Koliko pelena vam je potrebno dnevno za dijete od 0 do 3 godine

Zasnivanje

Bez iznimke, roditelji male djece pitali su koliko pelena bi imali za jedan dan, tjedan, mjesec dana. Sumirajući dnevnu potrebu bebe u pelenama i umnožavanjem brojem dana u mjesecu, mnoge mame i tate mogu se shvatiti ozbiljnom panikom, jer nisu svi spremni potrošiti značajan dio obiteljskog proračuna na pelene. U ovom članku izračunat ćemo prosječnu potrošnju pelena (u komadu) za bebe u različitim dobnim skupinama.

Potrebe za pelene u novorođenčadi i do 6 mjeseci

Novorođena djeca smatraju se od 1 do 28 dana života. Tijekom ovog kratkog razdoblja djetetovo tijelo podvrgava se brojnim promjenama: bubrezi počinju raditi, volumen želuca se povećava nekoliko puta, a probava se poboljšava. Stoga, kako bismo odgovorili na pitanje koliko pelena novorođenčadi treba dnevno, treba shvatiti kako crijeva i mokraćni sustav djeteta rade u tom razdoblju.

Po prvi put, novorođenčad mokri oko 12 sati života, ali čak i ako ne urinirati 24 sata, to se također smatra normalnim. Prvih 5 dana života, prosječna učestalost mokrenja je 4-6 puta dnevno, a prosječna količina urina iznosi do 20 ml (vidi tablicu 1).

Tablica 1 - Prosječne stope mokrenja i potreba za pelenama od prvih dana života i do 6 mjeseci

Nakon što su bubrezi prilagodili rad, majčino mlijeko ili dječja hrana počela su se upuštati u želudac, urinira u prosjeku 20-25 puta dnevno, s jednokratnom količinom urina od oko 20-30 ml. Tako, od prvih dana života do 6 mjeseci starosti, prosječni dnevni volumen mokrenja u djece varira od 400 do 750 ml.

Pedijatri obratite pažnju roditeljima da ne postoje stroge norme o volumenu i broju uriniranja u djece jer količina urina ovisi o mnogim čimbenicima (koliko je dana prošlo nakon poroda, vrstu hrane, okoliš, količinu konzumirane hrane dnevno). Stoga su sve brojke koje su navedene u članku prosječne i ne mogu se smatrati referencama.

Kako bi se izračunalo koliko pelena treba novorođenčad, treba uzeti u obzir sljedeće točke:

  • jednokratna količina urina iznosi 20-30 ml, dok dijete mlađi u prosjeku svaki sat;
  • punu apsorpciju vlage pelene za novorođenče treba biti najmanje 120 g (sukladno zahtjevima GOST 52557-2011).

Na temelju gore navedenih podataka, moguće je izračunati koliko novorođenče može biti u pelenama. Podijelivši količinu apsorpcije vlage pelene (120 g) u jednu količinu mokraće (30 ml), ispada da jedna pelena mora biti dovoljna za otprilike 4 mokrenja, to jest 3-4 sata.

No, pedijatri preporučuju da novorođenče mijenjaju pelene nakon svake dojenja, to jest svakih 2-3 sata. Takve preporuke imaju dobre razloge jer većina novorođenčadi piše nakon svakog hranjenja i vrlo je važno pravilno skrbiti za kožu bebe kako bi spriječili dermatitis pelene. Dakle, ako ne spremite na pampers i slijedite preporuke stručnjaka, onda u prosjeku će do 10 pelena dnevno nestati.

One mame koje računaju koliko pelena trebaju odvesti u maternicu, također moramo zapamtiti da tijekom prvih 2-3 dana života mekonij ostavlja bebe. Njegov volumen je u prosjeku 60-90 grama, pa je bolje zalijepiti pelene i strpljenje, a ne računati na 10 pelena dnevno, ali na 12-13 komada. U ovom slučaju, ne možete se brinuti samo o činjenici da dijete nema dovoljno higijenskih proizvoda za djecu. No uobičajeno za novorođenčad se počinje formirati tek nakon prvog tjedna života.

Koliko vaše dijete može nositi pelene ovisi ne samo o broju uriniranja, nego io broju izmeta. Novorođenče, počevši od drugog tjedna života, može skidati do 7-10 puta dnevno, tj. Onoliko puta koliko jede. I nakon svakog pokreta crijeva potrebno je promijeniti pelenu, bez čekanja da ga puni urinom.

Zahtjevi za pelene od 6 mjeseci života do 1 godine

Roditelji bebe u dobi od 6 mjeseci do jedne godine imaju više prilika za smanjenje broja pelena dnevno. Činjenica je da se prosječan broj uriniranja u ovoj fazi života značajno smanjuje (približno 15-16 puta na dan), što znači da dijete više ne brusi svaki sat. Osim toga, defekacija u pola godine staroj djeci ne događa se tako često - u prosjeku, dva ili tri puta, a godinu dana djeca oticati jedan ili da puta na dan.

No, kako bi se razumjelo koliko pelena djetetu treba od 6 mjeseci na dan, morate znati prosječnu količinu urina dati na vrijeme. Prema pedijatru, u prosjeku:

  • količina urina na vrijeme u djece od 6 mjeseci do godine iznosi 25-45 ml;
  • količina izmeta po danu za pola godine staru bebu iznosi 40-50 grama, a za djecu od godinu dana iznosi 100-200 grama;
  • Potpuna apsorpcija vlage pelene za djecu mlađu od godinu dana mora biti najmanje 160 g (GOST 52557-2011).

Rezultat je da bebe do godinu dana trebaju oko 5-7 komada pelena, a kada se pita koliko puta mijenja pelenu, pedijatri će odgovoriti svaka 4 sata. Ali ako dijete poked, pelena mora biti promijenjen odmah. U tom slučaju, potrebno je uzeti 15 minuta pauze tijekom zamjene pelene, tako da koža djeteta počiva.

Tablica 2 - Prosječna stopa uriniranja i potreba za pelenama od 6 mjeseci do 3 godine

Koliko pelena (pampers) treba novorođenče beba dnevno?

Danas su jednokratne pelene najpotrebnija dodatna oprema za bebe koje koriste gotovo svi moderni roditelji. Omogućuju ne samo da uštede vremena i olakšaju život mladoj majci, već i pružaju pravilnu i kvalitetnu njegu djeteta. Oni omogućuju zaboraviti na one trenutke kad su se samo novoprtavne pelene koristile u skrbi novorođenčadi. Pampers su prikladni, daju manje gnjavaže i izvrsni su za djecu.

Mitovi oko slobodnih pelena

Često se neki pedijatri i rodbina suprotstavljaju tome da dijete stalno dolazi u slobodne pelene. Oni plaše mladu majku s mitovima da je štetno za zdravlje. Navodno, koža u njima ne diše i to može dovesti do iritacije i pelenskog osipa, a ponekad kao posljedica pregrijavanja testisa, uzrokuje neplodnost kod dječaka.

Svi ti strahovi su apsolutno neosnovani. Kada se pravilno koristi, pelene ne mogu naštetiti nježnoj i osjetljivoj koži novorođenčadi, jer su izrađene od prirodnih antialergenskih materijala, koji olakšavaju zrak i ne uzrokuju negativne reakcije kože.

Strah od eventualne neplodnosti i smanjene spermatogeneze kod dječaka također je u velikoj mjeri pretjerana. Spermatozoa počinje proizvoditi mnogo stariju dob, oko 12 godina. Jednostavno je nemoguće naštetiti ovom procesu noseći pelene. Ovdje je detaljan članak - su pelene štetne za dječake?

Kako odabrati najbolje?

Ako volite pelene, trebali biste odgovoriti na odabir proizvođača. Nemojte se oslanjati na oglašavanje ili trošak. Ne uvijek najskuplji ili popularni pelene će odgovarati vašem djetetu. Mnogo ovisi o individualnim karakteristikama. Da biste doznali u kojim pelenama vaša beba je ugodnija, možete kupiti nekoliko pelena različitih proizvođača na uzorku po komadu. Treba razmotriti veličinu koja se određuje težinom bebe. Stručnjaci preporučuju da obratite pozornost na rezinochki i velcro pelene. Ne bi smjeli biti tvrd.

Neke tvrtke prisutne na tržištu posebne pelene serije posebno za bebe, karakterizira izvrsna upijanje. Najbolji stručnjak za izbor pelena je sam dijete. Uvijek može reći je li nešto krivo. Dječak, zadovoljan sredstvima higijene i njege, nije nestašan, veselo igra. Njegova koža je suha, bez iritacije ili trake od velcro ili gumene trake. Ne pokušava skinuti pelene. Tijekom vremena, u cijelom nizu modernih pelena, majka će moći odabrati one koje će biti idealno za bebu u pogledu kvalitete.

Koliko pelena novorođenčadi treba dnevno?

Odgovor na ovo pitanje brine mnoge mlade majke. Žele barem znati koliko pelena treba kupiti po prvi put. Brojevi su vrlo približni i ovise o učestalosti mokrenja i izmeta, kao i dobi djeteta.

Broj urina u djece prvoga mjeseca života varira od 20 do 25 puta dnevno. Mnoge majke provele su test za mokre pelene i ta je slika potvrđena. Dnevni volumen urina može iznositi od 300 do 500 ml, jednokratno (jedno mokrenje) - od 20 do 35 ml. Stolica u prvih tjedana života može biti gotovo nakon svakog hranjenja. Nemojte se bojati toga.

Pedijatri savjetuju mijenjanje novorođenih pelena prije ili poslije hranjenja, prije odlaska u krevet ili kada beba bude budna i prije hodanja. To je otprilike svaka 2-3 sata. U slučaju nepredviđenih situacija, pelena se mijenja češće i nema potrebe čekati određeno vrijeme. Ako dođete do masažnog terapeuta, onda čak i ako beba pelena jedva bude puna, nakon postupka savjetuje se da ga ne nosite, ali upotrijebite novu. U slučaju pokreta crijeva, pelena mora biti promijenjena.

Na svakoj promjeni pelene, dijete se nakon operacije crijeva mora jednostavno prati vodom ili sapunicom. Preporuča se upotrijebiti posebnu zaštitnu kremu ispod pelene s kamilicom ili kalendulom (kako nanijeti kremu ispod pelene (ocjena najboljih kreme). Ne možete odmah nositi novu pelenicu, i staviti dijete golu u pelene i pustiti ga da leći. Treba imati na umu da optimalna temperatura u sobi mora biti oko 20-22 ° C.

U prosjeku, učestalost mijenjanja pelene za jednokratnu upotrebu novorođenčadi iznosi do 10 puta dnevno. Sa starošću dijete će trebati manje pelene. Djeca pola godine imaju do 5 komada dnevno (4 tijekom dana + 1 za noć). To je zbog činjenice da u dojenčadi starije crijevne gibanje ne pojavljuju se često kao u novorođenčadi. Također se smanjuje broj upotrijebljenih pelena.

Općenito, svaka majka određuje koliko puta dijete treba mijenjati pelene. Istodobno, ona uzima u obzir individualne karakteristike svoje bebe.

Odgovori mumije iz foruma:

... kad sam bila prilično mala - 5-7 kom

... 4-6 komada, dijete u njima stalno

... dok su male 6-7 kom. lijevo, uzmi si veliki paket, ići više ekonomski...

... Ako su pelene stalno, onda novorođenčad ih treba 10-12 po danu, što je stariji dijete, to je manja potrošnja.

Stalno u pelenama odlazi najmanje 10 dana, a vjeruje se da češće mijenjate - manje pelene su štetne, više puta sam čuo od liječnika. Kada je pelena suha, kakva je nevidjena šteta od njega, kao što navijači lopatice vole zastrašiti? Žao nam je, ali ne smatram da peludna pelud za piće "više korisno"

... pelene su dizajnirane oko 4 sata, 24 sata dnevno, 24/4 = 6 komada. + 2 više samo u slučaju. Ukupno 8.

Promjena pelena tijekom noći: trebate se probuditi za to?

Neki proizvođači stvaraju posebne linije "noćnih" pelena za novorođenčad. Ove pelene omogućuju da beba bude suha u snu i dobro zaspati. Oni imaju deblji sloj i izvrsnu apsorpciju.

Ne preporučujemo da se dijete bebu probudi za drugu promjenu pelene. Pričekajte dok ne želi jesti i probuditi se. Tada možete nježno promijeniti svoju odjeću.

Argumenti za i protiv upotrebe jednokratnih pelena

Pampers ima svoje čari i nedostatke. Značajne prednosti uključuju sljedeće:

  • Omogućuju uštedu vremena i truda mlade majke, jer ne zahtijevaju pranje. Dovoljno je ukloniti i izbaciti;
  • Oni su udobni, jer se vlaga savršeno apsorbira i beba je suha i zadovoljna. Odjeća ostaje čista i suha;
  • S pravilnom upotrebom i veličinom dobne granice, oni ne propuštaju;
  • Vrlo su pogodni za dugotrajno izlete ili šetnje, au hladnom i zimskom razdoblju neophodni su;
  • Oni stvaraju uvjete za bebu za zdrav i pun san.

Nedostaci uključuju neekonomske pampers. Za proračun mlade obitelji, trošak pelene ponekad je značajan iznos. Neke bebe mogu doživjeti dermatitis i alergije na materijale od određenih proizvođača. Nije preporučljivo koristiti pelene za probavu ili groznicu. Postoje mišljenja da, ako ih cijelo vrijeme koristite, to može dovesti do zakrivljenosti zgloba kuka djeteta. Neki inzistiraju na tome da pelene u budućnosti otežavaju navikavanje djeteta na lonac (usput, to je zanimljivo: 6 od najboljih gaćica - pelene).

Iskusni pedijatri savjetuju da ne zlostavljaju pelene i ne oblače ih po potrebi. Glavna stvar u njihovoj uporabi je dodatni odmor i smirenost mlade majke. Takva mama će moći osjetiti svu radost svoje nove pozicije i dati bebu više ljubavi, ljubavi i pažnje.

Pelene Pampers - pregled

Izračunavanje količine i troškova pelene po mjesecima za 1,5 godina marki Merries, Pampers i Huggies

Tri su najprodavanije marke - Merries, Pampers i Huggies.

Veličine pelene po mjesecu odgovaraju tablici kompatibilnosti s visinom i težinom.

To računali na minimum, ali s obzirom na činjenicu da je dijete u liku puta u 2:00 kao što se očekuje, ali jednom u 3:00 i 6:00, on spava čvrsto noću. Također je vrijedno razmotriti činjenicu da nisu sva djeca psihički spremna za lonac do dobi od 1,5 godina, a trošak u svezi s tim može se znatno povećati. Novorođenčadi (djeca prvog mjeseca života) srati do 8 puta dnevno (to je norma) i mokrenje više od 15 puta (to jest, da ste kasnije promijenio puni pelenu i dijete pokakal pet minuta - to je prevelik trošak)

Imajte na umu da, za praktičnost rada i da se ne učitava uopće s malim informacijama, brojevi su malo zaobljeni (za 10-30 rubalja).

Cijene vrijede 23.11.2013. u gradu Tomsk. Ne vjerujem da mogu baciti osobnu vezu na web mjesta prodavača trgovina.

1) MERRIES (malomerkami očito ne). Napisao sam recenziju o njima, jer ih koristimo (ako ste zainteresirani zašto usporedba karakteristika Pampers, Huggies i Merries pročitati pregled).

od 0 do 5 mjeseci (do 5 kg, iako ih je moje dijete od 6 kg i nosi sigurno, ne trljanje bedara - nesumnjivo korisno..!) - niz New Born: paket od 90 jedinica vrijedi 900 rubalja.. 7-8 komada po danu. Za 5 mjeseci to je 12.000 rubalja.

od 6 do 9 mjeseci (6-11 kg) - Serija M: paket od 64 komada, vrijedan 900 rubalja. 7-8 komada po danu. Za 4 mjeseca je 13.500 rubalja.

od 10 do 13 mjeseci (6-11 kg) - Serija M - početak posudbe za obuku: paket od 64 komada, vrijedan 900 rubalja. 6 kom. po danu. Za 4 mjeseca to je 10.100 rubalja.

od 14 do 18 mjeseci (12-20 kg.) - Serija L - trening aktivnog lonca: paket od 54 komada, vrijedan 900 rubalja. 3 komada po danu. Za pet mjeseci je 7.500 rubalja.

Bottom Line! Kupnja za 1,5 godina korištenja koštat će 43100 rubalja. No, dopustite mi da vas podsjetim - Merries nisu male i traju dulje od razdoblja navedenog na paketu, a za manja dobna pakiranja su ekonomičnija. Plus koža čak i većina izbirljiv dijete neće patiti od alergijskih reakcija, osip ili pelenskog osipa (opet, vidjeti usporedbu maraka u prethodnim mišljenja).

2) PAMPERS Premium Care Jumbo (treba napomenuti da će veličina biti veličina - neće biti moguće uštedjeti novac, to je osobno potvrđeno):

od 0 do 3 mjeseca (2-5 kg): pakiranje od 94 komada, s prosječno 800 rubalja. 7-8 komada po danu. Tri mjeseca iznosi 6100 rubalja.

od 4 do 5 mjeseci (3-6 kg): paket od 32 kom. (I pack više volumena, nisam našao;.. Prethodni veličine do 5 kg, a nakon 7 kg - samo tako...), po prosječnoj cijeni od 330 rubalja. 7-8 komada po danu. Za 2 mjeseca to je 5000.

od 6 do 9 mjeseci (7-18 kg): pakiranje od 66 komada, s prosječno 950 rubalja. 7-8 komada po danu. Za 4 mjeseca to je 14.000 rubalja.

od 10 do 13 mjeseci (7-18 kg) - početak sitnog treninga: paket od 66 komada, košta prosječno 950 rubalja. 6 komada po danu. Za 4 mjeseca to je 10.400 rubalja.

od 14 do 18 mjeseci (7-18 kg) - aktivno vježbanje: paket od 66 komada, s prosječno 950 rubalja. U prosjeku 3 kom. po danu. Za pet mjeseci je 6500 rubalja.

UKUPNO! 1,5 godina korištenja Pampers Premium Care (malo je vjerojatno da ćete se prenijeti na nešto jeftinije - nećete se žaliti za novcem za vaše dijete) od 42.000 rubalja. Pampers Premium Care praktički nema pritužbe na alergijske reakcije i osip (ne za ništa Premium).

3) Huggies (ne klasični):

od 0 do 4 mjeseca (3-6 kg) - New Born serije: pakiranje od 88 komada, s prosječno 650 rubalja. 7-8 komada po danu. Za 4 mjeseca to je 7100 rubalja.

od 5 do 9 mjeseci (5-9 kg) - Ultra Comfort serije: paket od 56 komada, s prosječno 570 rubalja. 7-8 komada po danu. Za pet mjeseci to je 12.200 rubalja.

od 10 do 13 mjeseci (8-14 kg) - Ultra Comfort serije - početak posudbe za vježbanje: paket od 126 komada, košta prosječno 1250 rubalja. 6 komada po danu. Za 4 mjeseca to je 7200 rubalja.

od 14 do 18 mjeseci (8-14 kg) - Ultra Comfort serije - trening aktivnog lonca: paket od 126 komada, košta prosječno 1.250 rubalja. 3 komada po danu. Za pet mjeseci je 4500 rubalja.

UKUPNO! Za 1,5 godina korištenja Huggies izlazi - 31000 rubalja. No, prije nego što ga koristite, vrijedi isprobati, jer se mnogi žale na alergijske reakcije i druge probleme s djetetove kože. Ako dijete nije prokleto - dobro. Ne - i dalje se morate obratiti premium segmentu. I premium segment je ugodniji i materijalima i dodir.

Ako želite pisati - mogu računati i druge marke dostupne za prodaju u našem gradu.

Prema pravilima web ne mogu staviti slike s ilustracijama paketa preuzetih od treće strane web stranice (radi lakšeg prepoznavanja u trgovini kada kupiti), jer su oni sami su sada samo koristiti za višekratnu upotrebu (u mom profilu, oni također imaju detaljan pregled s fotografijama) i Merries. Odgovarajuća tablica također se lako može pronaći na Internetu.

Približna potrošnja pelene u prvom mjesecu života bebe

Nakon što je dobila moralnu karticu za kupnju prvih pelena za bebu, čini se da sam još jednom padao od zavojnica i... sudac za sebe:

Pa, ako je to na slikama, onda je trenutno nabavljeno: 233 komada veličine NB / 1 (tj. Od 2 do 5 kg) i 118 komada veličine 2 (tj. Od 3 do 6 kg).

Poprsje, zar ne? Ili je moguće nastaviti s kupnjom? Još nisam sve marke za pelene koje su mi bile zainteresirane.

Podijelite s vašim iskustvom, koliko otprilike otpuštaju pelene dnevno u prvom mjesecu života bebe? I kada obično veličina NB postaje premala?

Moguće je da će netko čak moći slikati približnu potrošnju pelena za određene marke, a također, na temelju vlastitog iskustva, kažu da su određene pelene niske veličine (ili obrnuto više) pa stoga bez obzira na "od 2 do 5 kg" naznačeno na pakiranju zahtijevaju prijelaz na sljedeću veličinu ranije (ili kasnije).

Razumijem da su svi mališani različiti, a standardizacija nije prikladna ovdje, ali ipak bih voljela barem shvatiti da kako.

Potrošnja pelene - informacije za trudnice

Sljedeća tablica prikazuje podatke o broju pelene koriste za mjesec dana (u slučaju prva tri mjeseca podataka za dva i pol mjeseca) i prosječnog iznosa koji se koristi po danu za mjesec pelene. Svako je dijete nosilo pelene, uopće nismo imali vrata.

Od toga za koji mjesec: broj mjesečno (prosječno po danu)

Ukupno (prva 3 mjeseca): 529

Prosječan dnevni iznos: 5,9

Ukupno (za kalendarsku godinu od 3 mjeseca do 15 godina): 1921

Prosječan dnevni iznos: 5.3

Ukupno pelene za 15 mjeseci: 2450

Sljedeća tablica sadrži statističke podatke o broju pelena prema veličini: koliko i koliko veličine pelene koristili smo. U ekstremnim desnim zagradama - približno doba djeteta dok je nosila odgovarajuću veličinu.

Veličina 1 (3-5 kg): 275 (od 0 do 1,5 m)

Veličina 2 (4-6kg): 290 (od 1,5m do 3m 1n)

Veličina 3 (4-9 kg): (od 3 m 1n) 156

Veličina 3+ (5-10 kg): 1345

Veličina 3 ++ (7-13kg) (od 10m 3n do 13m 3n): 496

Veličina 4 (10-17 kg) (od 13m 3n do 15m): 192

i možete zadržati dijete u podlozi nakon 6 mjeseci)) uštedu gore

i sad nemojte koristiti podguzov?

4 m Pampers aktivan do 10m 1n. Zatim su se postupno prebacili na Haggis, osobito za noć (Haggis noćenja).

imamo negdje isto. iako se noću probudila i napisala mnogo, od šest mjeseci do šest, općenito, otprilike 8 komada počeo je dnevno. i često se to događa - samo stavite na novu, ona pokes... i tako 2-3 puta dnevno

Broj promjena utječe i na kožu i temperaturu okoline. Naša koža je vrlo osjetljiva i brzo nestaje, a često je morala mijenjati - u prosjeku 8 komada bilo je manje u prvih mjeseci. bilo je više. mi smo sada 1g i 10 mjeseci - lonac još ne radi - može biti sretno da pee, to ne radi za više. po danu je u prosjeku 4 komada, 1-2 noću i 2-3 poslije podne. Dan je počeo nositi obične gaćice dok hodit- kuće tako da se osjeća brži proces)), ali u sjeni ne radi s gaćicama - vrlo često pisati, može u nizu i 10 kratke hlače ići - zamrzavanje. stvarno obličje naprijed to zagrijavanje barem uštedjeti malo na golopopii ili konvencionalnim gaćice)) su tek nedavno počeli ponekad shvatiti da uskoro piškiti ili krma, ali nažalost u ovom trenutku iz lonca naprotiv bježi i skriva da bi njihov slučaj bez tuđ)) i reci Ne možete biti prisiljeni na ovo pitanje s njima. ovako za sada))

Kad smo počeli truliti svećenika, promijenili smo marku pelene. Sada upotrebljavamo takve u kojima se nalazi piljevina, u njima svećenik ne prestaje. Također sam primijetio da imamo reakciju na vlažne maramice za osjetljivu kožu (pelene), kuhala sam - ispostavilo se da su uključeni formalin (.). Promijenio je marku i sve je postalo dobro!

Gaćice koje bih želio probati. Ali jesu li kompatibilni s tepisima? Naši se tepisi ne uklanjaju i nema vrata između soba... Još nisam razmišljala o tome kako golopopit.

Potrošnja pelene mjesecima

Uštede na pampersu. Dijete od 1 do 3

Vrijeme je da čvrsto zategnemo pojaseve. U redu je, ali to bi trebalo biti. Pregledam svoje troškove. Jedna od prilično velikih troškova je pelena. Sin (1 i 7) još ne želi iskoristiti lonac, i toliko mi je potrebno! I ovdje mislim - i to je dobar razlog - moja majka treba novac. (za stvarno važan posao). Već smo bezbolno napustili mokro maramice, instant žitarice i mješavine. Ograničite internet. Naravno, hrana - voće, meso i povrće za dijete.

Pelene - POLL!. Dijete od rođenja do jedne godine

Djevojke, koje vole uzeti pelene? Kći 6 kg. Čini se da je svatko zadovoljan Haggisovim disanjem Slobode, ali jednim problemom - njihov elastični pojas trlja svoje debele noge, osobito na unutarnjoj strani njihovih bedara. Po mom mišljenju, kad su pelene koristile u 1. mjesecu, nije bilo takvih trljanje. Što mislite, što je stvar, u plućima ili u elastičnom? Imate li sve Haggisove trljanje? Što se tiče težine, sve je u redu, koristimo Haggis 5-9 kg. Molimo odgovorite na pitanja: 1. Koje su pelene.

Početak. Planiranje i skupne skupove. Konferencija.

Djevojke, moje zakašnjelo "hello"! Tko je započeo kupovati bebu? Moja glava se vrti - bojim se čak i razmišljati o tome u mom već 27. tjednu. Ja sam solidna osoba, prvo moram proučiti pitanje, slušati svima i stvoriti svoje mišljenje. Ali toliko od tih stavki na različitim popisima, zaboravit ćete proučiti problem svakog pojedinog prsluka. I onda - iskustvo i popisi nekog drugog su dobra stvar, ali što točno hoće moje specifično dijete i ja, posebna budućnost?

Higijenska zona ispod pelene

Higijena područja ispod pelene Koža beba vrlo je osjetljiva. Uključujući i područje pod pelenama. Zaštitne funkcije sluznice i kože genitalnih organa nisu dovoljno razvijene, stoga upala i iritacija s nepravilnom skrbi vrlo brzo se pojavljuju. Dječje izlučevine i bakterije u produljenom dodiru s kožom oštete ga, uzrokujući osip od pelene i upalne bolesti vanjskih genitalnih organa. Tijekom prvih mjeseci života bebe isprašuju mjehur i.

Novost: kremasti sprej pod pelenama Svjetskog djetinjstva.

Ruska tvrtka "Mir detstva" u kolovozu objavila je novi sprej za kremu za pelenu koja ne zahtijeva trljanje. Sada ne možete ometati osjetljivu i nadraženu kožu bebe s nepotrebnim dodirom. Inovativna formula i metoda distribucije čine ga ekonomičnijim za upotrebu. Vrlo često, s pogrešnim izborom ili uporabom pelena za jednokratnu upotrebu, koža novorođenčadi crvenila i upalila. Ljetna toplina samo može izazvati ove neugodne pojave. Deal with.

4000 r. ! Hitno! HOME POSJETI ZA MOM DJECU.

Hitno! Početna posjet majkama 20-40 godina 1-3 mjeseca u pelenama. Područje BILO. Svatko koristi pelene premium kea veličine 2 Mama će morati doći u ured 19. kolovoza, podići pelene, testirati ih i popuniti mali dnevnik, domoviti od 29. do 30. kolovoza. plaćanje Vm za sudjelovanje 4000 rubalja Blog post by mail: [email protected] u subject line: Pelene 2. Puni naziv 3. Dob 4. telefoni 5. Adresa e-pošte / e-mail 6. Mjesto rada ispitanika i područje djelovanja.

Koliko dugo su pelene? Dijete od rođenja do jedne godine

Kao doprinos razgovoru o pelene ispod, priznajem da Osia sjedi u pelenama danju i noću (ali u Italiji gotovo sva djeca, jer ovdje su pelene relativno jeftine za prosječnu obitelj, jeftinije kupiti 12 seta odjeće ako koristite mokre pelene). U dobi od 4 tjedna, Osya je preselila 3-6 kg pelena u pelene, a za 4 tjedna izbrisali smo po 2 pakiranja po 42 komada. Umjesto toga, dovršite drugu, ali sve nije dovoljno i curi. Koliko pelena za 6-9 kg (midi) može.

Povratne informacije od mladih roditelja o Pampusiku.

Pampusik recenzije mladih roditelja Natalia i Stanislav: Toddler Natalia i Stanislav prvi su isprobali sve prednosti Pampusikova. Mladi roditelji podijelili su s nama dojmove kad je dijete bilo 2 mjeseca. Natalya: "Čak i kad sam bila trudna, bio sam upozoren da moram uzeti nekoliko omotnica pelena za jednokratnu upotrebu u rodilištu. Učinio sam to, odjenula ih za dijete. Kao rezultat toga, dijete je otpušteno kući s ozbiljnim crvenilo na dnu. Mislio sam tada.

Gaze pelene. Trudnoća i porod

Pročitao sam vašu raspravu o ovom pitanju i uzbuđen zbog ideja za izradu dječjih gaze pelena, pitanje je koliko biste trebali imati? Naravno, namjeravamo koristiti pelene, ali ne uvijek.

Dječji troškovi.. Dijete od rođenja do jedne godine

Planiramo bebu. uskoro. I bio sam zainteresiran za pitanje - koliko netko potroši na dijete mjesečno? Ili koliko je već otišao. Koja je učestalost kupnje?

Pelene su gaza. Dijete od rođenja do jedne godine

Odlučio sam šivati ​​gazeće pelene, a Egorka je stalno u pelenama. I želim da tijelo disati i odmara od pelena :) Pitanje: koja je širina i duljina gaze pelena (koji nisu kut, nego promto polosochka)?

Pelene / Pelene? Trudnoća i porod

Nadahnuta je donjim pitanjem o pelenama :)) I reci mi, pliz, sada ne koriste gaze (ili bilo koje druge) pelene uopće? Samo pampers? Prethodno, vjerovalo se da je štetno držati dijete u pelenama, posebno dječaka, jer ne za ništa što su svi izvedeni, kako se ne bi pregrijali? I onda sam već pogledao gotove gaze pelene za 120 rubalja za 10 komada, a onda sam mislio - možda su već dokazali potpunu bezopasnost pelena? Tako je prikladno. ))))))

Akcija "Dry Pop-2" započela je! Pridružite nam se! Socijalna.

Prijatelji! Od 10. do 22. travnja pozivamo Vas da sudjelujete u nacionalnoj akciji "Dry Popa" Organizatori: Zaklada za dječje srce (www.childrenschearts.ru) Zaklada za podršku i razvoj društvenih i kreativnih projekata "Život" (http: // www. timelife.ru/) Zaklada za pomoć siročadi "Ovdje i sada!" (www.hereandnow.ru) Skupina volontera koji pomažu Dječjem domu Kashinsky (http://www.kashindeti.ru/) Umjetnički centar "Djeca Marije" (www.mariaschildren.ru) Međunarodni.

O pelenama, odnosno njihovom broju. Dijete od rođenja do jedne godine

Ljudi, odlazimo sutra, u subotu i nedjelju, u kuću da pokupimo najstariju (konačno!) - koliko pelena poduzeti s vama? Još uvijek nisam nešto uhvatio koliko ih rasprši dan. Općenito, bio sam zbunjen ovdje: sada se dijete probudilo - mijenjalo je pampers, dok su jeli - pelene su obojene - ponovno se mijenjamo. I nekako smanjiti broj pelena koji se konzumiraju. A onda je veliki trošak velik.

Kada ići na pelene - hlače. Dijete od rođenja.

Pitanje :)) Sada smo na jezerima Merke, sada smo u veličini, ali već na rubu.. Weigh točno koliko :) Naše vage nedavno su se odbili izvagati: ((sljedeća je veličina pronađena samo za Hunove, 12-20 kg.) Stojimo na potporu.. to znači da možete ići preko gaćica? ili nije važno?

Pampers za najmanji. Dijete od rođenja do jedne godine

Iskusne majke, plz mi reći, koliko novorođenih trebate pelene dnevno? Ako se očekuje da dijete bude oko 2,5 kg, koliko će vremena pelene biti od 2 do 5 kg? Je li netko koristio novorođenče Pampers i kako im je dojam? Ako je netko imao malene bebe tjelesne mase 2,0-2,5, koliko je veličina kupila odjeću za njih i koliko dugo je ta vrlo mala veličina trajala?

Potrošnja pelene (jednokratna estessno :)

Pogledao sam koliko je diapers smo prenijeli i dahnu! Želim znati koliko ćete potrošiti? Od četvrtog dana kod kuće - tj. Za tri tjedna - ostavili smo sljedeći iznos: novorođenčad pakiranje - 20 pelena - 40 komada - rekli su nam "torta" od pelena, mislim da je bilo oko 40 komada, beba ljubav - 44 komada i da je već 100 komada! Horror!

mali pregled na pelene i kupovinu.

Koje vrste pelene koristite? Gdje kupiti?

Gaze pelene za novorođenče.

Gaze pelene za novorođenče ili pelene - što odabrati u bolnici? Često se trudna majka razmišlja o ovom pitanju. O prvom odijelu za novorođenčad čitati, ovdje ćemo govoriti o pelene izrađene od gaze. Naravno, sada postoji veliki izbor gotovih pelena ili drugih higijenskih proizvoda. Ali neke majke vole gaze pelene. Prije, kada pelene nisu bile u prirodi, nije bilo potrebno odabrati. Gaze pelene su morale imati.

Jedna pelena nije dovoljna za noć. Dijete od rođenja.

Ne dajem puno piti prije spavanja, ali onda usisavamo prsa i još uvijek dobivamo mnogo tekućine. Noć se pretvara u pomak podguz. Da li djeca piju puno prije kreveta?

Život bez pelena? Dijete od rođenja do jedne godine

Djevojke, recite mi, plz. Moje djevojke imaju crvene svećenike, jedno malo, a druga vrlo jaka. Zamrljam vrhnje ispod Bubchenove pelene, Bepanten, mi zračimo svećenike nekoliko puta dnevno 20-30 minuta. Mislim da mogu pokušati zadržati ih nekoliko dana bez pelene, ali neću shvatiti kako to učiniti. Bodiki i odijelo za odjeću za nošenje na golo tijelo ili nešto drugo, kakvu vrstu gaze pelene. Drugi problem je što kad Ksyusha počne puknuti, malo skoči, tako da ima još više iritacije.

Država sprema pampers za osobe s invaliditetom.

Život kreposnih ljudi može komplicirati čak i najjednostavnije i naizgled obične stvari. Kao što je, na primjer, nedostatak pelena ili upijajućih ploča. Ljudi koji su u stanju služiti se, ne razumiju. Ali takvi ljudi donose zakone, pišu upute, utvrđuju norme i pravila za brigu o pacijentima u krevetu. O nedostatku pelene i upijajućim listovima za pacijente u bolnicama, domovima za njegu i sirotištima u jednom glasu.

Anketa - kada ste se prebacili na pelene 4 (od 7 kg)?

Težimo 5,5 kg, a pelena broj 3 je mala. : - (((Cijelo vrijeme postoje crvene oznake na nogama - Ispada da pelena pritišće? Probao je i Haggisa i Libera - svi ostavljaju tragove, pa se moramo premjestiti već na 4-ku, ali je li to od 7 kg? to je prerano Što učiniti?

Koje pelene odabiru ruske majke? pelene

Japanska kvaliteta za vaše omiljene bebe.
. Kada je dijete uvijek u pelenama, tijelo se zagrijava, dodaje se vlaga - vrlo je važno da je iznutra uvijek suha. Osim toga, svatko zna neusporedivu nježnost Merries. Da, naše pelene nisu jeftine, ali se isporučuju izravno iz Japana, što znači troškove prijevoza, carine. S druge strane, vidimo da su ruske majke cijenile kvalitet Merries - oni su aktivno kupovali, čak i kada nije bilo reklama, na preporuke djevojaka i poznanika. " zaposlenici tvrtke - kao dar svima koji su posjetili sedam.

Zdrava magarca bez pelena. pelene

. Dakle, za mjesec dana morate kupiti tri pakiranja. Takvi paketi na tržnicama koštaju oko 450 rubalja (iako vjerojatno možete negdje kupiti i jeftiniji), to znači da će mjesec dana koštati oko 1000-1200 rubalja za dječje "maca". Naravno, postoje jeftinije robne marke - samo ne znam. Ali u svakom slučaju, ukupna se brojka neće previše razlikovati. Neiskusno može reći da će svaki mjesec u kojemu dijete zahtijevati manje i manje pelene dnevno. Općenito, primjedba je točna, ako ne i za jedan "ali": paketi s pelenama za novorođenčad su apsolutno jednake veličine za pakete s pelenama za jednogodišnjake. Ali sami pelene postaju sve više i više, što znači da sve manje i manje ulaze u pakiranje. Na primjer, isti "Huggies'ov" težak 8-14 kg u ekonomskom paketu već 62 komada, a oni koji su Russ.
. Ali sami pelene postaju sve više i više, što znači da sve manje i manje ulaze u pakiranje. Na primjer, isti "Huggiesov" težak 8-14 kg u gospodarskom pakiranju već ima 62 komada, a one koji su dizajnirani za 12-16 kg - 54. I cijena ostaje ista, odnosno ukupna razina troškova tijekom prve godine život djeteta se ne mijenja. Međutim, ništa nije šteta za dijete, a zbroj tisuća rubalja uopće nije zastrašujuće za mnoge roditelje. Pogotovo ako joj je alternativa mračna perspektiva za pranje, kipuće, ispiranje, glačanje i ustajanje noću, mijenjanje odjeće, ljuljanje od jutra do večeri. i hrpa sličnih "horor priča". Svaka obitelj odabire.

Trošak djeteta. Što imate? Dijete od rođenja do jedne godine

Inspiriran je temom obitelji. Prije svega, zanimljivo je da te majke slušaju tko ima jedno dijete ili značajnu razliku, to jest, nema ništa od starješine, sve je novo kupljeno, iznos mjesečno je vrlo zanimljiv, uzimajući u obzir sve. Ako bi i slom bio dobar. Očigledno, radim nešto pogrešno)). No, svaki mjesec, velike kupnje, pelene za hranu, također, puno se pojavljuju. Ali ne spasim - da je istina istina, ali ne kupujem dizajnersku odjeću za dijete (još))). Tko ima starije: troškove.

Kako spasiti pelene. Dijete od rođenja do jedne godine

Pozdrav svima, stvorio sam Temka po prvi put, ne znam je li sve ispravno. Imam takav problem da puno novca ide na pelene, sada je, naravno, malo manje nego na početku, ali ipak malo previše. Još jedan problem u bliskoj budućnosti moja sestra će mi donijeti da podigne njenog nećaka. Ona mora hitno ići na poslovno putovanje. Naravno, ostavit će neku količinu novca, ali ne mnogo jer ide uglavnom da zaradi novac. Naša djeca su vrlo malo drugačija, njezin sin je gotovo 9 godina.

Pojedinosti o jednokratnim pelenama. Najprije brine o djeci.

U suvremenom sustavu skrbi o djeci u prvoj godini života, jednokratne pelene zamijenjene su višekratnim. Štoviše, promijenili su cijeli sustav skrbi za bebu, oslobodili puno vremena od svojih roditelja, omogućili su "suhe" noći, duge šetnje i mirne posjete gostima i liječniku.

Dostupne pelene djeluju na reproduktivnu funkciju.

Autori tvrde da se kao posljedica učinka staklenika pojavljuju nepovratne promjene u tkivu testisa, što dovodi do neplodnosti i smanjenja potencijala.

Naš prvi mjesec u brojevima. Moja novorođenčad (priče)

. Stavili su bebu na prsa 203 puta, što je u prosjeku 14-15 puta dnevno. 11 puta hrana "ne sviđa se" toliko da su morali pljuvati (mislim, regurgitate). Budući da smo toliko jeli, često smo bili prepunjeni. Dakle, morali smo pipati 449 puta i 253 puta da se riješimo čvršćih ostataka hrane. S tim u svezi, laneni ciklus je bio: 35 pelena, 2 pokrivača, 28 gaze pelene, 27 hlače, 10 bluza, 2 odijela, 1 odijela, 3 para čarapa i 90 ronilaca iz različitih tvrtki. Za pokretanje perilice, da bi sve gore navedeno došlo do pravilnog izgleda (osim pelene, naravno) moralo se napraviti 25 puta, potrošeno je 900 g deterdženta za pranje rublja i pola litre izbjeljivača. Osim toga, 150 grama pamučne vune i 100 grama dječjeg ulja koristili su se za brisanje raznih kritičnih mjesta. PostScript. Kad je nekoliko mjeseci i pomme.
. Osim toga, bila je neophodna znatno manja količina posteljine. PostScript drugi. Za one koji vjeruju da je uporaba dypers, i gotovo sve samo dypersy skupo. Koristimo jedan od onih jeftinih - "Moomin Luxus" za 9,9 eura po pakiranju. Uz našu potrošnju mjesečno, dobivamo oko 460 rubalja. A ako smatrate da dijete bolje spava, odnosno manje stresa od nedostatka sna, a beba i majka, kao i majka troše manje vremena za zamornu promjenu odjeće, pranje i vješanje, a da ne spominjemo uštedu sapunskog praha i struje, ispada nije jako skupo. Anastasia Vlasova [email protected]

Bilježi mladu majku. Dio I. Kupnja novorođenčeta

. Nedostaci: djeca su navikli na lonac kasnije, pelensko osip često se javlja, ako se pelena ne uklapa u bebu po težini, moguće je da je koža stisnuta uskim elastičnim pojasom ili neugodan položaj djetetovih stopala izaziva nelagodu. Još jedan nedostatak je visoka cijena takvih proizvoda, ali danas je izbor pelene vrlo širok i postoji velika cijena širenja. Mislim da u ovom slučaju svi odluče za sebe da je beba bolje odgovara: reusable pelene i pelene, ili jednokratnu. Dječja noćna svjetlost. Obično su tamni, što omogućuje, bez uključivanja glavne svjetlosti, da dadnu dijete. Krevet i jastuk. Slažem se s mišljenjem pedijatara i brojnim anketama mladih majki.
. Žlica s silikonskom žlicom. Bolje je kupiti malo i više. Prva koja će se koristiti ako je potrebno za novorođenčad, a drugo tijekom uvođenja prve komplementarne hrane. Takve žlice ne traumatiziraju nježne gume djeteta, što je vrlo važno! Kupaonica za bebe Sada možete odabrati kao jednostavnu standardnu ​​formu i anatomski. Uglavnom se koristi za 3-4 mjeseca, a zatim se bebe kupaju u velikim kupkama. Glavna stvar kada kupujete da obratite pažnju na materijal iz kojeg je izrađen, i ne ustručavajte se pitati prodavatelja potvrdu za proizvod. U stvari, to bi trebalo biti učinjeno kada kupujete bilo koju stvar za bebu i za sebe. Dječji sapun. Izaberite onaj koji je hipoalergenski, pogodan za osjetljivu i problematičnu kožu, i što je najvažnije (!) Bez mirisa i.

Zamijenite pelenu pravilno s JOHNSON'S® Baby. pelene

. U prvim mjesecima djetetovog života morat ćete vrlo često promijeniti pelenu i važno je naučiti kako to ispravno raditi. Promjena pelena je najbolja na posebnoj tablici za promjenu. Međutim, to se također može učiniti na bilo kojoj ravnoj površini. Na njemu nanesite tanki madrac ili pokrivač nekoliko puta kako bi dijete nije previše teško. Zatim ga prekriti vodootpornim filmom, a zatim pelenama koje se mogu lako zamijeniti. Promjena tablice.

Pelene. Planiranje trudnoće

Kupujemo kuću ovdje, iako ne dok ne odaberemo. Moj muž je bio zamoljen da približi troškove malepuske za prva tri mjeseca, tako da je Strelkin uzeo popis i napisao cijene. Ali bio sam zanosan, koliko dječjih pelena dnevno trebam? Negdje sam pročitao da se broj pelena povećava izravno u odnosu na broj dana (1 dan - 1 pelena, 2 dana - 2 pelena). Ispada da ako je dijete stari 2 mjeseca, 60 pelena se konzumira. :)))

Jednokratne pelene: popularni korisnički priručnik.

Je li pelena štetna za dječake? Osip i dermatitis

Izračunavanje broja pelena za dijete do 1 godine starosti.

Dakle, gospodo je odlučilo napraviti izračun kako bi odredio koliko pelena za dijete mora biti, uzimajući u obzir povećanje težine djeteta i, prema tome, novu potrebu za promjenom sposobnosti punjenja pelena. Sve je to učinjeno kako bi se uštedio novac na veliko i vrijeme za daljnju stalnu kupnju.

Molimo, pogledajte i ispravite ako je potrebno.

Izračunajte prosječnu težinu djeteta
dana
0-30 3.50 kg
31-60 4.26 kg
61-90 5.23 kg
91-120 6,24 kg
121-150 6,76 kg
151-180 7,50 kg
181-210 7,90 kg
211-240 8,86 kg
241-270 9,17 kg
271-300 8,96 kg
301-330 9,34 kg
331-360 10.09 kg

Na forumima sam pročitao da dijete u dobi do godinu dana koristi prosječno 7 pelena dnevno.
7 pampers / day * 30 dana = 210 pampers mjesečno

Veličine (po težini djeteta) raspoloživih pelena se raspoređuju na sljedeći način:
Mini (2-6 kg)
Midi (5-9 kg)
Maxi (8-18 kg)
Maxi Plus - 10 - 20 kg
Jumbo - Junior - 12 - 25 kg

U prvoj godini života zainteresirani smo samo za:
Mini (2-6 kg)
Midi (5-9 kg)
Maxi (8-18 kg)


Ukupno, sljedeće se vrste pelena koriste tijekom navedenih razdoblja:
Mini (2-6 kg) 1-90
Midi (5-9 kg) 91-210
Maxi (8-18kg) 211-360


Procijenjeni broj pelena prema vrsti je:
Mini (2-6 kg) 630 kom
Midi (5-9 kg) 840 kom
Maxi (8-18kg) 1050 kom


Ali, ne želim da kasnije imam nekoliko paketa pelena zbog netočnih ulaznih podataka ili pogrešnih izračuna ili slučajnosti prognoze sa stvarnošću. S obzirom da statistika može biti nereprezentativna, dijete može koristiti manje pelene, brzo će rasti, itd. za izračun koristimo koeficijent. 0.5
tj Jednostavno rečeno, iznos koji sam brojio podijeljen je s dva.

Ukupna vrijednost dobiva se iz izračuna koji možete kupiti unaprijed (ušteda na veleprodaji i uštedu vremena na stalnom popunjavanju zaliha) bez straha od pogrešnog obračuna i ostanka s viškom:
Mini (2-6 kg) 315 kom
Midi (5-9 kg) 420 kom
Maxi (8-18kg) 525 kom

"B" Iskusni tata, potreban vam je savjet "/ B".

Prvi mjesec ću eksperimentirati o tome kako malo voli ovu ili onu vrstu pelene (Pampers, Huggies, Libero), a onda kad odlučim, kupit ću preostale količine odabranog TM. tj Nisam idiot koji će kupiti planinu pelene mjesec dana prije rođenja.

P.s.
Imam vlastitu kuću, pa je potrebno držati dionice. Trg nije problem.

I niste mislili da je u pelenama štetno za dijete, osobito do godinu dana?
Usput, nosili smo ih samo nekoliko puta dnevno, kad smo hodali. Pa, čak i kad je dijete bilo bolesno, elementarno, da bi mogao spavati. I stalno se ne koristi.
Iako će vaša istraživanja biti zanimljiva, promatrat ću
Iako nisam tata, ali. ))
Također imajte na umu da djeca različito reagiraju na iste pelene.

Općenito se pitam ima li djece koja mirno nose pelene. Sin je odrastao bez njih. I moja kćer - bila je histerična svaki put kad ih je morala jednom mjesečno koristiti za odlazak u bolnicu!
Znam da su pelene štetne za dječake, ne mogu dugo ostati u njima.

A zatim izračunajte broj manšeta - pisun.

Dobit će se, piškiti i dobro.

Dvojica dječaka sestre moje žene (9 i 3 godine) mirno su podnijeli pelene. pa su odlučili isto pampers. Pročitao sam hrpu moderne (!) Književnosti i ne postoji riječ koja osuđuje pelene, čak i za dječake.

to je samo s pelenama za dijete treba oko i oko. Elsi će biti malo u pelenama - odmah smetnja.
Razumijem da će protivljenje "pelene protiv pelene" trebati dugo vremena, ali želim čuti mišljenje o izračunima. ljudi (i, žene), naravno, možda ne znam neke zamke, možda nisam uzela u obzir nešto u izračunima. Čuo sam prije par minuta da će u ljeto dijete uglavnom biti bez pelene, budući da je vruće, pa će se morati napraviti izmjena (iako je faktor od 0,5 dopuštao da proračuni ostanu netaknuti).

quote: bar malo pelena
u smislu mokre pelene.

quote: Izvorno objavio / la AMANGO:
Dvojica dječaka sestre moje žene (9 i 3 godine) mirno su podnijeli pelene. pa su odlučili isto pampers. Pročitao sam hrpu moderne (!) Književnosti i ne postoji riječ koja osuđuje pelene, čak i za dječake.

Čitate pogrešnu literaturu, uz moje dopuštenje.
Ti bi se dotaknuo, molim oprosti, dječakove testise nakon pelene, a onda bi pročitali što bi to kasnije značilo, poput pregrijavanja.

I provesti usporednu analizu u kojem slučaju djeca uče brže.
Nije slučaj, IMHO, za izračunavanje unaprijed.

Imam tako čisto financijsko pitanje.
Koliko će biti uštede ako kupite pelene odjednom za godinu dana, a ne kupiti ih, na primjer, jednom u jednom ili dva tjedna u supermarketu? Uostalom, uostalom, za hranu i druge stvari koje trebate voziti.

ušteda:
1. novac (kupnja u METRO skupini, mnogo jeftinija)
2. vrijeme. Ne kupujte svaki tjedan
3. živce (osjećam se udobnije ako znam da postoji neka vrsta rezervi)

quote: Izvorno objavio / la AMANGO:
ušteda:
1. novac (kupnja u METRO skupini, mnogo jeftinija)
2. vrijeme. Ne kupujte svaki tjedan
3. živce (osjećam se udobnije ako znam da postoji neka vrsta rezervi)

1. Bila sam zainteresirana za barem približno uštedu novca. Koliko će to uspjeti?

2. Ne razumijem vrijeme. Svejedno, kupnja mora redovito ići. Zašto ne bi imali rezervu za nekoliko tjedana, a ne napuniti ga, na primjer, svaka dva tjedna? Znači, uvijek je bilo puno?

Zapravo, kažem da pelene nisu tako jednostavne. Sestra za kćer već je kupila tri tipa pelene. Samo kod kuće. Noću - druga, tako da dijete normalno spava. Za slavlje nekih više (koji su više prikladan kombez popeo). Odbijen od pelena i naviknut na lonac s "gaćicama".

Moderni pedijatri ne odobravaju pelene. Plave pelene normalne nisu ništa gore od pelene s pantyhose. Istovremeno pomažu u izbjegavanju rane neuroze djeteta i dopuštaju mu i njegovim roditeljima da žive u miru. Jasno je da je sve to unutar razumnih granica. Sestra ima nećaka, tako da obično puno vremena prolazi poput mowgli, gola u stanu. Najviše je voljela.

Vječni spor za i protiv)) Nosio sam pelene, jer sam bio vrlo nemiran, nisam spavao više od dva sata na prvom redu (čak i noću). Ako bih imao mokru pelenu, izgubio bih glavu. Apsolutno nije bilo problema s posudom, od 10 mjeseci kojega sam već molio, a od godinu dana sjeo da skinu svoje hlače), poučavali su, kako kaže Anya, uz pomoć pelene)
Usput, ne postoji niti jedna znanstveno potvrđena činjenica o štetnosti pelena (naravno, govorimo o kvalitetnim, koristio sam skupu Haggis varijantu) To su papirne pelene za nas - egzotične, općenito u državama koje su korištene od 40-ih godina.

Djevojke, dobro, ravno Oh! Kupili ste kvalitetu, ali drugi nisu. neke neuroze.. Nisam čitala mnogo više

Nisam ništa rekao o drugima, ja samo za sebe)) Ne znam kako su drugi kupili kvalitetu, bez pelenskog osipa i iritacije)
No, usput, bilo je mnogo pritužbi tvrtki Pampers, au rodilištu smo savjetovali da koristimo Haggis (oni još uvijek imaju ekonomsku klasu, one su gore, neugodno za dijete i unutarnja prevlaka je teško).

quote: Originally Posted by Lapa:
Djevojke, dobro, ravno Oh! Kupili ste kvalitetu, ali drugi nisu. neke neuroze.. Nisam čitala mnogo više
Moja sestra i kuma - pedijatar. Pampers djeca promatraju godine od 90. godine. Preporučila je svojoj sestri da ih koristi noću i šetnjama, kod kuće - po volji. Ali ima djevojku

Anh, žao mi je ako dozvolim ružno zamah govora, ali zamislimo: pišete na runu, stavite ga... dobro... na kauzalno mjesto (recimo da je postavljen i super-zaštitni sloj, a također (to nije sve) staviti zaštitnu spužvu A sada, laku noć, djevojke... nemojte gnjaviti u kompresiji

Zainteresirani mogu eksperimentirati

Usput, za sada bi ga mala i pee / poke često - i pelene promijeniti češće. I osim toga, nisam vidio takav zaštitni film u haggisu - Neki sam pas nekoliko puta ispuštao pelenu (pa, vole ljudske sranje, postoji grijeh), pa je ovdje papir sam, čvrsti papir), ali od nekih Mama, čuo sam o Pampersu tako da njihov gornji sloj nije papir, već kao tip polietilena. Ne znam kakav, nisam eksperimentirala)

ps Toka ne misliš da me tvrtka Haggis plaća za oglašavanje! Jednostavno, ako je kvalitetna stvar, zašto ga ne pohvaliti))

Neću misliti na miša... u potpunosti sam zamisliti što je debeli komad pamučne vune. Nije ni hladno
Ne kažem da ja osobno nisam pribjegao njima, ali uopće ne opravdavam njihovu upotrebu.
A oni koji kažu da je njihovo stalno korištenje standarda, samo lijen. Jer u prisustvu pisaćeg stroja, operite pelene jednom da pljuju. Što je lakše? Samo kupi više od njih.
Da, i još mnogo toga. Dijete u pelenama ne bi trebalo ostati duže od tri sata. iz nekog razloga oglašavači, savjetujući njihove pelene za miran san, nemojte to spomenuti. Čudno, da?

ps Poznajem dijete koje je alergično na Haggisa. To uopće nije na činjenici da su loši, ja sam ja da djeca ne poštuju pravila oglašavanja i sami odabiru

Zahvaljujemo na postovima. vrlo zanimljivo. Ja nisam super-tata, samo učim i nakon tri tjedna moram sve provjeriti u praksi (teško je lako naučiti u borbi).
I o tome

2Lapa
Da, panjev je jasno da je sve potrebno za mjeru, a djetetu morate držati u pelenama ne više od 3-4 sata (iako, ruku o tome koliko je spavao noću, nisam skinula odvod i pampers - dobro, ja se zapravo ne probudim). I potrebno je zračiti sitnice, a kako struja počinje ići - sve, trenutna pelena za šetnju i noć, a poslijepodne gaćice i suknje. Oglašivači, usput, spomenuti sat, upravo sam se popeo na stranicu haggisa, mislim da se nisam pitao trebaš li provjeriti što pišu o sebi)
Što se tiče pelene - novorođenče, na primjer, pees / poops do 20 puta dnevno, a zatim - ne samo da ga držite u gaze, vjerojatno stavite ulje na madrac? onda je u svojoj plićaku, koji se ne apsorbira, leži dok ne promijenite krpu. Tako da gaze pelene imaju svoje nedostatke.
Ukratko, kao i obično, istina u sredini je polzuzzo, ali bez fanatizma, ne držite pola dana u pelenama))

O pranju - unatoč pelene, bilo je mnogo pranja. Ne znam odakle je izvučeno, ali cijela kupaonica bila je visjela u kuhinji i iznad trofazne konopske ploče (balkon, nažalost, ne).

A o tome kako je Myshek rekao
citat: vječni argument za i protiv)), čini se da se ljudi diljem svijeta dijele u protivnike pelene i njihovih pristaša.
Morate biti vrlo oprezni s pelenama. Paw, rekao si
quote: Da, i još mnogo toga. Dijete u pelenama ne smije ostati duže od tri sata.
No, u pelene i na sat vremena ne smije se ostaviti. Oni imaju proces pisanja / kakanja se događa stalno. Ako se apsorbira pelene vlage i unutarnja površina ostaje suha (i dalje biti oprobyvanie i intervjuiranje ljudi o marki pelena), pelena vlaga ne ide nigdje. Ovo je opasno.
U našem post-sovjetskom prostoru koristimo pelene tek nakon raspada velikih i moćnih, na Zapadu davno.
tj njihova statistika je mnogo više prezentirana nego naša. Čuli ste da su svugdje vikali da su Yankeesni nemoćni zbog pelene - nisam.

Ako su problemi bili u pelenama, onda bi to pouzdano znali, ne mogu sakriti takve smeće. Odmah će neka budala tužiti ProcterGumblea tužbom koja zahtijeva mušku moć u djetinjstvu.

Što se tiče preliminarnih kupnji. Uštedite stvarno moguće. U prosjeku, u supermarketima, pelene koštaju 10-15% više nego u METRO-u. Pružanjem čak polovice potrebne količine hrane u rasutom stanju, možete spasiti stotinjak Bakua. Da, radije bih kupio dijete s hladnom odjećom i igračkama za stotinu tenkova nego da ih dajem trgovcima na marginu i njihovu profitabilnost.

ZY
Ideja spašavanja me je dovela do činjenice da sam morao ići toliko najbližem METRO-u kao i ProcterGamble proizvodnji u Ukrajini. Može ih udarati o tako malim (prema svojim standardima veleprodaje).
Nisam gubac, ali pri odabiru gdje potrošiti novac, najviše volim mojem sinu.

S poštovanjem i nadom za daljnju raspravu,
AMANGO

quote: Izvorno objavio / la AMANGO:
Zahvaljujemo na postovima. vrlo zanimljivo. Ja nisam super-tata, samo učim i nakon tri tjedna moram sve provjeriti u praksi (teško je lako naučiti u borbi).
I o tome

Pohvalna skrb)) sretno "u bitci"!)

Da budem iskren, ne bih unaprijed kupio takvu veliku količinu pelene. Prvo, reakcija bebe je nepoznata - Lapa je točno zabilježio, svi pojedinačno. Istraživanje neće pomoći, dobro, ukloniti jasne gubitke, ali onda postoji mnogo kvalitetnih pelene. Pa ipak - bio sam suočen s činjenicom da težina navedena na pakiranju ne odgovara uvijek stvarnoj veličini pelene, na primjer, sjećam se da sam, kad bih imao malu težinu, dao Gd 11 kilograma, uzeo pelene od 14. I više - možda ići rano, moj 9. mjesec već pokušao hodati - već možete nositi gaćice, a ne pelene. I težina tele u procesu rasta može skočiti, a svaka prva dva mjeseca dobit će kilogram) I dogodit će se da će mjesec dana u dužini snažno rasti i da će dobiti malu težinu, au drugoj - obrnuto) Uzmite si vremena, kupit ćete svaki nekoliko mjeseci, ne mislim da ćete izgubiti toliko novca)
Što se tiče izleta na Metro i tako dalje - pogledajte online dječje online trgovine, prvo ih možete pronaći po vrlo povoljnim cijenama, drugo imaju sustav kumulativnih popusta, a treći, u pravilu, s otkupnom cijenom od 1000 rubalja - besplatno)

quote: Pohvalna skrb)) sretno "u bitci"!)
Hvala ti. Znaš kako ubacivati ​​puno literature, kupiti različite diskove, gledati filmove, penju se na forumima i dalje shvatiti da kad se pojavi gruda svjetlo, od vas će biti u njegovoj blizini tetanusa i doći sve glave, sakupljen u svim izvorima.
zaboravi kako to učiniti, da, i tako dalje.
Tek nedavno, kada je moja supruga rekla da joj je bol u trbuhu, ponovno je pročitala dijelove pripreme za porođaj i definiciju kontrakcija (tj. Kako razumjeti što počinju).

"Zora je sve blizu (a)"

Ali o pelene, ozbiljno. Pa, bar netko provjerava moje izračune? Danas je pretrpjela dva sata. Excel je bio pakiran s različitim formulama prosječnih vrijednosti i logičkim jednadžbama.

Uzmimo ga zdravo za gotovo da ću koristiti (u smislu moje dijete) pelene.
Imam pitanja. Koliko bi dana trebao ostati bez pelene? Je li to poput načina rada bez radnog vremena [ali neprimjetan] na računalu? 45 minuta rada i 15 minuta odmor? Ili nešto drugo?

O pelenama. Vaše iskustvo je također potrebno (kao alternativa). Koliko pelena vam je potrebno da se ne biste okupali svakodnevnim pranjima (ne brinem se svakodnevno pranje, baš kao što mnogi vjerojatno već shvaćaju, volim raditi puno stvari zajedno i ne bi se svaki put privlačili na male stvari, tj. Prati stotine filmova u isto vrijeme ali ih ne operi svaki dan).
Razumijem da je stotinama uzoraka? U knjizi "Kako postati idealni otac", autor je naveo takvu figuru (za one koji žele koristiti pelene).

citat: nepoznata reakcija bebe - Lapa je ispravno istaknuo, sve je individualno
pa želim najprije provjeriti koja je beba najprikladnija (koja robna marka), a zatim kupiti.

quote: kad sam imao malu težinu od 11 kilograma Gd, uzeo pelene od 14 godina
Stoga još uvijek računam na razdoblje do godinu dana. Shvaćam da kasnije neće biti potrebno koristiti ih tako intenzivno, jer će se učestalost Svetih pisama / chakaningsa smanjivati.

quote: ovdje sam već pokušao hodati za 9 mjeseci - već je moguće nositi kratke hlače, ali ne pelene
Hvala, stvarno korisne informacije, nešto što nisam razmišljao o tome.

[QUOTE] Izvorno objavio AMANGO:

Hvala ti. Znaš kako ubacivati ​​puno literature, kupiti različite diskove, gledati filmove, penju se na forumima i dalje shvatiti da kad se pojavi gruda svjetlo, od vas će biti u njegovoj blizini tetanusa i doći sve glave, sakupljen u svim izvorima.

zaboravi kako to učiniti, da, i tako dalje.
Tek nedavno, kada je moja supruga rekla da joj je bol u trbuhu, ponovno je pročitala dijelove pripreme za porođaj i definiciju kontrakcija (tj. Kako razumjeti što počinju).

primalja, s kojom smo se dogovorili o porodu, objasnio mi je na taj način - ako se osjećate trudnoće - pijete li ne-shpu (to je sigurno za fetus) postaje lakše - to znači lažno kontrakcije, ne - to znači pravi) Općenito, bolje je napraviti osobne kontakte, dobiti njihove telefone i ako je to - nazovite i pitajte. U knjigama i na forumima često postoje konflikti. Da li rađate ugovor ili tako, osobnim ugovorom ili besplatno?
"Zora je sve blizu (a)"

Ali o pelene, ozbiljno. Pa, bar netko provjerava moje izračune? Danas je pretrpjela dva sata. Excel je bio pakiran s različitim formulama prosječnih vrijednosti i logičkim jednadžbama.
iskreno - nisam provjerio, nekako sam reagirao bez oduševljenja vašem pothvatu, zašto - vidi gore

Uzmimo ga zdravo za gotovo da ću koristiti (u smislu moje dijete) pelene.
Imam pitanja. Koliko bi dana trebao ostati bez pelene? Je li to poput načina rada bez radnog vremena [ali neprimjetan] na računalu? 45 minuta rada i 15 minuta odmor? Ili nešto drugo?

to češće možete priuštiti (bez pelene), to bolje. Koristite jednokratne pelene, mogu postaviti bebu golu, neka uzmu zračne kupke (ako to dopušta temperatura u sobi). Proizvođači pokazuju - maksimalno vrijeme djeteta u pelenama je 4 sata, ples s ove figure.

o težini i pelenama - za mlađe doba bilo je takav problem, jednostavno se ne sjećam točno težine / dobi)))

Sama ideja kupnje pelena za godinu dana (da, čak i pola godine) je pomalo luda! Ovdje su sudionici točno rekli - sva djeca su drugačija i razvijaju se na različite načine (to je visina i težina). Netko ima individualnu netrpeljivost (sve se ispituje u praksi), ali postoje djeca koja obično ne uzimaju pelene (poput moje kćeri, na primjer).
Još uvijek možete skicirati puno "ako". Sve nijanse će biti objašnjene za vas u procesu! Teorijski izračun je goli brojevi. Ali u praksi, sve će poći po zlu, kao što ste odlučili, a ne prema vašim izračunima.
Morat ćete slušati "mišljenje" i želje vašeg djeteta!
Više ćete izgubiti na skupnim kupnjama.
Imam prijatelja, kupujem pakete za mjesec dana, a zatim ga izgubim (bilo je neiskorištenih pelena)

quote: Originally Posted by Lapa:
I niste mislili da je u pelenama štetno za dijete, osobito do godinu dana?
.

Od čega? Tra-la-la nije potrebno, trebate mijenjati pelene na vrijeme.

bez obzira na to kako je kupio, svejedno u apoteku za pokretanje.

quote: Izvorno objavio / la ASv:

Od čega? Tra-la-la nije potrebno, trebate mijenjati pelene na vrijeme.

tj da dijete do godinu dana koristi pelene je normalno. Pa, očito, zaista svima svojim

Iz nekog razloga, nisam ležao u lokvi miša... osim toga, ustao sam noću i promijenio pelene. Istina je da je muž podijelio dužnosti na pola, možda sam zato imao vremena za dovoljno spavanja.

Apsolutno normalno, koja je razlika između pelena i pelena, mama?
I najvjerojatnije ste imali krive pelene, iako je vaša samo jedna godina starija od moje i vi živite u Moskvi, u kojoj je sve tamo.
Primjenjujete li brtvila, ali ne i pamučnu vunu?

quote: Izvorno objavio / la ASv:
Apsolutno normalno, koja je razlika između pelena i pelena, mama?
I najvjerojatnije ste imali krive pelene, iako je vaša samo jedna godina starija od moje i vi živite u Moskvi, u kojoj je sve tamo.
Primjenjujete li brtvila, ali ne i pamučnu vunu?
Zapravo, imam dijete do godine kad sam se navikao na lonac.
A gdje sam napisao da imam loše pelene? Samo ih fanatično nisam koristio i savršeno mi odgovarao.
Imate li još pitanja?

Također, ako ste tako kompetentni, idite u ljekarnu, očito da već dugo niste bili tamo, osim brtvila postoje i drugi proizvodi za higijenu.

Nisam razumio što to znači fanatično.
Pampers su nosili šetnju i noć, ponekad tijekom dana. Dosta toga?

Da, znam, čepovi više. Jedan SL.

quote: Izvorno objavio / la ASv:
Nisam razumio što to znači fanatično.
Pampers su nosili šetnju i noć, ponekad tijekom dana. Dosta toga?

Da, znam, čepovi više. Jedan SL.

Pa, vidite kako je prosvijetljeno, predlažem eksperimentirati, biti ćete potpuno ažurni.
Andrew, nosila sam i šetnju kad sam bila hladno. Ljeti nisam odjenula.
Noć koju sam se sjećala koristili su ga, ali kad je bio bolestan. Samo zato što sam imao problema s tim nije. Naveo je jednom noću, odmah sam promijenio sve u snu i on je nastavio spavati. Adrey, ne pounce na mene, ali tip je u pelene cijelu noć je vrlo štetna.. Osjećala sam se žao zbog djeteta.

To znači da PRAKTIČNA ISKUSTVA govori.
Mi smo "uhvaćeni" iznimno štetne i pedantan zeko - NE ŽELIMO otići na pamers!
Ne žele. Tolerira sve dok mama ne drži nešto poput kupke s golom guzicom.

To je stvarno vožnja. Naše nije tako, nije mu stalo, sve u tati.

Pa, ali sve je normalno za dječake nakon pelene, sve radi kako treba, čak iu neodgovornoj dobi (dijete me iznenađuje, spava i već kao odrasla osoba ujutro).

quote: Izvorno objavio / la ASv:
Pa, ali sve je normalno za dječake nakon pelene, sve radi kako treba, čak iu neodgovornoj dobi (dijete me iznenađuje, spava i već kao odrasla osoba ujutro).


Samo svima svojim


Po temi.
Biste li pričekali da se dijete rodi. Oni bi pokupili odgovarajuće pelene i napravili zalihe na temelju izbora.
I onda, djeca odrastu na različite načine, jer sve nije pogrešno izračunato.
A dionice za nekoliko tjedana mogu uvijek biti na dohvat ruke. I tako da ne uzrokuje živčane poremećaje, idi kupiti sebi. Ovdje i proračun će biti u vašim rukama i uštede uz miniopta)
Sretno vama.

Općenito, trebate zahtijevati dar iz svakog paketa pelena.

quote: Originally Posted by Lapa:

tj da dijete do godinu dana koristi pelene je normalno. Pa, očito, zaista svima svojim

Iz nekog razloga, nisam ležao u lokvi miša... osim toga, ustao sam noću i promijenio pelene. Istina je da je muž podijelio dužnosti na pola, možda sam zato imao vremena za dovoljno spavanja.

Da, to se događa drugačije, netko brzo uči da uzima lonac, netko ne, uvijek je bio i prije pelena))
Da, shvaćam da dugo nisam lagao, ali neko vrijeme - ipak) Pitanje je da u pelenama beba koža ne dolazi u dodir s otpadnim proizvodima za jednu minutu, to je osobito važno za novorođenče, oni imaju povećanu koncentraciju soli u mokraći - Usput, to je jedan od uzroka pelenskog dermatitisa.
Ne znam kada sam spavao prvih šest mjeseci, jer sam hranio po zahtjevu, nije spavao puno (šupak, polako je počeo, tako da je interval između hranjenja bio samo nekoliko sati), dan i noć se spojio u beskrajnu seriju hranjenja. A ipak je postpartum depressnyak pritisnut) Osim toga, od 3 mjeseca pa do prvog hranjenja (u pola godine) imao je kolik, tko zna kakav će pamet to shvatiti)))
Vašem suprugu - čast i pohvala, nemam što hvalisati))

quote: Izvorno objavio / la Yep:
To znači da PRAKTIČNA ISKUSTVA govori.
Mi smo "uhvaćeni" iznimno štetne i pedantan zeko - NE ŽELIMO otići na pamers!
Ne žele. Tolerira sve dok mama ne drži nešto poput kupke s golom guzicom.

sreća usput, stvarno))) iako s druge strane, bilo koji izlaz iz kuće će trajati dugo. učiti pelene?

quote: Izvorno objavio / la ASv:
Pa, ali sve je normalno za dječake nakon pelene, sve radi kako treba, čak iu neodgovornoj dobi (dijete me iznenađuje, spava i već kao odrasla osoba ujutro).

aha, i od djetinjstva takav smeće)) priroda)
Ljeti, naravno, vruće, imam jedan svibnja, držao sam golu u toplini na ulici, na slobodnim pelenama))

quote: Originally Posted by mouse:

sreća usput, stvarno))) iako s druge strane, bilo koji izlaz iz kuće će trajati dugo. učiti pelene?


Da, nosimo pamere samo kada je to stvarno potrebno, na primjer, automobilom od tri do četiri sata, a onda stvarno pati.

Hmmm, dame i gospodo, moji izračuni mogu biti točni, ali iz vašeg iskustva razumijem da nitko ne treba nafig, au praksi je sve potpuno drugačije.
Hvala svima na konstruktivnoj kritici i mišljenjima iskusnih drugova. bit će nabavljena jednom svaka dva tjedna. još jednom će biti potrebno uzeti novu odjeću i istodobno kupiti pelene.
Jutros sam otišao u Dječji svijet (tko zna Kijev, razumije me), kupio mjenjačnicu, kupku, pelenu (5 calico i 5 jamčevinu) i druge sitnice.
Usput, također sam kupio poseban držač za bebe u kadi. takav plastični smeće stavlja se na dno kupke i ne dopušta djetetu da se gurne u vodu i drži glavu. Kažu da, ako se okupite, vrlo je zgodan. dijete mirno leži u sebi i vi ga obrišete. koji su pokušali podijeliti pojavljivanja.

Doista vrlo zgodna stvar, čak i ako se okupaš zajedno. No postoje smiješni modeli jasno dizajnirani za ne-humanoidne mladunce.

quote: Izvorno objavio / la AMANGO:
Usput, također sam kupio poseban držač za bebe u kadi. takav plastični smeće stavlja se na dno kupke i ne dopušta djetetu da se gurne u vodu i drži glavu. Kažu da, ako se okupite, vrlo je zgodan. dijete mirno leži u sebi i vi ga obrišete. koji su pokušali podijeliti pojavljivanja.
Niste sigurni koliko je to prikladno - kada trebate okrenuti dijete naopako, neće li ovaj smeće pritisnuti grlo? Ako ga morate ukloniti dok držite dijete jednom rukom, druga stvar nije sigurna hoće li biti prikladno.

quote: Originally Posted by Lapa:
I niste mislili da je u pelenama štetno za dijete, osobito do godinu dana?
Usput, nosili smo ih samo nekoliko puta dnevno, kad smo hodali. Pa, čak i kad je dijete bilo bolesno, elementarno, da bi mogao spavati. I stalno se ne koristi.
Iako će vaša istraživanja biti zanimljiva, promatrat ću
Iako nisam tata, ali. ))
Također imajte na umu da djeca različito reagiraju na iste pelene.

+1
kada je toplina "jednokratni letni list" je u osnovi širena pelena.

Lap odgovara - ne odgovara - koja je razlika - ono što nose u tim će biti.

quote: Izvorno objavio / la Yep:

Niste sigurni koliko je to prikladno - kada trebate okrenuti dijete naopako, neće li ovaj smeće pritisnuti grlo? Ako ga morate ukloniti dok držite dijete jednom rukom, druga stvar nije sigurna hoće li biti prikladno.

Zašto odmah skinuti "komad"? Iako ne mogu biti u zabludi.

Nemojte. Vrsta sam kupila dobar. Željeli su dobiti 5 hryvnija jeftinijim i hladnijim, ali nakon konzultacija s drugim dobavljačima sam odabrao kvalitetan. Još ga nisam koristio, ali na teorijskoj razini ne smije imati strmo kutove i ne bi smio previše zadržati dijete. sve bi trebalo biti umjereno

quote: Izvorno objavio / la Alex_F:

+1
kada je toplina "jednokratni letni list" je u osnovi širena pelena.

Lap odgovara - ne odgovara - koja je razlika - ono što nose u tim će biti.

o raspoloživosti - ništa slično. Pelene se čvrsto uklapaju, a listovi samo dodiruju stražnjicu.
A što je s tom razlikom - jeste li za sve što ste tako slavno odlučili? Možda vam nije važno, dijete reagira ili ne, to ne znači da sve - isto.

quote: Izvorno objavio / la AMANGO:
Usput, također sam kupio poseban držač za bebe u kadi. takav plastični smeće stavlja se na dno kupke i ne dopušta djetetu da se gurne u vodu i drži glavu. Kažu da, ako se okupite, vrlo je zgodan. dijete mirno leži u sebi i vi ga obrišete. koji su pokušali podijeliti pojavljivanja.

U trgovini smo takav "nositelj" se zove "brdo".
Ali kupio sam kupku. Zadovoljstvo mi je da zadržim svoju kćer kad se kupamo, a za 7-8 mjeseci, kada počinje sjesti, sve više neće biti potrebna ova lutalica.

quote: Izvorno objavio / la bucherets:

U trgovini smo takav "nositelj" se zove "brdo".
Ali kupio sam kupku. Zadovoljstvo mi je da zadržim svoju kćer kad se kupamo, a za 7-8 mjeseci, kada počinje sjesti, sve više neće biti potrebna ova lutalica.

Slično, čuo sam riječ "brdo" kad sam ga kupio, ali zaboravio sam.
Također sam kupio običnu kupku, samo sam + kupio ovaj klizač. dakle, kada dijete uči sjesti, uklonit ćemo ga sve do boljeg vremena (tj. do sljedećeg malog djeteta)

Bit će potrebno testirati ga (uskoro), ali mislim da će to biti korisno. nakon svega dodatnog osiguranja (koliko sam se prestrašio da slučajno radim nešto s ovim krhkim stvaranjem i ne slijedim).

quote: Izvorno objavio / la AMANGO:
Hmmm, dame i gospodo, moji izračuni mogu biti točni, ali iz vašeg iskustva razumijem da nitko ne treba nafig, au praksi je sve potpuno drugačije.
Hvala svima na konstruktivnoj kritici i mišljenjima iskusnih drugova. bit će nabavljena jednom svaka dva tjedna. još jednom će biti potrebno uzeti novu odjeću i istodobno kupiti pelene.
Jutros sam otišao u Dječji svijet (tko zna Kijev, razumije me), kupio mjenjačnicu, kupku, pelenu (5 calico i 5 jamčevinu) i druge sitnice.
Usput, također sam kupio poseban držač za bebe u kadi. takav plastični smeće stavlja se na dno kupke i ne dopušta djetetu da se gurne u vodu i drži glavu. Kažu da, ako se okupite, vrlo je zgodan. dijete mirno leži u sebi i vi ga obrišete. koji su pokušali podijeliti pojavljivanja.

Heh Moja supruga i ja odlučili smo na prvi: pelene samo za noć i hodanje, to je štetno, bili smo podigli bez pelene! Općenito, djeca ih ne vole! Kupili smo gazu i napravili gaze pelene.
Trajalo je tjedan dana. Sve nakon toga gaze pelene su stvar prošlosti. Ne znam kako bilo tko, ali nas dijete jednostavno nije spavalo, jer čak i ako se nije probudio opisivati, onda ponovno učitavanje pelene i pelene nakon svakog takvog događaja odvukao je san daleko. I problemi s trbuščićem (inherentno djeci) su nas završili. Postoji izbor: ili će biti u plastičnim pelenama, ali će postojati konstantan nedostatak sna i bez dnevnog režima (što znači pojačano uzbuđenje, čak i kila iz krikova itd.) Ili nošenje pelena. Predali smo se, a dijete bar spava cijelu noć od 21.30 do 8.00 (što je dostignuće za 3 mjeseca staro dijete) i jede (i poops) redovito. Kada ponovno punimo pelene, pokušavamo napraviti duge zračne kupke i okupati se svaki dan. Evo, sva ta praksa, nema teorije.
Pelena koja imamo prvi mjesec bila je 15 flaneleta i 15 tanka. A ponekad smo im nedostajali mršavi, nisu imali vremena baciti u stroj. Nakon mjesec dana preselili smo se u klizače. I odmah sam uzeo kupaonicu kako bi beba sjedila i ne puzala, vrlo udobna, na štandu.