Certifikat rođenja: službeni dokument koji zahtijeva trudnica

Hrana

Od 2006. godine djeluje nacionalni projekt "Zdravlje" u našoj zemlji. Jedan od njegovih prioritetnih programa, "Certifikat rođenja", usmjeren je na poboljšanje zdravstvene skrbi trudnica, novorođenčadi i djece mlađe od jedne godine.

Sada, u okviru ovog programa, svaka trudnica u trećem tromjesečju dobiva službeni dokument - rodni list. Uz to, ona može samostalno izabrati stručnjake koji će biti povjereni upravljanju trudnoćom i pružanjem pomoći u nadolazećem rođenju.

Što je rodni list?

Ročni potvrda je dokument sastavljen od posebnog obrasca. Sastoji se od kralježnice, nekoliko kupona i samog certifikata. Svaki od kupona namijenjen je zasebnoj zdravstvenoj ustanovi koja je pomogla ženi ili njezinoj bebi.

Leđa bi trebala ostati u antenatalnoj klinici, jer služi kao potvrda izdavanja potvrde.

Broj kupona 1 jamči isplatu poticaja zaposlenicima antenatalne klinike, pod uvjetom da je žena registrirana i da je redovito posjećivala liječnika 12 tjedana ili više. Ako je tijekom trudnoće zabilježena žena tijekom nekoliko konzultacija, plaćanje za navedeni kupon primio je ustanova u kojoj je bila primljena.

Broj kupona 2 odnosi se na održavanje u bolnici za majku, koja će odabrati trudnu. Ostatak svjedodžbe predaje joj je nakon prijama u maternicu, a nakon otpusta dobiva preostali broj karte 3. U drugoj se karti drže zaposlenici porodiljne bolnice i prenose se kako bi dobili gotovinsku isplatu na njemu.

Broj kupona 3 uključuje dva dijela. Oba su namijenjena za dječju kliniku, u kojoj će beba biti promatrana tijekom prve godine života. Dio broj 3-1 jamči isplatu za prvih šest mjeseci službe, broj 3-2 - za drugu šest mjeseci. Ako se dijete u drugoj polovici godine promatra u drugoj klinici, svaka klinika dobiva vlastite stimulante za dva različita dijela trećeg kupona.

Ako žena odluči koristiti usluge privatne klinike u bilo kojoj fazi, to joj ne oduzima pravo korištenja ostatka potvrde. Samo u ovom slučaju, jedan od kupona će biti otkupljen i nemoguće je primiti uplatu na njemu.

Koje su opasnosti kasne trudnoće? Učimo iz ovog članka.

Kako odrediti što je počelo porođaj? Pojedinosti u ovom članku.

Zašto je to?

Osmišljen je kao način poticanja općinskih i državnih institucija Ministarstva zdravstva radi boljeg pružanja medicinskih usluga.

Uz to, žena može birati bez obzira na mjesto registracije i registracije:

 • ženske konzultacije, gdje će se promatrati tijekom trudnoće
 • rodilišta

Ako je žena registrirana u jednom gradu i zapravo živi u drugoj, može potražiti liječničku pomoć u rodilištu u gradu gdje će biti u vrijeme rođenja.

Zaposlenici maternice u trenutku izdavanja majke i bebe prenose informacije o novorođenčadi u dječju kliniku u mjestu prebivališta djeteta. Sutradan nakon puštanja djeteta, pedijatar dolazi u bebu, pregledava ga, odgovara na pitanja skrbi i preuzima treći kupon certifikat za prebacivanje u polikliniku.

Tko ima pravo primiti?

Certifikat se može izdati građanima Ruske Federacije i strancima koji zakonito borave u zemlji.

Osnovna pravila za primitak reguliraju se nalogom Ministarstva zdravstva br. 73n od 1. veljače 2011. godine. Prema nalogu, žena može dobiti potvrdu u trećem tromjesečju trudnoće. Uvjet za njegovo primanje je posjet savjetovanja za 12 tjedana ili više u vrijeme registracije.

Tko ga izdati i kada?

Potvrda se popunjava ženskim savjetovanjem na temelju naloga Ministarstva zdravstva br. 701 od 28. studenog 2005. godine. "Na rodnom listiću." Ova narudžba je odobrila obrazac i upute za popunjavanje.

Izdana je trudnici za razdoblje od 30 tjedana, ako očekuje jedno dijete. Ako su dva ili više, a zatim na razdoblje od 28 tjedana.

Ako se žena u roku od 30 tjedana promatra u konzultacijama manje od 12 tjedana, dobit će potvrdu kasnije poslije određenog razdoblja. Po primitku svjedodžbe, žena mora potpisati svoj pramac, koji služi kao dokument stroge odgovornosti i ostaje u konzultacijama.

Rani pobačaj: kako spriječiti i zaštititi sebe? Čitamo ovdje.

Dokumenti potrebni za primitak

Zaposlenik ženske klinike popunjava i izda rodni list nakon tri dokumenta od trudnice:

U praksi, svi ti dokumenti donose žene ne u posljednjem trenutku, kada već trebate dobiti potvrdu, ali unaprijed prilikom prijave za trudnoću.

Ako je žena mlađa od 14 godina i nema putovnicu, morat će umjesto njega predočiti rodni list.

Ako iz nekog razloga žena nema policijski ili certifikat osiguranja, svjedodžba će mu ionako biti izdana, ali u odgovarajućim okvirima bit će znak o nedostatku dokumenta koji nedostaje.

Trošak

Nominalna vrijednost rodnog certifikata iznosi 11.000 rubalja.

Ovaj je iznos raspoređen među medicinskim ustanovama kako slijedi:

 • 3000 rubalja preneseno je na antenatalnu kliniku koja prati ženu tijekom trudnoće
 • 5000 rubalja prima majčinsku bolnicu, kojoj će žena podnijeti zahtjev za pružanje usluga za pomoć u odgoju i praćenje njenog i novorođenčeta tijekom porodnog razdoblja
 • Dječja klinika primila je 2000 rubalja, koja prati bebu tijekom prve godine života: 1.000 rubalja u prvih 6 mjeseci i koliko u drugoj

Rođenje bez rodne svjedodžbe

Ponekad postoje situacije kada se trudnica nalazi u porodničkoj bolnici bez potvrde, na primjer, ako je rođenje počelo puno ranije nego što bi trebalo biti. U tom će slučaju još uvijek u cijelosti dobiti potrebnu medicinsku pomoć.

Jedino ograničenje bit će nedostatak njezine sposobnosti da samostalno izabere bolnicu gdje će biti dovedena. Zaposlenici bolnice, kojima će biti isporučeni, naknadno će dobiti potvrdu i gotovinske uplate za to.

Ako žena nije upisana u kliniku za majku i odluči roditi na osnovi pristojbe, tada ne dobiva certifikat, a potpisan je ugovor s majčinom bolnicom koju ona odabere.

Certifikat rođenja za drugu i sljedeću djecu

Sve o lijeku "Jodomarin" tijekom trudnoće može se naći u ovom članku.

Potvrda rođenja i promjena prezimena

Ako žena promijeni svoje ime nakon izdavanja potvrde, bit će potrebno poduzeti odgovarajuće izmjene. Učini to obvezati zaposlenike ženskog savjetovanja.

Ispravljeni tekst ovjeren je upisom "izmijenjeni vjeruju", potpisom voditelja konzultacije i pečatom (na temelju odlomka 12. rednog broja 701). Da bi to postigla, žena mora donijeti potvrdu starom nazivu, predočiti putovnicu s novim imenom, kao i dokument koji potvrđuje razlog za promjenu imena (svjedodžba o braku).

Kako vratiti rodni list ako je izgubljen

Nemojte paničariti ako se važan dokument odjednom izgubi. Moramo doći do mjesta na kojem je dokument izdan i zatražiti izdavanje duplikata.

Ako iz nekog razloga zaposlenici odbijaju to učiniti, vrijedi ih podsjetiti na stavak 12. reda br. 701, prema kojem sve konzultacije moraju voditi evidenciju oštećenih i izgubljenih svjedodžbi u posebnoj knjizi.

Uvjerenje o rodu i plaćeno upravljanje trudnoćom

Plaćeno upravljanje trudnoćom ne sprječava ženu da dobije rodni list i iskoristi preostali broj kupona za rođenje djeteta i broj 3 za usluge u klinici za djecu. Da bi to dobila, mora doći u antenatalnu kliniku u blizini kuće. Tamo će dobiti potvrdu, a na prvom kuponu bit će napomenu da se ne plaća.

Kupnja i prodaja rodnog listića - je li to pravno?

Ponekad se žene pitaju je li moguće kupiti, prodati ili mijenjati rodni list po analogiji s majčinskim kapitalom. Međutim, to nema nikakvog smisla, budući da se sav novcem koji se može primiti upućuje isključivo državnim i općinskim zdravstvenim ustanovama kao naknadu za pružanje kvalificirane medicinske skrbi.

Program "Birth Certificate" radi već 8 godina, a tijekom godina se pokazao kao jedan od najuspješnijih projekata Ministarstva zdravstva. Za trudnicu ovo je izvrsna prilika za dobivanje pristojne medicinske pomoći tijekom trudnoće i porođaja, kao i za medicinsku ustanovu - način dobivanja dodatnog novca za poticanje zaposlenika na višu razinu pružanja usluga.

Što učiniti ako se sluzni čep isključi? Korisne preporuke - ovdje.

Lažni rad prije rođenja: kako ih ne zbuniti sa stvarnim? Saznajte ovdje.

Izgubljeni rodni list.

komentari

Gluposti, pronađene zbog brige. U bolnici ste unaprijed, sve je kao što bi trebalo biti. Samo ne izgubite razmjenu, a putovnica je glavni dokument.

ali stvarno, kako bi se otišli u maternicu, potrebni su smjer od stambenog kompleksa, mjenjačka kartica i OMC pol. a usput na zamjenskoj kartici zabilježen je i broj generičkog certifikata koji mora izdati duplikat. ako se nešto drugo otpusti u rodilištu i oni će dobiti novac za to..

Prvo bez panike! Drugo, smirite se i sjetite se gdje sam ga vidio posljednji. metodski i bez živaca da ponovno pogledaju. ako ga nemate, mislim da biste trebali nazvati vaš odjel Ministarstva zdravstva. u teoriji je izdana potvrda za vas, a izvješće bi trebalo doći do njih. Mislim da oni sami moraju sami odlučiti nešto.

A na planiranom KS staviti u smjeru LCD i rodni list ovdje nema veze s njom. Nemojte izgubiti glavnu zamjensku karticu, bez njega možete poslati u odjel za zaraznu bolest.

I da nije bilo bez pluća. Dijete je skuplje od svih komada papira na svijetu u kombinaciji! :)

ovdje pročitajte http://www.kukuzya.ru/node/186#4

Dakle, ako nema certifikata, bit će ispuštena u bolnici, kao što se sjećam.

Vidi također

Djevojke, recite mi tko zna što. Općenito, situacija je to, promijenim putovnicu jer Mjesec dana mijenjam ime i putovnicu, mogu još jednom mjesecu stezati, objašnjavajući da šalju zahtjev na staro mjesto i ne ovise o njima, već zbog toga što Nisam lokalna za mene.

Što učiniti ako izgubljeni rodni list i mjenjačnica?

Ja sam piletina (izgubila sam rodni list.) Što trebam učiniti? U klinici za djecu, oni to traže (mogu li je nekako vratiti?

Po mom mišljenju, korisni članak "Putovanje u život" U studenom prošle godine, ruske su vlasti napravile još jedan pokušaj da financijski pomogne liječnicima. Ali ne sve, ali samo osoblje ženskih klinika i rodilišta. Povećati svoje bogatstvo od ove godine.

Primijetio sam se na uobičajenom LCD-u, pokazalo se da nisu izdali rodni list - nema dozvole, dobio sam certifikat o potvrdi da mi nije izdana, jer još nisam siguran da želim roditi.

Jučer je bio ginekolog, već 33 tjedan. Trebao sam izdati potvrdu o rođenju prema planu i potvrdu da sam bio registriran u ranoj fazi. Ne postoje problemi s certifikatom, ali su rođendanski certifikati.

Djevojke, recite mi ako netko zna. koliko dugo je obavljena potvrda o rođenju? Već smo imali 36 tjedana i naš je G 30. listopada podnio samo dokumente (zlostavljao ih je sa svim novinama), nema želje da ode k njoj!

Možda je netko imao iskustvo, reci mi. Trudnoća je vodila naknadu, izdala mjenjačnicu i potvrdu da nije izdana potvrda o rođenju. Po dolasku u bolnicu svi dokumenti doneseni u hitnom odjelu. Kasnije se ispostavilo.

Nakon što gledam sljedeći "horor film" o bolnici kojoj pripadam, bilo je divlje želje da se rodim negdje drugdje. Imamo 2 bolnice u maternitetu: maternji bolnica broj 1, kojoj pripadam, gdje sam skoro uništio mene i moju kćer, gdje je dijete umrlo.

Imam rok od 34 tjedna, to će biti sutra, i još uvijek nemam rodni list na mojim rukama. Danas je zabilježeno za primitak, ali osoba koja piše - razboljela se ((rekli su) poziv na blagdane.

Izgubljeni rodni list. Što učiniti

gdje su ga dobili.

Penija. osnivanje mjesta prebivališta, imaju web stranicu, telefonske brojeve i adrese u svim regijama

na vuman naravno

Sve oštro s vremenom gubi svoju oštrinu, a samo dullness postaje još gluplji!

Rodni list? rodni list može? Ruski jezik zaboravljen?

Autor, u LCD kontaktu, je dobio tamo. I sve informacije na računalu ostale su. Moram vratiti.
2, mirovinski fond nema veze s generičkim svjedodžbama, oni su financirani iz Fonda za socijalno osiguranje.

Rodni list? rodni list može? Ruski jezik zaboravljen?

Rodni list? rodni list može? Ruski jezik zaboravljen?

dobiti duplikat u konzultacijama)

Izgubio sam rodni list nakon rođenja, mogu li je vratiti?

Korisnik stranice Woman.ru razumije i prihvaća da je u potpunosti odgovoran za sve materijale koje djelomično ili potpuno objavljuje pomoću usluge Woman.ru.
Korisnik stranice Woman.ru jamči da postavljanje materijala koji su im dostavljeni ne krši prava trećih osoba (uključujući ali ne ograničavajući se na autorska prava), ne dovodi u pitanje njihovu čast i dostojanstvo.
Korisnik stranice Woman.ru, koji šalje materijale, stoga je zainteresiran za objavljivanje na web stranici i izražava pristanak na daljnju upotrebu urednika stranice Woman.ru.

Korištenje i ponovni ispis tiskanih materijala na web stranici woman.ru je moguće samo uz aktivnu vezu na resurs.
Korištenje fotografskih materijala dopušteno je samo uz pismenu suglasnost administracije.

Postavljanje intelektualnog vlasništva (foto, video, književna djela, zaštitni znakovi itd.)
na stranici woman.ru dopušteno je samo osobama koje imaju sva potrebna prava za takav smještaj.

Mrežno izdanje "WOMAN.RU" (Woman.RU)

Osnivač: Društvo s ograničenom odgovornošću "Hurst Shkulev Publishing"

Generički certifikat Ruske Federacije

Kvaliteta medicinskih usluga u suvremenom svijetu je važan problem. Kada je u pitanju buduće majke i njihovo zdravlje, prioritet je siguran tijek trudnoće i pravilna briga o novorođenčadi, profesionalni pristup i pružanje kvalitetne medicinske pomoći. I svaka buduća mama i njezino dijete trebaju takve.

U našoj zemlji postoje mnogi alati i programi usmjereni na održavanje i poboljšanje kvalitete medicinske skrbi. U istu svrhu postoji i rodni list (RS) trudne žene.

Rođendanski certifikat: zašto je to

Ročni potvrda je dokument koji je izdana budućoj ženi koja radi na odjelu za ginekologiju - antenatalnu kliniku (LC) na kraju gestacijskog doba. Ovo je državni dokument s jednim definitivnim oblikom. U izgledu - ružičasti oblik, koji ima šest dijelova: leđa, Talon br. 1, Talon br. 2, Generic Certificate, Talon br. 3-1 i Talon br. 3-2. Neslužbeno, liječnici ga zovu crvenom pločom.

Potrebno je razlikovati rodni list iz mjenice. Ta dva različita dokumentarna oblika u sebi nose funkcije potpuno međusobno udaljene u prirodi. Prva je financijska i pruža majci šansu da dobije besplatne medicinske usluge od trenutka kada je registrirana, a zdravstvene ustanove jamči plaćanje tih usluga od strane države. Dodjeljuje se određeni iznos novca koji medicinsku organizaciju plaća Fondu za socijalno osiguranje Ruske Federacije. Time se potiče rad ovih institucija i daje svaka žena koja daje rođenje jamči kako će u predškolskoj klinici iu porodničkoj bolnici biti zainteresirani pružiti kvalificirane usluge posebno za nju.

VAŽNO! Novčani iznos za ovaj dokument iz FSS-a prenosi se samo na zdravstvenu ustanovu na temelju odgovarajuće ulaznice iz nje. Povlačenje tih sredstava na druge načine ili uz sudjelovanje trećih osoba je nemoguće.

Kako dobiti rođendansku potvrdu

Ono što započinje proces primanja (kada možete dobiti, tko izdati, u kojim oblicima, potrebnoj dokumentaciji, značajkama primanja u plaćenoj klinici).

Važno je da žena provede redovite preglede, prođe potrebne testove i provede postupak. U suprotnom, mogu se pojaviti problemi s izdavanjem certifikata. Obveza izdavanja rodnog listića izrečena je liječniku koji vodi svoju trudnoću.

Što trudnica treba učiniti ako želi biti vidljiva u plaćenoj klinici? Algoritam akcija može biti različit:

 • Pronađite kliniku koja ima pravo izdati ovaj dokument. Da biste dobili ove informacije, samo nazovite telefonom.
 • Ako klinika nema takvo pravo, onda je u posljednjim razdobljima moguće doći u državnu antenatalnu kliniku i, nakon ekstrakta iz privatne klinike, dobiti potrebni obrazac.
 • Certifikat je izdan u klinici. Može se dobiti u rodilištu, gdje će se već koristiti Talon br. 1

Zašto u maternici ovaj list nije u potpunosti izdan? To se događa samo ako je trudnica promatrana u plaćenoj klinici i osobno platila sve potrebne postupke i usluge, ili je bila registrirana kraće od 12 tjedana, ili čak ni uopće. U takvim slučajevima država ne može platiti usluge nadzora trudnoće.

Koji su dokumenti potrebni za dobivanje

Da biste dobili potvrdu o rođenju, morate poslati kopije sljedećih dokumenata medicinskoj ustanovi:

 • putovnica (bilo koja druga osobna iskaznica, do 14 godina - rodni list);
 • politika obveznog zdravstvenog osiguranja (CHI);
 • potvrda o osiguranju obveznog mirovinskog osiguranja (SNILS).

Svaka ruska žena može podnijeti zahtjev za rodni list, bez obzira na njezin status, društveni status, radno iskustvo ili dob.

Građani drugih država imaju pravo izdati ih "crvenom listu" i pružiti im punu medicinsku službu. Da bi to učinili, trebaju imati privremenu dozvolu boravka ili dozvolu boravka.

Faze ispunjavanja i primanja kupona, njihove svrhe, gdje i kada ići s njima

Cijeli algoritam akcija s ružičastim oblikom može se vidjeti u standardnom slučaju, kada se izdaje u ženskoj klinici nakon 12 tjedana promatranja trudnice:

 1. Ispunjavanje kralježnice izrađeno je na LCD-u prije nego što trudnica prenese na rodilište. U pravilu, od 30 tjedana, ali možda ranije, ako je potrebno, pitanje. Ova je kralježnica potvrda da pacijent ima MS, ostaje na mjestu izdavanja.
 2. Kupon broj 1 popunjava se u istoj medicinskoj ustanovi, odmah se odvaja, a zatim se šalje u FSS ured za plaćanje. Buduću majku daje ostatak, koji bi trebao prenijeti u maternicu, zajedno s mjenom karticom i drugim potrebnim dokumentima.
 3. U rodilištu bolnica 2 popunjava se i raspakira, a zatim se također šalje u odjel FSS.
 4. Nakon izbacivanja iz porodnične bolnice novorođenčeta registrirani su u dječjem odjelu poliklinike. Ovdje će vam trebati Talon № 3-1, koji će ići platiti za usluge zdravstvene ustanove za praćenje djeteta u prvih 6 mjeseci, a Talon № 3-2 - pratiti do godinu dana. Na leđima tih kupona postoji dodatni stupac u slučaju rađanja više djece (blizanke, trojke itd.).
 5. MAJČNI CERTIFIKAT ostaje kod majke, kao dokaz da je dobila punu medicinsku njegu tijekom trudnoće i porođaja i njezinog djeteta - do jedne godine.

Za vizualno razumijevanje svrhe svakog dijela obrasca RS, sastavljena je tablica:

Medicinska ustanova ne smije primati naknadu od države pod certifikatom, u slučaju nepravilnog rada, u slučaju kršenja pružanja medicinskih usluga. U slučaju smrti u porodničkoj bolnici majke ili djeteta, iznos neće biti uplaćen u maternicu pod Kuponom 2.

Dobivanje certifikata u rodilištu ili dječijoj klinici

Postoje situacije u kojima postoje problemi s pravodobnim prijemom rodnoga certifikata, kao što su:

 • Promatranje trudnice u privatnoj klinici koja nema pravo izdati ovu potvrdu.
 • Promatranje u stanju LCD-a za manje od 12 tjedana ili ozbiljna kršenja posjeta liječniku (česti propusti, nedostatak testova, itd.).
 • Prerano rođenje.
 • Donošenje bebe (do 1 godine).
 • Gubitak prethodno izdane potvrde.

Ovisno o situaciji (osim za posvojenje), majčinska bolnica zahtijeva ili zatraže LCD da vrati ili prenese certifikat, ili izdati novu, bez popunjavanja broja karte 1.

U slučaju usvajanja novorođenčadi do godinu dana, a isto tako u slučaju kada žena rađa u plaćenoj klinici bez državne potpore, izdati će se potvrda u dječjoj klinici u kojoj će se promatrati dijete. Kupon broj 1 i broj 2 bit će označeni "otkupljenima".

U tim se slučajevima popis dokumenata predviđenih za izdavanje rodnog listića ne mijenja.

Što je trudna kartica za razmjenu i zašto ga ne zbuniti s izvodom rođenja?

Drugi obvezni dokument za trudnice je mjenjačka kartica. Mjenjačnica trudnice (OKB) započinje od trenutka kada žena registrira trudnoću na LCD zaslonu i napuni se prije iskrcavanja iz rodilišta. Za razliku od RS, koji ima financijsku funkciju, Design Bureau ima informativni karakter. Odražava punu pouzdanu informaciju o tijeku trudnoće u pacijenta, sa svim nijansama. Zato je tako važno, na temelju toga, liječnici pretpostavljaju kakva će biti rođenja, što treba uzeti u obzir kako bi sigurno prolazili.

Razmjena trudnice trudnica je najvažniji dokument žene u radu, njezina osebujna medicinska "putovnica".

U rodilištu, OKB također mora biti pažljivo popunjen, ukazujući na sva obilježja tijeka rada i postporođajnog razdoblja. Prema tim podacima, ginekolog, kojemu će žena izaći iz rodiljne bolnice (u pravilu, to je isti liječnik koji je proveo trudnoću) moći će razumjeti cjelokupnu sliku i propisati liječenje za razdoblje oporavka žene.

Također u bolnici, karticu popunjava pedijatar. Uneseni su podaci o novorođenčadi koji se zatim prenose u kliniku za djecu.

Ovaj dokument ima tri komponente:

Je li novac što ga roditeljski list izdaje vlasniku?

Certifikat rođenja ima za cilj poticanje djelatnosti medicinskog osoblja da pruži punu kvalificiranu skrb za majku i njenog potomstva. Stoga, sredstva za to idu na naknadu za droge, plaće zdravstvenih radnika. Sve je to nužno za poboljšanje kvalitete medicinske skrbi.

Sredstva za rodni list nisu financijska pomoć majkama.

Pacijent koji samostalno plaća za usluge predviđene odredbom o MS-u neće moći potraživati ​​naknadu za svoje troškove. Također, održavanje majke koja je rodila u odvojenom odjelu rodilištva pruža se kao dodatna usluga koja nije uključena u popis MS-a. Nijedna od stranaka neće platiti.

Što daje rodni list: kakve usluge i prava žene rađaju?

Ovaj dokument vrijedi u svim državnim, regionalnim i općinskim medicinskim ustanovama (antenatalne klinike, poliklinike, bolnice za majčinu). Za sto posto korištenje neophodno je znati cijeli popis državnih usluga na RS-u.

Žena ima pravo samostalno odabrati medicinsku ustanovu, kao i odabrati liječnike za promatranje.

To vrijedi za sve faze, počevši od posjeta antenatalnoj klinici i završavajući s posljednjim pogonom djeteta za rutinsku inspekciju. Morate znati specifične obveze zdravstvenih ustanova za svaki od kupona.

 1. Prvi kupon ženske klinike zahtijeva redoviti besplatni pregled ginekologa, koji provodi detaljno praćenje trudnice (praćenje fetalnog razvoja, mjerenje, slušanje fetusa, praćenje zdravlja trudnice, težinu). Žena može testirati i podvrgnuti se postupcima za praćenje ispravnog razvoja bebe u maternici:
  1. ultrazvuk;
  2. CTG;
  3. Opća krv, urina i izmet, mrlje;
  4. Ispitivanje krvi za HIV, RW, test glukostalansa;
  5. Dijagnoza kongenitalnih i nasljednih bolesti fetusa u ranoj fazi;
  6. Prolazeći opći medicinski pregled stručnjaka (terapeut, neurolog, EKG, fluorogram, optometar, ENT);
  7. Potpora psihologa i pomoć socijalnog radnika pri pripremi dokumentacije i dobivanja svih povlastica i gotovinskih isplata na očekivanu majku
  8. Praćenje i liječenje pacijenata radi očuvanja trudnoće;
  9. Dobivanje kompleksa vitamina za trudnice.
 1. Drugi kupon rodiljnog odjela:
  1. Položaj i održavanje prerane žene u antenatalnom odjelu (jela, posjete potrebnim postupcima, testiranje, pregled ginekologa);
  2. Rođenja skupine liječnika, uključujući ginekologa, ginekologa, anesteziologa, liječnika, pedijatara;
  3. Mogućnost slobodnog carskog dijela, u slučaju ozbiljnih komplikacija;
  4. Dobivanje lijekova protiv bolova tijekom rada;
  5. Posttatalni nadzor i postupci (pregled ginekologa, antibiotika, ultrazvuka);
  6. Dobivanje hrane za bebu, u odsustvu majke mlijeka;
  7. Prva cijepljenja za dijete.
 1. Dvije trećine dječje klinike uvrštene su u rodni dokument 2007. godine za pružanje usluga novorođenčadi i uključuju:
  1. Sustavni posjeti pedijatru (barem jednom mjesečno, pod uvjetom da je dijete zdravo);
  2. Posjet lokalnog pedijatara novorođenčadi kod kuće tijekom prvog mjeseca života (barem jednom tjedno);
  3. Planirani liječnički pregled stručnjaka za 1, 6, 12 mjeseci (kirurg, neurolog, oculist, orthopedist);
  4. Ultrazvuk trbuha, bedara, mozga (neurosonogram);
  5. Cijepljenje bebe, u skladu s prihvaćenim rasporedom cijepljenja.

Pravni okvir koji regulira djelovanje "crvenog lista"

 • Red Ministarstva zdravstva i socijalnog razvoja Ruske Federacije od 28. studenoga 2005. br. 701 "O generičkoj svjedodžbi", s dopunama i dopunama od 25. listopada 2006. i 8. svibnja 2009. godine.
 • Red Ministarstva zdravstva i socijalnog razvoja Ruske Federacije od 19. siječnja 2007. godine N 50
 • Red Ministarstva zdravstva Ruske Federacije od 16. srpnja 2014. N 370n
 • Rodiljne naknade: pravila za izračunavanje naknada
 • Rodiljni dopust: pravila i uvjeti registracije

Imate li pitanja i pojašnjenja? Naši stručnjaci vam rado vole pomoći. Ako vam je potreban odvjetnik putem telefona, možete naručiti povratni poziv pomoću obrasca za mrežnu konzultaciju, a naš stručnjak će vas nazvati u odgovarajuće vrijeme. Vezani članci:

Gdje trebate proslijediti rodni list nakon iscjedka 2018. godine

Rođendanski certifikat izdan trudnoj ženi nije samo papir: pomaže pri primjeni na mnoge državne institucije i daje vam pravo odabira rodilišta i besplatnog porođaja. Postupak izdavanja rodnih listića izražen je u Narodnoj upravi Ministarstva zdravstva.

Gdje dati rođendansku potvrdu nakon rođenja da biste dobili sve privilegije koje daje. O tome dalje.

Pregledajte i ispisujte:

Kako dobiti rođendansku potvrdu

Generički dokument omogućuje vam roditi se i besplatno se registrirati u bilo kojoj dječjoj bolnici. Također, uz pomoć ovog dokumenta, država će dati određene doprinose ustanovi u kojoj se promatra trudnica i posebno njezinu liječniku.

Da biste dobili rodni list iz 2018., morate otići na antenatalnu kliniku, gdje se promatra trudnica i daju zamjensku karticu. Zaposlenici ženskog savjetovanja iznijet će rad koji će potvrditi invaliditet i biti će uključeni u registraciju dokumenta za porođaj.

Uz mjenjačnicu, trebat će vam:

Što se sastoji od dokumenta

Dokument o porođaju u 2018. godini, kao i prije, sastoji se od nekoliko kupona koji će biti potrebni u različitim fazama nošenja fetusa i porođaja. Ženama će uvijek biti pomoglo otkriti gdje da daju određeni kupon, liječnici klinike za majčinstvo ili zaposlenici u rodilištu.

Važno je! Kada je trudnica odlučila rađati svoje dijete u privatnoj klinici, još uvijek može dobiti potvrdu o rođenju, iako ga privatne klinike ne izdaju.

Ova klinika će dobiti posebnu uputnicu za antenatalnu kliniku koja se nalazi na području gdje živi trudnica. I već u tom smjeru, podnošenjem dodatnih dokumenata, možete dobiti potvrdu o rođenju.

Gdje dati rodni list

Dati rodni list, odnosno pojedinačni kuponi od njega, imat će u različitim fazama trudnoće. Nakon što prvi dio kupona ostane u antenatalnoj klinici, za njega će institucija primiti novčanu naknadu od socijalnog osiguranja za pomoć u upravljanju trudnoćom (najmanje 12 tjedana).

Ovi troškovi mogu uključivati:

 • prerano rođenje;
 • oživljavanje bebe i majke;
 • postupak za obnovu i brigu o ženi i novorođenom djetetu.

Preostala dva kupona bit će potrebna prilikom izbacivanja iz rodilišta i registracije djeteta u dječjoj bolnici.

Trebate li stručne savjete o tome? Opišite svoj problem i naš će vas odvjetnici uskoro kontaktirati.

Postupak za prijenos dokumenta pri pražnjenju

Zaposlenici ustanove imaju pravo samostalno preuzeti potrebne kupone u procesu pripreme dokumenata za iskrcaj iz rodilišta.

Mogućnosti za razvoj događaja:

 • napustiti kupon u bolnici;
 • dati će ženi koja je rodila, uz napomenu koja se ne može vratiti (u slučajevima gdje je platila sve iz vlastitog džepa).

To znači da sama žena ne treba brinuti o tome gdje dati rođendansku potvrdu nakon rođenja, osoblje zdravstvene ustanove učiniti sve sami. Uostalom, zainteresirani su za činjenicu da su svi troškovi koji su nastali njihovim cinikom isplaćeni u vezi s brigom trudne žene.

Upozorenje! U situacijama u kojima žena plaća za porođaj i brigu, nije potrebno dati rodni list nakon isporuke.

Također, ako nije bila zadovoljna službom u predškolskoj ustanovi ili rodilištu, ima pravo da ne otpusti rodni list.

Pružanje u dječjoj bolnici

Nakon iscjedka, žena će imati papir s dva kupona koji će biti potreban pri registraciji novorođenčeta u bolnici. Nakon što žena primi ovaj dokument, koji će već sadržavati dva kupona, bit će potrebno registrirati dijete u zdravstvenoj ustanovi.

 1. Prvi korijen ima za cilj dopustiti da se beba besplatno pregleda usko specijaliziranih medicinskih stručnjaka, dobije cijepljenje i podvrgne medicinskim pregledima prije početka šest mjeseci.
 2. Druga kralježnica vam omogućuje da dobijete besplatno promatranje bebe od šest mjeseci do jedne godine.

Važno je! Medicinski radnici nemaju pravo odbiti prijam majke i njezine bebe, jer dijete ima politiku obveznog zdravstvenog osiguranja. No, liječnici su zainteresirani za primanje dodatnih plaćanja od države za pružene usluge.

Ako roditelji odluče promatrati dijete u privatnoj klinici, imaju i pravo zadržati je za sebe. Ne trebate dati rodni list nakon dostave u dječju bolnicu, sama medicinska sestra će uzeti sve ulaznice prilikom izrade dokumenata.

Obično, nakon rođenja djeteta, liječnici ili medicinske sestre klinike kojoj joj dijete pripadaju zemljopisno, a od nje se traži da se ovaj dokument obrati samoj ženi.

Kada se dokument ne plaća

Prema ovom dokumentu, bolnica ne bi trebala platiti samo u sljedećim slučajevima:

 • beba je bila registrirana nakon što je imao tri mjeseca;
 • prvih 6 mjeseci promatranja u klinici završilo je kada je dijete već imalo godinu dana;
 • beba je umrla tijekom razdoblja registracije ambulante prije početka jedne godine.

Zanimljivo! Varijanta razvoja događaja s datim dokumentom na usvajanje od strane žene malog djeteta bit će otprilike jednaka. On je podvrgnut izručenju, u slučajevima kada je dijete zapisano u bolnici, prije svoje tri godine.

Ženske konzultacije i klinike za djecu vrlo su zainteresirane za ove radove, kao da su male, ali plaćanja iz države idu. No, ako žena ne želi iskoristiti svjedodžbu, nitko ga ne može prisiliti, njezino pravo zadržati je.

Opisujemo tipične načine rješavanja pravnih pitanja, ali svaki slučaj je jedinstven i zahtijeva individualnu pravnu pomoć.

Da biste brzo riješili problem, preporučujemo da se obratite kvalificiranim odvjetnicima na našoj web stranici.

Promjene u 2018

Naši stručnjaci prate sve promjene u zakonodavstvu kako bi vam pružili točne informacije.

Pretplatite se na našu nadogradnju!

Shmakozyavka

Stranica se odnosi na djecu, majke, porod, dojenje, vitamine, papu, pelene, babysitere, šetnje, kolica i sve ostalo.

Gubitak rodnoga certifikata

Dobro došli!
Može li netko doći, recite mi pls.

Situacija je ovo.
U rodilištu sam izgubio rodni list. Sjećam se točno što je s njim otišao rađati.
Neki medicinski radnik koji je pisao o meni gledao je svoje papire. Tada se borba počela, a nisam bila uopće do svjedodžbe. Od trenutka kada se nisam sjećao za njega. Sjetila se kad ga je već zatražila sestra pokroviteljstva. U mapi s papirima koje sam donio iz PD-a, nije bilo tamo.

Naravno da ću ići u maternicu da ga potražim. ALI. Što učiniti u slučaju da tako neću naći?
1, Hoće li biti obnovljena? Što me prijeti gubitkom?
2. Kada će to biti potrebno? Trebate li to kad dobijete medicinsku politiku za dijete?
3, Hoćemo li biti bez nje služeni u dječjoj poliklinici?
(dok je 2 puta otišao, nitko nije pitao ništa o tome)

Petra, ako je to.

I još dva pitanja u isto vrijeme.
Koliko vremena prijavljujete dijete?
Koliko dijete medropola?

Slično

Snimanje navigacije

Dodajte komentar Odustani od odgovora

Dakle, obično se izdaje kada se otpustite... nazovite maternicu, možda se veseli tamo)

na telefonu ne kažu ništa tamo.. idemo uskoro.

Koliko ja znam, rodni list je rođendanski certifikat da ostane u bolnici, a klinici trebaju stranicu s mjenjačke kartice s podacima o rođenju. U klinici u mjestu stanovanja stavite na račun i pokroviteljstvo za poziv iz bolnice, i za med. Pravilnik treba djetetov rodni list i roditeljsku putovnicu.

Da, imamo takav ekstrakt o porodu. U poliklinici koju smo registrirali, a bez politike, to je istina.

U početku nisam imao, kao što je bio promatran i rodio pod ugovorom, tako da nitko nikad nije pitao.

Dio nas je odveden u dječju kliniku. Ako nisam u zabludi, on je tako zalijepljen na karticu.

pa sam također čuo da moraju uzeti.. Hvala!

Također sam izgubio, a zatim nekoliko dana nakon što su otpustili, pozvali su informativni stol u rodilištu, pronašli su ga, muž je došao u hitnu službu.

hvala ti! doista imamo 2 mjeseca, ali ćemo pokušati :)

Generički certifikat za koji je potreban, dokumenti za dobivanje, na koje je razdoblje izdano

Jedan od alata koji potiče poboljšanje kvalitete medicinskih usluga jest rodni list. Što je ovaj dokument, kada i kome se izdaje, je li moguće isplatiti novac? Odmah smo napomenuli da nema nikakve veze s certifikatom za pribavljanje maternističkog kapitala, to su potpuno drugačiji vladini programi. Što je rodni certifikat, što ćemo reći u ovom članku.

Za što je izdan rodni list?

Potvrda je korisna i za medicinsku ustanovu koja je sudjelovala u promatranju i liječenju budućih majki, pa i pacijentu. Na temelju ovog dokumenta, država nadoknađuje bolnicu kojoj je žena podnijela zahtjev za trošak pruženih usluga. Budući da žena ima pravo izabrati majčinu kliniku, maternicu bolnicu i dječju kliniku, postoji zdrava konkurencija između vladinih klinika koje potiču kvalitetu medicinskih usluga.

Zašto mi treba rodna potvrda žene koja radi? Njegovo primitak je jamac dobivanja punog spektra usluga koje su potrebne za pružanje specijaliziranih liječnika, značajno smanjujući manifestaciju nepažnje, neprikladne ili ravnodušnosti prema majci i njenom djetetu.

Nominalni iznos svjedodžbe u 2016. godini iznosi 11.000 rubalja - to je za taj iznos da će žena koja se priprema postati majka, a potom i njezino rođeno dijete, osigurati potrebne medicinske usluge. Nemoguće je naplatiti certifikat (u cijelosti ili djelomično).

Kada mu je predana

Koliko je izdana potvrda? Zakonskim aktima Ministarstva zdravstva i socijalnog razvoja Ruske Federacije propisano je da se to točno događa 30. tjedna trudnoće. Ako buduća majka nosi dvije ili više djece, a zatim 28. tjedan.

Ako se pronađe pogreška

Po primitku ovog važnog dokumenta, preporučujemo da provjerite podatke navedene u njoj. Često, medicinsko osoblje čini pogreške u podacima o imenu, prezimenu ili putovnici, kao i datume i rokove. Ako je ipak došlo do netočnosti i otkriveno nakon nekog vremena, morate se ponovno prijaviti na mjestu izdavanja uz izjavu o izradi ručnih izmjena. Na mjestu popravka trebao bi biti pečat pečata i oznaka "ispravljena vjerom".

Ako je izgubljen

Ako je potvrda izgubljena, isti organ može ponovno izdati na prijavi.

Koji su dokumenti potrebni za rodni list

Da biste dobili, morate pripremiti sljedeće dokumente:

 • buduća putovnica majke;
 • medicinska politika;
 • potvrda o osiguranju.

Nedostatak odobrenja za boravak ne može biti razlog za odbijanje izdavanja dokumenta, liječnici to znaju i pokušati spriječiti takve situacije. Žena mora biti državljanin Rusije ili imati dozvolu boravka kada je u pitanju stranac.

 • Privatna klinika - nisu svi konzultacije imaju pravo izdati potvrdu. Ako je žena zapažena u privatnoj klinici, onda ga možete dobiti u antenatalnoj klinici u mjestu prebivališta.
 • U rodilištu - ako iz nekog razloga nije uočena žena u antenatalnoj klinici, u maternističkoj bolnici moguće je i rodni list.
 • Dječja poliklinika - u rijetkim slučajevima, može ga izdati i dječja poliklinika (na primjer, ako je dijete usvojeno).

Ako žena u radnom stanju ne može dobiti potvrdu iz zdravstvenih razloga ili drugih valjanih razloga (na primjer, u slučaju prerane trudnoće, prije trideset trudnoće trudnoće, porođaja), zdravstvene ustanove trebaju poduzeti korake da prenesu certifikat ženi.

Gdje ga dati

Dokument se sastoji od nekoliko dijelova, od kojih svaka ima svoju svrhu:

 • dio u obliku uklonjivog korijena ostaje u antenatalnoj klinici gdje je pratila trudnicu;
 • kupon-1 se preporuča platiti FSS za rad na promatranju buduće majke;
 • kupon-2 rodni list - roditeljska bolnica je potrebna za plaćanje svojih medicinskih usluga;
 • dio koji se zove rođendanska svjedodžba (gdje je taj natpis) ostaje kod žene, potrebna joj je potvrda pacijentove žalbe za medicinsku pomoć;
 • kuponi 3-1 i 3-2 trebat će u klinici za djecu, platiti usluge za promatranje djeteta u prvoj godini života.

Zakon izričito propisuje zabranu sudjelovanja žena u porodu u smjeru kupona certifikata agencijama socijalnih osiguranja za prijenos sredstava na račune klinike. Obveza podnošenja dokumenta FSS-u leži kod osoblja zdravstvenih ustanova.

 • 3000 rubalja će biti izdvojeno za plaćanje antenatalne skrbi;
 • 6000 rubalja - u plaćanju za porodništvo;
 • 2000 rubalja - u plaćanju medicinskog nadzora djeteta u prvoj godini života.

Plaćanje medicinskih usluga neće se izvršiti ako:

 • majka ili rođeno dijete umrlo je u rodilištu (nema novca koji se prenosi u maternicu);
 • ako je dijete prijavljeno u dječijoj klinici nakon što je tri mjeseca ili umro u vrijeme kada je već bio registriran (oporavak troškova nije dječja klinika);
 • medicinsku pomoć pružena je u okviru ugovora.

Pitanje odgovor

Redoslijed Ministarstva zdravstva i socijalnog razvoja Ruske Federacije osigurava primitak potvrde najkasnije 30 tjedana (ako je jednostruka trudnoća). Kasnije, potvrda se može izdati, bez obzira na trajanje trajanja trudnoće.

Ni u kojem slučaju ne može. Dokument ima zaštitu (vodeni žigovi), a napravljen je na temelju stroge odgovornosti. Možete se obratiti antenatalnoj klinici gdje je izvorno izdana potvrda, objasniti razlog i dobiti isti primjer istog dana. Zapamtite, krivotvorenje i upotreba lažnog dokumenta kazneno djelo (članak 327. Kaznenog zakona Ruske Federacije).

U vašem slučaju moguće je izdavanje potvrde, a razlog nedostatka dokumenata bit će naveden u okvirima kupona.

Nedavno sam promijenio sve dokumente i ime, a na rodnom listiću djevojačko ime. Što hoće i što učiniti?

Pozdrav, Luzia!
Promjena naziva ne poništava certifikat. Prikazuje se u paru s bračnom potvrdom, a po potrebi i sa vašim rodnim listom.

Pozdrav, trebate li potvrdu o rođenju kada napravite glavni kapital

Pozdrav, Zagra. Ročni potvrda nije uključena u popis dokumenata potrebnih za dobivanje majčinog kapitala. Stoga, nije potrebno.

Shmakozyavka

Stranica se odnosi na djecu, majke, porod, dojenje, vitamine, papu, pelene, babysitere, šetnje, kolica i sve ostalo.

Gubitak rodnoga certifikata

Dobro došli!
Može li netko doći, recite mi pls.

Situacija je ovo.
U rodilištu sam izgubio rodni list. Sjećam se točno što je s njim otišao rađati.
Neki medicinski radnik koji je pisao o meni gledao je svoje papire. Tada se borba počela, a nisam bila uopće do svjedodžbe. Od trenutka kada se nisam sjećao za njega. Sjetila se kad ga je već zatražila sestra pokroviteljstva. U mapi s papirima koje sam donio iz PD-a, nije bilo tamo.

Naravno da ću ići u maternicu da ga potražim. ALI. Što učiniti u slučaju da tako neću naći?
1, Hoće li biti obnovljena? Što me prijeti gubitkom?
2. Kada će to biti potrebno? Trebate li to kad dobijete medicinsku politiku za dijete?
3, Hoćemo li biti bez nje služeni u dječjoj poliklinici?
(dok je 2 puta otišao, nitko nije pitao ništa o tome)

Petra, ako je to.

I još dva pitanja u isto vrijeme.
Koliko vremena prijavljujete dijete?
Koliko dijete medropola?

Slično

Snimanje navigacije

Dodajte komentar Odustani od odgovora

Dakle, obično se izdaje kada se otpustite... nazovite maternicu, možda se veseli tamo)

na telefonu ne kažu ništa tamo.. idemo uskoro.

Koliko ja znam, rodni list je rođendanski certifikat da ostane u bolnici, a klinici trebaju stranicu s mjenjačke kartice s podacima o rođenju. U klinici u mjestu stanovanja stavite na račun i pokroviteljstvo za poziv iz bolnice, i za med. Pravilnik treba djetetov rodni list i roditeljsku putovnicu.

Da, imamo takav ekstrakt o porodu. U poliklinici koju smo registrirali, a bez politike, to je istina.

U početku nisam imao, kao što je bio promatran i rodio pod ugovorom, tako da nitko nikad nije pitao.

Dio nas je odveden u dječju kliniku. Ako nisam u zabludi, on je tako zalijepljen na karticu.

pa sam također čuo da moraju uzeti.. Hvala!

Također sam izgubio, a zatim nekoliko dana nakon što su otpustili, pozvali su informativni stol u rodilištu, pronašli su ga, muž je došao u hitnu službu.

hvala ti! doista imamo 2 mjeseca, ali ćemo pokušati :)

Hoće li roditi rodiljnu bolnicu bez rodne svjedodžbe

Izvod iz rođenja postao je poseban projekt programa Zdravlje. Vlada, uz pomoć, namjerava značajno poboljšati kvalitetu medicinskih usluga u Rusiji.

Ciljevi projekta

Prioritetni zadaci projekta su:

 • nezavisni izbor žena mjesta na kojem se obavljaju promatranja i generički proces;
 • zdrav rivalitet među zdravstvenim ustanovama.
Važno je! Dokument isplaćuje instituciju zdravstvene zaštite. Plaća ga Fond za socijalno osiguranje. Pregledajte i ispisujte:

Sadržaj dokumenta

Potvrda se sastoji od sljedećih odjeljaka:

 • korijen - namijenjen je medicinskoj ustanovi koja potvrđuje dostupnost medicinske usluge;
 • Ja kupon - provedba pregleda buduće majke, trošak droga, tehnička oprema ambulanta;
 • Kupon - prijenos novca u maternicu (najviši plaćeni dio);
 • Treći kupon - redovite inspekcije bebe u prvoj godini života.

Kuponi u ispravnom poretku su numerirani i preneseni u službenu medicinsku ustanovu. Iznos certifikata određen je propisima.

Važno je! Nepridržavanje pravila o izdavanju kupona dokumenta rezultirat će zdravstvenom ustanovom koja ne prima plaćanje.

Nedostatak potvrde

Je li moguće roditi bez rodnog certifikata? Klinike ne mogu odbiti ženu u pružanju medicinske skrbi, a ispravno izvršenje dokumenta će spriječiti poteškoće.

Svi građani Ruske Federacije imaju pravo na potvrdu, bez obzira na:

 • dob;
 • službeni rad;
 • trajanje usluge;
 • drugi kriteriji.
Važno je! Ne samo građani Rusije mogu dobiti rođendan, već i druge osobe koje imaju za to legitiman razlog boravka u zemlji.

Dopušteno je izdavanje dokumenta u bilo kojem razdoblju trudnoće, zbog čega je dopušteno porođaj u odsutnosti.

Potvrdu možete izdati kasnije s podnošenjem dokumenata:

 • Ruska putovnica;
 • politika obveznog zdravstvenog osiguranja;
 • obvezna mirovinska polica osiguranja.
Upozorenje! Ako nema imenovanih pravila, dokument se sastavlja prema standardnim uvjetima. Potrebno je navesti razloge njihove odsutnosti.

Optimalno rješenje je rješavanje istovremene registracije rođendanske svjedodžbe i porodiljnog dopusta u antenatalnoj klinici na određene datume:

 • Tjedan 30 - singleton trudnoća, bez komplikacija;
 • Tjedan 28 - višestruke trudnoće, problemi.
Upozorenje! Rođenje djeteta - hitna, zbog toga je medicinska ustanova dužna preuzeti isporuku bez rodne svjedodžbe.

Izrađuje se na mjestu gdje se rodilo dijete, a treća se karta koristi za namjeravanu svrhu. Ponekad se mogu pojaviti problemi osoba bez državljanstva, ali se mogu riješiti. Predstavljanjem politike, odobrenja boravka ili drugog dokumenta koji daje pravo na zakonito boravka u Rusiji, potrebno je izdati potvrdu.

Razlozi nedostatka dokumenta

Potvrda ne mora biti iz takvih razloga:

 • porođaj je počeo prerano;
 • potvrda izgubljena;
 • Dokument nije ranije izradio zbog različitih okolnosti.

Bez obzira na razlog, roditeljska bolnica ima priliku da ga dobije.

U ovakvoj situaciji žena mora donijeti dokumente s njom:

 • zdravstveno osiguranje;
 • mjenjačka kartica;
 • građanska putovnica.
Važno je! Bolnica za majčinstvo ima ovlasti da samostalno izda certifikat.

Dogodilo se da se oni ne smiju otpuštati iz rodilišta jer medicinski radnici žele primiti novac od osiguravajućeg društva i imati jamstva.

Izdavanje dokumenta

Postupak za dobivanje dokumenta je jednostavan, a postoje i neke okolnosti.

 • u roku od 12 tjedana u jednom konzultacijama;
 • trudnice se ispituju i imaju dijete u javnim ustanovama;
 • Konzultacijski posjeti ne bi trebali biti dugi (do 3 mjeseca).

Potrebno je koristiti kupone certifikata prema sljedećim kriterijima:

 • medicinska ustanova mora imati dozvolu za obavljanje djelatnosti;
 • postojanje posebnog sporazuma između klinike i Fonda za socijalnu zaštitu.

U određenim slučajevima ne plaća se rodni list:

 • dokument je izdan u kršenju zakonskih uvjeta;
 • izdavanje potvrde bez traženih dokumenata;
 • izdavanje je izvršilo ustanovu koja pruža plaćene usluge;
 • dok je u bolnici bio fatalan slučaj djeteta ili majke.

U slučaju da se kuponi ne mogu platiti, o tome se stavlja pečat. FSS
ne prenosi sredstva

Važno je! Ako se krši prava žena, potrebno je pribjeći se pomoći upravljanju institucijama. Ako problem nije zadovoljavajući, morate se obratiti FSS-u ili sudu.

Iznos svjedodžbe nije veoma velik, ali dokument ima glavnu prednost: omogućuje Vam samostalno odabir rodilišta bez obzira na registraciju.

Opisujemo tipične načine rješavanja pravnih pitanja, ali svaki slučaj je jedinstven i zahtijeva individualnu pravnu pomoć.

Da biste brzo riješili problem, preporučujemo da se obratite kvalificiranim odvjetnicima na našoj web stranici.

Promjene u 2018

Naši stručnjaci prate sve promjene u zakonodavstvu kako bi vam pružili točne informacije.