Preranog dojenčeta u bolnici: reanimacija, skrb za djetetu

Zdravlje

Prerano rođenje je rizik za majku i dijete. Nije važno kako su se dogodili - prirodno ili umjetno.

U ovom trenutku medicina je postigla takve visine koje mogu spasiti život djeteta rođenog od 500 g. Sada čak i ove bebe imaju sve šanse za preživljavanje. U našem članku saznajemo detalje i značajke njege novorođenčadi ispred vremena.

Boravak novorođenčeta u jedinici intenzivne njege

Kada se rodi tako maleno dijete, neke funkcije nemaju vremena za oblikovanje. Takve bebe trebaju posebnu njegu. Prva faza njege započinje s početkom u dvorani:

 • Nakon što se dijete rodi, omotane su u tople sterilne pelene i osušene.
 • Nakon rezanja pupkovine izvode se manipulacije, kao i revitalizacija. Sve je to učinjeno na grijanom stolu.

Mehanička ventilacija

Liječnici, s obzirom na stupanj prijevremenosti i blagostanja djeteta, mogu slijediti ovu taktiku:

 1. Umjereni stupanj prijevremenosti i spontano disanje (ponekad s maskom kisika ili nosnim kanelima) ne zahtijeva umjetnu ventilaciju pluća.
 2. Duboki stupanj gotovo uvijek zahtijeva umetanje u traheju cijevi za intubaciju. Kroz njega je povezan s uređajem.

Bit mehaničke ventilacije je da disanje odvija za dijete: postavlja se učestalost pokretanja dišnih puteva u minuti, pritisak u stazama disanja i dubina udisaja.

Suvremeni ventilatori imaju okidanje ventilacije koja uči dijete da diše. Uz pomoć posebnog ugrađenog senzora, pokušaj da se udahne, hardversko disanje usklađeno je s djetetovim dahom.

S ventilatorom bez okidača, ventilacija se javlja prema tlaku: ako su pluća djeteta zapečaćena, dolazi do manje opsega. Moguće je postaviti konstantan pozitivni pritisak.

Postoji još jedna vrsta mehaničke ventilacije - neinvazivna. Upotrebljava se kada dijete može disati vlastito, ali mu je to teško. Mješavina kisika i zraka isporučuje se kroz masku, a pozitivni tlak ne dopušta skupljanje pluća.

Koliko beba može biti na ventilatoru?

Nakon što dijete može disati, on je isključen iz aparata. S obzirom na duljinu boravka na ventilatoru - sve pojedinačno. Neke bebe provode dva tjedna na ventilatoru, a tri dana su dovoljne za nekoga. Sve ovisi o spremnosti pluća, stupnju prijevremenosti i mnogim drugim čimbenicima. Indikatori mehaničke ventilacije su:

 • konvulzije;
 • oticanje mozga;
 • respiratorni uhićenje, šok nakon poroda;
 • respiratorni neuspjeh (sindrom udara).

Osim toga, takav medicinski događaj je dodijeljen sa smanjenim sadržajem kisika u krvi ili njegovim viškom.

Svrha ovog postupka može:

 • smanjiti opterećenje na dišnom sustavu;
 • minimiziraju respiratorne traume;
 • održavanje pluća punjenje na dostatnoj razini.

Ostale mjere oživljavanja

U prvoj fazi reanimacije novorođenčeta primjenjuje se načelo "korak po korak". Prije svega, liječnik vraća slobodan dišni put i potiče disanje. Trajanje tih akcija iznosi 20-25 sekundi.

Taktike liječnika u drugoj fazi reanimacije ovise o stanju djeteta nakon primarne reanimacije. Ako nema disanja, dobro srce, slijedi gore opisani ventilator.

U trećoj fazi, srčana aktivnost i hemodinamika se obnavljaju i održavaju. Ventilator se nastavlja i izvodi se vanjska masaža srca.

Obnova se ukida ako su svi parametri obnovljeni. Ako nakon 20 minuta od rođenja, na pozadini opisane terapije, dijete ne promatra obnovu srčane aktivnosti, tada se ne izvodi reanimacija.

Optimalna temperatura zraka u odjelu

Temperatura zraka u odjelu ne smije biti ispod 25 °, jer dijete još nije prilagođeno normalnim uvjetima. Optimalna temperatura za dijete održava se u inkubatoru - tamo je mnogo veća.

Faze u inkubatoru

Glavni problem preuranjenih beba je termoregulacija. Dijete može lako pregrijati, kao i prekomjernu hranu. Iz tog razloga, postavlja se u čajnik koji održava željenu temperaturu.

S dubokim stupnjem prijevremenosti i malom težinom beba se stavlja u zatvoreni tip inkubatora, a nakon poboljšanja, u otvorenom stanju. U prvim danima nakon rođenja djeteta nemojte izaći iz aparata, njegu se obavlja iznutra. Da bi se izbjegla stagnacija, deformacije glave djeteta trebaju se okretati svakih dva do tri sata. Puls, respirator i temperatura novorođenčeta fiksiraju posebni senzori.

Neka djeca priključuju kapaljke na glavu, jer vene na ruku nisu vidljive.

U inkubatoru je temperatura slična onoj u želucu - 31-37 °. Visoka vlažnost je osobito važno.

Njega uključuje dvije faze:

 1. u bolnici;
 2. u specijaliziranom odjelu pretjecanja.

Uz malu tjelesnu masu (do jednog i pol kilograma) i komplikacija, dijete se prenosi u dječju bolnicu u 10-11 dana. S većom težinom - 7-8 dana.

Ako je prijevoz nužan, djetetu se prevozi kola hitne pomoći s liječnicima kako bi pružila pomoć djetetu.

Prva faza bit će intenzivna terapija, pregled. Po potrebi, oživljavanje. Zatim će dijete biti propisano odgovarajućim liječenjem i osigurati uvjete za dobivanje težine.

Majke koje su dobile dozvolu za posjećivanje djece i hraniti ih trebaju slijediti sljedeća pravila:

 • nosite kapu za kosu i masku;
 • biti u odjelu u čistom ogrtaču;
 • operite dojke sapunom i vodom prije hranjenja i dekantiranja;
 • Držite ruke čistima.

Preuranjeno bebe koje nemaju refleks sisanja jedu kroz cijev. Fleksibilna cijev umetnuta je kroz usta u trbuh, koja uvodi male dijelove mlijeka, glukoze i hranjivih otopina.

Ako nema ograničenja, beba će izraziti majčino mlijeko, jer to je neophodno za ništa. Nakon stabilizacije djetetova stanja, liječnici dopuštaju korištenje metode "klokan", koji se temelji na kontaktu tijela majke i djeteta.

Prva je metoda primijenjena u Kolumbiji, u 80-ima. Bilo je vrlo malo inkubatora, a liječnici su odlučili prenijeti bebe svojoj majci.

Metoda "klokan" je kako slijedi: dijete je smješteno između majčinih grudi i na taj način osigurano odjeće ili nešto drugo. Istraživanja su pokazala da su prerane bebe, koje su se rehabilitirale na ovaj način, razvile i stekle brže od onih koji su bili u inkubatoru.

U prvoj fazi obavlja se blisko promatranje, registracija i praćenje izvedbe djeteta:

 • krvni tlak;
 • kontrakcije srca;
 • zasićenje kisikom u krvi.

Također, ako je potrebno, obavite liječenje djeteta lijekovima, ovisno o bolesti:

 • poboljšanje aktivnosti mozga;
 • žutica;
 • konvulzije;
 • dilatacija krvnih žila itd.

Druga faza više je usmjerena na oporavak djeteta i primjenu različitih tehnika.

Značajke Njega njege

Njega skrbi započinje prvim sekundama djetetovog života. Počinje omotavanjem u toploj pelene. Nakon postavljanja djeteta u zahod, medicinske sestre se skupe, prate opće stanje, hrane (ako majka nije dopuštena). Mame uzimaju izraženo mlijeko, zasiti ga vitaminima, mineralima, proteinima.

Ako mlijeko nije dostupan, mliječne su formule pripremljene za male težine bebe. Za djecu s blagim refleksom usisavanja, hranjenje se provodi s štrcaljkom.

Liječnički savjet roditeljima

Liječnici su uvijek spremni kontaktirati roditelje preranih beba, jer je podrška majke i oca za mrvice vrlo važna.

Ako je stanje djeteta stabilno, liječnicima će biti dopušteno aktivno sudjelovati u hranjenju, razgovarati o vrsti hranjenja, koja je vrsta prikladna, ovisno o stanju djeteta i sposobnostima majke. Sve stavke koje ulaze u inkubator (boce, bradavice itd.) Moraju biti sterilne. Ovo će još jednom podsjetiti liječnika.

Odjel s preuranjenim bebama ima svoj raspored, s kojim će liječnik obavijestiti roditelje. Ako je posjet dopušten, pokušajte ostati blizu bebe što je dulje moguće. Jednako je važan način na koji majka provodi vrijeme oko douvea s djetetom. Istraživanja pokazuju da ako majka razgovara s djetetom, pjeva mu pjesme, čita knjige, tada se opće stanje popravlja i dijete se brzo oporavlja.

Metoda "kenguru" opisana gore je također uključena u preporuke liječnika, budući da je fizički kontakt s majkom prirodna potreba. Ako vam liječnik dopušta da dijete dijete, svakako to učinite, dodirnite je - dijete osjeća sve.

Svi liječnici razumiju želju majke da se otpusti što je prije moguće, ali novorođenčad bi trebala biti spremna za to. Čim dijete održava tjelesnu temperaturu, kako bi stalno zadobio težinu, bit će ispražnjen. Tijekom vremena u bolnici u skrbi, trebate pripremiti svoj dom i obitelj za dolazak djeteta, kako biste upoznali informacije o skrbi.

zaključak

Dakle, majke čije je dijete rođeno ispred vremena, nakon izbijanja, uvijek morate uspostaviti bliski kontakt s lokalnim liječnikom i medicinskom sestrom. U početku će biti puno pitanja, a kvalificirani odgovori pomoći će majci da se potpuno brine za dijete.

7. kirurški odjel za novorođenčad i prerane bebe

"Trenutačno, odjel je otvoren za 50 kreveta + u jedinici intenzivne skrbi, ima 12 kreveta za neonatalne osobe. Radna jedinica opremljena je operativnom sobom za novorođenčad s potrebnom opremom za ventilaciju novorođenčadi i preranog djeteta.

Odjel zapošljava visoko kvalificirane liječnike i medicinske sestre koji imaju veliko iskustvo u radu s novorođenčadi ".

Odjel za kirurgiju novorođenčadi i preranog beba u klinickoj bolnici u St. Petersburgu Vladimir (prethodno nazvan po I. Rusakovu) bio je organiziran 1960. godine. To je bio prvi u Europi i SSSR-u. Organizirala ga je odgovarajući član Akademije medicinskih znanosti SSSR, voditeljica Odjela za pedijatrijsku kirurgiju TsOLIUV, profesor Doletsky Stanislav Yakovlevich.

liječnici:

Kartseva Elena Vasilyevna - voditeljica odjela, kandidat medicinskih znanosti, pedijatar vrhunske kategorije.

Barmotin Alexander Vladimirovich - pedijatar vrhunske kategorije.

Kuznetsova Evgenia Vladimirovna - pedijatar vrhunske kategorije.

Kirsanov Alexey Sergeevich - pedijatar vrhunske kategorije.

Natalya Medvedeva - pedijatar u prvoj kategoriji.

Moiseeva Ekaterina Viktorovna - pedijatar, kandidat medicinskih znanosti.

Odjel prima djecu od prvih dana života do 3 mjeseca, ne samo iz maternističkih bolnica i poliklinika u Moskvi, nego i iz drugih gradova Rusije i inozemstva.

To su novorođenčad s kongenitalnim malformacijama različitih organa i sustava:

- gastrointestinalna - atrezija jednjaka atrezija 12 dvanaesniku atrezija tankog crijeva i kolona, ​​membrane različitih dijelova crijevnih sondi, Hirschsprungova bolest, Mekonij ileus, crijevna nedovršenog twist udvostručenja cistične crijevne cijev, stenozu pilorusa;

- prsni organi - cistična plućna transformacija, lobarni emfizem, dijafragmatska kila;

- prednji trbušni zid - gastroschisis, embrijska kila;

- urinarni sustav - hidronefroza, megauretera, eksstrozija mokraćnog mjehura;

- ENT organi - choanal atresia;

- maksilofacijalno područje - Pierre-Robinov sindrom, hipoplaziju čeljusti, stvaranje tumora;

- benigni tumori različitih lokalizacija - hemangiomi, limfangiomi, teratomi.

akutna kirurška patologija:

- zarobljena ingvinalna kila;

gnojno-septičke bolesti:

- necrotizing enterocolitis novorođenčadi, peritonitis;

- osteomijelitis različitih kostiju;

- apscesi mekog tkiva različitih lokalizacija;

kućanstva i ozljede kod poroda:

- frakture kosti udova i lubanje;

- krvarenje u nadbubrežnim žlijezdama, jetra;

- rane raznih lokalizacija.

Tijekom godine više od 1000 beba se liječi u odjelu. Mnogi od njih zahtijevaju hitnu ili kasniju kiruršku njegu. Odjel je opremljen sa svom potrebnom opremom za intenzivnu njegu u pred i postoperativnih razdoblja i staračkim LBW i nedonoščadi. Razviti i implementirati nove tehnologije za obavljanje više operacija već u novorođenčadi. Poboljšati rezultate liječenja bolesnika s jednjaka, imperforaciju dijafragme kila, gastroshize i pupčana kila, crijevima manama i enterokolitis, exstrophy oštećenja mjehura i bubrega.

Posljednjih godina su mnogi postupci se izvode upotrebom mikrokirurških i endosurgical tehnike - thoracoscopic plastične jednjaka atresia jednjak, plastične dijafragme sa dijafragme kila, laparoskopske korekcije duodenalni začepljenja prilikom imperforaciju i membrane 12 dvanaesniku, resekcijski cistične dioba crijevnih sondi ciste i abdomena plastika prilohanochnogo mokraćovod s hidronefroze. Primjena tih metoda je smanjio smrtnost i postoperativnih pacijenata osigurati dodatno dobru kvalitetu života.

Sva djeca izvode potrebnu količinu istraživanja do danas - X-ray sa slike intenzifikatorskom uređaja, kompjutorizirana tomografija sa Nasuprot tome, magnetsku rezonancu, ultrazvuk na uređajima stručnim klasi s Doppler (ultrazvuk mozga, ultrazvuk bubrega i trbušnih organa, ehokardiografija), laboratorij (opće analiza krvi i urina biokemije, koagulacija, izrezuje različitim okruženjima određivanje osjetljivosti na antibiotike).

Odjel za kirurgiju novorođenčadi i preranih beba tijekom cijelog razdoblja uspješno surađuje s Odjelom za pedijatrijsku kirurgiju Ruske akademije medicinskog obrazovanja, na čelu s profesorom Sokolov Yu.Yu. Na temelju odsjeka obranili su se 1 doktorski i 3 magistarski rad, zajedno s članovima odjela, objavljeni znanstveni članci, registrirani su 3 izuma i 4 prijedloga za racionalizaciju.

Tijekom boravka, djeca se nalaze u jednoj pojedinačnoj polukruzi, opremljenoj s dječjim krevetom, sudoperom, kadom, noćnim stolom i stolicom za majku.

Tijekom dana roditelji mogu dobiti informacije o statusu svog djeteta od liječnika ili voditelja odjela.

Majke su s djecom od 8 do 30 godina do 19,00 godina. Na teritoriju odjela, opremljeni su odmaralištem, sobom za obroke s 3 obroka dnevno, sanitarno-higijenskom jedinicom.

Savjetodavni prijem srijedom od 13,00 do 15,00 vodi voditelj odjela kako bi se utvrdila potreba i vrijeme hospitalizacije za planiranu operaciju ili pregled.

Neonatologijski odjel reanimacije i intenzivne njege

Odsjek za neonatologiju reanimacije i intenzivne njege osmišljen je za istovremeni boravak 12 mladih pacijenata.

Mogućnosti bolnice Morozov i stručno usavršavanje medicinskog osoblja dopuštaju pružanje pomoći bilo kojoj patologiji. Odjel prima kritično bolesne novorođenče iz rodilišta i dječjih gradskih bolnica. Osim toga, inženjerska rješenja korištena u modernizaciji neonatalnog korpusa omogućuju hitnu hospitalizaciju djece koju donosi tim hitne pomoći ili sami roditelji iz kuće.

Ako bolest s kojom novorođenče pati može se izliječiti u Rusiji, onda se može izliječiti u bolnici Morozov.

U modernim uvjetima jedan anesteziolog i stručnjak za oživljavanje ne mogu si priuštiti da spasi život djeteta koji se žurno pojavio u ovom divnom svijetu. Dvadeset i četiri sata dnevno, zamjenjujući jedni druge, postoji dobro koordinirana ekipa stručnjaka svih medicinskih specijaliteta potrebnih za spašavanje života djeteta. Dječji kirurzi, hematolozi, kardijalni kirurzi, neurolozi, neurokirurgi, oftalmologi, ginekolozi, urolozi, pulmonolozi. U bilo koje doba dana moguće je bilo kakvo ispitivanje koje je potrebno da dijete razjasni dijagnozu ili kontrolu nad liječenjem. CT, MRI, ultrazvučna, biokemijska i klinička ispitivanja krvi i drugih bioloških tekućina, kontrola konvulzivnih aktivnosti, procjena sastava koštane srži. U složenim kliničkim slučajevima nužno se održavaju medicinske konzultacije uz sudjelovanje vodećih istraživača.

Svako dijete koje ulazi u jedinicu intenzivne skrbi, prije svega dijete, a tek tada pacijent. Sva djeca trebaju punu mamu i tatu. Roditelji mogu ostati s djetetom u odjelu, podržati ga svojim glasom, toplinom majčinih ruku, nježnoj skrbi, ljubavi i djetetu neće se osjećati odvojeno od obitelji.

Medicinsko osoblje odjela:


Chusov Konstantin Pavlovich
Voditelj odjela, kandidat medicinskih znanosti, anesteziolog-resuscitator, najviša kvalifikacijska kategorija


Kraljica Marina G.
anesteziolog, resonant, neonatolog


Makhmudova Seda Vakhaevna
anesteziolog-intensivist


Samsonov Pavel Anatolyevich
neonatolog, anesteziolog, resuscitator


Safronova Anna Nikolaevna
neonatolog, anesteziolog, resuscitator


Aksenov Denis Valerievich
anesteziolog-resuscitator, neonatolog, najviša kvalifikacijska kategorija


Pozdnyakova Daria Sergeevna
anesteziolog-intensivist


Shaposhnikova Ljubav Yurievna
anesteziolog-intensivist


Redkina Tatyana Sergeevna
liječnik anesteziolog.


Blagoveshchenskaya Yanina Ivanovna
viša medicinska sestra

Dnevna rutina:

Razgovor s roditeljima o stanju djeteta vodi glava odjela Chusov Konstantin Pavlovich dnevno od 14:00 do 15:00 sati.

kontakti:

Morozov Dječja gradska klinička bolnica.
119049 Moskva, 4. Dobryninsky Pereulok, 1/9, 22A zgrada, 2. kat, neonatološka resuscitacija i jedinica intenzivne njege

Faze preranog dojenčeta

Kada se rodi prerano dijete s dubokim stupnjem nezrelosti, proces skrbi traje mnogo tjedana, a ponekad i mjeseci. Za ovo morate biti mentalno pripremljeni. Naposljetku, to je čudo: takva mrvica rođena je živa i boreći se za svoje pravo na ovom svijetu. Ostaje samo čekati, kada će biti pored vas. Svaki ima svoj put, ali u njemu postoje tri različita koraka.

Prva faza: skrb u rodilištu (perinatalni centar)

 • Neposredno nakon rođenja, međusobno se slažu s bebom samo s toplim rukama, na grijanom stoliću za zamjenu i omotane u sterilne grijane pelene. Vrlo je važno u ovoj fazi eliminirati hipotermiju.
 • Kupaju se samo one bebe koje teže više od dva kilograma. Originalno sredstvo za podmazivanje gotovo se ne uklanja, kako ne bi oštetilo kožu.
 • Sve mrvice koje nisu dostigle težinu od dva kilograma smještene su u zatvorene inkubatore, gdje im je stvoren optimalan uvijet, nalik onima u kojima su bili u uteri.
 • Taktike referencije ovise o stupnju zrelosti i preuranjenosti mrvica.

Gdje i kada se ispuštaju?

 1. Zdrava djeca koja su stekla težinu dva kilograma otpuštena su kući.
 2. 7.-8. Dan, oni koji nisu primili prestižnu "dvushki" poslani su u neonatalni patološki odjel, do druge faze dojenja.
 3. Bolje preuranjene bebe prenose se u drugu fazu skrbi čim se utvrdi dijagnoza i osiguravaju se uvjeti za siguran prijevoz.

Drugi korak: sestrinstvo u dječjoj / neonatološkoj ordinaciji dječje bolnice

Moderni odjeli drugog stupnja prerane njege su opremljeni da ostanu djeca sa svojim majkama. U ovom slučaju, od dvije do četiri djece obično se smještaju u isti tip odjela. Svakom odjelu (rjeđe od dva) pripada posebna medicinska sestra koja nadgleda brigu o majkama djece i obavlja medicinske postupke i manipulacije.

Djeca težine do 1700 g nalaze se u inkubatorima, odakle ih izvlače (ako postoji dopuštenje neonatologa) za hranjenje, vaganje i promjenu odjeće. Na udaljenosti od 60-70 cm od prsa bebe objesiti igračku, čak i ako dijete je još uvijek vrlo slab.

Obrišite djecu:

 • nakon dobi od dva tjedna, ako je njihova težina veća od 1700 grama;
 • nakon dobi od dva mjeseca, ako je njihova težina dosegla jedan kilogram.

Vaganje se provodi po potrebi, ali barem jednom dnevno.

Rast i opseg glave mjere se tjedno.

Čim postaje moguće, preuranjeno se češće širi na trbuščić. A kad tjelesna težina dosegne 1800 grama, počinju masirati trbuščić (prema indikacijama ranije, čak i do 1000 grama).

Čak iu bolnici s preuranjenim bebama težine 1700 grama u dobi od dva tjedna, počinju hodati.

Treći korak: promatranje kod kuće od strane pedijatrijske poliklinike

Prvoga dana nakon dolaska kući medicinska sestra i liječnik trebaju pregledati dijete. Zatim, sestra će doći dva puta tjedno za mjesec dana, a pedijatar - još dva puta. Do šest mjeseci, sestra će početi stići tjedno, a šestomjesečno na godinu dvaput mjesečno.

Liječnici će pratiti zdravlje i razvoj preranog djeteta, a roditelji moraju učiniti sve kako bi organizirali odgovarajuće životne uvjete za bebu, prilagodili svoj način, prehranu, temperiranje i razvoj akcija.

Prerane bebe zahtijevaju blaže klimatske uvjete. preporučuje se:

 • sobna temperatura 20-22 stupnja Celzijusa;
 • vlaga 60-70%.

Soba bi trebala biti svježi zrak, ventilacija - potrebni su.

Obrišite bebu svaki dan, u sobi u kojoj temperatura zraka nije niža od 22 stupnja, optimalno - 26. Koristite čistu vodu za kupanje na 38-39 stupnjeva. Kupanje se provodi s higijenskom i restaurativnom svrhom. Pitanja koja se otvrdnjavaju u prvim mjesecima za prijevremeno nisu relevantna.

Hodanje dopušteno:

 • s težinom od 2500 grama u bilo kojem vremenu (odjeća je toplija po jednom sloju nego u normalnim novorođenčadi);
 • s težinom do 2500 grama - samo u toplom vremenu.

Hrana je ponajprije dojka, ako nije moguće - koristiti prilagođene mješavine za prerane bebe. Oni su više koncentrirani i pridonose najranijoj dobnoj skupini i rastu mrvica.

Postupci temperiranja trebaju započeti od druge polovice godine života, ako nema kontraindikacija.

Za majke beba rođene prerano, posebno je važno uspostaviti povjerljiv odnos s lokalnim pedijatrom i medicinskom sestrom. Mnogo je pitanja i potrebno ih je riješiti uz pomoć stručnjaka, s argumentima i sukladno modernim položajima službene medicine.

Ako je sve ispravno, nakon godinu ili dvije, nitko se neće sjetiti da je mrvica bila nešto drugačija od svojih vršnjaka.

A kada je beba uhvatila svoje vršnjake u visini, težini i razvoju?

Preuzmite vježbe pestovalnaya gimnastike za bebu od 6 tjedana i starije

Želite li da beba bude zdrava, aktivna i snažna? Planirate li preuzeti najizravniju ulogu u podučavanju gimnastike mrvica? Preuzmite praktične vježbe iz pestovalnoy gimnastike za bebe od 6 tjedana do 3 mjeseca i dajte zdravlje beba od rođenja!

Za komentar, morate

Preuzmite vježbe pestovalnaya gimnastike za bebu od 6 tjedana i starije

Želite li da beba bude zdrava, aktivna i snažna? Planirate li preuzeti najizravniju ulogu u podučavanju gimnastike mrvica? Preuzmite praktične vježbe iz pestovalnoy gimnastike za bebe od 6 tjedana do 3 mjeseca i dajte zdravlje beba od rođenja!

Pravila o privatnosti

Administracija stranice viline.tv (VilainTv LLC OGRN 1155476136804 INN / KPP 5406597997/540601001) poštuje i pridržava se zakona Ruske Federacije. Također poštujemo vaša prava i poštujemo povjerljivost popunjavanja, prijenosa i pohrane Vaših povjerljivih podataka.

Tražimo vaše osobne podatke kako bismo vam pružili povratne informacije kako bismo pružili informacije ili usluge, odgovorili na vaše zahtjeve na službu za podršku web mjesta, vodili natječaje i druge promocije, provodili anketu kako bismo poboljšali kvalitetu usluga.

Osobni podaci su informacije koje se odnose na predmet osobnih podataka, odnosno potencijalnog kupca. Konkretno, ovo je posljednje i ime i prezime, datum rođenja, kontakt podaci (telefon, e-mail) i drugi podaci koji se pripisuju federalnom zakonu od 27. srpnja 2006. br. 152 -GP "o osobnim podacima" (u daljnjem tekstu: Zakon) osobnih podataka.

Ako ste podatke o kontaktima postavili na web stranicu, automatski se s osobnim podacima prihvaćate sljedeće radnje (operacije): prikupljanje i akumuliranje, pohranjivanje, ažuriranje (ažuriranje, promjena), korištenje, uništavanje, depersonaliziranje, prijenos na zahtjev suda. h. trećim osobama, u skladu s mjerama za zaštitu osobnih podataka od neovlaštenog pristupa.

Navedeni pristanak vrijedi neodređeno od trenutka kada su podaci navedeni, a može biti opozvana slanjem aplikacije za administraciju mjesta koja označava podatke navedene u članku. 14. Zakona o osobnim podacima.

Povlačenje suglasnosti na obradu osobnih podataka može se izvršiti slanjem odgovarajuće narudžbe u jednostavnom pisanom obliku na e-mail adresu ([email protected])

U slučaju povlačenja suglasnosti za obradu naših osobnih podataka, obvezujemo se da brišemo vaše osobne podatke u roku od 3 radna dana.

Odjel za prerane bebe

I zašto misliš da ne dolaziš do kraja? Stvarno ležao u drugom gradu i tako slučajno otišao, ali bio sam u odjelu, a dijete je bilo pod staklom. 10 dana smo bili u bolnici, a zatim kod kuće. Sada je moj sin 5.6 godina. Sve će biti u redu s tobom.

Tako se dogodilo da je već rodilo. Rođeni smo 31 tjedan i 6 dana. Već smo 4 dana.

Koliko dugo i koliko ste imali težinu?

Aa jednostavno ne pokazuje ovdje. Imala sam 35 tjedana, ali imala sam dvije mjeseca staru kćer u roku od 32 tjedna i puštena kući nakon 7 dana, ova djevojka ima deset godina. Ne brinite se da će vam sve biti dobro. Glavna stvar koju vjerujete u njega i ne izgubiti srce. Ako je majka jaka, onda će sve biti u redu s bebom)). Zdravlje za vas.

Zapravo nisam iz Vladikavkaza, ali imali smo dopuštenje da dođemo kući, uvijek u pokrivačima cipela, maski i raspoloživom haljinu, a ne gomilom. Obično, tko ima problema, mora se dobiti samo težina, pa tako i za svakoga na različite načine. Proveli smo pola godine, četiri mjeseca u intenzivnoj njezi i dva u OVND-u.

Vrlo dobra 7 grana. Izvrsni liječnici i medicinske sestre. Ne brini. Roditelji mogu doći, ali samo njima možete ići, oni se ne otpuštaju

Tamo ćete ležati najmanje 10 dana. Ostali smo 2 tjedna. Koja je težina rođena?

1800kg. Ali mi smo na maski kisika

Sve je u redu) nakon tjedan dana on će disati. Tamo dijete će biti s tobom u odjelu

Hvala ti. Već se brže sve ovo dogodilo. Želimo otići kući. A kod nas čekaju nas.

Odjel za patologiju novorođenčadi

Vrste bolesti

Djeca od 24 do 6 mjeseci hospitalizirana su u odjelu. Postnatalna dob (za prerane bebe - do 6 mjeseci, podešena dob) s sljedećim oblicima patologije perinatalnog razdoblja:

 • Ishemija mozga u novorođenčadi
 • Intrakranijalna ne-traumatska krvarenja u novorođenčadi
 • Subarachnoidna (ne traumatska) krvarenja u fetusu i novorođenčadi
 • Krvarenje u cerebelumu i stražnjem dijelu lubanje (nontraumatski) u fetusu i novorođenčadi
 • Ostale intrakranijalne rupture i krvarenja zbog ozljede kod poroda
 • Cerebralna hemoragija zbog ozljede kod poroda
 • Povrede kralježnice, kralježnice, perifernog živčanog sustava
 • Zarazne bolesti specifične za perinatalno razdoblje, uklj. bakterijsku sepsu
 • Neonatalna upala pluća - kongenitalna, aspiracija, stečena
 • Dišni poremećaj - Neonatalni sindrom
 • Hemolitička bolest fetusa i novorođenčad
 • Hemoragijska bolest novorođenčeta
 • Perinatalni hematološki poremećaji, uklj. anemija
 • Nekrotizni enterokolitis u fetusu i novorođenčadi
 • Kandidijaza novorođenčeta
 • Kongenitalne virusne infekcije
 • Kongenitalne parazitske i nespecificirane infekcije
 • Kongenitalne anomalije, malformacije, deformacije i kromosomske abnormalnosti (uključujući CHD)
 • Nasljedni poremećaji metabolizma
 • Bolesti živčanog sustava

Vrste dijagnostike

Djelatnici odjela, laboratorija i funkcionalnih jedinica Centra, svi relevantni stručnjaci sudjeluju u dijagnostičkom procesu.

Prilikom pružanja hitne pomoći u odjelu obavlja se čitav neophodan raspon ispita:

 • ultrazvuk
 • EKG
 • radiografija
 • Izvršeni su 24-satni laboratorijski laboratorijski testovi (KHS, biokemijska analiza, broj krvi)

Odjel obavlja jedinstvene studije sastava tijela upotrebom neinvazivne metode zračne pletizmografije na Pea-pod aparatu.

Vrste liječenja

Multikomponentna terapija gornjih oblika patologije provodi se prema individualnim indikacijama pomoću:

 • infuzijska terapija i parenteralna prehrana
 • pojedinačne sheme i metode enteralne prehrane
 • terapija kisikom
 • optimalno okruženje u inkubatorima
 • posebni ispravljači položaja
 • antibakterijska i imunoterapijska supstitucijska terapija
 • antihemorragičnu, kardiotonsku, detoksifikacijsku, metaboličku, hormonsku zamjensku terapiju
 • korekcija mikrobiota
 • neuroprotektivnih i neurotrofnih lijekova

Vrste rehabilitacije

 • Obiteljski orijentirana skrb s podrškom i promicanjem dojenja.

Ciljana rehabilitacija droga, ne-rehabilitacija droga:

 • Terapija vježbanja
 • taktilna kinestetska stimulacija
 • kineziterapija
 • hidroterapija
 • sve vrste masaže
 • bezbojno modeliranje
 • psihološke i pedagoške nastave za majke i bebe, glazbena terapija za majke i bebe

Selektivna uporaba fizioterapije:

 • linearno polarizirano svjetlo
 • krevetić "Saturn"

U odjelu ima 7 jednokrevetnih i 12 dvostrukih komora, namijenjenih majci i djetetu da ostanu zajedno.

Raspored rada odjela ima za cilj osigurati sanitarno-epidemiološki režim, terapeutski i dijagnostički proces te ugodne uvjete za djecu i roditelje.

U odjelu je prva donatorska banka za majčino mlijeko u Rusiji uspješno djelovala, za 3 godine svog rada, donatorsko mlijeko je služilo kao neophodna hrana za njegu 325 ozbiljnih bolesnih novorođenčadi, prerane bebe, što je smanjilo trajanje terapije antibioticima u prosjeku za 4,3 dana i ukupno trajanje pacijentice u prosjeku za 8,3 dana. Doživljaj banke za majčino mlijeko dodijelio je 2015. godine All-Russian Award "First Persons", koju je osnovala ruska udruga perinatalnih medicinskih stručnjaka (RASPM).

Odjel djeluje prema principu "Majka i dijete" - hospitalizacija dojenčadi s majkama i aktivno sudjelovanje majki u pacijentima koji njeguju. To je omogućilo ne samo otvaranje prve u Rusiji Donator Breastmilk Bank, već i 2017. godine uvesti novu medicinsku i organizacijsku tehnologiju - "Obiteljski neonatalnu bolnicu" u kojoj je razvijena i uvedena metoda medicinske i psihološke podrške obitelji bolesne djece; u 2017. godini organizirana je psihološka prostorija za pražnjenje za individualne i grupne razrede s roditeljima bolesne novorođene djece. To je omogućilo poboljšanje psiho-emocionalnog stanja roditelja; optimalnu usklađenost u bolničkom i izvanbolničkom liječenju, kao i uspješno stvaranje laktacije u majkama koje se bave djetetom i smanjenje trajanja bolničkog liječenja bolesnika. Prednosti ovog oblika bolničkog rada u 2017. godini obilježili su All-Russian Prize "First Persons", koju je osnovala ruska udruga perinatalnih medicinskih stručnjaka (RASPM).

U bolnici se sveobuhvatan personalizirani pristup liječenju i rehabilitaciji pacijenata provodi pomoću obećavajućih tehnika; odjel je jedini u zemlji u kojoj postoji mogućnost korak po korak habilitacije djece s niskim brojem rođenja u istim bolničkim uvjetima i njihovom promatranju od strane istog liječnika, neonatologa (pedijatara).

U odjelu postoji jedinstvena mogućnost hitne individualizirane korekcije prehrane dojenčadi, uzimajući u obzir dinamiku svog sastava tijela, određena metodom zračne pletizmografije.

Jedna od najvažnijih konkurentskih prednosti bolnice je raditi u uskoj suradnji s relevantnim stručnjacima - prvenstveno novonastalim kirurzima i resuscitatorima, zahvaljujući kojima, ako je potrebno, pacijenti dobivaju hitnu reanimaciju i kiruršku njegu. U multidisciplinarnom pedijatrijskom okruženju, postoji mogućnost hitnih konzultacija svih srodnih stručnjaka, uključujući genetičar, kardiolog, nutricionist, gastroenterolog, pulmonologist, neurolog, ortopedist, oculist, kao i edukatori i psiholozi.

Odjel ima suvremenu opremu za njegu bolesnih i prijevremenih novorođenčadi:

 • servo-kontrolirani inkubatori
 • otvoreni sustav reanimacije
 • intenzivnih uređaja za fototerapiju
 • vitalni znakovi prati
 • pumpe za špricu
 • inhalatori
 • uređaji za modeliranje bez težine (uključujući i "Saturn" krevet) i hidroterapiju
 • specijalizirani korektori položaja

Odjel ima mjesta za psihološko olakšanje za roditelje pacijenata.

Od prvih dana postojanja "NICC Dječjeg zdravlja" Ministarstva zdravstva Rusije, prve jedinice u Rusiji bile su stvorene da se brinu za bolesne i prerane bebe. Odjel je kolijevka praktične neonatologije.

Djelatnici odjela položili su medicinske i organizacijske temelje neonatologije, provodili su znanstvena istraživanja o fiziologiji i patologiji novorođenčadi, uključujući prerane bebe. Prije svega - etiologija, patogeneza, klinička obilježja vodećih perinatalnih bolesti - perinatalna patologija središnjeg živčanog sustava i intrauterinih infekcija.

U odjelu je bila znanstvena škola neonatologa. U posljednjim desetljećima nastavljeno je razvoj aktualnih problema neonatologije, uvedene su nove metode dijagnostike, liječenja, rehabilitacije i učinkovitih medicinskih i organizacijskih modela rada.

Učinci perinatalnog saniranja na zdravstveno stanje novorođenčeta u različitim razdobljima ontogeneze
Znanstveno utemeljenje sustava medicinske skrbi za djecu rođenu s ekstremno niskom tjelesnom masom
Optimizacija prehrane djece prve godine života primjenom suvremenih tehnologija dojenja i nove domaće dječje hrane.

Kontaktirajte nas
Telefon: 8 (499) 134-15-19

Raspored rada
Oko sata

Patologije novorođenčadi i prerane bebe (7)

Datum objavljivanja: 29. travnja 2013. Kategorija: Nekategorizirane.

Zavod za patologiju novorođenčadi i preranih beba (7)

Odjel ima 25 kreveta: 20 za tretman s punim radnim vremenom i 5 za liječenje preranih beba.

U odjelu ima 5 odjeljaka, koji mogu primiti do 6 djece i 2 kutije, u kojima može biti 2-3 djece.

U odjelu je komora za majke, sobu za liječenje, mliječnu sobu, sobu za hranjenje majki, tuš kada i sanitarni prostor.

Odjel prihvaća novorođenčad i prerane bebe iz svih okruga Nizhny Novgorod 24 sata dnevno. Djeca dolaze iz rodilišta, u smjeru lokalnih liječnika i ambulante, ili gravitacijom. Odjel pruža pomoć djeci s raznim bolestima: akutne virusne i bakterijske infekcije novorođenčadi, gnojnih bolesti kože, očiju, pupčane rane, septičke bolesti, žutice različitih geneza, oštećenja živčanog sustava, a također se bave brigom preranog djeteta i djece nakon kirurških zahvata. Da bi to postigli, odjel ima odgovarajuću opremu: inkubatore i termo postelje za prerane bebe za njegu, svjetiljke za fototerapiju, inhalatore, električne pumpe, monitore za nadzor vitalnih funkcija, infuzije za infuzijsku terapiju. Sve komore opremljene su opskrbom kisikom.

Liječenje, promatranje i pregled provodi se 24 sata dnevno.

Odjel ima visoko kvalificirano medicinsko osoblje: liječnike i liječnike. sestre najviše i prve kategorije.

Kohezivni tim odjela godišnje se nadopunjava novim mladim osobljem.

Voditelj odjela je neonatologist najviše kategorije Zapevalova Tatyana Alekseevna s iskustvom od više od 25 godina.

Više od 40 godina radi u odjelu liječnika najviše kategorije, Muzychuk Lyubov Borisovna, već dugi niz godina vodio je ovaj odjel.

Tim sestrinstva na čelu je viša medicinska sestra najviše kategorije Vasina Svetlana Aleksandrovna.

Nezadovoljavajući zaposlenik u odjelu je medicinska sestra Natalya Evgenševna Zybkina, koja ima vještine za obavljanje najsloženijih manipulacija u novorođenčadi.

Za red u odjelu je odgovorna sestra-hostesa Kazakova Valentina Alexandrovna, koji je radio u bolnici za 30 godina.

Odjel za prerane bebe

Zakharova Natalya Arkadyevna

Glava. odjel, liječnik najviše kategorije

Lyumina Oksana Olegovna

Zdobnova Marina Aleksandrovna

Zubova Ekaterina Viktorovna

Odjel za patologiju novorođenčadi i preranog djeteta

Odjel za patologiju novorođenčadi i preranog djeteta dizajniran je za 30 kreveta i dio je neonatoloških usluga Perinatalnog centra. Od trenutka osnivanja, prioritetno načelo rada našeg odjela je zajednički boravak majke i djeteta, uglavnom dojenja, aktivno sudjelovanje obitelji u skrbi novorođenčadi. Djeca s kompliciranom prilagođavanjem nakon porođaja, različite bolesti perinatalnog razdoblja: intrauterine infekcije, bolesti bronhopulmonalnog i kardiovaskularnog sustava, patologije središnjeg živčanog sustava, kongenitalne metaboličke poremećaje i nasljedne determinističke bolesti, kao i prerane novorođenčadi primaju se u OPNND.

Odjel ima najmoderniju opremu za pregled, liječenje i rehabilitaciju djece, uključujući i za njegu duboko preuranjenih beba. To uključuje stručne inkubatore, 24-satne daljinske sustave nadzora pacijenata, višenamjenske monitore vitalnih funkcija, najnovije instalacije za fototerapiju i infuzijsku terapiju, krevete i grijane utičnice. Koristimo suvremene protokole medicinskih tehnologija koje štite i štede zdravlje. Širok raspon dijagnostičkih metoda ispitivanja: ultrazvučna dijagnoza mozga, srca, zglobova kuka, trbušnih organa i bubrega; Röntgen, složena laboratorijska dijagnostika, uključujući mikrobiološke metode istraživanja, funkcionalnu dijagnostiku (EEG, EKG), studije screeninga za kongenitalne i nasljedne bolesti, audiološka ispitivanja. Konzultacije provodi neurolog, oftalmolog, neurokirurg, ortopedski kirurg i ostali uski stručnjaci (ukoliko je navedeno). Ovdje ćete dobiti kvalificirane informacije o imunizaciji novorođenčadi.

Tim medicinskog osoblja uglavnom se sastoji od medicinskih sestara najviših i prvih kategorija s radnim iskustvom od 10 do 32 godine.

Odjel je opremljen jednostrukim i dvostrukim komorama za zajednički boravak majke i djeteta. Novorođenčad skrbe u krevetiću uz dodatno grijanje. Duboke prerane bebe nalaze se u inkubatorima gdje se uvjeti stvaraju što je moguće bliže intrauterini životu, uz stalnu kontrolu temperature i vlažnosti, zaštitu od buke i svjetlosti. Što je dijete manja, to mu je potrebno da održi "intrauterin stav", što je fiziološki za njega pa pokušavamo pružiti dijete posturalnu potporu uz pomoć različitih uređaja (valjci, gnijezda, itd.).

Odjel je opremljen postrojenjima za intenzivnu njegu novorođenčadi kojima je potrebno kontinuirano praćenje vitalnih funkcija, kisika i infuzijske terapije.

Rad našeg odjela temelji se na načelima zaštitnog režima i aktivnom sudjelovanju obitelji u njegovanju djeteta, usmjerenih ne samo na liječenje i obnavljanje djeteta, već i na formiranje bliske emocionalne privrženosti obitelji djetetu. Roditelji dobivaju potpune informacije o stanju novorođenčadi, taktici liječenja, karakteristikama bolesti i izravno su uključeni u njegu djeteta. Posebna pažnja posvećuje se poticanju dojenja u svim fazama skrbi za majku i novorođenče.

Dobrostojeća situacija u odjelu i rani kontakt djeteta s majkom imaju pozitivan učinak na stvaranje emocionalne veze, pridonose brzom oporavku i iscjedak kući.

Odjel stalno provodi obuku i obuku liječnika na temelju vodećih klinika Ruske Federacije.

Odjel za patologiju novorođenčadi i preranog djeteta

Odjel za patologiju novorođenčadi i preranog djeteta (PNNND) pruža pomoć svim novorođenčadi, kako s punim tako i preuranjenim (uključujući djecu s izuzetno niskom i vrlo niskom tjelesnom težinom) sa somatskom i kirurškom patologijom.
Do danas, struktura postelje kapaciteta odjela sastoji se od 8 neurokirurški kreveta, 22 kreveta za neonatalne i 5 oftalmoloških kreveta,
opremljen svim potrebnim uređajima za njegu novorođenčadi i preranih beba.

Svake godine odjel dobiva liječenje od 450 do 480 novorođenčadi s različitim patologijama perinatalnog razdoblja:

- bolesti živčanog sustava;

- bolesti oka i njegovih adnexa;

- kongenitalne malformacije i kromosomske abnormalnosti;

- određene bolesti disanja, kardiovaskularnog sustava, probavu;

- neoplazme nastale u perinatalnom razdoblju.

U odjelu su dvostruke komore, opremljene za zajednički boravak majke i djeteta. Infrastrukturni odjel ima sobu za tretman, sobu za pripremu i pohranu dječje hrane, sobu za majke za njegu i garderobu. U dovoljnoj količini opreme za njegu preranog i djece u teškom stanju (grčevi, otvoreni resursi, oprema za praćenje za nadzor vitalnih funkcija). Za pacijente u odjelu dostupni su svi tipovi dijagnostičkih testova na znanstvenom i istraživačkom centru (ultrazvučna dijagnostika, magnetska rezonancija i računalna tomografija, elektroencefalografija s dugogodišnjim praćenjem, laboratorijska dijagnostika, uključujući genetsko ispitivanje, rendgensko ispitivanje i ispitivanje pomoću endoskopske opreme).

Odjel zapošljava stručnjake različitih profila:

Neonatologa. Odjelu predvodi neonatolog Yulia Ishutina, neonatologinja. Odjel nadzire liječnik - neonatolog u najvišoj kategoriji, vodeći istraživač, dr. Sc. Kruna ljubavi Dmitrievna;

Neurolog u najvišoj kategoriji Rotanova Raisa Ivanovna;

neurokirurg, dr.sc. Asadov Ruslan Nizamievich.

Inovativne metode za liječenje novorođenčadi i preranih beba:

- endoskopske korekcije cerebrospinalne tekućine kod djece s kongenitalnim i stečenim hidrocefalusom;

- kirurška korekcija kraniozenoza pomoću endoskopske opreme;

- kirurško liječenje kongenitalnih rascjepa gornje usne u neonatalnom razdoblju (do 1 mjesec života) korištenjem razvijenog algoritma za ranu rehabilitaciju;

- korištenje ultrazvuka za dijagnozu retinopatije preuranjenih beba;

- upotreba VEGF inhibitora (intravitrealna injekcija) u liječenju retinopatije preranih beba.

Odjel za novorođenčad s komorama za prerane bebe

Odjel za novorođene bebe s odjelima za preuranjene bebe postavljen je na 87 kreveta od kojih je 13 ležajeva za prerane bebe i nalazi se na dvije etaže klinike.

Postoje superiorne komore za suživota majki i novorođenčadi iz prvih sati života. U tim sobama majke mogu biti sa i bez djeteta ako žena nije spremna za dijete. Dostupni su svi proizvodi za njegu djeteta: pelene, kože naliježe ulje i sredstvo za čišćenje. Osim toga, majka može po želji donijeti vlastite proizvode za njegu i odjeću za bebu. U odjelu postoje tri terminala gdje majke mogu dobiti informacije koje su im potrebne za brigu o novorođenčadi, a dva puta tjedno voditelj odjela održava predavanje o brigu o novorođenčadi u sklopu programa "Naša majčinska škola", podučava TV programe i YouTube kanal,

U timu ima tim visoko kvalificiranih stručnjaka: 12 neonatologa, genetičara, neurologa, liječnika s ultrazvučnim pregledom, 1 MD, svi liječnici imaju najvišu kvalifikacijsku kategoriju; 28 medicinskih sestara s velikim praktičnim iskustvom i posjedovanje svih potrebnih suvremenih metoda pružanja visoko kvalificirane medicinske skrbi novorođenčadi i preranog djeteta.

Uz skrb i dinamičko praćenje novorođenčadi i preranih beba od trenutka rođenja, provodi se sveobuhvatno ispitivanje i liječenje novorođenčadi i preranih beba, uključujući genetsku dijagnostiku, pregled neurologa i drugih stručnjaka. Provedeno: ultrazvuk unutarnjih organa, ehokardiografija, NSG; biokemijska i klinička krvna ispitivanja, bakteriološke studije. Kada se utvrdi patologija u novorođenčadi i preranoj bebi, terapija se vrši pomoću suvremenih metoda liječenja.

Također u odjelu, sva zdrava novorođena djeca cijepljena su protiv hepatitisa "B" i tuberkuloze u skladu s nacionalnim planom imunizacije u odsutnosti kontraindikacija i na zahtjev majke. Sve novorođenčadi ispituju se za kongenitalne bolesti - fenilketonurija, hipotiroidizam, cističnu fibrozu, adrenogenitalni sindrom i galaktosemiju.

Odjel je opremljen najpotrebnijom suvremenom opremom za pružanje kvalitetne medicinske skrbi novorođenčadi i preranih beba u uvjetima moderne bolnice.

Ciljevi i ciljevi odjela su:

Kvalitetna osnovna njega za novorođenčad u prvoj fazi sestrinstva.

Sprječavanje gnojno-septičkih bolesti. Strogi pridržavanje sanitarnih i epidemioloških normi.

Identificiranje djece izloženih riziku za različite vrste patologije s individualnim pregledom, promatranjem i liječenjem.

Kvalificirano rano otkrivanje kongenitalnih i nasljednih bolesti kako bi se predvidio učestalost i rješava pitanje prijenosa specijaliziranih bolnica.

Racionalno hranjenje novorođenčadi s prioritetom dojenja.

Raditi u stalnom kontaktu s opstetričarima i liječnicima prenatalne ultrazvučne dijagnostike kako bi se spriječile komplikacije tijekom razdoblja prilagodbe novorođenčadi i rano otkrivanje patologije.

Individualni razgovor s majkama o skrbi i hranjenju novorođenčadi

Cijepljenje protiv hepatitisa B i tuberkuloze, uzimajući u obzir pojedinačne karakteristike novorođenčeta.

Pregled screeninga svih novorođenčadi za rano otkrivanje nasljednih bolesti: fenilketonurija, hipotireoza, cistična fibroza, galaktosemija i adrenogenitalni sindrom.

Prijenos informacija o svakom novorođenčadi u klinikama za djecu.

Glava. Odjel za novorođenčad s komorama za prerane bebe, liječnik neonatologa najviše kategorije kvalifikacije Olga Vasilyevna Parshikova.