Niste sigurni koje su pelene najbolje za novorođenče? Pomoći ćemo vam da odaberete i dajete savjete!

Liječenje

Za razliku od prijašnjih generacija roditelja, moderne majke i očevi mogu iskoristiti mnoge prednosti civilizacije, što olakšava život i život novorođenčadi. Ne morate ručno prati bezbrojne pelene - pelene su raspoložive za prodaju. Ovo je pravi spas - udobni lagani, dobro apsorbirajući proizvodi se koriste do 2-3 godine, dok mali ne posjeduje lonac.

Izbor predstavljen u trgovačkim lancima je ogroman. Svaki proizvođač izrađuje vlastite prilagodbe dimenzijskoj rešetki, materijalima, specijalizaciji. Ne dugo i zbunjeno. Razmislite o glavnim kriterijima koje treba razmotriti prilikom kupnje.

Što bi trebalo biti veličina?

Prva stvar koju biste trebali pitati pri odabiru je veličina pelene. Najmanje veličine linije proizvoda prikladne su za bebe - "0" (tzv. "Nulls"), "1" i ponekad "2".

Do prvog rođendana, dijete odrasta, a time i veličina pelene "raste". Razmislite o dimenzijskim veličinama mreže popularnih pelena detaljnije:

Označavanje brojevima označava kategoriju težine za koju je proizvod prikladan. Sve je jednostavno - koliko to dijete diže? Ako je novorođenče rođeno s težinom od 3,5 kg - vaš izbor je "jedan" ili "dva".

Koji je bolji uzeti - manji ili veći?

Je li težina djeteta bliža gornjoj granici kategorije težine? Kupite veću ambalažu, pogotovo ako ste sretni roditelji dječaka. Mala pelena sjedit će, kao što kažu, leđa na leđima - to je neugodno, ispunjeno trulim i pelenskim osipom jer mora postojati zračni jaz između tijela i proizvoda kako bi se izbjeglo pregrijavanje.

 • Posebna kategorija - "0". "Nulevka" korisno za djecu rođenu prije roka. Takve pelene su dizajnirane za najmanju težinu i tjelesnu građu.

U pravilu, gornji rub "nalowok" (i često "jedan") je opremljen posebnim izrezom ili rupom za pupčanu vrpcu koja još nije odvojena od pupka novorođenčeta. Zbog toga osjetljivo područje, koje se ne može prekriti pelenama, neće biti uznemireno.

 • "1" - najčešće, "jedan" paket se odlazi u rodilište.

  Bit će korisni u prvih 2-3 mjeseca života djeteta. U mega-omotima maksimalni broj proizvoda, jer na prvi pelene doslovno "leti".

  Međutim, ne rezervirajte za budućnost - djeca brzo rastu, a uskoro će vam trebati veća veličina.

 • "2" - "5" - bit će korisno tijekom prve dvije godine života djeteta koje raste.

  Proizvođači uzimaju u obzir fiziološke promjene i razvoj djeteta, tako da se izbor i funkcionalnost proizvoda proširuju: u tim kategorijama već postoje gaćice, pogodne za mobilnu djecu koja su naučili hodati i pripremaju se za upoznavanje lonca. Pojavljuje se podjela na "dječačke" i "malene" pelene.

 • Kako odabrati?

  1. Iste veličine različitih proizvođača mogu se razlikovati u strukturnim razlozima, zbog čega će "sjesti" na isto dijete drugačije. Odaberite svoju mogućnost.
  2. Koristite pravu kategoriju pelena - prevelika i mala nepoželjna.

  Na prodaju su proizvodi za jednokratnu upotrebu i višekratnu uporabu. Mi ćemo detaljnije razumjeti.

  Jednokratne pelene

  Udobni i lagani proizvodi više su popularni nego reusable alternatives. Kako su bolje?

  • Nemojte zahtijevati dodatnu njegu: pranje, glačanje i sve drugo nije povezano s jednokratnim pelenama. Samo stavite na i nakon upotrebe poslane u smeće.
  • Higijena: jednokratna upotreba osigurava da će sva izlučevina jednostavno ostaviti kuću zajedno s vrećom za smeće. Nema mirisa, nema tretmana na visokim temperaturama.
  • Uz pravovremenu promjenu pelene, tijelo djeteta ostaje suho, ne držeći se u kontaktu s vlagom, jer je proizvod namijenjen za nekoliko uriniranja.
  • To je praktičnije tijekom vašeg vremena daleko od kuće: ako hodate ili putujete automobilom, nećete morati prati sve od odjeće do poklopca sjedala ili presvlake automobila po povratku.

  za višekratnu upotrebu

  Dobar izbor za majke koje preferiraju prirodnost i prijateljsku zaštitu okoliša, ne boji se dodatnog rada i zabrinute su što jednokratne pelene mogu oštetiti zdravlje mlađih.

  Oni izgledaju poput svijetle tkanine gaćice, koje su gumirane ili ljepljive. Osim pelena, potrebni su apsorbirajući sloj.

  Koje su prednosti:

  • Ekološki prihvatljiv. Nemojte zagađivati ​​okoliš, jer se one kupuju jednom u setu i koriste se prije nego što dijete stigne na lonac.
  • Hypoallergenic. Unutarnji dio gaćica i upijajućih košuljica izrađeni su od prirodnih materijala koji ne uzrokuju alergije, za razliku od sintetičkog punila ili impregnacije jednokratnih pelena.
  • Ekonomičan. Za cijelo razdoblje trebat će vam 4-5 gaćica i oko 30-35 košuljica. Beznačajno manje u usporedbi s brojem raspoloživih proizvoda.
  • Udoban. Veličina pantyja je univerzalna, punina se regulira kvačicama.
  • Fiziološka. Dijete odmah osjeća točno ono što se dogodilo u vrijeme uriniranja ili defekacije. Nakon toga, lakše mu je razumjeti što učiniti s posudom, kako ne bi ostala mokra.

  materijal

  Dugotrajno gaćice

  Absorbentski sloj reusable panty je zamjenjiva košuljica, koja je izrađena od raznih prirodnih upijajućih materijala:

  • pamuk, gaza, flanel (brzo se suši, apsorbira dobro);
  • bambus (apsorbira doslovno suhu);
  • mikrofibra (mekana, nježna na koži);
  • kombinirani materijali (kombiniraju prednosti dviju različitih tkanina);
  • Merino vuna;
  • svila (vrlo osjetljiva, pogodna za osjetljivu kožu).

  U jednom trenutku

  Jednokratne pelene su složeni spoj materijala:

  • Vanjski sloj je izrađen od vodonepropusnog polietilenskog obloga.
  • Unutarnja kontaktna površina izrađena je od polipropilena (isti materijal se koristi za proizvodnju toplinskog donjeg rublja).
  • Između vanjskog i unutarnjeg sloja je apsorbirajuća (apsorbirajuća punila) na osnovi celuloznih ili polimernih spojeva s visokom apsorpcijom. Često je natrijev poliakrilat, koji upija vlagu 30 puta vlastitu težinu. Ovaj materijal je izoliran od kože djeteta, ali ponekad se male prozirne kristalne granule prelijevaju kroz rupice.
  • Crteži i pokazatelji razine vlage na pelene primjenjuju se bojama (raspršuju plavo, raspršuju plavo, raspršuju žutu, raspršuju narančastu boju). Tvari koje se koriste su certificirane i smatraju se sigurnima za bebe.

  Miris

  Jednokratne pelene aromatiziraju neki parfem koji je prisutan između apsorpcijskog sloja i vanjske površine proizvoda. U pravilu se daje ugodna aroma zbog spojeva limuna i narančastih aromatičnih ulja.

  mekoća

  Budući da je natrijev poliakrilat koji je napunjen modernim jednokratnim pelenama, materijal je mekan (izvana je prozirna zaobljena granula), a gotovo svi slični proizvodi imaju jednako meku i savitljivu površinu koja ne traumatizira kožu mrvica. Važno je pogoditi veličinu - dobro postavljena pelena ne uzrokuje nikakvu neugodu bebi. Naravno, važna i pravovremena promjena proizvoda.

  Obnovljive pelene izrađuju se i od fiziološkog prirodnog materijala - koža diše i nije oštećena. Što se tiče košuljica, onda morate odabrati pojedinačno, što je pogodno za određeno dijete. Najizloženije košuljice - od svile.

  Što još treba obratiti pozornost?

  Cijena ne uvijek važna. Proizvođači pokušavaju ponuditi različite suptilnosti i poboljšanja, ali, u stvari, struktura i materijali koji se koriste su isti. Nemojte nastaviti s visokim cijenama, odabrati odgovarajuću opciju, gledati dijete i tijek rada proizvoda.

  1. Alergijski klinac? Kupite pelene bez slika, okusa, impregnacija (na primjer, aloe vera). Potražite jednostavne ne-obične modele - klor se koristi kako bi se proizvodi pjenušava bjelina.
  2. Dok dijete ne hoda, pelene imaju sličnu strukturu za oba spola. Razlika postaje vidljiva kada dijete ide. Budući da su genitalije u djevojčicama i dječacima drugačije uređene i uređene, tekućina se različito raspoređuje nad apsorbirajućim materijalom - ovdje već ima smisla isprobati specijalizirane modele.

  U pelenama "za dječake" i "za djevojčice", apsorbirajući sloj se ojačava u određenim područjima proizvoda, odnosno spolu djeteta. To čini pelenu više fiziološkom - apsorbiraju se optimalno.

  Pravilno odabrane pelene pomoći će mladoj obitelji da više uživaju u komunikaciji jedni s drugima, a ne prisiljavajući ih da troše puno vremena na pitanja kućanstva. Dobre pelene samo će imati koristi. Izaberite mudro!

  Veličine diapers različitih marki: kako odabrati

  Moderna žena ne može zamisliti da se brine za malo dijete bez jednokratnih pelena. Jedna od najvažnijih nijansi u njihovoj uporabi je ispravna veličina koja se određuje na temelju težine mrvica u kilogramima. Ako je pelena mala ili prevelika, beba će doživjeti nelagodu i može doći do iritacije kože i crvenila. Kako se ne biste izgubili u predloženom nizu proizvoda od renomiranih proizvođača?

  Koje su osnove za veličinu pelena različitih marki?

  Danas u trgovinama možete naći ogroman broj jednokratnih pelena različitih marki. Razlikuju se ne samo u zemlji proizvodnje, već iu kvaliteti, materijalima i, naravno, cijenama. Čak i prije rođenja djeteta, budući roditelji gledaju razne svijetle pakete s nasmiješenim mrvicama. I ovdje se postavlja glavno pitanje: kako odabrati pravu veličinu? Odgovor je vrlo jednostavan i jasan: sve tvrtke su vođene težinom djeteta, a ne dobi. Svaka paketa sadrži kategoriju težine: neke tvrtke broje pelene od 0 do 7, drugi koriste slovne simbole (S, M, L, itd.)

  Četiri - najpopularnija veličina (broj) jednokratnih bebenih pelena.

  Također treba napomenuti da se dimenzije međusobno preklapaju. Na primjer, ako su dva izrađena za 3-6 kg, tada trostruko ne počinje od sedam, ali se označava 5-9 kg. To je učinjeno jer djeca s istom težinom mogu se razlikovati u svojoj gradnji. Neke bebe su mršave, a druge su dobro hranjene. A ako je u prvoj verziji, dijete mase 6 kg također je prikladno za drugu veličinu, au drugom slučaju roditelji trebaju kupiti više pelena jer mala pelena može trljati kožu i izazvati neugodnosti djetetu.

  Najpopularnije marke pelena danas:

  • povoljan Libero i Bella Happy;
  • skuplje i, prema brojnim testovima i ocjenama roditelja, visokokvalitetne Huggies Elite Soft i Pampers Premium Care;
  • Najskuplje i najkvalitetnije marke (prema brojnim recenzijama), zastupljene u Rusiji - Merries i Goo.n.

  Prilikom odlučivanja koje bi marke trebalo dati prednost, roditelji su vođeni mnogim kriterijima, posebice reakcijom njihove kože bebe. Ako je dijete udobno i nije alergično, odabir je ispravno.

  Kako odabrati pelene za novorođenčad

  Prva veličina pelena, namijenjena novorođenčadi, jednaka je za sve marke: one su dizajnirane za težinu do pet kilograma.

  Iskustvo pokazuje da nije vrijedno kupiti puno najmanjih pelena. Novorođene bebe brzo rastu i za 1-2 tjedna trebaju veće pelene.

  Pelene za novorođene japanske i europske proizvođače - foto galerija

  Pregled pelena za novorođenče - video

  Koje pelene prikladne za prerane bebe?

  U nekim situacijama, prva veličina može biti velika za dijete. To se događa kada beba rodi prerano. Stoga, Libero, Pampers Premium Care i Goo.n proizvode pelene označene s "0" posebno dizajniranima za takvu djecu.

  Male pelene za prerane bebe - foto galerija

  Koliko su različite veličine pelene različitih marki.

  Iako veličine svih marki pelena za jednokratnu upotrebu imaju približno jednaku kategoriju težine, postoje neke manje razlike. Zbog toga proizvodi jednog proizvoda tvrtke za higijenu mogu biti samo vaša beba, a ostale marke bit će male ili velike. Stoga morate pažljivo razmotriti koliko kilograma koje kupujete izračunate.

  Kako odabrati jednokratnu pelenu

  Moderne žene ne razmišljaju o svom majčinstvu bez takvih zgodnih sitnica kao jednokratnu pelenu. Njihov odabir na tržištu dječjih proizvoda je upadljiv u svojoj raznolikosti, ali postoje određene poteškoće pri kupnji pelena. Koja je veličina najprikladnija za dijete na temelju broja kilograma koji teži?

  Ono je uzrokovalo razliku u veličini raspoloživih pelena

  Danas je tržište ispunjeno pelenama brojnih proizvođača i različitih proizvodnih linija iste marke:

  U takvoj varijanti vrlo je lako zbuniti, pogotovo ako niste nikada prije naišli na potrebu korištenja pelena.

  Prva marka slobodnih pelena, koja se pojavila na ruskom tržištu, je Pampers. Ime je zvučno, proizvod je neophodan i posve nova, pa se riječ "pelene" čvrsto koristi. Kasnije, proizvodi iz drugih svjetskih proizvođača pojavili su se u trgovinama, ali iz navike, popularno nazivaju pelene, što je u osnovi pogrešno.

  Koja je razlika između higijenskih proizvoda velike i male veličine?

  Postoje dvije razlike između velikih i malih pelena.

  1. Stupanj apsorpcije. Količina urina djeteta je proporcionalna masi njegova tijela, kao i volumen potrošene tekućine (uključujući mlijeko), koja je međusobno povezana. Stoga, u smislu stupnja apsorpcije, trebali biste se usredotočiti na težinu mrvica.
  2. Veličina pelena u centimetrima. Ovaj aspekt je također izravno povezan s tjelesnom težinom, na temelju koje je lako odrediti prosječne vrijednosti u struku i potrebnu duljinu pelene za jednokratnu upotrebu.

  Stoga je logično da je glavni pokazatelj za određivanje veličine objekta dječjeg WC-a tjelesna težina djeteta. Jedine iznimke su pelene namijenjene mlađim studentima i tinejdžerima. Oni se usredotočuju na dob, a ne na težinu.

  U prvih jednokratnih pelena, piljevina se pojavila kao apsorbirajući sloj. Danas su izrađene od celuloze, što je mnogo pogodnije za one koji ih izravno koriste.

  Na mnogim pakiranjima jednokratnih pelena vidjet ćete i dob za koji je namijenjena ta veličina. No, ovaj pokazatelj često je beznačajan jer se mala čak i novorođena djeca mogu jako razlikovati, a proces razvoja i rasta odvija se na različite načine, zbog čega težina mrvica uvijek ne odgovara normama i standardima.

  Koje se druge pelene temelje na njihovoj svrsi i načinu korištenja?

  Ako ćemo detaljnije razgovarati o rasponima veličina raspoloživih pelene za pelene različitih proizvođača, onda bi također trebalo spomenuti da postoji još jedna klasifikacija koja određuje njihov izgled:

  • higijenski proizvodi, gdje se čičak koristi kao pričvršćivač;
  • gaćice dizajnirane za podučavanje djeteta za korištenje WC-a. U biti, to su iste pelene, ali umjesto kopči, imaju elastičnu gumu;
  • hlače s takozvanim mokrim učinkom, u kojem je apsorpcija vlage spora. Dakle, dijete osjeća nelagodu i potrebu za rješavanjem, no ako se dijete već neko vrijeme ne riješi zaprljane pelene, dođe do pune apsorpcije urina, što neće dopustiti da se na koži pojavljuje iritacija;
  • pelene hlače za upotrebu tijekom noći;
  • apsorbeno taljenje.

  Komparativne karakteristike najpopularnijih pelena različitih proizvođača prema težini djeteta u kilogramima, dobi i veličini

  Ovisno o tipu pelene za jednokratnu upotrebu, raspon veličine istog proizvođača može imati različite pokazatelje. Posebnu pozornost treba posvetiti proizvodima za novorođenčad jer se mogu znatno razlikovati od svake marke. Na primjer, neke tvrtke proizvode dvije verzije toaletnih artikala za bebe samo rođene:

  • namijenjene punoj djeci s normalnom težinom;
  • pogodan za prijevremeno i vrlo malu tjelesnu težinu.

  Veličina pelena za novorođenče - stol

  Parametri robe prodane pod trgovačkim nazivom Pampers, Libero, Bella Happy i Haggis - stol

  Parametri jednokratnih pelena za djecu stariju od tri godine iz Haggim zaštitnog stola

  Parametri japanskih Mooney, Gong i Merries pelene za jednokratnu upotrebu - stol

  Pelene Libero, Bella Heppi, Muni, Gong, Pampers, Meries i Haggis - foto galerija

  Kako odabrati prave bebe pelene

  Čak i ako navedete samo najpoznatije robne marke raspoloživih pelena, sorta je vrlo velika i možda nije lako odrediti što vam je potrebno. Stoga, da se ne biste zbunili u širokom rasponu, morate se usredotočiti na nekoliko nijansi.

  1. Prvi parametar koji treba uzeti u obzir kod odabira pelene je tjelesna težina djeteta. Veći proizvodi više upijaju, a njihove vrijednosti u centimetrima su također veće. Čak i ako je beba rođena prerano i težina je vrlo mala, za to možete pronaći odgovarajuću veličinu.

  Ne biste trebali koristiti pelene dizajnirane za dijete s većom težinom od tvoje, jer će se beba osjećati neugodno u njima i postoji velika vjerojatnost curenja zbog nedostatka udobnosti.

 • Aktivnost bebe predstavlja još jedan pokazatelj koji će vam pomoći u izboru određene vrste pelene. Djeca se razvijaju drugačije. Mnogi počinju sjesti samo za šest mjeseci, što je savršeno normalno. Ali ti rokovi često odstupaju i prema gore i prema dolje. Isto vrijedi i za sposobnost stajanja i hoda. Budući da jedna dječja gaćica, pelene možda trebaju ranije od drugih.
 • Obratite pažnju na moguće dodatke. Mnogi proizvođači impregniraju jednokratne pelene s raznim losionima za ublažavanje. No, koža beba vrlo je osjetljiva i, ponekad, točno neugodni mirisi mogu uzrokovati alergije. Ako mrvice imaju tendenciju alergijske reakcije, bolje je napraviti izbor u korist higijenskih proizvoda bez impregnacije.
 • Procijenjeno trajanje uporabe pelene. Neki proizvođači, kao što su Gong i Mooney, pokrenuli su niz higijenskih proizvoda s povećanom upijanju. Može ih se koristiti 10 sati, što omogućava da noću ne promijeni toaletni element, ili će biti korisno u slučaju dugog putovanja, kada ga nećete moći mijenjati na cesti.
 • Razlike između dječje higijene iste veličine, ali različitih proizvođača

  U praksi, može biti da pelene imaju istu veličinu, ali ih proizvode različiti proizvođači mogu se razlikovati po širini i visini. To je zbog prisutnosti ili odsutnosti elastičnih umetaka i elastičnih traka na pojasu.

  Što je područje remena jednokratne pelene zaštićeno elastičnom gumom, to se više pouzdano uklapa u tijelo djeteta, čime se eliminira vjerojatnost curenja.

  Pregled beba pelene - video

  Jednokratne pelene olakšavaju život roditeljima i daju bebu osjećaj udobnosti ako možete odabrati pravu veličinu za svoje dijete. Slijedeći gore navedene savjete, lakše ćete napraviti pravi izbor.

  Kako odabrati veličinu pelene.

  komentari

  I nosili smo 5-9 kg gotovo do godine i mjesec dana. Jednom, u dobi od 11 mjeseci, pelena je odvedena iz 5-mjesečnog djeteta, a njegov sin utopio se u njemu. Od velike važnosti je debelo dijete ili tanko dijete.

  Moja treća bit će, a ja sam također pričvrstila malo na veličinu. Hvala vam, vrlo je lako objasniti.

  Sjećam se kako sam nestrpljivo čekao kad bi bilo moguće preći na veću veličinu. Sve željeli dijete brzo izrastao iz ppodguznikov, ali ne žuri s lonac!) U dvije godine beba ne ide za drugi lonac, a 2.2 mi potpuno odbili od pelena. Sin nekako sebe "jednom" i počeo skidati svoje hlače i napisati magiju

  djeca odrastaju tako brzo)) svi su mi bili odlično na početku, dobro, rođeni smo 3 kg, stoga ne čudi. Pa, budući da je najmanji 3 kg, čuo sam da od 2 kg vole prerane bebe, rijetko ih možete upoznati. Japanci, naravno, ne razumiju kako dimenzije rade, u odjeljcima za odijevanje, dimenzije se jasno podudaraju s dimenzijskom rešetkom. Ova praksa pokazuje samo pokusom i pogreškom.

  Da, Oleg je rođen 2560. Bio sam utopljen u pelenama. Nismo očekivali, kupili smo 2-5 kg. I rast je bio samo 46 cm. Većinu.

  Još uvijek nisam mogao razumjeti kakav bi pod-program trebao stati u brojeve, jer su uvijek bili u japanskim podsvježicama, a tu su SS, S, M, L, XL))

  Obje su imale razdoblje kad smo se preselili s M na L, a onda, kad su noge (bedrovi) postale slabije (počele su se puzati, postale aktivnije), neko vrijeme se preselili u M, a ekonomski, pakiranje komada više) )

  S japanskim uopće teško. Tako su mali.

  Pa, uvijek možete pokupiti. Sada nosimo L, au toj veličini u Egiptu je kupio 4ku Molfix)

  Ovo, da. Ostavili smo stanicu nakon eksplozije.

  Sve je bilo normalno s njima) Svaki paket podvrgava praćenju zračenja, govorim o tome kao carinik. Bilo kakvih problema, odmah bismo poslali smjernice svim običajima. Sve je bilo u redu s njima.

  Pa, nije bilo važno za nas)

  I važno nam je. Koristimo Japce. Ovdje ste posebni kao što kaže Pampers. Koliko ih nisam uzimao, oni su uvijek nešto ukusno. Nikada me nikad nisam susreo bez mirisa. Mi smo u Egiptu i Pampers također kupili i tamo su smrdljivi) Uopće su mirisi?!)

  I ne sviđa mi se, dok se nabubre i drže desno između nogu i koljena)))

  Ja, iskreno, nakon pee sve miris.))))) Imala sam neke pelene koje su mirisale odmah kad je paket bio otvoren. Ovo je s Olegom. Skeptično o tome. Sada sam tijekom krize počeo ponovno odabrati. Dobio je premije. Nemoj mi mirisati. I nemoj se previše nagurati. Ne znam je li se nešto promijenilo u proizvodnji. Ali sada su oni jako različiti za bolje. I jeftinije haggis i ekvivalentne serijske serije.

  Činjenica je da oni odmah mirisaju kada otvorite takav slatki miris. Kupio sam premium kea i redovne one u zelenoj ambalaži. A u Rusiji (dali su nam nekoliko, dijelove u rodilištu) i u Egiptu, svi su mirisali isto od slatkog mirisa.

  kao što je strojnica))))) u svakom slučaju preuzeti prvu veličinu, a onda, ako su sjajne, sve će izlaziti i pokušati Naty, vjerojatno ćete probati novu tvrtku s četvrtim)), a drugi ću ih uzeti

  Pokušao sam sve za 6 godina beskrajnog razdoblja kakash))))))))). Ipak, mnogo je ovisilo o dohotku i Ponte)))).

  Ja uvijek uzimam težinu mog olova 10,5 znači da uzimam 10 do 14 kg

  Idemo na sljedeću veličinu za 1-1,5 kg maksimalne težine na trenutno korištenim pakiranjima. tj Na primjer, ovdje su nosili Sku 4-8 kg, pošto su počeli vagati nešto više od 6,5 kg, koristili su paketu i prebačeni u M 6-11 kg.

  U principu, to je kako se ispostavlja. Da.

  Prebacujem se na drugu veličinu kada kopam bucmast ili propušta. Zato trebate sljedeće. TA vage nisu kod kuće, nego sve po vidljivosti i veličini

  Pa, tako da je lika, trbuh i curenje). Uvjetna težina obično je napisana. Lyova s ​​bolesnicama razlika u 2 tjedna, i pelene različitih veličina).

  U mojoj djeci pelena postaje znatno mala kada počinje teći. Sjedi savršeno. I da, moja je nosila treću veličinu u 1,5 godina. Ovdje nije obraslo.

  Wow! Lev ima treshku koja se gotovo ne pričvršćuje).

  Gotovo 8 kilograma teži. I lyashechki preše.

  Mash, koje su vaše pelene? Ima oko 7,5 kg, ali već dugo hodamo na 4. U treshki pritisne Lyashku i kakuli na leđima su)) Mi smo u Pampersu.

  Pampers. Ali već smo na 4. Treba obavijestiti stare dionice. Završili smo

  Aaaaaa. Ljepota. Moje vrijeme je uvijek 9 sati. A onda sam se probudio na 6. Promijenio sam pampers 3, mislio sam da spavam nekoliko sati. I upravo se nagomilavao. i rano sam skočio u francuski.

  Vidi također

  I dalje se ne mogu smiriti jer, kako smo nastavili, nastavljamo nastaviti nekoliko puta dnevno. Kada se ovo dogodi noću, a dijete se budi svako mokro, spreman sam ubiti proizvođače ovih podgozova!

  Pronašao tekst u LJ, možda će netko doći u ruci. Isprva vam se čini da su sve pelene ista. Pa, može biti drugačije? - misliš. Uzorak jedan, glavni jedan. I, ipak, iskreno vas savjetujem da pročitate.

  Mame koje redovito koriste pelene ove marke, recite mi, molim vas, je li vrijeme da prijeđemo na veću veličinu? Sada koristimo S (4-8 kg). Uvijek kupujemo velike pakete, ostaje oko 10 dana. Počela sam primijetiti da je slijetanje gotovo problem) Spojnice.

  tj gdje početi? Očekuje se rođenje djeteta težine 3500-4000g. Koje veličine pelene odabrati? Od 4 kg fit (4-7,4-8,4-9) ili bismo trebali uzeti manje? Što onda, do 5 kg? Hoće li oni biti mali? S obzirom na marku: Haggis ultra meko.

  Momma, dobro poslijepodne! Pitanje je ovo. Dijete sada teži 7,5 kg. Koristimo khagis ultra udobnost, zadovoljni u svemu. Sada je veličina od 5-9 kg. Je li vrijedno kupiti 8-14? Obično se držim donjeg držača, ali neće.

  Kako odabrati kolica pravilno. Za početak morate odlučiti i uzeti u obzir: Koliko mjeseci dijete, odnosno, treba kolica za bebe s obaveznim horizontalnim leđima ili već može pokupiti kolica (od 5-6 mjeseci) gdje.

  Od rođenja, pokušali su pelene i haggis novorođenčad. Haggis je više voljela i uvijek ih je koristila. I tako sam odlučio otići na sljedeću veličinu, kupio sam ga i bio vrlo razočaran: nije tako mekan, a ne tako elastičan elastičan. općenito meni.

  Pelene su čvrsto preuzele svoje mjesto u životima većine mladih obitelji. Bez njih, teško je zamisliti da se brine za bebu. Ovo je praktičan alat za osiguravanje higijene beba koje još uvijek ne mogu ići na zahod. Sve pelene.

  Djevojke, recite mi kako odrediti da je pelena mala i da je vrijeme da se presele u veću veličinu? A što je bolje? Činjenica je da smo do nedavno sjedili na Pampersu br. 2. Pa, ovdje smo minijaturne dame!))) V.

  Kako razumjeti da je vrijeme za prelazak na sljedeću veličinu? mi Haggis 3-6 kg sada deuce, počeo je primijetiti da su pričvršćeni pod pupak, vrlo niska. Dakle, vrijeme je da uzmemo više veličine? Jednom sam nosio kćeri Haggisa sljedeću veličinu, ja.

  6 najboljih beba pelena

  Kriteriji za odabir najboljih pelena za novorođenčad

  Roditelji ponekad posvećuju barem toliko vremena za odabir prvih pelena za odabir dječjeg krevetića ili odjeće, što je posve opravdano. Nažalost, u trgovini često možemo cijeniti ljepotu ambalaže, a ne pravi izgled i zasigurno ne "borbene" osobine pelene. Koji su znakovi dobrih pelena za novorođenčad?

  Ispravna veličina

  Za bebe namijenjene su veličine 2-5 kg ​​(XXS), 3-6 (NB, Newborn), 0-5 kg ​​i veličina 0 ili Micro (do 2 kg). Istodobno, sve marke imaju svoj "uzorak" pelene, postoje širi i uži modeli, a neki od njih nemaju dovoljno. Ali napokon, djeca su također različita. Stoga, za početak, možete kupiti 2-3 različite male pakete i isprobati njihovu udobnost i učinkovitost kod djeteta.

  materijali

  Pamuk je prirodni, mekan i prozračan materijal. To je najbolje za novorođenčad, ali pelene su prilično skupe. Celuloza je jeftinija, daje pelenama nešto "kartonskog" izgleda, ali je također sigurna i hipoalergenska sirovina, poput netkanog materijala. Ali ako u sastavu ima polietilena, treba ga upozoriti: takva pelena neće biti u mogućnosti pružiti kožu potrebnu razmjenu zraka.

  upijajući

  Budući da se apsorbirajući materijal može djelovati kao suhi gel u granulama (skuplji je i učinkovitiji) i vlaknasta punila. Važno je da se tvar ne samo brzo i učinkovito apsorbira, nego i rasporedi po cijeloj unutarnjoj površini pelene, uključujući i gornji dio. Primijetili smo da su modeli s bojom u obliku gela u sredini najgori od svih apsorbirani. Ali ako se gel unutar pelene zgnječi ili, što je još gore, ispada na kožu djeteta, takav proizvod treba odmah odbaciti.

  Elementi zaključavanja

  Velcro dobre pelene bi trebale biti ponovno upotrebljive i ne daju neugodne senzacije kože bebe (ne drže se, a ne ubod, itd.). Još jedan bitan element su mekane manžete oko nogu. Nisu svi modeli imaju elastične pojaseve u pojasu ili elastičnom pojasu, ali s njima pelene se drže bolje i apsorbiraju više pouzdano.

  Posebna svojstva pelene

  Ovo je pokazivač traka za punjenje, utiskivanje ili mrežicu na unutarnjoj površini pelene radi boljeg apsorpcije, izrezivanje za pupak, dodatne manžete, kao i prirodne impregnacije s antibakterijskim i skrbnim svojstvima.

  Što proizvođači pelene za novorođenče nude?

  Svi lideri na tržištu pelene proizvode modele novorođenčadi. Priznajem, mame, japanske pelene (Goo.n, Merries, Moony) nisu samo najdelikatnija i udobnija, ali i najviša kvaliteta i učinkovitost. Istina, oni nisu pristupačni svima, a među njima postoje i "izvozne" stranke čija je kvaliteta znatno niža.

  Čelnici u popularnosti i dalje ostaju europske marke: Pampers, Huggies, Libero. Oni su jeftiniji, a većina ruskih majki zadovoljna je kvalitetom. Istovremeno, premium marke i serije (Fixies, Pampers Premium Care, Huggies Elit Soft) praktički se ne razlikuju po svojim svojstvima i cijenama od onih japanskih. Eko-pelene ističu se: Naty, Greenty, Lovular i drugi. Karakterizira ih kvalitetna, visoka cijena i nedostupnost u običnim trgovinama.

  The Price Expert je identificirala 6 najboljih pelene modela za novorođenče koje zaslužuju pažnju mame.

  Koje pelene su bolje za odabir novorođenčadi: tablica s veličinama, razlike i ocjena pelena - TOP-6

  Suvremeni roditelji lišeni su nekih problema koji mame i daddies nisu ostavili samo prije 20-30 godina. Govorimo o pelenama ili pampers, kao što ljudi nazivaju neophodnim i nužnim predmetom za dječji WC. Jednom su se stanovi i kuće u kojima su se pojavili novorođenčadi žalosni pogled zbog obilja pelene koje su visjele na svim užadima, leđima stolaca i pelene, isušujući se nakon sljedećeg pranja. Sada pelene često se koriste kao element dječjeg ormara, a on ide u toalet samo u pelene.

  Pelene za bebe - najbolji dar koji je moderna industrija za mlade roditelje. Koje pelene su bolje za novorođenče? Koja je razlika između pelena za dječake i djevojčice? Kako odabrati najbolje i adekvatne pelene za cijenu? Pokušajmo otkriti naš članak.

  Vrste pelene

  Pelene pomažu u održavanju čiste odjeće, povećavaju trajanje šetnji, ostaju u bolnicama i bolnici, manje je vjerojatno da će oprati i provesti više vremena komunikacije s bebom i drugim članovima obitelji. Moderni proizvođači nude dvije vrste:

  1. Jednokratni. Izgubio je nekoliko puta nakon mokrenja djeteta, odmah nakon čina defekacije. Skupo, ali najprikladnija opcija.
  2. Za višekratnu upotrebu. Oni se razlikuju po tome što se sastoje od nekoliko slojeva. Prva je baza prozračna, vodootporna i ne mijenja dugo vremena. Srednji sloj je košuljica koja apsorbira vlagu. Gornji sloj prolazi tekućinu. Liner i baza se jednostavno brišu ili se periodički mijenjaju. Modeli koji se mogu koristiti ponovno troše manje za roditelje nego one za jednokratnu upotrebu jer se kupuju samo linijski brodovi.

  Prve i druge vrste su opremljene funkcionalnim zatvaračima ili velcro, elastičnim oko struka i nogu. Koje su pelene bolje - prva ili druga vrsta - svaki roditelj odlučuje za sebe, teško je davati savjete. Ako financijski niste tjeskobni, onda dajte prednost sredstvima za jednokratnu upotrebu i često ih promijenite tako da koža bebe nije pretjerana.

  Koje su razlike između "pelene" i "pelene"?

  Značajke različitih vrsta:

  1. Ime. Ljudi su nazvali "pelene" svaku stavku dječjeg toaleta koji apsorbira izmet i urin, što je u osnovi pogrešno. Ovo je tvrtka koja je prvi stavila na tržište jednokratne gaćice. Pelera je donje rublje od polietilena, gaze, pamučne vune ili papira koja skuplja urin i izmet djeteta, sprečavajući da se svećenici, noge i odjeća ne mokre.
  2. Trajna upotreba. Glavna razlika između pelena i pelena - prva se može ponovno upotrijebiti, druga se koristi samo jednom, a zatim odbacuje.
  3. Kvaliteta. Jednokratni modeli izrađeni su od visokokvalitetnih modernih upijajućih materijala. Pelene su često izrađene od gaze.
  4. Dizajn i aroma. Neki su modeli dostupni s okusima kako bi se postigli neugodni mirisi izmeta i urina. Da biste izbjegli alergije, odaberite modele bez mirisa. Pelene dolaze u obliku gaćica koje se nose preko nogu. Pampers se odijevaju jednostavnije, jednostavno se pričvršćuju s bočnim čičakom.
  5. Trošak proizvoda. To su različite tvrtke čija politika cijena također variraju. Reusable proizvodi su zapravo jeftiniji, jednokratni - skuplji.
  6. Pelene i pelene variraju u veličini, ovisno o dobi i težini novorođenčeta. Starije bebe bolje su kupiti proizvode u obliku gaćica velikih dimenzija, koje dolaze s različitim slikama i udobno se smjeste za duge šetnje i aktivne kretnje djeteta.

  Neki su modeli dostupni s osjetnikom punjenja ili s dodatkom ljekovitih biljaka u unutarnjem sloju, na primjer s kamilicom ili aloe vera.

  Koja je razlika između pelena za dječake i djevojčice?

  Za djecu dulje od šest mjeseci higijenski proizvodi dostupni su posebno za dječake i djevojčice. Dokazano je da obične pelene negativno utječu na reproduktivnu funkciju dječaka, tako da za njih trebate nabaviti samo posebne modele koji uzimaju u obzir fiziološku osobinu strukture tijela. Razlike između proizvoda proizvedenih po spolu beba:

  • mjesto sloja koji apsorbira tekućinu (u dječaka - ispred, u djevojčicama - u sredini i iza);
  • dječaka modeli više slobodnog rezanja ispred, kako ne bi stiskao genitalije;
  • dizajn se određuje prema spolu (dječaci su prikazani automobili na plavoj pozadini, djevojke su crtani likovi i lukovi na ružičastoj pozadini);
  • Čičak za učvršćenje dječaka veći je od djevojčica.

  Proizvodne tvrtke mogu mijenjati svoje proizvode u stilu i obliku. Za male modne princeze proizvedene su slike životinja i cvijeća, na zelenoj ili žutoj pozadini. Na modele dječaka mogu se prikazati roboti ili automobili. Tvrtke jednostavno ne stvaraju razlike u dizajnu i ograničene su na svojstva rezanja i na mjesto apsorpcijskog sloja.

  Pelene za male gospođe obično su izrađene od plave ili plave boje, mogu biti ukrašene tipičnim "dječjim" ispisima

  Pomažemo u određivanju veličine

  Najvažnija značajka kojom majke određuju veličinu pelene ili pelene za bebu je starost i težina djeteta. Navodimo veličine veličine:

  Glavni kriterij za odabir veličina, kao što pokazuje tablica, je težina djeteta, a ne njegova dob, tako vjeruje dr. Komarovsky. Djeca se razvijaju individualno, a dogada se da vaša beba teži 11 mjeseci, kao dvogodišnje dijete ili obrnuto. Djeca imaju tendenciju da budu prekomjerne tjelesne težine, što nije u redu. Nemojte zaboraviti da se ne biste trebali uključiti u dječje higijenske proizvode nakon postizanja jednogodišnjeg, malo podučite dijete u lonac, tako da kasnije u vrtu nema problema - to je bolje kada dijete postane neovisno i ne ovisi o dostupnosti sigurnosne mreže u ormaru.

  Nemojte kupovati higijenske proizvode za budućnost u velikim količinama, kao iu različitim razdobljima djetinjstva, bebe dobivaju težinu po različitim cijenama. Najbolje je imati u paketu 1-2 pakiranja.

  Premium i ekonomska klasa - koja je razlika?

  Novorođenčad treba do 7-8 smjena dnevno. Ako kupite jednokratnu pelenu, taj iznos postaje impresivan. Često se mladi roditelji ne mogu priuštiti da stalno kupuju vrhunsku klasu i zamjenjuju ga s višekratnim modelima, pribavljajući samo obrube i brisanje baze. Ovo je dobra alternativa, sve dok dijete nema iritacije i pelenskog osipa.

  Već dugi niz godina Pampers i Haggis zauzimaju vodeće mjesto u prodaji na svjetskom tržištu dječjih dobara. Koja je razlika između ekonomske klase i premije:

  • opcija proračuna često se izrađuje od istih visokokvalitetnih materijala, samo je dizajn skromniji i bez crteža;
  • Ekonomični modeli imaju niže kvalitete čičak koji se mogu učvrstiti samo jednom;
  • low-end modeli nisu opremljeni senzorima zauzetosti i ne aromatiziraju;
  • opcije gospodarstva mogu propuštati i curiti na stranama pa ih treba češće mijenjati;
  • u skupim verzijama postoji rez za pupak, što je vrlo važno ako ste samo doveli bebu iz bolnice i njezina pupna rana još nije ozdravila;
  • proračun modeli se prodaju u velikim omotima.

  Može se zaključiti da je najmanja, tek nedavno rođena djeca bolje kupiti skupe pelene koje se mogu pričvrstiti više puta. Takvi modeli uključuju značajke malog krhkog tijela i osjetljivu kožu, lakše ih mijenjati. Oni su udobniji i neće oštetiti pupčanu ranu.

  Najbolje ocijenjeno

  Uz moderan, bogat izbor pelena, mladi roditelji mogu postati zbunjeni. Naš prijedlog ocjena temelji se na ocjenama potrošača i stručnim mišljenjima. Jasno je da što je veći položaj u poretku brand, to su skuplji proizvodi. Zaista visoke kvalitete i pouzdane pelene su prilično skupe, ali zdravlje djeteta također vrijedi. Njegova čista magarca bez crvenila i pelenskog osipa, dobro raspoloženje, pouzdani san i sloboda kretanja uvjerit će vas u točne financijske troškove dječje higijenske predmete.

  Vodeći par: TOP 1 i 2

  1 mjesto na ljestvici je tvrtka Merries. Poznata japanska marka nedavno je uspostavila oslobađanje pelena - od sredine 80-ih godina. Trideset godina proizvodi su postali neosporni vođa širom svijeta. U Meriesu je da su djeca najmanje vjerojatno da će doživjeti iritaciju, crvenilo i pelensko osip. Meke su poput svile i udobne kao donje rublje pamuka, ali njihova je cijena nekoliko puta veća od ostalih tvrtki.

  Značajke proizvoda Meries:

  • jasna podjela prema spolu (ojačana upijajuća prednja strana - za dječake, straga - za djevojčice);
  • ne skliznu, ne skliznuše svećenike;
  • visokokvalitetni hypoallergenic breathable materijali svih slojeva pelene;
  • pokazatelj opreme popunjenosti;
  • Sastav unutarnjeg sloja sadrži ekstrakt lijeske - izvrstan antiseptik;
  • Elastična i široka elastična lycra oko nogu i struka pruža maksimalnu udobnost, slobodu kretanja i minimalni pritisak.

  2. mjesto - u japanskoj tvrtki Goon. Japanci se brinu za zdravlje svojih beba više od drugih nacija. Suhe guze bez crvenila i slobode kretanja - ključ zdravlja i dobrog raspoloženja bebe i njegovih roditelja. Gong je zaštitni znak tvrtke Daio Paper, koja je specijalizirana za papirnate proizvode više od pola stoljeća.

  • apsorbirajući sloj se sastoji od celuloze i sredstava za geliranje;
  • prisutnost pokazatelja popunjenosti;
  • prirodno disanje hipoalergenskih materijala svih slojeva pelene;
  • elastični struk oko struka i kopča;
  • vitamin E u unutarnjem sloju.
  Goon pelene su među najboljima za zdravlje kože dječje dobi.

  Treće mjesto

  3. mjesto - u japanskim pelenama Moony. Ova tvrtka sa poviješću od pola stoljeća razvila je prozračni materijal Air Silky, koji aktivno apsorbira tekućinu, ostavljajući dupe suhe. Značajke Mooney:

  • apsorbirajući sloj posebne aktivnosti, s tvari koja tvori gel (takvi materijali koriste Mooney i za proizvodnju ženskog higijenskog jastučića);
  • stalna razmjena zraka zahvaljujući visokokvalitetnim inovativnim materijalima tvrtke;
  • dostupnost visokokvalitetnog višekratnog velcro;
  • prisutnost pokazatelja popunjenosti;
  • vrpca na pojasu dolazi s minimalnim šumom, vrlo je meka, što vam omogućuje da promijenite pelenu čak i za spavanje dijete;
  • područje koje je u blizini djetetovog leđa izrađeno je od mekane mreže, zahvaljujući kojoj je vjerojatnost da je točena vrućica izravnana, dijete je udobno i mekano;
  • na nekoliko strana ima nabora koja apsorbiraju tekuću stolicu novorođenčeta;
  • modeli za one koji su nedavno pušteni iz bolnice, opremljeni su izrezom za neozbiljan pupak.

  Srednje klase proizvoda

  Sljedeće dolazi srednjoškolske proizvode. Tvrtke, poznate našim sunarodnjacima, pristupačne, ali ne manje vrijedne kvalitete.

  4 mjesto - "Pampers"

  Modeli tvrtke "Pampers" bili su prvi slobodni pelene u post-sovjetskom prostoru, pa su ljudi poput svih ostalih modela drugih marki postali poznati kao "pelene". Crta sadrži nekoliko tipova - od pelena za novorođenčad do gaćica (preporučujemo čitanje: koje pelene gaćice su bolje?).

  Prikladni su za upotrebu, čičak se može ponovno pričvrstiti nekoliko puta. Gotovo da ne propuštaju, nadraženost i pelensko osip kod djece često nastaju, pogotovo ako koristite dječji prah.

  Pampers Premium Care je linija koja je najviše tražena za novorođenčad. Modeli su dugo suhi i skrbe o dojenčadi. Sleep Series Igra je manje popularna, mnogi mame kažu da pate od vrućine, a ekstrakt kamilice u unutarnjem sloju može izazvati iritaciju.

  5. mjesto - u društvu Huggies

  Najkvalitetniji serijal - Haggies Elite Soft, pogodna za oba tjedna staru djecu i bebe nakon šest mjeseci. Oni ostaju suhi dugo vremena i rijetko uzrokuju iritaciju. Haggis je popularan zbog širokog raspona serije. Postoje linije koje nude seks, ima gaćice za stariju djecu, postoje pouzdane pelene za noćni san.

  6. mjesto - u tvrtki Libero

  Modeli kvalitete ove švedske tvrtke - Libero Comfort. Oni su najpouzdaniji i praktičniji. Libero voli roditelje raznih linija. Postoji Libero Babysoft za novorođenče, Libero UpGo za bebe nakon šest mjeseci, Libero Potty Training za djecu koja roditelji podučavaju lonac (imaju sloj koji je postao vlažan nakon što je beba pere, što ga potiče da ode u WC na loncu, ali ne u pelenama). Postoji čak i "moderna serija" s spektakularnim crtežima za one koji žele da dijete bude najljepše, čak i u donjem rublju.

  Pelene pelene

  Danas su pelene za novorođenče proizvele "parmpers" s posebnim usjekom za pupak, kratko štiti pupčanu ranu od prekomjernog dodira s krpom i elastičnim trakom (preporučujemo čitanje: kako napraviti gaze pelene za novorođenčad?). Međutim, nisu sve linije takve pelene, pa ako dobijete uobičajenu opciju, morate priložiti pelene ispod pupka tijekom prvih nekoliko tjedana. Dakle, procjenjujemo prijedloge proizvođača:

  • Moony Newborn, o čemu smo napisali gore. Značajne osobine - sloj koji apsorbira disanje, meke elastike na stranama i na leđima i vrlo rupu za pupak.
  • Pruža novorođenče i XS. Obilježene su mekanim gumenim trakama i prisutnost ponovljivog velcro.
  • Libero novorođenče. Opcija proračuna s utorom za pupak. Mala veličina za bebe do 2,5 kg - označena s 0, kao i "klasična" - od 3 do 6 kg - označena s 2.
  • Helen Harper rođena. Drugi model s niskom razinom, osobitost je odsustvo bilo kakvih mirisa.
  • Bella Baby Happy Newborn. Također je vrlo proračunska opcija. Osim udubljenja ispod pupčane rane roditelja, bit će zadovoljan posebnim upijajućim mikro-lijevcima koji pouzdano drže mokraću i stolicu.
  Beba beba sretna novorođenče pelene

  Kupnja testa

  Mnogi potrošači vođeni su rezultatima popularnog programa "Test Purchase". Pelene nisu iznimka. Program Test Purchase je dvaput provjeravao jednokratne modele. U 2011. godini testirani su proizvodi za bebe težine 7-18 kg. Sudjelovale su Pampers, Muumi, Libero, Bella Happy, Merries i Huggies. Prvo mjesto poduzeo je tvrtka "Muumi" s najboljim slojem koji se ravnomjerno raspoređuje na cijeli unutarnji sloj pelene.

  Godinu dana kasnije, testirane su i robne marke "Pampers", "Huggies", "Bella Baby Happy", "Merries", "Libero" i "Muumi". "Pampers", "Huggies" i "Libero" izabrali su narodni žiri kao tri najbolja pobjednika, tvrtka "Pampers" bila je na čelu. Profesionalni žiri je prepoznao prvenstvo tvrtke "Muumi", čiji su proizvodi većinom bili suhi većinu vremena.

  Što bi moglo biti bolje od tihog sna vašeg sina ili kćeri? Cijeli dan, mlađa mama zapuše kilometrima oko stana, zaradi migrenu od dojki plače i baka, umora se od hrane i kućanskih poslova. Vrlo je važno da se spavanje djeteta ne prekida činjenicom da je postao vlažan. Ne manje ozbiljno pitanje izlazi i posjećuje goste, bake, bolnice i trgovine. Mama uvijek nema nekoga tko bi ostavio dijete, pa mora biti sigurna da nakon odlaska u zahod ne morate trčati kući i mijenjati pelene. Moderni dječji proizvodi olakšavaju majkama podići svoju djecu. Koristite suvremenu robu i djetinjstvo vaše mrvice neće se održavati ne u stalnim nevoljama, već u radosnim trenucima.

  Potpuni pregled pelenskih pelena Pampers

  "Pampers" je svjetski poznati brand, čije postojanje nije poznato samo ženama koje podižu malu djecu, već i muškarcima, tinejdžerima, pa čak i starijim osobama. Popularnost ove marke toliko je velika da su "pelene" postale generalizacijski koncept za sve pelene, a to igra važnu ulogu u odabiru dječjih higijenskih proizvoda za većinu roditelja.

  Međutim, mogu li pelene Pampers biti referentni proizvod na koji svi drugi proizvođači trebaju biti jednaki? Ili rezultat takve zapanjujuće popularnosti bila je nadležna politika oglašavanja tvrtke? Shvatimo!

  Proizvođač i povijest robne marke

  Tijekom većine poznatih marki pelena od početka radnog velikih poduzeća, na primjer, preko Libero dizajn radio švedska tvrtka, SCA, na sanjarski - japanska tvrtka Unicharm preko Huggies - Kimberly-Clark, ali baby pelene Pampers su izmislili djeda, koji je često morao ostati s malim unucima i pranje prljavih pelena. Ovaj sretni djed bio poznati američki kemičar Victor Mills, koji je radio u tvrtki i bavi ProcterGamble izumima sredstva za čišćenje.

  Po prvi put, Victor Mills pokušao je izmisliti pelene 1950. godine. U tu je svrhu pozvao još nekoliko zaposlenika koji su radili na stvaranju jednokratne pelene. Krajnji cilj bio je stvoriti proizvod koji je karakteriziran visokom apsorpcijom vlage. Međutim, prvi je pokus bio neuspjeh - nekoliko je roditelja htjelo staviti plastične hlače na svoje bebe u kojima je brtva postavljena. A te majke i očevi, koji su ipak odlučili na sličan doživljaj, primijetili su da im je bebe gotovo odmah imale iritaciju na koži.

  No i unatoč očitom neuspjehu, Mills nije odustao od ideje da stvori pogodne higijenske proizvode za jednokratnu higijenu. Godine 1959. tvrtka ProcterGamble je pripremila eksperimentalnu seriju pelena kako bi dobila mišljenje potencijalnih kupaca. Roditeljska povratna informacija zadovoljila je razvojnog programera - zaista su se sviđale meke pločice s udobnim kopčama. Odobrenje kupaca i bio je odlučujući poticaj za pokretanje masovne proizvodnje pelena za jednokratnu upotrebu.

  Godine 1961. PG je lansirao novi američki proizvod pod markom Pampers. Iznad imena proizvoda, agencija za oglašavanje BentonBowles radila je, a bio je i kreativni direktor ove agencije koji je izmislio kako bi stvorio Procter Gamble i riječi "Pelene" (pelene) naziv "Pampers" (od Engleske. Pamper - indulge).

  Proizvođač pampers učinio je sve tako da su jednokratne pelene udobne za bebe i oslobodile roditelje od beskrajnih pere, sušara i problema s odijevanjem. Zato:

  • u sedamdesetim godinama pelene s udobnim čičakom počele su se prodavati;
  • u 80-ima je puštena prva tanka pelena s posebnim gel punilom koja je postala još ugodnija zahvaljujući elastičnim umetcima oko nogu, velcro, omogućujući vam da prilagodite veličinu i indikator vlage. Također tijekom tog razdoblja, proizvođač Pampers je bio prvi koji je prodavao velike, ekonomične pelene pakete;
  • U 1990-ima su se pojavile ultra tanke pelene koje su mogle apsorbirati još veću vlagu i zadržati duboko u sebi.

  Proces poboljšanja pelene nastavlja se do danas. Rezultat kontinuiranog rada bio je pelene za disanje s zaštitnim slojem losiona, koji će biti detaljnije opisan u sljedećim odjeljcima.

  Serije Pampers

  Kao i svaki drugi proizvođač dječjih higijenskih proizvoda, PG je svoje pelene stavio na raspolaganje svim kupcima. Zato postoje serija vrhunske klase i jeftine pelene dostupne svima. Značajke svake serije opisane su u tablici 1.

  Tablica 1 - Pampers pelena serija i opis

  Proizvođač svojim kupcima nudi 3 serije jednokratnih pelena i 2 serije pelene, pampers pelene. Istodobno, samo gaćice Pampers Pants uzimaju u obzir anatomske osobine djece različitih spolova - proizvođač je razvio liniju pelena za dječake (Pampers Active Boy Pants) i za djevojke (Active Girl Pants).

  Te gaćice proizvode od 3. veličine, tj. Mogu se kupiti za djecu od 6 kg. Dakle, u ovom slučaju, tvrtka "PG" ne zaostaje za svojim glavnim konkurentima. Na primjer, možemo se prisjetiti pelene Huggies (Ultra Comfort series) i Moony (pelene Moony Man).

  PG je također osigurao da su oba pelena i gaćice dostupni roditeljima s različitim prihodima. Zato se kupcima nudi premium serija Premium Care (ima pelene i gaćice s treće veličine). Tada je više proračuna serije - pelene Pampers Active Baby i pelene Pampers Hlače. I najviše proračuna - Spavanje i igranje.

  struktura

  Da bismo shvatili kako se jedna pelena razlikuje od druge, morate razmotriti njihov sastav. Svi roditelji iz oglasa više puta su čuli kako su natprirodni i prozračni skuplji pelene Pampers Premium Kea. I ove pelene su stvarno vizualno različite od jeftinijih pelena Pampers Sleep Play - bijele su, mekše na dodir, a također su mirisne. No, njihova vizualna atraktivnost opravdava cijenu, koja je nekoliko puta veća od cijene pelene Pampers Slip And Play?

  Proizvođač na pakiranju upućuje samo na sastav balzama, a za sve serije pelene isti je:

  • Vazelin - ova mast se često koristi za njegu dječje kože, jer sprječava pojavu nadraživanja i čini zaštitnu barijeru između pelene i nježne kože djeteta;
  • kozmetičko mineralno ulje je petrokemijski proizvod koji se često koristi u kozmetici i pelene. Ovo ulje prolazi kroz mnoge faze čišćenja i dodaje se kozmetici proizvedenim u Europi i SAD-u. Koristi se za zaštitu kože od gubitka vlage, ali ima i nedostatak - na istoj koži stvara film koji sprječava disanje;
  • stearilni alkohol - je napravljen od kokosovog ulja, igra ulogu strukturiranog i emolentnog u dječjim pelenama, to jest masnoća koja vlaži i omekšava kožu;
  • Barbados Aloe je prirodna tvar za liječenje rana s antialergijskim, baktericidnim i antiseptičkim svojstvima;
  • CI 61565 je sintetička boja zelene boje, onaj koji čini unutarnju površinu zelenkasto. To je kancerogen i stoga može uzrokovati alergijske reakcije.

  PG osigurava roditeljima da su svi materijali koji se koriste u proizvodnji Pampers pelene ispitani i potpuno su sigurni. Što se tiče boje, tada (prema programerima) koristi se u vrlo malim količinama kako bi pelene izgledale poput odjeće. Ali roditelji moraju sami odlučiti vjeruju li da je pigment CI 61565 siguran za kožu bebe...

  I skupo Pampers Premium Care i više pristupačne Active Baby Dry imaju istu višeslojnu strukturu:

  • zaštitni sloj - sadrži tanki sloj losiona (sastav koji je gore opisan), koristi se za zaštitu kože od vlage;
  • Absorbentski sloj - izrađen od poliesterske tkanine. Ovaj se sloj koristi za trenutnu apsorpciju vlage i ne dopušta osjetljivoj koži bebe da dođe u dodir s urinom i izmetom;
  • razdjelni sloj - usmjerava vlagu na upijajuću jezgru. Suhi granularni apsorber pretvara se u gel kada dobiva vlagu. Može apsorbirati veliku količinu urina (30 puta vlastitu težinu). Proizvođač ne označava sastav superabsorbensa na ambalaži ili na web stranici, ali osigurava roditeljima da su superabsorbentne pelene koje daju kožu bebe i čine ga zdravima;
  • vanjski (donji) sloj - sprječava protok pelena i sprečava da vlaga ne dođe na odjeću.

  Ovo je opis pelena koje je proizvođač davao na svojoj službenoj internetskoj stranici. Međutim, malo je vjerojatno da će roditelji moći razumjeti iz ovog opisa koji sastav tog higijenskih proizvoda. Najvjerojatnije, tvrtka «PG» samo je odlučio da će roditelji pročitati dio o zapanjujućim svojstvima njihovih pelena (vrlo mekane, dobro upijaju, sigurno, hypoallergenic, itd D.), nego uzeti u obzir kompoziciju u kojoj su svi materijali su sintetički. Srećom, sastav svih raspoloživih pelena je gotovo isti, pa možemo sigurno preuzeti sljedeće:

  • gornji sloj (onaj koji dolazi u dodir s kožom djeteta) je netkani materijal od polipropilena, tj. poliesterske tkanine. Poliesterska tkanina je sintetička tkanina načinjena od poliesterskih vlakana koja su složeni spoj naftnih derivata. Često se koristi za šivanje donjeg rublja i proizvodnju pelene. Razlikuje se u visokoj nepropusnosti, mekoći i trajnosti vode. Nije identificiran negativan učinak na djetetovo tijelo;
  • razdjelni sloj - "Thermobond" materijal izrađen od vlakana od polipropilena i poliesterskih vlakana;
  • unutarnji sloj - bijeljena fluff pulpa s dodatkom SAP. SAP - superabsorbent, koji je polimer. Najčešće je izrađen od natrijevog poliakrilata. Sigurnost ovog materijala potvrđuju liječnici i znanstvenici širom svijeta;
  • vanjski sloj - netkani materijal laminiran s polietilenskim filmom.

  Nakon što je detaljno proučavao sastav Pampers pelene, može se napraviti samo jedan zaključak - ne razlikuje se ni na koji način od dječjih higijenskih proizvoda drugih bliskih konkurenata (Huggies, Libero, itd.). Po istom sastavu i unutar raspona koji nije prikazan Bude nešto drugo, samo skupi niz beba pelene Kea se koristiti neznatno različite boje i arome, dodao je pokazatelj strip vlagu, a pupak rez napravili mekši rezinochki.

  Ostatak pelene sastojat će se od istih poliestera, polimera, polietilena... No, ne biste trebali biti ogorčeni i bojali se toga jer su svi proizvodi za higijenu djece proizvedeni u skladu s državnim standardima i provjeravaju sukladnost.

  Analiza pregleda pelena Pampers

  Koliko roditelja, toliko mnogo mišljenja o Pampersu, jer gotovo sve mame ikad, ali su kupile te pelene. Netko je jako zadovoljan svojim izborom, a netko nakon prve pelene osjeća veliko razočaranje i žuri se da podijeli svoje negativno iskustvo. Budući da su recenzije na forumima najbolji pokazatelj kvalitete robe, vrijedno je razraditi kako su mame ocijenile ovu ili onu Pampersovu seriju pelena.

  Pampers Premium Care je premium serija pelena koje proizvođač može ponosno ponijeti. Iz oglašavanja možete saznati o mnogim prednostima ovih pelena:

  • uporaba materijala koji može disati;
  • indikator vlage i izrezivanje pupka (u veličinama za novorođenčad);
  • elastične bočne stjenke koje se protežu dobro;
  • inovativni absorbentni sloj (pelena ima tri kanala koji omogućuju ravnomjerno raspodjelu tekućine preko cijele površine);
  • (proizvod je dizajniran tako da savršeno odgovara djetetovom tijelu, ali ga ne gura nigdje).

  Naravno, neki roditelji cijenili su sve prednosti navedene ovdje, ali vjerojatno neće biti u većini. U pregledima o Pampers Premium Kea, možete pronaći dovoljno ozbiljne kritike, a mame ne vole sljedeće:

  • vidljiva razlika između pelena za novorođenčad i za više odraslih beba - vjerni znalci Premium Care pelene koje su ih kupili za djecu od rođenja, primijetiti da od 4. veličine nisu tako mekani, nemaju pokazatelj vlažnosti i zatvaranje pupka, na koje su tako korišteni;
  • jak aromatizirani miris - proizvođač piše na mjestu koje, prema istraživanju, apsolutna većina kupaca želi da pelena ima ugodan, osvježavajući miris. Ali praksa pokazuje da roditelji ne osjećaju užitak o tome kako pelena miriše i naziva taj miris "gadan", "kemijski", "previše aromatičan" itd.;
  • ne štite od propuštanja - zbog toga što je pelena dovoljno tanka, ima mali sloj koji apsorbira, a ne može apsorbirati i zadržati veliku količinu tekućine;
  • ne spriječava crvenilo kože - ovaj nedostatak izravno je povezan sa stavkom koja je gore diskutirana. Ako se dijete drži dugo u mokrom pelenama, tada će imati dermatitis;
  • visoka cijena - budući da je ova serija premium, izravno se prikazuje na cijenu pelena. No, mnoge majke nisu spremne platiti takvu cijenu za njih i misle da je bolje platiti više, nego da kupi MamyPoko, Merries, Moony ili druge japanske pelene.

  Roditelji beba, čija je težina već dosegla 6 kg, mogu kupiti pelene Pampers Premium Kea. Zapravo, oni se ne razlikuju od vrhunskih serija slobodnih pelena, jedina je razlika u tome što se stavljaju kao redoviti donje rublje, što znači da ne morate izravnati pelene i glatko držati čičak. Takve gaćice omogućuju majkama nemirnih beba da štedi vrijeme, ali mnogi mame misle da za takvu cijenu mogu pronaći bolju alternativu.

  Praktično, svi roditelji koji su imali negativne kritike o pelene Pampers Premium Kea bili su nezadovoljni visokom cijenom pelene. Možemo reći s velikom pouzdanošću da bi, ako bi vrijedili isto kao i Active Baby, kritičari bi bili mnogo manje.

  Budući da pelene Pampers Aktiv Bebi pripadaju većoj proračunskoj seriji, vrijedno je upoznati s time kako su roditelji koji su se bavili ocijenili njihovu kvalitetu. Mnogo je pozitivnih recenzija o Pampers Active Dryu, a korisnici su se svidjeli činjenici:

  • meke i ne ometaju dijete da se pomakne;
  • Dobro apsorbiraju vlagu;
  • ne ostavljajte nadražaj na osjetljivoj koži;
  • imaju elastična učvršćenja;
  • su jeftini.

  Isti pozitivni pregledi mogu se pročitati o New Baby Dryu - to je ista linija Active Baby, ali namijenjena novorođenčadi (1. i 2. veličina).

  Naravno, postoje negativne recenzije. Mnoge majke osobito se nisu svidale činjenici da pelene pelene za pelene imaju izražen miris mirisa, padaju u tolikoj mjeri kao što su napunjene i nisu uvijek u stanju zaštititi od curenja. No, roditelji bi se trebali sjetiti da će se pelene propustiti ako se ne mijenjaju dugo.

  Pročitajte kako spriječiti curenje pelene u našem članku.

  Pelene i igra pelene imaju najisplativiju cijenu, tako da ih mnogi roditelji kupuju. Zbog činjenice da te pelene pripadaju proračunskoj seriji, vrlo malo ljudi očekuje od njih nešto posebno, a većina smatra da pelene i igra pelene personificiraju dobru kvalitetu po pristupačnoj cijeni. I pored niske cijene, roditelji u njima kao i činjenica da:

  • svjetlo i meko;
  • zadržavanje vlage iznutra, kao i skuplje pelene istog proizvođača;
  • Nemojte trljati kožu i ne uzrokovati alergije.

  Nedostaju i negativne ocjene o Pampers Sleep i Playu. Na primjer, mnoge mumije se žale da te pelene ne štite od curenja u noć. Također, kupci ne vole činjenicu da te pelene nemaju elastične zatvarače i rastezljive elastične na leđima, ali imaju prilično jak aromatizirani miris.

  Općenito, svaki roditelj daje svojstvo Pampers, ali ne uvijek procjena ovisi o objektivnoj kvaliteti proizvoda. Mnogo ovisi o fiziološkim svojstvima i zdravlju djeteta, jer ako dijete ne pati od upornog poremećaja želuca ili alergijskih reakcija, a mame i tate pazljivo prate njegovu higijenu, tada će se vjerojatnost da će jedna ili druga pelena odgovarati vašem djetetu bitno povećati.

  Veličine, cijene i ambalaža

  Danas se Pampers može kupiti u bilo kojem supermarketu, dječjoj trgovini ili ljekarni. Proizvođač je doista brinuo za svoje kupce, tako da roditelji uvijek mogu kupiti Pampersove pelene odgovarajuće veličine (od veličine 0 do veličine 6) u bilo kojem prikladnom pakiranju (malom, srednjem, velikom, gospodarstvu, pa čak i u kutiji). A kako bi se olakšalo upoznavanje s dimenzijskom rešetkom i izborom paketa, trebate razmotriti tablicu 2.

  Tablica 2 - Raspon veličina jednokratnih pelena Pampers (broj komada u pakiranju i cijene)