Kako razlikovati trudnoću od PMS-a

Hrana

Kratica PMS čim se ne iskoriste i čim se ne dešifriraju. Od svih simptoma koji su karakteristični za ovaj fenomen, samo se razdražljivost i promjene raspoloženja fiksiraju u javnom mnijenju. Naravno, gledano sa strane to je raspoloženje koje je najočitije. Žena mora proći puno neugodnijih trenutaka, među kojima postoji bol.

I ako je to samo tako, većina simptoma PMS-a vrlo je slična ranim simptomima trudnoće. I kako razumjeti točno što se žena bavi u konkretnom slučaju?

PMS ili rani znakovi trudnoće?

Pokušajmo otići na mjesto gdje se pojavljuju ti ili drugi osjećaji u oba slučaja. Na kraju članka izradit ćemo sažetak tablice koja će pomoći u određivanju što će biti: PMS ili trudnoća.

Jesti promjenu

"Na malo slanom? Jeste li trudni? "Ovaj gotovo tradicionalni izraz poznat je svima, a često je upravo promjena u ukusu hrane, žudnja za novim proizvodima i averzija prema običajima koji se nazivaju jednim od prvih znakova trudnoće. I predmenstrualni sindrom. Doista, tijekom PMS-a i ranih razdoblja žene se mogu naslanjati na slatko ili slano. Ali ovdje su sličnosti završene.

Aversion na hranu, koja je često doživjela buduće majke uzrokovane ranom toksikozom, i ovaj simptom se rijetko nalazi prije odgode menstruacije. Toksikoza obično počinje (ako počinje uopće) u 5-6 tjedana. Povezan je s životom fetusa. Sustav izlučivanja njegovih otpadnih proizvoda još se ne uklanja, upadaju izravno u krv majke, što uzrokuje laganu opijenost. Reljef dolazi do 4 mjeseca kada placenta sazrijeva.

Što se tiče tradicionalno nejestivih proizvoda ili proizvoda koje žena nikada nije voljela, kao i njihovih nestandardnih kombinacija, ona je povezana s potrebom tijela za tim ili vitaminima i elementima. Štoviše, ovo stanje je također karakteristično za kasnija razdoblja.

Dakle, ponašanje prehrane ne može se koristiti kao pokazatelj PMS-a ili trudnoće. Razlike, iako očite, karakteristične su za kasnije termine.

Povećanje grudi i osjetljivost

Razlog promjene koje se javljaju kod mliječnih štapića je promjena hormonalnih razina. Budući da su ove promjene karakteristične za oba stanja, gotovo je nemoguće utvrditi je li simptom trudnoće ili PMS osjetljiva na dojku. Jedina stvar koju možete pokušati usredotočiti na trajanje ovog fenomena. U slučaju PMS, grudi čine 1-2 dana, a tijekom trudnoće ovaj osjećaj prati žena gotovo cijelo vrijeme. I to je lako razumjeti, jer se grudi aktivno pripremaju za dojenje tijekom svih 9 mjeseci.

Stalni zamor

Uzrok umora u ranoj trudnoći je povećanje razine progesterona. U kombinaciji s smanjenjem šećera u krvi i niskim tlakom, to se događa. Očigledno, prije menstruacije, razina tog hormona u ženskom tijelu je usporediva s prvim danima trudnoće, pa stoga umor je mjesto za biti. S početkom menstruacije, razine progesterona pada i umor se smanjuje.

Nažalost, stalni zamor ne može odgovoriti na pitanje kako razlikovati PMS od trudnoće. Međutim, to nije razlog da ne obraćate pažnju na nju. Na kraju, umor može biti simptom brojnih bolesti, od kojih su većina nekako povezani s hormonskim poremećajima. Ali takve bolesti ne bi trebale biti pokrenute.

Donja bol u trbuhu

U sredini ciklusa, maternica se počinje pripremati za implantaciju jajne stanice, tj. Sluznica raste na njegovim zidovima. I prije menstruacije, višak sluzi počinje postupno ljuštiti sa stijenki maternice, što uzrokuje bol u donjem trbuhu s predmenstrualnim sindromom.

U ranoj fazi trudnoće može se osjetiti bol, ali to je zbog obrnutog procesa: jajnik je pričvršćen na stijenku maternice, "burrowing" u sluznici. Dakle, bol u trbuhu je još jedan uobičajeni simptom. Međutim, priroda boli u oba slučaja je različita: tijekom trudnoće bol je vrlo blaga, nenametljiva i kratkotrajna, doslovno 1-2 dana. Tijekom PMS-a bol je vrlo raznolik, individualan za svaku ženu: netko je jači, netko je slabiji, netko ga ima prvoga dana i netko pati do kraja menstruacije.

Bol u leđima

Strogo govoreći, govoriti o bolovima u leđima, kao općem simptom PMS i trudnoći, nije sasvim točna, jer se donji dio trudnoće počinje ozlijediti krajem drugog tromjesečja, kada se opterećenje na kralježnici povećava. Tijekom tog perioda, PMS više nije zbunjen s trudnoćom.

Mjenjanje ljuljačke

Tako smo dobili "problem" za mnoge od simptoma. Nije teško pogoditi prirodu ovog hormonalnog fenomena, to je tipično za PMS i za ranu trudnoću. Međutim, u ovom je trenutku još uvijek značajna razlika.

Za PMS, negativan dio spektra emocija je više tipičan: ljutnja, razdražljivost, suze, a tijekom trudnoće dolazi do česte promjene raspoloženja, preosjetljivosti i snažnije, svjetlijih emocija. To jest, pozitivne emocije također se izražavaju kao negativne.

To može završiti s uobičajenim simptomima. Sada razgovarajmo o razlikama između znakova trudnoće i PMS-a. Sljedeći simptomi, koji su karakteristični samo za ranu trudnoću, i nemaju veze s PM.

Česti mokrenje

Česti mokrenje brine trudnicu dvaput: na kraju i na početku trudnoće. Ali ako je sve jasno s trećim tromjesečjem, postoji povećana maternica koja pritisne na mjehur, onda gdje je taj simptom potekao na početku pojma, nije tako očigledan. Ovdje se pogreška mijenja metabolizam. Bubrezi počinju aktivnije raditi, jer moraju ukloniti otpad dva organizma, a ne samo jedan.

toksikoza

Ovaj znak trudnoće već je spomenut u članku. I vrijedi li puno razgovarati o njemu? Doista, to je jedan od najstarijih znakova trudnoće, međutim, osjeća se malo kasnije, već u pozadini kašnjenja menstruacije.

krvarenje

Strogo govoreći, žensko tijelo "uči" o trudnoći tijekom implantacije jajašca. Do ove točke, oplođeno jaje ne dolazi u dodir s majčinim tijelom. Budući da u procesu implantacije u sluznici jajeta može potpuno oštetiti male krvne žile, u nekim slučajevima, implantacija je popraćena blagim krvarenjem.

Ukratko: simptomi PMS-a i prvi simptomi trudnoće doista se podudaraju na mnoge načine, što otežava dijagnosticiranje potonjeg. I ako uzmemo u obzir da se ne svi ovi simptomi "sabiru", tada postaje teško odlučiti.

Tijelo svake od fer spolova je drugačije, a ne kao ostale. Prema tome, svi reagiraju na različite promjene na različite načine. Netko uopće ne osjeća nikakve promjene, niti tijekom PMS-a ili u ranoj fazi trudnoće, a netko pati mjesecima.

Međutim, ima smisla sastaviti tablicu koja navodi i uspoređuje sve simptome karakteristične za trudnoću i PMS. Pomaže barem malo za kretanje situacijom.

PMS ili trudnoća: razlike prije kašnjenja u ranoj fazi

Žena koja ostaje u reproduktivnoj dobi i nema ozbiljnih problema na području ginekologije, s redovitim seksualnim životom ima priliku da zatrudni 1: 4. Znajući to i počevši planirati za stjecanje potomstva, djevojke su toliko ovisne o procesu čekanja ("pokazalo se - nije uspjelo") da zbunjuju PMS simptome s prvim znakovima trudnoće. Posebno je lako zbuniti te stanja, ako se prethodno ICP nije izgovarao, i ovog su mjeseca hormoni odjednom odlučili "pobuniti se". PMS ili trudnoća: koja je razlika prije kašnjenja - stvarno je teško odrediti.

sadržaj

 • Što je premenstrualni sindrom i njezini uzroci
 • Je li moguće trudnoće s PMS-om
 • Razlika između ranih znakova trudnoće i simptoma predmenstrualnog sindroma
 • Razlike u kašnjenju
 • Usporedba simptoma PMS i trudnoće u tablici
 • Znakovi prije početka ciklusa
 • Može li se tijekom trudnoće pojaviti premenstrualni sindrom
 • Kako shvatiti je li došlo do začeća

Što je PMS

Rijetke sretne žene primjećuju da početak "kritičnih dana" ide glatko: ne povlače donji trbuh prije menstruacije, nema pojave osipa na licu, opće stanje je snažno i aktivno. Češće, 3-4 dana, ili čak 10 dana prije dolaska sljedećeg mjesečnog ciklusa, žena doživljava bolesti:

Prsa se osuše, natečene i bolne, tako da je nemoguće dirati. Trbuh povećava volumen, ne može se privući, morate nositi labavu odjeću. Povremeno ima bolnih bolova. Na licu je posuta, kao što je to primijetila: uoči mjesečnice pojavljuje se akne.

Malo je energije, želim spavati, žena primjećuje razdražljivost ili suzu. To je snažan predmenstrualni sindrom, tj. Promjene u tijelu koje signaliziraju neposredan dolazak menstruacije. Na ovaj ili onaj način znakovi su poznati većini žena. One su uzrokovane povećanim koncentracijama progesterona i prolaktina. Bez obzira na to završava li ciklus - menstruacija ili začeća, tijelo se priprema za trudnoću.

Mogu li zatrudnjeti s PMS-om?

Premenstrualni sindrom nije prepreka normalnoj koncepciji. Upravo je to u nekim ljudima hormonski sustav funkcionira jasnije i "točno", a prag boli je visok; drugi, na promjenu omjera hormona u drugoj polovici menstrualnog ciklusa, reagiraju više osjetljivo. Stoga se promjene u hormonalnoj pozadini manifestiraju u takvim neugodnim senzacijama, naglim promjenama raspoloženja, pojavom edema i povećanjem apetita.

Kako odrediti trudnoću i razlikovati od PMS-a

Bol u donjem dijelu trbuha, nelagoda u prsima, pospanost i letargija simptomi PMS-a. Ali napokon, nešto slično je tipično za prve dane trudnoće, prema jamstvima iskusnih prijatelja.

Znakovi PMS i trudnoća: koja je razlika? Je li moguće čak i prije prvog dana kašnjenja razumjeti iz vlastitih osjećaja da ovaj put neće biti odbijanja jaja, jer se iz njega razvija novi život?

Do kašnjenja

Svaki ginekolog će reći da su subjektivni osjećaji prije začeća, očekivani na kalendaru - neinformativni. Čak i test koji se provodi uoči očekivanog prvog dana menstruacije pokazat će lažan rezultat jer je koncentracija hCG niska, kako bi se odredila testom trudnoće. Stoga razlika između PMS i rane trudnoće nije uvijek moguća. Samo ako žena dobro poznaje svoje tijelo, shvatit će da se ovaj put događa "izvan okvira".

Teško je razlikovati simptome, međutim, postoji razlika. Tijekom trudnoće nema predmenstrualnog sindroma, ali majčino tijelo čini se da odgovara na hormonsko preuređivanje koje je počelo.

Simptomi PMS i trudnoća: razlike za usporedbu u tablici

Pogledajmo tablicu koja sadrži rane nespecifične znakove trudnoće i predmenstrualnog sindroma.

Tablica 1. Razlike u PMS i trudnoći

Pojava boli kod mokrenja govori o pogoršanju zaraznih bolesti

Kao što možete vidjeti, u ranoj fazi trudnoće, prvi znakovi nalikuju PMS-u. Jednostavno ih je zbuniti.

Početak mjeseca

Prvi dan početka novog ciklusa karakterizira pogoršanje nelagode ako žena pati od PMS-a. Simptomi PMS-a i trudnoće: postoje razlike, ali one su također zamagljene. Prema pregledima ginekologa, jasno je: čak i ako žena ima slabu "zamku", to ne znači uvijek početak kritičnih dana.

Potrebno je upozoriti sljedeće:

 • svako kašnjenje koje prethodi "mjesečnom" (uključujući 1-2 dana);
 • jaka bol ("trzaj");
 • mala količina krvi, "daub", u trajanju dulje od 1 dan;
 • pretjerano krvarenje;
 • vrtoglavica;
 • mučnina.

Ovi znakovi mogu signalizirati da žena doživljava prve dane trudnoće, a PMS nema nikakve veze s tim. Tužan scenarij također nije isključen: početak pobačaja. Morate napraviti kućni test i donirati krv za hCG. Tako će rezultati biti točni.

Kako ne biste propustili prve znakove trudnoće nakon 45 godina

S dobi, simptomi PMS mogu postati življi ako žena često pati od njih. Usporeno izumiranje funkcije jajnika nakon 45 godina često je neujednačeno, s praskama, što uzrokuje pogoršanje PMS-a. Razlike između PMS-a i prvih znakova trudnoće budućih majki "starijih" definirane su na isti način kao i kod mladih. No, trebaju biti pažljivi prema sebi, kako ne bi zbunili prva "zvona" nadolazeće menopauze (odgođena menstruacija, slabo iscjedak) i ranu trudnoću. Koncepcija je još uvijek moguća, jer ovulacija, iako ne svaki mjesec, ali se javlja sve dok postoji mala količina antralnih folikula.

Upozorenje! Nemojte odgađati posjet liječniku s bilo kojim bolestima.

Se PMS događa tijekom trudnoće

Pitanje je li se PMS događa tijekom trudnoće brine mnoge trudnice. Iznenađeni su: "mislio sam - predmenstrualni sindrom, pokazalo se da je trudnoća".

U stvari, to su u osnovi različite države, samo su manifestacije slične, jer na kraju ciklusa i kada je fetus fiksiran, tijelo doživljava snažan učinak istih "ženskih" hormona. Dakle, na primjer, ako bol u leđima boli - je li PMS ili trudnoća? Točan odgovor neće dati liječnika bez krvnog testa za hCG.

PMS i trudnoća: što bi trebalo biti taktika

Jeste li zatrudnili ili ne? Kako razumjeti ovo? Prije svega, morate se smiriti i analizirati stanje. Nema uobičajenih simptoma PMS-a? Prsa su mirna, raspoloženje je ujednačeno, trbuh ne povrijedi? Ako se kombinira malo kašnjenje s ovim, to je razlog za napraviti kućni test.

I upravo suprotno, ako PMS nikada nije mučio, ali ovaj put se iznenada pokazao da je, vrijedi se pobrinuti da kupi test trudnoće.

No, najprecizniji datum smatra se metodom određivanja krvi humanog korionskog gonadotropina ili, jednostavnim riječima, krvnim testom za hCG. Uz to, možete dijagnosticirati trudnoću s sto posto vjerojatnosti. Samo da to učiniš bolje prvog dana zakašnjenja, a ne ranije - tako da vas rezultat neće pustiti.

PMS ili trudnoća: kako odrediti?

Premenstrualni sindrom (PMS) je kompleks psiholoških i fizičkih manifestacija koji se javljaju tijekom određenog vremenskog razdoblja prije početka menstruacije.

Ali, možete osjetiti iste znakove kada postanete trudni, upravo u trenutku kada jaje uđe u maternicu. U takvim slučajevima, teško je odrediti razliku: PMS ili trudnoću, ali još uvijek neki od simptoma su osebujni.

Promjene koje su svojstvene PMS-u i trudnoći:

U predmenstrualnom razdoblju i za vrijeme trudnoće, promjene se javljaju u vašem stanju. Simptomi PMS i trudnoća:.

 • mijenjanje ponašanja u prehrani, povećanje količine konzumirane hrane, konstantna želja za jelom;
 • abnormalnosti u probavnom sustavu (mučnina, žgaravica, nadutost);
 • povećanje veličine dojke, povećana osjetljivost;
 • izgled umora;
 • grčevi u donjem dijelu trbuha (pročitajte članak: Bol u trbuhu - znak trudnoće >>>);
 • bol u kralježničnoj regiji;
 • brzo promjene raspoloženja.

Razlike u državama žena

Kada se gore navedene promjene pojave, postavlja se pitanje: kako razlikovati PMS od trudnoće. Ipak, postoje neki znakovi PMS i trudnoće, koji imaju razlike u fiziološkim promjenama:

 1. Odnos s hranom;
 • Kada PMS povećava želju za većim unosom hrane;
 • Nakon začeća postoji žudnja za novim ukusima i proizvodima;
 • Može postojati posebna želja za slanom hranom i neobičnom hranom. Taj je fenomen zbog želje tijela da napuni nedostatak vitamina i minerala;
 • Možda pojava averzije hrane povezane s pojavom toksikoze, koja se ne nalazi u PMS-u (članak na temu: Mučnina - prvi znak trudnoće >>>).
 1. Kod PMS-a može doći do konstipacije ili proljeva, zatvor je inherentan trudnoći (vidi članak Zatvor za vrijeme trudnoće >>>)
 2. Povećanje grudi dolazi zbog promjene hormonske ravnoteže. Po ovoj značajki nemoguće je razlikovati, ali to se može postići trajanjem fenomena;
 • S PMS-om, veličina dojke mijenja se za nekoliko dana, nakon što - zauzme svoje uobičajeno stanje;
 • Tijekom trudnoće ovo povećanje postaje trajno. Stoga, ako se dojka ne vrati u svoje uobičajeno stanje, takav porast je najvjerojatnije zbog trudnoće;
 • Povećanje je popraćeno bolnom osjetljivošću, ovaj simptom je inherentan u oba stanja.
 1. Umor se javlja tijekom PMS-a i trudnoće zbog povećanja količine progesterona. S prvim danima menstruacije, stanje umora ide dalje. U slučaju rane trudnoće, umor se osjeća periodicno.

Važno je! Nemojte otpisati osjećaj umora pri koncepciji, jer je često znak drugih bolesti, s kroničnim umorom, morate obratiti pozornost na svoju prehranu i dobiti savjet od liječnika.

 1. Pojava boli u donjem abdomenu;
 • S PMS, sluznica unutar maternice počinje odvojiti, uzrokujući bol. Takve boli karakteriziraju teže grčeve, a sve pojedinačno za svaku ženu. Za neke, grčevi su jači, drugi su slabiji;
 • U ranoj fazi nakon začeća, bol je također moguć. No, priroda boli je blaža i kratkotrajnija (vidi članak Povlačenje donjeg trbuha - znak trudnoće >>>).
 1. Povlačenje bolova u leđima;

Oni su tipični za PMS, jer takve boli tijekom trudnoće uglavnom se događaju bliže drugom tromjesečju, kada rastući fetus počinje stvarati pritisak na kralježnicu i povećanom opterećenju na stupu za podršku.

 1. Promjena raspoloženja žene javlja se pod utjecajem promjene hormonalnih razina. Iako je ova pojava inherentna u obje države, još uvijek postoje razlike.
 • U PMS žena doživljava više negativnih emocija: ranjivost, razdražljivost, ljutnja, nesigurnost, ljutnja;
 • S početkom menstruacije, stabilnost raspoloženja se vraća, vrućina senzualnih osjećaja prestaje, kako se hormonska ravnoteža obnavlja;
 • Tijekom trudnoće dolazi do promjena izraženih i pozitivnih i negativnih emocija. Razdražljivost i kapricioznost dugo traju;

Promjene koje su svojstvene ranoj trudnoći

Reći s 100% sigurnost što su razlike između PMS i trudnoće neće raditi.

U ranoj fazi trudnoće, tijelo se navikne na novu državu, odvija se vrsta fetusa koja odgovara vašem tijelu.

Ako se tijekom začeća dogodila pogreška ili neuspjeh, tijelo će se riješiti fetusa.

Taj mehanizam pomaže da se samo zdravo dijete.

Kako mogu razlikovati PMS od trudnoće do kašnjenja?

Pogledamo situaciju i vaše osjećaje šire. Pokušavamo pronaći simptome svojstvene trudnoći. Što bi moglo biti?

 1. Povećana učestalost mokrenja;

Takva je manifestacija karakteristična i za kasne i za ranih pojmova. To je uzrokovano promjenama u metaboličkim procesima i hormonskoj ravnoteži, posebno proizvodnji hormonskog korionskog gonadotropina.

Pod utjecajem hormona, došlo je do promjene u tonu zidova mokraćnog mjehura, što je posljedica povećanog poriva za mokrenjem.

 1. Toksikoza - reakcija tijela od trudnoće do kašnjenja, što razlikuje trudnoću od PMS;

Njegov izgled je moguć odmah nakon pričvršćivanja jaja. Nakon prvog tjedna, možda ćete već primijetiti znakove toksične (pročitajte: Toksikoza u ranoj trudnoći >>>). Kada je PMS takav fenomen isključen.

S PMS-om ili trudnoćom, razlike ove vrste su značajne.

 • Ako se takav iscjedak dogodi između mjeseca - to može biti znak trudnoće;
 • Oni se razlikuju od izbijanja tijekom menstruacije u volumenu i boji. Imaju slabiji, mutniji karakter i dulji period (od tjedan dana do dva tjedna);
 • Oni nalikuju ispuštanju prvih ili posljednjih dana menstruacije;
 • Također se razlikuje u boji: može biti blijedo ružičasto ili smeđe, za razliku od skrletnih sekreta, tijekom menstruacije.
 1. Pojava vrtoglavice. To je uzrokovano promjenama hormonske ravnoteže i volumena krvi. U pravilu se ne pojavljuje prije kašnjenja, ali je karakteristično za treći i četvrti tjedan začeća;
 2. Osjećaj gladi više od nekoliko dana;
 3. Povećana osjetljivost na mirise;
 4. Pojava promjene uobičajenog disanja. Pojava kratkoće daha;
 5. Pojava neobičnog okusa u ustima. Fenomen nije uobičajen, ali je moguć.

Dvosmislenost simptoma

Dijagnoza u ranoj fazi trudnoće je vrlo teška. Izraženi simptomi trudnoće postaju vidljivi nakon kašnjenja, a znakovi koji se pojavljuju prije početka menstruacije vrlo su dvosmisleni.

 • Simptomi PMS javljaju se nekoliko tjedana prije početka menstruacije i nestaju kada se pojave. Neki od znakova koji uzrokuju trudnoću ne nestaju;
 • Također, svi navedeni pokazatelji ne pojavljuju se kao složeni, samo se neki mogu pojaviti.

Postoji bolji način da sami odredite trudnoću - test. Po mogućnosti s velikom osjetljivošću (pročitajte članak Najosjetljiviji test trudnoće >>>).

Svaka žena je pojedinac, a nitko drugi osim sebe ne može osjetiti specifičnosti promjena u organizmu. S PMS-om, promjena stanja je obična i ponavljiva, možete uhvatiti pristup menstruacije.

Za zamišljanje zdravog djeteta i razumijevanje načina života prvog mjeseca trudnoće bez štete budućem djetetu, pogledajte online tečaj Želim dijete: tajne pripreme za željenu trudnoću >>>

PMS ili trudnoća? Koje su sličnosti i razlike?

Rani znakovi trudnoće vrlo su slični PMS-u. Stoga mnoge žene, osjećajući nelagodu, ne znaju što ga uzrokuje.

PMS ili trudnoća? Koja je razlika između PMS i trudnoće? Takva se pitanja pojavljuju u djevojkama svaki mjesec.

Dolazak trudnoće vrlo je lako zbuniti s predmenstrualnim sindromom. To se posebno odnosi na prvu trudnoću.

Djevojke koje žive seksualno trebaju pratiti svoj menstrualni ciklus, obraćajući pažnju na kašnjenja. Ali ne smijemo zaboraviti da se potonji mogu povezati ne samo sa začećem, već i sa smanjenom funkcijom jajnika.

Da bi zanimljiva situacija bila nevjerojatna otkrića za vas 2 mjeseca nakon začeća, morate slušati svoje tijelo.

Što je premenstrualni sindrom ili PMS?

Većina zločina počinju žene pod utjecajem PMS-a. U tom je razdoblju fer seks postao krivac nesreće. Najniže ocjene primaju studenti sveučilišta u predmenstruacijskom razdoblju.

Najčešće, predmenstrualni sindrom nastaje kod žena koje imaju oštećenje zdravlja. Smanjeni imunitet, kronične bolesti, loš stil života - žene s takvim simptomima obično imaju predmenstrualni sindrom. PMS su podložni onima koji stalno doživljavaju veliki mentalni stres.

Koji su uzroci PMS-a?

Razne ginekološke bolesti, operacije ili neuspješna kontracepcija mogu dovesti do ovog sindroma. Svi ti uzroci uzrokuju hormonalne poremećaje u tijelu.

Ženski progesteron smanjuje, što uzrokuje PMS. To je, glavni razlog zbog kojeg stručnjaci vjeruju u neravnotežu između progesterona i estrogena.

Što uzrokuje neravnotežu? Liječnici ne daju točan odgovor na ovo pitanje. Sve može biti razlog. Uostalom, hormonski sustav je fina struktura tijela. Smanjivanje odgovarajućeg funkcioniranja vrlo je jednostavno. Čak i nepravilna prehrana može dovesti do neravnoteže hormona.

Glavni znakovi predmenstrualnog sindroma

Najčešće su žene zabrinute zbog kombinacije simptoma.

Najčešći simptomi su:

 • oticanje mliječnih žlijezda nekoliko dana prije početka menstruacije;
 • nagging bol u abdomenu;
 • povlačenje boli u lumbalnom području;
 • glavobolje;
 • promjene raspoloženja;
 • pospanost;
 • razdražljivost i suzavost;
 • mučnina i povraćanje;
 • osip kože (akne);
 • preosjetljivost na mirise.

Svi ovi simptomi nastaju zbog hormonske neravnoteže između estrogena i progesterona. Neugodna senzacija može se kombinirati na različite načine.

Neke žene imaju blage PMS simptome. Na primjer, blago povlačenje bolova u donjem dijelu trbuha. Postoje djevojke koje pate od teške nelagode.

Simptomi u ovom slučaju su destruktivni. Djevojka može doživjeti napade panike, nesanicu, depresiju, misli o samoubojstvu. Najčešće su takvi uvjeti karakteristični za žene koje su imale psihičku ili fizičku traumu.

Ukidanje takvog mučenja s pojavom menstruacije. Za mnoge predstavnike fer spolnog odnosa, nelagoda nestaje tek nakon završetka menstruacije.

Simptomi PMS su slični znakovima početka trudnoće. Nakon začeća, razine progesterona počinju se povećavati u tijelu. Ovaj hormon je potreban da bi se spasila trudnoća. Stoga su vanjske manifestacije zanimljive situacije i ICP vrlo slične.

Znakovi rane trudnoće:

Općenito, mnoge žene na tom položaju imaju iste simptome kao kod PMS-a. Stoga je teško razumjeti što se točno događa tijelu.

Najsigurniji način za određivanje uzroka bolesti

Da biste utvrdili što uzrokuje slabo zdravlje, moramo pričekati sljedeću menstruaciju. Ako zatrudnite, ona neće doći.

U slučaju kada nema dovoljno strpljenja da pričekate, možete proći analizu za određivanje korionskog gonadotropina (hCG). Za proučavanje će trebati krv. To će vas sigurno obavijestiti ako je došlo do oplodnje.

Analiza daje gotovo sto posto odgovora već 10. dan nakon začeća. Tako ćete odmah saznati što uzrokuje bolesti: PMS ili trudnoću.

Testovi za određivanje trudnoće, koji se prodaju u ljekarnama, trebali bi se koristiti samo kada se menstruacija odgađa. Standardni test je osjetljiv na povišene razine hCG-a u urinu. U toj tekućini hormon se pojavljuje kasnije nego u krvi.

Liječnik će procijeniti stanje maternice ispitivanjem njegovog oblika i konzistencije. Tijekom palpacije, stručnjak može odrediti trudnoću. Ako sumnjate na zanimljivu situaciju, bit ćete poslani na ultrazvuk kako bi potvrdili prisutnost fetusa.

Kako razlikovati PMS od početka trudnoće?

U tijelu žene prije početka menstruacije može se pojaviti neobična senzacija. Žena često ima pitanje: što je to - PMS ili trudnoća? Uostalom, neki znakovi predmenstrualnog sindroma u njihovoj manifestaciji vrlo su slični ranijim znakovima nedavne koncepcije.

Predmenstrualni sindrom

Da biste shvatili što se zapravo događa u tijelu, trebate obratiti pažnju ne samo na slične znakove ovih dviju država, već i na uočavanje njihovih karakterističnih razlika.

PMS - predmenstrualni sindrom je poseban uvjet koji prati određene fizičke i psihološke manifestacije. Malaksalost se javlja nekoliko dana, a ponekad i tjedana prije menstruacije. Simptomi PMS-a slični su početku trudnoće.

Mnoge su žene zainteresirane za pitanje što se točno događa u tijelu tijekom predmenstrualnog razdoblja. Ako je odgovor na ovo pitanje poznat, onda je lako razlikovati PMS od prvih znakova trudnoće.

Sličnosti i razlike

Prije početka menstruacije žena ima promjenu hormonalnih razina. Ova činjenica utječe ne samo na njezino stanje uma, već također izgleda izvana. Također je potrebno znati razlikovati PMS od prvih znakova trudnoće.

grudi

Glavni simptom PMS je da se žene grudi nabubri. Mogu postati malo bolni. Isti je uvjet za "zanimljivu poziciju". No tijekom predmenstruacijskog razdoblja dojka se povećava za samo nekoliko dana, a tijekom trudnoće ovo stanje traje cijelo vrijeme.

Raspoloženje

Hormonske kapi mogu utjecati na žensko raspoloženje. Brzo se umorila, neugodno zbog nečega. Čim se otvore krvarenje, stanje žene stabilizira. Mnogo teže je slučaj s trudnom ženom, dramatična raspoloženja raspoloženja će joj pratiti tijekom cijelog razdoblja.

U prvom tromjesečju, vagaries i razdražljivost većine djevojaka su jači nego tijekom predmenstrualni sindrom. Obično se pojavljuje razdoblje prije nego što je menstruacija relativno mirna, ali sada imate oči na vlažnom mjestu i "sve je bijesno"? Možda je došlo do začeća.

Reakcija na miris i okus

Nije tajna da trudnica mijenja svoje sklonosti okusu. Buduća majka može doživjeti nepodnošljive cravings za sve slane ili slatke. Okus uobičajenih jela ne odgovara njoj. Često iste žudnje nastaju prije početka menstrualnog ciklusa.

No, uporna averzija prema ovoj ili onoj hrani je tipična samo za trudnu majku. Tijekom PMS-a, žena neće biti bolesna od vrste proizvoda, to je znak trudnoće.

A ovo je jasna razlika između ove dvije države. Ali želja za probati nešto novo može se objasniti nedostatkom vitamina ili mikroelemenata. Takav se problem može pojaviti tijekom trudnoće i PMS.

toksikoza

Za trudnicu, toksikoza je karakterističan znak kojim se može odrediti trudnoća. Kada počinje toksičnost nakon začeća? Mučnina i drugi neugodni simptomi počinju se očitovati (ako počnu uopće) samo dva do četiri tjedna nakon začeća. Stoga, sve dok zakašnjenje mjesečne mučnine neće. A ako jest, onda razlog nije u nedavnoj gnojidbi, već u nekim drugim medicinskim ili psihološkim čimbenicima.

Bol u trbuhu

Grčevi u trbuhu mogu se pojaviti prije menstruacije. Ova činjenica ima dosta objašnjen razlog: maternica se priprema za oplodnju, zidovi su prekriveni debelim slojem sluznice, koji se počnu bacati prije menstruacije, uzrokujući bol. Te boli su različite u intenzitetu i trajanju, oni ne mogu uzrokovati mnogo problema, ali u drugim slučajevima, oni su zabrinuti za žene tijekom menstruacije.

U ranoj fazi trudnoće moguća su neobična senzacija, ali imaju drugačiju prirodu. U pravilu, bolni osjećaji u donjem abdomenu tijekom normalnog tijeka trudnoće se ne manifestiraju intenzivno. U suprotnom slučaju, ta činjenica govori o određenoj bolesti.

Bol u leđima

Bol u donjem dijelu leđa i leđima može poremetiti ženu prije menstruacije, no za trudnice takve se manifestacije obično razvijaju do kraja razdoblja. Iako se u nekim slučajevima takvi osjećaji mogu pojaviti nekoliko tjedana nakon začeća zbog hormonske prilagodbe.

vrtoglavica

Kao i prije menstruacije, iu prvom tromjesečju, žene mogu imati vrtoglavicu. Ta slabost povezana je s hormonalnim promjenama, kao i povećanjem volumena krvi. Ali prije nego što se kašnjenje vrtoglavice obično ne dogodi, može se pojaviti u trećem ili četvrtom tjednu nakon začeća.

brljanje

S pojavom menstruacije žena izgleda krvavo. Ali u prvim tjednima nakon začeća, takav fenomen je također moguć. Istina, tijekom trudnoće iscjedak će biti vrlo rijedak i lagan. Dok je menstruacija obilježena obilnom svijetlo crvenom bojom.

Ponekad postoji trudnoća kroz menstruaciju. Ali u većini slučajeva, ako je krvarenje teške, to ukazuje na patologiju.

mokrenje

Restrukturiranje hormona u tijelu buduće majke dovodi do promjene u funkcioniranju mnogih unutarnjih organa. Ako je žena trudna, zbog povećane koncentracije progesterona hormona, zid mjehura je opušteno i žena je zabrinuta zbog čestog urina. To se događa ne sa svim trudnicama, ali često se sastaje. Za PMS, ovaj fenomen nije tipičan.

Zbog igre hormona prije menstruacije, postoje vidljive edeme koje prolaze drugi ili treći dan menstruacije. Žena može čak i povećati težinu za 1-1,5 kg. prije menstruacije. U prvim danima nakon začeća može doći do oticanja, ali to se ne događa rijetko. Obično, naprotiv, višak tekućine odlazi.

Kako ih razlikovati?

Dijagnoza rane trudnoće je puna poteškoća. Znakovi koji se javljaju prije početka očekivanih menstruacija, mogu se tumačiti nejasno i ne mogu uvijek ukazivati ​​na pojavu trudnoće.

Rana trudnoća ima implicitne simptome. Nije uvijek moguće prepoznati ga u prvim danima ili čak tjednima. Ponekad mlade žene uzimaju znakove PMS-a za ranu manifestiranost prvih simptoma trudnoće. Suprotno se događa, očekujući početak menstruacije, žena ne primjećuje da se novi život počinje pojavljivati ​​u njenom tijelu, a bolesti koje ona doživljava prvi su simptomi nove trudnoće.

PMS i trudnoća mogu imati iste simptome. Da ne bi bilo pogrešno i na vrijeme otkriti pojavu oplodnje, postoji nekoliko metoda.

Prije svega, trebate redovito održavati kalendar menstruacije. Takvi savjeti ne daju ginekolozi svojim pacijentima. Poznavajući dan početka menstruacije, možete brzo otkriti kašnjenje i činjenicu trudnoće.

Kako sigurno znati

Možete se provjeriti kod kuće. Da biste to učinili, trebate kupiti brzi test u apoteku. Postoje testovi koji mogu odrediti trudnoću u najranijim uvjetima, već jedan do dva dana prije odgode menstruacije. No, najtočniji rezultat, pokazat će sve isto nakon odgode. Njezino djelovanje temelji se na određivanju hormona HCG (humani korionski gonadotropin), koji se javlja samo u trudnica.

Da biste se konačno uvjerili da simptomi koji muče ženu prije menstruacije, govore o pojavi trudnoće, možete otići do liječnika. Specijalist će propisati testove koji potvrđuju ili negiraju pojavu trudnoće.

Krvni test za hCG (korionski gonadotropin) je najsigurnija metoda za dijagnosticiranje trudnoće. Tijelo počinje proizvoditi hCG hormon samo kada se fetalni jaje pojavi u maternici. Svakodnevno se povećava količina ovog hormona.

Iskusni ginekolog može odrediti trudnoću čak iu ranoj fazi uporabom rutinskog ginekološkog pregleda. Ako je potrebno, može propisati laboratorijske pretrage i ultrazvuk. Kada je trudnoća vidljiva na ultrazvuku? Uz pomoć transvaginalnog ultrazvuka, trudnoća je već određena u trećem ili četvrtom tjednu od dana začeća. Ali ne idite na ovo istraživanje na vlastitu inicijativu! Za postupak moraju biti strogi pokazatelji.

S godinama, žena će naučiti prepoznati signale koje daje tijelo. Primijetit će i ispravno protumačiti promjene koje će se dogoditi u njemu. I iako simptomi PMS-a i trudnoće su slični, jedna pažljiva djevojka će ih razlikovati.

Kako točno razlikovati PMS od trudnoće

Trudnoća i njezini znakovi u ranoj fazi vrlo su slični simptomima PMS - predmenstrualnog sindroma, koji se manifestira nekoliko dana prije početka menstruacije. Izvana označena razdražljivost, tjeskoba i emocionalne promjene u žena može se podudarati s razdobljem jaje oplođeno, rođenje novog života ili biti izraz PMS-a.

Svaka žena može kontrolirati svoj ciklus, posvećujući pozornost na njegovu sustavnost, intenzitet protoka i moguće neuspjehe. Odgođena menstruacija može se pojaviti zbog disfunkcije jajnika ili zbog trudnoće. Zbog toga je potrebno jasno promatranje procesa u tijelu kako bi se razumjelo što se događa s vama.

Kako utvrditi što je uzrokovalo takvo stanje žene - trudnoće ili hormonalno restrukturiranje tijela prije menstruacije? Kako razlikovati PMS od trudnoće? Apsolutno istovjetno stanje žene s različitim uzrocima pojavljuje se u isto vrijeme, što otežava prethodnu dijagnozu. No, postoji mogućnost odlučivanja, pokušat ćemo to učiniti.

Uobičajeni simptomi: hrana

Simptomi koji se pojavljuju u ženama u ovoj fazi su isti, ali male razlike i dalje postoje i pomoći će točno odrediti:

 • promjena u ukusu ukusa. Žena stabilna u tom razdoblju želi biti slana ili slatka. Na to okolna munja reagira i dijagnosticira - trudnoću. Ali oni su pogrešni, promjene u običnim ukusima i pojava nepoznate prehrambene navike su karakteristične i za trudnoću i PMS;
 • nespremnost na jesti i nedostatak apetita povezana je samo s trudnoćom i nastankom toksikoze. Proces je povezan s ozbiljnim unutarnjim transformacijama kod žena i fetalnih aktivnosti. U prvom tromjesečju karakterizira razvoj placente. Do tog vremena, otpadni proizvodi budućeg djeteta izravno ulaze u majčinu krv i uzrokuju opijenost, u vezi s time nastaje toksikoza;
 • Potreba za zdravim mikronutrijentima nastaje u početnim fazama trudnoće, a novi, a ponekad i neobični ukus jedenja žena povezani su s tim. Netko nije jesti meso, a tijekom tog razdoblja želio je ogroman komad pečene svinjetine ili, naprotiv, u očima njegove žene koja jede meso osjeća neprijateljstvo;
 • tijekom PMS ili u početnim razdobljima, žena može imati zhor. Povezan je s razvojem fetusa i njegovim potrebama za vitaminima i prehranom;

Zaključno, može se razumjeti samo jedna stvar: teško je odrediti stanje žene mijenjanjem okusa ili nedostatka apetita. Prehrana ne može biti odlučujući čimbenik u utvrđivanju točnog uzroka i potvrđivanju znaka trudnoće.

grudi

Pitanje "PMS ili trudnoća" često se pojavljuje kada žena gleda preko grudi. Tijekom tog razdoblja, bubri, ulijeva, a to je zbog hormonalnih promjena koje se javljaju tijekom trudnoće i PMS. Osjetljivost dojke je vrlo različita od uobičajenih senzacija. U kontaktu, postoji oštra bol u bradavicama, mijenjajući veličinu i taktilne pokazatelje - elastičnost, tvrdoću.

Jedina razlika koja može ukazivati ​​na koncepciju djeteta je trajanje boli u prsima. Dakle, kada PMS bol i "nalitost" dojke traju nekoliko dana, a tijekom trudnoće može trajati cijelo razdoblje pripreme za hranjenje djeteta.

umor

Prvi mjeseci trudnoće povezani su sa strašnim umorom u budućoj mami. To se događa u pozadini povećanja brzine hormona - progesterona. Tijekom tog razdoblja dolazi do porasta razine glukoze, krvnog tlaka, što dovodi do brzog umora trudnice i traje do kraja djetetovog ležaja.

Zbog hormonalnog vala, umor se također opaža s PMS. Ali s pojavom menstrualnog protoka, progesteron se vraća u normalu i stanje umora nestaje.

Uzevši u obzir ovaj pokazatelj, gotovo je nemoguće utvrditi točno kakva je država žena.

jajnici

Rad jajnika, genitalnih žlijezda žene, mijenja se tijekom razdoblja PMS ili trudnoće. Pojava bolnog grčenja tijekom tog razdoblja može ukazivati ​​i na trudnoću i na početak menstruacije. Prilikom pripreme tijela za menstruaciju odbija se povećana količina sluzi koja se formira na zidovima maternice - to dovodi do bolova u donjem dijelu trbuha. Tijekom početka trudnoće, bol se osjeća zbog fiksacije oplođenog jajašca u maternici, što ozbiljno iritira njegove zidove. Ako je bol teška i fokus je lokaliziran na određenom području, to je ozbiljan razlog da se posavjetuje s liječnikom kako bi se isključili ozbiljni ginekološki problemi. Priroda boli je različita i razlikuje se po snazi ​​i intenzitetu.

Tako je u trudnica bol slab i traje nekoliko dana, a kod žena s PMS može doći do snažnog, strašnog sindroma boli tijekom cijelog razdoblja, prije i prije kraja menstruacije.

Bol u leđima

Ovaj simptom pojavljuje se samo tijekom PMS-a, ne smatra se ranim znakom trudnoće. Ove se boli razlikuju u terminima i ne preklapaju se.

Kada se otkrije negativni test trudnoće, sindrom boli uočava se tijekom razdoblja odbacivanja akumulirane sluzi iz maternice i povezana je s dinamičkom reprodukcijom krvnih stanica koštanoj srži. To se događa tjedan dana prije menstruacije.

U ranoj fazi trudnoće, žena nema sličnih senzacija. Lumbalna bol se pojavljuje u trudnoj ženi u drugom tromjesečju i nastavlja ciklički do isporuke. Ovo stanje karakterizira rast fetusa i njegovo opterećenje na unutarnjim organima majke, kao i pritisak na kralježnicu.

Mjenjanje raspoloženja

Promjene raspoloženja mogu se pripisati trudnoći i stanju prije menstruacije. Faktor koji utječe na ovaj pokazatelj je stanje hormonske pozadine. U ovom slučaju, postoje neke razlike koje će vam pomoći utvrditi je li došlo do trudnoće ili običnog PMS.

Dakle, prije menstruacije, žena osjeća nervozu i negativne emocije koje ju čine tugovati i plakati. Dok je tijekom trudnoće vrlo česta promjena raspoloženja. Ona se očituje pozitivnim i negativnim emocijama. Zbog kratkog vremena zbunjenosti oko njih dolazi do zbunjenosti. Trudnica žestoko reagira na situaciju, može istodobno plakati i smijati se, a pokazuje emocionalnu ranjivost i osjetljivost.

Razlike: mokrenje

PMS i trudnoća imaju neke prepoznatljive simptome. Na primjer, učestalo mokrenje karakteristično je samo za trudnice. U završnoj fazi to je zbog pritiska težine fetusa na mjehuru. Žena osjeća želju 2-3 puta češće.

Prvih dana nakon začeća nema načina razlikovanja simptoma PMS od trudnoće. Uobičajeni poticaji za WC pojavljuju se u razdoblju od 4 tjedna. Razlog je restrukturiranje tijela i transformacija metaboličkog procesa. Otpadni proizvodi fetusa u prvom tromjesečju ulaze u krv. Za njihovo povlačenje, bubrezi trudne žene ulaze u taj proces, koji žure za brisanjem krvi i obično brže ispunjavaju mjehur.

Toksikoza i iscjedak

S početkom trudnoće moguće je izbaciti krvavu sluz. Mogu se promatrati između menstruacije i biti prvi znak trudnoće, iscjedak je slab intenzitet i traje nekoliko dana.

Glavni pokazatelj žene prije nego što nauči o kašnjenju jest toksoza. Da razlikuje trudnoću od PMS-a. Već tjedan dana nakon začeća, vidljivi su simptomi. Buduća majka počinje osjećati nelagodu i mučninu, koja s vremenom može pretvoriti u toksikozu.

nalazi

Sličnost simptoma tjera vas da još jednom razmislite o održavanju raznih tablica i kalendara, što će vam omogućiti da ne pogodite, ali da biste jasno znali povezane simptome - trudnoću ili razdoblje prije menstruacije.

Svaka žena na svoj način tolerira početak trudnoće ili menstruacije. Gore opisani simptomi postoje, ali su osobni, individualni pokazatelji svake od njih.

Prvi tjedni trudnoće mogu imati slabo određene pokazatelje. Bolest je dijagnosticirati rođenje fetusa u ranoj fazi uz pomoć liječnika koji može vizualno prepoznati simptome ili koristiti suvremena sredstva dijagnostike ultrazvuka.

Simptomi PMS-a ili trudnoće, kako se razlikovati

Ponekad se događa, u očekivanju početka menstruacije, osjećate određenu nelagodu, a kritički dani nikada ne dolaze. To dovodi do sumnje, postoji li trudnoća?

Prvi simptomi početka trudnoće slični su PMS-u. Svaka djevojka ima posebnu nelagodu, ali najčešće se mogu primijetiti:

 • oticanje i osjetljivost mliječnih žlijezda;
 • pospanost;
 • žudnja za određenim vrstama hrane;
 • preosjetljivost na mirise;

Sve ove manifestacije povezane su s promjenama u hormonskoj podlozi u tijelu. Ravnoteža progesterona i estrogena je poremećena, što utječe na neuro-emocionalno stanje i uzrokuje pogoršanje zdravlja.

Bolovi u prsnom košu

Oticanje, bolovi u prsima su karakteristični za PMS i trudnoću. To je zbog promjena u razini hormona, pa taj simptom nije odlučan. Jedina stvar koju možete uzeti u obzir trajanje ove situacije.

Tijekom trudnoće, ovaj simptom prati mladu majku cijelo vrijeme, budući da se procesi povezani s laktacijom javljaju u dojci.

Za PMS ovaj simptom traje nekoliko dana.
Povraćanje
Bol u leđima tijekom trudnoće događa se mnogo kasnije, bliže trećem tromjesečju. U ranim fazama nije karakterističan znak, može se pojaviti zbog stanja opće slabosti. Izraženije bolove u leđima pojavljuju se s PMS-om.

brljanje

Uočavanje tijekom trudnoće nije bogato, više razmazivanje i traje 2-3 dana, cjelokupno zdravlje je bolje nego kod normalnih menstruacija. Ove sekrete mogu početi malo prije nego što se očekuje mjesečno razdoblje, one su smeđe, smeđe.

Krvarenje tijekom trudnoće objašnjava se procesom povezivanja embrija u maternici. Takvi fenomeni tijekom trudnoće nisu često, ali s tim se suočavaju 2 moji prijatelji.

Svaka žena treba vrlo pažljivo poslušati svoje tijelo, a onda se takvi simptomi neće zanemariti. Ovaj simptom je vrlo indikativan. Važno je naučiti odrediti razliku između krvarenja tijekom trudnoće i menstruacije.

mučnina

PMS se također može karakterizirati mučninom, ali to je kratkotrajni i rijedak fenomen, a vrijeme se događa puno ranije nego tijekom trudnoće.

Rana toksikoza trudnica vodi prema averziji od hrane. Mučnina se javlja ne samo ujutro nego tijekom dana u bilo kojem trenutku. Pod utjecajem neugodnih mirisa povećava se toksikoza.

Obično se ovaj simptom javlja nakon 5 tjedana, što je povezano s procesima vitalne aktivnosti fetusa. Metabolizam još nije uspostavljen, a proizvodi disintegracije fetusa u krv majke i uzrokuju manje opijenosti. To traje do 4-5 mjeseci dok posteljica sazrijeva. Povraćanje se može pojaviti povremeno.

Jedna žena s različitim trudnoćama, ovaj se simptom može manifestirati na različite načine. Moja djevojka nije imala toksemija dok je čekala dječaka, ali kad je zatrudnjela sa svojom kćeri, mučnina i povraćanje su joj stalno pratili. Iz vlastitog iskustva reći ću da me toksikoza prati od 5 do 16 tjedana, ali s dva prijatelja, ona se jasno zaustavila u 12 tjedana. Neki od mojih dobrih prijatelja uopće nisu patili od njega.

Prijelaz na određene vrste hrane

Tijekom trudnoće često dolazi do promjene u ukusu hrane, postoji žudnja za određenim proizvodima, a uobičajena hrana može izazvati gnušanje. Svatko je poznat izraz "izdahnut na slanu - za trudnoću", a to je razumljivo, često postoji želja za jesti slatko i slano.

U ranoj fazi trudnoće, žene mogu osjetiti osjećaj gladi, to je posljedica značajnog trošenja energije tijela kada se oplođeno jaje prolazi kroz jajovodne cijevi i implantira. Ovaj postupak traje do dva dana.

Ali takav simptom također nije odlučan, jer iz vlastitog iskustva reći ću da prije PMS-a imam snažno povećanje apetita, kao i većina mojih prijatelja. To je također razumljivo iz fiziološke točke gledišta - tijelo nakuplja hranjive tvari prije značajnog gubitka krvi.

Bol u bolovima u trbuhu

Tijekom trudnoće - kratkotrajno, ne opsesivno i tromo.

Kada je PMS bol bolji i neugodan, uočava se nadutost, naročito prvog dana. Jedna trećina mojih prijatelja povlači trbuh tijekom cijelog razdoblja menstruacije. Postoje sretne žene koje ne doživljavaju tako nelagodu.

Kada dođe do trudnoće, javlja se oplodnja jaja, priprema maternice počinje za njegovu implantaciju. Tijekom pričvršćivanja voćnog jaja na sluznicu, mogu biti neugodni osjećaji. Prije menstruacije dolazi do obrnutog procesa - sluznica se iscrpi, koja se oslobađa tijekom menstruacije. To uzrokuje slična osjećaja. U oba slučaja bol se razlikuje.

Oštre promjene u emocionalnom stanju

Tijekom trudnoće promjene raspoloženja su ekstremne, emocije su jače i izgledaju svjetlije. Jedan od mojih prijatelja, u ranoj fazi trudnoće, uvijek je želio plakati, bilo joj je žao i tužno za suze, ili se samo veselo nasmijala maloj šali. Capriciousness i bezgrešna anksioznost također stalno prate ženu.

Kada PMS češće predstavlja negativne emocije, povećanu nervozu, napade panike, ljutnju, ljutnju. Sve se normalizira s početkom menstruacije.

Ovaj pokazatelj najčešće utječu na druge. Priroda tog simptoma je povezana s hormonima, ali postoje razlike u njegovoj manifestaciji.

Umor i vrtoglavica

Tijekom početka trudnoće dolazi do oštrog porasta razine progesterona, što u prvih tjedana uzrokuje povećani umor.

 • Postoji smanjenje tlaka i šećera
 • Ukupna količina krvi u tijelu raste

To uzrokuje pogoršanje zdravlja, postoji vrtoglavica. Distrakcija i umor su karakteristični. Prije početka menstruacije pojavljuju se slične promjene, ali s njihovim početkom, razina progesterona se smanjuje, a umor nestaje.

mamurluk

Tijekom trudnoće, pospanost se događa vrlo često i štiti. Tijelo pokušava spasiti malu bebu od pretjerane emocionalnosti majke, žena postaje tjeskobnija, želi cijelo vrijeme spavati i "ne trčati na bojišnicu i bježati u bitku".

Tijekom moje trudnoće, samo sam spavala tijekom cijelog prvog trimestra, strašna pospanost je bila:

Postoje žene za koje je u tom razdoblju karakteristična nesanica.

S PMS, ovaj simptom je kratkotrajan.

Ovaj simptom javlja se u pozadini umora općeg tijela.

Osjetljivost mirisa

Ovaj simptom pojavljuje se među prvima u ranoj trudnoći. Žena osjeća jutarnju mučninu. Neki mirisi su posebno odvratni. Najčešće se tiče mirisa kemikalija, eau de toilette, parfema, mirisa proizvoda, osobito u procesu pripreme. Svi "okusi" osjećaju se vrlo oštro.

Moj dobar prijatelj tijekom trudnoće jednostavno nije mogao ući u kuhinju i otvoriti hladnjak, teško je putovala javnim prijevozom, užasno je osjetila miris. Posebno je neugodno doživjeti ovo razdoblje ljeti, kada se dodaje toplina svim iritantnim čimbenicima koji to samo pojačavaju.

Tijekom PMS-a javlja se i osjetljivost na mirise, ali se ne manifestira tako snažno, a vremenom ne traje dugo.

Kako točno odrediti

Nijedan od navedenih simptoma nije 100% odlučujući, možete pogoditi moguću trudnoću ili sumnju. Čak i odsutnost menstruacije ne ukazuje na trudnoću.

Kašnjenja mogu biti uzrokovana jakim stresom, prekovremenim radom na poslu, emocionalnim preopterećenjem, možda imate ispite ili imate teški intervju, imate pada s voljenom osobom; povezane su s klimatskim promjenama ili predstavljaju signal razvoja bolesti. Kako bi se uklonili bilo kakve sumnje, najbolji način je da koristite test trudnoće.

Svi testovi imaju isti princip, reagiraju na razinu hormona u urinu - ljudskom korionskom gonadotropinu (hCG).
Postoje različite vrste testova:

 1. Ispitne trake nisu skupe. Test je traka s oznakama koje se primjenjuju na njemu. Ispitivanje mora biti uronjeno u posudu s jutarnjim urinom. Nakon nekoliko sekundi, stavite materijal na vodoravnu površinu i pričekajte dok se signalna traka ne odaziva na razine hormona. U jutarnjim satima urina je najviša koncentracija hCG, tako da će rezultat biti pouzdaniji. Dvije trake na testu ukazuju na žene trudnoće. Kratkoročno, rezultat može biti pogrešan, bolje je dvaput provjeriti nakon nekog vremena.
 2. Test tableta je relativno novo i praktično. Ima veću osjetljivost, što omogućuje određivanje trudnoće u ranoj fazi. Test ima oblik tableta, gdje se nalaze prozori. Mala količina urina mora se nanijeti na poseban prozor gdje je bezbojna tkanina s reagensom. U kontaktu s tkivom, urin reagira, boje, a rezultat je vidljiv u drugom prozoru. Takav je test učinkovitiji.
 3. Inkjet test - jedna od novih modernih vrsta. To je mali plastični uređaj, na kraju se nalaze trake s osjetljivim česticama, koje odmah reagiraju na prisutnost hCG hormona u mokraći. Ima visoku točnost i pouzdanost.
 4. Elektronički test - vrlo povoljno i udobno. Na izgledu nalikuje inkjet, ali ima poseban ekran na kojem će biti natpis: "trudna" - trudna ste i "ne trudna" - nisu trudna.

Ako ste izvršili test i imate sumnje, možete napraviti laboratorijski test krvi za hCG.
Zapamtite, svaka žena je individualna i jedinstvena, nitko se ne može nositi s njome bolje od nje. PMS je mjesečni fenomen, a svatko od nas najbolje zna koje posebne znakove prati. Poslušajte svoje tijelo, i svakako ćete primijetiti da li dođe do bilo kakvih promjena.

Za dodatne. čitanje

Menstrualni ciklus uključuje ogroman i složen posao tijela, koji je spreman za dijete. U sredini ciklusa jaje se oslobađa iz jajnika i priprema se za oplodnju. U maternici nastaje dodatni sluzni sloj, koji će uzeti buduće bebe.

Ako se oplodnja nije dogodila, tijelo se počinje riješiti rezultata svojih postignuća, a sljedećeg mjeseca sve će početi iznova. Prije početka novog ciklusa pojavljuju se brojne promjene u ženskom tijelu koje se javljaju nekoliko dana prije početka menstruacije i nazivaju se premenstrualnim sindromom (PMS). Obilježja PMS-a u svakoj drugoj ženi bilježe, ali u mom okolišu postoje određeni znakovi u svim mojim prijateljicama i poznanicima.

 • nelagoda u leđima;
 • bol u trbuhu;
 • oštre promjene emocionalnog stanja;
 • umor i vrtoglavica;
 • mučnina i povraćanje;
 • uočavanje.