Kako napraviti pelene iz gaze ili pelene

Zdravlje

Jednokratne pelene uvelike olakšavaju sudbinu majki i štedi vrijeme za kućanske poslove. Međutim, porast cijena uvezenih proizvoda učinio je svoj posao: sada su pelene postale neophodni luksuz za mnoge. Potrebno je jer je bez njih posjet liječniku, pa čak i dugu šetnju s djetetom, još uvijek teško. Kod kuće beba može biti omotana u pelene od gaze / tkanine, koje se lako izrađuju od izrezbarenog materijala. Razmotrite pitanje: kako napraviti pelene iz gaze.

Jednokratne pelene

Gazeće pelene za novorođenče ponovno su na vrhuncu popularnosti: prikladne i jeftine. Ali bake su uvijek bile protiv pelene, a nisu odobrile novo obložene jednodijelne hlače. Ali prije nego što su pelene cijene jeftine, a vi biste mogli kupiti puno paketa odjednom - mijenjati nekoliko puta dnevno, a papučica mrvica je uvijek čista. I noću, koliko je prikladno! Dijete spava, a cijela se obitelj odmara.

Ali pelene imaju značajne nedostatke:

 • alergije;
 • visoke cijene;
 • efekt staklenika;
 • naviku pražnjenja "hlača".

Alergije i iritacije kože moguće su zbog dugotrajnog kontakta izmeta i urina s tijelom. Nije tajna da majka ne može uvijek uočiti pražnjenje mrvica na vrijeme i mijenjati pelenu. Tako se ispostavlja da je beba prisiljena biti u prljavi pelenski za nepoznato vrijeme.

Utjecaj učinka staklenika na reproduktivnu funkciju budućih mama / tata još nije istražen, ali uzrokuje budnost. Na primjer, poznata je metoda kastracije ovaca - ljeti se stavljaju na topla hlača. Ovo je posebno opasno za dječake!

Još jedan nedostatak jednokratnih pelena je dječja navika pražnjenja u pelenama! Dijete razvija stečeni refleks - možete izravno ubaciti hlače, a majka će ih zamijeniti novim suhim. Prikladan je i brz. Tada mame moraju dugo odvojiti od ove navike, pogotovo ako se koriste za hodanje u pelene već dvije godine ili više.

Stoga je u iznimnim slučajevima bolje nositi mamac na djetetu - izlet u kliniku, zimske šetnje u parku, izleti u rodbinu.

U drugim slučajevima potrebna vam je novouređena pelena od gaze ili pelene, što je lako za šivanje.

Gauze pelene

Razmotrite prednosti pelene izrađene od tkanine - gaze i bistrine:

 • eko-prijateljski;
 • jeftin;
 • koža diše;
 • nema pelenskog osipa.

Glavna prednost pelene / pelene za pelene je dah kože bebe. Struktura tkanine omogućuje tijelu da diše i ne stvara efekt staklenika. Pelene / plahta pelene mogu služiti nekoliko generacija bebe - oni su izdržljivi. Ako se pelene vremenom mijenjaju, na koži neće biti pelenskog osipa i ne uzrokuju alergije.

Pojedinačna pelena može se izrađivati ​​/ zalijepiti, a možete ga kupiti u trgovini:

Nedostaci pelene / platno pelene uključuju:

 • konstantno pranje;
 • česte promjene;
 • nemogućnost korištenja na šetnji.

Vijeće. Međutim, moderne majke mogu lako kombinirati: noću i za šetnju nositi pelenu, a kod kuće tijekom dana koristite pelene ili gazu.

Šivamo za sebe

Kako šivati ​​pelene s vlastitim rukama? Nije teško, glavna stvar je kupiti dovoljnu količinu gaze.

Da biste napravili pelenicu iz gaze, trebate ukrasti rubove - kako ne biste se raspali.

Tada će biti potrebno presavijati materijal iz gazeovih praznina na tri načina:

Dimenzije praznih elemenata (u centimetrima):

 • za madžarski način: 60x60 (90x90 - za bebu);
 • za pravokutnik: 60x100.

Za maramicu će biti nekoliko veličina:

 • za novorođenčad - 60x120;
 • od mjeseca do 80x160;
 • nakon tri možete učiniti - 90x180.

Da biste napravili obradni dio, potrebno je šivanje materijala oko rubova. U slučaju pelene ili rezanja listova, zigzag nad njim, tako da rubovi nisu gusti.

Tehnika za beba

We fold pelene "maramicu"

Dakle, pripremili smo plastične pelene vlastitim rukama. Kako napraviti "maramicu"? Da biste to učinili, izrezivanje gaze / pelene prvo mora biti dvaput presavijeno: prvo, ravno, a zatim dijagonalno. Stavili smo dijete na šal, i prolazili slobodni donji kraj između nogu. Zatim s bočnih krajeva morate napraviti "pojas": vezati ih ili ih ispuniti ili upotrijebiti velcro za zatvarač.

Namjestite pravokutnik

Kako napraviti pravokutnu pelenu? Glava odrezana nekoliko puta da biste dobili pravokutni oblik od 20x60. Stavite gornji rub (onu ispod leđa), položite dijete i preskočite slobodni rub između nogu. Nadalje, pelena može biti vezana s užetom ili pričvršćena pojasom. Također možete nositi kišni vrh.

Minimizirajte na mađarskom

Mađarski način da se nečega sliči kao "marama". Kako to učiniti?

 1. Presavijte rez na pola, preklopite ga.
 2. Skupite rezultirajući pravokutnik tako da je kvadrat.
 3. Gornji rub kvadrata mora biti savijen kako bi dobio šal.
 4. Sada se dobiveni obrazac treba okrenuti.
 5. Srednji smo spoj kondenziranja.

Što dalje? Dijete stavlja magaricu na zbijenu jezgru i drži slobodni kraj između nogu. Sada ostaje nametnuti jedni drugima krajeve krajeva i vezati "remen". Iz slobodnih krajeva možete izraditi žice i možete ih srediti velcroom.

Panty kratke hlače

Ovi se tekstili mogu staviti u šetnju s bebom. Gaćice su izrađene od vodootporne eko-friendly materijala, i unutra ukrašen s posebnim upija.

Ako unutar panty stavite dodatni presavijeni gaze ili pamučna tkanina, možete staviti bebu na spavanje.

Unutarnji panty liner može biti izrađen od nekoliko materijala:

Najstabilniji su gaćice s gel punilom, najučinkovitiji - s fleece jastukom. Zapravo, pranje mora biti promijenjeno nakon svakog pražnjenja mrvica. Međutim, tepisi i kauč neće se spasiti od navlačenja.

Veliki nedostatak takvih proizvoda je sušenje. Gaćice se ne mogu sušiti na radijatoru ili grijanje: samo na otvorenom. S jakom vlagom u sobi / ulici, gaćice mogu osušiti do četiri dana.

Kako da biste dobili osloboditi od postpartum hemoroide?

 1. Prema statistikama, svaka "breza" iz drugog tromjesečja povećava rizik od razvoja neugodne bolesti.
 2. Hemoroidi pate od polovice trudnica, bolest se brzo razvija, a najčešće žene već liječe posljedice, ali ne i profilaksu.
 3. Prema statistikama, polovica pacijenata su ljudi u dobi od 21 do 30 godina. Drugi treći (26-30%) - u dobi od 31-40 godina.
 4. Liječnici preporučuju liječenje hemoroida na vrijeme, kao i provođenje prevencije, ne započinjanje bolesti i pozornosti vašem zdravlju.

Ali učinkovit lijek za hemoroide je! Slijedite vezu i saznajte kako se Anna oslobodila te bolesti...

Pelene za bebe - veličine pogodne za mijenjanje i druge namjene

Pelene - ovo je jedna od najvažnijih stvari za novorođenče. Nakon rođenja, dijete je pomoglo da se uobičajeno pozicionira u kojem je bio u maternici, omatajući ga u pelene. To daje djetetu mir i spokoj. Korištenje dlačica pomaže bebi se naviknuti na novo okruženje, olakšavajući i omekšavajući proces prilagodbe.

Potrebni broj pelena za novorođenče

Za mrvice u jednokratnim pelenama bit će dovoljno za kupnju 10 tankih i 10 toplih pelena. Ako je dijete u klizačima, trebali biste imati 20 kalikonskih i flanelskih proizvoda. Ova se količina može razlikovati ovisno o mogućnosti dnevnog pranja i dobu godine kada je dijete rođeno. Uostalom, ljeti, flanel plahta će se rijetko koristiti, tako da njihov broj može biti smanjen na pet. I kalcić pelene su potrebne kako u hladnom tako iu toploj sezoni.

Kako napraviti pravi izbor?

Pri odabiru pelene izbjegavajte previše svijetle boje, jer boja može biti alergen za dijete. Prije prve uporabe iu budućnosti kada su one kontaminirane, uvijek ih treba isprati pomoću bebe sapuna ili praha i temeljito isprati. Loše pelene mogu uzrokovati osip od pelene i čak upalni procesi u bebi. Za djecu do tri mjeseca moraju se glačati plahte. Pod utjecajem visokih temperatura tkanina postaje mekša, a mnoge patogene bakterije umiru.

Nije preporučljivo kupiti pelene od najmanjih veličina za novorođenče, jer su bebe rođene različite visine i težine. Na ispustu iz rodilišta možete kupiti nekoliko listova srednje veličine. I nakon pojave mrvica na svijetu izabrati ono što je potrebno beba pelene.

Dimenzije pelene

Prije nekoliko desetljeća postojala je standardna veličina pelene za novorođenče, kako je zabilježeno u regulatornim dokumentima. Sada proizvođači izrađuju i proizvode plahte za bebe s veličinama koje su isplativo za proizvođače. Stoga roditelji postavljaju pitanje: "Koja veličina treba biti pelene?" Općenito, taj čimbenik nije od temeljne važnosti. Glavna stvar da su plahte bile ugodne za kožu djeteta. Dijete može brzo izaći iz pelene premalene veličine, a proizvodi nisu veoma veliki za majke za upotrebu.

Zajedničke veličine pelene:

 • 80x95 cm, a posteljine s takvim veličinama odgovaraju bebu u prvih 5-8 tjedana njegova života. Kasnije, kada crkve izraste iz ovih pelena, one mogu obrisati dijete nakon kupanja.
 • 95x100 cm (100x100 cm). Takvi su proizvodi prikladni za bebe koje su od rođenja od 8-12 tjedana. Doista, u ovom trenutku, djeca već aktivno kreću svoje ruke i noge, a oni lako mogu izaći iz malih pelena.
 • 110x110 cm Najpopularnija dječja pelena. Veličine se smatraju vrlo prikladnim za upotrebu mladih majki. Ovi listovi su prikladni za beba djeca od 12-16 tjedana. Također je prikladno postaviti te pelene u krevet, kolica ili stol za presvlačenje.
 • 120x120 cm Ovo je dječja pelena, dimenzije od kojih su najveće u odnosu na proizvode predstavljene u trgovinama. Proizvodnja takvih posteljnih listova troši većinu tkanine, pa su skuplji od drugih. Koristi se za bebe za bebe starijih od četiri mjeseca. U budućnosti, te proizvode možete koristiti kao listove u krevetiću.

Da biste odabrali veličinu pelene za bebe odgovaraju određenom djetetu, možete upotrijebiti ovu tablicu.

Dob djece, mjeseci

Rast djeteta, vidi

Veličina pelene, cm


Ovdje su prosjeci. Ali, znajući težinu i visinu djeteta, svaka će majka moći barem razumjeti koliko veličina pelene treba kupiti ili napraviti sa svojim rukama.

Tanke pelene

Svjetlosne pelene trebaju biti izrađene samo od prirodnog materijala, dobro apsorbiraju vlagu i ne uzrokuju alergije i nadražaje kože novorođenčeta. Ti zahtjevi zadovoljavaju boje i pletenina. Calico pelene su izrađene od 100% pamuka, lako se peru, brzo se suši i traje čak i uz ponavljanje ispiranja. Tablice kaliketa bit će korisne za vruće ljeto i hladnu zimu, kod kuće, i dok hodaju vani. Po želji, mogu se probaviti da ubiju klice bez uporabe kemikalija koje uzrokuju alergije. Koristeći gornju tablicu, možete odrediti potrebnu veličinu pelene za pelene. Pletenina je također naširoko koristi za swaddling, koji su mekani i elastični. Snažno se uklapaju u tijelo djeteta, ali ujedno daju i najaktivnije mrvice sloboda kretanja.

Topla pelena

Više gusti pelene izrađene su od flanela ili bicikala. Te su tkanine mekane, toplo zbog guste češaljne hrpe. Flanel pelene se koriste u hladnoj sezoni. Topli proizvodi trebaju biti izrađeni samo od pamučnih tkanina, vuna je previše tvrda za bebinu kožu. U tijesnim pelenama beba će udobno spavati u hladnoj sobi, izaći van, opustiti nakon kupanja. Veličina dječje pelene iz flanela odabire se analogno izboru tankih proizvoda.

Moderna upijajuća pelena

Apsorpcijske pelene imaju dovoljno visoku cijenu, ali ako je moguće, bolje ih je kupiti. Ti su proizvodi jednokratni i mogu se ponovno upotrijebiti. Vrlo su prikladni za putovanje s vama kada putujete u posjet. Dobro je koristiti ove pelene za šetnju prilikom mijenjanja pelene u kolicima. U toploj sobi, bebu možete staviti na takvu stelju bez pelene. Koža bebe će disati, a pelena, ako je potrebno, apsorbira dobro oslobađenu vlagu. Nažalost, ovi listovi su male veličine: 40x60 cm, 60x60 cm i 60x90 cm, što im ne dopušta da se koriste za punjenje. Nakon uporabe treba se bacati plahte za jednokratnu uporabu. Peleta koja se može ponovno upotrijebiti može se oprati i dalje raditi.

Izbor materijala za izradu pelena to čini sami

U proizvodnji kod kuće dobivate baby pelenu, dimenzije idealne za majku i bebu. Trošak samog proizvoda će se povoljno odstupati od cijene plahta za pohranu.

Ako kod kuće postoji rezanje, flanel ili bicikle, trebate šivati ​​pelene iz ovog materijala. Ako nema zalijevanog materijala, trebate ga kupiti u trgovini.

Kao što je gore spomenuto, za tanke pelene morate odabrati mekanu, a ne previše šarenu boju širine valjaka od 80-90 cm, za guste - flanel ili bicikl. Boje se mogu odabrati pojedinačno, ovisno o vašem djetetu i osobnim željama mlade majke. Za šivanje 10 pelena koji mjere 90x120 cm trebate kupiti 12 metara tkanine.

Šivanje pelene kod kuće

Mehanizam za izradu listova sa svojim rukama je kako slijedi:

 • Nanesite na rub rezanih tkanina sve potrebne oznake olovkom.
 • Izrežite materijal u označene oznake.
 • Izrezajte rubove s overlockom ili cik-cak ubodom na šivaćem stroju. Šava na rubu apsolutno nemoguće upotrijebiti, to će ispasti suviše grubi rub za bebu. Ako nije moguće urediti rubove na taj način, možete to učiniti ručno brišući pelene.
 • Na kraju procesa, trebate prati pelene, dobro isprati i glačati željezo na maksimalnoj temperaturi s obje strane.

Do sada nije postojala niti jedna standardna veličina dječje pelene za novorođenčad, tako da mlađa majka može odabrati posteljinu od nekoliko dostupnih veličina koje osiguravaju proizvođači. To bi trebalo biti učinjeno, vođeno visinom, težinom bebe i vlastitim sklonostima. Čak i ako je dijete u pelenama, pelene su još uvijek potrebne za svakodnevnu upotrebu, samo u manjim količinama. Krevetete možete napraviti kod kuće. U tom slučaju sami instalirate veličinu proizvoda. Glavna stvar je da krevet plahta određene veličine trebao bi biti udoban da se omota bebu.

Veličina pelene za novorođenče. Što bi trebalo biti veličina gazeće pelene za novorođenčad?

Rođenje djeteta je sretan događaj u životu svake obitelji. Ali ćete morati kupiti puno: boce, dječji krevetić, kolica, dud, pelene, dječja hrana, kupka, hodalice, igračke, posteljina, pelene, dječja odjeća itd. Na rođenje djeteta, mnogi se roditelji često pitaju - "Koja veličina pelene mu treba?".

Istina, neke majke vole koristiti pelene, klizače i ostale. Moderna odjeća. Drugi dio žena pridržava konzervativnih metoda pelene i koristi pelene, koji, usprkos suvremenim metodama, ostaju u vrijednosti.

Diaper veličina: što bi trebalo biti?

Veličina pelene za novorođenče može biti bilo koja. Većina kaže da što je više, to bolje (ali razumno). Trenutno ne postoji standardna veličina dječjih pelena, svaki proizvođač proizvodi onu koja mu se čini korisnim. Što se tiče mama, oni odabiru veličinu pelene, za koje smatraju da su prikladni za presvlačenje.

Standardna veličina pelene za novorođenčad još je 80 do 95 cm, no mnogi smatraju da to nije najprikladnije za bebu. Istina, takve pelene mogu biti korisne u prvim mjesecima života djeteta. Nemojte se očajavati i mijenjati, ako ih još uvijek kupite: mogu biti odlično smeće ili služe za brisanje djeteta.

Druga česta veličina pelene novorođenčeta je 95 do 100 cm, a mnogo je praktičnija od prethodnih, posebno za bebe koje su dosegle dob od 2 do 3 mjeseca. No, ako planirate prekinuti dijete nakon 4 mjeseca, ta će veličina biti nedovoljna.

Najprikladnija i optimalna opcija za bebe za bebe - pelene, veličine od 110 do 110 cm. Stoga, ako želite previjati bebu, kupite ih točno onakve veličine - na taj način nećete pogriješiti.

Postoje pelene, veličine 120 x 120 cm - to su najveće opcije proizvedene od strane proizvođača. Takve pelene su vrlo prikladne, jer mogu svladati svako dijete, no cijene su malo u usporedbi s najmanjim i standardnim.

Postoje tanke i tople pelene. Za šivanje tanke, u pravilu, koristite mekani i ne previše svijetli materijal (zmaj, pamuk, čašu, itd.). Pokušajte kupiti stvari koje nisu svijetle boje, jer nakon prve pranja bojila se može izblijediti i uzrokovati alergije na bebu. Bolje je, naravno, da pelene pokriti prije nego što se penjaju i pogledaju na njihovo muljenje. Za topla modela koristite bicikl i flanel.

Optimalan broj pelena za jedno dijete je tanak i topao. Možete kupiti više ako imate dodatni novac, ali kako praksa pokazuje, taj je iznos dovoljan.

Što bi trebalo biti veličina gazeće pelene za novorođenčad?

Trenutno postoji veliki broj različitih pelena, jednokratnih gaćica i drugih proizvoda za bebe u higijenske svrhe. Istina, neke majke i dalje vole koristiti gaze pelene. Prije toga, kada nisu postojale pelene, roditelji su sami napravili pelene iz gaze. Bilo je puno bolje i gušće nego što je sada i nakon pranja nit nije ispucao, tkanina nije bila rastrgana, porozne stanice nisu bile formirane. Bez obzira na gustoću, gaza je bila dobro prozračna, apsorbira tekućinu, a dječje dno nije bilo trulo.

Trenutno, neki proizvođači pelene još uvijek koriste gaze kako bi ih napravili. Pelene pelene imaju svoje prednosti i nedostatke. Glavna prednost takvih pelena je prirodna i hipoalergenska. Ako je gaza dobre kvalitete, a pravilno stavite pelenicu na novorođenče, nikad neće imati problema s kožom (piling, akne, osip, crvenilo, iritacija, itd.). Osim toga, gazeće pelene su mnogo jeftinije od modernih.

Što se tiče nedostataka, gazeće pelene nisu dobro pričvršćene na bebu, zbog čega se stalno mogu kotrljati i pada, kao rezultat bebine otpadne tvari, tla će odjeću i posteljinu. Drugi značajan nedostatak ovakvih pelena - oni se trebaju mijenjati odmah nakon što se mokri, inače će koža beba početi zamahnuti.

Veličine peludnih gaze za novorođenčad kreću se od 45 do 90 do 90 za 90 cm. Ovdje bi roditelji trebali privući dob i puninu bebe. Ako ne znate točno koja će veličina odgovarati vašem djetetu, kupite kombinirani paket. Također možete šivati ​​takve pelene (ali, kao što pokazuje praksa, mame nemaju vremena za to, jer dijete zahtijeva stalni nadzor i njegu).

Kako šivati ​​pelene za novorođenče?

Ne postoji ništa teško u ovom, i to neće potrajati puno vremena. Prije svega, morate kupiti kvalitetnu tkaninu. Kupi materiju sa skupljanjem i dopuštenjem. Ako imate overlock, ne možete dodati naknade.

Prije nastavka šivanja, isprati materijal u perilici. Tako ćete vidjeti kako sjedi. Zatim postavite tkaninu na ravnu površinu, izmjerite veličinu pelene i izrežite obradak. Procijedite rubove s preklopom ili ih šivajte šivaćim strojem jednostavnim šavom. Mnoge majke dosadile su neprestano uvlačenje rubova pelene, tako da ih se lakše ušivalo.

Kad su pelene spremne, ponovno ih rastegnuti u pisaćem stroju pri maksimalnoj temperaturi (ako je tkanina obojena, operi se na 40 - 60 stupnjeva) uz dodatak dječjeg praha i regeneratora. Kada su pelene suhe, svakako ih glačajte parom.

Vidi također:

Što se još može koristiti pelene?

Kao što se ispostavilo, mnoge majke su ga koristile za upotrebu pelena ne samo za bebe:

 • Pelene se mogu smjestiti u kolicima, na sofi, na stoliću za mijenjanje;
 • Mnoge majke koriste pelene za gornji sloj kreveta. Kada beba spava bez pelene, lakše se mijenjaju;
 • Možete šivati ​​rupčiće od pelene;
 • Ako preklopite pelenu nekoliko puta, možete je staviti pod glavu djeteta ili ispod lica (u slučaju regurgitacije);
 • Kada dijete raste, možete šivati ​​mini ručnike za lice i ruke iz pelene.

Pelena je još uvijek nezamjenjiva atribut pri rođenju djeteta. Čak i sada, kada u arsenalu mame mnoge moderne pelene, gaćice, klizače, dionice pelene u kući neće biti suvišne. Možete ih koristiti ne samo za swaddling, ali i za druge svrhe. Osim toga, kako biste uštedjeli novac, možete sami šivati ​​pelene, odabirom ovog kvalitetnog materijala.

Koliko pelena trebate kupiti novorođenče: optimalni broj, standardne veličine i načine za šivanje vlastitih ruku

Uz korisne i prikladne odjeće i "male ljude", pelene su vrlo potrebne u prvim mjesecima života djeteta. Kupnja pelena ne isključuje kupnju određenog broja pelena.

Pitanje potrebe za presađivanjem nije tako teško za roditelje - pedijatri preporučuju da se malom djetetu odmori najmanje dva prva dva mjeseca. Kopanje je slobodno, tako da ruke i noge malenih imaju mali prostor. Ovaj je članak izrađen kako bi pružio najpotpuniju informaciju o važnom atributu dječjeg ormara - pelena. Također ćemo vam reći kako šivati ​​ove proizvode sami.

Većina suvremenih roditelja i pedijatara izabere slobodno kretanje, što ne ometa kretanje djeteta

Vješto pomoć

Izrada "čahure" za dijete ima brojne pozitivne točke:

 • rijetke potrese za vrijeme spavanja, jer beba se ne probudi sa svojim rukama i nogama;
 • udoban sustav omatanja stvara osjećaj sigurnosti;
 • ugodniji san;
 • Neki ortopedski problemi zahtijevaju uporabu određenih vrsta pranja.

Broj pelena

Koliko pelena treba novorođenčad? Bit će potrebno, čak i pri kupnji jednokratnih pelena. Mudre majke znaju da nema mnogo materijala za prelet.

Zašto toliko? Ove brojke su posljedica činjenice da prva dva mjeseca života bebe trebaju smanjenje tkiva ne samo za vrijeme spavanja.

Navodimo glavne točke njihove uporabe:

 • Mjesec pipsqueak pissing 15-20 puta dnevno, kao i iskakanje nekoliko puta. Dakle, dan će trajati oko 25 pelena. Imajte na umu da prljave pelene trebaju biti oprane, sušene i glačane, što znači da zalihe trebaju velike (oko 5-7 komada po smjeni).
 • Stol za presvlačenje je prekriven krpom. Dan će trebati 3 jedinice.
 • Flannel pelena će biti potreban da biste dobili mokro bebe magarca nakon kupanja. Dan čistih krpica treba 5-6 komada.
 • Pelena pokriva krevet pri korištenju podmornice. Također možete izraditi valjke iz nje kako bi ograničili dječje puške u slučaju ortopedskih problema. Ukupno 5-7 više platna.
 • Tijekom šetnje, trebat će vam pelene: tanke 4 kom. u ljeto i proljeće i 2 kom. gusta zimi.
 • Panojevi se vrlo aktivno koriste, pa se broj od 50 jedinica više ne čini tako velikim.

materijal

Pelene u trgovinama su vrlo različite u smislu gustoće i boje. Koje vrste pelene trebaju novorođenčad? Poželjno je kupiti različite opcije za uporabu u svako godišnje doba. Flanelne pelene za novorođenčad dobro su prilagođene ne samo zimi, već i hladnim ljetnim danima.

Materijal dječje pelene predlaže se kako slijedi:

 • Vrsta cica. Pamuk je pogodan za omotavanje beba i ljeti i zimi. Na hladnom vremenu, flanel se nanosi na vrh čaše. Tanke pelene za novorođenče prikladne su za skrivanje djeteta dok spavaju u ljeto i za podstava u kolicima.
 • Flanel. Može se koristiti u nekoliko svojstava: za omatanje, kao ručnik nakon kupanja i za kupanje. Meka površina tkanine štedi čak i najosjetljiviju kožu.
 • Muslin. Odabirete li tkaninu za ljeto? Lagana i vrlo nježna pelena za muslin će dati vašem djetetu mekoću i udobnost. Njihova svrha je vrlo raznolika: posteljinu za stol za presvlačenje, ručnik ili tanki pokrivač. Također, ova vrlo tanka tkanina izuzetno je ugodno za tijelo kada je omotana. Muške pelene za novorođenčad, za razliku od jeftinijih opcija tkiva, izuzetno su otporne i trajat će dugo bez gubljenja nježnosti i nježnosti. Visokokvalitetna tkanina određuje visoku cijenu. Tri pelena koštat će vam oko 2000 rubalja, ali to je vrijedno. Koža dijete će moći disati, izbjegavati iritaciju, a ta će tkanina trajati više od jedne generacije.
 • Pletenina. Ova vrsta materijala već je stekla mnogo obožavatelja, unatoč "mlađoj dobi" u slučaju swaddlinga. Pletena pelena savršeno diše i bit će najbolja opcija za ljeto, kao i prikladna kao unutarnji sloj kada se omota zimi u kombinaciji s flanelom. Pletena "čahura" pružit će vam utjehu i coziness vašim mrvicama.
 • Bicikl. Zimska verzija materijala. Na obje strane isprepletene, pelene za flanelete imaju povećanu gustoću. Vuna bicikla je tako topla da se koristi za šivanje vanjske odjeće. Baiké pelene su obično pola vunene i izvrsne su za upotrebu tijekom hladne sezone kada se brinu za bebu.
Muslin pelene će uštedjeti dijete u vrućem vremenu, plus su vrlo ugodne za tijelo i gotovo bez težine

veličina

Kako odabrati pelene i ne smije se zamijeniti s veličinom? Nudimo vam tablicu veličine pelene, gdje su naznačeni standardni i nestandardni pokazatelji. Pri kupnji potrebno je uzeti u obzir da veličina pelene za veliko dijete težine više od 4 kg neće biti 85x90 ​​cm, ali najmanje 110x110 cm.

Gaze pelene: kako ih napraviti i staviti na bebu?

Do trenutka kada su se pojavile jednokratne pelene, nije bilo alternative za mlade majke u mislima - u svakoj kući gdje su se pripremale za rođenje novorođenčadi, s vlastitim rukama napravile su gazeće pelene. Smatrali su se bitnim elementom za dojenčad, osobito u prvim mjesecima svog života.

I danas, bake agresivno nude svoje kćeri odreći se sintetičkih jednokratnih pelena i prisjetiti se prirodnih reusabilnih pelena, koje su 100% sigurne za zdravlje djeteta, a posebno dječaka. Tema slobodnih pelena i pelena iz gaze, kao i pitanja o njihovim prednostima i nedostacima, dugo će biti raspravljiva i raspravljana u našem društvu.

Gaze pelene ili pelene?

Da biste saznali što je najbolje, morate uzeti u obzir pozitivne i negativne strane ove vrste pelene i usporedite ih međusobno.

Prednosti gaze pelene:

 • niski trošak, ekološki prihvatljiv materijal;
 • nema problema s pranje nakon pojave modernih perilica rublja;
 • quick pot mastering (kontroverzno mišljenje).

Nedostaci gaze pelene:

 • teško je popraviti dječju svećenicu;
 • pelena, mokro, uzrokuje osip pelene i nadraženost kože;
 • neprekidno curenje, nemoguće je sušiti suhu odjeću, nakon što je dijete pušilo, morat će potpuno promijeniti odjeću;
 • Zbog mokrog pelena dijete se tijekom noći više puta budi.

Ukupne količine jednokratnih pelena:

 • beba je suha, nema potrebe trošiti vrijeme mijenjati odjeću, mijenjati posteljinu, brisati lokve na podu;
 • beba dobro spava cijelu noć.

Nedostaci jednokratnih pelena:

 • visoke cijene;
 • sukladnost s pravilima nošenja i zamjene pelene (ako pelena ostaje na djetetu duže od 6 sati, to također može izazvati osip kože i pregrijavanje kože);
 • složenost zbrinjavanja, okolišni problem.

Dakle, što je bolje - pelene od gaze ili gotove pelene? Jedina ispravna odluka bila bi ne otići u krajnosti i koristiti ono što je prikladno, to ispravno, pažljivo promatrajući higijenu djeteta. Ako postoji mogućnost da stalno kupujete pelene, ako se mlada majka osjeća umorna nakon poroda i teško je nositi se s beskrajnim pranjima i stalnim promjenama obnovljivih pelena - zašto bi ona odbila od onih slobodnih?

Možete međusobno kombinirati jednokratne i višekratne pelene. Glavna stvar je odabrati ono što zaista izgleda sigurno i prikladno jer će sigurna i mirna majka imati zdravu i mirnu dijete.

Pro i kontra gaze pelene

Ručno izrađene gaze pelene imaju snage i slabosti koje smo već napisali. No, razmotrite ih detaljnije.

Dakle, glavne prednosti:

 • isplativost: može se napraviti do 25 pelena iz paketa gaze;
 • prirodnost: gaza je materijal koji, u dodiru s kožom djeteta, ne uzrokuje iritaciju;
 • koža diše: gaza slobodno prolazi zrak, tako da koža i sluznice djeteta ne pregriju;
 • dijete se navikne na lonac brže jer zna što znači biti mokar;
 • Gazeća pelena, po želji, lako se "uklapa" na bilo koju dimenziju djeteta.

Nedostaci gaze pelene za novorođenče uključuju:

 • često pranje: skup od 25 gaze pelene trajat će jedan dan;
 • anksioznost djeteta: natopljene i prljave pelene uzrokuju neugodu u bebi, one se trebaju odmah mijenjati, bez obzira na doba dana i druge okolnosti;
 • nedostatak punog noćnog sna: na mokroj peleniji, dijete više ne želi spavati, pa će cijela obitelj morati zaboraviti na normalan noćni odmor;
 • zabrana dugih i dugih šetnji, osobito u offseasonu - obično bebe pepeo jednom u 1-2 sata, tako da neće moći dugo i daleko otići u gaze pelene, morat će se svaki put vratiti kući da promijeni odjeću.

veličina

Ovisno o dobi djeteta, veličina gazećeg pelena za novorođenčad varira.

Dakle, duljina i širina gaze treba biti kako slijedi:

 1. Za novorođenče 60/100 cm.
 2. Za bebe 1-3 mjeseca 80/100 cm.
 3. Za djecu od 3 mjeseca 180/90 cm, ako je pelena izrađena tehnikom "maramicu".
 4. Za djecu od 3 mjeseca 60/100 cm, ako odabrana tehnika "pravokutnik".
 5. Za bebe od 3 mjeseca 90/90 cm, ako je osnovica "mađarska" tehnika.

Predložene veličine pelene izrađene od gaze mogu se pojedinačno mijenjati ovisno o tijelu djeteta, uključujući i veličinu pelene za gaze za novorođenče.

Kako napraviti pelene od gaze: tehnike preklapanja

Kako šivati ​​gazeće pelene za novorođenčad? Da biste napravili pelene gaze sa svojim rukama, naravno, trebat će vam gaza. Možete ga kupiti u bilo kojoj ljekarni. Nažalost, ovih dana kvaliteta ovog materijala pogoršana je u odnosu na ono što su naši roditelji stekli. Bivša gaza bila je gušća i zadržala svoj oblik nakon brojnih ispiranja. Sada se taj materijal ne može pronaći, pa se mnoge mlade majke zainteresiralo za izradu pelene iz pelene, koristeći stare posteljine za to.

Pa kako se s rukama omotavate gaze pelenicu? Postoje tri tehnike preklapanja gaze, dok šivanje proizvoda nije potrebno. Glavna stvar - odabrati veličinu pelene iz gaze.

Tehnika Jednobluka

Komad gaze 90/180 cm udvostručuje vodoravno, a zatim opet dvaput, ali dijagonalno. Treba napraviti neku vrstu šala na kojoj se dijete uklapa. Donji dio gaze se podiže između nogu, a bočni rubovi mjerača se nagomilavaju jedno na drugo. Ispada "pojas" koji možete ispuniti ili vezati.

Druga tehnika je pravokutnik

Komad gaze 60/100 cm treba se nekoliko puta kotrljati. To bi trebao biti pravokutnik od 20/60 cm. Jedan rub pravokutnika trebao bi biti postavljen ispod leđa djevojke ili ispred dječaka. Drugi rub prolazi između djeteta. Dobivena pelena je fiksna pelena ili remen.

Tehnika treća - mađarski

60/60 ili 90/90 komada gaze uzeti su gornji rub i presavijeni na pola, a zatim desnim rubom i opet presavijeni na pola. Trebalo bi se pokazati kvadratom, u kojemu morate otkopčati gornji kutak tako da mu rublje izađe. Nakon toga, gaza je okrenuta naopako, slobodni kut je preklopljen nekoliko puta. Rezultat je kondenzirani srednji položaj na kojem će staviti dijete. Donji dio pelene umetnut je između nogu, bočni dijelovi se međusobno preklapaju i zatvaraju remenjem.

Kako prati pelene pelene?

Nakon učenja kako napraviti pelene od gaze za novorođenčad, ne sve mlade majke znaju kako koristiti gaze pelene. Treba ih ukloniti što je prije moguće nakon što ih dijete umiruje ili ih upije. Gaze pelene na djetetu trebale bi biti suhe, jer inače može imati pelensko osip.

Operite te pelene trebate biti ručno. Prvo, kontaminirana gaza je isprana pod vodom, nakon čega je uronjena u vodu razrijeđenim dječjim prahom ili sapunom na temperaturi od najmanje 60 stupnjeva. Tada biste trebali dezinficirati pelene kuhanjem, suhom i željezo na obje strane.

Neželjeno je prati reusable pelene u stroju za pranje rublja, brzo će izgubiti njihov oblik i izgled. Nedostatak pranja ruku je nemogućnost potpunog brisanja svih postojećih onečišćenja. Stoga se snažno preporučuje ažuriranje zaliha gaze pelene svakih 2 mjeseca kako bi se spriječio razvoj pelenskog osipa.

Koje pelene odabrati? Svaka mlada majka rješava ovo pitanje na svoj način. S jedne strane, gazeće pelene zahtijevaju čestu zamjenu, pranje, osim toga, one su niske apsorberi i slabo fiksirane na tijelu djeteta, ali s druge - one su ekološki prihvatljive i ne mogu uzrokovati alergije na koži novorođenčeta.

Ako mlada majka ne želi trošiti vrijeme svakodnevno pranje, sušenje i glačanje gaze pelene, možete joj ponuditi "zlatnu sredinu" koju mnoge žene pridržavaju: nosite jednokratne pelene za noć i za šetnje, a ostatak vremena koristite gaze. Ova kombinirana metoda uzrokuje manju zabrinutost kod mladih majki.

Koje veličine pelene trebaju biti za novorođenčad?

Priprema miraz za novorođenče je uzbudljiva i prekrasna aktivnost. Ako se kupnja kolica s krevetom može odgoditi za kratko vrijeme, onda bi trebalo pripremiti deku, prsluke i pelene unaprijed. Veličina pelene za novorođenčad je presudna u koliko dugo ćete ih koristiti.

Ipak, učinimo sve u redu.

Što su novorođenče pelene?

Postoji mnogo mitova o pelenama, a možda se i pitate hoće li novorođenče trebati pelene i hoće li ih kupiti uopće, jer izgleda da beba lako može bez njih.

Što su bebe pelene za?

 • oni su bolje sposobni zadržati dijete toplo;
 • Dječji sna spelenata je jači, jer su ruke i noge pritisnute tijelu, a slučajni kaotični pokreti ga ne mogu probuditi (pročitajte stvarni članak: Zašto se novorođenost drhti u snu? >>>);
 • u prva dva mjeseca pomažu djetetu da prođe kroz razdoblje prilagodbe životu u novom svijetu (više informacija o njezi mlađoj bebi i kako svesti minimalnu količinu djeteta plače na minimum, vidi Sretan roditeljstvo >>>);
 • pomoću pelene možete brzo i udobno staviti novorođenče;
 • u pelenama, novorođenče se osjeća kao u majčinom trbuhu. To mu daje osjećaj smirenosti, sigurnosti. Opušta se i postaje mirniji.

Ako su prve pelene jednostavno neophodne za bebu, s vremenom ih se mogu koristiti kao:

 1. Listovi u krevetiću, kolica, na stoliću za presvlačenje;
 2. Pogodno kao materijal za obloge kod regurgitiranja bebe;
 3. U kupaonici, tijekom kupanja, dijete će se ponašati mirnije ako su mu ruke i noge prekrivene pelenama (kako se kupati bebom detaljno je opisano u članku Kako se okupati novorođenčad? >>>);
 4. Nakon plivanja može obrisati tijelo djeteta.

Koja veličina treba biti pelena

Na prvi pogled, čini se, važno je li veličina pelene, glavna stvar je da je čista i ima estetski izgled. Ali ne.

Velika je važnost veličine pelene za novorođenčad. Zamislite da ste kupili jeftine pelene male veličine, omotali bebu i odjednom, nakon dva tjedna, ispostavilo se da njezini krajevi nisu pravilno umetnuti i ona je bila kratka.

Pokušajte ponovno završiti, ali mrvice postaju neugodne, zbog kretanja rukama i nogu, krajevi tkanine su slabo fiksirani, tugujuće shvaćate da morate kupiti druge, jednu veličinu veću.

 • Standardna veličina pelena za novorođenčad, koja je komercijalno dostupna, je 80 x 120 cm. Budući da dijete brzo raste, bolje je uzimati proizvode s marginom;
 • Iz vlastitog iskustva, majke troje djece, mogu preporučiti pelene od 90 do 120 ili 100 od 120. Oni su bolje prilagođeni i novorođenčadi i starijoj djeci;
 • Velika veličina pelene pružit će vam mogućnost slobodnog pranja. Čak i ako se dijete rodi veliko, još ih možete koristiti.

Boja proizvoda - je li važno?

 1. Vrlo estetski ugodan i uredan dječak izgleda očaran u pelenama bijele boje s malim uzorkom;
 2. Diversifikacija boja može se dati prednost tkaninama mekih pastelnih boja: ružičasto, žuto, plavo, mekano zeleno. Takve pelene će stati čak i na fotografiranje.

Vrste pelena i njihova raznolikost

Trgovine sadrže široku paletu boja, veličina i tkanina za pelene. Što je bolje odabrati?

 • Thin calico - postat će sastavni dio dnevnog dječjeg ormara, posebno u vrućoj sezoni;
 • Za hladnu sezonu dobro se uklapaju proizvodi iz bicikla ili flanela;
 • Pletena, s patentnim zatvaračem - više nalik omotnici za mrvice, u kojoj postoji posebni dio za dječje noge. Možete brzo staviti bebu u njega, to je vrlo mekana i dobro se uklapa u tijelo djeteta. Obzirom da se pletenina nastoji protezati, tada, kada se dijete diže, osobito u početku, trebat će vam vještina majke;
 • Čičak s velcro je više kao oblik čahura. Kada ga šivate koristite tkanine poput pletenine, flanela, pamuka ili pamuka. Prilikom odabira veličine pelene morate uzeti u obzir rast djeteta;

Moje mišljenje je da oni nisu vrlo prikladni za korištenje. Nakon čestih pranja, čičak začepljenja, to dovodi do slabe fiksacije proizvoda, bilo kretanja malenih, dovodi do činjenice da se zatvarači otkopčavaju.

 • Jednokratne pelene mogu se kupiti u bilo kojoj ljekarni. Oni imaju standardnu ​​veličinu, vrlo su prikladni za šetnju i putovanja, sastoje se od tri sloja - hipoalergenskog, upijajućeg i vodootpornog. Nakon uporabe, odložene pelene moraju biti odložene;
 • Još uvijek postoji vodonepropusna pelena dizajnirana za dugotrajnu uporabu. Njihova veličina je 74 do 74 cm, ne šuškaju, prilično su mekana i izgledaju nalik na suvremene podmornice, pogodno je postaviti ih u kolijevku, kolica. Oni će vam postati spašavatelj ako ćete vidjeti liječnika ili otići na šetnju.

Usput, vjeruje se da se prvi tjedni ne mogu prikazati nikome. Što je razlog za to, saznajte iz članka: Zašto novorođenče ne može biti prikazano 40 dana? >>>

Briga za pelene

Dječja koža je vrlo osjetljiva na različite infekcije. Pelene služe kao prepreka raznim bakterijama, ali samo ako su čiste i pravilno oblikovane. Operite ih bebinskim sapunom ili prahom. Također, puno informacija o zdravlju djeteta, naći ćete na tečaju: Zdrava beba >>>

Ako sve bude jasno s pranjem, mišljenja mogu biti kontroverzna u vezi s glačanjem.

Sjećam se kako je 10. dana kod kuće sa svojom prvom kćerkom, moj suprug je pitao koliko ćemo dugo patiti od ove gluposti. Odgovorio sam da barem mjesec dana.

Istina, njegovo pitanje me natjeralo da razmišljam i tražim informacije, zašto moram željezo pelene?

 1. U procesu sušenja odjeće, bakterija može doći do tkanine. Pod utjecajem visoke temperature, u procesu glačanja, bakterije umiru;
 2. U procesu glačanja bilo koji tkanina postaje mekša;
 3. Peglanje produžuje život pelene;
 4. Dobro glačani proizvodi izgledaju estetski ugodni.

Važno je! Pelene su podvrgnute prisilnim ubacivanjem sve dok beba nema umbilikalnu ranu! (Pročitajte trenutni članak: Kako nositi pupak novorođenčeta? >>>)

Koliko je pelena potrebna za bebu?

"Koliko pelena vam je potrebno za novorođenče?" Pitate. Ne događa se mnogo, ali svugdje postoji razumno ograničenje. Za novorođenče, dovoljno je da nabavite 15 debelih i 20 tankih pelena. Po mom mišljenju, to je najoptimalniji iznos:

 • jedan dio njih će se osušiti nakon pranja;
 • drugi je lagati čekajući za glačanje;
 • i treći - pripremljen za svakodnevnu uporabu.

Kako šivati ​​pelene vlastitim rukama?

Ako imate umjetnost rezanja i šivanja, onda, naoružan šivaćim strojem, škarama, krpom i najvažnije želje, možete sami šivati ​​proizvode ili potražiti pomoć od prijatelja ili rodbine.

Da biste to učinili, morate odlučiti o veličini našeg proizvoda. Otkrili smo da je bolje nositi pelenu veličine 90 x 120 cm ili 100 x 120 cm.

 1. Izračunamo potrebnu količinu materije i kupujemo ga;
 2. Stavljamo oznake na rub tkanine i izrađujemo pravokutne uzorke;
 3. Rubovi pelene obrađuju se s overlockom ili cik-cakom;
 4. Za novorođenčad, šavovi na proizvodima ne zavoja, u suprotnom rubovi su prekriveni ručno;
 5. Na kraju rada pelena treba prati i glačati.

Što mislite o blagodatima beba? Podijelite svoja iskustva u komentarima!

Veličina pelene za novorođenče. Što bi trebalo biti veličina gazeće pelene za novorođenčad?

Rođenje djeteta je sretan događaj u životu svake obitelji. Ali ćete morati kupiti puno: boce, dječji krevetić, kolica, dud, pelene, dječja hrana, kupka, hodalice, igračke, posteljina, pelene, dječja odjeća itd. Na rođenje djeteta, mnogi se roditelji često pitaju - "Koja veličina pelene mu treba?".

Istina, neke majke vole koristiti pelene, klizače i ostale. Moderna odjeća. Drugi dio žena pridržava konzervativnih metoda pelene i koristi pelene, koji, usprkos suvremenim metodama, ostaju u vrijednosti.

Diaper veličina: što bi trebalo biti?

Veličina pelene za novorođenče može biti bilo koja. Većina kaže da što je više, to bolje (ali razumno). Trenutno ne postoji standardna veličina dječjih pelena, svaki proizvođač proizvodi onu koja mu se čini korisnim. Što se tiče mama, oni odabiru veličinu pelene, za koje smatraju da su prikladni za presvlačenje.

Standardna veličina pelene za novorođenčad još je 80 do 95 cm, no mnogi smatraju da to nije najprikladnije za bebu. Istina, takve pelene mogu biti korisne u prvim mjesecima života djeteta. Nemojte se očajavati i mijenjati, ako ih još uvijek kupite: mogu biti odlično smeće ili služe za brisanje djeteta.

Druga česta veličina pelene novorođenčeta je 95 do 100 cm, a mnogo je praktičnija od prethodnih, posebno za bebe koje su dosegle dob od 2 do 3 mjeseca. No, ako planirate prekinuti dijete nakon 4 mjeseca, ta će veličina biti nedovoljna.

Najprikladnija i optimalna opcija za bebe za bebe - pelene, veličine od 110 do 110 cm. Stoga, ako želite previjati bebu, kupite ih točno onakve veličine - na taj način nećete pogriješiti.

Postoje pelene, veličine 120 x 120 cm - to su najveće opcije proizvedene od strane proizvođača. Takve pelene su vrlo prikladne, jer mogu svladati svako dijete, no cijene su malo u usporedbi s najmanjim i standardnim.

Postoje tanke i tople pelene. Za šivanje tanke, u pravilu, koristite mekani i ne previše svijetli materijal (zmaj, pamuk, čašu, itd.). Pokušajte kupiti stvari koje nisu svijetle boje, jer nakon prve pranja bojila se može izblijediti i uzrokovati alergije na bebu. Bolje je, naravno, da pelene pokriti prije nego što se penjaju i pogledaju na njihovo muljenje. Za topla modela koristite bicikl i flanel.

Optimalan broj pelena za jedno dijete je tanak i topao. Možete kupiti više ako imate dodatni novac, ali kako praksa pokazuje, taj je iznos dovoljan.

Što bi trebalo biti veličina gazeće pelene za novorođenčad?

Trenutno postoji veliki broj različitih pelena, jednokratnih gaćica i drugih proizvoda za bebe u higijenske svrhe. Istina, neke majke i dalje vole koristiti gaze pelene. Prije toga, kada nisu postojale pelene, roditelji su sami napravili pelene iz gaze. Bilo je puno bolje i gušće nego što je sada i nakon pranja nit nije ispucao, tkanina nije bila rastrgana, porozne stanice nisu bile formirane. Bez obzira na gustoću, gaza je bila dobro prozračna, apsorbira tekućinu, a dječje dno nije bilo trulo.

Trenutno, neki proizvođači pelene još uvijek koriste gaze kako bi ih napravili. Pelene pelene imaju svoje prednosti i nedostatke. Glavna prednost takvih pelena je prirodna i hipoalergenska. Ako je gaza dobre kvalitete, a pravilno stavite na novorođenče, nikada neće imati problema s kožom (peeling, vrućica, osip, crvenilo, iritacija itd.). Osim toga, gazeće pelene su mnogo jeftinije od modernih.

Što se tiče nedostataka, gazeće pelene nisu dobro pričvršćene na bebu, zbog čega se stalno mogu kotrljati i pada, kao rezultat bebine otpadne tvari, tla će odjeću i posteljinu. Drugi značajan nedostatak ovakvih pelena - oni se trebaju mijenjati odmah nakon što se mokri, inače će koža beba početi zamahnuti.

Veličine peludnih gaze za novorođenčad kreću se od 45 do 90 do 90 za 90 cm. Ovdje bi roditelji trebali privući dob i puninu bebe. Ako ne znate točno koja će veličina odgovarati vašem djetetu, kupite kombinirani paket. Također možete šivati ​​takve pelene (ali, kao što pokazuje praksa, mame nemaju vremena za to, jer dijete zahtijeva stalni nadzor i njegu).

Kako šivati ​​pelene za novorođenče?

Ne postoji ništa teško u ovom, i to neće potrajati puno vremena. Prije svega, morate kupiti kvalitetnu tkaninu. Kupi materiju sa skupljanjem i dopuštenjem. Ako imate overlock, ne možete dodati naknade.

Prije nastavka šivanja, isprati materijal u perilici. Tako ćete vidjeti kako sjedi. Zatim postavite tkaninu na ravnu površinu, izmjerite veličinu pelene i izrežite obradak. Procijedite rubove s preklopom ili ih šivajte šivaćim strojem jednostavnim šavom. Mnoge majke dosadile su neprestano uvlačenje rubova pelene, tako da ih se lakše ušivalo.

Kad su pelene spremne, ponovno ih rastegnuti u pisaćem stroju pri maksimalnoj temperaturi (ako je tkanina obojena, operi se na 40 - 60 stupnjeva) uz dodatak dječjeg praha i regeneratora. Kada su pelene suhe, svakako ih glačajte parom.

Što se još može koristiti pelene?

Kao što se ispostavilo, mnoge majke su ga koristile za upotrebu pelena ne samo za bebe:

 • Pelene se mogu smjestiti u kolicima, na sofi, na stoliću za mijenjanje;
 • Mnoge majke koriste pelene za gornji sloj kreveta. Kada beba spava bez pelene, lakše se mijenjaju;
 • Možete šivati ​​rupčiće od pelene;
 • Ako preklopite pelenu nekoliko puta, možete je staviti pod glavu djeteta ili ispod lica (u slučaju regurgitacije);
 • Kada dijete raste, možete šivati ​​mini ručnike za lice i ruke iz pelene.

Pelena je još uvijek nezamjenjiva atribut pri rođenju djeteta. Čak i sada, kada u arsenalu mame mnoge moderne pelene, gaćice, klizače, dionice pelene u kući neće biti suvišne. Možete ih koristiti ne samo za swaddling, ali i za druge svrhe. Osim toga, kako biste uštedjeli novac, možete sami šivati ​​pelene, odabirom ovog kvalitetnog materijala.