Harbingeri rođenja: kada trbuh padne prije rođenja

Bol

U očekivanju porođaja, žene u posljednjoj većini bolnih tjedana trudnoće počinju sve više i više izgledati za znakove rane dostave. Jedan od prekursora je izostavljanje trudne trbušine (smanjenje visine dna maternice). Mnoge se žene pitaju kada im trbuh pada prije rođenja. Izrazi su vrlo individualni i ovise o mnogim čimbenicima: dobi žene, njezinom fizičkom obliku, aktivnosti, broju plodova.

Tijekom trudnoće, maternica žene mijenja položaj gotovo svih unutarnjih organa. Počevši od 35. tjedna, dijete provodi pripremne radnje za njeno neposredno rođenje.

Ako je tijekom svih dugih tjedana djetetova glava bila u trbušnoj šupljini, a zatim bliže porodu kreće u područje zdjelice i ulazi u rodni kanal.

Postoje slučajevi kad položaj djeteta ne mijenja, a prezentacija fetusa nije glavobolja. Ovo je potpuno točan pokazatelj operacije - carski rez.

Što se događa u tijelu prije rođenja

Posljednji jedan ili dva mjeseca prije rođenja najteže je za trudnicu. Počinje primijetiti različite znakove koji upozoravaju na neposredan pristup radu.

Prva i glavna su ekscitacija maternice. Nekoliko tjedana prije rođenja maternica žene sve više postaje ton. To jest, mišići se ugovore i zatežu, što ukazuje na pristup kontrakcija.

Evo još nekoliko znakova prijevremene dostave:

 1. Došlo je do abdominalnog prolapsa.
 2. Idete na zahod postaje lakše i češće kao uterus prestane pritiskivati ​​na organima gastrointestinalnog trakta.
 3. Plod se spušta i diže u udobnom položaju u zdjelici. Najčešće se to događa dolje.
 4. Crtež bolova u donjem dijelu leđa i donjem trbuhu. Često se žene prije porođaja osjećaju neugodno, pritiskujući pubisnu bol. To je zbog činjenice da dijete ustaje u rodnom kanalu i priprema se za rođenje.
 5. U trudnica, sluzni čep se može početi pomicati. Ove izlučevine mogu izaći u jednom ili nekoliko dana. Ispuštanje pluta posve je točan znak neposrednog rada.
 6. Proljev. U vezi s propustom trbuha, žena postaje lakše ići na zahod. Neke trudnice zabilježile su poboljšane stolice. U ljudima se vjeruje da se na taj način tijelo samo čisti i priprema za porođaj.

Znakovi abdominalnog prolapsa

Abdominalni prolapsi karakteriziraju objektivni znakovi koje svaka žena može primijetiti:

 1. Otići "patka". Žena postaje teža za kretanjem, a ona počinje hodati u waddlingu.
 2. Ako se ženski dlan počinje nalaziti između prsa i trbuha, tada je najvjerojatnije došlo do abdominalnog prolapsa.
 3. Žensko disanje postaje lakše. Trbuh prestane pritisnuti dijafragmu.
 4. Stalno prisutan u trudnica, žgaravica prolazi bez traga.
 5. Pozivanje na zahod postaje češći jer maternica počinje stvarati pritisak na mjehur.
 6. Sjedenje trudnice postaje teže, jer u pubičnom području postoje neugodni osjećaji pritiska.

Koliko dana prije rođenja trbuh potone?

Svaka trudnica želi znati koliko tjedana trbuh umre prije rađanja. Ali nemoguće je na ovo pitanje nedvosmisleno odgovoriti.

Kod žena koje se prvi put pripremaju za majku, želudac se može spustiti čak i mjesec dana prije rođenja. Ali mame koji imaju djecu mogu primijetiti ovaj simptom 2-3 dana prije dostave.

Naravno, ti se podaci ne mogu primijeniti na apsolutno svaku trudnicu. To su prosječni pokazatelji.

Fizički oblik žene igra važnu ulogu u vremenu propusta abdomenu. Slaba tiska može spriječiti učvršćivanje bebe u donji dio trbuha. Žene koje su rodile imaju manje razvijen abs, zbog čega im trbuh poslije mnogo poslije.

Što učiniti ako se želuca spusti?

Izostavljanje trbuha, naravno, govori o neposrednom radu. Ali to ne znači da morate ići u bolnicu. Postoji nekoliko preporuka za trudnicu koja očekuje brzu isporuku. Pročitajte više: što trebate u bolnici →

Došlo je vrijeme da skupimo sve potrebne stvari. Nakon izostavljanja trbuha, može potrajati dosta vremena, a očekivana majka će morati hitno otići u rodilište.

Potrebno je obavijestiti liječnika o abdominalnom prolapsu. Ako još ima previše vremena prije očekivanog datuma rođenja, možda ćete morati vidjeti svog ginekologa da provjerava cerviks. Ako se pretpostavlja uskoro dostava, onda se samo smirite i pričekajte sljedeće znakove.

Sada buduća majka treba dobro odmoriti i spavati. Uskoro će joj trebati puno energije za sigurno rođenje djeteta.

U slučaju trbušnog prolapsa ranije od 35 tjedana, trudnica mora posavjetovati se primaljom. Ako ona ne osjeća bolne senzacije, onda, najvjerojatnije, nema razloga za zabrinutost.

Možda će liječnik propisati da nosi posebnu bend kako bi smanjila pritisak djeteta na donjem dijelu trbuha. Pojava iscjedka, abdominalni prolaps i bol mogu govoriti o pretjeranom radu, što ga opstetričar može ispraviti lijekovima.

Znakovi abdominalnog prolapsa prije porođaja su subjektivni. Ne vjeruj samo svojim osjećajima. Bolje je posjetiti liječnika koji može potvrditi ili opovrgnuti sumnje trudnice.

Ako se propust stvarno dogodio, ne biste trebali paničariti. To samo sugerira da dijete također jako veseli sastanku s majkom i priprema se na svaki način za rođenje.

Autor: Zlata Maksimova,
posebno za Mama66.ru

Abdominalni prolaps prije porođaja

S pristupom porođaja u ženskom tijelu bit će brojnih promjena koje ukazuju na njihov bliski početak. Možda čak ni ne primjećuje da je raspoloženje drugačije, apetit se pogoršava, počele su borbe treninga, no lakše je disati. To je zbog toga što je donji dio maternice, koji je prethodno ležao na membrani, pao ispod, što je u konačnici omogućilo udisanje pune dojke!

Izostavljanje dna maternice se popularno naziva smanjivanje trbuha prije porođaja. Liječnici također nazivaju procesom formiranje fetusa. Spuštanje trbuha označava početak pripreme vaših i dječjih organizama za porođaj i jedan je od najranijih harbingera porođaja.

Kako trbuh sudoperi prije rođenja?

Kada se beba osjeća spremna za rođenje, počinje se približiti "izlazu", vodeći dio (onaj koji je krenuo naprijed, u većini slučajeva je glava) u zdjelici. Dijete preuzima prikladan položaj za rođenje u kojem će čekati pojavu kontrakcija.

Većina žena odmah osjeća da je želudac pao prije rođenja: disanje je postalo lakše, kratkoća daha je nestala, jer sada maternica ne stisne dijafragmu. Osim toga, možete primijetiti da više ne morate brinuti o trzanju ili žgaravici - organi gornjeg dijela probavnog trakta zauzimaju svoja mjesta, oslobođeni od okupacije.

Umjesto toga, žena može doživjeti neki nemir: često nagon za kupaonicu, nelagodu dok hoda i sjedi, bol u međice i zdjelice nelagodu tijekom spavanja (teško naći udoban položaj). Sve iz činjenice da maternica počinje pritisnuti, uglavnom na mjehuru i rektumu, a glava djeteta nalazi se u zdjelici.

No, sve buduće majke ne promatraju opisane promjene, tako da možda čak ni ne znaju da je trbuh već padao. Ako imate dlan između prsa i trbuha, najvjerojatnije je započeo proces.

Međutim, to se događa na drugačiji način.

Kada trbuh sudoperi prije rođenja?

Proboje abdomena javljaju se na različite načine iu različito vrijeme. Većina primiparnih žena to doživljava 2-4 tjedna prije početka rada. I za multiparagore, u pravilu, trbuh se ne spušta prije samog rođenja, ili se javlja za nekoliko dana.

Smanjenje trbuha prije porođaja u prosjeku događa se 36 tjedana trudnoće 2-4 tjedna prije rada. Ali ovo je samo prosječna statistika.

Ne brinite ako ste išli 38-39 tjedan trudnoće, a želudac nije pao. To se ne može dogoditi prije samog rođenja: u tom slučaju se preporučuje da se presele više i doživjeti borbu okomito olakšati i ubrzati napredak bebe rodnica.

Slično tome, nije vam zabrinutost prerano, po vašem mišljenju, izostavljanje trbuha. Unatoč činjenici da je izostavljanje trbuha smatrano jednim od prethodnika približnog rada, nemoguće je reći sa sigurnošću kad će početi nakon abdomenice: u mjesecu ili na dan.

Sve su opcije normi, pa čak i neustrašivi abdomen prije same kontrakcije. Pa se usredotočite na tu značajku ne isplati.

Kako trbuh sudoperi prije rođenja?

Tijekom trudnoće, promjene u ženskom tijelu se javljaju stalno. Hormonska pozadina se mijenja, fetus raste. Posebno su promjene vidljive u prvom i posljednjem tromjesečju. Od očitih znakova da iskusni stručnjak neće propustiti, abdominalni prolaps se zove kratko prije isporuke.

Kako razumjeti da trbuh padne prije rođenja vlastitog? Ponekad je dovoljno pitati svoje najmilije. Ako postoje izmjene, potvrdit će ih. No, češće se sama žena osjeća kako želudac kapi prije rođenja - postoje znakovi koji mu dopuštaju određivanje.

sadržaj

 • razlozi
 • Znakovi
 • Da li se trbuh uvijek spušta?
 • Razlike u primiparativnom i višekratnom
 • Znakovi približavanja rada

Uzroci abdominalnog prolapsa

Dok se trudnoća približava prirodnom kraju, dijete:

 • povećava se veličina;
 • postaje manje mobilno, jer je "zona pista" sada premalena za to;
 • zauzima određeni položaj kada je glava usmjerena prema izlazu do male zdjelice.

Izostavljanje trbuha prije porođaja je normalan proces, što ukazuje na uskoro sastanak majke s novorođenim. Na svakom prijemu ginekolog treba provoditi mjerenja visine maternice. Isprva, udaljenost do dna maternice povećava se, a zatim oko mjesec dana prije rođenja, počinje smanjivati. Ovo je izravan znak smanjenja abdomen. No, postoje neizravni simptomi, subjektivni osjećaji prema kojima će žena moći razumjeti za sebe da je "proces započeo".

Znakovi koji ukazuju na abdominalni prolaps

Proboje abdomena postupno se javljaju i sama žena može proći nezapaženo. Ali osjećaj lakoće daje nagovještaj. Prije toga, uterus je stajao visoko, stiskajući respiratorne organe, želudac, srce. Sada duboko dišite. Kada se trbuh počinje spuštati prije rođenja, očekivačka majka primjećuje da se otežano disanje smanjuje, žgaravica nestaje. Proces probave hrane postaje sve bolji i brži.

Vizualno vidljiv ispupčen pupak. Drugi znakovi abdominalnog prolapsa prije porođaja manje su ugodni. Pritisak glave na zdjelične organe povećava, što uzrokuje bol kao i povlačenje senzacija (to boli kao i prije menstruacije).

 • bol u perineumu;
 • pritisak na pubis;
 • bol u lumbalnoj regiji.

Potreba za oslobađanjem mjehura raste, morate ustajati noću da biste posjetili toalet.

Promjene se također javljaju kod crijeva. Stolica postaje mekša i češća, zatvora nestaje. Čini se da se tijelo čisti i priprema za proces poroda. Oni koji rađaju nisu prvi put, znaju što izgleda spušteni trbuh prije poroda, tako da mogu lako odrediti je li ptoza abdomena vidljiva.

Da li se trbuh uvijek spušta?

Postoje slučajevi kada žena ne primjećuje opisane promjene, počinje se brinuti: vrlo je malo vremena prije kraja trudnoće i ništa se ne događa - je li to normalno? Da li trbuh uvijek silazi prije rođenja? Premještanje bebe bliže dnu zdjelice uvijek se javlja. A težina vizualnih promjena ovisi o sposobnosti trbušnih mišića, veličini fetusa i veličini tijela žene.

Pojavljuje se jaki prolaps abdomena, vidljiv golim okom:

 • s slabim mišićima tiska (glava djeteta nije fiksirana, nastavlja se kretati, prevrće se - aktivno se ponaša);
 • ako je veličina, težina fetusa mala (dakle, ima dosta prostora za kretanje);
 • s prirodnim obilježjima žena - uskim zdjelicama;
 • očekuje se rođenje blizanaca.

Ovaj razvoj je norma, nemojte se bojati. Trbuh je pao ili ne - porođaj će početi u svim trudnicama, bez iznimke. Ali ako ste jako zabrinuti zašto se želuca ne pada, neka liječnik provede temeljit pregled. Povremeno, uzrok nedostatka promjena je zdjelica. Postoji vrijeme prije rođenja, a liječnik će vam reći što treba učiniti kako bi se dijete prevalo.

Nemojte zaboraviti da biste utvrdili je li želudac pao ili nije - u većini slučajeva trebate mišljenje stručnjaka.

Abdominalni prolaps u multiparous i primiparous

Kako i kada trbuh sudoperi prije nego što rodi prvorođence? Glavna je razlika između kategorije trudnih (nižih) i "iskusnih majki" u terminima. Ako prvi koji već imaju 35-36 tjedana mogu otkriti silazni trbuh, tada za multiparousne osobe vrijeme se pomiče na 38-39 tjedana.

Liječnici su uočili slučajeve kada se želuca spušta prije nego što rodi one koji su višestruki u nekoliko dana, ponekad do sati, da rađaju.

Prosječna statistika ukazuje na to da želuca pada 4 tjedna prije neposrednog početka rada. U oko 38 tjedana, maternica je spremna odbiti fetus. To je potpuno oblikovan, sposoban sam preživjeti. Priprema rodnog kanala. Želuca kapi - počinje nalikovati kruškama. Između trbuha i prsa možete slobodno staviti ruku.

Međutim, jasno definirano razdoblje za koliko trbuh padne prije rođenja ne postoji.

Znakovi približavanja rada

Pitanje kako utvrditi je li pada trbuh i hoće li se to nužno dogoditi često se traži za one koji se prvi put pripremaju za majke. Kako bi bili sigurni: proces ide prema planu, oni bi trebali slušati sebe. Manje česte čelične šokove? Je li stabilizirala ili čak smanjila težinu, smanjila apetit? Periodički, postoje lažne kontrakcije, kada se želudac osjeća kao kamen, onda se vraća u svoje normalno stanje? To su znakovi nadolazećeg porođaja.

Ali kada čekaju porođaj, niti jedan liječnik neće pouzdano reći. O početnom rođenju beba će preciznije informirati druge znakove:

Tvrdi trbuh plaši ženu. Možda će osjećati da se ona počela brže umoriti, ima poteškoća u padu, osjeća se bubrenje. Želuca je izgreben (posljedica istezanja tkiva). Je li moguće smanjiti nelagodu?

Savjeti su jednostavni - trebali biste se češće odmoriti, spavati više, ići u krevet tijekom dana kada se pojave znakovi umora. Ako ste uznemireni teškim oteklima, bolovima u zdjelici, nogama - morate reći ginekologu. Prekomjerno oticanje ukazuje na probleme s bubrezima, bol u nozi - o kompresiji živčanih vlakana od strane fetusa ili venske stanice.

Spuštanje trbuha znak je relativno brze dostave. Pojedi malo više - sve dok se dugo očekivani nasljednik ne pojavi, ostalo je samo nekoliko dana (maksimalno je mjesec dana). Dijete je spremno vidjeti svijet!

Spuštanje trbuha prije porođaja je jedan od prvih poremećaja bebe koji će se uskoro roditi.

Jedan od prethodnika približavanja rođenja je prolaps abdomena, koji se u medicini naziva prolaps maternice ili razvoj fetusa.

Svaka žena to ima u različitim vremenima, ali većina njih ima isti proces i osjećaj. Značajno spuštanje trbuha prije porođaja ne bi trebalo zaplašiti trudnoću

Što se događa u tijelu prije porođaja?

Želuca pada jer se dijete priprema za brzi izlaz iz maternice, tako da u tijelu trudne žene u ovom trenutku ima dosta ozbiljnih promjena koje će utjecati na njezinu dobrobit.

Kada se trbušni prolapsi javljaju prije rođenja, i maternica i beba u njemu mijenjaju svoje mjesto.

U ovom trenutku se u majčinom tijelu događa sljedeće:

 • beba pomiče niz predstavljanja dijela (tzv koji dio svog tijela, koji se prvi put pojavljuje u svjetlu, najčešće je to glava), držeći donji segment uterusa i povlačenjem joj na taj način za sebe;
 • maternica se spušta 4-5 cm od uobičajenog položaja;
 • fetus zauzima prikladno mjesto u zdjelici, gdje će ostati do rođenja; to se naziva grupiranje i podsjeća pripreme sportaša na početak;
 • maternica prestane pritisnuti dijafragmu, koja se već toliko mjeseci može slobodno baviti;
 • organi gastrointestinalnog trakta također prestanu doživjeti pritisak iz maternice i, prije toga ograničeni, zauzimaju svoja mjesta;
 • spuštajući maternicu sada ograničava mjehur i rektum;
 • teški plod će pritisnuti na zdjelične kosti i donje udove.

Što će biti korisno i što je štetna kupaonica za trudnice. Pročitajte ovdje.

I ovaj članak govori o prednostima zelenog čaja tijekom trudnoće.

Znakovi abdominalnog prolapsa

U svakoj ženi, propust trbuha prije porođaja bit će obilježen brojnim zajedničkim znakovima, prema kojima ona mora identificirati i pripremiti se za rane borbe.

Većina trudnica jasno pogađa ovaj fenomen, jer je nemoguće da ga ne osjećam. Znakovi abdominalnog prolapsa mogu biti vanjski, pozitivni i neugodni.

 1. Vanjski znakovi spuštanja trbuha prije porođaja bit će vidljivi čak i drugima:
  • trbuh će se spustiti i sada neće početi odmah ispod dojke, već će se prebaciti na pupak;
  • kako bi bili sigurni da je spuštanje trbuha prije rođenja, morate staviti svoju ruku na prsa i trbuh, ako se uklapa labavo, proces je pokrenut i treba očekivati ​​brze kontrakcije;
  • mijenja hod trudna: jer to postaje sve teže hodati zbog voćnog pristranost, može se promatrati tzv „patka šetnje” waddling u posljednjim danima prije poroda.
 2. Pozitivni znakovi spuštanja trbuha prije porođaja oduševit će svaku trudnicu:
  • postaje lakše disati, nestaje kratkoća daha: dijafragma više nije pod pritiskom maternice, tako da trudnica može slobodno disati punom dojkom;
  • bol u rebrima nestaje;
  • fetalni pokreti sada su manje bolni;
  • nestati neugodni podrigivanje, žgaravica, mučnina i stalnu težinu u želucu, su stalni pratioci tijekom trudnoće: sada na organima probavnog trakta ne pritisnete ništa i oni mogu raditi normalno.
 3. Neugodni znakovi spuštanja trbuha prije porođaja mogu pokvariti trudnu radost u trudnoći neposrednog događaja:
  • čestim poticanjem u WC, kao i sada maternica će pritisnuti mjehur i rektum; to se također objašnjava činjenicom da će organizam sami očistiti od nepotrebnih tvari prije rođenja;
  • postoji svibanj biti obrnut proces - zatvor;
  • nelagoda kod hodanja i sjedenja: fetus, već velik u veličini i težini, podnijet će pritisak na kosti zdjelice;
  • mogu se pojaviti bolni, prenaponski osjećaji u zdjelici, donjem dijelu leđa, donjim udovima, perineumu: to je zato što glava fetusa stavlja pritisak na živčane završetke;
  • tijekom spavanja bit će teško pronaći udoban položaj, tako da često, prije porođaja, žene ne mogu dobiti dovoljno sna.

Koliko dana prije rođenja to se događa?

Mnoge trudnice zabrinute su za pitanje koliko dana ili tjedana prije rođenja želučanog sudopera. Ovo je vrlo važan pokazatelj, znajući da će se žena moralno i fizički pripremiti za nadolazeće rođenje.

Opći pokazatelji uvjeta za izostavljanje trbuha su sljedeći:

 • u primiparous, želudac može spustiti 2 i čak 4 tjedna prije pojave rada;
 • za one za koje ovo nije prvi porod, trbuh se spušta neposredno prije rođenja djeteta ili za 2-3 dana.

To su prosječne statistike koje mogu varirati. Važno je zapamtiti da je svaki organizam čisto pojedinačan, pa može doći do odstupanja od tih pokazatelja.

To može ovisiti o stupnju treninga abdominalnih mišića: ako su opušteni, fetus se ne može učvrstiti u donjem abdomenu.

Prednju trbušnu stijenku mišići imaju tendenciju da oslabe sa svakim rođenjem, tako da su na svakom idućem trudnoće neće moći dobro učvrstiti maternicu i da je u svoje dijete.

To neće utjecati na radnu aktivnost žene: dijete će potonuti neposredno prije samog rođenja. Neće moći spustiti glavu u kosti zdjelice u slučaju da je sam zdjelica uska.

I ovdje ćete saznati zašto ne možete piti pivo tijekom trudnoće.

Što učiniti ako se želuca spusti?

Kako bi se brza isporuka dogodila bez ikakvih pretjeranih i normalnih načina, nakon što je osjetila abdominalni prolaps, trudnica bi trebala početi ozbiljnu pripremu za nadolazeći događaj. Što ako trbuh padne?

 1. Potrebno je obavijestiti liječnika koji je promatrao ženu tijekom cijelog razdoblja trudnoće: prema dodatnim znakovima, moći će utvrditi točniji datum rođenja djeteta. U nekim slučajevima, trudnica može smjestiti u bolnicu zbog rane odluke tereta.
 2. Vrijeme je da pripremite sve potrebne stvari za bolnicu i pripremite dječju sobu u kojoj dijete živi nakon iscjedka.
 3. Nema potrebe za panikom: za trudnicu tijekom tog razdoblja vrlo je važno razmišljati samo o dobru i pozitivnom podešavanju.
 4. Neophodno je riješiti se nesanice. Da bi to postigla, trudnica bi trebala tražiti položaj u kojem će biti udobna. Možete pokušati spavati bez jastuka ili staviti tvrdi valjak pod noge. Nije preporučljivo spavati u polusjednom položaju.
 5. Ako je termin isporuke već blizu, a želudac ne pada, morate se češće hodati - da budete uspravni da pomognete djetetu da se približi izlazu.
 6. Neće biti suvišno kupiti i redovito trošiti urološke jastučiće kako bi izbjegli različite neugodne trenutke.
 7. Količina tekućine koju pijete trebala bi biti dovoljna.

Kada trebate zvuk alarma?

Samo u jednom slučaju valja ozbiljno razmišljati o snižavanju trbuha: ako se to dogodilo prije 35 tjedana trudnoće. Ovo je izravan znak prijevremenog porođaja, koji treba odmah prijaviti liječniku koji će se brinuti o hospitalizaciji i pružanju potrebne pomoći.

Najčešće abdominalni prolaps u ovom slučaju je popraćen visokim tonom maternice i jakim bolnim senzacijama u donjem dijelu trbuha. Ne preporučuje se da trudnica bude u uspravnom položaju do dolaska liječnika, što pridonosi nastanku rada.

Osjećaj da je propust u želucu prije poroda, žena će se osjećati bolje, ne samo fizički, nego i moralno: što će se dogoditi dugo očekivani rođenje djeteta, na što je ona pripremala mjesecima.

BEBI.LV

prijava

21. rujna 2013.

KAD ŽIVOTA RODA RODITELJA IZVRŠAVA (FOTOGRAFIJE)


Trbuh prije porođaja, kao što se vidi na fotografiji, i ispuštanje u svim ženama javlja se pojedinačno - u različito vrijeme i na različite načine. Mnoge primiparous žene osjećaju ptosis prije početka rada za 2-4 tjedna. Kada žena ponovo rađa, trbuh izbacuje nekoliko dana prije rođenja, kao što je prikazano na slici, ili ne pada na sam rođenje.

Kako trbuh sudbina prije nego što rodi fotografiju

Abdominalni prolaps prije porođaja

S pristupom porođaja u ženskom tijelu bit će brojnih promjena koje ukazuju na njihov bliski početak. Možda čak ni ne primjećuje da je raspoloženje drugačije, apetit se pogoršava, trening se počeo odvijati. ali disanje je lakše. To je zbog toga što je donji dio maternice, koji je prethodno ležao na membrani, pao ispod, što je u konačnici omogućilo udisanje pune dojke!

Izostavljanje dna maternice se popularno naziva smanjivanje trbuha prije porođaja. Liječnici također nazivaju procesom formiranje fetusa. Spuštanje trbuha označava početak pripreme vaših i dječjih organizama za porođaj i jedan je od najranijih harbingera porođaja.

Kako trbuh sudoperi prije rođenja?

Kada se beba osjeća spremna za rođenje, počinje se približiti izlazu. (onaj s kojim je požurio naprijed, u velikoj većini slučajeva, ovo je glava) mjesto u zdjelici. Dijete preuzima prikladan položaj za rođenje u kojem će čekati pojavu kontrakcija.

Većina žena odmah osjeća da je želudac pao prije rođenja: disanje je postalo lakše, kratkoća daha je nestala, jer sada maternica ne stisne dijafragmu. Osim toga, možete primijetiti da više ne morate brinuti o trzanju ili žgaravici - organi gornjeg dijela probavnog trakta zauzimaju svoja mjesta, oslobođeni od okupacije.

Umjesto toga, žena može doživjeti neki nemir: često nagon za kupaonicu, nelagodu dok hoda i sjedi, bol u međice i zdjelice nelagodu tijekom spavanja (teško naći udoban položaj). Sve iz činjenice da maternica počinje pritisnuti, uglavnom na mjehuru i rektumu, a glava djeteta nalazi se u zdjelici.

No, sve buduće majke ne promatraju opisane promjene, tako da možda čak ni ne znaju da je trbuh već padao. Ako imate dlan između prsa i trbuha, najvjerojatnije je započeo proces.

Međutim, to se događa na drugačiji način.

Kada trbuh sudoperi prije rođenja?

Proboje abdomena javljaju se na različite načine iu različito vrijeme. Većina primiparnih žena to doživljava 2-4 tjedna prije početka rada. I za multiparagore, u pravilu, trbuh se ne spušta prije samog rođenja, ili se javlja za nekoliko dana.

Smanjenje trbuha prije porođaja u prosjeku događa se 36 tjedana trudnoće 2-4 tjedna prije rada. Ali ovo je samo prosječna statistika.

Ne brinite ako ste išli 38-39 tjedan trudnoće, a želudac nije pao. To se ne može dogoditi prije samog rođenja: u tom slučaju se preporučuje da se presele više i doživjeti borbu okomito olakšati i ubrzati napredak bebe rodnica.

Slično tome, nije vam zabrinutost prerano, po vašem mišljenju, izostavljanje trbuha. Unatoč činjenici da je izostavljanje trbuha smatrano jednim od prethodnika približnog rada, nemoguće je reći sa sigurnošću kad će početi nakon abdomenice: u mjesecu ili na dan.

Sve su opcije normi, pa čak i neustrašivi abdomen prije same kontrakcije. Pa se usredotočite na tu značajku ne isplati.

Pogotovo za beremennost.net - Elena Kichak

Trbuh prije rođenja

Osam i pol mjeseci iza, ostalo je samo nekoliko tjedana, a beba će se roditi. Tijekom tog vremena došlo je do mnogih promjena u tijelu žene i njenom pojavljivanju. Jedna od posljednjih vizualno vidljivih promjena je propust trbuha prije isporuke. koja se od davnih vremena smatra prvim znakom i znakom neposrednog rada. U ovom trenutku, žena može osjetiti značajno olakšanje disanja i vidjeti da se želudac malo spustio na dno.

Abdominalni prolaps prije porođaja - što je to?

Kada spušta abdomen, pod pritiskom težine djeteta, dno maternice odlazi u donji dio trbuha. Dijete je čvrsto blizu kosti zdjelice i bit će tamo do početka rada. Žena je postala mnogo lakše disati, njezina je dijafragma oslobođena pritiska, otežano je dah.

Ali taj proces, u žena koje prvi put rađaju i ponavljajućih žena, je drugačiji.

Iscrpljeni trbuh: kada roditi?

Trudnice često pitaju liječnika pitanje: koliko prije rođenja trbuha sudoper. To ovisi o tome što je broj trudnoće.

 • Mišići prvenstvene žene su dovoljno jaki, jer prvi put izložen takvom opterećenju. Čvrsto drže dijete u usvojenom položaju. Težina djeteta smanjuje maternicu na dno, au novom položaju zadržava mišićni zid trbuha. Trudnica ima pitanje: ako se trbuh spušta, onda kada treba roditi. Ovaj proces obavještava prvu ženu da je nakon otprilike 2 tjedna. ona će postati mama. Ako je trudnoća prošla bez ikakvih komplikacija, tada se ovaj izračun može smatrati točnim, inače je vrijedno otići liječniku bez odlaganja.
 • U heterogenoj ženi, abdominalni prolapsi javljaju se u trenutku početka trudnoće. To je objašnjeno činjenicom da je nakon ranijih rađanja mišićni zid trbuha znatno oslabljen, a to sprječava dijete da se učvrsti u malim zdjelicama. Trbuh pod takvim okolnostima ne pada.

Kako razumjeti da se želudac spušta?

Da biste shvatili da je želudac pao, morate staviti ruku pod prsima, ako se dlan slobodno uklapa između trbuha i prsnog koša - ovo je prvi dokaz prolapsa maternice. Također, uz izostavljanje trbuha sve nelagode povezane s: kratkoća daha, žgaravica. loši rad trbuh, bol u rebrima, odmah će nestati. Ali neugodno, početi će osjećati organe zdjelice. Povećava pritisak na mjehur i rektum. Mokrenje može postati češće, a stolice postati tekućine, ili obrnuto, žena može početi trpjeti od zatvora.

Nakon abdomena spuštena prije isporuke, dječja glava počinje snažno pritisnuti na uterus. To dotakne i iritira živčane završetke maternice, što uzrokuje dosadnu bol u donjem dijelu trbuha. Kada hodate, žena počinje, kao da je, da se prelije iz jedne noge u drugu, za druge, to može nalikovati šetnju patke.

Koliko dugo trbuh padne?

Nakon 35 tjedana trudnoće. abdominalni prolaps je već dopušten. Njegov raniji propust, praćen: povećanim tonusom maternice, povlačenjem bolova u donjem dijelu trbuha, može biti preteča prijevremenog rada. u ovom slučaju, hitno morate nazvati hitnu pomoć. Možda ćete morati otići u bolnicu radi očuvanja kako biste potpuno komunicirali s trudnoćom.

Za drugu rođenu, vrijedno je ozbiljnije shvatiti proces spuštanja trbuha, odmah nakon toga može doći do čepa, što je izravno povezano s neizravnim početkom rada. Ne biste trebali očekivati ​​početak kontrakcija, morate odmah otići u bolnicu.

Želuca je pala, to znači da će dugo očekivani trenutak uskoro doći, majka će vidjeti svoje dijete. Ako se žena osjeća dobro, onda se brinuti o ptosis ne vrijedi. U tom slučaju žena treba dovoljno spavati, pratiti količinu potrošene tekućine i koliko god je to moguće, zaštititi se od prekomjernog opterećenja kako ne bi uzrokovalo porođaj prije vremena. Dijete će odrediti kada je vrijeme da ga vidi svijet.

Trbuh dolje na slici prije i poslije

Također zanimljivo:

Trenutak u kojem trbuh padne

Sve više i više trudnoće, a buduća mama još više želi osjetiti dijete u prsima. Fiziološke promjene također se osjećaju - vrijeme dolazi kad se želuca spušta prije porođaja. Trudne žene počinju sve osjetiti kako bi poremetile čestu želju za ispuštanjem i mokrenjem, bolovima u donjem dijelu leđa, težini prilikom hodanja. Pa, buduća majka je prikladna za roditi.

Plod ljubavi raste i dozrijeva unutra

U 9. mjesecu "zanimljivog položaja" želudac raste do velike veličine, postaje teže i teže za trudnicu da diše, a žgaravica postaje češća. Paralelno s porastom opterećenja na tijelu, "na svim bojištima", povećava se osjećaj nelagode.

Maternica „tlači” unutarnje organe, a ultrazvuk slike pokazuju kako, To se, ona rekvizite do dijafragmu, srce je prisiljen doslovno ležati na jednoj strani. Do kraja dana, buduća mama osjeća se potpuno iscrpljena i ništa se ne može učiniti. Budite strpljivi!

Uskoro će doći uskoro, a potom će doći do reljefa, a sav prebačeni brašno će se isplatiti s radošću kad djeca gledaju prvi svijet svijetla i lijepog svijeta!

I pomilovala si, dijete, kroz moj trbuh

A ako buduća mama iznenada osjeća na ovaj termin, živjeti što dobiva bolje: smanjen apetit, žgaravica odlazi i lakše disati, a onda je pao na želudac prije isporuke.

Ovo stanje je zbog činjenice da se fetus počinje kretati i zauzima položaj "prezentiranja" na ulazu u malu zdjelicu. Ako je situacija ispravna, kako pokazuju fotografije na studiji, tada glavu, kada počinje rođenje, prvo će se roditi. Abdominalni prolaps izravno je povezan s snižavanjem maternice.

Ponekad trudnica, ako je njezina trudnoća lakša, čak ne primjećuje da joj je želudac pao. Obično joj bliski rođaci obratite pozornost na ovo stanje trbuha, a buduća mama to može provjeriti s provjerenom metodom. Ako je to istina, tamo bi trebalo stati dlan, umetnut između prsa i trbuha.

Na „drugu krajnost”, majčinoj utrobi bebe glava počne vršiti pritisak na mjehur, a ova situacija doprinosi urinarne inkontinencije kašljanjem ili čak smijeha, često mokrenje.

Od promjene položaja glave djeteta, žena ima malo tromosti prije porođaja, a zatvoreni ljudi šaljivi ponekad uspoređuju buduću majku s patkom, Winnie the Pooh ili Carlson.

Često je teško za trudnicu prije porođaja pronaći položaj koji je pogodan za zaspanje, neki bilježe bol u perineumu tijekom hodanja i pojavu zatvora.

Vrijeme nije daleko

Žene koje se prvi put pripremaju za majke uvijek se brinu o tome kada se spušta trbuh prvenaca. Takve potencijalne majke imaju ovaj proces 2-4 tjedna prije porođaja.

Općenito, ovi uvjeti u prvoj trudnoći za svaku buduću majku su individualni. A ako je ženina želuca pala na 37 tjedana, a druga - u 35, to ne znači ništa. Kada se trudna majka ne rodi prvo, obično kaplje nekoliko dana ili tjedan dana prije rođenja.

Ali ako se približava rađanje, a želudac se ne spušta, trudnica bi trebala biti aktivnija: uobičajene kućanske poslove, bez podizanja težine, češće hodaju na svježem zraku.

Zašto se želuca ne pada?

Nije neuobičajeno kada se želudac ne spusti prije rađanja, u suprotnom bi taj simptom bio najočitiji aproksimacija. Ponovljeni rad, kao i prisutnost nekoliko beba u maternici, često uzrokuju pad abdoma.

Žene koje ne dolaze u fitness centre, ne vole vježbati, imaju nerazvijene mišiće abdominalnog zida, također ne mogu računati na činjenicu da je njihov želudac pao na vrijeme. Taj se proces može pojaviti u trudnoj ženi doslovno prije rođenja.

Vrlo velika fetus ili prisutnost uske zdjelice kod žene koja rade može također uzrokovati situaciju u kojoj abdomen nije potonuo prije porođaja. Ta okolnost obično dovodi do operativne dostave carskog dijela.

Oblik trbuha može se promijeniti s poprečnim prikazom fetusa. kada se beba priprema napustiti maternicu u bočnom dijelu i time se smeta proces njenog spuštanja. Takvo stanje u ranim stadijima pokazuje fotografiju ultrazvučnog skeniranja, a uz neispravnu korekciju porođaj je riješen tijekom operacije.

Ljubav glazbe

Ako trudnica još nije imala ptosis abdomen, onda to nije razlog za brigu. Prikupiti stvari u bolnici. alternativni odmor s fizičkom aktivnošću i pričekajte s bebom, kad dođe rođenje.

Poznato je da je ljudski fetus u posljednjem tromjesečju trudnoće, prije porođaja, sposoban sjetiti zvukove svijeta. Slušajte lijepu melodijsku glazbu koja vas čini pozitivnim. Neka slušanje glazbe razvije buduću glazbenu memoriju bebe i koncentraciju pozornosti, potiče razvoj inteligencije i govora.

Osjećaji uoči porođaja. znamenje

Kako započeti rođenje? Kako razlikovati lažne kontrakcije od stvarnog? Kada se pluta uklanja? Zašto mi se ozlijedila leđa? Iskusni sibmams dijele svoja zapažanja, a Nelli Mikhailovna Aghamyan, opstetričar-ginekolog, glavni liječnik na mreži ultrazvučnog studijskog medicinskog centra u Novosibirsksu, govori vam o tome koji simptomi mogu signalizirati približavanje rođenja u 37-40 tjedana trudnoće.

Abdominalni prolaps prije porođaja

Ako pogledate svoju zamjensku karticu, vidjet ćete brojeve označene tijekom posjeta liječniku s oznakom VSDM (visina dna maternice). Ova mjerenja pomažu liječniku da prati razvojnu dinamiku djeteta - tijekom trudnoće, kako raste, maternica se diže, dostiže svoju najvišu točku oko 37 tjedana, a zatim počinje opadati. To je zato što dijete ide na "niski početak" i počinje se približiti "izlazu". Njegova glava (pod uvjetima prezentacije glave) kreće se do grlića maternice i nalazi se u području zdjelice.

Sibma Iskustvo:

SweetMama

- Moj trbuh potonuo je 2 dana prije rođenja.

Božićno drvce

- Moje dijete je već bilo nisko u 24 tjedna. Na 37 tjedana glava je već umetnuta u zdjelicu. Liječnici su svi zabrinuti da ću, primjerice, kihati i odmah se suočiti s njom. Da, dobro! Rodila sam 39 tjedana 3 dana, a morala sam napraviti amniotomiju, jer je plosnati mjehur bio.

Swetik

- 5 dana prije rođenja, osjetio sam povećanje gravitacije u trbuhu, mislio sam da je glava spustila nakon čitanja knjiga. Nešto težak. Nakon pregleda sljedećeg dana potvrđena je pad glave.

Abdominalni prolaps prije porođaja. Stručni komentar

Visina dna maternice tijekom trudnoće povećava se za oko 1 cm tjedno. Ova brojka doseže 37-40 cm od 37. tjedna trudnoće, a nekoliko tjedana prije rođenja trbuh se spušta za 2-3 cm, što se može dogoditi za samo nekoliko sati. Činjenica je da se uoči rođenja donji dio maternice proteže i postaje mekši. Zbog toga, fetus pada ispod i pritisne na bazu male zdjelice.

37-40 tjedan trudnoće popraćeno je sljedećim osjećajima:

 • olakšanje disanja (maternica više ne pritišće prsima);
 • povlačenjem bolova u donjem dijelu trbuha, zbog činjenice da uterus i fetus s cijelom težinom pritisne na donji dio trbušne šupljine;
 • niska tjelesna aktivnost bebe - pokret u 37-40 tjedana trudnoće, ako se želuca spusti, nije tako primjetna: to je zato što je dijete već položilo stabilnu poziciju prije porođaja i ne može se okrenuti, već samo pomicanjem nogu i ruku.

Gubitak težine i "čišćenje" crijeva prije porođaja

Mnoge trudnice se iznenaduju kad utvrdimo da se težina, koja je u posljednjem tromjesečju poznato da raste po skokovima i granicama, nakon 37-39 tjedana neočekivano se smanjuje za 1-1,5 kg. Posebno vidljiv gubitak težine, ako se tijekom trudnoće opaža izrazito oticanje. Nemojte se bojati - ovo je apsolutno prirodan proces i još jedan znak da sastanak s bebom nije daleko.

Sibma Iskustvo:

zarez

- Dva dana prije rođenja, počela sam se osjećati bolesnom (s Polinkom je čak povraćala, a Leshki sam bio samo bolestan) i (ispričavam se za detalje) stolica je bila tekućina 3-4 dana i čak prije rođenja. Tijelo je očišćeno.

Mamashka i MalyShka M.

- Probudio sam se u 4 ujutro i shvatio da je moj trbuh ranio. Pa, pravi je probavni sustav. Otišao sam, žao mi je, na WC-u, čvršće. I samo kad je želudac olakšan, shvatio sam da nešto nije u redu. Vrijeme upozorenja - kontrakcije svakih 7 minuta idu poput sata.

Lyusen

- Nisam osjetio propust trbuha, ali. loose stolice 4-5 dana prije isporuke! I još uvijek trbuh boljela, na neki način. A onda su se voda ujutro rastavljala i nosila ih navečer.

Tamiri

- Prvi znak približavanja rođenja bio je oproštenje, proljev: oko 4 sata prije rođenja. Onda su me pustili, i nakon nekoliko sati sam rodila. Sve!

Gubitak težine i intestinalno čišćenje. Stručni komentar

Prije rođenja, tijelo se oslobađa od suvišne tekućine, što dovodi do manjeg gubitka težine. To je učinjeno kako bi se zgusnuo krv i, nadalje, smanjiti gubitak tijekom rada. Osim toga, dodatna tekućina koja se do sada koristila za proizvodnju amnionske tekućine više nije potrebna i tijelo se oslobađa od njega. Često ovaj proces može biti popraćen ne samo povećanim uriniranjem u 37 tjedana trudnoće, već i mučninom ili proljevom. "

Lažne (trening) kontrakcije

Jedan od najvažnijih znakova da se maternica priprema za nadolazeće događaje je pojava kontrakcija "preteča". Obično nisu bolni i osjećaju se kao snažna napetost mišića. Želuca u ovom trenutku kao da "postaje kamen" i smanjuje, a zatim se postupno opušta. Glavni znak kojim se takve kontrakcije može razlikovati od onih pravih je njihova nepravilnost. Oni se javljaju slučajnim nejednakim intervalima - ili, maternica se ugovara nekoliko puta dnevno, a zatim nekoliko puta tjedno. Najčešće, trudnice označavaju pojavu takvih vježbi treninga ujutro ili navečer.

Sibma Iskustvo:

Margaret

- U jutarnjim satima bilo je lažnih kontrakcija 3 dana prije rođenja - čak sam se i probudio od njih. Nisu bili jaki, ali ritmički, s intervalima od 10 minuta, trajao je 2 sata. Još jedna zanimljiva pojava bila je da je tijekom tjedna prije rođenja, kada sam vozio automobilom, prilikom skakanja na bumps, ja, očito, imao snažan osjećaj rezanja u području cerviksa. Očigledno, to je otvaranje vrata.

e-Katherine

- Počeo sam trening za 2 tjedna. Interval do 10 minuta dosegao je, a nakon 1-2 minute zaustavljen. Počela sam snimati vrijeme svaki put. Tako je na dan rođenja: ujutro sam se probudio od boli, pa, mislim, opet, trening. Otišao sam u tuš. I tada sam shvatio da je nakon tuširanja lakše (i obično nakon tuširanja trening borbi više), to ne postane da sam uhvaćen pet puta tijekom pranja.

murr1

- Uoči samog rođenja, sve je bilo kao i obično, ali tjedan dana prije toga imala sam lažne kontrakcije.

Lažne (trening) kontrakcije. Stručni komentar

U 37-40 tjednu trudnoće, trening napada - najvažniji znak približavanja rada. Razlikuju se od prenatalnih kontrakcija zbog nepravilnosti i slabog intenziteta. To je trening napetosti maternice, koji se može pojaviti nekoliko puta tjedno, a ponekad i svaki dan. Ovi rezovi pomažu u glatku cerviksa i čine ga mekšom, pripremajući se za nadolazeće poslove


Ispuštanje čašice sluzi uoči porođaja

Drugi prekursor neposrednog rada može biti ispuštanje sluznog čepa - mast poput žele, koju izlučuju membrane cerviksa tijekom trudnoće. Ovaj "čep" ispunjava cerviks i štiti rodni kanal i fetus od uzlaznog zaraze. Uoči porođaja, maternica počinje omekšati, otvarati i kao posljedica toga, čep (u obliku bezbojne, žućkaste ili blago ružičaste sluzi) može se smanjiti prije početka rada - ponekad se može dogoditi za tjedan ili čak dva. Važna točka: nakon ispuštanja pluta treba se suzdržati od posjeta bazenu, plivanje u rezervoarima, pa čak i tuširanje, jer to povećava rizik od dobivanja infekcija. Bolje je ograničiti tuš.

Sibma Iskustvo:

Jelena

- Uvečer 10. srpnja zastoj u prometu se povukao bez ikakvih preliminarnih simptoma. Ujutro ujutro, voda je počela curiti, za ručak su započele male kontrakcije, a u rodilištu, prema zapovijedi primalje, stigla je do 19 sati, sve dok je ostala u kontaktu s njom telefonom. Rođena je 12. srpnja u 12.20. Zastupnik Dana je 29. srpnja.

SweetMama

- Cork se potpuno preselio za jedan dan (prva polovica je bila za 2 tjedna).

Len'ok

- Moj plut je izlazio postupno, sličan je rezultat dugotrajnog rinitisa, s krvnim prugama.

Ispuštanje pluta. Stručni komentar

Muljne sekrecije mogu signalizirati prolaz čepa koji štiti maternicu i fetus od vanjskih infekcija. Tijekom razdoblja pripreme za porođaj, pluta se razrjeđuje i počinje teći. Treba imati na umu da je ovaj simptom individualan, neki ljudi imaju pluto tjedan dana prije rođenja, a netko ima početak radne aktivnosti. Ponekad se te sekrecije mogu zbuniti s amnionskom tekućinom. U ovom slučaju, vrijedi zapamtiti da se oni potječu neprekidno i pojačavaju blagim kašljem. Ako još uvijek imate sumnje, bolje je da se odmah posavjetujte s liječnikom za amnio test. "

Bolne senzacije prije porođaja

U posljednjim tjednima prije rođenja mnoge trudnice žale se na povlačenje i bolove u lumbalnom području i na donjem dijelu trbuha. Ovo je još jedan znak da se tijelo intenzivno priprema za porođaj: zglobni ligamenti počinju omekšati i protežu se, a protok krvi u organe malih zdjelica raste. Osjećaji su specifični, malo podsjećaju na menstrualnu bol, no realizacija koja se u ovom trenutku priprema za otvaranje "izlaza" za dijete olakšava doživljavanje neugodnih osjeta.

Sibma iskustvo

Natalika

- Uoči rođenja, povukao sam se leđima, osjećao mi se želudac i osjećaj da je glava moga već bila na izlazu. Slijedeći dan, u sobi za dostavu, dugo sam bio iznenađen što je upravo to kako izgledaju prvi sati napada.

Nat do.

- Moja leđa je boljela tjedan dana prije porođaja. Ponekad su postojale lažne kontrakcije, također oko tjedan dana. I, uopće, sve je bilo kao i obično. Odvezao sam se do posljednjeg dana za volanom. U nedjelju je otišla i u ponedjeljak je rodila. Ali! Negdje unutra sam osjetio da sam imao lice pred DS, i to se dogodilo.

Nerry

- Strašna mi je leđa. Izvukao sam želudac. I što je najvažnije - nemirna tjeskoba.

Kariana

- I u večernjim satima leđa mi se toliko trudila da sam se popela na zidove. Cork nije otišao.

Bolne senzacije prije porođaja. Stručni komentar

U 37-40 tjedana trudnoće, buduća mama može imati bol u trbuhu. Uzrok boli, u pravilu, nije samo abdominalni prolaps. Činjenica je da se bliže početku trudnoće trudna žena proteže i omekšava zglobove zdjelice kako bi dijete rođeno više slobodno. Osim toga, može ugušiti mišiće i ligamente, a također je i priprema zdjelice za rad.

Gniježđenje instinkt uoči porođaja

Uoči porođaja, mnoge žene po prirodi primaju još jednu "vijest" da će se beba uskoro roditi. Postoji neodoljiva želja da ga ugodno „gnijezdo” i trudnica s velikim zadovoljstvom odabire za budućnost sin ili kćer maleni čarape i potkošulje, vezilje pelene, plesti kapu i beba Soft učiniti, kupuje najviše mekana i lijepa posteljina u krevetu, udoban prijevoz, mlaka omotnica, čipka pokrivač, set bibs i taj slavni zaljubljenost tamo! Druga obvezna stavka "umetanja gnijezda" često postaje opće čišćenje (ili čak popravke). Nakon što je opremljen dječjim kutkom, kupio stvari i "lizali" kuću, žena se uzda s olakšanjem: možeš roditi. I... upravo u ovom trenutku kontrakcije često počinju. „Gniježđenje” - Nevjerojatno sretno vrijeme, jer vas podsjeća da je vaš san o susretu s bebom uskoro postane stvarnost!

Sibma iskustvo

Nena

- Dva dana prije rođenja postala sam aktivnija - oba puta sam započeo veliko čišćenje u cijelom stanu, za koji nisam imao snage dugo vremena. Primijetio sam jer ovdje čitam, na forumu, da se to dogodi - priprema gnijezda. I nije bilo više prethodnika.

Ekaterina

- Nakon 39 tjedana i 5 dana probudio sam se s užasnim valom snage i odlučio da je jedino važno da se razorimo svi katovi u kući. Tada sam shvatio da će noć početi.

Enja

- Prije rođenja nisam imao posebnih osjećaja, osim što sam, poput poljskog miša, proteklih 10 dana odvukao sve proizvode iz trgovine. Pa, nisam mogao izaći iz trgovine. Podignem punu torbu i povučem, a onda shvaćam da ga ne nosim, to je teško, pa stižem taksijem. Dvaput je došao kući s vrećicama za kupnju.

Promjene u blagostanju i raspoloženju

Sve promjene u tijelu žene uoči porođaja povezane su s hormonalnim promjenama. Na početku trudnoće, glavni zadatak tijela bio je očuvanje i brigu o sigurnosti djeteta. "Voditelj" ovog procesa bio je hormonski progesteron, koji se tijekom trudnoće proizvodi kroz placentu. Do kraja trećeg tromjesečja placenta počinje zatrudnjeti, a razine progesterona postupno se smanjuju. Sada je prva violina odigrala ženski sex hormoni estrogenski, čija se razina povećava kao placenta dob i funkcionalno sazrijevanje bebe. Estrogeni su "odgovorni" za omekšavanje cerviksa, istezanje ligamenata i povećanje osjetljivosti maternice, što doprinosi njegovom smanjenju. Takva hormonska "oluja" može utjecati na raspoloženje, uzrokujući ili iznenadne suze ili plime od radosti. Štoviše, u posljednjim tjednima prije porođaja, žena se priprema za ozbiljne promjene, ona se boji nadolazećeg rođenja, u jednoj riječi vodi bogat emocionalni život. Uzmi svoje promjene raspoloženja razumijevanjem, jer takvo raspoloženje ljuljačke također su dio pripreme za jedan od najvažnijih sastanaka u životu!

Sibma iskustvo

Cheshire mačka

- Na raspoloženje prije porođaja mijenja se u smjeru kojim želim ubiti nekoga tko čak i na to upozorava na temu "dobro, kada, kada već". A u knjigama, usput, često zapisano da je jedan od znakova približavanja porođaja - hormonalne promjene, uz promjene u raspoloženju i osjećaj kao umorni, bez snage, umor, osjećaj nesigurnosti, nestrpljenje - kad je isporuka, napokon! Vjerojatno, u njemu postoji nešto, dijete je stvarno čekanje, kao praznik. Ali kad počinju kontrakcije, nema strahova, ali jedna misao - dobro, hvala, Bože, to je počelo!

Promjene u zdravlju i raspoloženju. Stručni komentar

Nekoliko dana prije rođenja može doći do promjena u stanju zdravlja i raspoloženja budućih mama. Neki su zabrinuti zbog suza, brzih promjena raspoloženja, razdražljivosti, emocionalnog podizanja. Pored toga, može doći do teških znojenja, zimice, vrućice, vrtoglavice. Takvi simptomi su zbog hormonalnih promjena u tijelu trudne žene uoči porođaja. Važno je shvatiti da su harbingeri porođaja u 37-40 tjedana nisu početak rada. Međutim, ako osjetite ove simptome, ne ostavljajte ih bez nadzora. Obavijestite svog liječnika o tome.

Je li netko započeo porođaj iz zaljeva?

gitana

- Moje prvo rođenje počelo je u bolnici. Prije toga, plut je krenuo za nekoliko dana - ali, po mom mišljenju, liječnik je jednostavno otkrio. A onda je nekoliko dana bila tišina, bez znakova približavanja porodu - do prvih redovnih, malo bolnih udaraca u trbuhu na dan rođenja. Sve je počelo vrlo glatko, imao sam vremena da se naviknem na ideju da danas provodimo noć s mužem i liječnikom u obiteljskom odjelu.

Katik

- I nisam imao prethodnika ili trbušnu ptosis. Samo noću u 3, kontrakcije su započele, u snu nisam mogao shvatiti zašto moj trbuh boli, kao i za vrijeme menstruacije. U 6 sam se probudio, shvatio sam, izmjerio sam ga - interval između kontrakcija je 5-7 minuta.

O_l_g_a

- Nije bilo posebnih senzacija. Ran, kao i obično, jeli je dobru noć za slatku trešnju. Ujutro sam se probudio od jakih borbi.

knv2002

- Rečeno nam je na tečajevima koji najčešće ne primjećuju ništa. Cork i voda sama po sebi, a početak rada i drugih prekursora u primiparusu često su slabije izraženi. Iako razumijem da je to sve pojedinačno.