Krevet za spavanje u unutrašnjosti spavaće sobe: vrste i značajke dizajna

Hrana

Suspendirani namještaj povezan je s rekreacijom na otvorenom. Takvi dizajni omogućuju vam da se opustite pa se aktivno koriste za proizvodnju kreveta. Moderna tehnologija za postavljanje namještaja omogućuje vam opremanje elegantnog, neobičnog i udobnog kreveta.

Viseći krevet u unutrašnjosti: prednosti i nedostaci

Pravilno postavljen krevet za vješanje bit će središnji element interijera spavaće sobe. Ostatak uređenja sobe će se temeljiti na instalacijskim parametrima i značajkama postavljanja takvog namještaja. Kako bi se osiguralo dobar san u bezubosti, morat ćete se pobrinuti i za pouzdanost pričvršćivača.

Prednosti suspendiranog veza:

 • Strašan osjećaj opuštanja. Krevet je prikladan za osobe s osjetljivim spavanjem, a lagano kretanje nadilazi kroničnu nesanicu.
 • Izvornost strukturnih rješenja i velika promjena mjesta u prostoru. Širok izbor modela omogućit će opremanje kreveta u bilo kojoj prostoriji.
 • Mogućnost dodatnog ukrašavanja prostora pod krevetom. Na primjer, možete postaviti izvore osvjetljenja, usredotočujući se na prozračan i romantičan stil namještaja.

Zapanjujući izgled kreveta privlači ljubitelje neobičnih dizajnerskih rješenja. Budući da su spušteni kreveti pričvršćeni na strop na specijalnim užadima, ovaj strukturni element može se koristiti i za ukrašavanje prostorije.

Značajke rada ovješenih konstrukcija:

 • Namještaj se ne može premjestiti u drugu prostoriju bez prethodne pripreme.
 • Neki modeli kreveta su pretjerano pokretni. Kako ne bi zaklali od najmanjih pokreta, potrebno je koristiti dodatne sustave za pričvršćivanje na pod i zidove. U dječjim sobama ugrađuju se samo modeli s kombiniranom vješalicom, što omogućuje izbjegavanje snažnog ljulja.
 • Za instalaciju namještaja morat će napraviti rupu na stropu, koja nakon demontaže strukture mora biti uklonjena.

Popularne vrste spuštenih kreveta karakterizira povećana složenost instalacije. U unutrašnjosti takvog namještaja izgledat će neuobičajeno i ekstravagantno, ali njegova svojstva izvedbe izravno ovise o mehanizmu pričvršćivanja, dimenzijama i obliku baze.

Oblici i veličine visećih kreveta

Za razliku od tradicionalnih modela, obješene konstrukcije štedi prostor, dodatno osiguravajući izvorni dizajn interijera. Obrasci i veličine treba odabrati prema svojstvima prostorije. Skup takvog kreveta može se izvršiti na pojedinačnom projektu kako bi se uskladio sa stilom prostorije.

Glavni oblici ovješenih struktura:

 • Pravokutni krevet za spavanje u unutrašnjosti spavaće sobe uštedjet će prostor. Tradicionalni oblik veza će biti prikladan za vrtić, ali osim toga takav dizajn treba biti opremljen sa strane. Dimenzije namještaja standardne su za jednokrevetne, jednokrevetne i dvokrevetne krevete. Veličine se kreću od 70 do 190 cm u širinu i dužine od 170 do 250 cm. Za održavanje takve masivne strukture trebat će vam od 4 do 8 pričvrsivača.
 • Okrugla konfiguracija pogodna je za kuće koji eksperimentiraju s dizajnom doma. Ovaj namještaj će se savršeno uklopiti ne samo u dekor sobe. Često se može naći na terasama, verandama i dnevnim boravcima. Spojnice se postavljaju oko cijelog opsega baze, omogućujući vam da stvorite luksuzni prag, dimenzije promjera u rasponu od 170 do 250 cm.

Preporuča se odabrati vješalicu s obzirom na karakteristike prostorije u kojoj se planira ugradnja. Svilenkast dizajn pogodan je za podebljane i kreativne pojedince. Pravokutni i kvadratni kreveti jednostavno se uklapaju u unutrašnjost obične spavaće sobe. Vlasnici takvog namještaja neće imati poteškoća u planiranju sobe i uređenju kreveta. Postavljanjem kružnog modela namještaja može doći do poteškoća, uključujući izbor madraca i posteljine.

Vrste kreveta

Rad plutajućeg namještaja ovisi o strukturnim značajkama okvira i baze. Teška suspendirana kreveta od čvrstog drveta povećat će opterećenje na stropu pa se preporučuje korištenje metala za izradu okvira. U malim stanovima, povećano opterećenje na stropu može dovesti do neugodnih posljedica, među kojima je i djelomični kolaps strukture. Stoga se metalni okvir za okvir preporučuje za ugradnju u kuće stare zgrade.

Kao osnovica za krevet, krute strukture od gustih dasaka pokazale su se izvrsnim. Kompozitno drvo se ne preporučuje. Za smanjenje troškova proizvodnje povezivanjem dva lista iverice. Za sigurno spavanje, neki kreveti su dodatno opremljeni branicima. Također možete koristiti privitke za ugradnju luksuznih nadstrešnica.

Kako montirati ležaljke na strop

Svaki viseći krevet čvrsto je pričvršćen za strop. Priključne točke mogu biti od jedne do dvadeset. Duljina konopa izračunava se ovisno o željenoj visini kreveta. Pravokutne strukture su značajne zbog povećane težine, stoga se preporučuje da se pričvrsti na užadima ili metalnim lancima. Okrugli kreveti su čvrsto obješeni na 10-20 tankih šipki.

 • Stropni nosač na četiri snažna držača. U svakom kutu kreveta stvara se rupica kroz koju prolaze metalni lanci ili užad. Nije preporučljivo instalirati ovu strukturu u blizini zida, prozora ili vrata.
 • Pričvršćivanje na zid se javlja bez montažnih užadi ili lanaca. Jedna strana namještaja spaja se ravno do najbližeg zida, pružajući učinak levitacije. Dizajn je stabilan.
 • Kombinirana suspenzija kombinira prednosti prethodnih instalacijskih metoda. Ovdje su dva kuta kreveta obješena sa stropova, a suprotni dio strukture pričvršćen je na zid. Ova metoda pogodna je za kvadratni i pravokutni krevet visokog utega. U vrtiću možete dodatno pričvrstiti strukturu na pod kako biste smanjili opasnost od ozljeda.
 • Stropna suspenzija u jednom trenutku koristi se za montažu okruglih konstrukcija. Oko opsega veza nalazi se mnoštvo zatvarača, na koje se pričvršćuju tanke užadi, najlonski kabeli ili šipke.

Nedostatak sustava za pričvršćivanje stropova jaki je zakretanje kreveta, stoga se tijekom faze ugradnje preporučuje izračunavanje statičkog opterećenja. Dizajn na metalnim sidrenjima montiranim na stropu ili zidu može izdržati težinu u rasponu od 800-1000 kg. Ako je potrebno smanjiti opterećenje na stropu, idealno rješenje bilo bi viseći okrugli ležaj s mnogo zatvarača.

Viseći kreveti - udobni kod kuće i u vrtu

Viseći kreveti - kako diverzificirati unutrašnjost i stvoriti udobno mjesto za spavanje i odmor.

Čak i najobičniji krevet može postati ukras interijera ako se približi njenom položaju neuobičajeno - na primjer, ne stavljati noge i suspendirati. Mi nemamo samo zanimljive detalje dizajna prostorije, već i kao bonus - poboljšanje spavanja. Lagano lebdenje, kao kod dječjeg kolijevka ili u majčinim rukama, može biti učinkovitije od tableta za spavanje. Nije ni čudo da je omiljeno mjesto za odmor u kućici viseća mreža, koja vam omogućuje da se u potpunosti opustite i bacite teret briga neko vrijeme. Zbog raznolikosti visećih kreveta, svatko može odabrati ono što im se sviđa i ono što im se sviđa.

oblik

Najpopularniji su pravokutni i okrugli ležajevi, iako se susreću i fancy dizajni, ali rjeđe. Ovo je dizajn trik koji je prilagodio određeni interijer.

Ako govorimo o punom plovilu, to su masivni, pouzdani objekti dizajnirani za povećanje opterećenja. Najčešće su pravokutni, s bočnim zaustavljanjima ili slobodnim obodom. Iznimka su dječji kreveti koji oponašaju brodove, automobile, cvijeće ili nevjerojatne kuće.

Okrugli kreveti na krevetu temelje se na metalnom okviru, au unutrašnjosti je čvrsto ispruženi platno, na vrhu se može nalaziti krović koji maskiruje suspenzije. Kao opcija - vrsta pletenice "koš" okruglog oblika, s leđima, unutar koje se nalazi madrac. Iako su ponekad okrugli kreveti za spavanje noć, no u većini slučajeva oni se koriste za privremenu relaksaciju.

Suspendirani kreveti za dnevni odmor više nalikuju udobnim sofama s leđima i bočnim stranama na kojima je pogodno ne samo lagati nego i sjediti. Oni su, u pravilu, uski, dizajnirani za nekoliko ljudi koji sjedaju, ili za jednu osobu koja leži - to je inačica suspendiranog sloja koji se koristi izvan prostorije - na terasama, verandama i gazelama.

suspenzije

Postoje četiri mogućnosti pričvršćenja ležaja:

 • Plutajući paket.
 • Teška snop.
 • Kombinirani paket.
 • Krevet.

Plutajući paket - montirati na strop, budući da su vješalice koristile debeli konop (užad, posebni ukrasni remen, najlonski kabel), metalni lanci (konvencionalni ili rezbareni kovanje). Ograničenje za ovu vrstu instalacije je nosivost podova - ne svatko može izdržati masivnu strukturu, pa čak i s ljudima koji leže na njemu. Međutim, ako su grede ili ploče sposobne nositi se s opterećenjem, ova greda je najprikladnija. I izgleda atraktivno, štedi prostor i možete ga objesiti tamo gdje mu se sviđa, sve dok postoji manji prostor od zida.

Kruti ligament - pričvršćivanje kreveta na strop s profilom metalnog kuta, na četiri strane. Posebnost ove metode je visina brda - krevet se visi u gornjem dijelu prostorije, praktički ispod stropa. Takva suspenzija omogućuje vam uštedjeti puno prostora - u maloj sobi krevet se može odgajati, a ispod njega možete staviti namještaj i stol. Ako nema klaustrofobije ili straha od visina, to je dobar izbor za poboljšanje životnih uvjeta, međutim, kada je visina stropa prikladna.

Kombinirana krevetna ploča od ligamenta postavljena na zid, a drugi kraj na plutajućem ligamentu. Takva kombinacija omogućuje smanjenje opterećenja na preklapanju, ali više neće raditi, kao u djetinjstvu. Glavna svrha ove instalacije je izraditi elegantan interijer detalja iz redovitog komada namještaja. U dječjim sobama, pričvršćuje jednu dugu stranu kreveta na zid, a drugi na strop ili na zid čini drugi stup, čime se štedi prostor. Druga varijanta kombiniranog ligamenta je "zgnječiti" ili "plutajući" krevet, kada su pričvršćivači na zidu samo s donje ploče. Za dodatnu fiksiranost, ispod podloge postavlja se prozirna podloga - ako brisete prašinu na vrijeme, stvara se kompletna iluzija koja se kreće u zraku. Pravilno osvjetljenje pojačava učinak.

Krevet - kada ne postoji prilagodba kreveta na strop, koristi se samostalna konstrukcijska potpora, na koju je suspendiran pravokutni ili okrugli krevet. Krevet se obično sastoji od dva stupa s dodatnom donjom potporom u obliku trapeza ili rombusa, što daje stabilnost, ležaj je suspendiran između stupova. Točan dizajn potpore ovisi o dimenzijama kreveta i proizvođaču.

domaći

Kupnja vješalice, kao i svaka ne najpotrebnija stavka, je skupo, čak i ako je sastavljena isključivo od šperploča, a ne vrijednog drva. I da biste to sami napravili, morate potrošiti novac na materijale, ali se ispostavlja jeftiniji, a ne tipičan skup, već ekskluzivan. Jedna od najjednostavnijih opcija, ne računajući vješanje građevinskih paleta na užetu, je okvir od drveta, a dno i strana izrađeni su od šperploče. Čak i lakše - okvir drveta, dno šperploče i bez ikakvih stranica. Budući da je suspenzija prikladna kao užeta i lanac. Možete se povezati s čvrstim podom - drvo je dobilo prezentaciju (brušenje, brušenje, otvaranje lakom, voskom, uljem) kako bi napravio štit, obješen na plutajuće snopove.

Kako napraviti krevet, običan ili visi s vlastitim rukama, oni će vas naučiti na našem portalu, ovdje možete pronaći iskustvo mnogih domaćih obrtnika. Zanimljiv i neobičan materijal za uređenje interijera - u članku o kožnim pločicama. Kako, ležeći na krevetu, ostavite bilješke izravno na zidove, a da ne uništavaju dizajn - u materijalu na škriljevcu. Beton u unutrašnjosti - saznajte kako možete koristiti ovaj univerzalni sastav.

Krevet za spavanje (45 fotografija): slatki san na ogromnom oblaku

Vezujući bračni krevet je san u nultoj gravitaciji

U južnim geografskim širinama iu mnogim otočnim zemljama, viseći krevet je poznata slika. Za zemlje s umjerenom klimom, moglo bi izgledati egzotično ako nije bilo za dječju kolijevku, koja je visjela s stropom od davnih vremena. Danas, dizajneri su sretni da koriste ležaljke u prigradskim interijerima iu gradskim apartmanima.

Suspendirani kreveti: oblici i njihove osobine

Naravno, da se izbjegnete od uobičajene, čvrsto stojeći na podu kreveta, nije lako. Lebdeći ležaj u dizajnu interijera je preduvjet podebljane i kreativne ličnosti. Ako ćete riješiti takvo pitanje, onda razmotrimo detaljno vašu ideju. Počnimo s obrascima.

Vizualno viseći krevet kao da pluta iznad površine prostorije.

Pravokutni vješalica je tradicionalni oblik kreveta. Najčešće se odabire, jer čak iu suspendiranoj inačici lako se uklapa u unutrašnjost i ne stvara poteškoće prilikom planiranja. Zakopčavanje ležaja izvodi se uz pomoć četiri užad. Pogodno za dječje i odrasle spavaće sobe.
Za sigurno spavanje, krevet je opremljen sa strane na tri strane. Kompletna sjenica za takve modele nije, ali u dječjim modelima to je bolje.

Takav namještaj je izvrstan za dječje sobe.

Suspenzija u tropskom stilu - osjećaj stalnog odmora

Okrugli krevet za viseće mjesto zahtijeva promišljen pristup položaju. Dizajneri savjetuju da takve modele postavljaju na terase, prostrane loggie, u seoskom domu. Proizvod je pričvršćen na jednom mjestu na stropu i nekoliko točaka smješteno duž opsega kreveta. Okrugli oblik je optimalan za kratki odmor u zemlji ili u privatnoj kući.

Okrugli krevet s nadstrešnicom odlično je mjesto za opuštanje i stvaranje nevjerojatne udobnosti u sobi.

Postoje modeli četverokutnog oblika, ali to je više kapa vlasnika nego razumno rješenje. Za odraslu osobu s srednjom visinom dobit ćete prilično veliku veličinu kreveta, što je teško prilagoditi unutrašnjosti.

Uz pomoć širokog lanca visećeg kreveta možete naglasiti osnovnu ideju interijera.

Prednosti i slabosti

U prednostima suspendiranih modela, hrabro uključujemo originalnost konstruktivnog rješenja i neobičnu lokaciju u unutrašnjosti. Očito, pod takvim krevetom čišćenje poda je pojednostavljeno. Prostor pod krevetom može biti ukrašen dodatnim izvorima svjetlosti, dajući atmosferu spavaće sobe romantičnom i intimnom zagonetkom.

Raznolikost ležajeva omogućuje vam opremanje kreveta u bilo kojoj sobi

Nedostaci uključuju nemogućnost premještanja kreveta, složenost instalacije i, ako se iznenada umorite od ovog kreveta, morat ćete popraviti rupe na stropu.

Privjesnik kauč će izgledati vrlo neobična i ekstravagantna u interijeru prostranog dnevnog boravka.

Glavni učinak vješanja namještaja - swinging, može se pripisati pluses i minuses, tko voli što.
Da biste izbjegli efekt zakretanja u pravokutnim modelima, možete, osim užeta na stropu, koristiti i pričvrstiti naslon za glavu na zid.

Viseće krevete uštedite prostor pružajući originalan izgled unutrašnjosti.

Metode ugradnje

Spojnice vješanje namještaja ovisi o vrsti stropa. Za betonsku površinu koristite sidra od trajnih legura. Oni lako mogu izdržati puno težine i pouzdano se montirati na strop. Ako je u stilu odluka unutrašnjosti grede su pod uvjetom, onda je bolje izgraditi detalje zatvarača u njima.

Suspendirane krevete su najprikladnije za sanjare

Krevet za spavanje za dijete u skladu sa stilom zemlje

U high-tech-u, važno je pričvrstiti remenje na ležajevima na cijevima postavljenim uz strop. Ako želite ukloniti efekt zakretanja, ali napustite krevet u suspendiranom stanju, pričvrstite naslon za glavu na zid i ostavite užad samo u nogama. Takva kombinirana metoda rješava dilemu između stabilnosti i originalnosti.

Krevet spojen na zid radikalno mijenja unutrašnjost sobe.

Suspendirani krevet dobro će se uklopiti u interijer u visokotehnološkom stilu

Učinite to sami

Ako je nezavisna kreativnost blizu vama, a vi ste spremni postaviti obješeni krevet, pokušat ćemo vam pomoći konstruktivnim savjetima. Prije svega, trebali biste saznati što se opterećuje strop može izdržati. O tome možete konzultirati stručnjake.

Djeca će biti oduševljena takvim neobičnim krevetom.

Sada ćemo pokušati napraviti viseći krevet vlastitim rukama, i neka bude pravokutni model. Morat ćete raditi: osnovica proizvoda je čvrsta i velika ploča ili platno sastavljena od nekoliko ploča (ne mogu se koristiti iverice), boja, brusnog papira ili brusilica, metalne kuke, električna bušilica.

Najprikladnije mjesto za opuštanje, za ležaljke - trijem ili terasu

Počinjemo s izračunom duljine užeta. Izračunska formula je kako slijedi: duljina od stropa do razine na kojoj se nalazi krevet množi se s dva, a zatim s četiri, dodamo četiri metra na čvorove. Očito izgleda ovako: (2m x 2 x 4) + 4m = 20 m. To je ukupna duljina užeta.

Soaring krevet, izrađen ručno - ekonomično, lijepo, udobno

Izrežite konopac na četiri jednaka dijela. Prebacite se na pola - to će biti linije na kojima objesite krevet.
Čistimo ploče, mljevenje, premaz i boju. Dobivamo ležaj gdje stavljate madrac.

Veza s prirodnog stabla - ekološki prihvatljivi i sigurni proizvodi

Tada izrađujemo rupe za užad u uglovima baze. Mjerimo promjer užeta i, polazeći od ruba ne manje od 15 cm, ispod nje vršimo bušotinu s krunom za rupe na pločama na sva četiri kuta.

Pričvrstite četiri kuke na strop. Mogu se pričvrstiti na drveni okvir, pričvršćen na strop ili napraviti zasebna učvršćenja za vijke.

Prostor za spavanje ima nestandardni dizajn u eklektičnom stilu.

Komadi konopa preklopljeni na pola s reznim krajevima propuštaju se u rupice i vezani su čvorom. Kako bi se čvor ne bi otopio, potrebno ga je nanijeti drvenom ljepilom.

Kada su sve četiri linije pričvršćene na bazu, prijeđite na suspenziju kreveta. Ovdje će vam trebati pomoćnik. Bacite petlju užeta na kuku i gotovi ste. Ostaje samo staviti madrac i napraviti krevet.

Fantastičan osjećaj - ležanje na lagano ljuljanom krevetu

Važno je! Za bebe i starije članove obitelji, ležajni ležaj mora biti opremljen sa strane i mekom krevetom.

Možete provesti vrijeme na vješalici

Lokacija i stil

Očito, spušteni krevet je postavljen u spavaću sobu ili u vrtić. Krevet za djecu objesio se uz zid. Postoje čak i opcije za spuštene krevete na krevet, ali ovdje je važno uzeti u obzir stav djeteta na takvo spavanje. Neka djeca jedva mogu podnijeti ovanje i onda je bolje odbiti takav krevet.

Viseći kreveti su udobni, neobični i mogu napraviti ekskluzivne interijere.

U spavaćoj sobi, krevet je središnji komad namještaja. A dekor, i dodatne komode namještaja nalaze se oko kreveta. Ako odaberete model ovjesa, imajte na umu da nećete ništa podnijeti ispod nje. Osim toga, potrebno je razmotriti dizajn strop, jer će se montirati krevet.

Sofa na terasi omogućuje vam da se opustite, lagano zakucavate i uživate u krajoliku

Bez obzira koliko smo se u urbanoj unutrašnjosti pokušali prilagoditi ležaju, najbolje se osjeća u nekoj kući, na terasi, na verandi, u ljetnoj kući.

Ovaj krevet vraća vlasnika na bezbrižno djetinjstvo, kad bi mogao ležati na kolijevci i ne misliti na ništa

Što se tiče stila, postoji nekoliko mogućnosti. Naravno, najoptimalniji je orijentalni stil. U ovom su dizajneri interijera predlagali korištenje lanaca umjesto užadi.

Suspendirani krevet u orijentalnom stilu pod baldahinom, omogućit će vam da uživate u ljetnom spavanju na otvorenom

Za kuću za odmor idealna bi mogućnost bila vješanje kreveta od ratana. Jednostavno, s prikladnim pričvršćivanjem, savršeno će se uklopiti u okoliš približen prirodi.

Vrtložni okrugli krevet od ratana izgleda vrlo originalno

Takav model u nautičkom stilu izgleda sjajno, kada oba užeta i krevet same podsjećaju na unutarnji raspored stare jedrilice. Pogodan krevet za vješanje i za etničke motive. Žice će se pretvoriti u creepers, a krevet sama u udoban dlanom viseća mreža. Viseći krevet može se naći u art deco, i zemlji.

Suspendirani ležajni brod je san o malom gusaru

Modni, stilski, originalni, visi krevet, bez obzira na dizajn koji ste ga stavili, pružit će vam puno užitka i ukrasiti interijer. Glavna stvar je pobijediti vješanje elemenata i ukrasni dio proizvoda.

Suspendirane krevete - spavanje u nultoj gravitaciji

Obješeni kreveti su povezani u našem umu s opuštajućim na otvorenom, gdje se možete opustiti, lagano zakucavanje i uživanje u krajoliku okolo. Takve nam dizajne vraćaju na bezbrižno djetinjstvo, kad biste mogli ležati na kolijevci i ne misliti na ništa. Danas su vješalice za krevete tako raznovrsne da mogu opremiti mjesto za spavanje u bilo kojoj sobi:

Ako odlučite odabrati model suspendiranog kreveta, morate razmotriti sljedeće točke:

 • Oni su prilično pokretni i ljuljaju se od najmanjih pokreta. Nisu svi mogu organizirati;
 • za dječje sobe bolje je instalirati dodatne nosače;
 • njihova instalacija je složenija i skuplja od tradicionalnih modela.

Ipak, viseće strukture pružaju prostor, pružaju originalan izgled unutrašnjosti, ako je krevet napravljen prema neobičnom dizajnu i skladno se uklapa u stil:

Vrste nosača

Kreveti od zrcala mogu imati okrugli ili pravokutni oblik, biti jednokrevetni ili dvokrevetni ili kreveti na kat. Pravokutni kreveti su teže strukture od okruglih modela. Stoga, montaža za njih treba biti izdržljiva i pouzdanija.

Stropni nosači

Prilikom izrade vrlo je važno pravilno izračunati statički opterećenje koju će viseće konstrukcije nositi. Sidra postavljena u strop, morate odabrati iz trajnih metalnih legura koje mogu izdržati znatnu težinu kreveta:

Zatim se konopci ili metalni lanci ili kabeli suspendiraju sa stropnih nosača. Na podnožju kreveta, užad ili drugi uređaji su navojeni i fiksirani posebnim rupama u uglovima. Važno je imati na umu da će se ovim načinom pričvršćivanja krevet utjecati:

Ako unutrašnjost ima otvorene stropne grede, u njih se mogu uspješno ugraditi sidra:

Zidni nosač

Ako iz nekog razloga niste zadovoljni užadima ili lancima, možete popraviti jedan dio kreveta na zidu. Da biste to učinili, morate ispravno izračunati sve točke privitka i razmislite o načinu dodatne podrške.

Kombinirana metoda

Način na koji je krevet pričvršćen istodobno na strop, na zid ili na pod je najpouzdaniji, stoga je prikladniji za dječje sobe:

Možete graditi čvora pomoću podova od poda do stropa, a umjesto tradicionalnih dijelova užadi koristite ukrasne uklesane elemente:

Dodatno sidro fiksirano na pod također se može nalaziti u središtu osnovice. Ovo će dati još jednu razinu zaštite od ljuljačke:

Kao stalak za podnožje kreveta, podij ili prozor je savršen:

Gdje postaviti ležajni ležaj

Najpogodnije mjesto za ležaljke je veranda ili terasa. Ovo je velika prilika da se opustite, opustite i uživate u pogledu na prirodu:

Velika je mogućnost postaviti ležaj za spavanje pored bazena. Imitacija stare grčke stolice za štednjak omogućit će uroniti u povijesnu prošlost u odgovarajućem interijeru:

U kupaonici - veliko mjesto za masaže ili opuštanje nakon tretmana s vodom:

U dječjoj sobi, suspendirani modeli su izvrsna opcija za konstrukcije kreveta. Možete ih organizirati na principu police za spavanje u vlaku. Djeca će cijeniti takva mjesta za spavanje:

Stilovi i konfiguracije

Srednja krevet, ukrašen egzotičnim ukrasom i uklesanim fiksiranjima, izgledat će vrlo neobičan i ekstravagantan u unutrašnjosti prostranog dnevnog boravka u orijentalnom stilu:

Prikladne su drvene konstrukcije sličnih kreveta u stilu zemlje, rustičnog ili etničkog minimalizma:

Neobičan dekor podloge i pričvršćivača savršeno će stati u unutrašnjost stila Art Deco:

Različite konfiguracije ležaljke mogu se koristiti kao ljuljačka. Sa leđima i naslonima za ruke, ovo će biti vrlo udoban kauč na ljuljačku na dvorištu, verandi ili loggiu:

Ako u spavaćoj sobi postoji tradicionalni krevet, viseći krevet može biti dodatno mjesto za opuštanje.

Kako odabrati madrac

Budući da su spušteni kreveti teške konstrukcije, madrac treba odabrati prilično visok, gust i istovremeno svjetlo. Prilikom montaže kreveta potrebno je uzeti u obzir ne samo visinu kreveta već i visinu madraca, kako bi se osigurala mogućnost slobodnog penjanja na njega. Kada se ljulja nije baš prikladna. Ako krevet nije namijenjen svakodnevnoj uporabi, madrac može biti srednje visine i gustoće:

U slučaju kada češće namjeravate koristiti ovaj komad namještaja, madrac bi trebao biti izdržljiv i opsežan:

Madrac se ne mora izabrati u potpunosti odgovarajući veličini baze. Ako je manji od platforme, tada je slobodan prostor ispod stalka opremljen različitim sitnicama:

Dizajn suspendiranog kreveta je najprikladniji za ljude koji vole eksperimentirati i vrijednost izvornosti.

Suspendirane krevete - 30 fotografija ideja dizajna interijera

Suspendirane krevete - ovo nije novo rješenje za unutrašnjost spavaće sobe, ali je i dalje popularno i relevantno. Za mnoge su takvi kreveti povezani, na prvom mjestu, s odmora u zemlji, vrt na otvorenom, odnosno s visinom. Suspendirani kreveti koji se koriste u uređenju stana ili kuće nemaju ništa zajedničko s visinom. Zahvaljujući raznolikim izvedbama, ti se kreveti mogu postaviti ne samo u spavaćoj sobi, već iu bilo kojoj drugoj sobi. Suspendirane krevete - 30 fotografija ideja dizajna interijera.

Viseći kreveti - prednosti i nedostaci

Prva stvar o kojoj govorimo je prednost ovih posebnih kreveta. Iz naziva jasno je da nemaju nogu, i zbog toga se čini da plutaju u zraku. Ovaj efekt se proteže na cijelu sobu, a unutrašnjost je lagana i prozračna, s puno svjetla i prostora. Ali to će biti istinito samo ako drugi namještaj nije glomazan i ne ometa prostor. Suspendirane krevete u unutrašnjosti omogućuju vam da se potpuno okrenete kada napravite pod.

Možete provesti najdragocjenije dizajnersko rješenje, izraditi izuzetan tepih, za koji ne morate uzeti u obzir postavljanje kreveta u dizajnu poda. Koristan prostor ispod kreveta može se lako prilagoditi za stvari koje se mogu staviti u lijepo dizajnirane kutije. Istina, takav pragmatičan pristup skriva učinak koji stvara osjećaj bestežine i prostranosti. I što je najvažnije, fotografija od suspendiranog kreveta, njezina originalnost, naravno, ukrašavajte i dodavajte u dizajnu interijera.

Sada je vrijeme da razgovaramo o kontra. Glavni nedostatak suspendiranog kreveta može se pripisati vrlo složenom postupku ugradnje. U usporedbi s običnim krevetima, u visećim krevetima vrlo važna nijansi su pričvršćivači na strop ili zid. Nepravilno učvršćena konstrukcija kreveta može oštetiti zid ili strop i uzrokovati ozljede pragu ako se onesposobi.

Iako viseća kreveti vizualno stvaraju prostor, on ih ne sprema, već naprotiv - ukrade. Ne možete se potpuno podnijeti ispod kreveta za jastuke, deke, posteljinu i slično. Vlasnici takvog kreveta morat će češće čistiti jer će se prašina ispod njega vrlo brzo akumulirati i uhvatiti oko.

Oba plusa i minusi uključuju činjenicu da su mnogi modeli suspendiranih kreveta opremljeni mehanizmom koji reagira na bilo koji pokret. Za neke, to će biti određena prednost, ali daleko od toga nije za sve, jer netko također može rock. Zaključak je ovo: ako vam se ne sviđa konstantna pokretljivost kreveta, onda postoje modeli s čvrstom vezom, tj. Trebali biste zaustaviti izbor na njima.

Vrste nosača

Glavna stvar za sigurnu uporabu ovješenog kreveta, ovo pouzdano pričvršćivanje na jaku površinu. Ispada da zid gips ploče ili grede, koji nose samo ukrasnu ulogu na stropu, takav krevet ne može biti fiksiran.

Pogledajte video: Izvorno rješenje - viseći krevet

Suspenzija na strop

Najčešći tip privitka, izgleda kao neka vrsta ljuljačke ili isti visi vrtni namještaj. Za pouzdano pričvršćivanje važno je pravilno izračunati opterećenje koje će djelovati na površini za pričvršćivanje. Ležaj suspendiran sa stropa - ugradnja se obično provodi uz pomoć izdržljivih metalnih sidara montiranih na strop. Kabeli, užadi ili lanci su odvojeni od sidara. Ovom metodom pričvršćivanja krevet se kreće. Da biste smanjili amplitudu kretanja, možete postaviti jednu stranu kreveta blizu zida. Da biste zaštitili površinu zida, možete dodati filtar ili sličan mekani materijal na dodirnu stranu kreveta.

Krevet je suspendiran sa stropa, kako bi se potpuno smanjilo zakretanje na nulu, moguće je koristiti mjesto užadi ili kabela za upotrebu krutih metalnih letvica ili stupova. Ne postoji i zamah kombiniranih modela, tj. Koji su pričvršćeni na zid i na strop.

Tip kombiniranog zatvarača

Ova vrsta pričvršćenja je najpouzdaniji i može se koristiti u sobama za djecu. Vezovi u takvom izgledu prolaze kroz posebne rupe u okviru kreveta i, povlačenjem, učvršćuju se u dodatne sidra, koji su ugrađeni u pod. Još jedna varijanta ove vrste montaže suspendiranih kreveta u unutrašnjosti se pričvršćuje na strop samo na jednoj strani, a s druge na zid. Tu je i vrlo zanimljiva varijanta kombiniranog tipa pričvrščivača, pri čemu dodatna podrška nije zid, već npr. Prozorski prolaz ili kutija za radijatore. Suspenzije kreveta fotografija:

Vrsta učvršćenja visećeg kreveta na zid

Ova vrsta privitka je više vizualno zanimljiva jer stvara puni učinak levitacije kreveta. Suspendirani krevet na zidne postelje s takvim nosačem također se nazivaju - plutajući (plutajući). Pričvršćivanje na zid rijetko se koristi zbog složene montaže okvira za ležaj i potrebnog dodatnog ojačanja točke pričvršćivanja. Jednostavniji i stoga popularan način je instaliranje nosača na paralelni par zrakoplova, na primjer, u kutu prostorije između zidova.

Da biste to učinili, koristite snažne uglove ili grede koji pružaju podršku za krevet. Dizajneri često idu na trik, pričvršćujući ležajni ležaj na zid, pružajući nenametljivu nogu za noge, koja se nalazi u središtu osnovice za postelju. Često je potpomognuta potpora napravljena od prozirnih materijala, što omogućuje postizanje punog utjecaja bez težine. Suspenzije kreveta fotografija:

Postoje i pričvršćivanje spuštenog kreveta prema vrsti kao gornji polica u vlakovima. Obično se koriste u rasadnicima, imaju suspendirane dječje krevete na dvije razine.

Suspenzija u unutrašnjosti

Takvi kreveti savršeno se uklapaju u gotovo sve interijere, što je osigurano raznolikošću dizajna i konstrukcije ovih kreveta. Kreveti od drva, obloženi sa stropova užadi, dobro će se kombinirati s interijerima u stilu eko, potkrovlja, zemlje ili skandinavske, gdje dominiraju prirodni materijali.

Viseći kreveti u unutrašnjosti - brutalni lanci i grubo obrađena površina stabla izgledat će sjajno u spavaćim sobama u stilu industrijskog ili istog potkrovlja. Za visoke tehnologije spavaća soba je bolje odabrati iz "ogromne" kreveta, pričvršćena na zid.

Krevet za spavanje učinite to sami - nebesko mjesto za opuštanje u svom stanu!

Klasični dizajn, standardna rješenja, uobičajena posteljina je prilično neugodno. Ako želite radikalno mijenjati unutrašnjost, pokušajte nešto novo, a zatim je viseći krevet najbolji izbor!

Obješeni kreveti su povezani u našem umu s opuštajućim na otvorenom, gdje se možete opustiti, lagano zakucavanje i uživanje u krajoliku okolo

Takav namještaj povezuju mnogi s nebeskim odmorom, svježim zrakom, morem. Probudi se u nama ugodnim dječjim sjećanjima na kolijevci, opušta. Zašto ne postavljati vješalicu u svoj stan? Ova podebljana odluka pomoći će u širenju interijera, čineći ga jedinstvenima.

Vizualno viseći krevet kao da pluta iznad površine prostorije.

Prednosti, nedostaci suspendiranih struktura

Okrugli krevet na lancima za neobičnu unutrašnjost

Prije utjelovljenja idejnog dizajna u životu, treba detaljno proučavati, analizirati sve prednosti i nedostatke. Radi jasnoće, smatramo prednosti i nedostatke ležaja u tablici.

Pravokutni kreveti na verandi omogućuju spavanje na otvorenom u toplom vremenu

Oduzimanje od uobičajenog kreveta nije lako. Obične pravokutne strukture, čvrsto stojeći na podu, čvrsto sjedi u našim glavama. Samo kreativni ljudi lako će odlučiti koristiti plutajući krevet u unutrašnjosti. Da biste je koristili što praktičnijom, trebate saznati više korisnih informacija. Počnimo s sortama.

Krevet na užad s zavjesama za ljubitelje nečeg novog i neobičnog

Najosnovnija klasifikacijska značajka koja odvaja viseće krevete u vrste je oblik okvira. Pravokutni oblik je najtraženiji. To je tradicionalno, poznato našem narodu. Ovaj dizajn lako se uklapa u bilo koji interijer. Pričvršćivači su izrađeni pomoću četiri užeta. Obično je proizvod dodatno opremljen s nekoliko strana.

Pravokutni kreveti za spavaću sobu

Okrugla kreveti su manje popularni. Njegovo postavljanje zahtijeva pažljiv pristup. Obično se takvi modeli koriste na terasama, loggiama, u spavaćoj sobi jedne seoske kuće. Oni su fiksirani u jednom trenutku. Neki odabiru okrugli oblik za vrtić. Proizvod mora biti opremljen sa stranom oko perimetra. Često se također koristi i krović.

Okrugli krevet s nadstrešnicom odlično je mjesto za opuštanje i stvaranje nevjerojatne udobnosti u sobi.

Prema načinu montaže modeli su strop, zid, kombinirani. Izbor prikladne metode ovisi o veličini prostorije, stilu interijera, zahtjevima vlasnika.

Djeca će biti oduševljena takvim neobičnim krevetom.

Kriteriji odabira trgovine

Elegantan vješalica - najvažniji dio unutarnje sobe. Odabir u trgovini trebali biste uzeti u obzir brojne kriterije.

 • Oblik okvira. Stan je idealno prikladan za tradicionalni pravokutni oblik, do prizemnog.
 • Metoda montaže. Ako želite utjecati na ljuljanje, potrebno je dati prednost stropnoj metodi privitka. Da bi se pričvrstio okvir, bolje je koristiti kombiniranu metodu (na stropu, zidu).
 • Proizvodni okvir materijala. Najbolji je izbor prirodno drvo. Drvo je praktično, izdržljivo. To će trajati duže, izdržati teška opterećenja. Također stablo zdravo. Drveni dim će imati pozitivan učinak na respiratorne organe.
 • Priključci za kvalitetu, pričvršćivači. Glavna stvar pri odabiru takvog kreveta - sigurnost. Svi pričvrsni pribor, pribor, moraju biti visoke kvalitete.
 • Dostupnost strana. Ovaj je trenutak posebno važan prilikom odabira dječjeg kreveta. Odbojnici će spavati sigurnije.
 • Dizajn. Izgled, boja proizvoda treba biti u savršenom skladu s shemom boja u sobi.

Viseći krevet savršeno se uklapa u unutrašnjost slatke sobe za djevojku

veličina

Neuobičajen krevet za viseći dio središnjeg dijela sobe. Prilikom odabira trebate obratiti pažnju na brojne kriterije, među kojima treba biti glavna veličina. Ovaj kriterij utječe na udobnost sna, skladan raspored, sigurnost. Dimenzije konstrukcije ne bi trebale biti prevelike, udobne, prostrane.

Moderan okrugli krevet za odrasle - kao središnji dio interijera

Odabir veličine kreveta treba se temeljiti na četiri osnovna parametra.

 1. Stanje spavanja. Mnogi trebaju više prostora za praktičnost.
 2. Vlastite dimenzije. S obzirom na visinu, težinu.
 3. Područje sobe. U maloj sobi bit će teže ući u veliki namještaj.
 4. Broj ljudi koji spavaju zajedno.

Idealna duljina kreveta je dvadeset centimetara dulja od visine osobe. Nemoguće je odrediti idealnu širinu. Za svaki, to će biti drugačije. Netko je spavao komplicirano, netko treba puno prostora. Krevet za bebe trebao bi biti širok. To će omogućiti djetetu da dobije dovoljno spavanja, a ne da se udari na stranu.

Takav namještaj je izvrstan za dječje sobe.

Primjena u dizajnu

Suspendirane krevete su najprikladnije za sanjare

Logično je da će visi krevet u stanu biti postavljen u spavaću sobu, dječju sobu. To će postati svjež "dah", novi trend u unutrašnjosti. Takav krevet će moći ukrasiti svaku situaciju, dajući mu izvanredan izgled.

Suspendirani krevet za dijete u skladu sa stilom zemlje

Odabir plutajućeg mjesta za spavanje, morate biti spremni za promjene u uobičajenom dizajnu. Morat ćemo razmotriti dizajn stropa, postavljanje nekih stvari. Na strop će se instalirati posebna oprema. Možete ih prikriti suhozidom, ukrasiti tkaninom, približiti svjetlost. Ispod najčešće spuštenog kreveta možete staviti moderan tepih. Stavljanje namještaja ne vrijedi. Izgledat će smiješno.

Krevet spojen na zid radikalno mijenja unutrašnjost sobe.

Pisanje takvog kreveta u urbanu unutrašnjost nije lako. Mnogo atraktivnija kreveti će izgledati u rustikalnom dizajnu. Može se postaviti u ljetnu kuću, na terasi, izravno ispod otvorenog neba u vrtu. Puno mogućnosti smještaja.

Suspendirani krevet u orijentalnom stilu pod baldahinom, omogućit će vam da uživate u ljetnom spavanju na otvorenom

Za uspješno postavljanje u prostoriju važno je odabrati pravi stil proizvoda. Namještaj u istočnom pogubljenju uklopit će se u moderan stil. U tom slučaju, grubo se užad zamjenjuje lancima. Vrh nužno zahvaća lijepu krović.

Suspenzija u tropskom stilu - osjećaj stalnog odmora

Izgledat će sjajni namještaj u klasičnom stilu. Ova je opcija pogodna za upotrebu u običnom stanu. Klasični namještaj razlikuju se po profinjenom obliku, suzdržljivosti i svestranosti.

Pravokutni krevet za jedno je odlično mjesto za opuštanje.

U vrtiću je bolje odabrati namještaj u morskom stilu. Dijete će se oduševiti ugodnim plavim nijansama, zanimljivim užadima, raznim ukrasnim ornamentima.

Suspendirani ležajni brod je san o malom gusaru

Kako napraviti vješalicu s vlastitim rukama?

Soaring krevet, izrađen ručno - ekonomično, lijepo, udobno

Naša detaljna podrobna uputa pomoći će vam da s vlastitim rukama izgradite viseći krevet:

 1. Određivanje položaja stropa. Vezica se ne smije miješati, biti blizu drugog namještaja.
 2. Stvaranje okvira. Bit će potrebne drvene ploče. Okvir je bolje napraviti pravokutni. Lakše je u proizvodnom procesu. Dijelovi okvira moraju se međusobno pričvrstiti metalnim zatvaračima. Za povećanje čvrstoće zglobova potrebno je nanijeti ljepilo.

Spojimo okvir za krevet, prekrivamo krajeve šipki ljepilom, popravimo zagrade

Nanosimo ljepilo na rešetkama duž gornjeg dijela podokvira, također nosimo potporu, priložemo šperploču

Pričvrstite odbojnike na donji platno s ljepilom, a zatim pričvrstite okvir sa svih strana noktima

Začepite krevet kroz rupe koji su napravljeni prije slikanja, rem-vijci trebaju biti postavljeni okomito

Uzimamo S-kuke i uhvatimo svaki rem-vijak na krevetu, na kraju svake kukice uhvatimo metalni lanac, podignemo krevet i naizmjence uhvatimo na lancu do stropa

Mi stavljamo madrac unutar okvira - krevet je spreman, možete se opustiti

Kako napraviti visi krevet za kuću ili kućicu s vlastitim rukama

Ako vam je potreban krevet za kuću, apartman ili kućicu, ne ograničavajte se na tradicionalne stacionarne modele. Viseći krevet s vlastitim rukama ne samo da će vam pružiti ugodno mjesto za dobar odmor, već i dovesti vas u svijet djetinjstva, pružiti vam užitak, sanjivo raspoloženje. Uostalom, suspendirane strukture najviše su povezane s opuštanjem, bezbrižnim raspoloženjem, odmorom na egzotičnim mjestima.

Danas, ovi proizvodi povratio svoju zasluženu popularnost i održan je u dječjim sobama, spavaće sobe, terase, dvorišta od gradskih kuća, itd To je -. Spušteni analoga kreveta u klasičnoj verziji, izvorni kružni plutajući krevet razne Stilizirane modeli i ne manje zgodan, ali i povoljne cijene svaka paleta.

Čini se da suspendirani kreveti lebde na podu. Kako bi se u potpunosti stvorio atmosferu lakoće, prozračnosti, ne bi trebalo biti drugih komada namještaja oko kreveta. Ali možete ukrasiti pod prekrasnim tepihom bilo kojeg oblika i veličine hrpe, ne briniteći da će ga noge oštetiti. Uostalom, cijelo opterećenje od težine kreveta, kao i onih koji spavaju u njemu, pada na mjesto pričvršćenja (zid ili strop). Ovdje je važno ne spremiti na armature, već ispravno izračunati težinu. Neodgodivost na ovo pitanje može učiniti ležaj opasnim.

Glavna značajka vješanja kreveta je njihova sposobnost da utječu s najmanjim pokretom. U pravilu, djeca i odrasli vole takav učinak. Ali ako to nije slučaj, možete napraviti vješanje s tvrdim pričvršćenjem.

Klasična izvedba suspendiranog kreveta

Najjednostavniji model kreveta suspendiranog od stropa ili zida uvijek će ostati najpopularniji. Uzimajući u obzir svoju osnovu, možete stvoriti mnogo originalnih opcija: krevet s baldahinom za princezu, u obliku gusarske brodske palube na užetu ili jednostavno romantični ležaj za opuštanje na svježem zraku.

Ako još nemate mjesto gdje možete uživati ​​u mirnom kretanju, odvojite malo vremena kako biste napravili vješalicu. Rad neće biti previše težak, ne treba puno vremena. Veličina baze će vam omogućiti da stavite jedan madrac na nju i ostat će još neko mjesto za staviti svoju omiljenu knjigu, staviti šalicu kave.

Kako se pripremiti za posao

Da biste stvorili krevet za ljuljanje, morate pripremiti materijale i alate:

 • 20 ploča s parametrima 5x10 cm, duljina 2 m - za montažu površine kreveta i okvira. Možete odabrati gusti materijal za okvir ili drvo.
 • Eurosvorsovi za džepne otvore, vijci od 5 cm.
 • Jaki konop (ili lanac), koji može izdržati opterećenje od oko 120 kg do 15 m.
 • 4 posebna vijka s prstenima za vješanje užeta ili lanca.
 • Mrlja.
 • Kit.
 • Paint.
 • Rulet.
 • Gon.
 • Olovka.
 • Hammer.
 • Vodič za džepne otvore.
 • Kružna pila.
 • Bušilica.
 • Brusilica.
 • Razina gradnje.

Nemojte zaboraviti koristiti pri radu uređaja za osobnu zaštitu: naočale i slušalice. Sljedeća slika prikazuje veličinu i dizajn ležernog ljuljačka.

Pripremite mjesto za sastavljanje proizvoda. Odaberite najjednostavniju i čistu površinu. To će olakšati rad, pomoći pri stvaranju ravne baze na kojoj će se održavati madrac i drugi predmeti. Počnite rezanjem željenih praznina. Koristite kružnu pilu za rezanje:

 • 2 ploče (ili šipke) 5 × 10 cm, duljina 1,90 m za dugačke dijelove okvira;
 • 6 ploča (ili šipki) duljine 5 × 10 cm 1 m za kratke dijelove okvira i osnovnu rešetku;
 • 12 dasaka dugačkih elemenata od 5h10 cm 2 m.

Korak po korak

 1. Počnite s montažom osnovnog okvira kreveta. Skupite okvir od dvije ploče s duljinom od 1,9 m i 6 metara cross-grede. Odmah, pomoću mjerne trake i olovke, napravite oznaku tako da se poprečne trake nalaze na jednoj udaljenosti jedna od druge. Pripremite rupice pomoću posebnog vodiča. Nanesite ljepilo na zglobove i rezove, uklonite dijelove s vijcima od 5 cm za rupe za džepove.

Džepni spojevi dijelova izrađeni su koso prema drvnim vlaknima. Zajedno s ljepilom i vijcima osigurava se najpouzdaniji spoj dijelova. Osim toga, nakon obrade, džepne veze gotovo su neprimjetne.

 1. Postavite podne ploče na okvir, tako da sa svih strana rubovi izlaze oko 25 mm izvan vanjskih granica okvira. Učvrstite svaku ploču ljepilom i dva vijka na svaku prečku (za ukupno 12 vijaka). Između ploča ostavlja razmak od 8 do 12 mm. Loose izgled ploča će dati veću površinsku krutost tako da se madrac ne sklizne.

Ako ljepilo izlazi prilikom spajanja dijelova na zglobovima, treba odmah obrisati krpom ili vlažnom spužvom. Proizvod će biti uredan i neće biti nikakvih problema s kvalitetom dorade.

 1. Bušite rupu bušilicom s odgovarajućom bušilicom za velike dugo vijke u uglovima drvene platforme. Pripremljenu rupu treba izraditi tako da bušilica prolazi kroz gornju palubu i posteljinu. Uporabom brojača, produljite rupu za 1 cm. Nanesite ljepilo na mjesto rezanja i pričvrstite vijak u drvo, pričvršćujući je što je moguće uže.

Upozorenje! Učinkovito radite, ali izbjegavajte prekomjerno zgušnjavanje i zaglađivanje drva. Glatka površina rupice može oslabiti nosač.

Suspendirani krevet je spreman, ostaje obavljati završni rad i postaviti ga na mjesto.

 1. Rupa za pričvršćivanje i nepravilnosti treba popuniti kistom. Ostavite post za vrijeme sušenja.
 2. Pomoću brusnog stroja uklonite višak kitova, uklonite hrapavost i prorez na drvu. Obratite posebnu pozornost na krajnje elemente - budući da ćete najčešće doći u kontakt s njima kad koristite krevet.
 3. Pokrijte proizvod mrlja.
 4. Na suhoj površini nanesite 1-2 sloja gornjeg sloja. To, prema vašoj želji, može biti boja ili lak.

Posljednji korak je najvažniji. Odredite mjesto gdje objesite krevet. Materijal mora biti čvrst i pouzdan. Ugradite nosač, objesite kauč na 4 užeta ili lanaca. Ako niste sigurni u kvalitetu pričvršćivača - pozovite stručnjaka da to učini.

Krevet za ljuljanje za davanje

Ljeto, toplo sunce, lagani povjetarac - ovo je najbolje vrijeme za uživanje u svježem zraku. Ako nije moguće kupiti gotove ležaj za ulicu ili izgraditi čvrstu strukturu od dobrog drva, izvadite vješanje iz palete. Uostalom, gotovo su gotovi elementi drvenog kreveta. Osim toga, ovaj materijal neće koštati ništa.

Obrtnici i dizajneri nude mnoge načine kako izraditi ovješeni krevet iz paleta. Nudimo izgradnju najprikladnije i jednostavnije.

Materijali i alati

Naš krevet će biti dovoljno velik da bi mogao primiti puni madrac. To će uvelike povećati njegovu udobnost. Pripremite potrebne radne materijale:

 • 2-3 drvene palete.
 • 3 ploče s parametrima 20x40 mm ili drvo 40x40 mm.
 • Izbušite bušilicom.
 • Vijci.
 • Kliješta.
 • Papir od papira ili brušenog stroja s mlaznicama različitih granulata.
 • Rulet i olovka.
 • Trajni konop (ili kabel) koji može podnijeti velika opterećenja.
 • Metalni elementi za montažu.
 • Madrac s poklopcem zatvarača.
 • Kit.

Vrlo je važno odabrati radne palete u dobrom stanju, uvijek iz suhog drva. Prije montaže drvenih elemenata treba staviti u red: ukloniti višak noktiju, ispuniti rupe s kitom. Nakon što se punilo suši, pijesak je površine paleta.

Opis posla

 1. Izmjerite duljinu gotovog madraca kako biste odredili koju veličinu treba montirati.
 2. Za spajanje dviju paleta, upotrijebite dodatnih 3 ploče ili 3 komada drveta. Postavite ih na dno palete duž unutarnjih rubova i srednje trake. Koristite ljepilo i vijke. Popravite palete na takav način da duljina strukture odgovara duljini madraca.
 3. Izvadite letvice iz treće palete i dodajte ih vijcima na sredinu strukture, popunjavajući razmak.
 4. Izrežite izbočene dijelove dasaka ili šipki.
 5. Pomoću debele bušilice na rubovima strukture, pripremite kroz rupice.
 6. Povucite užad (ili kabel) kroz rupe. Pričvrstite prstenove na krajeve.

U ovoj fazi možete prekriti bazu madracom, objesiti proizvod na poseban uređaj ili na debelu granu kako biste uživali u rekreaciji na otvorenom. Ali ako želite proširiti uporabu ljuljačke, pokrijte drvo drvenom mrljom. To će ga zaštititi od štetnih utjecaja vlage.