Kako se trudnoća može nastaviti nakon medicinskog pobačaja?

Zdravlje

Trudnoća i porođaj nakon medicinskog pobačaja mogu biti potpuno normalni, prirodni i ne razlikuju se od onih kojima nije prethodio takav abortus. Ali nemojte zaboraviti da nema apsolutno sigurnih pobačaja i nitko ne može dati apsolutno jamstvo pozitivnog ishoda. Jedino je pitanje jeste li sretni ili ne... U ovom članku razmatramo kakve posljedice može značiti medicinski prestanak trudnoće i koliko često se javljaju.

Medicinski prekid trudnoće - što je i kako to ide

Relativno nedavno, medicinska metoda pobačaja došla je u našu zemlju. To se provodi u ranim stadijima, po mogućnosti 5-7 tjedana, do najviše 8 tjedana, a održava se u uvjetima zdravstvene ustanove. Pobačaj treba prethoditi ultrazvučnim skeniranjem kako bi se isključila ektopična trudnoća. Zatim, žena u prisustvu liječnika uzima medicinski lijek koji bi trebao potaknuti pobačaj.

U tu svrhu najčešće se koriste lijekovi s aktivnim sastojkom Mifepristone. Trgovački nazivi za lijekove su različiti (Mifepristone, Mifegin, Mifolian, itd.). Oni se isporučuju samo u zdravstvenim ustanovama, jer svi imaju kontraindikacije, a njihov prijam mora biti popraćen strogim medicinskim nadzorom.

Lijek ometa učinke na maternicu određenih hormona trudnoće i izaziva pobačaj. Nakon 1-3 dana žena treba početi krvariti, što će ukazivati ​​na pobačaj.

Je li moguće trudnoće nakon medicinskog pobačaja

Trenutno, ovaj tip pobačaja prema Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji je najsigurniji. Praksa pokazuje da se trudnoće i normalno rađate nakon takvog pobačaja. U velikom broju slučajeva, trudnoća i porod se odvija bez komplikacija.

Međutim, pojavljuju se rijetki slučajevi pojave negativnih posljedica. One mogu dovesti do poteškoća u zanosu i nošenju. Što određuje hoće li doći do problema s naknadnim trudnoćama? Utječu na sljedeće čimbenike:

 • Uvjeti trudnoće. U slučaju netočnog vremena i pobačaja nakon roka, mogućnost negativnih posljedica dramatično se povećava.
 • Pravilan pobačaj. Obavezno pripremite ženu, provodite sva potrebna istraživanja i uzmite u obzir kontraindikacije.
 • Značajke ženskog tijela. To može uključivati ​​netoleranciju na komponente lijeka, prisutnost komorbiditeta, sposobnost tijela da regenerira, imunitet itd.

Sve to sugerira da je nemoguće pouzdano reći hoće li žena imati poteškoća pri pojavi i rađanju nakon pobačaja ili ne. Ona također ovisi o negativnim učincima koji se pojavljuju nakon medicinskog pobačaja. I oni (te posljedice) su neposredne i udaljene.

Neposredni učinci medicinskog pobačaja

Bez obzira koliko dobroćudan lijek djeluje na tijelo, to je neprirodno. Već tijekom pobačaja, odnosno u tom procesu, prve ili neposredne posljedice. To uključuje:

 • Bol u donjem dijelu trbuha. najčešće je nagging boli koji se mogu usporediti s menstruacijskim bolovima. Prema statistikama, svaka 7. žena je prisiljena uzeti svoje lijekove protiv bolova.
 • Slabost, letargija, vrtoglavica
 • Alergijske reakcije (osip, crvenilo, itd.)
 • Lagano povećanje temperature
 • Stres i depresija. Takve posljedice posljedica su većeg stupnja psihološkog stresa.

Ne smijemo zaboraviti da u oko 2% slučajeva medicinski pobačaj ne donosi željeni rezultat i ostaje trudnoća. U tom slučaju, možda ćete morati operirati (vakuum) uklanjanje jajašca.

Dugoročni učinci

Dugoročni učinci pobačaja uključuju one koji se javljaju nakon nekog vremena. Ti učinci uključuju:

 1. Kršenje hormonskog podrijetla. Povezan s neprirodnim procesom uklanjanja trudnoće, kada je tijelo na hormonskoj razini već "podešeno" na njega.
 2. Krvarenje. Iscrpljujuće krvarenje može zahtijevati transfuzije krvi, operaciju, au izoliranim slučajevima kobne.
 3. Infektivna infekcija. Već je bilo infekcije u tijelu ili je na neki način zabilježeno - nije važno. Nakon uzimanja lijekova koji uzrokuju pobačaj dovode do upale, septičnog šoka i drugih iznimno negativnih i opasnih posljedica.
 4. Zastoj srca uzrokovan uzimanjem lijeka.

Ti problemi mogu biti uzrokovani i netolerancijom lijeka i nepotpunim uklanjanjem embrija iz maternice.

Ovisno o tome jesu li gore spomenute komplikacije medicinskog pobačaja i koliko je snažno izražene, u velikoj mjeri ovisi o tome kako će nastupiti kasnije trudnoće.

Što mogu učiniti kako bi se osiguralo da trudnoća nakon medicinskog pobačaja ide bez komplikacija

Da ne biste imali nikakvih problema kasnije, trebate slijediti preporuke liječnika i paziti na vaše zdravlje. Da biste to učinili, odmah nakon pobačaja tijekom prvog tjedna morat ćete se suzdržati od seksualnog odnosa, što će značajno smanjiti infekciju u maternici. Obratite posebnu pozornost na kontracepciju.

Mnoge žene ponovno postaju trudne za sljedeću ovulaciju. To nepovoljno utječe na tijelo, jer je još uvijek slabo, nije spremno za puni ležaj, poremećeni hormonski poremećaji. Sve to s velikom vjerojatnošću dovest će do pobačaja ili odstupanja u razvoju fetusa ili će zahtijevati ponavljanje pobačaja već već operativni (ili vakuumski).

Liječnici savjetuju da planiraju trudnoću nakon medicinskog pobačaja nakon najmanje 6 mjeseci. Trudnoću treba prethoditi ginekološki pregled, vitaminska terapija (vitamin E je najvažniji), tijek liječenja folnom kiselinom, isporuka potrebnih testova. Liječniku se mora obavijestiti da je prije bio medicinski pobačaj, kako bi mogao dati potrebne preporuke i pomno pratiti napredovanje trudnoće.

Ako nakon pobačaja nema posljedica ili su beznačajne, a liječnik je riješio trudnoću, vjerojatno će proći bez patologija uzrokovanih prethodnom medicinskom intervencijom.

zaključak

Prijelaz na pobačaj, čak i ako je nježan medicinski lijek, treba biti samo u slučaju apsolutnih medicinskih indikacija na njemu! U svim drugim slučajevima, trebate razmišljati stotinu puta i spasiti trudnoću. Da, statistika je vrlo povoljna, a komplikacije nakon takvog pobačaja su vrlo rijetke. Ali! Gdje je jamstvo da vas neće dirati? Rodite se i nemojte se bojati. Svi želimo vam zdravlje, željenu trudnoću, jednostavnu dostavu i zdrave bebe!

Pobačaj je udarac ženskom tijelu: trudnoća nakon medicinskog pobačaja, kada možete?

Medicinski pobačaj smatra se najgrdnijim opcijama pobačaja.

U procesu protjerivanja fetusa, kirurška intervencija je isključena, međutim, endokrini sustav tijela, a naročito hormonska pozadina žene podvrgnuti su velikom stresu.

I za svaku ženu, glavno pitanje je trudnoća nakon medicinskog pobačaja, kada možete zatrudnjeti?

Nakon uzimanja tableta bez abortusa, hormon koji je odgovoran za rast i razvoj embrija je blokiran u tijelu. Krvne žile koje povezuju jajetu do endometrija su uništene. Zahvaljujući tim procesima počinje odbijanje embrija.

Pojavljuje se polako, jajetu se pere u dijelovima, a njegovi fragmenti se prikazuju zajedno s krvarenjem.

Nakon što se dogodi pobačaj. Dalje u članku ćemo razmotriti je li moguće trudnoće odmah nakon pobačaja?

Mogu li zatrudnjeti odmah nakon pobačaja?

Kada postanete trudni nakon medicinskog pobačaja, koliko brzo? Fizički, trudnoća odmah nakon pobačaja može se dogoditi vrlo brzo, 14-16 dana nakon lijeka, ali da nosi i roditi zdravo dijete, jer ova trudnoća nije vjerojatna jer tijelo treba vremena da se oporavi nakon hormonalnog šoka.

Drugog dana, nakon uporabe lijekova namijenjenih medicinskom pobačaju, počinje krvavi otpad.

Od ovog trenutka treba izvijestiti o novom mjesečnom ciklusu.

Općenito, žensko tijelo percipira farmaceutsku bolnicu kao da je iznenada započelo s menstruacijom, tako da se može pojaviti jaje spremno za oplodnju, kako je bilo, u danima od 14-16, nakon medicinskog prestanka trudnoće.

S uspješnim lijekom, iscjedak se nastavlja 10-14 dana, postupno smanjujući njegov intenzitet. Mogu li zatrudnjeti nakon medicinskog pobačaja? Ako se ne vide komplikacije i ultrazvuk potvrđuje da se maternica vratila u normalu i da u njemu nije otkrivena nikakva strana tijela (krvne ugruške ili fragmenti jajovoda), tijelo je sasvim spremno za novu gnojidbu.

Mogu li zatrudnjeti nakon medicinskog pobačaja? Moguće je, ali takva brza trudnoća, na primjer u mjesec dana, ne može biti potpuna, nema resursa u tijelu za nošenje zdravog djeteta. Osim toga, pobačeni lijekovi mogu negativno utjecati na osobu koja je odmah postala trudna i razvoj fetusa.

Kada mogu planirati trudnoću nakon medicinskog pobačaja?

Koliko dugo možete zatrudnjeti nakon medicinskog prekida? Planiranje nove trudnoće nakon medicinskog prekida moguće je ne kasnije od šest mjeseci, pod uvjetom da je farmacija prošla bez komplikacija.

Obvezni pregledi koji trebaju proći prije planiranja nove trudnoće:

 1. Ultrazvuk maternice i jajnika. Provodi se kako bi se identificirali polipi koji mogu nastati nakon što je lijek i izazivaju pobačaj.
 2. Hormonsko ispitivanje. Samo ako postoji normalna koncentracija hormona, embrij će dobiti dobru prehranu na kojoj ovisi rast i razvoj fetusa.
 3. Patentnost jajovoda. Imenovana samo onim pacijentima koji su imali upalne procese nakon pharmabort-a.
 4. Rutinsko ispitivanje ginekologa. Pomoći će utvrditi kako je maternica spremna za novu trudnoću.

Jedan od glavnih znakova potpune obnove zdravlja žena je normalizacija mjesečnog ciklusa.

Nakon što je mjesečni ciklus ušao u svoj normalni raspon, iscjedak počinje u preciznim intervalima, ima umjeren volumen i nestaje bez bolnih osjeta za 4-5 mjeseci.

"Zatrudnjela sam odmah nakon pobačaja i želim roditi", ali liječnici upozoravaju: nakon medicinskog pobačaja, pitanje kontracepcije za narednih šest mjeseci vrlo je akutno.

Čak i ako par želi imati bebu i drugu trudnoću, željena je i dugo očekivana, ženi bi trebalo imati vremena da se oporavi i dobije snagu za novu trudnoću.

Hormonske pilule ne samo da štite od neželjenih trudnoća, već također pomažu u ponovnom uspostavljanju hormona. U pravilu, liječnik ih propisuje odmah nakon medicinskog pobačaja.

Vjeruje se da je nakon pharmabota i prije prve mjesečnice zamišljanje djeteta nemoguće - to je mit.

Čimbenici koji utječu na uspješnu koncepciju:

 • puni san, najmanje osam sati;
 • dnevna umjerena tjelesna aktivnost tijekom 30 minuta;
 • redovite šetnje na svježem zraku barem jedan sat dnevno;
 • uklanjanje svih loših navika;
 • puna uravnotežena prehrana;
 • normalizacija tjelesne težine. Ako postoji prekomjerna težina, poželjno je ukloniti;
 • pozitivno psiho-emocionalno stanje. Ako je moguće, zaštitite se od stresa, brige i strahova;
 • tečaj vitaminske terapije. Vitamin E je posebno važan, pa liječnik preporučuje konzumaciju folne kiseline 3-4 mjeseca prije začeća.

Nakon potpunog oporavka zdravlja žena, liječnik otkazuje hormonske kontracepcijske lijekove i preporučuje začeće. Zahvaljujući ukidanju kontracepcije, šanse za dobivanje trudnoće znatno povećavaju, a ako cijelo razdoblje rehabilitacije prošlo bez komplikacija, onda se začeće može brzo i jednostavno dogoditi.

Svaki pobačaj bilo kojeg tipa (pharmabort, vacuum ili scraping) smanjuje šanse za začeće.

Štoviše, trudnoća nakon pobačaja ne mora biti lako.

Žena se može suočiti s poteškoćama kao što je bol u donjem dijelu trbuha, prijetnja pobačaja, ton uterusa i tako dalje.

Najčešće, ponovna trudnoća zahtijeva praćenje pacijenata u prvom tromjesečju.

Dok je prijetnja prirodnom odbacivanju embrija vrlo visoka.

Dakle, je li moguće i nakon koliko možete zatrudnjeti nakon prekida lijeka, već znate, ali postoje i komplikacije, a žena ne zatrudni.

Što učiniti: "ako ne mogu zatrudnjeti"?

Želim roditi dijete, ali ne trudim se nakon medaborte, što da radim? Prva stvar koju trebate smiriti, stres, stalnu nervoznu napetost i očekivanja, guma tijela i spriječiti začeće.

 1. Učini jogu. Duboko disanje i mirna glazba umiruju i usklađuju raspoloženje žene, smiruje se i opušta.
 2. Svakodnevno jedite med od oraha. Takva kombinacija meda i oraha može raditi čudesa - to je vitaminska bomba. Povećava imunitet, libido i sposobnost začeća.
 3. Promijenite okolinu. Odlazak na odmor kratko, ne nužno prema moru i toplim zemljama. Pogodna je zimska šuma nedaleko od kuće. Živo pojavljivanje, šetnje na svježem zraku i promjena "krajolika" imaju pozitivan učinak na psiho-emocionalno stanje žene.
 4. Pijte hranu biljnih dekocija. Tek nakon konzultacija sa stručnjakom, možete popiti korak od izlučivanja iz takvih biljaka kao što su: kadulja, ortilij, borna kraljica, morska ptica ili knotweed, jednostrana.
 5. Širi ficus kući. Bioenergija pripisuje ovoj biljci nevjerojatnu sposobnost da se sve negativne energije koja je u kući ili dolazi od osobe do sebe. Stoga je preporučljivo imati ficus kod kuće i razviti ga s ljubavlju.

U 90% slučajeva, kada žena prati sve preporuke liječnika, pažljivo i precizno se odnosi na njezino zdravlje i ne žuri na početak druge trudnoće nakon pharmabort, dugo očekivani i zdravi burgeon je rođen.

Planiranje trudnoće nakon pobačaja

Kirurgija u žensko tijelo negativno utječe na njega. To se posebno odnosi na tako složenu operaciju kao pobačaj. Zdravstveni problemi nakon što može negativno utjecati na naknadnu koncepciju i budući razvoj fetusa. Žene su zainteresirane da li je trudnoća moguće nakon pobačaja. Potrebno je razumjeti što se njome misli i kakve su to.

Pobačaj i vrste

Pobačaj je prekid bilo kojim namjernim sredstvom trudnoće. U suvremenoj medicini postoji nekoliko vrsta:

 1. Vacuum mini pobačaj koji se postavlja za najviše 5 tjedana.
 2. Lijek - to može biti učinjeno najkasnije 6 tjedana.
 3. Instrumentalna metoda koja se može provesti 16 tjedana.

Svaka od tih vrsta ima značajke.

Vacuum aspiration se smatra najsigurnijim načinom za okončanje trudnoće. To je kako slijedi. Jednokratni kateter priključen na usisni uređaj umetan je kroz cerviks u tijelo. To stvara negativni pritisak, tako da oplođeno jaje neovisno odvaja od zida maternice. Proširivanje cerviksa nije nužno, utjecaj na sluznicu tijela je minimalan, jednostavan postupak - to su nedvojbene prednosti vakuumske aspiracije. Žena nakon nje mora proći ultrazvuk kako bi bila sigurna da se potpuno oslobađa od tkiva. Tijelo se oporavlja brže. Trudnoća nakon vakumskog pobačaja karakterizira niži rizik.

Prekid droga također se smatra gotovo bezopasnim putem. Žena, pod kontrolom opstetričara, uzima pilulu, fetus postaje nemoguć, budući da progesteron nije proizveden.

Nakon dva dana, drugi lijek ubrizgava se vaginalno, što smanjuje maternicu. Izdvojeno se fetalno jaje. Prednosti metode lijeka su brzo oporavak, maternica ne zahtijeva ekspanziju, u usporedbi s vakuumskim aspiracijom komplikacija je mnogo manje. Stoga će trudnoća nakon medicinskog pobačaja doći brže i proći će bez opasnosti od komplikacija.

Instrumentalna metoda prekida je klasičan postupak s mnogim komplikacijama. Držanje nije lako, zahtijeva opću anesteziju. Grlić maternice se proširuje i oplođeno jaje se strugati s posebnim alatom. Nakon ovog postupka žena mora biti nadgledana od strane stručnjaka.

Opasne komplikacije nakon pobačaja

Oštrene hormonske promjene utječu na tijelo. Tijekom trudnoće tijelo se hormonalno preuređuje, a prekid prolazi brzo. Neke žene ne zatrudne nakon pobačaja dugo vremena, to je zbog problema s genitalijama. Komplikacije nakon ovog postupka ovise o trajanju. Što je manji period prije operacije manja je opasnost od komplikacija.

Važno je zapamtiti da negativne posljedice pobačaja uključuju naknadnu neplodnost, vjerojatnost takvog razvoja događaja je 1 do 10.

 • Cervikalna insuficijencija najčešći je problem koji se može pojaviti kao rezultat pobačaja prve trudnoće. Cerviks se podvrgava istezanju i oplođeno jaje može izaći. Ova se komplikacija manifestira u slučaju trudnoće odmah nakon pobačaja, pa je stoga teško odrediti.
 • Niska vezanost jajašca je još jedna komplikacija tijekom kojih postoji rizik od placente previa. Fetus u ovom slučaju ne prima dovoljno kisika, prirodno porođaj također će biti kontraindiciran. Stoga bi jedina opcija bila carski rez.
 • Može doći do usporavanja rasta ako je fetus pričvršćen na ožiljak koji je preostao abortusom nakon kirurškog pobačaja. Postoji placentalna insuficijencija, tako da fetus iznutra razvija sporije. Kada se pronađe ova patologija, žena dobiva liječenje koje se može izvesti kod kuće. No, može biti situacija u kojima bi trebala biti hospitalizirana.
 • Rhesusov sukob je komplikacija koja se javlja kod žena s rhesus negativnim faktorom krvi. Ako je fetus pozitivan onda crvene krvne stanice mogu ući u majčino tijelo. To će uzrokovati sukob i izgled antitijela. Da biste smanjili rizik od ove komplikacije, odaberite metodu vakuuma ili lijekova.
 • Ruptura maternice - brojne operacije mogu dovesti do stanjivanja maternice, a kasnije, tijekom trudnoće, jednostavno ne može izdržati istezanje i doći će do bušenja.

Rizična skupina uključuje i adolescente, žene koje nisu rađale, te one pacijente koji su imali upale genitalnih organa. Metabolički poremećaji dovode do gubitka težine ili brzog biranja. Bolesti mliječnih žlijezda, na primjer, mastitis, u nekim slučajevima mogu čak dovesti do tumora.

Erozija cerviksa, opstrukcija jajovoda, neoplastične bolesti i displazija također su uključeni u popis komplikacija nakon instrumentalnog prekida. Oštećenje endometrija, nazvano endometritis, vrlo je teško liječiti, čak i jedino kršenje ovog sloja može ugroziti neplodnost za ženu.

Koliko dugo nakon pobačaja možete planirati trudnoću?

Postoji pogrešno mišljenje da je nastupanje trudnoće nakon pobačaja nemoguće, ali pregledi sugeriraju drugačije. Nakon 2-3 tjedna, žena ponovno može zatrudnjeti. Da biste to izbjegli, trebali biste biti zaštićeni. Liječnici preporučuju odustajanje od nesigurnih spolnih odnosa, dopuštajući tijelu da ostane ne manje od šest mjeseci. Nakon medicinskog prekida, tijelo se oporavlja najbrže. No, prebrzo i rano trudnoće, u svakom slučaju, nepoželjno je.

Ako je trudnoća mjesec dana nakon pobačaja još uvijek došlo, ne preporučuje se prekinuti. Trebali biste se odmah prijaviti kod liječnika koji će provesti ispit, propisati testove i saznati kako se to događa.

Kako pripremiti tijelo za trudnoću nakon pobačaja?

Žensko tijelo koje je pretrpjelo veliku količinu stresa treba odmoriti prije ponovne trudnoće. Treba imati na umu da je planiranje trudnoće nakon pobačaja dug i odgovoran proces, za to treba poduzeti mjere za jačanje tijela.

Važno je ograničiti ili ukloniti pušenje, alkohol, slastice i životinjske masti, a prehrana mora sadržavati folnu kiselinu, vitamin B, žitarice i mliječne proizvode.

 1. Roditelji budućnosti trebaju biti na visokoj razini. I mama i tata trebaju dobro jesti, jer sposobnost čovjeka da oplodi ženu ovisi o kvaliteti sjemena.
 2. Umjerena tjelovježba potiče dobar san, smiruje se, opušta i jača tijelo, yoga je savršena za to.
 3. Zdravo spavanje, od 8 do 9 sati, i šetnje na svježem zraku na sat vremena pridonosi pravilnom odmoru i stimulaciji imunološkog sustava.
 4. I psihološko stanje oba roditelja je također od velike važnosti, oni bi trebali izbjegavati stres.

Svaka žena ima individualno razdoblje oporavka pa čak ni liječnik neće moći dati točne datume za rehabilitaciju. Na njega se također utječe opće stanje zdravlja prije trudnoće i prisutnost komplikacija nakon njegovog prestanka. Ginekolog će ne samo odgovoriti na pitanje je li trudnoća moguće nakon pobačaja, već i pomoći u procjeni rizika.

Rizik od pobačaja ovisi o broju izvršenih pobačaja. To je 25% nakon prvog pobačaja, pobačaj može dovesti do trudnoće nakon dva pobačaja u 35% slučajeva. 45% šanse će biti nakon trećeg ili kasnijeg pobačaja.

Moguće kršenje menstrualnog ciklusa, tijekom tog razdoblja, vjerojatno je začeće nakon pobačaja ne bi trebalo žuriti. Vjeruje se da će ciklus u potpunosti oporaviti za šest mjeseci. Tek se tada možete početi pripremati za začeće.

Je li moguće trudnoće nakon medicinskog pobačaja

Trudnoća je vrlo važan i poželjan događaj u životu svakog predstavnika lijepe polovice stanovništva, jer će nakon 9 mjeseci biti rođena beba i žena će postati majka. Postoje slučajevi kada trudnoća u nastajanju nije planirana i nošenje bebe nije uključeno u neposredne planove žene. Nakon mnogo razmišljanja, ona može odlučiti ukinuti trudnoću. Postoje mnoge metode kojima se to može učiniti, ali medicinski pobačaj smatra se najsigurnijim i najučinkovitijim. Pogledajmo kako umjetno ukidanje trudnoće može utjecati na zdravlje žene i je li moguće trudnoću nakon medicinskog pobačaja?

Što je medicinski pobačaj?

Medicinski pobačaj je umjetno ukidanje trudnoće uz pomoć posebnih medicinskih lijekova. Ova metoda je najsigurnija za zdravlje žena. Nakon postupka, oporavak tijela se javlja u najkraćem mogućem vremenskom razdoblju. Zato je medicinski pobačaj vrlo popularan kao jedan od najosobnijih metoda rješavanja problema, već početak neželjenih trudnoća.

Osim toga, to ne zahtijeva širenje cervikalnog kanala i naknadne intervencije u šupljini maternice, za razliku od kirurške. Upotreba posebnih lijekova dovodi do odjeljivanja jajnika iz stijenke maternice i njegovog kasnijeg uklanjanja zbog aktivnog smanjenja miometrija. Nakon potpunog pobačaja u maternici ne ostaje ostatke jajne stanice, a endometrij počinje postupno oporavljati i rasti sloj po sloju, priprema za početak novog ciklusa. Postoje slučajevi da medicinski pobačaj ne ide jako dobro, a žena ima komplikacije u obliku sljedećih promjena, i to:

 • kršenje mjesečnog ciklusa;
 • kašnjenje ostataka jajne stanice;
 • pojava krvarenja iz maternice;
 • netolerancije na lijekove.

Sve gore navedene promjene mogu ometati pojavu kasnije trudnoće. Medicinski pobačaj se izvodi za do 6 tjedana opstetrije, a lakše je reći 42 dana od datuma posljednjeg menstrualnog perioda. Kada je gestacijska dob za više od 6 tjedana, koristi se samo kirurški pobačaj. Nakon manipulacije ženom mora proći ultrazvuk. Uz to, možete procijeniti stanje maternice i osigurati da nema čestica jajne stanice. Postoje slučajevi koji čak i uz pravilan medicinski pobačaj, oplođeno jaje ne može se u potpunosti proizvesti. U ovoj situaciji preostale čestice uklanjaju se kirurškim pobačajem.

Pro i kontra medicinskog pobačaja

Prednosti medicinskog pobačaja uključuju:

 • s medicinskim abortusom, rizik od različitih infekcija na vratu maternice je minimalan;
 • nakon manipulacije, komplikacije su izuzetno rijetke;
 • postupak ne zahtijeva korištenje bilo koje anestezije, to je vrlo važno jer neke žene imaju alergijske reakcije na anesteziju;
 • nakon što medicinski pobačaj ne mora biti u bolnici;
 • Ova vrsta pobačaja može se koristiti za žene koje nemaju djecu;
 • ne izaziva bilo kakve povrede funkcije rođenja.

Uz takav veliki popis pozitivnih kvaliteta, još uvijek postoji niz kontraindikacija kada je nemoguće koristiti ovu metodu. Glavni su:

 • dob djevojke mlađih od 18 godina;
 • ektopična trudnoća;
 • disfunkcija adrenalnih;
 • problemi s zgrušavanjem krvi;
 • alergijske reakcije na komponente lijekova koji se koriste za medicinski pobačaj;
 • prisutnost ožiljaka na maternici nakon operacije;
 • upalni procesi u organima probavnog i reproduktivnog sustava;
 • astma;
 • trudnoća koja se dogodila kada žena ima intrauterini uređaj ili tijekom uporabe kontracepcijskih lijekova.

Metoda lijeka ima i pozitivne i negativne strane, tako da se ova metoda pobačaja treba koristiti tek nakon savjetovanja s ginekologom.

Početak trudnoće nakon pobačaja (+ videozapis)

Kada žena nakon pobačaja nije imala nikakve komplikacije, njezina reproduktivna funkcija neće patiti. Postupno povećanje endometrija javlja se u razdoblju sljedećeg ciklusa, tako da se ovulacija može dogoditi 14 dana nakon manipulacije. Ako se nezaštićeni spolni odnos podudara s otpuštanjem jaja iz folikula, trudnoća se može ponoviti. Šanse za očuvanje nove trudnoće su vrlo visoke, a nakon 9 mjeseci žena će moći roditi dijete. Nasuprot tome, trudnoća koja se dogodila tijekom prvog mjeseca nakon kirurškog pobačaja često se ukida u ranoj fazi trudnoće.

Veliki broj žena koje su imale medicinsku prekid, postale su trudne u roku od tri mjeseca nakon postupka. Tri mjeseca točno je razdoblje koje je potrebno za potpunu obnovu endometrija. U ovom trenutku, stabilizacija menstrualnog ciklusa i normalizacija hormonalnih razina.

Mnoge žene koje su jednostavno bile prisiljene medicinski pobačaj zbog medicinskih razloga, vrlo često odlučuju o novoj trudnoći nekoliko mjeseci nakon manipulacije.

Postoje slučajevi koji nakon dugotrajnog medicinskog pobačaja menstrualni ciklus ne normalizira. Mjesečni slučajevi u toj situaciji pojavljuju se u različito vrijeme, osim toga mogu biti vrlo rijetki ili pretjerano bogati i popraćeni su povećanom boli. Ove promjene mogu ukazivati ​​na pojavu takvih komplikacija nakon medicinskog pobačaja kao hormonskog neuspjeha. Trudnoća u ovoj situaciji može se pojaviti u šest mjeseci, godinu dana, au nekim slučajevima čak i duže.

Nisu svi predstavnici ženske polovice stanovništva nakon što je proveden ovaj postupak što je brže moguće odlučiti o početku nove trudnoće. Ponekad se to događa nekoliko godina kasnije.

Prilično je teško procijeniti učinak umjetnog prestanka trudnoće uz pomoć lijekova. Ako nakon ponovljenih i produženih pokušaja trudnoća nije došla, žena bi trebala proći kompleks pregleda radi utvrđivanja uzroka.

Planiranje trudnoće (+ videozapis)

Ginekolozi preporučuju da se ne trude za prva tri mjeseca nakon medicinskog pobačaja. Tijekom tog vremena, endometrija će biti u potpunosti obnovljena i tijelo će biti u mogućnosti u potpunosti pripremiti za početak nove trudnoće i kasniji nošenje bebe. Važno je također i potreba ginekologa da pričeka određeno vrijeme, tako da ženina menstrualna ciklus normalizira i ne daju nikakve neuspjehe.

Da ne bi došlo do trudnoće, potrebno je koristiti kontracepciju. Veliki broj žena u ovom slučaju daje prednost kombiniranim oralnim kontraceptivima. Ta sredstva sprečavaju sazrijevanje ženskih zametnih stanica, sprječavajući ih da napuste folikul, zbog čega se ovulacija ne pojavljuje. U slučaju pravilnog korištenja COC žena ne samo da može izbjeći trudnoću, nego i stabilizirati hormone nakon medicinskog pobačaja. Nakon oralnih oralnih kontraceptiva, žene često zatrudni tijekom prvog menstrualnog ciklusa.

Ginekolozi preporučuju slijedeće preglede prije početka nove trudnoće:

 • ultrazvučni pregled organa zdjelice;
 • analiza prisutnosti urogenitalnih infekcija;
 • hormonska analiza;
 • savjetovanje uskih stručnjaka.

Prije zamišljanja, obavezno pregledajte ginekološku stolicu. To bi trebalo biti učinjeno ženama koje su imale pobačaj prije nekoliko godina. Nakon ginekološkog pregleda, liječnik u osnovi šalje ženu na ultrazvučni pregled organa za reprodukciju. Ako se identificiraju neki problemi, trebalo bi ih eliminirati što je prije moguće, jer inače oni mogu imati negativan utjecaj na tijek trudnoće.

Nakon medicinskog prestanka trudnoće, rizik intrauterine infekcije je minimalan, ali je jednostavno nemoguće potpuno eliminirati.

Rizik infekcije povećava se ako žena nakon medicinskog pobačaja tijekom prvih 21 dana ne odustaje od intimnosti. Produljena upala uzrokovana infekcijama može dovesti do neplodnosti. Osim toga, infekcije unutar maternice povećavaju rizik od trudnoće izvan maternice, regresivne trudnoće, kao i spontani pobačaj u ranoj fazi.

U prva tri mjeseca nakon postupka žena treba obratiti posebnu pažnju na svoje zdravlje, jer se tijelo mora potpuno oporaviti i pripremiti za početak kasnije trudnoće i trudnoće. S tim u svezi, stručnjaci savjetuju da slijede slijedeće preporuke:

 • uzeti folnu kiselinu kao preventivnu mjeru za razvoj fetusa;
 • uzeti vitaminski i mineralni kompleksi;
 • voditi zdrav stil života;
 • jesti ispravno i potpuno;
 • redovito vježbati;
 • dnevno hodati na svježem zraku;
 • odreći sve loše navike;
 • izbjegavati stresne situacije i jake neravne prenapona.

Medicinski pobačaj može se obavljati ne samo na zahtjev žene, već iu određenim medicinskim pokazateljima. Najčešći medicinski indikatori ove metode pobačaja su:

 • anembryonia - odsutnost embrija u sredini jajovoda;
 • smrt fetusa u maternici;
 • prisutnost vrlo ozbiljnih bolesti u trudnici.

Ako je trudnoća prestala zbog medicinskih razloga, žena bi trebala proći cjelovit pregled i terapiju. Tijekom liječenja do potpune uklanjanja problema, ona mora koristiti kontracepciju.

Trudnoća nakon pobačaja

Često se pojava trudnoće nakon medicinskog prekida javlja sigurno. Ako je manipulacija prošla bez razvoja komplikacija, a hormonska pozadina potpuno se oporavila, tada žena neće imati preduvjeta za pojavu problema tijekom nove trudnoće. Unatoč svemu tome, žena mora biti pod nadzorom liječnika dok se dijete ne rodi, a laboratorijski testovi moraju proći sve.

Kada žena nakon medicinskog pobačaja ima različite vrste komplikacija, tada nova trudnoća može biti problematična. Kršenje mjesečnog ciklusa i neuspjeh hormonskog podrijetla mogu dovesti do različitih zdravstvenih problema za žene. Složeni pobačaji vrlo često uzrokuju pobačaja u ranoj dobi, a također mogu dovesti do prijevremenog poroda bebe.

Značajno pogoršanje nastaje kada, nakon medicinskog pobačaja, neki dijelovi jajne stanice ostaju u maternici. Da bi ih se ekstrahirao, najčešće se koristi vakumski aspiracija fetusa i membranskih ostataka, nakon čega slijedi struganje šupljine maternice. Ova manipulacija je vrlo traumatska i zahtijeva vrlo dugu oporavak. Pored toga, to izaziva pojavu različitih komplikacija, od kojih je jedan kronični endometritis, koji kasnije može uzrokovati neplodnost, kao i brojna pobačaja u ranoj fazi.

Prekid trudnoće, koji je izazvao infekciju maternice, može uzrokovati razvoj placentne insuficijencije i hipoksije fetusa. Postoji i rizik od razvoja polihidramina i infekcije fetusa. Način isporuke uvelike ovisi o tijeku trudnoće i općem stanju žene i njezine bebe.

Medicinski prekid trudnoće nije kazna za ženu. Čak iu slučaju komplikacija nakon manipulacije, koncepcija i naknadno rođenje zdravog djeteta potpuno je stvarna i moguća. Pravilno odabrana i konstruirana rehabilitacija omogućuje vam da zamislite i provodite bebu bez ikakvih problema. Da bi tijekom novog trudnoće trebalo biti nikakvih komplikacija, neophodno je podvrgavati ginekološkom pregledu, proći sva ispitivanja i, ako postoje preporuke liječnika, obavezno ih izvesti jasno i točno.

Je li moguće trudnoće nakon medicinskog pobačaja

Razmotrite optimalno vrijeme za oplodnju nakon medicinskog pobačaja, kada možete zatrudnjeti uz maksimalnu korist za sebe i zdravlje budućeg djeteta.

Značajke procesa prekida

Tada je najmanje traumatsko za zdravlje jedne žene učinak lijeka na maternicu, što uzrokuje odbacivanje fetusa i dovodi do umjetno induciranog spontanog pobačaja. Međutim, svaki pobačaj uključuje rizik očuvanja plodnosti u budućnosti, tako da se mogućnost trudnoće nakon medicinskog pobačaja brine mnoge.

Mnogi stručnjaci vjeruju da će zatrudnjeti nakon medicinskog prestanka trudnoće biti lakše nego nakon pobačaja s kirurškom intervencijom.

Da bismo razumjeli ovaj problem, pažljivo ćemo pogledati ovaj postupak i njegov utjecaj na žensko tijelo. Održava se 5-7 tjedana, ali ne više od 8, odnosno do 49 dana nakon ultrazvuka, kako bi se isključila mogućnost ektopične trudnoće i samo u bolnici pod nadzorom liječnika. Budući da je krvarenje vrlo česta komplikacija, ako se ne može zaustaviti lijekovima, koristi se kirurška metoda (curettage).

Lijek za medicinski prestanak trudnoće

Liječnici koriste lijek Mifepristone ili njegove analoga. Dostupan je u tabletama i preuzet je strogo prema receptu liječnika i pod njegovom kontrolom. Ovaj alat inhibira proizvodnju progesterona, zbog čega je oplođeno jaje bez primanja njene potpore odbačeno iz endometrija. Nakon uzimanja tableta za 1-3 dana, počinje krvarenje i trudnoća se ukida.

Ultrazvučni pregled nužno je prikazan danom 8-15 kako bi se potvrdio spontani pobačaj. U nekim slučajevima, kada djelovanje lijeka nije donijelo željeni rezultat, uklanja vakum od jajašca je učinio.

Mifepriston smanjuje proizvodnju progesterona, a jaja se odbacuje iz endometrija.

Ove tablete imaju nuspojavu:

 • moguće iscjedak krvi;
 • pogoršanje ženskih genitalnih upalnih bolesti;
 • glavobolja;
 • donja bol u trbuhu;
 • mučnina.

Nemojte uzimati pilule za pušače nakon 35 godina. Kontraindikacije se također nazivaju:

 • preosjetljivost na lijek;
 • tešku bolest bubrega i jetre;
 • poremećaji srčanog ritma i hipertenzija;
 • ektopična trudnoća.

Je li moguće trudnoće nakon medicinskog pobačaja

Nakon manipulacije ženama, postavlja se pitanje je li moguće trudnoće odmah nakon medicinskog prestanka trudnoće, koje su posljedice relevantne za njih i koliko je razdoblje oporavka.

Stručnjaci kažu da je ova metoda drugačija od kirurški štedljivog učinka na sluznicu maternice. Stoga se sljedeća ovulacija može odmah dogoditi, budući da jajnik, percipirajući ovu intervenciju kao novi ciklus, počinje rasti slijedeći folikul i začeće se može dogoditi već u prvom ciklusu.

Vrijeme oporavka

Međutim, svaki učinak na reproduktivni sustav uzrokuje ozljede cijelog tijela. Za normalizaciju pune funkcije genitalija trebat će određeno vrijeme. Prema studiji, ženski reproduktivni sustav dolazi do zdravog stanja unutar 6 mjeseci nakon takve stresne situacije. To je koliko liječnika preporučuje da se suzdrže od začeća, koristeći kontracepcije tijekom tog vremenskog razdoblja.

Ginekolozi savjetuju da planiraju trudnoću nakon šest mjeseci od datuma prestanka i preporučuju uzimanje ove pilule za ovo vrijeme.

Zatim morate posjetiti svog ginekologa kako biste prolazili na prethodni pregled. Ako je potrebno, napravite ultrazvuk. Budite sigurni da donirate krv za hormone kako biste bili sigurni da je njihova ravnoteža obnovljena i da nije slomljena.

Je li moguće do trudnoće nakon medicinskog pobačaja prije 6 mjeseci bez brige o posljedicama, teško je odgovoriti. Svaki organizam je individualan, stoga normalizacija hormonskog podrijetla događa se na svoj način. Neki hormoni uzimaju prirodnu vrijednost u prvom ciklusu. Drugi imaju mjesec prije nego što je uspostavljena njihova ravnoteža. Sve ovisi o sposobnosti ženskih genitalnih organa da se oporave nakon što su preživjeli ovaj umjetni uvod u svoj uobičajeni radni ritam.

Svjedočanstva nakon medicinskog pobačaja

Nakon što je odlučio zamisliti kratkotrajno nakon pobačaja, morate zapamtiti da se rizik od ektopične trudnoće ili pobačaja povećava. Također je moguće:

 • razvoj patologije u fetusu;
 • nisko mjesto posteljice;
 • propustili pobačaj.

Stoga, ako žena nije bila zaštićena i zatrudnjela prije šest mjeseci, trebala bi se dugo konzultirati s liječnikom i biti pod njegovim nadzorom kako bi izbjegla neželjene posljedice i sačuvala trudnoću. Pa, ako je nepoželjan, onda je indiciran još jedan medicinski pobačaj. Smatra se da to ne uzrokuje značajnu štetu zdravlju, a to ima prednost pred operacijom.

Mnoge žene zapažaju da je nakon medicinskog pobačaja zaraženo tijelu bilo minimalno.

Savjeti za planiranje trudnoće

Da bi se vaše tijelo oporavilo od postupka i povećalo vjerojatnost trudnoće, trebali biste normalizirati svoj život:

 • provesti 8 sati spavanja;
 • voditi normaliziran, zdrav stil života, vježbanje, hodati;
 • eliminirati alkohol i pušiti;
 • napustiti duhovit, slatko, masnu hranu, uvesti u svoju prehranu zdrave hrane bogate esencijalnim vitaminima i mineralima;
 • izbjegavajte stres, nemojte se ljutiti zbog sitnica, podešavati se na pozitivan način.
Liječnici savjetuju u razdoblju oporavka nakon prekida održavanja zdravog načina života, normalizacije spavanja i izbjegavanja stresnih situacija.

Kada sumnjate da li možete zatrudnjeti nakon prekida droga, recenzije djevojaka s sličnim problemom pomoći će razumjeti istinsko stanje stvari. Komentari su različiti, ali većina se slaže da ako slijedite savjet liječnika, nova trudnoća dolazi na vrijeme i nastavit će se bez problema.

Je li trudnoća moguće nakon medicinskog pobačaja?

Trudnoća je prekrasno stanje u životu žene, što donosi radost ako se planira. No, nažalost, postoje slučajevi kada je žena prisiljena ukinuti trudnoću s pobačaju.

Zatim, medicinski pobačaj postaje najosobniji izbor. U medicini postoje mnogi lijekovi koji vode do spontanog pobačaja.

Većina žena koje imaju pobačaj prerano ili kasnije požaliti. Ako onda ponovno uspiju zatrudnjeti i roditi zdravu djecu, tada možemo pretpostaviti da je to sreća. Mnoge žene nakon pobačaja zauvijek ostaju bezuspješne.

Postoje slučajevi kada je medicinski pobačaj nužan zbog medicinskih razloga, primjerice u slučaju infekcije s određenim zaraznim bolestima (tuberkuloza, rubeola) ili malignih tumora kada je potrebna hitna radioterapija ili kemoterapija.

Zatim je važno da prestanak trudnoće proširi s najmanje komplikacija, au budućnosti je žena da obavlja svoju glavnu funkciju.

Budući da je medicinski pobačaj smatrao najmanje traumatskim za tijelo, trudnoća nakon što može doći gotovo odmah.

Sposobnost da postane trudna nakon medicinskog pobačaja utječe na sposobnost ženskog tijela da brzo obnovi hormonalnu ravnotežu, iznenadno poremećenu umjetnom intervencijom.

Neke hormonske ravnoteže vraća se na normalno već u slijedećem menstrualnom ciklusu. I druge žene ponavljaju neuspješne pokušaje već nekoliko godina.

Postpartum opstipacija - pročitajte o uzrocima i liječenju.

Ovdje pročitajte je li kamilica moguća tijekom trudnoće.

O važnosti poštivanja preporuka liječnika

Pogledajmo bliže preporuke čije ćemo poštovanje omogućiti da brzo dovedemo tijelo u normalno stanje i pripremimo ga za planiranu koncepciju.

Prvo, nakon svakog pobačaja, uključujući medicinski pobačaj, žensko tijelo mora ostati najmanje 6 mjeseci.

Tijekom tog razdoblja hormoni se vraćaju i ozlijeđena sluznica maternice vraća se u normalu. Tada će novu trudnoću vjerojatno biti sačuvana i nastavit će se povoljno. Dakle, u roku od šest mjeseci, za zaštitu potrebno je koristiti pouzdanu metodu kontracepcije.

Ako se trudnoća dogodi neplanirano i rano, tada postoji vrlo visok rizik od pobačaja ili pojava ektopične trudnoće.

Isto tako, ako tijelo nije oporavila nakon medicinskog pobačaja može razviti malformacija, nizak položaj posteljice, razvoj trudnoće i mnoge druge patološka stanja.

Često u takvim situacijama, žene imaju dugo vremena u bolničkom promatranju liječnika da spase trudnoću.

Dobro planiranje je ključ uspjeha.

Za uspješno planiranje trudnoće nakon medicinskog pobačaja treba slijediti neke smjernice.

Prvo, nakon pola godine oporavka, nužno je ponovno ispitati kako za ženu tako i za budući otac djeteta.

Posebna pozornost treba posvetiti analizi hormona i skrivenih urogenitalnih infekcija. Potonji često procvjetaju nakon pobačaja i dodatno su nepovoljni faktor za začeće.

Za uspješnu trudnoću nakon medicinskog pobačaja važno je ukloniti sve loše navike, održavati zdrav stil života, ako je moguće izgubiti težinu.

Osim toga, žena bi trebala izliječiti sve kronične zaraze infekcije, kako bi se izbjegla infekcija virusnim i bakterijskim sezonskim infekcijama.

Odgovarajuća proizvodnja progesterona i estrogena, tj. Onih hormona koji su odgovorni za začeće, ovisi o njima. Iz istih razloga treba izbjegavati stres i prekovremeni rad.

Ako slijedite sve ove preporuke, a zatim za mnoge žene nakon medicinskog pobačaja, nova se trudnoća pojavljuje bez problema i napreduje povoljno.

Pod naslovom "Mogu li" http://puziko.online/mozno-li naći ćete mnogo drugih zanimljivih članaka.

Tražimo autore!

Znaš li kako napisati zanimljive tekstove i razumjeti temu web mjesta?

Dobro došli! MA je 2 puta prvi u 4. tjednu drugi u 13. tjednu. Ali sada mi je jako žao zbog toga. Otišao je u anketu i rekla da je sve u redu. Ali prošlo je godina, ne mogu zatrudnjeti. Pomognite da možete raditi ono što možete popiti?

Prije nego što nešto popijete, morate točno znati što vam je loše i što ne uzrokuje trudnoću. Bez recepta možete piti vitamine koji se slobodno prodaju u ljekarni. Ako se trudnoća nakon AI ne pojavi tijekom godine, možete se obratiti središtu reprodukcije, gdje se možete testirati, kao ginekolog i drugi stručnjaci gdje se možete pregledati.

Dobar dan Prvo provjerite prohodnost jajovoda, vratite menstrualni ciklus, ako je slomljena. Zatim provjerite razinu testosterona i dehidroepiandrosteron sulfata u krvi. Počnite uzimati folnu kiselinu, riješite se loših navika i pratite ovulaciju.

Dobar dan Želim reći svoje iskustvo s MA. Ma je ​​bilo 5 tjedana. Tjedan dana nakon što sam otišao provjeriti, liječnik je rekao da je sve u redu da nema trudnoće. Mjesec dana kasnije započeo je smeđi pražnjenje, ali nije bilo menstruacije. Otišao sam u bolnicu, pregledao je još jedan liječnik, poslan na ultrazvuk, pokazalo se da se trudnoća samo zaustavila 6 tjedana. I vrlo sam sretan što proces uzbuđenja nije počeo. Sutradan, očistiti. Sada smo obnovljeni (((((

Dobar dan U studenom je postojao AI za 19 tjedana. I sad u svibnju, saznao sam da je trudna. Ja stvarno želim dijete, je li tako opasno?

Pozdrav! Imam sličnu situaciju, samo je MA bila u siječnju (prema medicinskim pokazateljima). Trudnoća je poželjna. Također želim znati, može li netko roditi, kako je sve prošlo?

Dobro došli! Napravio sam to 9. prosinca, nakon uzimanja tablete krvarenja, nakon tjedan dana iscjedak je otišao, a nakon 14 dana opet smeđe krvarenje. Otišao sam u ginekologu, prolazio kroz ultrazvuk, rekao je AI uspješno. Prošlo je gotovo mjesec dana, još imam smeđi iscjedak ili krvarenje. Danas, treći dan, osjećam se bolesno, donji trbuh povlači, prsa mi previše boli. Bilo je PA na 25., ali sperma nije ušla u maternicu. Možda je ovo trudnoća?

Nakon 2 mjeseca nakon MA-a imala sam krvarenje zbog krvi, anemija je nastala zbog velike količine krvi, otišla sam na ultrazvuk i rekla da je sve u redu, da se sve ispostavilo i da nije bilo potrebno čišćenje. Sada je prošlo 8 mjeseci otkako MA ne može zatrudnjeti

Djevojke, ja sam 5. rujna MA (prva trudnoća). Sada je ponovno trudna, a moj muškarac, nakon saznanja, priznao je da je oženjen (((((želim napraviti drugi put MA) Hoću li imati problema s koncepcijom kasnije? Tko je to učinio? Stvarno želim dijete, ali neću ga povući

Ja sam 3 ma, posljednjih 7 mjeseci, stanja trudna, želim dijete, ali ja sam na konzervaciji, prijetnja pobačaja (((

Pa, niste se zaštitili odmah nakon prvog leta Pročitajte članke o posljedicama pobačaja Ne, pročitajte je Moj prijatelj je to učinio jednom, a sada je neplodna za ostatak svog života Postoji članak o neplodnosti na www.ististr.ru Ako je moguće, ostavite ovo dijete.

Moguće, ali nije poželjno. Budite spremni za činjenicu da će nakon druge ma grudi sag i da neće biti obnovljena.

O gdje se nalazi prsa))) ona želi napustiti dijete!

Dobro došli! Ja sam MA, u vrijeme kad je fetus morao izaći, u početku nešto izašlo kao izgovor za ružičastoj ružičasto meso, oko 30-40 gr. Mislio sam da je to plod, ali onda je i sam plod. Nakon toga bilo je vrlo neugodan miris. Bojim se, možda je neko drugo žensko tijelo skinulo sa mnom?

Dobro došli! Nakon što je medicinski pobačaj vidio Regulonove tablete, mjesečno je došlo. Može li biti moguće da je preostala trudnoća? Ultrazvuk nije prošao.

Pozdrav, 21. srpnja 2015. napravio sam medicinski pobačaj prve trudnoće već 9. kolovoza 2016. tijekom godine kada nisam trudna. Možete li zatrudnjeti nakon medicinskog pobačaja?
Bojim se da neće zatrudnjeti

Da... zatrudnjela sam bez problema... nakon nekoliko godina, prije godinu dana, dogodilo se isti mjesec toga istog mjeseca...

Nakon medicinskog pobačaja prošlo je mjesec dana, ali iscjedak je mali i nezaštićen je. Je li moguće zatrudnjeti?

Svugdje pišu što možete. Ako postoji ovulacija, tada je vjerojatnost visoka.

Bok Odmah ću reći 38 godina, imam 15-godišnje dijete, nije bilo prethodnih pobačaja u povijesti, ali... Ja sam MA za razdoblje od 9 tjedana 20/06/2016 -21/06/2016... gdje živim (United Kingdom) ultrazvuk se ne izvodi nakon postupka Dobio sam antibiotik dok sam uzimala drugi dio tableta (4 ispod gornje usne) i uzimala antibiotik sljedećeg jutra poslije doručka. Sve je prolazilo bez ikakvih nuspojava (kao što su povraćanje, glavobolja, mučnina, proljev itd.) Krvarenje je bilo normalno, nakon što su posljednje pilule započele nakon 4 sata i trajale ne više od 5 sati, osjetio sam da se nekoliko komada nešto ispalo iz WC-a (nisam izgledala je...... nakon što je bilo samo tijekom menstruacije tek malo više... nakon nekoliko dana tijekom prijema, tuš je osjetio da se neka vrsta filma izbaci, izvadi i pojavi nešto neshvatljivo, ružičaste boje... nakon što se opet dogodilo i to je to... Prihvaćam Rigevidon (početak a sljedeći dan nakon drugog dijela tableta), Vit E (400 IU), C (1000 mg), folne kiseline (400mkg), voće, povrće, itd... U ovom trenutku gotovo da i nema taloži (koji se drže 12 dana nakon druge primjene). Žao mi je zbog prekršaja više puta. Pitao sam službu za podršku kada je bilo moguće planirati novu trudnoću i ono što sam dobio odgovor, nakon 2-3 ciklusa već možete početi. Imam sljedeće pitanje: koje su šanse za trudnoću nakon MA u mojoj dobi?

Pozdrav, reci mi, molim te, učinio sam pobačaj od dva tjedna, sve je dobro, bezbolno, na kontrolu ultrazvuka na dan krvarenja nakon misoprostola (27.04) za namjeravanu namjenu počeo uzimati Novinet (28.04), a 10. dana prijema ( 07.05) bio je nezaštićeni. Na dvadesetoj piluli počelo je smeđe iscrpljivanje, sada drugi dan od 7 dana pauze, donosi donji dio trbuha, bol u prsima, a smeđi iscjedak zamrljava... Je li trudnoća moguće u ovom slučaju?

Dobar dan! Trudnoća uz uzimanje OK je moguća, ali u vrlo rijetkim slučajevima (ako je unos tableta uznemiren). Ali uočavanje može govoriti o dvije mogućnosti, ili Novinet nije prikladan za vas, ili postoji restrukturiranje i ovisnost organizma na cca. Pa, treba imati na umu da je tijelo doživjelo stres, a takva reakcija na medicinski pobačaj vrlo je vjerojatno.

Ako je novinet bio uzeti prema uputama i nije bilo problema, trudnoća je jedva moguća. Tijekom recepcije također sam imala slabog uočavanja. Samo u slučaju, napravite test.

Poštovani, 10. travnja održan je poslijediplomski studij bjelkasti fetalni jaje i krvni ugrušci, prošlo tjedan, a moj muž imao nezaštićeni spolni odnos. Mogu li zatrudnjeti? I je li moguće napustiti ovu trudnoću?

Irin, molim te, recite mi kako je to sve počelo? Trenutno sam u istoj situaciji.