Učiteljska klasa
Jastuci za novorođenče Leptir, medvjed i sova (+ uzorci)

Zasnivanje

Danas želim pokazati kako šivati ​​jastuci za novorođenčad u obliku leptira, medvjeda i sova. To su jastuci pod glavom za bebe od jednog mjeseca, dizajnirani da ispravno poprave glavu djeteta za vrijeme spavanja. Mišljenja stručnjaka o tim jastucima su različita, pa prije nego što šivati ​​ili kupite takav jastuk za svoje dijete, trebate se posavjetovati sa svojim liječnikom.

Za proizvodnju jastuka, trebat će nam: prirodna pamučna tkanina, sintetička zimska zavarivača (također će se nalaziti Alpolux ili holofiber list), punilo (holofiber ili comfort), niti, igla, igle, mjerna traka. Ako želite šivati ​​jastuke s različitim izgledom, onda je u nastavku osnovni uzorak jastuka za novorođenčad, s kojim možete graditi uzorak bilo kojeg oblika. Na uzorak morate dodati šavove 1-1,5 cm sa svih strana.

Jastučić za leptir

Leptir jastuka u obliku obrasca. Na uzorak morate dodati šavove 1-1,5 cm sa svih strana.

Izrežite 2 identična dijela od tkanine.

Šivamo po jednoj ili obje strane ruba poliestera (ili Alpoluxa).

Odrežite dodatni padding na rubovima.

Stavili smo oba detalja u obliku leptira jedni na druge s prednjim stranama prema unutra i sažvakli ih s pogrešne strane ostavljajući malu rupu.

Izrezali smo rubove na zaobljenim dijelovima.

Izlazimo kroz lijevu rupu.

Zatim kružimo krug na pravom mjestu. Da biste to učinili, možete izrezati krug iz uzorka papira, pričvrstiti ga s iglama na jastuku i staviti ga na rub kruga.

Ispunjavamo jastuk punilom.

I ručno šivati ​​rupu tajnim ubodom.

Jastuk leptir za novorođenčad spreman.

Medvjed jastuk

Oblikovani jastuci za novorođenčad u obliku medvjeda. Na uzorak morate dodati šavove 1-1,5 cm sa svih strana.

Također smo odrezali glavni dio tkanine u dvije kopije, uho detalja 4 kom.

Iz šavne strane šivanja prvo, onda drugo uho, pretvorimo ga i napunimo malim stvarima. Šivamo uši u gornjem dijelu jastuka, kao što je prikazano na fotografiji. Sew ostatak, kao što je gore opisano.

Jastuk za novorođenče u obliku medvjeda je spreman.

Jastuk u obliku jazbine

Oblikovani jastuci za novorođenčad u obliku sove. Na uzorak morate dodati šavove 1-1,5 cm sa svih strana.

Glavni dio tkanine izrezan je u dvije kopije, dijelova za oči i kljun, napravljen od osjetila.

Na jednoj strani prvi šivati ​​oči i kljun, a onda šivati ​​također, kako je gore opisano u leptir-jastuk.

Jastuk za novorođenče u obliku sove je spreman.

Imam takve jastuke ispod glave za djecu.

Sew DIY jastuci u krevetiću za novorođenčad: savjeti i korak po korak upute

Sve odrasle osobe su iscrpljene svakodnevnim problemima i radom, tako da je jastuk poput uklanjanja problema. Kada glava dotakne jastuk, došlo je vrijeme za očekivani odmor i dubok san.

Mnogi roditelji postavljaju jedno glavno pitanje: treba li novorođenče imati jastuk u krevetiću? Što odabrati ako je sve potrebno?

Mišljenja su drugačija, ne morate se temeljiti na nečijem iskustvu, već se posavjetujte s liječnikom.

Jesu li potrebne za bebe?

U sovjetskim godinama novorođenčadi nisu imale jastuke. Sve bebe stavljaju pelenicu ispod glave, nekoliko puta se preklopilo. I beba je slatko spavala na takvom jastuku. To stvara udobnu poziciju za vrat i kralježnicu bebe zbog pravilnog podizanja glave.

Dječji liječnici se slažu da zdravo i snažno dijete ne treba jastuk, jer bebina kralježnica još nije formirana.

Bebe koje imaju problema s deformacijama kralježnice i lubanje preporučuje se da imaju ravnu podlogu, koja se naziva ortopedska. Ona će osigurati poseban položaj za dijete u kojem će se osječati sjajno četiri mjeseca. Nije potrebno kupiti jastuke s ukrasima za takav jastuk, ali to je na vlastitu odgovornost roditelja.

U trgovinama gdje se nalaze dječji odjeli, postoji vrlo veliki izbor jastuka za bebe i stariju djecu.

Kako šivati ​​svoje ruke?

Odabir materijala

Sa svojim rukama možete šivati ​​jastuk za bebu. Obavezno pročitajte zahtjeve za izbor materijala, jer je to važno za zdravlje djeteta. Materijal mora biti: higijenski, ekološki, tako da je lako prati, ne boji se visoke temperature i ne uzrokuje alergijsku reakciju kod djeteta.

Što se tiče vanjske tkanine, takve tkanine kao što su:

punjenje

Mommi su vrlo rijetko počeli koristiti pliš kao punilo. Ovaj je materijal počeo izlaziti iz mode. Razlozi za to su sljedeći čimbenici:

 1. S donje strane je iskočeno iz jastuka, tako da pokrov mora biti šivan od izuzetno debele tkanine.
 2. Plijesan je prirodni materijal, ali uzrokuje alergije kod mnogih beba.
 3. Materijal je teško oprati.
 4. Povremeno treba riješiti.
 5. Skuplja zajedno.

Sintepukh - kombinira moderne sintetičke materijale (sintepon, lateks, poliuretan, hollofayber) i svojstva pahuljica. Stoga, ako je prednost predviđena za plamene proizvode, preporučljivo je koristiti sintepukh. Ako koristite sintetički zimski bojler, tada će stola nepotrebna jakna s ovim punilom, koja je već prošivena, biti prikladna za krojenje.

instrumenti

Počnite rezanjem materijala. Ne postoji ništa teško u ovom, to možete učiniti sami. Potrebni su osnovni alati:

 • škare;
 • linija;
 • olovka;
 • kredom ili komadom sapuna.

Korak po korak upute i uzorak

Ako postoji neizvjesnost o rezanju napernika, bolje je napraviti uzorak na grafu papira. Također možete koristiti obrazac koji je prikazan u nastavku:

Veličina napernika ovisit će o tome koliko je tkanina u zalihi. Bit će pravokutnik širok 20 centimetara i 40 centimetara dug.

 1. Tkanina se spušta na pola. Preklopna linija bi trebala biti mjesto gdje će bebino vrat biti. Bit će to duga strana.
 2. Dalje, morate priložiti predložak na tkaninu tako da se jedna strana podudara s redoslijedom.
 3. Potrebno je kružiti predložak.
 4. Obavite razlike od 1 centimetra sa svih strana.
 5. Na isti način izrezati jastučnicu.

zbor

Počinje šivanje napernika:

 1. Vratite se gore, morate unovčiti napernik.
 2. Sweep i šivati ​​bočne rubove. Gornji dio ostaje otvoren. No, ako se sintetski pokrivač koristi kao punilo, potrebno je ostaviti samo dio šavova koji se nalazi bliže sredini.
 3. Zatim preklopite kosinu na uglovima.
 4. Nakon toga ispada obrada.

Korisni videozapis

Dalje, vizualni video o jastucima za šivanje novorođenčadi s vlastitim rukama:

zaključak

Mišljenja o skrbi o djeci i obrazovanju su vrlo mnogo. Svaka mlada majka odlučuje za sebe što je potrebno za njezinu bebu i što nije. Ako se zaključi da je jastuk neophodan za malo dijete, možete ga šivati ​​vlastitim rukama i nositi se s ovim zadatkom bez ikakvih problema.

LiveInternetLiveInternet

-kategorije

 • Pletiva za kukice za djevojčice (23)
 • Pletenje novorođenčadi (11)
 • Šivamo za novorođenčad. (6)
 • obrasci (5)
 • čizme (5)
 • šivanje (1)
 • Kukičanje za odrasle. (1)
 • sapun (1)
 • lonci, salvete. (1)

-Pretraživanje dnevnikom

-Pretplatite se putem e-maila

-statistika

Jastuk za dijete od 0 do 2 godine

Jastuk za dijete od 0 do 2 godine.

http://mamadoktor.ru/vazhnyie-pokupki/podushka-dlya-rebenka.html

Kad beba može spavati na jastuku. Prema pedijatri, do 2 godine dijete ne treba jastuk.

Mekani jastuci su osobito štetni:

 1. mogu pridonijeti gušenju djeteta tijekom spavanja, ako dijete zakopava lice u jastuku.
 2. dovesti do zakrivljenosti kralježnice i kršenja cerebralne cirkulacije.
 3. izazvati alergijske reakcije.

Od 2 godine, djeci je dopušteno spavati na jastuku.

Jastuk za novorođenče. Ortopedski jastuk.

Obično se jastuk ne preporučuje za novorođeno dijete, savjetuje se da se ispod glave stavlja četverostruka peludna pelena. Slažem se s tim, ali postoji jastuk pogodan za novorođenče.

Naziva se ortopedskim, iako ne odgovara tom imenu, no ipak je moguće koristiti za dijete od 0 do 6 mjeseci, a vrlo je prikladno. Jastuk je oblikovan poput leptira, au sredini je rupa za glavu. Punilo za takav jastuk je obično lateks, a vrh je od pamuka.

Dok je dijete malo - jastuk je kao na slici, onda bebe glava je u rupu, i ramena će se odmarati na „leptirovih krila” kada dijete odraste, jastuk uključen „naopako” - onda je donji rub će se ponovno sastati ramenima širine djeteta.

Kada je glava djeteta na ovom jastuku, nema dodatnog opterećenja na vratnoj kralježnici djeteta, naprotiv, vrat je malo fiksiran na dobrom položaju za dijete. Ovaj jastuk pomaže u sprečavanju tortikulije kod djece i pomaže u smanjenju deformacije lubanje u prvim mjesecima života, ako dijete preferira spavati na jednoj strani.

Vrlo je prikladno smjestiti ga u kolica, glava djeteta kad se kolica pomiču na jastuku. Ortopedski jastuk ne prodaje se u ljekarnama već u dječjim trgovinama. Ali jastuk ima jedan nedostatak - sami morate šivati ​​jastučnice.

Nakon 6 mjeseci beba postaje aktivna i skida s jastuka tijekom spavanja.

Jastuk za dijete od 6 mjeseci do 2 godine.

Nakošeni jastuk prikladan je za tu svrhu. Njegova visina je 9-12 cm, kut nagiba je 15 - 30 °. Najjednostavnija inačica ovog jastuka može se postaviti na krevet kao jastuk, ili staviti pod plahtu ili ispod madraca.

Postoje veće mogućnosti s držačem, takav jastuk izgleda više poput madraca. Punilo - poliuretan - ne može uzrokovati alergiju ili gušenja.

Možeš samo oprati jastučnicu. Preporučuje se djeci od 0 do 6 mjeseci. Nakon 6 mjeseci, dijete sam pronađe udobnu poziciju i takav jastuk gubi svoje značenje.

Jastuk za takvo dijete mora biti nizak: ne prelazite polovinu širine dječjeg ramena (to je 2-3 cm). U ovom trenutku, tijekom spavanja, djeca aktivno puze, okreću se i kreću kroz cijeli krevet. Najjednostavnija i najpouzdanijih opcija: ponovno nemojte jastuk, koristite presvučenu pelenu. No, za one roditelje koji stvarno žele kupiti jastuk za dijete, postoje i opcije.

Plutajuća i pernata poput punila se ne uklapaju. Potrebni su lateks, poliester, bambus vlakno, poliuretan (pametna pjena) ili heljde od heljde.

Najprikladniji dizajn: jastuk koji je iste širine kao krevet (oko 70 cm) ili kolica (ovisno o tome gdje ga želite koristiti), treću dužinu duljine kreveta (40 cm) s udubljenjem u sredini i valjcima na rubovima, tako da dijete ne udari glavom na strane.

Od dobi od 2 godine, pedijatru je službeno dopušteno položiti dijete na jastuk.

Standardne veličine za djecu: širina - širinu ležaja (60-70 cm), dužina 40 cm, visina približno jednaka širini ramena djeteta (2 godine je 8 - 10 cm). Ovo je optimalno za bočno pozicioniranje.

Ako dijete preferira spavati na leđima ili abdomenu, možete ostaviti donji jastuk.

Komplikovani ortopedski jastuci s valjcima, kao što pokazuje praksa, nisu baš udobni za djecu mlađu od 5 godina. Obično imaju malu širinu, djeca su skliznuti za vrijeme spavanja. Prikladni su obični pravokutni jastuci odrezani šivanjem, s udubljenjem u sredini. Preporučena punila su jednaka i do 2 godine.

A za djecu od 5 godina izbor je otprilike jednak onome za odrasle, uzimajući u obzir veličinu dječjih jastuka.

Oblik jastuka za bebu od 0 do 2 godine

DIY jastuk za djecu - obrazac, opis

Dječji jastuk to učiniti sami!

Za novorođeno dijete od trenutka rođenja, vrlo je važno uredno urediti krevet. Jedan od najvažnijih trenutaka je prisutnost ortopedskog jastuka, koji omogućuje djetetu da zadrži glavu i vratnu kralježnicu u anatomskom položaju.

Poznato je da su u novorođenom djetetu kosti lubanje još uvijek pokretne i može se pojaviti asimetrična lubanja iz pogrešnog položaja glave tijekom spavanja. Ako dijete uopće spava bez jastuka, može imati ravnu glavu. Ortopedski jastuk za dijete od rođenja do jedne godine - samo neophodna stvar. Ortopedski jastuk za dijete može se šivati ​​vlastitim rukama.

JEDRENJE ZA JEDNOKRATU ZA DJEČJU BOGU

materijali:

 • komad boji kalikade - 50 cm x 60 cm,
 • komad poliestera koji ima debljinu od 1 cm - 50 cm x 60 cm (kako ne bi se šivalo jastuk za jastuk, ne uzima se jednostavni poliesterski podstavnik, već prevučena tkanina na poliesterskoj podlozi)
 • hollofayber (punilo) - 100 g


Gledajući fotografiju, nacrtajte obrazac pola jastuka (izrezati ćete se iz tkanine koja je presavijena na pola, pa je uzorak napravljen pola veličine). Temelj za izradu uzorka je trapezoid, u kojem je gornja baza 14 cm, donja je 11,5 cm, a visina trapeza 17 cm (4 cm + 7 cm + 6 cm). Izgradite trapezoid (plavi kontur).

Kada razvijate rezano tkivo, imat ćete dva bokova u obliku lukova.

Šivajte po konturi s šavom za šivanje iglom.

Sada bod uz rub, povlačenjem 0,5 cm duž cijele konture, ostavljajući istodobno malu duljinu od 4 cm (po mogućnosti u gornjem dijelu jastuka) koja nije vezana.
Odstrani višak tkanine blizu šava (ostavite samo 3 mm).

Lagano glačajte rubove jastuka s ne-vrućim željeza. Ako je željezo jako vruće, sintetički zimski uređaji će se držati zajedno i jastuk će izgubiti mekoću. Budite oprezni! Nanesite uzorak na tkaninu i nacrtati krug u sredini s kredom.

Šivajte po opsegu na šivaćem stroju.

Ravnomjerno rasporedite holofiber na jastuku, šivajte rupom ručno s tajnim bodom.

Radi se o ortopedskom jastuku za bebu koju ćete uspjeti. Ugodno je, umjereno meka, i što je najvažnije, ušiveno u ljubav. Neka vaša beba bude zdrava i radosna!

Jastuk za trudnice s vlastitim rukama: uzorci, 2 radionice i video

U našem odabiru su obrasci različitih modela jastuka za trudnice i korak-po-korak radionice s videozapisima za šivanje jastuka i jastučnica, plus savjete o odabiru modela jastuka i punila.

Značajke jastuka za trudnice

Fotografija: orniteam. to

Jastuk za trudnice - uređaj koji pomaže trudnici da se na najdjelotvornijem položaju na krevetu. Uz rast trudnoće i, prema tome, abdomen, postaje neugodno za mnoge spavati u uobičajenim položajima. Spavanje na trbuhu je isključeno, štetno je ležati na leđima dugo vremena, tako da često morate spavati na svojoj strani (većinu vremena na desnoj strani, ponekad okreće lijevu stranu). Tako da je položaj tijela i rastući trbuh bio što udobniji, plus - kako bi se isključilo slučajno prebacivanje na leđa i spavanje u preporučenom položaju, a koristi se jastuk za trudnice.

Iako se ovaj uređaj naziva jastuk, ona podržava ne samo glavu i ramena, već čitavo tijelo, nježno ga pričvršćuje u željenom položaju, bez stiskanja ili stezanja bilo čega, stvarajući ugodnu podršku.

Usput, mnogi jastuci mogu se koristiti nakon porođaja. Na primjer, s njihovom pomoći, prikladno je stvoriti podršku za mamu i bebu tijekom hranjenja (onda biste trebali šivati ​​vrpce na krajevima jastuka i vezati ih, stvarajući prsten).

Kako šivati ​​čahuru za novorođenče: detaljnu majstorsku klasu

Jastuk za trudnice: kako odabrati željeni oblik

Jastuci za trudnice dolaze u malo drugačijim oblicima:

1. Najčešći jastuci u obliku slova U ili P (i njihove sorte s figured dekoltea u sredini).

Prednosti ovog oblika su: ravnomjerna podrška za leđa i trbuh, sposobnost da se valjati s jedne na drugu stranu bez okretanja jastuka.

Minus: jastuk zauzima dosta prostora.

2. Druga mogućnost je jastuk u obliku slova G ili C. Njegova suština je ista, samo dekoltea nije na dnu, već na stranu.

Njegove prednosti: dobro opterećuje leđa, trbuh, noge.

Minus: okreće se s druge strane, morate preokrenuti i jastuk.

3. jastuk banana ili jastuk u obliku slova L. Ovo je dugačak valjak, malo zakrivljen s jedne strane ili s obje strane. (Usput, valjak može biti ravno - ovo je vrlo jednostavna opcija.)

Prednosti "banane": kompaktnost, mobilnost, sposobnost korištenja prilikom putovanja.

Minus: okretanje, jastuk će morati biti pomaknut, podržava samo s jedne strane.

Dobar način odabira prave forme je doći do trgovine gdje se takvi jastuci prodaju, i "probati" na različite modele, a zatim kod kuće šivati ​​jastuk vlastitim rukama.

Kako šivati ​​odbojnici u krevetiću: dva jednostavna načina

Jastuk za trudnice: materijali

Ako ćete sami šivati ​​jastuk, obratite pozornost na izbor materijala.

tkanina

Možete kopirati zasebni jastuk i jastučnicu (s patentnim zatvaračem ili drugom kopčom) - praktičnije je oprati jastučnicu. I za sam jastuk, a za jastučnice, odaberite prirodne materijale koji nisu previše tanki, ali ne i grubi - na primjer, pamuk, mekan plašt, kalici.

Također je važno izbor punila za jastuk:

1. Holofiber, sintepukh

Pros: svjetlo, hypoallergenic, dobro čuva svoj oblik, jeftin, prati.

Minuse: mekoću, vodopropusnost (ako se takav jastuk koristi nakon hranjenja, morat će ga često oprati).

2. Prošireni polistiren u kuglicama

Pros: lakoća, hipoalergenska, elastičnost, vodoodbojna svojstva.

Minuse: kuglice "malo" se s vremenom gube, šuštanje se kreće (mogu ometati spavanje), nije lako raditi s polistirenskom pjenom, ne preporuča se pranje jastuka s ovim punjenjem, osobito u pisaćem stroju.

3. trup heljde

Pro: ekološki prihvatljiv materijal.

Cons: teška, skupo, ne može se oprati.

Najčešće, holofiber je izabran kao punilo za takve jastuke. U skupini kvaliteta, ovaj izbor je optimalan. Ako želite da jastuk postane mekši, nemojte ga previše zbijati. Za veću elastičnost napunite jastuk čvršće.

Također ćete trebati:

- papir, olovka i vladar za izradu uzoraka;

- šivaći stroj i konac;

- ako šivate jastuk i jastučnicu na zatvaraču - zatvarač oko 50 cm.

Dječja deka s vlastitim rukama

Jastuk za trudnice: obrasci

Za svaki model jastuci trebaju vlastiti uzorak. Evo glavnih vrsta:

Jednostavan jastuk u obliku slova U:

Jastuk u obliku slova U s figuriranom dekolinom:

Jastuk "bagel" oblika C:

Šivanje dječjih jastuka i jastuka

Dječji jastuk ima duljinu od 46 cm u konačnom obliku, širina - 40 cm pogodne veličine za dijete od 1,5 do 6 godina.. Takav jastuk prikladan je za krevetić, ako dijete spava u njoj do dvije godine ili više.

Oblaganje jastuka i jastučnica će vas odvesti 2 sata.

Materijali i alati:

 • plava tikovina - 50 cm sa širinom od 150 cm,
 • padding za jastuke (na primjer, holofiber) - 300 g
 • Za kućište jastuka:
 • Boja kalikuta s uzorkom u obliku strojeva - 50 cm s širinom tkanine od 150 cm.


Također je potrebno:

 • šivaći navoj bijelo
 • šivaći stroj
 • igle,
 • škare
 • mjerenje trake.

Kako šivati ​​jastuk i jastuk vlastitim rukama:

Prvo, šivite jastuk (ranije, kad su jastuci bili napravljeni od pera, taj dio jastuka bio je zvan jastučnica). Iz zajedničkog komada plavog krpelja izrežite komad duljine 82 cm i preklopite ga na pola. Širina komada presvučena na pola je 41 cm (40 cm je širina budućeg jastuka i 1 cm je dopuštena šava). Duljina budućeg jastuka već je određena širinom ukupnog komada tkanine (50 cm), minus šavova na obje strane, dužina ruba će biti 46 cm.


Dječji jastuk s prikladnom jastukom spreman.


Milena je pripremila majstorsku klasu na šivaćim jastucima i jastucima.

Šivamo bočne jastuke za krevetić. 1. dio

Odlučio sam podijeliti iskustvo šivanja strane u krevetiću. Kad mi se ova ideja dogodila, tražio sam internet za majstorsku klasu za krojenje samo takvih strana. Ali nije našao ništa. Možda nema takve majstorske klase, a možda je loše izgledala :) S obzirom na to, posao je trajao više vremena nego što sam planirao, ali rezultat je vrijedio!

Odmah pojasnite da je vrijeme uvjetno! U prisustvu dvoje djece, proces je bio neprekidno prekinut, a zatim ponovno prikupljao moje misli, a zatim sakupljao sve, a zatim je izlagao.. Potrebno mi je gotovo 5 dana za sve! Ali u stvari to traje mnogo manje!

Dakle, trebat će vam:

1. Fabric. Poželjno x / b. 100%. Različite boje i puno! Uzeo sam veliku maržu, imam dvije djevojke, tako da uvijek postoji gdje staviti ostatak. Moj savjet: uzeti 5-6 varijante iste boje. Ovo će vam dati više kombinacija. Imam ove tkanine ovdje.

Dvije boje, ali odjekuju na slici. Prije otvaranja pazite da se isprati i izvaditi (tkanina koja će se koristiti iznutra je potrebno najmanje 2 metra).

2. Izolacija. Sintepon, holofiber. Koristio sam sintetički zimovnik 100 g / m2 za stražnjim stranama.

3. Punilo u kuglicama. Imam ovaj holofiber. Lopte nisu jako velike, ali vrlo meke.

4. Alati. Škare, vladari, iglice, konac, šivaći strojevi. Bilo bi lijepo imati poseban rezač i patchwork sag, što značajno ubrzava rad.

Razvoj projekta

Prvo, svakako bojite svoj projekt na papiru. Nacrtajte model stranica, izračunajte veličine, dopuštenja. Navedite broj dijelova.

Moji blokovi lica su širi nego što trebam, jer ću postaviti suprotne nabore na vrhu i na dnu kako bih stvorio izbočinu.

Sve se to odražava u projektu!

Napravite nekoliko izgleda tkanina. Pogledajte kako će ići zajedno.

Nakon toga, upravo u projektu pišite gdje će biti tkanina. To će uštedjeti vrijeme i snagu. Nemojte vući tkaninu od mjesta do mjesta.

Sada možete nastaviti s rezanjem. Nemam veliki stol, pa ću ga izrezati na pod. Širila sam deku, posebno dizajniranu za tu svrhu, i izrežite ga. Mala fotografija o procesu jasnoće. Možda će među čitateljima biti vrlo početnik krojačica.

Počela sam šivati ​​od velikih blokova. Iz nekog razloga činilo mi se da je to bilo lakše :)

Sada šivati. Prerezao sam se međusobno s iglama, a onda ih šivati ​​kontinuiranom linijom.

Sada glačanje. Budite sigurni da sve parne pare! WTO je 30% uspjeha. Ponekad željezo vam omogućuje da ispravite neke nedostatke :) Prvo, glačajte šav kao što je to. Čak sam ga malo podigao ispod željeza. To smanjuje napetost šivanja i pomaže u izbjegavanju sitnih predmeta.

Sada šav može se glačati ili peglati. Izvađujem. Zato šav postaje gotovo neprimjetan.

I svakako gurnite prednju stranu. Dajte šavu konačni izgled.

Sada se možete diviti onome što radimo.

Čini se da je sve učinjeno, i kako je lijepo već :) Također sam morao raditi polako jer sam se često divio :)

Trebali bismo imati dva takva bloka.

Na unutarnjoj tkanini napravite oznaku koja će ubodne šavove vrha.

Izrađujemo utore (male rezove).

Ne zaboravite to učiniti sve u dva dijela. Preporuča se da ih preklopite jedan prema drugome i učinite sve oznake na pogrešnoj strani. Ja radim na prednjoj strani jer inače fotografija ne može ništa vidjeti. Napravi nadsechki i gornji i donji rub.

Sada spojimo gornju jedinicu i izvana.

Stavite šavove gornjeg bloka točno na oznaku. Nagnite se s vrha i dna. Vi ste stvorili takve viškove.

Postavili smo ih na suprotnu stranu. Ja to radim po oku, ali možete napraviti ureze. Svršite tako da je izbočina na prednjoj strani. Fotografija se dobro prikazuje.

Nakon što sam ispunio blokove holofiberom, imao sam takav nedostatak.

Možda bi bilo bolje izraditi mali skup, umjesto savijanja. Tada se takav val ne formira. Ali ovo je samo pretpostavka. Nije bilo načina da se to ponovi. U svakom slučaju, jako sam zadovoljan konačnim rezultatom i, kako mi se čini, ta se mana čak pretvorila u ukras!

Dakle, nakon uboda nabora, stavljamo praznu stranu na sintetički zimski uređivač, odrežimo ga. Stavljamo na donji rub.

Lagano pritisnite šav i okrenite prazno licem prema gore tako da je zglobna šav u sredini. Pritiskamo šav na bočnoj strani poliestera. Peglanje s prednje strane! Inače, vaš sintepon će se pretvoriti u komad sintetičkog kartona :)

I položi liniju na poleđini bočnih strana koje se odlaze iz šavova 3-5 mm. Ubačena na prednju stranu!

To mora biti učinjeno tako da je šav lijepo položen i mali valjak je formiran na stražnjoj strani, što će omogućiti da ne otpada dnu šav.

Sada smo odrezali bočne šavove. Pljusemo. Uključivanje

Izrežite kut šavova kao što je prikazano na fotografiji.

Znači možete izaći iz samog kuta i izbjegavati gustu ružni grumen. Ali nemojte pretjerati. Ako izrezati vrlo blizu šav, tkanina se može proširiti!

Uključujemo prednju stranu.

Sve smo poravnali i na nekoliko mjesta izrezali prednji i stražnji dio stranice. Kao što je prikazano na fotografiji.

Napustite strane strane.

Sada možete postaviti naše postove. Postavljam široku dekorativnu liniju. Želim naglasiti razdvajanje između boja. Jednostavno možete ukloniti šav. To je ono što sam dobio s prednje strane.

Učinit ćemo prilagodbu. Odrežite sve nepotrebne. Tako da se ista ravnopravan vrh ispostavilo.

Stavljanje nabora na vrh ruba. Ne moraju šivati ​​ništa. Možete ostaviti i samo sjeckane igle, ali kada se puni postoji svaka prilika da ogrebete svoju ruku.

Još se možete diviti :) :) Ljepota se dobiva :)

WTO! Preporučljivo je saviti sve nabore!

Sada počinje prilično zamoran i dugotrajan proces. Skuhajte kavu, sjednite. Možete čak i uključiti film i. mi ispunjavamo. mi ispunjavamo. i punjena.

Fotografije holofibera u lopticama, iznenada netko ne zna što izgleda.

Imajte na umu da cijela ruka ide u "džepove". Svakako razmislite o tome kad izradite svoj projekt. Koliko će vam biti široki stupci i kako ćete ih ispuniti. Naravno, možete upotrijebiti vladara ili neko drugo učvršćenje, ali s kvalitetom punjenja ruku, po mom mišljenju, ništa se ne može usporediti. Osim toga, kao što se sjećamo, dolje formirani valovi, i oni također moraju biti popunjeni.

Nemojte pretjerati. Stranice bi trebale biti mekane, ali elastične. Osim toga, previše napunjene stupove bit će teško sašiti.

Fotografija za jasnoću.

Nabili stupac, budite sigurni da ga zakačite ili samljeti!

I sada možete jasno vidjeti koji val koji smo stvorili :) Nema potrebe za panikom. Znači, to bi trebalo biti! Prema mom projektu :)

To se dogodilo nakon punjenja.

Cijeli rub.

Sada sam skrivala vrh ruba u malom cik-cak. Pokušavam točno postaviti liniju, to jest, ne pomjeram se paralelno s križem! Ovo je važno jer ću izrezati rub!

Crta se može položiti bliže rubu nego ja. Kasnije, negdje sam morao kopirati cik-cak, kao što je vidljivo nakon završne obrade. No, postoji opasnost da se cigla začepi na uglovima, a zatim se morate ponovno škrabati. Možda biste trebali odabrati liniju koja je čak i manja od moje, ili izravno kvrgi.

Formirani uglovi su odsječeni! Pokušavamo dati gornji rub glatkom rubu. Ali nemojte se truditi. Prvo, malo je vjerojatno da ćete uspjeti u tome, a drugo, moramo poduprijeti donji rub, a tamo imamo, kao što se sjećamo, val.

Kraj majstorskog razreda, pročitajte drugi dio ovdje >>

Jastuk za novorođenče majstorsku klasu

Majke novorođenčadi ponekad moraju čuvati bebu u grudima satima. To može biti vrlo neugodna i naporna. Jastuk za hranjenje znatno smanjuje opterećenje, pomaže opuštanju i odmoru.

Šivanjem jastuka za hranjenje vlastitih ruku vrlo je jednostavan. Čak se i neiskusna igla žena može nositi s tim zadatkom.

Nakon što je zalijepljen jastuk za hranjenje (uzorak je pričvršćen), možete ga koristiti i kao jastuk za trudnice i za odrasle dijete kada nauči sjesti. Tako je stvar višenamjenska!

Osim samog jastuka, mi ćemo šivati ​​jastučnicu s zatvaračem i vezom. Uostalom, važno je da ga se lako ukloni i operi, ako je potrebno. Potrebne su veze kako bi se jastuk popravio u struku, a zatim se neće usmrtiti i čak možete s njom stajati. No šivanje šivanja je opcionalno, ovisi o vašoj želji.

Važno je zalihe s potrebnom količinom punila. Holofiber je najprikladniji jer dobro čuva svoj oblik. No, za jastuk je potrebno mnogo i ispalo je malo skupo. Stoga sam uzeo sintetički zimski guma s gustoćom od 300 g / m i izbacio je u male komade prije punjenja. Ali to se ispostavlja mnogo jeftinije. Na takvom jastuku će biti potrebno 1,5-2 m sintepon.

Dakle, to je ono što moramo učiniti vlastitim rukama za šivanje jastuka:

 • papir uzorka (primjerice pozadinska tapeta)
 • dvije vrste tkanine - za napernik i jastučnice
 • punjenje
 • 50 cm zatvarač
 • niti, škare, igle, itd.

Prijenos obrasca na papir - možda najduže vrijeme. Tada će sve biti lakše, osim što će zatvaranje zatvarača za početnike biti teže.

Nudim vam dvije vrste uzoraka za šivanje jastuka, a za napernik i za jastučnicu to je jedna, sve veličine su naznačeni:

Jastuk za hranjenje (obrazac broj 1)

Jastuk za hranjenje (obrazac broj 2)

Prvi uzorak lakše je prevesti na papiru, usredotočujući se na stanice. Svaka ćelija odgovara veličini od 5 do 5 cm na papiru. Da biste to učinili, uzmite komad papira koji odgovara veličini, nacrtajte ga u kvadrate od 5x5 cm i prevedite obrazac. Izreži ga. Evo što se događa:

Na uzorku je označeno mjesto za šivanje žica i patentni zatvarači na jastučnici. Željezo tkaninu, preklopite ga na pola, tako da je nabora tamo gdje je označena na uzorku. Prijenos uzorka na tkaninu. Izrežite dodavanjem 1 cm na sve dopuštene količine.

Presavijte detalje napernikove prednje strane prema unutra, šivajte i ostavite rupu za tamping. Imala sam previše uske tkanine pa sam šivao jastučnicu od 4 dijela. Čvrsto napunite jastuk. Šivati ​​rupu skrivenim šavom. Ovdje je takav jastuk za hranjenje:

Sada idite na jastučnicu. Ušiven je slično, ali ipak malo složeniji, budući da se žice i patentni zatvarači moraju šivati ​​na pravim mjestima. Za zatvarač, ostavite rupu od 50 cm na vanjskoj strani.

Za veze (ako mislite da ih trebate), izrežite 4 trake tkanine dugačke oko 4 cm, duljine 20 cm, preklopite ih na pola, glačajte ih, licem dolje. Šivanje, povlačenje 5 mm na dopuštenu površinu, odvrnite i ponovno glačajte.

Na isti način, preklopite pojedinosti jastučnice licem prema dolje i stavite ih zajedno, stavljajući šavove na pravo mjesto, ostavljajući rupu za zatvarač. Sew zatvarač.

Vezice na gotovoj jastučnici:

Na jastuk stavili smo jastučnicu i divili se kakvom se lijepom jastuku za hranjenje vlastitim rukama pokazao:

Tako je jednostavno i jednostavno šivati ​​jastuk za hranjenje!

Kako šivati ​​jastuk za novorođenče to učiniti sami

Šivanje dekorativnih jastuka - 3 radionice za početnike i iskusne

Ažurirajte unutrašnjost dječje sobe i napravite dječji krevet dovoljno udoban da ga ukrasite s nekoliko ukrasnih jastuka. Predlažemo kreativnim majkama da ih šivaju vlastitim rukama, jer to se radi brzo, jednostavno i na proračun. Glavna stvar ovdje je da se s zanimljivim dizajnom i pronaći prave materijale.

U ovom smo članku prikupili 30 nadahnuta primjera fotografija dječjih jastuka za početnike i iskusne majstore, a pripremili smo i 3 korak-po-korak radionice o krojanju vlastitim rukama:

 1. Jastuk igračke u obliku oblaka.
 2. Pillow slova.
 3. Patchwork jastuci.

Neki korisni savjeti

 • Kombinirajte različite jastuke jedni s drugima, pa će interijer biti zabavan. Sastav se može kombinirati u obliku, u boji ili ispisati. Prilikom odabira tkanina, najlakše je usredotočiti se na bojanje i uzorak pozadine, kao i na ostatak tekstila u vrtiću. Na primjer, jastuci se mogu preklapati zavjesama, tapeciranim sofama i, naravno, dekom.
 • Dolazeći sa stilom i dekor budućeg proizvoda, razmotrite stil interijera. Ako, recimo, za moderan interijer moguće je šivati ​​svijetle jastuke - igračke, a za klasičnu sobu prikladnija su proizvodi umirujućih boja i tradicionalnih stilova u obliku valjaka i jastuka s rukavima ili resicama kao na donjoj slici.
 • Za šivanje dječjih jastuka, poželjno je koristiti prirodne i guste tkanine (platno, pamuk), koje se mnogo lakše opiru, kažu, osjećaju i izgledaju mnogo ljepše od sintetike poput runo.
 • Prije šivanja tkanine vrijedi pranje i glačanje, tada ćete šivati ​​već uzimajući u obzir skupljanje materijala.
 • Jasno je da se dječji jastuci često trebaju istrošiti, ali kako prati ukrasne jastuke koji nemaju jastučnice i uvijek trebaju zadržati svoj oblik? Preporučujemo da upotrijebite sljedeće materijale kao punilo za dječje igračke i jastuke te mekane odbojnike za novorođenčad:
 1. Sintepukh (ne smije se miješati s poliesterskim podlogama);
 2. Holofayber.

Ovi materijali su hypoallergenic, čuvaju svoj oblik dobro nakon pranja i mogu se prati u perilici na niskoj temperaturi, čak i uz spin. Nažalost, sintetički inverzator, prirodni dolje, heljda, udaranje, pjena od gume i druga punila nema takva svojstva.

 • Ako želite istodobno napraviti dekorativni i jastuk za spavanje, na primjer, valjak ili bočni dio za krevetić, preporučujemo da ne samo jastuk, nego jastučnicu s jastučnicom. Uostalom, puno je lakše prati uklonjive jastučnice, osim toga, nakon što ste upalili jedno jastučno kućište i dva jastučnica s kojima je odgovarala, moći ćete ažurirati interijer prema vašem raspoloženju.

Master broj klase 1: jastuk-oblak veste

Kao što je poznato, u svijetu dječjih interijera postoje trendovi, a ovdje su takvi jastuci u obliku oblaka samo na vrhuncu popularnosti. Oni su dobri jer ih je lako šivati, izgledaju slatko i prikladni su za uređenje prostorije dječaka i djevojčice. Na ovoj radionici ćemo vam reći kako šivati ​​mekom oblak s vlastitim rukama od bilo kojeg džempera ugodne boje.

 1. Pleter (bolje od poliestera, a ne akrilika. Usput, umjesto džemera, možete uzeti staru pamučnu majicu, majicu i sl.);
 2. sintepuh;
 3. Šivanje zaliha;
 4. Šivaći stroj (ako postoji);
 5. Papir za izradu uzoraka.

Korak 1. Nacrtajte uzorak papira u obliku oblaka ili bilo kojeg drugog oblika koji vam se sviđa.

Korak 2. Preokrenite džemper na pogrešnu stranu (!) I pričvrstite rezultirajući uzorak (uključujući stražnji sloj tkanine) na njega pomoću pinceta kao što je prikazano na fotografiji. Zatim pratimo obrise oblaka i započnemo srezivanje praznina s udubljenjem od oko 0,7 mm (za dopuštene količine).

Korak. 3. Sada počnemo samljeti dolje dva dijela jastuka na prethodno nacrtan konture, ali svakako ostavite oko 10 cm ne ušivenim.

Korak 4. Na mjestima zaobljenja oblaka i u uglovima napraviti rezove - to će učiniti oblik jastuk neater i točniji.

Korak 5. Uklonite jastuk i čvrsto ga napunite punilom koji pomaže, primjerice, s kineskom štapićem. Konačno, šivati ​​rupu tajnim bodom.

Wu-la! Jastuk za bebu je spreman!

Na temelju ove majstorske klase možete šivati ​​jastuci različitih oblika i boja. Na primjer, mali oblak može imati ruke i noge, okrugle oči i rumen osjećao obraze.

Umjesto oblaka, možete šivati ​​zvijezdu, kapljicu kiše, mjesec, srce ili slatkiše. Primjeri takvih jastuka potražite u sljedećem izboru fotografija.

Master broj klase 2: Pillow letter

A sada nudimo i šivanje još jednog jednostavnog, ali originalnog pismo jastuka, koje će pomoći prilagoditi vrtić ili krevet, ako npr. U sobi postoje dvije ili više djece.

 1. platno;
 2. sintepuh;
 3. Šivanje zaliha;
 4. Šivaći stroj.

Kombiniranjem 3 vrste tkanina, možete staviti ostatke lutalica i učiniti dizajn jastuka više zabave.

Korak 1. Odaberite slovo, izvucite (ili ga ispišite u formatu A4) i izrezajte po konturi.

Korak 2. Sada trebamo izrezati dva dijela jastuka - naprijed i natrag.

 • Za rezanje prednjeg dijela jastuka trebate: na tkanini leži licem prema gore, stavite predložak tako da je okrenut prema gore, krug ga, a zatim izrezati obradak.
 • Za rezanje stražnje strane slova trebate: učiniti sve na isti način, ali pre-okrenite predložak "iznutra prema van" prema gore, dakle prema načelu zrcalne refleksije.

Korak 3. Sada biste trebali pripremiti stranu jastuka.

 • Njezina duljina mora biti jednaka perimetru slova + 2 cm po doplatama. Sami odredite širinu bočne stijenke, to može biti 4 cm, a uzimajući u obzir 2 cm šavova, širina praznine će biti 6 cm.

Ali budući da je najvjerojatnije da nećete moći izrezati niti jedan komad tkanine, morat ćete rezati nekoliko traka iste širine i ubaciti ih da biste završili s jednim trakom željene duljine.

Korak 4. Sew the sidewall na prvo slovo. Da biste to učinili, preklopite ih jedan prema drugome i počnite samljeti oko oboda izratka.

 • Za praktičnost, bočni pojas može biti pričvršćen s iglama.

Ponovite isti postupak s drugom polovicom jastuka, ali ostavite mali dio potkoljenice.

Korak 5. Na mjestima zaobljenja i ugla napravimo nekoliko rezova.

Korak 6. Hura! Gotovo je učinjeno. Ostaje samo pažljivo odvrnuti jastuk, napuniti ga s jastukom i lagano šivati ​​rupu.

Uz pomoć ove majstorske klase možete "šivati" cijeli naziv ili riječ vlastitim rukama. Za vaše nadahnuće, predlažemo da pogledate još jedan izbor ideja za fotografije.

Master klasa: jastuk za hranjenje vlastitih ruku (uzorak) Duet tuš

Objavio Buen - 5. siječnja 2016. godine

Majke novorođenčadi ponekad moraju čuvati bebu u grudima satima. To može biti vrlo neugodna i naporna. Jastuk za hranjenje znatno smanjuje opterećenje, pomaže opuštanju i odmoru.

Šivanjem jastuka za hranjenje vlastitih ruku vrlo je jednostavan. Čak se i neiskusna igla žena može nositi s tim zadatkom.

Nakon što je zalijepljen jastuk za hranjenje (uzorak je pričvršćen), možete ga koristiti i kao jastuk za trudnice i za odrasle dijete kada nauči sjesti. Tako je stvar višenamjenska!

Osim samog jastuka, mi ćemo šivati ​​jastučnicu s zatvaračem i vezom. Uostalom, važno je da ga se lako ukloni i operi, ako je potrebno. Potrebne su veze kako bi se jastuk popravio u struku, a zatim se neće usmrtiti i čak možete s njom stajati. No šivanje šivanja je opcionalno, ovisi o vašoj želji.

Usput, ako je potrebno da je jastuk za trudnice - čine ga vrlo jednostavan u obliku širinom od 1,5 m, a širina od 30 cm potrebno je na isti način i šivati ​​jastučnice jastučnicu i ispunite punila..

Važno je zalihe s potrebnom količinom punila. Holofiber je najprikladniji jer dobro čuva svoj oblik. No, za jastuk je potrebno mnogo i ispalo je malo skupo. Stoga sam uzeo sintetički zimski guma s gustoćom od 300 g / m i izbacio je u male komade prije punjenja. Ali to se ispostavlja mnogo jeftinije. Na takvom jastuku će biti potrebno 1,5-2 m sintepon.

Dakle, to je ono što moramo učiniti vlastitim rukama za šivanje jastuka:

 • papir uzorka (primjerice pozadinska tapeta)
 • dvije vrste tkanine - za napernik i jastučnice
 • punjenje
 • 50 cm zatvarač
 • niti, škare, igle, itd.

Prijenos obrasca na papir - možda najduže vrijeme. Tada će sve biti lakše, osim što će zatvaranje zatvarača za početnike biti teže.

Nudim vam dvije vrste uzoraka za šivanje jastuka, a za napernik i za jastučnicu to je jedna, sve veličine su naznačeni:

Jastuk za hranjenje (obrazac broj 1)

Jastuk za hranjenje (obrazac broj 2)

Prvi uzorak lakše je prevesti na papiru, usredotočujući se na stanice. Svaka ćelija odgovara veličini od 5 do 5 cm na papiru. Da biste to učinili, uzmite komad papira koji odgovara veličini, nacrtajte ga u kvadrate od 5x5 cm i prevedite obrazac. Izreži ga. Evo što se događa:

Na uzorku je označeno mjesto za šivanje žica i patentni zatvarači na jastučnici. Željezo tkaninu, preklopite ga na pola, tako da je nabora tamo gdje je označena na uzorku. Prijenos uzorka na tkaninu. Izrežite dodavanjem 1 cm na sve dopuštene količine.

Presavijte detalje napernikove prednje strane prema unutra, šivajte i ostavite rupu za tamping. Imala sam previše uske tkanine pa sam šivao jastučnicu od 4 dijela. Čvrsto napunite jastuk. Šivati ​​rupu skrivenim šavom. Ovdje je takav jastuk za hranjenje:

Sada idite na jastučnicu. Ušiven je slično, ali ipak malo složeniji, budući da se žice i patentni zatvarači moraju šivati ​​na pravim mjestima. Za zatvarač, ostavite rupu od 50 cm na vanjskoj strani.

Za veze (ako mislite da ih trebate), izrežite 4 trake tkanine dugačke oko 4 cm, duljine 20 cm, preklopite ih na pola, glačajte ih, licem dolje. Šivanje, povlačenje 5 mm na dopuštenu površinu, odvrnite i ponovno glačajte.

Na isti način, preklopite pojedinosti jastučnice licem prema dolje i stavite ih zajedno, stavljajući šavove na pravo mjesto, ostavljajući rupu za zatvarač. Sew zatvarač.

Vezice na gotovoj jastučnici:

Na jastuk stavili smo jastučnicu i divili se kakvom se lijepom jastuku za hranjenje vlastitim rukama pokazao:

Tako je jednostavno i jednostavno šivati ​​jastuk za hranjenje!

Evo kako djeca vole jastuke:

Učiteljska klasa: razvijanje igračke Lutke s gumbima

Master klasa: mobilni automobil napravljen od osjetila

Oblikovanje mekanih jastuk-igračaka vlastitim rukama (foto korak po korak)

Pozicioner jastuka: izbor i značajke korištenja za snažan i siguran san novorođenčeta

Moderna sredstva za novorođenče olakšavaju život mama i pružaju udobnost bebama. Novorođeni roditelji saznat će o mnogima u specijaliziranim trgovinama i donijeti odluku o kupnji na licu mjesta. Jedan od pribora, čija je stjecanja ponekad nedoumica, je pločica za pozicioniranje. To je krevet s anatomski ispravnim rasporedom valjaka za držanje djeteta za vrijeme spavanja.

Positioner jastuka će zadržati bebu na željenom mjestu, dok majka obavlja svoj posao.

Prije izuma položaja, naše bake i majke koristile su čvrsto namotane pelene ili deke. Pomogli su bebama da spavaju na svojim stranama, ali su bili nepouzdani ograničivač. Zamijenio je pozicioner, koji ne utječe na kretanje ruku i nogu bebe, ali ne dopušta mu da se prevrće u snu. Proizvođači tvrde da će pomoći mladim roditeljima u rješavanju takvih problema:

 1. Oslobodite se spavanja na strani beba s tendencijom regurgitacije.
 2. Nemojte dopustiti da dijete slučajno prevrće i pada, neugodan položaj.
 3. Kako bi spriječili strah i krik aktivne bebe, koji su se okrenuli na trbuhu ili natrag.

Positioner - pomoćnik mlade majke

Dimenzije pribora za ograničenje idealne su za bebe. Valjak koji podupire trbuh ne ometa kretanje ruku i nogu, a leđa štiti od slučajnog rotacije do neugodnog položaja. Paket obično uključuje poklopac vodonepropusnog materijala. Fiksirano je na gumbima, lako se uklanja za pranje. Dijete dobro spava na ovakvom jastuku, a povremena regurgitacija pada na njenu bazu, a ne na nosu.

Uređaj smije biti postavljen pored majke, u krevetiću, kolicima i drugim mjestima kada trebate popraviti bebu na stranu. Mekani i prozračni materijal osigurat će ugodan san za bebe. Mama će ostati pokraj njega, koji može biti siguran da je dijete sigurno.

Trebate li stvarno pozicioner za vrijeme spavanja?

Positioner nije na popisu bitnih elemenata. Osim toga, mnogi roditelji tiho zamjenjuju ga valjcima i jastucima prema "baki" metodi. Na temelju osobnog iskustva, dr. Komarovsky tvrdi da je posve moguće bez pozicionera. Međutim, postoje takvi slučajevi kada se majke nisu odmarale od misli da bi dijete tijekom spavanja slučajno prevaljano na trbuhu ili leđima, zabrinuto zbog sindroma iznenadne smrti beba.

Postoje također i mnoge situacije kada čak i djeca koja nisu naučili kako puzati kreću se od kreveta do poda (ako su bili na posebnom uređaju za pričvršćivanje, to se ne bi dogodilo). Za kupnju takvog jastuka, prema Komarovskom, treba prije svega biti uznemirujući roditelji i oni koji žele da beba ima sve prema najvišem standardu. Služi za 3-5 mjeseci, tako da možete kupiti proizvod ne samo u trgovini, već i rukama u pristojnom stanju.

Funkcionalne prednosti pozicionera

Njihove funkcionalne prednosti su sljedeće:

 • umanjuje rizik od deformacija lubanje;
 • udobnost dok spava s mamom, boraveći na stoliću ili krevetu koji se mijenja bez odbojnika;
 • prepreka za samopokretanje bebe na trbuhu u snu;
 • sprječavanje regurgitacije zbog pouzdane pričvršćivanja na stranu (rizik gušenja je minimalan);
 • psihološka udobnost novorođenčeta - strane proizvoda stvaraju osjećaj da je u majčinom trbuhu.

Kako odabrati pozicioner?

Prilikom odabira posteljine za novorođenčad, važno je obratiti pažnju na činjenicu da su napravljeni od ekološki prihvatljivih materijala, a sintetički hipoalergenski punilo (poliuretan, lateks, sintetički zimski inženjer) ispran je u stroju. Prirodna punila povećavaju rizik od alergije kod dojenčadi i nisu preporučljivi u prvim mjesecima života.

Pri kupnji pozicionera važno je pregledati certifikat o njegovoj usklađenosti s europskim standardima. Poželjno je da model ima uklonjivi poklopac koji se lako peru. Obratite pozornost na sljedeće čimbenike:

 • univerzalnost modela (mogućnost korištenja u krevetiću, kolicima i drugim mjestima);
 • 1-2 pokrivača po smjeni;
 • zgodna baza - idealno, trebala bi imati "efekt pamćenja" (uzimati oblik djetetovog tijela tijekom vremena).

Vrste položaja

Bilo koji pozicioner jastuka modela čini život mama lakšim. Dogodilo se da hitno treba osloboditi ruke, a tada će ovaj uređaj biti pouzdaniji od stola ili kreveta za presvlačenje. Dijete koje se može okrenuti ne smije se ostaviti same u njoj, jer se povećava rizik od klizanja i pada s kreveta. Pri odabiru proizvoda važno je obratiti pažnju ne samo na reputaciju i cijenu proizvođača, već i na značajke dizajna.

Granična valjci

Jednostavna i funkcionalna verzija pozicionera. Služit će 3-4 mjeseca, ali s povećanjem aktivnosti bebe i pokušajima da se preokreće, trebali biste voditi brigu o modelu s kopčama za zaključavanje. Kompaktni valjci se koriste kod kuće, na stoliću za mijenjanje u klinici, u invalidskim kolicima. Oni su prilično pristupačni, ali majka-iglice mogu stvoriti sličan model vlastitim rukama.

Klasični pozicioneri jastuka

Za razliku od prethodnog modela, valjci ovdje nemaju cilindričan okrug, već prizmatični trokutasti oblik. Na većoj podlozi, novorođenčad je podržan od strane leđa, a ispod trbuha postoji mali trokutasti jastuk. Udaljenost između nosača nije podesiva, tako da se model obično koristi do 3-4 mjeseca.

Postavnici za madrace

Dodatna oprema, koja je korisna kod kuće, u invalidskim kolicima, tijekom rutinske inspekcije u klinici. Uključuje ortopedsku podlogu (madrac) s jastukom i bočnim valjcima za prikladnu fiksiranost bebe. Ispravno postavljanje nosivih stupova sprečava slučajno skretanje mrvica u snu. Prije kupnje, roditelji bi trebali pojasniti treba li im dijete imati ortopedski dodatak.

Kreveti od čarapa

Skupna, ali vrlo zgodna opcija, ako mrvica spava pored roditelja. To će zaštititi dijete od slučajnih ozljeda i padova, a posebni remen za pričvršćivanje će osigurati dijete i osigurati dobar san. Kada putujete i putujete, čahura će zamijeniti dijete s redovitim krevetićem. To je prilično lagano, pogodno se uklapa u torbu za nošenje.

Obuhvati modele

Baza pribora ima oblik nagnutog jastuka, koji je poželjan za zdravo dijete. Na njemu je beba fiksirana velcro-zatvaračem koji ne sprječava okretanje glave i ručica. Ovo je skupo, ali vrlo povoljno i pouzdano gledanje položaja. Zamjenjivi pokriva omogućuju jednostavnu brigu i hipoalergijski materijali daju vašem djetetu zdrav san.

Pozicioner jastuka može biti u obliku prijenosnog postolja, opremljenu udobnom kopčom

Postavljač za automatizaciju

Najjednostavnija opcija je dva valjka međusobno povezana čvrsto odrezanim tkaninom. U radu će vam trebati pamučna tkanina, sintetička zimska zima ili podrezivanje za punjenje valjaka, velcro za pričvršćivanje na bazu.

Stvaranje dodatne opreme odvija se u nekoliko faza:

 • uzorak je izrađen od velikih malih valjaka i baze (pravokutnika);
 • rezanje, pričvršćenje dijelova, brisanje dijelova valjka, punjenje s poliesterskom podlogom;
 • glavni dio, koji povezuje valjke, izrađen je od dva sloja pamučne tkanine, između kojih se postavlja tkanina ili čašica za vafle;
 • završna obrada šavova na stroju, pričvršćivanje čičaka;
 • Dodatna oprema je spremna, sastoji se od dva valjka, međusobno povezana bazom (ovaj dizajn je lako rastaviti i oprati - plastični jastučić brzo se suši).
Uređaj za pozicioniranje spavanja može to učiniti sami

Prigušivač položaja spavanja

Niz američkih povjerenstava poziva na zaustavljanje puštanja bebenih pozicionera. To objašnjava činjenicom da prilagodbe povećavaju rizik od gušenja, manifestacije iznenadne smrti sindroma bebe. Tijekom 13 godina promatranja majki koje koriste takve uređaje, zabilježene su 13 smrti u djetinjstvu. Međutim, ukupan broj statistika promatranih i nesreća bez korištenja takvog pribora nije prikazan. To je razlog za vjeru da je buka oko njih je daleko preuzeta.

U procesu brige za bebu mama, važno je koristiti što više pomoćnika što je više moguće. Moderni pozicioner je jedan od njih. Učinit će beba san duboko i sigurno, pružiti mirno i pravilan odmor roditeljima.

DIY dječji jastuci - ručno rađeni

Naslovnica »SEWING» Šivanje za djecu

Objavljeno ručno rađen · Objavljeno 1/21/2015 · Ažurirano 11/04/2016

Pozdrav svim mumijama i baka djeca na web stranici "Iglični raj"! Ako vam je potreban bebin jastuk za dojenčad, trebali biste doći ovamo. Skupite za vas nekoliko ideja za stvaranje smiješnih jastucima za bebe: postoji jastuk za mačke (tri vrste), psićni jastuk (dvije vrste), leptirski jastuk - samo šest smiješnih jastuka. Stvarno se nadam da će vam se svidjeti nešto što ćete s vlastitim rukama šivati ​​jastuk u krevetiću za bebu.

Dječji jastuci to rade sami

Dječji jastuci za šivanje vlastitim rukama su ugriz. Nema sitnih detalja i teške obrade, čak i žena koja tek počinje naučiti šivati ​​može se nositi s radom. Glavna stvar koja bi trebala biti na dohvat ruke za šivanje dječjeg jastuka je pamučna tkanina (samo pamuk, kako je jastuk namijenjen malom djetetovom tijelu), iglice, šivaći stroj i punilo u obliku sintepukha.

Jastuk - mačka za spavanje. Sewn od calico na strip.

Kada kliknete na slike - oni se povećavaju.

Jastuk leptir. Sewn od čaše.

Jastuk za pse. Sewn od pamučne tkanine - čaša žuta.

Za šivanje jastuka - psi, trebamo:

 • tkanina: glavni i završni (možete odabrati pusta i tiskana pamučna tkanina)
 • sintepon ili holofiber
 • konac s iglama
 • akrilna boja, crni marker i četka
 • suho rumenilo
 • vruće ljepilo
 • pređa.

Ispišujemo uzorke na pisaču i prenesemo ih na tkaninu. Šivamo detalje stopala i nogu među sobom.

Šape zalijepite, kao što je prikazano na slici i napunite poliesteraom

Za igračke za ponderiranje koristite pijesak ili pijesak.

Kosa od pređe

Štene dijelovi se šare ili ljepše vrućim ljepilom

Jastuk za pse. Sewn od sive tkanine s tiskanim materijalom.

Dva jastuka u obliku smiješnih mačaka. Sewn od runo.

Pri kopiranju aktivne veze na Handmade-Paradise.ru je obavezna! Možete poslati ovaj post na društvene mreže i oznake: Želite li primiti majstorske tečajeve i nove ručne ideje putem pošte? Pretplatite se na svakodnevna ažuriranja web-lokacije: prikazi 12.764

Tags: dječji jastuk jastuk mačka pas s rukama za šivanje jastuk