Zašto se odgađa trudnoća i što je opasno?

Liječenje

40, 41, 42, 43.... Tjedni idu, sve je spremno za put u maternicu, a beba se ne žuri da se rodi. Onaj tko misli da dijete zna kada se roditi duboko je u zabludi.

Loše ekologija, stres, loša prehrana i stil života, prema liječnicima, sve je dovelo do činjenice da je tijelo buduće majke je tiha, čak i kada je datum isporuke prilazi.

Nema borbi, nema znakova nadolazeće radne aktivnosti - sve to nije samo uzrok brige budućih roditelja. Kad se povuče, postoji prava opasnost za zdravlje majke i život bebe.

Što je odgođena trudnoća?

Točan datum rođenja nije tako lako odrediti, jer većina žena ne zna dan začeća. Trajanje trudnoće procjenjuje se do prvog dana od početka posljednjeg menstruacije i rezultata ultrazvuka.

Prosječno trajanje normalne trudnoće je prilično široko: 40 tjedana ili 280 dana, plus ili minus dva tjedna.

simptomi

Pojava žene se mijenja: tjelesna težina smanjuje za više od 1 kg, opseg abdomena smanjuje se za 5-10 cm što je uzrokovano smanjenjem količine amnionske tekućine.

Iz mliječnih žlijezda može se dodijeliti mlijeko umjesto kolostruma. Turgor kože se smanjuje.

Potvrda cilja prijenosa dobiva se nakon izvođenja ultrazvuka i niz drugih studija.

Znate li da se Duphaston može uzeti kasno u trudnoći? Pitajte liječnika!

Ovaj članak će vam reći možete li piti kakao tijekom trudnoće.

Znakovi

Postoji višegodišnji imaginarni (kronološki, s pogrešno postavljenim rokom isporuke) i istinit (biološki).

Stoga glavni pokazatelj post-trudnoće nije stvarni period, već značajne promjene koje se odvijaju na fetusu i posteljici.

Konačna dijagnoza određena je rezultatima ultrazvuka i kardiotokografije (CTG), amnioskopije (test amnionske tekućine).

Kod provođenja dijagnostike vrednuju se nekoliko parametara:

 • stupanj starenja posteljice (mogu se pojaviti znakovi fetoplacentalne insuficijencije, što dovodi do hipoksije fetusa);
 • gustoća kosti dječje lubanje i stanje fontana;
 • beba srca;
 • količina i boja amnionske tekućine, prisutnost meconija u njima (postaju manje, postaju zelenkaste);
 • maternice i fetoplacentalnog krvotoka (smanjuje se s ponovnim liječenjem).

Pravi znakovi post-trudnoće su:

 • nezrelost cerviksa s dugotrajnom trudnoćom;
 • "Zelene vode", zamagljene od mekonija i njihov nedostatak (niska voda je preduvjet za slabu radnu aktivnost);
 • tzv. "ravni mjehurić", usko povezan s glavom djeteta (nedostatak prednje vode);
 • starenje posteljice i nemogućnost njegovog potpunog funkcioniranja;
 • gusta kranijalna kost u djetetu (što komplicira period težine).

razlozi

Uzroci post-trajne trudnoće danas nisu jasno definirani, budući da se ova ozbiljna patologija razvija na temelju složenih fizioloških procesa.

Liječnici razlikuju dvije velike podskupine:

 1. Promjene u tijelu trudnice (endokrini poremećaji ili prisutnost kroničnih bolesti genitalne sfere, bolesti jetre, kao i ozbiljni psiho-emocionalni poremećaji). Utvrđena je i ovisnost o dobi žene: kasnije je žena po prvi put zatrudnjela, to je veća vjerojatnost "povlačenja".
 2. Promjene u tijelu djeteta.

Osim medicinskih razloga, tu su i psihološke. Ako se trudna majka boji boli, ili je oprezna zbog ranije prijetnje prekida, nije psihološki spremna za porođaj, tijelo i dalje održava trudnoću, kao da odgađa porođaj do kasnije. U takvoj situaciji važno je pomoći i potporu voljenima, savjetovanje psihologa neće naštetiti.

Znate li je li koljena opasna tijekom trudnoće? Odgovor na pitanje, pogledajte ovaj članak.

O dozi bez-shpy tijekom trudnoće može se naći u ovom članku.

Stupanj tolerancije

Znakovi odgođenog fetusa dobili su ime Bellentaine - Runge sindroma. Stručnjaci razlikuju tri stupnja.

Grade I - koža novorođenčeta je suha (praktično bez podmazivanja), ali normalne boje. Njegovo opće stanje je zadovoljavajuće. Amnionske vode su svijetle, ali malo ih je.

Grade II - suhoća kože bebe je snažno izražena, noge i ruke su naborane (kao što je nakon kupanja) i pahuljica, znakovi pothranjenosti fetusa se promatraju, a kosti lubanje su guste. Amnionska tekućina mutna od mekonija.

Stupanj III - dijete je obično velika, izgleda kao mali starac (zbog iscrpljenosti potkožnog masnog tkiva i formiranje bora), dugih noktiju, kože, noktiju, i amnionske tekućine imaju žute boje (snažne dokaze nedostatka kisika).

Kakva je opasnost od odgode trudnoće?

Iako postoje mnogi poznati slučajevi sigurnog rođenja "zadržanih" beba. A ipak, majka u trudnoći i njezina beba ostaju u opasnosti.

Rizici za mamu

Nakon 42. tjedna trudnoće, velika vjerojatnost operativne opstetrije. Cezarski dio se koristi dvaput onoliko često koliko s datumima kalendara.

Majčinske komplikacije post-trudnoće mogu se pripisati ozljedama tijekom porođaja na prirodan način: puknuće perinealnog 3 stupnja, lomove zidova vagine i cerviksa, budući da dijete često ima velike veličine, kao i pojavu krvarenja.

Kao posljedica tih komplikacija, postpartumski ulkusi, zadržavanje mokraće, krvarenje, formiranje fistula, pojavljuju se infekcije.

Rizici za dijete

Neonatalne komplikacije uključuju kroničnu hipoksiju (oduzimanje kisika), traumatičnu traumu, aspiraciju meonialnih voda (kad ulaze u pluća).

Kod odgođene djece, osjetljivost na manjak kisika povećava se zbog visokog stupnja zrelosti mozga.

Ako posteljica nije djetetu dala dovoljnu količinu kisika, tada bi moglo doći do ozbiljnog stanja. Kosti lubanje postaju gustoće i još gore se prilagođavaju majčinom rođendanskom kanalu - to povećava rizik od traume rađanja.

Koža gotovo da nije prekrivena mazivom, pahuljicama i ima naborani izgled.

Što učiniti ako ste pronašli crve u ranoj trudnoći? Preporuke stručnjaka - ovdje.

Što je korisna šljiva tijekom trudnoće? Pročitajte ovaj članak.

Značajke trudnoće i porođaja u post-trudnoći

Rođenja s naknadnom trudnoćom zovu se kasno. Najčešće, oni zahtijevaju amniotomiju (umjetnu disekciju membrane fetusa), stimulaciju rada lijekova ili operativnu dostavu (carski rez).

Obično, u trudnoći od 41 tjedna, trudnici se nosi u bolnicu u odjelu patologije trudnica, gdje će biti pregledana (napisana je gore) i odlučit će se o pitanjima rođenja.

Umjesto zaključka

Test mlijeka je test za određivanje spremnosti za porođaj.
Potrebno je sjesti ili leći u udobnom položaju za vas, opustite se što je više moguće, stavite sat pored vas. Svake tri minute morate iritirati bradavice i areolu prstima 1 minute 5-6 puta. Stavite ruku na trbuh kako biste pratili kontrakcije.

Rezultati ispitivanja
Test se smatra pozitivnim ako se kontrakcije maternice pojavljuju u prvih 3 minuta od početka iritacije bradavica, a najmanje 3 kontrakcije se prate 10 minuta.

Ako je test negativan za 40 tjedana trudnoće, to znači da postoji tendencija za post-trudnoću.

Ako je test pozitivan, (maternica reagira s aktivnim kontrakcijama nakon jedne minute od početka stimulacije) i rođenje ne započinje uopće, to znači da vaše dijete treba još malo vremena da se pripremi za rođenje.

Što trebate znati o post-trudnoći?

Zašto, kada se razdoblje trudnoće približava 41. tjednu, li su doktori teško pokušavali poslati ženu u bolnicu? Od čega se oni boje? Svi znaju da je prerana trudnoća opasna za bebu - nije zrelija i ne može samostalno "komunicirati" s vanjskim svijetom. Ali kako produljena trudnoća utječe na zdravlje djeteta, a ne svatko zna.

Ukratko, problem je štetni učinak perenosheniya na fetus, osim toga, stanje komplicira proces rađanja i time povećava kasniji neonatalni morbiditet kod bebe, a još gore, rizik perinatalne smrtnosti značajno raste.

Razlog je jednostavan - otpornost na hipoksiju smanjuje se u prenesenom fetusu. S intrauterinim hipoksijom, beba počinje ispuštati u amnionskoj tekućini, a budući da dijete neprestano proguta vodu i uzrokuje respiratorne pokrete, meconium ulazi u plućno tkivo i dovodi do zagađenja te, prema tome, ponderira simptome hipoksije.

U praksi postoji pravi (biološki) i imaginarni (fiziološki) produžetak ili produljena trudnoća.

Takva trudnoća smatra se ranjenom, a trajanje je više od dva tjedna tijekom očekivanog datuma isporuke, tj. više od 294 dana. Dijete se rađa s znakovima prekomjerne zrelosti. Očuvanje zdravlja i života takvog djeteta važan je i težak zadatak za medicinsko osoblje. Rođenje u ovoj trudnoći zove se kasno.

Dulje, uključite takvu trudnoću, koja traje više od 294 dana, ali završava s rođenjem zrele, punoljetne bebe. Niti dijete ni placenta nakon poroda nema znakova postmortema.

Najčešće se postmorturizam javlja kod prvih trudnica i žena koje su imale 6 ili više trudnoća, što je rezultiralo rođenjem žive bebe.

Što je dulji rok odgode, to je vjerojatnije smrću djeteta.

U razdoblju od 41 do 42 tjedna, učestalost fetalne smrti doseže 1,1%.

Rizik smrti bebe u dobi od 42 do 43 tjedna je blizu 2,2%.

I s razdobljem od više od 44 tjedna doseže 6,6%.

Uzroci odgode trudnoće:

U stvari, postoji mnogo razloga koji mogu dovesti do poremećaja procesa potrebnih za pravodobnu isporuku.

Najčešći su poremećaji endokrinih organa, genitalni infantilizam (njihova nerazvijenost), problemi s nastankom menstruacijske funkcije. Prethodno preneseni uvjeti i bolesti kao što su pobačaji, upalni procesi ženskih genitalnih organa, pa čak i bolesti u djetinjstvu (zaušnjaci, rubeola) važni su.

Bilo koji poremećaj u protoku metaboličkih i imunoloških reakcija također značajno povećava rizik od produljene trudnoće. Nekoliko autora izdvaja nekoliko drugih važnih točaka - neoplazme s lokalizacijom u mliječnim žlijezdama i genitalijama, kao i nasljeđivanje.

Prisutnost generičkog dominanta u mozgu nužna je za razvoj pravovremene normalne radne aktivnosti. Njegova odsutnost dovodi do kašnjenja u proizvodnji aktivnih tvari i podražaja.

Drugi čimbenik je nedostatak adekvatnog odgovora maternice na prenaprezanje mišićnog sustava. Kada se to dogodi, postoji povreda proizvodnje stimulirajućih aktivnih tvari (estrogena), uz naknadno povećanje produkcije supresivnih hormona (progesterona).

Smanjena proizvodnja estrogena dovodi do smanjene proizvodnje cerviksa i mekog tkiva ramenoga kanala do prolaska fetusa.

U mišićima maternice, nakon što je izvršio svoju glavnu funkciju, metabolički procesi se smanjuju, sadržaj glikogena i kontraktilnih proteina smanjuje, što dovodi do kašnjenja u radnoj aktivnosti.

Među čimbenicima koji izravno ovise o ženi, abnormalna prehrana s smanjenom potrošnjom elemenata u tragovima kao što su bakar, cink, mangan, kao i vitamini B, askorbinska kiselina i vitamin E pridonosi produljenju trudnoće.

Mogući znakovi post-trudnoće

Nema jasno izraženih znakova preokreta, stoga nije uvijek moguće pravovremeno dijagnosticirati.

Ako se dogodi istinska pererashivanie, najprivlačnije trudnice mogu primijetiti smanjenje dobitka na težini, a često i gubitak težine. Također, simptomi kao što su smanjenje volumena amnionske tekućine, dijagnosticirano ultrazvukom, smanjenje veličine trbuha.

S početkom radne aktivnosti, odgađanje i hipoksija fetusa može se procijeniti mekonijskim bojanjem amnionske tekućine. Kontinuirano praćenje beba beba pomoću CTG će omogućiti vrijeme da se ustanovi promjene u djeteta stanje.

Nakon što je beba rođena, da je rođen nakon trudnoće može se odrediti sljedećim obilježjima: senilno pojavljivanje djeteta (nedovoljni razvoj potkožnog masnog tkiva, naborana koža); bojenje kože u zelenoj boji, koju uzrokuje namakanje himikom; nokti na prstima i nožnim prstima prostiru se daleko izvan ruba čvorova noktiju; potpunu odsutnost ili značajno smanjenje na tijelu maziva sira; smanjenje u skladu s kostima lubanje, zbog povećanja njihove gustoće, dok se šavovi i fontane također počinju zatvarati čak iu maternici, što otežava proces rođenja.

Kako se dijagnosticira post-trajna trudnoća?

Iscrpna povijest, klinička procjena stanja trudnice i procjena rezultata brojnih laboratorijskih i instrumentalnih studija pomažu liječniku da utvrdi dijagnozu post-trudnoće.

Vrijedni podaci za dijagnozu stanja dobiveni su provođenjem amnioskopije i proučavanjem amnionske tekućine. Nadalje, važne informacije dobivaju se prilikom određivanja izlučivanja hormona Estriola u urinu i koncentracije progesterona u krvnoj plazmi.

Od instrumentalnih metoda, široko se koristi elektro- i fonokardiografija, kao i sveobuhvatni ultrazvučni pregled trudnica, koji bi trebao uključivati ​​placenografiju, kvantitativnu i kvalitativnu procjenu amnionske tekućine i dopplerometrijsku studiju protoka krvi u plućima placente i fetusa.

Što je najčešće komplicirano odgađanjem trudnoće?

Najčešći uvjeti koji se javljaju kod žena koje su sklone produljenoj trudnoći uključuju gestozu i anemiju, kao i neravnotežu u sustavu koagulacije krvi i nedostatka vode. Zbog starenja placente i prestanka njezinih funkcija dijete pati od nedostatka kisika, gladovanja kisikom, što često dovodi do smrti fetusa.

Kad sve iste vrste startanja, kašnjenje može utjecati na njihovo kretanje nije baš povoljno. Na primjer, gore opisani uzroci pogoršanja, kao što je odsutnost "generičkog dominantnog", neravnoteža između faktora aktivacije i inhibiranja, kao i smanjenje mikroelemenata u mišićima maternice, dovode do značajnog produljenja procesa rođenja tijekom vremena.

Amnionska tekućina može protok čak i prije nego što žena počinje osjećati kontrakcije. Zbog nepripremljenosti rodnog kanala i zbijanja djetetovih kostiju, ozljede se često javljaju i sa djetetove strane i od majčine strane (mekih tkiva i ozljeda kostiju - suze, hematomi, frakture).

Kršenje metaboličkih procesa u posteljici često dovodi do njegovog povećanja, ili obratno, prijevremenog odvajanja. Uzimajući u obzir opisane komplikacije, s naknadnom trudnoćom, osam je puta neophodnije dovršiti isporuku sa carskim rezom.

Sprječavanje trudnoće nakon trudnoće

Redovite posjete ginekologu, prema kliničkim protokolima, osobito ako se smatra da trudnica postoji rizik od odgađanja trudnoće. Hospitalizacija u bolnici, s sumnjom da je odgodila trudnoću. Uravnotežena prehrana s obveznim sadržajem vitamina skupine B. Nadzor stanja trudnice s ultrazvukom za pravodobno otkrivanje stanja, nakon čega slijedi aktivna intervencija u procesu rada.

Gore navedene informacije omogućuju procjenu svih mogućih posljedica koje se mogu pojaviti ako trudnica ne ispuni liječnički propis i odbije medicinsku pomoć pri određivanju činjenice odgađanja trudnoće. Stoga trebate paziti da budete pažljivi prema preporukama medicinskih stručnjaka kako bi održali svoje zdravlje i zdravlje budućeg djeteta.

perenashivanie trudnoća

Rođenje je već blizu, blizu... Mama je sve u očekivanju trenutka i tiho počinje panika: što ako ima lice ispred vremena? I svaki trzajni ili bolni osjećaj spreman je da se shvati kao početak kontrakcija. Ali dan prolazi dan, a zamišljeni bolovi ne stječu karakterističnu pravilnost.

Možda ovo nije o vama i ti si jednako mirno kao boa konstriktor: pa što, što je 42. tjedan? Svejedno će se roditi, ali kako još? I ovo "drugačije" može biti drugačije. Stoga vas pozivamo da na odgovarajući način tretiramo situaciju: ozbiljno i odgovorno, ali bez panike.

Ako vam liječnici uvjeravaju da produljujete trudnoću i morate dovesti ili uzrokovati rad, nemojte se onesposobiti. Moguće je da dijete u vašem želucu sada nije samo neugodno, već je u stvarnoj opasnosti.

41 tjedna, 42 tjedna, 43 tjedna... Koja se trudnoća smatra odgođenim?

Kako sigurno znati hoćeš li produžiti trudnoću ili ne? Uostalom, sve je individualno i nije dovoljno - što ako sutra samo počne? No, u očekivanju sutra, možete propustiti važan trenutak kada uvjeti intrauterinog staništa bebe postanu neprikladni za njegov daljnji boravak tamo.

Dakle, normalno, normalna trudnoća traje 40 tjedana. Zato razmotrite opstetrički pojam, odbijaju se od prvog dana posljednjeg menstruacije. Ako sigurno znate dan začeća - broj 38 tjedana. No, u oba slučaja, odstupanje od dva tjedna u jednom ili drugom smjeru smatra se normom. Ljudi kažu da trudnoća traje 9 mjeseci, u mjesecima odrasloj dobi se računaju nešto drugačije, tako da ih ima deset.

Općenito, normalni termin trudnoće prilično je napet. Međutim, ima određeni okvir. Općenito, trudnoća (u trajanju od 37 do 42 tjedna) se smatra normalnim (kada se radi o retuširanju ili podcjenjivanju). Ako nosite dijete 10-14 dana više nego što bi trebalo - pročitajte "perenashivaet".

Ovo razdoblje od pet tjedana omogućuje prisutnost mnogih čimbenika koji utječu na trajanje djeteta u svakom pojedinom slučaju. Dakle, što je duži menstrualni ciklus (od posljednjeg dana prethodnog do prvog dana sljedećeg menstruacije), veća vjerojatnost normalne trudnoće traje dulje od 40 tjedana. S kratkim ciklusom, porođaj će se smatrati normalnim od 36. tjedna.

Osim toga, prisutnost komplikacija tijekom trudnoće može također utjecati na njegovo produljenje kako bi "nadoknadio" gubitak. Nasljedni faktor je također važan: ako je bioritam intrauterinalnog razvoja djeteta u vašoj obitelji nešto duži nego obično, onda je vjerojatno da ćete kasnije rađati.

Ne bismo trebali zanemariti takozvani "psihološki" perenashivanie. Ako odlučite rađati novogodišnju noć ili vašeg supruga na rođendan, priroda vam može pomoći da ostvari svoje planove.

Osim ove vrste perenashivaniya, postoje i drugi - opstetrički. Liječnici razlikuju sljedeće od njih:

Dugotrajno liječenje je normalna trudnoća koja traje 10-14 dana duže nego što je prihvaćeno. U ovom slučaju dijete je rođeno funkcionalno zrelo bez vidljivih znakova repozicioniranja. Usput, latinski, zvuči kao produljena trudnoća. Ništa nije u redu s tim.

Prava perenashivanie - to je ono što prijeti bebi. U tom slučaju, svi znakovi perenashivanie i „zrelost” djeteta prisutni su: na „starenje” od placente, nedovoljnu količinu amnionske tekućine, po želji s mekonij, nepostojanje vernix u porodu, suha i bebinu kožu bora, beba je jako velika, kosti glave tvrdi, nokat dovoljno dugo,

Morate shvatiti da je odlučujući čimbenik u definiranju preoblikovanja daleko od roka - napokon, moguće je propustiti rok. Prije donošenja konačne dijagnoze potrebno je provesti niz ispitivanja o stanju placente, pupčanu vrpcu, amnionsku tekućinu, otkucaje srca i aktivnost djeteta i tako dalje. Na temelju tih rezultata odlučuje se samo o odgodi trudnoće i je li potrebno stimulirati porođaj.

Uzroci produžene trudnoće

Ovdje možete pogoditi puno o tome što. Postoji mnogo razloga za odgodu trudnoće i čimbenika koji su mu predisponirani. Među najvažnijima su:

 • endokrini poremećaji: dijabetes, disfunkcija štitnjače i tako dalje;
 • kršenja u funkcioniranju središnjeg živčanog sustava;
 • hormonalne promjene: neravnoteža u omjeru estrogena i progesterona;
 • stres i živci;
 • ograničena tjelesna aktivnost tijekom trudnoće;
 • prošlih pobačaja i pobačaja;
 • prijetnja prestanku ove trudnoće;
 • hormonsko liječenje tijekom ove trudnoće;
 • upala zdjeličnih organa, disfunkcija jajnika;
 • kršenje menstrualnog ciklusa: ranije ili kasnije početak menstruacije, nepravilni ciklus;
 • bolesti jetre, želuca, crijeva;
 • veliki fetus, pogotovo ako je velika djeca već rođena;
 • prsni prikaz;
 • kasna preeklampsija;
 • trudna pretilost;
 • starost žena u radnoj snazi ​​je više od 35 godina.

produljena trudnoće

Trudnoća: 41 tjedan, 42 tjedna?

produljena trudnoće

Prošlo je devet mjeseci. A vaša beba se ne žuri da se rodi. Zašto? A što bi trebala učiniti mama?

Mnoge žene čije se porođaj ne počinje nakon 40-41 tjedna su uznemirile. Svaki novi dan proteže se na neodređeno vrijeme. Žale se: "Jednog dana, kao cijeli tjedan!"

Mama bi se smirila, ali kako se možete opustiti? Liječnici se boje problema s djetetom i poticanja rada. To muči mišljenje, nadilazi li to?

Roditelji su zabrinuti, a prijatelji i poznanici pozivaju se s zavidnom pravilnošću pitanjem: "Pa s kime želiš čestitati?"

Trudnoća je odgođena?

Za početak, definirati uvjete. Normalna prosječna trudnoća odgovara unutar prilično širokih granica: 40 tjedana od prvog dana posljednjeg menstruacije (ili 38 tjedana od dana začeća), plus ili minus 2 tjedna. A budući da većina žena ne može točno sjećati dan začeća, obično se usredotočuje na 40 tjedana.

Rođenja u 37.-42. Tjednu ne smatraju se ranim ili kasnim. Trudnoća koja traje 42 ili više tjedana i završava rađanjem normalnog punog roka bez znakova zrelosti zove se produženo. To je dvostruko rijedak kao perenosheniya. U svakom slučaju, nemojte paničariti.

Svaka žena ima svoju gornju granicu normalnog vremena rada. Što to određuje?

Ako je mjesečni ciklus duži od 28 dana (od prvog dana menstruacije do prvog dana sljedećeg), trudnoća je više od 40 tjedana - normalna.

Istodobno, što više dana u ciklusu, to više možete ići bez straha. Za žene s ciklusom manjim od 28 dana, trudnoća od 36 do 40 tjedana je norma.

Ako je prvo trudnoće trudnoće prolazilo s nekim komplikacijama, postoji mogućnost produženja, bez znakova postmorturizma. Dijete u ovom slučaju, kako je bilo, dobiva ono što nije primio u ranim fazama.

Ako je u obitelji buduće majke netko nosio dijete više od 40 tjedana, onda s nekim stupnjem vjerojatnosti možemo očekivati ​​i to u njoj. Postoji nasljedni bioritam prenatalnog razvoja djeteta, a time i početak rada.

Ako je žena dala instalaciju za rađanje, na primjer, kada se muž vrati s poslovnog putovanja ili liječnik napusti godišnji odmor, tijelo joj se može prilagoditi tom stanju.

Znakovi odgađanja

No ipak postoje slučajevi zaista poslije trudnoće. Ova situacija obično zahtijeva brzu isporuku, a radna aktivnost ne žuri za početak.

Što sprječava porođaj i jasno pokazuje produljenje?

 • Oštar pad volumena amnionske tekućine preduvjet je za razvoj slabe radne aktivnosti.
 • Nedostatak "prednje vode" (takozvani "ravni mjehur", koji oblaže glavu bebe) sprečava rad i usporava otvaranje cerviksa.
 • Neočekivani cerviks kod 40 tjedana ukazuje na visok udio vjerojatnosti produljene trudnoće.
 • Guste kosti dječje lubanje, uske šavove i fontane kompliciraju snažno razdoblje - potrebno je mnogo više truda od majke i djeteta.
 • Odsutnost u amnionskoj tekućini od pahuljica sirovog lubrikanta (prema ultrazvučnom podacima) ukazuje na suhoće kože bebe, što ukazuje na prekomjernu zrelost.
 • Znakovi starenja posteljice, koji se lako određuju ultrazvukom, sugeriraju da placenta više ne može nositi s potrebama rastućeg djeteta.
 • Muddy od mekonija (prvi crijevni ispust bebe) amnionska tekućina (prema ultrazvuku) ukazuje na gladovanje kisika djeteta.

Uzroci povlačenja

Koji su razlozi za odgodu trudnoće?

Medicinski vid nošenja

Liječnici vjeruju da je temelj trudnoće nakon trudnoće nedostatak "biološke spremnosti" majčinskog tijela za porođaj. To je zbog disfunkcije središnjeg živčanog sustava majke i djeteta i (ili) regulacijske funkcije posteljice.

Nedjelotvornost fetalnog imunološkog sustava, nedostatak vitamina C, P, E i skupine B također pridonosi perenashivanju, kao i endokrinim bolestima, poremećajima metabolizma masti, abortusu, nekim bolestima genitalnih organa, mentalnoj traumi.

Nasljeđe također igra ulogu: ako netko u obitelji ima rekurentnu trudnoću, postoji mogućnost ponovnoga posezanja. Klinička ispitivanja krvi i amnionske tekućine mogu potvrditi hormonske neravnoteže i poremećaje unutarstaničnih procesa energije.

No previše medicinske kontrole sama po sebi također može odgoditi vrijeme isporuke. Takozvana "biološka nedostupnost" za porođaj u većini je slučajeva posljedica tih ili drugih problema i strahova majke. Stoga, porođaj može biti potaknut medicinskim i psihološkim sredstvima.

Rodjenje ne može započeti zbog različitih strahova majke. Na primjer, prijetnja prestanku trudnoće često dovodi do činjenice da se počinje ponašati na takav način da minimizira sve procese koji uzrokuju pobačaj ili prerano rođenje. Za trudnoću, to je vrlo dobro, ali sprječava rođenje.

Takvi prenatalni procesi kao povećanje tonusa mišića maternice, kontrakcija glasnika, omekšavanje i izglađivanje cerviksa povezani su u umu žene sa strahom od gubitka djeteta.

Da biste stimulirali porod, uključite u svoj život sve one aktivnosti koje su bile isključene tijekom perioda opasnosti: duge šetnje, hodanje gore, gimnastika, plivanje. Nemojte zanemariti intimni život. Ukratko, opustite se i pripremite se za porođaj!

Nesvjesni strahovi porođaja - uopće nisu neuobičajeni. Učinkovito raditi sa strahovima na prenatalnim tečajevima i individualnim konzultacijama s psihologom pomoći će. Ako je trudna majka vodila vrlo aktivan način života tijekom cijele trudnoće, i malo prije rođenja, opustila se i počela uživati, trudnoća bi mogla biti odgođena.

Sve je dobro na vrijeme i prije isporuke je normalno da ne doživljava umor od trudnoće. Trajna kontrola nad manifestacijama približavanja rada može biti previše nametljiva. Ne rodi se započeti na vrijeme.

Odmaknite se od očekivanja planiranja i provođenja bilo kakvih poslova. Na primjer, dobro je početi pripremati miraz za djetetu, donijeti "obiteljski gnijezdo" sjati, dugo hodati svaki dan ili posjetiti.

Vrlo često, rođaci žurbe na događaje i zaraziti svoje buduće roditelje s njihovom anksioznosti. Ako se uzbuđenje povećava, korisno je konzultirati dobrog stručnjaka ili pješačiti na ultrazvuku kako biste utvrdili prisutnost ili odsutnost znakova stvarne odgođene trudnoće. Ako se ne otkriju (čak i za razdoblje od 41 do 42 tjedna), još uvijek postoji vrijeme.

Najizrazitiji čimbenik koji zahtijeva brzu intervenciju je prisutnost meconialne suspenzije u amnionskoj tekućini (prema ultrazvučnom skeniranju) i pogoršanje brzine otkucaja srca djeteta. Zatim je korisno da se mama čak i malo bojao za bebu, tako da počinje porođaj. U svakom slučaju, zahtijeva profesionalni medicinski nadzor i, eventualno, stimulaciju lijeka nastanka rada.

Raspravite o problemu odgode u obiteljskom vijeću sa svojim supružnikom i drugim članovima obitelji odraslih. U takvom razgovoru možete izraziti akumulirane osjećaje i iskustva, saznati o osjećajima drugih.

Dogodilo se da strah od budućeg oca prije rođenja i pojava djeteta stvara osjećaj nesigurnosti kod žene - pogotovo ako je navika da se tereti za to povjerenje od svog supruga. Zatim će iskreni i povjerljivi razgovori, a ponekad čak i pojašnjenje odnosa (s obveznom pomirenjem, naravno), imati željeni i dugo očekivani terapeutski učinak.

Mammar test

Sjedite ili ležite u udobnom položaju, opustite se, stavite sat blizu. Prstima prstima prstima prstima prstima prskajte 1 minutu svake 3 minute. Da biste pratili kontrakcije, stavite ruku na trbuh.

rezultati:

 • Test se smatra pozitivnim ako se kontrakcija maternice pojavljuje u prvih 3 minuta od početka iritacije bradavica i unutar 10 minuta bit će najmanje 3 kontrakcije.
 • Ako je test negativan za 40 tjedana, postoji tendencija odgode trudnoće.
 • Ako je test mlijeka jasno pozitivan (nakon minute stimulacije, maternica reagira s aktivnim kontrakcijama), a rođenje se iz nekog razloga ne pokreće, to znači da mrvice trebaju malo više sjediti u majčinoj trbuhu. Rođenje će početi čim beba bude spremna za rođenje.

Što je opasno perenashivanie?

U odgođenim bebama, oni su osjetljiviji na manjak kisika zbog visokog stupnja zrelosti mozga. Ako placenta ne daju bebu dovoljno kisika, tada može razviti ozbiljno stanje.

Guste kosti lubanje se prilagođavaju majčinim prolazima majke, što povećava rizik od traume rađanja. Kod odgođene djece, češće je takva komplikacija kao aspiracija amnionske tekućine (odgođena amnionska tekućina u plućima).

Kada se smatra da je trudnoća odložena i koliko je opasno ovo stanje za bebu i majku?

Želja svake trudnice mora nositi i imati bebu u određeno vrijeme. Poznati su negativni učinci preuranjene trudnoće. Odgođeno rođenje u razdoblju od 40-42 tjedna trudnoće manje je uobičajeno, ali također predstavlja opasnost za dijete.

Koja je trudnoća odgodena?

Uobičajeno razdoblje gestacije je 40 tjedana ili 280 dana. Međutim, ti su pokazatelji prosječni i trajanje trudnoće, čak i za istu ženu, može biti različito. U nekim trudnicama, porođaj se javlja u 36-38 tjedana, ali dijete je rođeno puno i bez znakova prijevremenog trajanja. Preokrenuti fenomen je također moguć: porođaj se javlja između 40. i 42. tjedna bez znakova postmorturizma.

Koliko možete produljiti trudnoću bez rizika od razvoja patologija u djeteta?

Ako nakon 40 tjedana rada nije došlo, patološko stanje se dijagnosticira uzimajući u obzir ne kalendarske datume, već stanje placente i fetusa.

Istinska (biološka) izloženost se određuje u slučaju kada razdoblje trudnoće nadilazi oznaku od 42 tjedna. U razdoblju od 40. do 42. tjedna govorimo o "trendu perenashivaniyu". Rođenja tijekom tog razdoblja smatraju se hitnim, ponekad se koristi pojam 40+. U ovom slučaju, to nije vrijeme koje je važno, već stanje placente i fetusa. Ponekad "starenje" posteljice je također zabilježeno u ranijim razdobljima (27-32 tjedna). U tim slučajevima govorimo o placentalnoj insuficijenciji.

Procijenjeni datum rođenja obično se izračunava od dana početka posljednjeg menstruacije. Dodatna referenca je datum prvog kretanja fetusa. Ne biti suvišno uzeti u obzir trajanje menstrualnog ciklusa. Ako duljina ciklusa prelazi 28 dana, vjerojatnost isporuke nakon 40. tjedna povećava se.

U žena čiji menstrualni ciklus je manji od 28 dana, hitna dostava može se pojaviti između 36. i 38. tjedna. Također biste trebali uzeti u obzir činjenicu da s nepravilnim menstruacijskim ciklusom mogu nastupiti pogreške u izračunima.

Uzroci patološkog stanja

Učestalost rođenja nakon 40-42 tjedna je oko 8% slučajeva, povećavajući stope bolesti novorođenčeta na 29%. Postoje mnogi čimbenici koji dovode do kasne isporuke. Glavni uzrok ovog fenomena je hormonska neravnoteža koja uzrokuje inhibiciju aktivnosti hormona odgovornih za radnu aktivnost.

Postoji niz drugih čimbenika koji nepovoljno utječu na tijek trudnoće:

 • poremećaji funkcioniranja genitalnih organa (kasnije menarhe, nepravilni menstrualni ciklus, seksualni infantilizam);
 • prošle zarazne bolesti;
 • prisutnost tumora u maternici (fibroidi, fibroidi);
 • bolesti bolesti endokrinog sustava (štitnjače, dijabetes, pretilost);
 • upalni procesi u genitalijama;
 • neispravnost jajnika;
 • kasna toksikoza;
 • prethodno je prenio brojne pobačaja;
 • prva trudnoća nakon 35 godina;
 • veliki fetus ili prsni prikaz;
 • nasljedni čimbenik.

Uzrok post-trudnoće može biti u patologiji razvoja fetusa. Tako, u trenutku nakon 40 tjedna, novorođenče je često dijagnozom bolesti centralnog živčanog sustava (hidrocefalusa, mikrocefalijom), genetičke bolesti (Downov sindrom), patologija u bubregu i nadbubrežne žlijezde.

Jedan od čimbenika pokretanja je niska fizička aktivnost. Prije svega, ona se odnosi na one buduće majke koje su proveli mnogo vremena promatrajući odmor na ležaju zbog prijetnje pobačaja. Psihološki uzroci nisu isključeni. Kod žena s nestabilnim mentalnim sustavom, sklone napadima napada panike i depresije, karakterizirane povećanjem sumnjičavosti i anksioznosti, radna aktivnost može biti podsvjesno blokirana zbog povećanog straha od procesa rada.

simptomi perenashivanie

Za fetus u maternici priroda daje idealne uvjete za razvoj i zaštitu. No, po isteku propisanog perioda, smanjuje se količina amnionske tekućine koja sprječava njegov daljnji razvoj.

Dugotrajna trudnoća manifestira se sljedećim simptomima:

 • smanjenje volumena trbuha za 5-10 cm;
 • gubitak težine od 1 kg ili više;
 • smanjenje elastičnosti kože abdomena;
 • hipertoničnost maternice, povećava njegovu gustoću, povećava visinu zdjelice;
 • prisutnost kisika izgladnjivanja fetusa - sporo ili brzo srce, smanjenje broja dnevnih perturbacija, povećanje gustoće kostiju lubanje, uska crta fontana;
 • nezrelost cerviksa;
 • stanjivanje (starenje) posteljice - promjena tkiva, vaskularna skleroza, deformacija korionskih živica;
 • oslobađanje mlijeka iz bradavica.

Prisutnost ovih znakova omogućuje dijagnosticiranje odgođene trudnoće i razmatranje stanja očekivanog majke patološkog i potencijalno opasnog. Obično se ovi simptomi opažaju s odgođenim radom dulje od 10 dana.

Što je opasno perenashivanie?

Jedan od glavnih uzroka nastalih komplikacija - nedostatak vode. To izaziva slabost rada. Tijekom isporuke može doći do preranog pražnjenja vode, abrupcije plašta, krvarenja različitog intenziteta.

Implikacije za dijete

Starenje posteljice dovodi do činjenice da fetus gubi korisne tvari potrebne za njegov razvoj. Takva situacija neizbježno dovodi do hipoksije. Tijekom poroda povećava se rizik od gušenja (gušenja) i različitih ozljeda (intrakranijalni izljev, lom ekstremiteta). Nedovoljna količina kisika oštećuje bronhopulmonalni sustav i uzrokuje neurološke poremećaje.

Djeca rođena nakon post-trudnoće često pate od povećane ekscitacije, loše slabe, neprestano plakati, obilno regurgitirati i slabo povećao težinu. U budućnosti često kažu kašnjenje u fizičkom, govornom i mentalnom razvoju, nastanku bolesti kao što su epilepsija, poremećaj pažnje i hiperaktivnost.

 • Mešonijeva aspiracija

Teška oštećenja pluća zbog kontakta s mekonskim masama. Novorođenče ima poteškoća s disanjem, piskom, deformacijom prsnog koša, nemirnim ponašanjem. Potrebna je hitna terapija, koja se sastoji od sisanja sadržaja djetetovih usta i nazofarinksa uz pomoć posebnog aparata. U budućnosti postoji povećani rizik od astme.

 • Teška žutica

Prekomjerni sadržaj bilirubina u krvi, izvana se očituje putem icteric bojanja kože, sclera i sluznice. Žutica je karakteristična za većinu novorođenčadi, ali obično se to stanje smanjuje za 5-7 dana i ne zahtjeva liječenje. U postpartum dojenčadi, fiziološka žutica može se pretvoriti u patološko stanje. Potrebno je stalno pratiti lokalni pedijatar i pedijatrijski neurolog.

 • Ozljede u rađanju

Tijekom poroda nakon 40. tjedna postoji velika vjerojatnost ozljede mekih tkiva, kostiju i zglobova, unutarnjih organa i središnjeg živčanog sustava djeteta. Najteže ozljede uključuju oštećenje mozga. Kao rezultat toga, gutanje i sisanje reflekse su inhibirani, tjelesna termoregulacija je uznemirena, često povraćanje, konvulzije, drhtanje ekstremiteta je zabilježeno. Obilježen je povećanim uzbuđenjem, stalnim plakanjem. U budućnosti, razvoj neurotičnih stanja, mentalna retardacija, napadaji, autizam.

Dugotrajna trudnoća s ožiljakom na maternici (posljedica prethodnog carskog reza ili operacije) predstavlja posebnu opasnost za zdravlje majke i fetusa. U tom slučaju češće nastaju takve opasne posljedice kao: nepravodobno pražnjenje amnionske tekućine, slabost radne aktivnosti, prijetnja puknuća maternice, poslijeporođajna krvarenja, fetusna gušenja.

Što je dulja post-trudnoća, to je veći rizik od smrti dojenčeta. U slučaju teškog odgađanja (dostava nakon 44. tjedna), stopa smrtnosti doseže 7%.

Što izgleda odgođeno beba?

Za bebe rođene kao rezultat kasne dostave, karakteristični su sljedeći simptomi:

 • naborana koža, nedovoljni subkutani sloj masti;
 • prisutnost dugačke dlake i noktiju koji su stršali iznad ruba falange;
 • povećana gustoća kosti, zatvorene fontanele;
 • velika duljina (preko 55-56 cm), velike veličine glave.

Izgled može varirati ovisno o stupnju poslije prekida. Postoje tri stupnja prekomjerne zrelosti novorođenčeta:

 • Grade 1 (rođenje u 41. tjednu) stanje djeteta općenito je zadovoljavajuće, ima brzu otkucaja srca, suhu kožu i povećanu aktivnost. Duljina prelazi prosječnu stopu za 1-2 cm.
 • 2 stupnja (rođenje na 42-43 tjednu). Obično postoje poremećaji u aktivnosti respiratornih i živčanih sustava, koji se izvana manifestiraju teškim respiratornim pokretima, prelazeći u konvulzije. Dijete jasno pokazuje sve znakove preopćenosti, duljina prelazi normalne vrijednosti za 2-3 cm.
 • 3 stupnja perenashivaniya (dijagnosticirana tijekom porođaja u razdoblju nakon 44. tjedna). Novorođenčad ima sve znakove pretjerane sazrijevanja. U ovom slučaju, vjerojatnost njegove smrti.

dijagnostika

U mnogim slučajevima, kako bi se potvrdila post-trajna trudnoća, dovoljno je točno odrediti njeno trajanje. Pored podataka o posljednjoj menstruaciji, u trajanju menstrualnog ciklusa, obratite pažnju na veličinu maternice, podatke o hormonskim studijama i ultrazvučnom skeniranju.

Dijagnoza posttretkoga je važna ne toliko da se utvrdi činjenica njegove prisutnosti, kako bi se utvrdilo stanje fetusa i posteljice. Da biste to učinili, napravite pregled opstruktivnih i vaginalnih. Izmjerite volumen trbuha, pratite dinamiku dobitka na težini, analizirali aktivnost ponašanja fetusa. To je važno jer se tijekom plitke vode smanjuje mobilnost djeteta. Kada vaginalni pregled utvrdi stupanj zrelosti i spremnost za porod pluća maternice, stupanj gustoće kosti lubanje djeteta.

U suvremenoj medicini koriste se sljedeće metode instrumentalne dijagnostike:

 1. Dopplerova studija protoka krvi u krvnim žilama maternice i placente - daje podatke o intenzitetu cirkulacije krvi, njegovo smanjenje ukazuje na kršenja funkcioniranja posteljice.
 2. Kardiotokografija je metoda koja vam omogućuje praćenje dinamike kontrakcija maternice i fetalne srčane aktivnosti.
 3. Amniocenteza - amnionska tekućina dobivena ovom metodom omogućuje analizu prisutnosti štetnih tvari (mekonij, proteini) koji nepovoljno utječu na razvoj fetusa. Zelenkasta boja vode ukazuje na nečistoću mekonija i potvrđuje prisutnost fetalne hipoksije.

Taktike porođaja

Što ako beba ne žuri da se rodi? Žena s prethodno odgođenim trudnoćama nalazi se u rizičnoj skupini i ponudila joj je hospitalizaciju u rodilištu za razdoblje od 40-41 tjedna.

U nekim je slučajevima prikazan carski rez:

 • "Nepripremljeni" cerviks;
 • Pelvicni prikaz fetusa:
 • prethodni porođaj, završava smrt djeteta, rođenje mrtve bebe;
 • uska zdjelica žene u radu;
 • trudnoća nakon 30 godina nakon dugotrajnog liječenja za neplodnost ili kao rezultat IVF-a;
 • placentalna insuficijencija;
 • prisutnost ožiljaka na maternici;
 • uvijanje kabela.

Cezarski dio također je indiciran za veliki fetus, što je često slučaj s post-trudnoćom. Roñenja koja se prirodno pojavljuju su ispunjena prekidima za majku i traumu rođenja za novorođenče.

U nedostatku indikacija za carski rez i prisutnost znakova preopterećenosti fetusa, primjenjuje se umjetna indukcija rada. Unaprijed je propisano niz aktivnosti usmjerenih na poboljšanje uteroplacentalnog protoka krvi, priprema cerviksa za isporuku, proširenje cervikalnog kanala, poticanje kontraktilne aktivnosti maternice.

Propisani lijekovi koji poboljšavaju cirkulaciju krvi u maternici i posteljici, čime se potiče početak rada. Takvi učinci imaju lijekove Actovegin, Kavinton, Piracetam. Prikazani su fizioterapeutski postupci: masaža maternice, akupunktura.

Preduvjet je priprema za rođenje cerviksa. Za njegovo omekšavanje i otkrivanje propisane su prostaglandini. Oni se proizvode u obliku gelova ili vaginalnih tableta. Osim toga, morate uzimati lijekove koji stimuliraju prirodnu proizvodnju prostaglandina (Retinol, Essentiale-Forte).

Mifepriston primjena

Ovaj lijek primarno se koristi za hitnu kontracepciju i pobačaj u ranoj trudnoći (do 6 tjedana). Prolazeći u tijelo blokira djelovanje progesterona. Oblik tablete za lijekove. Ovaj alat također se koristi za poticanje rada u punom trudnoći, počevši od 38. tjedna.

Smanjivanjem koncentracije progesterona i pokretanjem kontraktilne aktivnosti maternice Mifepriston stimulira rad. Prihvaćanje lijeka vrijedi samo u specijaliziranoj zdravstvenoj ustanovi. Prva trudnica preuzima prvu dozu (200 mg). Ako se dostava ne pojavi u roku od 24 sata, bolesniku se daje druga tableta (200 mg).

Mifepriston je primjenjiv u post-trajanju trudnoće kako bi stimulirao rad i isporuku samo u odsustvu kontraindikacija prirodnog porođaja. Odluka o korištenju lijeka uzima nekoliko stručnjaka nakon preliminarnog temeljitog ispitivanja trudnice.

Tijekom poroda potrebno je pratiti aktivnost srca fetusa i provesti preventivne mjere usmjerene na suzbijanje rizika od hipoksije fetusa.

prevencija

Nema specifičnih mjera za prevenciju trudnoće nakon trudnoće, pogotovo jer žena ne može uvijek predvidjeti taj problem unaprijed. Ali ako je slična situacija zabilježena kod rodbine (majka, tetka, baka) ili sama trudnica imala prethodne slučajeve kasnog rođenja, morate pažljivo pratiti preventivne mjere kako biste spriječili patologije u djeteta.

To uključuje:

 • pravodobno otkrivanje i liječenje endokrinih poremećaja i upalnih bolesti zdjeličnih organa;
 • odgovorni stav prema planiranju trudnoće, isključenje pobačaja;
 • rođenje prvog djeteta do 35 godina;
 • upis u žensku konzultaciju u ranoj fazi (najkasnije 12 tjedana);
 • isključivanje loših navika;
 • kompletna uravnotežena prehrana bogata povrćem, voćem, mliječnim proizvodima, isključenjem iz jelovnika masne, začinjene hrane i brze hrane;
 • pažljivo praćenje protoka menstrualnog ciklusa kako bi se točno odredilo gestacijsko doba i očekivani datum isporuke;
 • redovite posjete liječniku, provođenje svih preporuka i imenovanja.

produljena trudnoće

Odgođena trudnoća je povećanje trajanja gestacije do 42 tjedna ili više, što dovodi do kasne dostave i rođenja fetusa s znakovima preopćenosti. Produljeno trudnoće prati degidratatsey - smanjuje količinu amnionske tekućine, smanjenje tjelesne težine u trudnica placente znakova starenja, brtva lubanje kosti fetusa, fetalne hipoksije. Odgođena trudnoća dijagnosticira se prema anamnesti, rezultatima ultrazvuka, kardiotokografiji, amneziji. Odgođena trudnoća zahtijeva amniotomiju, stimulaciju rada lijekova ili brzu isporuku.

produljena trudnoće

Prosječno trajanje fiziološke trudnoće je 40 tjedana ili 280 kalendarskih dana od početka posljednjeg menstruacije. Ovaj je put dovoljan i optimalan za razvoj zrelog fetusa sposobnog za ekstrauterno postojanje. Nakon 40 tjedana trudnoće, naknadna trudnoća ne procjenjuje se prema kalendarskim datumima već prema stanju placente posteljice, fetusa i placentalnog krvotoka. Stoga, ako se razdoblje trudnoće produljuje za 10-14 dana, opstetrika i ginekologija razlikuju se od produženih i odgođenih trudnoća.

Produljenje trudnoće do 290-294 dana u odsutnosti znakova starenja posteljice i prekomjerne zrelosti fetusa smatra se produljenjem fiziološke trudnoće. Uz istinsku produljenu trudnoću, trudnoća završava s rođenjem zrelog fetusa s morfofunkcionalnim promjenama posteljice. Znaci nakon trudnoće, vezane smanjenje u iznosu od amnionske tekućine, nepostojanje vernix, bora i suhoće kože djeteta, izgled mekonij u vodu, tako da njihova boja postaje zelenkasta ili sivkasto.

Dugotrajna trudnoća događa se u oko 4% slučajeva. Opasnost od naknadne trudnoće velika je vjerojatnost komplicirane dostave, operativne dostave i nepovoljne posljedice porođaja.

Uzroci post-trudnoće

Brojni čimbenici koji utječu na reproduktivnu funkciju žene mogu poslužiti kao pozadina za post-trudnoću. Dugotrajna trudnoća često se pojavljuje kod žena s poremećenom menstruacijskom funkcijom (rana ili kasna menarka, nepravilne menstruacije, algomenoreje) i seksualnog infantilizma. Neuspješno, tijek trudnoće u budućnosti može biti pod utjecajem infekcija djetinjstva - ospice, crvena groznica, parotitis, rubeola, itd., Kao i influence ili ARVI koji su preneseni tijekom ove trudnoće.

Među uzrocima post-trudnoće, često su zabilježene endokrine bolesti žena (štitnjača, dijabetes melitus itd.), Gastrointestinalne bolesti i bolesti jetre. Ovi uvjeti mogu poremetiti hormonalni metabolizam i uzrokovati inerciju maternice, njegovu smanjenu ekscitabilnost. Upale reproduktivnih organa (adnexitis, endometritis, cervicitis), tumori maternice (fibroidi, fibroidi), disfunkcija jajnika, gestoza i umjetno ukidanje trudnoće u povijesti također mogu dovesti do promjena u neuromuskularnom reguliranju maternice.

Odgođena trudnoća može biti posljedica neadekvatne tjelesne aktivnosti, produženog ležaja, ženske mentalne traume i emocionalne nevolje. Pored svega navedenog, perenashivanie trudnoće pridonosi terapija lijekovima za prijetnje pobačaj prije isporuke velikih plodova, prvorotkinja u dobi od 30 godina, zatvarač fetusa patologije prethodne trudnoće. Moguće je da produženo trudnoće mogu biti uzrokovane bolesti fetusa, posebno CNS-a (malformacija hidrocefalusa, anencefalija, mikrocefalijom), Downovog sindroma, policistične bolesti bubrega, adrenalnih i drugih bolesti.

Od napada, trudnoća i rada razvoja uključuje složene mehanizme uz sudjelovanje središnjeg živčanog sustava, hormona (estrogene, gestageni, glukokortikoidi, hCG, acetilkolin, kateholamini, serotonin, histamin), enzima, elektrolitima, mineralima i vitaminima, zapravo na neispravan sustav neuroendokrine regulacije može potaknuti post-trudnoću.

Simptomi post-trudnoće

Naknadna trudnoća je naznačena, prije svega, ne prekoračujući kronološka razdoblja trudnoće, već promjene placente i fetusa. Uz post-trudnoću nakon 290 dana trudnoće, žena ima smanjenje volumena abdomena za 5-10 cm, a tjelesnu težinu po kilogramu ili više, što je uzrokovano smanjenjem amnionske tekućine. U tom kontekstu, trudnica je smanjila turgor kože, povećanu gustoću maternice i nezrelost cerviksa. Može se pojaviti iscjedak mliječnih masti umjesto kolostruma.

Provođenje vaginalnog pregleda u bolesnika s post-trudnoćom otkriva povećanu gustoću kostiju lubanje u fetusu, skučenost fontana i koštanih šavova. Tijekom auskulta trbuha se čuju prigušeni srčani zvukovi fetusa s nepravilnom frekvencijom i ritmom, što ukazuje na fetusnu hipoksiju. Ciljna potvrda dijagnoze post-trajne trudnoće može se dobiti instrumentalnim studijama.

Dijagnoza post-trudnoće

Dijagnoza nakon trudnoće započinje s točnošću gestacijskog razdoblja. Za ovu skupu prebrojanih rezultata svih metoda koje se koriste: računajući od posljednjeg dana menstruacije (obično Negele), ovulacije razdoblja oplodnje, prvo perturbacija, oskultacija srca zvuči, ultrazvuk i druge podatke.

Objektivna opstetrska studija s odgodenom trudnoćom otkriva smanjenje abdominalnog opsega uz visoki položaj dna maternice; kašnjenje povećanja tjelesne težine trudnoće ili gubitka kilograma. Mobilnost fetusa tijekom post-trudnoće smanjuje se kao rezultat niske vode, a sam fetus prestane rasti. Ginekološki pregled omogućuje određivanje zbijanja kranijskih kostiju fetusa, sužavanje na glavi šavova i opruga, nedostupnost cerviksa za porođaj.

Bojanja ultrazvučni studija s post-trudnoće, karakterizira smanjenje ukupnih i potpuni izostanak „prednji voda”, odsutnost ljuski inkluzija maziva syrovidnoy amnionske vode, vode u prisutnosti Mekonij. Dopplera uteroplacentalnu protok krvi određuje znakove starenja posteljice, što u potpunosti ne osigura napajanje i kisika fetalnih: posteljice petrifikaty, smanjenje njegove debljine, a smanjeni intenzitet foetoplacental uteroplacentarni protok krvi. Svi ti podaci upućuju na to da je fetus prepun i hipoksija. Smanjenje frekvencije srca fetusa (110-120 otkucaja manje. U min.) Ili povećane (više od 160 otkucaja. U min.) Potvrdi rezultate CTG oslabljen fetusa stanje.

Cervikalna amnezija može se koristiti za dijagnosticiranje post-trudnoće - endoskopsku studiju karaktera amnionske tekućine kroz netaknuti zid membrane fetusa. Zelena boja vode, ukazujući na nečistoću mekonija, označava intrauterini hipoksiju fetusa. Amnioscopy se može obaviti samo u situacijama gdje je cerviks mekan i otvoren za umetanje.

Konačno, činjenica post-trudnoće potvrđena je nakon rođenja. Prezrelog voća karakterizira zelenkaste boje kože, prisutnost maceracijom kože, smanjenje ili nedostatak podmazivanja syrovidnoy, pothranjenosti potkožnog masnog tkiva, pečat kosti lubanje. Inspekcija placente otkriva tamnozelenu boju pupčane pupkovine i fetalnih membrana, prisutnost kalcifikacijskih mjesta (petrifikacija) u tkivima posteljice.

Taktike porođaja u post-trudnoći

Trudnice u razdoblju od 41 tjedna trudnoće moraju biti hospitalizirane na odjelu patologije trudnica, gdje se, nakon dodatnog ispitivanja, odlučuje o pitanju rođenja. U slučaju post-trudnoće, razvoj spontanog rada je moguć, međutim, u odsutnosti, primjenjuje se umjetna isporuka rada.

Kada grlić maternice nije dostupan već nekoliko dana, primjenjuje se lokalna primjena posebnih hormonskih gelova, pod čijim utjecajem se grlić maternice omekšava, a cervikalni kanal se širi. Tada je propisana terapija, stimulirajući kontraktilnu aktivnost maternice. Prirodno porođaj u post-trajanoj trudnoći zahtijeva kontinuirano praćenje aktivnosti srca fetusa (slušanje srčanog ritma, fonokardiografija fetusa).

U nekim slučajevima (u slučaju akutne intrauterine hipoksije, slabosti radne snage, klinički uske zdjelice, zdjelice, fetusa, prisustva ožiljaka na maternici, itd.), Kirurške dostave žena s post-trudnoćom trudnoće pomoću vakuumske ekstrakcije ili opstetskih pinceta ili koristeći carski rez.

Komplikacije naknadne trudnoće i njihova prevencija

Rođenja koje prate odgodenu trudnoću može biti komplicirana dugotrajnim stazom, preranom rupturu vode, razvojem dislokirane radne aktivnosti, hipo- i atonskim krvarenjem, zaraznim komplikacijama (endometritis, metrotromflebitom, mastitis). U postpartum periodu, zbog smanjene kontraktilnosti maternice, često se razvija lohiometer.

Opasnosti post-trudnoće trudnoće za dijete su moguće fetalna hipoksija i gušenje novorođenčeta, razvoj lezija mozga, ozljeda kod rađanja, aspiracija meconija i amnionske tekućine. Stanje djece rođene nakon trudnoće pogoršava teška žutica, hormonska kriza, zarazne kožne lezije i neurološki poremećaji. Nakon toga, oni često zaostaju za normalnim tjelesnim i duševnim razvojem.

Provođenje trudnoće kod pacijenata kojima prijeti rizik od presađivanja zahtijeva ozbiljnu pažnju od ginekologa-opstetričara. U slučaju neočekivanog rada u očekivanom razdoblju, hospitalizacija trudnice u porodničkoj bolnici je neophodna radi razjašnjavanja uvjeta trudnoće, stanja fetusa i rješavanja pitanja isporuke.