Sew DIY jastuci u krevetiću za novorođenčad: savjeti i korak po korak upute

Hrana

Sve odrasle osobe su iscrpljene svakodnevnim problemima i radom, tako da je jastuk poput uklanjanja problema. Kada glava dotakne jastuk, došlo je vrijeme za očekivani odmor i dubok san.

Mnogi roditelji postavljaju jedno glavno pitanje: treba li novorođenče imati jastuk u krevetiću? Što odabrati ako je sve potrebno?

Mišljenja su drugačija, ne morate se temeljiti na nečijem iskustvu, već se posavjetujte s liječnikom.

Jesu li potrebne za bebe?

U sovjetskim godinama novorođenčadi nisu imale jastuke. Sve bebe stavljaju pelenicu ispod glave, nekoliko puta se preklopilo. I beba je slatko spavala na takvom jastuku. To stvara udobnu poziciju za vrat i kralježnicu bebe zbog pravilnog podizanja glave.

Dječji liječnici se slažu da zdravo i snažno dijete ne treba jastuk, jer bebina kralježnica još nije formirana.

Bebe koje imaju problema s deformacijama kralježnice i lubanje preporučuje se da imaju ravnu podlogu, koja se naziva ortopedska. Ona će osigurati poseban položaj za dijete u kojem će se osječati sjajno četiri mjeseca. Nije potrebno kupiti jastuke s ukrasima za takav jastuk, ali to je na vlastitu odgovornost roditelja.

U trgovinama gdje se nalaze dječji odjeli, postoji vrlo veliki izbor jastuka za bebe i stariju djecu.

Kako šivati ​​svoje ruke?

Odabir materijala

Sa svojim rukama možete šivati ​​jastuk za bebu. Obavezno pročitajte zahtjeve za izbor materijala, jer je to važno za zdravlje djeteta. Materijal mora biti: higijenski, ekološki, tako da je lako prati, ne boji se visoke temperature i ne uzrokuje alergijsku reakciju kod djeteta.

Što se tiče vanjske tkanine, takve tkanine kao što su:

punjenje

Mommi su vrlo rijetko počeli koristiti pliš kao punilo. Ovaj je materijal počeo izlaziti iz mode. Razlozi za to su sljedeći čimbenici:

 1. S donje strane je iskočeno iz jastuka, tako da pokrov mora biti šivan od izuzetno debele tkanine.
 2. Plijesan je prirodni materijal, ali uzrokuje alergije kod mnogih beba.
 3. Materijal je teško oprati.
 4. Povremeno treba riješiti.
 5. Skuplja zajedno.

Sintepukh - kombinira moderne sintetičke materijale (sintepon, lateks, poliuretan, hollofayber) i svojstva pahuljica. Stoga, ako je prednost predviđena za plamene proizvode, preporučljivo je koristiti sintepukh. Ako koristite sintetički zimski bojler, tada će stola nepotrebna jakna s ovim punilom, koja je već prošivena, biti prikladna za krojenje.

instrumenti

Počnite rezanjem materijala. Ne postoji ništa teško u ovom, to možete učiniti sami. Potrebni su osnovni alati:

 • škare;
 • linija;
 • olovka;
 • kredom ili komadom sapuna.

Korak po korak upute i uzorak

Ako postoji neizvjesnost o rezanju napernika, bolje je napraviti uzorak na grafu papira. Također možete koristiti obrazac koji je prikazan u nastavku:

Veličina napernika ovisit će o tome koliko je tkanina u zalihi. Bit će pravokutnik širok 20 centimetara i 40 centimetara dug.

 1. Tkanina se spušta na pola. Preklopna linija bi trebala biti mjesto gdje će bebino vrat biti. Bit će to duga strana.
 2. Dalje, morate priložiti predložak na tkaninu tako da se jedna strana podudara s redoslijedom.
 3. Potrebno je kružiti predložak.
 4. Obavite razlike od 1 centimetra sa svih strana.
 5. Na isti način izrezati jastučnicu.

zbor

Počinje šivanje napernika:

 1. Vratite se gore, morate unovčiti napernik.
 2. Sweep i šivati ​​bočne rubove. Gornji dio ostaje otvoren. No, ako se sintetski pokrivač koristi kao punilo, potrebno je ostaviti samo dio šavova koji se nalazi bliže sredini.
 3. Zatim preklopite kosinu na uglovima.
 4. Nakon toga ispada obrada.

Korisni videozapis

Dalje, vizualni video o jastucima za šivanje novorođenčadi s vlastitim rukama:

zaključak

Mišljenja o skrbi o djeci i obrazovanju su vrlo mnogo. Svaka mlada majka odlučuje za sebe što je potrebno za njezinu bebu i što nije. Ako se zaključi da je jastuk neophodan za malo dijete, možete ga šivati ​​vlastitim rukama i nositi se s ovim zadatkom bez ikakvih problema.

Šivanje dječjih jastuka i jastuka

Dječji jastuk ima duljinu od 46 cm u konačnom obliku, širina - 40 cm pogodne veličine za dijete od 1,5 do 6 godina.. Takav jastuk prikladan je za krevetić, ako dijete spava u njoj do dvije godine ili više.

Oblaganje jastuka i jastučnica će vas odvesti 2 sata.

Materijali i alati:

 • plava tikovina - 50 cm sa širinom od 150 cm,
 • padding za jastuke (na primjer, holofiber) - 300 g
 • Za kućište jastuka:
 • Boja kalikuta s uzorkom u obliku strojeva - 50 cm s širinom tkanine od 150 cm.


Također je potrebno:

 • šivaći navoj bijelo
 • šivaći stroj
 • igle,
 • škare
 • mjerenje trake.

Kako šivati ​​jastuk i jastuk vlastitim rukama:

Prvo, šivite jastuk (ranije, kad su jastuci bili napravljeni od pera, taj dio jastuka bio je zvan jastučnica). Iz zajedničkog komada plavog krpelja izrežite komad duljine 82 cm i preklopite ga na pola. Širina komada presvučena na pola je 41 cm (40 cm je širina budućeg jastuka i 1 cm je dopuštena šava). Duljina budućeg jastuka već je određena širinom ukupnog komada tkanine (50 cm), minus šavova na obje strane, dužina ruba će biti 46 cm.


Dječji jastuk s prikladnom jastukom spreman.


Milena je pripremila majstorsku klasu na šivaćim jastucima i jastucima.

Učiteljska klasa
Jastuci za novorođenče Leptir, medvjed i sova (+ uzorci)

Danas želim pokazati kako šivati ​​jastuci za novorođenčad u obliku leptira, medvjeda i sova. To su jastuci pod glavom za bebe od jednog mjeseca, dizajnirani da ispravno poprave glavu djeteta za vrijeme spavanja. Mišljenja stručnjaka o tim jastucima su različita, pa prije nego što šivati ​​ili kupite takav jastuk za svoje dijete, trebate se posavjetovati sa svojim liječnikom.

Za proizvodnju jastuka, trebat će nam: prirodna pamučna tkanina, sintetička zimska zavarivača (također će se nalaziti Alpolux ili holofiber list), punilo (holofiber ili comfort), niti, igla, igle, mjerna traka. Ako želite šivati ​​jastuke s različitim izgledom, onda je u nastavku osnovni uzorak jastuka za novorođenčad, s kojim možete graditi uzorak bilo kojeg oblika. Na uzorak morate dodati šavove 1-1,5 cm sa svih strana.

Jastučić za leptir

Leptir jastuka u obliku obrasca. Na uzorak morate dodati šavove 1-1,5 cm sa svih strana.

Izrežite 2 identična dijela od tkanine.

Šivamo po jednoj ili obje strane ruba poliestera (ili Alpoluxa).

Odrežite dodatni padding na rubovima.

Stavili smo oba detalja u obliku leptira jedni na druge s prednjim stranama prema unutra i sažvakli ih s pogrešne strane ostavljajući malu rupu.

Izrezali smo rubove na zaobljenim dijelovima.

Izlazimo kroz lijevu rupu.

Zatim kružimo krug na pravom mjestu. Da biste to učinili, možete izrezati krug iz uzorka papira, pričvrstiti ga s iglama na jastuku i staviti ga na rub kruga.

Ispunjavamo jastuk punilom.

I ručno šivati ​​rupu tajnim ubodom.

Jastuk leptir za novorođenčad spreman.

Medvjed jastuk

Oblikovani jastuci za novorođenčad u obliku medvjeda. Na uzorak morate dodati šavove 1-1,5 cm sa svih strana.

Također smo odrezali glavni dio tkanine u dvije kopije, uho detalja 4 kom.

Iz šavne strane šivanja prvo, onda drugo uho, pretvorimo ga i napunimo malim stvarima. Šivamo uši u gornjem dijelu jastuka, kao što je prikazano na fotografiji. Sew ostatak, kao što je gore opisano.

Jastuk za novorođenče u obliku medvjeda je spreman.

Jastuk u obliku jazbine

Oblikovani jastuci za novorođenčad u obliku sove. Na uzorak morate dodati šavove 1-1,5 cm sa svih strana.

Glavni dio tkanine izrezan je u dvije kopije, dijelova za oči i kljun, napravljen od osjetila.

Na jednoj strani prvi šivati ​​oči i kljun, a onda šivati ​​također, kako je gore opisano u leptir-jastuk.

Jastuk za novorođenče u obliku sove je spreman.

Imam takve jastuke ispod glave za djecu.

Šivanje dekorativnih jastuka - 3 radionice za početnike i iskusne

Ažurirajte unutrašnjost dječje sobe i napravite dječji krevet dovoljno udoban da ga ukrasite s nekoliko ukrasnih jastuka. Predlažemo kreativnim majkama da ih šivaju vlastitim rukama, jer to se radi brzo, jednostavno i na proračun. Glavna stvar ovdje je da se s zanimljivim dizajnom i pronaći prave materijale.

U ovom smo članku prikupili 30 nadahnuta primjera fotografija dječjih jastuka za početnike i iskusne majstore, a pripremili smo i 3 korak-po-korak radionice o krojanju vlastitim rukama:

 1. Jastuk igračke u obliku oblaka.
 2. Pillow slova.
 3. Patchwork jastuci.

Neki korisni savjeti

 • Kombinirajte različite jastuke jedni s drugima, pa će interijer biti zabavan. Sastav se može kombinirati u obliku, u boji ili ispisati. Prilikom odabira tkanina, najlakše je usredotočiti se na bojanje i uzorak pozadine, kao i na ostatak tekstila u vrtiću. Na primjer, jastuci se mogu preklapati zavjesama, tapeciranim sofama i, naravno, dekom.
 • Dolazeći sa stilom i dekor budućeg proizvoda, razmotrite stil interijera. Ako, recimo, za moderan interijer moguće je šivati ​​svijetle jastuke - igračke, a za klasičnu sobu prikladnija su proizvodi umirujućih boja i tradicionalnih stilova u obliku valjaka i jastuka s rukavima ili resicama kao na donjoj slici.
 • Za šivanje dječjih jastuka, poželjno je koristiti prirodne i guste tkanine (platno, pamuk), koje se mnogo lakše opiru, kažu, osjećaju i izgledaju mnogo ljepše od sintetike poput runo.
 • Prije šivanja tkanine vrijedi pranje i glačanje, tada ćete šivati ​​već uzimajući u obzir skupljanje materijala.
 • Jasno je da se dječji jastuci često trebaju istrošiti, ali kako prati ukrasne jastuke koji nemaju jastučnice i uvijek trebaju zadržati svoj oblik? Preporučujemo da upotrijebite sljedeće materijale kao punilo za dječje igračke i jastuke te mekane odbojnike za novorođenčad:
 1. Sintepukh (ne smije se miješati s poliesterskim podlogama);
 2. Holofayber.

Ovi materijali su hypoallergenic, čuvaju svoj oblik dobro nakon pranja i mogu se prati u perilici na niskoj temperaturi, čak i uz spin. Nažalost, sintetički inverzator, prirodni dolje, heljda, udaranje, pjena od gume i druga punila nema takva svojstva.


 • Ako želite istodobno napraviti dekorativni i jastuk za spavanje, na primjer, valjak ili bočni dio za krevetić, preporučujemo da ne samo jastuk, nego jastučnicu s jastučnicom. Uostalom, puno je lakše prati uklonjive jastučnice, osim toga, nakon što ste upalili jedno jastučno kućište i dva jastučnica s kojima je odgovarala, moći ćete ažurirati interijer prema vašem raspoloženju.

Master broj klase 1: jastuk-oblak veste

Kao što je poznato, u svijetu dječjih interijera postoje trendovi, a ovdje su takvi jastuci u obliku oblaka samo na vrhuncu popularnosti. Oni su dobri jer ih je lako šivati, izgledaju slatko i prikladni su za uređenje prostorije dječaka i djevojčice. Na ovoj radionici ćemo vam reći kako šivati ​​mekom oblak s vlastitim rukama od bilo kojeg džempera ugodne boje.

 1. Pleter (bolje od poliestera, a ne akrilika. Usput, umjesto džemera, možete uzeti staru pamučnu majicu, majicu i sl.);
 2. sintepuh;
 3. Šivanje zaliha;
 4. Šivaći stroj (ako postoji);
 5. Papir za izradu uzoraka.

Korak 1. Nacrtajte uzorak papira u obliku oblaka ili bilo kojeg drugog oblika koji vam se sviđa.

Korak 2. Preokrenite džemper na pogrešnu stranu (!) I pričvrstite rezultirajući uzorak (uključujući stražnji sloj tkanine) na njega pomoću pinceta kao što je prikazano na fotografiji. Zatim pratimo obrise oblaka i započnemo srezivanje praznina s udubljenjem od oko 0,7 mm (za dopuštene količine).

Korak. 3. Sada počnemo samljeti dolje dva dijela jastuka na prethodno nacrtan konture, ali svakako ostavite oko 10 cm ne ušivenim.

Korak 4. Na mjestima zaobljenja oblaka i u uglovima napraviti rezove - to će učiniti oblik jastuk neater i točniji.

Korak 5. Uklonite jastuk i čvrsto ga napunite punilom koji pomaže, primjerice, s kineskom štapićem. Konačno, šivati ​​rupu tajnim bodom.

Wu-la! Jastuk za bebu je spreman!

Na temelju ove majstorske klase možete šivati ​​jastuci različitih oblika i boja. Na primjer, mali oblak može imati ruke i noge, okrugle oči i rumen osjećao obraze.

Umjesto oblaka, možete šivati ​​zvijezdu, kapljicu kiše, mjesec, srce ili slatkiše. Primjeri takvih jastuka potražite u sljedećem izboru fotografija.

Kako šivati ​​dekorativni jastuk za dijete

Prekrasni jastuci mogu se koristiti kao igračke.

Moderna kuća odražava kreativnost, ukus i karakter vlasnika, utjelovljenje fantazije, kreativne misli. Moguće je revitalizirati unutrašnjost vrtića na proračun način - ukrasiti sobu sa svijetlim i veselim tekstilnim priborom. Raspršivanje životinjskih jastuka na krevetu, kauču ili kauču donijet će boje duga, stvoriti pravo raspoloženje, što je izuzetno važno za razvoj mrvica. Kako bi početnicima olakšali svladavanje procesa šivanja jastuka vlastitim rukama, samo trebate pogledati svijet kroz oči djeteta.

Preporuke su doživjele majstore

Prekrasni kovrčavi dječji jastuk nije samo svijetla atrakcija dizajna dječjeg otoka, već i vrlo funkcionalna stvar. U tekstilnim dućanima ima mnogo različitih proizvoda, ali je prilagođeni jastuk uvijek ekskluzivan i originalan pribor. Iskusne iglice uvijek traže kreativne ideje, nove oblike i dizajn.

Jastuci za bebe

Obrtnici uživaju dijeliti svoje iskustvo s novorođenima, što im olakšava korištenje praktičnih savjeta:

 • Obratite pažnju na izbor tkanine. Sve što je prikladno za uređenje dnevne sobe, možda nije prikladno za vrtić. U takvoj prostoriji važno je održati visoku razinu zaštite okoliša i sigurnosti. Odaberite hipoalergijske tkanine, prirodne materijale. Fantasy i kreativnost - motor napretka. Stare pamučne majice ili pletene veste mogu se koristiti kao baza. Površina takvog proračunskog ukrasnog jastuka prema vrtiću ugodna je na dodir, ne "ugriza" poput vune ili mohere.

Odabir tkanine

 • Raspon boja. Harmony - glavni čimbenik pri odabiru boje jastuka za djecu. U klasičnoj verziji dizajna mogu se preklapati u boji s zavjesama, tapeciranim kaučem ili pozadinskim uzorkom u sobi. Možete igrati na kontrastu, stvoriti nove i zanimljive kombinacije boja.

Pri odabiru boje, pravilo je isto: oči djeteta ne bi trebale biti umorne. Izbjegavajte vrištanje ili neonske nijanse. Meke podlaktice i tople boje mogu ispraviti razvoj djeteta, stvoriti pravo raspoloženje.

 • Dekoracije. Kreativni majstori u ulozi dekor koriste sve detalje: ostatke tkanine, zakrpe s otiscima, elemente veza ili pletenja, vrpce i čipke. U dizajnu ne bi trebalo koristiti velike gumbe, šiljaste kuglice, izbočene dijelove.

Jastučni dekor

 • Punilo. Nije teško spajati dekorativne jastuke vlastitim rukama, ali morate unaprijed misliti o tome kako ćete je ispuniti. Materijal mora zadovoljavati sve sigurnosne zahtjeve, imaju hipoalergijska svojstva. Jastuk srednje tvrdoće bio bi najbolji izbor budući da će mekani padding tijekom vremena izgubiti oblik. Materijali, kao što su pjenaste gume, sintepukh, sintetički zimski uređaji, sigurni su za dijete.

Jastuci punila

Jastuk u razvoju danas je vrlo popularan. Silikonske kugle mogu se upotrijebiti za popunjavanje, pridonose razvoju pokretljivosti djece, lako mijenjajući oblik proizvoda.

Ideje za krojenje

Prilikom modeliranja tekstila za djecu morate zaboraviti sva klasična pravila. U svijetu dječjih snova i zabave nema mjesta za dosadu i dosadnost.

Prekrasni jastuci za bebe

Gledajući jastuk, dijete bi trebalo imati optimistične i ugodne asocijacije, na primjer, s omiljenim herojima, sretnim suncem ili toplim ljetima.

Zanimljiva ideja za jastuke u obliku zagonetki

Nudimo nekoliko jednostavnih majstorskih tečajeva, zahvaljujući kojima možete stvoriti ekskluzivni tekstilski remek-djelo u samo jednoj večeri.

Meka zeka

S prekrasnim mekanim jastukom u obliku zeka, beba će odmah zaraditi prijatelje i bit će vrlo udobno spavati na njemu. Za posao, trebat će vam gotovi uzorak, tkanina poput velsoft ili microfleece, koja se osjeća za ukrašavanje vašeg lica, čipke ili vrpce, mekanog punila i krošnje kose (komad sapuna).

Mi šivati ​​i pletu smiješne jastuke igračke sa svojim rukama!

Teško je zamisliti suvremeni život bez tako čudesne stvari kao jastuka. Nije tajna da će pravilno odabrani jastuk dati dobre i svijetle snove.

U trgovinama možete pronaći ogroman broj različitih jastuka, uključujući jastuke, igračke. Let's vidjeti zajedno što je to i kako to možete učiniti sami.

Što je igračka jastuk

Kao što ime sugerira, igračka jastuk jastuk je napravljen u obliku mekanog igračaka (najčešće neke vrste životinja). Uz ovaj jastuk možete igrati, uzeti sa sobom u krevet, možete sjediti na njemu ili ležati na podu. Takav jastuk može biti odličan ukras interijera, napravljen u određenom stilu.

Jastuk. Autor: Anastasia (Barmusha)

Prednost ručno izrađenih jastuka za igračke je da možete upotrijebiti ostatke odrezaka ili vune kako bi ih napravili. U tom slučaju, jastuk će također obavljati razvojnu funkciju: dijete će razviti osjetljivost, a razne boje će pomoći u učenju imena boja.

Na primjer, jastuk u obliku pisaćeg stroja ili kuće s prozorima pomoći će ne samo proučavanju imena boja, već i naziva geometrijskih oblika.

Shema za pletenje jastuka i pisaćeg stroja

Šivanje igličastog jastuka s vlastitim rukama nije nimalo teško. Trebat će vam uzorak (koji se možete slikati ili koristiti naše ideje), tkanina, niti s iglom, ako imate šivaći stroj, niti za pletenje (ako želite napraviti pletenu igračku) i punilo.

Igračka od mesa "Mačka"

Igračke jastuka u obliku mačke

Kukičanje Pigvin jastuk

Pletenje jastuka

Prilikom odabira materijala za igračke ne zaboravite da ne bi trebali uzrokovati alergije, a također ne bi trebali izblijedjeti.

Odabir ideje za jastuk

Iz namjene jastuka će ovisiti o njegovom obliku.

Valjak jastuka

Želite li čvrsto jastučić pod leđima? Ideje pasa - šibica, zmija ili vlak će vam odgovarati.

Pattern jastuci igračke u obliku pasa

Jastuk na cesti

Želite napraviti jastuk na cesti? Izaberite polukružni oblik: ovaj jastuk se može staviti pod vrat djeteta:

Igračke jastuka u obliku jastučića "Žirafa"

Kako napraviti jastuk u obliku slatkog krafna, pogledajte video radionicu:

Jastuk za spavanje

Ako je jastuk dizajniran za spavanje, ne biste trebali napraviti teške, vidljivo istaknute oči i nos. Takvom jastuku teško je izvaditi lice i zaspati. Bolje je davati prednost mekim tkaninama: runom ili flanels.

Pattern jastuk-igračke u obliku janjetine

Splushka jastuk

Postoji čak i zasebna kategorija jastuka - splyushek. Pored takvog jastučića, dijete će vjerojatno brzo zaspati.

Sjedište jastuka

Želiš sjediti na jastuku? Pokušajte je popraviti.

Pod jastučićem

Ako vaše dijete voli igrati ili čitati dok leži na podu, napravite veći jastuk.

Dugo jastuk može se staviti na prozor ili na pod - od skica.

Patterns jastuci u obliku mačka i pas

Popunjavanje jastuka

Prilikom odabira punila za jastuk-igračku trebali biste se sjetiti nekoliko važnih stvari.

Prvo, igračka bi trebala biti prilično jednostavna za dijete da ga nosi s mjesta na mjesto.

Drugo, takav jastuk morat će se često isprati. Dakle, punilo treba dobro izvlačiti i brzo sušiti. Najbolje se koristi za oblaganje sintepukh ili holofiber.

Još jedna zanimljiva varijanta punila je poseban polistiren s kuglicom za punjenje (isti onaj koji se koristi u jastucima - cipelama).

I zapamtite da su ručno izrađene jastukne igračke jedinstveni proizvod koji će vašem domu učiniti ugodnim i bez sumnje vaše dijete će ga voljeti!

Šivamo sami jastuk za hranjenje bebe.

Šivamo sami jastuk za hranjenje bebe

Jastuk za hranjenje (dojenje), a ne samo
Ove jastuke već su pjevale, pjesme su napisane. Postoje obožavatelji, tj. oduševljeni korisnici ovog izuma modernosti. Postoje protivnici, odnosno oni koji nisu mogli u potpunosti razumjeti i primijeniti ovaj jastuk u svojim životima. Odakle ovisi? Iz oblika jastuka, od svoje veličine, od punila, od mogućnosti korištenja. Svatko pronalazi svoj odgovor na ova pitanja.
Kao što životno iskustvo pokazuje, takav jastuk može biti koristan:
- buduća mumija (trudnica) za spavanje i odmor;
- za hranjenje bebe;
- za dijete kada nauči sjesti;
- postoji svibanj biti druge koristi za jastuk.
Sew, pokušajte i steknite svoje iskustvo.
Trebat će vam:
Tkanina za napernik (poklopac za punilo) - tic, sateen, sateen-jacquard ili drugu gustu tkaninu. Širina od 90 do 100 cm potrošnja tkanine 1,5 m.
Tkanina za jastučnice - možete koristiti čašu, grubu čašu, saten, itd. Po mogućnosti prirodne tkanine. Potrošnja ovisi o širini tkanine. Širinom od 90-100 cm potrebno je 1,5 m.
Pillow filler - sintetički zimski zvučnik, sintepukh, flabertek, kamfor itd.
Zaštitni zatvarač je dugačak 50 do 60 cm.

Izrada uzoraka.

Da bismo olakšali izradu uzoraka za jastuke, zapisali smo ih na kvadratiće od 5 cm. 30 - 40 minuta vaše pažnje i ustrajnosti, a obrazac je spreman.
Ako želite, možete ga promijeniti po vlastitom nahođenju (povećati ili smanjiti, proširiti, okrugli, itd.)

Pojedinosti rezanja:
Case-napernik 2 presavijeni dijelovi;
Unutarnji umetak s 1 umetkom s preklopom;
2-struko detaljno podvozje;
Unutarnja pločica za umetanje 1 detalj s zavojem;
Kravate 6 cm x 40 cm (u gotovom obliku 2,5 x 38) 4 komada.

Unutarnji umetak, koji šivamo duž malog radijusa, čini jastuk udobnijim - to je poboljšana verzija. Ako vam se takve jastuke čini teškim, ne možete šivati ​​ovaj dio. Iz toga, jastuk neće izgubiti funkcionalnost.
Isto se može reći i o kopči na jastučnici. Ako je ovo složeni čvor za vas, možete ga ostaviti sami. Ostavite područje od 40 do 50 centimetara bez raspoloženja, a nakon što se obuče u jastučnicu, pažljivo ih šivajte ručno. U tom slučaju, molimo imajte na umu da, ako trebate oprati jastučnicu, morat ćete odstraniti šav i vratiti ga nakon pranja. Možda, ipak, obradit ćemo zatvarač?
Šivamo 4 spojnice kako bismo podesili promjer jastuka. Možete se ograničiti na dvije žice ili povećati njihov broj i mijenjati svoj položaj prema želji.

Kao primjer, mi ćemo šivati ​​jastuk od ostataka tkanine i ostataka poliestera. To će pokazati da dobre, i najvažnije, vrlo korisne stvari, mogu se sašiti od materijala pri ruci.
Koristimo bijeli grubi kalici za jastučnicu, a za jastučnice imamo žuti grubi kalici i tiskani kalici. Kao punilo upotrijebimo otiske sintetičkog zimovala, prethodno ručno podijeljene u male komadiće, što će olakšati našu uniformnu punjenje jastuka.
Najbolja opcija - kao punilo za korištenje suvremenih materijala posebno dizajniranih za tu svrhu. Ovaj hollofitex - 100% poliester, visokokvalitetni punjač od šuplje silikoniziranog vlakana, snažno uvijen u spiralu, oblikovan u kuglice (pridonosi većoj elastičnosti), koristi se za punjenje jastuka, namještaja i mekih igračaka. Punilo je fabertek, to je hipoalergenska, antistatična netkana tkanina koja se sastoji od tankih šupljih vlakana posebno obrađenih silikonom. Zbog toga se vlakna pomiču međusobno neovisno i kao rezultat toga se punilo ne popušta, ne kolači i zadržava oblik nakon pranja. Postoje i druga silikonizirana punila kamfora, vatrena kugla... Ako imate priliku kupiti bilo koji od ovih materijala, koristite ovu značajku.

Važno: Naš jastuk može se prati u stroj za pranje rublja.

Rezanje jastuka za dojenje.

Preklopimo tkaninu na pola. Imamo obrasce, uzimajući u obzir oznaku "fold" i "share". Imajte na umu da se u ovom proizvodu lobar konac može postaviti u dvije inačice (vidi crtež), odaberite optimalnu za sebe, ovisno o dostupnom rezu tkanine.

Obrisati uzorke, daju dopuštenja za šavova 1 - 1,5 cm i rezati. Obavezno stavite urez (rez 0,3 - 0,5 cm duljine) na mjestima koja su navedena na komadu i duž poprečnog presjeka dijelova. To će vam olakšati povezivanje dijelova. Broj dijelova označen je na obrascima (dva velika dijela, jedan mali (unutarnji umetak), plus vezice za jastučnicu). Ali ako izrezete od ostataka tkanine, možete prekinuti kalup u nekoliko dijelova, ne zaboravite li dati dopuštenja za brušenje na svakom rezu.

Ovo je poklopac za punilo, vrsta jastučnice.

Sada ponovimo sličnu operaciju s jastučnicom. Ovdje su dodani žice, njihov broj određuje vas. Napravite oštrice pojedinosti o rezu na mjestima vezanja žice, odnosno, na komad.
Ako odlučite šivati ​​jastuk s patentnim zatvaračem, nemojte zaboraviti proširiti dodatak za šav na mjestu njegovog šivanja. Optimalna veličina pričvršćivača je 50 - 60 cm. Stavite jastucnice od sredine 25 cm (30 cm) od srednjeg ruba i postavite ureze.
U našem primjeru koristimo ostatke tkanine. Stoga smo napravili velike dijelove jastučnice s dva dijela sa šavom u sredini (uzduž presavijene linije) i nastavljate od vaših sposobnosti i želja.

Iz osobnog iskustva. Kada dijete uči sjediti koristeći takav jastuk, za njega je vrlo zanimljivo gledati svijetle uzorke na jastučnici. Posebno za ovo razdoblje možete šivati ​​jastučnicu od tkanine ili dodatno šivati ​​raznobojne lukove, gumbe i kuglice. Samo dobro pokrijte sve ovo, jer Djeca će htjeti sve to kušati.

Oblaganje jastuka za dojenje

Slučaj šivanja
Kombiniramo unutarnji umetak s velikim dijelom, kombinirajući krajeve umetka s velikim dijelovima i urezima u sredini. Može se unaprijed učvrstiti s iglama ili brišući šav. Mi ubod, šavamo šav u smjeru umetka.

Povezujemo velike dijelove, prefiksirajući s iglama ili brišući duž perimetra.
Uzduž vanjskog promjera ostavljamo neizlječenu površinu od oko 20-30 cm za punjenje jastuka.

Polaganje šavova na strani unutarnjeg umetka.

Okrenite poklopac na prednjoj strani.
Napunite jastuk i pažljivo šivajte na otvorenom prostoru.

Ispada takav jastuk - "bagel".

Šivaći jastučnice.
Ako veliki dijelovi jastučnice odrezete od nekoliko dijelova, najprije najprije sve dijelove namazajte. Poništi sve šavove. Ponovno provjerite, nametajući komad. Ako je potrebno, obrišite.
Pripremite žice. Grind, twist, ironed. Moguće je koristiti gotovu traku za veze.
I nastavite izravno na skupštini.
Kombiniramo unutarnji umetak s velikim dijelom, kombinirajući krajeve umetka s velikim dijelovima i urezima u sredini. Može se unaprijed učvrstiti s iglama ili brišući šav. Mi ubod, šavamo šav u smjeru umetka.

Obrada pričvrsnih elemenata.
Od rezova na strane skinujemo male dijelove od 10-15 cm.

Ukliješteni šavovi se uklanjaju.
Pritiskamo pričvrsni element na pričvršćivaču tako što ćemo ga brišući.

Mi pričvrstimo zatvarač. Izvučemo bastu.

Preklopite jastuk licem u lice. Kombinirajte ureze u sredini i na krajevima umetka, pričvrstite s iglama (možete ga pomicati).

Nemojte zaboraviti pričvrstiti žice, usredotočujući se na zareze.

Mi smo mljevena duž perimetra, točnije od pričvršćivača do pričvršćivača. Na dijelovima žica povezivanja nekoliko puta su povezani pažljivo ih pričvršćuje.

Napomena: Što se tiče redoslijeda - prvo šavite jastučnicu oko ruba iz usjeka na usjek. U preostalom otvorenom području zalijepite zatvarač.

Važno: Budući da se jastučnica mora često prati, šavovi moraju biti prekinuti.

Iskopamo jastučnicu i odjeni se na jastuk.
Ispada da je takva ljepota.

Snovi se ostvaruju! Na vama je!
Budi sretan.


Valentina Nivina
Alexander Nivin

Savjet 1: Kako šivati ​​bebu jastuk

 • - 0,5 m tic;
 • - dolje, sintetički zimski ili holofiber;
 • - niti kako bi odgovarala tkanini.

Unutarnji sadržaj koji se ne smije koristiti

Modeli ispunjeni dolje ili perom neće raditi. Brzo počinju grinje - čest uzrok alergijskih reakcija. Drugi nedostatak takvih proizvoda - oni se ne mogu prati. Budući da se jastuci za bebu moraju čistiti često, pahuljica ili pero je loša mogućnost.

Punila s dodatkom prirodnih čestica preporučuju se djeci od pet godina. Heljda oljuštiti mogli izgrepsti osjetljivu kožu djeteta, eukaliptus može izazvati alergije i sušeno bilje loše držanje oblik, daje tijelo za vrijeme spavanja anatomski pogrešnog položaja.

Koje punilo je bolje

Volite moderne sintetičke materijale kao što su holofiber ili bambus vlakna. Poseban tretman omogućuje jednostavnu njegu proizvoda s takvim punilima. One se lako peru, brzo suše, su jeftine. Unutarnji sloj može se izravnati rukama, dajući izvorni oblik.

Veličina i oblik dječjeg jastuka

Jastuk za dijete ne smije biti prevelik ili visok. Optimalni je kvadratni oblik, visina mora biti jednaka duljini ramena. Okrugle, male ili ukrasne stvari koje se koriste za spavanje mogu dodatno dovesti do kršenja mišićno-koštanog sustava djeteta.

Boje koje pomažu spavati

Izaberite tople pastelne nijanse. Oni se više prljave, ali, prema psiholozima, pridonose brzom zaspati. Svijetle boje, šareni crteži, naprotiv, uzrokuju uzbudu živčanog sustava djeteta, što otežava spavanje.

Pravilno odabrani jastuk za dijete pomaže brzo zaspati, zvuči dobro i čuva dijete zdravo.

LiveInternetLiveInternet

-kategorije

 • Pletiva za kukice za djevojčice (23)
 • Pletenje novorođenčadi (11)
 • Šivamo za novorođenčad. (6)
 • obrasci (5)
 • čizme (5)
 • šivanje (1)
 • Kukičanje za odrasle. (1)
 • sapun (1)
 • lonci, salvete. (1)

-Pretraživanje dnevnikom

-Pretplatite se putem e-maila

-statistika

Jastuk za dijete od 0 do 2 godine

Jastuk za dijete od 0 do 2 godine.

http://mamadoktor.ru/vazhnyie-pokupki/podushka-dlya-rebenka.html

Kad beba može spavati na jastuku. Prema pedijatri, do 2 godine dijete ne treba jastuk.

Mekani jastuci su osobito štetni:

 1. mogu pridonijeti gušenju djeteta tijekom spavanja, ako dijete zakopava lice u jastuku.
 2. dovesti do zakrivljenosti kralježnice i kršenja cerebralne cirkulacije.
 3. izazvati alergijske reakcije.

Od 2 godine, djeci je dopušteno spavati na jastuku.

Jastuk za novorođenče. Ortopedski jastuk.

Obično se jastuk ne preporučuje za novorođeno dijete, savjetuje se da se ispod glave stavlja četverostruka peludna pelena. Slažem se s tim, ali postoji jastuk pogodan za novorođenče.

Naziva se ortopedskim, iako ne odgovara tom imenu, no ipak je moguće koristiti za dijete od 0 do 6 mjeseci, a vrlo je prikladno. Jastuk je oblikovan poput leptira, au sredini je rupa za glavu. Punilo za takav jastuk je obično lateks, a vrh je od pamuka.

Dok je dijete malo - jastuk je kao na slici, onda bebe glava je u rupu, i ramena će se odmarati na „leptirovih krila” kada dijete odraste, jastuk uključen „naopako” - onda je donji rub će se ponovno sastati ramenima širine djeteta.

Kada je glava djeteta na ovom jastuku, nema dodatnog opterećenja na vratnoj kralježnici djeteta, naprotiv, vrat je malo fiksiran na dobrom položaju za dijete. Ovaj jastuk pomaže u sprečavanju tortikulije kod djece i pomaže u smanjenju deformacije lubanje u prvim mjesecima života, ako dijete preferira spavati na jednoj strani.

Vrlo je prikladno smjestiti ga u kolica, glava djeteta kad se kolica pomiču na jastuku. Ortopedski jastuk ne prodaje se u ljekarnama već u dječjim trgovinama. Ali jastuk ima jedan nedostatak - sami morate šivati ​​jastučnice.

Nakon 6 mjeseci beba postaje aktivna i skida s jastuka tijekom spavanja.

Jastuk za dijete od 6 mjeseci do 2 godine.

Nakošeni jastuk prikladan je za tu svrhu. Njegova visina je 9-12 cm, kut nagiba je 15 - 30 °. Najjednostavnija inačica ovog jastuka može se postaviti na krevet kao jastuk, ili staviti pod plahtu ili ispod madraca.

Postoje veće mogućnosti s držačem, takav jastuk izgleda više poput madraca. Punilo - poliuretan - ne može uzrokovati alergiju ili gušenja.

Možeš samo oprati jastučnicu. Preporučuje se djeci od 0 do 6 mjeseci. Nakon 6 mjeseci, dijete sam pronađe udobnu poziciju i takav jastuk gubi svoje značenje.

Jastuk za takvo dijete mora biti nizak: ne prelazite polovinu širine dječjeg ramena (to je 2-3 cm). U ovom trenutku, tijekom spavanja, djeca aktivno puze, okreću se i kreću kroz cijeli krevet. Najjednostavnija i najpouzdanijih opcija: ponovno nemojte jastuk, koristite presvučenu pelenu. No, za one roditelje koji stvarno žele kupiti jastuk za dijete, postoje i opcije.

Plutajuća i pernata poput punila se ne uklapaju. Potrebni su lateks, poliester, bambus vlakno, poliuretan (pametna pjena) ili heljde od heljde.

Najprikladniji dizajn: jastuk koji je iste širine kao krevet (oko 70 cm) ili kolica (ovisno o tome gdje ga želite koristiti), treću dužinu duljine kreveta (40 cm) s udubljenjem u sredini i valjcima na rubovima, tako da dijete ne udari glavom na strane.

Od dobi od 2 godine, pedijatru je službeno dopušteno položiti dijete na jastuk.

Standardne veličine za djecu: širina - širinu ležaja (60-70 cm), dužina 40 cm, visina približno jednaka širini ramena djeteta (2 godine je 8 - 10 cm). Ovo je optimalno za bočno pozicioniranje.

Ako dijete preferira spavati na leđima ili abdomenu, možete ostaviti donji jastuk.

Komplikovani ortopedski jastuci s valjcima, kao što pokazuje praksa, nisu baš udobni za djecu mlađu od 5 godina. Obično imaju malu širinu, djeca su skliznuti za vrijeme spavanja. Prikladni su obični pravokutni jastuci odrezani šivanjem, s udubljenjem u sredini. Preporučena punila su jednaka i do 2 godine.

A za djecu od 5 godina izbor je otprilike jednak onome za odrasle, uzimajući u obzir veličinu dječjih jastuka.

Oblik jastuka za bebu od 0 do 2 godine

Jastuk s vlastitim rukama kao dar za najdublji san

Anastasia Skoreeva Do-it-yourself Pokloni 01/14/2016

Pozdrav dragi čitatelji! Anastasia Skoreeva vas pozdravlja. Danas ću ti reći kako šivati ​​jastuk. Da, ne samo jedan, već nekoliko desetaka

Općenito, šipka, po mom mišljenju, je vrlo dobar dar. Čak i voljeni. Šivanje uglavnom jednostavnim, rijetko zahtijeva egzotične materijale. Zato čekate nevjerojatan put u svijet snova jastuka

Sadržaj članka

Korak po korak majstorske klase i uzorke ili kako šivati ​​jastuk vlastitim rukama

Mnogo majstorskih tečajeva čeka vas sada. Počnimo s dječjim jastucima.

Jastuci - igračke za odrasle i djecu

Plišani plišani prijatelji su uvijek u cijeni djece. A što ako ih učinite malo praktičnijim, ali ne manje originalnim? U ovom dijelu vidjet ćete mnogo dječjih jastuka u obliku igračaka i jednostavno neobične i svijetle dizajne za veliku ostatak bebe.

Dječji jastuk - igračka "Rosalina"

S ovim sramežljivim ljepotom beba san će uvijek biti radost. Za šivanje djeteta mekim zayu, trebat će vam:

 • velsoft (za bazu Rosalina, također možete uzeti krivotvorenu krznu i runu);
 • tanak osjećaj (za registracijsku njušku);
 • nit u boji tkanine + crna;
 • čipka 2 boje (za ukras);
 • malena ruža (za središnji dio pramca);
 • sintetički zimski uređivač (za nadjev);
 • suhi pastel (za blagi ispiranje);
 • pamučni sloj (po izboru);
 • kredom ili olovkom (za prijenos obrazaca u tkaninu);
 • igla;
 • igle (za dijeljenje dijelova);
 • škare.

Evo nekoliko uzoraka za Rosalinu (kliknite za uvećanje):

Izrežite ih uredno, velsoft - kapricioznom tkaninom. Počnimo s ušima. Kopirajte ih kao u nastavku. Ispružite uši i utisnite poliesterom.

Stavite uši u glavu. Split igle uz rub, pomaknite i šivajte, ostavljajući rupu na dnu.

Okrenite glavu ušima. Ja sam to učinio ovako:

Sastojci Rosalina s poliesterskom podlogom, šivajte donju rupu tajnim bodom.

Sad moramo napraviti atraktivno lice Rosaline. Da biste to učinili, poduzmite sve detalje lica, pričvrstite ih na glavu s iglama (tako da se ne iselite), a zatim šivati ​​malu tajnu bodu.

Da biste primijenili rumenilo, jednostavno uzmite pastelnu kredu i protrljajte zečaste obraze, protrljajte prstom. Ako hrpa na tkanini nije jako duga, to možete učiniti s pamučnim slojem, prvo nanosite pastel na njemu.

Rosalina zasigurno mora napraviti lijepu glavu! Da biste to učinili, odrežite čipku tako dugo da je malo duži od udaljenosti između ušiju.

Kopirajte krajeve ovog komada do ušiju, kao da ih povlačite.

A sada ćemo napraviti luk! Da biste to učinili, uzmite još jedan komad čipke, preklopite ga i polite na krajeve.

Sada stavite liniju krilatih uboda u središte pramca. I povucite se.

Kvadrokot

Potrebni materijali

Što nam je korisno za jastuk - Quadrocket igračke?

 • runo od 2 boje (za lice i glavu);
 • osjetio (za šminku i nos);
 • konac u boji tkanine;
 • sintetički zimski ili sintepukh (za nadjev);
 • bijela akrilna pupilska boja (ili rhinestones)
 • čašu vode (ako koristite boju);
 • drugi ljepilo (ako odaberete rhinestones);
 • olovku ili kredu za prijenos obrazaca u tkaninu;
 • igla za spajanje;
 • papir za prijenos obrazaca u tkaninu;
 • škare.

Prije nego počnete šivati, trebat će vam obrasce koje sam vam pripremio (klik):

Prije svega, želim reći: ovo je samo četvrtina uzorka (za glavu i njušku), jer je nos pola. Za dijelove osjetljivih dijelova nisu potrebne dopuštene količine. Za sve ostale, pola centimetra bi trebalo biti dovoljno.

Prije svega, izrezati i šivati ​​između ušiju. Odrežite viškove. Ispalite uši.

Uši, dok možete staviti na stranu, uzeti njušku i glavu. Šivanje lica u glavu, kao što je prikazano dolje.

Da ne biste zalutali, možete napraviti male bilješke na istim mjestima na licu i rubu.

Ovako izgleda mačka lica:

Sada stavite uši unutar Quadrocka gdje vam se sviđa i šivati ​​ih. Također šivati ​​brtvljenje oko ruba, ostavljajući malu rupu na dnu.

Uklonite jastuk. Za sada je četverokut izgleda ovako:

A sada je potrebno jastuk puniti poliesterom koji je čvrsto što je moguće, budući da je runo vrlo osjetljivo na istezanje i može biti samo "narančasti kora" ako pakiranje nije dovoljno gusto

I šivati ​​donju rupu tajnim bodom. Ispod možete vidjeti potpuno ožičenu rupu.

Naša mačka još uvijek nema njušku! Popravimo ovo. Uzmi oči i izlijte i pričvrstite ih na mjestu gdje biste željeli vidjeti cjevčicu.

Oči i nos ćemo šivati. Da biste to učinili, izvucite konac, kao što je dolje, i šivati ​​petlju, ali vrlo malu. To jest, udaljenost obično ne bi trebala biti između šavova.

Taj je proces prilično naporan, ali vrijedi! Završna fotografija:

Jastuci za napraviti sami

Vrlo čest tip jastuka sada. Dovoljno su upakirane, glavna stvar je imati ruci abecedu sa željenim jezikom. I povećajte slova do željene veličine, naravno.

Najvažnija stvar koju treba zapamtiti odrezati odgovarajuću količinu trake za bočni oklop.

Pronašao sam dva takva pisma, ali u otvorenim prostorima mreže postoje još uvijek veliki broj različitih fontova, od kojih je svaki primjenjiv za pisanje pisama.

Fotografije dječjih jastuka

Iskreno, ne znam tko je autor ove čudesne serije bajke, ali moram je podijeliti s tobom.) Jednostavno možete sami pričvrstiti svaki od tih jastuka, jer gotovo svi dekorativni elementi se šivaju po načelu aplika.

Na kraju članka bit će i puno inspirativnih fotografija, stoga ne propustite

Dekorativni jastuci DIY: fotografije i sheme stvaranja

Bit će valjci i cvjetni jastuci, i samo neobične, praktične i lako izvedive ideje.

Meka srca draga

Sada ćemo govoriti o tome kako darom donijeti voljenu osobu sa svojim vlastitim rukama. I onda se Valentinovo spušta, a ja vam se rijetko pripremam za to)

Kakav dar ja govorim? Šivamo lijepi ružičasti jastuk u obliku srca s ružama iz zavjesa.

Potrebni materijali

 • krivotvorina krzna za samu srcu (jastuk je dovoljno velik, dakle, veličina materijala je pristojna: 110 x 40 cm);
 • veo, šifon ili organza za ručice i boje (dimenzije: 300 x 30 cm);
 • sintepukh ili sintepon za nadjev;
 • konac u boji tkanine;
 • satenska vrpca za pramac;
 • rhinestones;
 • crtanje papira;
 • olovka za prijenos uzoraka;
 • škare;
 • igla;
 • igle za učvršćivanje uzoraka i rubova.

Trebat će vam obrasce (kliknite za uvećanje):

Kao što vidite, to je samo polovica našeg srca. Stoga, kad ga odrežete, najprije prevedite jednu polovicu, a zatim drugu. I tako za oba dijela.

Izrežite dva dijela tako da je smjer hrpe isti na njima. Izrežite traku takvih dimenzija od vela: 300 x 18 cm. Takva velika duljina je neophodna, tako da s daljnjom prisbarivanii ovu traku možete umetnuti u rubove jastuka.

Sada preklopite traku na pola. Šivajte na šivaći stroj dva reda na udaljenosti od oko 5 - 7 mm od ruba i jedan od drugoga. Ali nemojte pričvrstiti krajeve niti! I ostavite marginu niti više sa svih strana.

Nismo popravili naše crte, pa ih sada možemo stegnuti. Jednostavno povucite obje niti i polako pokupite našu žicu do željenog stanja (duljina gotovog ruba treba biti jednaka duljini ruba jastuka).

Nakon što su navoji zategnuti, vezati sve niti u čvorove na krajevima i odrezati višak niti.

Sada morate staviti grudicu unutar jastuka, kao što je prikazano dolje, i ubrizgati.

A onda širiti i šivati, a ne doshivaya do kraja. Ostavite malu rupu. Nakon što je sve ušiveno, izbacite budući jastuk i ugušite sintetičkim poliesterom.

Sada šivati ​​između krajeva ruba, kao na donjoj slici.

Ako imate malu rezervnu ruševinu, možete lagano sakriti šav, polaganjem malog omotača. Ostaje zagrijati lijevu rupu.

Naš jastuk je, naravno, dobar, ali nema dovoljno elemenata za ukrašavanje, tako da ćemo napraviti ruže s vama. Za izradu ruža trebat će vam 3 pruge veo, sa sljedećim dimenzijama: 9 x 50 cm, 5 x 30 cm i 4 x 17 cm. kao i sjaja za jastuk.

Vrijeme je za omotavanje naše ruže! Da biste to učinili, počnite složiti ruže, kao u nastavku. Ali okrećući cvijet, skrenite rubove ruže tako da izgleda prirodnije. Po ovom principu, napravite sve 3 ruže.

Ruže su sjajne, zar ne? Nadam se da si i ti učinio. Usput, pisao sam o stvaranju sličnih ruža u jednom od prethodnih postova.

Ostaje samo šivati ​​ili ljepiti ružu na jastuk. Ispada vrlo lijepo:

Ostali jastuci

Čini se da vas nekoliko detaljnijih radionica neće povrijediti)

leptiri

janjetina

Medvjedić i pas

nabor

ruže

Roller "Princess Hotdog" (nemojte se zamarati s imenom, to je lik jednog crtića)

Nemam detaljan opis fotografije, ali mogu reći jednu stvar: tijelo će trebati šest izduženih klinova i dva dijela (gotovo polukrugova) za njušku.

Ostale fantazije tkanina

Lijepo je znati da su čitatelji blogova inspirirani mojim postovima. Lijepa igla Marina Grudzinskaya napravila je jastučići na temelju radova predstavljenih u ovom članku. Posjetite ju (profil u VKontakte i Instagram) i procijenite sami proizvodi:

Želim vam pokazati gdje kupiti odlične materijale za izradu super mekih i osjetljivih jastuka, koji se ne razlikuju od trgovine. Sama je kupio ovaj prekrasni runo - ne sviđa mi se, to je tako slavno. Najvažnija stvar je paleta boja na visini.

Na ovo, dragi prijatelji, pitam s vama. Ovoga puta, članak se pokazao vrlo zgroženim idejama (osobno sam računao oko 50 ideja). Nadam se da ste točno pronašli opciju koju ste željeli. Vidimo se uskoro!