Post-trudnoća: maksimalni uvjeti, uzroci i posljedice

Rođenja

Kada dođe procijenjeni datum rađanja žene, a nema znakova ženske spremnosti za porođaj, mnogi se pitaju što je moguće maksimalno trajanje trudnoće.

Također je vrlo važno pitanje kako odrediti pravi pererashivanie, što posljedice kasnog rođenja mogu biti za majku i fetus. A ovdje su izjave poput: "kronična trudnoća se ne dogodi apsolutno neprihvatljiva, ako rodiš - gdje ćeš ići".

Zamjena je patološki fenomen u kojem postoji kašnjenje ili nema radne aktivnosti na kraju trudnoće. Kada dođe do odgođene radne aktivnosti, često se navode njegove različite anomalije (na primjer, slabost i diskucija) i kršenja kontraktilne spremnosti maternice.

Ova pojava je vrlo ozbiljan problem u porodništvu i javlja se u 4% slučajeva. Zbog velike vjerojatnosti poremećaja procesa porođaja s kasnošću rada, povećava se broj kirurških zahvata. Rizik od komplikacija kod žena u porođaju tijekom i nakon porođaja raste. Povećava rizik od poremećaja fetusa u razvoju djeteta, pa čak i njegove smrti.

Koji je maksimalni period gestacije u danima i tjednima?

Gestacijska dob, a time i datum rođenja, izračunava se na nekoliko načina. Može se smatrati prvim danom posljednje menstruacije, na datumu začeća, veličine maternice pri prvom pojavljivanju kod liječnika i na prvom ultrazvučnom, na datum prvog miješanja mrvica.

Najpouzdaniji način izračuna datuma rođenja je računati na prvi dan posljednjih "kritičnih dana". Od prvog dana broje se prije tri mjeseca i dodaju 7 dana. To će biti procijenjeni datum rođenja bebe u svijet s normalnim porodom od 280 dana.

Unatoč činjenici da tijekom menstruacije ne postoji pitanje oplodnje, izračuni se izvode tako da trudnoća traje 280 dana i plus ili minus dva tjedna. Tako se ispostavlja da trudnoća traje 40 tjedana, a rođenje na 38 tjedana ne može biti preuranjeno, baš kao i rođenje u dobi od 42 tjedna.

U opstetriji, postoje dva pojma perenashivaniya - pravi i imaginarni perenashivanie.

Prva opcija potvrđuje se kada se trudnoća nastavlja više od 14 dana nakon računanja datuma rođenja djeteta (tj. Trajanje trudnoće je 294 dana ili više) i kod rođenja bebe s znakovima zakašnjenja.

U tom slučaju, dolazi do razvoja patoloških poremećaja u strukturi posteljice (masna degeneracija, višestruka petrifikacija - taloženje kalcijevih soli u posteljici).

Konačni zaključak može se dati nakon ispitivanja novorođenčeta i ispitivanja potomstva.

Druga mogućnost je zamišljeni repurposing. Također se zove produljena trudnoća. U ovom slučaju, trudnoća je karakterizirana produženim razdobljem svojeg tijeka za fiziološko sazrijevanje djeteta. Takva trudnoća završava 294 dana ili kasnije s rođenjem zrele bebe bez ikakvih komplikacija.

U procesu ispitivanja trudnice s sumnjom na pererashivaniya važno je izuzeti kronološku perenashivan (pogrešno izračunati period trudnoće i porođaja).

razlozi

Ovdje moramo više govoriti o čimbenicima rizika za razvoj kasne radne aktivnosti.

Razmotrite ove rizike od majčinog organizma i od bebe.

Čimbenici rizika za majčin organizam:

 • poremećaja u reproduktivnom zdravlju trudnice. Takvi poremećaji mogu biti upalne bolesti reproduktivnog sustava, što dovodi do endokrinih poremećaja i promjena u neuromuskularnom sustavu maternice, abortusu u povijesti, infantilizmu majčinog organizma, nepravilnosti menstrualnog ciklusa;
 • godina žena koja se prvi put priprema za majčinstvo je preko 35 godina;
 • istodobna patologija trudnoće majke. To mogu biti metaboličke bolesti, endokrinska patologija, patologija unutarnjih organa, gestoza i toksoza, mentalni poremećaji;
 • sjedeći način života tijekom trudnoće, osobito u završnim fazama;
 • genetska predispozicija. Često postoji uzorak ponovljenih slučajeva odgađanja trudnoće u obitelji, gdje je sljedeći rođak već imao kasno rođenje.

Mogući uzroci fetusa:

 • Često uzroci zakašnjelog razvoja fetusa dovode do produljenja trudnoće. U ovom slučaju, fenomen produljenja trudnoće može se smatrati adaptivnim mehanizmom koji pridonosi zrenja fetusa;
 • veliki voće težak više od 4000 g. Velika beba često ne može potonuti na ulaz u malu zdjelicu. To ometa pravilno otkrivanje i pripremu grla maternice za porođaj;
 • iz istog razloga - nemogućnost pada u zdjelicu - križ ili prsni prikaz djeteta također doprinosi povećanju trajanja trudnoće;
 • Nedozvani imunološki sustav bebe zbog nedostatka hranjivih tvari.

Istraživanja koja mogu potvrditi da je trudnoća prekoračena

Dijagnoza post-trudnoće trudnoća je teška jer se kliničke manifestacije ove patologije brišu.

U početku se gestacijsko razdoblje ponovo izračunava i provjerava se datum rođenja djeteta. Određivanje čimbenika rizika za perenashivaniya. Tada se provodi više opsjednutosti.

O načinu utvrđivanja gore navedenih datuma i datuma. Odmah se prebacimo na opstetrički pregled.

Podaci o inspekcijskom pregledu u korist trudnoće nakon trudnoće:

 • gubitak težine buduće mame za 800-1000 g tjedno (ponekad više) nakon 41 tjedna, zajedno s pojavom znakova smanjenja elastičnosti kože;
 • smanjenje veličine opsega abdomena za 5-10 cm nakon 290. dana trudnoće;
 • visina stanja dna maternice prestaje rasti ili se smanjuje;
 • smanjena mobilnost fetusa zbog plitke vode. Žena rjeđe osjeća pokret. Štoviše, ti pokreti nisu intenzivni, već tromi, "lijeni";

Vaginalni pregled omogućuje da se utvrdi da:

 • cerviks nije pripremljen za porođaj (cerviks je duga, nije elastična, cervikalni kanal je čvrsto zatvoren);
 • Kosti djetetove glave su guste, ne mogu se palpirati kosti i fasadne kosti.

Opstetričari i ginekolozi redovito slušaju dječje srčane tonove s opstetrijskim stetoskopom. Pri produženju, karakter srčanih tonova mrvica mijenja - njihova sonoriteta, brzina otkucaja srca, ritam promjene. Međutim, te promjene nisu specifične za perenosheniya, ali u većoj mjeri ukazuju na gladovanje kisika mrvica.

Ginekolog koji promatra trudnoću nakon provedbe gore opisanog pregleda u četrdesetjednom razdoblju trudnoće preporučuje hospitalizaciju u rodilištu. Svrha hospitalizacije je razjasniti roditeljski status buduće majke i stanje bebe. Specijalizirana bolnica ima više mogućnosti za detaljan, dublji pregled budućih majki, tako da se ne biste trebali bojati i izbjeći hospitalizaciju.

Instrumentalne metode ispitivanja trudnice u bolnici koriste se za određivanje funkcionalnog stanja fetoplanktonskog sustava, određivanje budućih taktika upravljanja trudnice i odabir metode isporuke u ovom konkretnom slučaju.

Fetalni kardiotokografija

Fetalna kardiotokografija (CTG) omogućuje otkrivanje promjena u kardiovaskularnom sustavu fetusa. Ove pokazatelje kao nedostatak reaktivnosti djetetovog kardiovaskularnog sustava prema njegovim pokretima (ne-stres test) ili kontrakcije maternice (test stresa), iako nije specifičan za produženu trudnoću, ali ukazuju da fetus nije u redu.

One se manifestiraju monotonijom ritma srca, povećanim otkucajima srca više od 150 otkucaja u minuti ili smanjenjem njihove frekvencije manje od 110 otkucaja u minuti. Ako se takve promjene otkriju, taktika čekanja i vidljivosti ne primjenjuje se, jer treba poduzeti hitne mjere da biste spasili dijete.

amnioscopy

Amnioscopy je postupak za provjeru donjeg pola jaja, koji se provodi samo u bolnici. Ovaj pregled pomoći će nakon operacije:

 • odrediti nedostatak vode (smanjenje volumena amnionske tekućine);
 • pronađite nečistoće meconija (izvorni izmet) u amnionskoj tekućini. Pri produženju, amnionska tekućina s mekonskim nečistoćama postaje zelena. Zelena amnionska tekućina - jedan od glavnih znakova hipoksije bebe;
 • kako bi se utvrdilo odsutnost suspenzije pahuljica originalnog lubrikanta u amnionskoj tekućini.

Ultrazvučni pregled.

Ultrazvuk može odrediti količinu amnionske tekućine, uključujući i dinamiku. Znanstveno je potvrđeno da se maksimalna količina amnionskih voda promatra s razdobljem od 38 tjedana. U budućnosti se njihov volumen brzo smanjuje. U literaturi, dati prosječne vrijednosti za smanjenje volumena amnionske tekućine za 145-150 ml tjedno. Kao rezultat, do 43. tjedna smanjenje je 244 ml.

Smanjenje volumena amnionske tekućine smatra se redovitim procesom disfunkcije placente zbog starenja tijekom repozicioniranja.

Također, kada se ponovno odašilje na ultrazvuku, otkrivaju se takozvane eho-pozitivne promjene u amnionskim vodama zbog sadržaja meconium, fetalnog epitela u njima. Echo pozitivni znakovi upućuju na to da vode više nisu transparentne.

U isto vrijeme ultrazvuk može pokazati smanjenje debljine posteljice, identificirati njegove strukturne promjene (heterogenost, ciste, ponovni rađanje, petrifikacija).

U prilog prekoračenju vremenskog ograničenja, ovi ultrazvučni podaci pokazuju da je veličina djeteta velika, ali u dinamici nema povećanja, kosti lubanje zadebljane, njihova gustoća se povećava.

Doppler ultrazvuk

Doppler ultrazvuk omogućuje vam istraživanje stanja protoka krvi u maternici, što omogućuje iznošenje zaključka o stanju cirkulacije krvi u uteroplaznom bazenu.

Za dopplerometrija, pupčane moždine arterije su pristupačnije, a procjena stanja krvotoka u njima je najodgovornija. Također se procjenjuje stanje perifernog kanala, vaskularne mreže fetalnog dijela posteljice.

S produljenom trudnoćom dolazi do poremećaja krvnog protoka u mikročestalima živaca i njihova vaskularizacija (opskrba krvlju) je smanjena, što dovodi do propadanja opskrbe krvlju djetetu. Kao rezultat toga, postoji nedostatak opskrbe kisikom, to jest, deprivacija kisika (hipoksija) fetusa.

Biokemijske studije razine hormona

Biokemijske studije razine hormona tijekom odgađanja pokazuju smanjenje razine estrogena. Prema parametrima frakcije estriola u krvi i razini izlučivanja s mokraćom, moguće je procijeniti funkcionalno stanje sustava majke-placente-fetus. Samo liječnik analizira rezultate, a zadatak mame je pažljivo slušati i slijediti njegove upute.

Da bi potvrdili post-trudnoću, potrebno je pratiti laboratorijske parametre i podatke instrumentalnih metoda istraživanja u intervalu od 24 do 48 sati.

Znakovi novorođenčeta nakon poroda

 • suha, crvena koža;
 • nema originalnog maziva;
 • maceracija kože - povećano strijavanje kože dlanova i šalica djeteta (stopala i ruke za kupanje);
 • guste kosti lubanje, uske šavove, male fontane veličine. Kranijalne kosti gube sposobnost promjene položaja tijekom prolaska kroz rodni kanal (slabo izražena konfiguracija);
 • slabo definirana potkožna masnoća;
 • velika veličina fetusa (rjeđe hipotrofija - gubitak težine zbog poremećaja prehrane);
 • višestruke nabore na koži uslijed smanjenja njegove elastičnosti ("stari" tip djeteta);
 • dugih noktiju na dječjim nožnim prstima;
 • meconium bojenje kože mrvica, pupak, fetalne membrane (prljavo zeleno ili sivo).

Fetalni prekomjerni zrelost potvrđuje se kombinacijom tri ili više gore navedenih znakova u novorođenčadi.

Implikacije za majku i dijete

Gotovo svi učinci ablacije povezani su s oštećenom funkcijom placente zbog starenja. Dakle, fetus prima nedovoljne hranjive tvari i kisik. S obzirom da se u kasnijim razdobljima povećava potreba tijela, a posebno djetetovog mozga, za intenzivnom prehranom i opskrbom krvlju, ta neusklađenost između onoga što je potrebno i primljeno može imati ozbiljne posljedice.

Razvoj fetusa se usporava. Nakon rođenja, ta djeca često doživljavaju nepravilnosti u respiratornom i kardiovaskularnom sustavu. U krilu majčinske bebe često se nalazila mekanska amnionska tekućina u pluća. To dovodi do upalnih procesa u plućnom tkivu, koji se očituje odmah nakon poroda respiratornih poremećaja.

Zrele su djeca obično velike, kostiju lubanje su guste i slabo oblikovane (mijenjaju položaj prilikom prolaska kroz rodni kanal). Stoga je u post-trajanju trudnoće rizik od ozljeda majke i dojenčadi tijekom porođaja vrlo visok. Kod djece, kada napreduju kroz rođeni kanal, mogu se javiti cefalohematomas, pa čak i cerebralna krvarenja mogu nastati, a postoji velika vjerojatnost lomljenja klavikula ili dislokacija u zglobovima.

Za majke, rođenje takve djece na prirodan način može prijetiti raskidom rodnog kanala (vagine, cerviksa, perineuma) i opsežnog gubitka krvi. Također, zbog slabe kontraktilne aktivnosti maternice, takve žene često imaju krvarenje maternice nakon poroda, osobito u ranoj postpartum period.

Na temelju svega navedenog možemo sa sigurnošću reći da prilikom potvrdivanja prijenosa jedne žene da je rađaju na prirodan način, postoji malo šanse. Dakle, uobičajena taktika većine liječnika u takvim slučajevima je isporuka takvih žena od carskog reza.

Naravno, pitanje načina isporuke rješava se pojedinačno, uzimajući u obzir mnoge čimbenike kao što su:

 • zrelost maternice,
 • spremnost rodnog kanala,
 • veličine zdjelice žene
 • fetalnog položaja
 • linearne dimenzije i težinu djeteta,
 • podaci o gladovanje kisika bebe,
 • učinkovitost pripreme grlića maternice,
 • istodobna patologija buduće mame i tako dalje.

Ukratko, kažem da je najvažnija stvar za ženu u kasnoj trudnoći ne dopustiti da stvari idu na sreću, već da se i dalje promatraju i pregledaju. Uostalom, uopće ne želim da ono što god najdraža i radosnija događaj u životu svake žene bio zasjenjen problemima zdravlja mame ili bebe.

Trajanje trudnoće kod žena

trudnoća

Trudnoća je biološko stanje ženskih životinja, karakteristično za sisavce. Ovo stanje je uzrokovano konceptom novih osoba i proces je nošenja mladunčadi unutar ženskog tijela. Vrijeme trudnoće završava s porođajem. Tijekom trudnoće, embrij se razvija i raste zbog primanja hranjivih tvari od majke, a kod žena, zauzvrat, tijelo se restrukturira i priprema za nadolazeće hranjenje rođenih beba.

Trajanje trudnoće

U različitim vrstama životinja, trajanje trudnoće može varirati od nekoliko dana do nekoliko godina. Tako, na primjer, trudnoća u slonovima traje oko dvije godine, iu dugotrajnim trbuščićima i u običnom possumu - 12-13 dana.

Uobičajeno razdoblje trudnoće kod ljudi je 40 tjedana (9 mjeseci).

Određivanje razdoblja trudnoće i datuma rođenja temelji se na pretpostavci da žena ima 28-dnevni menstrualni ciklus s ovulacijom na 14-15 dana ciklusa. Trajanje trudnoće je u prosjeku () od početka posljednjeg menstruacije. U mjesečnom mjesecu ili. Stoga, trajanje normalne trudnoće je ili se zove.

Jednostavna formula za izračunavanje procijenjenog datuma rođenja - to je tzv. - do datuma prvog dana posljednjeg menstruacije dodaje se 9 mjeseci i 7 dana. Pojednostavljena metoda ovih izračuna - od prvog dana posljednjeg menstruacije se broji prije 3 mjeseca i dodaje se primljenom broju 7 i plus 1 godinu. Na primjer, prvi dan zadnjeg menstruacije je 04.01.2010. Procijenjeni datum rođenja: 01/08/2011 (1 + 7 = 8. dan, 4 - 3 = 1. mjesec, 2010. + 1 = 2011. godina),

Međutim, 280 dana je uvjetni broj dana trudnoće. Određivanje istinitog trajanja trudnoće je teško zbog činjenice da je teško odrediti točno vrijeme ovulacije, vrijeme kretanja spermija i gnojidbe, teško je uzeti u obzir sve osobine ženskog tijela i predvidjeti vrijeme bebe spremnosti za rođenje. Čak i pri određivanju vremena rođenja, valja imati na umu da se ovulacija ne događa uvijek u sredini ciklusa. Osim toga, trajanje trudnoće povećava se za otprilike 1 dan za svaki dan menstrualnog ciklusa koji prelazi 28 dana. Na primjer, s ciklusom od 35 dana, ovulacija se događa 21. dana, a zatim će se radni odnos pomaknuti tjedan dana kasnije.

Stoga se dijete smatra punoljetnim ako se rodi između 266 i 294 dana (38-42 tjedna) trudnoće. Prema statistikama, više od 10% svih trudnoća traje više od 42 tjedna, od čega 14% traje više od 43 tjedna. Trudnoća koja traje više od 42 tjedna zove se post-trajanje. Od ukupnog broja poroda, 5-10% trudnoće traje manje od 37 tjedana. Takva trudnoća prije kraja normalnog razdoblja intrauterinog razvoja smatra se preuranjenom.

Dani začeća

Jaja stanica je spremna za oplodnju u samo 24-36 sati. Spolni odnos ne mora nužno biti podudaran s vremenom njegova sazrijevanja, jer Spermatozo može trajati 3-5 dana u ženskim genitalnim organima, osobito u takozvanim kriptama usta maternice. Kroz ovo vrijeme postoji mogućnost začeća. Stoga, ako se spolni odnos dogodio 5 dana prije ovulacije, žena može postati trudna. Ali bolje je da će se seksualni odnos (ejakulacija) usko povezati s ovim momentom. Dovoljno je predvidjeti. Normalno, jaje je spremno za gnojidbu 14 dana prije kraja ciklusa. Ako traje 28 dana, bit će to 14. dana od početka. S ciklusom trajanja: 25 dana - 11., 32 dana - 18., 35 dana - 21. (tj. 25-14 = 11, 32-14 = 18, 35-14 = 21).

Koncepcija djeteta prema lunarnom kalendaru. Jonas Metoda

Dr. Jonas je otkrio i dokazao kao rezultat svog istraživanja da je vjerojatnost začeća vrlo visoka u onom vremenskom razdoblju kad faza mjeseca (tj. Kut između mjeseca i sunca) ponavlja tu fazu koja je bila pri rođenju žene. Štoviše, vjerojatnost začeća dramatično se povećava, bez obzira na razdoblje hormonskog ciklusa, ponavljanje lunarne faze. Koncepcija se najvjerojatnije događa kada se ponavljanje faze podudara s ovulacijom, ali na drugom mjestu, čudno, dolazi do slučajnosti ponavljanja faze s menstruacijom.

Rezultati istraživanja sugeriraju da se do 85% koncepcije događa točno po ponavljanju faze, a samo 15% - u znanstveno utemeljenoj spremnosti da se pojavi. Tajanstveno, tijelo toliko želi zamisliti za vrijeme ponavljanja mjesečeve faze, da sve prepreke na putu mogu biti neučinkovite.

Francesca Naysh u svojoj knjizi "Lunar Cycle" sugerira da bi se idealno ova dva razdoblja trebala podudarati. Otkrila je da u žena koje vode zdrav stil života, bez stresa i slušanja ritma njihovih tijela, lunarne i hormonske faze konačno su sinkronizirane.

Pozicije za koncepciju

Najbolji stav za one koji žele postati roditelji je misionar. U klasičnoj verziji čovjeka je na vrhu, između širenih nogu žene koja leži na leđima. u slučajevima kada je uterus presavijen anteriorly (uterus anteflection), ili previše prekomjerno prednje odstupanje (maternica hyperflexia) (ima smisla staviti jastuk ispod partnera stražnjice). A onda se preporuča ležati na leđima, pritiskom koljena na prsa ili podizanjem nogu (tzv. "Birch" pozi).

Osim toga, (položaj na koljenima, položaj koljena u koljenu, dogi-stil, pas-like položaj, to je kada partner, klečeći, prodire u leđa u partnera, naslonjen na koljena i laktove, držeći ga strukom, kukovima, bedrima ili stražnjica). Ova pozicija je povoljna za koncepciju, budući da su vanjski otvor uretre penisa i cervikalnog kanala u istoj ravnini i najbliže su se međusobno naspram. u slučajevima kada se uterus posteriorno savijati (retroveracija maternice) ili držanje tijela kada partner leži na trbuhu, a čovjek iza sebe (dok ima smisla staviti jastuk pod partnerov trbuh). A nakon spolnog odnosa preporuča se da leži na trbuhu.

Ako se vrat maternice zakreće na stranu (lijevo ili desno), nakon spolnog odnosa morate ležati na strani gdje gleda cerviks i ne zaboravite odabrati odgovarajuću poziciju.

Tibetanska krema za umorne i teške noge

Vjerojatnost trudnoće se smanjuje ako sperma nakon ejakulacije teče iz vagine i ne dolazi u dodir s grlićem maternice. Stoga izbjegavajte položaje kada je žena na vrhu, stojeći ili nagnuto.

Planiranje spola nerođenog djeteta

Znanstvena metoda. Hezela Chesterman-Phillips i J. Martin Young metoda planiranja

Ova metoda planiranja spola nerođenog djeteta, na temelju razlike sperme. Sperma koja nosi muški Y kromosom je više pokretljiva od nosivog X kromosoma i može ranije doći do jaja. No, sperma s X kromosom je više održiv, i može preživjeti duže u fallopijskoj cjevčici, "čeka" ovulaciju. Metoda je nazvana. Vjeruje se da je to metoda planiranja spola nerođenog djeteta. Da biste, morate imati spolni odnos na dan koji prethodi ili se podudara s datumom ovulacije. Da biste, morate imati posljednji spolni odnos, najkasnije 2-3 dana prije vremena ovulacije.

Planiranje spola djeteta prema mjesečevom kalendaru

Također su sadržavale najjednostavniju preporuku o tome kako planirati seks. Suvremena istraživanja potvrđuju njegovu učinkovitost: u one dane, kada je Mjesec u ženskim znakovima zodijaka, pojavljuje se koncepcija djevojke (Bik, Rak, Djevica, Škorpion, Jarac i Ribe su žene). Kada noćna ljepota pliva muški znakovi - lako je zamisliti budućeg ratnika (Ovan, Gemini, Leo, Vaga, Strijelac i Vodenjak smatraju muški znakovi).

Planiranje spola djeteta po danu u tjednu

preporučio da se ponovo i petkom ljubi. Uostalom, ovih dana kontrolira se. na ovaj sustav stane -. No, utorak, srijeda i subota bili su na "crnom popisu". Vjerovalo se da je ovih dana bolje zaboraviti na radosti braka.

Usklađenost s posebnom prehranom. Francuska prehrana

Da biste se trebali pridržavati sljedeće prehrane:

: čaj, kava, pivo, voćni sok, mineralna voda s natrijem. (Nije preporučljivo: mlijeko, mliječni napitci, mineralne vode s kalcijem).

: sve sorte, kobasice.

: sve sorte. (Ne preporučuje se: škampi, rakovi, kavijar).

: samo protein. (Nije preporučljivo: u umacima, kolačima).

: kekse, kekse, riža, krupica. (Nije preporučljivo: kruh, palačinke, vafli, slatkiši na mlijeku).

: krumpir, gljive, suhe bijele grah, leće, sušene grašak. (Ne preporučuje se: zelena salata, zeleni grah, zeleni grah, sirovi kupus, konopac, kopra).

: sve, osobito banane, datumi, marelice, naranče, breskve, trešnje.

: šljive, suhe marelice, datumi, tamna čokolada. (Ne preporučuje se: orasi, lješnjaci, bademi, kikiriki, kakao, mliječna čokolada). Razno: Slane što je moguće više svu hranu, konzerviranu hranu, kvasac.

Da biste se trebali pridržavati sljedeće prehrane:

: kava, čaj, čokolada, kakao, mineralne vode kalcija (sok od konzerviranog voća, Coca-Cola, gazirana pića se ne preporučuje).

: Govedina, teletina, svinjetina, janjetina u ograničenim količinama. (Ne preporučuje se: kobasice, pršut, kukuruzni govedina, dimljeni meso, mesne, pečene). Riba - svježa, brzo smrznuta. (Ne preporučuje se: dimljena, sušena i slana riba, konzervirana riba u marinadi, rakovi, ulje od škampa).

: mlijeko, krem ​​sir, svježi sir. (Ne preporučuje se: svi sirevi i sladoledi). Kruh bez soli, kolačići bez soli, domaće kolače bez soli i bez kvasca. (Nije preporučljivo: obični kruh, obični kekse, industrijska tijesta).

: riža, krupica. (Ne preporučuje se: kukuruz). Povrće: krumpir u ograničenom broju, patlidžan, šparoge, repa, mrkva, gljive, krastavci, potočarka, zeleni grah, salata, grašak, paprika, paprika luk, kuhana rajčica. (Ne preporučuje za oštre, konzervirano povrće, špinat, rabarbara, sve vrste kupusa, gljiva, tikvice, sirova rajčica, sušeno povrće, bijeli grah, leća).

: neuljasti bademi, lješnjaci, kikiriki. (Ne preporučuje se: smokve, grožđice, suhe marelice, datumi, šljive, sušeno suho voće).

: jabuke, kruške, jagode, maline, ananas, breskve, grapefruits, limun, lubenica, mango, dunje, slatke trešnje. (Ne preporučuje se: šljiva, marelica, slatka trešnja, banana, naranča, ribizla, dinja).

: šećer, med, džem, žele, svježi kiseli vrhnje, jaja, bilje. (Ne preporučuje se: sol, kvasac, soda, sitnice, masline, margarin, slano maslac, ketchup.

To jest, prevladavanje kalija i natrij iona, s nedostatkom kalcija i magnezija, doprinosi pojavi muškog djeteta. Jer, naprotiv, prednost kalcija i magnezijeva iona je neophodno. Oba supružnika moraju slijediti odabranu prehranu oko mjesec dana prije namjeravanog začeća. Prosječan postotak uspješnih rezultata - 82%.

Sigurni su da za rođenje dječaka žena tijekom seksualnog odnosa mora ležati na sjeveru i da začini djevojku - na jugu.

tvrde da ako partneri u trenutku blizine leže na desnoj strani, ovo jamči rođenje dječaka, ako je s lijeve strane, a zatim djevojke.

ljudi koji sanjaju o sina, stavljaju sjekira pod jastuk, a oni koji su željeli pletenice, respectively, razoružali su se.

bilo je uobičajeno da se usredotočite na vremenske prilike: ako se pojava dogodi na kiši, djevojka bi se rodila, a ako je na suhom vremenu, dječak.

oni su gledali na nastavak utrke dublje i preporučili prije ključnog trenutka da piju mješavinu vina i lava krvi, tako da će dječak izaći.

Drevni grčki filozof Empedocles tvrdio je da spol djeteta ovisi o vremenu - u toplini, sinovi počinju češće, au hladnim kćerima.

Čovjek može utjecati na spol djeteta ako, na vrhuncu ljubavnog čina, ugrize svoje voljene po uhu. Jer desno - bit će dječak, za lijevo - djevojka.

Što više mesa, soli i začina buduća majka jede, prije će roditi sina. Ako se oslanjaš na slatkiše - kćer.

Ako na punom mjesecu pospite šećer na prozoru, djevojka će se roditi, ako je sol dječak.

Prva riječ koju će beba reći određuje rod od djeteta koji ga slijedi - "mama" - čekajte mlađu sestru, "tatu" - bratu.

određivanje spola djeteta u vrijeme začeća. Točan rezultat dobiva se u 90% slučajeva.

Starost roditelja u vrijeme začeća je presavijena, primljena, a zatim. Ako je rezultat podijeljen s ostatkom od 2 ili bez ostatka, tada. Ako -. Postoji samo pogreška, ako je rođendan + - mjesec je blizu roditelja, rezultat je točan s 90%.

Spol djeteta znakovima, znakovima, uvjerenjima

Potrebno je kuhati jednaku količinu mokraće i svježeg mlijeka (po mogućnosti s vrećicom koja je upravo otvorena), ako - to će, ako -. Kuhati dulje vrijeme nije potrebno.

Ako, onda, onda, ako je žena.

Kosa na nogama jača tijekom trudnoće, to je dječak. Prema tome, ako se vegetacija nije povećala - djevojka.

Ako žena, onda ona i "vuče" na slanu, mesu i druge ozbiljne proizvode.

Vjeruje se da djevojka "uzima majčinu ljepotu", pa ako, onda je to.

Vjeruje se da je karakterističnija za one koji, trudnoća u prvom tromjesečju, lakše prolaze.

Ako je fetalni otkucaj srca 140 otkucaja po minuti ili češće - ako -.

Potrebno je uzeti iglu ili prsten na žicu (ponekad s majčinom kosom) i podignuti iglu iznad dlana s iglom prema dolje. Ako igla počne kretati po dlanu, onda ako. Druga uobičajena varijanta ove metode je držanje igle preko trbuha, i ako je tamo, a ako je to.

Ako trudnica ima svijetlo žuti urin - dječak, ako je glupo svijetlo žuta - djevojka.

Ako je dojka uvelike povećana - onda djevojka.

Ako je pravo gurnuto, onda dječak.

Ako se u snu trudna žena osjeća kao muškarac, tada će biti dječak.

Ako volite staviti jednu nogu na dasku i povucite da biste položili desnu stranu - bit će dječak, ako je lijevo - djevojka.

Ako se snažna pigmentacija pojavi na trbuhu, onda će sigurno biti djevojka.

Ako traka na trbuhu prolazi s desne strane pupka - dječak, lijevo - djevojka.

Vjeruje se da ako je čovjek aktivniji i podložan stresu i stresu u obitelji, tada će biti i ako se žena više umori: kućanstvo će se raditi.

Vjeruje se da se u razdobljima rata i sukoba rađa više dječaka.

Prvi (pretpostavljeni, vjerojatni) znakovi trudnoće

Raskid (kašnjenje) menstruacije;

Mučnina (toksično djelovanje), povraćanje u jutro;

Promjena apetita (povećani apetit, žudnja za određenom hranom);

Promjena u mirisnim osjećajima;

Zasebna vrsta komplicirane trudnoće je Ektopična trudnoća. Razvoj fetusa dok je nemoguće, a prije ili poslije završava pobačajem.

U većini slučajeva, s pravodobnim otkrivanjem, moderna medicina može spriječiti i smanjiti neželjene učinke na minimum.

William Hunter, Anatomija uteri humani gravidij tabulis illustrata, 1774

Gestoza je komplikacija stalne trudnoće, koju karakterizira raspad organa i tjelesnih sustava.

Vjeruje se da je osnovica patogeneze generalizirani vazospazam i naknadne promjene povezane s oštećenom mikrokrižicom, hipoperfuzijom, hipovolemijom

Rana gestoza: povraćanje i nekontrolirano povraćanje (pretjerano povraćanje), salivacija. Kasna gestoza: kapljica, nefropatija, preeklampsija, eklampsia. Rijetki oblici gestoze: bolesti kože, jetre (žutica trudnica), živčanog sustava, kostiju i drugih sustava.

"Čista" gestoza - koja nastaje u odsutnosti bolesti u pozadini, među punim zdravljem. "Kombinirana" gestoza koja proizlazi na temelju prethodne bolesti (hipertenzija, bubrežna bolest, endokrinopatija).

Etiologija i patogeneza

Trenutno nema konsenzusa o etiologiji preeklampsije. Međutim, postoji niz teorija:

Kortiko-visceralna teorija - temelji se na ideji preeklampsije, kao neobične neuroze trudnica, u kojima je poremećena veza između korteksa i subkortikalnih struktura. To dovodi do refleksnih promjena hemodinamike. Ova teorija potvrđuje česta pojava preeklampsije u trudnica na pozadini neuropsihijskog stresa. Kada je EEG otkrio funkcionalne promjene u subkortikalnim strukturama.

Imunološka teorija - jest promijeniti mehanizme koji osiguravaju transplacentalni imunitet. Bit teorije je da se u posteljici proizvode tvari koje blokiraju T-stanice majke. Proces prepoznavanja T-stanica antigenskih razlika između tkiva majke i fetusa je poremećen, što dovodi do senzibilizacije majke placentnim proteinima. Antigenska struktura placente je slična tkivu bubrega i jetre, što može uzrokovati oštećenje tih organa tijekom preeklampsije. Međutim, nisu svi znanstvenici pronašli imunološke komplekse u krvi majke.

Genetska teorija - utvrđeno je da kćeri žena s preeklampsijom imaju gestoze 8 puta češće nego u normalnoj populaciji. Pretpostavlja se autosomni recesivni način nasljeđivanja.

Teorija vitamina B i folne kiseline.,

U trećem tromjesečju povećava se potreba za vitaminom B i folnom kiselinom. Unos tih vitamina s dnevnom prehranom postaje nedostatan. Kao rezultat toga, koncentracija homocisteina povećava se u krvi. Homocistein je izuzetno toksičan za endotel. Pod njegovim utjecajem, pore se javljaju u vaskularnom endotelu, kroz koji plazma teče u okolna tkiva. Javlja se oteklina. Kao odgovor na smanjenje BCC-a, hipofiza izlučuje vazopresin, što povećava pritisak u posudama i smanjuje diurezu. Ova teorija je potvrđena u praksi, budući da je imenovanje žene s preeklampsijom B vitamina i folne kiseline u visokim dozama tijekom dana dovodi do edema nestanka, normalizaciju krvnog tlaka i prestanak proteinurije.,

Placentalna teorija. Vjerojatno je kod žena koje pate od preeklampsije migracija trofoblasta u maternicu. Spiralne maternice ne mijenjaju njihovu strukturu, ostaju u istom obliku kao u ne-trudnoći. Odnosi u trofoblastnom sustavu - spiralne arterije su razbijene, dolazi do grčeva, smanjenja prolaznog protoka krvi i hipoksije. Hipoksija u tkivima uteroplacentalnu složene dovodi do oštećenja endotela, ometanje njezinih vazoaktivnih svojstava, oslobađanje medijatora čiji je cilj vazokonstrikcije. Produljena produkcija vazokonstriktora uzrokuje poremećaje u hemodinamici, središnjem živčanom sustavu, hormonskom statusu, metabolizmu i ravnoteži kiselina-baze u tijelu.

Temelj patogeneze je generalizirani vazospazam, koji se manifestira hipertenzijom. Spazam nastaje zbog oštećenja endotela. (Oštećenja endotela potvrđuje povećanjem razina u krvi fibronektina -. Glikoprotein subendotelnog podrijetla), ako je šteta izbacuje u endotelin krvi, što dovodi do grč plovila, uključujući renalnih arterija i aktivacija renin sustav - angiotenzin - sustav aldosterona, kao adrenalina i noradrenalina i snižavajući prag osjetljivosti na ove medijatore.

Istodobno se smanjuje sinteza vazodilata.

Zbog vazospazma, hipoksije, smanjenje antikoagulacijskih svojstava krvi, hiperkoagulacija i razvoj DIC-a. Također poremećen mikrocirkulaciju, povećanu propusnost mikrovaskularne, propotevanie plazme u intersticij (dovodi do edema na nižim BCC).

U mnogim organi javljaju hipoksije (dystrophic) promjene: gestosis gotovo uvijek popraćena oštećenom funkcijom bubrega, funkcija jetre je poremećen, živčani sustav, kroz posteljicu. Postoji sindrom usporenog rasta fetusa, kronične hipoksije.

Rana gesticija

Povraćanje i neumoljivo povraćanje trudnica.

Povraćanje trudnica pripisuje se preeklampsiji, koja se događa ne samo ujutro, već se i ponavlja nekoliko puta dnevno, čak i nakon obroka. Mučnina u pratnji povraćanja, obično se smanjuje apetit, postoji sklonost za začinjenu i slana jela. Unatoč povraćanju, značajno se smanjuje tjelesna težina trudnice. Trudnice se žale na slabost, razdražljivost, pospanost, a ponekad i nesanicu. Opće stanje je zadovoljavajuće, temperatura je normalna, puls može biti do 90 otkucaja. u minutama Povraćanje se javlja tijekom prvih 2-3 mjeseca trudnoće, lako se liječi ili se spontano odlazi. Samo u nekim ženama povraćanje se povećava i postaje neumoljivo povraćanje. Vjeruje se da je pri prvom djetetu ranija preeklampsija izraženija.

Povraćanje se ponavlja 20 ili više puta dnevno, to se događa dan i noć. Tjelesna težina žene padne. Postoji oštar gubitak težine, potkožni sloj masti nestaje. Koža postaje slaba i suha, jezik je obložen, neugodan miris iz usta. Postoji gađenje za hranu. Temperatura je niska, puls dosegne 100-120 otkucaja u minuti, krvni tlak pada, aceton i proteini pojavljuju se u urinu. Posebno teški put ima visoku temperaturu, icterično bojenje kože, oštar porast pulsa i aritmije, a može se razviti iluzorno stanje.

Često se opaža s povraćanjem trudnica, ali se može manifestirati u obliku nezavisne gestoze. Količina izlučene sline može doseći 1 litru. Stanje zdravlja trudnice pogoršava se nesanica, a tjelesna težina se smanjuje.

Koliko dana trudnoća traje od dana začeća?

Teško razdoblje trudnoće, većina žena kasnije podsjeća na najsretnije vrijeme, jarko vrijeme, ispunjeno iznenađujućim osjećajima i fascinantnim otkrićima. Teško je naći ženu na svijetu koja više ne bi voljela doživjeti te osjećaje. Oni su čvrsto zakopani u sjećanje. Kakav je pojam nošenja bebe i koliko dugo to traje, reći ćemo u ovom članku.

Razdoblje do isporuke u brojevima

Trudnoća od dana začeća do dana rođenja može imati drugačije trajanje. Dan, koji je definiran kao očekivani dan porođaja, samo je približna smjernica koja omogućuje liječnicima i budućoj budućoj majci da se ne zbune u terminima.

U opstetrici je uobičajeno izračunati trajanje trudnoće u skladu s pravilom Negale. Navodi da trudnoća traje točno 280 dana od početka ciklusa. Drugim riječima, odbrojavanje počinje od prvog dana posljednje menstruacije, koja se dogodila prije početka trudnoće.

Kao što znate, koncepcija je najvjerojatnije na dan ovulacije ili tijekom dana nakon njega. Ovulacija se događa usred ciklusa, dakle prosječno 38 tjedana ili 266 dana prolazi od začeća do isporuke.

Trudnoća se obračunava u mjesečadi koja se razlikuje od kalendarskog mjeseca koji je uobičajen za razumijevanje većine ljudi. U kalendarskom mjesecu može biti 30 dana i 31 dan, najkraći mjesec - veljača - obično ima 28, au skokovima 29 dana. Obstetrijski mjesec - točno 4 tjedna, bez obzira na to kako se zove u kalendaru.

Dakle, 9 mjeseci trudnoće u nacionalnom smislu je 10 mjeseci nakon opstetriranja, odnosno točno 40 tjedana od datuma posljednje menstruacije ili 38 tjedana od datuma začeća.

Cijelo ovo razdoblje podijeljeno je u tri glavna razdoblja, od kojih se svaka naziva trimestar. Prvi trimestar je vrijeme od početka trudnoće do 13 tjedana. U tom razdoblju odvijaju se najvažniji procesi - polaganje organa i sustava bebe, njihovo formiranje. Drugo tromjesečje je razdoblje od 14 do 27 tjedana, tijekom tog razdoblja dijete brzo raste, interakcija u radu svih svojih organa debugging je. Tijekom trećeg trimestra od 28 do 40 tjedana beba dobiva na težini i priprema za rođenje.

Što utječe na vrijeme?

Trudnoća može trajati 38 porodnih tjedana, 40 i 42 tjedna. Svi ovi uvjeti sugeriraju da je dijete punopravno, spremno za rođenje. Trudnoća od 42-43 tjedna smatra se istrošenim. Na procijenjeni datum rođenja, koji se izračunava prema pravilu Negale, rođena je samo 5% djece, prema statistikama. Zašto jedna žena ima dulju trudnoću i još manje?

Odgovor na ovo pitanje je medicina nepoznata. Religiozni ljudi kažu u ovom slučaju da samo najvišu snagu znaju kada se dijete pojavi na zemlji. Liječnici vjeruju da je trajanje trudnoće pod utjecajem trajanja razdoblja implantacije, kada se jaje pomiče duž jajovoda do maternice, trajanje implantacije, kao i tijekom same trudnoće.

Dakle, za žene koje su rođene u 43. tjednu trudnoće, šanse za nošenje djeteta više od standardnih 40 tjedana su veće. Nasljedni razlozi za produljenje trudnoće jedan su od najvjerojatnijih.

Dugo je uočeno da trudnoća traje dulje u žena koje vode mjereno i opušteno lifestyle. Nesigurne buduće mame imaju sposobnost da pererenuju svoju djecu, dok se lako razdražljivi i nervozni fer spol često rađaju 39 tjedana trudnoće.

Uočeno je da se žene koje se boje rada boli rađaju kasnije od žena koje su moralno spremne za porođaj. Stanje zdravlja majke i fetusa, stanje posteljice, prehrambene navike i način života budućnosti majke može utjecati na trajanje intrauterinog boravka djeteta.

Češće nego drugo, žene koje odluče rađati nakon 36 godina prenose dijete, a prerano rođenje češće dolazi kod žena koje već imaju više djece.

Komponente prirodnih procesa

Znanstvenici su izračunali i saznali da je ljudski mladunac za potpuniji razvoj potreban da bude u maternici najmanje 16 mjeseci od trenutka začeća. Tada će se dečki i djevojčice roditi snažnije, spremni da odbijaju sve prijetnje agresivnog okruženja, razvijajući instinkte za samoodržanje i preživljavanje.

No, anatomska obilježja strukture ženskog tijela neće dopustiti takvom velikom djetetu da prođe kroz rodni kanal, tako da je priroda bila sigurna da je trudnoća trajala što je duže, kako bi dijete moglo prirodno rađati.

Vjeruje se da se prvih 7 mjeseci nakon rođenja beba nastavlja razvijati u istom ritmu koji je postavila priroda u majčinoj utrobi, a zatim intenzitet procesa i biološki ritmovi djetetovog tijela mijenjaju se, usporavaju i postaju "zemaljski".

40 tjedana - optimalno trajanje trudnoće. Nakon 42 tjedna beba postaje nelagodno u bliskoj maternici, gdje se količina vode smanjuje, a iscrpljena placenta više ne može u potpunosti hraniti bebu i osigurati ga kisikom. Preuranjeno rođenje prije 37. tjedna trudnoće izravna je prijetnja za opstanak djeteta, jer njegova pluća još nisu zrela, živčani sustav nije spreman raditi izvan majčine trbuha, a količina potkožnog masnog tkiva ne može jamčiti da dijete može održati željenu tjelesnu temperaturu u novom stanište.

Stimulacija porođaja

Prije nekoliko godina u porodništvu smatra se prilično normalnom i uobičajenom praksom poticanje porođaja svim ženama koje su prešle datum označen kao očekivani datum rođenja. Međutim, veliki broj komplikacija u radnoj aktivnosti i daljnji razvoj djece koji su "žurili" da se rodi, doveli su liječnike na ideju da uplitanje u zakone prirode ne može završiti ničim dobrom za osobu.

Stoga se sada poticanje radne aktivnosti pribjegava samo u ekstremnim slučajevima, kada daljnji intrauterinski boravak može predstavljati opasnost za život i zdravlje bebe ili njegove majke. Postupno, progresivna medicina počinje pronaći zajednički jezik s mudrom prirodom, glavno načelo je načelo neometanja u zakonima svemira.

Rođenje djeteta jedna je od najvećih misterija i misterija, tako da samo dijete sigurno zna kada će doći njegov dan.

O koliko dana trudnoća traje od dana začeća, pogledajte sljedeći videozapis.

Koliko dana, tjedana i mjeseci traje trudnoća?

Unatoč svim bolestima i lošem zdravlju, gotovo svaka žena, prisjećajući se njezine trudnoće, ovaj puta poziva na najsretnijeg razdoblja u životu.

Međutim, svaka očekivačka majka neće čekati trenutak rođenja, i, naravno, nastoji izračunati ovaj dan što je točnije moguće. Ali ne svatko zna da kod izračuna trajanja trudnoće postoje neke suptilnosti.

Trajanje trudnoće

Koliko traje trudnoća u žena? Nažalost, apsolutno točno znati datum rođenja je nemoguće. Datum, nazvan liječnicima, je DA - očekivani datum rođenja.

Postoje slučajevi kada se stvarni datum isporuke podudara s procjenom. Ali svi ti slučajevi nisu ništa drugo nego jednostavne slučajnosti.

Čak i ako žena zna točno dan začeća i datum ovulacije, nemoguće je odrediti brzinu spermatozoida, koliko dana se jaje pomiče kroz jajovodne cijevi, kada se ugrađuje, koliko dugo fetus treba za potpuno sazrijevanje i kada je beba spremna za rođenje.

Budući da su svi naši organizmi individualni, u svakom se slučaju ti postupci odvijaju na različite načine. Liječnici koriste prosječni standard, koji je obično orijentiran.

Koliko tjedana traje ženska normalna trudnoća? Znanstvenici su izračunali da je u 80% slučajeva, od trenutka oplodnje do početka rada, odnosno 266 dana, to jednako 38 tjedana.

No teškoće u ovom izračunu leže u činjenici da, u pravilu, buduće majke ne znaju točan dan začeća.

Međutim, prvi dan početka mjesečne stvarne trudnoće još nije bio, dakle, vrijeme izračunato na ovaj način je približno. Naziva se terminom menstruacije ili gestacije.

Zapravo, starost fetusa je oko dva tjedna manje. Taj je pojam točniji. Zove se ovulacija ili gnojidba. Kako bi preciznije odredili datum njihova rođenja, trudnice trebale bi izračunati datum njihove ovulacije.

I u ovom se članku opisuje, a kasni porod može biti opasno.

Kako izračunati datum ovulacije?

To je vrlo teško vjerovati, ali u svakom mjesecu postoji samo jedan dan kada je moguće zatrudnjeti. U vrlo rijetkim slučajevima, tijekom mjeseca ovaj dan dolazi dva puta.

Postoji jednostavna formula s kojom možete izračunati dan ovulacije bez pomoćnih uređaja. Znanstvenici su otkrili da apsolutno svaka žena ovulacija javlja se 14 dana prije početka menstruacije.

Ako menstrualni ciklus traje 28 dana, ispada da ovulacija javlja 14. dana poslije zadnjeg dana ovulacije.

Slažem se, ovaj izračun je vrlo jednostavan. Međutim, postoji samo jedan ulov - ova metoda je prikladna samo za žene koje imaju redoviti ciklus. Osim toga, moguće je izračunati dan ovulacije samo u slučaju kada postoji točan raspored ciklusa najmanje šest mjeseci.

Zato liječnici nazivaju normalnu punopravnu trudnoću koja traje od 266 do 294 dana ili od 38 do 42 tjedna.

Pri izračunu lako je vidjeti da je 280 dana (40 tjedana) samo 9 mjeseci.

Međutim, primalje imaju svoj vlastiti mjesec. Prema njihovim računima, trudnoća traje 10 mjeseci. Činjenica je da se uzimaju u obzir tzv. Lunarni mjeseci, koji se sastoje od 28 dana. Ovo je razdoblje u kojem se ciklus nastavlja za većinu žena.

Čimbenici koji utječu na trajanje trudnoće

Prije svega, buduće majčino zdravlje i drugi čimbenici utječu na trajanje trudnoće. Na primjer:

 • nasljeđe;
 • psihološko stanje;
 • fetalni razvoj;
 • stanje fetusa.

U slučaju prijevremenog porođaja, kao i odgađanja, postoje dodatne prijetnje nepovoljnim radom koji mogu utjecati na zdravlje fetusa i majke.

Ove pojave mogu biti uzrokovane neuroendokrinim poremećajima, prethodnim bolestima i prethodno završenim pobačajima. Prema statistikama, češće se fetus prenosi na žene koje su liječene zbog prijetnje pobačaja. Dugotrajna trudnoća smatra se onaj čiji je pojam prešao crtu od 42 tjedna.

I ovdje možete pročitati članak o tome je li moguće da trudnice igraju sport.

Prevelika trudnoća

razlozi

Mnoge se trudnice počinju bježati od prijevremenog trudnoće. Međutim, zapravo je odgađanje trudnoće vrlo opasno.

Liječnici i dalje ne mogu dati točan odgovor, što je razlog za preveliku trudnoću. Uobičajeno je izdvojiti dva faktora perenashivaniya - medicinske i psihološke.

To se može objasniti sljedećim čimbenicima:

 • kasno zacjeljivanje maternice;
 • mišićni poremećaji maternice i miometrija;
 • spor razvoj fetusa;
 • hormonalni problemi;
 • endokrine i ginekološke bolesti žena;
 • patologija maternice;
 • nasljedstvo.

Štoviše, gestacijska dob ovisi o dobi majke. Najčešće perenashivu u prvoj kasnoj trudnoći.

Svi se razlozi koji se mogu pripisati medicinskom aspektu identificiraju uz pomoć dodatnih pregleda. Ali psihološka strana je teško identificirati.

Događa se da psihološki žena nije uopće spremna za porođaj. Razlog tome leži u nesvjesnom strahu od generičkih procesa. Žena se može bojati boli ili mogućnost gubitka djeteta, usporavajući početak prirodnog procesa.

Prvi znakovi odgađanja vrijedi kontaktirati liječnika. Nakon što je napravio dodatni ultrazvuk, stručnjak će moći odrediti stanje posteljice, amnionske tekućine i, naravno, djeteta.

Ni u kojem slučaju ne mogu odbiti ove zadatke, jer posljedice post-trudnoće mogu biti žalosne.

efekti

U 40% slučajeva, disfunkcija placente se javlja tijekom kasnog rada. Dakle, ona ne može pružiti djetetu potrebnu količinu hranjivih tvari i kisika.

Vrlo često, s post-trajanjem trudnoće, fetus dobiva prekomjernu težinu, što prirodno otežava proces djeteta.

Isto tako, u 20% djece u poslijeopodnevnoj dobi pojavljuje se tzv. Sindrom "prekomjerne zrelosti" u kojem se koža mijenja.

Previše je potkožnog masnog tkiva u tijelu djeteta, što kasni njezin rast. Osim toga, tijekom porođaja, koji je započeo nakon 42 tjedna, stopa ozljeda kod porođaja je veća.

Najčešće se to očituje u Erbovoj paralizaciji, prijeloma udova i kostiju, kao i kod displazije kuka.

U ovom slučaju, žena u radu također ima dodatni rizik, koji se sastoji od sljedećih točaka:

 • vjerojatnost rezanja prepone je velika;
 • rizik od oštećenja maternice;
 • produženi rad;
 • pojavu krvarenja u postpartum periodu.

Nije ni čudo što se ovo stanje naziva patologijom trudnoće. Stoga, da biste izbjegli takve neugodne posljedice, trebate se posavjetovati s liječnikom.

Mnogo korisnije u posljednjim danima trudnoće psihološki i fizički se prilagođavaju porodu. U tom razdoblju buduće majke trebaju bolji odmor.

Rođenje je težak proces za tijelo svake žene, stoga vrijedi dosta vremena da posveti spavanje. Mnoge žene prisustvuju specijaliziranim tečajevima, gdje stručnjaci kažu kako preživjeti bolje i sigurnije dijete.

Štoviše, sada na Internetu možete pronaći mnogo informacija koje će pridonijeti sigurnosti žena i eliminirati nepotrebni strah.

Glavna stvar koju treba zapamtiti je da će nakon poroda biti susret s najdražom i bliskom osobom!

I ovaj članak će vam reći zašto trbuh boli u ranoj trudnoći.