Kako ispravno planirati trudnoću - izračunavamo pojmove za koncepciju

Bol

Vjeruje se da se obitelj rodila u trenutku kada su se par prvi put odlučili probiti u ulozi mame i tate. Kako započeti planiranje trudnoće? Prije svega, s razumnim i odgovornim pristupom budućem statusu roditelja. Trudnoća je važna za planiranje prije pojave, kako bi se uklonili svi rizici i opasnosti, čime bi se povećale šanse za začeće, razvoj i rođenje zdravog djeteta.

Prije nekoliko godina, čvrsta želja za roditeljstvom bila je da supružnici jednostavno prestanu koristiti kontracepcije pri planiranju bebe. Trenutno to nije dovoljno. Većina supružnika mora poduzeti ozbiljne korake kako bi unaprijedila svoje tijelo, budući da je budućno dijete formirano iz njihovog genetskog materijala.

pramenovi

Kada planirate bebu, budući roditelji trebaju se unaprijed brinuti za svoje zdravlje. Da biste to učinili, trebaju se osloniti na sljedeće ključne točke:

 1. Odbijanje loših navika. Ovo se pravilo odnosi i na oba roditelja. Uklanjanje alkohola i nikotina važna je najmanje 1 mjesec prije početka pokušaja trudnoće. Što se tiče lijekova, tijelo se mora oporaviti nakon njih najmanje 3 godine, bez obzira na to tko je uzimao lijekove - budućeg oca ili majke. Nemoguće je zatrudnjeti u ovom trenutku.
 2. Zdrava hrana. Potpuno prehrana je važna samo za žene. Preporuča se svakodnevno jesti proteinske hrane, povrće i voće, tako da u vrijeme začeća postoji dovoljno elemenata u tragovima i vitamina u tijelu.
 3. Posjet ginekologu za pregled, imenovanje svih vrsta testova i ultrazvučnih pregleda zdjeličnih organa. U slučaju ginekoloških bolesti, spolno prenosivih infekcija i upala u intimnoj sferi, morat će proći kroz odgovarajući tretman.
 4. Cijepljenje. Prije planiranja za trudnoću liječnik može preporučiti cijepljenje protiv potencijalno opasnih infekcija, poput rubeole. Ova bolest može dovesti ne samo na nepravilnosti fetusa, već i na smrt.
 5. Genetičko savjetovanje. Istraživanje genetike nije suvišno u pitanju planiranja djeteta. Specijalist, koristeći krvne pretrage oba roditelja, moći će unaprijed izračunati vjerojatne rizike od abnormalnosti fetusa i na temelju njih dati preporuke za planiranje i nošenje trudnoće.

Kada početi pripremati za začeće?

Možete planirati trudnoću u bilo koje vrijeme, ali stručnjaci preporučuju da se odgovorno pristupi ovom zadatku i počnete pripremati najmanje 3 mjeseca prije moguće koncepcije. Pripremne etape moraju proći oba supružnika. Infantilno ponašanje čovjeka, koje se često susreće u ovom slučaju, u budućnosti može negativno utjecati na buduću trudnoću i postati čudesni čimbenik rizika.

Nakon što je stigla trudnoća, planiranje joj logično završava. Ali postoji još jedna točka gledišta. Ako se tijekom pripreme za začeće, mnoge žene ponekad dopuštaju gutljaj vina ili nekoliko pušaka cigarete, a tijekom trudnoće takvi "pauze" trebaju biti zabranjeni. Stoga, čak i nakon završetka planiranja, morate shvatiti da će stil života ostati isti za 9 mjeseci.

Potrebni testovi

Svaka žena koja odluči postati trudna mora biti podvrgnuta sljedećim laboratorijskim testovima:

 • opći i biokemijski krvni testovi;
 • određivanje Rh faktora i vrste krvi (preporučljivo je proći oba supružnika);
 • mokrenje,
 • test krvi i namaz za genitalne infekcije (proći oba supružnika);
 • test krvi za antitijela na klamidiju, herpes, toksoplazmozu, rubelu, citomegalovirusnu infekciju, hepatitis B i C, HIV, sifilis;
 • krvni test za šećer;
 • koagulacije;
 • kolposkopija.

Preporuča se i ultrazvučni pregled organa zdjelice. Dodatni pregledi za planiranje trudnoće mogu biti:

 • test krvi za spolne hormone, koji je indiciran za sve žene s nepravilnim menstruacijom, probleme s koncepcijom i spontanim pobačajima u povijesti;
 • testovi krvi i urina za hormone štitnjače (ako postoje endokrini problemi);
 • imunološka studija.

Koji lijekovi trebaju?

Moderni liječnici smatraju da tijekom planiranja trudnoće nije potrebno uzimati multivitaminske komplekse. Čak iu hladnoj sezoni i slaboj prehrani, embrij će imati dovoljno vitamina i drugih hranjivih tvari za oblikovanje i rast. Ali primanje nekih elemenata u tragovima i dalje će biti korisno. Razmotrite ih detaljnije.

Folna kiselina

Za potpunu sintezu DNA struktura i staničnu podjelu embrija u tijelu buduće majke trebao bi biti dovoljan element u tragovima topljiv u vodi - folna kiselina. Kada je nedostatan, u fetusu se mogu pojaviti anomalije razvoja neuronske cijevi, spinalne malformacije, rascjep usne šupljine itd.

Nijedan prehrambeni proizvod ne sadrži folnu kiselinu u pravoj količini. Stoga liječnici preporučuju da počnu uzimati sintetiziranu folnu kiselinu barem mjesec dana prije namjeravanog začeća. Nakon trudnoće, lijek se uzima još 4 mjeseca. Možete kupiti folnu kiselinu u ljekarnama. Pročitajte više o upotrebi folne kiseline u planiranju trudnoće →

Kalij jodid

Kalijev jodid je također važan za zdravlje nerođenog djeteta. Sadržava se u takvim pripravcima kao što su Iodomarin, aktivni jod, itd. Prije i poslije začeća preporučuje se uzimanje 200 mcg joda dnevno. Također, liječnik može savjetovati da zamijeni uobičajenu jodiziranu sol.

Ovaj element u tragovima ima ljekoviti učinak. Uzimanje kalij jodida poboljšava stanje ženskog reproduktivnog sustava, čime se povećava vjerojatnost začeća. Osim toga, on sprečava patologiju mentalnog i mentalnog razvoja u nerođenog djeteta, koji se pojavljuje s kroničnim nedostatkom joda u majčinom tijelu.

Vitamin E

Vitamin E ili tokoferol sprečavaju komplikacije trudnoće, uključujući i rani pobačaj. Također, vitamin E ima pozitivan učinak na rad ženskog tijela, pridonoseći sazrijevanju zdravih jaja.

Kod muškaraca tokoferol ima pozitivan učinak na sastav tekućine. Za pojavu učinka da biste je uzeli trebate najmanje 3 mjeseca prije moguće koncepcije.

Inofert

Ponekad nije dovoljno samo uzimati vitamine koji bi zamislili bebu. U nekim slučajevima, žena, ako ne može dugo ostati trudna, zahtijeva normalizaciju menstrualnog ciklusa i korekciju hormonalnih razina.

Jedno od sredstava koja se koristi u takvoj situaciji je Inofert. Ovo je ne-hormonski lijek koji regulira ženski menstrualni ciklus. Normalizira proizvodnju prolaktina, luteotropina i testosterona, potrebnog za normalno sazrijevanje jaja.

Inofert se obično preporučuje za žene koje mogu doživjeti razvoj loše kvalitete jajašaca. Na primjer, žene planiraju trudnoću preko 35 godina ili rade u opasnim industrijama.

Ako se to pokazalo nedostatnim za normalizaciju stanja i početak trudnoće, koriste se lijekovi koji sadrže hormon: Duphaston, Utrogestan i drugi. Njihov imenovanje, odabir režima i optimalnu dozu treba liječiti liječnik.

Kako povećati vjerojatnost trudnoće?

Obično, koncepcija se javlja u intervalu između kraja drugog i početka trećeg tjedna menstrualnog ciklusa. U ovom trenutku većina žena ovulira normalno. Pročitajte više o metodama za određivanje ovulacije →

2-3 dana prije ovulacije, preporuča se odmoriti se u intimnim odnosima, odreći alkoholna pića, posjetiti kupku, pa čak i uzeti vruću kupku. Nije nepoželjno doživjeti stres, sukob s vašim supružnikom. Muške reproduktivne stanice - spermijske stanice mogu izgubiti svoju prirodnu aktivnost čak i na pozadini svjetlosnog faktora stresa, ali alkohol najčešće utječe na njih, što smanjuje šanse za začeće za 15 puta!

Nemoguće je izvesti vaginalni douching prije seksa, jer to može promijeniti kiselost sluznice. Kao rezultat toga, spermatozoa može umrijeti bez postizanja cilja, ako kemijski sastav medija ne odgovara normi. Na primjer, čak i slina djeluje negativno na njih.

Nakon ejakulacije, žena može povećati vjerojatnost začeća, ako ostane neko vrijeme u ležećem položaju, s jastukom pod njezinim bedemom.

Planiranje trudnoće za budućeg oca

Zdravlje budućeg oca nije manje važno za dijete nego mama. Nažalost, reproduktivno zdravlje muškaraca je uključeno u izuzetne slučajeve, osobito ako žena nema problema s začećem.

Treba imati na umu da muška sperma može ne samo oploditi nego i sadržavati različite patogene mikroorganizme, uključujući patogene genitalnih infekcija. Nisu svi ljudi znaju da pate od kroničnog prostatitisa, budući da se ta bolest dugo odvija u latentnom obliku.

Neke patologije koje dječaci doživljavaju kao tinejdžera mogu nepovoljno utjecati na reproduktivno zdravlje.

Isto tako, u suvremenim muškarcima, opće i reproduktivno zdravlje gotovo je 75% ovisno o ekološkoj situaciji, načinu života, ekonomskim i socijalnim uvjetima, što zajedno često ostavlja mnogo želje. Preostalih 25% su medicinski aspekti, uključujući ljudsku genetiku. Pročitajte više o uzrocima neplodnosti kod muškaraca →

Zato bi muškarac trebao pregledati urolist ili andrologist prije planiranja trudnoće sa suprugom. Osim toga, poželjno je da muškarac izradi spermogram - potpunu analizu sperme, koja omogućuje procjenu sposobnosti čovjekova oplodnje.

Također, budući otac bi svakako trebao odreći alkohol i pušiti u svakodnevnom životu. Nikotin i toksini alkoholnih pića nepovoljno utječu na kvalitetu sperme. Odbijanje mora biti unaprijed, jer je potrebno najmanje 3 mjeseca ažurirati sastav sjemenske tekućine.

Kada planirate trudnoću, potrebno je započeti pripreme za to mnogo prije implementacije planova. Točno rješenje je razumni pristup koncepciji, uključujući temeljito ispitivanje zdravlja obaju supružnika.

Ako buduće roditelje teško razumiju pitanja planiranja trudnoće, možete potražiti pomoć stručnjaka. Liječnici koji rade u klinici za majčinstvo ili centru za planiranje obitelji pomoći će paru da se pripremi za začeće i rođenje željenog djeteta.

Autor: Olga Rogozhkina, liječnica,
posebno za Mama66.ru

Kako započeti planiranje trudnoće za ženu i muškarca - faze, lijekove i preporuke

Koncept planiranja trudnoće obuhvaća cijeli niz obveznih mjera koje će vam pomoći pri pripremanju za pojavu djeteta: u ovom trenutku žena ne smije uzimati kontracepcijske lijekove, već traži savjet liječnika. Nakon što se zdravo dijete provjerava zbog prisutnosti infekcija, mogu prestati konzumirati alkohol, pušiti, ukloniti štetnu hranu iz prehrane, pridržavati se režima, disati svježem zraku i potpuno se opustiti. Analize će pokazati trebate li podvrgnuti tijeku liječenja lijekovima.

Što je planiranje trudnoće?

Da bi se zdravo dijete rodilo, nekoliko supružnika mora mnogo truda i pravilno se pripremiti za nadolazeću trudnoću. Planiranje aktivnosti pomoći će izbjeći moguće komplikacije, izdržati i roditi zdravu bebu. Stručnjaci će ukloniti čimbenike štetne za par, dati praktične savjete. Mnoge žene imaju šanse za trudnoću. Proces koncepcije promiče:

 • posjeti obaju supružnika;
 • konzultacije s ginekologom za ženu;
 • prikupljene analize;
 • odabrani povoljan trenutak korištenjem koncepcijskog kalendara;
 • uklanjanje infekcija genitalnog trakta.

Kako planirati trudnoću

Par mora odlučiti što treba poduzeti kako bi zatrudnio, a dijete je rođeno puno. Kako planirati trudnoću? Planiranje i priprema trebaju započeti s posjetom liječniku, ginekološkom savjetovanju. Liječnički pregled pomoći će otkriti prisutnost infekcija u tijelu, bilo kakvu kroničnu bolest. Ginekolog će pregledati maternicu žene, dati detaljne konzultacije o planiranju. Pravilno planiranje kalendara planiranja pomoći će obitelji da izbjegava pogreške, pouzdano prolazi kroz sve faze pripreme.

Što trebate znati

Razumjeti što trebate znati pri planiranju trudnoće. Saznajte:

 • koliko je dobro zdravlje, dobro u trenutku začeća;
 • kako izračunati vrijeme nastanka ovulacije;
 • što cijepljenja učiniti kako bi se izbjegle zarazne bolesti (hepatitis, veslanje, rublja);
 • što biste trebali uzimati vitamini za povećanje otpora tijela;
 • kako potpuno odustati hormone, druge lijekove;
 • koji će vam pomoći ne piti alkoholna pića, a ne pušiti;
 • koje testove treba poduzeti;
 • kako napraviti pravilnu prehranu ispravno, kako biste isključili dijete / izgladnjivanje.

Gdje početi

Nakon posjete liječniku potrebno je izraditi opći kalendar planiranja. Poredajte po svemu sve aktivnosti koje obitelj mora provesti kako bi vjerojatnost začeća postala gotovo stotinu posto. Nekoliko mjeseci prije početka trudnoće treba provjeriti sve vitalne unutarnje organe (jetru, bubrege, srce, pluća). Vrijeme je da posjetite liječnike (terapeuta, ginekologa, ENT, zubara), ako vam je potreban stručnjak za zarazne bolesti, psihijatar. Važno je napraviti potrebna cijepljenja na vrijeme. Moguće je zatrudnjeti i nositi zdravo dijete ako roditelji slijede savjet liječnika.

žena

Za trudnoću, sigurno rođenje djeteta, žena mora početi sa sljedećim koracima:

 • posjetite ginekologa, naučite korisne preporuke, savjete;
 • donirati krv za opću analizu, biokemiju;
 • provjeriti urin;
 • razmazati za spolno prenosive infekcije;
 • podvrgnuti pregledu zdjeličnih organa ultrazvukom;
 • provjeriti krv za antitijela na virusne bolesti (herpes, rubeola);
 • biti testiran na HIV, hepatitis B i C;
 • donirati krv u razinu šećera u krvi;
 • procijeniti stanje maternice, jajnika;
 • provjerite ženske genitalije.

čovjek

Koji koraci treba da čovjek poduzme kako bi njegova sperma bila održiva i potpuna? Poželjno je da čovjek započne:

 • napraviti kompletan broj krvi, urin;
 • provjeriti za bilo koju infekciju, upalne procese;
 • proći selekciju na floru;
 • za visoko kvalitetnu, pokretnu spermu za praćenje temperature u ingvinalnoj regiji (spermatozoidi ne podnose temperature iznad 33-35 stupnjeva);
 • smanjiti na minimum, potpuno napustiti alkoholna pića, pušiti;
 • za sintezu sperme u količini potrebnoj za početak trudnoće, smanjiti seks na 1-2 tjedno.

Kada planirati

Najveća šansa da se dijete pojavi dogodi se u zdravom paru. Planiranje koncepcije i dob budućih majki i očeva međusobno su povezani, mladi je tijelo jači, jači i zdraviji. Koncepcija se može planirati kada je u prisustvu kronične bolesti, očekivana majka prošla tijek liječenja, ona je apsolutno zdrava. U idealnom slučaju, oba roditelja napustila su svoje loše navike, potpuno se opustila, mnogi su na svježem zraku, pravo jesti. Nekontrolirana uporaba alkoholnih pića, pušenje, sjedeći način života nanose štetu ženskom tijelu.

analize

Postoji određeni popis testova koje žena i muškarac moraju proći u ovom ključnom vremenskom razdoblju. Obje potencijalni roditelji moraju proći obvezno:

 • analiza za određivanje krvne grupe i Rh faktora, kako bi se isključila patologija razvoja fetusa;
 • razmazati, krv za prisutnost genitalnih infekcija;
 • HIV test, hepatitis;
 • opći, biokemijski krvni test koji pokazuje opće stanje zdravlja;
 • biti ispitan za protutijela;
 • OAM (urinska analiza);
 • genetička ispitivanja (ako je potrebno);
 • istraživanje kvalitete i količine proizvodnje spolnih hormona u budućim majkama i očevima.

Što piti pri planiranju trudnoće

Planirana trudnoća i porođaj nastavit će se sigurno ako djevojka ozbiljno uzima vitamine. Preporuča se:

 1. Folna kiselina - to će osigurati prevenciju fetalnih anomalija. Ona sintetizira DNA, sudjeluje u procesu stvaranja krvi, stanične diobe, tvori živčani sustav. Prihvaćanje folne kiseline preporučuje se tijekom svih trimestara trudnoće.
 2. Kalij jodid nadoknađuje nedostatak joda u tijelu.
 3. Vitamin E pomaže u zdravom djetetu.

Planiranje trudnoće za nepravilan ciklus

Nepravilni menstrualni ciklus značajno smanjuje šanse za dobivanje trudne. Rana toksikoza se smatra znakom trudnoće. Da biste povećali vjerojatnost pojave događaja, trebate:

 • položiti ispit ginekologa;
 • izračunati datum ovulacije;
 • piti decocije origana, lindena, koji normaliziraju ciklus;
 • teško je zamisliti dijete da normalizira vlastitu težinu, mršava ili debela žena;
 • redoviti kvalitetni seks vodi ciklus natrag u normalu;
 • liječiti živčani sustav s umirujućim lijekovima, biljem.

Planiranje terena

Često se raspravljalo o tehnikama za planiranje dna budućeg djeteta. Navodi se da se na spol djeteta može utjecati hrana. Ako u dnevnu hranu uključite jela od mesa, gljiva, krumpira, jesti banane, naranče, to će biti dječak. Nastanak djevojaka na podu djeluje na sirovi kupus, orašaste plodove, grah, luk, papriku. Pozitivna povratna informacija i visoka (ne 100% vjerojatnost) metoda je planiranja sortiranja muških i ženskih kromosoma u spermi, s IVF-om. Da biste planirali spol djeteta, pokušajte upotrijebiti izračune za:

 • termin ovulacije;
 • godina rođenja partnera;
 • "Ažuriraj" krv.

Planiranje za trudnoću nakon trudnoće

Ako je u prethodnim trudnoćama sve prolazilo sigurno, onda su izgledi za ponovno dobivanje trudnoće vrlo visoki. Optimalni interval između rođenja je dvije godine, za to vrijeme tijelo je potpuno obnovljeno, spremno za rođenje bebe, sljedeća trudnoća dobro napreduje. Razdoblje od manje od godinu dana ima rizik od pobačaja. S propuštenim pobačajem, ako postoji prvi ili drugi pobačaj, tijelo se oporavlja nakon tri do četiri godine. U tijelu trudnice svi se procesi pojačavaju pa se mora odmoriti.

Kako povećati vjerojatnost trudnoće?

Planirati vrijeme trudnoće, povećati vjerojatnost pojave tijekom ovulacije, kada se jaje može oploditi u roku od 2 dana. Plodno razdoblje traje od 6 do 8 dana. Česti seks omogućava aktivnost, obnavljanje sperme. Nakon seksa najbolje je da se opustite, mirno ležite na bokovima ili na leđima. Važno je odustati od:

 • od douchinga;
 • od upotrebe toaletnog sapuna, deterdženata.

Kako planirati i zamisliti djevojku: sve poznate metode

Pojava bebe u svijet uvijek je sretan događaj u životu bilo koje obitelji. Vjeruje se da je spol djeteta određen prirodom, ali ako želite izazvati višu silu, upotrijebite metode koje će pomoći da djevojka ostvari 100 posto.

Zašto je važno planirati seks djeteta?

U nekim situacijama, liječnici snažno preporučuju da budući roditelji pažljivo planiraju pod dijete. Ovo se odnosi na patologije povezane s naslijeđenjem. Danas je za neke poznate bolesti, koje se prenose nasljedne linije sina: hemofilija, shizofrenija, podložnost ćelavost, patologije u razvoju genitalnih organa, koji rezultiraju u odrasloj dobi neplodnost, alkoholizam itd..

Sve nasljedne patologije identificirane kod dječaka teže su liječiti u odnosu na djevojčice.

Napomena: u slučaju nasljednog faktora, to je samo pitanje osjetljivosti na bolesti. Zdravlje i skladan razvoj bebe određuje kompleks čimbenika: imunitet, hormonska pozadina i prije svega stil života.

Sa znanstvenog gledišta

Organizam muški hormon testosteron putem spermija sintetizira dvije vrste - X i Y. ženski organizam u stanju proizvesti samo vrsta jaje X. Dakle, spol djeteta ovisi o Papi. Ako aktivniji će biti Y-tipa sperme, zamišljen da bude dječak, ako je žensko jaje pridružiti X-Men X-sperme, željeni cilj je postignut - što će biti djevojka!

Metode i metode za koncipiranje djevojke

Stručnjaci ne daju apsolutno jamstvo glede utjecaja na pod budućeg djeteta, ali vjerojatnost da će se djevojčica začeti može se značajno povećati ako slijedite određene preporuke.

Ovulacijom

Tehnika se temelji na određenim značajkama dviju vrsta spermija. Životni vijek X-spermija duže nego što je skupina Y. Ako u vrijeme oplodnje u ženinom tijelu tipa Y spermij će umrijeti i da će ostati to potrebno - tip X, šanse su da je par će se roditi kćer, je vrlo visoka.

Da bi se održala potrebna sperma, seksualni odnos se mora dogoditi četiri do pet dana prije nego jaje ulazi u vaginu, to jest prije ovulacije. Ovaj put je dovoljan za smrt sperme grupe Y.

Napomena: tehnika je učinkovita ako žena dugo slijedi ciklus i zna dan ovulacije.

Kako odrediti dan ovulacije

Prva metoda - pažljivo razmotrite:

Ako točno znate duljinu menstrualnog ciklusa, podijelite ga na pola - rezultat će značiti dan ovulacije. Na primjer, za ciklus od 28 dana, ovulacija se događa oko 14. dana.

Metoda dva - mjeri rektalnu temperaturu:

Da biste postigli pouzdane rezultate, potrebno je provesti mjerenja za nekoliko ciklusa u nizu, što će vam pomoći eliminirati mogućnost pogreške. Graf treba biti jasno vidljiv u dvije faze ciklusa - prije i poslije ovulacije. Temperatura prve faze varira između 36,3 i 36,8 stupnjeva. Dan kada se temperatura diže na 37,0-37,5 znači ovulaciju. Na ovoj razini, rektalna temperatura ostaje sve do menstruacije, a zatim opet smanjuje.

Napomena: ako raspored za nekoliko mjeseci postane nejasan - bez oštrog povećanja i smanjenja temperature - to je razlog da posjetite ginekologa, mogu se pojaviti problemi s ovulacijom.

Treća metoda - kupnja testova:

U bilo kojoj ljekarni u rasponu posebnih testova su prikazani, omogućujući određivanje dana ovulacije. Načelo rada takvih testova je slično upotrebi ispitivanja trudnoće.

Napomena: kada je točno odrediti dan ovulacije, spolni odnos treba provoditi u četiri ili pet dana prije željenog datuma, to će vam pomoći eliminirati nepotrebne Y spermija. Dva dana i tri dana nakon ovulacije, bolje je da se suzdrže od nezaštićenih seksualnih činova, ovo razdoblje je najpogodnije za djetinjstvo.

Krvlju

Metoda jedan - mi definiramo "mladu" krv:

Ljudska krv ima svojstva koja treba obnoviti, kod muškaraca i žena, taj se proces događa s različitim ciklusima. Muška se krv ažurira rjeđe - svake četiri godine, žene češće - svake tri godine. Dovoljno je izračunati - čija je krv u trenutku začeća bila mlađa i aktivnija. Zbog toga je dob budućeg oca podijeljen s četiri, i dobi buduće majke - po tri.

Primjer: dob muškarca je 29 godina, ako podijelite 29 po 4, dobivate 7,25. Pomnožite 7 do 4, ispada da je zadnji put krv oca bilo ažurirano 28 godina - prije godinu dana.

Mama dobi ima 27 godina, ako je 27 podijeljeno s 3, to će biti točno 9, pa joj se krv ažurira u godini koncepcije. U ovoj situaciji morate se usredotočiti na mjesec rođenja. Na primjer, mjesec rođenja žene je svibanj, u ovom slučaju proces obnove krvi počet će u prvoj polovici travnja, a završit će do druge polovice lipnja. Najbolje je planirati koncept djevojke za iduću godinu nakon što je žena ažurirala njezinu krv.

Možete izvršiti izračune po godini. Dodaj u godinu rođenja oca za četiri, i do godine rođenja majke - po tri. Na primjer, godinu rođenja budućeg pape 1989. godine, njegova krv će se ažurirati svake četiri godine - 1993, 1997, 2001, 2005, 2009, 2013, 2017, 2021. Ako je trudnica je rođen 1990. godine, a onda joj je krv ažuriran u 1993, 1996, 1999, 2002., 2005., 2008., 2011., 2014., 2017., 2020. Optimalno razdoblje za dobivanje djevojke za sljedeću godinu nakon budućeg matičnog ažuriranja krvi.

formula:

Izračun je vrlo jednostavan: (tata je u doba koncepcije + mama) * 4/3 =...

Ako se dobije broj s ostatkom od 2 ili bez ostatka, onda je ovo dječak.

A ako ostatak od 1 - onda je ovo djevojka.

Izraditi podjelu u stupcu, ali ne uz pomoć kalkulatora.

Primjer izračuna:

(24 + 21) * 4/3 = 60 - ovo je moj dječak

(32 + 29) * 4/3 = 81 i 1 u ostatku je djevojka

Napomena: Stručnjaci ne preporučuju da planiraju zatrudnjeti dijete u godini majčinske obnove krvi, budući da su šanse za rađanje djevojke u ovom slučaju znatno smanjene.

Metoda dva - skupina krvi i rhesus:

Određivanje spola djeteta prema vrsti krvi roditelja

Postoje posebne tablice u kojima je spol djeteta prikazan kao funkcija skupine i rhesus krvi dvoje roditelja.

 • ako je rhesus krvi majke i oca isti, onda će vam najvjerojatnije uspjeti zatrudnjeti kćer;
 • ako rhesus par ne odgovara - najvjerojatnije će sin biti zamišljen;
 • ako budući roditelji imaju krv iz prve ili druge skupine, onda su izgledi da zatrudnite djevojku visoka.

Lunar kalendar

Prema lunarnom kalendaru, trajanje mjeseca je 29 ili 30 dana. S obzirom da menstrualni ciklus, u pravilu, ima sličnu duljinu, žensko tijelo je osjetljivije na utjecaj Mjeseca od Sunca. Svi znakovi zodijak kruga su podijeljeni u dvije skupine - muški i ženski. U takvoj situaciji, to je znak zodijaka koji vam govori kada treba zatrudnjeti, tako da se rodi djevojka. Ako se koncepcija djeteta dogodila u znaku - Biku, Raku, Djevici, Ribama ili Škorpionu, vjerojatno će se roditi kći. U drugim slučajevima zvijezde će vam dati sin.

Napomena: također je poznato da je žensko tijelo najaktivnije nekoliko dana prije rođenja majke prema lunarnom kalendaru. Danas, neće biti teško otkriti svoj mjesečni datum rođenja.

Kineski kalendar

Drevni mudraci najveći dio znanja izvučeni su iz znanosti o numerologiji. U Kini je otkrio odnos između dobi majke i spola budućeg djeteta. Prema mudracima, žena u određenoj dobi iu određenom mjesecu može reproducirati u svijet dječak ili djevojčicu. Na primjer, ako je žena puna 25 godina, ona može zamisliti djevojku u siječnju, travnju, svibnju i srpnju.

Kineski kalendar za planiranje djeteta

Takva prikladna tablica sastoji se od samo dva parametra - dobi i mjesecu začeća, na čijem se sjecištu naznačuje dječji namjeravani seks. Prema statistikama, u 90% slučajeva, kineska metoda je pouzdana.

Japanskom seksu za bebe

Tehnika je prilično složena, ali također ima pravo postojati. Izračuni se trebaju provesti na dvije tablice. U prvom, buduće mame i tate izračunavaju ukupno za njih koristeći njihove rođenje mjeseci. U drugoj tablici, spol djeteta određen je rezultatom i mjesecom začeća.

1. U prvom stupcu potrebno je utvrditi lik koji je središte križanja mjeseca rođenja muškarca (budućeg oca) i mjeseca rođenja žene (buduće majke):

U prvom stupcu tablice nalazimo broj koji se podudara s mjesecom rođenja muškarca, au drugom - broju koji se podudara s mjesecom rođenja žene.

2. Broj koji nađete na raskrižju mora se naći u drugoj japanskoj tablici u najvišem redu koji se nalazi vodoravno. Ovaj broj označava stupac u kojem je napisan naziv mjeseca začeća djeteta. Nasuprot svakog mjeseca, u stupcima "djevojka" i "dječak" postoji određeni broj križa. Dakle, što su više znakova (križevi) u određenom grafikonu, to je veća vjerojatnost da će imati dijete bilo kojeg spola:

Japanskom seksu za bebe

Na primjer: Budući otac rođen je u rujnu, a buduća majka - u svibnju. Dijete je zamišljeno u prosincu. Potrebno je utvrditi spol djeteta.

Dakle, u prvoj tablici morate pronaći broj koji stoji na sjecištu vertikale - rujan i horizontalno - svibanj. Rezultat je 9.

Zatim se broj 9 mora nalaziti vodoravno u najvišem prvom retku. Ovaj stupac je željeni, ali tražimo mjesec koncepcije djeteta, u našem primjeru - ovo je prosinac. U stupcu "dječak" najviše se križa nalazi (izgleda suprotno prosincu), stoga, prema japanskoj tablici namijenjenoj određivanju spola, treba se roditi dječak.

Te se japanske tablice najbolje koriste za planiranje dna budućeg djeteta, a ne za određivanje spola, iako to nitko ne zabranjuje. Prema ovom japanskom kalendaru, za svaki par roditelja postoji samo 1 mjesec (2 maksimuma) u godini u kojoj je vjerojatnost da dijete dotičnog spola bude vrlo visoka.

Djevojke za začeće pomoću prehrane

Treba napomenuti da ova tehnika ne pripada prioritetu, već samo povećava učinkovitost drugih metoda. Bit metode temelji se na činjenici da Y-kromosomi umiru u kiselom okolišu. Da bi zarazila djevojku, potrebno je uz pomoć određene hrane stvoriti kiselinsko okruženje u tijelu buduće majke.

Dva do tri mjeseca prije željenog datuma začeća, trebate prilagoditi prehranu.

8 pravila začeća: kako začeti dijete

Za obitelj koja želi imati bebu, tema koncepcije postaje najrelevantnija i zanimljiva.

Za obitelj koja želi imati bebu, tema koncepcije postaje najrelevantnija i zanimljiva. Unatoč obilju svih vrsta informacija o koncepciji, trenutak podrijetla života u mnogočemu ostaje još uvijek tajna, što često dovodi do pojave najsmrtonosnijih mitova o fiziologiji prirodnog početka začeća.

Koliko često se seksaju

Tvrdio je da koncepcija ovisi o učestalosti seksa. To jest, kako bi trudnoća dolazila što je prije moguće, morate češće seksati. Pojava ovog popularnog mita jednostavno je objašnjena: od koncepcije dolazi kao rezultat intimnih odnosa, ljudi pokušavaju logično povezati ove dvije činjenice. Zapravo, nema veze između učestalosti intimnih odnosa i vjerojatnosti začeća.

Izravno za oplodnju, samo jedan spol je dovoljan; najčešće je koncepcija tijekom ovulacije (otpuštanje zrelog jajašca iz jajnika), što obično odgovara sredini redovitog menstrualnog ciklusa (12-16. dan od prvog dana prethodne menstruacije s ciklusom od 24 do 32 dana).

Produljena apstinencija

Dugotrajna apstinencija povećava šanse za začeće. Prema ovoj preporuci, morate "spasiti moć" za začeće. Međutim, nema veze između učestalosti intimnog života i povećanja vjerojatnosti začeća. Pozitivan učinak dugoročne apstinencije kako bi se povećala šanse za zasnivanje uopće izgleda sumnjivo: umjetna dugotrajno suzdržavanje od seksa u prisutnosti seksualne želje je pun razvoj venske zagušenja u prsni plovila oba supružnika, a to može dovesti do proširenih zdjeličnih vena i pojave kronične zdjelične bol, a postoji i vjerojatnost neplodnosti.

Seks samo u ovulaciji

Za sigurnu koncepciju, trebate samo seksati u ovulaciji. U ovom kraju, kako kažu, pomiješano istinu i fikciju: s jedne strane, vjerojatnost začeća tijekom ovulacije stvarno maksimalno povećani, s druge strane - nije jasno zašto se ne bi trebao obavljati bračne dužnosti manje „sretan” dana? Očigledno, ovdje prirodni strah od osobe za gubljenje energije, "ne dovršavajući" potrebne potencijale do dragocjenog "X" dana ponovno stupi na snagu.

Unatoč istini o velikoj vjerojatnosti začeća u ovulaciji, ploča nipošto nije točna. Prvo, datum ovulacije može se značajno kretati bliže početku ili kraju ciklusa, a ne pojavljuje se usred nje, čak i kod prilično česte menstruacije. Takve promjene u rasporedu mogu biti uzrokovane stresom, klimatskim promjenama, fizičkim poteškoćama, nedavnom bolesti ili samo malim hormonskim fluktuacijama koje su normalne kod zdrave žene. Stoga je sredina ciklusa samo najčešći, ali ne i obvezno vrijeme sazrijevanja jaja i njegovo oslobađanje iz jajnika.

Ne postoji metoda za točno određivanje vremena koje zrelog jaja ostavlja jajniku: čak i ultrazvuk, koji se smatra dijagnostičkim standardom na ovom području, još uvijek omogućuje vjerojatnost pogreške pri određivanju trenutka ovulacije. Domaće metode, kao što su testovi ovulacije ili mjerenja bazne temperature, također ne daju 100% jamstvo da je došlo do ovulacije. To znači da neispravno izračunavanjem datuma početka ovulacije i seksa samo ovih dana, supružnici se uopće ne povećavaju, ali, naprotiv, smanjuju šanse za dobivanje djeteta u ovom menstrualnom ciklusu. Uostalom, stanica jaja živi samo 24 sata, a ako se ne susreće s spermom, tada trudnoća neće doći. S redovitom intimnošću, dulji životni spermatozoidi (do 1-1.5 tjedana) mogu čekati trenutak ovulacije i oploditi jajnu stanicu.

Drugo, ponekad se događa da se kao rezultat malih hormonalnih promjena u jednom ciklusu, ovulacija javlja u oba jajnika - tj. dvije jaja zrele i spremne su za gnojidbu odjednom; međutim, interval između susjednih ovulacija može se produžiti unutar 7-10 dana. Očito, u ovom scenariju ciklusa, savjeti za seks samo na dane očekivane ovulacije (12-16. Dan) također se pokazuju gubitkom i smanjuju samo šanse za početak trudnoće. U slučaju poliovulacije, trudnoća se može dogoditi čak i u ovom trenutku - nakon svega, drugo jaje mogu ovulirati upravo u ovom trenutku, kada je prvi već umro. Međutim, kako koristiti ove informacije kao vodič za akciju još uvijek ne isplati - seks za vrijeme menstruacije često uzrokuje upalu spolnih organa, od odbacivanja endometrija za vrijeme menstruacije tijelo iznutra je površine rana i prodor bakterija u maternicu može lako dovesti do upale.

Orgazam i začeće

Nema orgazma - nema začeća. Autori ovog mita uvjereni su da bi trudna majka trebala dobiti seksualni iscjedak - orgazam kako bi se trudnoća dogodila tijekom seksa. Opravdajte ovu metodu planiranja začeća kako slijedi: tijekom orgazma, vaginalno okruženje postaje alkalno, što uvelike olakšava promociju sperme jajašca. Budući da vjerojatnost začeća u velikoj mjeri ovisi o brzini sperme (životni vijek obje klice je ograničen i doslovno imaju vremena za susret), šanse za začećem dramatično se povećavaju. Logika u ovom razmišljanju, naravno, jest; međutim, ne vrijedi previše nade u vezi s tim odnosom. Glavni čimbenik koji određuje mogućnost koncepcije je početak ovulacije; ako se to još nije dogodilo, "sprintne sposobnosti" sperme neće ubrzati početak začeća.

Prehrana i mogućnost začeća

Šanse za začećem ovise o prehrani. Ta se ideja ne može nazvati apsolutno pogrešnim - dijeta budućih roditelja zaista ima značajan utjecaj na zdravlje općenito, a posebno na reproduktivnu sferu, na kojoj ovisi mogućnost začeća. Zbog toga se par koji su se prijavili za konzultacije s liječnikom, prije svega, preporučuje da pregledaju prehranu i slijede uravnoteženu prehranu. Međutim, nažalost, mnogi ljudi pogrešno razumiju ovu preporuku i počinju ojačati prehranu u smjeru povećanja kaloričnog sadržaja hrane. Smatra se da je korisno za buduće roditelje da jedu "za dvoje" za zdravlje, preferirajući proizvode s obiljem proteina i masti životinjskog podrijetla. Ovo je mišljenje pogrešno - i to ne samo u odnosu na razdoblje planiranja trudnoće: takva bogata prehrana iznimno je nepovoljna za zdravlje.

Visoka kalorična hrana prikladna je samo prekomjernom tjelesnom naporu; u drugim slučajevima, neizbježno dovodi do porasta razine kolesterola u krvi i njenog taloženja na zidove krvnih žila formiranjem aterosklerotskih plakova, sužavanjem lumena krvnih žila. Prekomjerni unos kolesterola je visoki faktor rizika za razvoj pretilosti, hipertenzije (trajno povećanje krvnog tlaka) i oštećenje funkcioniranja srca, jetre i bubrega. U radu reproduktivnog sustava takva prehrana također ima oštro negativan učinak i za žene i muškarce.

Međutim, sama ideja ispravljanja prehrane prije zamišljanja je zaista relevantna - osobito za budućnost pape. Planeri obitelji preporučuju muškarce nekoliko tjedana prije dana "X" kako bi smanjili uporabu masne i začinjene hrane, brašna, te također pokušali ukloniti umake od vrhnja, majoneze, brze hrane i konzervirane hrane iz dnevne prehrane, jer mogu smanjiti muške potencije i aktivnosti spermija. Vjerojatnost začeća povećava plodovi mora, niske masnoće sorti ribe i mesa, zelje, orašasti plodovi, mahunarke, voće i bobice. Prevalencija u prehrani ovih proizvoda doprinosi porastu seksualne aktivnosti muškaraca i smanjenju viskoznosti spermija, potiče spermatogenezu (stvaranje spermija u testisu) i ima pozitivan učinak na brzinu kretanja spermija. Od tih muških čimbenika ovisi vjerojatnost trudnoće.

Vodoravni položaj

Za početak začeća, trudnica bi trebala ležati na horizontalnom položaju nakon spolnog odnosa. Ovaj mit ima velik broj izmjena i pojašnjenja. Na primjer, mnogi su uvjereni da je začeće moguće samo u misionarskom položaju (položaj u kojemu žena leži na leđima i čovjek na vrhu). Drugi tvrde da žena ne smije imati manje od nekoliko minuta (i u nekim verzijama barem jedan sat) za sigurnu koncepciju. Ostanite u vodoravnom položaju. Konačno, preporučujemo da se ležite na leđima, podignite noge, napravite "breza" nakon spolnog odnosa, tj. Ležite na leđima, podignite zdjelicu i podignite noge - vrlo popularan način, raspravljajući sve to s majčinim forumima na Internetu. Unatoč takvim različitim varijacijama, suština svih tih trikova dolazi do jedne stvari: tako da nakon spolnog odnosa sperma ne izlazi iz vagine.

Sperma je vrsta okruženja koja je optimalna za očuvanje "borbenih svojstava" spermija, a sastoji se od sperme i sjemene tekućine. Tekućina sperme je neophodna za prijenos spermija uzduž spermatozida i puštanje u vaginu u vrijeme ejakulacije (ejakulacija). Međutim, jednom u vagini, muške spolne stanice više nisu toliko ovisne o sjemenoj tekućini; odmah nakon ejakulacije, nalet su u cervikalni kanal, a sjemena tekućina ostaje u vagini. Stoga curenje ili očuvanje sjemene tekućine u rodnicu ne utječe na vjerojatnost začeća. Stajanje žene također ne utječe na promociju spermija da se susreće s jajnim stanicama, tako da dugo vremena leže ili stoje na "breza" nakon što intimnost nema nikakvog smisla.

Koliko sperme živi

Mnogi ljudi misle da je sperma sposobna oploditi jaje u samo nekoliko sati. Zapravo, to nije tako: minimalni vijek trajanja zdrave muške reproduktivne stanice je 24 sata, a neke sperme mogu živjeti više od tjedan dana! Razlika u životnom vijeku sperme nije slučajna; oni su podijeljeni u dvije vrste - X i Y, na kojima ovisi spolni odnos nerođenog djeteta. Spermatozoa s "nabojem" Y (sadrži seksualni kromosom Y) pri koncepciji određuje muški spol embrija, a oni koji sadrže kromosom X - postavljaju formiranje ženskog spola. Važno je napomenuti da se spermi ove skupine razlikuju ne samo u genetskim čimbenicima koji određuju spol embrija u budućnosti, već iu njihovim fizičkim svojstvima. Dugotrajna istraživanja na području embriologije i genetike pokazala su da se ove vrste spermatozoida razlikuju po veličini, obliku, brzini kretanja i otpornosti na nepovoljne čimbenike okoliša.

Budući dječaci - spermija Y - razlikuju se u malim veličinama i opremljeni su duljim "repom" koji vam omogućuje da razvijete značajnu brzinu kretanja. Dakle, spermatozoidi skupine Y su vrlo pokretljivi i aktivni, što pod drugim povoljnim uvjetima daje značajne prednosti za oplodnju. Međutim, sperma s nabojem Y imaju nedostatke - one su nestabilne za agresivne uvjete okoline (visoka i niska kiselost, ekstremne temperature). Još jedan nedostatak "spermija" je nizak životni vijek. Čak i ako se odmah pogodi nakon ejakulacije u najpovoljnijem okruženju, Y-spermijske stanice prosječno žive ne više od 24 sata. Nasuprot tome, spermatozoida skupine X, koje su veće i stoga manje pokretljive, mnogo su bolje prilagođene vanjskim nepovoljnim uvjetima i zadržavaju sposobnost oplodnje, ponekad do 1-1.5 tjedana! U medicinskim istraživanjima čak su opisani slučajevi "konzerviranja" sperme X u grobnicama vagine za razdoblje menstruacije i naknadne začeće na početku sljedećeg menstrualnog ciklusa. Usput, to je jedan od razloga koji objašnjava mogućnost koncepcije tijekom menstruacije - X-spermatozo može jednostavno čekati ovulaciju! Prema tome, mišljenje da je dob stanica sperme određena za nekoliko sati potpuno je neutemeljena. Za razliku od jaja, čiji život nakon ovulacije u prosjeku traje ne više od 24 sata.

Ovum oplodnja

Nekoliko spermi može oploditi jaje. Prema ovoj verziji vjerojatnost začeća slična je natječaju za bespovratna sredstva na temelju konkurencije. To je djelomično istina, budući da je put sperme u jaje sastavljen od kontinuiranih testova i prepreka (kiselo okruženje vagine, viskozna izlučevina u cervikalnom kanalu, konačno, dvije jajovodne cijevi, od kojih je samo jedno zrelo jaje). U tom smislu može se stvarno smatrati da se budućem sudioniku oplodnje otkriva u procesu natjecanja za opstanak, u kojem, naravno, najjače pobjede. Međutim, zapravo, samo jedan spermij uvijek sudjeluje u procesu oplodnje - čak i ako se nekoliko muških zametnih stanica istovremeno preselilo u ovulaciju tijekom postupka odabira.

Školjka glave sperme sadrži posebnu tvar - enzim koji može otopiti školjku jaja. Čim jedna od spermija dosegne cilj i dodirne jajnu stanicu, njezina se ljuska otapa na točki kontakta; Ovaj efekt traje djelić sekunde, tijekom kojeg je sperma unutar jaja, nakon čega opet postaje neprobojna, a ostatak spermatozoida - "tražitelji posla" ne ostaju ništa. Neposredno nakon spajanja sperme i jajeta, njihova jezgra se sjedinjuje i razmjenjuju se genetska informacija - to je oznaka nove DNA bebe. Čak iu slučaju višestrukih trudnoća, samo jedna sperma oplodi jedno jaje.

Istovjetni blizanci dobiveni su dijeljenjem već oplođenog jajašca u dvije jednake polovice - to je zbog genetskog neuspjeha i može se naslijediti; takvi blizanci uvijek imaju isti spol i slični su dvije kapi vode. Druga varijanta višestruke trudnoće - bratski blizanci - nastaje kao posljedica poliovulacije (istodobno zrenje nekoliko jaja u jednom ili različitim jajnicima odjednom); ovdje razlog često leži u hormonskoj neravnoteži. Bratski blizanci mogu biti heteroseksualni; oni su vrlo slični ili potpuno različiti jedni drugima, baš kao i djeca iz iste obitelji koja su rođena u različito vrijeme. Međutim, u ovom slučaju, postoji samo jedna sperma za svaku stanicu jaja.