Zdravo spavanje novorođenčadi u krevetiću: kako ne izgubiti novac s veličinom posteljine?

Rođenja

Spavanje djeteta je vrijeme kada se djeca odmaraju, energiziraju, dobivaju snagu i nadopunjuju svoju potrošenu energiju. Zato je zadatak roditelja da organiziraju udoban san za dijete.

Važno je ne samo odabrati pravu odjeću, već i cijeli set kreveta. To će ovisiti o tome koliko je dijete staro, koliko veličine krevet i posteljinu, a što materijalni roditelji vole.

Važnost pravilnog donjeg rublja za bebe

Prilikom odabira proizvoda za novorođenče postoje visoke zahtjeve. Mnogi proizvođači strogo se pridržavaju njih. Međutim, još jednom provjerite veličinu ne boli. Odgovarajući set će poboljšati krevet i povećati razinu udobnosti.

Posljedice pogrešnog izbora

Veličina posteljine za novorođenče mora se potpuno podudarati s dimenzijama kreveta. To će vam pomoći izbjeći mnoge nijanse. Bez znanja o parametrima, pokrivač će biti velik, a deka u njemu će biti izgubljena, jastučnica će morati biti omotana, a listovi moraju biti tucked pod madrac.

Kada će veličina kupljene robe biti mala, tada je nemoguće ga koristiti. Stoga, prilikom kupovine, izmjerite parametre posteljine tako da ne morate vratiti kupljenu stavku u trgovinu.

Dimenzije tablica

Bolje je novorođenčad kupiti zasebno posteljinu, a ne u setu. Djeca ne zahtijevaju jastuk, osim ako ih ne uputi liječnik, pa stoga još nije potrebna jastučnica. Tablice će trebati puno više od pokrivača, jer će ih često morati mijenjati.

U standardnim veličinama parametri posteljine izgledat će ovako:

Tablica prikazuje prosječne parametre. Kod šivanja posteljine dopušteno je odstupanje od nekoliko centimetara.

Kako napraviti pravi izbor - savjeti

Za udoban boravak na krevetu, odabire se posteljina prema veličini madraca, deka i jastuka.

 1. Pokrivač. Standardna veličina je 110 do 140. Ljeti je dovoljno kupiti jedan pokrivač za flanelete. Ako je novorođenče zimi rođeno, trebat će vam toplija.
 2. Madrac. Obično je veličina 120 x 60 cm, a madrac mora nužno odgovarati veličini kreveta.
 3. Jastuk. Pedijatri preporučuju da ne kupuju jastuk za novorođenče. Ali ako ste se odlučili kupiti, onda biste se trebali usredotočiti na mobilnost djeteta u snu. Parametri su različiti: 50 do 70, 50 do 50, 30 do 40.

S obzirom na te veličine, lako je kupiti pravo posteljinu za bebe.

 • Duvet Cover. Njegova veličina strogo odgovara pokrivaču.
 • Jastučnica Također odgovara dimenzijama jastuka. Obično su njezine dimenzije 40 do 60 cm.
 • List. Postavljanje posteljine u krevetiću za novorođenčad obično je 127 x 146 cm. U krevetiću s madracom od 120 do 60 cm, to će izgledati veliko, ali se napadaji mogu lako ukloniti pod madracom, čime se osigurava udoban san za dijete.

Što još treba obratiti pozornost?

Prilikom kupnje trebali biste obratiti pozornost na sljedeće parametre:

 1. Ne kupujte posteljinu u krevetiću. Dijete će moći slučajno skinuti gumb, što može biti vrlo opasno za njega.
 2. Bolje je kupiti proizvode u velikim trgovinama specijalizirane za proizvode za djecu, kao i na poznatim online trgovinama koje imaju dobre recenzije. Inače, kupac neće biti osiguran od loše kvalitete kupnje.

U prvim danima nakon izbacivanja iz bolnice dijete je gotovo bespomoćno protiv različitih infekcija, jer nije u potpunosti izliječio pupak. Za pranje posteljine koriste se prašci za dječje stvari.

Svako tkivo koje će dodirnuti tijelo novorođenčeta mora biti apsolutno sterilno.

zaključak

Parametri proizvoda u krevetiću za novorođenče vrlo je važno uzeti u obzir pri kupnji setova. Pravilno odabrani pribor osigurat će zdrav san za vaše dijete. Kakvoća spavanja beba ovisi o raspoloženju ujutro.

Standardna dječja posteljina

Samo zamislite kako će vaše dijete biti neugodno u krevetu, ako se deka "utopi" u pokrivač duvetu, preuska ploča će se zgužvati, a mali jastuk će jastuk biti gust i tvrdi poput kamena. Mi, proizvođači posteljine za djecu i odrasle, uvjereni su: pravi izbor veličine skupa je ključ zdravog i zdravog sna. O tome kako odabrati pravu odjeću za bebu, i bit će raspravljano u našem članku.

Postoje setovi za bebe i stariju djecu. Pogledajmo uobičajene veličine dječjih posteljica za svaku dobnu skupinu.

 • Posteljina za bebe, u dječjem krevetu. Mora biti u skladu sa sljedećim dimenzijama:

  - list na elastičnom traku za madrac od 120 x 60 cm ili uobičajeni list od 150 x 110 cm;

  - jastučnica 60 * 40 cm (ruski standard) ili 35 x 45 cm (europski standard);

  - pokrivač za pokrivač 110 * 140 cm (ruski standard)

  Posteljinu koja se postavlja za djecu obično se nadopunjuje pokrivačem, tankim jastucima, stranama i baldahinom.

 • Posteljina za djecu na standardnom krevetu. Djeca od tri do četiri godine i tinejdžeri najčešće su pokupljeni s krevetom i pola kreveta. Pogodan je za gotovo svaki krevet ili kauč. Skup je odabran ovisno o dobi djeteta i veličini pokrivača, jastuka, madraca. Dakle, standardne veličine jedne i pol posteljine, pogodne za dječji krevet:

  - jastučnica 70 70 cm ili 50 70 cm;

  - deke za pokrivače: 160 x 220 cm, 145 x 210 cm, 160 x 210 cm, 160 x 220 cm;

  - List: 150 x 200 cm 180 x 240 cm, 230 x 250 cm, 160 x 240 cm, 150 x 215 cm, 160 x 215 cm.

  Jedna i pol set obično se sastoji od dvije jastučnice.

  Prije kupnje seta posteljine za dijete, izmjerite veličinu svojih jastuka i deke. Između gore navedenih opcija odaberite jedan koji je veći od rezultirajuće veličine za 5-10 cm. Nadamo se da će naš članak o standardnim veličinama dječjih posteljica pomoći u odabiru.

  Odabir prave rublja: standardne veličine beba posteljine u krevetiću

  Stavljanje djeteta na spavanje pravi je roditeljski pothvat. Da bi cijeli bebin san spavao, cijela će obitelj hodati na vrhovima prsta, uključujući mačku i susjede, ali uznemirujuće sitnice u obliku kliznih listova ili pokrivača srušenog u pokrivačom papira otklonit će sve napore. Magazin "Naš Fidget" zna sve o veličini dječjeg posteljine u krevetiću i spreman je podijeliti s vama korisne informacije.

  Fotografija iz http://www.colady.ru

  Nespretni: kako ne biste pogriješili prilikom kupnje

  U trgovini za skupinu posteljine najčešće poslane bilo duboko u trudnoći ili nedavno rođenjem ženi. Hormonalna flurry u kombinaciji s mnoštvom nevolja ne dopušta koncentraciju, a tu su i pune police od plahte s nevjerojatno slatkim bojama, izbor koji me doslovce osjeća vrtoglavicom. Majke ne zaboravljaju procijeniti kvalitetu tkanine i ljepotu slike, ali se ne usuđuje paziti da su standardne veličine dječjeg posteljine u krevetiću prilično apstraktni koncept.

  Fotografija iz http://realybiz.ru

  Proizvođači nude toliko mnogo veličina deke i jastuka za novorođenčad da je gotovo nemoguće donijeti barem neki standard:

  • Pokrivači su pronađeni apsolutno proizvoljni - 90x60, 100x75, 80x80, 110x145, 100x150 cm i mnoge druge opcije.
  • Jastuci za djecu su također proizvedeni bez posebnih standarda, a na prodaju možete pronaći opcije 20x30, 35x40, 40x42, 35x45, 40x60 cm itd.
  • Materijali ne kompliciraju zadatak roditelja i imaju jasnu gradaciju veličina. U krevetiću čine 60x120 cm, u jednokrevetnom krevetu - 80x200 cm, i na jedno i polom krevetu - 120x200 cm. Madraci koji se koriste u stiliziranim krevetima, koje djeca toliko vole, se razdvajaju. Širina kreveta u pisaći stolar može biti od 60 do 90 cm, a duljina - od 120 do 180 cm.

  Duljina i širina pri odabiru jastuka imaju sekundarnu važnost, a debljina proizvoda dolazi do izražaja. Pediatri savjetuju zdravu djecu do 3 godine da u potpunosti rade bez jastuka, budući da se proporcije glave i tijela razlikuju od odraslih, a dodatna podrška nije potrebna.

  Proizvođači posteljine ne obraćaju pozornost na raznolikost veličina jastuka i deka te nude potrošačima da budu zadovoljni s 3-4 standardne opcije. Ako ste slučajno ili namjerno kupili nestandardne posteljine, ostaje da kupite odjeću iste marke ili ga sami šivate.

  Za najmlađe: posteljina u kolijevci

  Krevetić je namijenjen najmlađoj djeci koja se osjećaju udobnije u malom prostoru, a sukladno tome treba odabrati posteljinu za novorođenčad. Mnogi roditelji više vole raditi bez ovog komada namještaja, jer njegove niske strane postaju opasne čim beba počne sjesti. Istodobno, u prvih 4-6 mjeseci života, kolijevka je vrlo udobna, a njegov dodirni dizajn osvaja srca mama.

  Fotografije iz http://pozdnyakova.org

  Ako namjeravate koristiti krevetić, izbor kreveta je izrađen uzimajući u obzir nestandardne dimenzije kreveta:

  • Širina unutarnjeg prostora iznosi 33-39 cm, a duljina se kreće od 70 do 85 cm, ovisno o proizvođaču. Bolje je kupiti modele u kojima je uključen madrac, tako da ne pate od odabira točno odgovarajućih parametara.
  • Proizvođač također može ponuditi posteljinu za kolijevku, ali za takav krevet bit će dovoljno veličine 60x90 ili 60x100 cm. Vrlo je prikladno koristiti pelene umjesto listova ako je njihova dužina veća od 90 cm.
  • Poklopac poklopca se odabire prema veličini pokrivača, ali praksa pokazuje da su u malom kolijevku standardne opcije vrlo nezgodne. Za krevetić je vrijedno kupiti pokrivač 60x90, 90x90 ili 80x80 cm, i odgovarajući pokrivač. Poznati brandovi nude kompletne sitne pokrivače od 45x55 cm, ali su prikladne sve do trenutka kada mrvica uči da se uključi.
  • Jastučić - potpuno nepotrebni pribor. Čak i ako proizvođač ponudi jastuk u kompletu, bolje je da ga ne koristite. Pedijatar može postaviti takav jastuk iz medicinskih razloga, ali onda će to biti ortopedski ili anatomski model, a standardni jastuci neće joj odgovarati.

  fotografija iz http://www.zastavki.com

  Neonatalni psiholozi odobravaju uporabu kolijevke, jer njegov ograničeni prostor postaje za mrvice prijelazni stupanj između fetalnog života i beskonačnosti svijeta nakon rođenja. Ako niste zadovoljni standardnim veličinama dječjih posteljica u krevetiću, neće biti teško gašiti s najjednostavnijim vještinama koje nisu zaboravljene od dana školskih sati rada. Za one koji smatraju da je kolijevka nepraktična i skupo za kupnju, postoji velika alternativa - jastuk od čahura koji se uklapa u vrtić ili odraslu osobu.

  Veličina dječje odjeće u krevetiću

  Krevetić u našoj stvarnosti je prilično iznimka, a najčešće roditelji vole odmah staviti dijete u obični krevetić s krevetom od 120x60 cm. Takav namještaj je vrlo udoban i trajat će do 3 godine ili malo duže. Stranice pomažu bebu da nauči kako da se podigne i da ih zaštiti od pada, prikladno je premjestiti novorođenče na svoje roditelje, a sazrelo kikiriki će se preseliti u zasebnu sobu u omiljenom krevetu.

  Fotografija iz http://ivona.bigmir.net

  Ugodan trenutak je činjenica da je veličina posteljine u krevetu 120x60 cm za sve proizvođače i da neće biti problema s kupnjom:

  • List. Kupcima se nude veličine veličine 120x150 cm, ali mnogo više prikladnih proizvoda s elastičnom, što neće dopustiti da se listovi pomaknu čak i pod beznadno spavanje bebom.
  • Duvet Cover. Ovisno o proizvođaču, pokrivač može biti 115x145 ili 115x150 cm. Ako odlučite da takav veliki pokrivač bude neprikladan za bebu i kupiti manji proizvod, potražite skup dječjeg posteljine u dječjem krevetu čija će dimenzija biti prikladna.
  • Jastučnica Ako kupite set posteljine u krevetiću, veličina jastučnice će biti 40x60 cm, ali do tri godine bolje je napraviti bez jastuka ili odabrati tanke modele koji su debljine veći od 2 cm.
  • Nadstrešnica. Prekrasan pribor koji ima čisto estetsku funkciju. S praktičnog gledišta, krovište je vrlo nepoželjno, budući da nakuplja prašinu i ometa cirkulaciju zraka oko spavajući mrvica. Njegova uporaba je opravdana samo tamo gdje postoji potreba za zaštitom bebe od insekata.
  • Zaštitna strana. Dodatni element kit, ali je koristan tijekom razdoblja puzanja, tako da mrvica u snu ne leži na čvrstim gredama. Duljina zaštite je jednaka periferiji krevetića - 360 cm, a visina je 30-38 cm, tako da dijete može uzeti šipku iznad i ustati.

  Krevetić sa zaštitnim nadstrešnicom i nadstrešnicom izgleda upravo nevjerojatan. Ali obilje tekstila oko usporava cirkulaciju zraka i dodaje mamu na pranje i glačanje. Pažljivo razmislite prije kupnje tih pribora.

  Dizajnerski kreveti: problemi pri odabiru posteljine

  Fotografija s http://triino.ru

  Mogućnosti proizvođača namještaja omogućuju nam utjelovljenje bilo kojeg sna iz djetinjstva. Mjesto za spavanje pretvara se u trkaći automobil, bajkoviti dvorac ili piratski brod. Takve preobrazbe također utječu na veličinu beba posteljine u krevetiću, koja se mora odabrati s obzirom na dostupne mogućnosti namještaja.

  • Tablice se odabiru prema veličini madraca, a tvornice se uvijek ne pridržavaju bilo kakvih standardnih opcija. Veličina veza može biti 120x60, 140x70, 150x70, 150x80, 150x90, 160x70, 160x80, 160x90, 170x80 ili 170x90. Za mali madrac ima smisla kupiti dječje opcije na elastičnom traku, au drugim slučajevima teen kompleti su savršeni, listovi u kojima su veličine 150x220 cm.
  • Poklopac poklopca treba odabrati ovisno o korištenoj deki. Ako govorimo o djetetu mlađoj od 3 godine, onda bi bilo pametno kupiti pokrivač od 115x145 cm, a za predškolsku djecu i mlađe učenike prikladnije je koristiti jedno i pol spavaće opcije 140x220 cm.
  • Nakon tri godine, gotovo sva djeca počnu spavati na jastuku, što znači da je jastučnica također trebala biti uključena u kit. Ako govorimo o gotovim setovima, veličina dječjeg platna u krevetiću predlaže sljedeće jastučnice: 40x60 cm, 50x70 cm ili 70x70 cm.

  Kada vaše dijete ode u krevet za odrasle, možete disati uzdah olakšanja. Problem veličine dječjih posteljica u krevetu neće više biti relevantan, ali zauzvrat ćete morati odlučiti gdje ćete dobiti skup veličine odraslog doba s likovima omiljenog filma.

  Fotografija iz http://www.vashtextil.od.ua

  Europa, SAD i Rusija: standardi različitih zemalja

  Proizvođači dječjih posteljine usmjereni su prvenstveno na domaće tržište i prilagodili parametre njihovih proizvoda u opće prihvaćene veličine. U slučaju kineskih proizvoda teško je govoriti o bilo kojoj normi, pa je bolje tražiti informacije s brojevima na pakiranju. Prikazuju se standardne veličine posteljine u tablici dječjih krevetića, u kojima su razvrstane opcije u različitim zemljama:

  U svakom slučaju, prije kupnje, trebali biste sami mjeriti cijelu posteljinu, jer kada odaberete veličinu dječjeg posteljine u krevetiću, to je uobičajena referentna točka.

  Kada kupite opremu za bebe europskog proizvođača, imajte na umu da u njemu možda neće postojati jastučnice jer lijek u tim zemljama snažno obeshrabruje novorođenčad od spavanja na jastuku. U američkim kompletima, pokrivač na duvet može dati iznenađenje, ili bolje, njegovu odsutnost. Umjesto toga, ponudit će vam se drugi list koji treba pričvrstiti na pokrivač pomoću gumba ili zatvarača.

  Odstupanje od 5-10 cm, naravno, nije kritično, ali kucanje pokrivača ili listova može uzrokovati nelagodu djece i ometati mirni san. Najkompetentniji pristup bio bi razmišljati o parametrima platna u fazi kupnje posteljine. Saznajte kakve su veličine marke koje vam se sviđaju i pronađite odgovarajući jastuk i deku kako se ne biste morali suočiti s teškoćama prilikom ažuriranja posteljine u budućnosti.

  Optimalna veličina dječjeg pokrivača i jastuka za novorođenčad

  Snažan, punopravni san novorođenčeta neophodno je jamstvo zdravlja i pravilnog stvaranja djetetovog držanja. Stoga je važno odabrati pravu verziju posteljine za krevetić.

  Veličina posteljice treba stati na krevet djeteta.

  Pri odabiru vrijedi uzeti u obzir da se dijete vrti u snu, kreće se, a pokrivač može kliziti. Stoga, da dijete ne ostane nepokriveno, bolje je odabrati pokrivač od najmanje 80x120 cm, koji se može staviti ispod madraca koji će pružiti udobnost i toplinu.

  Najčešći krevet za djecu je 60x120 cm, a deku od 110x140 cm (ruski standard) najbolji je izbor za nju.

  Ostale opcije

  Za novorođenčad, san je jedan od najvažnijih uvjeta za zdrav razvoj. Tijekom spavanja beba raste, razvija, dobiva snagu. Komforni krevet bi trebao biti ne samo u krevetiću, nego iu kolicima, kolijevci. Bilo bi bolje kupiti nekoliko varijanti pokrivača za različite prigode. I za hladnu i toplu sezonu - lakše je kontrolirati optimalnu temperaturu novorođenčeta.

  Za bebene kolijevke, kvadratni deka je dobro prilagođena - na primjer, 90x90 cm, jer je manja od standardne krevetiće.

  A kod izbacivanja iz bolnice, prije svega, ne obraćaju pozornost na karakteristike, već na izgled omotnice. Odaberite lijepu, svečanu opciju dizajna. Kako bi deka za pražnjenje mogla biti korištena u svakodnevnom životu, dizajneri su kombinirali elegantnu omotnicu i standardnu ​​verziju u obliku pokrivača transformatora. Ovo je praktična i ekonomična raznolikost koja je praktična za hodanje. Takvi transformatori dolaze u različitim modelima i veličinama: od 140x110 do 150x115 cm.

  Kolica su također važna mjesta za spavanje djeteta, stoga treba paziti na pokrivač za nju. Bolje je ako je mali, ali prije svega je potrebno usredotočiti se na veličinu kolica i vremena. Sada tržište nudi veliki izbor posteljine, veliku raznolikost oblika, veličina i boja. Preporučljivo je, prije nego što kupite pokrivač, pokupi pokrivač.

  Zahtjevi za novorođenčad

  Mala djeca imaju vrlo osjetljivu kožu, imunitet tek počinje jačati, stoga, odabir pokrivača za novorođenče, morate se pridržavati sljedećih pravila:

  • Visoka rasipanje topline. Dijete bi trebalo biti toplo, udobno. Važno je održavati tjelesnu temperaturu potrebnu za njega - beba ne smije zamrzavati ili pregrijavati.
  • Prirodnost materijala od kojih se spajaju posteljina. Sintetički proizvodi su mnogo jeftiniji, među njima su i više modela, no bolje je da se ne spasi na zdravlje i odabere sigurne materijale za zaštitu okoliša.
  • Hypoallergenic. Ovo je najvažniji pokazatelj. Dječje tijelo je nepredvidljivo: teško je predvidjeti kako će dijete reagirati na kontakt s novim materijalima. Stoga, kako bi se izbjegle reakcije imunološkog sustava, potrebno je pažljivo ispitati naljepnicu za prisutnost hipoalergenskog i za odsutnost štetnih toksičnih tvari.
  • Sastav punila. Najčešće je loša kvaliteta koja uzrokuje alergije kod beba. Podijeljeni su u sintetičku i prirodnu. Svaki od njih ima svoje prednosti i nedostatke. Na primjer, topliji topliji, ali najčešće je na njima da dođe do neželjene reakcije. Bolje je odabrati posteljinu s punilima od sintetičkog zimovica, udobnosti. Njihova sigurnost je klinički potvrđena, lagana, praktična za pranje. U ekstremnim slučajevima, možete probati deke od hypoallergenic ovce ili kamele vune.

  Veličina jastuka

  Najmlađi liječnici savjetuju da ne kupuju jastuk. Samo djeca starijih od 3 godine mogu spavati na njemu. Izuzeci su novorođenčad koja ima problema s kralježnicom. U tom slučaju, potrebno je konzultirati pedijatra koji će savjetovati koji ortopedski jastuk treba podići. Uglavnom, njihov sastav sadrži PPU, lateks.

  Pri odabiru jastuka za starije djece su vođeni na dužinu ruke i na putu je dijete spava. Ako je imao miran san, a onda stane kvadratnog oblika jastuk 50x50 ili 40x40 cm. A ako se često okreće, treba odabrati 50x70 cm. Punilo je obično sintepon, hollofayber. Takvi se proizvodi lako pranje i sušenje.

  Kupnja posteljine za novorođenčad je odgovoran izbor koji pada na ramena roditelja. Zato ne biste zaboravili sigurnosne mjere i kupili ekološke, hipoalergijske, prikladne, praktične proizvode.

  Inspirirajte nas - dijelite materijal s prijateljima na društvenim mrežama:

  Veličine beba posteljine u krevetiću

  Za dijete u nježnoj dobi, spavanje je vrlo važno, jer što više spava, to brže raste. Za potpuni i miran san, važno je odabrati pravi rublje kupnjom prije rođenja djeteta. Teško je potrošačima razumjeti među brojnim europskim, američkim i ruskim veličinama. Na što se treba osloniti prilikom odabira i kakve značajke imaju skupine svake zemlje?

  Tablica veličine posteljine za dječju krevetić

  Ruske veličine

  Standardna duljina kreveta za krevetić 110 x 150 cm, jastuk je 40 x 60 cm, a veličina pokrivača je 112 x 147 cm. Takvi setovi možete naći u bilo kojoj trgovini odjeće, u online trgovinama. A ako želite, možete ga sami šivati, jer ništa nije komplicirano. Ako ne možete pronaći odgovarajuću veličinu ispod pokrivača, madrac i jastuk mogu se kupiti dodatno za nekoliko centimetara, a zatim jednostavno "uklopiti" na željene parametre.

  Tablica veličine ruske odjeće za bebe

  Europske veličine

  Razlika između europskih i ruskih standardnih veličina je u tome što su u europskim zemljama urezane posuđe nekoliko cm veće od naših. Veličina pokrivača europskog seta je 205 x 225, jastučnice 51 do 71, a parametri listova 220 do 245.

  Na etiketi s dječjim rubljem, zemlja proizvodnje stavlja oznaku: Djeca ili dječji krevet. Ovaj natpis označava posteljinu za bebe. Za madrac standardna veličina je 56 x 118, a parametri ploče su 120 x 170. Veličina ploče u kojoj je elastična ploča je 60 x 120, a pokrivač je 100 x 120. Standardni parametri jastučnice za europsku posteljinu su 40 po 60.

  Tablica europskih veličina posteljine za bebe

  Napomena: Često proizvođači u Europi čine kompletu posteljine za bebe s nepotpunim setom. Stoga prije kupnje provjerite ima li komplet svih potrebnih stavki.

  Američke veličine lanca

  Posteljina izrađena u SAD-u ima i etiketu za bebe na pakiranju i ima sljedeće dimenzije:

  • madrac (71 do 132 cm);
  • list na elastičnom traku (71 do 132 cm);
  • posteljina (107 x 183 cm);
  • jastučnica na jastuku (40 do 60 cm);
  • pokrivač na duvetu (101 do 121 cm).

  Tablica američkih veličina dječjeg posteljine

  Važno je! Američki posteljinski setovi imaju svoje osobine. Često, umjesto punog pokrivača u setu, postoji samo list koji je pričvršćen na pokrivač s patentnim zatvaračima ili gumbima. Stoga, prije kupnje odabranog seta, trebate obratiti pozornost na to je li u paketu paketa prisutan pokrivni poklopac.

  Veličine posteljine za novorođenče

  Važno je da je posteljina kupljena za dijete bila ne samo visoke kvalitete, već i od prirodnih tkanina, dobro upijena i nije uzrokovala alergijske reakcije.

  Parametri posteljine izravno su povezani s veličinom kreveta na kojem beba spava. Vrlo je prikladno koristiti ploče na elastičnom traku, koje se ne moraju ukrcati i ispravljati, samo ih stavite na uglove madraca.

  Nedavno proizvođači nude setove u krevetiću, gdje uz standardne jastučnice, pokrivači i plahte uključuju sam jastuk, pokrivač, zaštitni obod i džep.

  Standardne veličine posteljine za novorođenčad:

  • list dolazi u 3 verzije: 120 do 60 (s gumenim vrpcama); 120 * 180; 110 do 150;
  • jastučnica na jastuku, veličina 45 po 45. Opcija 35 po 45 je moguća;
  • Duvet poklopac može biti u dvije verzije: 100 do 150; 110 do 140

  Tablica veličine za novorođenčad

  Što je u kompletu za novorođenčad?

  Rođenje djeteta je izvanredan događaj u životu svake obitelji. Pokušavamo dati djeci najbolje: igračke, odjeću, zabavu. No vrlo je važno od samog djetinjstva da je dijete okruženo prirodnim tkaninama koje neće izazvati njegovu nježnu kožu. Pamuk u potpunosti zadovoljava sve ove zahtjeve, što je hipoalergenski i ekološki prihvatljiv materijal. Važno je da sve setove posteljine za novorođenčad bude povezano platnom i nemojte trljati osjetljivu kožu mrvica. Posteljina mora ispunjavati sve sanitarne i higijenske standarde.

  Što je uključeno u komplet za novorođeno dijete?

  • pokrivač veličine 110 do 140. Ljeti se preporuča roditeljima da koriste dvije deke (tanak ljeto i duge listove). Zimi je dobro kombinirati tri pokrivača (jedan debeli na osnovi dolje ili deva kose i dva tanka);
  • zaštitna strana tako da dijete ne udara i ne ozlijedi. Veličina 360 * 36. Ljeti je bolje fotografirati kako bi zrak postao bolje u krevetiću;
  • pokrivač na duvetu. Parametri: 146 do 112;
  • jastuk za novorođenče je uvijek tanak, a jastuk za to ima veličinu od 40 * 60;
  • nadstrešnica koja počiva na gori;
  • madrac;
  • posteljina To može biti normalno ili elastično, standardni ima parametre 127 * 146.

  Dječja posteljina u vrtu: veličine

  Posteljina namijenjena za predškolsku ustanovu šiva se samo od prirodnog materijala, na primjer pamuka. Ispunjava sve sanitarne i higijenske standarde. Kopirajte ga od grubog čaše, lan, saten ili kalicija. Dovršetak takvog skupa standarda:

  • veličina jastuka od 40 do 60;
  • veličina pokrivača 110 od 145;
  • lista je 100 od 145.

  Posteljina za bebe - vrste, vrste, sastav

  Standardna oprema za bebe odjeću uključuje:

  • list (za pokrivanje madraca ili kreveta). Jednostavno se može postaviti na madrac ili pričvrstiti uz pomoć zalijepljenog elastičnog oblika, pravokutnog oblika;
  • jastučnica (poklopac jastuka). Oblik: cilindar, kvadrat, pravokutnik, itd. Povezan je s gumbima, čičakom, patentnim zatvaračima, kopčama;
  • pokrivni poklopac (poklopac za deku, obloge, gumbe, velcro, ponekad rezanje za umetanje deka na stranu).

  Odabirom posteljine za djecu možete podijeliti na sljedeće vrste:

  • jastučnica + posteljina i poplun;
  • poplunski pokrivač + 2 jastučnice + posteljina;
  • jastučnica + posteljina;
  • 2 listova + jastučnica;
  • dvije jastučnice.

  Nije uvijek prodan lanac u setovima, možete kupiti predmet i graditi ga s setom koji vam se sviđa. Ili kupite još jedan list za set, dok dijete ne nauči sami otići na zahod. A za bebu, koja je zadivila, veliki izbor bi bio set platna s drugom jastučnicom.

  U veličini

  • za krevet (kolijevka). Za bebe od rođenja do 3 godine;
  • za tinejdžerske krevete. Veličina se izračunava iz veličine madraca ili kreveta, duljina listova varira od 140 do 220 cm.

  Po vrsti tkanine

  Sve tkanine preporučene za dječje krevete, prozračne i prirodne, tako da dijete nema alergije, pelene osip ili prigušenu vrućinu, a njegov san je bio ugodan.

  • Baptiste. Tanka tkanina s malom gustoćom, mekim i osjetljivim materijalom, no brzo se nosi;
  • vrsta cica. Žica u ovoj tkanini je gusta, a tkanje je rijetko. Ima prosječnu trajnost;
  • platno. Duga ne brisa i otporna je na mehanička oštećenja;
  • saten. Tanke niti s gustom tkanjem. Materijal je ugodan za dodir, ima sjajnu površinu i izvrsnu otpornost na habanje;
  • flanel. Mekana tkanina s kosom, nedostatak: brzo se spušta.

  Prema namjeni

  Za novorođenče. Skup posteljine uključuje pokrivač, pločicu od tkanine za zaštitu, jastučnicu, list, krović, list, madrac, pokrivač. Za postavljene predmete preporučuje se odabir samo prirodnih tkanina: zimi s većom gustoćom, ljeti - svjetlo.

  Standardna duljina lista u takvom setu je 121 po 151, pokrivni pokrivač je 116 od 148, stranice su 25 do 75, jastučnice 41 od 61. Roditelji trebaju uzeti u obzir da se rubovi plahti moraju skrivati ​​pod madracom. Veličina pokrivača duvetnosti treba odgovarati duljini i širini pokrivača. Isto s jastukom.

  Za predškolsku djecu. Ovdje nisu važni samo parametri postavljenih stavki, već i materijal, boje, tekstura. Ugodna percepcija ima utjecaja na formiranje djetetove psihe i okusa djeteta. Standardni izbor za dječake: crtani likovi, geometrijski ispisi, tehnika itd.

  Za vrtić. Često se predškolski odgoj traži od roditelja da sami pružaju komplete. No, takvi se setovi razlikuju od standardnih veličina. Na primjer, veličina lista je 105 po 150, a jastučnica 42 po 62.

  Posteljina, dizajnirana za bračni krevet. Takvi setovi se rijetko koriste. Ima dvije jastučnice, pokrivač i plahtu. Jastučnica je 51 do 71 cm, a pokrivač od 165 do 225 cm.

  Pročitajte veličinu posteljine za odrasle ovdje.

  Veličine, nijanse i tekstura dječjih posteljica: zahtjevi za dobrom noći

  Spavanje djeteta izravno ovisi o tjelesnom i mentalnom stanju. Međutim, to nije jedini faktor koji utječe na kvalitetu odmora. Da bi se probuditi dijete sretno susresti novi dan, važno je pravilno organizirati mjesto za spavanje. I za to morate uzeti u obzir veličinu beba posteljinu, kvalitetu tkanine, pa čak i boju seta.

  Dijete stalno raste. I dok raste, krevet, madrac i, prema tome, posteljinu treba prilagoditi. Ove nijanse uzimaju u obzir proizvođači koji nude jastučnice, plahte i pokrivače za sve dobne kategorije. Glavna stvar - nemojte se izgubiti u različitim veličinama, vrstama tkanina, odabrati najprikladniji set.

  Veličine beba posteljine: stol prema dobi

  Odabir posteljine za dijete nije lagan zadatak. Uostalom, potrebno je uzeti u obzir mnoge nijanse. Tekstili bi trebali izazvati pozitivne emocije u bebi, biti sigurni. Potrebno je pravilno odrediti veličinu dječjeg posteljine u krevetiću tako da list ne uklanja madrace, a pokrivač se ne zaglavi unutar pokrivača.

  Glavni kriteriji

  Postoje visoke zahtjeve za posteljinu za djecu. I većina proizvođača ih strogo pridržava. Pa ipak, pažnja ne povrijedi. Stoga, prije kupnje kompleta, proučite četiri točke.

  1. Sigurnost. Izaberite setove samo od prirodnih tkanina s higroskopijom, prozračnošću, hipoalergenskim. Na pakovanju se mora navesti naziv tkanine i vrsta vlakana.
  2. Kvaliteta. Pregledajte šavove. Redovi bi trebali biti glatki, uredni, bez čvorova, ispupčenih niti. Takve nedostatke mogu signalizirati zanatstvo. Gledajte kroz tkaninu na svjetlosti - to bi trebalo imati ujednačenu gustoću.
  3. Miris. Aroma vlage karakterizira loše kvalitete tkanine, neprikladne uvjete skladištenja. Ako odjeća odijelo poput kemikalija, odbija kupiti. Ovaj krevet može biti oslikana loše kvalitete tvari koje mogu izazvati alergije.
  4. Broj setova. Da bi vaše dijete bilo ugodno, morate odabrati posteljinu, usredotočujući se na veličinu madraca. Kuće bi trebale biti nekoliko setova. Štoviše, poželjno je kupiti list više od pokrivača i jastučnica. Međutim, nemojte pretjerivati ​​s dionicama, jer dijete brzo raste.

  standardi

  Za novorođenčad, adolescenti i predškolski odgojitelji su različiti setovi. Njihova glavna razlika je veličina. I ovise o dobi i visini djeteta. Međutim, ne biste smjeli spasiti kupnjom kompleta "za rast". U velikom pokrivaču, dijete se lako može zbuniti. Veličina posteljine za djecu, prikazana u nastavku, pomoći će vam da odaberete veličinu.

  Tablica - veličine dječjih posteljnih setova

  Kompletan set

  Ne postoje strogi standardi za komplet set posteljine. Stoga, prije kupnje pažljivo proučite sastav. Ponekad možete naići na kit koji sadrži samo jastučnicu i list. No, ako je oznaka "KPB", ovaj krevet sadrži pokrivač, plahtu i jednu jastučnicu. Deset predmeta je uključeno u set dječjih posteljica za novorođenčad.

  1. Pokrivač. Veličina je 110x140. Ljeti je dovoljno kupiti jedan pokrivač za flanelete. Ako je dijete rođeno zimi, trebat će vam toplija - deve ili pahuljica.
  2. Madrac. Neki setovi uključuju madrac. Obično je veličina 120 x 60 cm. Budite pažljivi jer madrac mora nužno odgovarati dimenzija kreveta.
  3. Jastuk. Komplet sadrži tanak jastuk. Njegova visina može doseći 2 cm.
  4. Duvet Cover. Veličina pokrivača pokriva strogo odgovara pokrivaču i iznosi 122x146 cm. Zato je bolje kupiti konfekcijski set od svih stvari odvojeno.
  5. Jastučnica Također se uklapa u veličinu jastuka. Obično su njezine dimenzije 40x60 cm.
  6. List. Veličina listova u krevetiću za novorođenčad je obično 127x146 cm. U krevetiću s madracom 120x60 cm, može se činiti kao pravi div. No, zahvaljujući takvim "dozvolama", lako možete ispuniti plahte pod madracom, osiguravajući udoban odmor za bebu na ravnoj površini.
  7. S druge strane. Za zaštitu bebe od ozljeda, komplet sadrži poseban rub, veličine 36x360 cm.
  8. Stražnji džepovi. Taj će vam detalj omogućiti da imate sve što vam je potrebno.
  9. Pokrivač madraca. Ona će zaštititi madrac od onečišćenja.
  10. Nadstrešnica. Na nju mora biti pričvršćen.

  Za stariju djecu (predškolski odgojitelji ili tinejdžeri), standardni PBC kit sadrži jastučnicu, list, pokrivač na duvetu. Također oprema može uključivati:

  • prva opcija je pokrivač duvet, dvije jastučnice i plahte;
  • druga opcija je samo list i jastučnica;
  • Treća mogućnost je jastučnica i dva lista.

  Odabirom takvih setova pazite da obratite pozornost na vrste proizvoda. Neki od njih pomažu poboljšati kvalitetu sna, čak i poboljšati zdravlje djeteta. Vrste posteljine navedene u tablici.

  Tablica - Vrste dječjih posteljica.

  Preporučeni materijali

  Obratite posebnu pozornost na vrstu vlakana koja se koristi za izradu tkanine. Samo prirodni materijali, poput pamuka, lana i svile, udovoljavaju visokim zahtjevima za dječje donje rublje. Također u ovoj kategoriji su bambus - vlakna, koja može biti vrijedna zamjena za pamuk.

  Za šivanje dječje spavaće sobe najčešće se koristi pet vrsta tkanina, koja se temelji na prirodnim vlaknima.

  1. Vrsta cica. Lagana pamučna tkanina. Ovaj materijal češće se koristi za ljetnu posteljinu. Ali bit će previše teška za maleno dijete.
  2. Satine. Glatka, lijepa tkanina. Obično izrađene od svilenih vlakana. Ali ponekad, kako biste smanjili troškove, koristite pamuk. Zahvaljujući posebnom satenskom tkanju, ovaj krevet ima sjajnu površinu, ugodnu za tijelo.
  3. Calico. Dostupna debela tkanina za izradu pamučnog pamuka. Ovo je tradicionalni materijal za posteljinu.
  4. Ranfors. Ova tkanina je poboljšana inačica gruba kalica, izumljena u Turskoj. Materijal ima visoku gustoću, različitu glatkoću.
  5. Perkal. Jedna od najjačih tkanina, s ugodnim na dodir. Takvo donje rublje, prema ocjenama, izdržat će mnogo pranja

  Raspon boja

  Drugi važan kriterij za koji roditelji malo misle jest sjena lanenog. Pažljivo mjerenje rasta djeteta, dimenzije madraca, uspijevaju se usredotočiti na sigurnost i udobnost, potpuno izgubivši pogled na boje. Psiholozi kažu da uz pomoć pravilne sheme boja možete razviti talentiranu, samouvjerenu osobu, a ponekad i liječiti mentalnu bolest. Učinak boje na djetetovo tijelo je naveden u donjoj tablici.

  Tablica - Primarne boje i njihov utjecaj na djetetovo tijelo

  Nezavisni krojenje postavljen u krevetiću

  Proizvođači nude različite varijacije posteljine za djecu. Ako želite, možete pronaći setove za svaki ukus. No, neki roditelji žele šivati ​​posteljinu za bebe vlastitim rukama. Jednostavno su sigurni da će takav krevet pružiti posebnu udobnost djetetu, budući da je ugrađena čestica majčinske ljubavi.

  Pripremni stupanj

  Ako odlučite napraviti krevet, pregledajte sve gore navedene preporuke. To će vam omogućiti da odaberete pravu tkaninu, svoju paletu boja. Da biste napravili krevet, trebat će vam 3 m tkanine širine 1,5 m. Za šivanje skupa, uzmite u obzir sljedeće standardne veličine posteljine u dječjem krevetiću za novorođenčad (u centimetrima):

  • list - 150x100;
  • pokrivni pokrivač - 100x100;
  • jastučnica - 50x45.

  rezanje

  Značajke. Podešavanje bilo kojeg proizvoda počinje rezanjem. Da biste to učinili, koristite veliki stol ili pripremite mjesto na podu. Trebat će vam tanka šipka sapuna ili krede.

  1. Širite krpu na ravnu površinu.
  2. Izmjerite 100 cm od lijevog ruba materijala, izvucite tanku liniju gore s kredom, to je prazan list.
  3. Pomaknite se udesno uz jedan od rubova, stavite na stranu 100 cm - to će biti sredina pokrivača. Još 100 cm je kraj.
  4. Izradite tri okomice duž linije kraja listova, koristeći gornji obris (srednja linija pokrivača poklopca) i završnu liniju proizvoda.
  5. Odvojite okomite 100 cm, zatvorite ih crtanjem ravne vodoravne crte. Imate pokrivač.
  6. Na preostalo slobodno rezanje tkanine (ako ste sve ispravno napravili, tada ćete imati gornji komad od 50 x 200 cm) odrežite jastučnicu, stavljajući ga na 45 cm i na stranu 50 cm (na jednoj površini) + 50 cm (s druge strane) + 20 cm (na ventilu).
  7. Sada kada se svi uzorci nanesu na tkaninu, možete se podrezati škarama, izrezati prazne dijelove.
  8. Ne zaboravite da srednja linija pokrivača pokrivača nije izrezana - ovo je mjesto presavijanja.
  9. Prilikom izrezivanja jastučnice, nemojte rezati bočne površine i poklopac. To su također kinks proizvoda.

  Proces šivanja

  Značajke. Šivanje posteljine u krevetiću je jednostavno. Trebat će vam set iglica za pričvršćivanje tkanine, konca, igle i konca za bastanje i šivaćeg stroja.

  1. Započnite s listom. Na uskim stranicama treba postojati rub, stoga se te strane ne obrađuju.
  2. Obrušite dugi dio oko 1,5 cm, zamotajte ga još jednom, tako da otvoreni dio nije vidljiv.
  3. Spojite ga s iglama, a zatim postavite bast.
  4. Prije ubacivanja, povucite sve igle, kako ne bi oštetili stroj i ne bi se ozlijedili.
  5. Sad pokupi pokrivač. Ponovite postupak za drugi otvoreni rez.
  6. Obradite sve dijelove koristeći istu tehnologiju kao za list.
  7. Preokrenite rezultirajući pravokutnik na pola (uz središnju crtu označenu crtkanom linijom) s prednjom površinom prema unutra.
  8. Stavite strane kriške. Gornja površina je podijeljena na tri dijela, stavljajući 40 cm na svaku stranu i ostavivši 20 cm u sredini.
  9. Bočni dijelovi također se šire. Srednji dio bi trebao ostati podešen, jer će poslužiti kao rupa za pokrivač.
  10. Probijte sve zakrpe. Za pojačanje šava blizu rupe i sprječavanje neželjenog izlijevanja, pričvršćivanja, uboda u nekoliko smjerova i okomito na rub proizvoda.
  11. Ostaje šivati ​​jastučnicu. U početku obraditi rezove.
  12. Sada preklopite jastučnicu iznad namijenjenih nabora, lice prema unutra, a ventil bi trebao ići na vrh.
  13. Prikvačite dizajn s iglama i čavlima.
  14. Izvucite igle, ubacite proizvod.

  Veličina seta kreveta za bebe obično je dizajnirana za standardne deke i jastuke. U ovom slučaju, nema poteškoća. Ali što ako jastuk ili duvet jednostavno ne uklapaju u prihvaćene standarde? U tom slučaju pažljivo izmjerite sve dimenzije, kupite jastučnicu ili pokrivač, čija dimenzija iznosi 5-10 cm veću od vrijednosti koju ste zabilježili.

  Veličine posteljine za djecu u krevetu

  Dječji san je vrijeme za koje se djeca mogu opustiti, napuniti baterije i dobiti snagu za nove igre i zanimljive događaje. Stoga, na ramenima roditelja leži velika odgovornost za organiziranje udobnog beba sna. Važno je ne samo da odaberete pravu pidžamu, već cijeli set.

  Koja je veličina posteljine za dječji krevet? Ovo pitanje se često brine za roditelje pri odabiru posteljine. Sve veličine potrebnih svojstava za san odabiru se uzimajući u obzir djetetovu dob i dimenzije ležajeva.

  Standardne veličine

  Setovi beba posteljine za novorođenče ili tinejdžere imaju različite veličine. Prilikom odabira skupa posteljine morate znati dimenzije kreveta, deka i jastuka. U pravilu, dijete spava na krevetu. Za njih je potrebno kupiti posteljinu, a standardne veličine su:

  • pokrivač za duvet - 115x147 cm;
  • list - širina - 120x150 cm;
  • jastučnica - širina - 40x60 cm.

  Kada kupujete dječje setove za spavanje, trebate saznati koja je tkanina korištena u njihovoj proizvodnji, njegovoj prirodnosti i kvaliteti bojila. Posteljina za bebe može biti izrađena od:

  • pamuk - njezine karakteristike uključuju mekoću i prijateljsku zaštitu okoliša;
  • saten - je gusta svilena tkanina, čija je prednja strana glatka i sjajna;
  • čaša - lagani pamučni materijal;
  • lan - ima glatku površinu i sjajnu sjaj;
  • Satin Suite - trajni i sjajni materijal;
  • Poplin - pamuk, svilena tkanina. Evo razlika poplin od satena, ovdje - razlika poplin od kalikama. Ispod veze možete pročitati recenzije o tkanini poplina;
  • Poliester je sintetička, mekana tkanina. Pročitajte osobine poliesterske tkanine.
  • Peraline su dugotrajni pamuk pamuk.

  Određivanje dječjih posteljica može se dogoditi kada koristite ranfors i superkottona. Ovdje možete detaljno pročitati o sastavu ranograma od tkanine. Pamučne tkanine imaju velike prednosti nad svim ostalim materijalima. Oni su izdržljivi i imaju čvrsto vezanje. Iz tog razloga takvi kreveti su malo skuplji.

  Kada kupujete opremu za dijete, pročitajte natpise na naljepnici, a zatim možete saznati na kojim temperaturnim uvjetima je potrebno sušiti i oprati posteljinu koju ste kupili. Mnogi ljudi ne uzimaju u obzir te parametre, a zatim se pitaju zašto je nakon pranja posteljica postala manja od kreveta.

  Pažljivo odaberite dječju posteljinu, a odabrani set će trajati duže, neće izblijediti i deformirati.

  U krevetiću

  Dječji krevetić je njegovo najomiljenije mjesto. Nakon rođenja, provodi gotovo cijelo vrijeme u njemu. Za novorođenčad najvažnija stvar je zdrav i ugodan san, potreban za normalan rast i razvoj. Zbog toga morate paziti na izbor posteljine, madraca i deka. Ovdje ćete naći veličinu madraca za novorođenčad. Standardne veličine posteljine potrebne za spavanje su sljedeće:

  • lista - 110x150 cm;
  • pokrivni pokrivač -112х147 cm;
  • jastučnica - 40x60 cm

  Trošak takve kupnje može biti različit. Postoje dvije mogućnosti: kupiti odjeću u trgovini i šivati ​​se. Potonja opcija je poželjno koristiti kada beba krema ima nestandardne veličine. Završeni set savršeno će odgovarati potrebnoj veličini.

  U fotoaparatu u krevetiću:

  Izgled malog čovjeka za bilo koju obitelj je velika radost. Svaki roditelj pokušava steći svoje dijete samo najbolje i najbolje kvalitete. Prilikom odabira seta potrebno je uzeti u obzir prirodnost tkanine, šavova i usklađenost sa sanitarnim i higijenskim standardima.

  Što je uključeno u setove za novorođenčad?

  Spremni posteljina za bebe uključuje sljedeće dodatke:

  • Pokrivač je 110x140 cm. U vrućoj sezoni, prilično tanak i flanelette pokrivač za novorođenče, u zimi - dva tanka i pahuljasta. Svi oni imaju male i male veličine.
  • Poklopac od pletera - 112x146 cm.
  • Za zaštitu je 360 ​​cm x 36 cm. Zimi je poželjno koristiti mekanu, jer u ljeto ometa cirkulaciju zraka.
  • Jastuk (prema standardu je tanak).
  • Jastučnica - 60x40 cm.
  • Nadstrešnica s pričvršćenjem.
  • Stražnji džepovi i madrac.
  • Listovi - 127x146 cm (mogu se izrađivati ​​na elastičnom pojasu).

  Za tinejdžere

  Ako trebate odabrati posteljinu za tinejdžera, važna točka je boja i dizajn. Za tinejdžere, sjajne aplikacije će biti izvrsna opcija, a za dječake i djevojčice one su svoje. Trgovine nude širok izbor posteljine: filmskih likova, crtića, stripova i raznih uzoraka. Standardne veličine tinejdžerskog pribora su sljedeće:

  • pokrivač za duvet - 145h215 cm;
  • list - 150 x 220 cm;
  • jastučnica - 50x70 cm

  Za vrtić

  U dječjim zgradama, posteljina treba biti izrađena samo od prirodnih tkanina i odgovara svim zahtjevima sanitarne stanice. Najčešće za šivanje rublja pomoću satena, lana, kreda i kalica (kalici - prirodna tkanina). U krevetu setove za ulazak vrtića: jastučnica, plahta i pokrivač. Veličina paketa je sljedeća:

  • lista - 100 x 145 cm;
  • pokrivač za duvet - 110x 145 cm;
  • jastučnica - 40x 60 cm.

  Preporučujemo vam da pročitate više o punilima za jastuke za trudnice.

  Dvostruki set

  Ne tako često, ali mnogi ljudi koriste dvostruke setove za djecu. Zbog njihove niske potražnje, njihovi proizvođači ih praktički ne proizvode. Paket paketa podrazumijeva prisutnost pokrivača, plahta i dva jastučnica. Komplet za bračni krevet ima sljedeće dimenzije:

  • lista - 180 x260 cm;
  • pokrivač za duvet - 160 x220 cm;
  • jastučnica - 50 x 70 cm.

  Uz uobičajene standarde razlikuju se i više "eura". Koriste se tijekom šivanja od strane stranih proizvođača. Oni su malo drugačiji od naših:

  • pokrivač na pokrivaču - 200 x220 cm;
  • lista - 215 x 240 cm;
  • jastučnica - 50 x 70 cm.

  Možda ćete naići na takvu situaciju kada dječji krevet, deka i jastuk ne odgovaraju potrebnoj veličini. U tom slučaju, odabrati odgovarajući kit će biti teško.

  Možete upotrijebiti ovaj savjet: izmjerite potrebne dimenzije i dodajte ih 5 cm, tako da dobijete optimalnu vrijednost.

  Tablica 1 - Veličine beba posteljine

  Veličine beba posteljine: standardi i kako šivati ​​set u krevet vlastitim rukama

  Kvalitetan san je zalog dobrobiti i snage djeteta. Kada se posteljica spušta i puze, beba neće moći potpuno spavati, pa će stoga biti hirovita i tjeskobna. Stoga, odabir kompleta, nemojte zanemariti tako važan kriterij kao i veličinu. Ne smije biti manja ili velika, ali strogo odgovara veličini kreveta i rastu djeteta.

  Tablica veličine za posteljinu za bebe

  Standardni set za spavanje sastoji se od listića, jastučnice i pokrivača. Tablica veličine posteljine za djecu pomoći će vam da napravite pravi izbor.

  Tablica - Veličine seta posteljine za bebe: standardi

  Što je uključeno u komplet za novorođenče

  Uz rođenje djeteta, obitelj se suočava s puno radosnih problema. Jedna od zadataka je odabir prave i kvalitetne donje rublje tako da je beba sna mirna, zdrava i spokojna. To je ono što dolazi u skupu dječjih posteljina.

  • Pokrivač. Mora biti mala i kompaktna (obično 110 x 140 cm). Za ljetno razdoblje proizvodit će se tankim biciklom. Za zimu vam je potreban pokrivač od dolje ili deva.
  • Madrac. U pravilu, proizvod za krevetić odgovara dimenzijama 120 x 60 cm.
  • Jastuk. Trebao bi biti mekan i tanak (ne deblji od 2 cm). Iako neki pedijatri preporučuju prva tri do četiri mjeseca bez jastuka.
  • Zaštitna strana. Njegova veličina je 360 ​​x 36 cm, mora imati mekani sloj koji štiti bebu od ozljeda.
  • Pokrivač madraca. Zaštita madraca od mogućeg onečišćenja.
  • Stražnji džepovi. Dizajniran za pohranu svih vrsta sitnica (boce, pelene, igračke).
  • Nadstrešnica. Štiti od sjajnog svjetla, prašine i insekata.
  • List. Najbolje je odabrati proizvod s elastičnim zaključavanjem.
  • Jastučnica Bez malih gumba. Za dječje krevete pričvrstite proizvod s preklopom ili tkaninom.
  • Duvet Cover. Duljina i širina trebaju biti 3-5 cm više od pokrivača.

  Neovisno krojenje

  Uz sve vrste dječjih setova na tržištu, nije tako jednostavno odabrati pravu. Ako veličina odgovara, ne volite bojiti. A ako se nađe idealni uzorak, zasigurno će izaći neka vrsta pločica s parametrima ili kvalitetom materijala. Stoga, neke majke ne mogu naći bolje rješenje nego sami šivati ​​posteljinu u krevetu. Ovaj pristup ima nekoliko prednosti:

  • točno podudaranje veličine kreveta;
  • sposobnost samostalnog procjenjivanja kvalitete materijala i odlučivanja o bojama;
  • značajne uštede u obiteljskom proračunu.

  Odabir tkanine

  Važno je odabrati pravu veličinu dječjeg posteljine u krevetiću, kao i odabrati kvalitetnu tkaninu. Izaberite prirodni, lagani i hipoalergijski materijal. Istodobno, platno mora biti dovoljno jak. To su uglavnom vrste lana i pamučnih tkanina. Postoje dobre mogućnosti.

  • Baptiste. Tanka i nježna tkanina, ugodna za tijelo. Karakterizira ga niska otpornost na trošenje.
  • Vrsta cica. Pamučni materijal iz gustih niti. Razlikuje se u zraku i jednostavnosti zbog rijetkog tkanja.
  • Calico. Gusta prirodna tkanina otporna na ponovljeno pranje i mehanička oštećenja.
  • Satine. Gust i izdržljiv materijal s sjajnom površinom. Sastoji se od čvrstih tkanih tankih vlakana.
  • Puplin. Pamučna tkanina s isprepletenim svilenim vlaknima.
  • Flanel. Meka tkanina, ugodna za tijelo, s malom hrpom. Brzo prekriveno kuglicama.

  Posteljina

  Značajke. Veličina listova u krevetiću za novorođenčad određuje se prema veličini madraca. Izmjerite njegovu duljinu i širinu, dodajte dvije visine (obično 10 cm) i 3 cm za rub na svakoj strani. Kao rezultat toga, za veličinu madraca od 160 x 80 cm trebat će vam komad tkanine veličine 186 x 106 cm.

  1. Presavijte rub ploče dva puta 1,5 cm (dvostruko preklopno).
  2. Zamotajte ručno ručno, a zatim ubacite na pisaći stroj.
  3. Ponovite ovu akciju na preostale tri strane.
  4. Izgubite šavove.

  Duvet Cover

  Značajke. Najjednostavnija opcija za pokrivanje pokrivača kod kuće je iz dva pravokutnika. Kako bi se odredili njihovi parametri, potrebno je dodati dužinu i širinu pokrivača za 5 cm na šavovima i dodacima.

  1. Presavijte rubove svakog pravokutnika 0,5 cm.
  2. Spojite fragmente lice jedan prema drugom. Sew pravokutnici s tri strane.
  3. Na četvrtoj strani, odredite mjesto i veličinu otvora za pokrivač. Zalijepite ulomke prije označavanja.
  4. Skinite rupu.
  5. Pažljivo glačati šavove željeza.

  Jastučnica

  Značajke. Za šivanje jastuci trebaju pravokutni uzorak. Njegova širina će biti jednaka širini jastuka, uzimajući u obzir dopuštenja (5-6 cm). Dužina - dvije duljine jastuka, ventil (15-20 cm) i šavova.

  1. Obradite rubove uzorka.
  2. Okrenite se prema unutra, preklopite uzorak tako da budući ventil ostane slobodan.
  3. Preklopite zaklopku da napravite nešto poput omotnice.
  4. Šivati ​​jastučnicu na stranama.
  5. Uklonite i glačajte proizvod.

  5 savjeta za njegu

  Nakon što odlučite o veličini, kvaliteti i boji posteljine, važno je voditi brigu o pravilnoj njezi. Nakon pregleda recenzija možemo razlikovati pet ključnih točaka, čija će usklađenost osigurati trajnost i sigurnost proizvoda.

  1. Prva upotreba. Prije nego što prvo stavite platno na dječju postelju, svakako oprati.
  2. Deterdženti. Koristite meke praške ili koncentrate, po mogućnosti na prirodnoj osnovi. Ne možete oprati odjeću za bebe s jakom aromom.
  3. Značajke pranja. Dječja posteljina treba prati zasebno od odjeće za odrasle. Osim toga, jastučnice i pokrivači za duvet se preporučuju da se uključe.
  4. Isperite. Potrebno je isprati rublje dvaput ili tri puta tako da ne postoje čestice deterdženta između vlakana.
  5. Peglanje. Počnite glačati dok je rublje još vlažno. U tom slučaju, glačalo se mora zagrijati do maksimalne dopuštene temperature naznačene na oznaci.

  Ako želite sami šivati ​​set, nije uvijek potrebno slijediti standardne veličine posteljine u krevetiću. Spavaći namještaj, veličina tekstilnog pribora za nju je odabir na temelju visine i gradnje. Što se tiče boje i uzoraka, s dobi ćete morati uzeti u obzir djetetove sklonosti.