Mi govorimo u fazama: kako šivati ​​bočne jastuke u krevetiću novorođenčadi vlastitim rukama

Rođenja

Izbor odbojnika u krevetiću za novorođenče nije jednostavan zadatak. Pogotovo za majke koje čekaju prvo dijete. Budite ekonomični i uzmite jednostavne odbojnike od pjene u dječjoj trgovini? Ili biti rasipan i naručiti set u obliku vesela malih životinja iz popularne majstorice?

Najbolje je biti praktičan i odabrati svestrani opciju - jastuci. Možete ih kupiti u trgovini, redom od majstora ili šivati ​​svoje ruke. I za to nije nužno dovršiti tečajeve rezanja i šivanja, dovoljno je imati šivaći stroj i znati koja će joj strana pristupiti. Zatim ćete naučiti što trebate znati o veličini jastuka, o alatima za izradu obrazaca, o pravilima za odabir materijala, a ne samo o tome.

Značajke, prednosti i nedostaci

Za početak, pogledajmo koje su glavne prednosti takvih strana:

 • Svestranost. Nije bitno je li dječji krevet pravokutni, okrugli ili ovalni. Budući da odbojnici nisu čvrsti, već se sastoje od pojedinačnih elemenata, lako se postavljaju oko perimetra, a da pritom ne skrivaju dodatni prostor. Jedino što treba uzeti u obzir je da krevet treba imati tračnice, jer su one one koje se koriste za pričvršćivanje odbojnika.
 • Stilska raznolikost. Da li dijete ima odvojenu sobu odmah od rođenja ili je krevet u spavaćoj sobi roditelja, takve strane neće ometati stil prostorije jer, ovisno o izabranom tkaninu, mogu biti neozbiljni, nestašni i strogi.
 • Funkcionalnost. Kada beba raste i potreba za zaštitnim odbojnicima nestaje, možete ih ukrasiti s kaučem, koristiti je za sjedenje na podu ili čak za spavanje.
 • Sigurnost. Stranice zatvaraju unutarnji prostor krevetića od skica, štite ruke i noge djeteta, sprečavajući ih da ostanu zaglavljene između letvica, omekšavaju udarce na zidove krevetića.
 • Kognitivna funkcija. Proučavajući crteže, beba se upozna s predmetima, uči razlikovati boje.

Koji su nedostaci vrijedni:

 • Najvažnije je, kao i svaki tekstilni proizvod, strane su prašine, pa ih treba redovito oprati, tako da dijete ne diše.
 • Stranke ometaju pregled, ne daju se upoznati sa vanjskim svijetom. Je li to važno? Ne, barem u prvih šest mjeseci ili godinu dana života djeteta. U ovom trenutku dijete ne može fokusirati svoju viziju na udaljene objekte, tako da ne treba pregled. Mnogo je važnije osjećaj udobnosti i sigurnosti, koji stvaraju odbojnici, zatvarajući bebu iz vanjskog svijeta.
 • Ako koristite guste, dobro napunjene jastuke u kružnom krevetiću, to može biti i nedostatak jer takvi kreveti nisu u početku velika. U tom slučaju, poželjno je napraviti ne-gusti paket ili upotrijebiti holcon kao punilo.
 • A posljednji - značajan broj veza bit će značajan nedostatak za neke, jer svaki element je zasebno priložen.

Korak po korak

Izračunajte broj proizvoda i njihove veličine

Uobičajena veličina za jastučić za odbojnik je 30-32 cm. Standardni pravokutni dječji krevetići za novorođenče dostupni su veličinom od 120x60 cm ili 125x65 cm. U oba slučaja koriste se 4 elementa na dugačkim stranama kreveta i 2 na kraćim stranama. Ako zatvorite cijeli periferni prostor jasle, trebat će vam 12 jastuka.

Jedna duga strana (vanjski) može ostati otvorena za majku da vidi dijete - u ovom slučaju to je dovoljno. 8. U okruglom krevetu također sjedaju 8, u ovalnom - 12. Ponekad na kratkim stranama dječje krevete čine jedan pravokutni odbojnik dužine 60 cm, ali trebate uzmite u obzir da je teže izbrisati, pogotovo ako su čvrsto napunjeni i ne prekriju se.

Potrebni alati

Ništa nije potrebno. Prije svega trebate šivaći stroj. Bilo koja prikladna, zbog funkcija vam je potrebna samo ravna linija i cik-cak. Još uvijek trebaju škare za krojenje, vladar, kredu ili marker za tkaninu i upaljač. Ako kod kuće nema škare za krojače, bilo koji oštar s dugim noževima će učiniti kako bi rezanje bilo udobno. Potrebno je upaljač da se rastane rubovi vrpci, inače će se raspasti. Da biste izradili uzorak, potreban vam je grafički papir ili papir za crtanje.

Odabir materijala

Važno je obratiti pažnju na gustoću tkanine - ne smije biti previše tanka, inače, pri korištenju postoji rizik da se naiđe na problem kada se punilo ispušta iz proizvoda izravno kroz tkaninu. Ako je odabrani materijal tanak, preporučuje se šivanje jastuka s dvostrukim poklopcem, što čini unutarnju gustu tkaninu (najčešće se koristi jeftin bijeli grubi kalici).

Postoje mnogi punjači, najpopularniji su pjenaste gume, sintetički zimski uređaji, holofiber i holcon. Za strane najbolje odgovara zadnja dva. Holofiber se koristi za stvaranje "pot-bellied", guste proizvode, holcon za stan, mekana. Oba su materijala odlična za dječje proizvode jer ne uzrokuju alergije, brzo se osuše, zadržavaju oblik, ne apsorbiraju vlagu i mirise, a insekti ne ulaze u njih. Proizvodi s njima mogu se prati pisaćim strojevima i glačati.

Pjena i sintetski zimski uređaji također će raditi, ali imaju nedostatke - prvo se dugo suši, a drugi ne voli česte prašine i gubi oblik.

Još jedan važan element su žice. Mogu biti ušiveno, ali je lakše kupiti satenske ili repne vrpce. Preporučujemo upotrebu traka veličine 1,5-3 cm.

Kako odrediti veličinu i količinu?

Obično su stranice izrađene u obliku kvadrata s bokom od 30 cm, u tom slučaju dobro su postavljene i u pravokutni i na okrugli ležaj. Odmah zapamtite da 30 cm treba biti strana gotovog proizvoda. Da biste to učinili, uzorak bi trebao biti oko 4-5 cm više, jer 1 cm treba ostaviti na šavovima, a još 2-3 cm će biti gusta kada se puni.

Preporučamo rezati kvadratiće sa stranom od 35 cm - to će biti dovoljno za šavove i nadoknaditi "gubitak" tijekom punjenja.

Najčešće su moderne pamučne platirane ploče široke 150-160 cm, naravno već ili šire od 80 cm do 2,2 m, ali uzmemo u obzir opciju 1,5-1,6 m (za ostale tkanine, lako je izračunati potrošnju na vlastitu), Širina od 1,5 m omogućuje vam postavljanje u nizu 4 kvadrata od 35 cm od kojih će biti 2 jastuka. Za bod 8, trebate 1,4 metra tkanine, za 12 - 2,1 metara.

Ako tkanina ne zahtijeva postavljanje na uzorak, onda možete uzeti bez zaliha. Ali ako trebate uzeti u obzir ornament, onda mora postojati opskrba tkaninom tako da postoji prostor za manevar.

Za punjenje jednog proizvoda potrebno je oko 200 g holofibera, a jastučić će biti gust i elastičan. Ako želite ga učiniti mekšom, količinu punila treba smanjiti. Holcon - roll materijal, prodaje ga metar. Prilikom izračunavanja potrebno je uzeti u obzir koliko je sam list i koliko slojeva planira učiniti.

Za pričvršćivanje vrpce se koriste. Mogu se postaviti u uglovima ili u sredini jastučnice. Za kutne kravate, duljina jednog segmenta je 40 cm. Uz takvu potrošnju potrebno je gotovo 8 metara, a 12 - 38,4 metara za 12 elemenata.

Drugi način je korištenje široke vrpce, šivanje jednog segmenta u isto vrijeme do središta onih strana koje će biti na strani. U ovom slučaju, krevet će biti manje žice, ukupni izgled će biti složeniji. Dužina segmenta bi trebala biti najmanje 50 cm, ali bolje je uzeti čak i više kako bi se lijepi lukovi, a ne ostaviti labave krajeve vrpci visi dolje.

Ako namjeravate ukrasiti jastuke cijevi, trebat će vam trake i kabel za pristranost. Za izračunavanje količine, pomnožite duljinu stranice s 4 (broj stranica) i 8 ili 12 (broj komada) i dodajte 20-30 cm rezervi. Za naše primjere trebat ćemo 11,5 m ili 17 m kabela i bei.

Priprema i rezanje tkanine

Kada se tkanina obrađuje, možete nastaviti s rezanjem. Upotrijebite uzorak ili nacrtajte kvadrate izravno na tkaninu duž vladara - obje opcije su jednako jednostavne i ne trebaju puno vremena. Prije početka šivanja, glačajte tkaninu.

Kako šivati?

Najlakši način za šivanje jastuka bez poklopca:

 1. Potrebno je savijati dva komada tkanine s prednjom stranom prema unutra, ubaciti tri strane potpuno, a četvrti (koji će biti niži od toga - to je važno ako postoji uzorak na tkanini koja se ne može okrenuti) - 5-7 cm od svakog kuta, ostavljajući središnji dio unstitched.
 2. Zigzag rubove tkanine tako da se ne otapaju.
 3. Važno je ne zaboraviti na vrpcu koja pričvršćuje proizvod u krevet. Ako su veze na četiri točke, trebate označiti vrpce sa strane, ali ne i u samom kutu, već ih premjestiti za 0,5-1 cm dolje i gore od uglova. Trebate odmah šivati ​​vrpcu - stavljaju tkaninu na pravo mjesto između rezova, popravljaju ga s iglama i bodiraju. Za pouzdanost, preporučujemo da dodatno trepere priključne točke.
 4. Nakon toga, proizvod se mora iskriviti na prednjoj strani, punilo se mora staviti u njega i rupu mora biti upakirana tajnom šavom. Ako se koristi za popunjavanje jastuka, vrijedi ga šivati ​​na jastuk iznutra, barem na nekoliko mjesta - onda se neće skupljati u kuglu pranja. Ako se to, naposljetku, dogodilo, dovoljno je odmah pronaći jedan kutak nakon pranja i, držeći ga, ispraviti materijal. Ne morate raspakirati poklopac.

Postoje jastuci s ili bez uklonjivih pokrivača. Ako su materijali koji se mogu prati i glačati upotrijebiti kao punilo, tada nema posebne potrebe za uklonjivim poklopcima. Međutim, mnoge majke ih odabiru. U ovom slučaju, trebat će vam više skrivenih munje duljine 30 cm.

Izrada patentnog jastuka je malo teža:

 1. Prvo morate šivati ​​unutarnji poklopac, a zatim napraviti jastučnicu, nemojte zaboraviti pričvrstiti traku.
 2. Posljednja od svega je ušivanje zatvarača (najbolje je koristiti tajnu).

Možda postoje poteškoće, jer ovaj proces zahtijeva određenu vještinu. Ali nemojte se bojati, može se dovoljno brzo savladati. Za više samopouzdanja vrijedi prakticirati na komadićima tkanine, a zatim preuzeti sam proizvod.

Preporučujemo da gledate videozapis o tome kako šivati ​​jastuk za dječji krevetić:

Savjeti za uređenje

 • Ako se uobičajeni kvadratični jastuci čine dosadnim, možete ih dodati cjevovodi, čipku ili ručice, stavljajući ih na konturu ili na prednju stranu.
 • Drugi način ukrašavanja bočnih aplikacija. Za njihovu proizvodnju, pogodan osjećaj, iz kojeg možete izrezati životinjske figure, cvijeće itd. Osjetljiva je dobra jer ne križi rubove, pa dodatna obrada nije potrebna.
 • Nije preporučljivo koristiti gumbe, kuglice, rhinestone i druge male ukrasne elemente - odrasle bebe mogu ih odgurnuti i stavljati ih u nos ili usta.

Proizvodi za njegu

Pravila skrbi ovise uglavnom o punjenju - ako je pjena, holofiber ili holcon, jastuci se mogu prati u osjetljivom stroju. Ručno je pranje sintetičkog zimska zagađivača, perilica je opasna za njega. Klima uređaj nije neophodan. Možete birati željeznice u sintetičkom načinu bez upotrebe pare.

Sigurnost, ljepota i udobnost - sve to može se stvoriti uz pomoć bočnih jastuka. Možete ih kupiti u trgovini, ali puno je bolje da se sami šivite - to vam daje svoje dijete više svoje brige i ljubavi.

Šivanje dječjih jastuka i jastuka

Dječji jastuk ima duljinu od 46 cm u konačnom obliku, širina - 40 cm pogodne veličine za dijete od 1,5 do 6 godina.. Takav jastuk prikladan je za krevetić, ako dijete spava u njoj do dvije godine ili više.

Oblaganje jastuka i jastučnica će vas odvesti 2 sata.

Materijali i alati:

 • plava tikovina - 50 cm sa širinom od 150 cm,
 • padding za jastuke (na primjer, holofiber) - 300 g
 • Za kućište jastuka:
 • Boja kalikuta s uzorkom u obliku strojeva - 50 cm s širinom tkanine od 150 cm.


Također je potrebno:

 • šivaći navoj bijelo
 • šivaći stroj
 • igle,
 • škare
 • mjerenje trake.

Kako šivati ​​jastuk i jastuk vlastitim rukama:

Prvo, šivite jastuk (ranije, kad su jastuci bili napravljeni od pera, taj dio jastuka bio je zvan jastučnica). Iz zajedničkog komada plavog krpelja izrežite komad duljine 82 cm i preklopite ga na pola. Širina komada presvučena na pola je 41 cm (40 cm je širina budućeg jastuka i 1 cm je dopuštena šava). Duljina budućeg jastuka već je određena širinom ukupnog komada tkanine (50 cm), minus šavova na obje strane, dužina ruba će biti 46 cm.


Dječji jastuk s prikladnom jastukom spreman.


Milena je pripremila majstorsku klasu na šivaćim jastucima i jastucima.

Šivamo sami fotelje za novorođenče

Višebojni bočni jastuci za dječje krevete

Rođenje djeteta u potpunosti mijenja našu stvarnost, od sada se na svijet vrti oko malog i bespomoćnog pepela. Pripremajući se za svoje rođenje, važno je stvoriti ne samo udobne, nego i sigurne uvjete. Potrebno je voditi brigu o svemu unaprijed, tako da se mrvica osjećala sigurno, spavala u krevetiću, tiho hrkala i stekla snagu. U trgovinama, asortiman robe predstavlja svijetla raznolikost, ali ono što bi moglo biti bolje od malih stvari napravljene s talentom i ljubavlju koje drže toplinu majčinih ruku. Kada šivamo jastuke na jastucima, dobivamo dvostruku korist: mi spasimo obiteljski proračun i stvaramo ekskluzivni dizajnerski artikl.

Priprema za krojenje

Klasični kreveti izrađeni su od drva, svojih "zamjenskih" ili plastičnih materijala visoke čvrstoće. Za tvrde dijelove ne nanose štetu osjetljivoj koži djeteta, potrebna vam je meka prepreka. Sigurnosni je aspekt najvažniji za novorođenče, pa se tako bumping u krevetiću bez sumnje predstavlja nužnost. Zašto trošiti više novca ako možete šivati ​​mekani tampon sa svojim rukama?

Jastučići jastučića

Nakon jednostavnih savjeta, proces se ne čini kompliciranim i donijet će vam zadovoljstvo:

 • Odaberite tkaninu. Prvo pravilo pri odabiru materijala je prirodnost i stupanj prijateljske zaštite okoliša. Prednost se daje kalici, pamučnoj tkanini, pamuku.

Tkanina za šivanje strane u krevetiću treba osigurati optimalnu mikroklimu i slobodnu cirkulaciju zraka. Sintetička je stroga "Ne!", Budući da su prirodne tkanine jednostavno nesigurne za novorođenče.

 • Punilo. Meka punila osiguravaju sigurnost pokreta aktivne bebe, štiteći od ozljeda i ogrebotina. Pjena od gume - najbolji izbor.
 • Alati. Jednostavno je: šivaći stroj, izdržljiva nit za slaganje, škare, uzorke - sve će to biti potrebno u procesu šivanja.

Za posao je imao uredan izgled, morate kupiti nagnuti inlay, runo i munje. Savjet: šivati ​​odmah nekoliko šalica pokrivača na jastucima u igralištu, higijenski je i pomaže uštedjeti vrijeme i trud već umornih mumija.

Šivanje vlastitih ruku

Postoji nekoliko različitih modela odbojnika i jastuka koji će osigurati siguran san i ostatak djeteta. Prilagođavanje bilo kojeg modela neće imati više od dvije besplatne večeri, a rezultat će dugo biti ugodan. Odabir ispisa ili boja za soft prekide možete prikazati kreativnu maštu.

Šivamo stranu - oblak

Funkcionalni odbojnici, osim glavne zaštitne funkcije, pomoći će u razvoju mrvica. Svijetli ispisi, jednostavni geometrijski oblici, dobre slike mogu stvoriti duševno raspoloženje. Nudimo nekoliko varijacija na stranama u areni.

Šivamo stranu valjka u vrtiću

Bočni jastuk

Talentirane mame su sposobne puno. Svijetla, funkcionalna i originalna bočna ploha - dobar je način da zaštitite prostor i najbolji dar za novorođenče.

Meke strane u obliku životinja, izgledaju izvorno i stilski

 • Kuhanje uzorak. Mjerimo veličinu i nacrtimo pravilan pravokutnik na papiru.
 • Prebacujemo uzorke na tkaninu presvučenu na pola. Proces je identičan stvaranju jednostavne jastučnice.
 • Šivanje obratka, ostavljajući rupu. Ispunjavamo jastuci s poliesterskim podlogama i šivamo rupom.
 • Uz rub smo šivati ​​traku ili velcro kako bi lakše pričvrstili jastučić na stranu kreveta.
 • Analogno, mi šaljemo skup jastučnica za jastuke.

Strana u krevetiću za dječji dio 1

Strana u krevetiću za bebu 2

Pokažite maštu, odabirom jastuka u bilo kojem obliku i ispisu. Promjenom jastučnica, promjenom raspoloženja, promatranjem higijene, stvaramo udobnost i udobnost djetetu.

Klasične strane

Za šivanje klasičnih odbojnika u krevetiću potrebno vam je najmanje četiri metra tkanine, 4 patentna zatvarača, trake, pjenaste gume dužine od oko 2 metra.

Kako napraviti stranu (branik) u krevetiću vlastitim rukama

Dječja krevetića sigurno bi trebala biti zaštićena od udaranja šipki i slučajnih skica. Posebni odbojnici (ili odbojnici), koji se mogu kupiti ne samo u gotovom obliku već i samostalno, dobro se nositi s ovim. Let's saznati sve detalje i tajne ovog procesa.

Kako sami napraviti stranu u krevetiću

Za početak morate biti strpljivi i ugodni, ali prilično dugi procesi, pogotovo ako često ne sjednete na šivaći stroj. Naravno, trebate kupiti sve potrebne materijale: prirodnu pamučnu tkaninu i izolaciju - sintepon ili gumu od pjene.

Odredite ono što vam je potrebno prije nego što šavate odbojnike na krevetu

Prije nego što šavate odbojnik u krevetić za novorođenče s vlastitim rukama, trebate razmišljati o uzorku proizvoda, odlučiti o količini materijala, njegovoj kvaliteti, materijalu za punjenje i potrebnom broju odbojnika.

Postoje različite vrste odbojnika:

 • obična tkanina s finim punilom;
 • s uklonjivim poklopcima;
 • od jastuka.

Osim toga, morate odrediti visinu odbojnika koje želite i kako će se montirati - s velcro, trakom ili žicama.

Koliko je strana potrebno u krevetiću

Broj odbojnika u krevetu ovisi isključivo o vašim željama. Neki šivati ​​četiri odjednom kako bi potpuno zaštitili dijete oko ruba krevetića. A neki roditelji vole polovicu, u kojoj samo bočni dijelovi štite branikima.

Naravno, ako je dijete dovoljno stara, a vi ste spustili jedan zid, onda trebate šivati ​​odbojnike samo na preostale tri strane.

Koliko treba tkanina sa strane u krevetiću

Potrebna količina tkanine određuje se ovisno o odabranom broju branika i parametrima kreveta.

U prosjeku, četiri strane standardnog kreveta zahtijevaju 5-5,5 metara tkanine širine 110 cm, a također zahtijeva oko dva metra pjene od gume ili drugog punila 150 cm širokog i debljine 1-1,5 cm.

Ako namjeravate šivati ​​odbojnike s uklonljivim poklopcima, možete kupiti dvaput toliko materijala za šivanje dva seta odjednom. Ili za drugi izabrati tkaninu različite boje.

Kako odabrati tkaninu za strane u krevetiću

Rješavanje problema kako šivanjem jastucima s vlastitim rukama u krevetiću za novorođenčad ne biste trebali zaboraviti na kvalitetu samog tkanine.

Glavni zahtjevi za tkaninu na branicima - je gustoća i prirodnost. Tkanina mora biti ekološki prihvatljiva, dobro disati i ne izazivati ​​alergijske reakcije. Bez obzira koliko je dobra sintetička tkanina, nikada se neće usporediti s prirodnim materijalom. Stoga, odaberite bilo koji tkanina na bazi pamuka, može imati drugačija imena, na primjer, flanel, lan, čašu, pamuk i pamuk. Riječi "pamuk" ili "pamuk" također se odnose na pamučne sirovine.

Što punilo za odbojnike u krevetiću biraju

Stranice u krevetiću za novorođenčad trebaju biti dovoljno meke da bi ugasile bilo kakve slučajne udarce djeteta na rešetkama, stoga, nakon što ste ih počeli šivati ​​svojim rukama, najbolje je to učiniti upotrebom poliestera ili pjenaste gume.

Oba materijala imaju izvrsnu elastičnost i mekoću, dobro se zagrijavaju i potpuno su bezopasne za dijete. Jedini nedostatak pjene je da se suši predugo, a mokri materijal može postati okruženje za širenje bakterija. Zato držite ovu činjenicu kada se brinete o gotovom proizvodu. Osim ove dvije klasične punila, postoji nekoliko drugih mogućnosti - hollofiber, periotek, hallcon i poliester. To su moderni netoksični materijali s dobrom otpornošću na toplinu i trajnosti. Usput, holofiber je suvremeni analogni sintetski zimski zidar, samo stabilniji i bolji za održavanje svojeg oblika, ali, s druge strane, to košta više.

Neki se koriste poput pahuljica, pera, pa čak i životinjske kose kao bumper punila, ali to se ne bi trebalo učiniti. Prvo, oni mogu doprinijeti razvoju alergije u bebi, a drugo, oni su uzgojni tereni za krpelje i razne štetne mikroorganizme.

Uzorci odbojnici u krevetiću

Da biste izrezali branik, morate poduzeti sljedeće korake:

 • Pažljivo izmjerite dimenzije kreveta i odaberite željenu visinu bočne strane.
 • Prilikom traženja papira ili papira primijenite obrazac budućeg proizvoda.
 • Postavite tkaninu i strogo ga odrežite prema vašem uzorku.
 • Koristeći šivaći stroj, izbacite sve rubove odbojnika, osim jednog.
 • Obratite proizvod kroz posljednji rub bez ruba.
 • Umetnite sintepon unutar odbojnika, nakon što je prethodno izrežite 0,5 cm manji od glavnog proizvoda.
 • Ubodite preostali rub na prednjoj strani i pričvrstite čipke ili čipku po želji.
Za referencu, standardni krevet ima dimenzije: duljine - 120 cm, širine - 60 cm, visine - 55 cm.

Visoke pravokutne strane

Visoki odbojnici imaju određenu prednost, jer potpuno štite bebu od crte i štite od ozljeda. Ovi odbojnici su posebno dobri za novorođenčad koja je još uvijek malo zainteresirana za vanjski svijet i zahtijeva povećanu zaštitu.

Da biste štitili odbojnike za potpunu zaštitu, morate:

 • Izrežite četiri komada od 43x63 cm i 43x123 cm (3 cm).
 • Pripremite rubove - rezanje tkanine od oko 15x180 cm.
 • Izrežite izolaciju u skladu s uzorcima.
 • Pričvrstite prežvakane ljuskice na duljinu proizvoda i pričvrstite ih između dva glavna dijela, ostavljajući jednu stranu nepotreban.
 • Umetnite sintetički zimovnik ili drugu izolaciju unutar proizvoda i utisnite preostalu stranu.
 • Urezajte šavove i ukrase na branicima.

Kako šivati ​​jednu stranu u krevetu 60 cm i ukrasiti je rušom

Dakle, odlučili ste da želite stranice u krevetu za novorođenčad ručno izraditi i planiraš šivati ​​odbojnik ukrašen ruševinama na standardnom dječjem krevetu širine 60 cm.

Tada se cijeli proces rada može podijeliti u sljedeće faze:

 1. Potrebno je izrezati četiri pravokutna dijela za veliki branik dimenzija 43x123 cm (3 cm).
 2. Izrežite četiri dijela za bočne rubove dimenzija 43x63 cm.
 3. Pripremite 30 komada za vezove s dimenzijama 8x30 cm.
 4. Pripremite ruff - dugu usku traku tkanine: dva komada veličine 7x183 cm i dva - 7x93 cm.
 5. Dvaput presavijte tkaninu na rupe (uzmite visinu od 3,5 cm) i pričvrstite ga uzduž duljine glavnog proizvoda, a ako vam se sviđaju natečeni nabori, možete više odvojiti duljinu tkanine.
 6. Zatim, morate ravnomjerno prisobiraya ruche, šivati ​​između dva dijela branika, ostavljajući jednu stranu unstitched.
 7. Umetnite izolaciju unutar odbojnika i uklonite preostali rub.
 8. Ušicu šavove.
Kao rezultat toga, dobit ćete stranu koja ostavlja trećinu visine koja nije zatvorena i omogućuje vašem djetetu da nauči sve što se događa oko njega.

Kako šivati ​​odbojnike u krevetiću s uklonljivim poklopcima

Odbojnici s uklonljivim poklopcima imaju svoje prednosti, jer je moguće prati samo vanjske pokrivače, a ne cijeli proizvod. Takve se pokrivače stavljaju na branik kao jastučnice i pričvršćuju se zatvaračem.

Za šivanje tih pokrivača morate rezati 4 komada dimenzija 45x126 cm u veliki obod i 4 komada dimenzija 45x65 cm u prednji dio. Sigurnosni zatvarač ili drugi zatvarač šivati ​​se na kratkoj strani proizvoda.

Osim osnovanosti, takvi odbojnici također imaju nedostatke. Moms znaju da svako dijete lako može zamaziti ne samo poklopac, već i njegov sadržaj. Osim toga, dijete može progutati mali dio zatvarača - munja ili gumb.

Niske strane za krevet od jastuka

Nizak odbojnik je dobar jer ne ometa bebin pogled na okolni prostor, što je vrlo važno za dobivanje novih informacija i sveukupni razvoj djeteta. Jastuk uključuje upotrebu velike količine izolacije koja će djetetovom krevetu učiniti ugodnijim. Između jastuka nisu povezani, pričvršćeni su na žice s žicama ili čičakom.

Nemojte sumnjati da ćete moći šivati ​​dječake u jastučnom krevetu vlastitim rukama, jer to ima mnogo uzoraka s veličinama. Ovdje je jedna od varijanti ovakvih branika: pripremite četiri detalje jastuka za završni zid od 50x70 cm, četiri dijela velikih jastuka za bočni zid - 50x70 cm, šest dijelova malih jastuka za bočni zid - 40x50 cm i 28 dijelova za žice od 28 x 30 cm.

Kao rezultat, dobivate sedam jastuka, od kojih su tri smještene na strani pristupa krevetu. Usput, slobodno ispunite jastuk izolacijom što je moguće čvršće, to će samo poboljšati njihovu kvalitetu i izgled.

Praktični odbojnik s čičakom

Odlučujući da šivaju bočne jastuke u krevetiću za novorođenčad, možete napraviti vlastite obrasce. Velcro uboda često se koriste kao zamjena za konvencionalne kravate za pričvršćivanje odbojnika ili odbojnika u krevet.

Za pravilno šivanje čičak, stavite završio branik u krevetiću i označite mjesta gdje trebate šivati ​​čičak. Tako da se drže čvrsto, prvo ih pričvrstite oko perimetra, a zatim i dijagonalno. Samo imajte na umu da čičak može biti poništen, ako dijete, uspravan, napreži branik prema njemu. Stoga razmotrite osobitosti ponašanja vašeg djeteta i za odraslu aktivnu bebu razmotrite mogućnost varijante s kopčama.

Što šivati ​​odbojnike u krevetiću za djevojčice

Naravno, kao i kod ostalih dječjih stvari, strane u krevetiću mogu gotovo nepogrešivo pogoditi svog vlasnika. Za djevojke, tople ružičaste boje, mnogo čipke i ryusha tradicionalno se odabiru. Neki roditelji čak koriste materijale kao što su saten, iako je za unutarnji dio jaslica nešto surovo, bolje je da ih uređe vanjski.

Usput, sva djeca dobro reagiraju na slike poput slatkih životinja, a možete pokušati napraviti uzorke i šivati ​​strane u krevetić u obliku jastuka, na primjer, s omiljenim crtanim životinjama vašeg djeteta. A ako želite koristiti čipku kao ryusha, pokušajte odabrati meke prirodne materijale. A krevet vašeg princeza izgledat će samo šarmantan!

Ono što šivati ​​odbojnike u krevetiću za dječaka

Strane u dječjom krevetiću obično su ušivene iz tkanine hladnije plave ljestvice, često pomoću crteža strojeva, životinja, biljaka.

Poznato je da su okusi i interesi neke osobe položeni u duboko djetinjstvo. Možda je to razlog zašto su dječaci jako voljeni kad se na branicima zagrljaju veliki džepovi, gdje možete staviti ili dobiti nešto. Malo se istraživača može dugo nositi s ovim procesom.

Pokušajte pokazati maštu i raditi vlastite ruke u krevetiću u obliku životinja ili ptica. Na primjer, prilično je lako napraviti jastuk u obliku sove, samo treba šivati ​​velike bijele krugove u obliku očiju i tamnih - nešto manji, označavajući učenike i tijekom rezanja kako bi se osigurao blago prošireni dva ugla jastuka koji opisuju ptice uši. Vaše dijete će oduševiti takvom sova!

Ekskluzivni odbojnici u krevetiću za bebe

Ako želite učiniti nešto posebno, izradite krevet bebe, onda možete, na primjer, šivati ​​tematske odbojnike - u nautičkom stilu, afrički, kraljevski ili čak indijski. Upotrijebite, primjerice, neke ostatke tkanine da biste na krevetu dobili različite primjene ili ukrase.

Pogledajte asortiman najbližeg dućana tkanine, možda ćete naći inspiraciju za nove i neobične ideje.

Sada znate kako napraviti strane za krevetić vlastitim rukama i čak možete dati majstorske tečajeve svojim prijateljima. Ovaj jednostavan proces svakako će vam donijeti puno užitka, a vaše dijete će donijeti još više topline, udobnosti i majčinske ljubavi.

Učiteljska klasa
Jastuci za novorođenče Leptir, medvjed i sova (+ uzorci)

Danas želim pokazati kako šivati ​​jastuci za novorođenčad u obliku leptira, medvjeda i sova. To su jastuci pod glavom za bebe od jednog mjeseca, dizajnirani da ispravno poprave glavu djeteta za vrijeme spavanja. Mišljenja stručnjaka o tim jastucima su različita, pa prije nego što šivati ​​ili kupite takav jastuk za svoje dijete, trebate se posavjetovati sa svojim liječnikom.

Za proizvodnju jastuka, trebat će nam: prirodna pamučna tkanina, sintetička zimska zavarivača (također će se nalaziti Alpolux ili holofiber list), punilo (holofiber ili comfort), niti, igla, igle, mjerna traka. Ako želite šivati ​​jastuke s različitim izgledom, onda je u nastavku osnovni uzorak jastuka za novorođenčad, s kojim možete graditi uzorak bilo kojeg oblika. Na uzorak morate dodati šavove 1-1,5 cm sa svih strana.

Jastučić za leptir

Leptir jastuka u obliku obrasca. Na uzorak morate dodati šavove 1-1,5 cm sa svih strana.

Izrežite 2 identična dijela od tkanine.

Šivamo po jednoj ili obje strane ruba poliestera (ili Alpoluxa).

Odrežite dodatni padding na rubovima.

Stavili smo oba detalja u obliku leptira jedni na druge s prednjim stranama prema unutra i sažvakli ih s pogrešne strane ostavljajući malu rupu.

Izrezali smo rubove na zaobljenim dijelovima.

Izlazimo kroz lijevu rupu.

Zatim kružimo krug na pravom mjestu. Da biste to učinili, možete izrezati krug iz uzorka papira, pričvrstiti ga s iglama na jastuku i staviti ga na rub kruga.

Ispunjavamo jastuk punilom.

I ručno šivati ​​rupu tajnim ubodom.

Jastuk leptir za novorođenčad spreman.

Medvjed jastuk

Oblikovani jastuci za novorođenčad u obliku medvjeda. Na uzorak morate dodati šavove 1-1,5 cm sa svih strana.

Također smo odrezali glavni dio tkanine u dvije kopije, uho detalja 4 kom.

Iz šavne strane šivanja prvo, onda drugo uho, pretvorimo ga i napunimo malim stvarima. Šivamo uši u gornjem dijelu jastuka, kao što je prikazano na fotografiji. Sew ostatak, kao što je gore opisano.

Jastuk za novorođenče u obliku medvjeda je spreman.

Jastuk u obliku jazbine

Oblikovani jastuci za novorođenčad u obliku sove. Na uzorak morate dodati šavove 1-1,5 cm sa svih strana.

Glavni dio tkanine izrezan je u dvije kopije, dijelova za oči i kljun, napravljen od osjetila.

Na jednoj strani prvi šivati ​​oči i kljun, a onda šivati ​​također, kako je gore opisano u leptir-jastuk.

Jastuk za novorođenče u obliku sove je spreman.

Imam takve jastuke ispod glave za djecu.

Šivanje dekorativnih jastuka - 3 radionice za početnike i iskusne

Ažurirajte unutrašnjost dječje sobe i napravite dječji krevet dovoljno udoban da ga ukrasite s nekoliko ukrasnih jastuka. Predlažemo kreativnim majkama da ih šivaju vlastitim rukama, jer to se radi brzo, jednostavno i na proračun. Glavna stvar ovdje je da se s zanimljivim dizajnom i pronaći prave materijale.

U ovom smo članku prikupili 30 nadahnuta primjera fotografija dječjih jastuka za početnike i iskusne majstore, a pripremili smo i 3 korak-po-korak radionice o krojanju vlastitim rukama:

 1. Jastuk igračke u obliku oblaka.
 2. Pillow slova.
 3. Patchwork jastuci.

Neki korisni savjeti

 • Kombinirajte različite jastuke jedni s drugima, pa će interijer biti zabavan. Sastav se može kombinirati u obliku, u boji ili ispisati. Prilikom odabira tkanina, najlakše je usredotočiti se na bojanje i uzorak pozadine, kao i na ostatak tekstila u vrtiću. Na primjer, jastuci se mogu preklapati zavjesama, tapeciranim sofama i, naravno, dekom.
 • Dolazeći sa stilom i dekor budućeg proizvoda, razmotrite stil interijera. Ako, recimo, za moderan interijer moguće je šivati ​​svijetle jastuke - igračke, a za klasičnu sobu prikladnija su proizvodi umirujućih boja i tradicionalnih stilova u obliku valjaka i jastuka s rukavima ili resicama kao na donjoj slici.
 • Za šivanje dječjih jastuka, poželjno je koristiti prirodne i guste tkanine (platno, pamuk), koje se mnogo lakše opiru, kažu, osjećaju i izgledaju mnogo ljepše od sintetike poput runo.
 • Prije šivanja tkanine vrijedi pranje i glačanje, tada ćete šivati ​​već uzimajući u obzir skupljanje materijala.
 • Jasno je da se dječji jastuci često trebaju istrošiti, ali kako prati ukrasne jastuke koji nemaju jastučnice i uvijek trebaju zadržati svoj oblik? Preporučujemo da upotrijebite sljedeće materijale kao punilo za dječje igračke i jastuke te mekane odbojnike za novorođenčad:
 1. Sintepukh (ne smije se miješati s poliesterskim podlogama);
 2. Holofayber.

Ovi materijali su hypoallergenic, čuvaju svoj oblik dobro nakon pranja i mogu se prati u perilici na niskoj temperaturi, čak i uz spin. Nažalost, sintetički inverzator, prirodni dolje, heljda, udaranje, pjena od gume i druga punila nema takva svojstva.


 • Ako želite istodobno napraviti dekorativni i jastuk za spavanje, na primjer, valjak ili bočni dio za krevetić, preporučujemo da ne samo jastuk, nego jastučnicu s jastučnicom. Uostalom, puno je lakše prati uklonjive jastučnice, osim toga, nakon što ste upalili jedno jastučno kućište i dva jastučnica s kojima je odgovarala, moći ćete ažurirati interijer prema vašem raspoloženju.

Master broj klase 1: jastuk-oblak veste

Kao što je poznato, u svijetu dječjih interijera postoje trendovi, a ovdje su takvi jastuci u obliku oblaka samo na vrhuncu popularnosti. Oni su dobri jer ih je lako šivati, izgledaju slatko i prikladni su za uređenje prostorije dječaka i djevojčice. Na ovoj radionici ćemo vam reći kako šivati ​​mekom oblak s vlastitim rukama od bilo kojeg džempera ugodne boje.

 1. Pleter (bolje od poliestera, a ne akrilika. Usput, umjesto džemera, možete uzeti staru pamučnu majicu, majicu i sl.);
 2. sintepuh;
 3. Šivanje zaliha;
 4. Šivaći stroj (ako postoji);
 5. Papir za izradu uzoraka.

Korak 1. Nacrtajte uzorak papira u obliku oblaka ili bilo kojeg drugog oblika koji vam se sviđa.

Korak 2. Preokrenite džemper na pogrešnu stranu (!) I pričvrstite rezultirajući uzorak (uključujući stražnji sloj tkanine) na njega pomoću pinceta kao što je prikazano na fotografiji. Zatim pratimo obrise oblaka i započnemo srezivanje praznina s udubljenjem od oko 0,7 mm (za dopuštene količine).

Korak. 3. Sada počnemo samljeti dolje dva dijela jastuka na prethodno nacrtan konture, ali svakako ostavite oko 10 cm ne ušivenim.

Korak 4. Na mjestima zaobljenja oblaka i u uglovima napraviti rezove - to će učiniti oblik jastuk neater i točniji.

Korak 5. Uklonite jastuk i čvrsto ga napunite punilom koji pomaže, primjerice, s kineskom štapićem. Konačno, šivati ​​rupu tajnim bodom.

Wu-la! Jastuk za bebu je spreman!

Na temelju ove majstorske klase možete šivati ​​jastuci različitih oblika i boja. Na primjer, mali oblak može imati ruke i noge, okrugle oči i rumen osjećao obraze.

Umjesto oblaka, možete šivati ​​zvijezdu, kapljicu kiše, mjesec, srce ili slatkiše. Primjeri takvih jastuka potražite u sljedećem izboru fotografija.

Master broj klase 2: Pillow letter

A sada nudimo i šivanje još jednog jednostavnog, ali originalnog pismo jastuka, koje će pomoći prilagoditi vrtić ili krevet, ako npr. U sobi postoje dvije ili više djece.

 1. platno;
 2. sintepuh;
 3. Šivanje zaliha;
 4. Šivaći stroj.

Kombiniranjem 3 vrste tkanina, možete staviti ostatke lutalica i učiniti dizajn jastuka više zabave.

Korak 1. Odaberite slovo, izvucite (ili ga ispišite u formatu A4) i izrezajte po konturi.

Korak 2. Sada trebamo izrezati dva dijela jastuka - naprijed i natrag.

 • Za rezanje prednjeg dijela jastuka trebate: na tkanini leži licem prema gore, stavite predložak tako da je okrenut prema gore, krug ga, a zatim izrezati obradak.
 • Za rezanje stražnje strane slova trebate: učiniti sve na isti način, ali pre-okrenite predložak "iznutra prema van" prema gore, dakle prema načelu zrcalne refleksije.

Korak 3. Sada biste trebali pripremiti stranu jastuka.

 • Njezina duljina mora biti jednaka perimetru slova + 2 cm po doplatama. Sami odredite širinu bočne stijenke, to može biti 4 cm, a uzimajući u obzir 2 cm šavova, širina praznine će biti 6 cm.

Ali budući da je najvjerojatnije da nećete moći izrezati niti jedan komad tkanine, morat ćete rezati nekoliko traka iste širine i ubaciti ih da biste završili s jednim trakom željene duljine.

Korak 4. Sew the sidewall na prvo slovo. Da biste to učinili, preklopite ih jedan prema drugome i počnite samljeti oko oboda izratka.

 • Za praktičnost, bočni pojas može biti pričvršćen s iglama.

Ponovite isti postupak s drugom polovicom jastuka, ali ostavite mali dio potkoljenice.

Korak 5. Na mjestima zaobljenja i ugla napravimo nekoliko rezova.

Korak 6. Hura! Gotovo je učinjeno. Ostaje samo pažljivo odvrnuti jastuk, napuniti ga s jastukom i lagano šivati ​​rupu.

Uz pomoć ove majstorske klase možete "šivati" cijeli naziv ili riječ vlastitim rukama. Za vaše nadahnuće, predlažemo da pogledate još jedan izbor ideja za fotografije.

Master broj klase 3: patchwork jastuk

I na kraju, nudimo vam upoznavanje s najnovijim majstorskim tečajevima o šivanju dječjeg jastuka pomoću tehnike patchworka u obliku video lekcije Maria Volon.

I ovdje je izbor zanimljivih ideja za izradu jastučića za dječju sobu.

Šivamo bočne jastuke za krevetić. 1. dio

Odlučio sam podijeliti iskustvo šivanja strane u krevetiću. Kad mi se ova ideja dogodila, tražio sam internet za majstorsku klasu za krojenje samo takvih strana. Ali nije našao ništa. Možda nema takve majstorske klase, a možda je loše izgledala :) S obzirom na to, posao je trajao više vremena nego što sam planirao, ali rezultat je vrijedio!

Odmah pojasnite da je vrijeme uvjetno! U prisustvu dvoje djece, proces je bio neprekidno prekinut, a zatim ponovno prikupljao moje misli, a zatim sakupljao sve, a zatim je izlagao.. Potrebno mi je gotovo 5 dana za sve! Ali u stvari to traje mnogo manje!

Dakle, trebat će vam:

1. Fabric. Poželjno x / b. 100%. Različite boje i puno! Uzeo sam veliku maržu, imam dvije djevojke, tako da uvijek postoji gdje staviti ostatak. Moj savjet: uzeti 5-6 varijante iste boje. Ovo će vam dati više kombinacija. Imam ove tkanine ovdje.

Dvije boje, ali odjekuju na slici. Prije otvaranja pazite da se isprati i izvaditi (tkanina koja će se koristiti iznutra je potrebno najmanje 2 metra).

2. Izolacija. Sintepon, holofiber. Koristio sam sintetički zimovnik 100 g / m2 za stražnjim stranama.

3. Punilo u kuglicama. Imam ovaj holofiber. Lopte nisu jako velike, ali vrlo meke.

4. Alati. Škare, vladari, iglice, konac, šivaći strojevi. Bilo bi lijepo imati poseban rezač i patchwork sag, što značajno ubrzava rad.

Razvoj projekta

Prvo, svakako bojite svoj projekt na papiru. Nacrtajte model stranica, izračunajte veličine, dopuštenja. Navedite broj dijelova.

Moji blokovi lica su širi nego što trebam, jer ću postaviti suprotne nabore na vrhu i na dnu kako bih stvorio izbočinu.

Sve se to odražava u projektu!

Napravite nekoliko izgleda tkanina. Pogledajte kako će ići zajedno.

Nakon toga, upravo u projektu pišite gdje će biti tkanina. To će uštedjeti vrijeme i snagu. Nemojte vući tkaninu od mjesta do mjesta.

Sada možete nastaviti s rezanjem. Nemam veliki stol, pa ću ga izrezati na pod. Širila sam deku, posebno dizajniranu za tu svrhu, i izrežite ga. Mala fotografija o procesu jasnoće. Možda će među čitateljima biti vrlo početnik krojačica.

Počela sam šivati ​​od velikih blokova. Iz nekog razloga činilo mi se da je to bilo lakše :)

Sada šivati. Prerezao sam se međusobno s iglama, a onda ih šivati ​​kontinuiranom linijom.

Sada glačanje. Budite sigurni da sve parne pare! WTO je 30% uspjeha. Ponekad željezo vam omogućuje da ispravite neke nedostatke :) Prvo, glačajte šav kao što je to. Čak sam ga malo podigao ispod željeza. To smanjuje napetost šivanja i pomaže u izbjegavanju sitnih predmeta.

Sada šav može se glačati ili peglati. Izvađujem. Zato šav postaje gotovo neprimjetan.

I svakako gurnite prednju stranu. Dajte šavu konačni izgled.

Sada se možete diviti onome što radimo.

Čini se da je sve učinjeno, i kako je lijepo već :) Također sam morao raditi polako jer sam se često divio :)

Trebali bismo imati dva takva bloka.

Na unutarnjoj tkanini napravite oznaku koja će ubodne šavove vrha.

Izrađujemo utore (male rezove).

Ne zaboravite to učiniti sve u dva dijela. Preporuča se da ih preklopite jedan prema drugome i učinite sve oznake na pogrešnoj strani. Ja radim na prednjoj strani jer inače fotografija ne može ništa vidjeti. Napravi nadsechki i gornji i donji rub.

Sada spojimo gornju jedinicu i izvana.

Stavite šavove gornjeg bloka točno na oznaku. Nagnite se s vrha i dna. Vi ste stvorili takve viškove.

Postavili smo ih na suprotnu stranu. Ja to radim po oku, ali možete napraviti ureze. Svršite tako da je izbočina na prednjoj strani. Fotografija se dobro prikazuje.

Nakon što sam ispunio blokove holofiberom, imao sam takav nedostatak.

Možda bi bilo bolje izraditi mali skup, umjesto savijanja. Tada se takav val ne formira. Ali ovo je samo pretpostavka. Nije bilo načina da se to ponovi. U svakom slučaju, jako sam zadovoljan konačnim rezultatom i, kako mi se čini, ta se mana čak pretvorila u ukras!

Dakle, nakon uboda nabora, stavljamo praznu stranu na sintetički zimski uređivač, odrežimo ga. Stavljamo na donji rub.

Lagano pritisnite šav i okrenite prazno licem prema gore tako da je zglobna šav u sredini. Pritiskamo šav na bočnoj strani poliestera. Peglanje s prednje strane! Inače, vaš sintepon će se pretvoriti u komad sintetičkog kartona :)

I položi liniju na poleđini bočnih strana koje se odlaze iz šavova 3-5 mm. Ubačena na prednju stranu!

To mora biti učinjeno tako da je šav lijepo položen i mali valjak je formiran na stražnjoj strani, što će omogućiti da ne otpada dnu šav.

Sada smo odrezali bočne šavove. Pljusemo. Uključivanje

Izrežite kut šavova kao što je prikazano na fotografiji.

Znači možete izaći iz samog kuta i izbjegavati gustu ružni grumen. Ali nemojte pretjerati. Ako izrezati vrlo blizu šav, tkanina se može proširiti!

Uključujemo prednju stranu.

Sve smo poravnali i na nekoliko mjesta izrezali prednji i stražnji dio stranice. Kao što je prikazano na fotografiji.

Napustite strane strane.

Sada možete postaviti naše postove. Postavljam široku dekorativnu liniju. Želim naglasiti razdvajanje između boja. Jednostavno možete ukloniti šav. To je ono što sam dobio s prednje strane.

Učinit ćemo prilagodbu. Odrežite sve nepotrebne. Tako da se ista ravnopravan vrh ispostavilo.

Stavljanje nabora na vrh ruba. Ne moraju šivati ​​ništa. Možete ostaviti i samo sjeckane igle, ali kada se puni postoji svaka prilika da ogrebete svoju ruku.

Još se možete diviti :) :) Ljepota se dobiva :)

WTO! Preporučljivo je saviti sve nabore!

Sada počinje prilično zamoran i dugotrajan proces. Skuhajte kavu, sjednite. Možete čak i uključiti film i. mi ispunjavamo. mi ispunjavamo. i punjena.

Fotografije holofibera u lopticama, iznenada netko ne zna što izgleda.

Imajte na umu da cijela ruka ide u "džepove". Svakako razmislite o tome kad izradite svoj projekt. Koliko će vam biti široki stupci i kako ćete ih ispuniti. Naravno, možete upotrijebiti vladara ili neko drugo učvršćenje, ali s kvalitetom punjenja ruku, po mom mišljenju, ništa se ne može usporediti. Osim toga, kao što se sjećamo, dolje formirani valovi, i oni također moraju biti popunjeni.

Nemojte pretjerati. Stranice bi trebale biti mekane, ali elastične. Osim toga, previše napunjene stupove bit će teško sašiti.

Fotografija za jasnoću.

Nabili stupac, budite sigurni da ga zakačite ili samljeti!

I sada možete jasno vidjeti koji val koji smo stvorili :) Nema potrebe za panikom. Znači, to bi trebalo biti! Prema mom projektu :)

To se dogodilo nakon punjenja.

Cijeli rub.

Sada sam skrivala vrh ruba u malom cik-cak. Pokušavam točno postaviti liniju, to jest, ne pomjeram se paralelno s križem! Ovo je važno jer ću izrezati rub!

Crta se može položiti bliže rubu nego ja. Kasnije, negdje sam morao kopirati cik-cak, kao što je vidljivo nakon završne obrade. No, postoji opasnost da se cigla začepi na uglovima, a zatim se morate ponovno škrabati. Možda biste trebali odabrati liniju koja je čak i manja od moje, ili izravno kvrgi.

Formirani uglovi su odsječeni! Pokušavamo dati gornji rub glatkom rubu. Ali nemojte se truditi. Prvo, malo je vjerojatno da ćete uspjeti u tome, a drugo, moramo poduprijeti donji rub, a tamo imamo, kao što se sjećamo, val.

Kraj majstorskog razreda, pročitajte drugi dio ovdje >>

SIDE u krevetu za novorođenčad s vlastitim rukama. Obrasci i savjeti

Strana za dječji krevet je vrlo praktična i neophodna stvar. Ovaj element omogućuje ne samo zaštitu djeteta od hladnog nosa, već i oslabiti njegov kontakt s tvrdim štapovima kreveta.

Veliki dar novorođenčeta bit će branik na krevetu.

Zahvaljujući tim softnim uređajima, beba neće ispuniti bumps u prvoj godini svog života, kada se pokušava samostalno kretati u njegovu krevetiću.

Krevet bebe mora imati sličnu zaštitu. Meke strane mogu prilično zaštititi djecu od ozljeda, modrica i abrazije. Moguće je napraviti lijepe i originalne odbojnike s vašim majcinskim rukama, koristeći gotove uzorke ili stručne savjete.

Ležaljke za bebe za vašu bebu mogu biti i vaša prva ručna šava.

Slični proizvodi mogu se kupiti u bilo kojem od trgovačkih centara. Oni se nazivaju i "odbojnici" ili "stražari", ali je li potrebno provesti veliku količinu novca, jer je prilično lako napraviti rub za krevet od pada s vlastitim rukama.

Da biste osigurali da sve ide glatko, slijedite preporuke navedene u nastavku u članku.

Vrste kreveta za dječji krevetić

Prije donošenja odluke o vrsti šava za odbojnike za dječji krevet, morate razumjeti osnovne pokazatelje za svaku vrstu tih proizvoda i značajke krojenja.

Šivanje strana u krevetu za novorođenče nije teško.

 1. Obrezivanje s uklonljivim poklopcima.

Sastoji se od jastuka s pokrivačima prirodne tvari. Omoti pokrivaju jastučnice i pričvršćuju se patentnim zatvaračima. Prednost je što je moguće šivati ​​dva seta vanjskih pokrivača i oprati ih samo. Međutim, takav aspekt je sumnjičav, jer dijete može zaraziti i jastučnice i jastučići.

Iz tog razloga, strane neće dugo biti suhe i čiste, također će morati biti oprane.

Za šivanje trebat će vam dodatna pamučna tkanina i 4 patentna zatvarača, duljine najmanje 42 cm, što će dovesti do dodatnih troškova. Zamjenjivi pokrivači su zašiveni za nekoliko centimetara više jastučića kako bi ih mogli udobno nositi. Čuva potrebu za upotrebom patentnih zatvarača i patentni zatvarači, budući da imaju male krugove, koje dijete može progutati.

Zato je munje bolje učiniti tajnu, nevidljivo djetetu.

 1. Bočne jastučići.

Pogodno je da je moguće upotrijebiti više punila. U slučajevima malih jastuka veličine 40 - 50 cm debljina bočnih stranica može se povećati. Dakle, krevet će biti topli i udobniji.

Proizvođači jastučića jednostavno se pričvršćuju na šipke uz pomoć žica ili ljepljive vrpce.

 1. Visoki odbojnici.

Pokriti drvene šipke u jasle u cijelosti. Oni su prilično dobro zaštitili bebu od crte i štite od šoka. No dječak se mora ograničiti samo na pogled na unutrašnjost njegova kreveta, što može utjecati na njegovu razinu mentalnog razvoja.

Nedostatak je da potpuno pokrivaju pregled djeteta.

 1. Donje strane djelomično pokrivaju štapove kreveta.

U trgovačkim centrima možete pronaći mnogo izmjena stranica, koje će zasjeniti krevet za 2/3 ili 1/3. Takvi proizvodi imaju nedvojbenu prednost - ne ograničavaju recenziju djetetu i omogućuju mu da prati što se događa oko sebe.

Ali sigurnosne funkcije takvih proizvoda su prilično ograničene.

 1. Kanta s džepovima.

Ako želite napraviti odbojnik s džepovima, onda će bitno stanje biti njihova prisutnost na vanjskoj strani kreveta. Interni smještaj uvijek će mamiti bebu.

Pokušat će izvaditi i ispitati sadržaj.

 1. Valjci.

Oni su izrađeni i osigurani na isti način kao i jastučići. Ova opcija se koristi mnogo rjeđe, jer loše štiti glavu djeteta od udaraca i padova. No, u uvjetima visoke temperature u sobi gdje se dijete nalazi, ova vrsta rubova omogućuje pristup svježem zraku.

Stoga je ova opcija prikladna za novorođenčad koja još uvijek ne zna kako se sami kretati ili puzati.

Zaštitni predmeti izrađeni od vezica u obliku žica, brave ili velcro sposobni su se odmaknuti u trenutku kada dijete skloni ustati i povući rub.

Iz tog razloga, pregled s običnim kopčama je pouzdaniji.

Materijal za primjenu odbojnika je također vrlo važan. Umjetni materijali mogu iritirati kožu, uzrokujući alergijske ili upalne reakcije. Stoga je poželjnije dati samo prirodnu tkaninu.

To će omogućiti da se proizvod opere dobro, brzo se osuši, a da ne izgubi svoj oblik.

Vrste punila za branike u dječjoj postelji

Danas je razvijen veliki broj punila koji imaju svoje zasluge. Naime:

 1. Pjena od gume - mikrofilm, zahtijeva poštivanje posebnih uvjeta.

To je prije svega skrupulozno i ​​kvalitetno sušenje. Ova baza ima tendenciju da zadrži vodu dobro, što pridonosi stvaranju mikroorganizama iznutra.

Pjena od gume ima dobru trajnost, što je važno kod čestih pranja.

 1. Sintetički inverzator je najbolji mikro punilo.

Ovaj materijal nije skup, jednostavan, prilično fleksibilan, savršeno prati i odmah se suši. Njegove osobine ometaju stvaranje gljivica.

Najvažnija stvar u izradi strane vlastitim rukama je prekriti tkaninu tako da se punilo ne rolati.

 1. Hollofiber - najnoviji punjač, ​​kvaliteta prelaska sintetičkog zimovala.

Apsolutno netoksičan, ne zadržava vlagu, odmah se suši, bez promjene izvorne konfiguracije. Zbog spiralne teksture, punilo je vrlo otporno na habanje.

To ne uzrokuje alergijske reakcije, što je vrlo važno za djecu.

 1. Periotek je inovativno vlakno.

Njegova glavna prednost je hipoalergijska. Ovo je vrlo fleksibilan umjetni materijal, savršeno prati.

Također se brzo suši i savršeno održava svoj oblik.

 1. Hollkon - umjetno punilo.

Ima fantastične značajke otporne na toplinu. Apsolutno nije alergičan, fleksibilan i otporan na habanje.

Neophodan za hladne i puhane sobe.

 1. Poliester - šuplje vlakno.

Ima antialergijske osobine. Ne gubi svoju originalnu konfiguraciju. Ne privlači vodu i miris.

Dijete se osjeća u takvom krevetu vrlo udobno.

Kako šivati ​​odbojnika u krevetiću za novorođenčad sa svojim rukama, korak po korak upute

Kako bi se odbojnici u krevetiću za novorođenčad s vlastitim rukama, obrasci nisu obvezni. Označavanje možete napraviti izravno na tkanini. Da biste napravili pravu mjeru za šivanje strane, samo trebate izmjeriti perimetar krevetića i podijeliti ga s brojem jastuka. No, budući da kolijevci obično imaju standardne parametre, možete koristiti sljedeće veličine.

 1. Napravite 4 pojedinosti - 43 za 63 cm.
 2. Napravite 4 pojedinosti - 43 do 123 cm
 3. Za rubove bit će potrebne komade materijala, širine 7 cm, duljine 180 cm.

Obrnute strane u krevetu s veličinom.

Spremni odbojnici u krevetiću za novorođenče.

Kako šivati ​​krilati u stranu

Da biste se šavali, morate znati nekoliko nijansi. Duljina krilca može se mijenjati. Minimalno, to bi trebalo biti 1,5 puta dulje od dijela. U tom slučaju neće se pojaviti vrlo bujne nabore.

Kada je dulji od dva puta duži, nabori će biti vrlo voluminozni.

Lončar se lako može pričvrstiti na šivaći stroj. Prikupljajte rukavice rukom s pravilnom iglom. Da biste to učinili, uzmite iglu željene duljine iglom. Onda je ležao stvar "harmonika", probijajući joj iglu. Sada ostaje samo da se ravnomjerno rasprostire po čitavoj duljini niti.

Da biste odmah dodirnuli grudicu, trebate ga postaviti između dva sloja materije.

Vjerujte u vlastitoj snazi. Ako majka ili baka stvarno žele napraviti ruku za bebu sa svojim vlastitim rukama, zasigurno će se riješiti.

Uostalom, ljubav i energija, koju narodni ljudi prenose, ne mogu biti zamijenjeni bilo kakvim tvorničkim ljepotama, ali djeca to posebno osjećaju.