Cijeli pregled japanskih pelena Merries

Rođenja

Diapers Merries - san svih mama koji su čuli za visoku kvalitetu japanske robe. Jedan paket tih "čudnih pelena" nekoliko puta je skuplji od pelene takvih poznatih marki poput Huggiesa ili Liberoa. Međutim, mnogi roditelji i dalje su spremni dati mnogo novca tako da njihovo dijete nikada neće doživjeti pelensko osip i grube ljage.

Zašto mame za njegu stvarno plaćaju i ne plaćaju previše za tu marku?

proizvođač

Proizvođač pelene Meries je poznata japanska kemijska i kozmetička tvrtka Kao Corporation, osnovana 1887. godine. U tim prvim godinama bila je mala tvornica sapuna. No, svjetski poznata marljivost Japana dovela je do činjenice da je mala zanatska poduzeća pretvorena u čvrstu korporaciju, čiji su kućanski proizvodi, kozmetika i pelene postali svjetski poznati.

Tvrtka za pelene Merries počela je proizvoditi od 1980. No, misija ovog proizvođača nije da punim proizvodima napuni tržišta različitih zemalja, već da svakom novorođenom djetetu pruži udobnost i njegu nježne kože od prvog dana života.

Zato se kvaliteta pelene stalno poboljšava i testira, a to se obavlja u istraživačkom laboratoriju postrojenja Tochigija, koji se nalazi na vrlo zelenom i osamljenom mjestu.

Da bi istražila i testirala kvalitetu higijenskih proizvoda za djecu, Merriesu pomaže beba robot pod nazivom Meriko, koji pokušava na svim testiranim pelenama. Ovaj robot ponavlja kretanje malog djeteta potpuno, a sve je programirano tako precizno da tijekom kretanja Meriko skraćuje ili povećava trbuh, baš kao i kod male djece. Kao rezultat, ona se koristi za prikupljanje informacija o tome koliko je uska pelena, curi li se, trlja li trbuh, itd.

Proizvođač sve radi kako bi se osiguralo da pelene Japan Merries budu udobne, ne propuštaju, štite kožu od pelenskog osipa i potpuno su sigurne.

Sigurnost je prioritet korporacije, zbog čega su svi zaposlenici postrojenja:

 • nosite odjeću od netkanog materijala na kojem nema gumba - ovako je moguće spriječiti padanje gumba i drugih zatvarača u pelene;
 • nosite šešire - tako da kosa zaposlenika ne može ući u dječji higijenski proizvod;
 • nositi pokrivače cipela - to osigurava čistoću i redoslijed na proizvodnoj liniji;
 • proći kroz zračni tuš prije nego što dođete do trgovine.

Proizvođači pelene Meries zna da čak i sitna pogreška može dovesti do negativnih posljedica. Zato rade sve kako bi nemoguće pronaći grešku u kvaliteti svojih proizvoda.

Serija (vrsta) Merries

Mnogi poznati proizvođači dječjih higijenskih proizvoda nude kupcima nekoliko serija pelena, koji se razlikuju po cijeni, sastavu i namjeni (noć, unisex, za dječake i djevojčice, hipoalergijski). Međutim, u slučaju japanskog Merries pampers, sve je puno jednostavnije - postoje jednokratne velcro pelene i panty pelene.

Na fotografiji - Dostupne pelene

Zašto tako mali izbor? Jednostavno - proizvođač veliku pažnju posvećuje razvoju doista naprednog proizvoda i koristi najsuvremenije tehnologije. Kao rezultat toga, Merries pelene za jednokratnu upotrebu prikladne su za djevojčice i dječake bilo koje dobi, sa svim stupnjem tjelesne aktivnosti i svim značajkama kože.

Što je posebno o Merriesu jednokratnu pelenu za djecu? Na prvi pogled, to su obični velcro pelene s standardnim sastavom:

 • netkane tkanine (netkani poliolefin, netkani poliester);
 • fluff pulp;
 • papir;
 • superapsorbirajući polimer;
 • poliolefinski film;
 • poliuretan;
 • vruće taljevine ljepilo

Međutim, ne možete nazvati Merries pelene jeftin, ali razlikuju se od ostalih u tome:

 • sve tri sloja pelene (vanjski, unutarnji i apsorbiraju vlagu) su prozračni, što omogućuje djetetu da se koža osuši duže;
 • unutarnji sloj pelene ima vrlo mekanu valovitu površinu pa koža bebe kontaktira pelenu samo po kutu, što smanjuje kontaktno područje do 50%;
 • apsorbirajući sloj potpuno apsorbira urin, i samo dopušta isparavanje;
 • gornji sloj je super disanje i odmah isparava.

Međutim, prednosti ne završavaju tamo: valovit sloj ima poroznu strukturu koja vam omogućuje da držite tekuću stolicu i ne dopustite da se širi preko pelene.

Dijete je također pouzdano zaštićeno od curenja zahvaljujući elastičnoj elastičnosti. Proizvođač je veliku pažnju posvetio velcro, pa su ponovno upotrebljivi, vrlo mekani, nemaju oštre kutove i sigurno pričvršćeni za pelene.

Zanimljiva osobitost Merries! Obično proizvođači dječjih higijenskih proizvoda daju samo pelene namijenjene novorođenčadi s pokazateljem vlage, a zatim u elitnoj seriji. Merries ima takav pokazatelj u pelene svih veličina. Stoga, čak i ako dijete raste do veličine XXL, njegovi roditelji i dalje mogu naučiti da je vrijeme za promjenu pelene na indikatoru, što će postati plavo.

Raspon veličina Merries pelene kratke hlače započinje veličinom M (od 6 kg), pa novorođenčad ih ne može kupiti. Postoji razlog za to: proizvođač nudi alternativu roditeljima starije djece, jer vjeruje se da kratke hlače pomažu da se brzo prilagodi djetetu u lonac.

Istodobno, pelene gaćice također imaju porozni sloj koji diše, vrlo su mekani, zadržavaju vlagu i imaju pokazatelj vlage. I razlikuju se od običnih pelene za držanje u tome što imaju:

 • posebni sloj za mekano izmet - sakuplja se u udubinama valovitog sloja;
 • Udoban mekom trakom za nošenje oko trbuha, koji omogućuje djetetu slobodno kretanje, ne trljati i dopušta koži da diše.

Ukratko, japanske pelene Meries imaju sve da se smatra idealnim. No, hoće li svi pregledi biti pozitivni? Idemo vidjeti.

Priprema za pelene

Istražujući recenzije, možete točno reći da su naši sugrađani cijenili i visoku kvalitetu pelene japanskih Merries. Većina recenzija sugerira da su pelene zaista vrlo meke, ugodne na dodir, ne propuštaju, ne trljati, ne uzrokuju alergije i nemaju miris. Moms također vole činjenicu da:

 • pelene imaju dvostruku gumu oko nogu, što pruža dodatnu zaštitu;
 • unutarnji sloj pelene je bijeli, što znači da se u procesu proizvodnje nisu koristili boje ili okusi;
 • pelena je vrlo tanka i dobro se uklapa u bebu.

Međutim, mnogi roditelji napominju da je cijena pelena Merries previsoka, a možete pronaći jeftine, ali ne manje vrijedne kolege, na primjer, Pampers Premium Care ili Huggies Elite Soft.

Osim toga, neke majke kažu da su kupili Merries pelene (0-5 kg, 90 kom.) Za novorođenče i naišli na sljedeće probleme:

 • kod novorođenčadi, većina pražnjenja skuplja se u stražnjem dijelu pelene i nije ravnomjerno raspoređena po čitavom sloju koji upija, pa se u slučaju obilnih uriniranja ponekad protječe iza leđa (kada dijete leži na leđima);
 • kod dječaka je promatrana crijeva kroz elastične elastike oko nogu, što ne osigurava uvijek pouzdano prianjanje pelene djetetovim nogama.

Svakako, postoje recenzije roditelja koji se žale na vlagu unutar pelene i da se pojas ili gumeni pojas pritisne na noge. No, ne treba govoriti o nedovoljnoj visokoj kvaliteti tih pelene, jer nitko ne zna da je veličina pelene stvarno odabrana pravilno i koliko dugo ljudi koji su napisali nezadovoljavajuće recenzije nisu mijenjali bebu. Osim toga, postoji veliki broj kupaca koji su spremni dati bilo koji novac za Merries pelene.

Veličine, cijene, ambalaža

Kao što je gore spomenuto, proizvođač pelene Merries svojim kupcima nudi izbor samo između velcro pelena i gaćica. Stoga, kako bi se bilo prikladnije proučiti veličinu linije, cijene i broj pelena u pakiranju, svaku se seriju smatramo odvojeno pomoću tablica (tablica 1 i tablica 2).

Tablica 1 - Raspon veličina Merries jednokratnih pelena, broj komada u paketu i cijene

Jeftini i veseli: Pruža kineske pelene za novorođenčad i stariju djecu. Pregled kvalitete i vrsta

Rastuća popularnost azijskih proizvoda sa svake godine ne može se odraziti na potražnju ruskog potrošača za japanske pelene za djecu. Roditelji, novorođenčadi koji su odlučili ne eksperimentirati s niskom cijenom europskih primjeraka, počeli su iskusiti japanske marke i zaustaviti se na svojim omiljenim.

Danas samo lijeni ne stvaraju recenzije o svim poznatim markama vrhunskih pelena iz Zemlje izlazećeg Sunca. Jedan od najpopularnijih i raspravljanih su "Merries".

Što je posebno o ovom proizvođaču?

Na domaćem i svjetskom tržištu oni nude gotovo sve što je potrebno za život moderne osobe. Kao Corporation proizvodi liniju higijenskih proizvoda, kemikalija za kućanstvo, kozmetiku, hranu i odjeću.

Zamisao korporacije je poznati brand "Merries", koji proizvodi jednokratne bebe pelene, pelene, kratke hlače i vrhunske maramice.

 1. veliko iskustvo u stvaranju ove kategorije robe;
 2. vrhunska kvaliteta;
 3. stalno istraživanje i razvoj na području higijene djece.

Standardi kvalitete:

 • utvrđivanje specifičnih lokalnih potreba potrošača neke zemlje;
 • zajedničko istraživanje s dermatolozima i pedijatarima;
 • dokazane i kožne materijale;
 • stalnu kontrolu kvalitete proizvoda prije nego što su u prodaji;
 • strogu higijensku kontrolu u tvornicama i obvezno zračenje zaposlenika na ulazu;
 • korištenje visoko osjetljivih senzora u proizvodnom procesu;
 • dvostruko ručno provjeravanje.

Što je napravio Merris?

Pamuk i porozan. Valoviti unutarnji sloj daje im posebnu mekoću.

Sastav pelene:

 1. netkani poliolefin;
 2. poliolefin netkani poliester;
 3. fluff pulp;
 4. papir;
 5. superapsorbirajući polimer;
 6. poliolefinski film;
 7. poliuretan;
 8. vruće taljevine ljepilo

Kako se razlikuju od drugih?

Ako usporedite "Meris" s japanskim "kolegom", tada će se razlika očitovati i po cijeni i kvaliteti. Postoje jeftinije, tu je i više. Ovaj brand ističe svoju dostupnost: pelene se lako mogu pronaći na policama trgovina. S obzirom na čisto tehnološke razlike, ovdje je okus kupca. Netko je potpuno zadovoljan s "Merries" bez elastične elastične trake za njegovu cijenu. Drugi je preferirao da je "japanski" jeftiniji s alternativnim oblikom remena.

Ove se pelene razlikuju od europskih marki po ekološki prihvatljiviji sastav i visoku razinu sigurnosti. Iako, prema ocjeni potrošača, među predstavnicima ovog segmenta dosta vrijedni konkurenti japanskim pelenama po pristupačnoj cijeni.

Plodovi japanskih pelena:

 • prirodne sirovine u sastavu;
 • porozna struktura koja osigurava prozračnost i dobru apsorpciju;
 • zaštita od iritacije na koži je zajamčena korištenjem ekstrakta lososa;
 • sloj za upijanje pamuka;
 • ne ometa kretanje.

Priče o japanskim pelenama:

 • visoka cijena na ruskom tržištu;
 • malomerki;
 • bez elastičnosti na pojasu;
 • bez džepa na leđima na leđima;
 • meke gumene trake oko nogu mogu propuštati vlagu;
 • potrebno je često mijenjati.

Jednokratni higijenski proizvodi za bebe "Merries" predstavljaju dvije vrste: pelene i gaćice.

Niz jednokratnih velcro

Dizajniran za djecu mase od 2 do 20 kg. Cijena za 90 komada pelena s velcro od početne veličine - 1600 - 1700 rubalja.

Raspon veličina

Broj za svaku dobnu skupinu označen je latinskim slovima i približnom težinom djeteta. Dakle, teško je odrediti koliko će godina ili mjeseci beba rasti do veličine L. Sve ovisi o individualnim karakteristikama razvoja. Kupiti puno paketa "u rezervi" iskusni roditelji ne preporučuju. Smjernica su granice težine:

 • Novorođenče (za novorođenčad 0+ do 5 kg po pakiranju od 24).
 • S (5 - 8 kg).
 • M (6-11 kg).
 • L (9-14 kg).
 • XL (12-20 kg).

svojstvo

Idealno za najmlađe:

 1. Vanjski, unutarnji i slojevi koji apsorbiraju vlagu savršeno su prozračni, tako da koža ostaje suha.
 2. Meka površina je zakvačena sa mikro vrećicama, koja sprečavaju učinak prianjanja i minimiziraju područje dodirivanja dječje magare.
 3. A porozna struktura valovitog sloja upija dobro tekuće stolice i "zaključava" unutra, ne dopuštajući djetetu da se prljavi.

Pelene gaćice

Kada beba raste, počinje hodati, provodi veći dio dana u igrama na otvorenom, navikla se na toalet, stručnjaci savjetuju da nose pelene i gaćice.

Pri odabiru pravilne veličine potrebno je uzeti u obzir ne samo težinu djeteta, već i učestalost mokrenja, njegovu aktivnost i stečene vještine:

 • S (4 - 8 kg).
 • M (6-11 kg).
 • L (9-14 kg).
 • XL (12-22 kg).
 • XXL (15-28 kg).

Prosječna približna cijena pakiranja, bez popusta ili promocija, iznosi 1600 - 1700 rubalja.

svojstvo

U ovoj fazi, kada se rastuća osoba kreće u više odraslih pelenski model, kvaliteta i sastav potonjeg ostaje nepromijenjen.

Proizvođač je vodio brigu o pojedinostima:

 1. Ne postoji višekratna velcro, a dijete neće sami ukloniti pelenicu.
 2. Za mekane stolice - sada posebni sloj.
 3. Dodano anatomski pojas.

Tada možete vidjeti sliku pelena različitih veličina, na primjer, nb 0 za 5 kg i druge:

Kako saznati lažni?

Obično nije toliko o krivotvorenom, kao io kvaliteti izvoza.

No, u većoj mjeri, potrošači koji se suočavaju s kvalitetom koja ne odgovara deklariranoj tvrtki jednostavno se bave proizvodima za vanjsko tržište. Pelena se može razlikovati u pakiranju ruskog jezika ili "napravljenom u Japanu".

Također, uzorke nisu proizvedene ni u tvornicama Japana nego u Kini. Što je dostupno ovdje:

 • tehnološki pojednostavljena oprema;
 • niske kvalitete materijala.

Primitivni proizvodi razlikuju se od oštrog kemijskog mirisa, uzrokuju iritaciju na koži itd.

Nalazite se u niskokvalitetnom proizvodu najčešće je moguće u online trgovinama. Svaki od njih pouzdano izjavljuje da radi izravno s proizvođačem. Djeluje hipnotički na kupca, ali je daleko od istine. Najveća japanska korporacija nije zainteresirana za rad s trgovcima.

Često sumnja padne na samu ambalažu. Kopirajte je sasvim jednostavno. Teže postaviti proizvodnju pelene. Malo je vjerojatno da će "gusar" htjeti lažno predstavljati. Činjenica je da je omot autentičnog proizvoda nakon 2012. godine počeo mijenjati svoj izgled često (kako bi se izbjegle iste krivotvorine). To je dovelo do činjenice da su izgubljene, a potom pop-up igre iz stare zbirke počele sumnjati da nisu standardne.

Kao i za sve vrste mirisa, pelene lako apsorbiraju ne samo vlagu, već i neodređene mirise onih soba u kojima su pohranjene.

zaključak

Koju marku pelene odabrati i ne pogrešno izračunavati cijenu i kvalitetu? S takvim bogatim izborom danas nije tako lako učiniti. Roditelji često ne žele "igrati rulet" na osjetljivoj koži njihovih beba. Japanska kvaliteta dugo se utemeljila na našem tržištu. Čak i ako govorimo o izvozu robe. Međutim, nisu svi spremni platiti više, a zatim, kao što pokazuje iskustvo ruskih potrošača, sve se uči usporedbom.

Veličine pelena (Merries, Goon i drugi)

Pitanje odabira pravilne veličine pelene vrlo je popularno na Internetu, jer većina roditelja razumije koliko je važno koristiti pelene, veličine koja odgovara njihovom djetetu. Ali danas postoji ogroman broj marki, vrsta, serije, pa čak i vrsta pelena. Koja su serija glavna, na kojoj se dobi i težini izračunavaju, kao što je naznačeno - sve to u našem članku.

Popularni raspon veličine pelene za marku

Dimenzija rešetka pelena je apsolutno među svim poznatim proizvođačima sastoji se od dva pokazatelja:

Nema jednolike ljestvice veličina. Svaki proizvođač proizvodi pelene prema vlastitoj rešetki. Još jedan orijentir je ime iz koje je moguće shvatiti što je pelena namijenjena: noć, novorođenčad, aktivnost, premium segment itd. Dajmo dimenzije nekih popularnih brandova.

Oko pelene postoje mitovi koji se šire među roditeljima, ali nemaju osnovu.

Mit 1. Razlike pelene za dječake i djevojčice nalaze se u anatomskoj strukturi proizvoda.

U stvari, postoje razlike, ali su u gustoj sloju apsorbirajuće upijajuće na različitim mjestima zbog položaja genitalija. Specijalizirane pelene za dječake imaju deblji sloj na vrhu i na prednjoj strani, a djevojke imaju niži sloj.

Mit 2. Ako koristite pelene, dijete će biti teško podučavati u loncu.

Stupanj spremnosti da nauči prepoznati signale tijela o pražnjenju, prema pedijatru, ovisi o zrelosti živčanog sustava. Dijete od 1,5 godina već je u stanju kontrolirati svoje želje. Kako bi ubrzali proces navikavanja na lonac, proizvođači proizvode pelene, gaćice, koje dijete može staviti i uzlijetati sami. Osim toga, posebni gornji sloj takvih pelena apsorbira sekrete ne odmah, ali nakon nekoliko sekundi, dopuštajući djetetu da osjetila nelagodu mokrih gaćica, potičući tako dijete da traži lonac, a ne pražnjenje pelene.

Kako odrediti pravu veličinu pelene?

Proizvođači nude da se usredotoče na težinu djeteta. Uzmi mali komad u skladu s težinom bebe. Ako nema nikakvih propuštanja, iritacija i lomova, to znači da je izbor pravilno napravljen. U suprotnom pokušajte uzeti 1 veličinu veću ili promijenite proizvođača. Neki, primjerice, Libero, su nedovoljni. Težina bebe može se podudarati, ali zbog tenova (masti) pelena neće raditi.

Mama savjet

"Od rođenja, koristili su Merries, budući da su vrlo blage i nikada razdražene. Kada je ljestvica započela pokazivati ​​7 kg, primijetio sam da je veličina S - (4-8 kg) već premalena. Činjenica je da je moj sin prilično popunjen malim brojem i činilo mi se da je došlo vrijeme da promijeni veličinu. Pelene su počele stiskati na trbuhu i nogama. Bilo je šteta, jer je u paketu bilo još 12 podgusa. Kupili smo uzorak sljedeće veličine M - (6-11 kg). Možda je u početku bio prevelik, ali nigdje nije ništa pritišće.

Želim savjetovati roditelje čije male djece u težini odgovara graničnim veličinama naznačenim na pelene. Ako je vaša beba, poput mene, dobila težinu od 7 kg, a maksimalne pelene dizajnirane su za 8 kg, obratite pažnju na veličinu. Moglo bi se previše platiti i kupiti maleni paket veličine 4-8 kg, kako ne biste odbacili višak kad dijete postane neugodno.

Velike veličine također mogu izazvati nelagodu kod djeteta, kao i kod malih. Kod malog obujma visoke gustoće može doći do iritacije u područjima prianjanja gume. Velike one mogu imati problem curenja na stranama, budući da elastične trake labavo priječe nogu, pelena može kretati od svećenika na stranu, objesiti se prilikom punjenja.

Savjetujem da je bolje nositi pelvu veličine od većeg. Ili pogledajte drugu vrstu pelene. Ponekad proizvođači preklapaju oštar prijelaz između veličina u drugim oblicima. Na primjer, u Huggiesu možete birati između Ultra Comfort 4 - (8-14 kg) i 4 - (7-16 kg). "

Daniina mama
Rusija

Popularna pitanja među roditeljima

Trebam li rebrusni čičak? Apsolutno ne. Ovo je više pokreta oglašavanja. Pelena je raspoloživa. Maksimalno što ćete otkopčati - pričvrstite ga 1-3 puta, a ne više, a zatim se prebacite na novu.

Trebam li gaćice? Da, sa svojom pomoći lakše je podučavati dijete u loncu. Meka guma omogućit će djetetu da skine gaćice kad osjeća potrebu da ide na toalet. Osim toga, u pelene, kratke hlače lakše se izvoditi i skakati. Ova vrsta je dostupna za djecu koja već sami hodaju.

Pregled popularnih pelene marke

Sljedeći se pregled ne temelji na reklamnim kampanjama proizvođača pelena, već o mišljenjima i mišljenjima roditelja o proizvodima Huggies, Pampers, Merries, Goo.N, Libero, Bella Baby.

Jedan od najtežih naziva se Libero Baby Soft i Libero Everyday. Oni su dobro pričvršćeni, nemaju miris, ali uzrokuju vrućinu vrućine i trljaju oko nogu, gdje guma prolazi. Struktura pelene se uspoređuje s tvrdim papirom.

Pampers provodi agresivno oglašavanje kako bi promovirao svoje proizvode, ali, prema majkama, pelene iznad 7 kg imaju čvrstu mrežastu površinu koja uzrokuje gubitak topline. Osim toga, oni teče. Mišljenja su podijeljena oko Pampers Premium Care. Neki vjeruju da nisu primijetili veliku razliku u usporedbi s jeftinijim segmentom Pampers, dok drugi slave delikatan materijal pelene, udobne elastične trake na bočnoj strani i brzu apsorpciju.

Ako uspoređujete Huggies i Pampers, a zatim o Huggies Newborn samo pozitivne kritike: brzu apsorpciju, široki pojas s elastičnim pojasom, ali Huggies pelene za stariju djecu slažu se od Pampers jer su više curi i imaju tvrdu velcro. Nedostatak Pampersovih veličina od 4 se naziva neugodan mirisni miris pelene.

Bella Sretan pripada segmentu cijene proračuna. Općenito, dobre pelene bez šanse. Široki pojas, ali guma je mala, samo 3-4 cm. Žalbe zbog propuštanja i gubitka topline.

Zašto hvale japanske pelene? Imaju vrlo mekani gornji sloj, gotovo nemaju vrućinu, mekani široki remen i elastični pojas na gaćicama. U liniji stranice "Kćeri i Sin" japanski su zastupljeni marke Goo.N i Meris. Goo.N, na primjer, ima indikator punjenja. Nemojte morati otkopčati i gledati iznutra nego ponovno ometati dijete. Imajte na umu da veličine Merries NB (do 5 kg) i S (4-8 kg) nemaju gumu oko trbuha i može doći do propuštanja. Ako odaberete japanske pelene, gaćice, Merries vodi u mekoći i Goo.N. To treba uzeti u obzir pri odabiru gaćica. Što više dobro hranjene bebe Merries će bolje sjediti.

Povijest slobodnih pelena

U Rusiji se pelene često nazivaju pelene. Ovo je ime bilo određeno slučajno. Pampersova marka prvi je put ušla na tržište bivšeg Sovjetskog Saveza. Oni također pripadaju dlanu i proizvodnji. Procterovi pioniri Gamble, koji je kasnije 1950-ih godina prošlog stoljeća objavio Pampers, a u 60-ima je već uspostavljena masovna proizvodnja.

Zanimljivo je da su prvi Pampers bili izrađeni od plastike, a roditelji su odbili staviti takav proizvod na novorođenče. I tek nakon što je njihov izumitelj, američki kemijski tehničar Victor Mills, usavršio pelenu i izradio ga iz mekšeg materijala, jednokratne pelene napravile su pravu revoluciju u skrbi za novorođenčad. I, iako se u mnogim zemljama danas proizvodi jednokratne pelene, Pamers je postao naziv kućanstva. Prema brojnim istraživanjima roditelja, danas u razvijenim zemljama 98% roditelja koristi jednokratne pelene.

Pelene Meris

Posljednja stvar u nastojanju zdravlja novorođenčeta nije izbor pelena. Njegovo stanje i raspoloženje izravno ovise o tome koliko su prikladni za bebinu kožu, bez obzira na to uzrokuju li alergije. Među popularnim i dobro uspostavljenim brandovima japanskih pelena Merries posebno ističe, ili kako ga zovemo Meris, pelene. Reći ćemo vam više o njihovim prednostima i značajkama, tako ćemo pokušati olakšati majkama da odaberu takav važan pribor za bebe.

Dječje pelene Pojavljuje se: proizvodna tehnologija

Te pelene proizvodi japanska korporacija Kao Corporation, čija je osnova, s druge strane, krajem XIX. Stoljeća. Proizvodnja jednokratnih pelena pod markom Merries potječe još od osamdesetih godina. prošlog stoljeća. Trenutno Kao Corporation proizvodi gaćice i pelene za bebe i mokro maramice za bebe. U proizvodnji svih tih proizvoda, a osobito pelena, koriste se ekološki prihvatljivi materijali. Apsolutno su sigurni za zdravlje beba: to je celuloza pomiješana s polimerom (apsorbirajući sloj, zahvaljujući kojem se tekućina pretvara u gel), nježna netkana tkanina, rubovi i tanki stickies širine manje od 1 mm. Svi ovi materijali čine Merries pelene prozračnim, udobnim i mekim, a izvrsni su za bebinu nježnu kožu. Dio u dodiru s kožom bebe ima poroznu strukturu, zbog čega se dječja stražnjica ne lijepi, ali se ne lijepi. I stolica je zadržana u utorima i na posebnim preprekama na stranama, bez širenja. Za udobnost mame, na prednjoj strani pelene postoje tri indikatorske trake. Kad postanu plave, to znači da je vrijeme za promjenu pelene. Da ne spominjem ugodan dizajn pelene.

Zahvaljujući tim osobinama, mnoge su majke dale srce "japanskom". A ako su došlo do neuspješnih eksperimenata u obliku perkoliranja, crvenila kože, onda je često lažna često odgovorna za Merries pelene. No, ako naiđete na kineske pelene, Merries, imajte na umu da je riječ o proizvodu tajvanskih tvornica koje je otvorila tvrtka Kao za proizvodnju na jugoistočnom tržištu. Ne biste se trebali bojati: u kvaliteti nisu gori od japanskih.

Usput, u tvornicama Kao Corporation svakodnevno se provodi stroga kontrola kvalitete proizvoda, a servisno osoblje čak je zabranjeno dodirom pelene kako bi ih čistili.

Pruža pelene: veličine

Za opisane pelene nemojte curiti i stati na kožu, važno je biti u mogućnosti odabrati pravu veličinu. Postoje, na primjer, nekoliko suptilnosti pri kupnji Merries pelena za novorođenčad. U rodilištu se savjetuje da buduće majke kupuju Merries pelene do 5 kg označene NB (Newborn). Dostupni su u pakiranjima od 25, 60 ili 90 komada. Preporuča se uzeti paket od 25 ili 60 pelena, ako je beba rođena s težinom od 3 ili više kilograma. Za prerane bebe možete uzeti veliki paket.

Kad se mrvica malo podigne, vrijeme je da odete na veličinu pelene peleta. Također se mogu kupiti za bebu rođenu s velikom težinom. Kategorija težine ovih pelenih pelena je 4-8 kg, au pakiranju je 24, 54 ili 82 komada.

Ako govorimo o Merries pelene za 6-11 kg, onda oni odgovaraju veličini M. Oni su proizvedeni u 22, 42 i 64 komada.

Veličina L je tzv. Merries pelene za 9-14 kg, proizvedene od 18, 36 ili 54 komada.

Pelene Pliš 12-20 kg - to je najveća veličina - XL, proizvedena u pakiranju od 28 ili najviše 44 komada.

Prema tome, veličina pelene gaćice za djevojčice i dječake raspoređuju se na sljedeći način:

 • M za dijete mase 6-10 kg;
 • L je pogodan za mrvice od 9 do 14 kg;
 • XL je odabran za dijete mase 12-22 kg;
 • XXL - pogodan za dijete mase 15-28 kg.

Zdravlje i dobre noći za vas i vaše bebe!

Pelene - kratke hlače - pregled

Jesu li pelene dobre?

Pozdrav draga mama, čitatelji Ireke! Danas bih želio podijeliti svoja stajališta o brandu pelena Merries.

Već dugo poznajemo Merries pelene, odnosno 1,5 godina. Za to vrijeme pokušali smo cijelu veličinu pelena i Merries panty od veličine XS do veličine XL.

Kao što sam već rekao, veličina marke Merries je široka: pelene se prikazuju od veličine XS (do 5 kg za novorođenče) do veličine XL (12-22 kg), pelene od veličine S (4-8 kg) do veličine XXL (15 -28 kg). Veličina je vrlo jednostavna za odabir: ovdje se usredotočite na težinu djeteta. Ako se pelena počela curiti, trebate promijeniti pelene za veću veličinu.

Za novorođenčad i djecu do oko 6-11 kg (kada dijete ne puze) vrlo je prikladno koristiti pelenu. Jednostavno je poravnajte, stavite dijete na vrh pelene, umetnite ga, poravnajte gornji dio i stavite čičak. Kada dijete počne puzati, vrlo ga je teško zadržati na jednom mjestu. Da biste ravnomjerno pričvrstili čičak, morate ponovno položiti dijete, ponovno staviti velcro i poravnati ga. U ovom trenutku, puno je prikladnije koristiti pelene i gaćice.

Pelene pelene se vrlo lako nose. Ja to činim ovako: stavljam dječju čađu na koljena, uvučem noge jednu po jednu u utor, povlačim pelenu preko nogu, zatim stavim dijete u krevetić, rukom drži krevet i stavim pelenu na kraj i izravnam ga.

Merries XL veličine gaćice koje koristimo sada izgledaju ovako:

A ovo je stražnji pogled:

Sada ćemo detaljno analizirati obećanja proizvođača.

 • Prozračna. Dodaje da dijete stvarno diše, koža bebe ostaje suha. Kada je pelena puna, ona postaje malo vlažna vani, pokazuje da pelena dobro apsorbira i uklanja vlagu iz kože bebe. Nikad iz Merries pelene na koži moje bebe nije bilo iritacije. Nismo koristili nikakve kreme: niti ispod pelene, niti od iritacije na koži. Koža je uvijek ostala meka i nježna.
 • Sjednite udobno. Pojedini pelene imaju vrlo udoban, širok pojas vrlo osjetljive tkanine. Kao rezultat, pelena se dobro uklapa i ne utrlja kožu ni na struku niti oko nogu.
 • Instant apsorpcija i zaštita preko noći. Pelene vrlo dobro i brzo apsorbiraju, pretvaraju vlagu u granule gela. Pelena nikada nije propuštala noću.
 • Mekani materijal. Merries se izrađuje od vrlo mekog, nježnog i laganog materijala. Praznu pelenu praktički je bez težine.
 • Pokazatelj punjenja. Indikator mijenja boju od žute do zelene kada se napuni. Pokazivač je vrlo prikladan kada je dijete još uvijek vrlo mala, omogućava vam pravilno mijenjanje pelene bez gledanja i ne smetanja djeteta.
 • Slatka boja dizajna. Merries ima vlastiti dizajn. No, osobno mi se čini da dizajn treba raditi ozbiljnije. Cijeli niz pelena personificira prizore iz života zečeva, a to nije loše: zeko čisti zube, igra, odijeva, jede, itd. No, zečevi su sami ružni.

Cijena po pakiranju Merries pelene su otprilike jednake u svim veličinama i variraju u regiji od 1600 rubalja. Razlika je samo u broju pelena u paketu: veća je veličina, veća je sposobnost pelene i, prema tome, manji broj u pakiranju.

Naravno, ambalaža Merries pelena nije jeftina, ali spreman sam platiti takav novac za takvu izvrsnu kvalitetu.

Pogledajmo, dakle, prednosti i nedostatke Merries pelene marke.

 1. mekana, ugodna za tijelo, ne trljati kožu;
 2. hipoalergenski, ne uzrokuju alergije ili iritacije;
 3. oni ne propuštaju, a ako to učine, to se događa tek kada je puna;
 4. indikator punjenja neće dopustiti curenje;
 5. nježan, suptilan miris, znači kvalitetu proizvoda;
 6. Sjedi dobro, savršeno se uklapa, ali istodobno ne stisne kožu;
 7. jednostavan za nošenje i jednostavno polijetanje.
 8. prozračno, čak i ljeti, koža ispod pelene ostaje suha;
 9. širok raspon veličina.
 1. skupi;
 2. dizajn, po mom mišljenju mogao biti bolji.

Na temelju gore navedenog, ja ću odgovoriti na pitanje postavljeno u naslovu, jesu li dobre pelene za dobro? Za nas, oni su najbolji! Preporučujem da i vi probate!

Veličine pelene

Svi proizvodi tvrtke Merries izuzetno su mekani i jednostavni za uporabu, bez obzira na veličinu.

Proizvodi japanske korporacije Merries proizvedeni su u rasponu iste veličine kao i drugi proizvođači:

 • 64-89 (cm): minimalna veličina;
 • 102-152 (cm): maksimalna veličina.

Važno: pelene su dostupne iu klasičnom obliku, analogno konvencionalnim pelenama, te u obliku gaćica za djecu oba spola.

Značajke japanskih pelena:

 • za novorođenče stvorene veličine NB. Razlikuje se od ostalih u tome što nemaju dijametralnu gumu koja proizvodi proizvod na trbuščić bebe. Isti dizajn i veličina S;
 • pelene za bebe težine 6 (kg) i više su opremljene gumenim trakom za pričvršćivanje.

Razlike pelene u obliku gaćica:

RJEŠAVANJE IZMEĐU MOONY, GOON AND GARRIES

Koja je razlika između Muni, Merris i Gong pelene?

Mooney pelene

Najuže pelene gore navedenih proizvoda su Merries pelene. Gong i Mooney pelene su nešto deblji. Upravo zbog toga pelene pelene apsorbiraju manje od ostalih pelena. Moony pelene apsorbiraju vlagu mnogo brže od svojih konkurenata. Ne morate čekati da se pelena potpuno napuni, jer su neke djece sklona alergijskim reakcijama, tako da se na koži može pojaviti crvenilo ili prigušena vrućina. Svaki roditelj mora odlučiti za sebe kakav će rezultat postići. Ako koža bebe podnosi dugu vezu s pelenama, trebate odabrati Goon ili Moony. Česta promjena pelena će ometati vašu bebu. Ako dijete reagira loše na pelene pelen, onda je potrebno odabrati tanke pelene Meries. Zdravlje djece skuplje je od bilo kojeg novca.

Pelene se mogu kupiti

Za novorođenče je najbolje odabrati Merries pelene, jer su najprikladniji za malo dijete. Na bilo kojoj od pelena postoji posebna depresija u kojoj se apsorbira dječja stolica. U tom slučaju beba će ostati suha i čista.

Na pelenama Merries u veličini NB i S nema elastičnosti oko dječjeg trbuha. Ako tekućina curi, to je s leđa. Na veličini pelene M, takav guma je prisutan, tako da se ne možete bojati tekućine.

Mooney pelene s veličinama NB i S imaju poseban utor u pupku. To je neophodno kako ne bi oštetili nežive pupak.

Pojedini pelene su male veličine, kao i za druge pelene, one su malo više. Ako su Merries pelene postale premale, tada će Gong i Mooney pelene morati biti korištene neko vrijeme. Što je veća veličina pelene, manji su u pakiranju. Među tri japanske pelene, najmodernije pelene su Muni.

Gong, Muni i Merris razlike

Na svim pelenama unutarnja i vanjska površina su gotovo jednake. Kada se gaćice trebaju ukloniti, lako ih je rastrgano na stranama na području šavova. Gunne gaćice puno teže suziti, ali Muni i Merries su gotovo podjednako poderane.

Gaćice Gunn imaju najžešći elastičnost oko trbuha. Na drugom mjestu su gaćice Meries. Mooney se može smatrati najluksuznijim gaćicama. Ti će podaci biti potrebni prilikom odabira kratke inačice jer je gradnja svakog djeteta drugačija. Treba imati na umu da se nakon obroka promijeni veličina trbuha.

Gaćice Meries su najtanji gaćice, oni apsorbiraju i manje vlage. Najgušće su gaćice Gong. Gong i Mooney apsorbiraju istu količinu vlage istom brzinom. Gotovo je teško osjetiti razliku u gustoći.

Važno je napomenuti da su gaćice Gunn i Mooney dostupne za djevojčice i dječake. Razlika je mjesto apsorpcijske zone. U kratkim hlačama za djevojčice ova zona je nešto niža.

Proizvodi Merries, Moony i Goon dostupni su ne samo za japansko tržište, već i za druge zemlje. Na primjer, Kina, Tajvan, Rusija. Postoje legende da se gaćice i pelene, koje se proizvode za domaće tržište, izrađuju od nižeg kvalitetnog materijala. Zapravo, nije.

Za novorođenče, najbolje je odabrati Merries pelene, prije svega je povezan s protokom drugih pelena. Noću, bolje je da se dijete ne probudi.

Kada je beba previše aktivna, teško je nositi pelenu. U ovom slučaju, najbolje gaćice, umjesto pelene. Najbolje je koristiti proizvode tvrtke Meries. Ako vam nije važna materijalna strana, možete koristiti Mooney gaćice.

U tom slučaju, ako gaćice ne mogu nositi s velikom količinom tekućine tijekom noći, onda biste trebali koristiti pelene velikih veličina.

Za dojenčad s medijem tijela, najbolje je odabrati i Meries pelene. Na temelju težine vašeg djeteta, trebate se usredotočiti na prvu znamenku dometa pelene. Na primjer, za bebe težine veće od 6 kg, veličina M će biti prikladna za djecu mase 6-11 kg. Najbolje je ići na sljedeću veličinu nakon što dijete teže 9 kilograma. U ovom slučaju, pelena L pogodna je za djecu mase 9-14 kg.

Uspoređujući pelene i veličine pantyja Mooney, Gong i Merris

Sada je potrebno razmotriti raspon proizvoda koji postoje na našem tržištu. Veličine pelene za Merries:

• NB - novorođenče - pelene za novorođenče čija masa ne prelazi 5,0 kg;
• S - pelene za djecu 4,0-8,0 kg;
• M - pelene za djecu od 6,0 ​​do 11,0 kg;
• L - pelene za djecu 9,0-14,0 kg.

Gaćice za dječake i djevojčice
• M - gaćice za djecu 6,0-10,0 kg; Merris:
• L-gaćice za djecu 9,0-14,0 kg;
• XL - gaćice za djecu 12,0-22,0 kg;
• XXL hlače za djecu 15,0-28,0 kg.

Dopušta gaćice 9-14 kg (44 komada) velike Merries gaćice od 6 do 10 kg medija (58 komada)

Merris Wet Sanitarije:

• Zamjenjivi blok ružičaste boje u iznosu od 54 komada;

• ružičasta zamjenjiva jedinica u plastičnoj kutiji u iznosu od 54 komada;

• Zamjenjivi blok zelene boje u iznosu od 64 komada.

Goon pelene u sljedećim veličinama:

• Pelene za novorođenče čija masa ne prelazi 5,0 kg;
• S - pelene za djecu 4,0-8,0 kg;
• M - pelene za djecu od 6,0 ​​do 11,0 kg;
• L - pelene za djecu 9,0-14,0 kg;
• BIG - pelene za djecu 12,0-20,0 kg;
• Super BIG - pelene za djecu 15,0-35,0 kg.

Gaćice za djevojčice i dječake:

• M-gaćice za djecu mase 7,0-12,0 kg;
• Super velika veličina - za djecu mase 15,0-35,0 kg.

Goon gaćice za dječake:

• L-gaćice za dječake težine 9,0-14,0 kg;
• XL - gaćice za dječake težine 12,0-20,0 kg;
• XXl - dječaci gaćice 13,0-25,0 kg.

Goon gaćice za djevojčice:

• L-gaćice za djevojčice mase 9,0-14,0 kg;
• XL - gaćice za djevojčice mase 12,0-20,0 kg;
• XXL - gaćice za djevojčice težine 13,0-25,0 kg.

Mokri gong higijenski brisači:

• Zamjenska jedinica u iznosu od 70 komada;

• Zamjenjiva jedinica u plastičnom kućištu u iznosu od 70 komada;

• Zamjenjiva jedinica u trostrukom pakovanju. Svaki paket od 70 komada.

Moony pelene dolaze u sljedećim veličinama:

• novorođenče - pelene za novorođenče čija masa ne prelazi 5 kg;
• S - pelene za djecu 4,0-8,0 kg;
• M - pelene za djecu od 6,0 ​​do 11,0 kg;
• L - pelene za djecu 9,0-14,0 kg.

Muni gaćice za dječake i djevojčice:

• M - za indeksiranje djece mase 6,0-10,0 kg:
• M - za stojeću djecu 6,0-10,0 kg.

Muni gaćice za dječake:

• L-gaćice za dječake težine 9,0-14,0 kg;
• XL - gaćice za dječake težine 12,0-17,0 kg;
• XXL - gaćice za dječake težine 13,0-25,0 kg.

Mooney gaćice za djevojčice:

• L-gaćice za djevojčice mase 9,0-14,0 kg;
• XL - gaćice za djevojčice mase 12,0-17,0 kg;
• XXL - gaćice za djevojčice težine 13,0-25,0 kg.

Mony Wet Sanitarije:

• Moony Wet mekani maramice rezervnu jedinicu 80 kom;

• Moony brisači za djecu u kontejneru (50 kom.);

• Moony mokri wipes za djecu, rezervnu jedinicu (50 kom.).

Sada možete sažeti razlike. Panti Moony i Goon, počevši od veličine L, izrađuju se posebno za djevojčice i odvojeno za dječake, uzimajući u obzir anatomsku osobinu svakog seksa. U ženskim gaćicama, apsorbirajuća zona je nešto niža nego kod dječjih gaćica. Pojedine gaćice marke prikladne su za djevojčice i dječake. Još jedna prednost od veličine M je da možete odabrati gaćice za dijete koji stoji ili puzeći. Također možete vidjeti realnu popularnost japanskih pelena, koja dodaje informacije njihovoj usporedbi: ocjena pelene.

Mooney, Merris i Gong usporedni grafikon

Raspodjela po spolu

dječaci / djevojčice / unisex

dječaci / djevojčice / unisex


Razlika između vlažnih maramica Moony, Goon i Merries

U Rusiji su vlažni maramice prikazane pod brandom Goon i Merries.

Oženjeni brisevi u ružičastoj ambalaži opremljeni su posebnim utorima koji mogu zadržati izmet i onečišćenje. Zato kontaminirano područje kože mora se brisati manje puta, a ponekad i samo jedna dlačica je dovoljna. Dječja koža neće biti nadražena pretjeranim trenjem. Napitci u zelenoj ambalaži mogu se bacati u WC, jer se otapaju u vodi.

Mokri wipes od Goona lako uklanjaju nečistoće s bebe kože. Ove briše gotovo nikakav miris.

Gong-pelene, kao i Meries-pelene, imaju plastično tijelo koje se može koristiti mnogo puta. Kad se salvete istroše, umetnite nove u plastičnu kutiju.

Možete koristiti Meries brisače u ružičastoj ambalaži kako biste uklonili onečišćenje s kože bebe. Na površini tih salvama nalaze se žljebovi koji mogu zadržati guste čestice i dječju stolicu. Napitci Meries u zelenoj ambalaži mogu se otopiti u vodi tako da se mogu bacati u WC.

Gongove su natopljene tekućinom koja je vrlo slična vodi. Ova tekućina pomaže u izbjegavanju neugodnih reakcija na koži.

Ako usporedite omjer kvalitete i cijene, onda su idealni salveti Gongovi. Ove salvete su praktički bez mirisa. Što se tiče Meries brisača, njihov miris je vidljiviji. U svojoj strukturi, salvete nalikuju prozirnoj tkanini. Ako je potrebno, salvete se mogu razbiti na nekoliko komada. Zbog svoje impregnacije, tkanina uklanja bilo kakvu kontaminaciju.

Zaključno, možemo reći da su japanske pelene najbolji pelene među postojećim proizvodima na ruskom tržištu. Izbor pelene ovisit će o raspoloživoj gotovini, kao io izboru novorođenčeta.

Svaki roditelj voli određene pelene, a teško je uvjeriti osobu da su drugi proizvodi bolji. Postoje roditelji koji isprobavaju različite pelene, ali na kraju se vraćaju na svoj prvi izbor.

FULL informacije o japanskim pelene (gaćice) u usporedbi.

* Napominjem unaprijed - ove detaljne informacije o japanskim pelenama. Preuzeto na jednom mjestu. Iz sebe - u potpunosti se slažem s autorom.

dakle,

Koja je razlika između pelena, GooN i Moony pelene?

I mi kao Moony, pokušali smo i Gunas i Merris, ali me ne uspoređuju s Munima. I nema iritacije. Kao što kažu, svima svojim.

Oba pakiranja otvorena, priložena su ista. Čudno, iako su u članku napisali da je Merris mali.

Recite mi, težimo 6 kg, želimo kupiti Gunu. Koja veličina treba poduzeti?

Osobno, svi smo se više približili oružju, nakon što su ih počeli koristiti, zaboravili su kakvo nadraživanje i pelensko osip. Magarica je suha, bez problema, dobro sjede, s našim debelim magarcem, ne pritišću nikamo i ne ograničavaju njihova kretanja. Općenito, vrlo smo zadovoljni s njima i nećemo ništa razmjenjivati!

I mi, također, samo Guna kupiti. Od svih ostalih podguzova imali smo takav osip na magarcu, da su se čak i rane pojavile. U Gunsima spavamo cijelu noć bez buđenja. Ujutro smo zadovoljni, suhim i čistim, lijepim dupe. A ono što ja osobno volim o njima jest da oni nemaju miris.

Pa... ako nije bilo cijena svih ovih japanskih podguzija... prije toga su uvijek koristili merris, sada se prebacujemo na načine.

Dijete nije naviklo na lonac, a sada u procesu školovanja traje 3 podguza dnevno... pa smatram 3 * 30 dana = 90 hlača, a u pakiranju ima 38 komada, tj. 2,5 pakiranja mjesečno, po tekućim cijenama - 3750 rubalja - Ovo je crijevo skupo (((


Mommies, vidio sam pelene momi, piše hipoalergenski. Možda je netko pokušao? Nešto sumnjam da je cijena previše jeftina.


O, oni su tako cool. Činjenica da je hipoalergenski je da. Ali oduševljen sam svojim spajalicama. Dijete konačno ne može ukloniti pelene za sebe. Moj je blagdan došao ravno. )

Ovo je Kina. Sada najsigurniji i najsigurniji su Beffies i Kibi. Doneseni su iz Koreje.

Pokušajte Beffis ili Kibi. Oni imaju rezinochki i oni su hypoallergenic. A oni su jeftiniji od Merris. Koristimo ga sami.

Možda se nešto promijenilo od 2011., pa tražim savjete od onih koji kupuju japance. Kako razlikovati podvare za domaće tržište (nakon čitanja recenzija, shvatila sam da riječ "lažna" ovdje nije prikladna, budući da pelene nisu lažne, samo čine iste tvrtke, ponekad u Japanu, ali iz jeftinijih materijala). Pitao sam mnoge trgovine, čitala recenzije i cijele članke. A, na primjer, Gradient je službeni dobavljač Meries u Rusiji, a 99% trgovina kupuje od tih dobavljača, a oni isporučuju samo izvoznu verziju (tj. Ne na domaćem tržištu). Jedna je trgovina uvjerila da je sada gradijent napustio ured. pismo koje obvezuje sve njih da izdaju pakete s natpisima potpuno ruski. Mogu pretpostaviti da postoje web stranice koje osiguravaju da su kupljene upravo ovdje u Japanu za domaće tržište, to jest, neslužbeno, izravno nas krijumčare stvarne. Postoji članak o Muni da Winnie the Pooh može biti korišten samo u Japanu po ugovoru. A djevojka za natpis u Japanu potvrda je da nisu na domaćem tržištu Japana. Otišao sam na mjesta, trgovine, a tu sve takve pakete bez medvjeda. Sada postoji samo nekoliko veličina s Winnie Pooh, sve trgovine imaju istu vrstu M i L. A članci koji su objavljeni su upravo isti, ali bez pute, ali mnogi pišu "nije isti, krutiji"

Na mom mjestu sam stvorio članak o ovoj temi, "bacili su neke rajčice na mene", gotovo svi su pisali da kupuju haggis pelene i ne vide razliku. Budući da je ovdje jednostavan članak o Japama, a zatim podijelite:

1. Jeste li zabrinuti za temu "domaćeg tržišta", "krivotvorina" i tako dalje, ili je to neka vrsta reklamnog poteza, tajna zavjera i nema razlike?

Možda prije nego što je doista bilo puno prodaje za domaće tržište, a nekako je službeno postalo nemoguće, pa stoga postoji toliko mnogo proturječnih stavova poput: "Ne razumijem što ste pronašli na tim japanskim, bez obzira na razliku, oni teče, miriše, skupo"

2. Ako koristite samo Japke, kako odabrati? Gdje kupiti? Koje trgovine vjerujete?

Nemojte uopće dotaknuti Internet, nemojte vidjeti paket

Odgovorite na one koji stvarno kupuju Meries, Muni, Gong, pokušali sve, provjerili sve i postali stručnjak :)

Pregled japanskih pelena za novorođenče: Merries, Goo.n i Moony

Portal Kids365.ru otvara novu seriju pregleda dječjih proizvoda. Odlučili smo obratiti pozornost na osjetljivo pitanje - pelene. Razgovarajmo o prednostima i nedostatcima prirodnog pripreme i sadnje od prvog tjedna života. Razmotrite što su dobra i loša raspoloživa sredstva za apsorpciju iz kategorije masovnog tržišta. Usporedite cijene i kvalitetu.

Stručnjak: Natalia Zayanchkovskaya, dermatolog, kozmetolog, vk.com/rf_kosmetolog.

Početak teme namijenjen je gostima iz zemlje uzdignutog sunca. Međutim, već su tako naviknuti na rusko tržište, uopće se ne osjećaju kao stranci. Popularne japanske pelene Goo.n, Merries, Moony, kao i manje popularne marke Genki i Nepia - u pregledima pravih majki i stručnog dermatologa Natalia Zayanchkovskoy.

Tajna popularnosti japanskih pelena

Od rođenja, roditelji pokušavaju okružiti dijete s najboljim. To je tako trivijalna izjava da više nije potrebno objasniti zašto to treba biti tako. U ruskim trgovinama, zajedničke kupovine i virtualne oglasne ploče dostupne su uglavnom tri marke: Merries (Merris), Goo.n (Gong) i Moony (Mooney). Oni se razlikuju po mekoći i apsorpciji. Podijeljen u "muško" i "žensko". Razlikuju se cijene i broj komada u paketu.

Japanci su stekli prestiž na tržištu zbog svojeg integriteta:

 • U proizvodnji se koristi samo prirodni pamuk,
 • indikatori punjenja pelene reagiraju na čak nekoliko kapi,
 • politiku cijena regulira država.

Posljednja nijansa znači da japanska vlada dodjeljuje dodatni novac tvornicama za proizvodnju pelene. Ovaj se proizvod smatra društveno značajnim. Kao rezultat toga, trošak apsorpcije robe u Rusiji već nekoliko godina ostao je otprilike na istoj razini - u prosjeku, od 600 do 1.200 rubalja, ovisno o području prodaje, robne marke i volumena pakovanja.

Naravno, nisu svi japanski peleti jednako dobri. I nisu svi prikladni. Da, oni mogu procuriti - apsorbirajući sloj neće spasiti 100% od strašne dijareje. Da, mogu uzrokovati individualnu reakciju na kožu. Da, skuplji su od drugih popularnih robnih marki. I da, sve japanske pelene su male veličine: dobro, ne uzimaju u obzir veličinu ruskih novorođenih ratnika, što treba učiniti. Ali u većini slučajeva, majke glasuju za njih.

Ono što mame kažu

Natalia Zayanchkovskaya, dermatolog-kozmetičarka

- U početku sam čuo za ovaj proizvod samo da zadovoljava standarde kvalitete i ne uzrokuje alergije kod djece. Ali bilo mi je dovoljno da kupim uglavnom japanske pelene za moje dijete. Usput, prvi koji mi je savjetovao je moj kolega, također dermatolog. Otada aktivno savjetujem svoje mlade majke.

Polina Zhelemeeva, majka Dani

- Kupujem Goo.n, gaćice. Koristimo ih od 2,5 mjeseca. Gotovo svi moji poznanici uzimaju ove tri japanske tvrtke od mene. Imaju vrlo nježnu udobnu gumu. Pelena sama po sebi nije velika, pa se čini da je prikladnije za sina. Dobro se apsorbira i ostaje suhom vani. Oni se vrlo lako uklanjaju, a zatim se jednostavno namotaju i osiguravaju tako da se ne raspadaju. I ne smiju, kao Pampers. Kupujem u redovnoj trgovini - na forumima zajedničkih nabavki za cijenu također ide.

Olga Elbaum, Zhenyina majka

Kupio sam te pelene za bolnicu. Dakle, upuštati se. Ali nisam ih ostavio "stalnom", mislim, preskupo su. Moj muž je također naručio neke podguz u Poljskoj - uspoređujemo uvoz s onim što nam oni prodaju. Uzimam Pampers, obično "Slip and Play". Ne vidim puno razlike. Mršave su i mirisne. Nemojte se mokriti. No, Bella Baby Happy "tekla" nekoliko puta. Također sam pokušao Pampers Premium Care, često se uspoređuju s japanskim, usput. Ali meni se činilo da je sin na komadu pamuka spavao. Po mom mišljenju, u njima je imao osip pelene.

Irina Kaplinskaya, mama Varia

- Dok je kćer odrastao, bio sam toliko naviknut na Merris, da sam čak i požalio što je vrijeme da se naviknemo na lonac. Plijen u njima ne izgleda poput pače iz crtića, ona ne sjedi, kao da je na gustu gumeni pjenastu gumu. Vrlo prikladan pokazatelj: okrenut zelenim, pa je vrijeme za promjenu. Ne mogu reći da je trebalo mnogo novca - kod kuće, gotovo uvijek smo golopim, a ako nosite pelenu samo na izlazu, onda je paket potrošen ekonomski.

Za masnoću, dijete i prerano

Natalya Zayanchkovskaja, dermatologinja, naučila je iz osobnog iskustva da s djecom Merries imaju manji rizik od žuljevite vrućine, dermatitisa, crvenila i drugih neugodnih pojava.

- Volio sam Merries, u usporedbi s Pampersom, Huggiesom i Liberom, nisu imali neugodnih mirisa. Posebno nadmoćan ostatku parfema Pampers. Volio sam Moony i Goo.n manje. S merrisom, koža moje bebe bila je suha i čista nakon mijenjanja pelene (kao kod urina i tekućeg izmeta). Ne ostavljaju "dojmove", karakteristične otiske iz gume, ako su gaćice. Japanske pelene praktički nisu propuštale (zbog dobrog stane na kožu), vrlo ugodnu, mekanu teksturu na dodir unutar pelene.

Japanski pomoćnici za pamuk pomažu roditeljima u posebnim slučajevima.

 • Prerane bebe. Posebno za mrvice stvorene Goo.n veličine SSS (za djecu od 1,8 do 3 kg). Pakiranje - 36 komada. Prema procjenama majki koje rađaju, to je dovoljno pet dana u perinatalnom centru.
 • Noćne hlače. Aktivnost tijekom spavanja je niža, a iscjedak nije manji. Možete staviti dječje gaćice malo veće nego dnevno. Moony je najprikladniji. Pogotovo ako beba voli imati dobar piti tijekom noći gledajući.
 • Debeli i tanki. Promatranja su pokazala da je najgušće elastično oko abdomen i nogu u Goo.n panty. Prosječna gustoća je za Merries hlače, a Moony panty u obliku pelene su najluksuzniji. Za vitke i graciozne bebe, prva opcija će učiniti, a za čizme s "lubenicom" - manje uski model.
 • M i J. Ako je beba već devet kilograma, vrijeme je da ga upoznamo s razlikama u spolovima. Od ove točke, Moony i Goo.n su podijeljeni u gaćice za dame i gospodo. Za pravi seks, apsorbirajući sloj lagano je pomaknut natrag, a za dečke to je malo naprijed.
 • Ne jedan korak natrag. Moony hlače su izrađene za oba djeteta (bebe koje pokušavaju ili su već naučili hodati), a za one koji se još kreću u trbuhu. Za klizače ovo je mekši elastični pojas koji ne komprimira trbuščić. Dobro je rastegnuta, pogotovo ako majka mijenja pelenu doslovce u pokretu, krećući se iza plijena puzanja.

Postoje i drugi lijepi detalji od pedantnih japanskih, koji su zabilježeni od strane njihovih roditelja: na primjer, dekoltea ispod još neozlijeđenog pupka rana na Mooneyu. A činjenica da su gaćice lako rastrgane na stranama kada je vrijeme za promjenu odjeće. Ili higijenske pelene, pogodne za dijatetsku obradu. Oni koji se nalaze u zelenoj ambalaži, bez ostatka nestaju u vodi, mogu se baciti izravno u zahod. A na ružičastim vlažnim rupčićima primjenjuju se takve uvlake, koje drže ostatke hrane ili izmeta. I nećete morati nasilno trljati na istom mjestu.

"Jedina stvar je da je nemoguće dugo ostaviti bebe čak iu japanskim pelenama", nastavlja Natalya Zayanchkovskaya. - Obvezna redovita promjena. Koristite ih samo ako je potrebno (šetnja, posjet klinici, noćni spavanje) i do određene dobi. Također je potrebno nekoliko puta dnevno izmjenjivati ​​pelene i uzimati zračne kupke.

Prema dermatologu, s prirodnim swaddlingom i korištenjem jeftinijih pelena, rizik od pelenskog osipa i dermatitisa je strahovito veći. Budući da se prirodno klanje ne događa puno apsorpcija. Osim toga, moguće je da se koža bebe ohladi, što je nepoželjno, posebno tijekom šetnje. Ali ovaj portal Kids365.ru reći će u sljedećem pregledu. Za sada - saionara, dermatitis! Vezivna, suha magarca!

Grafikon veličine

 • NB (Newborn) za novorođenče težine do 5 kg;
 • S (4-8 kg);
 • M (6-11 kg);
 • L (9-14 kg).

Pruža gaćice za dječake i djevojčice:

 • M (6-10 kg);
 • L (9-14 kg);
 • XL (12-22 kg);
 • XXL (15-28 kg);
 • noćne gaćice (12-22 kg).

za novorođenče težine do 5 kg;

Goo.n gaćice za dječake i djevojčice:

 • M (7-12 kg);
 • super velika veličina (15-35 kg);

Goo.n gaćice za dječake:

Goo.n gaćice za djevojčice:

 • NB (Newborn) za novorođenčad do 5 kg;
 • S (4-8 kg);
 • M (6-11 kg);
 • L (9-14 kg).

Moony gaćice za sve spolove:

 • M (6-10 kg) za indeksiranje;
 • M (6-10 kg) za stajanje.