Mi govorimo u fazama: kako šivati ​​bočne jastuke u krevetiću novorođenčadi vlastitim rukama

Rođenja

Izbor odbojnika u krevetiću za novorođenče nije jednostavan zadatak. Pogotovo za majke koje čekaju prvo dijete. Budite ekonomični i uzmite jednostavne odbojnike od pjene u dječjoj trgovini? Ili biti rasipan i naručiti set u obliku vesela malih životinja iz popularne majstorice?

Najbolje je biti praktičan i odabrati svestrani opciju - jastuci. Možete ih kupiti u trgovini, redom od majstora ili šivati ​​svoje ruke. I za to nije nužno dovršiti tečajeve rezanja i šivanja, dovoljno je imati šivaći stroj i znati koja će joj strana pristupiti. Zatim ćete naučiti što trebate znati o veličini jastuka, o alatima za izradu obrazaca, o pravilima za odabir materijala, a ne samo o tome.

Značajke, prednosti i nedostaci

Za početak, pogledajmo koje su glavne prednosti takvih strana:

 • Svestranost. Nije bitno je li dječji krevet pravokutni, okrugli ili ovalni. Budući da odbojnici nisu čvrsti, već se sastoje od pojedinačnih elemenata, lako se postavljaju oko perimetra, a da pritom ne skrivaju dodatni prostor. Jedino što treba uzeti u obzir je da krevet treba imati tračnice, jer su one one koje se koriste za pričvršćivanje odbojnika.
 • Stilska raznolikost. Da li dijete ima odvojenu sobu odmah od rođenja ili je krevet u spavaćoj sobi roditelja, takve strane neće ometati stil prostorije jer, ovisno o izabranom tkaninu, mogu biti neozbiljni, nestašni i strogi.
 • Funkcionalnost. Kada beba raste i potreba za zaštitnim odbojnicima nestaje, možete ih ukrasiti s kaučem, koristiti je za sjedenje na podu ili čak za spavanje.
 • Sigurnost. Stranice zatvaraju unutarnji prostor krevetića od skica, štite ruke i noge djeteta, sprečavajući ih da ostanu zaglavljene između letvica, omekšavaju udarce na zidove krevetića.
 • Kognitivna funkcija. Proučavajući crteže, beba se upozna s predmetima, uči razlikovati boje.

Koji su nedostaci vrijedni:

 • Najvažnije je, kao i svaki tekstilni proizvod, strane su prašine, pa ih treba redovito oprati, tako da dijete ne diše.
 • Stranke ometaju pregled, ne daju se upoznati sa vanjskim svijetom. Je li to važno? Ne, barem u prvih šest mjeseci ili godinu dana života djeteta. U ovom trenutku dijete ne može fokusirati svoju viziju na udaljene objekte, tako da ne treba pregled. Mnogo je važnije osjećaj udobnosti i sigurnosti, koji stvaraju odbojnici, zatvarajući bebu iz vanjskog svijeta.
 • Ako koristite guste, dobro napunjene jastuke u kružnom krevetiću, to može biti i nedostatak jer takvi kreveti nisu u početku velika. U tom slučaju, poželjno je napraviti ne-gusti paket ili upotrijebiti holcon kao punilo.
 • A posljednji - značajan broj veza bit će značajan nedostatak za neke, jer svaki element je zasebno priložen.

Korak po korak

Izračunajte broj proizvoda i njihove veličine

Uobičajena veličina za jastučić za odbojnik je 30-32 cm. Standardni pravokutni dječji krevetići za novorođenče dostupni su veličinom od 120x60 cm ili 125x65 cm. U oba slučaja koriste se 4 elementa na dugačkim stranama kreveta i 2 na kraćim stranama. Ako zatvorite cijeli periferni prostor jasle, trebat će vam 12 jastuka.

Jedna duga strana (vanjski) može ostati otvorena za majku da vidi dijete - u ovom slučaju to je dovoljno. 8. U okruglom krevetu također sjedaju 8, u ovalnom - 12. Ponekad na kratkim stranama dječje krevete čine jedan pravokutni odbojnik dužine 60 cm, ali trebate uzmite u obzir da je teže izbrisati, pogotovo ako su čvrsto napunjeni i ne prekriju se.

Potrebni alati

Ništa nije potrebno. Prije svega trebate šivaći stroj. Bilo koja prikladna, zbog funkcija vam je potrebna samo ravna linija i cik-cak. Još uvijek trebaju škare za krojenje, vladar, kredu ili marker za tkaninu i upaljač. Ako kod kuće nema škare za krojače, bilo koji oštar s dugim noževima će učiniti kako bi rezanje bilo udobno. Potrebno je upaljač da se rastane rubovi vrpci, inače će se raspasti. Da biste izradili uzorak, potreban vam je grafički papir ili papir za crtanje.

Odabir materijala

Važno je obratiti pažnju na gustoću tkanine - ne smije biti previše tanka, inače, pri korištenju postoji rizik da se naiđe na problem kada se punilo ispušta iz proizvoda izravno kroz tkaninu. Ako je odabrani materijal tanak, preporučuje se šivanje jastuka s dvostrukim poklopcem, što čini unutarnju gustu tkaninu (najčešće se koristi jeftin bijeli grubi kalici).

Postoje mnogi punjači, najpopularniji su pjenaste gume, sintetički zimski uređaji, holofiber i holcon. Za strane najbolje odgovara zadnja dva. Holofiber se koristi za stvaranje "pot-bellied", guste proizvode, holcon za stan, mekana. Oba su materijala odlična za dječje proizvode jer ne uzrokuju alergije, brzo se osuše, zadržavaju oblik, ne apsorbiraju vlagu i mirise, a insekti ne ulaze u njih. Proizvodi s njima mogu se prati pisaćim strojevima i glačati.

Pjena i sintetski zimski uređaji također će raditi, ali imaju nedostatke - prvo se dugo suši, a drugi ne voli česte prašine i gubi oblik.

Još jedan važan element su žice. Mogu biti ušiveno, ali je lakše kupiti satenske ili repne vrpce. Preporučujemo upotrebu traka veličine 1,5-3 cm.

Kako odrediti veličinu i količinu?

Obično su stranice izrađene u obliku kvadrata s bokom od 30 cm, u tom slučaju dobro su postavljene i u pravokutni i na okrugli ležaj. Odmah zapamtite da 30 cm treba biti strana gotovog proizvoda. Da biste to učinili, uzorak bi trebao biti oko 4-5 cm više, jer 1 cm treba ostaviti na šavovima, a još 2-3 cm će biti gusta kada se puni.

Preporučamo rezati kvadratiće sa stranom od 35 cm - to će biti dovoljno za šavove i nadoknaditi "gubitak" tijekom punjenja.

Najčešće su moderne pamučne platirane ploče široke 150-160 cm, naravno već ili šire od 80 cm do 2,2 m, ali uzmemo u obzir opciju 1,5-1,6 m (za ostale tkanine, lako je izračunati potrošnju na vlastitu), Širina od 1,5 m omogućuje vam postavljanje u nizu 4 kvadrata od 35 cm od kojih će biti 2 jastuka. Za bod 8, trebate 1,4 metra tkanine, za 12 - 2,1 metara.

Ako tkanina ne zahtijeva postavljanje na uzorak, onda možete uzeti bez zaliha. Ali ako trebate uzeti u obzir ornament, onda mora postojati opskrba tkaninom tako da postoji prostor za manevar.

Za punjenje jednog proizvoda potrebno je oko 200 g holofibera, a jastučić će biti gust i elastičan. Ako želite ga učiniti mekšom, količinu punila treba smanjiti. Holcon - roll materijal, prodaje ga metar. Prilikom izračunavanja potrebno je uzeti u obzir koliko je sam list i koliko slojeva planira učiniti.

Za pričvršćivanje vrpce se koriste. Mogu se postaviti u uglovima ili u sredini jastučnice. Za kutne kravate, duljina jednog segmenta je 40 cm. Uz takvu potrošnju potrebno je gotovo 8 metara, a 12 - 38,4 metara za 12 elemenata.

Drugi način je korištenje široke vrpce, šivanje jednog segmenta u isto vrijeme do središta onih strana koje će biti na strani. U ovom slučaju, krevet će biti manje žice, ukupni izgled će biti složeniji. Dužina segmenta bi trebala biti najmanje 50 cm, ali bolje je uzeti čak i više kako bi se lijepi lukovi, a ne ostaviti labave krajeve vrpci visi dolje.

Ako namjeravate ukrasiti jastuke cijevi, trebat će vam trake i kabel za pristranost. Za izračunavanje količine, pomnožite duljinu stranice s 4 (broj stranica) i 8 ili 12 (broj komada) i dodajte 20-30 cm rezervi. Za naše primjere trebat ćemo 11,5 m ili 17 m kabela i bei.

Priprema i rezanje tkanine

Kada se tkanina obrađuje, možete nastaviti s rezanjem. Upotrijebite uzorak ili nacrtajte kvadrate izravno na tkaninu duž vladara - obje opcije su jednako jednostavne i ne trebaju puno vremena. Prije početka šivanja, glačajte tkaninu.

Kako šivati?

Najlakši način za šivanje jastuka bez poklopca:

 1. Potrebno je savijati dva komada tkanine s prednjom stranom prema unutra, ubaciti tri strane potpuno, a četvrti (koji će biti niži od toga - to je važno ako postoji uzorak na tkanini koja se ne može okrenuti) - 5-7 cm od svakog kuta, ostavljajući središnji dio unstitched.
 2. Zigzag rubove tkanine tako da se ne otapaju.
 3. Važno je ne zaboraviti na vrpcu koja pričvršćuje proizvod u krevet. Ako su veze na četiri točke, trebate označiti vrpce sa strane, ali ne i u samom kutu, već ih premjestiti za 0,5-1 cm dolje i gore od uglova. Trebate odmah šivati ​​vrpcu - stavljaju tkaninu na pravo mjesto između rezova, popravljaju ga s iglama i bodiraju. Za pouzdanost, preporučujemo da dodatno trepere priključne točke.
 4. Nakon toga, proizvod se mora iskriviti na prednjoj strani, punilo se mora staviti u njega i rupu mora biti upakirana tajnom šavom. Ako se koristi za popunjavanje jastuka, vrijedi ga šivati ​​na jastuk iznutra, barem na nekoliko mjesta - onda se neće skupljati u kuglu pranja. Ako se to, naposljetku, dogodilo, dovoljno je odmah pronaći jedan kutak nakon pranja i, držeći ga, ispraviti materijal. Ne morate raspakirati poklopac.

Postoje jastuci s ili bez uklonjivih pokrivača. Ako su materijali koji se mogu prati i glačati upotrijebiti kao punilo, tada nema posebne potrebe za uklonjivim poklopcima. Međutim, mnoge majke ih odabiru. U ovom slučaju, trebat će vam više skrivenih munje duljine 30 cm.

Izrada patentnog jastuka je malo teža:

 1. Prvo morate šivati ​​unutarnji poklopac, a zatim napraviti jastučnicu, nemojte zaboraviti pričvrstiti traku.
 2. Posljednja od svega je ušivanje zatvarača (najbolje je koristiti tajnu).

Možda postoje poteškoće, jer ovaj proces zahtijeva određenu vještinu. Ali nemojte se bojati, može se dovoljno brzo savladati. Za više samopouzdanja vrijedi prakticirati na komadićima tkanine, a zatim preuzeti sam proizvod.

Preporučujemo da gledate videozapis o tome kako šivati ​​jastuk za dječji krevetić:

Savjeti za uređenje

 • Ako se uobičajeni kvadratični jastuci čine dosadnim, možete ih dodati cjevovodi, čipku ili ručice, stavljajući ih na konturu ili na prednju stranu.
 • Drugi način ukrašavanja bočnih aplikacija. Za njihovu proizvodnju, pogodan osjećaj, iz kojeg možete izrezati životinjske figure, cvijeće itd. Osjetljiva je dobra jer ne križi rubove, pa dodatna obrada nije potrebna.
 • Nije preporučljivo koristiti gumbe, kuglice, rhinestone i druge male ukrasne elemente - odrasle bebe mogu ih odgurnuti i stavljati ih u nos ili usta.

Proizvodi za njegu

Pravila skrbi ovise uglavnom o punjenju - ako je pjena, holofiber ili holcon, jastuci se mogu prati u osjetljivom stroju. Ručno je pranje sintetičkog zimska zagađivača, perilica je opasna za njega. Klima uređaj nije neophodan. Možete birati željeznice u sintetičkom načinu bez upotrebe pare.

Sigurnost, ljepota i udobnost - sve to može se stvoriti uz pomoć bočnih jastuka. Možete ih kupiti u trgovini, ali puno je bolje da se sami šivite - to vam daje svoje dijete više svoje brige i ljubavi.

Obje strane

Strane u krevetiću postale su nezaobilazni pribor jasle, kao što je potrebno kao madrac u krevetiću ili madracu. Do danas postoji mnogo opcija za odbojnike u krevetiću. Zaštitni odbojnici se razlikuju po veličini (razlikuju: nisko-20 cm i visoka odbojnika do kraja stražnjeg dijela krevetića), punilo, kvaliteta tkanine, dizajn. Razvojne daske u krevetiću s izvornim svijetlim uzorkom, sa šavnim detaljima, zanimljivom zabavom za dijete: zveckanje, zrcalna zrcala, privjesci itd. Pojavili su se na tržištu.

Trebam li odbojnike u krevetiću

Stranice za krevetić su dvostruka traka tkanine s mekim punjenjem iznutra. Strane oko ruba krevetića pričvršćene su velcro ili žice (čipke) na krevetićku mrežu, čime se štite dijete od udarca drvenim stranama, od stvaranja ruku i nogu između rešetki kreveta, dislokacija, skica.

Odbojnici za novorođenče stvaraju šarm, pridonose najslabijem zaspu djeteta, ne dopuštaju igračima da ispadnu iz kreveta. Šareni dizajn dasaka koji koriste razne zabavne detalje (privjesci, zveckanje, šuštanje detalja) pomaže privući pažnju djeteta.

U kombinaciji sa stilom i bojom pastelnim platnom, lijepo uređene strane pružit će djetetovo spavanje potpunim izgledom.

Protivnici tvrde da su odbojnici u krevetiću, sakupljači prašine, sprječavaju protok svježeg zraka, ne dajte djetetu mogućnost promatranja onoga što se događa izvan jaslica.

Stranice u krevetiću trebaju se kupiti ne samo za novorođenčad, već i za djecu do 2-3 godine. Djeca u ovoj dobi kreću se puno za vrijeme spavanja, što može uzrokovati da ruke i noge padaju između šipki na krevetu, uzrokujući modrice ili poremećaje. Dječak se može uplašiti.

Cots za dječji krevetić

Glačalo u vlastitim rukama

Strane u krevetiću sada se mogu kupiti u online trgovini ili bilo kojoj dječjoj trgovini. Često se odbojnici u krevetiću prodaju s pokrivačem i pastelnim priborom, što nije baš pogodno i nije ekonomično.

Prije svega, strane u krevetiću trebale bi se šivati ​​od prirodne alergijske prirodne tkanine, kao što je na primjer: čašica (100% pamuk). Potrebno je uzeti u obzir da se nakon pranja grubo čaša smanjuje.

Obratite pažnju na shemu boja. Preferiraju pastelne tonove i tkanine s nenametljivim dječjim uzorkom. Svijetle, slojevite, zasićene boje oduzimaju živčani sustav bebe, sprječavaju opuštanje i spavanje djeteta.

Kako šivati ​​odbojnike na krevetiću?

Koji bumpers u krevetiću kupiti? Koje punilo za strane bolje?

POROLON

Može se koristiti pjene ispunjene strane, ali pod određenim uvjetima:
- Stranice s pjenastim punilom moraju se temeljito osušiti nakon pranja. Pjena od gume dobro upija i zadržava vlagu dugo vremena. U slabo osušenom, mokrom pjenastom gumom štetni mikroorganizmi, puni atopijskog dermatitisa, alergija i drugih neželjenih bolesti.
- Pjena guma nije toksična. Štetno je samo kada se gori kada se otrovne tvari ispuštaju u zrak. No, vrijedi uzeti u obzir činjenicu da žućkasta pjenasta guma, koja je starija od 10 godina, još uvijek može ispuštati otrovne tvari u zrak.
Pjena je guma najjeftinija punila. U proizvodnji se ne koristi kao punilo na bočnoj strani za krevetić.

sintepon

Jedno od najboljih punila za strane je sintetičko zimovanje (sintepukh, sintetičko udaranje).
Sintepon je relativno jeftin punilo. To je lagani, elastičan, skupni materijal.
Sintetički zimski usisavač brzo se osuši nakon pranja, higroskopno, sprečava nastanak i širenje gljiva.
Bočnu stranu s poliesterskom podlogom trebala bi biti povezana preko površine kako bi se izbjeglo valjanje punila nakon pranja.

HOLOFAYBER

Jedno od novih punila, u svojstvima kakvoće koja je bolja od sintetičkog zimzelera, je holofiber.
Holofiber je hipoalergenski, netoksičan. Posjeduje visoke higijenske i higroskopne svojstva.
Zbog spiralnog oblika vlakana, holofiber je otporan na habanje, savršeno održava svoj oblik, obnavlja se nakon pranja.

Periotek punilo

Periotek (ili strutofayber) - moderna punila, što je platno s visokim volumenom s hipoalergenskim svojstvima. Vrlo sličan bujnom osjećaju.
Ovisno o gustoći, perioteka kuglice mogu imati visoku i srednju krutost.

HOLLKON

Hollcon (Hollcon) je ekološki prihvatljiv, siguran, hipoalergenski, oblik stabilan, visoko elastični sintetski materijal koji štedi toplinu.
poliester
Poliester je sintetski, hypoallergenic materijal, je šuplje uvijen u spiralnu vlaknu, obrađen silikonom. Zahvaljujući tome, punilo čak i nakon pranja brzo prima svoj izvorni oblik. Ne apsorbira mirise.

BITI POLIESTERA

Poliesterska vata (poliesterska vlakna, 100% poliester) je sintetski, gopoallergen, higroskopni materijal.

Stranice u krevetiću za novorođenčad bolje su kupiti četverokrilne, tako da pokrivaju sve četiri strane zidova jasle. Stranice će pružiti udobnost i zaštititi bebu od ozljeda i skica.

Ploče koji se sastoje od nekoliko zasebnih dijelova omogućit će uklanjanje jednog od njih i osigurati nesmetanu infiltraciju zraka.
Koje su strane visine i krutosti koju određujete.

Cots za dječji krevetić

Je li moguće prati odbojnike u krevetu u stroju za pranje rublja?

Za česte pranje najprikladnije su strane s sinteponovy, holofiber, periotek, hollcon, 100% poliester punila.

Jedini minus sintetičkog zimzelera je da se opusti kada se opere u grudama. Kako biste to spriječili, postavite nekoliko ping-pong kuglica (stolni tenis) u perilicu rublja, postavite način pranja na "osjetljivo pranje" i prije sušenja i nakon pažljivog poravnavanja, namotajte. Najbolje je kupiti sinteponovye strane, prošiven preko površine.

Stranice s holofiber, periotek, hallcon, poliester, poliester punila treba oprati na 30-40 stupnjeva, u osjetljivom načinu pranja ili "Synthetic" pri malim brzinama (400). Nakon pranja potrebno je dobro sušiti i protresti. Ove punilo brzo izvode originalni oblik.

Stranice s pjenastim punilom mogu se često isprati, bez straha da će punilo propasti tijekom pranja. No zbog svojeg postojanja pjene gume za dugotrajno zadržavanje vlage, mora se temeljito osušiti prije uporabe.

Stranice za krevetić, boja i bijela, ne mogu se izbjeljivati, osušiti u stroju za pranje rublja, podvrgnuti kemijskom čišćenju. Preporuča se postavljanje strana za glačanje pri niskim temperaturama.

Treba imati na umu da 100% pamuka (kalica) pri pranju nastoji smanjiti oko 4%.

Vrste jasle u krevetiću:

• Visoka - do kraja bočnih kreveta / nisko-20 cm.
• Soft / tvrdo.
• Četverostrano / polovice.
• Integralni / spoj

Krevetić u krevetiću. Cijena.

Cijene za bumper kreveta naznačene su za 2015. nakon prikupljanja i analize cijena u online trgovinama.

Cots za dječji krevetić

Stranice u krevetu mogu se kupiti jeftino u online trgovini. Cijene počinju na 900 rubalja i ovise o proizvođaču, dizajnu i punilu.

Odbojnici u krevetiću, šivani od grubog krošika, koji se sastoje od 4 dijela, koji pokrivaju čitav obod dječjeg kreveta. Filler - hollkon. Za veličinu kreveta 120 cm x 60 cm, visina odbojnika je 40 cm, cijena strana je od 1200 rubalja.

Odbojnici u krevetiću, zalijepljeni od 100% pamuka, stojeći u 4 dijela, pokrivajući cijeli perimetar dječjeg kreveta. Punilo je periotek. Za krevet veličine 120 cm x 60 cm Visina odbojnika - 40 cm Cijena zajednice - od 1300 rubalja.

Odbojnici u krevetiću, zalijepljeni od 100% pamuka, stojeći u 4 dijela, pokrivajući cijeli perimetar dječjeg kreveta. Punilo je poliester. Za veličinu od 120 cm x 60 cm Visina odbojnika - 40 cm Cijena ploče - od 1100 rubalja.

Bumper u kreveti od 100% pamuka, koji stoji u 4 dijela, pokrivajući cijeli perimetar dječjeg kreveta. Punilo - sintetičko zimovanje. Za veličinu kreveta 120 cm x 60 cm Visina odbojnika - 38 cm Cijena stana - od 900 rubalja.

Bumper u kreveti od 100% pamuka, monokromatski, bijeli, koji stoji u 4 dijela, koji pokriva cijeli perimetar dječjeg kreveta. Visina odbojnika iznosi 21 cm. Punilo je poliesterska vuna. Za krevet veličine 120 cm x 60 cm Cijena - od 700 rubalja. Možete kupiti u IKEA trgovinama.

Kako napraviti stranu (branik) u krevetiću vlastitim rukama

Dječja krevetića sigurno bi trebala biti zaštićena od udaranja šipki i slučajnih skica. Posebni odbojnici (ili odbojnici), koji se mogu kupiti ne samo u gotovom obliku već i samostalno, dobro se nositi s ovim. Let's saznati sve detalje i tajne ovog procesa.

Kako sami napraviti stranu u krevetiću

Za početak morate biti strpljivi i ugodni, ali prilično dugi procesi, pogotovo ako često ne sjednete na šivaći stroj. Naravno, trebate kupiti sve potrebne materijale: prirodnu pamučnu tkaninu i izolaciju - sintepon ili gumu od pjene.

Odredite ono što vam je potrebno prije nego što šavate odbojnike na krevetu

Prije nego što šavate odbojnik u krevetić za novorođenče s vlastitim rukama, trebate razmišljati o uzorku proizvoda, odlučiti o količini materijala, njegovoj kvaliteti, materijalu za punjenje i potrebnom broju odbojnika.

Postoje različite vrste odbojnika:

 • obična tkanina s finim punilom;
 • s uklonjivim poklopcima;
 • od jastuka.

Osim toga, morate odrediti visinu odbojnika koje želite i kako će se montirati - s velcro, trakom ili žicama.

Koliko je strana potrebno u krevetiću

Broj odbojnika u krevetu ovisi isključivo o vašim željama. Neki šivati ​​četiri odjednom kako bi potpuno zaštitili dijete oko ruba krevetića. A neki roditelji vole polovicu, u kojoj samo bočni dijelovi štite branikima.

Naravno, ako je dijete dovoljno stara, a vi ste spustili jedan zid, onda trebate šivati ​​odbojnike samo na preostale tri strane.

Koliko treba tkanina sa strane u krevetiću

Potrebna količina tkanine određuje se ovisno o odabranom broju branika i parametrima kreveta.

U prosjeku, četiri strane standardnog kreveta zahtijevaju 5-5,5 metara tkanine širine 110 cm, a također zahtijeva oko dva metra pjene od gume ili drugog punila 150 cm širokog i debljine 1-1,5 cm.

Ako namjeravate šivati ​​odbojnike s uklonljivim poklopcima, možete kupiti dvaput toliko materijala za šivanje dva seta odjednom. Ili za drugi izabrati tkaninu različite boje.

Kako odabrati tkaninu za strane u krevetiću

Rješavanje problema kako šivanjem jastucima s vlastitim rukama u krevetiću za novorođenčad ne biste trebali zaboraviti na kvalitetu samog tkanine.

Glavni zahtjevi za tkaninu na branicima - je gustoća i prirodnost. Tkanina mora biti ekološki prihvatljiva, dobro disati i ne izazivati ​​alergijske reakcije. Bez obzira koliko je dobra sintetička tkanina, nikada se neće usporediti s prirodnim materijalom. Stoga, odaberite bilo koji tkanina na bazi pamuka, može imati drugačija imena, na primjer, flanel, lan, čašu, pamuk i pamuk. Riječi "pamuk" ili "pamuk" također se odnose na pamučne sirovine.

Što punilo za odbojnike u krevetiću biraju

Stranice u krevetiću za novorođenčad trebaju biti dovoljno meke da bi ugasile bilo kakve slučajne udarce djeteta na rešetkama, stoga, nakon što ste ih počeli šivati ​​svojim rukama, najbolje je to učiniti upotrebom poliestera ili pjenaste gume.

Oba materijala imaju izvrsnu elastičnost i mekoću, dobro se zagrijavaju i potpuno su bezopasne za dijete. Jedini nedostatak pjene je da se suši predugo, a mokri materijal može postati okruženje za širenje bakterija. Zato držite ovu činjenicu kada se brinete o gotovom proizvodu. Osim ove dvije klasične punila, postoji nekoliko drugih mogućnosti - hollofiber, periotek, hallcon i poliester. To su moderni netoksični materijali s dobrom otpornošću na toplinu i trajnosti. Usput, holofiber je suvremeni analogni sintetski zimski zidar, samo stabilniji i bolji za održavanje svojeg oblika, ali, s druge strane, to košta više.

Neki se koriste poput pahuljica, pera, pa čak i životinjske kose kao bumper punila, ali to se ne bi trebalo učiniti. Prvo, oni mogu doprinijeti razvoju alergije u bebi, a drugo, oni su uzgojni tereni za krpelje i razne štetne mikroorganizme.

Uzorci odbojnici u krevetiću

Da biste izrezali branik, morate poduzeti sljedeće korake:

 • Pažljivo izmjerite dimenzije kreveta i odaberite željenu visinu bočne strane.
 • Prilikom traženja papira ili papira primijenite obrazac budućeg proizvoda.
 • Postavite tkaninu i strogo ga odrežite prema vašem uzorku.
 • Koristeći šivaći stroj, izbacite sve rubove odbojnika, osim jednog.
 • Obratite proizvod kroz posljednji rub bez ruba.
 • Umetnite sintepon unutar odbojnika, nakon što je prethodno izrežite 0,5 cm manji od glavnog proizvoda.
 • Ubodite preostali rub na prednjoj strani i pričvrstite čipke ili čipku po želji.
Za referencu, standardni krevet ima dimenzije: duljine - 120 cm, širine - 60 cm, visine - 55 cm.

Visoke pravokutne strane

Visoki odbojnici imaju određenu prednost, jer potpuno štite bebu od crte i štite od ozljeda. Ovi odbojnici su posebno dobri za novorođenčad koja je još uvijek malo zainteresirana za vanjski svijet i zahtijeva povećanu zaštitu.

Da biste štitili odbojnike za potpunu zaštitu, morate:

 • Izrežite četiri komada od 43x63 cm i 43x123 cm (3 cm).
 • Pripremite rubove - rezanje tkanine od oko 15x180 cm.
 • Izrežite izolaciju u skladu s uzorcima.
 • Pričvrstite prežvakane ljuskice na duljinu proizvoda i pričvrstite ih između dva glavna dijela, ostavljajući jednu stranu nepotreban.
 • Umetnite sintetički zimovnik ili drugu izolaciju unutar proizvoda i utisnite preostalu stranu.
 • Urezajte šavove i ukrase na branicima.

Kako šivati ​​jednu stranu u krevetu 60 cm i ukrasiti je rušom

Dakle, odlučili ste da želite stranice u krevetu za novorođenčad ručno izraditi i planiraš šivati ​​odbojnik ukrašen ruševinama na standardnom dječjem krevetu širine 60 cm.

Tada se cijeli proces rada može podijeliti u sljedeće faze:

 1. Potrebno je izrezati četiri pravokutna dijela za veliki branik dimenzija 43x123 cm (3 cm).
 2. Izrežite četiri dijela za bočne rubove dimenzija 43x63 cm.
 3. Pripremite 30 komada za vezove s dimenzijama 8x30 cm.
 4. Pripremite ruff - dugu usku traku tkanine: dva komada veličine 7x183 cm i dva - 7x93 cm.
 5. Dvaput presavijte tkaninu na rupe (uzmite visinu od 3,5 cm) i pričvrstite ga uzduž duljine glavnog proizvoda, a ako vam se sviđaju natečeni nabori, možete više odvojiti duljinu tkanine.
 6. Zatim, morate ravnomjerno prisobiraya ruche, šivati ​​između dva dijela branika, ostavljajući jednu stranu unstitched.
 7. Umetnite izolaciju unutar odbojnika i uklonite preostali rub.
 8. Ušicu šavove.
Kao rezultat toga, dobit ćete stranu koja ostavlja trećinu visine koja nije zatvorena i omogućuje vašem djetetu da nauči sve što se događa oko njega.

Kako šivati ​​odbojnike u krevetiću s uklonljivim poklopcima

Odbojnici s uklonljivim poklopcima imaju svoje prednosti, jer je moguće prati samo vanjske pokrivače, a ne cijeli proizvod. Takve se pokrivače stavljaju na branik kao jastučnice i pričvršćuju se zatvaračem.

Za šivanje tih pokrivača morate rezati 4 komada dimenzija 45x126 cm u veliki obod i 4 komada dimenzija 45x65 cm u prednji dio. Sigurnosni zatvarač ili drugi zatvarač šivati ​​se na kratkoj strani proizvoda.

Osim osnovanosti, takvi odbojnici također imaju nedostatke. Moms znaju da svako dijete lako može zamaziti ne samo poklopac, već i njegov sadržaj. Osim toga, dijete može progutati mali dio zatvarača - munja ili gumb.

Niske strane za krevet od jastuka

Nizak odbojnik je dobar jer ne ometa bebin pogled na okolni prostor, što je vrlo važno za dobivanje novih informacija i sveukupni razvoj djeteta. Jastuk uključuje upotrebu velike količine izolacije koja će djetetovom krevetu učiniti ugodnijim. Između jastuka nisu povezani, pričvršćeni su na žice s žicama ili čičakom.

Nemojte sumnjati da ćete moći šivati ​​dječake u jastučnom krevetu vlastitim rukama, jer to ima mnogo uzoraka s veličinama. Ovdje je jedna od varijanti ovakvih branika: pripremite četiri detalje jastuka za završni zid od 50x70 cm, četiri dijela velikih jastuka za bočni zid - 50x70 cm, šest dijelova malih jastuka za bočni zid - 40x50 cm i 28 dijelova za žice od 28 x 30 cm.

Kao rezultat, dobivate sedam jastuka, od kojih su tri smještene na strani pristupa krevetu. Usput, slobodno ispunite jastuk izolacijom što je moguće čvršće, to će samo poboljšati njihovu kvalitetu i izgled.

Praktični odbojnik s čičakom

Odlučujući da šivaju bočne jastuke u krevetiću za novorođenčad, možete napraviti vlastite obrasce. Velcro uboda često se koriste kao zamjena za konvencionalne kravate za pričvršćivanje odbojnika ili odbojnika u krevet.

Za pravilno šivanje čičak, stavite završio branik u krevetiću i označite mjesta gdje trebate šivati ​​čičak. Tako da se drže čvrsto, prvo ih pričvrstite oko perimetra, a zatim i dijagonalno. Samo imajte na umu da čičak može biti poništen, ako dijete, uspravan, napreži branik prema njemu. Stoga razmotrite osobitosti ponašanja vašeg djeteta i za odraslu aktivnu bebu razmotrite mogućnost varijante s kopčama.

Što šivati ​​odbojnike u krevetiću za djevojčice

Naravno, kao i kod ostalih dječjih stvari, strane u krevetiću mogu gotovo nepogrešivo pogoditi svog vlasnika. Za djevojke, tople ružičaste boje, mnogo čipke i ryusha tradicionalno se odabiru. Neki roditelji čak koriste materijale kao što su saten, iako je za unutarnji dio jaslica nešto surovo, bolje je da ih uređe vanjski.

Usput, sva djeca dobro reagiraju na slike poput slatkih životinja, a možete pokušati napraviti uzorke i šivati ​​strane u krevetić u obliku jastuka, na primjer, s omiljenim crtanim životinjama vašeg djeteta. A ako želite koristiti čipku kao ryusha, pokušajte odabrati meke prirodne materijale. A krevet vašeg princeza izgledat će samo šarmantan!

Ono što šivati ​​odbojnike u krevetiću za dječaka

Strane u dječjom krevetiću obično su ušivene iz tkanine hladnije plave ljestvice, često pomoću crteža strojeva, životinja, biljaka.

Poznato je da su okusi i interesi neke osobe položeni u duboko djetinjstvo. Možda je to razlog zašto su dječaci jako voljeni kad se na branicima zagrljaju veliki džepovi, gdje možete staviti ili dobiti nešto. Malo se istraživača može dugo nositi s ovim procesom.

Pokušajte pokazati maštu i raditi vlastite ruke u krevetiću u obliku životinja ili ptica. Na primjer, prilično je lako napraviti jastuk u obliku sove, samo treba šivati ​​velike bijele krugove u obliku očiju i tamnih - nešto manji, označavajući učenike i tijekom rezanja kako bi se osigurao blago prošireni dva ugla jastuka koji opisuju ptice uši. Vaše dijete će oduševiti takvom sova!

Ekskluzivni odbojnici u krevetiću za bebe

Ako želite učiniti nešto posebno, izradite krevet bebe, onda možete, na primjer, šivati ​​tematske odbojnike - u nautičkom stilu, afrički, kraljevski ili čak indijski. Upotrijebite, primjerice, neke ostatke tkanine da biste na krevetu dobili različite primjene ili ukrase.

Pogledajte asortiman najbližeg dućana tkanine, možda ćete naći inspiraciju za nove i neobične ideje.

Sada znate kako napraviti strane za krevetić vlastitim rukama i čak možete dati majstorske tečajeve svojim prijateljima. Ovaj jednostavan proces svakako će vam donijeti puno užitka, a vaše dijete će donijeti još više topline, udobnosti i majčinske ljubavi.

Kako prati pjenaste gume, savjete na primjeru odbojnika za krevetić

The strane krevetić, koji se nazivaju bumpers, imaju mnoge pristaše koristiti i moms negativno mišljenje. Neki smatraju da su sakupljači prašine koji ne dopuštaju da zrak slobodno cirkulira oko djeteta. Drugi zagovaraju udobnost, zaštitu od skica i ozljeda. U svakom slučaju, ako beba ima takav pribor, onda morate znati: kako prati odbojnike. Uostalom, trebaju kvalitetnu njegu zbog blizine blizu djeteta. Poteškoće mogu nastati ako su napravljene od pjene, ali ipak je to prilično izvedivo zadatak.

Potreba za primarnim čišćenjem

Prije svega, trebate razumjeti potrebu za čišćenjem i pranjem bočnih strana. Oni mogu biti novi ili korišteni, naslijeđeni od starijih drugova ili predstavljeni kao dar. U bilo kojem od ovih slučajeva potrebno je oprati ili barem očistiti proizvod (dezinficirati ga od klice) prije nego što ga koristite kod kuće.

Na prvom tretmanu nema potrebe za korištenjem prašaka. Dovoljno je jednostavno pranje u maksimalnoj količini dopuštene vode, temeljeno na vanjskoj tkanini i vrsti punila. Odvojeno obrađuju sve uklonjive elemente (žice, velcro, ukrasni dijelovi). One su natopljene toplom vodom.

Ako nema želje ili sposobnosti za pranje, možete to učiniti parnim tretmanom pomoću generatora pare ili visokog napona s takvom funkcijom. Radnje se provode kroz sloj tkanine ili gaze.

Nakon svakog tretmana, stranicama treba dati vrijeme da se potpuno osuši. Doista, u vlažnom okolišu, bakterije i plijesni se dobro umnožavaju.

Ako je ovo sasvim nova stvar, tijekom vizualnog pregleda nije otkrivena očita onečišćenja, nema nikakvih mirisa, a sama mama bi trebala odlučiti hoće li provesti pranje ili ne. Dopušteno je potpuno ispiranje cjelokupne strukture ili, ako je moguće, dovoljno osvježiti pokrivače. Moguće ih je jednostavno ukloniti ukoliko se mogu ukloniti.

Nije moguće izvesti kemijsko čišćenje novog proizvoda. Novorođene mrvice i odbojnici u krevetu gotovo nisu u kontaktu. Čak i uz mogući kontakt s ranjivim pupkom nema pristupa. Lagano odrasle, aktivno kreće djeca više nisu toliko osjetljive na sredstva koja mogu ostati na poklopcima.

Kada kupite čekić s jakim kemijskim mirisom, trebali biste ga temeljito prozračiti i isprati. Pogodno je to učiniti u stroju za pranje rublja.

Ako su mekani umetci naslijeđeni od prijatelja ili rođaka, tada je pranje obavezno. Čak i ako im se prethodna ljubavnica brinula o njima pažljivo i temeljito oprati prije prijenosa. Nije poznato koliko dugo su čekali priliku da uđu u nove ruke. Zato je razumno ne biti lijen i oprati ih ponovo.

Kod self-krojenja postoje kontinuirani pozitivni momenti: pruža se jedinstven dizajn predmeta, moguće je dezinficirati punilo pod kvarcnom lampom, poklopce možete prati maksimalnom dopuštenom temperaturom.

Frekvencija pranja

Nemoguće je klasificirati košare u krevetiću. Nisu tako često u dodiru s kožom bebe, i služe samo kao štit od udara na letvice. Također se ne preporučuje potpuno ignoriranje pranja, jer branik akumulira onečišćenje prašine, mogu dobiti različite tekućine, mogu se prljaviti od drugih stvari.

Optimalna učestalost pranja je jednom četvrtina. Moguće je da će biti potrebno češće pranje, ne bismo ga trebali zanemariti i čekati sljedeće vodene tretmane. Mala mjesta mogu se ukloniti lokalno. Međutim, previše se često ne preporučuje pranje. Oni izazivaju rano trošenje i suzenje funkcionalnih dijelova i izbijanje tkanina.

U slučaju alergijskih manifestacija kod djeteta potrebno je razmišljati o prikladnosti strane koje nakupljaju prašinu. Možda će bez njih biti bolja cirkulacija zraka, povećanje vidljivosti za dijete.

Danas proizvođači nude različite mogućnosti za strane: čvrste i sastoje se od nekoliko dijelova. Druga je opcija prikladnija jer je lakše prati zaseban dio nego obraditi cijeli proizvod. U takvim modelima važni su učvršćenja i njihova sposobnost da se dijelovi čuvaju na sigurnom mjestu.

Postoji tako aktivna djeca da njihovi pokreti dovode do kucanja punila na određenim omiljenim mjestima. Ovo se stanje može smatrati pokazateljem pranja. Samo će uz njegovu pomoć biti moguće vratiti izvorno stanje na bočne zidove.

Također, pokrivači ulja mogu biti spas od čestih onečišćenja. Nosili su se na vrhu tkanine i savršeno su pričvršćeni bez ometanja bebe. Ali se ne mogu stalno koristiti. Na primjer, tijekom spavanja i odmora djeteta preporučuje se čišćenje.

Opća pravila i priprema za pranje

Odabir načina pranja stranica značajno utječe njihov punilac. Može se izrađivati ​​od poliestera od jastučića ili od pjene. U svakom slučaju, mora se pripremiti za vodene postupke:

 • Uklonite mrlje na površini pokrova.
 • Spajanje strana (flypaperi, užadi, trake) ili su uklonjeni ili uredno vezani. U postupku pranja tih predmeta može doći ili uništiti perilicu rublja.
 • Uklonite sve uklonjive dijelove (igračke, dekor, itd.). One su prane ručno i odvojeno od velikih dijelova.

Stranice s sintetičkim zimskim bojlerom prije pranja trebaju biti malo prošarane (zalijepljene), tako da se punilo ne začepi za vrijeme postupka. Ako to nije moguće, to će učiniti samo nježni ručni pranje. Što se tiče sadržaja pjene, mnoge kućanice su mučene sumnjama: pjena se može oprati. Smatra se nepretencioznim materijalom i nosi sve vrste pranja na pristojnoj razini.

Opći uvjeti pranja:

 • 40 ° C stupnjeva - maksimalna temperatura za pranje.
 • Poželjno je koristiti tekuće deterdžente za pranje (šamponi, gelovi).
 • Nije preporučljivo koristiti mirise, omekšivače i regeneratore.
 • Spin nije zabranjen.

Osobine za pranje ruku

Ručno pranje se smatra osjetljivim i najprikladnije za proizvode s fiksnim poklopcima. Ruke dopuštene za brisanje svih vrsta odbojnika punila. Ne samo da možete aktivno trljati stvari. Preporučljivo je priložiti dlan s unutarnje strane prljavštine i druge ruke za obavljanje mjera čišćenja.

Međutim, nedostatak ove metode je mogućnost nedostatka kvalitetnog ispiranja pakiranja. To zauzvrat prisiljava dijete da kontaktira kemijske deterdžente. No, može se ispraviti pomoću tekućih komponenti za pranje i provođenje dodatnog ispiranja u zdjelici i pod tekućom vodom.

Značajke automatskog pranja

Prilikom odabira načina pranja stroja najprije se upoznajte s savjetima proizvođača o tome kako najbolje provesti postupak. Pranje u automobilu je bolje od ručnog pranja u fazi čišćenja i tijekom ispiranja. Potrebno je odabrati pažljive programe s niskim temperaturama zagrijavanja vode. U tom slučaju neće se utjecati na izgled proizvoda i temeljito se očistiti.

Suhi proizvodi poželjno na svježem zraku. Sušenje u unutrašnjosti izvodi se od uređaja za grijanje i grijanje. Peglanje je neobavezno.

To su sve tajne brige za strane u dječjem krevetu. Promatrajući ih, možete biti sigurni da će ta stvar uvijek biti čista i sigurna za dijete.

SIDE u krevetu za novorođenčad s vlastitim rukama. Obrasci i savjeti

Strana za dječji krevet je vrlo praktična i neophodna stvar. Ovaj element omogućuje ne samo zaštitu djeteta od hladnog nosa, već i oslabiti njegov kontakt s tvrdim štapovima kreveta.

Veliki dar novorođenčeta bit će branik na krevetu.

Zahvaljujući tim softnim uređajima, beba neće ispuniti bumps u prvoj godini svog života, kada se pokušava samostalno kretati u njegovu krevetiću.

Krevet bebe mora imati sličnu zaštitu. Meke strane mogu prilično zaštititi djecu od ozljeda, modrica i abrazije. Moguće je napraviti lijepe i originalne odbojnike s vašim majcinskim rukama, koristeći gotove uzorke ili stručne savjete.

Ležaljke za bebe za vašu bebu mogu biti i vaša prva ručna šava.

Slični proizvodi mogu se kupiti u bilo kojem od trgovačkih centara. Oni se nazivaju i "odbojnici" ili "stražari", ali je li potrebno provesti veliku količinu novca, jer je prilično lako napraviti rub za krevet od pada s vlastitim rukama.

Da biste osigurali da sve ide glatko, slijedite preporuke navedene u nastavku u članku.

Vrste kreveta za dječji krevetić

Prije donošenja odluke o vrsti šava za odbojnike za dječji krevet, morate razumjeti osnovne pokazatelje za svaku vrstu tih proizvoda i značajke krojenja.

Šivanje strana u krevetu za novorođenče nije teško.

 1. Obrezivanje s uklonljivim poklopcima.

Sastoji se od jastuka s pokrivačima prirodne tvari. Omoti pokrivaju jastučnice i pričvršćuju se patentnim zatvaračima. Prednost je što je moguće šivati ​​dva seta vanjskih pokrivača i oprati ih samo. Međutim, takav aspekt je sumnjičav, jer dijete može zaraziti i jastučnice i jastučići.

Iz tog razloga, strane neće dugo biti suhe i čiste, također će morati biti oprane.

Za šivanje trebat će vam dodatna pamučna tkanina i 4 patentna zatvarača, duljine najmanje 42 cm, što će dovesti do dodatnih troškova. Zamjenjivi pokrivači su zašiveni za nekoliko centimetara više jastučića kako bi ih mogli udobno nositi. Čuva potrebu za upotrebom patentnih zatvarača i patentni zatvarači, budući da imaju male krugove, koje dijete može progutati.

Zato je munje bolje učiniti tajnu, nevidljivo djetetu.

 1. Bočne jastučići.

Pogodno je da je moguće upotrijebiti više punila. U slučajevima malih jastuka veličine 40 - 50 cm debljina bočnih stranica može se povećati. Dakle, krevet će biti topli i udobniji.

Proizvođači jastučića jednostavno se pričvršćuju na šipke uz pomoć žica ili ljepljive vrpce.

 1. Visoki odbojnici.

Pokriti drvene šipke u jasle u cijelosti. Oni su prilično dobro zaštitili bebu od crte i štite od šoka. No dječak se mora ograničiti samo na pogled na unutrašnjost njegova kreveta, što može utjecati na njegovu razinu mentalnog razvoja.

Nedostatak je da potpuno pokrivaju pregled djeteta.

 1. Donje strane djelomično pokrivaju štapove kreveta.

U trgovačkim centrima možete pronaći mnogo izmjena stranica, koje će zasjeniti krevet za 2/3 ili 1/3. Takvi proizvodi imaju nedvojbenu prednost - ne ograničavaju recenziju djetetu i omogućuju mu da prati što se događa oko sebe.

Ali sigurnosne funkcije takvih proizvoda su prilično ograničene.

 1. Kanta s džepovima.

Ako želite napraviti odbojnik s džepovima, onda će bitno stanje biti njihova prisutnost na vanjskoj strani kreveta. Interni smještaj uvijek će mamiti bebu.

Pokušat će izvaditi i ispitati sadržaj.

 1. Valjci.

Oni su izrađeni i osigurani na isti način kao i jastučići. Ova opcija se koristi mnogo rjeđe, jer loše štiti glavu djeteta od udaraca i padova. No, u uvjetima visoke temperature u sobi gdje se dijete nalazi, ova vrsta rubova omogućuje pristup svježem zraku.

Stoga je ova opcija prikladna za novorođenčad koja još uvijek ne zna kako se sami kretati ili puzati.

Zaštitni predmeti izrađeni od vezica u obliku žica, brave ili velcro sposobni su se odmaknuti u trenutku kada dijete skloni ustati i povući rub.

Iz tog razloga, pregled s običnim kopčama je pouzdaniji.

Materijal za primjenu odbojnika je također vrlo važan. Umjetni materijali mogu iritirati kožu, uzrokujući alergijske ili upalne reakcije. Stoga je poželjnije dati samo prirodnu tkaninu.

To će omogućiti da se proizvod opere dobro, brzo se osuši, a da ne izgubi svoj oblik.

Vrste punila za branike u dječjoj postelji

Danas je razvijen veliki broj punila koji imaju svoje zasluge. Naime:

 1. Pjena od gume - mikrofilm, zahtijeva poštivanje posebnih uvjeta.

To je prije svega skrupulozno i ​​kvalitetno sušenje. Ova baza ima tendenciju da zadrži vodu dobro, što pridonosi stvaranju mikroorganizama iznutra.

Pjena od gume ima dobru trajnost, što je važno kod čestih pranja.

 1. Sintetički inverzator je najbolji mikro punilo.

Ovaj materijal nije skup, jednostavan, prilično fleksibilan, savršeno prati i odmah se suši. Njegove osobine ometaju stvaranje gljivica.

Najvažnija stvar u izradi strane vlastitim rukama je prekriti tkaninu tako da se punilo ne rolati.

 1. Hollofiber - najnoviji punjač, ​​kvaliteta prelaska sintetičkog zimovala.

Apsolutno netoksičan, ne zadržava vlagu, odmah se suši, bez promjene izvorne konfiguracije. Zbog spiralne teksture, punilo je vrlo otporno na habanje.

To ne uzrokuje alergijske reakcije, što je vrlo važno za djecu.

 1. Periotek je inovativno vlakno.

Njegova glavna prednost je hipoalergijska. Ovo je vrlo fleksibilan umjetni materijal, savršeno prati.

Također se brzo suši i savršeno održava svoj oblik.

 1. Hollkon - umjetno punilo.

Ima fantastične značajke otporne na toplinu. Apsolutno nije alergičan, fleksibilan i otporan na habanje.

Neophodan za hladne i puhane sobe.

 1. Poliester - šuplje vlakno.

Ima antialergijske osobine. Ne gubi svoju originalnu konfiguraciju. Ne privlači vodu i miris.

Dijete se osjeća u takvom krevetu vrlo udobno.

Kako šivati ​​odbojnika u krevetiću za novorođenčad sa svojim rukama, korak po korak upute

Kako bi se odbojnici u krevetiću za novorođenčad s vlastitim rukama, obrasci nisu obvezni. Označavanje možete napraviti izravno na tkanini. Da biste napravili pravu mjeru za šivanje strane, samo trebate izmjeriti perimetar krevetića i podijeliti ga s brojem jastuka. No, budući da kolijevci obično imaju standardne parametre, možete koristiti sljedeće veličine.

 1. Napravite 4 pojedinosti - 43 za 63 cm.
 2. Napravite 4 pojedinosti - 43 do 123 cm
 3. Za rubove bit će potrebne komade materijala, širine 7 cm, duljine 180 cm.

Obrnute strane u krevetu s veličinom.

Spremni odbojnici u krevetiću za novorođenče.

Kako šivati ​​krilati u stranu

Da biste se šavali, morate znati nekoliko nijansi. Duljina krilca može se mijenjati. Minimalno, to bi trebalo biti 1,5 puta dulje od dijela. U tom slučaju neće se pojaviti vrlo bujne nabore.

Kada je dulji od dva puta duži, nabori će biti vrlo voluminozni.

Lončar se lako može pričvrstiti na šivaći stroj. Prikupljajte rukavice rukom s pravilnom iglom. Da biste to učinili, uzmite iglu željene duljine iglom. Onda je ležao stvar "harmonika", probijajući joj iglu. Sada ostaje samo da se ravnomjerno rasprostire po čitavoj duljini niti.

Da biste odmah dodirnuli grudicu, trebate ga postaviti između dva sloja materije.

Vjerujte u vlastitoj snazi. Ako majka ili baka stvarno žele napraviti ruku za bebu sa svojim vlastitim rukama, zasigurno će se riješiti.

Uostalom, ljubav i energija, koju narodni ljudi prenose, ne mogu biti zamijenjeni bilo kakvim tvorničkim ljepotama, ali djeca to posebno osjećaju.

Krevetić u krevetiću za bebe

Kada se dijete pojavljuje u obitelji, roditelji kupuju puno stvari za koje nikada prije nisu čuli. Prigušni odbojnici su jedna od onih stvari. Zašto su im potrebne? Koje su kvrge? Je li moguće da s vlastitim rukama šavne odbojnike u krevetiću novorođenčadi? Kako odabrati materijal i odrediti veličinu?

Zašto trebamo odbojnike u krevetiću za novorođenčad

Krevet za bebu često je izrađen od drva, trajne plastike ili metala. To su tvrdi materijal koji dijete može lako pogoditi i ozlijediti se. Budući da je mala djeca vrlo pokretljiva, a koordinacija i orijentacija u prostoru još uvijek nisu potpuno svladani, rizik od ozljeda kada udari šipke na krevetu je prilično visok. Da bismo izbjegli ovu nevolju i trebamo odbojnike.

Strane su vrsta mekane obloge, koje su pričvršćene na stranu i na glavi kreveta, štiteći dijete od utjecaja. Pored glavne svrhe, ovaj koristan dodatak obavlja niz funkcija:

 • Oni štite bebu od jakog sunčevog svjetla i crte koji mogu ući u krevet kroz barove.
 • Oni stvaraju ugodnu atmosferu u krevetiću tako da dijete osjeća udobnije. Dokazano je da se djeca mirno ponašaju u ograničenom prostoru i boje se velikih otvorenih prostora. Povezan je sjećanjem na fetalni život.
 • Zabavite dijete. Svijetle slike razvijaju vid beba i zauzimaju slobodno vrijeme.
 • Razvoj. Često se odbojnici popunjavaju raznim zvučnim signalom, "šuštanje", elementima s različitim teksturama. To omogućava pretvaranje dodatne opreme u punopravnu obrazovnu igračku.

Vrste kreveta za dječji krevetić

Danas ručno izrađeni proizvođači i obrtnici nude brojne vrste odbojnika u dječjim krevetićima:

 • Klasična verzija od 4 dijela (dva komada za bočne stranice, jedan na glavi i jedan na nogama).
 • Čvrsta strana, koja ide oko oboda kreveta i ima samo jedan zglob. Slične opcije mogu se naći u trgovinama Ikea.
 • Stranice u obliku jastuka, koje su vezane uz krevetić s vezama. Jastuci mogu biti izrađeni u obliku pojedinačnih elemenata ili ušivenih zajedno.

Svaka inačica bočnih stranica može se izrađivati ​​u različitim varijantama koristeći različite tehnike šivanja, uzorke, metode pričvršćivanja, oblike i veličine.

Do doba koje trebate odbojnici u krevetiću

Taj koristan pribor možete koristiti od rođenja do trenutka kada beba počne pokušavati izaći iz kreveta. Ako je majka primijetila da se maca počela penjati, pokušavajući izaći iz krevetića, onda se odbojnici moraju odmah ukloniti! Potrebno je da ih dijete ne koristi kao uređaj da bi izašlo.

Odredite dob od djeteta kad se odbojnici u krevetiću više ne trebaju, ako roditelji sami, ovisno o razvoju djeteta i njegovim sposobnostima.

Kako šivati ​​odbojnika u krevetiću

Kupnja lijepih odbojnika u krevetiću u trgovini danas nije problem. Postoje mogućnosti za svaki ukus i novčanik. Mnogi roditelji vole kupiti setove bočnih strana s baldahinom i posteljinom, izrađenim u istom stilu i bojama. Ako niste zadovoljni standardnim odbojnicima, možete ih naručiti od ručnih majstora. Ručni rad uvijek izgleda preciznije i originalnije. No, trošak takvog zadovoljstva bit će skup. Mnogo je zanimljivije i sigurnije da obiteljski proračun pokušava sami šivati ​​odbojnike. Osim toga, nije teško ako imate potrebne alate (šivaći stroj), neke vještine i strpljenje.

trening

Najprije morate odabrati tkaninu.

Budući da će pribor biti u dodiru s kožom bebe, tkanine trebaju biti najkvalitetnije, guste i prirodnije:

Tkanina mora imati ugodnu umirujuću hladu i veliki uzorak, tako da ga dijete može ispitati. Kada kupujete tkaninu, trebate razmišljati ne samo o glavnom, već io oblogama. Potrebno je šivati ​​strane s uklonljivim gornjim pokrovima, koji se mogu ukloniti i oprati u bilo kojem trenutku bez pranja cijelog proizvoda.

Savjet: Prije nego što počnete šivati, tkanina se treba prati. Prirodno vlakno uvijek se smanjuje kada se opere. I potrebno je stjecati količinu materijala, uzimajući u obzir skupljanje.

Osim tkanine, morate paziti na meko punilo za strane. Kao punilo može biti sintepon, sintepukh, tanka pjenasta guma.

A također će vam biti potrebne:

 • Šivaći stroj. Razmišljajuće needlewomen mogu šivati ​​strane rukom, to je moguće s vještinama ručnog šivanja.
 • Škare.
 • Igla.
 • Centimetar ili dugi vladar.
 • Tailor igle.
 • Kreda, sapun, olovka ili marker za rezanje.
 • Papir za građevinske uzorke. Ako je iskustvo u šivanju dobro, onda ga možete izravno rezati na tkanini.
 • Teme u boji glavne tkanine.
 • Zippers (40 cm dugi) ili gumbi. Potrebni su za uklonjive pokrivače koji se mogu prati. Ako su strane šivan bez poklopca, tada ne trebaju pričvršćivači.
 • Bendovi, vrpce za žice. Vezice se mogu sašiti od glavne tkanine.
 • Ovisno o modelu i fantaziji, možda će vam trebati više dekorativnih elemenata (razni gumbi, čipka, aplikacije za pile, itd.).

Kako odrediti veličinu i stil odbojnika

U većini slučajeva veličina kreveta je standardna: širina - 60 cm, visina - 55 cm, duljina - 120 cm. Za šivanje stranica standardnog kreveta potrebno vam je oko 3,6 metara tkanine. Ako su strane šivan pokrivačima, tkanina obloge treba jednaku količinu. U slučaju da postoje sumnje u svoje sposobnosti, bolje je kupiti veći rez tako da postoji prilika da ispravite pogreške. I viška tkanina može biti korisna za završnu obradu, na primjer, dekorativni rubovi.

Savjet: Prilikom izrade ručnih boksača, bolje je odmah se pobrinuti za kupnju pravog materijala i posteljine za krevetić. Takav lijepi set će izgledati skladno i neparnije. Komplet se nećete sramiti roditi dijete.

Veličine standardnih klasičnih stranica sa 4 dijela:

 • 2 komada visine 30 cm i širine 60 cm
 • 2 komada, visine 30 cm i širine 120 cm

Za početnike obrtnici najbolje je da se upustite u tu varijantu, jer je najlakše izvesti i šivati, ne treba puno vremena.

Ako je krevet nematerijalne veličine i oblika, morat ćete napraviti mjerenja za početak. Na primjer, u kružnom krevetiću, trebat će vam dva seta strana, jer će s vremenom postati ovalni.

Bočni jastuci izgledaju lijepo i odmah možete šivati ​​broj jastučića koji vam trebaju za ovalni krevetić i skrenuti ih i dodati ih dok beba raste i preoblikuje krevet, puno je lakše nego šivanje dva odvojena kompleta klasičnih strana.

Jastuci su bolje šivati ​​s uklonjivim poklopcima, a veličina i oblik mogu se samovoljno odabrati, na temelju veličine jasle i želje igličastih žena. Na primjer, odbojnici u obliku kućnih jastuka su vrlo popularni.

Slična situacija s kolijevkama za bebe. Nije uvijek kolijevka prodana s posteljinom. I pronaći prikladan skup strana općenito je gotovo nemoguće zadatak.

Obrasci za strane

Ako je mama odlučila napraviti ploče u obliku jastuka, uzorak nije potreban. Dovoljno je smanjiti kvadrate željene veličine. Za standardni pravokutni krevetić trebat će vam 12 jastučića veličine 30x30 cm.

Za standardni klasični odbojnik od 4 elementa, učinit će sljedeći obrasci:

Napomena: Prije šivanja, bolje je pažljivo izmjeriti postelju i po potrebi podesiti dimenzije.

Proces šivanja klasičnih odbojnika

isječak

Trebate pripremiti tkaninu i punilo. Obrasci moraju biti unaprijed. Obrasci se pažljivo prenose na tkaninu. Nemojte zaboraviti ostaviti dopuštenja od 1-1,5 cm za šavove. Ako se odbojnici šivaju poklopcima, trebate izrezati dva seta tkanine - za pokrivače i oblaganje.

Punilo u obliku roll-on sintepon ili pjenaste gume je izrezano na isti način, ali trebate smanjiti veličinu uzoraka za 1,5-2 cm, ovisno o debljini pjene, tako da se punilo namjesti u poklopac. Ako su strane šivan u obliku jastuka, tada je punilo tako napunjeno, ne morate ništa rezati.

Šivaći stolovi

Tkanina za obloge je presavijena licem prema dolje, a kućište je ušiveno oko perimetra. Potrebno je ostaviti rupu kako bi se punilo dovelo unutra. Nakon toga ispraznite poklopac i umetnite pjenaste gume. Rupa mora biti pažljivo ušiveno. Bolje je to učiniti ručno skrivenim šavom. Sličan je postupak za svaku stranu (samo 4 kom.).

šivanje drawstrings

Šavovi mogu biti ušiveni na dva načina - jednostavno i s velcro. Gotovo vrpce ili vrpce mogu se pojaviti u obliku jednostavnih žica. I mogu se šivati ​​od tkanine.

Veličina i broj nizova odabiru se proizvoljno. Obično zahtijeva barem 20 zatvarača. 4 za kratke strane na glavi i blizu nogu, 6 za duge strane za strane kreveta. Za bolje fiksiranje odbojnika, možete napraviti više žica.

Napomena: Ako su bočni jastuci zašiveni, za svaki moraju biti izrađeni barem dva spona.

Šivanje gornjih ukrasnih pokrova

Gornji pokreti, koji se mogu ukloniti i oprati, su šivati ​​po obodu, licem prema dolje. U unaprijed morate navesti mjesto žica i pričvrstiti ih za šivanje u glavnim šavovima. Također se moraju pričvrstiti čičak za pričvršćivanje, a pojedinosti pokrova nisu zavarene. Unutarnji rubovi moraju biti obrađeni na stropu ili ručno prebacili. Potrebno je ostaviti rupu (oko 40 cm) za zatvarač. Zatik može biti izrađen u obliku zatvarača ili redovitih gumba. Potom treba izvaditi pokrivače, kako bi napravili zatvarač. Gotovo!

Ukrasite strane

Možete dekorirati strane na različite načine: ukrasite vrpcama, lukovima, velikim svijetlim gumbima, aplikacijama, rhinestones, ruffles, itd. Ako su rubovi na rubu ukrašeni rubovima ili čipkom, trebate ih prethodno nabaviti i šivati ​​ih u glavne šavove u četvrtoj fazi kako bi proizvod izgledao češći. Ovisno o dizajnu, čipka i remen može se šivati ​​na vrhu kućišta.

Ideje za šivanje odbojnika u krevetiću:

Šivanje odbojnika u krevet za novorođenče ne traži mnogo vremena, a rezultat će nadmašiti očekivanja, jer će stvar biti ekskluzivna i kvalitetna.