Diaper potrošnja: koliko im je potrebno po danu i mjesečno za novorođenče?

Liječenje

Pelene - nužni dječji pribor, koji koriste gotovo sve moderne majke. Oni pomažu roditeljima uštedjeti vrijeme i trud, vrlo su prikladni i također eliminirati gnjavažu i izvrsni su za bebe.

Prije rođenja djeteta, roditelji trebaju pripremiti određeni broj raspoloživih pelena kako bi olakšao brigu o novorođenčadi. U ovom ćete članku naučiti koliko pelena treba novorođenče i kako smanjiti potrošnju.

Koliko i zašto trebamo uzeti pelene u bolnicu?

Prije rođenja, matična majka prikuplja veliku vrećicu potrebnih stvari za bolnicu i razmišlja o tome koliko pelena treba njeno novorođeno dijete. Koliko pelena traje jedan dan? U prvih tjedana života, bebe još nisu uspostavile probavni sustav, tako da broj izmet može doseći 20-25 puta dnevno.

Međutim, u rodilištu, liječnici savjetuju korištenje pelene za pelene umjesto pelene, koji se obično tamo izlaze bez ograničenja. To je učinjeno tako da majka može izračunati broj crijeva tijekom cijelog dana, koji se bilježi u bolničkim časopisima i jedan je od kriterija za procjenu zdravlja novorođenčeta. Osim toga, prirodni materijal pelene ne nadražuje nježnu osjetljivu kožu djeteta i ne uzrokuje alergije.

U rodilištu, pelene mogu biti korisne samo za praktičnost provedbe planiranih postupaka i ultrazvuka, kao i noću, tako da majka i beba mogu spavati. Stoga, bolje je uzeti mali standardni paket od 27-30 komada s vama, to će biti sasvim dovoljno za ugodan boravak u zdravstvenoj ustanovi, i ostat će na iscjedku.

Potrošnja po danu i mjesecu

Nakon maternice, preporuča se da novorođenče nose svježu pelenu prije odlaska u krevet, hodanje, te prije ili poslije hranjenja. Vrlo je teško točno odrediti koliko će otići, jer ta brojka ovisi o individualnim karakteristikama djeteta. Svaka majka u praksi određuje iznos samu. No, u prosjeku se ispostavlja da se pelena treba mijenjati svaka 3-4 sata, au nekim situacijama čak i češće. Nakon pokreta crijeva, pelena se odmah mijenja, čak i ako je unutarnja površina gotovo suha.

Dakle, po danu, dijete prvih mjeseci života treba 10-11 komada pelena, s tim dobi ta brojka se smanjuje na 4-6, smanjujući broj toaleta putovanja i sitan trening. Ako je novorođenče stalno u pelenama, a zatim mjesec dana, roditelji moraju računati na 300-330 komada. Taj veliki broj ih ne bi trebao zaplašiti jer postoji nekoliko načina za spremanje.

Kako smanjiti potrošnju?

Jednokratne pelene su skupe i značajno smanjuju obiteljski proračun. Postoji nekoliko metoda koje roditeljima omogućuju smanjenje potrošnje:

 1. Pelena se nosi tijekom spavanja i hoda. Pogodan je i za novorođenčad i za starije bebe. Prva je korisna za primanje zračnih kupki, a potonji su brzo naviknuti na lonac. Osim toga, tu su i posebne debele pelene koje se noću mogu nositi, dulje se ispunjavaju i omogućuju vam ne samo uštedu novca, već i snažno spavanje.
 2. Korištenje novorođenih pelena. Oni su vodootporni gaćice s elastičnom vrpcom ili gumbe, u kojima su postavljeni posebni umetci od pamuka ili mikrofibra. Brtve se često trebaju mijenjati i često se isprati, ali se često upotrebljavaju.
 3. Koristite pelene ili platnenu pelenu. Mogu se napraviti ručno ili jeftino kupiti gotove. Takve pelene mogu biti izrađene od gaze ili pletenih tkanina. Oni su prikladni staviti dijete u uobičajene pamučne gaćice, ali će morati stalno mijenjati i provoditi vrijeme pranja.

zaključak

Većina stručnjaka vjeruje da ispravno korištenje moderne higijene djece ne šteti djetetu. Uz pravilno izračunavanje i potrošnju pelena, neće oštetiti novčanik i dopustiti roditeljima da provode više vremena sa svojim bebom.

Koliko pelena (pampers) treba novorođenče beba dnevno?

Danas su jednokratne pelene najpotrebnija dodatna oprema za bebe koje koriste gotovo svi moderni roditelji. Omogućuju ne samo da uštede vremena i olakšaju život mladoj majci, već i pružaju pravilnu i kvalitetnu njegu djeteta. Oni omogućuju zaboraviti na one trenutke kad su se samo novoprtavne pelene koristile u skrbi novorođenčadi. Pampers su prikladni, daju manje gnjavaže i izvrsni su za djecu.

Mitovi oko slobodnih pelena

Često se neki pedijatri i rodbina suprotstavljaju tome da dijete stalno dolazi u slobodne pelene. Oni plaše mladu majku s mitovima da je štetno za zdravlje. Navodno, koža u njima ne diše i to može dovesti do iritacije i pelenskog osipa, a ponekad kao posljedica pregrijavanja testisa, uzrokuje neplodnost kod dječaka.

Svi ti strahovi su apsolutno neosnovani. Kada se pravilno koristi, pelene ne mogu naštetiti nježnoj i osjetljivoj koži novorođenčadi, jer su izrađene od prirodnih antialergenskih materijala, koji olakšavaju zrak i ne uzrokuju negativne reakcije kože.

Strah od eventualne neplodnosti i smanjene spermatogeneze kod dječaka također je u velikoj mjeri pretjerana. Spermatozoa počinje proizvoditi mnogo stariju dob, oko 12 godina. Jednostavno je nemoguće naštetiti ovom procesu noseći pelene. Ovdje je detaljan članak - su pelene štetne za dječake?

Kako odabrati najbolje?

Ako volite pelene, trebali biste odgovoriti na odabir proizvođača. Nemojte se oslanjati na oglašavanje ili trošak. Ne uvijek najskuplji ili popularni pelene će odgovarati vašem djetetu. Mnogo ovisi o individualnim karakteristikama. Da biste doznali u kojim pelenama vaša beba je ugodnija, možete kupiti nekoliko pelena različitih proizvođača na uzorku po komadu. Treba razmotriti veličinu koja se određuje težinom bebe. Stručnjaci preporučuju da obratite pozornost na rezinochki i velcro pelene. Ne bi smjeli biti tvrd.

Neke tvrtke prisutne na tržištu posebne pelene serije posebno za bebe, karakterizira izvrsna upijanje. Najbolji stručnjak za izbor pelena je sam dijete. Uvijek može reći je li nešto krivo. Dječak, zadovoljan sredstvima higijene i njege, nije nestašan, veselo igra. Njegova koža je suha, bez iritacije ili trake od velcro ili gumene trake. Ne pokušava skinuti pelene. Tijekom vremena, u cijelom nizu modernih pelena, majka će moći odabrati one koje će biti idealno za bebu u pogledu kvalitete.

Koliko pelena novorođenčadi treba dnevno?

Odgovor na ovo pitanje brine mnoge mlade majke. Žele barem znati koliko pelena treba kupiti po prvi put. Brojevi su vrlo približni i ovise o učestalosti mokrenja i izmeta, kao i dobi djeteta.

Broj urina u djece prvoga mjeseca života varira od 20 do 25 puta dnevno. Mnoge majke provele su test za mokre pelene i ta je slika potvrđena. Dnevni volumen urina može iznositi od 300 do 500 ml, jednokratno (jedno mokrenje) - od 20 do 35 ml. Stolica u prvih tjedana života može biti gotovo nakon svakog hranjenja. Nemojte se bojati toga.

Pedijatri savjetuju mijenjanje novorođenih pelena prije ili poslije hranjenja, prije odlaska u krevet ili kada beba bude budna i prije hodanja. To je otprilike svaka 2-3 sata. U slučaju nepredviđenih situacija, pelena se mijenja češće i nema potrebe čekati određeno vrijeme. Ako dođete do masažnog terapeuta, onda čak i ako beba pelena jedva bude puna, nakon postupka savjetuje se da ga ne nosite, ali upotrijebite novu. U slučaju pokreta crijeva, pelena mora biti promijenjena.

Na svakoj promjeni pelene, dijete se nakon operacije crijeva mora jednostavno prati vodom ili sapunicom. Preporuča se upotrijebiti posebnu zaštitnu kremu ispod pelene s kamilicom ili kalendulom (kako nanijeti kremu ispod pelene (ocjena najboljih kreme). Ne možete odmah nositi novu pelenicu, i staviti dijete golu u pelene i pustiti ga da leći. Treba imati na umu da optimalna temperatura u sobi mora biti oko 20-22 ° C.

U prosjeku, učestalost mijenjanja pelene za jednokratnu upotrebu novorođenčadi iznosi do 10 puta dnevno. Sa starošću dijete će trebati manje pelene. Djeca pola godine imaju do 5 komada dnevno (4 tijekom dana + 1 za noć). To je zbog činjenice da u dojenčadi starije crijevne gibanje ne pojavljuju se često kao u novorođenčadi. Također se smanjuje broj upotrijebljenih pelena.

Općenito, svaka majka određuje koliko puta dijete treba mijenjati pelene. Istodobno, ona uzima u obzir individualne karakteristike svoje bebe.

Odgovori mumije iz foruma:

... kad sam bila prilično mala - 5-7 kom

... 4-6 komada, dijete u njima stalno

... dok su male 6-7 kom. lijevo, uzmi si veliki paket, ići više ekonomski...

... Ako su pelene stalno, onda novorođenčad ih treba 10-12 po danu, što je stariji dijete, to je manja potrošnja.

Stalno u pelenama odlazi najmanje 10 dana, a vjeruje se da češće mijenjate - manje pelene su štetne, više puta sam čuo od liječnika. Kada je pelena suha, kakva je nevidjena šteta od njega, kao što navijači lopatice vole zastrašiti? Žao nam je, ali ne smatram da peludna pelud za piće "više korisno"

... pelene su dizajnirane oko 4 sata, 24 sata dnevno, 24/4 = 6 komada. + 2 više samo u slučaju. Ukupno 8.

Promjena pelena tijekom noći: trebate se probuditi za to?

Neki proizvođači stvaraju posebne linije "noćnih" pelena za novorođenčad. Ove pelene omogućuju da beba bude suha u snu i dobro zaspati. Oni imaju deblji sloj i izvrsnu apsorpciju.

Ne preporučujemo da se dijete bebu probudi za drugu promjenu pelene. Pričekajte dok ne želi jesti i probuditi se. Tada možete nježno promijeniti svoju odjeću.

Argumenti za i protiv upotrebe jednokratnih pelena

Pampers ima svoje čari i nedostatke. Značajne prednosti uključuju sljedeće:

 • Omogućuju uštedu vremena i truda mlade majke, jer ne zahtijevaju pranje. Dovoljno je ukloniti i izbaciti;
 • Oni su udobni, jer se vlaga savršeno apsorbira i beba je suha i zadovoljna. Odjeća ostaje čista i suha;
 • S pravilnom upotrebom i veličinom dobne granice, oni ne propuštaju;
 • Vrlo su pogodni za dugotrajno izlete ili šetnje, au hladnom i zimskom razdoblju neophodni su;
 • Oni stvaraju uvjete za bebu za zdrav i pun san.

Nedostaci uključuju neekonomske pampers. Za proračun mlade obitelji, trošak pelene ponekad je značajan iznos. Neke bebe mogu doživjeti dermatitis i alergije na materijale od određenih proizvođača. Nije preporučljivo koristiti pelene za probavu ili groznicu. Postoje mišljenja da, ako ih cijelo vrijeme koristite, to može dovesti do zakrivljenosti zgloba kuka djeteta. Neki inzistiraju na tome da pelene u budućnosti otežavaju navikavanje djeteta na lonac (usput, to je zanimljivo: 6 od najboljih gaćica - pelene).

Iskusni pedijatri savjetuju da ne zlostavljaju pelene i ne oblače ih po potrebi. Glavna stvar u njihovoj uporabi je dodatni odmor i smirenost mlade majke. Takva mama će moći osjetiti svu radost svoje nove pozicije i dati bebu više ljubavi, ljubavi i pažnje.

Koliko pelena vam je potrebno dnevno za dijete od 0 do 3 godine

Bez iznimke, roditelji male djece pitali su koliko pelena bi imali za jedan dan, tjedan, mjesec dana. Sumirajući dnevnu potrebu bebe u pelenama i umnožavanjem brojem dana u mjesecu, mnoge mame i tate mogu se shvatiti ozbiljnom panikom, jer nisu svi spremni potrošiti značajan dio obiteljskog proračuna na pelene. U ovom članku izračunat ćemo prosječnu potrošnju pelena (u komadu) za bebe u različitim dobnim skupinama.

Potrebe za pelene u novorođenčadi i do 6 mjeseci

Novorođena djeca smatraju se od 1 do 28 dana života. Tijekom ovog kratkog razdoblja djetetovo tijelo podvrgava se brojnim promjenama: bubrezi počinju raditi, volumen želuca se povećava nekoliko puta, a probava se poboljšava. Stoga, kako bismo odgovorili na pitanje koliko pelena novorođenčadi treba dnevno, treba shvatiti kako crijeva i mokraćni sustav djeteta rade u tom razdoblju.

Po prvi put, novorođenčad mokri oko 12 sati života, ali čak i ako ne urinirati 24 sata, to se također smatra normalnim. Prvih 5 dana života, prosječna učestalost mokrenja je 4-6 puta dnevno, a prosječna količina urina iznosi do 20 ml (vidi tablicu 1).

Tablica 1 - Prosječne stope mokrenja i potreba za pelenama od prvih dana života i do 6 mjeseci

Nakon što su bubrezi prilagodili rad, majčino mlijeko ili dječja hrana počela su se upuštati u želudac, urinira u prosjeku 20-25 puta dnevno, s jednokratnom količinom urina od oko 20-30 ml. Tako, od prvih dana života do 6 mjeseci starosti, prosječni dnevni volumen mokrenja u djece varira od 400 do 750 ml.

Pedijatri obratite pažnju roditeljima da ne postoje stroge norme o volumenu i broju uriniranja u djece jer količina urina ovisi o mnogim čimbenicima (koliko je dana prošlo nakon poroda, vrstu hrane, okoliš, količinu konzumirane hrane dnevno). Stoga su sve brojke koje su navedene u članku prosječne i ne mogu se smatrati referencama.

Kako bi se izračunalo koliko pelena treba novorođenčad, treba uzeti u obzir sljedeće točke:

 • jednokratna količina urina iznosi 20-30 ml, dok dijete mlađi u prosjeku svaki sat;
 • punu apsorpciju vlage pelene za novorođenče treba biti najmanje 120 g (sukladno zahtjevima GOST 52557-2011).

Na temelju gore navedenih podataka, moguće je izračunati koliko novorođenče može biti u pelenama. Podijelivši količinu apsorpcije vlage pelene (120 g) u jednu količinu mokraće (30 ml), ispada da jedna pelena mora biti dovoljna za otprilike 4 mokrenja, to jest 3-4 sata.

No, pedijatri preporučuju da novorođenče mijenjaju pelene nakon svake dojenja, to jest svakih 2-3 sata. Takve preporuke imaju dobre razloge jer većina novorođenčadi piše nakon svakog hranjenja i vrlo je važno pravilno skrbiti za kožu bebe kako bi spriječili dermatitis pelene. Dakle, ako ne spremite na pampers i slijedite preporuke stručnjaka, onda u prosjeku će do 10 pelena dnevno nestati.

One mame koje računaju koliko pelena trebaju odvesti u maternicu, također moramo zapamtiti da tijekom prvih 2-3 dana života mekonij ostavlja bebe. Njegov volumen je u prosjeku 60-90 grama, pa je bolje zalijepiti pelene i strpljenje, a ne računati na 10 pelena dnevno, ali na 12-13 komada. U ovom slučaju, ne možete se brinuti samo o činjenici da dijete nema dovoljno higijenskih proizvoda za djecu. No uobičajeno za novorođenčad se počinje formirati tek nakon prvog tjedna života.

Koliko vaše dijete može nositi pelene ovisi ne samo o broju uriniranja, nego io broju izmeta. Novorođenče, počevši od drugog tjedna života, može skidati do 7-10 puta dnevno, tj. Onoliko puta koliko jede. I nakon svakog pokreta crijeva potrebno je promijeniti pelenu, bez čekanja da ga puni urinom.

Zahtjevi za pelene od 6 mjeseci života do 1 godine

Roditelji bebe u dobi od 6 mjeseci do jedne godine imaju više prilika za smanjenje broja pelena dnevno. Činjenica je da se prosječan broj uriniranja u ovoj fazi života značajno smanjuje (približno 15-16 puta na dan), što znači da dijete više ne brusi svaki sat. Osim toga, defekacija u pola godine staroj djeci ne događa se tako često - u prosjeku, dva ili tri puta, a godinu dana djeca oticati jedan ili da puta na dan.

No, kako bi se razumjelo koliko pelena djetetu treba od 6 mjeseci na dan, morate znati prosječnu količinu urina dati na vrijeme. Prema pedijatru, u prosjeku:

 • količina urina na vrijeme u djece od 6 mjeseci do godine iznosi 25-45 ml;
 • količina izmeta po danu za pola godine staru bebu iznosi 40-50 grama, a za djecu od godinu dana iznosi 100-200 grama;
 • Potpuna apsorpcija vlage pelene za djecu mlađu od godinu dana mora biti najmanje 160 g (GOST 52557-2011).

Rezultat je da bebe do godinu dana trebaju oko 5-7 komada pelena, a kada se pita koliko puta mijenja pelenu, pedijatri će odgovoriti svaka 4 sata. Ali ako dijete poked, pelena mora biti promijenjen odmah. U tom slučaju, potrebno je uzeti 15 minuta pauze tijekom zamjene pelene, tako da koža djeteta počiva.

Tablica 2 - Prosječna stopa uriniranja i potreba za pelenama od 6 mjeseci do 3 godine

3 pitanja o pelenama novorođenčadi: koliko komada treba dnevno, koliko često se mijenja i kako pravilno nositi pelene?

Jednokratne pelene su izum koji donosi puno pozitivnih trenutaka u životu majke i djeteta. Zaboravljeni su puta beskrajnih pere i pelena koji su visjeli u cijeloj kući. Vlaga ne ometa spavanje djeteta, pelena pouzdano apsorbira vlagu, dajući bebu suhoću i udobnost. Šetnje zimi postale su sve dok je ljeto. Prednosti su očite, no postoje i manji nedostaci. Glavni je cijena. Financijske sposobnosti roditelja su različite, mnogi moraju brojati pelene kako bi djetetu davali udobnost dugo vremena. Pokušajmo utvrditi koliko pelena novorođenčadi treba dnevno, tako da se osjeća smireno.

Kako bi dijete ostalo suho i čisto, moderna mama treba promijeniti pelenicu.

Priprema pelena za bolnicu

Naknade za bolnicu - ključan i uzbudljiv trenutak. Jedno od glavnih pitanja koja svaka mlada mamica traži je koliko pelena trebate uzeti s vama. Izračunajmo iznos zajedno. Polazimo od dva pokazatelja: planiranog broja dana koje ćete provesti u bolnici, kao i učestalosti korištenja.

Teško je predvidjeti kako će se situacija okrenuti, ali uvijek možete kontaktirati svoje rođake - oni će nositi potrebni broj pelena.

Druga točka koja utječe na vašu odluku jest način na koji ih namjeravate koristiti: trajno ili samo noću. Radni propisi majčinskih bolnica podrazumijevaju isporuku set čistih pelena svakom novorođenčeta koja se mijenja dnevno (detalji u članku: koja je standardna veličina pelena za novorođenče?). Komplet je dovoljno da je mrvica uvijek bila suha.

Pedijatri preporučuju isporuku pelene u državnom vlasništvu. Mišljenje je posljedica činjenice da u prva 2-3 dana dijete malo urinira (2-6 dnevno). Ta frekvencija je posljedica malog unosa tekućeg djeteta. Ostavite modernu opciju za noćno vrijeme, tako da dijete dobro spava, nećete se morati usaditi. Ako govorimo o broju, tada će biti dovoljno 3 komada dnevno. Stoga, za cijelo razdoblje boravka u bolnici traje oko 15 komada.

Osobito zabrinuti mame koji su zabrinuti za mrvice, vjerujući da će nekoliko minuta u mokroj peleniji dovesti do zamrzavanja bebe, vrijedi uzeti pelene s dionicom (5-7 komada po danu). Uzmite u obzir sve izračune i čimbenike koji utječu na njih, donijet ćemo konačni zaključak: bit će dovoljno ambalaže u 30 komada. Ako se planira carski rez ili druge komplikacije i trošite više od 3-5 dana u rodilištu, rodbina će pomoći u rješavanju problema.

Koliko pelena vam je potrebno za novorođenče u prvom mjesecu?

S majčinom bolnicom iza vas, vratite se kući s djetetom i opet isto pitanje: koliko pelena djetetu treba za jedan dan. Samo sada financijska strana dodaje se izračunu. Glavni argument je fiziološka svojstva novorođenčeta. Krma prima majčino mlijeko ili formulu koja je tekuća hrana.

Crijeva, prerađujući ih, daju tekuću konzervansku pastu. Dijete ide "veliko" nakon svakog hranjenja, pogađa češće, oko 10-25 puta dnevno. To su normalni pokazatelji za zdravu bebu.

Moderne pelene savršeno apsorbiraju vlagu, tako da ih ne treba mijenjati nakon svakog "putovanja" djeteta na mali WC. U pravilu, 10 pomaka dovoljno je da beba ostane suha. Ispada da će za mjesec dana trebati 300 komada. Ako uzmete paket od 90 komada, morate uzeti 3 takva pakiranja.

Kupnjom nekoliko pakiranja odjednom možete mnogo uštedjeti. Nakon toga, potreba za njima će se smanjiti i za 6 mjeseci trebat će vam pola onoliko pelena.

Koliko često mijenja pelenu novorođenčadi?

Shvatili smo približan broj, ali pitanja ne završavaju tamo. Koliko često treba promijeniti pelenu? Razmislite o tome što ovisi o:

 • količina mokraće koju dijete oslobađa;
 • reakcije kože;
 • temperatura prostorije u kojoj je beba;
 • kakvoća samog proizvoda;
 • količina tekućine koja dijete troši.

Mama bi trebala uzeti u obzir ove čimbenike i, na temelju njih, napraviti zalihe. Očito je da su sve dane brojke individualne za svaku obitelj. Mi dajemo mišljenje dr. Komarovskog, koji se tako često obraćaju mlade mame. Evgenij Olegovich preporučuje:

 • Budite sigurni da napravite smjenu kada novorođenče krila. Ne možemo dopustiti da se mrvica "parne" u vlastitom izmetu. Osim toga, miješanje s urinom, izmet tvori otrovnu tvar koja iritira osjetljivu kožu mrvica.
 • Ako shvatite da tijekom šetnje ili izleta nećete imati priliku promijeniti pelenu normalno, promijenite je prije putovanja.
 • Gledajući ispod pelene, otkrili smo da mrvice vlažne kože - odmah se mijenjaju na suho, nakon tretiranja kože s kremom.

Posljednji odlomak Komarovskoga preporuka zahtijeva detaljnu analizu. Važno je prije svega jer utječe na dobrobit bebe. Prisutnost prekomjerne vlage javlja se iz dva razloga: loše kvalitete proizvoda i pogrešne veličine. Roditelji trebaju odmah ukloniti i negativne čimbenike kako ne bi oštetili bebu.

Smanjite broj pelena: domaće trikove

U početku će vam se činiti da vaše pričuve volatiliziraju po pretjeranoj stopi. Nekoliko korisnih savjeta pomoći će značajno smanjiti proces "isparavanja" pelena. Imajte na umu:

 • Ako je toplo u sobi gdje je dijete (iznad +21), nije potrebno staviti proizvod na mrvice kad hoda. Dječji prsluk i dječja peludna podstavka zadržat će bebu udobnost. Izvrsna opcija - reusable pelene prodane u svim ljekarnama. Međutim, postoji jedna nijansa koja proizlazi iz spola novorođenčeta. Dječaci pustili su takav potok da ne samo pelene, već i zidovi i namještaj postaju vlažni. Prosijite svog sina golo na trbuhu.
 • Savjet za bebe do 2 mjeseca. Po potrebi upotrijebite vodonepropusni proizvod, idući van ili ga stavljajte noću. Ostatak vremena, koristite pelenu. Djeca starija od dva mjeseca uklapaju klizače.
 • Praksa mnogih pažljivih majki pokazuje: ako odmah poslije hranjenja držite novorođenče iznad bazena, sigurno će peći (preporučujemo da pročitate: kada biste trebali kupati novorođenče - prije ili nakon hranjenja?). Zatim možete nositi proizvod.
Ako je kuća topla, povremeno biste djetetu trebali pružiti priliku da budete bez pelene.

Korisni savjeti za roditelje

Popularnost jednokratnih pelena je tako visoka da sve mame nedvosmisleno podržavaju njihovu upotrebu. Jednostavni proizvodi su jednostavni za upotrebu, pružaju zaštitu od vlage tijekom cijelog dana, osim noću. Nekoliko važnih pravila pomoći će vam da ih mudro upotrebljavate:

 1. Odaberite model prema težini sina ili kćeri. Skučeni ili preveliki pružaju mnogo nelagode bebi.
 2. Uočeno na koži vašeg blaga crvenila, osipa, iritacije - mijenjajte marku proizvoda. Pogreška je kupiti ih za budućnost bez provjere reakcije dječje kože.
 3. Prilikom zamjene zamijenite tijelo mrvica čistom, vlažnom krpom, pustite da se osuši, a tek onda stavite na svježu pelenu.
 4. Stavite na specijalnu krema ili dječji prah. Svakako provjerite proizvod za alergije. Puno je ponuda, uvijek možete pokupiti vrhnje, sigurno za vaše mrvice. Obradite kožu bebe sa svakom promjenom.
 5. Ako beba nije izliječila pupčanu ranu, kupite posebne pelene koji imaju rupu za pupak.
 6. Mame koji koriste redovite gaze pelene treba kuhati nakon svake uporabe. Guse gaćice treba glačati vrućim željezom prije nošenja. Takve će operacije pomoći da ih postanu sterilne.

Nakon proučavanja ovih preporuka možete jednostavno odabrati veličinu i marku proizvoda. Nacrtajte tata u taj proces. Možda ćete jednog dana morati napustiti dom, a vaš muž će vas lako zamijeniti i nositi s pelenama. Pravila su jednostavna, lako se mogu sjetiti. Sada se obratimo osnovnom postupku: učit ćemo se pravilno mijenjati pelene (vidi također: kako ispravno nositi pelene kratke hlače?).

Ako je izbor napravljen u korist konvencionalnih gaze pelena, moraju se kuhati nakon svake uporabe.

Kako promijeniti pelenu?

Nije dovoljno samo staviti na čistu pelenu, morate napraviti niz higijenskih postupaka. Ako ih ne držite, čak i najviša pelena ne štiti dijete od iritacije i pelenskog osipa. Koža bebe mora biti temeljito očišćena od ostataka mokraće i izmeta, razmazanih kremom. Iskusne majke znaju o tim zamršenostima, jer neiskusni smo sastavili detaljne upute.

Počevši od promjene, pripremite čisti proizvod, baby sapun, bazen tople vode, baby wipes, mekani ručnik, krema ispod pelene ili praha. Operite ruke, osušite ih, napravite mjesta za promjenu. Ovo činimo:

 • Probijemo stol za presvlačenje podlogu, pokrimo ga čistom pelenama;
 • stavljamo na dječji stol;
 • otkopčavanje prljave pelene, ali ne i uklanjanje;
 • obrišite stolicu od bebe kože s prednjom stranom pelene;
 • podignite mrvice do gležnjeva tako da se i usta podigne;
 • izvadi pelenicu i prekrije ga;
 • uzeti bazen s toplom vodom i oprati dijete (ako imate djevojku, operi ga pomicanjem s prednje na leđa) (preporučujemo vam da pročitate: kako očistiti novorođenče ispod vodene slavine?);
 • pažljivo obrišite dijete ručnikom;
 • podmazuje kožu s vrhnjem;
 • stavite na čiste pelene, postavite leđa ispod plijena i izravnajte prednji dio između nogu.

Definicija pelene kao potrošnog proizvoda ukazuje da se ne može oprati, očistiti ili sušiti. Koristi se proizvod baca u otpad.

Požuriti s kupnjom velikog broja paketa bolje je ne isplati. Zapamtite individualni rad tijela svakog djeteta. Pratite svoje blago za prvi tjedan, tako da odredite maksimalni broj pelena koji su vam potrebni po danu. Razmotrite rezultirajuću figuru i kupite onoliko paketa koliko trebate na temelju vaših izračuna.

Koliko pelena za novorođenče trebaju dnevno?

Pozdrav, lijepe mumije! S vama - Alena Bortsova. Volim držati sve pod kontrolom, pa čak i pripremiti za porođaj unaprijed.

Kupio sam pelene, jastučiće i bebe pelene. Ovdje sam razmišljala o tome koliko pelena novorođenčadi treba dnevno. Ja sam rođen u regionalnom središtu. Ne želite uzeti ogroman paket s vama već četiri dana, ali što ako nemate dovoljno?

Koliko pelena treba odnijeti u bolnicu?

Nakon brige o ovom pitanju, kreativno sam došao do odluke. Najprije sam pitao jednog prijatelja koji je imao maleno dijete. Doslovno: "Imamo jednu pelenu 6 sati. Pa, za bebu, vjerojatno manje. Uzmi 20 komada, trebalo bi biti dovoljno. "

Tada sam prolazio kroz internet. Odgovori toliko raznoliki da su me još više zbunili. Netko uzima 12 pelena dnevno, a netko troši 3 stvari.

Na kraju, odlučio sam sjesti za izračune. Pedijatri preporučuju mijenjanje pelene svakih četiri sata ili "kako se prljavi" - nakon što dijete pokes. To jest, za jedan dan - 6 pelena +1 za nepredviđene troškove. Budući da sam računala na ležanje 4 dana, odvela sam sa sobom 30 pelena u bolnicu za roditelje - nekoliko dodatnih, samo u slučaju.

Tri dana sve je prošlo dobro, a beba gotovo nikada nije poked, doslovno tri puta dnevno. A onda je bilo i više sile: Lisa je odlučila sranje češće, a četvrti dan odletio je 10 pelena. Ono što je još neočekivano - nismo bili otpušteni. Dodatne pelene donijele su djevojku.

Stoga, mogu vam dati praktično rješenje: ako trebate koristiti pelene u rodilištu, potrebno je 20-30 komada za prve dane. Ako nisu dovoljni, bolje je pitati rodbinu da donose više nego da nose sa sobom vrećice pune pelene.

Zašto se konzumacija pelene razlikuje?

Zašto pelene tako različito troše? Je li shema "jedna pelena za 4 sata" ne radi? Ne radi, jer su sva djeca različita. Dijete bi trebalo mijenjati pelenu odmah nakon što je probio. Čistoća često ovisi o načinu hranjenja.

 • Ako beba bude dojena, može se sramiti onoliko puta koliko je hranjen! Budući da se smatra normalnim hraniti na zahtjev, dnevno može doći do 12-15 hranjenja. Da, do 12-15 pelena.
 • Djeca na umjetno hranjenje kakao manje često, 3-4 puta dnevno. Ovo je mjesto gdje sustav od 6 pelena radi - 4 dnevno, 2 - noć.

Postoji još jedan čimbenik koji utječe na to koliko dugo pelena ostaje čista: inteligentna funkcija bebe. Kći moje sestre nije mogla sranje već dva dana, iako je bila dojena. Ali Lisa je imala stolicu 10-14 puta dnevno. Proveli smo 8-12 pelena sve dok nam kći nije imala šest mjeseci.

Kao rezultat toga, za mjesec dana smo potrošili gotovo 4 velika pakiranja pelena, svaka po 100 komada. Situacija se malo popravila kad je Liza prestala pušiti noću, nakon što je navršila tri mjeseca. Počeli smo kupiti samo tri paketa.

Je li moguće smanjiti potrošnju?

Kupnja pelena značajno je narušila naš obiteljski proračun, pa sam, naravno, tražila načine za uštedu novca. Prije svega, pokušali smo normalizirati bebinu stolicu, previše je tekućina, zelena, česta. Kao što se ispostavilo, Lisa je imala stafilokok, koji je uspješno prošao nakon šest mjeseci. Sljedeće mjere doprinijele su smanjenju troškova mješavine:

 • Postavljanje bebe "golopit" na pelene. Pelena koja se koristi i tkivo i slično pelenskoj upijaju.
 • Koristi se višekratna pelena s izmjenjivim košuljicama.
 • Pokušao je lebdjeti u klizačima za gaze.

Uobičajeni gazeći čamci nisu se korijeni: izgubili su se, a cijeli sadržaj klizača zamijenjen je djevojčicama. Čišćenje stopala često je strogo zabranjeno - zbog atopijskog dermatitisa. Ponovno upotrebljiva pelena dobro nam je služila, sve dok dijete nije sjedalo. Nakon toga počelo se pojavljivati ​​nadraženost na svećeniku, a odbijena je dopunska umetanja.

Pripremite se, drage majke, potrošnja na pelene je značajna. Potrošnja pelene izravno ovisi o tome koliko puta dnevno vaše dijete pokes. Ne brinite, čim se beba može sjesti, njegova se stolica normalizira. Budite strpljivi.

Također preporučujem besplatnu seriju video tutora za majke djece do jedne godine. To su vrlo korisni materijali!

Pretplatite se, na našem blogu sigurno ćete pronaći korisne informacije, dobiti praktične savjete. Sve dobro dan i sunčano raspoloženje!

Koliko pelena vam je potrebno za novorođenče? Detaljni izračun

Korištenje jednokratnih pelena prikladan je, higijenski i udoban. Sada je nužan atribut u skrbi o djetetu, što uvelike olakšava svakodnevni život mladih majki. Dok čeka dijete, mnogi roditelji pitaju koliko pelena novorođenčadi treba u prvim mjesecima svog života? Netko je vođen ciljom planiranja proračuna, dok se drugi žele pripremiti za nastanak novog člana obitelji kupnjom sve što im je potrebno unaprijed.

Koliko često trebam promijeniti pelenu za novorođenče? Je li moguće smanjiti njihov broj? Zajedno ćemo razumjeti.

Koliko pelena treba odnijeti u bolnicu

Kada planirate koliko pelena trebate kupiti u prvim danima života, trebali biste se upoznati s pravilima bolnice - neke medicinske ustanove i dalje zabranjuju njihovu upotrebu. Ako je dopuštena uporaba higijenskih proizvoda, iznos ovisi o tome koliko žena planira provesti u bolnici.

Za nekomplicirane porode, prosječna dužina boravka majke s djetetom je 3-4 dana. Za ovo razdoblje dovoljno je standardno pakiranje od 28 do 32 komada. Ako je potrebno, pravila ne zabranjuju prijenos onih koji su blizu dodatne ambalaže.

Gotovo sve moderne bolnice za majčinstvo pružaju čiste pelene za novorođenčad. Pedijatri preporučuju njihovu upotrebu barem tijekom dana, dajući koži djetetu mogućnost da se odmori od pelene. U prvih nekoliko dana života, dijete jede kapljice kolostruma, naglašavajući male dijelove urina, tako da pelena ostaje dugo u suhom stanju.

Koliko je potrebno novorođenče

Najprije morate odlučiti hoće li roditelji planiraju isključivo koristiti pelene ili zamijeniti njihovu upotrebu s klasičnim swaddlingom i na temelju toga razmotriti koliko pelena treba beba. U prvom slučaju, lako će se izračunati broj potrebnih higijenskih elemenata, dovoljno je saznati koliko puta dijete ispunjava potrebu.

Naravno, nemoguće je dati točan broj jer ovisi o individualnim karakteristikama bebe - vrsti hrane, djelovanju gastrointestinalnog trakta i urinarnih organa. Međutim, postoje prosječne vrijednosti koje pedijatri savjetuju za navigaciju.

Prehrana s tekućom hranom, kao što je majčino mlijeko ili formula, daje gustu konzistenciju na bebinu stolicu. To utječe na učestalost pokretanja crijeva - dijete može izlučivati ​​nakon svakog hranjenja, do 8-10 puta dnevno. Mokrenje se javlja češće, do 20 puta dnevno. Značajno smanjenje tog broja je signal slabosti ili zdravstvenih problema.

Liječnici preporučuju mijenjanje pelene svakih 3 sata, kao i odmah nakon pokreta crijeva. Osim toga, prije duljeg noćnog sna ili nakon buđenja trebat će vam čiste pelene. Nema potrebe za promjenom odjeće nakon svakog uriniranja - visokokvalitetne pelene imaju visok stupanj apsorpcije. Ovaj način rada će izbjeći curenje i pelensko osip, čuvajući nježnu kožu novorođenčeta u ugodnom stanju.

Jednostavnim izračunima možete procijeniti koliko pelena novorođenčadi treba dnevno. 24 sata dnevno, mijenjanje posteljine svakih 2,5-3 sata. Potrošnja pelene će biti najmanje 10 komada dnevno ili 300 mjesečno. Tijekom vremena, potreban broj pelena za novorođenče će se smanjiti i do kraja šest mjeseci biti 5-6 komada.

Kako smanjiti korištenje pelena

Postoji malo trikova kako bi se smanjila količina pelene potrošenih bez oštećenja djeteta. Usklađenost s jednostavnim preporukama ne samo da će spasiti obiteljski proračun, već i izbjegavati peludni dermatitis:

 • Zračne kupke. U ljeto, pedijatri preporučuju da ostavite bebu bez odjeće što je češće moguće. Postupak se učvršćuje, poboljšava imunitet i omogućuje dugotrajno nošenje pelene. Budite oprezni da trebate biti majke dječaka - zbog fiziologije djeteta može zamaziti okolni prostor, vlaženje. U tom slučaju treba staviti bebu na trbuh, trenirajući postupak za kaljenje i jačanje vratnih mišića istodobno. Zimi se zračne kupke mogu provoditi na temperaturama iznad 21 ° C, kontrolirajući trajanje. Lokalni pedijatar ili patronažna medicinska sestra moći će reći koliko će se postupak provesti.
 • Korištenje novorođenih pelena. Tržište za dječje proizvode nudi širok izbor gaćica za ponovnu uporabu. Najpopularniji su gaza, ugljični bambus, mikrofibre. Kada kupujete, trebali biste biti vođeni apsorpcijom posteljine, težine i dobi djeteta. Promijenite potrebne gaćice nakon svake mokrenje, tako da će novoprtavne pelene trebati više od klasične - najmanje 15 komada dnevno. Pročitajte više o obnovljivim pelenama →
 • Rano sadnje. Iskusne majke često primjećuju koliko dugo nakon hranjenja novorođenčeta treba isprazniti mjehur. Ako ne propustite važnu točku, onda će iskrcavanje preko kupelji ili bazena zasigurno biti okrunjeno uspjehom.
 • Swaddling. Uzgoj bebe bez pelene nije lako, ali moguće. Ako mlada majka ima vremena i energije za svakodnevno pranje i glačanje, tradicionalni preljev će biti pravi spas za obiteljski proračun. Treba imati na umu da je u mnogim aspektima upotreba pelena pogodna za rodbinu, no za novorođenče glavna stvar je toplina i suhoća.
 • Stjecanje tijekom promidžbenog razdoblja. Vodeći proizvođači dječjih pribora i higijenskih predmeta često prodaju velike pakete pelene po dobrom popustu. Kupnja na prodaji će uštedjeti do 50% izvorne cijene robe.

Trebao sam probuditi dijete noću da promijeni pelene

Većina roditelja ne želi prekinuti spavanje tiho spavaćeg djeteta, a promjena posteljine tijekom buđenja. Pampers poznatih marki mogu podnijeti cijelu noć, upijajući izlučenu vlagu bez ostatka. Prilikom odabira higijenske opreme za spavanje, trebalo bi izbjegavati sloj i premaz koji apsorbira - prirodni materijali neće donijeti nelagodu na tanku kožu, omogućujući dojenčadi da dobiju dobar san i odmor.

Promjena posteljine u nuždi tijekom noći obvezna je u sljedećim slučajevima:

 • Defekacija. Izmet djeteta ima slabo kiselo okruženje i može iritirati kožu dugotrajnim kontaktom. Zamjena pelena treba biti bez obzira na količinu pražnjenja.
 • Buđenje. Neke bebe imaju povećanu osjetljivost na vlagu rublja - čak i mali dio tekućine ometa njihov odmor.

Nije potrebno unaprijed kupiti ogroman broj paketa s pelenama - bebe brzo rastu, stalno mijenjaju veličinu odjeće. Kalkulirajući koliko pelena dnevno treba po prvi put, nećete previše trošiti, štedi novac na igračke, odjeću ili hranu za bebu.

Približna potrošnja pelene u prvom mjesecu života bebe

Nakon što je dobila moralnu karticu za kupnju prvih pelena za bebu, čini se da sam još jednom padao od zavojnica i... sudac za sebe:

Pa, ako je to na slikama, onda je trenutno nabavljeno: 233 komada veličine NB / 1 (tj. Od 2 do 5 kg) i 118 komada veličine 2 (tj. Od 3 do 6 kg).

Poprsje, zar ne? Ili je moguće nastaviti s kupnjom? Još nisam sve marke za pelene koje su mi bile zainteresirane.

Podijelite s vašim iskustvom, koliko otprilike otpuštaju pelene dnevno u prvom mjesecu života bebe? I kada obično veličina NB postaje premala?

Moguće je da će netko čak moći slikati približnu potrošnju pelena za određene marke, a također, na temelju vlastitog iskustva, kažu da su određene pelene niske veličine (ili obrnuto više) pa stoga bez obzira na "od 2 do 5 kg" naznačeno na pakiranju zahtijevaju prijelaz na sljedeću veličinu ranije (ili kasnije).

Razumijem da su svi mališani različiti, a standardizacija nije prikladna ovdje, ali ipak bih voljela barem shvatiti da kako.

Potrošnja pelena dnevno za novorođenčad

Cot Feretti papa traži recenzije. Kako je to za kvalitetu? Trebam li ga uzeti?
čitati

13-godišnji tinejdžer mjesecima kašlja, a čini se da su sve metode iscrpljene, a činjenica je da se temperatura uvijek drži na 37,4, a liječnik smatra da ništa nije u redu s krvlju.
čitati

Sada sam došla do majke, a dizalo se zatvori nakon 2 sekunde i nema senzorskih gumba. Susjed mi je rekao da pritisnem leđa i ruku vrata i držim je dok djeca ne uđu. Reci mi kako se mogu držati vrata dizala?
čitati

Pozdrav, molim te, recite mi što da radim. Moja majka ne želi dopustiti da odem ocu, oni su se razveli, a moja majka vikne na mene i uspoređuje se s drugom djecom, onda je rekla svojoj baki i ona me vjerojatno mrzi. Moj odnos s ocem je normalan
čitati

Izračunavanje broja pelena za dijete do 1 godine starosti.

Dakle, gospodo je odlučilo napraviti izračun kako bi odredio koliko pelena za dijete mora biti, uzimajući u obzir povećanje težine djeteta i, prema tome, novu potrebu za promjenom sposobnosti punjenja pelena. Sve je to učinjeno kako bi se uštedio novac na veliko i vrijeme za daljnju stalnu kupnju.

Molimo, pogledajte i ispravite ako je potrebno.

Izračunajte prosječnu težinu djeteta
dana
0-30 3.50 kg
31-60 4.26 kg
61-90 5.23 kg
91-120 6,24 kg
121-150 6,76 kg
151-180 7,50 kg
181-210 7,90 kg
211-240 8,86 kg
241-270 9,17 kg
271-300 8,96 kg
301-330 9,34 kg
331-360 10.09 kg

Na forumima sam pročitao da dijete u dobi do godinu dana koristi prosječno 7 pelena dnevno.
7 pampers / day * 30 dana = 210 pampers mjesečno

Veličine (po težini djeteta) raspoloživih pelena se raspoređuju na sljedeći način:
Mini (2-6 kg)
Midi (5-9 kg)
Maxi (8-18 kg)
Maxi Plus - 10 - 20 kg
Jumbo - Junior - 12 - 25 kg

U prvoj godini života zainteresirani smo samo za:
Mini (2-6 kg)
Midi (5-9 kg)
Maxi (8-18 kg)


Ukupno, sljedeće se vrste pelena koriste tijekom navedenih razdoblja:
Mini (2-6 kg) 1-90
Midi (5-9 kg) 91-210
Maxi (8-18kg) 211-360


Procijenjeni broj pelena prema vrsti je:
Mini (2-6 kg) 630 kom
Midi (5-9 kg) 840 kom
Maxi (8-18kg) 1050 kom


Ali, ne želim da kasnije imam nekoliko paketa pelena zbog netočnih ulaznih podataka ili pogrešnih izračuna ili slučajnosti prognoze sa stvarnošću. S obzirom da statistika može biti nereprezentativna, dijete može koristiti manje pelene, brzo će rasti, itd. za izračun koristimo koeficijent. 0.5
tj Jednostavno rečeno, iznos koji sam brojio podijeljen je s dva.

Ukupna vrijednost dobiva se iz izračuna koji možete kupiti unaprijed (ušteda na veleprodaji i uštedu vremena na stalnom popunjavanju zaliha) bez straha od pogrešnog obračuna i ostanka s viškom:
Mini (2-6 kg) 315 kom
Midi (5-9 kg) 420 kom
Maxi (8-18kg) 525 kom

"B" Iskusni tata, potreban vam je savjet "/ B".

Prvi mjesec ću eksperimentirati o tome kako malo voli ovu ili onu vrstu pelene (Pampers, Huggies, Libero), a onda kad odlučim, kupit ću preostale količine odabranog TM. tj Nisam idiot koji će kupiti planinu pelene mjesec dana prije rođenja.

P.s.
Imam vlastitu kuću, pa je potrebno držati dionice. Trg nije problem.

I niste mislili da je u pelenama štetno za dijete, osobito do godinu dana?
Usput, nosili smo ih samo nekoliko puta dnevno, kad smo hodali. Pa, čak i kad je dijete bilo bolesno, elementarno, da bi mogao spavati. I stalno se ne koristi.
Iako će vaša istraživanja biti zanimljiva, promatrat ću
Iako nisam tata, ali. ))
Također imajte na umu da djeca različito reagiraju na iste pelene.

Općenito se pitam ima li djece koja mirno nose pelene. Sin je odrastao bez njih. I moja kćer - bila je histerična svaki put kad ih je morala jednom mjesečno koristiti za odlazak u bolnicu!
Znam da su pelene štetne za dječake, ne mogu dugo ostati u njima.

A zatim izračunajte broj manšeta - pisun.

Dobit će se, piškiti i dobro.

Dvojica dječaka sestre moje žene (9 i 3 godine) mirno su podnijeli pelene. pa su odlučili isto pampers. Pročitao sam hrpu moderne (!) Književnosti i ne postoji riječ koja osuđuje pelene, čak i za dječake.

to je samo s pelenama za dijete treba oko i oko. Elsi će biti malo u pelenama - odmah smetnja.
Razumijem da će protivljenje "pelene protiv pelene" trebati dugo vremena, ali želim čuti mišljenje o izračunima. ljudi (i, žene), naravno, možda ne znam neke zamke, možda nisam uzela u obzir nešto u izračunima. Čuo sam prije par minuta da će u ljeto dijete uglavnom biti bez pelene, budući da je vruće, pa će se morati napraviti izmjena (iako je faktor od 0,5 dopuštao da proračuni ostanu netaknuti).

quote: bar malo pelena
u smislu mokre pelene.

quote: Izvorno objavio / la AMANGO:
Dvojica dječaka sestre moje žene (9 i 3 godine) mirno su podnijeli pelene. pa su odlučili isto pampers. Pročitao sam hrpu moderne (!) Književnosti i ne postoji riječ koja osuđuje pelene, čak i za dječake.

Čitate pogrešnu literaturu, uz moje dopuštenje.
Ti bi se dotaknuo, molim oprosti, dječakove testise nakon pelene, a onda bi pročitali što bi to kasnije značilo, poput pregrijavanja.

I provesti usporednu analizu u kojem slučaju djeca uče brže.
Nije slučaj, IMHO, za izračunavanje unaprijed.

Imam tako čisto financijsko pitanje.
Koliko će biti uštede ako kupite pelene odjednom za godinu dana, a ne kupiti ih, na primjer, jednom u jednom ili dva tjedna u supermarketu? Uostalom, uostalom, za hranu i druge stvari koje trebate voziti.

ušteda:
1. novac (kupnja u METRO skupini, mnogo jeftinija)
2. vrijeme. Ne kupujte svaki tjedan
3. živce (osjećam se udobnije ako znam da postoji neka vrsta rezervi)

quote: Izvorno objavio / la AMANGO:
ušteda:
1. novac (kupnja u METRO skupini, mnogo jeftinija)
2. vrijeme. Ne kupujte svaki tjedan
3. živce (osjećam se udobnije ako znam da postoji neka vrsta rezervi)

1. Bila sam zainteresirana za barem približno uštedu novca. Koliko će to uspjeti?

2. Ne razumijem vrijeme. Svejedno, kupnja mora redovito ići. Zašto ne bi imali rezervu za nekoliko tjedana, a ne napuniti ga, na primjer, svaka dva tjedna? Znači, uvijek je bilo puno?

Zapravo, kažem da pelene nisu tako jednostavne. Sestra za kćer već je kupila tri tipa pelene. Samo kod kuće. Noću - druga, tako da dijete normalno spava. Za slavlje nekih više (koji su više prikladan kombez popeo). Odbijen od pelena i naviknut na lonac s "gaćicama".

Moderni pedijatri ne odobravaju pelene. Plave pelene normalne nisu ništa gore od pelene s pantyhose. Istovremeno pomažu u izbjegavanju rane neuroze djeteta i dopuštaju mu i njegovim roditeljima da žive u miru. Jasno je da je sve to unutar razumnih granica. Sestra ima nećaka, tako da obično puno vremena prolazi poput mowgli, gola u stanu. Najviše je voljela.

Vječni spor za i protiv)) Nosio sam pelene, jer sam bio vrlo nemiran, nisam spavao više od dva sata na prvom redu (čak i noću). Ako bih imao mokru pelenu, izgubio bih glavu. Apsolutno nije bilo problema s posudom, od 10 mjeseci kojega sam već molio, a od godinu dana sjeo da skinu svoje hlače), poučavali su, kako kaže Anya, uz pomoć pelene)
Usput, ne postoji niti jedna znanstveno potvrđena činjenica o štetnosti pelena (naravno, govorimo o kvalitetnim, koristio sam skupu Haggis varijantu) To su papirne pelene za nas - egzotične, općenito u državama koje su korištene od 40-ih godina.

Djevojke, dobro, ravno Oh! Kupili ste kvalitetu, ali drugi nisu. neke neuroze.. Nisam čitala mnogo više

Nisam ništa rekao o drugima, ja samo za sebe)) Ne znam kako su drugi kupili kvalitetu, bez pelenskog osipa i iritacije)
No, usput, bilo je mnogo pritužbi tvrtki Pampers, au rodilištu smo savjetovali da koristimo Haggis (oni još uvijek imaju ekonomsku klasu, one su gore, neugodno za dijete i unutarnja prevlaka je teško).

quote: Originally Posted by Lapa:
Djevojke, dobro, ravno Oh! Kupili ste kvalitetu, ali drugi nisu. neke neuroze.. Nisam čitala mnogo više
Moja sestra i kuma - pedijatar. Pampers djeca promatraju godine od 90. godine. Preporučila je svojoj sestri da ih koristi noću i šetnjama, kod kuće - po volji. Ali ima djevojku

Anh, žao mi je ako dozvolim ružno zamah govora, ali zamislimo: pišete na runu, stavite ga... dobro... na kauzalno mjesto (recimo da je postavljen i super-zaštitni sloj, a također (to nije sve) staviti zaštitnu spužvu A sada, laku noć, djevojke... nemojte gnjaviti u kompresiji

Zainteresirani mogu eksperimentirati

Usput, za sada bi ga mala i pee / poke često - i pelene promijeniti češće. I osim toga, nisam vidio takav zaštitni film u haggisu - Neki sam pas nekoliko puta ispuštao pelenu (pa, vole ljudske sranje, postoji grijeh), pa je ovdje papir sam, čvrsti papir), ali od nekih Mama, čuo sam o Pampersu tako da njihov gornji sloj nije papir, već kao tip polietilena. Ne znam kakav, nisam eksperimentirala)

ps Toka ne misliš da me tvrtka Haggis plaća za oglašavanje! Jednostavno, ako je kvalitetna stvar, zašto ga ne pohvaliti))

Neću misliti na miša... u potpunosti sam zamisliti što je debeli komad pamučne vune. Nije ni hladno
Ne kažem da ja osobno nisam pribjegao njima, ali uopće ne opravdavam njihovu upotrebu.
A oni koji kažu da je njihovo stalno korištenje standarda, samo lijen. Jer u prisustvu pisaćeg stroja, operite pelene jednom da pljuju. Što je lakše? Samo kupi više od njih.
Da, i još mnogo toga. Dijete u pelenama ne bi trebalo ostati duže od tri sata. iz nekog razloga oglašavači, savjetujući njihove pelene za miran san, nemojte to spomenuti. Čudno, da?

ps Poznajem dijete koje je alergično na Haggisa. To uopće nije na činjenici da su loši, ja sam ja da djeca ne poštuju pravila oglašavanja i sami odabiru

Zahvaljujemo na postovima. vrlo zanimljivo. Ja nisam super-tata, samo učim i nakon tri tjedna moram sve provjeriti u praksi (teško je lako naučiti u borbi).
I o tome

2Lapa
Da, panjev je jasno da je sve potrebno za mjeru, a djetetu morate držati u pelenama ne više od 3-4 sata (iako, ruku o tome koliko je spavao noću, nisam skinula odvod i pampers - dobro, ja se zapravo ne probudim). I potrebno je zračiti sitnice, a kako struja počinje ići - sve, trenutna pelena za šetnju i noć, a poslijepodne gaćice i suknje. Oglašivači, usput, spomenuti sat, upravo sam se popeo na stranicu haggisa, mislim da se nisam pitao trebaš li provjeriti što pišu o sebi)
Što se tiče pelene - novorođenče, na primjer, pees / poops do 20 puta dnevno, a zatim - ne samo da ga držite u gaze, vjerojatno stavite ulje na madrac? onda je u svojoj plićaku, koji se ne apsorbira, leži dok ne promijenite krpu. Tako da gaze pelene imaju svoje nedostatke.
Ukratko, kao i obično, istina u sredini je polzuzzo, ali bez fanatizma, ne držite pola dana u pelenama))

O pranju - unatoč pelene, bilo je mnogo pranja. Ne znam odakle je izvučeno, ali cijela kupaonica bila je visjela u kuhinji i iznad trofazne konopske ploče (balkon, nažalost, ne).

A o tome kako je Myshek rekao
citat: vječni argument za i protiv)), čini se da se ljudi diljem svijeta dijele u protivnike pelene i njihovih pristaša.
Morate biti vrlo oprezni s pelenama. Paw, rekao si
quote: Da, i još mnogo toga. Dijete u pelenama ne smije ostati duže od tri sata.
No, u pelene i na sat vremena ne smije se ostaviti. Oni imaju proces pisanja / kakanja se događa stalno. Ako se apsorbira pelene vlage i unutarnja površina ostaje suha (i dalje biti oprobyvanie i intervjuiranje ljudi o marki pelena), pelena vlaga ne ide nigdje. Ovo je opasno.
U našem post-sovjetskom prostoru koristimo pelene tek nakon raspada velikih i moćnih, na Zapadu davno.
tj njihova statistika je mnogo više prezentirana nego naša. Čuli ste da su svugdje vikali da su Yankeesni nemoćni zbog pelene - nisam.

Ako su problemi bili u pelenama, onda bi to pouzdano znali, ne mogu sakriti takve smeće. Odmah će neka budala tužiti ProcterGumblea tužbom koja zahtijeva mušku moć u djetinjstvu.

Što se tiče preliminarnih kupnji. Uštedite stvarno moguće. U prosjeku, u supermarketima, pelene koštaju 10-15% više nego u METRO-u. Pružanjem čak polovice potrebne količine hrane u rasutom stanju, možete spasiti stotinjak Bakua. Da, radije bih kupio dijete s hladnom odjećom i igračkama za stotinu tenkova nego da ih dajem trgovcima na marginu i njihovu profitabilnost.

ZY
Ideja spašavanja me je dovela do činjenice da sam morao ići toliko najbližem METRO-u kao i ProcterGamble proizvodnji u Ukrajini. Može ih udarati o tako malim (prema svojim standardima veleprodaje).
Nisam gubac, ali pri odabiru gdje potrošiti novac, najviše volim mojem sinu.

S poštovanjem i nadom za daljnju raspravu,
AMANGO

quote: Izvorno objavio / la AMANGO:
Zahvaljujemo na postovima. vrlo zanimljivo. Ja nisam super-tata, samo učim i nakon tri tjedna moram sve provjeriti u praksi (teško je lako naučiti u borbi).
I o tome

Pohvalna skrb)) sretno "u bitci"!)

Da budem iskren, ne bih unaprijed kupio takvu veliku količinu pelene. Prvo, reakcija bebe je nepoznata - Lapa je točno zabilježio, svi pojedinačno. Istraživanje neće pomoći, dobro, ukloniti jasne gubitke, ali onda postoji mnogo kvalitetnih pelene. Pa ipak - bio sam suočen s činjenicom da težina navedena na pakiranju ne odgovara uvijek stvarnoj veličini pelene, na primjer, sjećam se da sam, kad bih imao malu težinu, dao Gd 11 kilograma, uzeo pelene od 14. I više - možda ići rano, moj 9. mjesec već pokušao hodati - već možete nositi gaćice, a ne pelene. I težina tele u procesu rasta može skočiti, a svaka prva dva mjeseca dobit će kilogram) I dogodit će se da će mjesec dana u dužini snažno rasti i da će dobiti malu težinu, au drugoj - obrnuto) Uzmite si vremena, kupit ćete svaki nekoliko mjeseci, ne mislim da ćete izgubiti toliko novca)
Što se tiče izleta na Metro i tako dalje - pogledajte online dječje online trgovine, prvo ih možete pronaći po vrlo povoljnim cijenama, drugo imaju sustav kumulativnih popusta, a treći, u pravilu, s otkupnom cijenom od 1000 rubalja - besplatno)

quote: Pohvalna skrb)) sretno "u bitci"!)
Hvala ti. Znaš kako ubacivati ​​puno literature, kupiti različite diskove, gledati filmove, penju se na forumima i dalje shvatiti da kad se pojavi gruda svjetlo, od vas će biti u njegovoj blizini tetanusa i doći sve glave, sakupljen u svim izvorima.
zaboravi kako to učiniti, da, i tako dalje.
Tek nedavno, kada je moja supruga rekla da joj je bol u trbuhu, ponovno je pročitala dijelove pripreme za porođaj i definiciju kontrakcija (tj. Kako razumjeti što počinju).

"Zora je sve blizu (a)"

Ali o pelene, ozbiljno. Pa, bar netko provjerava moje izračune? Danas je pretrpjela dva sata. Excel je bio pakiran s različitim formulama prosječnih vrijednosti i logičkim jednadžbama.

Uzmimo ga zdravo za gotovo da ću koristiti (u smislu moje dijete) pelene.
Imam pitanja. Koliko bi dana trebao ostati bez pelene? Je li to poput načina rada bez radnog vremena [ali neprimjetan] na računalu? 45 minuta rada i 15 minuta odmor? Ili nešto drugo?

O pelenama. Vaše iskustvo je također potrebno (kao alternativa). Koliko pelena vam je potrebno da se ne biste okupali svakodnevnim pranjima (ne brinem se svakodnevno pranje, baš kao što mnogi vjerojatno već shvaćaju, volim raditi puno stvari zajedno i ne bi se svaki put privlačili na male stvari, tj. Prati stotine filmova u isto vrijeme ali ih ne operi svaki dan).
Razumijem da je stotinama uzoraka? U knjizi "Kako postati idealni otac", autor je naveo takvu figuru (za one koji žele koristiti pelene).

citat: nepoznata reakcija bebe - Lapa je ispravno istaknuo, sve je individualno
pa želim najprije provjeriti koja je beba najprikladnija (koja robna marka), a zatim kupiti.

quote: kad sam imao malu težinu od 11 kilograma Gd, uzeo pelene od 14 godina
Stoga još uvijek računam na razdoblje do godinu dana. Shvaćam da kasnije neće biti potrebno koristiti ih tako intenzivno, jer će se učestalost Svetih pisama / chakaningsa smanjivati.

quote: ovdje sam već pokušao hodati za 9 mjeseci - već je moguće nositi kratke hlače, ali ne pelene
Hvala, stvarno korisne informacije, nešto što nisam razmišljao o tome.

[QUOTE] Izvorno objavio AMANGO:

Hvala ti. Znaš kako ubacivati ​​puno literature, kupiti različite diskove, gledati filmove, penju se na forumima i dalje shvatiti da kad se pojavi gruda svjetlo, od vas će biti u njegovoj blizini tetanusa i doći sve glave, sakupljen u svim izvorima.

zaboravi kako to učiniti, da, i tako dalje.
Tek nedavno, kada je moja supruga rekla da joj je bol u trbuhu, ponovno je pročitala dijelove pripreme za porođaj i definiciju kontrakcija (tj. Kako razumjeti što počinju).

primalja, s kojom smo se dogovorili o porodu, objasnio mi je na taj način - ako se osjećate trudnoće - pijete li ne-shpu (to je sigurno za fetus) postaje lakše - to znači lažno kontrakcije, ne - to znači pravi) Općenito, bolje je napraviti osobne kontakte, dobiti njihove telefone i ako je to - nazovite i pitajte. U knjigama i na forumima često postoje konflikti. Da li rađate ugovor ili tako, osobnim ugovorom ili besplatno?
"Zora je sve blizu (a)"

Ali o pelene, ozbiljno. Pa, bar netko provjerava moje izračune? Danas je pretrpjela dva sata. Excel je bio pakiran s različitim formulama prosječnih vrijednosti i logičkim jednadžbama.
iskreno - nisam provjerio, nekako sam reagirao bez oduševljenja vašem pothvatu, zašto - vidi gore

Uzmimo ga zdravo za gotovo da ću koristiti (u smislu moje dijete) pelene.
Imam pitanja. Koliko bi dana trebao ostati bez pelene? Je li to poput načina rada bez radnog vremena [ali neprimjetan] na računalu? 45 minuta rada i 15 minuta odmor? Ili nešto drugo?

to češće možete priuštiti (bez pelene), to bolje. Koristite jednokratne pelene, mogu postaviti bebu golu, neka uzmu zračne kupke (ako to dopušta temperatura u sobi). Proizvođači pokazuju - maksimalno vrijeme djeteta u pelenama je 4 sata, ples s ove figure.

o težini i pelenama - za mlađe doba bilo je takav problem, jednostavno se ne sjećam točno težine / dobi)))

Sama ideja kupnje pelena za godinu dana (da, čak i pola godine) je pomalo luda! Ovdje su sudionici točno rekli - sva djeca su drugačija i razvijaju se na različite načine (to je visina i težina). Netko ima individualnu netrpeljivost (sve se ispituje u praksi), ali postoje djeca koja obično ne uzimaju pelene (poput moje kćeri, na primjer).
Još uvijek možete skicirati puno "ako". Sve nijanse će biti objašnjene za vas u procesu! Teorijski izračun je goli brojevi. Ali u praksi, sve će poći po zlu, kao što ste odlučili, a ne prema vašim izračunima.
Morat ćete slušati "mišljenje" i želje vašeg djeteta!
Više ćete izgubiti na skupnim kupnjama.
Imam prijatelja, kupujem pakete za mjesec dana, a zatim ga izgubim (bilo je neiskorištenih pelena)

quote: Originally Posted by Lapa:
I niste mislili da je u pelenama štetno za dijete, osobito do godinu dana?
.

Od čega? Tra-la-la nije potrebno, trebate mijenjati pelene na vrijeme.

bez obzira na to kako je kupio, svejedno u apoteku za pokretanje.

quote: Izvorno objavio / la ASv:

Od čega? Tra-la-la nije potrebno, trebate mijenjati pelene na vrijeme.

tj da dijete do godinu dana koristi pelene je normalno. Pa, očito, zaista svima svojim

Iz nekog razloga, nisam ležao u lokvi miša... osim toga, ustao sam noću i promijenio pelene. Istina je da je muž podijelio dužnosti na pola, možda sam zato imao vremena za dovoljno spavanja.

Apsolutno normalno, koja je razlika između pelena i pelena, mama?
I najvjerojatnije ste imali krive pelene, iako je vaša samo jedna godina starija od moje i vi živite u Moskvi, u kojoj je sve tamo.
Primjenjujete li brtvila, ali ne i pamučnu vunu?

quote: Izvorno objavio / la ASv:
Apsolutno normalno, koja je razlika između pelena i pelena, mama?
I najvjerojatnije ste imali krive pelene, iako je vaša samo jedna godina starija od moje i vi živite u Moskvi, u kojoj je sve tamo.
Primjenjujete li brtvila, ali ne i pamučnu vunu?
Zapravo, imam dijete do godine kad sam se navikao na lonac.
A gdje sam napisao da imam loše pelene? Samo ih fanatično nisam koristio i savršeno mi odgovarao.
Imate li još pitanja?

Također, ako ste tako kompetentni, idite u ljekarnu, očito da već dugo niste bili tamo, osim brtvila postoje i drugi proizvodi za higijenu.

Nisam razumio što to znači fanatično.
Pampers su nosili šetnju i noć, ponekad tijekom dana. Dosta toga?

Da, znam, čepovi više. Jedan SL.

quote: Izvorno objavio / la ASv:
Nisam razumio što to znači fanatično.
Pampers su nosili šetnju i noć, ponekad tijekom dana. Dosta toga?

Da, znam, čepovi više. Jedan SL.

Pa, vidite kako je prosvijetljeno, predlažem eksperimentirati, biti ćete potpuno ažurni.
Andrew, nosila sam i šetnju kad sam bila hladno. Ljeti nisam odjenula.
Noć koju sam se sjećala koristili su ga, ali kad je bio bolestan. Samo zato što sam imao problema s tim nije. Naveo je jednom noću, odmah sam promijenio sve u snu i on je nastavio spavati. Adrey, ne pounce na mene, ali tip je u pelene cijelu noć je vrlo štetna.. Osjećala sam se žao zbog djeteta.

To znači da PRAKTIČNA ISKUSTVA govori.
Mi smo "uhvaćeni" iznimno štetne i pedantan zeko - NE ŽELIMO otići na pamers!
Ne žele. Tolerira sve dok mama ne drži nešto poput kupke s golom guzicom.

To je stvarno vožnja. Naše nije tako, nije mu stalo, sve u tati.

Pa, ali sve je normalno za dječake nakon pelene, sve radi kako treba, čak iu neodgovornoj dobi (dijete me iznenađuje, spava i već kao odrasla osoba ujutro).

quote: Izvorno objavio / la ASv:
Pa, ali sve je normalno za dječake nakon pelene, sve radi kako treba, čak iu neodgovornoj dobi (dijete me iznenađuje, spava i već kao odrasla osoba ujutro).


Samo svima svojim


Po temi.
Biste li pričekali da se dijete rodi. Oni bi pokupili odgovarajuće pelene i napravili zalihe na temelju izbora.
I onda, djeca odrastu na različite načine, jer sve nije pogrešno izračunato.
A dionice za nekoliko tjedana mogu uvijek biti na dohvat ruke. I tako da ne uzrokuje živčane poremećaje, idi kupiti sebi. Ovdje i proračun će biti u vašim rukama i uštede uz miniopta)
Sretno vama.

Općenito, trebate zahtijevati dar iz svakog paketa pelena.

quote: Originally Posted by Lapa:

tj da dijete do godinu dana koristi pelene je normalno. Pa, očito, zaista svima svojim

Iz nekog razloga, nisam ležao u lokvi miša... osim toga, ustao sam noću i promijenio pelene. Istina je da je muž podijelio dužnosti na pola, možda sam zato imao vremena za dovoljno spavanja.

Da, to se događa drugačije, netko brzo uči da uzima lonac, netko ne, uvijek je bio i prije pelena))
Da, shvaćam da dugo nisam lagao, ali neko vrijeme - ipak) Pitanje je da u pelenama beba koža ne dolazi u dodir s otpadnim proizvodima za jednu minutu, to je osobito važno za novorođenče, oni imaju povećanu koncentraciju soli u mokraći - Usput, to je jedan od uzroka pelenskog dermatitisa.
Ne znam kada sam spavao prvih šest mjeseci, jer sam hranio po zahtjevu, nije spavao puno (šupak, polako je počeo, tako da je interval između hranjenja bio samo nekoliko sati), dan i noć se spojio u beskrajnu seriju hranjenja. A ipak je postpartum depressnyak pritisnut) Osim toga, od 3 mjeseca pa do prvog hranjenja (u pola godine) imao je kolik, tko zna kakav će pamet to shvatiti)))
Vašem suprugu - čast i pohvala, nemam što hvalisati))

quote: Izvorno objavio / la Yep:
To znači da PRAKTIČNA ISKUSTVA govori.
Mi smo "uhvaćeni" iznimno štetne i pedantan zeko - NE ŽELIMO otići na pamers!
Ne žele. Tolerira sve dok mama ne drži nešto poput kupke s golom guzicom.

sreća usput, stvarno))) iako s druge strane, bilo koji izlaz iz kuće će trajati dugo. učiti pelene?

quote: Izvorno objavio / la ASv:
Pa, ali sve je normalno za dječake nakon pelene, sve radi kako treba, čak iu neodgovornoj dobi (dijete me iznenađuje, spava i već kao odrasla osoba ujutro).

aha, i od djetinjstva takav smeće)) priroda)
Ljeti, naravno, vruće, imam jedan svibnja, držao sam golu u toplini na ulici, na slobodnim pelenama))

quote: Originally Posted by mouse:

sreća usput, stvarno))) iako s druge strane, bilo koji izlaz iz kuće će trajati dugo. učiti pelene?


Da, nosimo pamere samo kada je to stvarno potrebno, na primjer, automobilom od tri do četiri sata, a onda stvarno pati.

Hmmm, dame i gospodo, moji izračuni mogu biti točni, ali iz vašeg iskustva razumijem da nitko ne treba nafig, au praksi je sve potpuno drugačije.
Hvala svima na konstruktivnoj kritici i mišljenjima iskusnih drugova. bit će nabavljena jednom svaka dva tjedna. još jednom će biti potrebno uzeti novu odjeću i istodobno kupiti pelene.
Jutros sam otišao u Dječji svijet (tko zna Kijev, razumije me), kupio mjenjačnicu, kupku, pelenu (5 calico i 5 jamčevinu) i druge sitnice.
Usput, također sam kupio poseban držač za bebe u kadi. takav plastični smeće stavlja se na dno kupke i ne dopušta djetetu da se gurne u vodu i drži glavu. Kažu da, ako se okupite, vrlo je zgodan. dijete mirno leži u sebi i vi ga obrišete. koji su pokušali podijeliti pojavljivanja.

Doista vrlo zgodna stvar, čak i ako se okupaš zajedno. No postoje smiješni modeli jasno dizajnirani za ne-humanoidne mladunce.

quote: Izvorno objavio / la AMANGO:
Usput, također sam kupio poseban držač za bebe u kadi. takav plastični smeće stavlja se na dno kupke i ne dopušta djetetu da se gurne u vodu i drži glavu. Kažu da, ako se okupite, vrlo je zgodan. dijete mirno leži u sebi i vi ga obrišete. koji su pokušali podijeliti pojavljivanja.
Niste sigurni koliko je to prikladno - kada trebate okrenuti dijete naopako, neće li ovaj smeće pritisnuti grlo? Ako ga morate ukloniti dok držite dijete jednom rukom, druga stvar nije sigurna hoće li biti prikladno.

quote: Originally Posted by Lapa:
I niste mislili da je u pelenama štetno za dijete, osobito do godinu dana?
Usput, nosili smo ih samo nekoliko puta dnevno, kad smo hodali. Pa, čak i kad je dijete bilo bolesno, elementarno, da bi mogao spavati. I stalno se ne koristi.
Iako će vaša istraživanja biti zanimljiva, promatrat ću
Iako nisam tata, ali. ))
Također imajte na umu da djeca različito reagiraju na iste pelene.

+1
kada je toplina "jednokratni letni list" je u osnovi širena pelena.

Lap odgovara - ne odgovara - koja je razlika - ono što nose u tim će biti.

quote: Izvorno objavio / la Yep:

Niste sigurni koliko je to prikladno - kada trebate okrenuti dijete naopako, neće li ovaj smeće pritisnuti grlo? Ako ga morate ukloniti dok držite dijete jednom rukom, druga stvar nije sigurna hoće li biti prikladno.

Zašto odmah skinuti "komad"? Iako ne mogu biti u zabludi.

Nemojte. Vrsta sam kupila dobar. Željeli su dobiti 5 hryvnija jeftinijim i hladnijim, ali nakon konzultacija s drugim dobavljačima sam odabrao kvalitetan. Još ga nisam koristio, ali na teorijskoj razini ne smije imati strmo kutove i ne bi smio previše zadržati dijete. sve bi trebalo biti umjereno

quote: Izvorno objavio / la Alex_F:

+1
kada je toplina "jednokratni letni list" je u osnovi širena pelena.

Lap odgovara - ne odgovara - koja je razlika - ono što nose u tim će biti.

o raspoloživosti - ništa slično. Pelene se čvrsto uklapaju, a listovi samo dodiruju stražnjicu.
A što je s tom razlikom - jeste li za sve što ste tako slavno odlučili? Možda vam nije važno, dijete reagira ili ne, to ne znači da sve - isto.

quote: Izvorno objavio / la AMANGO:
Usput, također sam kupio poseban držač za bebe u kadi. takav plastični smeće stavlja se na dno kupke i ne dopušta djetetu da se gurne u vodu i drži glavu. Kažu da, ako se okupite, vrlo je zgodan. dijete mirno leži u sebi i vi ga obrišete. koji su pokušali podijeliti pojavljivanja.

U trgovini smo takav "nositelj" se zove "brdo".
Ali kupio sam kupku. Zadovoljstvo mi je da zadržim svoju kćer kad se kupamo, a za 7-8 mjeseci, kada počinje sjesti, sve više neće biti potrebna ova lutalica.

quote: Izvorno objavio / la bucherets:

U trgovini smo takav "nositelj" se zove "brdo".
Ali kupio sam kupku. Zadovoljstvo mi je da zadržim svoju kćer kad se kupamo, a za 7-8 mjeseci, kada počinje sjesti, sve više neće biti potrebna ova lutalica.

Slično, čuo sam riječ "brdo" kad sam ga kupio, ali zaboravio sam.
Također sam kupio običnu kupku, samo sam + kupio ovaj klizač. dakle, kada dijete uči sjesti, uklonit ćemo ga sve do boljeg vremena (tj. do sljedećeg malog djeteta)

Bit će potrebno testirati ga (uskoro), ali mislim da će to biti korisno. nakon svega dodatnog osiguranja (koliko sam se prestrašio da slučajno radim nešto s ovim krhkim stvaranjem i ne slijedim).

quote: Izvorno objavio / la AMANGO:
Hmmm, dame i gospodo, moji izračuni mogu biti točni, ali iz vašeg iskustva razumijem da nitko ne treba nafig, au praksi je sve potpuno drugačije.
Hvala svima na konstruktivnoj kritici i mišljenjima iskusnih drugova. bit će nabavljena jednom svaka dva tjedna. još jednom će biti potrebno uzeti novu odjeću i istodobno kupiti pelene.
Jutros sam otišao u Dječji svijet (tko zna Kijev, razumije me), kupio mjenjačnicu, kupku, pelenu (5 calico i 5 jamčevinu) i druge sitnice.
Usput, također sam kupio poseban držač za bebe u kadi. takav plastični smeće stavlja se na dno kupke i ne dopušta djetetu da se gurne u vodu i drži glavu. Kažu da, ako se okupite, vrlo je zgodan. dijete mirno leži u sebi i vi ga obrišete. koji su pokušali podijeliti pojavljivanja.

Heh Moja supruga i ja odlučili smo na prvi: pelene samo za noć i hodanje, to je štetno, bili smo podigli bez pelene! Općenito, djeca ih ne vole! Kupili smo gazu i napravili gaze pelene.
Trajalo je tjedan dana. Sve nakon toga gaze pelene su stvar prošlosti. Ne znam kako bilo tko, ali nas dijete jednostavno nije spavalo, jer čak i ako se nije probudio opisivati, onda ponovno učitavanje pelene i pelene nakon svakog takvog događaja odvukao je san daleko. I problemi s trbuščićem (inherentno djeci) su nas završili. Postoji izbor: ili će biti u plastičnim pelenama, ali će postojati konstantan nedostatak sna i bez dnevnog režima (što znači pojačano uzbuđenje, čak i kila iz krikova itd.) Ili nošenje pelena. Predali smo se, a dijete bar spava cijelu noć od 21.30 do 8.00 (što je dostignuće za 3 mjeseca staro dijete) i jede (i poops) redovito. Kada ponovno punimo pelene, pokušavamo napraviti duge zračne kupke i okupati se svaki dan. Evo, sva ta praksa, nema teorije.
Pelena koja imamo prvi mjesec bila je 15 flaneleta i 15 tanka. A ponekad smo im nedostajali mršavi, nisu imali vremena baciti u stroj. Nakon mjesec dana preselili smo se u klizače. I odmah sam uzeo kupaonicu kako bi beba sjedila i ne puzala, vrlo udobna, na štandu.