Značajke pelena za prerane bebe. Pregledajte popularne robne marke, savjete o odabiru

Hrana

Novorođene bebe su osjetljive na vanjski svijet u prvim mjesecima života. Svaka mala stvar je važna, uključujući kvalitetu pelene.

Kada se mrvica rodi red veličine prije vremena, njihova važnost doslovno se diže prema nebu. Uostalom, u preuranjenim bebama termoregulacija još nije uspostavljena, a koža je mnogo osjetljivija od novorođenčadi.

U ovom članku ćemo govoriti o tome kako odabrati pravi model pelene među popularnim proizvođačima.

Izvanredne osobine

Zadatak pelene za obične bebe samo je malo drugačiji od istog proizvoda za prerane bebe. Prije svega, higijenski proizvodi moraju ispunjavati sve zahtjeve, ali moraju biti potpuno sigurni u sastavu.

 1. Pelene za prerane bebe su čak i manje od onih za novorođenčad. Ako za obični beba težak 3-5 kilograma, kupi veličina "1" se kupuju, a zatim za prerane mrvice "0" će učiniti.
 2. Koža djeteta koja se pojavila ranije je nekoliko puta osjetljivija od one koja se odnosi na punopravno dijete. Stoga, pelene s nultom veličinom izlaze iznimno mekane.
 3. Rana pupčane vrpce ne smije biti nadražena, stoga proizvođači izrađuju posebne "džepove" koji štite pupak.
 4. Važno i apsorbirati. Dijete ne samo da peče, već i poops (ponekad češće nego što svi mi zamislimo), dakle, prve pelene moraju apsorbirati i stolicu.

Apsorbirajući dio unutar pelena može biti od dvije vrste:

Gel granule, iako skuplji, ali odmah apsorbiraju otpad djece. Vlakna su mnogo jeftinija, međutim, može malo poboljšati svoj posao.

Pregled najpopularnijih modela

Čak i danas, kada su police u ljekarnama, supermarketima i raznih dječjih dućana puna pelena, djeca rođena prerano su dobre mogućnosti za izabrati je vrlo teško.

Broj onih koji su rođeni prerano raste iz godine u godinu, i udaljenih područja, a neki regionalni centri čarapa pelene „neobične djece” putem online dućana. Ali što je bolje odabrati i postoji li razlika između njih?

pelene

Pelene Pampers ili, kako se često nazivaju "Pampers" - ovo je najpopularniji proizvod među majkama. Na policama tih pelena također su jasni vođe.

Za bebe, sve veličine su dostupne od 0 do 20 kilograma. Postoje mogućnosti gospodarstva i skuplji modeli. Za bebe koji su ranije rođeni, postoji i nekoliko opcija kvalitete.

Premium Care 0 do 1 kg

To su najmanji i definitivno najbolji pelene unutar linije Pampers. Kako prerano dijete zahtijeva nježan odnos prema sebi, pelene Premium Care najčešće su osjetljive i pružaju najbolju zaštitu.

Važne prednosti uključuju:

 • apsolutna lakoća, higijenski proizvodi ove linije gotovo su bez težine;
 • pupak nije nadražen, prednji dio se razlikuje od ostalih modela;
 • pelene dišu, nema učinka staklenika;
 • postoji indikator (kada je dijete u inkubatoru, lako je vidjeti razinu bez da ga ometa).

Zahvaljujući tri tubule koja apsorbiraju pražnjenje, vlaga se ravnomjerno raspoređuje unutar pelene i ne ometa bebu. Ne bez pelene i mrežice, sloj koji brzo apsorbira labave stolice.

Od minusa, možete odabrati pristojan trošak jednog paketa. Također je alarmantan vrlo jak, neprirodni miris parfema.

Do 2 kg

Ovaj model pogodan je za prerane bebe težine do 2 kilograma. Pampers Pro Care 0 (1-2,5 kg) procjenjuje se u prosjeku od 4 boda. Naravno, brand se utvrdio kao očigledan profesionalac u stvaranju povoljnih i sigurnih higijenskih proizvoda za djecu, ali još uvijek ima nedostataka:

 • samo se prodaje u malim pakiranjima (38 komada);
 • vrlo skupo;
 • U pregledima mnogi se žale da pelena apsorbira dugu tekuću stolicu, a svi sadržaji jednostavno slijede.

Inače, ovaj model nije lošiji od ostalih. Ovdje i meke gume na leđima i na stranama, i usjek za pupak. Između nogu izgleda prilično masivno, ali prilično je iluzija zbog malenosti malog čovjeka.

Do 3 kg

Pampers New Baby-Dry (od 2 do 5 kg) - u svom izgledu je apsolutno normalna pelena dobre kvalitete. Iako veličina ovih pelena je "1", prikladna su za bebe s težinom do 3 kilograma. Recenzije to potvrđuju. > Pelene sjede dobro i prilagođavaju se reljefu tijela.

Prednosti uključuju:

 • apsorpcija je vrlo visoka;
 • velika pakiranja, cijena je vrlo lijepa;
 • mekani, baršunasti učinak, meka površina iznutra i izvana.

Među nedostatcima može se istaknuti nedostatak pokazatelja i neugodnih mirisa. Mame koji koriste te pelene označavaju neprirodan miris. Također nema rupa za umbilikalnu ranu, morate saviti prednji rub.

Helen harper

Helen Harper Prije novog rođenja (32 komada u paketu) dobro su za djecu čija je težina pri rođenju do 1 kg. Pelene su vrlo sitne i, iako je na paketu navedeno da su do 3 kilograma, često se u revizijama često pojavljuju fraze da su mali za djecu.

 • veličina je idealna za težinu i prerano;
 • bez mirisa;
 • rezinochki nije čvrsto, i stane snugly bez rizika od propuštanja;
 • Za pupak je izrez, volumen tumora je reguliran.

Libero novorođen 0

Za vrlo sitne bebe nalazi se Libero Newborn 0 (maksimalna težina do 2,5 kilograma). Ove neobično mekane pelene napravljene su za bebe koje prerano odlučuju susresti svoje roditelje. Posebice su dobre jer vrlo brzo apsorbiraju urin i labave stolice.

Glavne prednosti su:

 • točan oblik, ne pritisne između nogu, guma ne ulazi u kožu;
 • zaštita od perkoliranja na stranama i leđima;
 • strane također s elastičnim trakama;
 • Postoji indikator punjenja pelene.

Glavni nedostatak je taj da ne možete koristiti do 2,5 kg, kako je naznačeno na pakiranju. Među recenzijama često se utvrdi da djeca prestanu uliti u Libero veličine "O" čim rastu na 1,9-2 kilograma.

Kako odabrati?

Stručnjaci se slažu o jednoj stvar: odabrati ispravan i prikladan za određenu bebu pelene može samo do iskustva. Pelene za prerane bebe moraju zadovoljavati osnovne zahtjeve.

 1. Sigurnost. To je prije svega. Bolje je izbjegavati okuse, mirise, bilo koje kemijske sastojke. Da biste to učinili, ne biste trebali birati među nepopularnim proizvođačima.
 2. Comfort. Koža preuranjenog djeteta je previše nježna čak i za minimalnu hrapavost. Što je mekši interijer, to bolje.
 3. Dimple ispod pupka. Da bi dijete moglo spavati i ne brinuti zbog pelene koja pritisne ranu, potrebno je odabrati modele s posebnim usjekom.
 4. Veličina. Ne možete odabrati pelene, veličine "1+" za prerano dijete. Ispuštanje djeteta će teći, grumen između nogu utječe i izaziva iritaciju kože.

zaključak

Dijete, rođeno prije nego što su njegove obitelji očekivalo, treba posebnu brigu. Pelene za prerane bebe - neophodne za miran san. Nadamo se da je pregled bio koristan i jedna od najpopularnijih opcija će biti korisna roditeljima malog blaga.

Koliko pelena vam je potrebno dnevno za dijete od 0 do 3 godine

Bez iznimke, roditelji male djece pitali su koliko pelena bi imali za jedan dan, tjedan, mjesec dana. Sumirajući dnevnu potrebu bebe u pelenama i umnožavanjem brojem dana u mjesecu, mnoge mame i tate mogu se shvatiti ozbiljnom panikom, jer nisu svi spremni potrošiti značajan dio obiteljskog proračuna na pelene. U ovom članku izračunat ćemo prosječnu potrošnju pelena (u komadu) za bebe u različitim dobnim skupinama.

Potrebe za pelene u novorođenčadi i do 6 mjeseci

Novorođena djeca smatraju se od 1 do 28 dana života. Tijekom ovog kratkog razdoblja djetetovo tijelo podvrgava se brojnim promjenama: bubrezi počinju raditi, volumen želuca se povećava nekoliko puta, a probava se poboljšava. Stoga, kako bismo odgovorili na pitanje koliko pelena novorođenčadi treba dnevno, treba shvatiti kako crijeva i mokraćni sustav djeteta rade u tom razdoblju.

Po prvi put, novorođenčad mokri oko 12 sati života, ali čak i ako ne urinirati 24 sata, to se također smatra normalnim. Prvih 5 dana života, prosječna učestalost mokrenja je 4-6 puta dnevno, a prosječna količina urina iznosi do 20 ml (vidi tablicu 1).

Tablica 1 - Prosječne stope mokrenja i potreba za pelenama od prvih dana života i do 6 mjeseci

Nakon što su bubrezi prilagodili rad, majčino mlijeko ili dječja hrana počela su se upuštati u želudac, urinira u prosjeku 20-25 puta dnevno, s jednokratnom količinom urina od oko 20-30 ml. Tako, od prvih dana života do 6 mjeseci starosti, prosječni dnevni volumen mokrenja u djece varira od 400 do 750 ml.

Pedijatri obratite pažnju roditeljima da ne postoje stroge norme o volumenu i broju uriniranja u djece jer količina urina ovisi o mnogim čimbenicima (koliko je dana prošlo nakon poroda, vrstu hrane, okoliš, količinu konzumirane hrane dnevno). Stoga su sve brojke koje su navedene u članku prosječne i ne mogu se smatrati referencama.

Kako bi se izračunalo koliko pelena treba novorođenčad, treba uzeti u obzir sljedeće točke:

 • jednokratna količina urina iznosi 20-30 ml, dok dijete mlađi u prosjeku svaki sat;
 • punu apsorpciju vlage pelene za novorođenče treba biti najmanje 120 g (sukladno zahtjevima GOST 52557-2011).

Na temelju gore navedenih podataka, moguće je izračunati koliko novorođenče može biti u pelenama. Podijelivši količinu apsorpcije vlage pelene (120 g) u jednu količinu mokraće (30 ml), ispada da jedna pelena mora biti dovoljna za otprilike 4 mokrenja, to jest 3-4 sata.

No, pedijatri preporučuju da novorođenče mijenjaju pelene nakon svake dojenja, to jest svakih 2-3 sata. Takve preporuke imaju dobre razloge jer većina novorođenčadi piše nakon svakog hranjenja i vrlo je važno pravilno skrbiti za kožu bebe kako bi spriječili dermatitis pelene. Dakle, ako ne spremite na pampers i slijedite preporuke stručnjaka, onda u prosjeku će do 10 pelena dnevno nestati.

One mame koje računaju koliko pelena trebaju odvesti u maternicu, također moramo zapamtiti da tijekom prvih 2-3 dana života mekonij ostavlja bebe. Njegov volumen je u prosjeku 60-90 grama, pa je bolje zalijepiti pelene i strpljenje, a ne računati na 10 pelena dnevno, ali na 12-13 komada. U ovom slučaju, ne možete se brinuti samo o činjenici da dijete nema dovoljno higijenskih proizvoda za djecu. No uobičajeno za novorođenčad se počinje formirati tek nakon prvog tjedna života.

Koliko vaše dijete može nositi pelene ovisi ne samo o broju uriniranja, nego io broju izmeta. Novorođenče, počevši od drugog tjedna života, može skidati do 7-10 puta dnevno, tj. Onoliko puta koliko jede. I nakon svakog pokreta crijeva potrebno je promijeniti pelenu, bez čekanja da ga puni urinom.

Zahtjevi za pelene od 6 mjeseci života do 1 godine

Roditelji bebe u dobi od 6 mjeseci do jedne godine imaju više prilika za smanjenje broja pelena dnevno. Činjenica je da se prosječan broj uriniranja u ovoj fazi života značajno smanjuje (približno 15-16 puta na dan), što znači da dijete više ne brusi svaki sat. Osim toga, defekacija u pola godine staroj djeci ne događa se tako često - u prosjeku, dva ili tri puta, a godinu dana djeca oticati jedan ili da puta na dan.

No, kako bi se razumjelo koliko pelena djetetu treba od 6 mjeseci na dan, morate znati prosječnu količinu urina dati na vrijeme. Prema pedijatru, u prosjeku:

 • količina urina na vrijeme u djece od 6 mjeseci do godine iznosi 25-45 ml;
 • količina izmeta po danu za pola godine staru bebu iznosi 40-50 grama, a za djecu od godinu dana iznosi 100-200 grama;
 • Potpuna apsorpcija vlage pelene za djecu mlađu od godinu dana mora biti najmanje 160 g (GOST 52557-2011).

Rezultat je da bebe do godinu dana trebaju oko 5-7 komada pelena, a kada se pita koliko puta mijenja pelenu, pedijatri će odgovoriti svaka 4 sata. Ali ako dijete poked, pelena mora biti promijenjen odmah. U tom slučaju, potrebno je uzeti 15 minuta pauze tijekom zamjene pelene, tako da koža djeteta počiva.

Tablica 2 - Prosječna stopa uriniranja i potreba za pelenama od 6 mjeseci do 3 godine

Koliko pakiranja pelena 1 i 2 veličine trebate?

ovdje me barem ubiti, ne sjećam se!), koja je nedavno rodila)

To ovisi o vrsti djeteta koju rađate i koliko ćete brzo dobiti težinu. Već nestrpljivi pampers kupuju?

nosili smo prvi mjesec, a zatim smo se prebacili na par

ovisno o tome koliko je težine

nosili smo prvu veličinu mjesec i pol, s gotovo svima, to je oko 2 omot od 90 komada svaki

dva mlađa imaju posebnu priču - oboje su rođeni prije roka, pa je najmlađa još uvijek u prvom, a Vikus je u prva dva mjeseca

Koliko pakiranja pelena za novorođenče (do 5 kg) trebaju prvi put?

komentari

Mislim da će vaše kupnje zasigurno biti dovoljno) u prvih mjeseci djeca brzo rastu. onda ćete pokušati drugačije, pokušajte Naty, jer je osjetljiva koža bebe najviše jer je prirodna.

Nastavite s izračuna da prva 3-4 mjeseca dnevno traje 5-7 komada, a zatim nešto manje, oko 3-4 komada u prosjeku, koristimo Merries, mi ih najviše volimo u kvaliteti.

Imamo više od 6 komada dnevno, ali nije uspjelo. Pokrila je do 1,5 mjeseca dva puta dnevno. Od 1,5 mjeseca svakih 8 (.) Dana, 4-5 podguz po danu. Tako je to s nama. Za mene, lik od 10 komada po danu uopće nije jasan.)) Iako u početku s očekivanjem od 10 komada. po danu.

Je li normalno da dijete drijeva svakih 8 dana?

Na gv ok. Dijete se ne smeta.

Pisao sam oko 5-7 dijelova, pažljivo pročitajte, sarkazam je beskoristan. (((((

Zato sam vas pitao, jeste li stvarno imali dovoljno za jedan dan? Ako se izmjenjuju s pelenama, to je dovoljno

Odgovorio sam gore gore. Ja ću dodati golopim 40 minuta dnevno - to je, mislim, malo.))

Sve će najvjerojatnije ostaviti. Dijete diže do 10 puta dnevno tijekom prvih 2 mjeseca. Prosječna dobit 800g mjesečno. Ukupno, jedan paket 10 dana. Za mjesec dana više od dva pakiranja će nestati. Rođeni smo 3550, s-ku nosili 2 mjeseca. 4,5 komada muni 90pcs + pampers mali paket.

Moj sin 4700 je rođen, stvarno manje od 4000 nisam očekivao, odmah je uzeo 4-8 kg

Ako ostanete, prodajte. Kupio sam čak i bez ambalaže.

Gdje ste prodali?

Najmlađi je sada 5 tjedana stari, rođen 3870. Što kupiti: Muni 90 kom, 66 kom Korejski sarmica od ovčijih iznutrica, 4 omot od 27 komada Haggis elita softvera, te u bolnici su im mali paketić bijele pelene (nešto oko 30 komada) te razne promotivne uzorke Ukupno 10 komada. Ako je zaobljen, to je 300 komada, tj. oko 60 komada tjedno ili 8-9 dnevno. Dakle, ono što imate je samo malo od dvanaest.

Imamo nb merries 1. paketi mali za 2 dana je dovoljno. Nakon svakog popisit i pokaka promijenio pojavio vrlo izbirljivi kćer, isporozhnyalas plugove i kao da je luster pogodio :))) 3. tjedan prešao na iznos trag. Na zalihi, kupite stazu. veličina u zalihi

Veličine pelene

Važan pokazatelj u određivanju veličine pelene za djecu je težina djeteta.

Često pelene dimenzije označenih latinske slova S (mini) ili M (Midi), L (Maxi) ili XL (Maxi +), što ukazuje na sljedeći kriterija težine, ovisno o poduzeću, raspon veličina je kako slijedi: 3-7 (kg) 5-10 (kg), 9-14 (kg), od 10 (kg).

Važno: za bebe do 5 (kg) veličina pelena označava se kao NB (Newborn).

Kategorije težine susjednih veličina presijecaju i odabiru veću veličinu, na primjer s težinom od 7 (kg), odaberite M, što odgovara težini od 5-10 (kg).

Važno: Prenapučena djeca, koja se približavaju sljedećoj kategoriji težine, na primjer, težinom od 11 (kg), možete odabrati veličinu L.

Veličine diapers različitih marki: kako odabrati

Moderna žena ne može zamisliti da se brine za malo dijete bez jednokratnih pelena. Jedna od najvažnijih nijansi u njihovoj uporabi je ispravna veličina koja se određuje na temelju težine mrvica u kilogramima. Ako je pelena mala ili prevelika, beba će doživjeti nelagodu i može doći do iritacije kože i crvenila. Kako se ne biste izgubili u predloženom nizu proizvoda od renomiranih proizvođača?

Koje su osnove za veličinu pelena različitih marki?

Danas u trgovinama možete naći ogroman broj jednokratnih pelena različitih marki. Razlikuju se ne samo u zemlji proizvodnje, već iu kvaliteti, materijalima i, naravno, cijenama. Čak i prije rođenja djeteta, budući roditelji gledaju razne svijetle pakete s nasmiješenim mrvicama. I ovdje se postavlja glavno pitanje: kako odabrati pravu veličinu? Odgovor je vrlo jednostavan i jasan: sve tvrtke su vođene težinom djeteta, a ne dobi. Svaka paketa sadrži kategoriju težine: neke tvrtke broje pelene od 0 do 7, drugi koriste slovne simbole (S, M, L, itd.)

Četiri - najpopularnija veličina (broj) jednokratnih bebenih pelena.

Također treba napomenuti da se dimenzije međusobno preklapaju. Na primjer, ako su dva izrađena za 3-6 kg, tada trostruko ne počinje od sedam, ali se označava 5-9 kg. To je učinjeno jer djeca s istom težinom mogu se razlikovati u svojoj gradnji. Neke bebe su mršave, a druge su dobro hranjene. A ako je u prvoj verziji, dijete mase 6 kg također je prikladno za drugu veličinu, au drugom slučaju roditelji trebaju kupiti više pelena jer mala pelena može trljati kožu i izazvati neugodnosti djetetu.

Najpopularnije marke pelena danas:

 • povoljan Libero i Bella Happy;
 • skuplje i, prema brojnim testovima i ocjenama roditelja, visokokvalitetne Huggies Elite Soft i Pampers Premium Care;
 • Najskuplje i najkvalitetnije marke (prema brojnim recenzijama), zastupljene u Rusiji - Merries i Goo.n.

Prilikom odlučivanja koje bi marke trebalo dati prednost, roditelji su vođeni mnogim kriterijima, posebice reakcijom njihove kože bebe. Ako je dijete udobno i nije alergično, odabir je ispravno.

Kako odabrati pelene za novorođenčad

Prva veličina pelena, namijenjena novorođenčadi, jednaka je za sve marke: one su dizajnirane za težinu do pet kilograma.

Iskustvo pokazuje da nije vrijedno kupiti puno najmanjih pelena. Novorođene bebe brzo rastu i za 1-2 tjedna trebaju veće pelene.

Pelene za novorođene japanske i europske proizvođače - foto galerija

Pregled pelena za novorođenče - video

Koje pelene prikladne za prerane bebe?

U nekim situacijama, prva veličina može biti velika za dijete. To se događa kada beba rodi prerano. Stoga, Libero, Pampers Premium Care i Goo.n proizvode pelene označene s "0" posebno dizajniranima za takvu djecu.

Male pelene za prerane bebe - foto galerija

Koliko su različite veličine pelene različitih marki.

Iako veličine svih marki pelena za jednokratnu upotrebu imaju približno jednaku kategoriju težine, postoje neke manje razlike. Zbog toga proizvodi jednog proizvoda tvrtke za higijenu mogu biti samo vaša beba, a ostale marke bit će male ili velike. Stoga morate pažljivo razmotriti koliko kilograma koje kupujete izračunate.

Kako odabrati jednokratnu pelenu

Moderne žene ne razmišljaju o svom majčinstvu bez takvih zgodnih sitnica kao jednokratnu pelenu. Njihov odabir na tržištu dječjih proizvoda je upadljiv u svojoj raznolikosti, ali postoje određene poteškoće pri kupnji pelena. Koja je veličina najprikladnija za dijete na temelju broja kilograma koji teži?

Ono je uzrokovalo razliku u veličini raspoloživih pelena

Danas je tržište ispunjeno pelenama brojnih proizvođača i različitih proizvodnih linija iste marke:

U takvoj varijanti vrlo je lako zbuniti, pogotovo ako niste nikada prije naišli na potrebu korištenja pelena.

Prva marka slobodnih pelena, koja se pojavila na ruskom tržištu, je Pampers. Ime je zvučno, proizvod je neophodan i posve nova, pa se riječ "pelene" čvrsto koristi. Kasnije, proizvodi iz drugih svjetskih proizvođača pojavili su se u trgovinama, ali iz navike, popularno nazivaju pelene, što je u osnovi pogrešno.

Koja je razlika između higijenskih proizvoda velike i male veličine?

Postoje dvije razlike između velikih i malih pelena.

 1. Stupanj apsorpcije. Količina urina djeteta je proporcionalna masi njegova tijela, kao i volumen potrošene tekućine (uključujući mlijeko), koja je međusobno povezana. Stoga, u smislu stupnja apsorpcije, trebali biste se usredotočiti na težinu mrvica.
 2. Veličina pelena u centimetrima. Ovaj aspekt je također izravno povezan s tjelesnom težinom, na temelju koje je lako odrediti prosječne vrijednosti u struku i potrebnu duljinu pelene za jednokratnu upotrebu.

Stoga je logično da je glavni pokazatelj za određivanje veličine objekta dječjeg WC-a tjelesna težina djeteta. Jedine iznimke su pelene namijenjene mlađim studentima i tinejdžerima. Oni se usredotočuju na dob, a ne na težinu.

U prvih jednokratnih pelena, piljevina se pojavila kao apsorbirajući sloj. Danas su izrađene od celuloze, što je mnogo pogodnije za one koji ih izravno koriste.

Na mnogim pakiranjima jednokratnih pelena vidjet ćete i dob za koji je namijenjena ta veličina. No, ovaj pokazatelj često je beznačajan jer se mala čak i novorođena djeca mogu jako razlikovati, a proces razvoja i rasta odvija se na različite načine, zbog čega težina mrvica uvijek ne odgovara normama i standardima.

Koje se druge pelene temelje na njihovoj svrsi i načinu korištenja?

Ako ćemo detaljnije razgovarati o rasponima veličina raspoloživih pelene za pelene različitih proizvođača, onda bi također trebalo spomenuti da postoji još jedna klasifikacija koja određuje njihov izgled:

 • higijenski proizvodi, gdje se čičak koristi kao pričvršćivač;
 • gaćice dizajnirane za podučavanje djeteta za korištenje WC-a. U biti, to su iste pelene, ali umjesto kopči, imaju elastičnu gumu;
 • hlače s takozvanim mokrim učinkom, u kojem je apsorpcija vlage spora. Dakle, dijete osjeća nelagodu i potrebu za rješavanjem, no ako se dijete već neko vrijeme ne riješi zaprljane pelene, dođe do pune apsorpcije urina, što neće dopustiti da se na koži pojavljuje iritacija;
 • pelene hlače za upotrebu tijekom noći;
 • apsorbeno taljenje.

Komparativne karakteristike najpopularnijih pelena različitih proizvođača prema težini djeteta u kilogramima, dobi i veličini

Ovisno o tipu pelene za jednokratnu upotrebu, raspon veličine istog proizvođača može imati različite pokazatelje. Posebnu pozornost treba posvetiti proizvodima za novorođenčad jer se mogu znatno razlikovati od svake marke. Na primjer, neke tvrtke proizvode dvije verzije toaletnih artikala za bebe samo rođene:

 • namijenjene punoj djeci s normalnom težinom;
 • pogodan za prijevremeno i vrlo malu tjelesnu težinu.

Veličina pelena za novorođenče - stol

Parametri robe prodane pod trgovačkim nazivom Pampers, Libero, Bella Happy i Haggis - stol

Parametri jednokratnih pelena za djecu stariju od tri godine iz Haggim zaštitnog stola

Parametri japanskih Mooney, Gong i Merries pelene za jednokratnu upotrebu - stol

Pelene Libero, Bella Heppi, Muni, Gong, Pampers, Meries i Haggis - foto galerija

Kako odabrati prave bebe pelene

Čak i ako navedete samo najpoznatije robne marke raspoloživih pelena, sorta je vrlo velika i možda nije lako odrediti što vam je potrebno. Stoga, da se ne biste zbunili u širokom rasponu, morate se usredotočiti na nekoliko nijansi.

 1. Prvi parametar koji treba uzeti u obzir kod odabira pelene je tjelesna težina djeteta. Veći proizvodi više upijaju, a njihove vrijednosti u centimetrima su također veće. Čak i ako je beba rođena prerano i težina je vrlo mala, za to možete pronaći odgovarajuću veličinu.

Ne biste trebali koristiti pelene dizajnirane za dijete s većom težinom od tvoje, jer će se beba osjećati neugodno u njima i postoji velika vjerojatnost curenja zbog nedostatka udobnosti.

 • Aktivnost bebe predstavlja još jedan pokazatelj koji će vam pomoći u izboru određene vrste pelene. Djeca se razvijaju drugačije. Mnogi počinju sjesti samo za šest mjeseci, što je savršeno normalno. Ali ti rokovi često odstupaju i prema gore i prema dolje. Isto vrijedi i za sposobnost stajanja i hoda. Budući da jedna dječja gaćica, pelene možda trebaju ranije od drugih.
 • Obratite pažnju na moguće dodatke. Mnogi proizvođači impregniraju jednokratne pelene s raznim losionima za ublažavanje. No, koža beba vrlo je osjetljiva i, ponekad, točno neugodni mirisi mogu uzrokovati alergije. Ako mrvice imaju tendenciju alergijske reakcije, bolje je napraviti izbor u korist higijenskih proizvoda bez impregnacije.
 • Procijenjeno trajanje uporabe pelene. Neki proizvođači, kao što su Gong i Mooney, pokrenuli su niz higijenskih proizvoda s povećanom upijanju. Može ih se koristiti 10 sati, što omogućava da noću ne promijeni toaletni element, ili će biti korisno u slučaju dugog putovanja, kada ga nećete moći mijenjati na cesti.
 • Razlike između dječje higijene iste veličine, ali različitih proizvođača

  U praksi, može biti da pelene imaju istu veličinu, ali ih proizvode različiti proizvođači mogu se razlikovati po širini i visini. To je zbog prisutnosti ili odsutnosti elastičnih umetaka i elastičnih traka na pojasu.

  Što je područje remena jednokratne pelene zaštićeno elastičnom gumom, to se više pouzdano uklapa u tijelo djeteta, čime se eliminira vjerojatnost curenja.

  Pregled beba pelene - video

  Jednokratne pelene olakšavaju život roditeljima i daju bebu osjećaj udobnosti ako možete odabrati pravu veličinu za svoje dijete. Slijedeći gore navedene savjete, lakše ćete napraviti pravi izbor.

  Koliko pelena vam je potrebno dnevno za dijete od 0 do 3 godine

  Bez iznimke, roditelji male djece pitali su koliko pelena bi imali za jedan dan, tjedan, mjesec dana. Sumirajući dnevnu potrebu bebe u pelenama i umnožavanjem brojem dana u mjesecu, mnoge mame i tate mogu se shvatiti ozbiljnom panikom, jer nisu svi spremni potrošiti značajan dio obiteljskog proračuna na pelene. U ovom članku izračunat ćemo prosječnu potrošnju pelena (u komadu) za bebe u različitim dobnim skupinama.

  Potrebe za pelene u novorođenčadi i do 6 mjeseci

  Novorođena djeca smatraju se od 1 do 28 dana života. Tijekom ovog kratkog razdoblja djetetovo tijelo podvrgava se brojnim promjenama: bubrezi počinju raditi, volumen želuca se povećava nekoliko puta, a probava se poboljšava. Stoga, kako bismo odgovorili na pitanje koliko pelena novorođenčadi treba dnevno, treba shvatiti kako crijeva i mokraćni sustav djeteta rade u tom razdoblju.

  Po prvi put, novorođenčad mokri oko 12 sati života, ali čak i ako ne urinirati 24 sata, to se također smatra normalnim. Prvih 5 dana života, prosječna učestalost mokrenja je 4-6 puta dnevno, a prosječna količina urina iznosi do 20 ml (vidi tablicu 1).

  Tablica 1 - Prosječne stope mokrenja i potreba za pelenama od prvih dana života i do 6 mjeseci

  Nakon što su bubrezi prilagodili rad, majčino mlijeko ili dječja hrana počela su se upuštati u želudac, urinira u prosjeku 20-25 puta dnevno, s jednokratnom količinom urina od oko 20-30 ml. Tako, od prvih dana života do 6 mjeseci starosti, prosječni dnevni volumen mokrenja u djece varira od 400 do 750 ml.

  Pedijatri obratite pažnju roditeljima da ne postoje stroge norme o volumenu i broju uriniranja u djece jer količina urina ovisi o mnogim čimbenicima (koliko je dana prošlo nakon poroda, vrstu hrane, okoliš, količinu konzumirane hrane dnevno). Stoga su sve brojke koje su navedene u članku prosječne i ne mogu se smatrati referencama.

  Kako bi se izračunalo koliko pelena treba novorođenčad, treba uzeti u obzir sljedeće točke:

  • jednokratna količina urina iznosi 20-30 ml, dok dijete mlađi u prosjeku svaki sat;
  • punu apsorpciju vlage pelene za novorođenče treba biti najmanje 120 g (sukladno zahtjevima GOST 52557-2011).

  Na temelju gore navedenih podataka, moguće je izračunati koliko novorođenče može biti u pelenama. Podijelivši količinu apsorpcije vlage pelene (120 g) u jednu količinu mokraće (30 ml), ispada da jedna pelena mora biti dovoljna za otprilike 4 mokrenja, to jest 3-4 sata.

  No, pedijatri preporučuju da novorođenče mijenjaju pelene nakon svake dojenja, to jest svakih 2-3 sata. Takve preporuke imaju dobre razloge jer većina novorođenčadi piše nakon svakog hranjenja i vrlo je važno pravilno skrbiti za kožu bebe kako bi spriječili dermatitis pelene. Dakle, ako ne spremite na pampers i slijedite preporuke stručnjaka, onda u prosjeku će do 10 pelena dnevno nestati.

  One mame koje računaju koliko pelena trebaju odvesti u maternicu, također moramo zapamtiti da tijekom prvih 2-3 dana života mekonij ostavlja bebe. Njegov volumen je u prosjeku 60-90 grama, pa je bolje zalijepiti pelene i strpljenje, a ne računati na 10 pelena dnevno, ali na 12-13 komada. U ovom slučaju, ne možete se brinuti samo o činjenici da dijete nema dovoljno higijenskih proizvoda za djecu. No uobičajeno za novorođenčad se počinje formirati tek nakon prvog tjedna života.

  Koliko vaše dijete može nositi pelene ovisi ne samo o broju uriniranja, nego io broju izmeta. Novorođenče, počevši od drugog tjedna života, može skidati do 7-10 puta dnevno, tj. Onoliko puta koliko jede. I nakon svakog pokreta crijeva potrebno je promijeniti pelenu, bez čekanja da ga puni urinom.

  Zahtjevi za pelene od 6 mjeseci života do 1 godine

  Roditelji bebe u dobi od 6 mjeseci do jedne godine imaju više prilika za smanjenje broja pelena dnevno. Činjenica je da se prosječan broj uriniranja u ovoj fazi života značajno smanjuje (približno 15-16 puta na dan), što znači da dijete više ne brusi svaki sat. Osim toga, defekacija u pola godine staroj djeci ne događa se tako često - u prosjeku, dva ili tri puta, a godinu dana djeca oticati jedan ili da puta na dan.

  No, kako bi se razumjelo koliko pelena djetetu treba od 6 mjeseci na dan, morate znati prosječnu količinu urina dati na vrijeme. Prema pedijatru, u prosjeku:

  • količina urina na vrijeme u djece od 6 mjeseci do godine iznosi 25-45 ml;
  • količina izmeta po danu za pola godine staru bebu iznosi 40-50 grama, a za djecu od godinu dana iznosi 100-200 grama;
  • Potpuna apsorpcija vlage pelene za djecu mlađu od godinu dana mora biti najmanje 160 g (GOST 52557-2011).

  Rezultat je da bebe do godinu dana trebaju oko 5-7 komada pelena, a kada se pita koliko puta mijenja pelenu, pedijatri će odgovoriti svaka 4 sata. Ali ako dijete poked, pelena mora biti promijenjen odmah. U tom slučaju, potrebno je uzeti 15 minuta pauze tijekom zamjene pelene, tako da koža djeteta počiva.

  Tablica 2 - Prosječna stopa uriniranja i potreba za pelenama od 6 mjeseci do 3 godine

  Veličine pelene

  Jednokratne pelene ili, kao što je uobičajeno reći, pelene, spasiti živote mnogih roditelja diljem svijeta. Ovaj higijenski proizvod može se odabrati za dijete bilo koje dobi, čak i za prerano novorođeno dijete s malom težinom! Ali da biste kupili prikladne za dječje pelene, trebate točno znati veličinu.

  Kako odrediti veličinu pelene

  Pomažemo vam brzo i jednostavno odrediti veličinu pelene! Trebate samo znati težinu vašeg djeteta i njegove dobi.

  "Zero" 1-3 kg.

  Pogodan je za prijevremenu malu novorođenčad.

  "Jedinica" 2-5 kg.

  Prikladno za novorođenče. Obično se pelene nosite do 2 mjeseca.

  "Dva" (mini) 3-6 kg.

  Ovaj pogled je za novorođenčad i stariju djecu. Istina, treba imati na umu da je za mnoge ljude koji su tek rođeni to sjajno, iako je prikladno prema težini. U tom slučaju, morate kupiti "jedan", a vrijedi 1-2 mjeseca za prebacivanje na "dva".

  "Tri" (midi) 4-9 ili 5-10 kg.

  Za rebec u dobi od 3 mjeseca i oko jedne godine.

  "Četiri" (maxi) 9-18, 7-18 ili 8-18 kg.

  Hoće li služiti oko jedne i pol godine.

  "Pet" i "šest" do 25 kg.

  Može se nositi do 2 godine.

  Jednokratne pelene, pogodne za osobe čija tjelesna težina iznosi od 30 kg., Već idu kao odrasli.

  Izum pelena u pedesetim godinama prošlog stoljeća revolucionirao je brigu o maloj djeci. Gone vnikuda brdo pelena i stalno pranje, sada je moderno mama može se dati na dijete mnogo više, to je zapravo vrlo dobar učinak na daljnji razvoj djeteta.

  Pampers Saviors! Nekako ja uvijek odabire pelene pokusom i pogreškom. Gledao sam, registrirao se, to znači malo.

  Najčešća veličina pelene je vjerojatno 5. 1 i 2 se ne zadržavaju brzo, jer beba raste vrlo brzo u prvim mjesecima života. 3 i 4 ostati duže. A 5 i 6 jako dugo vremena. Pet godina također se može nositi na 2 godine, ali u ovom trenutku obično rade bez pelena (samo van, ako je zima), budući da se morate naviknuti na lonac.

  Da, članak je malo ne baš točno napisan. U 5 h, možete hodati nakon dvije godine. I ima šestorica, iz nekog razloga nisu napisani. I, usput, negdje sa 3 veličine nalaze se pelene-gaćice, vrlo su prikladne za nošenje kada dijete više ne može ležati na jednom mjestu.

  Koje pelene dijete dulje od dvije godine. Moms, nemoj me zastrašiti i ne odrastati od djece koja znaju. Dijete iz godine mora biti naviklo na lonac. Tada ne bude udoban u mokrim hlačama, pa će pokušati otići u lonac. Dijete bi trebalo otići u vrtić, koji se može hraniti i hodati u lonac.

  Vrlo često, veličina pelena, a ne naznačena kg ne odgovara. Sve je ovo, samo ćete znati što kupiti. Sada smo dvije. Iz Pampersove tvrtke od 6 veličina uzimamo pampers, čini se da idu čak 20 kg - nešto, a mi imamo 15 snage u isto vrijeme. Pet su već mali.

  Mnogo ovisi o tome koliko je dijete hranjeno. Koristili smo Pampers pelene, a tek nakon jedne i pol godine počeli smo osjećati da nas je Pyaterochka ispred nas ispred vremena. Ostali proizvođači željeli bi spomenuti gaćice Haggis, čija se dimenzionalna rešetka potpuno poklapa.

  Nakon 6 mjeseci, ja bih savjetovao da se presele iz čisto Pampers pelene, gaćice, jer je njihova realna za dijete nositi, jer djeca u toj dobi još uvijek imaju one britva. Pantić ima svoju dimenzionalnu rešetku. Koristili smo tvrtku Pampers i bilo je vodeće. To je, na primjer, ako uobičajena pelena nazalna 5, a zatim gaćice - 6.

  Pelene Pampers - pregled

  Izračunavanje količine i troškova pelene po mjesecima za 1,5 godina marki Merries, Pampers i Huggies

  Tri su najprodavanije marke - Merries, Pampers i Huggies.

  Veličine pelene po mjesecu odgovaraju tablici kompatibilnosti s visinom i težinom.

  To računali na minimum, ali s obzirom na činjenicu da je dijete u liku puta u 2:00 kao što se očekuje, ali jednom u 3:00 i 6:00, on spava čvrsto noću. Također je vrijedno razmotriti činjenicu da nisu sva djeca psihički spremna za lonac do dobi od 1,5 godina, a trošak u svezi s tim može se znatno povećati. Novorođenčadi (djeca prvog mjeseca života) srati do 8 puta dnevno (to je norma) i mokrenje više od 15 puta (to jest, da ste kasnije promijenio puni pelenu i dijete pokakal pet minuta - to je prevelik trošak)

  Imajte na umu da, za praktičnost rada i da se ne učitava uopće s malim informacijama, brojevi su malo zaobljeni (za 10-30 rubalja).

  Cijene vrijede 23.11.2013. u gradu Tomsk. Ne vjerujem da mogu baciti osobnu vezu na web mjesta prodavača trgovina.

  1) MERRIES (malomerkami očito ne). Napisao sam recenziju o njima, jer ih koristimo (ako ste zainteresirani zašto usporedba karakteristika Pampers, Huggies i Merries pročitati pregled).

  od 0 do 5 mjeseci (do 5 kg, iako ih je moje dijete od 6 kg i nosi sigurno, ne trljanje bedara - nesumnjivo korisno..!) - niz New Born: paket od 90 jedinica vrijedi 900 rubalja.. 7-8 komada po danu. Za 5 mjeseci to je 12.000 rubalja.

  od 6 do 9 mjeseci (6-11 kg) - Serija M: paket od 64 komada, vrijedan 900 rubalja. 7-8 komada po danu. Za 4 mjeseca je 13.500 rubalja.

  od 10 do 13 mjeseci (6-11 kg) - Serija M - početak posudbe za obuku: paket od 64 komada, vrijedan 900 rubalja. 6 kom. po danu. Za 4 mjeseca to je 10.100 rubalja.

  od 14 do 18 mjeseci (12-20 kg.) - Serija L - trening aktivnog lonca: paket od 54 komada, vrijedan 900 rubalja. 3 komada po danu. Za pet mjeseci je 7.500 rubalja.

  Bottom Line! Kupnja za 1,5 godina korištenja koštat će 43100 rubalja. No, dopustite mi da vas podsjetim - Merries nisu male i traju dulje od razdoblja navedenog na paketu, a za manja dobna pakiranja su ekonomičnija. Plus koža čak i većina izbirljiv dijete neće patiti od alergijskih reakcija, osip ili pelenskog osipa (opet, vidjeti usporedbu maraka u prethodnim mišljenja).

  2) PAMPERS Premium Care Jumbo (treba napomenuti da će veličina biti veličina - neće biti moguće uštedjeti novac, to je osobno potvrđeno):

  od 0 do 3 mjeseca (2-5 kg): pakiranje od 94 komada, s prosječno 800 rubalja. 7-8 komada po danu. Tri mjeseca iznosi 6100 rubalja.

  od 4 do 5 mjeseci (3-6 kg): paket od 32 kom. (I pack više volumena, nisam našao;.. Prethodni veličine do 5 kg, a nakon 7 kg - samo tako...), po prosječnoj cijeni od 330 rubalja. 7-8 komada po danu. Za 2 mjeseca to je 5000.

  od 6 do 9 mjeseci (7-18 kg): pakiranje od 66 komada, s prosječno 950 rubalja. 7-8 komada po danu. Za 4 mjeseca to je 14.000 rubalja.

  od 10 do 13 mjeseci (7-18 kg) - početak sitnog treninga: paket od 66 komada, košta prosječno 950 rubalja. 6 komada po danu. Za 4 mjeseca to je 10.400 rubalja.

  od 14 do 18 mjeseci (7-18 kg) - aktivno vježbanje: paket od 66 komada, s prosječno 950 rubalja. U prosjeku 3 kom. po danu. Za pet mjeseci je 6500 rubalja.

  UKUPNO! 1,5 godina korištenja Pampers Premium Care (malo je vjerojatno da ćete se prenijeti na nešto jeftinije - nećete se žaliti za novcem za vaše dijete) od 42.000 rubalja. Pampers Premium Care praktički nema pritužbe na alergijske reakcije i osip (ne za ništa Premium).

  3) Huggies (ne klasični):

  od 0 do 4 mjeseca (3-6 kg) - New Born serije: pakiranje od 88 komada, s prosječno 650 rubalja. 7-8 komada po danu. Za 4 mjeseca to je 7100 rubalja.

  od 5 do 9 mjeseci (5-9 kg) - Ultra Comfort serije: paket od 56 komada, s prosječno 570 rubalja. 7-8 komada po danu. Za pet mjeseci to je 12.200 rubalja.

  od 10 do 13 mjeseci (8-14 kg) - Ultra Comfort serije - početak posudbe za vježbanje: paket od 126 komada, košta prosječno 1250 rubalja. 6 komada po danu. Za 4 mjeseca to je 7200 rubalja.

  od 14 do 18 mjeseci (8-14 kg) - Ultra Comfort serije - trening aktivnog lonca: paket od 126 komada, košta prosječno 1.250 rubalja. 3 komada po danu. Za pet mjeseci je 4500 rubalja.

  UKUPNO! Za 1,5 godina korištenja Huggies izlazi - 31000 rubalja. No, prije nego što ga koristite, vrijedi isprobati, jer se mnogi žale na alergijske reakcije i druge probleme s djetetove kože. Ako dijete nije prokleto - dobro. Ne - i dalje se morate obratiti premium segmentu. I premium segment je ugodniji i materijalima i dodir.

  Ako želite pisati - mogu računati i druge marke dostupne za prodaju u našem gradu.

  Prema pravilima web ne mogu staviti slike s ilustracijama paketa preuzetih od treće strane web stranice (radi lakšeg prepoznavanja u trgovini kada kupiti), jer su oni sami su sada samo koristiti za višekratnu upotrebu (u mom profilu, oni također imaju detaljan pregled s fotografijama) i Merries. Odgovarajuća tablica također se lako može pronaći na Internetu.