Dječak u 3 mjeseca snažno snizio

Hrana

VAŽNO! Da biste spremili članak na svoje oznake, pritisnite: CTRL + D

Pitajte DOCTOR-u i dobit ćete BESPLATNO ODGOVOR, možete ispuniti poseban obrazac na NAŠEM SITE putem ove veze >>>

Dijete (3 mjeseca) puno, često pljuje

Neki roditelji, praktički, od samog rođenja djeteta, suočeni su s problemom kada dijete stalno regurgitirati nakon jela. Ova vrlo neugodna okolnost čini se suosjećajnim roditeljima počnu brinuti. Pokušajmo se pobliže baviti ovom fenomenom. Otkrit ćemo koji su razlozi doprinijeli varanju hrane, bez obzira na to treba li se brinuti o tome i trebate li se obratiti liječniku za pomoć. Što roditelji trebaju učiniti kako bi izbjegli ovaj fenomen.

Situacija kada je dijete samo pojelo i nakon kratkog vremenskog razdoblja bacio je svu hranu natrag, poznatu mnogim majkama. Obično, bebe srušene od rođenja do šest mjeseci. Ako dijete od 3 mjeseca izbije mnogo, pažljivo ga morate paziti: ako to učini svaki put nakon jela, povremeno ili samo u određenim slučajevima. Regurgitiranje može biti normalna prirodna potreba, ali ponekad je simptom prisutnosti patoloških poremećaja u djetetovom tijelu.

Najčešći slučaj regurgitacije hrane je situacija u kojoj dijete je pojelo više nego što mu treba. Dijete, naravno, mora ukloniti višak hrane. To je kao zaštitna reakcija tijela malog djeteta na višak hrane. Želudac tri mjeseca bebe ne bi trebao biti preopterećen. Djeca slučajno progutaju zrak tijekom obroka i, uz oslobađanje zraka, mogu uživati ​​u hrani. Taj se fenomen naziva "aerofagija". Takve bebe su nemirne nakon hranjenja i trbuh je pun.

Potrebno je pažljivo opskrbljivati ​​dijete, pokušajte ne davati previše hrane, uzeti male prekide između dijelova. Također, dijete od 3 mjeseca često pada ako je u neugodnom položaju prije i poslije hranjenja. Mama bi trebala osigurati najudobniji položaj za bebu tijekom hranjenja. Gornji dio tijela trebao bi biti veći od donjeg. Odjeća za bebe treba biti labav.

No, postoje razlozi za regurgitiranje, koji ukazuju na kršenja u razvoju ili bolesti. Patologije u strukturi probavnog trakta, poremećaji središnjeg živčanog sustava i infektivnih bolesti mogu biti popraćene regurgitiranjem hrane. Ako se ne možete riješiti regurgitiranja hrane od bebe, a to se redovito događa, odmah se obratite pedijatru za pregled i položite potrebne testove. Liječnik, u slučaju komplikacija, propisuje liječenje, a dijete dobiva medicinsku pomoć.

Komentari: 5

Imali smo i ovo, dijete je burped više od tjedan dana, i fontana i puno, mogao 2 sata nakon hranjenja burp, a prije nego što je sve u redu, bio sam jako uzrujan, nekako je sve počelo naglo! Pedijatar i neurolog izgledali su, ali nisu pronašli abnormalnosti! Mislim da je to bilo povezano s vremenom, bilo je strašna blistava, a onda je nekako preminula, pa se to dogodilo drugačije.

Korisni članak, hvala. Kad je moje dijete bilo staro 3 mjeseca, bio sam zabrinut i da je bio jako iscrpljen. No, računajući koliko puta dnevno je izbacio i približio volumen, shvatio sam da se ne moram brinuti, jer je dijete puno jeli i pokvarilo je samo višak hrane.

Dobar članak! Mora čitati sve mame. Uostalom, problem regurgitacije događa se u gotovo svakom djetetu. I svaka mama treba znati koji su razlozi za to i kako se nositi s njima. Ono što je zapravo opisano u ovom članku.

Sva djeca su mučila, a mislila sam da je zbog prisilnog gutanja zraka tijekom hranjenja, barem imali to. Da bismo izbjegli takvu regurgitaciju, odmah nakon hranjenja dali smo djetetu vertikalnu pozu. Ispada da postoje ozbiljniji razlozi takvog Preporuča članak mladim mama, puno korisnih informacija.

Stvarni članak za mene. Mnogo korisnih informacija, kao i savjeti o tome kako pravilno hraniti i što ne raditi. Zahvaljujući autoru.

Dječak u 3 mjeseca snažno snizio

Dijete pada puno fontane.

 • Idi na stranicu:

Dijete pada puno fontane.

U svakom slučaju, za bebe u prva tri mjeseca života, regurgitation je varijanta norme (naravno, pod uvjetom da dijete osjeća dobro i dobije težinu).

Da biste smanjili vjerojatnost regurgitacije, položite dijete na trbuščić prije hranjenja. Tijekom hranjenja pazite da mrvica ne odstoji na nosu u vašem prsima, inače "gutlja" zrak, što će dovesti do obilnijeg regurgitacije. Pravilno pričvrstite dijete na prsa. Ako vas plaši, možete pokušati hraniti bebu u polu-vertikalnom položaju. Nakon jela, držite dijete kratko vrijeme s "stupom", pelena može biti pričvršćena na majčinu ravu (tako da višak mlijeka može otići). I zapamtite, do tri mjeseca oporavak bi trebao prestati. Povraćanje kod djece starije od tri mjeseca razlog je odlaska liječniku. Sada nema razloga za brigu. 3 puta dnevno - ovo je vrlo malo, dogodilo se da se dijete privikne na stijenku do 20 puta i pada 20 puta. Uzmi ga lako. Linex staviti na stranu.

Marri, odakle dolazi ova pogrešna informacija? Koja je ta brojka? 3

Možete li procijeniti koliko kćer pees jedan dan? Ako je više od 10 puta, onda ima dovoljno mlijeka.

Jedino moguće sredstvo komunikacije u djetetu plače. Stoga, bilo kakva tjeskoba, bez obzira da li je to bilo diktirano od gladi, nelagode od prelijevanja pelene ili manipulacije mijenjanjem odjeće, bit će popraćeno plačenjem.

Normalno: mlijeko počinje probaviti u želucu.

Možda dijete preživa? Ako osim zamaha, ništa drugo ne smeta, ne bih potrošio novac na vagu.

Dijete se neprestano pljuje, poput fontane, sve je izgledalo zastrašujuće. Kada sam se žalila na liječnika da dijete regurgitates: "Sva djeca pljunuti, dajte im bar". I tako dalje dok nije vidjela KAKO se bunila, a nisam je uvjeravala da to imamo nekoliko puta nakon svakog hranjenja. Poslali smo nas u neuropatolog i kirurg. Nisu našli ništa. Dijete je bolesno hranjeno 2 mjeseca pa smo imali propisanu anti-refluks smjesu. To je manje ukusno, ali što učiniti. S mješavinom je još pljunuta, ali manja. Također su propisali neku medicinu, a sada se ne sjećam imena, što na neki način pomaže zgušnjavanje hrane u želucu, kao što sam shvatio. Ukratko, pretrpjeli smo to do šest mjeseci. Prošlo je pola godine.

Pa, mlijeko ide predaleko. I ne mogu spavati, vjerojatno zbog kolike. Svatko prolazi kroz njega. Ali sve bebe imaju kolikiju oko tri mjeseca.

Čitajte, to može pomoći. Sretno i dobre noći.

Moj je napisao 20 puta dnevno, ali nije bilo dovoljno mlijeka zbog regurgitacije i rijetkih privrženosti prema "principu Komarovskoga" - to jest, ne tražim još hranu. Tako se ispostavilo da imam 6-7 hranjenja dnevno za novorođenče. Plus regurgitation u izobilju, jer. ganjao se i povraćao, a potom je zaspao 5 sati.

Corneja; Šteta što si bio prisiljen napustiti GW zbog toga (((

Spremili smo HB unatoč malim dobitcima (100-300 g svaki za pola godine), a zatim je nestala nestašica, težina dosegla 800 g svake, i 9 mjeseci. 1.300 bodova i do godine smo težili 10,5 kg! I svi liječnici su iza))

Možete.) Mi smo u bolnici položeni prema svjetlu dobrog liječnika od ranih dana))

Tko je sada na konferenciji

Trenutno pregledavate ovaj forum: nema registriranih korisnika

 • Popis foruma
 • Sva vremena su UTC + 02: 00
 • Izbrišite kolačiće konferencije
 • Naš tim
 • Obratite se upravi

Mi smo u društvenim mrežama:

Korištenje bilo kojeg materijala na stranicama dopušteno je samo podložno ugovoru o korištenju web mjesta i uz pisano dopuštenje Uprave

Beba 3 mjeseca pljunuti fontanu

Zašto dijete pljuje mlijeko s fontanom?

Mlade majke počinju paničariti kad im novorođenče tijekom hranjenja ili nakon što pljuje puno, ponekad čak i uz fontanu. S onim što je povezano i koliko se može smatrati normom, a ono što je već odstupanje, objasnit će Passion.ru.

Mlade majke počinju paničariti kad im novorođenče tijekom hranjenja ili nakon što pljuje puno, ponekad čak i uz fontanu. S onim što je povezano i koliko se može smatrati normom, a ono što je već odstupanje, objasnit će Passion.ru.

Burping je prirodni fiziološki proces razvoja dječjeg gastrointestinalnog trakta. Nakon svakog hranjenja do dvije žlice sadržaja, može doći do normalne regurgitacije. Unutar normalnog raspona, jedna regurgitacija dnevno može se smatrati "fontanom" u količini od tri ili četiri žlice.

Ponekad nam se čini da je dijete puno dojmilo, gotovo sve što je jeo, zapravo, nije. Da biste odredili iznos koji bi trebao uzeti suhu pelenu, sipati žlicu vode na njemu. zatim usporedite blot s krpom koja se pojavila nakon regurgitacije.

Obično reumalifikacija više zabrinjava roditelje, a ne dijete. Za liječenje u ovom slučaju ništa nije potrebno - potrebno je prerastati.

 1. s češćim regurgitiranjem,
 2. beba mokri manje od osam puta dnevno,
 3. On ne dobiva na težini.
 4. U takvim slučajevima trebate se posavjetovati s pedijatrom.
 • pogrešna tehnika dojenja, kada dijete proguta zrak kroz usta tijekom hranjenja;
 • rijetke hranidbe, koje rezultiraju velikim udjelom mlijeka (djetetu je potrebno česti hranjenje u relativno malim količinama, ovisno o volumenu);
 • imati dijete s neuralgijskom bolešću.

Ne brinite: većina beba prestaje pucati majčino mlijeko za tri do četiri mjeseca, za šest mjeseci skoro sve burping prestaje, ali za neke bebe, regurgitation traje do osam do devet mjeseci.

Jeste li naišli na problem regurgitacije?

Zašto dijete regurgitirati

Često se pitaju majke dojenčadi mlađih od šest mjeseci: zašto se dijete regurgitiralo? Regurgitiranje mlijeka prirodni je proces, a u većoj ili manjoj mjeri podložni su svim bebama, a ponekad i starijoj djeci. Roditelji žele razumjeti: zašto dijete često regurgitirati, je li normalno, je li hranjen ako se dio mlijeka ili mješavina vraća? Pokušajmo razumjeti ta pitanja.

Regurgitiranje mlijeka prirodni je proces, a u većoj ili manjoj mjeri podložni su svim bebama, a ponekad i starijoj djeci. Roditelji žele razumjeti: zašto dijete često regurgitirati, je li normalno, je li hranjen ako se dio mlijeka ili mješavina vraća? Pokušajmo razumjeti ta pitanja.

Regurgitiranje obično ne donosi nelagodu bebama. Regurgitating malu količinu mlijeka ili smjese se smatra normalnim - 1-3 žlice. Najčešće, dijete pljuva mješavinu ili mlijeko zbog prejedanja ili zraka koji ulazi u jednjak. Ako dajte dijete vodu, dijete pljuje vodu zbog zraka. Uzroci regurgitacije također se razlikuju ovisno o dobi djeteta.

Zašto novorođenče regurgitirati?

Krvarenje u novorođenčadi posljedica je nezrelosti sfinktera između jednjaka i želuca. Novorođenčad se također regurgitirati zbog nerazvijenosti mišića jednjaka. Uzrok jakog regurgitacije novorođenčeta može biti teško roditi majci.

Zašto pljunuti bebu?

Starija djeca obično izbijaju iz zraka, koja se postepeno podiže i izlazi kao eruktacija, često zajedno s dijelom mlijeka ili mješavine, u jednjak i želudac.

Ako se beba sruši u dobi od 1 mjeseca, razlog bi trebao biti tražen u pogrešnom zahvatu djetetova prsa Dijete još uvijek nauči kako dobiti mlijeko, a ako se neispravno nanese na dojku, sisati će se s mlijekom zraka, a mlijeko će u zrak dobiti ezofag.

Postoji još jedan razlog za regurgitiranje u vrlo maloj djeci. Mjesečna beba često se regurgitirala zbog činjenice da njegov probavni trakt još nije u potpunosti formiran: jednjak je kratak i proširen prema gore, jednoslojni sphincter je slab i lako prolazi mlijeko kako iznutra tako i prema van. Zbog slabosti mišića probavnog trakta, dijete ponekad pljuje s isušenim mlijekom, koje je već uspjelo djelomično probaviti u trbuhu.

Smanjenje broja regurgitacije pomaže stavljanju djeteta na trbuščić prije hranjenja, pravilnom pričvršćivanju na prsa i pomicanjem u vertikalni položaj tijekom ili nakon hranjenja.

Ako dijete pere za 2 mjeseca i istodobno ste sigurni da ga pravilno primjenjujete na prsa, češće tijekom hranjenja, podignite ga stupom, čime se možete osloboditi suvišnog zraka i ne čekajte kraj hranjenja.

Dijete u dobi od 1-2 mjeseca može se previše jesti: njegov je želudac još uvijek vrlo mala, i on se oslobađa od suvišne hrane.

Ako beba ima 5 mjeseci, možda je previše aktivna tijekom hranjenja. U dobi od 4-5 mjeseci, dijete već zna kako se okretati i kotrljati s jedne na drugu stranu. Pokušava sve to učiniti tijekom hranjenja, gutajući ne samo mlijeko, već i zrak. Isto se događa ako beba plače tijekom hranjenja.

Ako beba rasprsne 6 mjeseci, obratite pažnju na učestalost i količine oboljelog djeteta. Obično, već 6-7 mjeseci, dijete je već u mogućnosti sjesti, što znači da se nakon obroka ne mora održavati u postu, on izbacuje zrak tijekom ručka ili igranja. Rijetke regurgitacije u ovoj dobi još su uvijek moguće, ali obilne ne bi smjele biti.

Zašto dijete regurgitirati nakon hranjenja boce?

Tijekom hranjenja s mješavinom boca, višak zraka također može ući u djetetov jednjak. To se događa ako koristite neprikladnu bocu za bebu s bradavicom. Prevelika ili premalena rupa u bradavici može uzrokovati da dijete usisava smjesu uz zrak.

Ako imate dobru bocu, ali dijete pljune nakon mješavine, možda sama mješavina ne odgovara njemu. U ovom slučaju, posebna smjesa protiv refluksa pomoći će smanjiti broj regurgitacije.

Zašto dijete regurgitirati fontanu?

Mjesečno dijete pljuje fontanu zbog nezrelosti probavnog sustava, no kod djeteta od 3-6 mjeseci takva regurgitacija može biti uzrokovana neurološkim poremećajima ili abnormalnostima u razvoju gastrointestinalnog trakta. Redovita regurgitacija fontane je razlog za savjetovanje s pedijatrom.

Kada trebam vidjeti liječnika?

Ako se djeca u malim količinama pojede mlijeko ubrzo nakon obroka, roditelji se ne moraju brinuti. Obratite pozornost na regurgitation vrijedi ako:

 • beba jako ispljava fontanu tijekom hranjenja;
 • beba stalno regurgitates između feedings;
 • regurgitating masa imaju neugodan miris, kao i zelene ili smeđe boje;
 • česte obilne regurgitacije praćene slabom težinom;
 • tijekom vraćanja, dijete duže vrijeme kašlja.

Djeca s takvim simptomima moraju biti pregledana od strane pedijatara, neurologa i gastroenterologa, a kada se identificiraju patološke bolesti, mora se dati sveobuhvatan tretman.

No, u većini djece, regurgitacija nije znak patologije, oni prolaze do trećeg ili šestog mjeseca života i ne utječu na daljnje ponašanje jedenja.

Zašto dijete pljuje fontanu?

Vrlo često, neiskusne mame, kada su suočene s problemom regurgitacije pomoću fontane u bebama, panike su. Ne biste se trebali uzrujati jer će vaše emocionalno stanje nužno utjecati na ponašanje djeteta. Pedijatri smatraju da je uobičajena iscrpljenost po izvoru kod djece mlađe od 3 mjeseca. No, kako ne bi zanemarili regurgitaciju, ne vrijedi, važno je saznati je li povraćanje povraćanje.

Regurgitiranje je inertno ispuštanje djelomično probavljene ili neprobavljene hrane u jednjak, a zatim u usnu šupljinu, praćeno ispuštanjem zraka.

Povraćanje je aktivna kontrakcija želučanih mišića i vrlo često govori o trovanju ili bolesti.

Povraćanje ili regurgitacija - kako ne smije zbuniti

 • Regurgitacija se javlja nakon jela, a povraćanje se događa bez obzira na hranu i može se ponoviti nekoliko puta.
 • Raspoloženje djeteta tijekom regurgitacije ne mijenja dijete ostaje budno i aktivno, povraćanje uzrokuje letargije, dijete izgleda blijedo i iscrpljeno.
 • Boja i miris. Ako dijete zakopalo malo nezagađeno mlijeko ili mješavinu bez specifičnog mirisa - ne brinite.

Uzroci iscjetka fontana kod djece:

 1. Značajke strukture nezrelog sustava probave kod dojenčadi. Sitna veličina želuca i vertikalna lokacija. i jednjak je kratak i širok u isto vrijeme. Slabost mišića vlakana. Stoga djeca prvih mjeseci života često podrhtavaju.
 2. Gutanje zraka tijekom hranjenja. Dok jede bebe zgrabite puno zraka, koji potom ulazi u želudac, zbog lošeg privrženosti dojke ili ispod sadržaja mlijeka u dojkama, ako je bradavica puna mlijeka ili pola ako preokrenut bradavica majke. Zrak, koji zatim izlazi i dijete pljune na izvor mlijeka ili mješavinu.
 3. Overfeeding. Vrlo je važno ne preopteretiti bebu. Za svako doba postoji vlastita stopa hranjenja.
 4. Promjene u ishrani (prebacivanje na drugu mliječnu formulu, prebacivanje s majčinog mlijeka u mješavinu itd.) Potrebno je pažljivo mijenjati prehranu djeteta. Promjena u drugu smjesu treba postupno. Ako smjesa nije prikladna - dijete obilno pljuva smjesu s fontanom.
 5. Zatvor, kolik, nadutost. Novorođenče često naliježe fontanu zbog povećanog pritiska na peritoneum - proces poremećaja hrane poremećen je.
 6. Preuranjene bebe burp poput fontane. Razlog je nezrelog probavnog sustava, slabog refleksnog usta s oštećenom koordinacijom, teško disanje.
 7. Intrauterin hipoksija. Pedijatri tvrde da djeca koja. pretrpjela hipoksija često sklona recurgitaciji. Takva djeca često imaju grčenje pylorus - dijete pada fontanu.
 8. Pojedinačne značajke tijela. Anomalije razvoja probavnih organa (želudac, jednjak, dijafragma). U ovom slučaju nemoguće je bez intervencije.
 9. Zamarati. Nakon duge aktivne budnosti, pretjerane, dijete pljuje i to je norma.
 10. Ekologija. Nedavno smo se susreli s velikim problemima okoliša, a posljedica su alergijske reakcije. To je alergija koja je usko povezana s pljuvanjem fontane.

Kada se brinuti

 • Regurgitiranje trajne i obilne prirode nakon svakog hranjenja može dovesti do nedovoljnog unosa korisnih i vitalnih tvari i razvoja anemije, pothranjenosti.
 • Vrlo česte i obilne regurgitacije mogu dovesti do dehidracije djetetovog tijela. Takva djeca mogu imati probleme s trbuščićem, često se razvijaju razne patologije gastrointestinalnog karaktera.
 • Ako je početak regurgitacije kod bebe prvi put nakon 6 mjeseci.
 • Regurgitacija popraćena groznicom.
 • Regurgitacija se nastavlja nakon godinu dana.

Važno je ako primijetite da dijete često i obilno ulazi u fontanu, a istodobno je slabo, daje malu težinu, nemirno spava, traži pomoć od pedijatra.

Kako riješiti problem iscjetka fontana u djeteta

Važno je utvrditi da hranite bebu. Morate početi s ispravnim vezivanjem djeteta na prsa,

u procesu hranjenja, obratite pažnju da beba snima ne samo bradavicu nego i dio areole, inače će pokupiti zrak. Držite djetetov nos čistim i dobro disanje, ne dirajući ga kada hranite nosnice majčinoj dojci.

Ako dijete jede iz boce, obratite posebnu pozornost na izbor bradavice. Bradavica treba biti s malom rupom u slučaju da dijete jede tekuću hranu, pobrinite se da bradavica bude napunjena mlijekom. kada dijete jede, vrlo je važno da zrak ne ulazi.

Dobra prevencija regurgitacije je:

 • stavljajući bebu na trbuh prije nego što je hraniti.
 • masaža za abdomen - milovanje dlana u smjeru kazaljke na satu dok lagano pritisne peritoneum
 • nakon kraja hranjenja, ako dijete ne spava, držite ga uspravno (stupac) 15-20 minuta. milovati natrag
 • Nakon što ste hranili mrvicu, ne pokušavajte ga dirati, nemojte ga mijenjati, ne mijenjati odjeću, odmah nakon hranjenja, takve manipulacije mogu izazvati regurgitiranje.
 • Potrebno je odbiti gustu prevrtljivost, pobrinuti se da ništa ne pritisne trbuh, provjerite postoje li uske elastične trake na hlačama. Drugi uzrok izbijanja fontana može biti nepažljiva kretanja roditelja prema djetetu - ne možete odjednom uzimati bebu u ruke nakon obroka, bacati, iscijediti i pritisnuti je na trbuh.

Burping je samo manifestacija nezrelosti probavnih organa bebe. Dovoljno je utvrditi razlog zbog kojeg dijete pljune fontanu i uklanjaju je. Nemoj zujnuti problem iz plave boje. Ako je beba zadovoljna, ima dobar apetit, dobre stolice, san je normalan, dobiva na težini - nema potrebe brinuti zbog regurgitacije. Takav fenomen poput regurgitacije obično odlazi sam po sebi do 12 mjeseci, ili čak ranije. Neka vaša beba raste vesela i zdrava.

Nekoliko videozapisa na našoj temi

Mame i pedijatri kako izbjeći neželjene fontane:

Beba masaža s regurgitation:

Izvori: http://mama.passion.ru/rebenok-i-ukhod-za-nim/grudnoe-vskarmlivanie/pochemu-rebenok-srygivaet-moloko-fontanom.htm, http://www.gorodmam.ru/category/ uhod-za-mladentsem / zdorovie-malysha / pochemu-rebenok-srygivaet, http://ask-why.ru/pochemu-rebyonok-srygivaet-fontanom/

Istaknuti članci

Kako podučavati dijete da naručuje u sobi

Kako dalje podučavati svoje dijete.

Dijete 5 mjeseci želi jesti

Dijete stalno želi više.

Je li moguće jesti mlijeko za 6-mjesečnu bebu?

Je li moguće da kozje mlijeko djeci do godinu dana starosti? Dalje dalje.

Popularni članci

Pjesme za kupanje novorođenčadi

Zviždaljke za novorođenčad Mislim da većina nas, zajedno s mamom, tatom i binom, čula takve smiješne pjesme kao rituali. Dobro se sjećam kako je njihova majka rekla svom bratu, i.

Dijete ispod 1 mjeseca od Komarovskog

Komarovskog o brigu o novorođenčadi, rođenje djeteta je apsolutno čudo prirode, koje roditelji koji vole uvijek se raduju. U pravilu.

Gazika kod djeteta u 4 5 mjeseci

Dobar dan! Vi ste postali majka, i to, zajedno s velikom radošću i velikom odgovornošću. Prva tri mjeseca života beba vezana su uz formiranje.

Što učiniti ako dijete često pada na 3 mjeseca

U dobi od tri mjeseca, regurgitiranje djece je fiziološka norma, mogu se pojaviti nakon svakog obroka dok dijete ne dosegne godinu dana.

Glavni razlog za čestu regurgitiranu bebu kod 3 mjeseca je mala veličina želuca koja ne može ugostiti cijeli volumen hrane i slabost sfinktera, što dozvoljava hranu da prođe iz trbuha natrag u jednjak. Kongenitalne abnormalnosti ili neurološke abnormalnosti također mogu uzrokovati regurgitaciju.

Ako se dijete dobro osjeća, ne osjeća glad, dobro dobiva na težini, roditelji se možda ne brinu. Da biste smanjili učestalost regurgitacije slijedite niz pravila za hranjenje djeteta.

Nakon svakog hranjenja, držite mrvice s kolonom, pritiskom na trbuščić sebe prije nego što izađe vanjski zrak ili mlijeko. Pravilno postavite dijete tijekom dojenja, provjerite jeste li ispravno pričvrstili tijekom sisanja (važno je da beba snima ne samo bradavicu, već i halo kako bi se izbjeglo ulazak zraka u jednjak). Nos mora biti čist i ne smije doći u dodir s dojkom, što osigurava slobodno disanje nosa.

Kada se umjetno hranjenje pokušava zamijeniti bradavicu kako bi se smanjio protok smjese iz boce. Obratite pažnju na interval između hranjenja kako biste izbjegli preopterećenje, jer smjesa se digestira i apsorbira mnogo dulje od majčinog mlijeka.

Nakon hranjenja pola sata, neka beba ostane, suzdržite se od aktivnih igara i vježbi.

Glavno pravilo za dojenčad u dojenju i hranjenje bočicom nije da prenese djecu. Više zdravo jesti u malim dijelovima češće.

U slučaju da se često ponavljaju i velike količine (više od žlice, tročlani stari dijete regurgitirati s fontanom, temperatura joj se porasla i da nema povećanja tjelesne težine, trebate kontaktirati dječjeg neuropatologa ili kirurga kako biste isključili moguće patologije.

O regurgitiranju

Burping je oblik povraćanja, ali se lako pojavljuje, bez napora. Kada dijete regurgitirati, mala količina (5-30 ml) mlijeka se otpušta nakon kratkog vremenskog razdoblja nakon hranjenja u obliku otjecanja ili slabe erupcije polu-probavljenog mlijeka. Ne brinite, u većini slučajeva, regurgitacija kod djeteta prirodni je proces. Pogađanje djeteta može se pojaviti kada se promijeni, pretvori, pa čak i tijekom hranjenja: sranje, skreće, pljuva i uzima prsa. Burping je rezultat nezrelosti djetetovog živčanog sustava i slabosti mišićnog ventila, koji se nalazi u gornjem dijelu trbuha. Regurgitiranje ne dovodi do značajne promjene u općem stanju djeteta.

Uzroci regurgitacije:

 • overfeeding, što dovodi do istezanja želuca;
 • gutanje zraka (aerophagia) tijekom hranjenja, što se događa kada dijete nije ispravno pričvršćeno na dojku ili ako dijete ima kratki frenulum jezika ili gornje usnice. Mjehurić zraka, koji stoji iz trbuha, gura mlijeko. To je praćeno burpingom zraka i regurgitacijom male količine mlijeka. Zbog istezanja želuca, dijete može burp, vrištati ili biti nemiran;
 • nadutost (akumulacija plina u crijevima djeteta);
 • brza promjena vodoravnog položaja djetetovog tijela nakon hranjenja na okomito;
 • kočenje bebe odmah nakon hranjenja;
 • čvrsto stanjivanje.

Uočljivo oporavak u bebi pojavljuje se nakon dolaska zrelog mlijeka - oko 14. - 30. dana nakon rođenja. Veće i česte regurgitations su od 20. - 30. dan života djeteta. U pravilu, za 6 mjeseci regurgitacija se zaustavlja ili smanjuje.

Kada dijete često regurgitates, računajte koliko puta dnevno on pees. Ako je 12 ili više puta, beba ima dovoljno mlijeka i ponovno regurgitira višak. Norma za dob od 1 do 4 mjeseca je regurgitacija nakon svakog hranjenja do 2 žlice mlijeka, ili jedne regurgitacije više od 3 žlice dnevno. Nije dijete opasno. Da biste provjerili koliko je mlijeka djetetu pljunuo, sipajte 1 žlicu vode na pelens i usporedite vodenu mrlju s veličinom mrlja formirane nakon regurgitacije.

Prekomjerna i česta regurgitacija može biti znak nepravilno organiziranog dojenja (nepravilno pričvršćivanje na grudi, rijetke hranjenja - slažu se da će sve biti bolje apsorbirano ako često i malo jedete, bilo koji drugi koji se ne podudara s osnovnim pravilima dojenja - vidi gore),

Povećana opterećenja psihe djeteta, kao što su: rano plivanje, produljeno plač, česti putovi u grad, posjete velikog broja ljudi u vaš dom, obiteljska svađa i ostali brzi defekti u njezi djeteta, izravno utječu na porast volumena i učestalosti regurgitacije. "

Dijete koje, tijekom hranjenja, hvata zrak, mora se održati vertikalno nakon hranjenja, tako da će zapeti zrak koji ga proguta. Ako je vaša beba pravilno pričvršćena na dojku, kada sisanče ne zvuči i ne ulazi u zrak, ne možete ga staviti "stupac" nakon svakog hranjenja. Ako dijete ima truljenje dok je u rukama, samo ga prebaci na trbuh. U krevetu takve bebe je bolje staviti na bok.

Nemojte držati dijete okomito nakon svake primjene, osobito ako dijete spava. Većinu vremena dijete leži na svojoj strani. Ako se malo podigne, onda se samo ispod obraz postavi u pelud. Okomito, potrebno je zadržati umjetni umjetnik, tako da ne ulijeva 120g ulijevanja u nju. A mi govorimo o bebama koje se hrane po zahtjevu i primaju male dijelove majčinog mlijeka. Pored toga, srčani sfinkter želuca zahtijeva trening koji može primiti samo ako dijete laže.

Ako je češljanje regurgitacije kod djeteta, praćeno je slabom težinom i rijetkim uriniranjem, ili ako je svaka regurgitacija "fontana" povraćanja, odmah pokažite svoje dijete liječniku.

Učestala regurgitacija u novorođenčadi i djeci do godine dana nakon hranjenja

Regurgitacija - nenamjerno bacanje sadržaja želuca u usnu šupljinu. To je stanje koje se vrlo često događa kod dojenčadi i uzrokuje zabrinutost svojim mama. Najčešće se taj fenomen pojavljuje "benigni" i samostalno prolazi u dobi od jedne i pol godine do dvije godine.

Regurgitiranje se ne smije zbuniti s povraćanjem. Kada dijete regurgitates otpuštanje hrane događa bez napora i napetosti abdominalnih mišića. Povraćanje karakterizira napetost abdominalnih mišića i oslobađanje hrane pod pritiskom ne samo kroz usta već i kroz nos. U dojenčadi, povraćanje često počinje iznenada i ne prethodi mučnina. Ponekad, prvo postoji opća tjeskoba, blanširanje lica, hlađenje udova. U pravilu, povraćanje prati groznica i labav stolice. U bljuvotini mogu biti nepromijenjeni mlijeko, mješavina krvi, žuči ili sluzi.

Zašto se beba pljune

Zašto su novorođenčadi i djeca do godinu dana sklona recidiviranju? To je zbog strukturnih značajki gastrointestinalnog trakta kod djece. Njihov jednjak je kratak i ravno, a želudac se nalazi vertikalno. Kružni mišić je slabo razvijen - sphincter između želuca i jednjaka, koji, ugovaranjem, sprečava da hrana istječe u suprotnom smjeru. Postupno, kako dijete raste, sazrijevanje i konačna formacija probavnog sustava javljaju, a zatim se regurgitacija zaustavlja. Stoga postaje jasno da izbjegavanje takvog stanja u novorođenčadi i dojenčadi nije moguće. Međutim, možete napraviti bebu pljuvati što je manje moguće. Zbog toga biste trebali znati razloge koji izazivaju regurgitiranje.

Regurgitacija može biti fiziološka, ​​koja se javlja u zdravih djece u normalnim i patološkim uvjetima.

Uzroci fiziološke regurgitacije:

- Overfeeding. Situacija overfeeding obično se događa u aktivno sisanje bebe s obilnom izlučivanje majčino mlijeko od majke. Može biti i pri prebacivanju s dojenja na mješovitu ili umjetnu, kada se iznos formule pogrešno izračunava. Povraćanje se događa odmah ili neko vrijeme nakon hranjenja u volumenu od 5 do 10 ml. Mlijeko istječe nepromijenjeno ili djelomično smrkano.

- Gutanje zraka tijekom hranjenja (aerofagija). Ta se situacija može dogoditi kada dijete usmrtio dojke s malom količinom mlijeka majke. Ravnodušni bradavica majčine dojke također pridonosi aerofagiji, jer dijete ne može u potpunosti zarobiti cijelu bradavicu, uključujući i areolu. Umjetna djeca često imaju nedostatke u hrani kada je rupica u bradavici boce velika ili bradavica nije potpuno napunjena mlijekom i dijete proguta zrak. Djeca s aerofagijom su obično nemirna nakon hranjenja, ima izbočenja abdominalnog zida (trbuščić je napuhan). Zatim, nakon 10-15 minuta, jesti mlijeko se izlijeva u nepromijenjenu formu, popraćenu glasnim zvukom zračnoga zraka. Općenito, djeca s malom ili velikom masom pri rođenju su sklona zračenju.

- Konstipacija ili crijevna kolika. Pod tim uvjetima, pritisak u trbušnoj šupljini raste i kretanje hrane uz gastrointestinalni trakt poremećeno je, što izaziva regurgitaciju.

Do četverogodišnjeg doba, normalna je regurgitacija do 2 žličice mlijeka nakon svakog hranjenja ili pojedinačne regurgitacije više od 3 žlica dnevno. Da biste doznali koliko je dijete zatrpano, morate uzeti pelenicu, sipati je 1 čajna žličica vode i usporediti ovu mrlju s mrljom koja se formirala nakon regurgitacije.

Što učiniti ako dijete pljuje

Djeca s fiziološkom regurgitijom ne trebaju nikakvu korekciju i liječenje. Trebate samo pokušati ukloniti uzrok, ako to ovisi o vama i provesti prevenciju.

Sprječavanje česte regurgitacije kod dojenčadi:

1. Nakon svakog hranjenja, dijete držite okomito (stupac) 15-20 minuta. Tada će se zrak izletjeti u trbuh izaći. Ako se ništa ne dogodi, stavite dijete u nju i nakon minutu ili dvije, ponovo ga podignite okomito.
2. Provjerite je li otvor u bocu prevelik i ako je bradavica napunjena mlijekom tijekom hranjenja. Pokušajte s drugim bradavicama - možda će netko drugi učiniti bolje.
3. Dok hranite, držite dijete u polu-okomitom položaju, provjerite da li je bradavica u potpunosti uhvatila s izolom.
4. Obrišite bebu na tvrdu površinu sa svojim trbuhom prije svake hranjenja.
5. Nakon jela, pokušajte ograničiti tjelesnu aktivnost djeteta, ne smetajući ga nepotrebno, već promijeniti odjeću samo kada je apsolutno neophodna.
6. Pobrinite se da odjeća ili pelene ne stišu djetetovo područje trbuha.
7. Uz dobar apetit, pokušajte ga hraniti češće, ali u malim dijelovima, inače velika količina hrane će uzrokovati prelijevanje želuca i, kao rezultat toga, regurgitation viška hrane.
8. Površina u krevetiću, na kojoj dijete obično leži, trebala bi imati naslon za glavu povećanu za 10 cm.

Ako regurgitiranje postane više ili više obilježeno ili se prvo pojavljuje nakon šest mjeseci života ili se ne smanjuje u dobi od jedne i pol do dvije godine, dijete treba konzultirati pedijatar, a najvjerojatnije će biti potrebno savjetovanje gastroenterologa.

Postoji ljestvica za procjenu intenziteta regurgitacije:

5 regurgitations dnevno ili manje, u količini do 3 ml - 1 bod,
Više od 5 regurgitacije dnevno, u količini od više od 3 ml - 2 boda,
Više od 5 regurgitacije dnevno, u količini do pola volumena mlijeka konzumirano, ali ne više od polovice hranjenja - 3 boda,
Redovita regurgitacija s malim volumenom 30 minuta ili više nakon svakog hranjenja - 4 boda,
Regurgitacija od pola do potpune količine mlijeka uzeta u pola hranjenja - 5 boda,

Regurgitacija s intenzitetom od 3 boda i više zahtijeva obavezno liječenje liječniku.

Patološka regurgitacija dolazi iz sljedećih razloga:

- kirurške bolesti i malformacije probavnog sustava;
- kila dijafragme;
- patologija središnjeg živčanog sustava;
- netolerancija hrane;
- povećani intrakranijski tlak.

Takva regurgitacija karakterizira intenzitet, sustavna, velika količina mlijeka, koje dijete pljuje. Istodobno, opće stanje djeteta je poremećeno - postaje vrlo prigušen, gubi ili ne dobiva na težini, ne jede količinu hrane koja je određena dobi. U ovom slučaju bi trebalo pregledati pedijatra, kirurga, neurologa, gastroenterologa i alergologa pomoću laboratorijskih i instrumentalnih pregleda.

Mliječni zgušnjivači kod regurgitiranja

Ako pregled nije otkrio bilo kakvu bolest, majka djeteta provodi preventivne mjere protiv regurgitacije, a regurgitiranje djeteta i dalje postoji, liječnik može preporučiti korištenje posebnih zgušnjivača koji čine gustim majčinim mlijekom, što će doprinijeti dugoj odgađanju hrane u želucu i time spriječiti vratite je u usnu šupljinu. Riža ili kukuruzni škrob, brašno od rogača, grah gluten i drvo roga se koriste kao zgušnjivači. Obično uzmite 1 čajnu žličicu škroba u 30 ml majčinog mlijeka. Možete koristiti tvrtku Hipp "Bio-Rice izvarak".

Uz umjetno hranjenje, možete koristiti terapijsku smjesu protiv refluksa.

Ovisno o tipu zgušnjivača, ove smjese su podijeljene u dvije skupine:

- ("Nutrilon anti-refluks", "Frisovy 1", "Frisovy 2", "Nutrilak AR", "Humana AR")
- koji sadrži rižin škrob ("Samper Lemolak", "Enfamil AR")

Najveći učinak opažen je kada se koriste smjese koje sadrže gumu. Dijete se daju u potpunosti iu obliku zamjene dijela hranjenja. Istovremeno, količina mješavine koja je potrebna za dijete određena je vremenom prestanka regurgitacije. Trajanje uporabe ovih smjesa je u prosjeku 3-4 tjedna.

Umjetne smjese koje sadrže škrob kao zgušnjivače djeluju "mekše". Mogu se dati djeci s blagim oblicima regurgitacije (1-3 boda). Preporučuje se imenovati za potpunu zamjenu prethodno dobivene mješavine. Trajanje njihove upotrebe je nešto duže nego kod uporabe umjetnih smjesa koje sadrže žvakaće gume.

Kada koristite anti-refluks smjesu, treba imati na umu da je ova skupina smjesa već dijete liječenje i preporučuje samo liječnik, kao i lijekove propisane za neučinkovitost dijeta terapija.

O regurgitiranju

Burping je oblik povraćanja, ali se lako pojavljuje, bez napora. Kada dijete regurgitirati, mala količina (5-30 ml) mlijeka se otpušta nakon kratkog vremenskog razdoblja nakon hranjenja u obliku otjecanja ili slabe erupcije polu-probavljenog mlijeka. Ne brinite, u većini slučajeva, regurgitacija kod djeteta prirodni je proces. Pogađanje djeteta može se pojaviti kada se promijeni, pretvori, pa čak i tijekom hranjenja: sranje, skreće, pljuva i uzima prsa. Burping je rezultat nezrelosti djetetovog živčanog sustava i slabosti mišićnog ventila, koji se nalazi u gornjem dijelu trbuha. Regurgitiranje ne dovodi do značajne promjene u općem stanju djeteta.

Uzroci regurgitacije:

 • overfeeding, što dovodi do istezanja želuca;
 • gutanje zraka (aerophagia) tijekom hranjenja, što se događa kada dijete nije ispravno pričvršćeno na dojku ili ako dijete ima kratki frenulum jezika ili gornje usnice. Mjehurić zraka, koji stoji iz trbuha, gura mlijeko. To je praćeno burpingom zraka i regurgitacijom male količine mlijeka. Zbog istezanja želuca, dijete može burp, vrištati ili biti nemiran;
 • nadutost (akumulacija plina u crijevima djeteta);
 • brza promjena vodoravnog položaja djetetovog tijela nakon hranjenja na okomito;
 • kočenje bebe odmah nakon hranjenja;
 • čvrsto stanjivanje.

Uočljivo oporavak u bebi pojavljuje se nakon dolaska zrelog mlijeka - oko 14. - 30. dana nakon rođenja. Veće i česte regurgitations su od 20. - 30. dan života djeteta. U pravilu, za 6 mjeseci regurgitacija se zaustavlja ili smanjuje.

Kada dijete često regurgitates, računajte koliko puta dnevno on pees. Ako je 12 ili više puta, beba ima dovoljno mlijeka i ponovno regurgitira višak. Norma za dob od 1 do 4 mjeseca je regurgitacija nakon svakog hranjenja do 2 žlice mlijeka, ili jedne regurgitacije više od 3 žlice dnevno. Nije dijete opasno. Da biste provjerili koliko je mlijeka djetetu pljunuo, sipajte 1 žlicu vode na pelens i usporedite vodenu mrlju s veličinom mrlja formirane nakon regurgitacije.

Prekomjerna i česta regurgitacija može biti znak nepravilno organiziranog dojenja (nepravilno pričvršćivanje na grudi, rijetke hranjenja - slažu se da će sve biti bolje apsorbirano ako često i malo jedete, bilo koji drugi koji se ne podudara s osnovnim pravilima dojenja - vidi gore),

Povećana opterećenja psihe djeteta, kao što su: rano plivanje, produljeno plač, česti putovi u grad, posjete velikog broja ljudi u vaš dom, obiteljska svađa i ostali brzi defekti u njezi djeteta, izravno utječu na porast volumena i učestalosti regurgitacije. "

Dijete koje, tijekom hranjenja, hvata zrak, mora se održati vertikalno nakon hranjenja, tako da će zapeti zrak koji ga proguta. Ako je vaša beba pravilno pričvršćena na dojku, kada sisanče ne zvuči i ne ulazi u zrak, ne možete ga staviti "stupac" nakon svakog hranjenja. Ako dijete ima truljenje dok je u rukama, samo ga prebaci na trbuh. U krevetu takve bebe je bolje staviti na bok.

Nemojte držati dijete okomito nakon svake primjene, osobito ako dijete spava. Većinu vremena dijete leži na svojoj strani. Ako se malo podigne, onda se samo ispod obraz postavi u pelud. Okomito, potrebno je zadržati umjetni umjetnik, tako da ne ulijeva 120g ulijevanja u nju. A mi govorimo o bebama koje se hrane po zahtjevu i primaju male dijelove majčinog mlijeka. Pored toga, srčani sfinkter želuca zahtijeva trening koji može primiti samo ako dijete laže.

Ako je češljanje regurgitacije kod djeteta, praćeno je slabom težinom i rijetkim uriniranjem, ili ako je svaka regurgitacija "fontana" povraćanja, odmah pokažite svoje dijete liječniku.

Regurgitiranje kod djece. Kada trebate liječnika?

Uobičajeni problem kod dojenčadi, uzrokujući rodnu anksioznost, je regurgitacija. Koji su uzroci ovog fenomena? U kojim slučajevima morate konzultirati liječnika i započeti liječenje?

Burping je pasivno bacanje malih količina hrane iz želuca u jednjak, u ždrijelu i usnu šupljinu, u kombinaciji s ispuštanjem zraka, javlja uglavnom u dojenčadi izravno ili neposredno nakon hranjenja s nepotpunim ili djelomično smotanim mlijekom. Ti se fenomeni mogu pojaviti u savršeno zdravih dječaka (ali ne često količina regurgitiranog sadržaja je mala - do 3 ml). Prema statističkim podacima, do 67% djece u dobi od 4 mjeseca srušeno barem jednom dnevno, u 23% slučajeva regurgitacije smatraju roditelji kao razlog "anksioznosti". U većini slučajeva, regurgitacija može ići samostalno u prvoj godini života, ali u nekim slučajevima može biti potrebna ozbiljna terapija. Osim toga, u pozadini dugoročnih izleta, sekundarni poremećaji mogu formirati, prije svega, upalne promjene u jednjaku. Stoga je uvijek poželjno razjasniti uzrok regurgitacije.

Značajke djetetovog tijela

Anatomske i fiziološke karakteristike strukture gornjeg gastrointestinalnog trakta u djece (sferni oblik želuca i malog volumena, odgođeno pražnjenje relativne slabosti donjeg sfinktera jednjaka (LES) - kružni mišić zatvori nakon prolaska hrane iz jednjaka u želudac i ne dopuštaju želučanih sadržaja pelted natrag u jednjak, nezrelost regulacije sustava promicanja hrane uz gastrointestinalni trakt (GIT), nezrelost enzima) predisponira se na razvoj regurgitacije.

U novorođenčadi, sisanje pokreti su kratki niz 3-5 sisa, stvarajući u usnoj negativnim pritiskom šupljine i jednjaka kontrakcije (peristaltična pećnica) pojavljuje nedosljedan gutanja: prije sisa, nakon njega i često nepotpuna po dužini. U tom slučaju, u novorođenčeta, kao odgovor na peristaltičkih valova, oštar smanjenje u dnu želuca, što dovodi do povećane intragastričnu tlak i može biti uzrok povratni zrak i baci hrane u jednjak, a pojava regurgitacije. Osim toga, zbog činjenice da tijekom akcije sisanja u želucu dobiva određenu količinu zraka, beba ima osjećaj lažne zasićenosti i prestaje sisati. Ako se ova situacija često ponavlja, to može dovesti do pothranjenosti i odgođenog razvoja djeteta.

Uzroci regurgitacije

Regurgitacija se često javlja kod djece s intrauterinim usporenim rastom (IUGR), kao i kod preranih beba. Uz gore definiranih anatomskih i funkcionalnih značajki probavnog trakta, tu je i sporo formacija (sazrijevanje) koordinira proces usisavanja, gutanje i disanje - to traje oko 6-8 tjedna. Intenzitet regurgitacije može biti različit. Međutim, kako tijelo sazri, nestajanje regurgitacije.

Uzrok regurgitacije može biti preopterećenje (povećanje mnoštva ili volumena hranjenja), posebno u aktivnom sisanju novorođenčadi s dovoljno mlijeka majke. Kod umjetne ili mješovitim hranjenja (dojenje + nosa smjese) može se mijenjati prenatrpanosti, zbog nestanka karaktera (zamjena umjetno majčino mlijeko ili smjese povoda česte zamjene jedan od drugog prilagodeni smjese). Svršavanje krvarenja kada se prenapuče izravno ili neposredno nakon hranjenja s nefiltriranim ili djelomično smotanim mlijekom u količini od 5-10 ml. Opće stanje, ponašanje djeteta ne pati, ima dobar apetit, normalne stolice, normalno povećanje težine.

Aerofagija (gutanje velike količine zraka u vrijeme hranjenja) je: u uzbudljivom, pohlepnom sisanču djece od 2-3 tjedna života bez majke ili male količine mlijeka; kada dijete ne uhvatiti zajedno s bradavicom ishemične pigmentacije (areola) ili nepravilno zarobljava s ravnom, uvučenom bradavicom majke; s velikom rupom u bradavici boca, vodoravnom položaju boce kada bradavica nije potpuno napunjena mlijekom; s općom mišićnom slabosti zbog nezrelosti tijela. Češće, aerofagija se razvija kod novorođenčadi s niskom ili vrlo visokom porođajnom težinom. Djeca s aerofagijom često su nemirna nakon hranjenja, s oteklinom prednjeg trbušnog zida u području želuca. Nakon 5-10 minuta nakon hranjenja, opaženo je regurgitiranje nepromijenjenog mlijeka uz glasan zvuk ispušnog zraka.

Regurgitacija u novorođenčadi može se pojaviti kod nadutosti (nadutosti), crijevne kolike (bolni crijevni spazmi) i zatvora. To povećava pritisak u trbušnoj šupljini, narušava kretanje hrane kroz gastrointestinalni trakt. Intenzitet regurgitacije također je različit.

Po regurgitacije i povraćanja može dovesti do oštećenja gastrointestinalnog trakta, na primjer, jednjaka abnormalnosti (chalasia - slabost (neuspjeh) donjeg sfinktera jednjaka, akalazija - suženjem na spoju jednjaka u želudac), želuca anomalija (pylorostenosis - suženjem na spoju želuca u duodenumu, sprečavanje pražnjenja želuca), dijafragmatična abnormalnost (dijafragmatska kila - pokret trbušnih organa u prsima šupljine) itd.

Srećom, za većinu djece, regurgitacija je ne patološko stanje koje spontano rješava od 12 do 18 mjeseci.

Intenzitet regurgitacije može se grubo procijeniti na ljestvici od pet točaka (Tablica 1).

Intenzivna regurgitacija, u velikim količinama, nakon svakog hranjenja, uzrokujući zabrinutost djetetu, dovodi do gubitka tjelesne težine, zahtijeva posjet liječniku i temeljito ispitivanje djeteta da se izuzmu kongenitalne abnormalnosti.

Dječak 3 mjeseca pljunuti nakon svakog hranjenja

Zašto dijete pljuje nakon dojenja?

Dijete 1.5 mjeseci. Dostava u vremenu, ali bila je hipoksija. Posljednji put je počeo puno regurgitirati, često nakon dojenja.

To uvelike ometa mirni san djeteta. Doista, umjesto opuštanja i zaspati nakon hranjenja, ona stresi, brige, plače.

Mama se brine, nosila je stupac. ona se umori i ne može leći i odmoriti se. Glavni strah od majke je da kćer prejeda i zbog tog "dodatnog" mlijeka i lišća. Mama čak misli da postavlja način za hranjenje.

Liječnici samo pojačavaju majku u mislima da dijete prejeda, rekavši da dijete treba vremena da probavi jedan dio mlijeka. I trebate uzeti pauzu 2-3 sata da biste ponovno hranili bebu.

Mama je zbunjena, dijete je naglašeno...

Zapravo. Liječnici zbunjuju karakteristike probave majčinog mlijeka i formule.

Definicija "prejedanja" ne može se primijeniti na majčino mlijeko. Sastav majčinog mlijeka sadrži enzimsku lipazu, koji pomaže brzom raspadu masnoća majčinog mlijeka i njihove apsorpcije.

Masnoće daje energiju tijela, tako da je vrlo potrebno za malog čovjeka.

Zbog toga i drugih enzima možemo reći da je opterećenje na tijelu djeteta minimalno. Zapravo, majčino mlijeko se probavlja.

Regurgitacija je varijanta fiziološke norme za djecu do 3 mjeseca.

Zbog nezrelosti sfinktera koji razdvaja jednjak i želuca, vrlo često prilikom mijenjanja držanja djeteta, sadržaj želuca ulazi u jednjak. Na primjer, hranili ste bebu koja leži, a zatim ju je uhvatila u ruke - to može dovesti do bacanja hrane.

Vrsta mlijeka koju vidite kada se regurgitating može biti od bijele tekućine do debelih, lumpy, curdled.

Zapamtite: za djecu do 3 mjeseca života je varijanta norme - regurgitation nakon svakog hranjenja u iznosu od 1 tsp ili 1-2 puta dnevno s fontanom.

Ovo je varijanta norme.

Ne mora se liječiti.

Ne treba se bojati ni zabrinuti.

Kako odrediti količinu regurgitacije?

Ako je dijete burped na pelene, na njoj se formira mrlja. Uzmi 1 žličicu. vode i ulijte je do pelene.

Usporedite 2 mjesta po veličini. Ako su o istoj, nema razloga za brigu.

Ako vidite da dijete pljuje više nego normalno, pokazajte dijete neurologu i bilo bi dobro za osteopat. Normalno, djetinjasto.

Nakon poroda u porodničkoj bolnici, sva djeca imaju određene promjene, pomicanja - tako se uređuje pomoć za opstetriranje. Možete ispraviti dijete i vidjeti kako se situacija mijenja.

Što se može učiniti kako bi se smanjilo pljuvanje u djetetu?

 1. Usko osigurati da dijete ispravno snima dojku.

Gotovo cijeli krug kose bi trebao biti u ustima, ne bi trebalo biti nikakvih podvodnih zraka, i ne biste trebali biti povrijeđeni. O pravom privitku pogledati ovaj članak, to je napisano u detalje.

 1. Pobrinite se da tijekom dojenja dijete ne puzi na bradavicu.

Nažalost, to se često događa. Dijete dobro prima pravu dojku, ali može postupno puzati na bradavicu. Ako ne kontrolirate ovaj trenutak, beba počinje zarobljavati zrak tijekom sisanja i onda će plakati, osjećajući nelagodu u jednjaku.

 1. Ako vidite da je napadaj dojke pogrešan - uzmite prsa i ponovno ga umetnite.

Nemojte se bojati to učiniti. Nastavljajući sisati prsa u pogrešnom položaju, dijete samo gubi napore. Mlijeko ne učinkovito sisati, nema usirenja iz takvog sisanja, također gutlja zrak. Nemojte dodavati probleme za sebe ili dijete.

 1. Pokušajte hraniti u pozi "ispod ruke".

Najlakše je vidjeti napadaj prsa i lakše kontrolirati. Najmanje hranite dan u ovoj pozi, da vidite je li smanjenje regurgitacije.

 1. Otkupite dijete prema načinu prilagodljivog plivanja.

Ovo je posebna kupka, u maloj kupaonici, u kosi. Kupanje na taj način pomaže djetetu da se opusti, smiri i smanjuje napetost.

Možete naučiti plivati ​​i naučiti pravilno dojenje slijedeći tečaj "Sretna majčinstvo: kako dojiti i brinuti se za svoju bebu"

Kada se kupanje u kadi, možete dodati umirujuću zbirku (kupiti u ljekarni, pripremiti i dodati u kadu).

Svaku metodu možete primijeniti zasebno. Bolje sve odjednom u skupini. Prijavite se tijekom tjedna i pogledajte kako se situacija mijenja s regurgitacijom.

Usput, djevojka majka, čija priča sam vam rekao na početku, doslovno u tjedan dana napisao ovo pismo:

Lyudmila, dobra večer!

Zahvaljujemo na detaljnom odgovoru. I za savjet o osteopatu. Već otišao 2 puta, poboljšanje je vidljivo. Ispada da su učinci hipoksije, tako da je bila velika količina regurgitacije.

Pokušajte, potražite svoj način da se nosite s regurgitacijom bebe nakon dojenja.

Postavite pitanja u komentarima.

Lyudmila Sharova, savjetnica za dojenje i njegu djece.

Uzroci regurgitacije u dojenčadi i popularna pitanja

Pediatrician Zinovyeva N.A. 2015/06/21

Zašto dijete regurgitirati? Razlozi mogu biti trivijalno jednostavni: progutali zrak tijekom sisanja, previše jeli, previše aktivni, prebačeni na trbuščić nakon hranjenja itd. Međutim, postoje slučajevi u kojima je obilna i česta regurgitacija simptomi ozbiljnih bolesti. Važno je prepoznati ih i savjetovati se s liječnikom na vrijeme.

Regurgitiranje je refleksno oslobađanje male količine sadržaja želuca u jednjak, a zatim kroz ždrijelo u usnu šupljinu. Kada je riječ o regurgitaciji, dojenčad se uvijek misli. Oko 70% beba curi najmanje jednom dnevno prije pola godine. Ove statistike trebaju uvjeriti one roditelje koji vjeruju da nešto nije u redu s djetetom. Druga stvar može poremetiti: anksioznost djeteta i slabo povećanje tjelesne težine uz ustrajnu regurgitaciju.

Uzroci regurgitacije povezane s njegu

Zašto dijete često regurgitirati? U pravilu, regurgitacija je funkcionalna i objašnjava se nezrelosti probavnog sustava, anatomskim značajkama probavnih organa - jednjak u dojenčadi je kratak i širok. Ali važnu ulogu imaju i načela skrbi za bebe.

 • Neispravno pričvršćivanje na prsa. To dovodi do aerofagije - ulaz zraka u želudac tijekom jela. Dijete bi trebalo uhvatiti cijelu bradavicu i većinu areole. Morate biti sigurni da beba ne naređuje donju usnicu tijekom sisanja. Trebao bi se malo ispostaviti.
 • Sučeći prebrzo. Pohlepni i gladni eaters vrlo brzo mogu sisati mlijeko ili mješavinu. To također dovodi do prekomjernog gutanja zraka, koji izlazi kao burp. Osim toga, s pohlepanim sisanjem dijete sisanje više od norme, nakon čega dijete pljuvi višak mlijeka. Ova djeca mogu uzeti pauze tijekom hranjenja, smanjiti vrijeme sisanja.
 • Neispravno odabrana bočica. Možete kupiti bocu protiv tonike. Ima poseban ventil koji sprečava ulazak zraka tijekom sisanja. Morate držati bočicu pod kutem i pobrinite se da bradavica bude potpuno napunjena tekućinom. Rupa u bradavici ne smije biti prevelika da se smjesa ne izlije.
 • Uskočenje. U ovom slučaju, novorođenčad se prepušta prekomjernom pritisku. Tijelo bebe je tako krhko i osjetljivo na vanjske utjecaje da najmanji stiskanje može izazvati regurgitaciju.
 • Neodgovarajuća mješavina. Riječ "neodgovarajuća" znači smjesu bogatu laktozom, koju dijete teško uči ili se uopće ne apsorbira.
 • Kršenja u mamacu i prehrani. Rano uvođenje komplementarne hrane, prevelike količine, kao i puno tekućih hrane, protežu se zidovima malog želuca i izazivaju regurgitaciju. Također je važno promatrati prehranu i ne dopustiti da se dijete gladi, jer može jesti više nego što može probaviti.
 • Vodoravni položaj Preporučujemo da dijete postane uspravno (stupac) nakon svakog hranjenja, kako bi se omogućilo da se hranom ponovno napuni zrak koji je pao u trbuh.
 • Pomakni se nakon jela. Na djetetu koje je upravo jeli, trebate pisati: "Nemojte se okrenuti, nemojte pustiti tobogan!" I ne mijenjati odjeću, ne okupati, ne se širiti na trbuhu, a ne preokrenuti ga. Ponekad razbijanje tih jednostavnih pravila dovodi do regurgitacije.

Postavlja se pitanje: kako pomoći crvenim mrvicama da bi se smanjio? Učiniti sve što je u vašoj moći - isključiti provokativne čimbenike tijekom njege i hranjenja, te također biti strpljivi. Potrebno je vrijeme da se probavni organi bebe sazriju i ispunjavaju svoje funkcije u potpunosti.

Razlozi su ozbiljniji

Trajna regurgitacija može govoriti o raznim poremećajima i patologijama. Što točno?

neurologija

 • Prerane bebe. Srčani sfinkter koji razdvaja jednjak i želudac je manje razvijen kod takvih beba nego kod djece rođenih na vrijeme. Stoga preuranjene bebe često regurgitirati. To će trajati oko šest mjeseci, dok dijete ne uspije sa svojim vršnjacima u fiziološkom razvoju.
 • Abnormalnosti u intrauterini razvoj i perinatalne patologije. To mogu biti različiti stupnjevi intrauterine hipoksije, poremećaji u središnjem živčanom sustavu, anksioznost, slab san, povećani intrakranijski tlak, tremor trepere, asfiksija tijekom rada, tonus mišića, velika ekscitacija središta povraćanja, disregulacija sfinktera jednjaka.
 • Oštećenje vratne kralježnice. Njegovo dijete može dobiti teško porođaj. Regurgitiranje u ovom slučaju će biti u izobilju, moguće povraćanje, bolne reakcije kod okretanja glave, torticollis. Liječenje propisuje neurolog: masaža, imobilizacija vrata, fizioterapija, lijekovi.

Važno je razlikovati prirodu regurgitacije u dojenčadi. Tijekom fiziološkog procesa: nema potrebe za povraćanjem; jedna regurgitacija se javlja 10-15 minuta nakon hranjenja s malim volumenom tekućine (do 2 žlice); nije potrebno posebno liječenje; normalno povećanje težine. Ako postoji više emetskih poticaja, velika količina hrane koja se odbacuje, smjesa žuči, to ukazuje na patološku regurgitaciju. Djetetu se mora pokazati liječniku.

Poremećaji probavnog sustava

 • Dysbacteriosis. Promjene u kvalitativnom i kvantitativnom sastavu intestinalne mikroflore utječu na sve probavne procese. Dysbakterija je češća kod umjetnih beba i djece koja uzimaju antibiotike.
 • Zarazne bolesti. To može biti meningitis, akutna crijevna infekcija, toksikoinfekcije, hepatitis. U tim se slučajevima pojavljuju dodatni simptomi: vrućica, letargija, anksioznost ili pospanost, proljev, kolik. Nečistoća sluzi ili žuči može se naći kod regurgitacije.
 • Nadutost. Kada nadutost u djeteta povećava intraabdominalni tlak, što pridonosi izbacivanju tekućine iz želuca. Stoga je važno ukloniti ovaj faktor: eliminirati hranu i slatke koje stvaraju plinove iz prehrane majke koja njeguje.
 • Česta opstipacija. To također dovodi do povećanja intra-abdominalnog tlaka i slabe napredovanja hrane kroz gastrointestinalni trakt (GIT).
 • Nedostatak laktaze. Zbog nedostatka enzima laktaze u djece djetinjstva, često su poremećaji u prehrani, uključujući i regurgitaciju. Neželjeni mliječni šećer (laktoza) dovodi do konstantnog fermentacijskog procesa u crijevu, što izaziva pojavu tih simptoma. Nedostatak laktaze određen je analizom, radi ublažavanja stanja djeteta, liječnik propisuje mješavine niske laktoze, uzimajući enzim laktozu.
 • Alergije na hranu. Djeteta koja je umjetno hranjena može biti alergična na protein kravljeg mlijeka, što se manifestira u obliku česte regurgitacije. Potrebno je mijenjati smjesu na preporuku pedijatru. Dojenčad s dojenčadi može doživjeti alergijsku reakciju na hranu koju jede majka. U tom slučaju, treba prilagoditi prehranu.

Kongenitalne abnormalnosti probavnog trakta

 • Pylorična stenoza. Od 3-4 novorođenčadi među tisućama, dolazi do ove patologije. Pylorična stenoza - sužavanje pylorus - prolaz između želuca i duodenuma, što dovodi do stagnacije sadržaja želuca. U početku se u novorođenčadi može pojaviti obilna regurgitacija. Onda dva tjedna kasnije, dijete naliježe fontanu, ima obilje povraćanje nakon svakog hranjenja. U pravilu, regurgitacija se javlja u obliku smotane mase. Dijete ne apsorbira hranu, gubi tekućinu i težinu. Ovo stanje je opasno za život dojenčadi. Djetetu treba ispitivanje i bolničko liječenje.
 • Grijesi pylorus, ili pylorospasm. Suženje prolaza između želuca i dvanaesnika može se javiti s funkcionalnim umanjenjem - spastičnosti mišića pylora. To je zbog nezrelosti živčanog sustava i nedovoljne regulacije mišića. Pyloric ton mišića je povećan zbog visoke koncentracije hormona gastrina u dojenčeta. S dobi, hormonska regulacija normalizira, ovaj problem odlazi. Regurgitacija s pylorospazmom nije tako obilna kao kod pylorične stenoze. Potrebna je konzultacija dječjeg kirurga i gastroenterologa. Liječnik može preporučiti prebacivanje na prehranu protiv refluksa - posebna mješavina debele konzistencije koja smanjuje regurgitiranje. Također propisati antispasmodike, lijekove koji smanjuju izlučivanje želuca.
 • Proširenje srčanog sfinktera. Otvor između jednjaka i želuca u djeteta može biti preširok. Ovaj poremećaj zahtijeva liječenje. Liječnik propisuje antispazmik kako bi smanjio mišićni ton probavnog trakta, kalcija, vitamina. Preporuča se i jesti frakcijska dijela, anti-refluksne smjese.

Često postavljana pitanja

 • Zašto dijete regurgitirati nakon svakog hranjenja? Ovo je fiziološki i apsolutno normalan fenomen. Belching - zrak koji je dobio tijekom hranjenja. Naravno, mala količina mješavine ili mlijeka izlazi s trbuščićem. Zatrpavanje u novorođenčadi i bebe do 3-4 mjeseca opaženo je nakon svakog hranjenja za 5-10 minuta. Zatim postaje rijedak, nakon 4 mjeseca tijekom dana, mrvica može zrnati 1-2 puta. Ponekad se čini da je mama da je dijete preplanulo previše kad je vidjela preostalu marku na odjeći ili pelenama. Preporuča se provesti eksperiment: sipati dvije žlice vode na odjeću i pogledati veličinu vlažnog mjesta.
 • Zašto dijete ne regurgitirati nakon hranjenja? U rijetkim slučajevima, mama imaju ovo suprotno pitanje. Ova činjenica bi trebala samo molim, a ne smetati. Postoji nekoliko pretpostavki o tome: tijekom sisanja dojke ili hranjenja iz boce, beba jedva gutlja zrak i nikada ne prejeda. Postoji još jedna, fantastična i ohrabrujuća pretpostavka: intelektualac, a to sve govori... Prema promatranjima mnogih majki, većina beba koje se ne regurgitirati izgleda kao da imaju hiccups nakon hranjenja. Usput, to se može povezati s gutanjem zraka i prejedanjem.
 • U kojoj dobi djeca srušiti? Obično djeca prestanu pucati u 6-7 mjeseci, kad počnu sjesti i sve više i više puta se uspravno držati dok je budan. Također, uvođenje komplementarne hrane i potrošnje u prehrani guste hrane dovode do smanjenja učestalosti regurgitacije. Ako je dijete starije od pola godine, a regurgitacija je česta i ne prestaje, trebate se posavjetovati s liječnikom. Dijete može imati neurološke poremećaje. Također morate znati da je regurgitacija povezana s nerazvijenim mišićima kardijalne sekcije želuca. Ovo odstupanje se ne smatra patologijom i opaženo je u svim dojenčadi. Ali mišići se razvijaju u svakoj bebi na različite načine. Konačna funkcionalna zrelost kardije (donji ezofagealni sfinkter) javlja se samo za 8 godina. Zato se djeca mnogo lakše i brže odvajaju od odraslih.
 • Zašto dijete regurgitirati fontanu? Opasnost od obilne regurgitacije je da dijete gubi puno tekućine i težine. A ovo je vitalni pokazatelj u dojenčadi. Postoji i opasnost od utapanja u snu. Ako je dobitak na težini normalna, pelene se redovito puni, a dijete se osjeća sjajno, malo je vjerojatno da ima dehidraciju, neke probleme s probavom, neurološke poremećaje. Ako se regurgitiranje fontane ponavlja nekoliko puta dnevno i sliči na povraćanje, hitna je potreba da se obratite pedijatru. Možda će vam trebati pomoć uskih stručnjaka - neuropatologa, gastroenterologa, specijalista zaraznih bolesti, kirurga. Liječnik će preporučiti prebacivanje na prehranu s anti-refluksa, propisuje lijekove koji reguliraju motilitet crijeva.
 • Zašto dijete regurgitirati curd? Zato što je mlijeko imalo vremena probaviti. To se obično događa 30-40 minuta nakon hranjenja. Često se to događa nakon pomicanja djeteta, aktivnih igara. Ako beba regurgitirati s ne više od 2 žlice mlijeka, ovo je normalno. S obilnim sirevnim potiskivanjem, promjenom boje, izgledom neugodnog mirisa, svakako se posavjetujte s liječnikom.
 • Ako je dijete burped žuto? To sugerira prisutnost žuči. Jedan slučaj obično ne predstavlja nikakvu prijetnju zdravlju djeteta, ali je bolje reći pedijatru o tome. Ako je ponovo ubrizgavanje žute boje višestruko, a dijete se ponaša nemirno, hitna je potreba da se vidi liječnik. Bile može govoriti o patologijama probavnog sustava.

Dijete često pljuje nakon hranjenja u prvim mjesecima života. Ako to ne utječe na raspoloženje i dobitak težine djeteta, liječnik će procijeniti njegovo stanje kao zdravo i uspješno. Jedna stvar je potrebna od roditelja - slijediti pravila čuvanja djece i načela hranjenja.

Podržite projekt - podijelite vezu, hvala!

Zašto dijete regurgitirati nakon hranjenja smjese? Savjeti za mlade majke

Niti sve mlade mame znaju sve o hranjenju novorođenčadi. Svaka mala stvar može izazvati pravu paniku. Majka koja je skrbnik trebala bi biti što je mirna, jer bilo kakvo uzbuđenje može utjecati na stanje djeteta.

Zašto dijete regurgitirati nakon hranjenja smjese?

Brinuti se zbog činjenice da novorođenčad ponekad pukne, majke neće. Oni znaju da ako se to dogodi nerijetko, onda to znači da je sve normalno. To je, dijete se normalno razvija i dodaje težinu.

Razmišljati o pitanju zašto dijete pada nakon hranjenja s mješavinom, to bi trebalo biti vrlo ozbiljno, ako se to često događa, želudac je natečen i plin se formira u trbuhu. Morate znati razloge za to i pokušati spriječiti takav negativni fenomen. To se može dogoditi ako beba bude hranjena mliječnom formulom. Treba posebno paziti pratiti sastav hrane za životinje, čistoću bočica i bradavica.

Vrijeme je da shvatimo zašto dijete regurgitates nakon hranjenja smjesu?

Glavni uzroci regurgitacije

 1. Mama je vjerojatno da će preopteretiti dijete. Kod dojenja neće doći do pretjerivanja. Smjesa često potiče preopterećenje. Da biste to izbjegli, morate točno izračunati brzinu smjese suhog ulja.
 2. Dijete je u žurbi i proguta zrak mlijeko. Kada beba bude dojena, to se ne događa. Ovo ima znanstveno ime - "aerofag". Mjehurići zraka ulaze u želudac, vraćajući se vani ne odvojeno, već s apsorbiranim mlijekom.
 3. Mješavina nije prikladna iz nekog razloga. Možda majka često eksperimentira i mijenja sastav.
 4. Ponekad se beba počne truditi nakon jela. Napravite nagle pokrete s njim, šireći se na trbuhu.
 5. Dijete često razvija oticanje trbuha i nakupljanje plina, što uzrokuje kršenje stolice. Dijete treba masirati trbuščić, a ponekad ga nanosi toplom pelenama. U farmakologiji postoje posebni kapi.
 6. Ljudi puše u kući i to je katastrofa. Dijete, zajedno sa svim članovima obitelji, postaje pasivni pušač. Dim uzrokuje grč u njegovu još neformiranom jednjaku. Kao rezultat - regurgitation. U kući gdje se nalazi dijete, pušenje je kontraindicirano.

Kako spriječiti proces?

Zašto, nakon hranjenja s mješavinom, dijete pljuje, otkriveno je, sada moramo shvatiti kako spriječiti ovaj fenomen ili se riješiti regurgitacije.

Sve, ispada, nije jako teško. Vi samo trebate koristiti sljedeće savjete, koji bi se trebali pretvoriti u pravila. Prvo, morate odabrati pacifier s malom rupom. A najbolje je koristiti posebno oblikovanu, koja sprečava gutanje zraka. Drugo, boca mora biti držana tako da dijete ne usisava zrak u bradavici. Tijekom hranjenja bebe se čuvaju u polu-vertikalnom položaju. Sada možete kupiti mješavinu koju majka želi, ali najbolja stvar koju treba odabrati je sastav s anti-refluksom tvari, drugim riječima, mješavina regurgitacije.

Fiziološki uzroci ovog fenomena

Naravno, nije svatko s kojim se susreće sličan problem. No, ako barem nekoliko beba doživljava takvu neobičnu izbacivanja hrane koju dobivaju iz trbuha, to se mora reći.

Navedeni razlozi su opće naravi. Postoji niz fizioloških uzroka regurgitacije. Ezofag malih duljina do kraja ventila nije formiran, trbuh još uvijek ima mali volumen. Enzimi se proizvode u nedovoljnim količinama.

Ako dijete plati nakon svakog hranjenja, on može imati abnormalnosti u razvoju ventrikula i crijeva. U tom slučaju trebate se posavjetovati s medicinskim stručnjacima. Malo zveckanje nakon jela, otpadni zrak je sasvim normalno za dojenčad. Česta regurgitacija ne smije se previdjeti. Naravno, trebamo savjetovanje s pedijatrijskim pedijatrom. Možda latentna bolest u razvoju manifestira se u djetetu u čestoj i obilnoj oplodnji. Neke živčane bolesti uzrokuju takvu negativnu manifestaciju.

Ostali uzroci problema

Da li dijete regurgitirati nakon svakog hranjenja do tri žlice i regurgitation sličan povraćanje? Potrebno je obratiti pozornost na takve razloge: hrana je bila slaba kvalitete, postoji virusna infekcija, netolerancija na kravlje mlijeko, alergijska reakcija na proizvode koje je majka skrbnica jela.

Intestinalna opstrukcija

Treba ga upozoriti u slučaju kada je regurgitacija zelena i smeđa. To može ukazivati ​​na opstrukciju crijeva. Dijete ne smije asimilirati hranu, dok gubi na težini, au regurgitaciji postoji krvavi iscjedak.

Da biste riješili bebu regurgitacije mlijeka i mješavine, trebate izvesti niz jednostavnih koraka. Na primjer, dijete plače ili je jako uznemireno - neka se smiri prije nego što jede. Dijete mora biti slobodno djelovati. Stoga, u vrijeme hranjenja - nema čvrstog pelene. Kada je postupak hranjenja dovršen, trebali biste držati dijete okomito. Nos djeteta u prvim mjesecima života često je začepljen. Stoga se mora očistiti.

Odabir prave mješavine!

Sastav smjese namijenjen prehrani djeteta treba biti vrlo pažljivo odabran, nakon pažljivog proučavanja svake njegove komponente. Ti se proizvodi razlikuju ne samo po cijeni, već iu njihovom sastavu. Što je u formuli, svaka majka treba znati, prisiljena se prebaciti na umjetno hranjenje. Naravno, žensko je mlijeko jedinstveno u sastavu. Stoga ga je nemoguće zamijeniti. No, odabir smjese sličnog sastava majčinom mlijeku je vrlo realno. Treba razmotriti nekoliko obilježja mješavine mlijeka: njezin kalorijski sadržaj ne smije biti manji od 64-72 kilokalorija; proteini kazeina ne bi trebali biti, oni mogu biti samo dobro probavljena sirutka; sastava masti može biti u rasponu od 3 do 3,8 grama.

Prisutnost aminokiselina, vitamina i minerala je važna. Ni u kojem slučaju ne bi trebao postojati šećer u dojenačkoj formuli, jer taj element negativno utječe na tijelo djeteta. Izuzete su saharoze, glukoze i fruktoze. Oni uzrokuju stvaranje plina u trbuhu djeteta. Treba voditi računa da bjelančevine soje, škrob i palmino ulje ne budu prisutni u smjesi.

Savjeti mame o regurgitaciji i hrani mješavini

Ako dijete čeka 5 mjeseci vrlo često, gotovo nakon svakog hranjenja, preporuča se hitno konzultirati pedijatra. Proces prilagodbe probavnog trakta dojenčadi u novu vanjsku okolinu trebao bi biti potpuno dovršen za pet mjeseci.

Moms s iskustvom moći će dati mladi, upravo rođeni, potrebni savjeti o tome kako djelovati ako dijete snažno pada. Neki od njih: prije nego što hranite bebu, trebate ga staviti na trbuhu nekoliko minuta. To će vam pomoći da se riješite akumuliranih plinova u crijevima prije jela. Time će malo mjesta biti oslobođena za novi dio mlijeka. Postupak regurgitacije proći će mirnije. Korištenje antiemetičkih smjesa uvelike će olakšati ovisnost tijela djeteta na prijelaz na prirodno ili umjetno hranjenje. Ne smijemo zaboraviti da je gastrointestinalni trakt bebe još uvijek nesavršen. Još jedan savjet. Dodajte kapu suhog žitarica bez mlijeka u smjesu i kuhajte prema receptu na kutiji. Ova metoda će pomoći da se zgušnjava smjesa mlijeka za hranjenje, dat će joj nutritivnu vrijednost. Dijete će se kotrljati i postupno će se potpuno riješiti regurgitacije.

Pedijatri ne vjeruju da je regurgitiranje bebe patologija, pogotovo ako se dijete razvije u skladu s dobi. Ali kad dijete regurgitates nakon sat vremena, a to je popraćeno groznicom i nervozom, vrijedno je brinuti. S godinama treba prekinuti regurgitiranje. Pažljiva pozornost vašoj bebi, odgovarajuća reakcija na bilo kakve promjene u tijelu djeteta će pomoći da brzo shvatimo uzroke problema.

Mali zaključak

Sada mame trebaju biti jasne što treba učiniti kako bi se spriječile neugodne posljedice nakon hranjenja. Oni također znaju zašto dijete izbacuje. Potrebno je pratiti stanje djeteta, posjetiti kliniku za djecu i, naravno, slijediti savjete vašeg pedijatara.

Suprotno svim stereotipima: djevojka s rijetkim genetskim poremećajem osvaja svijet mode Ova djevojka je Melanie Gaidos, a ona je brzo ušla u svijet mode, šokirala, nadahnula i uništava glupane stereotipove.

20 fotografija mačaka napravljenih u pravo vrijeme Mačke su nevjerojatna stvorenja, a svi znaju o tome. I oni su nevjerojatno fotogenični i uvijek znaju biti u pravom trenutku u pravilima.

Zašto mi treba mali džep na trapericama? Svi znaju da postoji maleni džep na trapericama, ali malo se ljudi pitalo zašto bi mu to bilo potrebno. Zanimljivo je da je izvorno mjesto za xp.

Naši preci nisu spavali kao i mi. Što radimo u redu? Teško je vjerovati, ali znanstvenici i mnogi povjesničari skloni su uvjeriti da moderni čovjek uopće ne spava poput njegovih starih predaka. U početku.

7 dijelova tijela koji se ne bi trebali dirati Razmislite o svom tijelu kao hramu: možete ga koristiti, ali postoje neka sveta mjesta koja se ne mogu dotaknuti. Istraživanja pokazuju.

9 poznatih žena koje su se zaljubile u žene Prikazivanje interesa ne u suprotnom spolu nije neobično. Ne možete iznenaditi ili tresti nekoga ako priznate.