Rana trudnoća

Zdravlje

Saznali ste da očekujete dijete. Možda i dalje to sumnjaš. Što dalje? Gdje ići? Koje testove treba poduzeti? Prvo, prvo.

Test ili analiza?

Najpristupačniji način utvrđivanja trudnoće je test. To je jeftino, i sada ga možete kupiti čak i na blagajni massmarket.

Može se upotrijebiti bilo koji dan nakon kašnjenja, preporučuje se test ujutro.

Najčešći tipovi testova - test traka. Tanka bijela pruga s plavom (možda drugačije boje) i strelice. Treba ga spustiti na oznaku nekoliko sekundi u spremniku sa svježim mokraćom, a nakon 2-5 minuta možete pratiti rezultat.

Dvije trake - potvrđena je trudnoća. Štoviše, intenzitet bojenja druge trake nije bitan, ako u načelu ne ostaje svjetlo, prazno, pa čak i ako je već svjetlo, ali još uvijek ljubičasto, postoji trudnoća.

Obično žene rade jedan ili više testnih slučajeva.

Ako druga traka nije dovoljno zasićena, vjerojatno je da je razdoblje posebnog položaja još uvijek mala. Pokušajte napraviti test još tri dana, a zatim još tri dana. Traka bi trebala potamnjeti.

Možete se obratiti klinici za analizu na razini hCG-a. Chorionic gonadotropin je poseban ljudski hormon koji se proizvodi tijekom trudnoće.

Nakon 6-10 dana nakon začeća hCG pokazatelji će biti informativni, pokazalo se da se trudnoća može odrediti već u tako ranom razdoblju.

Razina hCG do određenog razdoblja trudnoće će brzo rasti.

Analiza hCG-a također može propisati liječnik, to se provodi u slučajevima kada:

 • zahtijeva dinamičko praćenje trudnoće;
 • postoji opasnost od pobačaja ili propuštenog pobačaja;
 • potrebna je procjena cjelovitosti pobačaja.

Postoji još nekoliko slučajeva koji nisu povezani s trudnoćom.

Analiza hCG-a plaća se, a ne u svim poliklinicima se provodi, stoga unaprijed provjeravajte svoje zdravstvene ustanove da li postoji takva usluga.

10 glavnih znakova trudnoće

Iako je svaka priča o rođenju individualna, najčešći su znakovi trudnoće. Major - deset.

Odgoda - najsigurniji znak prediagnostike. To znači da je prije testiranja i pregleda liječnika najvažniji simptom trudnoće kašnjenje menstruacije.

Mučnina, povraćanje. Tako se manifestira toksikoza - specifična reakcija organizma do rođenja novog života.

Do sada, nema konsenzusa o prirodi toksikoze i njezine uloge. Neke žene nemaju ni najmanji nagovještaj ovog stanja, postoji i kategorija onih koji pate od mučnine koja se boluje tijekom svih devet mjeseci.

U prosjeku, do kraja prvog tromjesečja, prolazi sigurno.

Oticanje grudi. Prsa se povećavaju, postaju osjetljiva, ponekad i bolna. To se može dogoditi u predmenstruacijskom razdoblju, ali tijekom trudnoće ovaj fenomen je izraženiji.

Osjetljivost na mirise. Postoji osjećaj da je moć mirisa porasla za nekoliko redova veličine. Nije neophodno da će neko davno omiljeni miris postati mržnja, samo će olfaktorni refleks biti jači.

Psihološka neravnoteža. Slaba raspoloženja: oštro ispadne, razdražljivost proizlazi iz svake sitnice, a zatim dolazi do iznenadnih neprilika radosti, valova snage. To su hormonske igre, s fiziološkog stajališta, sasvim normalne.

Česti mokrenje. Maternica još nije toliko narasla da je česti poriv za toaletom prirodan, ali tijelo se već priprema za takav tijek događaja.

Volumen krvi u tijelu raste, a to svakako dovodi do dodatnog volumena tekućine u mjehuru.

Abdominalna distenzija. Postoji osjećaj nelagode, želim otkopčati gumbe na trapericama ili se udobno smjestiti. To je također posljedica hormonalnih promjena.

Neadekvatno krvarenje. To se ne događa svima, ali često se često događa. Nekoliko dana trudna promatra mali vaginalni iscjedak od svijetlo smeđe do tamno smeđe boje.

To se može objasniti implantacijskim krvarenjem koje je povezano s takvom reakcijom tijela u proces vezanja jajašca na stijenku maternice.

Ponekad iscjedak pada na dane kada treba početi s menstruacijom. Oni prolaze nakon nekoliko dana, ali ako liječnik savjetuje da ide u bolnicu, onda postoji opasnost od trudnoće, i to je bolje to učiniti.

Povišenje bazalne temperature. Ako stalno mjerite bazalnu temperaturu (temperatura u rektumu), onda biste trebali znati da je u običnim danima ispod 37 stupnjeva.

Ona raste u razdoblju ovulacije, a početak menstruacije opet pada. Ako je bazalna temperatura porasla, nije se smanjila nekoliko dana, nema mjesečnih razdoblja - visoka vjerojatnost da je koncepcija bila uspješna.

Povećana salivacija. Prethodno toksično djelovanje. Najčešće se promatraju ujutro. Postoji osjećaj da se u ustima u jutarnjim satima nakuplja puno sline, što može biti popraćeno oštrim osjećajem gladi.

To su prvi znak trudnoće. Možda nisu, ali morate biti spremni za njih, svi se uklapaju u fiziološku normu.

Prijetnja u ranoj trudnoći

Najčešće, prijetnja prestanka trudnoće događa se u ranoj fazi. Ponekad nije moguće utvrditi uzroke ovog fenomena. Svaka peta trudnoća završava pobačajem u ranom razdoblju.

Zanimljivo je da na Zapadu često ne pokušava sačuvati trudnoću u prvih tjedana, ako postoji prijetnja. Vjeruje se da je tijelo sama sposobna odlučiti hoće li se fetus održati.

Domaća medicina nije toliko kategoricna: svaka prijetnja pobačajem znači upućivanje žene na hospitalizaciju.

Najčešći uzroci prijetnje spontanog pobačaja:

 1. Hormonski poremećaji. Nedostatak progesterona može ometati uspješan razvoj trudnoće. Ako se korpus luteum ne može adekvatno nositi s njegovom funkcijom, javlja se hormonsko zatajenje. Žensko tijelo nema hormon koji podržava trudnoću. To može biti posljedica endokrinih problema, povišenih razina muških hormona i određenih lijekova.

 • Patologija strukture reproduktivnih organa. Na primjer, maternica u obliku rožnice ili sedla. Pogrešna struktura organa nije zapreka trudnoći, ali povećani nadzor liječnika neće biti suvišan.

 • Genetske abnormalnosti. Ozbiljne kromosomske mutacije dovode do spontanog pobačaja, priroda odbacuje neprihvatljiv fetus.

 • Cervikalna insuficijencija. Ozbiljna i uobičajena patologija. Cerviks iz nekog razloga gubi sposobnost da bude čuvar za intrauterinski život bebe i počinje se razvijati. Ako to ne spriječite, doći će do pobačaja.

 • Ozljede. Padove, fizički napor, rane mogu uzrokovati pobačaj.

 • Prijam neovlaštenih lijekova. U prvom tromjesečju zabranjuju se lijekovi: liječnik ih može propisati i on to radi samo kada je apsolutno neophodan.
 • Prijetnju možete identificirati prema sljedećim kriterijima:

  • teške ili uporni bolovi u donjem dijelu trbuha;
  • krvarenja;
  • krvarenje iz vagine;
  • oštro pogoršalo stanje zdravlja;
  • teška iscrpljujuća povraćanja.

  Problemi u ranoj fazi trudnoće mogu se pojaviti u najzgodnijim ženama. Samo liječnik može razriješiti strah i pružiti pravovremenu stručnu pomoć.

  Rani testovi trudnoće

  U prvom tromjesečju žena postaje registrirana za trudnoću. U tom smislu, ona se ispituje od specijalističkih liječnika i podvrgava se raznim testovima.

  Barem ovo:

  1. Opći test krvi.
  2. Biokemijska analiza krvi.
  3. Analiza mokraće.
  4. Krvni test za HIV, hepatitis B, C i sifilis.
  5. Analiza za određivanje krvne grupe i Rh faktora.
  6. Koagulogram (test zgrušavanja krvi).
  7. Razmažite vaginalnu floru, uretru, cervikalni kanal.
  8. Razmišljajte o STIs.

  Analiza se uzima iz vena i iz prsta. Posljednji postupak je neugodan za mnoge žene, u većini velikih poliklinika i konzultacija moguće je kupiti jeftine specijalne uređaje za bezbolno crpljenje krvi iz prsta.

  Bolji je urin prikupiti kod kuće. I ujutro, i samo na prazan želudac. Kao kontejner, pravilno stakleno posuđe iz krumpira za djecu će odgovarati. Mora se temeljito isprati i sterilizirati. Prije pražnjenja mokraćnog mjehura za pranje genitalija pod tušem.

  Liječnik uzima ginekolog, priprema nije potrebna.

  Možete i trebate razgovarati sa svojim ginekologom o svim značajkama prvog tromjesečja, oprezu, promjenama u načinu života i prehrani.

  Ako iz nekog razloga liječnik ne govori o vama, ne objašnjava najvažnije točke, imate pravo postavljati pitanja i zahtijevati pozornost (u razumnim mjerama, naravno).

  Nemojte zaboraviti na psihološki stav, čiji je udio u sigurnom rođenju više nego super.

  Znakovi registracije i registracije naknada za žene u ranoj trudnoći

  Svaka žena koja očekuje dijete, poželjno je znati kakvu će državnu pomoć primiti u prvim danima.

  Podrška ženama koje odluče postati majke u Rusiji počinju od prvih dana trudnoće.

  Stoga je nadoplatu za porodiljni doplatak jednokratna naknada pri registraciji na rani datum.

  Paušalni iznos - što je to?

  Ova isplata je jednokratna isplata sredstava za trudnice, koji apelira na klinici i bili u mogućnosti prijaviti se na rane trudnoće (13 tjedna ne uzima u obzir) a.

  Ta sredstva se dodjeljuju bilo FSS (socijalno osiguranje sredstava - ako je novac uplaćuje poslodavac), ili iz državnog proračuna, a namijenjeni su za poticanje ranog liječenja s liječnikom, a kao rezultat toga, kako bi se osiguralo više uspješan tijek trudnoće i smanjiti rizik od komplikacija u budućnosti.

  Pravno uređenje plaćanja

  Pravne informacije o pitanjima vezanim uz pružanje ove vrste pomoći trudnicama od strane države mogu se naći u sljedećim regulatornim aktima:

  • Federalni zakon br. 81 Art. 9 i 10 - daju se opće informacije o pravu na primanje i iznos naknade; Čl. 4.2 - ovo se odnosi na postupak utvrđivanja količine, posebno, godišnji (u vrijeme od 1. veljače) ponovno indeksirati iznos plaćanja, ovisno o rastu potrošačkih cijena;
  • Savezni zakon br. 165;
  • Red Ministarstva zdravstva i socijalnog razvoja Rusije broj 1012n (u posljednjim promjenama);
  • Možete saznati iznos doplatka koji je trenutno dostupan u referentnim informacijama na web stranici ConsultantPlus.

  Kandidati za

  Sljedeće kategorije građana imaju pravo podnijeti zahtjev za dotičnu korist:

  • (službeno registrirane prema Zakonu o radu), koje su u stanju trudnoće podržati zbog obveznog socijalnog osiguranja;
  • nezaposlene žene pod sljedećim uvjetima: prisilno otpuštanje u slučaju stečaja poduzeća, odlazak od samostalnog poduzetništva ili privatnog odvjetnika, javnobilježnička praksa, ako je došlo do izlaska iz nezaposlenosti u protekloj prethodnoj godini;
  • redoviti studenti;
  • žena-vojska, kao i rad u carinama, FSIN-u i drugim službama, jednako vojsci;
  • PI (individualni poduzetnici), koji samostalno plaćaju doprinose za osiguranje sredstvima socijalnog osiguranja.

  Iznos uplate

  Osnovna veličina je 300 rubalja. Međutim, uzimajući u obzir indeksiranje koje se obavlja svake godine 2018., taj je iznos jednak 628,47 rubalja. Ako obitelj očekuje blizance ili trojke, korist je svaka osoba rođena.

  Zaposlene žene primaju isplatu dotične naknade zajedno s isplatom rodiljnog doplatka ili kao dodatak plaći.

  Učenici - u obliku dodatnih plaćanja za stipendiju, nezaposleni građani dobivaju državnu pomoć u najbližim uredima socijalne sigurnosti na mjestu registracije ili prebivališta.

  Za stanovnike određenih područja (Daleki sjever i izjednačenih područja s posebnim klimatskim uvjetima) i nekih subjekata Ruske Federacije, postoje posebni koeficijenti područja ili zasebna regionalna plaćanja za dodatnu socijalnu pomoć.

  Gdje podnijeti zahtjev za prijem

  Doplatak se prima ovisno o statusu trudnice:

  • Zaposlene žene → poslodavac.
  • Redoviti studenti → mjesto studija.
  • Vojnici → mjesto službe.
  • Pojedinačni poduzetnici → odjel socijalnog osiguranja.
  • Nezaposlene žene → odjel za socijalnu sigurnost.

  Mogućnost obrade plaćanja putem internetske stranice Državne službe ili preko MFC-a

  Do danas, buduće majke imaju priliku primati besplatnu uslugu za osiguranje paušalnog iznosa putem višenamjenskih centara.

  Da biste to učinili, najprije morate razjasniti možete li koristiti željenu uslugu u najbližoj grani MFC-a, za koju morate nazvati jedinstveni telefonski broj ili na praktičan način kontaktirati najbliži višenamjenski centar.

  Nakon toga osobno možete primiti kartu u uredu elektroničkog čekanja, pričekati i otići do štanda zaposleniku, također se možete prijaviti unaprijed.

  Prilikom posjete web stranici državnih službi i odabira u katalogu usluge koju razmatramo, prikazan je rekord u MFC-u kao način da ga dobijemo.

  Kako napraviti i primiti uplatu?

  Kako bi to postigla, trudnica mora imati mali popis dokumenata. Ovo je:

  1. Ovjerena medicinska potvrda o registraciji.
  2. Invalidnost listova.
  3. Zahtjev za isplatu naknada u ranoj trudnoći (uzorak za preuzimanje).
  4. Dokument i njegov primjerak koji potvrđuju identitet, mjesto stanovanja i državljanstvo.

  Ne postoji jedan odobreni oblik liječničkog certifikata, ali zahtijeva da bude nužno ovjeren i ovjeren.

  Informacije za računovodstvo: je li potrebno izdati nalog za ovu korist?

  Prilikom prenošenja pripremljenih dokumenata zaposlenih žena poslodavcu, može se pripremiti zasebna, ali neobavezna narudžba o dodjeli naknada.

  Nepotrebno je zbog činjenice da zakon zahtijeva samo potvrdu i izjavu zaposlenika koji planira uzimati rodiljni dopust.

  Postupak za davanje dokumenata i vrijeme plaćanja naknada

  Nakon prikupljanja potrebnih dokumenata, žena bi se trebala obratiti jednoj od gore navedenih organizacija.

  To se može učiniti na dva načina: istodobno s prijavom za rodiljni doplatak, a odvojeno od nje.

  U prvom slučaju plaćanje će biti izvršeno istodobno s sredstvima.

  U drugom - u roku od 10 kalendarskih dana nakon primitka i registracije dokumenata, vrijeme plaćanja bit će određeno ili do sljedećeg plaćanja plaća ili do 26. dana sljedećeg mjeseca.

  Rok za podnošenje prijave je šest mjeseci od datuma završetka rodiljnog dopusta, u suprotnom mogućnost za dobivanje smatra se izgubljenom. Ako postoji valjani razlog za propuštanje tog datuma, tijelo osiguratelj će posebno razmotriti taj problem.

  Porezna pitanja

  Temeljem poreznog zakona Ruske Federacije (čl. 422.) i zakona 125 (čl. 20.2) treba napomenuti da naknada ne podliježe plaćanju poreza na osobni dohodak ili premije osiguranja.

  Kao rezultat toga, dobivanje paušalne koristi pri registraciji u ranoj trudnoći je pristupačna, a ne vrlo komplicirana u smislu broja poduzetih radnji, procesa za većinu trudnih majki u našoj zemlji.

  Ukupan iznos doplatka za ženu pri registraciji u ranoj trudnoći

  Trudnica koja se prijavila u antenatalnoj klinici ili drugoj medicinskoj organizaciji (ustanovi) u ranoj gestacijskoj dobi (do 12 tjednih opstetrije), sukladno čl. 9 Federalnog zakona od 19. svibnja 1995. br. 81.-RZ "O državnim potporama građanima s djecom" ima pravo na dodatnu paušalnu isplatu na porodiljni doplatak. Od 1. veljače 2017. isplata je indeksirana za 5,4%, a sada iznosi 613 rubalja. 14 kopecka (za ženske studente upisane u redovno obrazovanje u obliku stipendije).

  Plaćanje paušal u formuliranju trudnica prijavljenih na medicinske organizacije u ranim fazama koje poslodavac prilikom odlaska na porodiljni dopust (u suradnji s osiguranja porodiljnih naknada i rodiljnog dopusta), ili mjesto studiranja ili u službi stanovništva socijalne zaštite u mjestu prebivališta u obliku javno dobro.

  Tko ima pravo na isplatu

  Sadašnje zakonodavstvo uspostavlja širok raspon mogućih primatelja ove jednokratne pogodnosti:

  1. U obliku obveznog socijalnog osiguranja:
   • na zaposlene žene na koje poslodavac obavlja obvezne odbitke Fondu za socijalno osiguranje (FSS) za privremenu invalidnost i materinstvo;
   • (ili ukidanje aktivnosti kao pojedinacnog poduzetnika, a isto tako u obliku samozaposlene populacije - javni bilježnik, odvjetnik, privatna praksa itd.) ako su službeno priznate kao nezaposlene u roku od 12 mjeseci;
   • žene koje djeluju kao civilno osoblje ruskih vojnih jedinica u stranim zemljama.
  2. U obliku državne socijalne sigurnosti za trudnice:
   • kada studira puno radno vrijeme u strukovnim obrazovnim institucijama (studentice na sveučilištima, studiranje u znanstvenim ustanovama, organizacije osnovnog i dodatnog strukovnog obrazovanja);
   • kada prolaze vojnu službu u okviru ugovora (ili u drugim vrstama službi ekvivalentnih vojnoj službi).

  Redoslijed registracije i potrebni dokumenti

  U skladu s propisanim kategorijama primatelja, imenovanje i isplatu naknada može se izvršiti na mjestu registracije i obračunavanja naknada za trudnoću i porod:

  • kod poslodavca na mjestu rada;
  • u teritorijalnom tijelu Fonda socijalnog osiguranja, u kojem je poslodavac član ili je bio prije prestanka djelatnosti (likvidacija);
  • na mjestu studija u obrazovnoj organizaciji;
  • na teritorijalnom odjelu socijalne sigurnosti stanovništva (USZN) u mjestu prebivališta.

  Prijava za isplatu naknada u ranoj trudnoći


  Pri podnošenju zahtjeva za naknadu, žena mora dostaviti sljedeće potrebne dokumente:

  • zahtjev za isplatu doplatka (sastavljen kod kuće ili na mjestu registracije na modelu);
  • potvrda medicinske organizacije koja upućuje na točan gestacijski dob kada se registrira trudnica.

  Vrijeme imenovanja i isplate naknada

  Predviđena procedura za izdavanje paušalne naknade kada žena registrira trudnoću do 12 tjedana znatno ovisi o vremenu kada se odgovarajuću potvrdu od zdravstvene ustanove dostavi poslodavcu.

  Kako podnijeti zahtjev za doplatak u svezi registracije u ranoj fazi trudnoće

  Tijekom trudnoće žena treba vidjeti u konzultacijama ili drugoj medicinskoj ustanovi. U ovom slučaju, ne samo da se ne može brinuti o nošenju djeteta, nego ima i pravo računati na neku pomoć države.

  Ako se trudnica prije 12 tjedana pretvori u ginekolog, ona može primiti doplatak osnovan u Rusiji. Redoslijed njegove odredbe ogleda se u Saveznom zakonu №81-FZ, objavljenom 19. svibnja 1995. godine. Na osnovi toga se isplaćuje paušalni iznos za prijevremenu registraciju.

  Da bi primio isplatu od poslodavca, ženska osoba podnosi zahtjev za naknadu u vezi s prijavljivanjem u ranoj fazi trudnoće. Nakon donošenja dokumenta izdaje se nalog za izračun plaćanja.

  Što je ovo plaćanje i tko ima pravo na to

  Novčana naknada se dodjeljuje ženama koje su posjetile liječnika prije kraja prvog tromjesečja trudnoće. Ginekolozi ovo razdoblje definira se kao 12 tjedana. Liječenje se smatra ranim i omogućava da od samog početka trudnoće pratiti dinamiku razvoja fetusa, isključujući eventualne patologije.

  U skladu s ovim pravilom u skladu sa zakonom Ruske Federacije №81-FZ, određena isplata pripada trudnoj ženi. Također, pravo na primanje je podržano od strane Reda Ministarstva zdravstva i socijalnog razvoja Ruske Federacije (# 1002n).

  Plaćanje se smatra dodatnim i dodjeljuje se u trenutku prijenosa sredstava prema popisu invaliditeta. Izdana je 30 tjedana trudnici koja ide na rodiljni dopust.

  Odmorite se:

  • trajno zaposlene žene;
  • trudnice koje su zbog razrješenja zbog likvidacije osobe registrirane kao pojedinacni poduzetnik;
  • trudnice koje studiraju na proračunu i komercijalnoj osnovi na redovitom školovanju;
  • zaposlenika prema ugovoru u MO, MIA, MES, FSSP, TS.

  Ako se žena smatra nezaposlenima, ona ne ispunjava uvjete za primanje isplate od poslodavca za takav dopust.

  Posebna kategorija čine osobe koje se bave vlastitim poslovanjem. PI-i mogu računati na prednosti. No osigurana je samo moderna odbitka Fondu za socijalno osiguranje tijekom godine koja je prethodila datumu odlaska na dekretu.

  Kada se moram registrirati?

  Mnoge žene ne znaju što se smatra ranom trudnoćom. Ginekolozi i zakonodavci utvrdili su da je takav u bilo kojem trenutku do kraja prvog tromjesečja trudnoće. Posljednji rok je 12 porodnih tjedana.

  Zadnji dan kada se možete prijaviti za plaćanje nije uređen zakonom. Međutim, objašnjenja osigurava Fond socijalnog osiguranja koji prenosi pogodnosti.

  Prilikom kontaktiranja FSS, plaćanje sredstava moguće je samo do trenutka dospijeća od 12 tjedana. Stoga stručnjaci prihvaćaju samo certifikate koji odražavaju registraciju do 11 tjedana i 6 dana. Ako se rok propusti, plaćanja se ne naplaćuju.

  Obrazac za prijavu za naknade u vezi s prijavljivanjem u ranoj fazi trudnoće

  Koliko možete očekivati?

  Naknada koja se plaća izračunava se na državnoj razini. U početku, njegova veličina bila je 300 rubalja. Međutim, svake se godine povećava. To je zbog indeksacije provedene na federalnoj razini i inflacije. Osim toga, na regionalnoj razini, uvedeni su koeficijenti koji mogu povećati iznos uplaćenog iznosa.

  Postupak za izračunavanje naknada određuje Federalni zakon br. 81 i red. Br. 102n. Ovo se odnosi na stavke 20, 79. Na primjer, za 2018. godinu žena bi mogla dobiti oko 543 rubalja ako živi u predmetu gdje se regionalni koeficijent ne primjenjuje.

  Slično je iznos za trudnice koji su se registrirali prije 01.02.2016. Međutim, nakon toga, koristi su indeksirane. Kao rezultat toga, isplata je povećana. Dakle, novi iznos je 581 rubalja i 73 kopecks.

  Izračun povlastica odmah se vrši u trenutku odlaska na dopust prije isporuke. Na primjer, žena je registrirana 25. prosinca 2015. Istodobno, trebala je otići na rodiljni dopust 15. svibnja 2016. godine. Neće dobiti 543 rubalja (kao što je trebalo 2018.), ali 581 rubalja, od 30 tjedana pada 2018. godine.

  U nekim slučajevima, neindeksirana plaćanja obračunavaju se zaposlenicima. Međutim, nakon što se postupak provodi na državnoj razini, oni imaju pravo na nadoplatu iznosa koji nedostaje nakon ponovnog izračuna.

  Podnošenje zahtjeva za naknadu u vezi s prijavom u ranim fazama trudnoće i drugim dokumentima

  Da biste dodijelili i platili odštetu ženi, morat ćete poslati poslodavcu potrebne dokumente. Glavni među njima je potvrda o registraciji prije drugog tromjesečja (do 12 tjedana). Izdaje ga ginekolog, koji vodi trudnu ženu, koja je prethodno potpisala s voditeljem odjela.

  Navedite dopuštenu svjedodžbu zajedno s ostatkom rada, koji su potrebni za izračunavanje naknada u skrbi o uredbi. U isto vrijeme plaćanja se vrše u isto vrijeme.

  Također je moguće i mogućnost kasnijeg prijenosa pomoći. Tada prijenos sredstava vrši se u roku od 10 dana nakon što poslodavac registrira dokument.

  Dajte dopuštene dokumente šest mjeseci nakon rođenja ili usvajanja djeteta.

  Plaćanja iz Fonda za socijalno osiguranje bit će odobrena i prenesena na temelju:

  • izjave zaposlenika na mjestu rada;
  • putovnicu koja identificira podnositelja zahtjeva;
  • ovjereni izvod iz zapisnika o radu koji potvrđuje posljednje mjesto zaposlenja;
  • potvrdu o registraciji trudnoće prije razdoblja od 12 tjedana;
  • dokument koji izdaje centar za zapošljavanje da je žena priznata kao nezaposlena osoba;
  • kojom se potvrđuje nepostojanje prijenosa novčane naknade koju izdaje služba socijalne skrbi (ako žalba nije na mjestu registracije i prebivališta ili boravka).

  Važno je imati na umu da fotokopije vrijede samo ako su dostupni izvorni dokumenti. Prijenos se može uputiti u teritorijalni ured Fonda za socijalno osiguranje, bilo od strane podnositelja prijave osobno ili putem pošte.

  U mjestu prebivališta, žene imaju pravo podnijeti zahtjev za isplatu naknada na tri načina:

  • u Fond za socijalno osiguranje u mjestu prebivališta ili boravka;
  • na teritorijalni višenamjenski centar (za stanovnike Moskve i Petrograda);
  • putem internetskog žalbe (za stanovnike Moskve i Petrograda).

  Kada se dokumenti prenose na mjesto zaposlenja, paket dokumenata mijenja se kod poslodavca.

  Najčešće se traži da ih uključe:

  • prijava za naknade u svezi registracije u ranoj fazi trudnoće;
  • potvrdu koju je izdao odgovoran ginekolog da je žena registrirana za trudnoću do 12 tjedana.

  Naknada se plaća u zakonskim rokovima. Prijenos sredstava ženama trebao bi se očekivati ​​u roku od 10 dana od dana dostave cjelovitog paketa dokumenata.

  Postoje nestandardni slučajevi koji zahtijevaju posebnu pozornost. One se odnose na promjenu zaposlenja supružnika i prijenos obitelji na drugo mjesto. Kada porodni dopust dolazi u roku od mjesec dana od otkaza i žene dobivaju naknadu na posljednjem mjestu zaposlenja, u paketu dokumenata morate dodatno uključiti potvrdu o zaposlenju supružnika i bračnu potvrdu.

  Ako je došlo do neke bolesti, zbog čega nije moguće raditi ili boraviti u ovoj regiji, trebate imati u vašem rukama zaključak medicinske ustanove koja potvrđuje tu činjenicu.

  Svatko može vidjeti uzorak naloga za izdavanje iznosa predujma u ovom članku.

  Ako je potrebno brinuti o osobama s invaliditetom prve skupine i bolesnim srodnicima, važno je osigurati liječničku potvrdu i prateću dokumentaciju.

  Nalog za plaćanje

  Izrada naloga za plaćanje provodi poslodavac kada mu žena pruži potvrdu o prijevremenoj registraciji i izjavama.

  Primjer dokumenta možete pronaći na Internetu ili upotrijebite dolje navedenu opciju:

  LLC "Yugstroyinvest" Kod 364

  Obrazac prema OKUD 8456018

  Prema OKPO 9545328

  za plaćanje paušalnog iznosa ženama koje su se prijavile u zdravstvenoj ustanovi u ranoj trudnoći

  Konstantinova Diana Albertovna

  Pri prijavi za ranu trudnoću

  1. Naplatite paušalnu nadoknadu u iznosu od pet stotina devedeset i četiri rublje (594 rublja 00 kopecka), uzimajući u obzir regionalni koeficijent.

  Razlog: pod uvjetom da je registracijska potvrda br. 3645 iz City Polyclinic No. 24, izdana 22. studenog 2018, i izjava Diane Albertovna Konstantinova od 23. studenoga 2018. godine.

  Generalni direktor _________________ Korobov A.Yu.

  Upoznat sam s narudžbom _________________ 24. studenoga 2018. godine.

  Nalog za isplatu naknada je proizvoljno. To je zbog činjenice da zakon ne predviđa jedinstveni oblik dokumenta.

  Unatoč tome, potrebno je u njemu razmišljati:

  • prezime, ime, patronimina, broj osoblja, strukturnu jedinicu i položaj zaposlenika;
  • potvrda o pravu na isplatu (prijava i potvrda);
  • iznos naknade;
  • druge potrebne informacije.

  Na kraju dokumenta mora potpisati čelnik organizacije. Osim toga, upoznavanje zaposlenika potvrđuje i datum i potpis.

  Uzorak popunjavanja zahtjeva za naknadu u vezi s prijavom u ranoj fazi trudnoće

  Datumi sastanka

  Žena može podnijeti zahtjev za ostvarivanje prava na isplatu u trenutku izdavanja certifikata potvrde. Može se dobiti odmah nakon primitka ili na bilo koji dan za šest mjeseci nakon isteka rodiljnog dopusta (140 dana).

  Plaćanje se vrši u isto vrijeme uz naknadu prije odlaska na porodni dopust. Međutim, obračun s zaposlenikom moguć je samo uz pružanje informacija. Stoga je važno istodobno poslati računovodstvenom odjelu popis nesposobnosti za rad i papir o ranoj registraciji.

  Neke zdravstvene ustanove ne ispunjavaju rokove i izdaju dokument kasnije od bolničkog lista. Zatim se naknada naplaćuje po isporuci. Plaćanja se vrše najkasnije 10 dana nakon registracije potvrde.

  Ako je poduzeće likvidirano ili je pojedinac poduzetnik prestao s aktivnošću, potvrde se prihvaćaju na isti način. No FSS plaćanja izvršavaju se prije 26. u mjesecu koji slijedi nakon datuma žalbe.

  Mapiranje u računovodstvu

  Fondovi koji su potrebni za prijevremenu registraciju prenose Fond socijalnog osiguranja. Međutim, poslodavac izravno plaća poslodavac. Stoga moraju biti uključeni u računovodstvo.

  Potrebno je izvršiti plaćanje na 69 računa. Računovođe tijekom posla troše novac kao D 69 K 70. Kada se sredstva izdaju zaposleniku, knjiženje D70 K50 (51).

  oporezivanje

  Prema zakonu, ne primjenjuje se oporezivanje naknade za ranu registraciju. NDFL, odbitke za MHIF, PFR i FSS, premije osiguranja se ne naplaćuju.

  Budući da prijenos sredstava obavlja društvo za socijalno osiguranje, institucija ne smatra plaćanje kao trošak (na temelju članka 252. Porezne odredbe Ruske Federacije). Pri prenošenju naknada, iznos nije uključen u iznos koji se koristi za određivanje poreza na dobit organizacije. Također, ostale naknade ostaju nepromijenjene.

  Ako se koriste posebni porezni režimi, primjenjuje se isto pravilo. Doplatak se ne računa kao trošak pod pojednostavljenim sustavom oporezivanja i UTII.

  Doplatak se pruža za sve žene koje studiraju s punim radnim vremenom ili rade u vrijeme trudnoće. Važno je da se registriraju prije razdoblja od 12 tjedana.

  Izrada IP zahtjeva za uknjižbu pod UTII-om kontrolira računovođa tvrtke, a mi ćemo opisati metode za njegovo ispunjavanje ovdje.

  Možete preuzeti nalog koji odobrava list plaće u nastavku.

  Vrijeme je za antenatalnu kliniku: registracija za trudnoću

  Preporuča se prijevremeno prijavljivanje za trudnoću do 12 tjedana za sve djevojke. To vam omogućuje da najprije prepoznate abnormalnosti tijekom trudnoće u ranoj fazi i počnite liječenje na vrijeme.

  Kod 10-12 tjedana, sve trudnice trebale bi proći kroz prvi pregled za identifikaciju patoloških stanja u fetusu.

  Stoga je pravodobna registracija na LCD zaslonu za trudnoću briga za zdravlje vašeg budućeg djeteta.

  Neke djevojke vole privatne medicinske centre, gdje trudna žena prati novac.

  Ako ste donijeli takvu odluku, odaberite centar koji ima pravo izdati mjenjačnicu, kao i dobiti bolovanje i porodiljni dopust.

  Bez tih dokumenata, nećete dobiti samo novčanu naknadu, ali ćete također morati roditi u sobi za opservaciju, gdje leže djevojke s infektivnim bolestima.

  Dokumente za registraciju za trudnoću mogu se odvesti na antenatalnu kliniku u mjestu prebivališta ili prebivališta. Ako imate zdravstveno osiguranje, onda morate preuzeti bilo koju kliniku diljem Rusije. Prijava nije važna prilikom registracije. U ovom slučaju imate pravo izabrati čak i liječnika koji će vas pratiti.

  Kako je registracija za trudnoću?

  • Dolazite na recepciju ginekologu s dokumentima.
  • On provodi temeljit pregled, anketira čekaću majku i popunjava njezinu posjetnicu, koja će biti pohranjena u antenatalnoj klinici.
  • U budućnosti, dobit ćete ruke na razmjenu kartica, koja će odražavati sve podatke o testovima, ultrazvuku i ginekološkim promatranjima. Ova je kartica potrebna prilikom ulaska u rodilište.

  Liječnik-ginekolog na prvom pregledu savjetovat će vas o prehrani, odgovoriti na sva pitanja i preporučiti komplekse vitamina. Podnijet će neke testove za registraciju za trudnoću. Osim toga, dobit ćete preporuku za preostale testove i popis liječnika koje trebate proći prije vašeg sljedećeg posjeta ginekologu.

  Ako imate potvrdu o zdravstvenom osiguranju, sve konzultacije i testovi trudnice su besplatni.

  Dokumenti za registraciju za trudnoću

  Već smo rekli da je rok upisa za trudnoću do 12 tjedana. Pravila za to su vrlo jednostavna: samo trebate doći liječniku za prvi ispit na vrijeme. Istodobno je potrebno imati obvezne dokumente za registraciju za trudnoću:

  · Potvrda o zdravstvenom osiguranju;

  · Potvrda o umirovljenju osiguranja (policy SNILS).

  Ako ne dolazite u antenatalnu kliniku na mjestu registracije, od vas će se tražiti da napišete prijavu upućenu glavnom liječniku ili voditelju ove klinike. U tom slučaju, preporučujemo vam da uzmete i karticu s antenatalne klinike na kojoj ste se ranije vidjeli. Povijest bolesti, tijek prethodnih trudnoća i porođaja pomoći će ginekologu u upravljanju trudnoćom u ovoj fazi.

  Analize za registraciju trudnoće

  Prilikom registracije za trudnoću, ginekolog provodi preglede da mu treba ispuniti karticu. Potrebno je ispitati na stolici: liječnik će uzeti test za istraživanje, ispitati maternicu i vaginalni zid, te će palpirati donji abdomen. Osim toga, mjerit će tjelesnu težinu, tlak i vanjske dimenzije zdjelice budućih mama pomoću posebnog alata.

  Od velike je važnosti razgovor s ginekologom na prvom prijemu.

  1. Vaš liječnik treba temeljito naučiti sve informacije o vašem zdravlju i zdravlju članova vaše obitelji.
  2. Bilo bi potrebno govoriti o prethodnim trudnoćama i porođaju, ako se radi o nasljednim i kroničnim bolestima, zaraznim bolestima, menstrualnom ciklusu i lošim navikama.
  3. Ginekolog će vam zatražiti prvi dan posljednjeg menstrualnog razdoblja kako bi odredio opstetrsko trajanje trudnoće i preliminarni datum rođenja.

  Ovo je sve potrebno istraživanje i analiza za registraciju trudnoće. Na toj recepciji, ginekolog će vam dati upute za druge testove (krv, urin, ultrazvuk, EKG, itd.) I druge liječnike (terapeuta, optometra, otolaringologa, stomatologa). Nakon polaganja testova i pregleda stručnjaka, morat ćete opet posjetiti svog ginekologa kako biste procijenili rezultate istraživanja i dobili dodatne preporuke.

  Registracija u ranoj trudnoći

  Rana registracija za trudnoću provodi se do 12 tjedana. Obično djevojka prvo poziva na antenatalnu kliniku u razdoblju od 7 do 12 tjedana, kada nauči o trudnoći. Stručnjaci ne preporučuju da prije 7 tjedana kontaktiraju antenatalnu kliniku, jer u ovoj fazi postoji visoki rizik od pobačaja, što mnoge djevojke ni ne shvaćaju. Tako se javlja prirodna selekcija: slabi i bolni fetus ne preživi, ​​a zdravi i snažni počinju razvijati i rasti.

  Prijavljivanje u ranoj fazi trudnoće preporučljivo je svim trudnicama za tri glavna razloga:

  1. U prvim tjednima trudnoće položeni su svi glavni sustavi i organi bebe. Bolje je da ste u tom razdoblju bili pod nadzorom ginekologa. On će moći prepoznati abnormalnosti tijekom trudnoće, dati sve potrebne savjete i preporučiti vitamine.
  2. Organizam buduće majke u prvim tjednima obnavlja se prema potrebama fetusa, što znači da se kronične bolesti mogu pogoršati ili se mogu pojaviti nove. Ispitivanje i preporuke ginekologa pomoći će u izbjegavanju komplikacija.
  3. Pri prijavi do 12 tjedana, djevojka ima pravo osloniti se na dobrobit koju će primiti kad odlazi na porodiljni dopust (28-30 tjedana).

  Doplatak za upis u ranoj fazi trudnoće

  Čekaonice bi trebale znati da možete započeti primati plaćanja već u ranoj trudnoći. Jedna od ovih pogodnosti je korist onih koji su se registrirali u zdravstvenoj ustanovi za najviše 12 tjedana, čija je vrijednost u 2018. godini 628,47 rubalja. Za regije u kojima je uspostavljena osnovna stopa plaće, iznos naknade izračunava se uzimajući u obzir ovaj koeficijent.

  Taj se iznos godišnje indeksira na temelju projicirane stope inflacije i ne oporezuje se. Plaćanje zaposlenim budućim majkama vrši se na teret socijalnog osiguranja. Studenti i vojno osoblje iz saveznog proračuna. Odbacio se u vezi s likvidacijom poduzeća od subvencija koje se pružaju regionalnim proračunima iz saveznog proračuna za financijsku potporu izdatnih obveza tih subjekata Ruske Federacije.

  Ovo doplatak plaća se samo:

  • radne žene, tj. podložno obveznom socijalnom osiguranju;
  • otpušteno na likvidaciji poduzeća u roku od 12 mjeseci od primitka statusa nezaposlenih;
  • redoviti studenti;
  • buduće majke koje obavljaju vojnu službu prema ugovoru;
  • individualni poduzetnici, privatni bilježnici ili odvjetnici koji dobrovoljno plaćaju premije osiguranja.

  Kako dobiti prednosti za prijevremenu registraciju za trudnoću

  Postoje dva slučaja registracije naknada:

  1. Ako se potvrda o registraciji u ranijim razdobljima dostavlja istodobno s dokumentima za primanje rodiljnog doplatka (BIR), tada se ta dva plaćanja dodjeljuju i plaćaju zajedno.
  2. U slučaju pružanja informacija nakon podnošenja zahtjeva za naknadu na BiR.
   • Poslodavac mora platiti naknadu u roku od 10 kalendarskih dana od datuma podnošenja potvrde. Prijenos sredstava primatelju obavlja se sljedećeg dana za isplatu plaća.
   • Odbačena zbog prestanka rada organizacije, socijalna sigurnost obračunava naknade do 26. dana sljedećeg mjeseca nakon primitka potrebnih dokumenata.

  Na temelju čl. 1. Zakona br. 67-FZ od 30.05.2001.:

  • troškovi prijenosa prava na korisnike daju se iz istih sredstava iz kojih se isplaćuju naknade;
  • Plaćanje bankovnih transakcija za plaćanje kreditima se ne naplaćuje.

  Gdje mogu izvršiti uplatu

  Ovisno o tome koja kategorija primatelja pripada očekivanoj majci, ona bi trebala podnijeti zahtjev za imenovanje pomoći odgovarajućoj organizaciji.

  U pravilu, za registraciju ovog priručnika dovoljna je potvrda iz antenatalne klinike ili druge zdravstvene ustanove o registraciji u razdoblju do 12 tjedana trudnoće. Da biste dobili ovjeru, morate se obratiti policijskoj ustanovi u mjestu prebivališta i podnijeti zahtjev za to u 1. trimestru trudnoće.

  Ako se tijekom trudnoće prati osobni liječnik u privatnoj klinici, možete se i prijaviti u toj ustanovi. Nadzorni liječnik će izdati potvrdu o prijevremenoj registraciji za trudnoću. Uzmite ga zajedno s certifikatom o invalidnosti za trudnoću i porođaj na mjestu rada ili studija. U slučaju kada je majka individualna poduzetnica i dobrovoljno uplaćeni doprinosi Fondu za jednu godinu, tada se ovaj medicinski certifikat mora dodijeliti istom fondu za izračunavanje naknada. U roku od 10 dana sredstva se moraju pripisati računu primatelja.

  Regionalne isplate ženama u ranoj trudnoći

  S obzirom na činjenicu da je veličina paušalnog iznosa za žene koje su se prijavile u zdravstvenim ustanovama u ranoj fazi trudnoće mala, zbog toga je u određenim područjima Ruske Federacije za socijalnu podršku obitelji dodatnim regionalnim olakšicama za trudnice.

  Možete saznati više o dostupnosti ove vrste koristi u zasebnom predmetu Ruske Federacije s odgovarajuće stranice regionalnog dijela našeg web mjesta.

  Rana trudnoća: korist

  Rana trudnoća: korist

  Povezane publikacije

  Zaposlenik angažiran na temelju ugovora o radu, koji će se nadopunjavati u obitelji, ima tri osnovne prednosti koje u većini slučajeva prima preko poslodavca: za trudnoću i porođaj, za rođenje djeteta i naknadnu brigu za njega do jedne i pol godine. Ali postoji i dodatni iznos, koji, moram reći, nije uvijek plaćen. Činjenica imenovanja takvih naknada ovisi o tome kada je točno žena izvijestila o svojoj trudnoći u predškolskoj klinici. Čini se da pravo na socijalne naknade ne bi se trebalo preklapati s organizacijskim pitanjima ove vrste, ali, ipak, to su norme zakona. U ovom članku ćemo govoriti o naknadama koje se plaćaju prilikom registracije u ranoj fazi trudnoće.

  Kako dobiti prednosti u ranoj trudnoći

  Kada se prijavljujete u ranoj fazi trudnoće za neku korist, žena može podnijeti zahtjev ako je kontaktirala antenatalnu kliniku prije 12 tjedana trudnoće. U ovom slučaju, na bolesničkom popisu, koju će dobiti 30 tjedana, bit će odgovarajuća oznaka. Ona će dati pravo na ovu isplatu, koju će tvrtka morati izvršiti, gdje žena radi pod ugovorom o radu. U tom smislu, korist se ne razlikuje od ostalih prednosti povezanih s rođenjem djeteta. U budućnosti će ih poslodavac nadoknaditi na teret FSS-a: ili jednostavno smanjiti tekuće odbitke odgovarajućim iznosima ili podnijeti dokumente o naknadi povlastica isplaćenih u socijalnom osiguranju.

  U nekim regijama pruža se izravna isplata naknada izravno iz Fonda za socijalno osiguranje fizičkim osobama. U takvim slučajevima poslodavac ne sudjeluje u izračunu, već je dužan prikupiti i pripremiti dokumente potrebne za izračunavanje koristi teritorijalnoj grani socijalnog osiguranja.

  Postupak plaćanja povlastica

  Kao što je gore spomenuto, oznaka o ranoj registraciji u antenatalnoj klinici smještena je izravno u bolničku potvrdu izdanu ženi za vrijeme porodnog dopusta. To se događa 30 tjedana trudnoće ili malo kasnije. Kašnjenja mogu biti povezana uglavnom s birokratskim pitanjima koja proizlaze iz rada klinika ili antenatalnih klinika.

  Međutim, problemi zbog takvih kašnjenja neće nastati ni od ţene u samom radu niti od poslodavca. Žena ima pravo podnijeti zahtjev za rodiljnu naknadu u roku od 6 mjeseci od trenutka nastanka relevantne okolnosti. U slučaju rodiljnih i rodiljnih naknada, kao i naknada za prijevremenu registraciju, ovo se razdoblje računa od posljednjeg dana privremene nesposobnosti za rad propisane bolesničkom listom.

  No, iznos naknada za ranu trudnoću ovisi, naprotiv, o datumu početka bolničkog razdoblja. Činjenica je da je taj iznos indeksiran jednom godišnje, a posljednjih godina to se događa 1. veljače. Dakle, od veljače 2016. do 31. siječnja 2017. doplatak iznosi 581,73 rubalja. Trenutačno, njezina je količina povećana na 613,14 rubalja.

  Bez obzira na to kako se razdoblje bolnice preklapa s ovim datumom, a kada se sama registracija odvija na LCD zaslonu, iznos određene uplate određuje se od datuma početka rodiljnog odmora za BID.

  primjer

  Dana 2. veljače 2017. zaposlenik tvrtke Romashka LLC, Ryazanova A.N. pod uvjetom da je bolest zbog trudnoće i porođaja otvorena 25. prosinca 2016. u razdoblju od 140 kalendarskih dana. Na ovom bolesničkom popisu postoji odgovarajuća evidencija o registraciji u ranoj fazi trudnoće do 12 tjedana.

  Prije 12. veljače poslodavac je dužan, pored osnovnog iznosa bolovanja za trudnoću i porođaj, platiti naknadu za registraciju u ranoj fazi trudnoće u iznosu koji odgovara razdoblju otvaranja bolovanja, odnosno u iznosu od 581,73 rubalja,

  Regionalna indeksacija koristi za ranu trudnoću

  Ako žena djeluje u onim regijama zemlje u kojima se utvrđuju kvartalni koeficijenti koji povećavaju isplatu plaća, tada se takvi koeficijenti primjenjuju na naknadu koja se plaća u vezi s ranijim razdobljem registracije za trudnoću. Zapravo, u ovom slučaju primjenjuje se opće pravilo: ako se isplaćena naknada ne odnosi na visinu plaća za koje je takva oznaka već primijenjena, već je utvrđena, kao što je, na primjer, u konkretnom slučaju, fiksni iznos na saveznoj razini, onda se iznos doplatka mora posebno indeksirati ( Članak 5. Federalnog zakona od 19. svibnja 1995. br. 81-FZ).

  Ukupna mirovina za žene koje su se prijavile u antenatalnoj klinici u ranoj fazi trudnoće (do 12 tjedana)

  Pravo na paušalnu naknadu uz porodiljni doplatak su:

  a) žene koje podliježu obveznom socijalnom osiguranju u slučaju privremenog invaliditeta iu vezi s majčinstvom, uključujući žene iz civilnog osoblja vojnih jedinica Ruske Federacije koje se nalaze na teritorijama stranih država u slučajevima predviđenim međunarodnim ugovorima Ruske Federacije;

  b) žene koje su otpuštene u svezi s likvidacijom organizacija, raskidom pojedinačnih djelatnosti kao pojedinih poduzetnika, prestankom ovlasti javnog bilježnika u privatnoj praksi i prestankom punomoćnika, kao i prestankom djelovanja drugih osoba čije su profesionalne djelatnosti u skladu s federalni zakoni podliježu prijavi države i (ili) licenciranju, u roku od dvanaest mjeseci prije dana priznavanja u propisanom roku nezaposleni;

  c) žene upisane na redovno obrazovanje na plaćenom ili besplatnom osnovu u obrazovnim ustanovama osnovnog strukovnog, srednjoškolskog i višeg strukovnog obrazovanja, u ustanovama poslijediplomskog strukovnog obrazovanja (u daljnjem tekstu: žene upisane u redovno obrazovanje u obrazovnim ustanovama);

  d) žene koje obavljaju vojnu službu u okviru ugovora, služe kao časnici i časnici u tijelima unutarnjih poslova, Državnoj vatrogasnoj službi, u institucijama i tijelima kaznenog sustava, u organima za nadzor cirkulacije opojnih droga i psihotropnih tvari, carinske vlasti;

  e) Od 1. siječnja 2014. godine stupio je na snagu Ugovor o Euroazijskoj ekonomskoj uniji od 29. svibnja 2014., čiji su sudionici Ruska federacija, Republika Bjelorusija, Republika Kazahstan i Republika Armenija (Republika Kirgistan pridružio se ovom Ugovoru). Dakle, građani Republike Bjelorusije, Republike Kazahstan, Republike Armenije i Republike Kirgistan imaju pravo primati sve vrste naknada za obvezno socijalno osiguranje u slučaju privremene invalidnosti i rodiljnog odnosa (privremena invalidska pomoć, trudnoća i porodiljni doplatak, paušalna naknada žene registrirane u zdravstvenim ustanovama u ranoj fazi trudnoće, jednokratni doplatak pri rođenju djeteta, mjesečni doplatak za brigu o djeci, socijalna pomoć od prvog dana rada na teritoriju Ruske Federacije, bez obzira na to jesu li privremeno borave, privremeno ili trajno borave na teritoriju Ruske Federacije, a poslodavci će morati platiti premije osiguranja u Fond za socijalno osiguranje Ruske Federacije u istom veličine građana Ruske Federacije.

  Da bi primio ovu korist, žena je trebala dobiti besplatnu potvrdu o upisu u prvih 12 tjedana trudnoće u predškolskoj klinici. Od 1. veljače 2018., iznos ove naknade je postavljen u iznosu od 628,47 rubalja + regionalni koeficijent.

  Naknada se isplaćuje istovremeno s porodničkim doplatkom, ako se potvrda o upisu istodobno podnosi dokumentima potrebnim za primanje novčane naknade; ili u roku od deset dana nakon podnošenja potvrde o registraciji u ranoj fazi trudnoće, ako je ovaj certifikat poslan kasnije.

  Propisi kojima se uređuje isplata ove naknade:

  1. Savezni zakon od 07. 08. 2000. br. 122-FZ "o postupku utvrđivanja veličine stipendija i socijalnih plaćanja u Ruskoj Federaciji";

  Bilješka o računovođi:

  · Visina iznosa paušalnog iznosa ne oporezuje se i ne uzima u obzir u porezu na dohodak.

  · Odbitke za socijalno osiguranje od iznosa naknade nisu predviđene važećim zakonima.

  · Doplatak se isplaćuje istodobno s naknadom za porodiljni iznos u visini utvrđenoj na dan plaćanja naknade za majčinstvo.