će odabrati praznu formu. Vjeruje se da odabire oblik koji uzima bradavicu majke u usta.

Fotografije različitih bradavica:

Video: kako odabrati pravi djetinju djeteta

Odaberite veličinu lutke

Općenito je prihvaćena klasifikacija bradavica po veličini. Sastoji se od 3 kategorije: veličina A (od 0 do 6 mjeseci), veličina B (od 6 do 18 mjeseci), veličina C (od 18 mjeseci).

Neke tvrtke proizvode mahunarke za najmanja s sljedećom podjelom:

 1. Za novorođenčad mase manje od 1750 g;
 2. Za bebe od 0 do 3 mjeseca;
 3. Za djecu od 3 do 6 mjeseci;
 4. Za tune od 6 mjeseci.

Potrebno je da veličina bradavice uvijek raste s rastom djeteta. Naravno, podjela bradavice je vrlo uvjetovana. Točan izbor veličine trebao bi ovisiti o individualnim fizičkim karakteristikama novorođenčeta. Ako je mrvica manja od njegovih vršnjaka, ne biste mu trebali dati veliku lutku, inače će se gušiti. A ako kikiriki raste brže od njegovih vršnjaka, tada bradavica bi trebala biti izabrana prikladna, jer malo kasnije može uzrokovati problem ugriza.

Odlučujemo o materijalu: gumi, od lateksa ili silikona

Pri odabiru bradavice važno je i materijal iz kojeg je izrađen. Bradavice mogu biti izrađene od gume, lateksa i silikona.

Gumena bradavica je bradavica koja se postupno povlači u prošlost. Od gume, dijete na obrazima i usnama može se pojaviti na dijatozu. I ova bradavica je vrlo kratkotrajna. Međutim, kada se zubi počnu rezati, onda je najbolje koristiti gumenu lutku.

Moderne bradavice izrađene su od lateksa ili silikona.

Latex čaša izrađena je od prirodne gume, tako da je mekana i podatna. Pogodnije je za novorođenčad u prvim mjesecima života i preporučuje se za slabe i prerane bebe. Boja pacifiera može biti prozirna ili svijetlosmeđa.

Nedostaci ove bradavice uključuju:

 • Ne može tolerirati visoke temperature, kao što je ključanje;
 • Pod utjecajem sunčeve svjetlosti potamni;
 • Uz dugotrajnu uporabu ona se lijepi i povećava volumen;
 • Latex sadrži proteinske molekule koje ponekad mogu uzrokovati alergije.

Lateksna čađa treba mijenjati svaka 4 tjedna.

Silikonska bradavica se smatra sigurnijim lateksom, jer otporniji na dezinfekciju (ključanje). Ova bradavica je izrađena od sintetičkog materijala, elastična i elastična. Takva bradavica nema miris i boju. Ne uzrokuje alergije. Međutim, ova bradavica je tvrđa od lateksa i može uzrokovati deformaciju mliječnih zubi. Stoga se ovaj pacifier preporuča koristiti prije pojave zuba. Silikonske bradavice moraju se mijenjati svakih 6 tjedana.

Bez obzira na materijal, bradavica treba biti izrađena od jednog komada. Tada novorođenče u procesu sisanja neće moći slomiti, a ne gušiti.

Malo o podlozi lutke

Svaka bradavica se sastoji od štitnika (baze), bradavica i prstenova. Ovaj dizajn je siguran, jer To je čvrsti objekt koji se ne može rastaviti. Prije kupnje bradavice, morate osigurati da se zakrilac prilagodi vašem djetetu u veličini. To bi trebalo biti široko kako bi se izbjeglo slučajno gutanje.

Ograničenja u obliku prstena u većini slučajeva, stavljaju pritisak na nos djeteta. Stoga je važno da ploča s instrumentima ima utor (izrez) za dječju čep.

Obvezna je prisutnost provrta za provjetravanje u podlozi dude. Nužne su za dijete da lakše diše.

Veliki plus je utisnuta unutarnja površina baze. Ovaj se štit ne uklapa u kožu. Inače, ispod nje može se akumulirati sline, što može izazvati iritaciju na bradi.

Kako bi se izbjeglo oštećenje, poželjno je da baza dušika bude monolitna.

Higijene bradavice

Korištenje bradavice trebalo bi biti sigurno za dijete, tako da ne možete zanemariti osnovna sanitarna pravila za njegu mačjaka.

Nove bradavice trebaju kuhati 2-3 minute prije uporabe. Svaka bradavica treba prati jednom dnevno u toploj vodi sapunom ili sterilizirati ili kuhati 2-3 minute. Ne možete lizati bradavicu ili ga zasušiti u šećeru ili medu. Posebni zatvoreni spremnici idealni su za skladištenje bradavica. Treba redovito, svaka 3 mjeseca, promijeniti lutku, čak i ako nemaju vanjskih nedostataka.

Popularni proizvođači lutke

Glavna prednost bradavica - kvaliteta koja može jamčiti samo proizvođače dječjih dobara.

 • Avent je engleska tvrtka čiji su proizvodi proizvedeni u skladu s najvišim sigurnosnim standardima, što jamči udobnost za bebu.
 • Canpol bebe - proizvodi proizvedeni u Njemačkoj, čija kvaliteta odgovara direktivi EU DIN-EN-1400.
 • Chicco je svjetski poznati i renomirani brand, od kojih su svi proizvodi sigurni, pouzdaniji, udobniji i estetski.
 • Nuby je američka tvrtka, najveća developer i proizvođač proizvoda za njegu novorođenčadi. Njegova nenadmašna kvaliteta i atraktivan dizajn voljeni su i prepoznatljivi diljem svijeta.
 • NUK je njemački brand čiji se koncept temelji na patentiranom obliku fiziološkog bradavica, razvijenom na temelju znanstvenih istraživanja.
 • TIGEX je francuski brand, prepoznatljiv po izvrsnom dizajnu, najvišoj kvaliteti materijala i detaljima dobro osmišljenim.

Možete vidjeti raspon bradavica, saznati cijene, pročitati recenzije, odabrati i kupiti bilo koji pacifier u online trgovini babadu - http://babadu.ru/store/1427/

Ili u bilo kojoj drugoj dječjoj trgovini - prodavaonicama

Mnogi proizvođači proširili su uobičajeni popis izrađenih bradavica, nadopunjujući ih s posebnim čašama. Tako će termometar bradavice pomoći u prikladnom mjerenju temperature novorođenčeta, a dummy dispenzer će biti od velike pomoći pri davanju lijekova. U hladnom periodu za inhalaciju, inhalator s malom spremnikom s eteričnim uljem jednostavno je neophodan.

Uz svu raznolikost bradavica i dude, dijete će moći odabrati svoj jedini. I nije nimalo neophodno da ona postane "posebna" ili draga lutka. Glavna stvar je da bradavica ima visoku kvalitetu i dijete je zadovoljno izborom.

Pregled ortodontskih pacifiera: odaberite najbolji anatomski oblik bradavice za novorođenče

Iz fizioloških razloga, dijete od rođenja do jedne i pol godine uvijek mora sisati nešto. "Objekti", u pravilu, su majčina prsa, igračke, vrh pokrivača. Međutim, najčešće roditelji za ovu svrhu kupuju bebu. Od prvog vremena da nagađate da veličina i oblik nije lako, morate isprobati različite opcije. Većina stručnjaka savjetuje da se usredotoče na ortopedske modele koji razvijaju maksilofacijalni aparat i oblikuju točan ugriz.

Ortodontska dumija pomaže ne samo da smiruje bebu, nego pridonosi i pravilnoj formiranju ugriza

Značajke ortodontskih dojilja

Ortodontski model sličan je uobičajenom samo na prvi pogled. Nakon bliže preglede, vidljivo je da je bradavica redovnog pacifiera okrugla, dok je, kao poseban model, ravna i kosa. Proizvod oponaša žensku dojku, stvoren uzimajući u obzir fiziološku strukturu maksilofacijalnog sustava bebe. Fotografija pokazuje da ortodontski model uključuje:

 • dolje psa (zaštitni disk);
 • koso oblikovan bradavica (na jednoj strani nagea);
 • držač prstena (s druge strane ploče).

Proizvođači proizvode anatomske modele raznih dizajna i boja. Prema njihovom obliku, oni su podijeljeni na uredna srca (za pravilno ugristi), leptiri (koji se koriste pri trbuhu), trešnje (za djecu s velikim nepce). Kako ne bi izgubili slučajno tijekom hodanja, postoje posebni lanci za zaključavanje koji se nude zajedno s bradavicama ili odvojeno.

Kada trebate "posebnu" lutku?

Zbog svoje posebne strukture, ortodontski modeli su najbolji izbor za bebe svih dobnih skupina. Njihov oblik potiče čeljust da se aktivno kreće, što ima pozitivan učinak na formiranje maksilofacijalnog aparata. Dječja usna su pritisnuta na osnovu proizvoda, što eliminira apsorpciju zraka i kolike. Modeli spavanja možda nemaju prsten, tako da je beba najbolje što je udobnije.

Ortodontski modeli pomažu preuranjenoj bebi u stvaranju refleksnog usta. Kada hranite oslabljene bebe kroz cijev, dobivaju dude. U budućnosti beba je svjesna veze između procesa hranjenja i sisanja. Nije potrebno da je lutka uvijek u djetetovim ustima. Naprotiv, starija osoba dobiva, rjeđe se treba ponuditi.

Odabir anatomske lutke

Tržište nudi veliki izbor anatomskih modela. Prilikom odabira majke treba uzeti u obzir dob djeteta, veličinu i duljinu modela. Bradavica ne bi trebala otežati dijete da diše, zadrži sline, izlazi iz usta. Kada beba ima zube rez, trebate odabrati krutiji model tako da ga nije mogao suzbiti.

materijal

U proizvodnji pacifiera pomoću transparentnog silikona i žutog lateksa. Odaberite model koji je najbolji za bebu, samo eksperimentalnim metodama. Neka djeca apsolutno odbijaju uzimati gumene pacifiere, a one lateksa to dobro prihvaćaju. Neke bebe ne zanima što je materijal bradavica, glavna stvar je da bude udobna i blizu.

Među prednostima latex soothers:

 • mekoću koja vam omogućuje da ga stavite u prerane, novorođene bebe;
 • elastičnost;
 • sigurnost okoliša;
 • čvrstoća (materijal je teži ugristi, a takvi pacifiers prikladni su za djecu s zubima).
Latex soothers su dovoljno mekan, lako su sisati čak i oslabljena djeca.

Negativna strana latex bradavice:

 • specifični okus i miris;
 • brzi gubitak oblika s čestim ključanjem;
 • zamračivanje kada je izloženo suncu;
 • kraći rok trajanja od silikona (poželjno je zamijeniti lateksna lutka jednom svaka 2-3 tjedna);
 • može izazvati alergije.

Među prednostima silikonskih čašica:

 • dugo čuvanje transparentnosti i oblika;
 • otpornost na čestu vrenju, ekstremne temperature;
 • hypoallergenic;
 • trajnost (4-8 tjedana intenzivnog sisanja);
 • nedostatak okusa i mirisa.
Silikonski pacifieri su bezizražajni i bez mirisa, hipoalergenski su, čvršće, otporniji i traju dulje

Nedostatak silikonskih pacifiera je jedno - beba s zubima može lako ugristi komad takvog proizvoda (to je teže napraviti od gumene bradavice). Potrebno je dobiti silikonske bradavice za bebe s zubima.

veličina

Proizvođači proizvode veličine ortopedskih modela prema sljedećoj klasifikaciji: za prerane bebe težine do 1,8 kg, za bebe do 3 mjeseca, pola godine, starijih od pola godine. Po izboru veličine proizvoda razmatra se dob djeteta. Odaberite čašu prema ovoj klasifikaciji:

 • Kategorija A - za 0 do 6 mjeseci;
 • kategorija B - za 6-18 mjeseci;
 • Kategorija C - za 1,5 i više godina.

Vrhunski ortodontski ocjene

Pitanje da li je potrebno podučiti mrvicu na lutku kao zamjenu za žensku dojku neće uskoro naći određeni odgovor. Ako želite odabrati pacifiera, prednost se daje modelima poznatih proizvođača koji su odgovorni za kvalitetu i poštuju sigurnosne zahtjeve u proizvodnji. Pravi izbor ne odnosi se samo na ortodontske mogućnosti bradavice, već i na podlogu na prsima, bradavici za žitarice i mješavine, igračkama prilikom dlačenja i ostalim proizvodima (preporučujemo da pročitate: što su dobre silikonske podloge za hranjenje?). Razmislite o najboljim modelima pacifiera, namijenjenih djeci od 0 do 6 mjeseci.

Avent Philips Classic

Silikonski Avent Philips Classic pacifiers imaju kategoriju A. Njihova struktura je simetrična i prikladna za bebe. Ako se odjednom pojavi dječija beba u ustima, to neće uzrokovati nelagodu bebe. Mlaznica s rupama pruža besplatnu ventilaciju, sprječava nadražaj kože. Proizvodi se mogu sterilizirati, mogu se prati u perilici posuđa. Uključeni su 2 komada, procijenjeni trošak - 600 str.

Ne dijete se diže plava

Pacifier bradavice proizvođača su klasificirane kao kategorija A. Oni su izrađeni od prirodnog lateksa, ekološki ugodan i ugodan na dodir. Poseban oblik osigurava ispravno stvaranje maksilofacijalnih funkcija. Postoji poseban ventil koji ne dopušta da se u bradavici zadrži zrak, koji čuva mekoću i oblik proizvoda. Bradavice mogu biti komprimirane, ali se ne drže zajedno. Standard kvalitete osigurava pozitivan utjecaj proizvoda na zdravlje beba. Približna cijena za 1 kom. - 140 r.

Dr. Brown's PreVent

Ortodontska dummy proizvođača ima otvor koji smanjuje pritisak na gornji nepce. U proizvodnji kruškastih bradavica koristi se visokokvalitetni medicinski silikon. Tanji dio bradavice od analoga dopušta djetetu da iskoristi uređaj na isti način kao što je uhvatio majčinu dojku. Uključeno su 2 kom. proizvodi. Svaka od njih ima zaštitnu kapu koja je pogodna za vrijeme šetnje. Približna cijena - 480 p.

Chicco Physio Soft

Dummies talijanske marke imaju latex bradavice s tankom podlogom i skošenim vrhom, oponašajući oblik ženske dojke. Oni stimuliraju refleks sisanja, pomažu razviti maksilofacijalni aparat. Ergonomski modeli pružaju udobnost i postaju pouzdani drugovi za bebe s glatkim prijelazom na umjetno hranjenje. Približna cijena za 1 kom. - 280 str.

Nuby 0+ noć

Silikonski noćni ortodontski model namijenjen novorođenčadi. Otvoreni nububik osigurava slobodnu cirkulaciju zraka, što smanjuje rizik iritacije kože novorođenčadi. Model svijetli u mraku i lako je pronaći noću ako dijete počelo plakati i treba se utješiti. Posebne silikonske bumps stimuliraju zubljivanje. Pokretni usisni dio modela oponaša majčinu dojku, potiče aktivno sisanje, koja gura bebu i daje mu što prije zaspati. Približna cijena za 1 kom. - 390 str.

Kada kupiti i kako koristiti lutke?

U početku, beba je obično dojena, a česte dojenje u potpunosti zadovoljava svoje refleksne sisate. Obično tijekom tog razdoblja nema potrebe za lutku, a mnogi roditelji kupuju prvi model u 10-14 tjedana bebe života. Kada se prirodno ne može opskrbljivati, pacifier se može pokupiti i ponuditi djetetu već u prvom tjednu nakon rođenja.

U rijetkim slučajevima neophodno je ponuditi pacifiera - kada beba puno plače, plaši se nešto, gladna (hrana je spremna biti pripremljena). Za vrijeme vaganja, poželjno je skrenuti pozornost malenih na nešto drugo, ali je zabranjeno odabrati bradavicu kada je već upala u olovke.

Bočna strana bradavice s usjekom oblikovana je za donju čeljust. Model bi se trebao nalaziti u ustima, tako da je odsječeni dio bio usmjeren strogo prema dolje, smješten na jeziku djeteta. Važno je pričvrstiti dijete na ovu poziciju bradavica, stalno praćenje procesa u prvom mjesecu korištenja. Ubrzo će se naviknuti dijete, osjetiti pogodnost i prestati okretati pastu.

Orthodontic Soother Care

Nakon raspakiranja nove bradavice, trebali biste ga prati deterdžentom za djecu, temeljito isperite vodom. Nakon što se proizvod kuhati 2 minute ili staviti u parni sterilizator. Dummy mora biti steriliziran svakodnevno, a nakon svake pada na asfalt, prljavim podom dok hodate. Bilo kakva kontaminacija je razlog za dodatnu sterilizaciju proizvoda, stoga u arsenalu moje majke treba postojati nekoliko modela odjednom.

Strogo je zabranjeno lizati bradavicu nakon pada na pod i zatim dati mrvice. Oralna mikroflora roditelja može prouzročiti ozbiljnu štetu zdravlju djece. Ne samo pedijatri, već gastroenterolozi i stomatolozi upozoravaju na to. Trgovina pacifiera treba biti u posebnom slučaju ili pod gazom (poput steriliziranih bočica). Potrebe za zamjenom pokazuju tragovi djetetovih zuba, gubitak elastičnosti, prozirnost, adheziju bradavica.

Mnogi roditelji ne mogu odvojiti bebu od dude. Drugi, naprotiv, nikad ne mogu dobiti dijete da ga uzme u usta. Možda se dijete ne uklapa u oblik ili ne voli okus. Vjerojatno je da dijete jednostavno ne treba. Sva djeca su drugačija, a neki od njih mogu odbiti i dude. U ovom slučaju nemoj inzistirati. Dovoljno je imati samo 1-2 modela i pronaći druge načine da smirite bebu.

Koja je lutka bolja za novorođenčad? Preporuke za pravi izbor

Dummy - subjekt koji oponaša bradavicu. Osmišljen je kako bi zadovoljio refleks sisanja novorođenčeta. Djeca koja su dojena praktički ne trebaju ovu stavku, jer češće privrženost dojki zadovoljava ovaj instinkt. Međutim, ako je vrsta hranjenja pomiješana, dijete postaje nemirno kada zaspi, trebate kupiti bradavicu. Što bradavica za bebu je bolje odabrati, razmotrite u ovom članku.

Što je bradavica za bebu?

Dummy se sastoji od tri dijela:

Kako kupiti?

Što bi trebalo biti bradavica za novorođenče? Ako majka ili tata dođu u trgovinu, biti će iznenađeni raznolikošću dječjih bradavica. Razlikuju se u obliku, materijalu, veličini i težini. Pa što je to izbor? Razmotrite više kriterije.

U ovom kriteriju, nedvojbeno je prednost jednostavnost bradavice, budući da će biti bešumno da ga dijete drži u rukama, ako već zna kako to učiniti.

veličina

Djeteta djeteta podignuta je za dijete u skladu s njegovom dobi. Različiti proizvođači mogu promijeniti vrijednosti veličine serije, pa se trebate usredotočiti na dob djeteta. Neke marke proizvode bradavice od dvije veličine, ostale tri s naglaskom na slabe i prerane bebe ili na velikim dečkima starijima od 1.6 godina.

Za mršave i prerane bebe, pacifiers imaju malu i meku bradavicu, laganu podlogu.

Veličina bi trebala odgovarati djetetu, inače će vrlo mala bradavica stalno ispadati iz usta, a velika ne dopušta potpuno disanje i povraćanje. Usne također ne bi trebale biti vrlo velike i teške.

Prije odabira bradavice, trebali biste biti upoznati s grafikonom veličine. Uglavnom, dimenzije su sljedeće:

 1. od 0 do 6 mjeseci;
 2. od 6 do 12 mjeseci;
 3. od godine do 18 mjeseci.

oblik

Bradavice dolaze u različitim oblicima:

 • klasična (okrugla);
 • anatomski;
 • ortodoncije.

Najčešći i poznati oblik je okrugli. Ova bradavica izgleda uska na graničniku, postupno se širi prema kraju, bradavica je zaobljena. Međutim, s produljenom upotrebom ove vrste bradavica, dijete može biti overbite.

Anatomski oblik odgovara strukturi desni djeteta. Bradavica je pored jezika, ravna na jednoj strani, ima oblik elipse. Struktura pacifiera osigurava ravnomjernu raspodjelu pritiska na bebino nebo. S takvim bradavicama dijete neće progutati zrak i ispravno će razviti svoj zagriz.

Najpopularnija bradavica je ortodontska. Njezina bradavica je nagnuta, blago je spljoštena s jedne strane i ispupčena na drugoj. Oblik suzavca prikladno se nalazi u usnoj šupljini. Podijeljeni su u nekoliko vrsta:

 1. "Butterfly" za sisanje leži na trbuhu.
 2. "Cherry" za djecu s velikom težinom i nebom.
 3. "Srce" za formiranje ugriza.

Ime se daje u obliku nosača. Tu je i simetrična bradavica, ravna s obje strane. To je prikladno jer se s obje strane može staviti u usta djeteta.

Sporovi o tome da li dumija pomaže da se formira zagriz, nemojte izblijedjeti. Neki stručnjaci skeptični su za ortodontski oblik i vjeruju da naprotiv to pogađa ugriz.

Proizvodni materijal

Latex, ili guma, je prirodni materijal. Izgleda žuto. Obično se ove bradavice preporučuju za slabe i prerane bebe, jer lateks u ustima kada se grije vrlo sličan majčinoj dojci. Glavni nedostatak tog materijala je prisutnost molekula proteina, što može dovesti do alergija. Također, lateks brzo prljava.

Latex - kratki životni materijal, boji se izravnog sunčevog svjetla. Zbog mekoće na površini se formiraju male pukotine. U takvim slučajevima bradavica treba zamijeniti:

 • ako je postala smeđa;
 • ako se usisavanje zidova počnu međusobno držati.

Pedijatri preporučuju proizvodnju 1 puta u 4-6 tjedana.

Silikonske bradavice su vrlo popularne. To je sintetički materijal, transparentan u izgledu. Glavna prednost je što djeca nisu alergična na silikon. Za razliku od lateksa, ne gubi oblik, zadržava svojstva dugo, ne apsorbira mirise i lako se čisti.

Djetet s punim radnim vremenom s razvijenim refleksom za usisavanje cijenit će bradavicu od takvog materijala. Također, proizvod se često može dezinficirati, ali sve se skloni pogoršanju. Nakon nekog vremena postaju tvrdi i raspadaju se. Iz tog razloga, pacifier ne bi trebao biti dano djetetu s zubima, jer može ugristi komad i gušiti.

Kako odabrati zaštitni disk?

Prsten na tjemenu zove se zaštitni disk koji sprječava gubljenje bradavice. Zahtjevi su sljedeći:

 1. Širina mora biti takva da dijete ne hvata usta.
 2. Jednostavnost diska; prisutnost na površini bubuljica i rupe - kako bi se izbjegavati bliski kontakt s kožom, ali i da stane na usta na bradavicu između usana i ne akumuliraju slinu.
 3. Monolitni oblik bez dodatnih dijelova.

Na donjoj slici možete vidjeti različite vrste dječjih dječjih igara:

Savjeti Komarovsky majke bebe

Poznati pedijatar vjeruje da, ako uopće ne dajete bebu mačem, početi će sisati prst. Nezadovoljan refleks sisanja prolazi sam po sebi u određenoj dobi - beskorisno je boriti se s instinktom.

Prilikom odabira lutke, bolje je davati prednost anatomskim ili ortodontskim silikonskim oblicima koji odgovaraju dobi djeteta. Nemojte odabrati glomazne dojke. Također biste trebali pregledati pacifiera zbog prisutnosti sklopivih dijelova - važno je da nisu.

Povezani videozapisi

Pogledajte videozapis o odabiru prave lutke:

zaključak

Dakle, pri odabiru bebe lutke, trebate biti vođeni svojim godinama, točno odrediti veličinu bradavice i odlučiti o odgovarajućem obliku. Ništa manje važno je briga o proizvodu, kao da nepravilna zamjena u djetetovom tijelu može dobiti infekciju. Spremnici bradavica trebaju biti u čistim zatvorenim slučajevima.

6 najboljih dječjih dječjih igara

Zbog fizioloških karakteristika, dijete od 0 do 18 mjeseci treba nešto za usisavanje - nema pedijatara s tim. Neka to ne bude dječji prst ili prva igračka koja je došla ruku, ali vrhunska bradavica.

Kriteriji za odabir najbolje lutke

Veličina i težina

Bradavica treba biti lagana i odgovarati dobi djeteta: veličina A (ili 1) - od 0 do 6 mjeseci, B (ili 2) - od 6 do 12 mjeseci, C (ili 3) - od 12 do 18 mjeseci. Naravno, ova podjela je uvjetna, sama majka će vidjeti kada je potrebno prebaciti na veću bradavicu.

Oblik bradavice

Dummies su klasični (okrugli), simetrični (simetrično spljošteni u obliku kapi, konusa itd.) Ili ortodontski / anatomični (imaju poseban oblik koji ne utječe na razvoj čeljusti i zubi). Potonji su preporučljivi od strane liječnika, ali izbor djeteta može biti različit.

Veličina i oblik držača / graničnika

Nositelj bi trebao biti prilično velik, ali lagan i bez ukrasnih ekscesa. Odbacite oklopni držač sovjetskog uzorka, najbolji zaustavljači imaju usjek za nos na jednoj strani ili na vrhu i dnu (oblik leptira), kao i otvore za zrak ili prištiće iznutra kako bi se izbjegla iritacija kože bebe.

sigurnosni

Dummy ne bi trebao biti lako razumjeti, pa čak i više da break. Idealno - čvrsti komad lateksa ili silikona.

Latex ili silikon?

Latex je prirodni materijal proizveden iz smeća Heveove biljke. Prednosti latex soothers uključuju prirodnost, mekoću, "toplinu" (brzo zagrijavanje u ustima), elastičnost. Minus - kratki životni vijek (bradavica se brzo apsorbira, ne podnosi zagrijavanje i ključanje, pogoršava se na suncu, zamračuje, spaja se, pokriva se mikročvršćenjem, u kojem se nakuplja prljavština). Stoga se te bradavice često trebaju mijenjati: u prosjeku jednom svakih 1-1,5 mjeseci.

Silikonski je sintetički prozirni materijal. To je čvršće od lateksa, služi za vrlo dugo vremena. Glatko, ne formira mikroploče, ne nakuplja bakterije, savršeno podnosi dezinfekciju. Silikonski zeci su popularniji i imaju širok raspon cijena. Međutim, nisu svi djeca poput njih upravo zbog njihove krutosti i glatkoće.

Proizvođači dječjih dojilja: koga odabrati?

Dummy treba kupiti samo poznate proizvođače! Glasno ime u ovom slučaju znači visoku razinu kontrole kvalitete robe u svim fazama proizvodnje i pakiranja. Proizvodi bezimenih i malo poznatih tvrtki mogu sadržavati kemikalije opasne za zdravlje beba, na primjer, nitrosamine ili bisfenol A. Domaće bradavice tipa "kamilica", nažalost, ne postižu odgovarajuću razinu kvalitete i sigurnosti. Dakle, samo Avent, Nuk, Rođen Free, Chicco, Bebe Confort i druge pouzdane marke. Među jeftinima, Canpol bebe i bradavice Camera, stvorene u azijskim zemljama isključivo iz europskih materijala, privlače pozornost.

Vrhunski top dummy rangiranja - TOP-6

Stručnjak za cijene izabrao je 6 različitih vrsta različitih oblika. Svi su dobri na svoj način:

Vrste i oblici dječjih lutkica za novorođenčad: što je bolje odabrati Korisni savjeti za roditelje

Većina djece do godinu dana zna što je lutka, ali zašto uvijek postoje rasprave o prednostima i šteti ove dodatke? Do određene dobi bradavica često pomaže roditeljima i djetetu, ali kako dijete raste, često postaje problem.

Kako odabrati "pravi" lutka? Kako odvojiti bebu od bradavica? Koja je beba čašica bolja? Shvatimo.

Zašto bebe trebaju lutku

Usisni refleks se manifestira u mrvicama u maternici. Potreba za aktivnim sisanjem primjetna je u bebi u prvih 4-5 mjeseci života. Suckanje pokreće motoričku aktivnost, smiruje, suzbija negativne emocije. Dijete uživa mlijeko iz majčine dojke, ali dijete ne može trajno hraniti.

Kako zadovoljiti instinkt sisanja? Kako spriječiti prekomjerno uzbuđenje zbog hipertoničnosti mišića u prvih tjedana života? Dijete brzo pronađe izlaz: mrvica sranje prstom. No, to je štetno: osim higijenskih aspekata, zagriz često je razbijen.

U takvoj situaciji dojilci beba dolaze u spašavanje. Bradavica od netoksičnog, prilično gustog materijala - izvrsna zamjenska prst.

Kako podučavati bebu na bradavici

Kako podučiti bebu na lutku? Većina pedijatara vjeruje da je s mlijekom dovoljnom količinom mlijeka posebno za ponuditi bradavicu nepoželjno. Dijete se hrani na zahtjev, potreba za sisanjem je u potpunosti zadovoljena. Dijete bi se trebalo naviknuti na majčinu bradavicu, a ne na zamjenu lateksa ili silikona.

Ako ste morali prenijeti novorođenče u mliječne formule ili je laktacija prekinuta od prvog dana, vjerojatno nećete bez bradavice. Često dijete smiri slabo nakon hranjenja, ne može zaspati.

Pravilno odabrana bradavica će produljiti učinak, kao i kod dugotrajnog dojenja. Neke "umjetnoće" spavaju dobro, bez bradavica. U ovom slučaju, posebno za podučavanje mrvica na novu opremu nije poželjno.

Ne brinite se za obuku za dude. Ako beba treba, mrvica će brzo shvatiti da je to koristan uređaj. Škodljivo je prisiliti na silu, čak i na najnoviji prigušivač ortopedskog oblika, u malu usta.

Saznajte više o simptomima i liječenju faringitisa kod djece.

Na ovoj stranici pročitajte korisne savjete o sprječavanju infekcija novorođenčadi.

Kako odabrati pravu dodatnu opremu

Majke dolaze u različitim oblicima, veličinama i bojama. Prilikom odabira uređaja razmotrite nekoliko nijansi. Neispravno odabrani pribor predstavlja abnormalni ugriz, ometa bebu, izaziva iritaciju, plakanje.

veličina

Izaberite odgovarajući pribor u apoteku ili dječjoj trgovini, uzimajući u obzir dob od djeteta:

 • do 3 mjeseca;
 • do šest mjeseci;
 • od 6 mjeseci do jedne i pol godine.

oblik

Prije kupnje pročitajte što su lutke:

 • klasični oblik. Redovita bradavica ima tradicionalni okrugli oblik. Proizvod je poput dojke majke, pogodna za sve bebe. Materijal - lateks;
 • ortodontski pacifiers. Proizvodi imaju oblik "trešnje" ili "kapljice". Volumen gume je manji nego u normalnoj verziji. Prednosti ortodontskog oblika: minimalni utjecaj na desni, rizik od grešaka u dodatku smanjuje se nekoliko puta;
 • anatomska lutka. Proizvođači nude opcije za manje / veće bebe. Prednosti: bradavica je malo spljoštena ili izdužena, dok je sisanje tlaka ravnomjerno raspoređeno na nepcu. Maksimalna duljina bradavice je 1,5 cm. Neka djeca koriste anatomsku bradavicu ne sasvim ispravno: konkavni dio je uz jezik. Ne brinite, neće biti štete od takve upotrebe.

materijal

U pakiranju sve bradavice izgledaju isto, ali to nije istina. Nisu svi mladi roditelji znaju da proizvođači koriste različite materijale za izradu lutki. Važno je biti proizvod prikladan za dob.

Značajke:

 • lateks soother Netoksični materijal, mekan, pogodniji za novorođenčad i djecu do šest mjeseci. Dugotrajnom upotrebom, površina se stvrdne i bubri, ne možete koristiti ovaj pribor. Latex proizvodi zahtijevaju češća zamjena;
 • silikonska lutka. Jaki, izdržljivi materijal, površina je teško ugristi. Više kruti proizvodi tijekom prvih tjedana života nisu prikladni. Silikonske sluznice preporučuju se nakon 6 mjeseci.

Zaštitni disk

Neki roditelji znaju koliko je važan taj detalj. Pri odabiru bradavice, odrasle osobe često vode načelo "ako je samo lijepo i originalno". Ispada da nepravilni oblik / veličina zaštitne ploče negativno utječe na stanje kože bebe i ometa proces usisavanja.

Prilikom kupnje lutke obratite pozornost na sljedeće točke:

 • zaštitni disk ne smije biti prevelik i težak. Ako ploča zatvori djetetov nos, dijete je teže disati, neugodno je napraviti pokrete za sisanje;
 • štit mora biti dovoljno širok da dijete ne proguta papilom;
 • izgled, disk se sastoji od nekoliko dijelova ili monolitnog lijevanja se koristi. Izaberite čvrstu ploču tako da se komadi ne bi slomio, nemojte slučajno ući u usta djeteta;
 • provjerite je li prsten čvrsto fiksiran, za koji roditelji drže proizvod. Ako je na prsten povezan silikonski lanac, pregledajte ovaj dio;
 • rupe za ventilaciju - preduvjet. Kvalitetne bradavice poznatih proizvođača ne slučajno imaju izvorni izgled s rupama različitih oblika. Ravna površina bez rupa je previše zbijena za brad, saliva akumulira ispod njega, iritacija događa.

Uvjeti korištenja

Bradavica će trajati dugo ako se ispune nekoliko uvjeta:

 • Kuhajte proizvod prije prve uporabe. 2-3 minute je dovoljno za sve štetne bakterije da umru;
 • pohraniti korisnu dodatnu opremu u poseban spremnik s poklopcem kako bi ga zaštitili od prašine, prljavštine;
 • Držite lateks ili silikonske proizvode dalje od centralnog grijanja i sunčevih baterija. Pukotine suhe tvari vjerojatnije, s niskom kvalitetom proizvoda, čak se i rastopi;
 • ako je korisna stavka pala u prljavštinu, nemojte je dezinficirati: neke formulacije lako iritiraju nježne sluznice. Bez žaljenja, bacite bradavicu, zamijenite drugu;
 • provjerite je li lateks ili silikon netaknut. Pukotine, suze, ljepljiva površina (ili kada stiskanje unutarnjeg dijela drži se na obje strane), deformacija mekog dijela - razlog za zamjenu bradavice;
 • Silikonski proizvodi kupuju svaka tri mjeseca, lateks - svaka dva tjedna;
 • za spavanje, odaberite uređaj bez lanca i zvoni tako da dijete ne slučajno povuče koristan dodatak iz usta.

Pregled popularnih proizvođača

Koje bebe jastučići su bolje? Poslušajte mišljenja roditelja i dječjih stomatologa.

AVENT

Značajke pacifiera Avent:

 • izvrsna kvaliteta, netoksični silikon;
 • Philips Avent dobio je mnogo pozitivnih povratnih informacija;
 • širok raspon za različite dobi, dizajn za sve okuse;
 • mogućnosti za dan / noć;
 • u setu - zaštitni poklopac;
 • odsutan je pretjerani pritisak na nepcu, ali proizvod ima ne-idealni oblik. Ponekad vlaga ulazi kroz otvore.

Značajke nuklearnih bombi:

 • ortopedski model, izrađen u Njemačkoj;
 • udoban oblik s šupljom i blago spuštenom papilom;
 • minimalni pritisak na desni;
 • prirodni oblik nalikuje bradavici dojke;
 • zbog prisutnosti male depresije, proizvod dobro drži u ustima;
 • sprječava abnormalnosti ugriza;
 • minus - prilično visoka cijena.

Što ako dijete ima groznicu bez ikakvih simptoma? Imamo odgovor!

Kako liječiti stomatitis kod djece kod kuće, pročitajte u ovom članku.

Na http://razvitie-malysha.com/zdorovie/bolezni/zhkt/zapor.html saznajte pravila za uzimanje laksativa za zatvore kod beba.

Značajke:

 • raznolikost modela, lijep dizajn;
 • boje: od blagog, svjetla do svijetle, izvorne;
 • roditelji mogu lako pokupiti silikon ili lateks za djecu određene dobi;
 • ventilacijske otvore, mekane rubove zaštitnog diska;
 • mogućnosti za noć / dan;
 • Klasični, anatomski i ortodontski modeli.

Canpol

Značajke:

 • visoka kvalitetna lutka, izrađena u Poljskoj;
 • anatomski oblik, dvije vrste materijala: silikon / lateks;
 • originalni dizajn, širok raspon modela;
 • prikladan ventil zraka;
 • prihvatljivi trošak.

Značajke:

 • Sa takvim bradavicama, beba će zasigurno privući pozornost;
 • originalni dizajn, zanimljivi modeli;
 • na površini - svijetle natpisi koji privlače pozornost;
 • jak, izdržljiv dvokomponentni silikon;
 • bradavica - "trešnja" će odgovarati čak i velikim bebama, po želji, lako je pronaći pravu veličinu;
 • Na prodaji postoje 2 opcije. Za taj dan, pokupiti tradicionalni proizvod, za noć - svjetleća verzija;
 • nema otvora za prozračivanje, modeli su vrlo skupi.

Chicco

Značajke ciščića Chicco:

 • ortodontski oblik;
 • pogodan za djecu od ranog doba, materijal - lateks;
 • meke, udobne bradavice ispravno smještene u ustima;
 • dobra snaga, ali nakon dva ili tri tjedna svakako zamijenite dodatnu opremu.

Kako i kada odstraniti pacifiera

Kako odvojiti dijete od pacifiera? Psiholozima se savjetuje da razmisle o ovom pitanju u roku od šest mjeseci. Optimalno vrijeme za zaboravljanje lutke je između šest mjeseci i godine. Tijekom tog razdoblja refleks usisavanja postupno nestaje, dijete vrlo jednostavno odbija koristiti koristan uređaj.

Nažalost, mnogi roditelji propustili to razdoblje, oduzmite pacifier nakon 12 mjeseci. Do tog vremena, odrasla beba se navikla na pacifiera, često ne želi sudjelovati s njom. Odvajanje iz bradavica pretvara se u pravi rat.

Što učiniti Psiholozi preporučuju češće objašnjavanje djetetu da je već velik, a samo bebe idu s bradavicom. Ponuda predstaviti pribor medvjedu ili zeko, a vaš sin ili kćer kupiti prekrasnu, svijetlu šalicu ("kao odrasla osoba") kao nagradu za odbijanje umakanja. Ako mrvica nema želju, pokušajte.

Korisni savjeti:

 • pažljivo postupajte, nemojte misliti da će se dijete odjednom odvajati od svojih omiljenih bradavica;
 • uklonite čašu iz očiju, pobrinite se da sam dijete ne može dobiti koristan dodatak;
 • uzmite dijete tako da se umori i zaspati tijekom dana;
 • učiniti život što je moguće zanimljivije, konstantno ističu uspjehe i postignuća. Iskrena pozornost, ljubav i nježnost pomoći će odstranjivanju bebe iz vaših omiljenih bradavica. Povjerenje je jedan od najvažnijih uvjeta;
 • stvoriti opušteno, dobrodošlo okruženje. Tada će dijete biti manje uznemireno, hirovito, a mama neće morati zaustaviti "izvedbu" uz pomoć spašavanja bradavica.

Što ne raditi:

 • premazati silikon ili lateks s pikantnim umakom, paprom ili senfom: mogući su trovanja, opekotine jednjaka i želuca;
 • izrezati površinu kako bi proces usisavanja bio neugodno. Dijelovi često izlaze, lako ući u jednjak ili čak i dišne ​​putove, što je životno prijeteće;
 • smijati se djetetu, zadirkivati, sramiti kod kuće ili ispred ljudi. Ne možete šamarati djecu ili vrištati, staviti na smiješan način, za koji je "kao malo". Dječak se može povući u sebe, dobiti psihološku traumu;
 • uplašite Babu Yagu, zlog strica ili Baba, koji će oduzeti bradavicu ili bebu, ako je nestašan. Strašna tjeskoba, neuroznanost u djetinjstvu teško je liječiti;
 • ne zavaravajte odrasle bebe, objasnite da će zubi postati krivi ako beba ode dugo s bradavicom. Na ulici, igralištu, u parku, dijete će vidjeti da starija djeca ne koriste bradavicu, i on će to odbiti.

Više korisnih savjeta o odabiru bradavica - pacifiera u sljedećem videozapisu: