Mi govorimo u fazama: kako šivati ​​bočne jastuke u krevetiću novorođenčadi vlastitim rukama

Liječenje

Izbor odbojnika u krevetiću za novorođenče nije jednostavan zadatak. Pogotovo za majke koje čekaju prvo dijete. Budite ekonomični i uzmite jednostavne odbojnike od pjene u dječjoj trgovini? Ili biti rasipan i naručiti set u obliku vesela malih životinja iz popularne majstorice?

Najbolje je biti praktičan i odabrati svestrani opciju - jastuci. Možete ih kupiti u trgovini, redom od majstora ili šivati ​​svoje ruke. I za to nije nužno dovršiti tečajeve rezanja i šivanja, dovoljno je imati šivaći stroj i znati koja će joj strana pristupiti. Zatim ćete naučiti što trebate znati o veličini jastuka, o alatima za izradu obrazaca, o pravilima za odabir materijala, a ne samo o tome.

Značajke, prednosti i nedostaci

Za početak, pogledajmo koje su glavne prednosti takvih strana:

 • Svestranost. Nije bitno je li dječji krevet pravokutni, okrugli ili ovalni. Budući da odbojnici nisu čvrsti, već se sastoje od pojedinačnih elemenata, lako se postavljaju oko perimetra, a da pritom ne skrivaju dodatni prostor. Jedino što treba uzeti u obzir je da krevet treba imati tračnice, jer su one one koje se koriste za pričvršćivanje odbojnika.
 • Stilska raznolikost. Da li dijete ima odvojenu sobu odmah od rođenja ili je krevet u spavaćoj sobi roditelja, takve strane neće ometati stil prostorije jer, ovisno o izabranom tkaninu, mogu biti neozbiljni, nestašni i strogi.
 • Funkcionalnost. Kada beba raste i potreba za zaštitnim odbojnicima nestaje, možete ih ukrasiti s kaučem, koristiti je za sjedenje na podu ili čak za spavanje.
 • Sigurnost. Stranice zatvaraju unutarnji prostor krevetića od skica, štite ruke i noge djeteta, sprečavajući ih da ostanu zaglavljene između letvica, omekšavaju udarce na zidove krevetića.
 • Kognitivna funkcija. Proučavajući crteže, beba se upozna s predmetima, uči razlikovati boje.

Koji su nedostaci vrijedni:

 • Najvažnije je, kao i svaki tekstilni proizvod, strane su prašine, pa ih treba redovito oprati, tako da dijete ne diše.
 • Stranke ometaju pregled, ne daju se upoznati sa vanjskim svijetom. Je li to važno? Ne, barem u prvih šest mjeseci ili godinu dana života djeteta. U ovom trenutku dijete ne može fokusirati svoju viziju na udaljene objekte, tako da ne treba pregled. Mnogo je važnije osjećaj udobnosti i sigurnosti, koji stvaraju odbojnici, zatvarajući bebu iz vanjskog svijeta.
 • Ako koristite guste, dobro napunjene jastuke u kružnom krevetiću, to može biti i nedostatak jer takvi kreveti nisu u početku velika. U tom slučaju, poželjno je napraviti ne-gusti paket ili upotrijebiti holcon kao punilo.
 • A posljednji - značajan broj veza bit će značajan nedostatak za neke, jer svaki element je zasebno priložen.

Korak po korak

Izračunajte broj proizvoda i njihove veličine

Uobičajena veličina za jastučić za odbojnik je 30-32 cm. Standardni pravokutni dječji krevetići za novorođenče dostupni su veličinom od 120x60 cm ili 125x65 cm. U oba slučaja koriste se 4 elementa na dugačkim stranama kreveta i 2 na kraćim stranama. Ako zatvorite cijeli periferni prostor jasle, trebat će vam 12 jastuka.

Jedna duga strana (vanjski) može ostati otvorena za majku da vidi dijete - u ovom slučaju to je dovoljno. 8. U okruglom krevetu također sjedaju 8, u ovalnom - 12. Ponekad na kratkim stranama dječje krevete čine jedan pravokutni odbojnik dužine 60 cm, ali trebate uzmite u obzir da je teže izbrisati, pogotovo ako su čvrsto napunjeni i ne prekriju se.

Potrebni alati

Ništa nije potrebno. Prije svega trebate šivaći stroj. Bilo koja prikladna, zbog funkcija vam je potrebna samo ravna linija i cik-cak. Još uvijek trebaju škare za krojenje, vladar, kredu ili marker za tkaninu i upaljač. Ako kod kuće nema škare za krojače, bilo koji oštar s dugim noževima će učiniti kako bi rezanje bilo udobno. Potrebno je upaljač da se rastane rubovi vrpci, inače će se raspasti. Da biste izradili uzorak, potreban vam je grafički papir ili papir za crtanje.

Odabir materijala

Važno je obratiti pažnju na gustoću tkanine - ne smije biti previše tanka, inače, pri korištenju postoji rizik da se naiđe na problem kada se punilo ispušta iz proizvoda izravno kroz tkaninu. Ako je odabrani materijal tanak, preporučuje se šivanje jastuka s dvostrukim poklopcem, što čini unutarnju gustu tkaninu (najčešće se koristi jeftin bijeli grubi kalici).

Postoje mnogi punjači, najpopularniji su pjenaste gume, sintetički zimski uređaji, holofiber i holcon. Za strane najbolje odgovara zadnja dva. Holofiber se koristi za stvaranje "pot-bellied", guste proizvode, holcon za stan, mekana. Oba su materijala odlična za dječje proizvode jer ne uzrokuju alergije, brzo se osuše, zadržavaju oblik, ne apsorbiraju vlagu i mirise, a insekti ne ulaze u njih. Proizvodi s njima mogu se prati pisaćim strojevima i glačati.

Pjena i sintetski zimski uređaji također će raditi, ali imaju nedostatke - prvo se dugo suši, a drugi ne voli česte prašine i gubi oblik.

Još jedan važan element su žice. Mogu biti ušiveno, ali je lakše kupiti satenske ili repne vrpce. Preporučujemo upotrebu traka veličine 1,5-3 cm.

Kako odrediti veličinu i količinu?

Obično su stranice izrađene u obliku kvadrata s bokom od 30 cm, u tom slučaju dobro su postavljene i u pravokutni i na okrugli ležaj. Odmah zapamtite da 30 cm treba biti strana gotovog proizvoda. Da biste to učinili, uzorak bi trebao biti oko 4-5 cm više, jer 1 cm treba ostaviti na šavovima, a još 2-3 cm će biti gusta kada se puni.

Preporučamo rezati kvadratiće sa stranom od 35 cm - to će biti dovoljno za šavove i nadoknaditi "gubitak" tijekom punjenja.

Najčešće su moderne pamučne platirane ploče široke 150-160 cm, naravno već ili šire od 80 cm do 2,2 m, ali uzmemo u obzir opciju 1,5-1,6 m (za ostale tkanine, lako je izračunati potrošnju na vlastitu), Širina od 1,5 m omogućuje vam postavljanje u nizu 4 kvadrata od 35 cm od kojih će biti 2 jastuka. Za bod 8, trebate 1,4 metra tkanine, za 12 - 2,1 metara.

Ako tkanina ne zahtijeva postavljanje na uzorak, onda možete uzeti bez zaliha. Ali ako trebate uzeti u obzir ornament, onda mora postojati opskrba tkaninom tako da postoji prostor za manevar.

Za punjenje jednog proizvoda potrebno je oko 200 g holofibera, a jastučić će biti gust i elastičan. Ako želite ga učiniti mekšom, količinu punila treba smanjiti. Holcon - roll materijal, prodaje ga metar. Prilikom izračunavanja potrebno je uzeti u obzir koliko je sam list i koliko slojeva planira učiniti.

Za pričvršćivanje vrpce se koriste. Mogu se postaviti u uglovima ili u sredini jastučnice. Za kutne kravate, duljina jednog segmenta je 40 cm. Uz takvu potrošnju potrebno je gotovo 8 metara, a 12 - 38,4 metara za 12 elemenata.

Drugi način je korištenje široke vrpce, šivanje jednog segmenta u isto vrijeme do središta onih strana koje će biti na strani. U ovom slučaju, krevet će biti manje žice, ukupni izgled će biti složeniji. Dužina segmenta bi trebala biti najmanje 50 cm, ali bolje je uzeti čak i više kako bi se lijepi lukovi, a ne ostaviti labave krajeve vrpci visi dolje.

Ako namjeravate ukrasiti jastuke cijevi, trebat će vam trake i kabel za pristranost. Za izračunavanje količine, pomnožite duljinu stranice s 4 (broj stranica) i 8 ili 12 (broj komada) i dodajte 20-30 cm rezervi. Za naše primjere trebat ćemo 11,5 m ili 17 m kabela i bei.

Priprema i rezanje tkanine

Kada se tkanina obrađuje, možete nastaviti s rezanjem. Upotrijebite uzorak ili nacrtajte kvadrate izravno na tkaninu duž vladara - obje opcije su jednako jednostavne i ne trebaju puno vremena. Prije početka šivanja, glačajte tkaninu.

Kako šivati?

Najlakši način za šivanje jastuka bez poklopca:

 1. Potrebno je savijati dva komada tkanine s prednjom stranom prema unutra, ubaciti tri strane potpuno, a četvrti (koji će biti niži od toga - to je važno ako postoji uzorak na tkanini koja se ne može okrenuti) - 5-7 cm od svakog kuta, ostavljajući središnji dio unstitched.
 2. Zigzag rubove tkanine tako da se ne otapaju.
 3. Važno je ne zaboraviti na vrpcu koja pričvršćuje proizvod u krevet. Ako su veze na četiri točke, trebate označiti vrpce sa strane, ali ne i u samom kutu, već ih premjestiti za 0,5-1 cm dolje i gore od uglova. Trebate odmah šivati ​​vrpcu - stavljaju tkaninu na pravo mjesto između rezova, popravljaju ga s iglama i bodiraju. Za pouzdanost, preporučujemo da dodatno trepere priključne točke.
 4. Nakon toga, proizvod se mora iskriviti na prednjoj strani, punilo se mora staviti u njega i rupu mora biti upakirana tajnom šavom. Ako se koristi za popunjavanje jastuka, vrijedi ga šivati ​​na jastuk iznutra, barem na nekoliko mjesta - onda se neće skupljati u kuglu pranja. Ako se to, naposljetku, dogodilo, dovoljno je odmah pronaći jedan kutak nakon pranja i, držeći ga, ispraviti materijal. Ne morate raspakirati poklopac.

Postoje jastuci s ili bez uklonjivih pokrivača. Ako su materijali koji se mogu prati i glačati upotrijebiti kao punilo, tada nema posebne potrebe za uklonjivim poklopcima. Međutim, mnoge majke ih odabiru. U ovom slučaju, trebat će vam više skrivenih munje duljine 30 cm.

Izrada patentnog jastuka je malo teža:

 1. Prvo morate šivati ​​unutarnji poklopac, a zatim napraviti jastučnicu, nemojte zaboraviti pričvrstiti traku.
 2. Posljednja od svega je ušivanje zatvarača (najbolje je koristiti tajnu).

Možda postoje poteškoće, jer ovaj proces zahtijeva određenu vještinu. Ali nemojte se bojati, može se dovoljno brzo savladati. Za više samopouzdanja vrijedi prakticirati na komadićima tkanine, a zatim preuzeti sam proizvod.

Preporučujemo da gledate videozapis o tome kako šivati ​​jastuk za dječji krevetić:

Savjeti za uređenje

 • Ako se uobičajeni kvadratični jastuci čine dosadnim, možete ih dodati cjevovodi, čipku ili ručice, stavljajući ih na konturu ili na prednju stranu.
 • Drugi način ukrašavanja bočnih aplikacija. Za njihovu proizvodnju, pogodan osjećaj, iz kojeg možete izrezati životinjske figure, cvijeće itd. Osjetljiva je dobra jer ne križi rubove, pa dodatna obrada nije potrebna.
 • Nije preporučljivo koristiti gumbe, kuglice, rhinestone i druge male ukrasne elemente - odrasle bebe mogu ih odgurnuti i stavljati ih u nos ili usta.

Proizvodi za njegu

Pravila skrbi ovise uglavnom o punjenju - ako je pjena, holofiber ili holcon, jastuci se mogu prati u osjetljivom stroju. Ručno je pranje sintetičkog zimska zagađivača, perilica je opasna za njega. Klima uređaj nije neophodan. Možete birati željeznice u sintetičkom načinu bez upotrebe pare.

Sigurnost, ljepota i udobnost - sve to može se stvoriti uz pomoć bočnih jastuka. Možete ih kupiti u trgovini, ali puno je bolje da se sami šivite - to vam daje svoje dijete više svoje brige i ljubavi.

Kako šivati ​​meke odbojnike u kreveti novorođenčadi vlastitim rukama: uzorak dječjeg branika i korak-po-korak majstorsku klasu

Dječji krevetić ili ognjište najčešće su izrađeni od drva ili metala. To su tvrdi materijali koji mogu povrijediti bebu kada pada, kada se počinje nastojati ustajati u krevetiću i poduzeti prve korake. Osim toga, obično bočni dijelovi kreveta nisu čvrsti, a jaka sunčeva svjetlost koja prodire kroz njih može probuditi bebu, a posebno novorođenče ispred vremena. Bez obzira koliko je dobro postavljen krevet, malo je vjerojatno da će moći izbjeći skice.

Čak i najbolji krevetić imaju svoje nedostatke, od kojih je glavna krutost njenih strana i leđa. Aktivno dijete može pogoditi na ovim dijelovima.

Za rješavanje tih problema pomoći će zaštitni odbojnik za krevetić s mekanim punilom. Takve su strane neka vrsta ograničenja za pokrete djeteta. Neki roditelji koriste jastuke za tu svrhu. No odbojnici će uspješno izvršiti istu funkciju i neće zauzimati mjesto u krevetiću. Oni će također biti dobra prepreka ili ograničivač protoka hladnog zraka i svjetla. Lako ih je odabrati i kupiti u bilo kojoj specijaliziranoj trgovini, i gotovo jednako lako za šivanje vlastitim rukama. U ovom članku ćemo detaljnije razumjeti zašto trebamo odbojnike u krevetiću, i predstaviti detaljan korak po korak MK s uzorcima i fotografijama.

Zašto i koliko dugo trebamo odbojnike?

To su tri glavne komponente za koje je, zapravo, mekani odbojnik bio smatran u krevetiću za novorođenčad:

 • sigurnost;
 • komfor
 • zabava.

Osmišljeni su kako bi zaštitili vašu bebu od modrica, djelujući kao čep i pufer kada padne, ili prekomjerno osvjetljenje i skice, te da postanu prvi razvijajući stimulativni prostor za igru ​​za bebu.

Strane na krevetiću izvrstan su način za prvo poznanstvo djeteta s oblicima, veličinama i bojama. Mnogi proizvođači kompletiraju odbojnike s elementima za razvoj senzorskih sustava ("beeper", "shrinking" i light elements, itd.).

Meke stranice s fascinantnim jasnim slikama - dodatni motivator za razvoj mrvica, njegovu pozornost i pamćenje. Naravno, pored toga, provodi se i glavna funkcija - zaštitna

Sljedeće pitanje je za mlade roditelje - od koje dobi i do kojega trebamo odbojnike u dječjem krevetiću? Oni se mogu koristiti za zaštitu novorođenčeta od svjetlosti i skica, tj. od vrlo mlade dobi. Uklanjanje odbojnika s kreveta trebao bi biti kad potreba za njima nestane ili njihova prisutnost počinje utjecati na bebu. Ovisi o brzini razvoja mrvica i odlukama roditelja. Kada je dijete razvijeno dovoljno da bi počelo nastojati izaći iz arene, bolje je ukloniti odbojnike, jer umjesto da obavljaju funkciju ograničenja i tampon (tj. Obrambeni), oni sami mogu uzrokovati pad i ozljede.

Izbor materijala za strane tkanine

Veličine kreveta za bebe standardizirane su. To olakšava izračun potrošnog materijala i izbor uzoraka. Standardni krevetić novorođenčeta ima parametre:

 • duljina - 1,2 m;
 • širina - 0,6 m;
 • visina - 0,55 m.

S obzirom na te dimenzije, lako je odrediti koliko je materijala potrebno na stranicama kolijevke - 3,6 metara. Uz to, potrebni su dodatni materijali:

 • brave, ako želite da pokrivači budu uklonjivi, - 0,4 m 4 komada (bolje je koristiti tajne);
 • punilo je pjenasta guma od debljine 10 do 30 mm, 3 x 3,6 m;
 • ukrasni elementi (izborni kreator).

Odabir materijala, morate uzeti u obzir osobitosti percepcije djece, a ne samo. Preporučljivo je obratiti pažnju na nekoliko osnovnih aspekata:

 • gustoća tkanine (valja odabrati gustu);
 • prirodnost (preferirane prirodne tkanine: kalici, lan, itd.);
 • boja i uzoraka (preporučljivo je odabrati svijetle tkanine s velikim uzorcima koji su usmjereni na djecu).

Radionica odbojnika

Strane se sastoje od 2 parova elemenata koji imaju pravokutnike na bazi. Parovi imaju različite dužine, ali jednaku visinu:

 • 1. par ima dimenzije 1,2 x 0,3 m;
 • Drugi par - 0,6 x 0,3 m.

Stranice će biti pričvršćene na krevetić uz pomoć uskih struna, što je potrebno predvidjeti prilikom donošenja takvog dara za bebu s vlastitim rukama (preporučujemo čitanje: dar namijenimo novorođenom dječaku). S njima ćemo započeti našu majstorsku klasu.

šivanje rubova

Ono što nam treba:

 • konop - 9 m (promjer oko 1 cm);
 • tkanina - 60 x 180 cm (ovaj komad je dovoljan, a kako bi se spojile, možete uzeti tkaninu malo šire tako da postoji rezerva, u slučaju da nešto pođe krivo);
 • ljepljiva paukova mreža;
 • željeza.

Izrežemo tkaninu u 5 traka - duljina 180 cm i širina od oko 5. Ostavimo ostatak materijala za veze. Zatim, kombinirajte krajeve naših 5 traka kako bismo stvorili jedan, koristeći ljepljivu vrpcu i željezo. Kao rezultat toga dobivamo 1 traku duljine oko 8,2 m.

Stavili smo uže u sredinu vrpce, od donjeg ruba postavili smo pauk ljepila.

Lagano posipajte vodom, preklopite vrpcu na pola i željezo što je moguće bliže užetu.

Dakle, prolazimo kroz cijelu dužinu, dobivamo dugu stranu.

zatvarači

Ono što nam treba:

 • ostatak tkanine (opoziv, njezine dimenzije su 35 x 180 cm);
 • šivaći stroj;
 • navoja;
 • igle;
 • željezo;

Prvo smo izrezali 24 trake, veličine svake od kojih je 35 x 5 cm. Uzmemo prvu traku, preklopimo ga na pola i željezo (1). Složite svaki rub trake na sredinu i željezo (2 i 3). Zatvorite poklopac (4).

Branici, jastuci

Ono što nam treba:

 • šivaći stroj
 • niti
 • tkanina - 0,8 x 4,2 m s doplatkom (koristit ćemo 2 uzorka za prednje i stražnje strane ruba)
 • gumena pjena od pjene (debljina od 1 do 3 cm)
 • igle
 • škare

Trebat ćemo 6 identičnih komada gume od pjene, veličine 30 x 60 cm. Obilježavamo tkaninu, uzimajući u obzir dopuštenja, i izrezati ga u 12 komada, veličine od kojih je svaki otprilike 40 x 70 (ovisno o debljini pjenaste gume!).

Uzmemo prvi komad tkanine, stavimo gumenu gumu u sredinu i označimo granice. Zatim, nanesite drugi komad materijala i pridružite ih zajedno, uzimajući u obzir debljinu budućeg obloga.

Šivanje dva komada zajedno. Ponovite isto za suprotnu i 2 stranu. Dakle, dobili smo prednje strane naših odbojnika. Učinite isto za leđa. Kao rezultat, trebali bismo imati 4 dugih komada tkanine i 4 kratka.

Vrijeme je da pričvrstite cijevi i žice. Stavite tkaninu s pogrešnom stranom prema dolje. Poravnajte rub na vrh tkanine s "konopom" prema vama. Izrežite cijevi duž duljine materije i pričvrstite ih. Pričvrstite žice: za duge strane - 2 u sredini i 1 na rubovima; za kratke strane - 1 na rubovima.

Postavite odgovarajući suprotni komad tkanine s pogrešnom stranom prema gore i pričvrstite ga.

Ispalo je takav troslojni "tkanina od tkanine": prednja strana - obrub - leđa (suprotno) strana. Žice moraju ostati unutar "kolača".

Sada nastavite s pričvršćivanjem donjeg reda rubova i žica.

Radimo sve isto (ne zaboravite "probati" gumenu gumu kako ne bi bili u zabludi).

Konačno, držite dvije tkanine zajedno na desnoj i lijevoj strani. Stitch.

Skinite tkaninu. Držite gumu od pjenaste gume, pazite da su rubovi presavijeni prema unutra i ubod gore i dolje.

Naši odbojnici su spremni. Pazite da uklonite sve igle (!) I spojite odbojnike na krevet.

Ako želite, ne možete šivati ​​jednu od stranaka, već izradite velcro ili tajnu bravu, a zatim možete oprati kućište. Ako je proizvod ukrašen rukavima, ručica se postavlja na vrh, a zatvarač se pričvrsti s prednjom stranom (zatvarač se zaklanja s gornje strane pravokutnika, a strane i dno se skidaju bez zatvarača), sljedeći se element stavlja na vrh. Svi dijelovi mogu biti ručno uklonjeni ili pričvršćeni kružnim iglama kako bi izbjegli pomicanje kod struganja. Prije stavljanja donjeg dijela proizvoda, otvorite zatvarač. Nakon što završi rad na elementu, pravokutnik se okreće, pegla i stavlja se komad punila odgovarajuće veličine.

Da biste bolje razumjeli kako šivati ​​prekrasne, ekskluzivne, visoke stranice za dječji krevetić, možete gledati videozapis. Pronađite vrijeme i pogledajte lekciju bolje prije početka rada.

Kako napraviti stranu (branik) u krevetiću vlastitim rukama

Dječja krevetića sigurno bi trebala biti zaštićena od udaranja šipki i slučajnih skica. Posebni odbojnici (ili odbojnici), koji se mogu kupiti ne samo u gotovom obliku već i samostalno, dobro se nositi s ovim. Let's saznati sve detalje i tajne ovog procesa.

Kako sami napraviti stranu u krevetiću

Za početak morate biti strpljivi i ugodni, ali prilično dugi procesi, pogotovo ako često ne sjednete na šivaći stroj. Naravno, trebate kupiti sve potrebne materijale: prirodnu pamučnu tkaninu i izolaciju - sintepon ili gumu od pjene.

Odredite ono što vam je potrebno prije nego što šavate odbojnike na krevetu

Prije nego što šavate odbojnik u krevetić za novorođenče s vlastitim rukama, trebate razmišljati o uzorku proizvoda, odlučiti o količini materijala, njegovoj kvaliteti, materijalu za punjenje i potrebnom broju odbojnika.

Postoje različite vrste odbojnika:

 • obična tkanina s finim punilom;
 • s uklonjivim poklopcima;
 • od jastuka.

Osim toga, morate odrediti visinu odbojnika koje želite i kako će se montirati - s velcro, trakom ili žicama.

Koliko je strana potrebno u krevetiću

Broj odbojnika u krevetu ovisi isključivo o vašim željama. Neki šivati ​​četiri odjednom kako bi potpuno zaštitili dijete oko ruba krevetića. A neki roditelji vole polovicu, u kojoj samo bočni dijelovi štite branikima.

Naravno, ako je dijete dovoljno stara, a vi ste spustili jedan zid, onda trebate šivati ​​odbojnike samo na preostale tri strane.

Koliko treba tkanina sa strane u krevetiću

Potrebna količina tkanine određuje se ovisno o odabranom broju branika i parametrima kreveta.

U prosjeku, četiri strane standardnog kreveta zahtijevaju 5-5,5 metara tkanine širine 110 cm, a također zahtijeva oko dva metra pjene od gume ili drugog punila 150 cm širokog i debljine 1-1,5 cm.

Ako namjeravate šivati ​​odbojnike s uklonljivim poklopcima, možete kupiti dvaput toliko materijala za šivanje dva seta odjednom. Ili za drugi izabrati tkaninu različite boje.

Kako odabrati tkaninu za strane u krevetiću

Rješavanje problema kako šivanjem jastucima s vlastitim rukama u krevetiću za novorođenčad ne biste trebali zaboraviti na kvalitetu samog tkanine.

Glavni zahtjevi za tkaninu na branicima - je gustoća i prirodnost. Tkanina mora biti ekološki prihvatljiva, dobro disati i ne izazivati ​​alergijske reakcije. Bez obzira koliko je dobra sintetička tkanina, nikada se neće usporediti s prirodnim materijalom. Stoga, odaberite bilo koji tkanina na bazi pamuka, može imati drugačija imena, na primjer, flanel, lan, čašu, pamuk i pamuk. Riječi "pamuk" ili "pamuk" također se odnose na pamučne sirovine.

Što punilo za odbojnike u krevetiću biraju

Stranice u krevetiću za novorođenčad trebaju biti dovoljno meke da bi ugasile bilo kakve slučajne udarce djeteta na rešetkama, stoga, nakon što ste ih počeli šivati ​​svojim rukama, najbolje je to učiniti upotrebom poliestera ili pjenaste gume.

Oba materijala imaju izvrsnu elastičnost i mekoću, dobro se zagrijavaju i potpuno su bezopasne za dijete. Jedini nedostatak pjene je da se suši predugo, a mokri materijal može postati okruženje za širenje bakterija. Zato držite ovu činjenicu kada se brinete o gotovom proizvodu. Osim ove dvije klasične punila, postoji nekoliko drugih mogućnosti - hollofiber, periotek, hallcon i poliester. To su moderni netoksični materijali s dobrom otpornošću na toplinu i trajnosti. Usput, holofiber je suvremeni analogni sintetski zimski zidar, samo stabilniji i bolji za održavanje svojeg oblika, ali, s druge strane, to košta više.

Neki se koriste poput pahuljica, pera, pa čak i životinjske kose kao bumper punila, ali to se ne bi trebalo učiniti. Prvo, oni mogu doprinijeti razvoju alergije u bebi, a drugo, oni su uzgojni tereni za krpelje i razne štetne mikroorganizme.

Uzorci odbojnici u krevetiću

Da biste izrezali branik, morate poduzeti sljedeće korake:

 • Pažljivo izmjerite dimenzije kreveta i odaberite željenu visinu bočne strane.
 • Prilikom traženja papira ili papira primijenite obrazac budućeg proizvoda.
 • Postavite tkaninu i strogo ga odrežite prema vašem uzorku.
 • Koristeći šivaći stroj, izbacite sve rubove odbojnika, osim jednog.
 • Obratite proizvod kroz posljednji rub bez ruba.
 • Umetnite sintepon unutar odbojnika, nakon što je prethodno izrežite 0,5 cm manji od glavnog proizvoda.
 • Ubodite preostali rub na prednjoj strani i pričvrstite čipke ili čipku po želji.
Za referencu, standardni krevet ima dimenzije: duljine - 120 cm, širine - 60 cm, visine - 55 cm.

Visoke pravokutne strane

Visoki odbojnici imaju određenu prednost, jer potpuno štite bebu od crte i štite od ozljeda. Ovi odbojnici su posebno dobri za novorođenčad koja je još uvijek malo zainteresirana za vanjski svijet i zahtijeva povećanu zaštitu.

Da biste štitili odbojnike za potpunu zaštitu, morate:

 • Izrežite četiri komada od 43x63 cm i 43x123 cm (3 cm).
 • Pripremite rubove - rezanje tkanine od oko 15x180 cm.
 • Izrežite izolaciju u skladu s uzorcima.
 • Pričvrstite prežvakane ljuskice na duljinu proizvoda i pričvrstite ih između dva glavna dijela, ostavljajući jednu stranu nepotreban.
 • Umetnite sintetički zimovnik ili drugu izolaciju unutar proizvoda i utisnite preostalu stranu.
 • Urezajte šavove i ukrase na branicima.

Kako šivati ​​jednu stranu u krevetu 60 cm i ukrasiti je rušom

Dakle, odlučili ste da želite stranice u krevetu za novorođenčad ručno izraditi i planiraš šivati ​​odbojnik ukrašen ruševinama na standardnom dječjem krevetu širine 60 cm.

Tada se cijeli proces rada može podijeliti u sljedeće faze:

 1. Potrebno je izrezati četiri pravokutna dijela za veliki branik dimenzija 43x123 cm (3 cm).
 2. Izrežite četiri dijela za bočne rubove dimenzija 43x63 cm.
 3. Pripremite 30 komada za vezove s dimenzijama 8x30 cm.
 4. Pripremite ruff - dugu usku traku tkanine: dva komada veličine 7x183 cm i dva - 7x93 cm.
 5. Dvaput presavijte tkaninu na rupe (uzmite visinu od 3,5 cm) i pričvrstite ga uzduž duljine glavnog proizvoda, a ako vam se sviđaju natečeni nabori, možete više odvojiti duljinu tkanine.
 6. Zatim, morate ravnomjerno prisobiraya ruche, šivati ​​između dva dijela branika, ostavljajući jednu stranu unstitched.
 7. Umetnite izolaciju unutar odbojnika i uklonite preostali rub.
 8. Ušicu šavove.
Kao rezultat toga, dobit ćete stranu koja ostavlja trećinu visine koja nije zatvorena i omogućuje vašem djetetu da nauči sve što se događa oko njega.

Kako šivati ​​odbojnike u krevetiću s uklonljivim poklopcima

Odbojnici s uklonljivim poklopcima imaju svoje prednosti, jer je moguće prati samo vanjske pokrivače, a ne cijeli proizvod. Takve se pokrivače stavljaju na branik kao jastučnice i pričvršćuju se zatvaračem.

Za šivanje tih pokrivača morate rezati 4 komada dimenzija 45x126 cm u veliki obod i 4 komada dimenzija 45x65 cm u prednji dio. Sigurnosni zatvarač ili drugi zatvarač šivati ​​se na kratkoj strani proizvoda.

Osim osnovanosti, takvi odbojnici također imaju nedostatke. Moms znaju da svako dijete lako može zamaziti ne samo poklopac, već i njegov sadržaj. Osim toga, dijete može progutati mali dio zatvarača - munja ili gumb.

Niske strane za krevet od jastuka

Nizak odbojnik je dobar jer ne ometa bebin pogled na okolni prostor, što je vrlo važno za dobivanje novih informacija i sveukupni razvoj djeteta. Jastuk uključuje upotrebu velike količine izolacije koja će djetetovom krevetu učiniti ugodnijim. Između jastuka nisu povezani, pričvršćeni su na žice s žicama ili čičakom.

Nemojte sumnjati da ćete moći šivati ​​dječake u jastučnom krevetu vlastitim rukama, jer to ima mnogo uzoraka s veličinama. Ovdje je jedna od varijanti ovakvih branika: pripremite četiri detalje jastuka za završni zid od 50x70 cm, četiri dijela velikih jastuka za bočni zid - 50x70 cm, šest dijelova malih jastuka za bočni zid - 40x50 cm i 28 dijelova za žice od 28 x 30 cm.

Kao rezultat, dobivate sedam jastuka, od kojih su tri smještene na strani pristupa krevetu. Usput, slobodno ispunite jastuk izolacijom što je moguće čvršće, to će samo poboljšati njihovu kvalitetu i izgled.

Praktični odbojnik s čičakom

Odlučujući da šivaju bočne jastuke u krevetiću za novorođenčad, možete napraviti vlastite obrasce. Velcro uboda često se koriste kao zamjena za konvencionalne kravate za pričvršćivanje odbojnika ili odbojnika u krevet.

Za pravilno šivanje čičak, stavite završio branik u krevetiću i označite mjesta gdje trebate šivati ​​čičak. Tako da se drže čvrsto, prvo ih pričvrstite oko perimetra, a zatim i dijagonalno. Samo imajte na umu da čičak može biti poništen, ako dijete, uspravan, napreži branik prema njemu. Stoga razmotrite osobitosti ponašanja vašeg djeteta i za odraslu aktivnu bebu razmotrite mogućnost varijante s kopčama.

Što šivati ​​odbojnike u krevetiću za djevojčice

Naravno, kao i kod ostalih dječjih stvari, strane u krevetiću mogu gotovo nepogrešivo pogoditi svog vlasnika. Za djevojke, tople ružičaste boje, mnogo čipke i ryusha tradicionalno se odabiru. Neki roditelji čak koriste materijale kao što su saten, iako je za unutarnji dio jaslica nešto surovo, bolje je da ih uređe vanjski.

Usput, sva djeca dobro reagiraju na slike poput slatkih životinja, a možete pokušati napraviti uzorke i šivati ​​strane u krevetić u obliku jastuka, na primjer, s omiljenim crtanim životinjama vašeg djeteta. A ako želite koristiti čipku kao ryusha, pokušajte odabrati meke prirodne materijale. A krevet vašeg princeza izgledat će samo šarmantan!

Ono što šivati ​​odbojnike u krevetiću za dječaka

Strane u dječjom krevetiću obično su ušivene iz tkanine hladnije plave ljestvice, često pomoću crteža strojeva, životinja, biljaka.

Poznato je da su okusi i interesi neke osobe položeni u duboko djetinjstvo. Možda je to razlog zašto su dječaci jako voljeni kad se na branicima zagrljaju veliki džepovi, gdje možete staviti ili dobiti nešto. Malo se istraživača može dugo nositi s ovim procesom.

Pokušajte pokazati maštu i raditi vlastite ruke u krevetiću u obliku životinja ili ptica. Na primjer, prilično je lako napraviti jastuk u obliku sove, samo treba šivati ​​velike bijele krugove u obliku očiju i tamnih - nešto manji, označavajući učenike i tijekom rezanja kako bi se osigurao blago prošireni dva ugla jastuka koji opisuju ptice uši. Vaše dijete će oduševiti takvom sova!

Ekskluzivni odbojnici u krevetiću za bebe

Ako želite učiniti nešto posebno, izradite krevet bebe, onda možete, na primjer, šivati ​​tematske odbojnike - u nautičkom stilu, afrički, kraljevski ili čak indijski. Upotrijebite, primjerice, neke ostatke tkanine da biste na krevetu dobili različite primjene ili ukrase.

Pogledajte asortiman najbližeg dućana tkanine, možda ćete naći inspiraciju za nove i neobične ideje.

Sada znate kako napraviti strane za krevetić vlastitim rukama i čak možete dati majstorske tečajeve svojim prijateljima. Ovaj jednostavan proces svakako će vam donijeti puno užitka, a vaše dijete će donijeti još više topline, udobnosti i majčinske ljubavi.

Šivamo bočne jastuke za krevetić. 1. dio

Odlučio sam podijeliti iskustvo šivanja strane u krevetiću. Kad mi se ova ideja dogodila, tražio sam internet za majstorsku klasu za krojenje samo takvih strana. Ali nije našao ništa. Možda nema takve majstorske klase, a možda je loše izgledala :) S obzirom na to, posao je trajao više vremena nego što sam planirao, ali rezultat je vrijedio!

Odmah pojasnite da je vrijeme uvjetno! U prisustvu dvoje djece, proces je bio neprekidno prekinut, a zatim ponovno prikupljao moje misli, a zatim sakupljao sve, a zatim je izlagao.. Potrebno mi je gotovo 5 dana za sve! Ali u stvari to traje mnogo manje!

Dakle, trebat će vam:

1. Fabric. Poželjno x / b. 100%. Različite boje i puno! Uzeo sam veliku maržu, imam dvije djevojke, tako da uvijek postoji gdje staviti ostatak. Moj savjet: uzeti 5-6 varijante iste boje. Ovo će vam dati više kombinacija. Imam ove tkanine ovdje.

Dvije boje, ali odjekuju na slici. Prije otvaranja pazite da se isprati i izvaditi (tkanina koja će se koristiti iznutra je potrebno najmanje 2 metra).

2. Izolacija. Sintepon, holofiber. Koristio sam sintetički zimovnik 100 g / m2 za stražnjim stranama.

3. Punilo u kuglicama. Imam ovaj holofiber. Lopte nisu jako velike, ali vrlo meke.

4. Alati. Škare, vladari, iglice, konac, šivaći strojevi. Bilo bi lijepo imati poseban rezač i patchwork sag, što značajno ubrzava rad.

Razvoj projekta

Prvo, svakako bojite svoj projekt na papiru. Nacrtajte model stranica, izračunajte veličine, dopuštenja. Navedite broj dijelova.

Moji blokovi lica su širi nego što trebam, jer ću postaviti suprotne nabore na vrhu i na dnu kako bih stvorio izbočinu.

Sve se to odražava u projektu!

Napravite nekoliko izgleda tkanina. Pogledajte kako će ići zajedno.

Nakon toga, upravo u projektu pišite gdje će biti tkanina. To će uštedjeti vrijeme i snagu. Nemojte vući tkaninu od mjesta do mjesta.

Sada možete nastaviti s rezanjem. Nemam veliki stol, pa ću ga izrezati na pod. Širila sam deku, posebno dizajniranu za tu svrhu, i izrežite ga. Mala fotografija o procesu jasnoće. Možda će među čitateljima biti vrlo početnik krojačica.

Počela sam šivati ​​od velikih blokova. Iz nekog razloga činilo mi se da je to bilo lakše :)

Sada šivati. Prerezao sam se međusobno s iglama, a onda ih šivati ​​kontinuiranom linijom.

Sada glačanje. Budite sigurni da sve parne pare! WTO je 30% uspjeha. Ponekad željezo vam omogućuje da ispravite neke nedostatke :) Prvo, glačajte šav kao što je to. Čak sam ga malo podigao ispod željeza. To smanjuje napetost šivanja i pomaže u izbjegavanju sitnih predmeta.

Sada šav može se glačati ili peglati. Izvađujem. Zato šav postaje gotovo neprimjetan.

I svakako gurnite prednju stranu. Dajte šavu konačni izgled.

Sada se možete diviti onome što radimo.

Čini se da je sve učinjeno, i kako je lijepo već :) Također sam morao raditi polako jer sam se često divio :)

Trebali bismo imati dva takva bloka.

Na unutarnjoj tkanini napravite oznaku koja će ubodne šavove vrha.

Izrađujemo utore (male rezove).

Ne zaboravite to učiniti sve u dva dijela. Preporuča se da ih preklopite jedan prema drugome i učinite sve oznake na pogrešnoj strani. Ja radim na prednjoj strani jer inače fotografija ne može ništa vidjeti. Napravi nadsechki i gornji i donji rub.

Sada spojimo gornju jedinicu i izvana.

Stavite šavove gornjeg bloka točno na oznaku. Nagnite se s vrha i dna. Vi ste stvorili takve viškove.

Postavili smo ih na suprotnu stranu. Ja to radim po oku, ali možete napraviti ureze. Svršite tako da je izbočina na prednjoj strani. Fotografija se dobro prikazuje.

Nakon što sam ispunio blokove holofiberom, imao sam takav nedostatak.

Možda bi bilo bolje izraditi mali skup, umjesto savijanja. Tada se takav val ne formira. Ali ovo je samo pretpostavka. Nije bilo načina da se to ponovi. U svakom slučaju, jako sam zadovoljan konačnim rezultatom i, kako mi se čini, ta se mana čak pretvorila u ukras!

Dakle, nakon uboda nabora, stavljamo praznu stranu na sintetički zimski uređivač, odrežimo ga. Stavljamo na donji rub.

Lagano pritisnite šav i okrenite prazno licem prema gore tako da je zglobna šav u sredini. Pritiskamo šav na bočnoj strani poliestera. Peglanje s prednje strane! Inače, vaš sintepon će se pretvoriti u komad sintetičkog kartona :)

I položi liniju na poleđini bočnih strana koje se odlaze iz šavova 3-5 mm. Ubačena na prednju stranu!

To mora biti učinjeno tako da je šav lijepo položen i mali valjak je formiran na stražnjoj strani, što će omogućiti da ne otpada dnu šav.

Sada smo odrezali bočne šavove. Pljusemo. Uključivanje

Izrežite kut šavova kao što je prikazano na fotografiji.

Znači možete izaći iz samog kuta i izbjegavati gustu ružni grumen. Ali nemojte pretjerati. Ako izrezati vrlo blizu šav, tkanina se može proširiti!

Uključujemo prednju stranu.

Sve smo poravnali i na nekoliko mjesta izrezali prednji i stražnji dio stranice. Kao što je prikazano na fotografiji.

Napustite strane strane.

Sada možete postaviti naše postove. Postavljam široku dekorativnu liniju. Želim naglasiti razdvajanje između boja. Jednostavno možete ukloniti šav. To je ono što sam dobio s prednje strane.

Učinit ćemo prilagodbu. Odrežite sve nepotrebne. Tako da se ista ravnopravan vrh ispostavilo.

Stavljanje nabora na vrh ruba. Ne moraju šivati ​​ništa. Možete ostaviti i samo sjeckane igle, ali kada se puni postoji svaka prilika da ogrebete svoju ruku.

Još se možete diviti :) :) Ljepota se dobiva :)

WTO! Preporučljivo je saviti sve nabore!

Sada počinje prilično zamoran i dugotrajan proces. Skuhajte kavu, sjednite. Možete čak i uključiti film i. mi ispunjavamo. mi ispunjavamo. i punjena.

Fotografije holofibera u lopticama, iznenada netko ne zna što izgleda.

Imajte na umu da cijela ruka ide u "džepove". Svakako razmislite o tome kad izradite svoj projekt. Koliko će vam biti široki stupci i kako ćete ih ispuniti. Naravno, možete upotrijebiti vladara ili neko drugo učvršćenje, ali s kvalitetom punjenja ruku, po mom mišljenju, ništa se ne može usporediti. Osim toga, kao što se sjećamo, dolje formirani valovi, i oni također moraju biti popunjeni.

Nemojte pretjerati. Stranice bi trebale biti mekane, ali elastične. Osim toga, previše napunjene stupove bit će teško sašiti.

Fotografija za jasnoću.

Nabili stupac, budite sigurni da ga zakačite ili samljeti!

I sada možete jasno vidjeti koji val koji smo stvorili :) Nema potrebe za panikom. Znači, to bi trebalo biti! Prema mom projektu :)

To se dogodilo nakon punjenja.

Cijeli rub.

Sada sam skrivala vrh ruba u malom cik-cak. Pokušavam točno postaviti liniju, to jest, ne pomjeram se paralelno s križem! Ovo je važno jer ću izrezati rub!

Crta se može položiti bliže rubu nego ja. Kasnije, negdje sam morao kopirati cik-cak, kao što je vidljivo nakon završne obrade. No, postoji opasnost da se cigla začepi na uglovima, a zatim se morate ponovno škrabati. Možda biste trebali odabrati liniju koja je čak i manja od moje, ili izravno kvrgi.

Formirani uglovi su odsječeni! Pokušavamo dati gornji rub glatkom rubu. Ali nemojte se truditi. Prvo, malo je vjerojatno da ćete uspjeti u tome, a drugo, moramo poduprijeti donji rub, a tamo imamo, kao što se sjećamo, val.

Kraj majstorskog razreda, pročitajte drugi dio ovdje >>

Kako šivati ​​odbojnike u krevetiću za novorođenčadima s vlastitim rukama?

Kako šivati ​​branike vlastitim rukama: obrasci, veličine, fotografije

Da beba ne udari u tvrde rubove drvenog krevetića, mnoge mame šivaju mekane strane. Saznajte iz članka kako ih možete sami učiniti kod kuće.

Veliki dar novorođenčeta bit će branik na krevetu. Doista, zahvaljujući tim soft gadgetima, beba neće ispuniti bumps u prvoj godini svog života, kada se pokušava samostalno kretati u svom udobnom krevetu. Sada ih možete kupiti u bilo kojoj trgovini za novorođenče.

Međutim, mnogo je ugodnije da ih sami šivate. Ispada da proizvod nije isti kao i svi. Osim toga, žena će učiniti takve stvari s ljubavlju, koja će naplatiti djetetovo spavanje s pozitivnom energijom.

Kreveti u krevetiću s plišanim medvjedima: foto uzorak

Za krojenje stranica u krevetiću sa smiješnim plišanim medvjedom, trebat će vam tkanina sa svojom slikom. Količina materijala odabrati na temelju standardnih veličina dječjih kreveta, koji odgovaraju sljedećim parametrima:

 • Duljina - jedan metar dvadeset centimetara
 • Visina - 55 centimetara
 • Širina - 60 centimetara

Koji je materijal potreban za strane?

 1. Pamuk tkanina - širina metar pedeset, duljina tri metra 70 centimetara
 2. Četiri patentni zatvarači duljine 40 centimetara
 3. Veličina pjene: jedan metar po dva
Medvjedići - odbojnici za dječji krevet

Kako šivati ​​strane?

 • Presavijte tkaninu na pola
 • Izrežite dvostruku traku tkanine u četiri komada: 120 po 53 centimetra (dva reza) i 60 po 53 centimetra (također dva reza)
 • Mi koristimo ostatke tkanine za vezanje strane i ukrasite ih.
 • Za šivanje žica i nabora, rezati ravne trake i šivati ​​ih, tako da nisu izlizani
 • Onda prekriti sam tkaninu za strane.
 • Kopirajte pruge za pričvršćivanje i naginjanje i šivajte pravokutnike
 • Ostavite mjesto za umetanje pjene
 • Kopirajte ga u stranu
 • Za udobnost, možete šivati ​​džepove na odbojnici na krevetu
Kreveti za dječji krevetić - Owls

Sustavi za odbijanje sova u dječjem krevetu mogu se samostalno napraviti ako primijenite svoje vještine. Za proces će biti potrebno kupiti u tkanini pohraniti tkanina ispis s uzorkom "Owls" i pomoćnih materijala, kao što je već spomenuto u prethodnom odlomku.

Bilo bi lijepo i ako napravite zakrpu u pogledu sova na stranama kreveta. To je jednostavno, nije teško, dovoljno:

 • Umjesto owlovih očiju, koristite gumbe i izrežite krug iz druge tkanine kako biste odredili granice očnih okvira.
 • Odozgo se zaokružuje u obliku ušiju sove
 • I šivati ​​nos drugog tkanina, na primjer, kožu

Bilo kakav lik fancy je dobrodošao u ovom poslu.

Pogledajte dolje za primjere različitih glava s velikim sova.

Suknje za djevojčice

Mama, čekajući rođenje djevojaka u svijet, kupuju za svoje voljene kćeri svijetle odjeće prekrasnih boja. Najčešće su djevojke odjevene u ružičaste, crvene, zelene, žute odjeće.

Stoga se mora temeljito pristupiti odabiru tkanine za mekanu zaštitu u krevetu. Bolje je odabrati tople, "djevojke" boje i iste boje (princeze, lutke, zečeve, kuglice, itd.). Materijali s automobilima i drugi načini prijevoza za djevojčice bit će neprikladni.

Odbojnici za dječaka

Od djetinjstva, potrebno je oblikovati estetski okus djeteta. Roditelji bi trebali pokupiti proizvode kako bi bili ugodni za oči. Za malog heroja, odaberite tkaninu u plavoj ili neutralnoj boji. Poželjno je da crtež na materijalu za meku zaštitu u krevetiću ima temu dječaka (zrakoplovi, medvjedi, automobili, čamci, vlakovi itd.)

Male životinje - branik za dječakov krevet

Kako šivati ​​visoke stranice u krevetiću?

Na stranicama prekrivenim cijelim prostorom rešetka, a ne polovinom, mjere se na cijeloj visini kreveta. I izrežite tkaninu prema tim mjerenjima. Takav branik će zadržati vaše dijete od udaraca, čak i kad nauči samostalno. Ali imajte na umu da visoki odbojnici pokrivaju čitav pregled bebe. Ovo je vjerojatno jedini nedostatak.

Kako šivati ​​niske strane u krevetiću?

Za vrlo malu djecu i novorođenčad dolaze niski odbojnici u krevetu. Naposljetku, oni neće ometati gledanje bebe u različitim smjerovima. Takve strane šivaju u obliku valjaka, jastuka i samo niskih madraca. Uzorci madraca, možete vidjeti u prvom stavku ovog članka, detaljno je opisano kako ih šivati.

Kako šivati ​​bočne jastuke na krevetiću?

Za krojenje uzoraka bočnih jastuka, kao takav, nije potrebno. Samo trebate napraviti kvadrate u krevetiću veličine. Zatim ih stavite zajedno i umetnite punilo prema unutra, a zatim zagrijte jastuk. Za pričvršćivanje koristite trake ili letke. Moguće je ukrasiti jastuke s vezicama, uzorcima iz druge tkanine.

Kako šivati ​​odbojnike u krevetu u obliku kuća?

Meke stranice u obliku kuća će izgledati vrlo lijepe u dječjem krevetiću. Štoviše, njihovo šivanje nije teško:

 • Možete odabrati visinu po želji.
 • Oblik će izgledati poput kvadrata i nacrtati krov na vrhu kuće
 • Isti oblik rezanja i punila
 • Šivati ​​kuću na tri strane sa stražnje strane
 • Uklonite gotove dijelove i stavite punilo unutar (pjena gume, sintepon, itd.)
 • Onda šivati ​​dno - četvrti dio.
 • Razmislite o tome kako ukrašavati gotov proizvod.
Odbojnici u krevetu za dijete u obliku kuća. Ploče u obliku kuća, jastuka Prekrasne kuće. Odbojnici u krevetu za dijete

Kako šivati ​​prikolicu u krevetiću?

Ako ste stručnjak i šivanje za vas nije nešto novo, ali već je zajedničko, onda možete napraviti side-book sebe. Za to, dovoljno je izvesti heroja iz omiljene bajke ili crtića na svakoj "stranici" (imamo ovaj mali prostor na traci odbojnika).

Takvi mekani odbojnici vrlo su popularni kod mama. Možete ih također vezati u obliku abecede, a pokraj slova možete šivati ​​vez od životinje ili objekta koji počinje ovim pismom.

Kako šivati ​​razvojni dio u krevetiću?

Od ranog doba dijete pokušava naučiti svijet. Zanima ga sve što ga okružuje. Stoga će stvari, crteži, likovi, koje će on vidjeti oko sebe, oblikovati njegov razvoj. Čak i u dobi od jedne godine, obrazovne igračke, uključujući i skicu s prugama, pomoći će treniranju pameti i razmišljanja.

Pogledajte primjere takvih branika:

Video: kako šivati ​​stranu za bebu u krevetiću?

Ako vam se svidio članak, podijelite ga s prijateljima!

Meka bumper / odbojnik u krevetiću: izbor tkanine, tiskanje, način šivanja, uzorak, izrada

Na branicima (mekim stranama) za krevetić tvrde puno. Neki kažu - potrebno je, dijete postaje mirnije, manje povrijeđeno, ne stavlja ruke i noge gdje nije potrebno. Drugi ne zatvaraju pregled koji dijete treba za normalan razvoj. Ova rasprava je izmišljena. Pravilno zaklonjeni odbojnici za jasle donose samo dijete. U ovom članku ćemo pogledati kako šivati ​​branike u krevetiću vlastitim rukama. U ovom slijedu:

 • Odabir vrste izvedbe;
 • Izbor tkanine;
 • Izbor punila (nadjev);
 • Specifičnost krojenja različitih tipova (uz obrasce).

Zašto sve ovo razvrstavanje? Mama, posebno mlada, trebate znati: takva naizgled jednostavna stvar, poput odbojnika u krevetiću, može ozbiljno utjecati na razvoj djeteta. Pogotovo ako je tvoje skitnica. Najbolje je prilagoditi krojenje dječjeg krevetića punom ozbiljnošću, počevši od nulte dobi. Ono što ćemo pokušati slijediti, a na primjer, vidi prvi video, kako šivati ​​odbojnike u krevetiću za novorođenčad:

Video: primjer krojenja mekih strana vlastitim rukama

Što šivati?

Moguće je šivanje odbojnika u krevetiću za maleno dijete općenito na tri načina (vidi dolje): za mirnu djecu, za razborito i univerzalno. Što je tvoje - znaš bolje. Prema potrošnji materijala i složenosti rada, sve vrste odbojnika za djecu nisu bitno različite. Preporuke o izboru tkanine i punila za sve vrste su iste, pogledajte dolje.

Čvrsta lajsne (.. Poz 1 na slici) su bolje prilagođen uznemiri dijete: vjerojatnost zapinjanja ili prstohvat šipke u krevetiću je praktički nema. Ozbiljno dostojanstvo - čvrste strane s visinom od samo 20-25 cm već su negirale male, ali glasne ozljede stanovnicima kreveta. To ne samo da štedi materijale nego i daje djetetu mogućnost kružnog pogleda u ranijoj dobi, što je upravo ono što djeca prirodno trebaju. Nedostatak je taj što trebate šivati ​​2 kompleta odjednom; drugi se stavlja na vrijeme pranja i sušenja prve.

Vrste mekih strana u krevetiću

Bočni jastuci (poz. 2) prikladniji su za djecu slabovidni i sanguini. Oni su skloni istraživanju. Igračke su uobičajena stvar, ali gledanje jaza između jastuka mnogo je zanimljivije. Roditelji iz ove gnjavaže, u pravilu, nisu dodani - mirno djeca na prvi pogled usko i nemojte stavljati dijelove tijela nasumično.

Osnovna prednost - potpuni drugi set nije potreban, dovoljni su 2-3 rezervni jastuci. Prilično ozbiljan nedostatak je u tome što je teško šivati ​​džepove, stoga su jastukovi bokovi povoljniji za djevojke, vidi dolje. Ostali nedostaci postoje, ali relativni:

 1. Rad na šivanju je teže - ali možete upotrijebiti jastučiće u druge svrhe.
 2. Ako su jastuci manji od 30x30 cm, posao postaje mnogo složeniji - ali za mirnu djecu, hitna potreba za potpunim pregledom okoline nastaje kasnije, kada su već tako stari da mogu paziti na jastuk od 30 cm.
 3. Potrebni broj žica povećava se nekoliko puta (vidi dolje), no mogu se šivati ​​od ostataka ili jeftinog materijala.

Modularne dječje meke strane - valjci (branik - "kobasice", poz. 3) relativno su malobrojni, ali njihove su prednosti vrlo teške:

 • Kako povećavaju visinu dok dijete raste, pružaju dostatnu zaštitu i pregled djeci bilo koje dobi.
 • Jamčite djetetu potpunu sigurnost, čak i ako je vaš očajni bashiuzuk. Zbog osobitosti psihofiziologije dječje vizije, dugačke vodoravne proreze s zaobljenim usnama ispadaju iz pažnje djeteta i nema želje da se ondje zadrži.

Postoje tri nedostatke na strani valjaka: prva je povećana potrošnja punila i zahtjevi za njegov izbor (vidi dolje). Drugi - također povećani zahtjevi za točnost u radu, također pogledajte dolje. I treći je teško oprati i pohraniti, jer Nemojte se sklapati kompaktno.

Napomena: s obzirom na kupljene rubne trake, poz. 4 na slici. Zatim su zaslužni 2 - manji troškovi tvorničke proizvodnje i veća jednostavnost prijevoza ne gube se u dijelovima. No, ne trebate takve šivanje, jer nema komada pogodne tkanine širine 1,8 m ili više, puno materijala će se potrošiti na otpad. Što se tiče potrošačkih kvaliteta, vrpce su jednake onima čvrste.

O vezama

Mekani rubovi na stražnjoj strani i na stražnjoj strani krevetića vezani su trakama; bilo koja druga metoda je složenija i uznemirujuća za upotrebu. Mark na rez, rezati i šivati ​​i šivati ​​trake za bilo koju odjeću posao, a turoban i drawstrings na preponama je potrebno puno. Što je moguće i opravdano pojednostaviti?

Vrlo često, žice su kratke na licu vanjskog dijela čvrstog ruba, lijevo na sl. No, ako su detalji na strani bez Kanta vrlo lako izvaditi, a dijete iz čiste znatiželje može lako pretvoriti krevetić u nešto što će moja majka samo morati izbaciti rukama. Posebno, kad malo odrastem: nema smisla staviti kratke veze na dno, ali na vrhu su vrlo dostupne djetetu.

Vezice za meku stranu krevetića

Napomena: kratke vanjske trake dovoljno su pouzdane u naplatku jastuka, ako su vezane parovima, pogledajte dolje. Dijete neće spustiti cijeli rub, strpljenje i hrabrost neće biti dovoljno.

Pouzdanije veze, reverzibilne kroz krevet, u sredini. Zatim se punilo može poduzeti bilo koji prikladan (vidi dolje), a detalji rubova nisu oštri, ali treba prešati reverzibilne žice, što je teže. Reverzibilni nizovi često više nisu žice, a zatvarači, jer stick s velcro. Međutim, moguće je šivati ​​kratke nizove na vanjskoj strani dna.

Pokrivači na pločama (desno od slike) nisu nužni - vidljivi su djetetu. Vrlo zanimljivo i zabavno, ali majka s vremena na vrijeme morat će spasiti vrištanje i skandalozno dijete iz pod blokade jastuka.

tkanina

Izbor tkanine za dječje stvari vrlo je važno. Činjenica da je organski pamuk potrebna je razumljivo. Ali pamuk i pamuk proizvodi su različiti. Zimzel, na primjer, nije hipoalergentan - ako ga izvadi, daje najmanji drijem. Saten je preglasan i sklizak, brzo se istroši od pranja. Traperice, naprotiv, su nepristojni za sitne nježne prste. Općenito, ako je dijete jesen ili zima, na unutarnjim dijelovima strana kreveta morate uzeti kalici, bicikl ili flanel. Za proljeće-ljeto nastale više prikladne mekane strane u krevetiću pamučnih platna. Ali ne od platna! On nije hipo alergen! Međutim, boja tkanine je također važna, vidi dolje.

Što se tiče vanjskih dijelova stranice, onda ih šivati ​​od bilo čega osim alergijske vune na vaš ukus: oni nisu vidljivi i nedostupni djetetu. Izbjegavajte samo sintetiku, svilu i satenu: oni su vrlo različiti protežu u odnosu na x / b. Ako su vanjski dijelovi ruba polu-sintetički, na primjer, krepasti saten, morate šivati ​​propilenskim nitima - djelomično ili potpuno nadoknaditi razliku u nepropusnosti unutarnje i vanjske tkanine.

Boja i uzorak

Podražaji u boji - jedan od glavnih čimbenika koji utječu na mentalni i moralni razvoj djeteta. Strane kreveta u djetetu stalno na vidiku i formiranju njegove psihe uzrokuju tzv. efekt akumulacije učinka. Dijete još ne može reći: "Mama, tako dobro!" Ili "Mama, uzmi ga byyaku, ne mogu više uzeti"! Ali ispravno ili pogrešno odabrano bojanje tkanine za strane može dati dugi i / ili kasni post efekt. Koji će se vjerojatno prikazivati ​​u starijoj dobi. Nije njegov, tvoje. Kada promijenite uloge s njim u vezi s potrebom za skrb i održavanje.

Kako

Opća pravila za odabir boje dječje odjeće poznata su: meke, nezasićene tonove. Malo dijete još uvijek slabo razlikuje udaljeni (od plavog do ljubičastog) dijela vidljivog spektra i vrlo male detalje, stoga, u prvom redu, cjelokupni raspon treba uzeti toplo ili neutralno. Treba izbjegavati premalo i grubo objašnjenje slike: od malih stvari u djetetovom naboju u njegovim očima, a velike one veličine vlastitog tijela mogu izgledati zastrašujuće.

Međutim, ova opća pravila imaju svoje nijanse. Na primjer, strane kreveta za djevojke (o stranama u krevetima dječaka i djevojčica, vidi također u nastavku) bolje se čuvaju u toplim bojama, slika 1 na slici, a dječačka u rasponu je hladnija bliža neutralnom, slika 2. pozadina treba neutralno svjetlije, slika 3, a ako u crtežu postoje zasićene boje, a lagano topli ton, slika 4. U svakom slučaju, aplikacije će biti vrlo korisne, fotografije 2 i 5, pomoći će djetetu razviti osjećaj osjetljivosti i fine motoričke sposobnosti.

Ispravan tonovi boja i boje mekane strane u krevetiću

Kako ne

Moram reći da mogućnosti pogrešnog dizajna boje kolijevke, ima puno više nego za pravo. Strane u krevetiću u tom smislu su, s jedne strane, korisne - pokrivaju od ne tako snažnog pogleda, a zatim izvana, da je još prerano da ga stalno vidi. S druge strane, ove jednostavne stvari mogu imati doslovno destruktivan učinak na formiranje svijesti zbog kontinuirane dugoročne izloženosti.

Stoga, roditelji, zapamtite: dijete ne može reći da je - u, i to je - byaka! On još nije svjestan što je dobro, što je loše, što je korisno i što je štetno. No, u njegovom podkortu bit će odgođeno. Najvjerojatnije je nepovratan, jer je mali i psiha je izuzetno plastična. Svaki psiholog ili psihijatar će potvrditi: ranije je psiha imala negativan utjecaj na dob, to je teže podložno korekciji. A odstupanja svijesti koja su nastala u djetinjstvu najčešće su neizlječiva.

Najčešća pogreška u odabiru boja mekih odbojnika u krevetiću je dominantnost jedne boje, vidi sl., Što je po sebi povoljnije:

Pogrešan dizajn boje krevetića zbog dominantnosti jedne boje

Dijete još nije postalo dosadno u ovom svijetu, a kako bi razradio vlastite sklonosti, treba mu raznolikost. A ako je psihička osoba od apsolutno zdrave i uravnotežene odrasle osobe zatvorena barem tjedan dana u sobi u kojoj je sve tako općenito, ili slično, ili u smokvama. Onda će imati snažnu želju da glasno uzvikuje, ugristi nekoga ili nešto slomiti. baš kao što je to.

Ako je čitav niz boja hladan, pos. 1 na sljedećem Sl., Tada će suzbiti pravilnu bojanje strana i ukupna akcija također će biti nepovoljna. Sličan učinak daje premalo (i dugotrajno) fizičko (mehaničko) detalje strana, poz. 2, kao i velika polja svijetlih boja u dizajnu krevetića, poz. 3.

Pogrešne boje čine mekane strane za krevetić

U potonjem slučaju, kombinacija žute plave ili plave boje na velikim površinama geometrijski redovitih oblika i / ili velikih polja naranče, poz. 4. Psiholozi zovu ove kombinacije boje ludila.

Ništa manje štetne su velika tamna polja, poz. 5. Vjeruje se da tamne boje u dizajnu krevetića trebaju zauzimati općenito više od 10% područja mekih strana, ali ne više od 10x15 cm u jednom komadu, pod uvjetom da između tamnih detalja ne manje od 10 cm svijetle neutralne ili meke tople boje,

"Zakon od deset posto" ne primjenjuje se ako tamne pojedinosti čine redovit uzorak; takav dizajn boja općenito je neprihvatljiv. Kada pogledate poz. 6 nenamjerno dolazi na umu staru osuđujuću pjesmu: "Sunce se uzdiže i postavi, au mojem je zatvoru tamno." Tko će odrasti u krevetiću s takvim odbojnicima?

pakiranje

Mekani odbojnici u krevetiću imaju smisla prvenstveno kao odbojnici, prigušni elementi. Stoga se ispisuju i lagani ljetni odbojnici. Ovdje je lakše - vlakna od silikona i poliestera (poliestera) svakako se preporučuju za djecu koja počinju u djetinjstvu, jer apsolutno bezazlen i hipoalergenski. Čak i ako ih jedete, izaći će dok su progutani.

Napomena: udaranje je lako spomenuti. Već prekida cijenu silikona. Pod krikom - "To je prirodno!". To ne poboljšava svoje odvratne higijenske kvalitete.

Ali kao punilo za strane samo silikon je prikladan. Dječja poliesterska vlakna su šuplja i imaju svojstvo jednostrane difuzije, to je materijal za pelene. Ono što je stiglo u punilo, apsorbira njezina vlakna i odbaci zajedno s njima.

Od silikonskih vlaknastih punila za strane kolijevke najslabije poznat sintetički zimzeler, pos. 1. Ali ovo je materijal za zagrijavanje vanjske odjeće, koja nije podložna čestim pranjima ili uopće ne podliježe. U stranama, koje se često moraju oprati, sintepon brzo se nakuplja i pakiranje mora biti promijenjeno. Otporniji na ispiranje holofibera, pos. 2, čije se granule ranu iz spiralne spirale. Holofiber je također prikladan za popunjavanje strana i općenito stvari složene konfiguracije.

Materijali za punjenje (punjenje) mekanih strana kolijevke

Soft strana za proizvodnju tvornice jaslica

I sintetički zimski zvučnik i holofiber su uglavnom izolirani, a od stalnih šokova i pritisaka oni su slomljeni bez pranja. Od mekanih strana kolijevke, prije svega, elastičnost i prigušenje su potrebni, stoga, ako su strane jednostavnog oblika, potrebno ih je popuniti periotekom, pos. 3, dizajniran je više za prigušenje nego za zagrijavanje. Najbolji modeli gotovih kreveta za krevete, vidi sl. s desne strane.

Napomena: među najnovijim zbivanjima materijala za punjenje vlaknastim silikonima, hallcon je stekao široku popularnost. Njegova izolacijska svojstva doista su fenomenalna, bolja od onih koje se prenose. No, halični materijal za odrasle zimske odjeće i pranje ne podliježe.

Kako prepoznati poliester

Trgovački nazivi materijala za dječju odjeću su raznoliki, ali definitivno ne trebamo poliester za strane u krevetiću. Može se razlikovati od silikona na izgledu na valjku, nije tako dlakav, poz. 4 na sl. Osim toga, možete se pobrinuti da je to ono što nam je potrebno pomicanjem materijala rukom gore i dolje. Na silikonu, razlika u senzacijama, ako će biti, je beznačajna, ali na poliester - vrlo opipljiv.

Kako zamijeniti punilo

Nažalost, najbolje silikonsko punjenje za posteljinu neće se zadržati sve dok dijete ne postane barem kao "odrasla" krevet za bebe pa se pakiranje bočnih strana mora mijenjati. Nemoguće je šivati ​​se za punilo s obje strane pokrova na platnu, kao i za odrasle jastuke, nehigijenski, potrebno je potpuno promijeniti punilo. Silikonski materijali, usput, osmišljeni su za to. Ili, u pojedinostima strana mora postojati oružnica. O tome će se razgovarati jedan od načina da ga nepristupačan. Drugi - staviti tajnu zip, pogledajte video

Video: odbojnici u krevetiću s skrivenim zatvaračem

Obrasci i šivanje

Mnogo je lakše šivati ​​mekane strane za krevetić nego odabrati materijale za njih. U nastavku su navedeni uzorci od 3 opcije: čvrste od pojedinih dijelova, od jastuka i modularne "kobasice". Posebnost čvrstog tijela i jastuka - okreta sastavnih elemenata ispod madraca za 15 cm. To vam omogućuje da dobijete udobnu slobodnu armaturu za zamjenu punila i istodobno smanjiti broj veza. Vrata su zašivena jednostavnim šavom lica; zamjenjuje materijal za punjenje.

solidan

Kontinuirana strana izračunava se na uobičajenom krevetu od 120 do 60 cm u planu. Za ostale dječje krevete mogu se mijenjati dimenzije dijelova, ostavljajući istu količinu od 3 cm.

Oblik kontinuirane mekane strane krevetića je prikazan na slici:

Oblik kontinuirane mekane strane za krevetić

Pričvršćivanje - pričvršćivači s vješalicom, ili vezice s protuklimima; potonji su povezani s lica umjesto parenja stickies. Duljina vrpci na ručicama (šupljine, šipke) izračunava se kao i obično, 1,5 dužina ruba. Šivanje artikala proizvedenih u sljedećem. slijed:

 1. Pripremite ukrase za zbirke i, ako je potrebno, džepove, pogledajte dolje;
 2. Šivanje na džepovima i čičak na sjedalima s lica;
 3. Stavite prednje strane detalja vanjske i unutarnje strane;
 4. Između njih stavljaju ornamentu zbirke (ako je to učinjeno) s pljeskom prema unutra, vidi dalje;
 5. Stavili su i šivjeli žice (ljepljive su ih kasnije sašivene, tako da se ne prianjaju na materijale);
 6. Stitch strana i vrh;
 7. Proizvod je okrenut na licu;
 8. Punjena s punilom;
 9. Oplaku pristupnika (šav označen svijetlo zelenom bojom);
 10. Stavite proizvod na mjesto i mjesto označeno na žice, gdje šivati ​​velcro;
 11. Čičak za šivanje na žicama - spreman.

Kao što možete vidjeti, sve je vrlo jednostavno. Pristupnici, iako malo povećavaju potrošnju tkanine, značajno pojednostavljuju šivanje i, najvažnije, zamjenu punila po potrebi. Za usporedbu, možete vidjeti zemljište u 2 dijela, kako šivati ​​krutom rubu za krevetić na tradicionalan način:

Video: krojenje kontinuirane strane u krevetiću

Od jastuka

Dimenzije strane jastuka za krevetić dizajnirane su u modulu od 30 cm po krevetu 120 × 60 cm i 150 × 60 cm ("rast" krevet). U potonjem slučaju, potrebno je još 2 jastuka + 4 veza.

Oblici detalja mekane strane od jastuka za krevetić su navedeni u sl. Šivanje stavki - u istom redoslijedu kao i za čvrsti rub. Također je moguće koristiti unaprijed izrađeni nakit. Da bi boja bila neuništiva u krevetiću, njegovi elementi su povezani u paru s obrisom žice oko šipki na stranicama jasle (umetnuti u donjem desnom).

Uzorak sadrži mekane bočne jastuke za krevetić

U standardnim jastucima veličine krevetića može se povećati na 40x40 cm (s istim dozvolama); tada se pojednostavljuje rezanje rezanja i broj žica, a visina okvira je u svakom slučaju dovoljna za sigurnost mirnog djeteta. Odgovara povećava visinu pravokutnog dijela glave / nožice. Noga se može šivati ​​na uzorcima uzglavljem ili s ravnim gornjim rubom. Opet, za usporedbu, pogledajte video, kao drugačiji način za šivanje po stranicama za jastuk jasle:

Video: bočni jastuci u dječjem krevetu

Kant i frill

Elementi čvrstih krevetića za krevetić je vrlo poželjan, a jastuk je jednostavno poželjan za preokret. Severna strana gotovo sigurno će biti prikladna za sljedeći dodatak obitelji, a vjerojatno neće imati slobodne rubove. Apsolutno je potrebno preokrenuti džepove, inače ih se neuništivo dijete može istegnuti do te mjere da će se tamo penjati glavom.

Urezivanje šivaćih dijelova s ​​kabelom poteškoća nije: dovoljno je dati doplatak za dvostruka vrata, poz. 1 u fotografiji:

Urezivanje detalja mekih stranica za krevetić

Kako su ukrašeni ukrašeni ukrasi bez ruba (poz. 2), gore opisani. Teže je, ali je također prilično moguće da početnik ljubavnik krojačica preokreće dijelove s unaprijed izrađenim ornamentima, pos. 3-6. Žica na granici uzme propilen promjer od 4 do 8 mm.

Modularna "kobasica"

Prednosti modularnog kreveta za krevetić valjaka su gore navedene. Moduli šivaju 2 tipa: u obliku slova U i ravno. Potonji se uklanjaju kad je krevet s novorođenčad uklonjen s jedne strane i gurnuo ga na roditeljski krevet. Modularna strana je punjena isključivo holofiberom.

Prilikom rezanja i šivanja modularne strane, posebnu pažnju treba posvetiti mjestu kuke (grubo na dodir) i odzivnih (mekanih) dijelova velcro, vidi sliku:

Kuka i recipročna petlja dio Velcro

Prvo, na modulima, dijelovi kuke moraju uvijek biti na donjoj strani valjka, nedostupni djetetu. Točka nije ovdje u njegovim osjetljivim prstima, već u njegovoj kosi: zakašnjeni dijelovi velcro držati ih čvrsto kao u "native" petlje. Drugo, dijelovi čavlića kuka i petlje na gornjim valjcima moraju se točno podudarati s odgovorima na nižim. Kako bi se spriječilo da se komadići velcro ostavljaju jedni drugima u procesu korištenja ruba, tkaninu za nju treba poduzeti slabo istezanje - bicikl, grubi kalici, flanel - i valjci trebaju biti punjeni punilom što je moguće čvrsto, vidi dolje. U istu svrhu, moduli su dodatno učvršćeni u krevetu s vezicama na uglovima i, po mogućnosti, duž sredine dugačkih stranica.

Obrasci modularne četverokrilne četverokrilne stijenke 120x60 cm prikazani su na slici:

Obrasci modularnih dijelova valjaka mekana strana kolijevke

U verziji od 3 kata, puna visina je 42 cm. Za punu visinu od 4 etaže, potrebno je još jedan srednji dio. Zašto "repa" od 25 cm, pogledajte dolje. Gornji dio za potpunu sigurnost uvijek je postavljen, uklj. i u verziji od 2 kata s visinom od 28 cm. Krojenje je jednostavno:

 • Na licu zalijepljenoj točno na markup žice i acc. ljepljivi komadi;
 • Prazno je savijeno pola i pola licem u lice;
 • Držite uzdužnu šav;
 • Ispalo ispružene rukavice.

Glavne "poteškoće", ako ih se može nazvati, dolaze kada popunjavaju dijelove oblika "U" s punilom:

 1. Stavite s lica (na rukavu okrenutom na lice) bilo koji par šavova na zavoju kuta;
 2. Kratka strana i dugački središnji dijelovi su puni holofiber čvrsto;
 3. Knotirani "rep" na kraju strane;
 4. Spojite rukav na mjesto drugog kuta šavova;
 5. savijati rukav, mora biti savijen za 90 stupnjeva;
 6. Nemojte prestići - ukloniti dio punila;
 7. Pruža se - dodaje se punilo;
 8. Vratite preostali par kutnih šavova ručno;
 9. Stavlja preostalu stranu ista kao i prvi.

"Repovi" mogu biti ušiveni ili ostavljeni vezani kao ukrasi. Također je poželjno u sredini uzdužnog spoja donjeg valjka umetnuti tajni zatvarač za zamjenu punila. Na katovima 2-4, ne brinite se: ako je dijete pravilno naviklo na lonac, nikad neće raditi.

Male dame i gospodo

Vrijeme je da razgovaramo o razlikama u dizajnu mekih kreveta za djevojčice i dječake. Jednostavno nisu određeni: čovjek je po prirodi vlasnik, a žena je ljubavnica. Ali razlika ovdje nije samo u vrsti riječi.

Mali čovjek, dok je s kandžom, na odmorištu i posjedu, želi vidjeti pokraj njega sve i svima koji su pod njegovom kontrolom. Istodobno i pobrinuti se za lojalnost ljudi i sigurnost imovine. Žena je nigdje: ona ne ide loviti i ratovati. Sve njezine, i tako uvijek ispred nje, a oči su joj plivale. Stoga se predivna polovica želi opustiti iu nekom lijepom kutu, bez dosadnih ekonomskih nedostataka.

Izrada mekog krevetića za djevojčice i dječake

Na temelju takvih instalacija, koje su biološki uključene u nas, izrađuju se strane djevojčica i dječaka. Na stranicama krevetića za djevojčicu, prikladan je suptilan, izuzetan uzorak (pozicija 1 na slici), rubovi, ručevi i čipka. Osobito - čipka. Taktni osjećaj kod žena nešto je drugačiji od muškaraca, au djevojkama se ne razvija dječački; Osjetite i povucite predivnu sitnicu finog seksa neophodnijima. Pitanje je kontroverzno o perlicama i gumama - mogu se odstraniti ili gnjeviti i jesti, ali čipke su svakako korisne. Teško je za odraslu osobu zamisliti koliko zanimljivih i predivnih stvari otkrivaju u svojim pleksusima i obrascima djetetovim očima i prstima. Bolje je da ih nećete štedjeti od jastuka za većinu strana: djevojke nisu tako nestašne i ima više rubova za ukrašavanje. Kako šivati ​​mekane strane jastuka s čipkom u krevetu za djevojku, pogledajte video na kraju sekcije.

Topla boja stranica u krevetiću za dječaka bolje je izdržati prilično velike figure s jasnim obrisima na općenitoj mekoj hladnoj pozadini, poz. 2 na sl. Ovaj dizajn je vrlo teško postići bez rizične kombinacije žutih i hladnih boja. Zatim, prvo, žuta treba uzeti lakše, a plavo je dublje, bogatije. Drugo, potrebno je razinu dominantne kombinacije boje kompenzirati dominantne boje. U praksi je ova zama jednostavna: toplo (žuto) dopušteno dominira veličinom, a na hladnom položaju uglavnom se nalazi na vrhu. Ako ima malo hladnih boja, povećavaju dubinu boje od plave do plave boje, poz. 3. I - džepovi za odmor, posjedovanje kućnih ljubimaca i blizu, poz. 4.

Napomena: na poz. 4 - primjer nepravilnog korištenja dominantnih boja, koji ne žive u ovom krevetiću. Topli tonovi ne mogu dominirati, jer njihovo područje je maleno. I nemoguće postići dominaciju u hladnoći, jer većina njihova područja je pomaknuta dolje.

Video: suknje u krevetiću za djevojku s ukrasima

I više o ukrasima

Vrlo moćan alat, zahvaljujući kojem mekane strane dječjeg krevetića pridonose razvoju djeteta - njihovoj podsvjesnoj (oblikovnoj) izvedbi. Oblikovanje šivanja zahtijeva prilično kompliciranu posebnu pripremu, ali, ako su strane kreveta od jastuka, možete stići s početnim vještinama domaćeg šivanja. Na primjer, kopirajte jastučiće na stranama u obliku oblaka, pogledajte videozapis:

Video: prilagodba isječaka

Pa što šivati?

Sažeti. Najlakši način za šivanje mekih stranica u krevetiću su modularni valjci. Oni će osigurati sigurnost djeteta koja je nemirna. Međutim, mogućnosti uređenja bočnih valjaka i pruga na njima su vrlo ograničene. Najpopularnije mogućnosti za ukrašavanje jastuci, ali je besmisleno pružiti ih džepovima: neugodno je koristiti malu i neugodnu - malo je puzanje, cijela ploča se izvodi. Čvrsti džepovi s džepovima nemaju problema, a njihova prikladnost za dizajn je osrednja. Stoga su prikladni za aktivno dječje i srednje aktivnosti. Fidgetty bi bio bolji u krevetiću s modularnim odbojnicima, i flegmatskim kontemplaatorom ili djevojkom - iza bumpera iz jastuka.