Trudna sam, ali nema toksikoze - je li to normalno?

Zdravlje

Priče o jutarnjem mučninu tijekom trudnoće tako su uključene u folklor, da mnoge žene, bez trovanje toksičnosti, pitaju se: je li sve u redu? Uostalom, očekivanje djeteta mora biti popraćeno neugodom! Tako dobro ili loše, ako tijekom trudnoće nema toksikoze? Pokušajmo to shvatiti.

Što je toksikoza?

Rana toksična bolest je stanje zdravstvenih problema koji se pojavljuju u prvoj polovici trudnoće i uzrokovani su razvojem fetusa. S medicinskog stajališta to je kompleks poremećaja u središnjem živčanom sustavu koji se očituje kao kršenje odnosa između korteksa i subkortikalnih struktura, promjena vaskularnog tona i metabolizma. Simptomi su dobro poznati - mučnina i povraćanje. Pored toga, često se javlja prekomjerna slanica, poremećaji okusa i promjene mirisa. Na ovu pozadinu apetit se prirodno smanjuje.

Prema statistikama, ova patologija se javlja u 50-90% trudnica, tj. Situacija u kojoj nema toksikoza u ranim fazama, doista je iznimka, a ne pravilo. U međuvremenu, liječnici vjeruju da je ideja da trudnica mora osjećati loše, više štete nego dobre, zbog njih žene traže medicinsku pomoć samo doslovno dostižući iscrpljenost koja ne koristi ni majku ni budućnost. dijete. 14-19% trudnica mora biti hospitalizirano.

Ozbiljnost stanja uglavnom se određuje učestalošću povraćanja:

 1. Jednostavno - povraćanje ne više od 5 puta dnevno.
 2. Umjereno: do 10-12 puta dnevno.
 3. Teška: do 20-25 puta dnevno.

Tipično, toksikoza se javlja u 6 tjedana trudnoće, često postaje prvi signal "zanimljivog položaja". Nemir dovodi do maksimuma u 7. tjednu trudnoće, nastavljajući sve do 12. tjedna, nakon čega mučnina i povraćanje nestaju, često odjednom. Najčešće, jutarnja povraćanja ne prijete niti trudnoj ženi niti fetusu. Ali ako majka izgubi više od 5% težine, ovo stanje popraćeno je kršenjem vodene elektrolita i ravnoteže između kiselina i bazi, nedostataka prehrane i zahtijeva hitan tretman.

Uzroci prisutnosti ili odsutnosti toksikoze

U stvari, liječnici se i dalje ne mogu složiti oko razloga zašto se javlja toksikoza ili zašto nema toksikoze. Postoji nekoliko teorija koje smanjuju pojavu neravnoteže u regulacijskim sustavima tijela na sljedeće čimbenike.

 • Razine hormona

Preciznije, jedan hormon nazvan korionski gonadotropin. Počinje se razvijati unutar nekoliko sati nakon oplodnje i održava visoku razinu do sredine trudnoće. Ovaj hormon je neophodan kako bi se održao funkcioniranje korpus luteuma, koji se stvara na mjestu folikula koji je oslobodio jaje. Corpus luteum proizvodi progesteron, koji je neophodan za uspješnu implantaciju i očuvanje trudnoće.

Od druge polovice trudnoće, progesteron počinje proizvoditi placentu, a od tada se razina ljudskog korionskog gonadotropina smanjila. Čak i blago smanjenje količine hormona u krvi može uzrokovati iznenadni prekid toksičnog djelovanja.

 • Osjetljivost živčanog sustava

U nekima je živčani sustav osjetljiviji na neke vanjske utjecaje. Oni koji su uvijek na moru, u zrakoplovu ili u transportu, više su osjetljivi na razvoj rane toksikoze. Oni koji u načelu ne znaju što to znači, obično se ne brinu za njega. Naravno, postoje iznimke, ali sve što je ukazano na odsustvo toksikoze tijekom trudnoće u ovom slučaju je normalna interakcija između cerebralne korteksa i perifernih dijelova živčanog sustava.

Svaki stres izravno utječe na gastrointestinalni trakt. Mnogi ljudi gube apetit ili osjećaju mučninu samo na pozadini negativnih emocija, bez ikakve trudnoće. Promjene u hormonskom statusu mogu poboljšati ovu reakciju. U nekoliko je studija utvrđeno da trudnice s toksikozom općenito karakteriziraju veća anksioznost. Usput, usput, ispostavilo se da su svi ti bolesnici u djetinjstvu bili hranjeni uvjeravanjem, pa čak i iskreno silom (majke djevojaka mogu donositi zaključke).

 • Prva trudnoća

Obično, prva trudnoća uzrokuje veće fizičke i emocionalne promjene od onih koji slijede. Tijelo se mora prvi put prilagoditi novim razinama hormona, povećanju količine cirkulirajuće krvi i sl. Emocionalno, svaki dan donosi nova pojavljivanja, jer prvo trudnoće zbog nedostatka iskustva ima više pitanja i strahova. Sve to, naravno, odražava se u živčanom sustavu. Stoga, postoje česte situacije kada nema druge toksičnosti tijekom druge trudnoće, dok je tijekom prvog bio.

Je li dobro ili loše ako nema toksikoze?

Većina liječnika se slaže: ako nema trudnoće, to je normalno. Ruski liječnici vjeruju da toksemija u ranoj fazi može ukazivati ​​na nepovoljniji tijek trudnoće, veću vjerojatnost kasne gestoze i prijetnju pobačaja. Vanjski doktori nisu toliko kategorizirani. Kažu da toksična tvar samo pokazuje visoku razinu ljudskog korionskog gonadotropina. Ovo neizravno može poslužiti kao pokazatelj da trudnoća normalno napreduje.

Štoviše, osoblje Sveučilišta u Torontu objavilo je članak koji tvrdi da toksično djelovanje u prvom tromjesečju povećava šanse za uspješno rješavanje trudnoće. Takve žene smanjuju rizik od pobačaja u ranoj fazi (3 do 10 puta), manje je vjerojatno da će razviti fetalne malformacije fetusa (za 30-80%), prerano rođenje i nisku količinu rođenja. Taj se uzorak osobito jasno vidi kod trudnica starijih od 35 godina.

Najzanimljivija stvar je da ispitivanje djece u dobi od 3 do 7 godina pokazalo je da majke koje pate od toksikoze u ranoj fazi pokazuju bolji mentalni razvoj od svojih vršnjaka rođenih ženama koje nisu imale toksikozu tijekom trudnoće. Istina, ova studija je još uvijek rijetka, a tema treba daljnji razvoj. Ali buduće majke, uplašene od strane naših grubih ginekologa, mogu malo opustiti.

Ako u prvom tromjesečju nema toksikoze, samo kaže da je tijelo podvrgnuto hormonalnoj prilagodbi. Samo njegov naglog prestanka u ranoj doba može poslužiti kao razlog za zabrinutost, pa čak i to nije sam po sebi, ali ako istodobno prsa odjednom prestanu boli, pospanost je nestala, oteklina prsa i genitalija nestala. Štoviše, liječnička konzultacija postaje potrebna ako se pojave bolovi u trbuhu ili krvavi iscjedak.

Sažetak

Toksikoza često postaje prvi znak trudnoće, ali njegova prisutnost ili odsutnost u sebi govori malo o tome kako će trudnoća nastaviti u budućnosti. Teški slučajevi u kojima česte povraćanje uzrokuju gubitak težine, ali i pogoršanje tjelesnih funkcija, uključujući jetru, mogu biti kobne i zahtijevaju bolničko liječenje, no mučnina 1-2 puta dnevno ne utječe na razvoj djeteta. Pretpostavka da rana toksikoza ima "zaštitni" značenje zahtijeva daljnje pojašnjenje.

Slično tome, odsustvo toksičnosti nema prediktivnu vrijednost. Ovo govori samo o dobrim prilagodljivim sposobnostima majčinog tijela.

Odsutnost toksikoze tijekom trudnoće - bajka ili stvarnost?

Mnoge žene u takvoj situaciji su apsolutno sigurne da tijekom toksine je toksična i neizostavna pojava.

I doista, mnoge žene koje su rodile ispričale su priče o tome kako su stalno mučene napadi na mučninu u jutarnjim i večernjim satima, kako je njihova najdraža namirnica odjednom počela uzrokovati jake gnušanje, kako su stalno osjećale vrtoglavicu i osjećale ozbiljnu nejasnoću.

Takve priče čuju svaki posjetitelji ženskih klinika, a kao rezultat toga se osjeća da je toksična norma. Ali kad se ne prate njegove manifestacije, mnoge trudnice počinju pokazivati ​​anksioznost.

Što je to? Zašto nema toksikoze? Predlažemo vam da razumijete ovo pitanje.

Zašto se javlja toksikoza?

Prije svega, potrebno je razumjeti zašto postoji takav neugodan fenomen kao toksikoza. Zapravo, stručnjaci i dalje ne dolaze na zajedničko mišljenje.

Samo jedna stvar je očigledna: toksemija je reakcija tijela trudne žene na različite nepovoljne čimbenike.

Takvi faktori uključuju, na primjer, pušenje (uključujući stalnu pasivnu inhalaciju nikotina i katrana), konzumaciju alkohola, kronični umor i nedostatak sna, prisutnost bolesti bubrega, prisutnost kroničnih bolesti probavnog sustava i još mnogo toga.

Očito je da žensko tijelo tijekom djeteta se kardinalno mijenja na hormonskoj razini. A te promjene utječu na rad apsolutno svih sustava, svaki unutarnji organ.

Zato postaje jasno da organizam, preuređivanjem sebe, može predstavljati neugodna iznenađenja trudnoj ženi - vrtoglavicu, umor i, naravno, toksikozu.

Vrlo često se u jutarnjim satima javlja mučnina zbog činjenice da trudnica nema dovoljno vitamina, elemenata u tragovima i drugih korisnih tvari.

Budući da je svaka buduća majka, a osobito u prvom tromjesečju trudnoće, vrlo važno uzimati posebne komplekse vitamina. Nakon tijeka liječenja, toksikoza se obično smanjuje.

A onda - počnu osjećati sve njegove neugodne simptome. Moram reći, samo-hipnoza je sposobna, a ne takvih "trikova". U ovom slučaju, naravno, trudnica se može preporučiti da se obratite psihologu.

S kompetentnom, profesionalnom psihoterapijom, taj će problem nestati i više neće biti uznemiren. Potrebno je uzeti u obzir svaku trudnicu: vaš pozitivni psihološki stav jamči odsutnost problema i negativnih stanja. Ne programirajte toksikozu u vlastitom umu - i vrlo vjerojatno ćete ga moći izbjeći.

Ovdje ćete saznati možete li se kupati tijekom trudnoće.

Njegove glavne značajke

Nažalost, toksikoza pripada kategoriji problema koje je jednostavno nemoguće propustiti. Ovaj se problem manifestira u obliku sljedećih fenomena:

 1. Trudnica ima manje apetita. Istodobno, očekivana majka može osjetiti blagi pad apetita i apsolutnu averziju prema bilo kojoj hrani - čak i onim jelima koja su bila među omiljenima prije trudnoće. Često se događa da je odvratnost formirana samo na neke od specifičnih proizvoda ili vrsta jela. Na primjer, često trudnice ne podnose miris svježe pripremljenih juha ili pržene ribe.
 2. Drugi znak toksikoze je povećano slinjenje. Obično se manifestira u obliku kratkih napada, au rijetkim slučajevima postaje gotovo kontinuiran.
 3. Mnoge žene koje pate od toksemija žale se na neodgovarajuću percepciju uobičajenih mirisa. Na primjer, miris koji vaš omiljeni eau de toilette izlazi može odjednom izazvati napad mučnine ili povraćanja.
 4. Napadi na povraćanje vjerojatno su jedan od glavnih znakova toksikoze. Neke trudnice doživljavaju napadaj samo ujutro, dok drugi pate od povraćanja oko sat vremena.
 5. Drugi svijetli simptom toksikoze je "perverzija" apetita. Žena bi odjednom htjela probati jelo koje nikada prije nije okusila ili se uopće nije svidjela prije trudnoće. Ili obratno - poznata, omiljena jela mogu postati vrlo neugodna.

U tom slučaju potrebno je prijam posebnih kompleksa koji sadrže potrebne hranjive tvari.

 • Nizak krvni tlak također je simptom toksikoze. Ako je tlak veći od onoga što je normalno za vas prije trudnoće, to je razlog za oprez.
 • A onda ćete saznati možete li piti pivo tijekom trudnoće.

  Dvije sorte

  Rana toksikoza je ona koja se javlja u prvoj polovici trudnoće, otprilike u prvih dvanaest tjedana. U drugom tromjesečju neugodni simptomi postupno se smiruju.

  U većoj ili manjoj mjeri rana toksikoza prati osamdeset posto trudnoća.

  Kasna toksikoza (stručnjaci nazivaju preeklampsijom) - javlja se u drugoj polovici (češće u trećem tromjesečju) trudnoće.

  Trebali biste znati da kasnu toksikozu treba liječiti pod nadzorom liječnika, u bolničkoj bolnici. Činjenica je da preeklampsija može imati vrlo ozbiljne posljedice - kako za budućnost zdravlja majke, tako i za zdravlje, pa čak i život njezine bebe.

  Nedostatak toksikoze: Je li normalno?

  Unatoč činjenici da mnoge žene doživljavaju zbog nepostojanja simptoma, koje prema njihovom mišljenju predstavljaju standard za sve trudnice, odsutnost toksikoze je uzrok radosti i zasigurno nije razlog za zabrinutost!

  Prednosti "netoksičnog" tijeka trudnoće za očekivanu majku su očite. Nemate te negativne, neugodne uvjete koji smetaju mnogima u vašem položaju.

  Nema toksičnosti znači da je rizik od spontanog pobačaja minimalan (dok s jakom toksikozom, naprotiv, ta opasnost postaje posve realna).

  I na kraju, ako nemate toksemiju, nećete imati razloga za brigu, brigu i frustracije. A to znači da u potpunosti možete uživati ​​u predivnoj državi u kojoj boravite.

  Trudnoća je prava sreća za svaku ženu. Zato neka prođe mirno, s velikom dobrobiti i izvrsnim raspoloženjem!

  I ovaj je članak o sportovima tijekom trudnoće.

  Zašto nema toksikoze tijekom trudnoće

  Kada dođe do razgovora o trudnoći, mnogi se nesvjesno podsjećaju na njihove mučnine povezane s toksikozom. No, sve žene ne doživljavaju takve boli, smatra se da je odsutnost toksikoze tijekom trudnoće uobičajena. Krivo je misliti da prisutnost karakterističnih bolesti ukazuje na normalni proces trudnoće. Uopće, razumijemo.

  Mehanizam toksičnosti

  Toksikoza je samo fiziološka značajka trudnoće. Za takvo stanje tipična je prisutnost jutarnje mučnine, a ako gospođa nema sreće, a toksični sindrom javlja se u teškom obliku, tada se njezini simptomi nadopunjuju povraćanjem. Nažalost, ovo je kako tijelo reagira na neobične za njega procesa rođenja nove osobe. Ženski sustavi se postupno prilagođavaju neuobičajenom stanju, jer je nakon oplodnje tijelo izloženo najsnažnijem stresu. Žena prolazi najjaču hormonsku reformu, a unutarorganizirane strukture nauče postojati na nov način, usklađene su s predstojećim dvostrukim opterećenjima.

  Stoga je izgled tijekom prva tri mjeseca blage bolesti i pospanost, slabost i reakcije povraćanja na mučninu posve prirodno. Svaki organizam doživljava proces prilagodbe na poseban način. Netko nema toksičnost u ranoj trudnoći, no pojavljuje se nakon 20 tjedana. I same bolesti se manifestiraju nejednako - jedna trudnica može trpjeti od mučnine od ranog jutra, a druga postaje preosjetljiva na razne mirise, a treća također hrani neodoljivu želju za blagom na jagodama s okusom slane haringe. Trudni organizam, njegove želje i ponašanje ne može se predvidjeti.

  Fiziološki uzroci toksičnosti stručnjaci države pozivaju na prisutnost spojeva proteina urina i hormonalnih udara, stresnih stanja ili pušenja duhana, nezdravih prehrambenih navika i placentalne nezrelosti. Također, nedostatak vitamina, konzumacija jakih pića i prisutnost genetskih ili kroničnih patologija u anamnezi, nepravilna psihološka raspoloženja trudnice mogu izazvati nejasnu situaciju.

  Iznenada se mogu pojaviti otrovni napadi, događa se da je mama još budna i već je mučena miris kajgana, koju je uvijek voljela za doručak. Tijelo u takvoj državi je nepredvidljivo, može se pojaviti zamagljivanje iz mirisa prethodno voljenog kave, tekućeg sapuna ili parfema. Postoji mnogo razloga za toksično stanje, ali ako nema trudnoće, to je normalno, tako da nema potrebe tražiti bilo kakve abnormalnosti kada se trudnica dobro osjeća. Kako bi se izbjegle tegobe, potrebno je početi uzimati vitaminske pripravke na vrijeme, tako da dijete ne treba ništa u procesu rasta.

  Faktori koji izazivaju toksikozu

  Liječnici razlikuju brojne specifične uzroke koji pridonose nastanku toksikoze:

  1. Hormona. Nakon začeća, hormonalni status žene dramatično se mijenja, tijekom tog razdoblja tijelo se prilagođava novim okolnostima. Povećana koncentracija barem jednog hormona dovodi do promjene u funkcioniranju unutarnjih organa, što se može očitovati mučninom, vrtoglavicom i povraćanjem. Toksikoza se može usporediti s PMS, jer se također javlja na pozadini hormonalnih promjena, iako ne tako velikih razmjera.
  2. Strani objekt. Ako tijekom trudnoće nema toksikoze, žena može samo zavidjeti. No najčešće je to stanje još uvijek prisutno u obdukcijskoj praksi. Uzrok toksičnih napada može biti sam fetus. Tijelo reagira na njega kao da je izvanzemaljsko, izvanzemaljsko tijelo ili patološki proces koji treba ukloniti. Imunološki sustav je aktiviran, temperatura se povećava, zabrinuta zbog umora i pospanosti, zbog tjelesne borbe s nekim stranim predmetom. Jaka toksikoza ukazuje na odbacivanje organizma fetusa, što može biti vrlo opasno za bebu i zahtijeva hitnu intervenciju liječnika.
  3. Proizvodi fetalne aktivnosti. U fetusu se odvijaju vlastiti postupci razmjene materijala koji kontinuirano funkcioniraju. Otpadni proizvodi bi trebali napustiti dijete koje rade kad su pušteni u majčin organizam. Do konačne formacije posteljice, svi proizvodi fetalne aktivnosti ulaze u krv, idu u tijelo maternice, što postaje izazovni čimbenik oboljenja.
  4. Nesrećene navike. Pojava toksioze tijekom trudnoće može se pripisati lošim navikama. Mnoge mame, nakon što su saznale za začeće, oštro odbila cigarete i alkohol, što utječe na njihovo stanje. Naravno, odricanje od nezdravih ovisnosti je dobro. Jednostavno, nikotin koji se redovito konzumira nigdje nije preuzet iz nigdje, tako da tijelo doživljava neki stres koji se djelomično očituje u razdražljivosti, mučnini i drugim nepristranim simptomima.

  Odsutnost toksikoze tijekom trudnoće može se promatrati čak iu prisutnosti faktora koji izazivaju, samo su organizmi u trudnica različiti, stoga različito reagiraju na fetus.

  Glavne manifestacije

  Stanje kada nema toksikoza tijekom trudnoće može proći neprimijećeno, što se ne može reći o toksičnoj bolesti, jer se simptomi bolesti razlikuju po jakoj težini. Prvo, trudnica primjećuje nedostatak apetita, koji se može očitovati u nevoljkosti jesti ili oštru averziju na određene proizvode ili njihov miris. Trudnice se također bave napadima prekomjerne salivacije, koje se obično kombiniraju s mučninom.

  Vidljiv nemir žena donosi neadekvatnu reakciju na razne mirise koji su ranije ljubio, a sada su počeli da uzrokuje povraćanje, također, usput, što je glavni znak toksičnosti. Gagging može poremetiti u određenim satima, ili iscrpljujuće trudnoće tijekom dana. Dopunjuje popis simptoma, a okus perverzije, kada trudna usred noći iznenada skoči i kaže da joj hitno treba jesti nešto neobično i strašno neskladno. Ponekad postoji živa želja da se žvakati na vapnenaocima ili njuškim ispušnim plinovima, jesti rotkvice izravno s kreveta s tlom i pijeskom, što ukazuje na razvoj anemije.

  Toksikoza i spol bebe

  Postoji mišljenje da je realno odrediti tijekom toksikoze koja je rođena, kćer ili dječak. Preciznije, ne samo po toksikozi, već po pojedinim pojavama. Na primjer, mama mijenja okus. Ako trudnoća neodoljivo privučeni čokolade, Morozhenko i kondenzirano mlijeko, to je vjerojatno da će roditi kćer. Ako mama redovito jede meso, haringa, slanost i druge teške hrane, onda se roditelji trebaju pripremiti za svog sina.

  Pogodi poda i izgleda trudno. Ako je mama lice glatka i čista, znatno je ljepša tijekom trudnoće, a onda će se roditi dječak. Vrijedi pripremiti za izgled djevojke ako se na koži žene pojavljuju pigmentne mrlje, akne i razni osip. U takvim slučajevima, kaže se da kći oduzima ljepotu od mame. Postoji i znak da kad povećate kosu, obilni rast dlaka iznad usne, na nogama ili trbuhu, morate pričekati dječaka. U praksi, ti znakovi često ne funkcioniraju, djeca bilo kojeg spola mogu se roditi, bez obzira na preferenciju ukusa i izgled.

  U vezi s tim, provedene su mnoge studije, ali nije bilo dokaza njihove profitabilnosti, pa oni nemaju znanstvenu osnovu.

  Razlozi za odsutnost toksikoze

  Trudnoća bez toksemije nikako nije iznimka od pravila, takvi slučajevi su vrlo česti. No, žene su toliko uređene, s najmanjim odstupanjem počnu prevladavati sumnje da li je to normalno. Moram biti bolestan, ali nema mučnine. Prema statistikama, polovica trudnica ostaje u takvim sumnjama. Štoviše, takva pitanja doslovno oduzimaju im spavanje, čine ih nervoznim i boji se za zdravlje djeteta. Uostalom, obično trudnoća nužno je povezana s karakterističnim bolestima i želje slanih. Ako nema takvih želja, mama počinje paniku i izmišlja razne odstupanja za sebe.

  Ako nema mučnine i povraćanja, ujutro se osjećate sjajno i jedete sve, onda je sve u redu. To dokazuje da je tijelo savršeno uzela bebu i već paralelno radi sa svojim razvojem. Odsutnost toksikoze kaže da:

  • Trudnica ima pravu ishranu;
  • Karakterizira snažan imunitet;
  • Nema kroničnih patologija;
  • Dijete i tijelo imaju dovoljno vitamina;
  • Nema genetskih abnormalnosti;
  • Režim mirovanja i spavanja u potpunosti se poštuje.

  Stoga je dobro ili loše da se trudnica ne jutra ubija, suditi za sebe. Dakle mame vrijedi samo zavist da mirno mogu pripremiti za rođenje djeteta, a trudnoća nije ugroženo toksikoznymi bolesti.

  Nema definitivnog odgovora o tome zašto se neke trudnice stalno muče povraćanjem koje proizlazi iz bilo kojeg oštrog mirisa, dok se drugi mirno raduju novom statusu buduće majke bez ikakvih bolesti. Znanstvenici vjeruju da ovdje puno ovisi o psihološkoj komponenti. Ako je žena planirala trudnoću, čekala je začeće i pripremila se s pozitivnim stajalištem, onda bi toksičnost, čak i ako se očituje, gotovo neopaženo, bez zamračenja očekivanja.

  Ako je koncepcija došla slučajno, žena nije imala vremena pripremiti se psihološki, pa će najvjerojatnije njezina toksikoza biti potpuno manifestirana. U sličnoj teoriji ima smisla. Uostalom, psihološki, žena nije bila usklađena s koncepcijom, tako da bi prodor hormona bio izraženiji.

  Nema toksičnosti - nešto nije u redu sa mnom?

  Pa, ako se majka osjeća dobro u prvom tromjesečju trudnoće, ne vrijedi doživjeti. Odsutnost mučnine kaže da tijelo neće gubiti hranjive sastojke koji su tako neophodni za razvoj fetusa. Ako trudnica pati od neobuzdanog povraćanja, ubrzo iscrpi svoje tijelo, što može uzrokovati spontani pobačaj. Ne biste trebali tražiti patološka objašnjenja zašto nema toksikoze, samo uživajte u trudnoći.

  Postoje iznimke kada nedostatak nejasnoće može ukazivati ​​na opasna stanja. Potrebno je odmah kontaktirati ginekologa ako ste već dugo zadirkivali toksikoza, a onda su sve njezine manifestacije odjednom prestale. Takav simptom može signalizirati fetalnu smrt. Ako je majka, zajedno s iznenadnim prekidom toksemije, primijetila bol u području lumbalne i maternice, a iz vagine se pojavila crvenkasto-smeđa mrlja, trebali biste odmah krenuti na LCD, jer slični simptomi često ukazuju na približavanje pobačaja ili propušteni pobačaj.

  Usput, nedostatak rane toksikoze ne jamči da neće biti preeklampsije. Stoga, radujte se u odsustvu toksičnih bolesti i ugodnim uvjetima za razvoj bebe. I uvijek podešavajte najbolje.

  Zašto nema toksikoze tijekom trudnoće

  Zašto nema toksikoze u prvom tromjesečju

  Zašto nema toksikoza tijekom trudnoće i to je znak mogućeg pobačaja ili smrti embrija? Mnoge žene imaju mučninu i povraćanje tijekom nošenja djeteta. To je nešto poput nuspojava trudnoće. Stanje može biti vrlo teško. Ali ne manje zabrinuti zbog nedostatka toksemije žena u ranoj trudnoći, pogotovo ako su se njezini prijatelji počeli razvlačiti s početkom odgode menstruacije. Kako se smirite u ovoj situaciji?

  I možete se smiriti činjenicom da mučnina i povraćanje - to je prilično kazna. Dok ste tiho uključeni u svakodnevne poslove, netko ne može izaći iz kreveta, napustiti kuću i normalno jesti. Gotovo svatko ima ranu toksikozu, ali samo je težina njenog tijeka drugačija. Netko će ponekad pate od žgaravice, netko će se umoriti tijekom normalnih tjelesnih aktivnosti, a netko će promijeniti svoje preferencije okusa. Sve je to apsolutno sigurno i privremeno.

  To jest, odsutnost toksikoze tijekom trudnoće ne smije biti uznemirena. Još jedna stvar, ako su njegove manifestacije bile prilično sjajne i odjednom, mnogo prije početka drugog tromjesečja, zaustavila se. Istodobno se pojavio pjega iz vagine, a dojka je postala mekša. To su znakovi koji mogu izravno ukazivati ​​na brzi spontani pobačaj ili blijeđenje trudnoće.

  Što učiniti u ovoj situaciji? Potrebno je što prije posjetiti liječnika, a bolje je napraviti ultrazvuk. A ako se na njemu utvrdi fetalni otkucaji srca - sve je u redu. Može se smatrati sretnim oslobađanjem toksemije. I mala spotting (ako nisu doista u izobilju i brzo završena) je simptom cervikalne patologije. Možda ima blagu eroziju uzrokovanu seksualnim odnosom ili ginekološkim pregledom.

  Postoji još jedno zanimljivo mišljenje da ako nema toksikoze, a žena se osjeća velika, imat će dječaka. Ako žena pati od mučnine i povraćanja, koža gubi elastičnost, pimples i druge nevolje - to znači da će roditi djevojku, jer to je kći koja "uzima" ljepotu i zdravlje od majke. Naravno, ovo je sve praznovjerje.

  Zašto nema toksikoza u prvom tromjesečju - to nije toliko važno ako se normalno razvije trudnoća. Ali isto tako, toksikoza može spriječiti ovaj razvoj. Dakle, radujte se ako vas ova značajka prvog tromjesečja zaobilazi. Glavna stvar je pozitivan psihološki stav. Kažu da je on taj koji pomaže budućim majkama da poboljšaju svoje dobro.

  Nedostatak toksikoze tijekom trudnoće: dobro ili loše

  Danas, među budućim mumijama, postoji percepcija da je taj fenomen konstantan i obvezan pratitelj trudnoće, pokazatelj zdravog tijeka. Čak i žene koje su rodile sigurne su da je toksikoza dobar znak trudnoće, a njegova odsutnost znak je nevolje. Je li doista tako? Što bi trebale znati žene koje imaju prvu trudnoću?

  Zašto se javlja toksikoza?

  Da bi se shvatilo treba li ovaj fenomen pratiti dovođenje djeteta, potrebno je prvo saznati o mehanizmu njezina pojavljivanja.

  Dakle, početak trudnoće - ovo je kardinalna promjena u tijelu buduće majke. Sve se mijenja, jer devet mjeseci ženski reproduktivni organi izvode svoju glavnu i vrlo važnu funkciju - rođenje i uzimanje novog života. A ta odgovornost počinje ogromnim hormonskim promjenama u ženskom tijelu. Oni uzrokuju promjene u radu unutarnjih organa i sustava budućih majki. Samo razdoblje prilagodbe novoj situaciji i uzrokuje takva iznenađenja kao što su mučnina, povraćanje, vrtoglavica, potpuno drugačija percepcija mirisa, pojava novih okusa.

  Drugi pravi uzrok toksikoze je nedostatak vitamina i drugih korisnih tvari u budućoj krvi majke. Uostalom, sada su potrebni za dvoje. Zato ginekolozi često u ranoj fazi propisuju posebne vitamine i mikroelemente za svoje pacijente. Usput, nakon što ih koriste nakon nekog vremena, toksikoza se povlači, njegove manifestacije su smanjene.

  Drugi razlog za njegovu pojavu je psihološki čimbenik, odnosno stajalište same buduće majke. Ako je od svojih prijatelja čula o manifestacijama toksemije, sredstvima spasenja od njega, onda se ona sami nehotice prijavila za takvo nošenje. Treba napomenuti da s takvom prirodom toksikoze, psiholog može raditi sa ženom - i svi znakovi fenomena uskoro će nestati. Također morate uzeti u obzir genetski čimbenik. Ako je majka trudnice nosila djecu s manifestacijama rane ili kasne toksikoze, onda je vjerojatno da će to biti priroda tijeka trudnoće u svojoj kćeri. Uz nasljedstvo je teško boriti se.

  Izvrstan i bez toksikoze

  Kada je gestacija pored majčine linije prošla bez manifestacija mučnine, povraćanja, nedostatka apetita, tada će takav scenarij vjerojatno ponoviti. To jest, mnoge žene u ranim fazama mogu se dobro osjećati i ne znaju za početak trudnoće.

  Psiholozi kažu da pojava toksične bolesti ovisi o raspoloženju žene da diše. Ako želi dijete, planira njezin izgled, dok ima snažno i zdravo tijelo, tada u početnoj fazi razvoja embrija, nikakvi negativni fenomeni ne mogu je uznemiriti. A kada neplanirana trudnoća, žena sumnja da li je roditi ili ne, bolno odlučuje da dijete treba biti sačuvano, tada se taj negativizam manifestira toksikozom.

  Dakle, nositi fetus bez takvog neugodnog fenomena je uzrok radosti, a ne tjeskobe. Ne možete se brinuti o činjenici da budućno dijete nedostaje nešto, on je lišen korisnih tvari. Dobro je u ranoj fazi trudnoće smirenje majke, njezino dobro raspoloženje i nedostatak mnogih pitanja, točni odgovori na koje ginekolog može dati.

  U nedostatku rane toksikoze, žena neće biti izložena riziku abortusa, što je ponekad uzrokovano toksikozom.

  Zato se ne biste trebali brinuti za sretne buduće majke koje se osjećaju sjajno u prvim mjesecima nošenja djeteta. Ne morate slušati one "stručnjake" koji nametnu svoje mišljenje o toksičici kao obvezatnom i povoljnom pratitelju trudnoće. Sve žene su različite. Nose svoju djecu na različite načine i rađaju. To se naziva individualnim karakteristikama tijela. Jedino što vrijedi slušati je kako je tvoja majka nosila trudnoću. Vjerojatno je to jedan - s toksikozom, a drugi - s ili bez svojih slabih manifestacija. Zato uštedite na pozitivne i postavite sva vaša pitanja svom liječniku. Ako je iskusan, on će vam dati sveobuhvatne i kompetentne odgovore na njih.

  Odsutnost toksičnosti tijekom trudnoće

  Pozdrav djevojke. Danas želim govoriti o toksemiji tijekom trudnoće.

  Vjerojatno većina majki s jutarnjom mučninom trči za kupnjom testa trudnoće ili donirala krv. Ali toksikoza ne mora biti... U prikolici, poput mene. I ovo je sasvim normalno, naravno rijetko.

  Toksikoza je prilagodba tijela djevojke u novu državu. U ženskom tijelu, tijekom trudnoće dolazi do hormonskih promjena, koje utječu na sve unutarnje organe. Stoga se u ovom trenutku mogu pojaviti pospanost, mučnina, vrtoglavica itd.

  Drugi razlog, žena tijekom trudnoće nedostaje vitamina. Stoga je potrebno, posebno u prvom tromjesečju trudnoće, uzeti potrebne vitamine, koje preporučuje liječnik. Obično, nakon uzimanja vitamina, toksikoza nestaje.

  Treći razlog je psihološko stanje trudnice i raspoloženje. Mnoge djevojke misle da je mučnina njezin stalni suputnik, u početku se postavlja gore. Uz takav uzrok problema, psiholog može pomoći s posebnom psihoterapijom.

  Na temelju tih točaka može se zaključiti da tijekom trudnoće odsutnost toksičnosti nije uzrok zabrinutosti. I naprotiv, može se samo radovati. Ako nema toksikoze, to znači da ima dovoljno vitamina i mikroelemenata u tijelu trudne djevojke za normalan rast i razvoj bebe. Osim toga, odsutnost toksikoze eliminira rizik od pobačaja, što, nažalost, ponekad može uzrokovati. Također, kada je mučnina odsutna, buduće mame se osjećaju bolje. I to je vrlo važno za dijete.

  Draga buduća mama, ako nemate toksikozu, nemojte se varati. Većina stručnjaka kaže da se u njegovom odsustvu dijete dobro razvija i ima sve potrebne vitamine i mikroelemete za normalan razvoj i rast.

  Odsutnost toksičnosti tijekom trudnoće

  Zanimljivi članci

  komentari

  Pozdrav, imam 4 tjednu trudnoću, strašnu toksemiju ujutro, mučninu, dan je i ono što treba učiniti, recite mi, već sam umoran.

  Dobar dan za vas!
  Jedite često i u malim obrocima.
  Ujutro, bez izlaska iz kreveta, jede mali sendvič ili nekoliko krekera.
  Pijte vodu s limunom i / ili đumbirom tijekom dana.
  Od lijekova - Essentiale, Emegest.
  Blagosloviti!
  S poštovanjem, ginekologa Tatiana.

  Pozdrav, imam 20 godina, prva trudnoća. Je li ultrazvuk dana 05/28/18, embrij odgovara 6-7 tjedana. Brinem se jer se uopće ne osjećam trudno: uopće nema toksikoze, moje prsa ne boli (samo su moje bradavice malo osjetljive). Je li toalet u malom početku ići češće.
  Je li to normalno?
  Bio sam pod teškim stresom posljednjih 3-4 dana, ali nema krvarenja / smeđeg pražnjenja. Zabrinut sam, sve je normalno s djetetom. Možda biste trebali donirati krv za hCG?

  Dobar dan za vas!
  Ovo je normalno, ne brinite - to znači da je sve u redu s hormonskim sustavom.
  Nemojte truditi trudnoću za patologiju)
  Blagosloviti!
  S poštovanjem, ginekologa Tatiana.

  Pozdrav, imam 24 godine, rodila sam jednu trogodišnju toksemiju. Evo sedmog tjedna trudnoće. Napravio sam ultrazvuk u ranoj fazi, rekao sam da je 3-4 tjedna bilo hematoma, a nakon 10 dana nakon ultrazvuka rečeno je cista, znam da je bilo rano u ranom djetinjstvu, ali ja sam ionako rekao da nema embona. nije vjerovao i otišao odmah u privatnu kliniku rekao je da će srce doći za 2 tjedna. imenovani duphaston i vitamini, prihvaćaju. Ali nema toksemije, nema temperature, pospanost je, prsa su mi boli, vrlo je teško osjetljiva, često idem na zahod, nemam iscjedak želuca, ovaj petak idem na ultrazvuk. je li netko bio toliko uplašen da hematom nije rekao.

  Dobar dan za vas!
  Dobro je da nema hematoma.
  Pažljivo slijedite sve upute liječnika - nadamo se uspješnom ishodu trudnoće.
  Blagosloviti!
  S poštovanjem, ginekologa Tatiana.

  Termin je 11 tjedana, nema i toksikoze. Iako je za 4 djevojčice imala toksikozu. Jedina stvar koju stalno želim jesti.

  Dobro došli!
  Imam 5,5 tjedana trudnoće. Nema ni toksikoze, samo je temperatura 37-37,3. Jučer sam sagnuo malo smeđe svjetlo, imao sam borbu. Ginekolog je rekao da pijete 4 tablete duphastona i uzimaju hgch. Ovdje čekam rezultate. Čitao sam da jedan odabir nije tako loš kao što se čini, je li istina?

  Može li trudnoća proći bez toksikoze?

  Pogrešno je vjerovati da toksičnost prati svaku trudnoću.

  U jednoj ženi, može se dogoditi da se prvo dijete liječi bez toksikoze, a drugo dijete radi.

  Obično se počinje manifestirati u prvom mjesecu trudnoće, oko petog ili šestog tjedna.

  Možda je to razlog zašto gotovo svaka trudna majka vjeruje da samo nakon što iskusimo sve užitke toksikoze tijekom prva tri mjeseca trudnoće, možemo pretpostaviti da sve ide dobro. Je li tako, koji su razlozi za njegovu pojavu, možemo li to učiniti bez nje? To se može naći u članku u nastavku.

  Trudnoća i toksikoza, postoje li stalni sateliti?

  Priroda početka toksičnosti još uvijek nije poznato. Međutim, mnogi se slažu da je trudnoća bez toksikoze više rijetkost, ali takva je reakcija tijela.

  Mnoge žene koje su suočene s ovim smetnjama napominju da se emetski nagon češće pojavljuje u jutarnjim satima.

  Čaša vode s limunom da pomogne s toksikozom

  Da biste sebi pomogli i ujutro ustati s dobrim zdravljem, predlaže se čašu vode s limunom uz krevet ili hladni čaj s đumbirom, mineralnom vodom.

  U najblažim slučajevima manifestacije toksikoze, povraćanje se javlja najviše pet puta dnevno.

  Negativna strana ovog čišćenja tijela je gubitak težine, ako je ne više od 1-3 kg mjesečno, onda vam ne treba brinuti.

  U suprotnom, bolje je kontaktirati ginekologa za imenovanje adekvatnog liječenja, ako je potrebno, bolje je otići u bolnicu.

  Medicinski stručnjaci imaju drugačije mišljenje o prirodi nastanka toksoze kod trudnica, među kojima postoje:

  1. Hormonska reakcija, koja se izražava u restrukturiranju ženskog tijela i kao rezultat toga, mučnina, vrtoglavica, slabost, povraćanje;
  2. Psihološka reakcija, koja se očituje u prekomjernoj nervoznosti i emocionalnoj nestabilnosti. Čini se da je žena tijekom tog razdoblja da se nešto ne događa, može potražiti negativne razloge za pojavu ili odsutnosti očitih znakova trudnoće (na primjer, ista toksikoza);
  3. Slab imunitet. Uz nedostatak vitamina, tijelo doživljava povećani stres, a s početkom trudnoće, on također mora podijeliti svoje rezerve s novim organizmom koji raste.

  Da biste ublažili situaciju, trebate dodati još vitamina i zdravih proizvoda u prehranu, eliminirati negativne čimbenike i loše navike, biti otvorenije. Štoviše, postoji trudnoća bez toksikoze, ona se javlja i prolazi neovisno do kraja prvog tromjesečja.

  Ne treba se bojati ranih, ali kasnih manifestacija toksikoze. Jer kaže da se tijelo ne može nositi s povećanim opterećenjem.

  Edem tijekom trudnoće kod kasne toksikoze

  To se očituje u povišenom krvnom tlaku, edemu, mršavljenja u majci, apetita. S druge strane, dijete doživljava gladovanje kisikom, što može dovesti do hipoksije.

  Potrebno je obratiti posebnu pozornost na njihovu dobrobit za žene koje imaju kratko razdoblje između dvije trudnoće, podvrgnute pobačaju prije dobi od 19 i više od 36 godina, imaju kronične bolesti kardiovaskularnog i živčanog sustava, bubrege.

  Ako postoje znakovi kasne toksikoze, morate obavijestiti liječnika i ne poduzeti mjere za samo-liječenje. Mjere prevencije i kontrole su jednake onima kod ranog toksikoza, umjerenog pijenja, čestih i redovitih šetnje i pune spavanja.

  Trudnoća bez toksikoze

  Kao što pokazuje medicinska praksa, trudnoća bez toksikoze je normalna i djeca su rođena kao zdrava kao da su.

  Ovo je još jedan razlog da u potpunosti prihvatite svoju novu državu, da se radujete i predvidite kako će beba brzo početi rasti i da će žena osjetiti njegove prve očite pokrete u sebi.

  Radosno stanje trudnoće bez toksikoze

  Nedostatak znakova toksikoze sugerira da je žensko tijelo dovoljno jako i spremno za trudnoću. Također možete primijetiti da se prijetnja pobačaja u ovom slučaju ne pojavljuje.

  Mnoge žene zapažaju da nisu odmah saznali o njihovoj zanimljivoj situaciji, budući da je trudnoća bez toksemije u ranijim fazama veća vjerojatnost da će se shvatiti kao sretna prilika i nije kao da imate sreće pozvati tako sretan. Tijelo pomaže iu prijenosu trudnoće bez komplikacija, stvarajući hormon hCG, koji pomaže fetusu da ostane u maternici i da se razvije.

  Je li normalno da trudnoća prolazi bez toksemije?

  Normalno je da trudnoća nastavlja bez toksemije i bilo kakve druge negativne posljedice. To sugerira da se tijelo bori s opterećenjem i novim funkcijama.

  Najčešće postoje blagi oblici ovog fenomena, na primjer, netolerancije na određenu vrstu hrane (meso ili ribu), mirise, želju da jedu nešto specifično i istodobno teško kompatibilne u svakodnevnom životu.

  Postavke okusa tijekom trudnoće

  To je također vrsta toksikoze, iako se lakše odvija i opaža se više kao kapa nego prilika za anksioznost.

  S oprezom je vrijedno liječiti pojavu opažanja i povlačenja boli u lumbalnoj regiji, ako žena ne doživljava toksičnost bez povraćanja tijekom trudnoće. To znači da postoji još jedan razlog za brigu i prijavljivanje liječniku.

  zaključak

  Ukratko, valja istaknuti da je toksičnost bez povraćanja tijekom trudnoće od strane svih liječnika prepoznata kao norma.

  Posebno u medicinskoj praksi većine stranih zemalja, simptomi kao što su mučnina, promjene raspoloženja itd., Ne vide se kao dijagnoza već kao privremeni uvjet trudnice.

  Prirodna fiziološka trudnoća nastavlja bez ikakvih abnormalnosti, ne uzrokuje neugodnosti trudnici.

  Ne biste se trebali oduprijeti i shvatiti ovu državu kao kaznu, prije što tijelo nadomjesti nedostatak vitamina i prilagodi se novom stanju, to će brže proći toksikoza.

  Zato je radosno i ponosno uzeti svoj novi status, brinuti se za svoje zdravlje i pridržavati se točne dnevne rutine. Ova jednostavna pravila olakšavaju preživljavanje devet mjeseci i rađaju zdravu bebu.

  Odsutnost toksičnosti tijekom trudnoće

  sadržaj:

  Mit o toksičnosti je obvezan fenomen trudnoće uobičajen je kod žena. Svi znaju da je mučnina, osobito jutarnja mučnina, prvi znak trudnoće. Ako je odsutna na početku trudnoće, mnogi se počnu brinuti. Kao rezultat toga, većina žena ne obraća pažnju na kašnjenje menstruacije, ako nema toksikoze. No, bez sumnje, činjenica da tijekom trudnoće ne može biti toksikoza. I ovo je sasvim normalno i prirodno, iako se često ne događa. To potvrđuju i stručnjaci.

  U ovom članku ćemo razmotriti ovu pojavu, na temelju mišljenja ginekologa i opstetričara.

  Da biste u potpunosti otkrili ovu temu, najprije morate shvatiti uzroke toksikoze.

  Uzroci toksikoze

  Prije svega, toksikoza je prilagodba ženskog tijela prema novoj državi. Tijekom trudnoće hormonalne promjene javljaju se u ženskom tijelu, koje utječu na sve unutarnje organe. Zato se u ovom trenutku pojavljuju takvi fenomeni kao što su mučnina, vrtoglavica, pospanost i drugi.

  Sljedeći razlog je da tijelo trudne žene nedostaje vitamina i različitih makro i mikro elemenata. Stoga je važno, posebno u prvom tromjesečju trudnoće, uzeti vitamine i neophodne elemente koje liječnik obično propisuje. Nakon toga će manifestacija toksikoze nestati.

  Drugi razlog je psihološko stanje i raspoloženje trudnice. Razmišljajući da mučnina stalno prati trudnoću, ona se u početku prilagođava njoj. Taj će problem riješiti psiholog uz pomoć posebne psihoterapije.

  Nedostatak toksikoze - vrijedi li ga brinuti?

  Dakle, možemo zaključiti da odsutnost toksičnosti tijekom trudnoće nije uzrok zabrinutosti. Naprotiv, ta činjenica može biti samo sretna. Uostalom, ako taj fenomen ne postoji, sigurno je reći da je tijelo trudne žene potpuno opremljeno vitaminima i elementima u tragovima za normalan rast i razvoj djeteta i ne treba ništa. Osim toga, odsutnost toksikoze eliminira rizik od pobačaja, što, nažalost, ponekad može uzrokovati. Također, nedostatak mučnine je divno stanje zdravlja i veliko raspoloženje budućnosti majke. Ali to je toliko važno za dijete.

  Jedna stvar koja se može reći sretnim ženama koje su izbjegavale toksemiju nije briga o tome. Ovo je razlog za radost. Stručnjaci vjeruju da se u nedostatku toksikoze dijete dobro razvija i ima sve potrebne vitamine i mikroelemete za normalan razvoj i rast. Dijete je dobro i priprema se da se sretnete s vama i sa svijetom. Uživajte u ovom predivnom vremenu!

  Autor teksta: Svyatoslav Sitnikov

  Komentari (44):

  Djevojke, pozdrav, trudnoća je 5 tjedana, ne postoji toksikoza, grudi ne boluju, nema apetita, bojim se nedostatka pobačaja. Ili još uvijek može biti normalno?

  Tatjana, 2016-03-29 22:04:41:

  U prvoj trudnoći, slaba toksemija pojavila se tek nakon što je započeo početak djufastona, otišao na odmor i liječnik postavljen za sigurnosnu mrežu. Do vremena oko mjesec dana od začeća. Sada drugi B, 6-7 tjedni opstetrije, ne pijem ništa osim vitamina, čak i ne osjećam toksičnost.

  Marina, jesi li rodila ili se bojiš testiranja?

  Imam 9 tjedana. Prvo je došlo do toksikoze. Sada ne. Počeo se brinuti.

  Dobro došli! Nisam imao toksikozu, ali test je pokazao da nije, a tijekom konzultacija su stavili trudnoću u 5 mjeseci.

  Valentina, 2015-12-13 23:35:47:

  Imam 10 tjedana opstetrije, prvu trudnoću, nema toksikoze, čudno želi spavati, sporo, razbacano, dobro jede, nemaju malu nelagodu u prsima, još nisam imao Uzi pa se brinem ako imam sve s masikom

  7 tjedana nema toksikoza, samo mučnina i nerijetko vrtoglavica, ne želim jesti, ne reagiraju na mirise, općenito, gotovo je sve kao i obično, samo mi prsa boli, nemoguće je spavati na njemu

  Saznao sam za prvu trudnoću tek nakon zakašnjenja od više od 12 dana. Toksikoza nije trebala provesti ovaj test, nisam bila u žurbi. Čekao sam kasnije toksemiju, ali jednog dana to nije bilo. Sada kašnjenje tjedan dana toksemije više ne čeka, a test će pokazati sve;)

  Svetlana, 2015-12-07 12:53:56:

  Imam 31 godine. 6. tjedan prve trudnoće. Nema toksičnosti. Naučio sam o trudnoći prije nekoliko dana. Prije toga bila je na Dukanovoj prehrani, sada se skidam s prehrane. Težina je porasla. Uvijek želim jesti meso, a prsa mi još uvijek boli, i naravno nema menstruacije. I za ostale senzacije, ništa se nije promijenilo.

  Slava, 24 godine, 2015-12-02 12:34:44:

  Imam 34 tjedna, a navečer je bilo jako loše, burped, a onda je postalo vrlo dobro.

  5 tjedana. Nema toksikoze, samo sam se umorila brže i spavala vrlo teško i dugo.

  Marina, 2015-11-09 12:03:16:

  Ja sam 30. Nema mjesečnih 8 dana bolova u prsima i nema mučnine. Bojim se napraviti test, iznenada nema trudnoće.

  Svetlana, 2015-10-16 16:37:06:

  Imam drugu trudnoću, 7 tjedana. Nema toksičnosti. Iskusio sam da nešto nije u redu, ali nakon čitanja članka i vaših komentara od djevojke, smirio sam se.

  Natalia, 2015-10-04 21:34:15:

  Imat ću treće dijete, sada u šestom tjednu. Nema taksikoze. Ako ni test, vjerojatno ne bi znao da je trudna. S prva dvojica djeteta bilo je sve, a sada tišina. Djeca različitih spolova, pitam se tko će se sada roditi? Osjećam se kao dijete!

  Nema toksemije uopće. Kako je čudno i ne osjećam se trudno za 4 tjedna kao što je. No, na prvom djetetu rođen je sin i imao sam toksemija svih 9 mjeseci, bilo je to užas uopće Oblutno burped. Uopće ne mogu jesti

  Camila, 2015-09-25 14:35:38:

  6 - 7 tjedna trudnoće toksičnost ne, želim spavati, jesti i piti. Prva kćer imala je strašnu toksikozu za svoje 5 godine, možda dječak poput onoga tko misli? Imam 29 godina

  Nadam se, 2015-09-10 18:12:31:

  Već 26 tjedan) čekao je toksikozu), ali nije došao)))

  Gulvira, 2015-09-05 17:05:04:

  Ovdje imam 8 tjedana trudnoće! Nema toksičnosti, a ne najmanji savjet trudnoće! Kako čudno! Ali, drago mi je!

  šesti tjedan), pa čak i ako nema toksikoze. ali prsa su boli noću posebno, ponekad žgaravica, i tako dobra u tome) još dugo nije bila tako mirna.

  Victoria, 20.08.2017 23:51:15:

  Sada imam 3 trudnoće od 6 tjedana, a ni taksikoza. Dječaci su rođeni 1 i 2 puta, a ja sam rođen. Mislim da je možda 3 djevojka, jer se sve razlikuje od mojih dječaka.

  Imam već 9,5 tjedana. Ne postoji niti toksikoza, niti apstinencija na mirise, niti pospanost, osim što rijetko želiš spavati tijekom dana i prsa su ti boli. Osjećam se sjajno. Prema analizi, sve je u redu, pa sam smiren, ali nekako je čudno da više nema znakova trudnoće.

  Nema taksikoze

  10 tjedana). Prva trudnoća: jesti, spavati, osjećam se dobro (toksikoza ne muči Boga za dobro). Sve je dobro. Amin

  Trudna 4 puta, porod 2. Sve prethodne godine mučninu u večernjim satima, povraćene od svega. Prošlo je 16 tjedana, samo nekoliko dana mučnulo 2 mjeseca. I to je to! Uvijek samo želi spavati i jesti))) Čekamo dječaka)))

  Lucky, 2015-05-27 19:00:00:

  Cijeli prvi trimestar čekao je toksikozu. Nije došlo do toksikoze. Već 24 tjedna. Uživam u životu) u vrijeme kada je bilo toksoza, raspršila hranu što sam htjela i ne brinem o ničemu. Glavna stvar je spavati i dobiti dovoljno spavanja. Sretno svima!

  Nije trpjela od toksikoze, maksimuma što je bila - pogoršanje mirisa u vrijeme kada postoji toksikoza)

  Marina, 2015-03-21 11:28:55:

  Treća trudnoća je 12. tjedan, ne znam što je to. Osjećam se sretnim. Pojačavam tko je, lako trudnoća i porođaj, sretno.

  Imam 7 tjedana trudnoće, nema mučnine, ponekad se moja glava okreće. Želuca ne boli puno + drozd (((da sve to može biti (vrlo zabrinuto

  Imam 7 tjedana trudnoće mučnina nije. Nije li to opasno? ja. jako zabrinuta!

  Prve tri trudnoće bile su cuddled s toaletom. Sada 6 tjedana nema toksikoze. Sretan sam!

  i bio sam među sretnicima. Imam 16 tjedana već, nije bilo toksemije i ne, samo želim spavati stalno)

  Nemam toksikozu u 6. tjednu. Ali zabrinut sam zbog ovoga.

  Imam 9. tjedan, nema toksikoze, i nadam se da neće biti sada. Prihvaćam multivitamine iz drugog tjedna, mislim da mi je to pomoglo od početka toksikoze. I za sada i nemam pospanost. Želim vam svaku uspješnu trudnoću!

  Imam deseti tjedan, a ne i nagovještaj toksikoze. Također želim spavati. Ispada da sam bio među sretnicima: -D

  Kyzzhibek, 2014-12-15 08:52:28:

  Imam 4-5 tjedana i nema toksikozu. Iako sam jako zabrinut. jer sam imala zamrznuti fetus tijekom prve trudnoće, također nije postojala toksikoza.

  Imam 10 tjedana, nema toksikoze i mislim da je malo vjerojatno da će biti, samo pospanost, uvijek želim spavati.

  Ja sam 6 tjedana, a nema ni znakova osim spavanja, to je dobro kad nema mučnine :-)

  Ja sam rodio dva i sad sam trudna na trećem, nikada nisam imao toksikozu, želim svima takvu trudnoću :) sretno svima

  Tijekom prve trudnoće (u dobi od 22 godine) došlo je do strašne toksikoze... čak i kod 9 mjeseci nisam se mogao suzdržavati na ulici. U dobi od 29 godina kad sam zatrudnjela s mojom drugom kćerkom, nikada nije bilo ni čula na mučninu. Sada sam trudna 3 puta.. Uskoro ću biti 37. Ja sam u šoku i još uvijek ne znam što da radim.

  Imam sedam tjedana i nemam nikakvih znakova mučnine, uvijek se osjećam pospana, i tako mirno, naravno, bijelo prijestolje može me čekati, ali nadam se da sve ide dobro.

  I ja se nikada ne osjećam bolesno. Već treća trudnoća i sve je u redu oko toksikoze. Njegova br.

  Tatjana, 2014-05-03 13:16:39:

  da ne kažem da uopće nije. ali mučnina me ne smeta mnogo. Već 9 tjedana, nadam se da će to biti tako)

  Također nemam toksikozu i nije. Ovo je tako nevjerojatno. Velika dobrobit. Želim sve.

  Ja! Ja! Ja sam ta sretna žena :) Nemam toksikozu, već je osmi mjesec i nema. Nakon čitanja svih vrsta knjiga i web stranica, čekao sam sve - kad, dobro, slušao sam tijelo. Ali čak i sa trudnim zaposlenikom da nastavim govoriti o krekeri nisu mogli, jer me uopće nisu mučili.