Veličine pelene

Rođenja

Jednokratne pelene ili, kao što je uobičajeno reći, pelene, spasiti živote mnogih roditelja diljem svijeta. Ovaj higijenski proizvod može se odabrati za dijete bilo koje dobi, čak i za prerano novorođeno dijete s malom težinom! Ali da biste kupili prikladne za dječje pelene, trebate točno znati veličinu.

Kako odrediti veličinu pelene

Pomažemo vam brzo i jednostavno odrediti veličinu pelene! Trebate samo znati težinu vašeg djeteta i njegove dobi.

"Zero" 1-3 kg.

Pogodan je za prijevremenu malu novorođenčad.

"Jedinica" 2-5 kg.

Prikladno za novorođenče. Obično se pelene nosite do 2 mjeseca.

"Dva" (mini) 3-6 kg.

Ovaj pogled je za novorođenčad i stariju djecu. Istina, treba imati na umu da je za mnoge ljude koji su tek rođeni to sjajno, iako je prikladno prema težini. U tom slučaju, morate kupiti "jedan", a vrijedi 1-2 mjeseca za prebacivanje na "dva".

"Tri" (midi) 4-9 ili 5-10 kg.

Za rebec u dobi od 3 mjeseca i oko jedne godine.

"Četiri" (maxi) 9-18, 7-18 ili 8-18 kg.

Hoće li služiti oko jedne i pol godine.

"Pet" i "šest" do 25 kg.

Može se nositi do 2 godine.

Jednokratne pelene, pogodne za osobe čija tjelesna težina iznosi od 30 kg., Već idu kao odrasli.

Izum pelena u pedesetim godinama prošlog stoljeća revolucionirao je brigu o maloj djeci. Gone vnikuda brdo pelena i stalno pranje, sada je moderno mama može se dati na dijete mnogo više, to je zapravo vrlo dobar učinak na daljnji razvoj djeteta.

Pampers Saviors! Nekako ja uvijek odabire pelene pokusom i pogreškom. Gledao sam, registrirao se, to znači malo.

Najčešća veličina pelene je vjerojatno 5. 1 i 2 se ne zadržavaju brzo, jer beba raste vrlo brzo u prvim mjesecima života. 3 i 4 ostati duže. A 5 i 6 jako dugo vremena. Pet godina također se može nositi na 2 godine, ali u ovom trenutku obično rade bez pelena (samo van, ako je zima), budući da se morate naviknuti na lonac.

Da, članak je malo ne baš točno napisan. U 5 h, možete hodati nakon dvije godine. I ima šestorica, iz nekog razloga nisu napisani. I, usput, negdje sa 3 veličine nalaze se pelene-gaćice, vrlo su prikladne za nošenje kada dijete više ne može ležati na jednom mjestu.

Koje pelene dijete dulje od dvije godine. Moms, nemoj me zastrašiti i ne odrastati od djece koja znaju. Dijete iz godine mora biti naviklo na lonac. Tada ne bude udoban u mokrim hlačama, pa će pokušati otići u lonac. Dijete bi trebalo otići u vrtić, koji se može hraniti i hodati u lonac.

Vrlo često, veličina pelena, a ne naznačena kg ne odgovara. Sve je ovo, samo ćete znati što kupiti. Sada smo dvije. Iz Pampersove tvrtke od 6 veličina uzimamo pampers, čini se da idu čak 20 kg - nešto, a mi imamo 15 snage u isto vrijeme. Pet su već mali.

Mnogo ovisi o tome koliko je dijete hranjeno. Koristili smo Pampers pelene, a tek nakon jedne i pol godine počeli smo osjećati da nas je Pyaterochka ispred nas ispred vremena. Ostali proizvođači željeli bi spomenuti gaćice Haggis, čija se dimenzionalna rešetka potpuno poklapa.

Nakon 6 mjeseci, ja bih savjetovao da se presele iz čisto Pampers pelene, gaćice, jer je njihova realna za dijete nositi, jer djeca u toj dobi još uvijek imaju one britva. Pantić ima svoju dimenzionalnu rešetku. Koristili smo tvrtku Pampers i bilo je vodeće. To je, na primjer, ako uobičajena pelena nazalna 5, a zatim gaćice - 6.

Pelene Pampers - pregled

Izračunavanje količine i troškova pelene po mjesecima za 1,5 godina marki Merries, Pampers i Huggies

Tri su najprodavanije marke - Merries, Pampers i Huggies.

Veličine pelene po mjesecu odgovaraju tablici kompatibilnosti s visinom i težinom.

To računali na minimum, ali s obzirom na činjenicu da je dijete u liku puta u 2:00 kao što se očekuje, ali jednom u 3:00 i 6:00, on spava čvrsto noću. Također je vrijedno razmotriti činjenicu da nisu sva djeca psihički spremna za lonac do dobi od 1,5 godina, a trošak u svezi s tim može se znatno povećati. Novorođenčadi (djeca prvog mjeseca života) srati do 8 puta dnevno (to je norma) i mokrenje više od 15 puta (to jest, da ste kasnije promijenio puni pelenu i dijete pokakal pet minuta - to je prevelik trošak)

Imajte na umu da, za praktičnost rada i da se ne učitava uopće s malim informacijama, brojevi su malo zaobljeni (za 10-30 rubalja).

Cijene vrijede 23.11.2013. u gradu Tomsk. Ne vjerujem da mogu baciti osobnu vezu na web mjesta prodavača trgovina.

1) MERRIES (malomerkami očito ne). Napisao sam recenziju o njima, jer ih koristimo (ako ste zainteresirani zašto usporedba karakteristika Pampers, Huggies i Merries pročitati pregled).

od 0 do 5 mjeseci (do 5 kg, iako ih je moje dijete od 6 kg i nosi sigurno, ne trljanje bedara - nesumnjivo korisno..!) - niz New Born: paket od 90 jedinica vrijedi 900 rubalja.. 7-8 komada po danu. Za 5 mjeseci to je 12.000 rubalja.

od 6 do 9 mjeseci (6-11 kg) - Serija M: paket od 64 komada, vrijedan 900 rubalja. 7-8 komada po danu. Za 4 mjeseca je 13.500 rubalja.

od 10 do 13 mjeseci (6-11 kg) - Serija M - početak posudbe za obuku: paket od 64 komada, vrijedan 900 rubalja. 6 kom. po danu. Za 4 mjeseca to je 10.100 rubalja.

od 14 do 18 mjeseci (12-20 kg.) - Serija L - trening aktivnog lonca: paket od 54 komada, vrijedan 900 rubalja. 3 komada po danu. Za pet mjeseci je 7.500 rubalja.

Bottom Line! Kupnja za 1,5 godina korištenja koštat će 43100 rubalja. No, dopustite mi da vas podsjetim - Merries nisu male i traju dulje od razdoblja navedenog na paketu, a za manja dobna pakiranja su ekonomičnija. Plus koža čak i većina izbirljiv dijete neće patiti od alergijskih reakcija, osip ili pelenskog osipa (opet, vidjeti usporedbu maraka u prethodnim mišljenja).

2) PAMPERS Premium Care Jumbo (treba napomenuti da će veličina biti veličina - neće biti moguće uštedjeti novac, to je osobno potvrđeno):

od 0 do 3 mjeseca (2-5 kg): pakiranje od 94 komada, s prosječno 800 rubalja. 7-8 komada po danu. Tri mjeseca iznosi 6100 rubalja.

od 4 do 5 mjeseci (3-6 kg): paket od 32 kom. (I pack više volumena, nisam našao;.. Prethodni veličine do 5 kg, a nakon 7 kg - samo tako...), po prosječnoj cijeni od 330 rubalja. 7-8 komada po danu. Za 2 mjeseca to je 5000.

od 6 do 9 mjeseci (7-18 kg): pakiranje od 66 komada, s prosječno 950 rubalja. 7-8 komada po danu. Za 4 mjeseca to je 14.000 rubalja.

od 10 do 13 mjeseci (7-18 kg) - početak sitnog treninga: paket od 66 komada, košta prosječno 950 rubalja. 6 komada po danu. Za 4 mjeseca to je 10.400 rubalja.

od 14 do 18 mjeseci (7-18 kg) - aktivno vježbanje: paket od 66 komada, s prosječno 950 rubalja. U prosjeku 3 kom. po danu. Za pet mjeseci je 6500 rubalja.

UKUPNO! 1,5 godina korištenja Pampers Premium Care (malo je vjerojatno da ćete se prenijeti na nešto jeftinije - nećete se žaliti za novcem za vaše dijete) od 42.000 rubalja. Pampers Premium Care praktički nema pritužbe na alergijske reakcije i osip (ne za ništa Premium).

3) Huggies (ne klasični):

od 0 do 4 mjeseca (3-6 kg) - New Born serije: pakiranje od 88 komada, s prosječno 650 rubalja. 7-8 komada po danu. Za 4 mjeseca to je 7100 rubalja.

od 5 do 9 mjeseci (5-9 kg) - Ultra Comfort serije: paket od 56 komada, s prosječno 570 rubalja. 7-8 komada po danu. Za pet mjeseci to je 12.200 rubalja.

od 10 do 13 mjeseci (8-14 kg) - Ultra Comfort serije - početak posudbe za vježbanje: paket od 126 komada, košta prosječno 1250 rubalja. 6 komada po danu. Za 4 mjeseca to je 7200 rubalja.

od 14 do 18 mjeseci (8-14 kg) - Ultra Comfort serije - trening aktivnog lonca: paket od 126 komada, košta prosječno 1.250 rubalja. 3 komada po danu. Za pet mjeseci je 4500 rubalja.

UKUPNO! Za 1,5 godina korištenja Huggies izlazi - 31000 rubalja. No, prije nego što ga koristite, vrijedi isprobati, jer se mnogi žale na alergijske reakcije i druge probleme s djetetove kože. Ako dijete nije prokleto - dobro. Ne - i dalje se morate obratiti premium segmentu. I premium segment je ugodniji i materijalima i dodir.

Ako želite pisati - mogu računati i druge marke dostupne za prodaju u našem gradu.

Prema pravilima web ne mogu staviti slike s ilustracijama paketa preuzetih od treće strane web stranice (radi lakšeg prepoznavanja u trgovini kada kupiti), jer su oni sami su sada samo koristiti za višekratnu upotrebu (u mom profilu, oni također imaju detaljan pregled s fotografijama) i Merries. Odgovarajuća tablica također se lako može pronaći na Internetu.

Veličine pelene

Razumijem, barem približno računati

Od 1 do 10 mjeseci 3 veličine

Od 10 mjeseci do danas 4 veličine, imamo godinu dana)

I dugo ćemo ga nositi mislim

mi smo 11,5 kg i nosimo 4-ku, dok u zalihama ima 2 velika pakiranja Dade, onda želim probati 4+

najvjerojatnije ćete imati najviše 3kg (6-9 kg) - nakon 4-5 mjeseci smanjuje se bager u težini

I mi ćemo, također, težiti oko 5 kg. A dječak vam ne odgovara? Oni idu do 6 kg. Kako vam se sviđa pelena premija? Ne sviđa mi se

ovisi o tome kako će vaša težina bebe dobiti. Naši prvih šest mjeseci stekli su 1 kg mjesečno, na temelju ove veličine i broje. Trostruki od trećeg počeo... Odveli su razne, naselili se na haggis, jer njegov sin nije imao nikakvih alergija za bilo što, a haggis za to vrijeme bio je jeftiniji.

nosili smo jedan do dva tjedna, to je do 5 kg, naša 4200 kg težine nose 2 hagis elitni softver.

Veličine pelene

Važan pokazatelj u određivanju veličine pelene za djecu je težina djeteta.

Često pelene dimenzije označenih latinske slova S (mini) ili M (Midi), L (Maxi) ili XL (Maxi +), što ukazuje na sljedeći kriterija težine, ovisno o poduzeću, raspon veličina je kako slijedi: 3-7 (kg) 5-10 (kg), 9-14 (kg), od 10 (kg).

Važno: za bebe do 5 (kg) veličina pelena označava se kao NB (Newborn).

Kategorije težine susjednih veličina presijecaju i odabiru veću veličinu, na primjer s težinom od 7 (kg), odaberite M, što odgovara težini od 5-10 (kg).

Važno: Prenapučena djeca, koja se približavaju sljedećoj kategoriji težine, na primjer, težinom od 11 (kg), možete odabrati veličinu L.

Veličine diapers različitih marki: kako odabrati

Moderna žena ne može zamisliti da se brine za malo dijete bez jednokratnih pelena. Jedna od najvažnijih nijansi u njihovoj uporabi je ispravna veličina koja se određuje na temelju težine mrvica u kilogramima. Ako je pelena mala ili prevelika, beba će doživjeti nelagodu i može doći do iritacije kože i crvenila. Kako se ne biste izgubili u predloženom nizu proizvoda od renomiranih proizvođača?

Koje su osnove za veličinu pelena različitih marki?

Danas u trgovinama možete naći ogroman broj jednokratnih pelena različitih marki. Razlikuju se ne samo u zemlji proizvodnje, već iu kvaliteti, materijalima i, naravno, cijenama. Čak i prije rođenja djeteta, budući roditelji gledaju razne svijetle pakete s nasmiješenim mrvicama. I ovdje se postavlja glavno pitanje: kako odabrati pravu veličinu? Odgovor je vrlo jednostavan i jasan: sve tvrtke su vođene težinom djeteta, a ne dobi. Svaka paketa sadrži kategoriju težine: neke tvrtke broje pelene od 0 do 7, drugi koriste slovne simbole (S, M, L, itd.)

Četiri - najpopularnija veličina (broj) jednokratnih bebenih pelena.

Također treba napomenuti da se dimenzije međusobno preklapaju. Na primjer, ako su dva izrađena za 3-6 kg, tada trostruko ne počinje od sedam, ali se označava 5-9 kg. To je učinjeno jer djeca s istom težinom mogu se razlikovati u svojoj gradnji. Neke bebe su mršave, a druge su dobro hranjene. A ako je u prvoj verziji, dijete mase 6 kg također je prikladno za drugu veličinu, au drugom slučaju roditelji trebaju kupiti više pelena jer mala pelena može trljati kožu i izazvati neugodnosti djetetu.

Najpopularnije marke pelena danas:

 • povoljan Libero i Bella Happy;
 • skuplje i, prema brojnim testovima i ocjenama roditelja, visokokvalitetne Huggies Elite Soft i Pampers Premium Care;
 • Najskuplje i najkvalitetnije marke (prema brojnim recenzijama), zastupljene u Rusiji - Merries i Goo.n.

Prilikom odlučivanja koje bi marke trebalo dati prednost, roditelji su vođeni mnogim kriterijima, posebice reakcijom njihove kože bebe. Ako je dijete udobno i nije alergično, odabir je ispravno.

Kako odabrati pelene za novorođenčad

Prva veličina pelena, namijenjena novorođenčadi, jednaka je za sve marke: one su dizajnirane za težinu do pet kilograma.

Iskustvo pokazuje da nije vrijedno kupiti puno najmanjih pelena. Novorođene bebe brzo rastu i za 1-2 tjedna trebaju veće pelene.

Pelene za novorođene japanske i europske proizvođače - foto galerija

Pregled pelena za novorođenče - video

Koje pelene prikladne za prerane bebe?

U nekim situacijama, prva veličina može biti velika za dijete. To se događa kada beba rodi prerano. Stoga, Libero, Pampers Premium Care i Goo.n proizvode pelene označene s "0" posebno dizajniranima za takvu djecu.

Male pelene za prerane bebe - foto galerija

Koliko su različite veličine pelene različitih marki.

Iako veličine svih marki pelena za jednokratnu upotrebu imaju približno jednaku kategoriju težine, postoje neke manje razlike. Zbog toga proizvodi jednog proizvoda tvrtke za higijenu mogu biti samo vaša beba, a ostale marke bit će male ili velike. Stoga morate pažljivo razmotriti koliko kilograma koje kupujete izračunate.

Kako odabrati jednokratnu pelenu

Moderne žene ne razmišljaju o svom majčinstvu bez takvih zgodnih sitnica kao jednokratnu pelenu. Njihov odabir na tržištu dječjih proizvoda je upadljiv u svojoj raznolikosti, ali postoje određene poteškoće pri kupnji pelena. Koja je veličina najprikladnija za dijete na temelju broja kilograma koji teži?

Ono je uzrokovalo razliku u veličini raspoloživih pelena

Danas je tržište ispunjeno pelenama brojnih proizvođača i različitih proizvodnih linija iste marke:

U takvoj varijanti vrlo je lako zbuniti, pogotovo ako niste nikada prije naišli na potrebu korištenja pelena.

Prva marka slobodnih pelena, koja se pojavila na ruskom tržištu, je Pampers. Ime je zvučno, proizvod je neophodan i posve nova, pa se riječ "pelene" čvrsto koristi. Kasnije, proizvodi iz drugih svjetskih proizvođača pojavili su se u trgovinama, ali iz navike, popularno nazivaju pelene, što je u osnovi pogrešno.

Koja je razlika između higijenskih proizvoda velike i male veličine?

Postoje dvije razlike između velikih i malih pelena.

 1. Stupanj apsorpcije. Količina urina djeteta je proporcionalna masi njegova tijela, kao i volumen potrošene tekućine (uključujući mlijeko), koja je međusobno povezana. Stoga, u smislu stupnja apsorpcije, trebali biste se usredotočiti na težinu mrvica.
 2. Veličina pelena u centimetrima. Ovaj aspekt je također izravno povezan s tjelesnom težinom, na temelju koje je lako odrediti prosječne vrijednosti u struku i potrebnu duljinu pelene za jednokratnu upotrebu.

Stoga je logično da je glavni pokazatelj za određivanje veličine objekta dječjeg WC-a tjelesna težina djeteta. Jedine iznimke su pelene namijenjene mlađim studentima i tinejdžerima. Oni se usredotočuju na dob, a ne na težinu.

U prvih jednokratnih pelena, piljevina se pojavila kao apsorbirajući sloj. Danas su izrađene od celuloze, što je mnogo pogodnije za one koji ih izravno koriste.

Na mnogim pakiranjima jednokratnih pelena vidjet ćete i dob za koji je namijenjena ta veličina. No, ovaj pokazatelj često je beznačajan jer se mala čak i novorođena djeca mogu jako razlikovati, a proces razvoja i rasta odvija se na različite načine, zbog čega težina mrvica uvijek ne odgovara normama i standardima.

Koje se druge pelene temelje na njihovoj svrsi i načinu korištenja?

Ako ćemo detaljnije razgovarati o rasponima veličina raspoloživih pelene za pelene različitih proizvođača, onda bi također trebalo spomenuti da postoji još jedna klasifikacija koja određuje njihov izgled:

 • higijenski proizvodi, gdje se čičak koristi kao pričvršćivač;
 • gaćice dizajnirane za podučavanje djeteta za korištenje WC-a. U biti, to su iste pelene, ali umjesto kopči, imaju elastičnu gumu;
 • hlače s takozvanim mokrim učinkom, u kojem je apsorpcija vlage spora. Dakle, dijete osjeća nelagodu i potrebu za rješavanjem, no ako se dijete već neko vrijeme ne riješi zaprljane pelene, dođe do pune apsorpcije urina, što neće dopustiti da se na koži pojavljuje iritacija;
 • pelene hlače za upotrebu tijekom noći;
 • apsorbeno taljenje.

Komparativne karakteristike najpopularnijih pelena različitih proizvođača prema težini djeteta u kilogramima, dobi i veličini

Ovisno o tipu pelene za jednokratnu upotrebu, raspon veličine istog proizvođača može imati različite pokazatelje. Posebnu pozornost treba posvetiti proizvodima za novorođenčad jer se mogu znatno razlikovati od svake marke. Na primjer, neke tvrtke proizvode dvije verzije toaletnih artikala za bebe samo rođene:

 • namijenjene punoj djeci s normalnom težinom;
 • pogodan za prijevremeno i vrlo malu tjelesnu težinu.

Veličina pelena za novorođenče - stol

Parametri robe prodane pod trgovačkim nazivom Pampers, Libero, Bella Happy i Haggis - stol

Parametri jednokratnih pelena za djecu stariju od tri godine iz Haggim zaštitnog stola

Parametri japanskih Mooney, Gong i Merries pelene za jednokratnu upotrebu - stol

Pelene Libero, Bella Heppi, Muni, Gong, Pampers, Meries i Haggis - foto galerija

Kako odabrati prave bebe pelene

Čak i ako navedete samo najpoznatije robne marke raspoloživih pelena, sorta je vrlo velika i možda nije lako odrediti što vam je potrebno. Stoga, da se ne biste zbunili u širokom rasponu, morate se usredotočiti na nekoliko nijansi.

 1. Prvi parametar koji treba uzeti u obzir kod odabira pelene je tjelesna težina djeteta. Veći proizvodi više upijaju, a njihove vrijednosti u centimetrima su također veće. Čak i ako je beba rođena prerano i težina je vrlo mala, za to možete pronaći odgovarajuću veličinu.

Ne biste trebali koristiti pelene dizajnirane za dijete s većom težinom od tvoje, jer će se beba osjećati neugodno u njima i postoji velika vjerojatnost curenja zbog nedostatka udobnosti.

 • Aktivnost bebe predstavlja još jedan pokazatelj koji će vam pomoći u izboru određene vrste pelene. Djeca se razvijaju drugačije. Mnogi počinju sjesti samo za šest mjeseci, što je savršeno normalno. Ali ti rokovi često odstupaju i prema gore i prema dolje. Isto vrijedi i za sposobnost stajanja i hoda. Budući da jedna dječja gaćica, pelene možda trebaju ranije od drugih.
 • Obratite pažnju na moguće dodatke. Mnogi proizvođači impregniraju jednokratne pelene s raznim losionima za ublažavanje. No, koža beba vrlo je osjetljiva i, ponekad, točno neugodni mirisi mogu uzrokovati alergije. Ako mrvice imaju tendenciju alergijske reakcije, bolje je napraviti izbor u korist higijenskih proizvoda bez impregnacije.
 • Procijenjeno trajanje uporabe pelene. Neki proizvođači, kao što su Gong i Mooney, pokrenuli su niz higijenskih proizvoda s povećanom upijanju. Može ih se koristiti 10 sati, što omogućava da noću ne promijeni toaletni element, ili će biti korisno u slučaju dugog putovanja, kada ga nećete moći mijenjati na cesti.
 • Razlike između dječje higijene iste veličine, ali različitih proizvođača

  U praksi, može biti da pelene imaju istu veličinu, ali ih proizvode različiti proizvođači mogu se razlikovati po širini i visini. To je zbog prisutnosti ili odsutnosti elastičnih umetaka i elastičnih traka na pojasu.

  Što je područje remena jednokratne pelene zaštićeno elastičnom gumom, to se više pouzdano uklapa u tijelo djeteta, čime se eliminira vjerojatnost curenja.

  Pregled beba pelene - video

  Jednokratne pelene olakšavaju život roditeljima i daju bebu osjećaj udobnosti ako možete odabrati pravu veličinu za svoje dijete. Slijedeći gore navedene savjete, lakše ćete napraviti pravi izbor.

  Tražimo savršenu bebu pelenu

  Pronalaženje savršene pelene za dijete važan je zadatak roditeljima, riješen pokušajem i pogreškom. Posjedujete korisne informacije, značajno smanjujete vrijeme pretraživanja.

  Pelene olakšavaju život mladim roditeljima koji su nedavno stekli nadopunu. Nije tajna da je ovaj higijenski element pravi spasilac, štedi vrijeme i pelene te doprinosi ugodnoj zabavi za dijete. Odabir pelene za dijete, valja razmotriti nekoliko nijansi. Razmotrite glavne točke koje treba obratiti pozornost.

  Danas je izbor proizvođača i modela pelene neobično širok. Jednokratno ili višekratno, noćno ili dnevno, za dječake ili djevojčice, "disanje" ili normalno, namijenjeno novorođenčadi, malo odrasle ili odrasle bebe - vrlo je teško kretati se po izboru. Osim toga, značajan faktor je i cijena jer je poželjno kupiti pelene jeftino jer svi znamo koliko često djeca "idu u zahod".

  Jednokratni ili višekratni

  Moderne višekratne pelene nisu višeslojna pamučna gaza koju koriste naše bake. Ipak, nešto je ostalo nepromijenjeno u njima. Kada kupujete pelene za bebu, važno je zapamtiti da se višekratna pelena mora prati, osušiti, a zatim glačati.

  Jednokratna pelena pokazala se prikladnijom dječjom higijenom - izborom suvremenih roditelja. Možete koristiti pelena za jednokratnu upotrebu kod kuće i na ulici, uvijek s vama, posjetom ili klinikom, za odmor. Proizvodne tvrtke proizvode jednokratne pelene, u kojima bebe udobno spavaju. Jedna pelena ne zahtijeva pranje, sušenje i glačanje. Korištenje pelene za jednokratnu upotrebu, trebali biste slušati neke preporuke:

  • Danju se pelena treba mijenjati u intervalima od 2-3 sata;
  • Zamjena pelene nakon spavanja, hodanja ili stolice je nužno;
  • Važno je organizirati bebe zračne kupke.

  Potrebno je zračiti dijete kako bi se oslobodila koža učinka staklenika, pojava pelenskog osipa. Stalno nošenje pelene uzrokuje da vaše dijete doživi nelagodu.

  model

  Postoji li razlika - za dječake i djevojčice? Mnogi mladi roditelji zbunjeni su pri odabiru pelene za dječaka ili djevojčicu. Odaberite "unisex" pogodan za dječake i djevojčice.

  Velcro ili panty pelena. Na prikladnoj strani, pelena s čičakom za pričvršćivanje se dokazala. Prikladno je za dijete do 6 mjeseci. Nakon 6-7 mjeseci, dijete počinje aktivno istraživati ​​svijet, osjećati, pričvrstiti, otključati sve što mogu, a zatvarači nisu iznimka. Čičak za pričvršćivanje privlače pažnju, a djeca ih počnu otkopčavati.

  U dobi od 7 mjeseci preporuča se koristiti pelene, gaćice (6 najboljih gaćica - pelene (ocjenjivanje)). Neće ograničavati i onemogućiti kretanje djeteta koje tek počinje hodati i dopustiti mu da se potpuno usredotoči na proučavanje svijeta oko sebe. Takva se pelena može lako ukloniti - samo dovoljno da razbije bočni šav, i stoga neće biti nikakvih neodlučnosti i svađe oko mijenjanja odjeće. U pogledu upijanja i mekoće, pelene pelene nisu ni na koji način niže od redovitih pelena. Između ostalih prednosti izdvajamo jednostavnu reciklažu: dovoljno je da se objesi pelena, pričvršćujući ga ljepljivom vrpcom. Štoviše, dijete uči skinuti ga i staviti gaćice (gaćice koje pomažu u podučavanju lonca), čime se brzo priviknu na lonac.

  Pelene za kupanje. Kada dođete u bazen ili se odmarate uz otvorenu vodu, važno je staviti posebne hlače za bebu da pliva. Ne oteklina, čvrsto sjedite i ne dopustite da se sadržaj isprazni. Njima ih zaštitite od "ugodnih iznenađenja" bebe.

  veličina

  Veličina je važna pri odabiru pelene za dijete. Razmislite o težini djeteta, strukturi njegovog tijela (trbuščić, ispupčene noge). Sve informacije o odabiru pelene, odnosno težinu i veličinu djeteta mogu se naći na ambalaži.

  Ponekad se događa da dijete odgovara dvije veličine. U takvim okolnostima morat ćete se usredotočiti na strukturu tijela. Ako je beba mršava, odaberite manju veličinu. Vaša beba je velika - kupite veću veličinu.

  Neki modeli za novorođenčad su opremljeni preklopima pupka. Ovo rezanje pokriva umbilikalnu ranu i štiti ga od prljavštine i trljanja. Sve dodatne komponente pelene možete saznati pročitavajući podatke proizvođača o pakiranju.

  detalji

  Indikator vlage izvrsna je značajka kada se radi o kupnji pelene za novorođenče. Roditelj će znati kada trebate promijeniti pelene. Čim se pelena napuni, indikator mijenja boju, koja postaje signal za zamjenu. Ova imovina omogućuje majci da ne ometa dijete za vrijeme spavanja.

  Što miriše poput pelene? Nemojte odmah brinuti ako pelena ima izraženi miris. Neke tvrtke proizvode proizvode s raznim mirisnim ekstraktima i mirisima. Možete mirisati i odabrati "isto" u bilo kojem velikom dječjem supermarketu, gdje su prikazane demonstracijske predmete.

  Što trebate znati o savršenom pelensu - 3 glavna pravila

  Postoje neka neizgovorena pravila koja se moraju pridržavati mladih roditelja:

  Ne treba trljati. Postoje tragovi guma u crveno? Provjerite da gumene trake nisu savijene. Također imajte na umu da li je veličina pravilno odabrana.

  Ne treba propustiti. Neko vrijeme nakon mijenjanja pelene, na dječjoj odjeći postoje mokra oznake, iako je pelena dobro zakopčana? Obratite pozornost na veličinu ili koristiti proizvode koje proizvode druge tvrtke.

  Ne smije uzrokovati osip od pelene. Ako bebin dječak ima osip, dijete može imati pojedinačne alergijske reakcije. Možete probati pelene od drugih proizvođača.

  Praktični savjeti našeg čitatelja + video usporedbe pelene poznatih marki

  Da ne biste potrošili dodatni novac (i, u pravilu, u proširenim obiteljima, nema financijskih sredstava), bolje je provesti mali test. Kupite na tržištu jedan uzorak od nekoliko različitih pelena (obično na takvim mjestima postoji mogućnost kupnje komada). Kada dođete kući, pažljivo provjerite svaku pelenu. Prvo ga spljoštiti i, u izravnom svjetlu, obratite pozornost na količinu punila (više, bolje). Zatim, pazite da nakon apsorpcijskog sloja budu posebni nabori slični gumi. Oni su zaštita od curenja. Unutarnja i vanjska površina bilo koje pelene ne mora izgledati poput podmornice na dodir. Vrlo je važno da pelena omogućuje cirkulaciju zraka, inače postoji opasnost od iritacije ili pelenskog osipa kod djeteta. Velcro treba biti širok. Njihovu kvalitetu može se provjeriti i običnim dječjim prahom: samo ulijte malu količinu na ljepljivu stranu površine i ako nastavi pokazati svoju funkciju vezivanja, onda je to definitivan plus.

  U procesu odabira savršene pelene, možete se osjećati kao heroj komercijalnog. Uzmite čašu čaja ili bilo koju drugu tekućinu u boji i ulijte je preko apsorpcijskog sloja pelene. Dakle, provjeravate koliko brzo i u kojoj mjeri apsorbira vlagu. Nakon što izvodite neku vrstu eksperimenta, pokrenite ruku preko pelene kako biste bili sigurni da ne dopušta vlagu i ostavlja tragove na površini.

  Također čitamo:

  Kako odabrati pelenu, kako se međusobno razlikuju, trebate li kremu ispod nje, da li su jednokratne pelene štetne, a kako smo se koristili ponovljivim i usporedbom s raspoloživim, vidjet ćete sve to u ovom videu!

  Veličine pelene, tablice

  Jednokratne bebe pelene uvelike su olakšale brigu o djeci. Sada mame ne trebaju trošiti veliku količinu vremena pranja i glačanja, možete hodati sa bebom koliko god želite, spavati noću i ne bojati se iritacije i pelenskog osipa. Ali sve ove pogodnosti su zajamčene samo ako odaberete pravu pelenu za bebu.

  Kako odabrati pravu veličinu

  Kako bi pelena mogla obavljati svoje funkcije kao što bi trebalo biti vrlo važno odabrati svoje dijete u veličini. To je lako učiniti, jer pakiranje pelena bilo koje marke označava težinu djeteta za koju su ti proizvodi dizajnirani.

  Najmanja veličina raspoloživih pelena namijenjena je novorođenčadi koja težine od 2 do 5 kg, a zatim u dimenzionalnim rešetkama svih marki nalaze se proizvodi namijenjeni za bebe težine 3-6 kg, 6-10 ili 6-11 kg, a dodatno za pelene za vaganje djece u 25 kg.

  Ako je beba koju imate, s volumetrijskim trbuščićem, bolje je kupiti više pelena. Na primjer, bucmast novorođenčad je bolje kupiti paket pelena s oznakama od 3-8 kg, a ne 2-5. A za dijete s težinom od 7 kg, bolje je uzeti, primjerice, pelene slobodne 4 i slobodne 4. Kao što kažu s marginom. Pravilno odabrana pelena ne bi trebala stisnuti kožu bebe, ali ne i poprsje.

  Veličine pelene za pelene trebaju biti odabrane na isti način kao i klasične pelene. Jedina je razlika u tome što veličina rešetke na pantyu ne započinje od 2 kg, već od 6-7 kg, budući da su gaćice namijenjene bebama koje su već počele puzati.

  Tablice veličine pelena

  Koji brand odabrati

  Danas trgovine nude širok izbor pelene za bebe koje im se oči razilaze. Kako se ne bi zamijenili izborom i kupiti pelene udobne za dijete i prikladne za korištenje?

  Postoji nekoliko karakteristika potrošača pomoću kojih je uobičajeno procijeniti kakvoću dječijih jednokratnih pelena. To uključuje indeks apsorpcije vlage, vrijeme apsorpcije vlage, prozračnost i sigurnost. Važne točke su i debljina i mekoća proizvoda, te kvaliteta velcro koja drži pelenu.

  Studije ruskih stručnjaka pokazale su da pelene svih poznatih marki predstavljenih u trgovinama udovoljavaju sigurnosnim zahtjevima, međutim, pelene Moony i Goo. N japanske marke, kao i Bella Baby Happy pelene, prepoznate su kao najbolji za ovaj pokazatelj. Bella Baby Happy imala je najveću apsorpciju i prozračnost, ali japanski proizvodi su na posljednjem mjestu prema tim pokazateljima, što znači da će te pelene morati mijenjati češće. Libero pelene dobile su dobre ocjene za sigurnost i apsorpciju. U pelenskim brandovima Pampers i Haggies, stručnjaci su zabilježili prisutnost specifičnog mirisa, a parfemi mogu izazvati iritaciju kod beba sklonih alergijama.

  Kao rezultat toga, prema zbroju svih pokazatelja, Bella Baby Happy pelene postale su lider u potrošačkim svojstvima prema stručnim procjenama. No, popularno istraživanje pokazalo je da majke vole japanske pelene Merries i Goo.N, iako ih se češće mijenjaju i najskuplje. Ali te pelene su tanke, mekane, imaju elastičnu elastiku i udobnu čičak.

  Sada znate razliku između pelena različitih marki i možete odabrati one koji odgovaraju vašim željama i karakteristikama vašeg djeteta.

  mamaexpert.ru

  Kupiti

  Glavni izbornik

  Odaberite razdoblje:

  Ovdje ste

  1. glavni
  2. Vi i dijete
  3. > Svijet i dijete
  4. > Kako odabrati pelenu: važni parametri

  Kako odabrati pelene: važni parametri

  Pelene za djecu variraju po veličini (težina bebe), stil i cijena. Kako odabrati bebu dobru pelenu? Prije prvog posjeta trgovini pokušajte prikupiti što je moguće više informacija.

  Kako odrediti veličinu pelene

  Na pakiranju pelena uvijek postoje brojevi: 3-6 kg, 4-9 kg, 9-18 kg, itd. To znači približnu težinu djeteta, koja je dizajnirana za određeni model. Istina, ovo je vrlo uvjetovan pokazatelj. Uostalom, rast i masnoća djece variraju. I moguće je da se "pelena" orijentirana na težini od 3-6 kg idealno sjedi na "visokom" i tankom djetetu težom 7 kg. To se može odrediti samo iskustvom.

  Možda biste se zanima zašto se pelene iste tvrtke i iste veličine razlikuju po cijeni. Činjenica je da sadrže različite količine apsorbiraju, a njegova kvaliteta nije ista. Taj faktor određuje učinkovitost pelene. Skuplji model - više kvalitetno upija. Dakle, to je pouzdanije, jer pružaju izvrsnu apsorpciju i maksimalnu udobnost čak i kada beba sjedi na magarcu. Imena posebno učinkovitih modela obično sadrže riječi "extra", "super", "premium".

  Pelene za dječake i djevojčice

  Suprotno postojećoj zabludi, pelene za djevojčice i dječake se ni na koji način ne pokrivaju. "Spol" pelene određuje se mjestom raspodjele apsorpcije. U modelima namijenjenim dječacima, ona se prebaci u trbuh, a za djevojčice se nalazi u sredini. No, tu su i univerzalne pelene: apsorbiraju se ravnomjerno u njima.

  Pitajte o dodatnim značajkama pelene. Oni mogu sadržavati mikroporozni polimer za bolju cirkulaciju zraka u blizini površine djetetove kože ili biostatske komponente koje sprečavaju proliferaciju bakterija. Također, prednosti pelene uključuju povećanu kvalitetu velcro, korištenje aloe krema, kao i posebnu sastav i strukturu apsorbira, što povećava brzinu apsorpcije tekućine.

  Kako odabrati pelene: 5 korisnih savjeta

  1. Ako vaše dijete teži 5 kg, a ne znate koja će mu veličina odgovarati, pokušajte s njim dvije pelene - 3-6 kg i 4-9 kg, pažljivo pogledajte kako se nalaze na djetetu. Jedan od njih sigurno će biti poželjan. Ako želite napraviti prvu kupnju prije isporuke, onda je optimalan izbor "aseksualna" pelena za 3-6 kg.

  2. Prilikom kupnje pelene po prvi put ili odlaskom na promjenu modela, nikada ne kupujte mnogo paketa odjednom. Uostalom, čak i najbolja pelena možda ne odgovara vašem djetetu. Razlozi su različiti: uzorak ne odgovara slici, dijete je alergično na pelene (losion ili materijal).

  3. Novorođenčad ima vrlo čestu stolicu, što znači da nema smisla da kupi modele s velikom količinom upijajućeg sredstva. Uostalom, svaki 1.5 - 2 sata pelena mora biti promijenjena, a kapacitet neće biti ostvaren ni za pola. Za starije bebe nosite skupe i sigurne pelene za šetnju, posjet, noć, tijekom dana i dok čekate odmrzavanje, lakše ćete koristiti proizvode.

  4. Na pelene postoji posebna traka (u pravilu je prikazan šareni junak crtanog filma). Ovo je smjernica: čičak treba postaviti simetrično na obje strane slike. I što je beba aktivnije, veća bi trebala biti pouzdanost čičak. A ako pelene imaju elastične strane koje se mogu protezati i smanjiti, pružit će vam udobnost pri kretanju.

  5. Velike brzine za ponovno umatanje bit će cijenjene od strane previše brige mame, koja svake minute gleda pelenu kako bi bila sigurna da je suha. Istina, neki modeli imaju slike koje se pojavljuju dok se pelena vlaži. I bez ikakvih dodatnih provjera shvatit ćete kada dođe vrijeme da prikrije dijete.

  Mala šteta od pelene

  Smatra se da dijete, naviknuto na pelene, kasno sjediti na loncu, a stručnjaci to ne potvrđuju. Pedijatri vjeruju da sve ovisi samo o stupnju zrelosti karapuznog živčanog sustava. Spremao je svladati lonac ako ostane suha dva sata, ako je svjestan veze između "nelagode" u trbuhu i mokrim hlačama i zna ih skinuti (tijekom tog razdoblja trebat će vam posebne gaćice koje beba može staviti i polagati samostalno).

  Pakiranje pelene: datum isteka, bar kod

  Kada kupujete, provjerite je li pakiranje 100% dovršeno. Uostalom, pelene su vrlo osjetljive na promjene u okolnoj atmosferi, a ambalaža ih štiti od oštećenja. Također proučite "otisak": informacije moraju biti tiskane na jeziku zemlje u kojoj kupujete pelene. Obratite pažnju na datum proizvodnje. Obično je rok trajanja ovog proizvoda - 2 godine. Također imajte na umu da je visoka vlažnost kontraindicirana za pelene, stoga je nepoželjno pohranjivati ​​na balkonu, u kuhinji i kupaonici.

  Koliko pelena vam je potrebno dnevno za dijete od 0 do 3 godine

  Bez iznimke, roditelji male djece pitali su koliko pelena bi imali za jedan dan, tjedan, mjesec dana. Sumirajući dnevnu potrebu bebe u pelenama i umnožavanjem brojem dana u mjesecu, mnoge mame i tate mogu se shvatiti ozbiljnom panikom, jer nisu svi spremni potrošiti značajan dio obiteljskog proračuna na pelene. U ovom članku izračunat ćemo prosječnu potrošnju pelena (u komadu) za bebe u različitim dobnim skupinama.

  Potrebe za pelene u novorođenčadi i do 6 mjeseci

  Novorođena djeca smatraju se od 1 do 28 dana života. Tijekom ovog kratkog razdoblja djetetovo tijelo podvrgava se brojnim promjenama: bubrezi počinju raditi, volumen želuca se povećava nekoliko puta, a probava se poboljšava. Stoga, kako bismo odgovorili na pitanje koliko pelena novorođenčadi treba dnevno, treba shvatiti kako crijeva i mokraćni sustav djeteta rade u tom razdoblju.

  Po prvi put, novorođenčad mokri oko 12 sati života, ali čak i ako ne urinirati 24 sata, to se također smatra normalnim. Prvih 5 dana života, prosječna učestalost mokrenja je 4-6 puta dnevno, a prosječna količina urina iznosi do 20 ml (vidi tablicu 1).

  Tablica 1 - Prosječne stope mokrenja i potreba za pelenama od prvih dana života i do 6 mjeseci

  Nakon što su bubrezi prilagodili rad, majčino mlijeko ili dječja hrana počela su se upuštati u želudac, urinira u prosjeku 20-25 puta dnevno, s jednokratnom količinom urina od oko 20-30 ml. Tako, od prvih dana života do 6 mjeseci starosti, prosječni dnevni volumen mokrenja u djece varira od 400 do 750 ml.

  Pedijatri obratite pažnju roditeljima da ne postoje stroge norme o volumenu i broju uriniranja u djece jer količina urina ovisi o mnogim čimbenicima (koliko je dana prošlo nakon poroda, vrstu hrane, okoliš, količinu konzumirane hrane dnevno). Stoga su sve brojke koje su navedene u članku prosječne i ne mogu se smatrati referencama.

  Kako bi se izračunalo koliko pelena treba novorođenčad, treba uzeti u obzir sljedeće točke:

  • jednokratna količina urina iznosi 20-30 ml, dok dijete mlađi u prosjeku svaki sat;
  • punu apsorpciju vlage pelene za novorođenče treba biti najmanje 120 g (sukladno zahtjevima GOST 52557-2011).

  Na temelju gore navedenih podataka, moguće je izračunati koliko novorođenče može biti u pelenama. Podijelivši količinu apsorpcije vlage pelene (120 g) u jednu količinu mokraće (30 ml), ispada da jedna pelena mora biti dovoljna za otprilike 4 mokrenja, to jest 3-4 sata.

  No, pedijatri preporučuju da novorođenče mijenjaju pelene nakon svake dojenja, to jest svakih 2-3 sata. Takve preporuke imaju dobre razloge jer većina novorođenčadi piše nakon svakog hranjenja i vrlo je važno pravilno skrbiti za kožu bebe kako bi spriječili dermatitis pelene. Dakle, ako ne spremite na pampers i slijedite preporuke stručnjaka, onda u prosjeku će do 10 pelena dnevno nestati.

  One mame koje računaju koliko pelena trebaju odvesti u maternicu, također moramo zapamtiti da tijekom prvih 2-3 dana života mekonij ostavlja bebe. Njegov volumen je u prosjeku 60-90 grama, pa je bolje zalijepiti pelene i strpljenje, a ne računati na 10 pelena dnevno, ali na 12-13 komada. U ovom slučaju, ne možete se brinuti samo o činjenici da dijete nema dovoljno higijenskih proizvoda za djecu. No uobičajeno za novorođenčad se počinje formirati tek nakon prvog tjedna života.

  Koliko vaše dijete može nositi pelene ovisi ne samo o broju uriniranja, nego io broju izmeta. Novorođenče, počevši od drugog tjedna života, može skidati do 7-10 puta dnevno, tj. Onoliko puta koliko jede. I nakon svakog pokreta crijeva potrebno je promijeniti pelenu, bez čekanja da ga puni urinom.

  Zahtjevi za pelene od 6 mjeseci života do 1 godine

  Roditelji bebe u dobi od 6 mjeseci do jedne godine imaju više prilika za smanjenje broja pelena dnevno. Činjenica je da se prosječan broj uriniranja u ovoj fazi života značajno smanjuje (približno 15-16 puta na dan), što znači da dijete više ne brusi svaki sat. Osim toga, defekacija u pola godine staroj djeci ne događa se tako često - u prosjeku, dva ili tri puta, a godinu dana djeca oticati jedan ili da puta na dan.

  No, kako bi se razumjelo koliko pelena djetetu treba od 6 mjeseci na dan, morate znati prosječnu količinu urina dati na vrijeme. Prema pedijatru, u prosjeku:

  • količina urina na vrijeme u djece od 6 mjeseci do godine iznosi 25-45 ml;
  • količina izmeta po danu za pola godine staru bebu iznosi 40-50 grama, a za djecu od godinu dana iznosi 100-200 grama;
  • Potpuna apsorpcija vlage pelene za djecu mlađu od godinu dana mora biti najmanje 160 g (GOST 52557-2011).

  Rezultat je da bebe do godinu dana trebaju oko 5-7 komada pelena, a kada se pita koliko puta mijenja pelenu, pedijatri će odgovoriti svaka 4 sata. Ali ako dijete poked, pelena mora biti promijenjen odmah. U tom slučaju, potrebno je uzeti 15 minuta pauze tijekom zamjene pelene, tako da koža djeteta počiva.

  Tablica 2 - Prosječna stopa uriniranja i potreba za pelenama od 6 mjeseci do 3 godine