Planiranje trudnoće: koje testove trebate prenijeti ljudima i gdje se to može učiniti?

Bol

Uspješna koncepcija i daljnji zdravi razvoj djeteta ovisi ne samo o zdravstvenom stanju majke. Čovjek se preporučuje podvrgnuti opsežnom liječničkom pregledu prije zamišljanja djeteta. Na temelju primljenih informacija, liječnik adekvatno procjenjuje stanje budućeg očinskog tijela.

Ako postoje problemi, stručnjak će propisati odgovarajuću terapiju. Pa kakvi se testovi daju za koncipiranje djeteta i gdje se to treba učiniti? Odgovori dalje.

Svrha promjene je uklanjanje rizika

Potrebno je provesti puno medicinsko ispitivanje kako bi prolazili ne samo mamac, već i supružnik. Neispravan rad organskih sustava sprječava dijete za koncepcijom. Prisutnost upalnih procesa ili spolno prenosivih infektivnih sredstava povećava rizik od razvoja bolesti fetusa različite težine.

Prepoznavanje i uklanjanje negativnih efekata pomoći će pravovremeno posjetiti urolog. Liječnik će provesti vanjski pregled i zakazati test. Studijski program uključuje posjet terapeutu koji na temelju pozitivnih rezultata ispitivanja i obiteljske povijesti može uputiti čovjeka na usko fokusirane stručnjake. Nakon odgovarajućeg liječenja, rizik od prirođenih bolesti bit će značajno smanjen.

vrijednost

Preporuča se proći testove i proći kroz istraživanja 3-4 mjeseca prije začeća. Pojam analiza djelovanja na krvi i spermi (sve vrste istraživanja, uključujući identifikaciju infektivnim agensima) je 90 dana od dana dostave.

PCR testovi vrijede od 3 do 6 mjeseci. Ubod od uretre za održavanje STI vrijedi od 10 do 30 dana.

Fluorogram - 6 mjeseci.

Uvod u temeljna istraživanja

Čovjek može biti nositelj skrivenih infekcija. Kada seksualnog prijenosa u ženskom tijelu za vrijeme oplodnje patogena koje mogu izazvati štetu na plod. Smrt u fetusu ili anomalije u razvoju.

Terapeut se bavi općim pregledom tijela. Liječnik određuje skrivene infekcije i propisuje odgovarajući tretman. Opći pregled u kombinaciji s brojnim studijama osigurava da nema simptoma ozbiljnih bolesti.

trening

Prije davanja krvi za laboratorijske testove, preporuča se ne jesti hranu 12 sati. U jutro je potrebno donirati krv za biokemijsku analizu, dok za opću analizu postoji vrijeme tijekom dana. 3-4 dana prije istraživanja potrebno je prestati konzumirati alkohol i poželjno pušiti. Osim toga, uoči ispitivanja, ne preporuča se jesti prženu, začinjenu i začinjenu hranu.

Popis potrebnih

Studije su podijeljene na dodatne i obvezne (glavne). Potonji su potrebni kako bi se dobile primarne informacije o upalnim i infektivnim procesima u tijelu. Na temelju nalaza, liječnik donosi kliničku dijagnozu i propisuje liječenje. Obvezne analize uključuju:

 • Opći test krvi. Istraživanje se provodi na temelju stanja krvi uzete iz prsta ili vene. Stručnjaci u laboratoriju izračunavaju krvne elemente - crvene krvne stanice, trombocite, leukocite. Broj potonjih ukazuje na prisutnost infektivnih i upalnih bolesti uzrokovanih patogenim mikroorganizmima.

Stanje eritrocita i hemoglobina omogućuju dijagnozu anemije, dok broj krvnih pločica povećava ili smanjuje zgrušavanje krvi. Uz odstupanja tih pokazatelja od norme, čovjek se šalje za dodatne studije.

 • Krvna biokemija. Za obavljanje biokemijske analize potrebno je donirati krv iz vena. Provjera brojnih pokazatelja kemijskih elemenata u krvnoj plazmi odražava rad organa i sustava. Analiza otkriva latentne kronične bolesti i dijagnosticira bolest u početnim fazama razvoja. Liječnik procjenjuje stanje endokrinog, kardiovaskularnog, mokraćnog, imunološkog sustava.
 • Prisutnost infekcija. Ova analiza potvrđuje ili opovrgava sadržaj tijela HIV, hepatitis B, C, RW (sifilis). Ako postoje pozitivni rezultati, preporučuje se otkazivanje planiranja trudnoće. Postoji visoki rizik prijenosa infektivnog sredstva na embrij i seksualni partner. Ako supružnici inzistiraju na začeću, trudnoća prolazi pod nadzorom stručnjaka.
 • Hemostasiogram ili koagulogram. Studija identificira različite pokazatelje zgrušavanja krvi. Muški pokazatelji ne utječu na trudnoću i fetus, ali mogu uzrokovati značajnu štetu zdravlju muškaraca uz značajna odstupanja od norme. Stoga je ova analiza obično uključena u standardni plan istraživanja.
 • Fluorografski. Rendgenski snimak prsnog koša otkriva prisutnost tuberkuloze, koja zahtijeva hitno liječenje drugih plućnih bolesti. Rok valjanosti je 12 mjeseci od trenutka izlaganja.
 • Analiza mokraće. Studija daje pregled stanja muškog urinarnog sustava. Povećani broj bijelih krvnih stanica i crvenih krvnih stanica ukazuje na aktivni upalni proces, praćen krvarenjem u organe mokraćnog sustava.

  Sadržaj soli ukazuje na predispoziciju za formiranje bubrežnih kamenaca. U slučaju odstupanja od norme, čovjek treba primiti pregled i liječenje od nefrologa i / ili urologa. Ako postoji infekcija, koja se može prenositi putem spolnog odnosa, postoji rizik da pronađete problema s začeća i naknadne trudnoće.

 • Krvni tip i Rh faktor. Ovo je popis standardnih analiza. Najvažniji pokazatelj je osi rhesus, jer se može razlikovati od majčine rhesus, a ta razlika može utjecati na tijek trudnoće. Na temelju rezultata laboratorijskih istraživanja, liječnik prepoznaje mogućnost razvoja sukoba između majke i fetusa tijekom trudnoće.
 • Popis dodatnih provjera

  Čovjek podliježe dodatnim istraživanjima s negativnim pokazateljima osnovnih testova. U nedostatku pozitivne reakcije na prisutnost upalnih i zaraznih procesa, oni otkrivaju razlog nemogućnosti začeća tijekom aktivnih pokušaja.

  TORCH

  Takve studije uključuju krv za TORCH infekciju. TORCH je zbirka bolesti koje predstavljaju rizik za embrionalni razvoj tijekom cijelog razdoblja trudnoće. Bolesti uključuju toksoplazmozu, rubelu, citomegalovirus, herpes.

  Svrha istraživanja je otkrivanje prisutnosti ili odsutnosti antitijela kao što su IgG i IgM u krvi supružnika i njihovog titra. Potpuni nedostatak od njih kaže da je čovjek zdrav, a nije susret s infekcijom, prisutnost IgG ukazuje na to da je tijelo već u kontaktu s virusom, drugim riječima, bio bolestan, a prisutnost IgM tipa protutijela - akutne faze infekcije, za koju planiranje trudnoća se odgađa strogo do potpunog oporavka.

  Prisutnost spolno prenosivih infekcija

  Prisutnost u tijelu čovjeka izaziva upalu bolesti koja može utjecati na vjerojatnost i tijek trudnoće. Najčešća i najpreciznija metoda za otkrivanje infekcije je lančana reakcija polimeraze (PCR). Detekcija patogena je moguća kroz proučavanje razmazivanja sluznice muškog uretre.

  Metoda omogućava da se detektira prisutnost bakterija Mycoplasma (, Neisseria gonorrhoeae, Chlamydia, gardnerellas, Trichomonas, Ureaplasma) i virusa (Herpes simplex, Epstein-Barr virus, citomegalovirus, humanog papilomavirusa). Također vam omogućuje prepoznavanje toksoplazme.

  Sadržaj bilo kojeg uzročnika genitalnih infekcija u testnom materijalu ukazuje na razvoj odgovarajuće bolesti. Potrebno je odmah liječiti i privremeno otkazati planiranje trudnoće.

  sjeme

  Ako se trudnoća nije dogodila tijekom duljeg razdoblja dok aktivni pokušaji oba partnera, onda se provodi čovjek kako bi se identificirali problemi s mogućnošću začeća od strane čovjeka. Metoda je studija spermija pod mikroskopom. Omogućuje određivanje statusa spermija:

  1. količina;
  2. koncentracija;
  3. morfološka struktura;
  4. mobilnost i brzina kretanja.

  Studija također daje ideju o stanju testisa, funkcioniranju prostate, genitalnih žlijezda male veličine. Dobivene informacije omogućuju izvući zaključke o sposobnosti muškog sperma da oplodi jaje. U slučaju dijagnoze neplodnosti, liječnik određuje taktiku liječenja i daje daljnju prognozu o učinkovitosti terapije.

  Potrebno je započeti pripremu za ovaj postupak 3-4 dana prije testa. Potrebno je pridržavati se sljedećih preporuka:

  • potrošnja alkoholnih pića i energetskih napitaka je kontraindicirana;
  • uporaba opojnih droga strogo je zabranjena;
  • nemojte jesti začinjene, začinjene i ukiseljene hrane;
  • radijacija je kontraindicirana;
  • izbjegavati prekomjerno hlađenje i pregrijavanje;
  • treba se suzdržati od seksualnog kontakta;
  • ukidanje tableta za spavanje, lijekova protiv bolova;
  • izbjegavajte stresne situacije.

  Materijal za ispitivanje - sjeme koje se oslobađa tijekom masturbacije. Između primitka materijala i laboratorijskih manipulacija trebalo bi trajati najviše 3 sata.

  Istraživanje tajne prostate

  U slučaju razdoblju urologu inspekcije u odstupanjima u morfološkoj strukturi prostate ili s znakovima prostate neispravnog rada (bol u međice, učestalo mokrenje, bol u raspodjeli uretre) dodjeljuje čovjeku niz studija prostate sekreta.

  Tajna se oslobađa iz uretre tijekom postupka masaže, nakon čega se skuplja u epruveti. Materijal se isporučuje u laboratorij. Metoda mikroskopije određena je prisutnošću upalnih procesa, kao i funkcioniranjem prostate.

  Laboratorijski tehničar obavlja sjetvu, što vam omogućuje prepoznavanje bakterijske okoline koja uzrokuje upalu. Na temelju dobivenih podataka liječnik bira adekvatnu i učinkovitu metodu liječenja.

  Genetske studije

  Imenovan muškarcima starijim od 35 godina, ili s nasljednim bolestima, deformacijama djece, mrtvorođenju, neplodnosti u povijesti. Odluku o imenovanju analiza donosi genetičar, a njegovo savjetovanje donosi vodeći liječnik u planiranju.

  Gdje prijeći na dijete?

  Raspon medicinskih ustanova za ispitivanje je vrlo širok.

  Pravovremeno pripremanje i testiranje prije trudnoće omogućuje izbjegavanje negativnih posljedica. Istraživanje i testiranje traju duže - 2-4 mjeseca. U nekim slučajevima, više ili manje, kao dodatni tretman je potrebno ili ništa nije potrebno jer je osoba zdrava. Međutim, planiranje trudnoće ne zahtijeva žurbu. Ozbiljni stav i kompetentna priprema pridonose rađanju zdravog djeteta.

  Popis testova (za žene i muškarce) pri planiranju trudnoće

  Rođenje djeteta jedno je od najznačajnijih događaja u životu. I mnogi se parovi pripremaju unaprijed. Ako budući roditelji brinu o planiranju obitelji i prođu niz testova, vjerojatnost uspješne trudnoće i rađanje zdravog djeteta povećat će se nekoliko puta.

  PUNO POPIS ANALIZE MOŽETE PREUZIMATI I ISPISITI OD NAŠA YANDEX DISC - https://yadi.sk/i/f2jmnijGj5F93

  Nije tajna da mnoga rođena djeca nisu planirali roditelji. Međutim, svake se godine povećava broj parova koji ozbiljno pristupaju koncepciji djeteta. Bolje pripremljeni potencijalni roditelji, veća je vjerojatnost da će trudna majka lakše podnijeti trudnoću i roditi zdravu bebu. Kako bi se utvrdilo kako su budući roditelji spremni za začeće, potrebno je proći niz testova i posjetiti nekoliko liječnika.

  Koje testove treba prijeći ženu prije trudnoće

  Planiranje obitelji za ženu započinje posjetom ginekološkog ureda. Znatno će vam pomoći liječniku ako se prisjetite svih vaših bolesti prije recepcije i izračunate trajanje menstrualnog ciklusa. Nemojte zaboraviti zgrabiti medicinsku karticu. Dostavljene informacije pomoći će liječniku da cjelovitu sliku pregleda.

  Dakle, popis analiza:

  • Ginekolog - savjetovanje ginekologa vrlo je važno, glavni je liječnik koji će voditi cijelu trudnoću.
  • Zubar - pravodobno ispitivanje usne šupljine i liječenje bolesnih zuba ublažit će opasnost od opasne infekcije.
  • Otorinolaringolog. Bolesti organa ENT-a također su opasne, pa čak iu kroničnom obliku će biti stalni izvor infekcije.
  • Kardiolog. Dodatni stres na kardiovaskularni sustav žene tijekom trudnoće i porođaja može biti štetan ako postoje bolesti ili patologije na ovom području.
  • Alergije.
  • vaginalni razmaz na flori;
  • opći, biokemijski test krvi;
  • mokrenje,
  • struganje od grlića maternice do PCR studije;
  • citologija struganja;
  • hormoni štitnjače;
  • Ultrasonografija mliječnih i štitastih žlijezda, organa malih zdjelica, kako bi se isključila prisutnost patologije;
  • prisutnost protutijela za toksoplazmozu, virus herpesa, rubeola, citomegalovirus, ljudski papilomavirus;
  • antitijela na HIV, sifilis, gonokkam, mycoplasma, gardnerella;
  • antitijela na Escherichia coli, stafilokok;
  • ispitivanje zgrušavanja krvi;
  • analiza hepatitisa B i C;
  • HIV analiza;
  • analiza sifilisa;
  • PCR za latentne infekcije;
  • kolposkopija;
  • PCR studija struganja proizvedenog iz cerviksa - zbog prisutnosti herpes patogena, citomegalovirusa, klamidije, mikoplazmoze, ureaplazmoze;
  • proučavanje razine hormona štitnjače TSH (hormon koji stimulira štitnjaču hipofize, koji regulira funkciju štitne žlijezde), T3 (tiroksin), T4 (triiodotironin).

  1. Prije svega bit ćete pregledani na stolici i imat će kolposkopiju. Ovo je dijagnostički pregled uz upotrebu posebnog uređaja - kolposkopa. Korištenjem ovog postupka i uzimanjem citoloških testova, procjenjuje se stanje maternice. Glavni zadatak prije planiranja djeteta je uklanjanje izvora infekcija i uzrok upalnih bolesti. Stoga ćete napisati nekoliko smjera za testiranje i prolaz ultrazvučne dijagnostike.

  2. Standardni popis testova prije trudnoće uključuje opću analizu urina i krvi. Prva analiza odražava opće stanje tijela i omogućuje prepoznavanje bolesti mokraćnog sustava. Test krvi određuje razinu hemoglobina i pomaže u praćenju upalnih procesa koji se javljaju u tijelu. Također je potreban test krvi za šećer, biokemijski test krvi, koji omogućuje procjenu rada najvažnijih organa i koagulograma. Posljednja analiza određuje zgrušavanje krvi.

  3. PCR dijagnoza infekcija je jedan od najvažnijih postupaka. Ovo je krvni test za mnoge opasne infekcije koje predstavljaju značajnu opasnost za razvoj i život fetusa.

  Jedna od najvažnijih komponenti pripreme za začeće je provjeriti tijelo zbog prisutnosti TORCH infekcija. Kratica TORCH je formirana od najopasnijih zaraznih bolesti za dijete: toksoplazmoza (toksoplazma), rubeola (rublja), citomegalovirus (cytomegalovirus) i genitalni herpes (herpes). Ako je žena tijekom trudnoće otkrivena barem jedan od tih patogena, onda je najvjerojatnije morala imati abortus. A ako trudnoća još nije došla, koncepcija treba odgoditi do oporavka.

  Rezultati PCR dijagnostike će razjasniti jeste li bolesni i druge bolesti:

  Ako niste sigurni da ste imali rubeola u djetinjstvu, svakako poduzmite analizu kako biste razjasnili postoji li rizik od infekcije tijekom trudnoće. Bolest može dovesti do fetalnih malformacija. Ako ste već pretrpjeli rubelu, možete sigurno planirati dijete. Ako nikada niste bili bolesni s tim, bolje je cijepiti kako biste izbjegli zaraze tijekom trudnoće. Trudnoća je dopuštena tri mjeseca nakon uvođenja cjepiva.

  4. Ultrasonografija zdjeličnih organa otkriva bolesti i patološke procese koji sprečavaju koncepciju i normalnu trudnoću. Studija je zakazana za 5-7 i 21-23 dana ciklusa. U prvoj fazi se odvija procjena općeg stanja zdjeličnih organa.

  U drugoj fazi, određena je transformacija endometrija i prisutnost korpus luteuma (bilo da je došlo do ovulacije). Tijekom ultrazvučnog pregleda, liječnici često dijagnosticiraju probleme koji zahtijevaju kirurški zahvat: cista jajnika, mioma maternice, polip polipeptičnog maternice.

  5. Vaša krv će biti provjerena za takve opasne bolesti kao hepatitis B (HbSAg), hepatitis C (HCV), HIV i sifilis (RW).

  6. Potrebno je otkriti skupinu i Rh faktor u krvi žene i njezina muža. Pozitivni Rh faktor u supruzi i negativ u mužu ne izazivaju zabrinutost. Ali ako je, prema rezultatima pretrage krvi, pronađena negativna rhesus u trudnoj majci, a pozitivan je pronađen kod muškarca, tada je u početku trudnoće Rh-sukob moguć.

  To se posebno odnosi na žene koje su ikada imale transfuzije krvi, trudnoću, pobačaj ili druge kirurške operacije, jer se povećava vjerojatnost formiranja specifičnih protutijela u njihovoj krvi. Rh-konflikt se može pojaviti između Rh-pozitivne bebe i Rh-negativne majke, što dovodi do imunoloških komplikacija, kao što je hemolitička bolest novorođenčeta.

  S negativnim rezom žene, pozitivni rhesus muškarca i u odsutnosti titra Rh antitijela, prije trudnoće, provodi Rh imunizacija. Konflikt preko krvi manje je uobičajen, ali liječnici moraju uzeti u obzir tu činjenicu.

  7. Sljedeći važan kriterij za procjenu ženske reproduktivne sposobnosti je određivanje koncentracije hormona u njezinoj krvi. Testovi hormona su neobavezni. Ispitivanje se može propisati za menstrualne poremećaje, prekomjernu tjelesnu težinu, neuspješne pokušaje da dijete djeteta za više od godinu dana i prethodne trudnoće s neuspješnim ishodom.

  Specifičan popis hormona za koje ćete morati testirati vaš će liječnik odrediti na temelju vaših okolnosti i zdravstvenog stanja. Većina hormona se testira na dan 5-7 i na dan 21-23 ciklusa. Na ovom popisu mogu biti:

  • prolaktin, koji utječu na ovulaciju;
  • testosteron, čija visoka stopa može uzrokovati pobačaj;
  • DGEA sulfat, na kojem ovisi aktivnost jajnika;
  • progesteron, odgovoran za održavanje trudnoće;
  • estradiol, koji određuje razvoj uterusa, jajovoda i endometrija;
  • prolaktin, koji je odgovoran za proces ovulacije;
  • hormoni štitnjače koji reguliraju metabolizam;
  • luteinizirajućeg hormona (LH), koji utječe na ovulaciju.

  8. Priprema za koncepciju djeteta bit će nepotpuna bez istraživanja potencijalne buduće majke o čimbenicima pobačaja. Da bi to učinili, oni poduzimaju testove koji određuju sadržaj antitijela na kardiolipin, korionski gonadotropin, fosfolipide i otkriti lupus antikoagulant.

  9. Sveobuhvatni pregled završava posjetom ENT liječniku, stomatologu i terapeutu. Liječnik ENT-a će utvrditi imate li kronične bolesti grla, nosa i uha. Ne možemo dopustiti da teško prebačena majka ORZ i ARVI ne ometaju razvoj živčanog sustava fetusa.

  Tijekom trudnoće teško je provoditi puni zubni tretman, a istodobno infekcije usne šupljine izazivaju upalne procese. Stoga, za rješavanje zubnih problema idealno je potrebno prije nego što je žena na položaju.

  Treba pokazati liječnicima opće urinske i krvne pretrage. Na temelju provedenih studija i pregleda stručnjak će donijeti zaključak o vašem zdravstvenom stanju. Možda vam je dodijeljena dodatna dijagnoza i odgovarajući tretman.

  Koje testove treba poduzeti čovjek

  Nosi buduće dijete da bude žena. Ipak, polovica genetskog materijala koju prima beba pripada muškarcu. Nisu svi muževi vole posjetiti liječnike, tako da žena može uvjeriti svog supruga da muškarac provodi testove i posjete klinici puno brže i lakše.

  Što trebate proći budućem ocu:

  1. Opća analiza krvi i urina, određivanje stanja zdravlja, prisutnost infektivnih i upalnih bolesti u tijelu.
  2. Određivanje tipa krvi i Rh faktora kako bi se utvrdila mogućnost Rh-sukoba između majke i fetusa.
  3. Test krvi za spolno prenosive bolesti. Ako je čovjek zaražen infekcijom, treba ga izliječiti prije začeća.
  4. Dodatne studije koje je odredio liječnik. To može uključivati ​​hormonske krvne pretrage, spermogram (test sperme) i analizu lučenja prostate. Ako su svi testovi normalni, a trudnoća se nikada ne događa, čovjek će morati proći test kompatibilnosti za supružnike.

  U kojim slučajevima možda trebate posjetiti genetičara

  Prolazak genetskih testova trebao bi biti bračni parovi:

  • koji su naslijedili bolesti u obitelji (duševna bolest, hemofilija, Duchenneova miopatija, dijabetes i drugi);
  • gdje su muškarac i žena u odrasloj dobi, jer starenje stanica kromosoma povećava rizik od patologije u formiranju embrija;
  • rodbine koje pate od mentalne i tjelesne retardacije bez vidljivih vanjskih uzroka;
  • koji su već imali dvije ili više regresivnih trudnoća;
  • u kojem dijete ima nasljednu bolest.

  Ako postoji dobar razlog za genetsko istraživanje, ne biste trebali zanemariti posjet genetičara. Zapamtite da se nasljedne bolesti mogu manifestirati kroz nekoliko generacija u vašem djetetu.

  Ako su rezultati ispitivanja bili normalni, možete sigurno početi pripremati za začeće. Svi budući roditelji se savjetuju da ne puše nekoliko mjeseci, ne piju alkohol, ne uzimaju lijekove, ne idu u kupalište i štite njihovo zdravlje. Jedite zdravo i uzmite vitamine. Planiranje trudnoće znači brigu o svom nerođenom djetetu!

  PUNO POPIS ANALIZE MOŽETE PREUZIMATI I ISPISITI OD NAŠA YANDEX DISC - https://yadi.sk/i/f2jmnijGj5F93

  Video: Priprema za trudnoću

  Obstetrician detaljno govori o pripremanju žena za trudnoću. Popis testova koji moraju biti prošli prije trudnoće: spolno prenosive bolesti, infekcije baklji, hormoni, vaginalna kandidijaza. Također morate posjetiti stomatologa, ginekologa, terapeuta, itd. Slijedite pravila osobne higijene i vodite zdrav stil života.

  Gdje trebate početi planirati roditelje trudnoće kako bi smanjili rizik od nezdravog djeteta? Morate početi sa sobom, sa svojim životnim stilom. Optimalno je proći liječnički pregled 2-3 mjeseca prije planiranog začeća. Opseg istraživanja u fazi planiranja trudnoće odabire se pojedinačno, na temelju dobi roditelja, prisutnosti kroničnih bolesti, nasljednosti i tako dalje. Stoga je plan pregleda pri planiranju trudnoće odabran pojedinačno.

  7 koraka koje treba zamisliti: kako planirati trudnoću

  Kako se pripremiti za trudnoću? Potrebne analize i ispiti

  Čini se tako lako zamisliti dijete, bilo bi želja. A ako tijelo nije spremno? Bolje je saznati nekoliko mjeseci prije navodne koncepcije. U svakom slučaju, par će imati vremena za vraćanje zdravlja i rađanje zdravog djeteta.

  Korak # 1. Istraživanje prije začeća

  Iscrpan dijagnostički pregled jedan je od najvažnijih zadataka s kojima se suočavaju budući roditelji. Gdje početi? Posjet ginekologu. Pa, ako je par pripremljen unaprijed za prvi prijem. Moramo se sjetiti naših kroničnih i nasljednih bolesti, približno trajanje menstrualnog ciklusa, i zaplijeniti medicinsku karticu za prijem, budući da neke bolesti koje su prenesene čak iu djetinjstvu mogu negativno utjecati na zdravlje nerođenog djeteta. Detaljne informacije pomoći će liječniku da daju najpotpuniju sliku o budućem pregledu i identificiraju probleme.

  Tijekom recepcije, ginekolog će ispitati i uzeti mrlje, napisati upute za testove i opća klinička istraživanja: kompletan test krvi i urina, krvni test za HIV, hepatitis, ultrazvučnu dijagnostiku zdjeličnih organa (jajnici i maternica).

  Glavna stvar prije trudnoće je uklanjanje svih mogućih unutarnjih izvora infekcije. Stoga se buduća majka šalje za dubinsko proučavanje svih tijela sustava.

  Korak # 2. Testovi za infekciju: rubeola, toksoplazma, citomegalovirus i drugi

  Većina infekcija je opasna tijekom početne infekcije tijekom trudnoće. Stoga je napravljena analiza zaraze kako bi se utvrdilo jeste li imali neku bolest prije. A ako ne, onda tijekom trudnoće treba biti posebno oprezni. Kratica ToRCH pojavila se od prvih slova najopasnijih infekcija za fetus: Toxoplasma (infekcija toksoplazmom) - Rubela (rubeola) - Citomegalovirus (citomegalovirus) - Herpes (herpes).

  Kada znate da ste imali rubeola u djetinjstvu, možete preskočiti ovu stavku. U slučaju nesigurnosti, morate proći test za protutijela - IgG i IgM. Ako se otkrije IgM, to znači da ste se prvo zarazili virusom (ova je situacija prilično rijetka). Trudnoća se ne može planirati za 3 mjeseca. Ali IgG, naprotiv, treba biti - njihova prisutnost ukazuje na prethodnu bolest i stjecanje imuniteta protiv rubeole. Ako i IgM i IgG nedostaju, morate cijepiti tako da ne biste zaraženi tijekom trudnoće. Možete planirati trudnoću tri mjeseca nakon cijepljenja.

  Toxoplazma je test antitijela za toksoplazmu, čija se infekcija javlja kod kućnih životinja, najčešće iz mačaka. Oko 15% žena reproduktivne dobi doživjelo je ovu infekciju, tj. 75% žena može postati zaraženo toksoplazmom tijekom trudnoće. Ako tijekom analize ne postoji IgG i IgM, postoji opasnost od dobivanja bolesti tijekom trudnoće. Preporuča se ograničiti komunikaciju s psima i mačkama, temeljito kuhati ili peći, svakako oprati i čistiti povrće i voće prije jela, ne čistiti mačji WC bez jednokratnih rukavica, operirati ruke nakon bilo kakve manipulacije mesom i plodovima mora.

  Cytomegalovirus infekcija tijekom trudnoće ugrožava razvojne patologije i fetalne intrauterine infekcije. Infekcija se obično prenosi kapljicama u zraku. Ako se tijekom pripreme za trudnoću pronađe visoka razina citomegalovirusa u krvi, potrebno je podvrgnuti tijeku antivirusne terapije i tek onda planirati za začeće. U slučaju negativnog rezultata potrebno je poštovati mjere opreza: pranje ruku prije jela, ne ljubite malu djecu na usnama i preporučljivo je ograničiti komunikaciju s njima, pogotovo ako radite u vrtiću.

  Herpes virus je u tijelu za život. Svako liječenje ima za cilj samo smanjenje njegove aktivnosti. Potpuno se riješiti toga neće uspjeti. Stoga se poduzimaju testovi kako bi se procijenio rizik primarne infekcije tijekom trudnoće.

  U slučaju da je nešto uznemirujuće (svrbež, gori, teški iscjedak), bilo je neuspješnih trudnoća, ili se žena priprema za IVF, potrebno je analizirati spolno prenosive infekcije (klamidija, myco-ureaplasma, gardnerella). Ako je herpes ili klamidija pronađena u trudnici, suprug mora biti testiran i za ove infekcije.

  Korak broj 3. Hormonska pozadina

  Procjena ženske hormonske pozadine, određivanje koncentracije hormona u krvi, uzimajući u obzir fazu menstrualnog ciklusa, važan je kriterij za ispitivanje. Hormoni su glavna veza u izgradnji funkcije plodnosti žena i muškaraca, čija uspješna implementacija ovisi o radu hipotalamus-hipofiza-jajnika. Kada jedna od komponenti ne uspije, cijeli se rad reproduktivnog sustava mijenja, a time i sposobnost zamišljanja smanjuje. Kada je ciklus uznemiren kod žene, uočena je povećana dlakavost, akne, pretilost, trudnoća s lošim ishodom (regresija, pobačaj), liječnik nužno šalje studiju. On određuje popis hormona za koje je potrebno proći testove. Svaki slučaj je individualan.

  Korak # 4. Krvni tip

  Tijekom razdoblja planiranja trudnoće, par se preporučuje za određivanje krvne grupe i rhesus, radi analize antitijela na Rh faktor. Pozitivni rhesus faktor u žena i negativan kod muškaraca ne predstavljaju nikakav razlog za zabrinutost. Ako žena ima Rh-negativnu krv, a njezin muž ima Rh-pozitivnu krv, onda se Rhesus može razviti tijekom trudnoće. Buduća majka, koja je podvrgnuta operaciji (uključujući pobačaj), transfuzija krvi ili trudnoća nije prva, vjerojatno će proizvesti specifična protutijela u krvi. U Rh-negativnim majkama s Rh-pozitivnim bebama moguće su imunološke komplikacije (hemolitička bolest novorođenčadi, itd.), Što se uglavnom očituje iz druge i kasnije trudnoće.

  Manje uobičajena je sukob u krvi. Vjerojatnost sukoba povećava se u sljedećim kombinacijama: žena ima krvni tip I, čovjek ima bilo koji drugi; žena ima grupu II, a muškarac ima III ili IV; žena ima krvni tip III, a muškarac ima II ili IV. S takvim kombinacijama preporučuje se testiranje krvi za antitijela na grupne antigene, ako planirana trudnoća nije prva. Kada je prvi - potrebno je provesti istraživanje o grupnim antitijelima od 8. tjedna trudnoće.

  Korak broj 5. Ultrazvuk

  U fazi planiranja trudnoće, ultrazvuk se provodi u prvoj fazi ciklusa. Otkrivene su razne bolesti zdjeličnih organa, kod kojih je sposobnost začeća oštećena. U nekim slučajevima može biti potrebna operacija: mioma - benigni tumor maternice, cista ili tumor jajnika, polip u sluznici maternice. Ultrazvučni pregled pomoći će eliminirati prisutnost patoloških procesa u genitalijama i osigurati mirni tijek trudnoće i uspješno rođenje djeteta.

  Korak broj 6. Klinički pregled prije nego što dijete dobiva dijete

  Obvezni program za budućnost majke također uključuje posjet ENT stručnjaku, zubaru i liječniku opće prakse. Za koga?

  Zubar. Postoji široko rasprostranjeno mišljenje da tijekom trudnoće zubi nužno "ulijevaju". Prije trudnoće treba liječiti zube, a tijekom nje treba paziti da dovoljno kalcija. Tada neće trpjeti zub tijekom trudnoće.

  Liječnik ENT. Ovo savjetovanje je vrlo važno, jer je potrebno utvrditi imate li kronične bolesti uha, nosa i grla. Svaka trudnoća prati slabljenje imunološke zaštite. To znači da ćete uhvatiti sve infekcije koje lebde u autobusu, podzemnoj željeznici i preko radnog mjesta, mnogo češće nego prije trudnoće. Ne možemo dopustiti da prođemo placentarnu barijeru kako bi došli do bebe. SARS, gripa, mama teško prebačena, može uzrokovati poremećaje u razvoju živčanog sustava mrvica.

  Terapeut. S općim testovima krvi i urina trebate posjetiti terapeuta koji će na temelju podataka istraživanja i pregleda dati mišljenje o vašem zdravstvenom stanju. Ako je potrebno, liječnik će propisati detaljniju dijagnozu. Nakon toga, prema potrebi, odredite odgovarajući tretman.

  U određenim slučajevima bit će potrebno posjetiti endokrinolog, genetičar i druge stručnjake.

  Korak 7. Priprema za začeće

  Ako se sve pokazalo u redu, možete početi pripremati za začeće. Očekuju se roditelji da ne piju bilo kakve lijekove 2-3 mjeseca bez savjetovanja s ginekologom. Ne pušite, nemojte piti alkohol, nemojte zlostavljati kavu, jesti više voća i povrća, nemojte vruće kupke, ne idite u kupke i saune, pokušajte se ne razboljeti, početi uzimati vitamine folnom kiselinom. Pazite na svoje zdravlje - i ništa neće pokvariti dugo očekivani sastanak s bebom!

  Stručnjak: Nina Ulyanova, načelnica fiziološkog odjela opstetrije Klinike za opstetričare i ginekologiju. Dr. Sc. VF Snegireva, doktor medicine visoke medicine

  Koje su testovi prije planiranja trudnoće?

  Provođenje pripreme za trudnoću pomaže izbjeći različite probleme povezane s procesom porođaja i zdravljem majke i djeteta. Sve veći broj očekivanih roditelja počinje obratiti pozornost na ovo pitanje. Priprema za začeće uključuje mnoge testove, laboratorijske testove za žene i muškarce. Zbog toga je moguće predvidjeti tijek same trudnoće, kao i vjerojatnost tih ili bolesti.

  Pročitajte u ovom članku.

  Popis testova potrebnih za oba roditelja

  Da bi se dijete rodilo zdravo i bez abnormalnosti, oba potencijalna roditelja moraju biti pregledani. I, unatoč činjenici da će žena nositi dijete, oba partnera moraju proći niz standardnih testova i navesti sve bolesti koje su imali u životu. Čak i dugo zaboravljene "čireve" u djetinjstvu oca mogu ozbiljno utjecati na razvoj fetusa. Stoga bi partneri trebali proći sljedeće studije:

   • Analiza mokraće. Zahvaljujući njemu, možete saznati rad bubrega, kvalitetu metaboličkih procesa u tijelu. Da biste to učinili, prijeđite prvi jutarnji dio urina.
   • Opća krvna ispitivanja. Kao rezultat toga, možete otkriti prisutnost upalnih procesa, uobičajenih infekcija. Analiza također daje ideju o stanju krvi, razini zgrušavanja i ostalim pojedinostima. Oni su više potrebni za žensko tijelo.

  Važna su razina hemoglobina, broj leukocita i trombocita. Prvi pokazatelj u padu govori o anemiji. To je ispunjeno korionskim odvajanjem i neodgovarajućim nastankom posteljice. Broj trombocita pokazuje brzinu zgrušavanja krvi. Ova analiza će jasno utvrditi je li sve u redu roditelja, kao i koja dodatna istraživanja mogu biti potrebna.

   • Biokemija. Stoga specijalist uči o stanju i radu unutarnjih organa, te o tome koji problemi mogu biti skriveni. Prikazuje razinu bilirubina, kreatinina, ukupnog proteina. Također vam omogućuje praćenje količine glukoze. To je važno jer se dijabetes može razviti tijekom trudnoće, što može dovesti do smrti embrija.
   • Na određivanje krvnog tipa i faktora rhesusa. Ova je analiza izuzetno važna. To pokazuje kako je kompatibilna krv budućih roditelja. Ako, prema imunološkim indikacijama partnera, postoji neusklađenost, postoji mogućnost da će žensko tijelo percipirati razvoj fetusa kao izvanzemaljski objekt i pokušati ga se riješiti.

  U tom slučaju često se javljaju zamrznute trudnoće i pobačaja. Ali to nije uvijek slučaj. Kako bi pomogli roditeljima otkriti patologiju na vrijeme, liječnik bi trebao biti svjestan toga. Krv se ujutro izvađuje iz krvne žile na prazan želudac.

  • Krvni testovi za infektivne bolesti kao što su hepatitis B i C, HIV, sifilis, antitijela na rubinu, herpes, citomegalovirus, toksoplazmoza. Sve te bolesti prijete djetetu s različitim posljedicama, odnosno razvojem teških patologija u njemu. Prije zamišljanja moraju se izliječiti ili potisnuti kako ne bi oštetili dijete. Identificirati njihovu prisutnost za analizu krvi se uzima iz vena.
  • Fluorografski. Podaci pokazuju patologiju pluća, prisutnost tuberkuloze.
  • Konzultacijska genetika i istraživanje genetičkih bolesti. Ova analiza može se dodijeliti ako povijest jednog od partnera, kao i njihovi rodbina, otkrio kromosomske, genomske patologije. Također se preporučuju za prethodne neuspješne trudnoće.

  Vrijedi početi s posjetom ginekologu ili se obratite centru za planiranje obitelji. U tom slučaju oba partnera moraju se pojaviti na recepciji. Također je važno napraviti mala domaća zadaća - zapamtiti i bilježiti sve bolesti i probleme koji su pretrpjeli u djetinjstvu i adolescenciji.

  I ovdje više o tome što trebate znati o prvoj trudnoći.

  Što trebate proći prije planiranja žene

  Pored gore navedenih analiza, glavni dio istraživanja morat će proći kroz ženu, jer njezino tijelo ima glavni teret nošenja djeteta.

  Istraživanje u planiranju trudnoće započinje pregledom zdjelice. Liječnik obavlja sljedeće aktivnosti:

  • Probijte se od stražnje vaginalne snage. Tako se detektira upala i poremećena mikroflora. Ovisno o rezultatu, liječnik može propisati dodatne testove.
  • Ispitivanje grlića maternice. To pokazuje probleme, promjene na ovom području, kao i pretkancerozne uvjete.
  • Pronalaženje veličine i položaja maternice. To može utjecati na postupak isporuke. A kad se otkriju miomi čvorovi, prilagođava se planiranju trudnoće, liječenje je propisano.

  hormoni

  Često, kada se planira za začeće, stručnjaci mogu preporučiti da žena bude testirana za testiranje hormona. Ali nije uvijek opravdano. Ova analiza je skupna, potrebno ga je izvršiti samo u izuzetnim slučajevima.

  Često je vrlo teško identificirati pouzdane pokazatelje, a određena razina progesterona, prema najnovijim medicinskim istraživanjima, daleko je od svojih istinitih vrijednosti pa je nemoguće provoditi liječenje na temelju svojih rezultata. Ima smisla testirati hormone s:

  • policistični jajnici;
  • visoka razina androgena, često označena jake kose tijela;
  • menstrualni poremećaji;
  • problemi s prethodnim trudnoćama (smrznuti ili pobačaj, pobačaj);
  • neplodnost, umanjena plodna funkcija;
  • bolesti hipofize.

  Analiza se može dodijeliti za identifikaciju različitih vrsta hormona:

  • LH;
  • folikula;
  • razine testosterona, budući da njegov nadmoć izaziva pobačaj;
  • količina prolaktina koja utječe na ovulaciju;
  • razina estradiola koja je odgovorna za razvoj uterusa i formiranje endometrija;
  • DGEA sulfat, koji regulira funkciju jajnika;
  • hormoni štitnjače su odgovorni za metabolizam tijela.

  koagulacija

  Ova studija ima za cilj odrediti kvalitetu rada hemostaze u tijelu. U nekim bolestima, koagulacija krvi uvelike se povećava, dok se broj D-dimera povećava. Ova analiza pomoći će identificirati prisutnost APS i nasljedne trombofilije. Također je važno proći studiju onima koji uzimaju lijekove koji utječu na zgrušavanje krvi.

  Pogledajte video o testovima koji moraju biti prošli prije planiranja trudnoće:

  Test šećera

  Kroz ovu analizu moguće je utvrditi početnu fazu razvoja dijabetesa ili drugih poremećaja metabolizma ugljikohidrata. Njihova opasnost je da su na samom početku praktički bez simptoma, ali mogu imati destruktivan učinak na razvoj i gestaciju fetusa.

  Ujutro je krv izvučena iz prsta na prazan trbuh. Ako se, kao rezultat, ispostavi da razina glukoze uvelike premaši normu, ne biste trebali paničariti. Moderna medicina ima dovoljan broj metoda liječenja i održava količinu šećera u krvi na odgovarajućoj razini. Ovo će biti dovoljno za uspješno rođenje.

  PCR struganje od cerviksa

  Ova metoda istraživanja pomaže liječnicima otkriti prisutnost takvih infekcija kao herpes, citomegalovirus, ureaplazma, mikoplazma, klamidija, trichomonas, gonokoki, HPV. To je najtočniji i najpotpuniji pregled, koji omogućuje otkrivanje bakterija u najmanjoj količini. Njihova prisutnost može negativno utjecati na budućnost bebe.

  Rezultati analize uzoraka

  Ultrazvučno istraživanje

  Ovaj ispit provodi se u prvoj fazi ciklusa. Zahvaljujući njemu, možete naći kršenja u strukturi zdjeličnih organa, što može ometati začeće i nošenje trudnoće

  Pravovremeno istraživanje pomaže u otkrivanju bolesti u ranoj fazi i provođenju potrebnog liječenja.

  Izvršene su sljedeće vrste ultrazvuka:

  • Zdjelični organi. Ako se pronađu fibroidi ili ciste, možda je potrebna operacija.
  • Mliječne žlijezde. Pomaže otkriti različite vrste mastopatije.
  • Štitnjače. Rad ovog tijela unutar normalnog raspona važan je za začeće, očuvanje fetusa, ali također utječe na puni mentalni razvoj djeteta. Ako majka ima nekompenziranu hipotireozu, dijete će se vjerojatno roditi s mentalnom retardacijom. Također se često propisuje za hormone TSH i protutijela na TPO.

  Klinički pregled

  Drugi popis važnih medicinskih pregleda žena prije planiranja trudnoće je prijelaz uskih stručnjaka. Ovaj popis uključuje:

  • Zubar. Često se žene žale na dramatično pogoršanje zuba tijekom i nakon trudnoće. Počinju se "rušiti". No, u stvari, to je povezano s neurednim stavom na usnu šupljinu mnogo prije planiranja. Stoga je potrebno prethodno riješiti karijes, riješiti probleme s desnima i tako dalje. I na početku trudnoće, osobito u prvom i drugom tromjesečju, konzumiraju više kalcija.
  • Ent. Često se ovaj liječnik zanemaruje. U međuvremenu, undertreated bolesti respiratornog sustava će postati izvor infekcije. Tijekom trudnoće, imunitet i zaštitne funkcije su uvelike oslabljene, sve kronične bolesti postanu akute. U ovom trenutku žena može "uhvatiti" sve infekcije koje ju okružuju. Prolazeći kroz posteljicu, predstavljaju prijetnju razvoju bebe.
  • Kardiolog. Ako žena ima bolesti kardiovaskularnog sustava, povećano opterećenje tijekom trudnoće može pogoršati opće stanje buduće majke. Osim toga, prisutnost nekih bolesti je pokazatelj za carski rez.
  • Optičar. Također je važno znati o oku bolesti. S visokim unutarnjim pritiskom i nekim bolestima prirodni porod može se zamijeniti kirurškim zahvatom.
  • Alergije. Ovaj liječnik će vyvit predispoziciju ženskog tijela na razne reakcije na proizvode i tvari, razviti prikladnu shemu za borbu protiv alergija, ako je potrebno.

  Analizira se prije planiranja za muškarce

  Glavni zadatak čovjeka u planiranju trudnoće je otkrivanje svih bolesti i njihovo izliječenje. Broj analiza je znatno manji. Štoviše, često su mnogo jednostavniji i brži.

  sjeme

  Ova vrsta analize otkriva razinu aktivnosti sperme i njihov omjer postotka. Tako se otkriva neplodnost i propisuje se liječenje.

  MAR test

  Kao rezultat ovog istraživanja nalazi se prisutnost imunoglobulina. Ovo je antispermna antitijela. Oni sami u muškom tijelu inhibiraju spermu. Također može uzrokovati neplodnost.

  Ispitivanje prostate

  Treba istražiti skrivene infektivne i upalne bolesti (na primjer, prostatitis) koje utječu na plodnu funkciju. Da biste to učinili, uzmite jutarnji dio urina ili tajnu iz žlijezde.

  Krugerova istraživanja

  Ova vrsta analize omogućuje vam da saznate oblik sperme i odredite brzinu začeća. Dogodilo se da zbog svojeg oblika ne mogu prodrijeti u maternicu i spojiti se s jajnim stanicama. Normalni spermogram ne otkriva ovo.

  Krugerova analiza sperme

  hormoni

  Popis hormona je gotovo isti kao i kod žena: TSH, testosteron, inzulin, stimulira folikule, luteinizirajući, prolaktin i mnogi drugi. Potrebna je lista liječnik. Svi oni utječu na proizvodnju visoko kvalitetnih, aktivnih, zdravih spermija. Čovjek može uzeti analizu svaki dan kad je prikladno. Da biste to učinili, uzmite krv iz vena.

  I ovdje više o laparoskopiji za neplodnost.

  Odgovorni stav prema planiranju trudnoće, prolazak svih potrebnih istraživanja pomaže eliminirati ozbiljne probleme s ležanjem i rađanjem zdrave bebe. Važno je imati na umu da sve analize traju dosta vremena. Može potrajati od nekoliko mjeseci do više od šest mjeseci.

  Liječenje je također potrebno za otkrivanje bolesti. Ali sve napore nadoknađuju uspješna trudnoća i rođenje zdravog djeteta.

  Testovi planiranja trudnoće

  Popis testova pri planiranju trudnoće u velikoj mjeri ovisi o dobi budućih roditelja i povijesti.

  Planiranje trudnoće: testovi za žene

  Ispitivanje buduće majke obično započinje posjetom ginekologa koji će pregledati stanje zdjeličnih organa na pregledu i odlučiti koje testove treba poduzeti pri planiranju trudnoće. Na prvom prijemu, liječnik može napraviti test na floru, citološki test (tzv pap test za prisutnost ili odsutnost atipičnih stanica cerviksa), razmaz za skrivene infekcije (ureaplazma, mikoplazma, klamidija).

  Potrebni testovi za planiranje trudnoće uključuju potpuni broj krvi, praćenje upalnih procesa u tijelu i razinu hemoglobina.

  Više krvnih testova pri planiranju trudnoće uzima krvnu skupinu i Rh faktor kako bi se eliminirao rizik od Rhesusa.

  Obvezni testovi za planiranje trudnoće uključuju i krvni test za šećer, koagulogram (test zgrušavanja) i biokemijski test krvi. Potonji ocjenjuje rad takvih unutarnjih organa kao bubrega, žučnog mjehura, jetre, itd.

  Krvni testovi za HIV, hepatitis B (HbSAg), hepatitis C (HCV) i sifilis (RW) također su uključeni u glavne testove za planiranje trudnoće.

  PCR testovi za planiranje trudnoće su studije cervikalnog struganja zbog prisutnosti klamidije, herpesa, mikoplazmoze, citomegalovirusa i patogena ureaplazmoze. Općenito, analiza STI (spolno prenosivih infekcija) pri planiranju trudnoće može se obaviti na drugi način, ali je dijagnostička metoda PCR koja omogućuje potpunije proučavanje uzoraka.

  Planiranje trudnoće uključuje testove za infekcije koje mogu nepovoljno utjecati na tijek trudnoće:

  • rubeole;
  • toksoplazmoza;
  • citomegalovirus;
  • genitalni herpes;
  • klamidija;
  • ureaplasmosis;
  • mikoplazmoza;
  • bakterijska vaginoza.

  U standardnom popisu testova pri planiranju trudnoće obično ne uključuju testove za hormone. Preporučuje se da se izvrše u kršenju ciklusa u budućoj majci, prekomjernom tjelesnom težinom, kada se trudnoća ne pojavi više od godinu dana. Ako liječnik smatra da je potrebno proći test hormona, planiranje trudnoće ide na drugu razinu. Specifični skup hormona za studiju određuje liječnik ovisno o dokazima. To može biti:

  • luteinizirajući hormon (LH), koji utječe na ovulaciju;
  • folikul-stimulirajući hormon (FSH) koji potiče rast folikula;
  • testosteron, čiji je povećani sadržaj kod žena može biti uzrok pobačaja;
  • prolaktin, koji utječu na ovulaciju;
  • progesteron - hormon koji doprinosi očuvanju trudnoće;
  • estradiol, koji je odgovoran za razvoj uterusa, jajovoda i endometrija;
  • DGEA sulfat, koji može utjecati na funkcioniranje jajnika;
  • hormoni štitnjače koji reguliraju metabolizam.

  Genetski testovi za planiranje trudnoće također su dodatni i propisani su samo pod posebnim uvjetima - na primjer, kada obitelji budućih roditelja već imaju genetske bolesti ili žena već ima dvije ili više regresivnih trudnoća.

  Kakvi testovi prolaze pri planiranju trudnoće, osim krvi, potaknut će ginekolog. Sigurno će popis biti opća analiza urina. Rezultati odražavaju i opće stanje tijela i moguću prisutnost bilo koje bolesti mokraćnog sustava koja se mora izliječiti prije začeća.

  Analizira čovjeka pri planiranju trudnoće

  Potrebno je proći obvezno, jer unatoč činjenici da neće roditi dijete, daje mu polovicu genetskog materijala. I tako da se budućni otac ne bi odbio, možete ga utješiti s činjenicom da je u većini slučajeva mnogo brže i lakše da muškarac prođe testove prije planiranja trudnoće nego za ženu. Uzimanje testova za planiranje trudnoće i savjetovanje s liječnikom samo je jedan posjet klinici, čije prednosti je teško precijeniti.

  Budući otac će trebati:

  • kompletan broj krvi;
  • mokrenje,
  • krvni test za RW;
  • krvni test za Rh i grupu.

  Ako liječnik to smatra potrebnim, može dodatno ispitati krv za spolno prenosive infekcije, kao i druge testove u skladu s poviješću čovjeka.

  U slučaju kada se trudnoća ne pojavljuje više od godinu dana s aktivnim pokušajima, zasigurno se daje spermogram, koji je dizajniran za određivanje broja spermija u sjemenu i njihovoj aktivnosti. Možda, prema rezultatima ove analize, čovjek će morati proći liječenje kako bi poboljšao performanse.

  Analiza kompatibilnosti supružnika uključena je u analize pri planiranju trudnoće, ako se to ne dogodi više od godinu dana, a isključuju se i drugi uzroci ne-pojavljivanja trudnoće (razne infekcije, neoplazme u genitalije, siromašni spermogram itd.), Jer je nekompatibilnost kao takva iznimno rijetki.