Sew DIY jastuci u krevetiću za novorođenčad: savjeti i korak po korak upute

Rođenja

Sve odrasle osobe su iscrpljene svakodnevnim problemima i radom, tako da je jastuk poput uklanjanja problema. Kada glava dotakne jastuk, došlo je vrijeme za očekivani odmor i dubok san.

Mnogi roditelji postavljaju jedno glavno pitanje: treba li novorođenče imati jastuk u krevetiću? Što odabrati ako je sve potrebno?

Mišljenja su drugačija, ne morate se temeljiti na nečijem iskustvu, već se posavjetujte s liječnikom.

Jesu li potrebne za bebe?

U sovjetskim godinama novorođenčadi nisu imale jastuke. Sve bebe stavljaju pelenicu ispod glave, nekoliko puta se preklopilo. I beba je slatko spavala na takvom jastuku. To stvara udobnu poziciju za vrat i kralježnicu bebe zbog pravilnog podizanja glave.

Dječji liječnici se slažu da zdravo i snažno dijete ne treba jastuk, jer bebina kralježnica još nije formirana.

Bebe koje imaju problema s deformacijama kralježnice i lubanje preporučuje se da imaju ravnu podlogu, koja se naziva ortopedska. Ona će osigurati poseban položaj za dijete u kojem će se osječati sjajno četiri mjeseca. Nije potrebno kupiti jastuke s ukrasima za takav jastuk, ali to je na vlastitu odgovornost roditelja.

U trgovinama gdje se nalaze dječji odjeli, postoji vrlo veliki izbor jastuka za bebe i stariju djecu.

Kako šivati ​​svoje ruke?

Odabir materijala

Sa svojim rukama možete šivati ​​jastuk za bebu. Obavezno pročitajte zahtjeve za izbor materijala, jer je to važno za zdravlje djeteta. Materijal mora biti: higijenski, ekološki, tako da je lako prati, ne boji se visoke temperature i ne uzrokuje alergijsku reakciju kod djeteta.

Što se tiče vanjske tkanine, takve tkanine kao što su:

punjenje

Mommi su vrlo rijetko počeli koristiti pliš kao punilo. Ovaj je materijal počeo izlaziti iz mode. Razlozi za to su sljedeći čimbenici:

 1. S donje strane je iskočeno iz jastuka, tako da pokrov mora biti šivan od izuzetno debele tkanine.
 2. Plijesan je prirodni materijal, ali uzrokuje alergije kod mnogih beba.
 3. Materijal je teško oprati.
 4. Povremeno treba riješiti.
 5. Skuplja zajedno.

Sintepukh - kombinira moderne sintetičke materijale (sintepon, lateks, poliuretan, hollofayber) i svojstva pahuljica. Stoga, ako je prednost predviđena za plamene proizvode, preporučljivo je koristiti sintepukh. Ako koristite sintetički zimski bojler, tada će stola nepotrebna jakna s ovim punilom, koja je već prošivena, biti prikladna za krojenje.

instrumenti

Počnite rezanjem materijala. Ne postoji ništa teško u ovom, to možete učiniti sami. Potrebni su osnovni alati:

 • škare;
 • linija;
 • olovka;
 • kredom ili komadom sapuna.

Korak po korak upute i uzorak

Ako postoji neizvjesnost o rezanju napernika, bolje je napraviti uzorak na grafu papira. Također možete koristiti obrazac koji je prikazan u nastavku:

Veličina napernika ovisit će o tome koliko je tkanina u zalihi. Bit će pravokutnik širok 20 centimetara i 40 centimetara dug.

 1. Tkanina se spušta na pola. Preklopna linija bi trebala biti mjesto gdje će bebino vrat biti. Bit će to duga strana.
 2. Dalje, morate priložiti predložak na tkaninu tako da se jedna strana podudara s redoslijedom.
 3. Potrebno je kružiti predložak.
 4. Obavite razlike od 1 centimetra sa svih strana.
 5. Na isti način izrezati jastučnicu.

zbor

Počinje šivanje napernika:

 1. Vratite se gore, morate unovčiti napernik.
 2. Sweep i šivati ​​bočne rubove. Gornji dio ostaje otvoren. No, ako se sintetski pokrivač koristi kao punilo, potrebno je ostaviti samo dio šavova koji se nalazi bliže sredini.
 3. Zatim preklopite kosinu na uglovima.
 4. Nakon toga ispada obrada.

Korisni videozapis

Dalje, vizualni video o jastucima za šivanje novorođenčadi s vlastitim rukama:

zaključak

Mišljenja o skrbi o djeci i obrazovanju su vrlo mnogo. Svaka mlada majka odlučuje za sebe što je potrebno za njezinu bebu i što nije. Ako se zaključi da je jastuk neophodan za malo dijete, možete ga šivati ​​vlastitim rukama i nositi se s ovim zadatkom bez ikakvih problema.

Šivamo sami jastuk za hranjenje bebe.

Šivamo sami jastuk za hranjenje bebe

Jastuk za hranjenje (dojenje), a ne samo
Ove jastuke već su pjevale, pjesme su napisane. Postoje obožavatelji, tj. oduševljeni korisnici ovog izuma modernosti. Postoje protivnici, odnosno oni koji nisu mogli u potpunosti razumjeti i primijeniti ovaj jastuk u svojim životima. Odakle ovisi? Iz oblika jastuka, od svoje veličine, od punila, od mogućnosti korištenja. Svatko pronalazi svoj odgovor na ova pitanja.
Kao što životno iskustvo pokazuje, takav jastuk može biti koristan:
- buduća mumija (trudnica) za spavanje i odmor;
- za hranjenje bebe;
- za dijete kada nauči sjesti;
- postoji svibanj biti druge koristi za jastuk.
Sew, pokušajte i steknite svoje iskustvo.
Trebat će vam:
Tkanina za napernik (poklopac za punilo) - tic, sateen, sateen-jacquard ili drugu gustu tkaninu. Širina od 90 do 100 cm potrošnja tkanine 1,5 m.
Tkanina za jastučnice - možete koristiti čašu, grubu čašu, saten, itd. Po mogućnosti prirodne tkanine. Potrošnja ovisi o širini tkanine. Širinom od 90-100 cm potrebno je 1,5 m.
Pillow filler - sintetički zimski zvučnik, sintepukh, flabertek, kamfor itd.
Zaštitni zatvarač je dugačak 50 do 60 cm.

Izrada uzoraka.

Da bismo olakšali izradu uzoraka za jastuke, zapisali smo ih na kvadratiće od 5 cm. 30 - 40 minuta vaše pažnje i ustrajnosti, a obrazac je spreman.
Ako želite, možete ga promijeniti po vlastitom nahođenju (povećati ili smanjiti, proširiti, okrugli, itd.)

Pojedinosti rezanja:
Case-napernik 2 presavijeni dijelovi;
Unutarnji umetak s 1 umetkom s preklopom;
2-struko detaljno podvozje;
Unutarnja pločica za umetanje 1 detalj s zavojem;
Kravate 6 cm x 40 cm (u gotovom obliku 2,5 x 38) 4 komada.

Unutarnji umetak, koji šivamo duž malog radijusa, čini jastuk udobnijim - to je poboljšana verzija. Ako vam se takve jastuke čini teškim, ne možete šivati ​​ovaj dio. Iz toga, jastuk neće izgubiti funkcionalnost.
Isto se može reći i o kopči na jastučnici. Ako je ovo složeni čvor za vas, možete ga ostaviti sami. Ostavite područje od 40 do 50 centimetara bez raspoloženja, a nakon što se obuče u jastučnicu, pažljivo ih šivajte ručno. U tom slučaju, molimo imajte na umu da, ako trebate oprati jastučnicu, morat ćete odstraniti šav i vratiti ga nakon pranja. Možda, ipak, obradit ćemo zatvarač?
Šivamo 4 spojnice kako bismo podesili promjer jastuka. Možete se ograničiti na dvije žice ili povećati njihov broj i mijenjati svoj položaj prema želji.

Kao primjer, mi ćemo šivati ​​jastuk od ostataka tkanine i ostataka poliestera. To će pokazati da dobre, i najvažnije, vrlo korisne stvari, mogu se sašiti od materijala pri ruci.
Koristimo bijeli grubi kalici za jastučnicu, a za jastučnice imamo žuti grubi kalici i tiskani kalici. Kao punilo upotrijebimo otiske sintetičkog zimovala, prethodno ručno podijeljene u male komadiće, što će olakšati našu uniformnu punjenje jastuka.
Najbolja opcija - kao punilo za korištenje suvremenih materijala posebno dizajniranih za tu svrhu. Ovaj hollofitex - 100% poliester, visokokvalitetni punjač od šuplje silikoniziranog vlakana, snažno uvijen u spiralu, oblikovan u kuglice (pridonosi većoj elastičnosti), koristi se za punjenje jastuka, namještaja i mekih igračaka. Punilo je fabertek, to je hipoalergenska, antistatična netkana tkanina koja se sastoji od tankih šupljih vlakana posebno obrađenih silikonom. Zbog toga se vlakna pomiču međusobno neovisno i kao rezultat toga se punilo ne popušta, ne kolači i zadržava oblik nakon pranja. Postoje i druga silikonizirana punila kamfora, vatrena kugla... Ako imate priliku kupiti bilo koji od ovih materijala, koristite ovu značajku.

Važno: Naš jastuk može se prati u stroj za pranje rublja.

Rezanje jastuka za dojenje.

Preklopimo tkaninu na pola. Imamo obrasce, uzimajući u obzir oznaku "fold" i "share". Imajte na umu da se u ovom proizvodu lobar konac može postaviti u dvije inačice (vidi crtež), odaberite optimalnu za sebe, ovisno o dostupnom rezu tkanine.

Obrisati uzorke, daju dopuštenja za šavova 1 - 1,5 cm i rezati. Obavezno stavite urez (rez 0,3 - 0,5 cm duljine) na mjestima koja su navedena na komadu i duž poprečnog presjeka dijelova. To će vam olakšati povezivanje dijelova. Broj dijelova označen je na obrascima (dva velika dijela, jedan mali (unutarnji umetak), plus vezice za jastučnicu). Ali ako izrezete od ostataka tkanine, možete prekinuti kalup u nekoliko dijelova, ne zaboravite li dati dopuštenja za brušenje na svakom rezu.

Ovo je poklopac za punilo, vrsta jastučnice.

Sada ponovimo sličnu operaciju s jastučnicom. Ovdje su dodani žice, njihov broj određuje vas. Napravite oštrice pojedinosti o rezu na mjestima vezanja žice, odnosno, na komad.
Ako odlučite šivati ​​jastuk s patentnim zatvaračem, nemojte zaboraviti proširiti dodatak za šav na mjestu njegovog šivanja. Optimalna veličina pričvršćivača je 50 - 60 cm. Stavite jastucnice od sredine 25 cm (30 cm) od srednjeg ruba i postavite ureze.
U našem primjeru koristimo ostatke tkanine. Stoga smo napravili velike dijelove jastučnice s dva dijela sa šavom u sredini (uzduž presavijene linije) i nastavljate od vaših sposobnosti i želja.

Iz osobnog iskustva. Kada dijete uči sjediti koristeći takav jastuk, za njega je vrlo zanimljivo gledati svijetle uzorke na jastučnici. Posebno za ovo razdoblje možete šivati ​​jastučnicu od tkanine ili dodatno šivati ​​raznobojne lukove, gumbe i kuglice. Samo dobro pokrijte sve ovo, jer Djeca će htjeti sve to kušati.

Oblaganje jastuka za dojenje

Slučaj šivanja
Kombiniramo unutarnji umetak s velikim dijelom, kombinirajući krajeve umetka s velikim dijelovima i urezima u sredini. Može se unaprijed učvrstiti s iglama ili brišući šav. Mi ubod, šavamo šav u smjeru umetka.

Povezujemo velike dijelove, prefiksirajući s iglama ili brišući duž perimetra.
Uzduž vanjskog promjera ostavljamo neizlječenu površinu od oko 20-30 cm za punjenje jastuka.

Polaganje šavova na strani unutarnjeg umetka.

Okrenite poklopac na prednjoj strani.
Napunite jastuk i pažljivo šivajte na otvorenom prostoru.

Ispada takav jastuk - "bagel".

Šivaći jastučnice.
Ako veliki dijelovi jastučnice odrezete od nekoliko dijelova, najprije najprije sve dijelove namazajte. Poništi sve šavove. Ponovno provjerite, nametajući komad. Ako je potrebno, obrišite.
Pripremite žice. Grind, twist, ironed. Moguće je koristiti gotovu traku za veze.
I nastavite izravno na skupštini.
Kombiniramo unutarnji umetak s velikim dijelom, kombinirajući krajeve umetka s velikim dijelovima i urezima u sredini. Može se unaprijed učvrstiti s iglama ili brišući šav. Mi ubod, šavamo šav u smjeru umetka.

Obrada pričvrsnih elemenata.
Od rezova na strane skinujemo male dijelove od 10-15 cm.

Ukliješteni šavovi se uklanjaju.
Pritiskamo pričvrsni element na pričvršćivaču tako što ćemo ga brišući.

Mi pričvrstimo zatvarač. Izvučemo bastu.

Preklopite jastuk licem u lice. Kombinirajte ureze u sredini i na krajevima umetka, pričvrstite s iglama (možete ga pomicati).

Nemojte zaboraviti pričvrstiti žice, usredotočujući se na zareze.

Mi smo mljevena duž perimetra, točnije od pričvršćivača do pričvršćivača. Na dijelovima žica povezivanja nekoliko puta su povezani pažljivo ih pričvršćuje.

Napomena: Što se tiče redoslijeda - prvo šavite jastučnicu oko ruba iz usjeka na usjek. U preostalom otvorenom području zalijepite zatvarač.

Važno: Budući da se jastučnica mora često prati, šavovi moraju biti prekinuti.

Iskopamo jastučnicu i odjeni se na jastuk.
Ispada da je takva ljepota.

Snovi se ostvaruju! Na vama je!
Budi sretan.


Valentina Nivina
Alexander Nivin

Učiteljska klasa
Jastuci za novorođenče Leptir, medvjed i sova (+ uzorci)

Danas želim pokazati kako šivati ​​jastuci za novorođenčad u obliku leptira, medvjeda i sova. To su jastuci pod glavom za bebe od jednog mjeseca, dizajnirani da ispravno poprave glavu djeteta za vrijeme spavanja. Mišljenja stručnjaka o tim jastucima su različita, pa prije nego što šivati ​​ili kupite takav jastuk za svoje dijete, trebate se posavjetovati sa svojim liječnikom.

Za proizvodnju jastuka, trebat će nam: prirodna pamučna tkanina, sintetička zimska zavarivača (također će se nalaziti Alpolux ili holofiber list), punilo (holofiber ili comfort), niti, igla, igle, mjerna traka. Ako želite šivati ​​jastuke s različitim izgledom, onda je u nastavku osnovni uzorak jastuka za novorođenčad, s kojim možete graditi uzorak bilo kojeg oblika. Na uzorak morate dodati šavove 1-1,5 cm sa svih strana.

Jastučić za leptir

Leptir jastuka u obliku obrasca. Na uzorak morate dodati šavove 1-1,5 cm sa svih strana.

Izrežite 2 identična dijela od tkanine.

Šivamo po jednoj ili obje strane ruba poliestera (ili Alpoluxa).

Odrežite dodatni padding na rubovima.

Stavili smo oba detalja u obliku leptira jedni na druge s prednjim stranama prema unutra i sažvakli ih s pogrešne strane ostavljajući malu rupu.

Izrezali smo rubove na zaobljenim dijelovima.

Izlazimo kroz lijevu rupu.

Zatim kružimo krug na pravom mjestu. Da biste to učinili, možete izrezati krug iz uzorka papira, pričvrstiti ga s iglama na jastuku i staviti ga na rub kruga.

Ispunjavamo jastuk punilom.

I ručno šivati ​​rupu tajnim ubodom.

Jastuk leptir za novorođenčad spreman.

Medvjed jastuk

Oblikovani jastuci za novorođenčad u obliku medvjeda. Na uzorak morate dodati šavove 1-1,5 cm sa svih strana.

Također smo odrezali glavni dio tkanine u dvije kopije, uho detalja 4 kom.

Iz šavne strane šivanja prvo, onda drugo uho, pretvorimo ga i napunimo malim stvarima. Šivamo uši u gornjem dijelu jastuka, kao što je prikazano na fotografiji. Sew ostatak, kao što je gore opisano.

Jastuk za novorođenče u obliku medvjeda je spreman.

Jastuk u obliku jazbine

Oblikovani jastuci za novorođenčad u obliku sove. Na uzorak morate dodati šavove 1-1,5 cm sa svih strana.

Glavni dio tkanine izrezan je u dvije kopije, dijelova za oči i kljun, napravljen od osjetila.

Na jednoj strani prvi šivati ​​oči i kljun, a onda šivati ​​također, kako je gore opisano u leptir-jastuk.

Jastuk za novorođenče u obliku sove je spreman.

Imam takve jastuke ispod glave za djecu.

LiveInternetLiveInternet

-kategorije

 • Pletiva za kukice za djevojčice (23)
 • Pletenje novorođenčadi (11)
 • Šivamo za novorođenčad. (6)
 • obrasci (5)
 • čizme (5)
 • šivanje (1)
 • Kukičanje za odrasle. (1)
 • sapun (1)
 • lonci, salvete. (1)

-Pretraživanje dnevnikom

-Pretplatite se putem e-maila

-statistika

Jastuk za dijete od 0 do 2 godine

Jastuk za dijete od 0 do 2 godine.

http://mamadoktor.ru/vazhnyie-pokupki/podushka-dlya-rebenka.html

Kad beba može spavati na jastuku. Prema pedijatri, do 2 godine dijete ne treba jastuk.

Mekani jastuci su osobito štetni:

 1. mogu pridonijeti gušenju djeteta tijekom spavanja, ako dijete zakopava lice u jastuku.
 2. dovesti do zakrivljenosti kralježnice i kršenja cerebralne cirkulacije.
 3. izazvati alergijske reakcije.

Od 2 godine, djeci je dopušteno spavati na jastuku.

Jastuk za novorođenče. Ortopedski jastuk.

Obično se jastuk ne preporučuje za novorođeno dijete, savjetuje se da se ispod glave stavlja četverostruka peludna pelena. Slažem se s tim, ali postoji jastuk pogodan za novorođenče.

Naziva se ortopedskim, iako ne odgovara tom imenu, no ipak je moguće koristiti za dijete od 0 do 6 mjeseci, a vrlo je prikladno. Jastuk je oblikovan poput leptira, au sredini je rupa za glavu. Punilo za takav jastuk je obično lateks, a vrh je od pamuka.

Dok je dijete malo - jastuk je kao na slici, onda bebe glava je u rupu, i ramena će se odmarati na „leptirovih krila” kada dijete odraste, jastuk uključen „naopako” - onda je donji rub će se ponovno sastati ramenima širine djeteta.

Kada je glava djeteta na ovom jastuku, nema dodatnog opterećenja na vratnoj kralježnici djeteta, naprotiv, vrat je malo fiksiran na dobrom položaju za dijete. Ovaj jastuk pomaže u sprečavanju tortikulije kod djece i pomaže u smanjenju deformacije lubanje u prvim mjesecima života, ako dijete preferira spavati na jednoj strani.

Vrlo je prikladno smjestiti ga u kolica, glava djeteta kad se kolica pomiču na jastuku. Ortopedski jastuk ne prodaje se u ljekarnama već u dječjim trgovinama. Ali jastuk ima jedan nedostatak - sami morate šivati ​​jastučnice.

Nakon 6 mjeseci beba postaje aktivna i skida s jastuka tijekom spavanja.

Jastuk za dijete od 6 mjeseci do 2 godine.

Nakošeni jastuk prikladan je za tu svrhu. Njegova visina je 9-12 cm, kut nagiba je 15 - 30 °. Najjednostavnija inačica ovog jastuka može se postaviti na krevet kao jastuk, ili staviti pod plahtu ili ispod madraca.

Postoje veće mogućnosti s držačem, takav jastuk izgleda više poput madraca. Punilo - poliuretan - ne može uzrokovati alergiju ili gušenja.

Možeš samo oprati jastučnicu. Preporučuje se djeci od 0 do 6 mjeseci. Nakon 6 mjeseci, dijete sam pronađe udobnu poziciju i takav jastuk gubi svoje značenje.

Jastuk za takvo dijete mora biti nizak: ne prelazite polovinu širine dječjeg ramena (to je 2-3 cm). U ovom trenutku, tijekom spavanja, djeca aktivno puze, okreću se i kreću kroz cijeli krevet. Najjednostavnija i najpouzdanijih opcija: ponovno nemojte jastuk, koristite presvučenu pelenu. No, za one roditelje koji stvarno žele kupiti jastuk za dijete, postoje i opcije.

Plutajuća i pernata poput punila se ne uklapaju. Potrebni su lateks, poliester, bambus vlakno, poliuretan (pametna pjena) ili heljde od heljde.

Najprikladniji dizajn: jastuk koji je iste širine kao krevet (oko 70 cm) ili kolica (ovisno o tome gdje ga želite koristiti), treću dužinu duljine kreveta (40 cm) s udubljenjem u sredini i valjcima na rubovima, tako da dijete ne udari glavom na strane.

Od dobi od 2 godine, pedijatru je službeno dopušteno položiti dijete na jastuk.

Standardne veličine za djecu: širina - širinu ležaja (60-70 cm), dužina 40 cm, visina približno jednaka širini ramena djeteta (2 godine je 8 - 10 cm). Ovo je optimalno za bočno pozicioniranje.

Ako dijete preferira spavati na leđima ili abdomenu, možete ostaviti donji jastuk.

Komplikovani ortopedski jastuci s valjcima, kao što pokazuje praksa, nisu baš udobni za djecu mlađu od 5 godina. Obično imaju malu širinu, djeca su skliznuti za vrijeme spavanja. Prikladni su obični pravokutni jastuci odrezani šivanjem, s udubljenjem u sredini. Preporučena punila su jednaka i do 2 godine.

A za djecu od 5 godina izbor je otprilike jednak onome za odrasle, uzimajući u obzir veličinu dječjih jastuka.

Oblik jastuka za bebu od 0 do 2 godine

Jastuk za novorođenčad: ortopedski, leptir, jastuci odbojnici u krevetiću, freyka, anatomski, sklon. Fotografije i cijene. Kako šivati ​​svoje ruke, uzorak

Mladi roditelji moraju se suočiti s potrebom za jastukom novorođenčadi. Možete saznati je li potreban ortopedski jastuk, a možete se upoznati s svrhom, glavnim vrstama i korisnim svojstvima ove posteljine.

Je li dijete potrebno jastuk

Na temelju anatomske osobine strukture kralježnice, kostur novorođenčeta povećava fleksibilnost, a njeno oblikovanje utječu vanjski čimbenici. U početku, svi novorođenčadi imaju glatku kralježnicu. Krugovi se postupno pojavljuju u procesu razvoja, u fazama sa svakom novom vještinom kretanja.

Ispravan oblik vrata nastaje kada dijete uči držati glavu. Zatim, torakalna regija razvija s mišićavim korzetom, koji se otprilike podudara s prvim uspjesima djeteta u svladavanju vještine sjedenja. Nakon prvog koraka počinje stvaranje zavoja u području lumbalne regije.

Koristeći redoviti jastuk, vrat će se savijati na neprirodan način. Ta je situacija neprihvatljiva.

Ortopedski modeli, razvijeni s obzirom na strukturalne značajke kralježnice dojenčadi, imaju potpuno drugačiji učinak na kralježnicu. Stručnjaci ne nedvosmisleno misle o svrhovitosti korištenja ove vrste spavaće sobe. Konačni izbor čine roditelji, uzimajući u obzir preporuke liječnika i pojedinačne osobine djeteta.

Što je ortopedski jastuk za novorođenčad?

Ortopedski jastuk za novorođenčad posebno je stvoren kako bi se poboljšala kvaliteta spavanja najmlađih klijenata. Može se dobiti oblik prikladan za pojedinačne fiziološke karakteristike djeteta, kako bi imao pozitivan učinak na zdravlje.

To je uređaj različitih oblika, različite konfiguracije i svrhe. Često ima poseban usjek koji mu omogućuje prikladno postavljanje glave novorođenčeta, kako bi se odredio određeni položaj.

Ima ortopedske jastuke

Popis značajki i korisnih svojstava proizvoda dosta je dug. Svaki proizvođač proširuje ga s izdavanjem novog modela.

Među glavnim korisnim svojstvima su:

 • osiguravajući normalan tonus mišića (učinkovit u hipertoničnosti i hipotonije);
 • ublažava napetost iz područja cerviksa;
 • stvara uvjete za ispravno stvaranje oblika lubanje, sprječava pojavu ravnog vrata;
 • ima svojstva izmjene topline;
 • poboljšava cirkulaciju krvi;
 • pruža udobnu poziciju glave u snu iu trenucima budnosti.

Argumenti za i protiv

Prednosti i mane ortopedskih posteljica prikupljaju se u tablici:

U kojoj dobi beba može biti korištena?

Zdravo dijete ne treba dodatni spavaći pribor, tako da pedijatri preporučuju uporabu redovitog jastuka u dobi od 3 godine.

Do tog vremena, odluka o potrebi korištenja jastuka se u svakom slučaju pojedinačno, ali ne ranije od 2-3 mjeseca. Ako roditelji primijetiti da u snu dijete stavlja ruke pod glavu ili igračku, razmislite o kupnji prvog jastuka.

U situacijama u kojima trebate opremiti mali kut nagiba položaja djeteta, privremeno rješenje je podizanje madraca s jedne strane, postavljanje valjka ispod nje (maksimalni dopušteni kut 30 stupnjeva). Ova pozicija preporučuje se djeci koja često regurgitiraju ili ublažavaju simptome tijekom crijevnog nosa.

U kojim je slučajevima prikazano korištenje ortopedskih jastuka

Novorođenče uvijek moraju koristiti posebni ortopedski jastuk iz nekih medicinskih razloga.

Ove patologije uključuju:

 1. Potporna terapija za prerane bebe (dopušteno je koristiti prije 2. tjedna nakon rođenja).
 2. Ozljede u rađanju, poremećaji kralježnice vrata maternice.
 3. Kongenitalna ili stečena tortikuloza - nagnuti položaj glave uzrokovan promjenama tkiva, kostura i živčanih završetaka vrata. Uspjeh terapije ovisi o mnogim terapijskim mjerama, uključujući upotrebu posebnog jastuka.
 4. Ako je potrebno, prilagodite oblik glave - meke kosti djeteta lubanje ponekad izravnate na jednoj strani, na kojima dijete češće laže. Razni ortopedski aparati pomažu ispraviti situaciju.
 5. S povećanim ili smanjenim tonusom mišića.
 6. Pri dijagnosticiranju rakova u ranoj fazi (sprečava deformacije u području cerviksa).
 7. Stvoriti uvjete za pravi odmor s poremećajima spavanja.

Kako odabrati

Treba voditi općenitim pravilima i preporukama liječnika.

Standardni parametri dječjeg spavaćeg pribora od 1. godine: duljina 40 cm, širina 60 cm.

Približna debljina:

 • do 18 mjeseci - 2,5 cm;
 • 1,5-3 godine - 3 cm;
 • 3-7 godina - 5 cm;
 • nakon 7 godina - od 8 cm.

Kako bi izračunali idealnu debljinu, širinu ramena bebe treba podijeliti s 2.

Glavni kriteriji za odabir najmanjih:

 • Proizvod treba biti što je moguće ravniji (unutar nekoliko cm).
 • Dimenzije jastuka moraju odgovarati širini krevetića.
 • Važno je uzeti u obzir djetetovu dob i opseg glave.
 • Materijali koji se koriste za izradu proizvoda moraju biti visokokvalitetni, punila su hipoalergijska.
 • Previše mekan jastuk ne vrijedi. Najbolji izbor bio bi proizvod srednje tvrdoće.
 • Također je važno obratiti pozornost na fleksibilnost, a materijal za pakiranje mora u potpunosti obnoviti svoj prvobitni oblik nakon drobljenja.
 • Minimalni nakit, dodatni pribor, šavovi bi trebali biti ravni i neprimjetni.
 • Odsutnost bilo kakvog mirisa.
 • Obavezna prisutnost u priručniku za instalaciju.
 • Dostupnost certifikata o kvaliteti proizvoda.

vrsta

Ortopedski jastuk za novorođenčad izrađen je u različitim oblicima, obavlja mnoge funkcije koje zadovoljavaju potrebe i dob djeteta.

Među brojnim ortopedskim uređajima mogu se razlikovati glavni tipovi:

 • Jastuk leptira također se zove anatomski. Predočen je tankim ravnim valjkom (3-4 cm) s kružnim šupljom za glavu. Ovaj oblik idealno se prilagođava vratu i okcipitalnoj regiji, poboljšava cirkulaciju krvi, pomaže pri učvršćivanju glave u željenom položaju. Preporuča se korištenje od 1 mjeseca do 2 godine.
 • Positioner je ravni uređaj s dva valjka različitih veličina koji fiksiraju položaj djeteta u snu. Razmak između valjaka lako se prilagođava individualnim parametrima djeteta.
 • Oblačna - gusta struktura materijala s nagibom od oko 15 stupnjeva, lateralna kriška u obliku trapeza. Površina jastuka podudara se s širinom krevetića tako da dijete ne rotira.
 • S memorijskim efektom - posebnim uređajem koji ima svojstvo da se zagrije na individualni oblik glave i vrata novorođenčeta.
 • Za kupanje - krug napuhavanja ili vodonepropusni uređaj koji podupire glavu novorođenčeta u vodi. Dopušteno je primjenjivati ​​od trenutka kada dijete počinje samouvjereno držati glavu.
 • U kočiji - pričvršćuje položaj novorođenčeta za udobnu vožnju, štiti od oštrih udara tijekom kretanja. Mora biti elastičan, staviti pod dimenziju kolijevke.
 • Otporan na udarce - od prozračnog punila, najčešće poliuretanske pjene. Omogućuje pristup kisiku, siguran za spavanje na želucu.
 • Pod cijelim tijelom - raspodijeljeno kao nepotpuno prsten, koji se koristi za prikladnu hranidbu, stavljen na koljena majke.

punila

Jastuk za novorođenčad ortopedske bi trebao biti visokokvalitetan. Preporuča se odabir materijala gornjeg sloja s prirodnim sastavom, tkaninom s podlogom od pamuka ili lana. Za punjenje jastuka pomoću prirodnih i umjetnih materijala. Sintetički sastojci su praktičniji, ne uzrokuju alergijske manifestacije.

Karakteristike glavnih tipova punila:

 1. Holofiber je trajno punilo na sinteponovoj osnovi, prilično elastično, ali slabo prozračeno.
 2. Downy stuffing - smatra se klasičnom verzijom, ima prekomjernu mekoću, može uzrokovati alergije.
 3. Vuna punilo - zahvaljujući izvrsnom prijenosu topline smatra se univerzalnim modelom za svaku sezonu. Nije preporučljivo za djecu sklona alergijama.
 4. Lyotsel - jedan od najnovijih zbivanja, materijal se dobiva od vrsta drveća. Kombinira kvalitetu optimalne termoregulacije, hipoalergenskog i dugog vijeka trajanja.
 5. Heljda ljuska - čest prirodni punilo, idealno se prilagođava obliku glave, ne prolazi. Ima karakterističan zvuk šuškanja koji nije pogodan za sve.
 6. Bambus punjenje je ekološki prihvatljiv materijal s antibakterijskim svojstvima, čuva oblik dugo vremena, ne uzrokuje alergijske reakcije.
 7. Latex je posebna pjena dobivena kao rezultat obrade Hevea soka. Posjeduje optimalnu krutost, idealnu za ortopedske svrhe. Prijenosni materijal kombinira prijateljsku zaštitu okoliša i antibakterijske osobine. Jednostavno se brinuti, a ne elektrificirani, služe dugo vremena. Među nedostatcima može se odrediti samo visoka cijena.
 8. Sintepon materijal - vrsta netkanog materijala, izrađuje se na temelju mješavina vlakana od poliestera. Odnosi se na prihvatljivu cijenu segmentu. Također je hypoallergenic punilo, bez izraženog mirisa, sprječava pojavu grinja. Nedostatak je brz gubitak forme.
 9. Kofrel - punilo u obliku kuglica koje proizlaze iz prerade silikoniziranih vlakana. Posjeduje isključivo pozitivne osobine, među kojima su antibakterijska impregnacija, hypoallergenic, slobodna cirkulacija zraka. Materijal za njegu lako zadržava svoj izvorni oblik.
 10. Poliuretanska pjena je najpopularniji materijal. Porozna struktura s memorijskim svojstvima, optimalna elastičnost i fleksibilnost. Podešava se na anatomske osobine novorođenčeta, udisaja.

Način primjene

Preporuke za uporabu jastuka trebaju biti navedene na ambalaži ili zasebne upute u kompletu.

Osnovna pravila primjene:

 • Proizvod stavlja uski valjak ispod vrata, ako dijete spava na leđima široko - u položaju na svojoj strani.
 • Glava djeteta leži u kružnom udubljenju (za leptirni jastuk).
 • U modelima s valjcima, dijete je postavljeno na njegovu stranu i tijelo je dobro fiksirano.
 • Na nagnutim jastucima beba se nalazi na glavi na visokom rubu, ramena na dnu površine.
 • Dodatna oprema za kupanje nosila se oko vrata tako da otvoreni dio bude ispred i ne ometa normalno disanje.

Upute za njegu

Da biste osigurali da proizvod traje dulje vrijeme, zadržavajući njezina korisna svojstva, trebali biste slijediti nekoliko jednostavnih preporuka za njegu. Glavna točka - redovito pranje ili čišćenje. Dopušteni načini pranja su označeni u uputama koje treba slijediti.

Kratke preporuke za pranje popularnih materijala:

 • Latex artikli se ne mogu oprati. Pribor ovog materijala očistite deterdžentom pomoću spužve. Nakon čišćenja potrebno je temeljito isprati hladnom vodom i sušiti u sobi bez pristupa suncu.
 • Sintetski nadjev može se ispirati u pisaćem stroju u načinu rukovanja vodom. Voda ne bi trebala biti vruća (optimalni način rada - 30 stupnjeva), bez predenja. Korištenje sušilice dopušteno je.
 • Bolje je povjeriti pranje rublja, pera ili vunenih uređaja na suhim profesionalcima za čišćenje kako ih ne bi pokvarili. Kod kuće, operite samo ruke u toploj vodi. Važno je pokušati ispraviti pakiranje što je moguće ravnomjernije prije sušenja kako ne bi ostale čvorove.
 • Proizvodi ispunjeni udobnošću se opiru na bilo koji način i osuše bez ograničenja.

Opće preporuke:

 • Preporučljivo je isprati posebne praške za bebe. Nakon pranja morate posve sušiti, širite se ravnom površinom i dobro prozračite pribor;
 • Preporuča se povremeno pregledati posteljinu zbog oštećenja;
 • Izravnati zalutali punilo treba biti svaki dan;
 • Bolje je skladištiti posteljinu u uskoj kući.

Jastuk za DIY

Ortopedski jastuk za novorođenče može se koristiti za zdravlje djeteta, u nedostatku kontraindikacija. U takve svrhe, sasvim je moguće napraviti udoban jastuk vlastitim rukama.

Nije teško šivati ​​dodatnu opremu sa šupljom za glavu, ako koristite korak-po-korak preporuke:

 1. Pripremite potrebne materijale (tkanina za vanjsku oblogu, sintepon, holofiber ili punilo za udobnost), alate (niti, igle, igle), mjerne trake. Također na rukama treba biti veliki list za uzorak i škare.
 2. Nacrtajte obrazac osnovnog oblika u obliku trapeza. Duljina gornje linije je 30 cm, donja je 25 cm, a visina 23 cm. Izrezan je s dodatkom 1,5 cm sa svake strane na šavove.
 3. U sredini uzorka potrebno je nacrtati krug promjera 7 cm i rezati.
 4. Rezultirajući model mora biti pričvršćen na tkaninu i izrezati dva identična dijela.
 5. Zatim morate šavati svaki element na sloju sintepon. Da se materijal ne pomakne, najprije se tkanina pričvršćuje s iglama, a zatim ga ručno pričvrste uz lagane šavove, na kojima se izrađuju čisti strojevi.
 6. Suvišak ruba sintetičkog zimzelera je odsječen.
 7. Dva su dijela presavijena prema unutra i omotana tako da postoji mali otvoreni prostor kroz koji se rezultirajući element mora okrenuti.
 8. Prethodno odrezani krug treba pričvrstiti na učvršćenje, nakon čega se šava stroja izvodi uz rub kruga, stvarajući produbljivanje anatomskog jastuka.
 9. Sada možete početi ispunjavati jastuk punilom.
 10. Kada je sve spremno, potrebno je šivati ​​rupu s urednim neupadljivim šavom i jastuk je spreman.

Osnovni uzorak se može prilagoditi prema obliku, dodati elemente, kako bi dobili rezultat individualnog dizajna vaše bebe.

Ortopedski jastuci za novorođenče "Butterfly"

Kako šivati ​​i ukrasiti jastuk za novorođenče sa svojim vlastitim rukama:

Recenzije roditelja i liječnika

Mnogi roditelji zdrave djece se slažu da njihovo dijete ne treba poseban oblik jastuka. Druga polovica pozitivno reagira o proizvodu s memorijskim efektom. Vodeći ortopedi također daju pozitivnu osobinu ovog tipa, preporučuje se podnijeti zahtjev za ispravno stvaranje lubanje i razvoj kralježnice.

Sljedeći vođa među ortopedskim priborom leptir jastuk. Postoje pozitivne promjene nakon upotrebe u onoj djeci koja su propisana terapijom.

Također iskusni moms preporučuju odabir modela s uklonljivim poklopcem, koji su praktičniji za upotrebu. Posebno prikladan pribor s izmjenjivim dodatnim poklopcima.

Popularni brandovi

Odabir pribora za dijete vrijedi davati prednost dokazanim robnim markama s dobrom reputacijom i puno pozitivnih povratnih informacija od kupaca. Takvi proizvođači uvijek imaju dokumente u obliku certifikata kvalitete koji potvrđuju ekološke i hipoalergijske proizvode.

Najbolje ocijenjene robne marke uključuju:

 • Feretti je talijanski brend. Najpopularniji je model protiv gušenja, pri čemu se proizvodnja ne-tkanog vlakna koristi u kombinaciji s perforiranim vlaknima. To se događa u dvije dimenzijske varijacije s parametrima 60/40 i 55/35. Politika cijena tvrtke u srednjem rasponu, ovaj model košta oko 1.500 rubalja.
 • Trelaks - ruska proizvodnja, lider u prodaji je model u obliku banane. Razlikuje se u multifunkcionalnosti, dovršen je s dodatnim uklonjivim poklopcem. Punjenje polipropilenskim kuglicama osigurava dobru cirkulaciju zraka, ne pluta dijete u snu. Udobne postavke jastuka (135/26) podržavaju cijelo tijelo novorođenčeta. Približna cijena - 3200 rubalja.
 • Vomar je poljska marka koja proizvodi visoku kvalitetu kosih poliuretanskih uređaja. Uključeno je i drugi jastučnica od frotirne tkanine. Ima standardne dimenzije od 60/36 s kutom od 17 stupnjeva. Procjena cijena - 900 rubalja.
 • Laoma - rusko-finska produkcija. Jedan od najboljih smatra se modelom koji pamti oblik glave djeteta i opremljen je udubljenjem koja pomaže u održavanju ispravnog položaja vrata maternice. Mala veličina pribora (25/23) namijenjena je najmlađoj djeci (do 18 mjeseci). Cijena u roku od 1100 rub.

Gdje kupiti, cijene

Stjecanje posteljine nije problem. Širok raspon je predstavljen u pojedinim prodajnim mjestima, trgovinama i trgovačkim centrima. Još jedna zgodna opcija je mrežna trgovina čiji posjeti ne zahtijevaju puno vremena. Dostava će biti ugodan bonus za kupnju.

Prosječna cijena jastuka ruskog proizvođača: 400-1500 rubalja. Cijena stranih robnih marki varira u rasponu od 1500 do 3500 rubalja. Viši troškovi uvezenih proizvoda ne ukazuju uvijek na bolju kvalitetu. Često je razlika u cijeni zbog svijesti o robnoj marki.

Ortopedski jastuk nije obvezatan atribut novorođenčeta bez zdravstvenih problema. Njegova uporaba će pomoći da beba beba ugodnije.

U slučaju nekih kršenja proizvoda nadopunit će se terapeutske mjere.

Dizajn članka: Svetlana Ovsyanikova

Video na temu: ortopedski jastuk za novorođenče

Kako šivati ​​ortopedski jastuk "Medvjed" za novorođenče:

Šivanje dječjih jastuka i jastuka

Dječji jastuk ima duljinu od 46 cm u konačnom obliku, širina - 40 cm pogodne veličine za dijete od 1,5 do 6 godina.. Takav jastuk prikladan je za krevetić, ako dijete spava u njoj do dvije godine ili više.

Oblaganje jastuka i jastučnica će vas odvesti 2 sata.

Materijali i alati:

 • plava tikovina - 50 cm sa širinom od 150 cm,
 • padding za jastuke (na primjer, holofiber) - 300 g
 • Za kućište jastuka:
 • Boja kalikuta s uzorkom u obliku strojeva - 50 cm s širinom tkanine od 150 cm.


Također je potrebno:

 • šivaći navoj bijelo
 • šivaći stroj
 • igle,
 • škare
 • mjerenje trake.

Kako šivati ​​jastuk i jastuk vlastitim rukama:

Prvo, šivite jastuk (ranije, kad su jastuci bili napravljeni od pera, taj dio jastuka bio je zvan jastučnica). Iz zajedničkog komada plavog krpelja izrežite komad duljine 82 cm i preklopite ga na pola. Širina komada presvučena na pola je 41 cm (40 cm je širina budućeg jastuka i 1 cm je dopuštena šava). Duljina budućeg jastuka već je određena širinom ukupnog komada tkanine (50 cm), minus šavova na obje strane, dužina ruba će biti 46 cm.


Dječji jastuk s prikladnom jastukom spreman.


Milena je pripremila majstorsku klasu na šivaćim jastucima i jastucima.

DIY jastuk za djecu - obrazac, opis

Dječji jastuk to učiniti sami!

Za novorođeno dijete od trenutka rođenja, vrlo je važno uredno urediti krevet. Jedan od najvažnijih trenutaka je prisutnost ortopedskog jastuka, koji omogućuje djetetu da zadrži glavu i vratnu kralježnicu u anatomskom položaju.

Poznato je da su u novorođenom djetetu kosti lubanje još uvijek pokretne i može se pojaviti asimetrična lubanja iz pogrešnog položaja glave tijekom spavanja. Ako dijete uopće spava bez jastuka, može imati ravnu glavu. Ortopedski jastuk za dijete od rođenja do jedne godine - samo neophodna stvar. Ortopedski jastuk za dijete može se šivati ​​vlastitim rukama.

JEDRENJE ZA JEDNOKRATU ZA DJEČJU BOGU

materijali:

 • komad boji kalikade - 50 cm x 60 cm,
 • komad poliestera koji ima debljinu od 1 cm - 50 cm x 60 cm (kako ne bi se šivalo jastuk za jastuk, ne uzima se jednostavni poliesterski podstavnik, već prevučena tkanina na poliesterskoj podlozi)
 • hollofayber (punilo) - 100 g


Gledajući fotografiju, nacrtajte obrazac pola jastuka (izrezati ćete se iz tkanine koja je presavijena na pola, pa je uzorak napravljen pola veličine). Temelj za izradu uzorka je trapezoid, u kojem je gornja baza 14 cm, donja je 11,5 cm, a visina trapeza 17 cm (4 cm + 7 cm + 6 cm). Izgradite trapezoid (plavi kontur).

Kada razvijate rezano tkivo, imat ćete dva bokova u obliku lukova.

Šivajte po konturi s šavom za šivanje iglom.

Sada bod uz rub, povlačenjem 0,5 cm duž cijele konture, ostavljajući istodobno malu duljinu od 4 cm (po mogućnosti u gornjem dijelu jastuka) koja nije vezana.
Odstrani višak tkanine blizu šava (ostavite samo 3 mm).

Lagano glačajte rubove jastuka s ne-vrućim željeza. Ako je željezo jako vruće, sintetički zimski uređaji će se držati zajedno i jastuk će izgubiti mekoću. Budite oprezni! Nanesite uzorak na tkaninu i nacrtati krug u sredini s kredom.

Šivajte po opsegu na šivaćem stroju.

Ravnomjerno rasporedite holofiber na jastuku, šivajte rupom ručno s tajnim bodom.

Radi se o ortopedskom jastuku za bebu koju ćete uspjeti. Ugodno je, umjereno meka, i što je najvažnije, ušiveno u ljubav. Neka vaša beba bude zdrava i radosna!

MirTesen

Kroz kreativnost - u misiju života

Šivamo jastuk za hranjenje bebe

Takav jastuk prikladan je uređaj s kojim se majčino ruke i leđa ne umore tijekom najvažnijeg procesa - hranjenja bebe.

Šivanjem jastuka za hranjenje je lakše nego ikada, čak i početnici mogu obaviti taj posao. Da vam pomognem - današnja zbirka lekcija.

Jastuk za hranjenje (dojenje), a ne samo
Ove jastuke već su pjevale, pjesme su napisane. Postoje obožavatelji, tj. oduševljeni korisnici ovog izuma modernosti. Postoje protivnici, odnosno oni koji nisu mogli u potpunosti razumjeti i primijeniti ovaj jastuk u svojim životima. Odakle ovisi? Iz oblika jastuka, od svoje veličine, od punila, od mogućnosti korištenja. Svatko pronalazi svoj odgovor na ova pitanja.
Kao što životno iskustvo pokazuje, takav jastuk može biti koristan:
- buduća mumija (trudnica) za spavanje i odmor;
- za hranjenje bebe;
- za dijete kada nauči sjesti;
- postoji svibanj biti druge koristi za jastuk.
Sew, pokušajte i steknite svoje iskustvo.
Trebat će vam:
Tkanina za napernik (poklopac za punilo) - tic, sateen, sateen-jacquard ili drugu gustu tkaninu. Širina od 90 do 100 cm potrošnja tkanine 1,5 m.
Tkanina za jastučnice - možete koristiti čašu, grubu čašu, saten, itd. Po mogućnosti prirodne tkanine. Potrošnja ovisi o širini tkanine. Širinom od 90-100 cm potrebno je 1,5 m.
Pillow filler - sintetički zimski zvučnik, sintepukh, flabertek, kamfor itd.
Zaštitni zatvarač je dugačak 50 do 60 cm.

Izrada uzoraka.

Da bismo olakšali izradu uzoraka za jastuke, zapisali smo ih na kvadratiće od 5 cm. 30 - 40 minuta vaše pažnje i ustrajnosti, a obrazac je spreman.
Ako želite, možete ga promijeniti po vlastitom nahođenju (povećati ili smanjiti, proširiti, okrugli, itd.)

Pojedinosti rezanja:
Case-napernik 2 presavijeni dijelovi;
Unutarnji umetak s 1 umetkom s preklopom;
2-struko detaljno podvozje;
Unutarnja pločica za umetanje 1 detalj s zavojem;
Kravate 6 cm x 40 cm (u gotovom obliku 2,5 x 38) 4 komada.

Unutarnji umetak, koji šivamo duž malog radijusa, čini jastuk udobnijim - to je poboljšana verzija. Ako vam se takve jastuke čini teškim, ne možete šivati ​​ovaj dio. Iz toga, jastuk neće izgubiti funkcionalnost.
Isto se može reći i o kopči na jastučnici. Ako je ovo složeni čvor za vas, možete ga ostaviti sami. Ostavite područje od 40 do 50 centimetara bez raspoloženja, a nakon što se obuče u jastučnicu, pažljivo ih šivajte ručno. U tom slučaju, molimo imajte na umu da, ako trebate oprati jastučnicu, morat ćete odstraniti šav i vratiti ga nakon pranja. Možda, ipak, obradit ćemo zatvarač?
Šivamo 4 spojnice kako bismo podesili promjer jastuka. Možete se ograničiti na dvije žice ili povećati njihov broj i mijenjati svoj položaj prema želji.

Kao primjer, mi ćemo šivati ​​jastuk od ostataka tkanine i ostataka poliestera. To će pokazati da dobre, i najvažnije, vrlo korisne stvari, mogu se sašiti od materijala pri ruci.
Koristimo bijeli grubi kalici za jastučnicu, a za jastučnice imamo žuti grubi kalici i tiskani kalici. Kao punilo upotrijebimo otiske sintetičkog zimovala, prethodno ručno podijeljene u male komadiće, što će olakšati našu uniformnu punjenje jastuka.
Najbolja opcija - kao punilo za korištenje suvremenih materijala posebno dizajniranih za tu svrhu. Ovaj hollofitex - 100% poliester, visokokvalitetni punjač od šuplje silikoniziranog vlakana, snažno uvijen u spiralu, oblikovan u kuglice (pridonosi većoj elastičnosti), koristi se za punjenje jastuka, namještaja i mekih igračaka. Punilo je fabertek, to je hipoalergenska, antistatična netkana tkanina koja se sastoji od tankih šupljih vlakana posebno obrađenih silikonom. Zbog toga se vlakna pomiču međusobno neovisno i kao rezultat toga se punilo ne popušta, ne kolači i zadržava oblik nakon pranja. Postoje i druga silikonizirana punila kamfora, vatrena kugla... Ako imate priliku kupiti bilo koji od ovih materijala, koristite ovu značajku.

Važno: Naš jastuk može se prati u stroj za pranje rublja.

Rezanje jastuka za dojenje.

Preklopimo tkaninu na pola. Imamo obrasce, uzimajući u obzir oznaku "fold" i "share". Imajte na umu da se u ovom proizvodu lobar konac može postaviti u dvije inačice (vidi crtež), odaberite optimalnu za sebe, ovisno o dostupnom rezu tkanine.

Obrisati uzorke, daju dopuštenja za šavova 1 - 1,5 cm i rezati. Obavezno stavite urez (rez 0,3 - 0,5 cm duljine) na mjestima koja su navedena na komadu i duž poprečnog presjeka dijelova. To će vam olakšati povezivanje dijelova. Broj dijelova označen je na obrascima (dva velika dijela, jedan mali (unutarnji umetak), plus vezice za jastučnicu). Ali ako izrezete od ostataka tkanine, možete prekinuti kalup u nekoliko dijelova, ne zaboravite li dati dopuštenja za brušenje na svakom rezu.

Ovo je poklopac za punilo, vrsta jastučnice.

Sada ponovimo sličnu operaciju s jastučnicom. Ovdje su dodani žice, njihov broj određuje vas. Napravite oštrice pojedinosti o rezu na mjestima vezanja žice, odnosno, na komad.
Ako odlučite šivati ​​jastuk s patentnim zatvaračem, nemojte zaboraviti proširiti dodatak za šav na mjestu njegovog šivanja. Optimalna veličina pričvršćivača je 50 - 60 cm. Stavite jastucnice od sredine 25 cm (30 cm) od srednjeg ruba i postavite ureze.
U našem primjeru koristimo ostatke tkanine. Stoga smo napravili velike dijelove jastučnice s dva dijela sa šavom u sredini (uzduž presavijene linije) i nastavljate od vaših sposobnosti i želja.

Iz osobnog iskustva. Kada dijete uči sjediti koristeći takav jastuk, za njega je vrlo zanimljivo gledati svijetle uzorke na jastučnici. Posebno za ovo razdoblje možete šivati ​​jastučnicu od tkanine ili dodatno šivati ​​raznobojne lukove, gumbe i kuglice. Samo dobro pokrijte sve ovo, jer Djeca će htjeti sve to kušati.

Oblaganje jastuka za dojenje

Slučaj šivanja
Kombiniramo unutarnji umetak s velikim dijelom, kombinirajući krajeve umetka s velikim dijelovima i urezima u sredini. Može se unaprijed učvrstiti s iglama ili brišući šav. Mi ubod, šavamo šav u smjeru umetka.

Povezujemo velike dijelove, prefiksirajući s iglama ili brišući duž perimetra.
Uzduž vanjskog promjera ostavljamo neizlječenu površinu od oko 20-30 cm za punjenje jastuka.

Polaganje šavova na strani unutarnjeg umetka.

Okrenite poklopac na prednjoj strani.
Napunite jastuk i pažljivo šivajte na otvorenom prostoru.

Ispada takav jastuk - "bagel".

Šivaći jastučnice.
Ako veliki dijelovi jastučnice odrezete od nekoliko dijelova, najprije najprije sve dijelove namazajte. Poništi sve šavove. Ponovno provjerite, nametajući komad. Ako je potrebno, obrišite.
Pripremite žice. Grind, twist, ironed. Moguće je koristiti gotovu traku za veze.
I nastavite izravno na skupštini.
Kombiniramo unutarnji umetak s velikim dijelom, kombinirajući krajeve umetka s velikim dijelovima i urezima u sredini. Može se unaprijed učvrstiti s iglama ili brišući šav. Mi ubod, šavamo šav u smjeru umetka.

Obrada pričvrsnih elemenata.
Od rezova na strane skinujemo male dijelove od 10-15 cm.

Ukliješteni šavovi se uklanjaju.
Pritiskamo pričvrsni element na pričvršćivaču tako što ćemo ga brišući.

Mi pričvrstimo zatvarač. Izvučemo bastu.

Preklopite jastuk licem u lice. Kombinirajte ureze u sredini i na krajevima umetka, pričvrstite s iglama (možete ga pomicati).

Nemojte zaboraviti pričvrstiti žice, usredotočujući se na zareze.

Mi smo mljevena duž perimetra, točnije od pričvršćivača do pričvršćivača. Na dijelovima žica povezivanja nekoliko puta su povezani pažljivo ih pričvršćuje.

Napomena: Što se tiče redoslijeda - prvo šavite jastučnicu oko ruba iz usjeka na usjek. U preostalom otvorenom području zalijepite zatvarač.

Važno: Budući da se jastučnica mora često prati, šavovi moraju biti prekinuti.

Iskopamo jastučnicu i odjeni se na jastuk.
Ispada da je takva ljepota.

Snovi se ostvaruju! Na vama je!
Budi sretan.


Valentina Nivina
Alexander Nivin

Ispod ćete naći video radionicu o izradi jastuka za hranjenje.