Zdravo spavanje novorođenčadi u krevetiću: kako ne izgubiti novac s veličinom posteljine?

Rođenja

Spavanje djeteta je vrijeme kada se djeca odmaraju, energiziraju, dobivaju snagu i nadopunjuju svoju potrošenu energiju. Zato je zadatak roditelja da organiziraju udoban san za dijete.

Važno je ne samo odabrati pravu odjeću, već i cijeli set kreveta. To će ovisiti o tome koliko je dijete staro, koliko veličine krevet i posteljinu, a što materijalni roditelji vole.

Važnost pravilnog donjeg rublja za bebe

Prilikom odabira proizvoda za novorođenče postoje visoke zahtjeve. Mnogi proizvođači strogo se pridržavaju njih. Međutim, još jednom provjerite veličinu ne boli. Odgovarajući set će poboljšati krevet i povećati razinu udobnosti.

Posljedice pogrešnog izbora

Veličina posteljine za novorođenče mora se potpuno podudarati s dimenzijama kreveta. To će vam pomoći izbjeći mnoge nijanse. Bez znanja o parametrima, pokrivač će biti velik, a deka u njemu će biti izgubljena, jastučnica će morati biti omotana, a listovi moraju biti tucked pod madrac.

Kada će veličina kupljene robe biti mala, tada je nemoguće ga koristiti. Stoga, prilikom kupovine, izmjerite parametre posteljine tako da ne morate vratiti kupljenu stavku u trgovinu.

Dimenzije tablica

Bolje je novorođenčad kupiti zasebno posteljinu, a ne u setu. Djeca ne zahtijevaju jastuk, osim ako ih ne uputi liječnik, pa stoga još nije potrebna jastučnica. Tablice će trebati puno više od pokrivača, jer će ih često morati mijenjati.

U standardnim veličinama parametri posteljine izgledat će ovako:

Tablica prikazuje prosječne parametre. Kod šivanja posteljine dopušteno je odstupanje od nekoliko centimetara.

Kako napraviti pravi izbor - savjeti

Za udoban boravak na krevetu, odabire se posteljina prema veličini madraca, deka i jastuka.

 1. Pokrivač. Standardna veličina je 110 do 140. Ljeti je dovoljno kupiti jedan pokrivač za flanelete. Ako je novorođenče zimi rođeno, trebat će vam toplija.
 2. Madrac. Obično je veličina 120 x 60 cm, a madrac mora nužno odgovarati veličini kreveta.
 3. Jastuk. Pedijatri preporučuju da ne kupuju jastuk za novorođenče. Ali ako ste se odlučili kupiti, onda biste se trebali usredotočiti na mobilnost djeteta u snu. Parametri su različiti: 50 do 70, 50 do 50, 30 do 40.

S obzirom na te veličine, lako je kupiti pravo posteljinu za bebe.

 • Duvet Cover. Njegova veličina strogo odgovara pokrivaču.
 • Jastučnica Također odgovara dimenzijama jastuka. Obično su njezine dimenzije 40 do 60 cm.
 • List. Postavljanje posteljine u krevetiću za novorođenčad obično je 127 x 146 cm. U krevetiću s madracom od 120 do 60 cm, to će izgledati veliko, ali se napadaji mogu lako ukloniti pod madracom, čime se osigurava udoban san za dijete.

Što još treba obratiti pozornost?

Prilikom kupnje trebali biste obratiti pozornost na sljedeće parametre:

 1. Ne kupujte posteljinu u krevetiću. Dijete će moći slučajno skinuti gumb, što može biti vrlo opasno za njega.
 2. Bolje je kupiti proizvode u velikim trgovinama specijalizirane za proizvode za djecu, kao i na poznatim online trgovinama koje imaju dobre recenzije. Inače, kupac neće biti osiguran od loše kvalitete kupnje.

U prvim danima nakon izbacivanja iz bolnice dijete je gotovo bespomoćno protiv različitih infekcija, jer nije u potpunosti izliječio pupak. Za pranje posteljine koriste se prašci za dječje stvari.

Svako tkivo koje će dodirnuti tijelo novorođenčeta mora biti apsolutno sterilno.

zaključak

Parametri proizvoda u krevetiću za novorođenče vrlo je važno uzeti u obzir pri kupnji setova. Pravilno odabrani pribor osigurat će zdrav san za vaše dijete. Kakvoća spavanja beba ovisi o raspoloženju ujutro.

Posteljina za novorođenče s vlastitim rukama

Mlade majke često postavljaju pitanje: je li bolje kupiti ili šivati ​​posteljinu za novorođenče? Nema definitivnog odgovora. Ako znate kako šivati, želite prekriti posebnu boju i kvalitetu za mrvice, ili imate krevetić, deku i jastuk nemate standardne veličine, najbolje je, naravno, šivati ​​posteljinu koja je sama postavljena.

Veličine posteljine za novorođenče

Ako promonitor online pohranjuje za "standardni posteljinu za novorođenče", brojevi se neće uvijek podudarati. Sudite za sebe. Standardne dimenzije spavanja za novorođenče su: dužina: 120 cm, širina: 60 cm; setovi za novorođenče koji se mogu kupiti ili naručiti u trgovini imaju sljedeće dimenzije: deka - duljina 140 cm, širina: 100 cm (često označava duljinu 147 cm i širinu 112 cm); jastučnica - duljina: 40 i širina: 60 cm (često označavaju duljinu i širinu od 40 cm), plahte - duljina: 140, širina 100 cm (često možete pronaći dužinu od 150 cm i širinu od 110 cm).

Kao što vidite, moguće je pokupiti točne veličine posteljine samo u jednom slučaju - ako sami šivati ​​set.

Krevet za bebe za novorođenče obično se sastoji od:

 • dječja strana (kako šivati ​​- vidi ovdje),
 • list (veličina 110 cm do 150 cm),
 • pokrivni pokrivač (110 x 150 cm),
 • jastučnica (veličina 40 x 60 cm)

Potrošnja materijala za šivanje posteljine za novorođenčad

Sew posteljinu za novorođenče samo od prirodnih tkanina, uglavnom pamučnih tkanina: pamuk, saten, flanels. Za šivanje plahta, jastučnica, pokrivača trebate oko 3 m 90 cm tkanine širine 150 cm.

Kako posipati kreveti za novorođenče vlastitim rukama

Prije nego što šivate posteljinu, morate pripremiti tkaninu - isperite ga vrućom sapunicom, isprati, osušiti i osušiti na pogrešnoj strani s vrućim željeza. Imamo širinu tkanine od 150 cm, stoga mjerimo za listove duljine 110 cm + 5 cm s dozvolom = 115 cm, odsječeni. Za pokrivač duo, mjere 110 cm + 110 cm + 5 cm s dozvolom = 225 cm, odsječeni. I ostavili smo komad tkanine od 45 cm, iz kojeg smo izrezali jastučnicu za jastuk s dva nabora - pravokutnik širine 45 cm i 60 cm duga + 60 cm + 5 cm za dozvole + 20 cm za pristup = 145 cm.

Ploče za dječje krevete mogu biti ušiveno na uobičajeni način - rubove na četiri strane sa šavom ispod kuglice s otvorenim šarenim sekcijama ili zatvorenim dijelovima. I možete šivati ​​list s elastičnim bendom.

Sklopimo tkaninu za pokrivač duvetu duž označenog reda i šivamo jednu dužu i dvije kratke strane. Način obrađivanja rubova bilo koje vrste - dvostruka šava, pojedinačna s preklapanjem, itd. Ne zaboravite ostaviti malu rupu koja se ne spušta (oko 50 cm) sa strane ili dna za ubrizgavanje pokrivača. Bolje je ne napraviti pričvrščivač za dječje donje rublje u obliku gumba i zmija, ostaviti otvor s otvorom ili zatvorenim šavom u zavoju. Kako se šivati ​​pokrivač na duvetu detaljno je opisana u radionici za šivanje.

Ostaje šivati ​​jastučnicu za jastuk. Za to su kratki dijelovi pravokutnika šivani otvorenim / zatvorenim rezom sa šavom. Preklopimo tkaninu s pogrešnom stranom, kao što je rečeno u majstorskoj klasi na šivaćim jastucima. Šivati ​​rubove na šivaćem stroju, obrezujte dopuštenja. Ispraznimo jastučnicu na zelenoj strani, izravnamo je, ponovno uskočimo rubove do širine nožice šivaćeg stroja. Povratimo jastučnicu na prednjoj strani.

Nakon šivanja, set za posteljinu treba ponovno oprati u toploj vodi, temeljito isprati, osušiti i glačati.

Za šivanje dječjeg donjeg rublja, kao što je već gore spomenuto, bolje je ne koristiti gumbe, zmije, velcro, gumbe, itd. Također, nemojte preopteretiti krevet dekorom - razne primjene, vez, detalje. Posteljina za bebe ne bi trebala biti samo estetski lijepa, već i praktična. Ali prije svega - mora zadovoljiti sve higijenske standarde i zahtjeve.

Veličine posteljine za djecu u krevetu

Dječji san je vrijeme za koje se djeca mogu opustiti, napuniti baterije i dobiti snagu za nove igre i zanimljive događaje. Stoga, na ramenima roditelja leži velika odgovornost za organiziranje udobnog beba sna. Važno je ne samo da odaberete pravu pidžamu, već cijeli set.

Koja je veličina posteljine za dječji krevet? Ovo pitanje se često brine za roditelje pri odabiru posteljine. Sve veličine potrebnih svojstava za san odabiru se uzimajući u obzir djetetovu dob i dimenzije ležajeva.

Standardne veličine

Setovi beba posteljine za novorođenče ili tinejdžere imaju različite veličine. Prilikom odabira skupa posteljine morate znati dimenzije kreveta, deka i jastuka. U pravilu, dijete spava na krevetu. Za njih je potrebno kupiti posteljinu, a standardne veličine su:

 • pokrivač za duvet - 115x147 cm;
 • list - širina - 120x150 cm;
 • jastučnica - širina - 40x60 cm.

Kada kupujete dječje setove za spavanje, trebate saznati koja je tkanina korištena u njihovoj proizvodnji, njegovoj prirodnosti i kvaliteti bojila. Posteljina za bebe može biti izrađena od:

 • pamuk - njezine karakteristike uključuju mekoću i prijateljsku zaštitu okoliša;
 • saten - je gusta svilena tkanina, čija je prednja strana glatka i sjajna;
 • čaša - lagani pamučni materijal;
 • lan - ima glatku površinu i sjajnu sjaj;
 • Satin Suite - trajni i sjajni materijal;
 • Poplin - pamuk, svilena tkanina. Evo razlika poplin od satena, ovdje - razlika poplin od kalikama. Ispod veze možete pročitati recenzije o tkanini poplina;
 • Poliester je sintetička, mekana tkanina. Pročitajte osobine poliesterske tkanine.
 • Peraline su dugotrajni pamuk pamuk.

Određivanje dječjih posteljica može se dogoditi kada koristite ranfors i superkottona. Ovdje možete detaljno pročitati o sastavu ranograma od tkanine. Pamučne tkanine imaju velike prednosti nad svim ostalim materijalima. Oni su izdržljivi i imaju čvrsto vezanje. Iz tog razloga takvi kreveti su malo skuplji.

Kada kupujete opremu za dijete, pročitajte natpise na naljepnici, a zatim možete saznati na kojim temperaturnim uvjetima je potrebno sušiti i oprati posteljinu koju ste kupili. Mnogi ljudi ne uzimaju u obzir te parametre, a zatim se pitaju zašto je nakon pranja posteljica postala manja od kreveta.

Pažljivo odaberite dječju posteljinu, a odabrani set će trajati duže, neće izblijediti i deformirati.

U krevetiću

Dječji krevetić je njegovo najomiljenije mjesto. Nakon rođenja, provodi gotovo cijelo vrijeme u njemu. Za novorođenčad najvažnija stvar je zdrav i ugodan san, potreban za normalan rast i razvoj. Zbog toga morate paziti na izbor posteljine, madraca i deka. Ovdje ćete naći veličinu madraca za novorođenčad. Standardne veličine posteljine potrebne za spavanje su sljedeće:

 • lista - 110x150 cm;
 • pokrivni pokrivač -112х147 cm;
 • jastučnica - 40x60 cm

Trošak takve kupnje može biti različit. Postoje dvije mogućnosti: kupiti odjeću u trgovini i šivati ​​se. Potonja opcija je poželjno koristiti kada beba krema ima nestandardne veličine. Završeni set savršeno će odgovarati potrebnoj veličini.

U fotoaparatu u krevetiću:

Izgled malog čovjeka za bilo koju obitelj je velika radost. Svaki roditelj pokušava steći svoje dijete samo najbolje i najbolje kvalitete. Prilikom odabira seta potrebno je uzeti u obzir prirodnost tkanine, šavova i usklađenost sa sanitarnim i higijenskim standardima.

Što je uključeno u setove za novorođenčad?

Spremni posteljina za bebe uključuje sljedeće dodatke:

 • Pokrivač je 110x140 cm. U vrućoj sezoni, prilično tanak i flanelette pokrivač za novorođenče, u zimi - dva tanka i pahuljasta. Svi oni imaju male i male veličine.
 • Poklopac od pletera - 112x146 cm.
 • Za zaštitu je 360 ​​cm x 36 cm. Zimi je poželjno koristiti mekanu, jer u ljeto ometa cirkulaciju zraka.
 • Jastuk (prema standardu je tanak).
 • Jastučnica - 60x40 cm.
 • Nadstrešnica s pričvršćenjem.
 • Stražnji džepovi i madrac.
 • Listovi - 127x146 cm (mogu se izrađivati ​​na elastičnom pojasu).

Za tinejdžere

Ako trebate odabrati posteljinu za tinejdžera, važna točka je boja i dizajn. Za tinejdžere, sjajne aplikacije će biti izvrsna opcija, a za dječake i djevojčice one su svoje. Trgovine nude širok izbor posteljine: filmskih likova, crtića, stripova i raznih uzoraka. Standardne veličine tinejdžerskog pribora su sljedeće:

 • pokrivač za duvet - 145h215 cm;
 • list - 150 x 220 cm;
 • jastučnica - 50x70 cm

Za vrtić

U dječjim zgradama, posteljina treba biti izrađena samo od prirodnih tkanina i odgovara svim zahtjevima sanitarne stanice. Najčešće za šivanje rublja pomoću satena, lana, kreda i kalica (kalici - prirodna tkanina). U krevetu setove za ulazak vrtića: jastučnica, plahta i pokrivač. Veličina paketa je sljedeća:

 • lista - 100 x 145 cm;
 • pokrivač za duvet - 110x 145 cm;
 • jastučnica - 40x 60 cm.

Preporučujemo vam da pročitate više o punilima za jastuke za trudnice.

Dvostruki set

Ne tako često, ali mnogi ljudi koriste dvostruke setove za djecu. Zbog njihove niske potražnje, njihovi proizvođači ih praktički ne proizvode. Paket paketa podrazumijeva prisutnost pokrivača, plahta i dva jastučnica. Komplet za bračni krevet ima sljedeće dimenzije:

 • lista - 180 x260 cm;
 • pokrivač za duvet - 160 x220 cm;
 • jastučnica - 50 x 70 cm.

Uz uobičajene standarde razlikuju se i više "eura". Koriste se tijekom šivanja od strane stranih proizvođača. Oni su malo drugačiji od naših:

 • pokrivač na pokrivaču - 200 x220 cm;
 • lista - 215 x 240 cm;
 • jastučnica - 50 x 70 cm.

Možda ćete naići na takvu situaciju kada dječji krevet, deka i jastuk ne odgovaraju potrebnoj veličini. U tom slučaju, odabrati odgovarajući kit će biti teško.

Možete upotrijebiti ovaj savjet: izmjerite potrebne dimenzije i dodajte ih 5 cm, tako da dobijete optimalnu vrijednost.

Tablica 1 - Veličine beba posteljine

Veličine, nijanse i tekstura dječjih posteljica: zahtjevi za dobrom noći

Spavanje djeteta izravno ovisi o tjelesnom i mentalnom stanju. Međutim, to nije jedini faktor koji utječe na kvalitetu odmora. Da bi se probuditi dijete sretno susresti novi dan, važno je pravilno organizirati mjesto za spavanje. I za to morate uzeti u obzir veličinu beba posteljinu, kvalitetu tkanine, pa čak i boju seta.

Dijete stalno raste. I dok raste, krevet, madrac i, prema tome, posteljinu treba prilagoditi. Ove nijanse uzimaju u obzir proizvođači koji nude jastučnice, plahte i pokrivače za sve dobne kategorije. Glavna stvar - nemojte se izgubiti u različitim veličinama, vrstama tkanina, odabrati najprikladniji set.

Veličine beba posteljine: stol prema dobi

Odabir posteljine za dijete nije lagan zadatak. Uostalom, potrebno je uzeti u obzir mnoge nijanse. Tekstili bi trebali izazvati pozitivne emocije u bebi, biti sigurni. Potrebno je pravilno odrediti veličinu dječjeg posteljine u krevetiću tako da list ne uklanja madrace, a pokrivač se ne zaglavi unutar pokrivača.

Glavni kriteriji

Postoje visoke zahtjeve za posteljinu za djecu. I većina proizvođača ih strogo pridržava. Pa ipak, pažnja ne povrijedi. Stoga, prije kupnje kompleta, proučite četiri točke.

 1. Sigurnost. Izaberite setove samo od prirodnih tkanina s higroskopijom, prozračnošću, hipoalergenskim. Na pakovanju se mora navesti naziv tkanine i vrsta vlakana.
 2. Kvaliteta. Pregledajte šavove. Redovi bi trebali biti glatki, uredni, bez čvorova, ispupčenih niti. Takve nedostatke mogu signalizirati zanatstvo. Gledajte kroz tkaninu na svjetlosti - to bi trebalo imati ujednačenu gustoću.
 3. Miris. Aroma vlage karakterizira loše kvalitete tkanine, neprikladne uvjete skladištenja. Ako odjeća odijelo poput kemikalija, odbija kupiti. Ovaj krevet može biti oslikana loše kvalitete tvari koje mogu izazvati alergije.
 4. Broj setova. Da bi vaše dijete bilo ugodno, morate odabrati posteljinu, usredotočujući se na veličinu madraca. Kuće bi trebale biti nekoliko setova. Štoviše, poželjno je kupiti list više od pokrivača i jastučnica. Međutim, nemojte pretjerivati ​​s dionicama, jer dijete brzo raste.

standardi

Za novorođenčad, adolescenti i predškolski odgojitelji su različiti setovi. Njihova glavna razlika je veličina. I ovise o dobi i visini djeteta. Međutim, ne biste smjeli spasiti kupnjom kompleta "za rast". U velikom pokrivaču, dijete se lako može zbuniti. Veličina posteljine za djecu, prikazana u nastavku, pomoći će vam da odaberete veličinu.

Tablica - veličine dječjih posteljnih setova

Kompletan set

Ne postoje strogi standardi za komplet set posteljine. Stoga, prije kupnje pažljivo proučite sastav. Ponekad možete naići na kit koji sadrži samo jastučnicu i list. No, ako je oznaka "KPB", ovaj krevet sadrži pokrivač, plahtu i jednu jastučnicu. Deset predmeta je uključeno u set dječjih posteljica za novorođenčad.

 1. Pokrivač. Veličina je 110x140. Ljeti je dovoljno kupiti jedan pokrivač za flanelete. Ako je dijete rođeno zimi, trebat će vam toplija - deve ili pahuljica.
 2. Madrac. Neki setovi uključuju madrac. Obično je veličina 120 x 60 cm. Budite pažljivi jer madrac mora nužno odgovarati dimenzija kreveta.
 3. Jastuk. Komplet sadrži tanak jastuk. Njegova visina može doseći 2 cm.
 4. Duvet Cover. Veličina pokrivača pokriva strogo odgovara pokrivaču i iznosi 122x146 cm. Zato je bolje kupiti konfekcijski set od svih stvari odvojeno.
 5. Jastučnica Također se uklapa u veličinu jastuka. Obično su njezine dimenzije 40x60 cm.
 6. List. Veličina listova u krevetiću za novorođenčad je obično 127x146 cm. U krevetiću s madracom 120x60 cm, može se činiti kao pravi div. No, zahvaljujući takvim "dozvolama", lako možete ispuniti plahte pod madracom, osiguravajući udoban odmor za bebu na ravnoj površini.
 7. S druge strane. Za zaštitu bebe od ozljeda, komplet sadrži poseban rub, veličine 36x360 cm.
 8. Stražnji džepovi. Taj će vam detalj omogućiti da imate sve što vam je potrebno.
 9. Pokrivač madraca. Ona će zaštititi madrac od onečišćenja.
 10. Nadstrešnica. Na nju mora biti pričvršćen.

Za stariju djecu (predškolski odgojitelji ili tinejdžeri), standardni PBC kit sadrži jastučnicu, list, pokrivač na duvetu. Također oprema može uključivati:

 • prva opcija je pokrivač duvet, dvije jastučnice i plahte;
 • druga opcija je samo list i jastučnica;
 • Treća mogućnost je jastučnica i dva lista.

Odabirom takvih setova pazite da obratite pozornost na vrste proizvoda. Neki od njih pomažu poboljšati kvalitetu sna, čak i poboljšati zdravlje djeteta. Vrste posteljine navedene u tablici.

Tablica - Vrste dječjih posteljica.

Preporučeni materijali

Obratite posebnu pozornost na vrstu vlakana koja se koristi za izradu tkanine. Samo prirodni materijali, poput pamuka, lana i svile, udovoljavaju visokim zahtjevima za dječje donje rublje. Također u ovoj kategoriji su bambus - vlakna, koja može biti vrijedna zamjena za pamuk.

Za šivanje dječje spavaće sobe najčešće se koristi pet vrsta tkanina, koja se temelji na prirodnim vlaknima.

 1. Vrsta cica. Lagana pamučna tkanina. Ovaj materijal češće se koristi za ljetnu posteljinu. Ali bit će previše teška za maleno dijete.
 2. Satine. Glatka, lijepa tkanina. Obično izrađene od svilenih vlakana. Ali ponekad, kako biste smanjili troškove, koristite pamuk. Zahvaljujući posebnom satenskom tkanju, ovaj krevet ima sjajnu površinu, ugodnu za tijelo.
 3. Calico. Dostupna debela tkanina za izradu pamučnog pamuka. Ovo je tradicionalni materijal za posteljinu.
 4. Ranfors. Ova tkanina je poboljšana inačica gruba kalica, izumljena u Turskoj. Materijal ima visoku gustoću, različitu glatkoću.
 5. Perkal. Jedna od najjačih tkanina, s ugodnim na dodir. Takvo donje rublje, prema ocjenama, izdržat će mnogo pranja

Raspon boja

Drugi važan kriterij za koji roditelji malo misle jest sjena lanenog. Pažljivo mjerenje rasta djeteta, dimenzije madraca, uspijevaju se usredotočiti na sigurnost i udobnost, potpuno izgubivši pogled na boje. Psiholozi kažu da uz pomoć pravilne sheme boja možete razviti talentiranu, samouvjerenu osobu, a ponekad i liječiti mentalnu bolest. Učinak boje na djetetovo tijelo je naveden u donjoj tablici.

Tablica - Primarne boje i njihov utjecaj na djetetovo tijelo

Nezavisni krojenje postavljen u krevetiću

Proizvođači nude različite varijacije posteljine za djecu. Ako želite, možete pronaći setove za svaki ukus. No, neki roditelji žele šivati ​​posteljinu za bebe vlastitim rukama. Jednostavno su sigurni da će takav krevet pružiti posebnu udobnost djetetu, budući da je ugrađena čestica majčinske ljubavi.

Pripremni stupanj

Ako odlučite napraviti krevet, pregledajte sve gore navedene preporuke. To će vam omogućiti da odaberete pravu tkaninu, svoju paletu boja. Da biste napravili krevet, trebat će vam 3 m tkanine širine 1,5 m. Za šivanje skupa, uzmite u obzir sljedeće standardne veličine posteljine u dječjem krevetiću za novorođenčad (u centimetrima):

 • list - 150x100;
 • pokrivni pokrivač - 100x100;
 • jastučnica - 50x45.

rezanje

Značajke. Podešavanje bilo kojeg proizvoda počinje rezanjem. Da biste to učinili, koristite veliki stol ili pripremite mjesto na podu. Trebat će vam tanka šipka sapuna ili krede.

 1. Širite krpu na ravnu površinu.
 2. Izmjerite 100 cm od lijevog ruba materijala, izvucite tanku liniju gore s kredom, to je prazan list.
 3. Pomaknite se udesno uz jedan od rubova, stavite na stranu 100 cm - to će biti sredina pokrivača. Još 100 cm je kraj.
 4. Izradite tri okomice duž linije kraja listova, koristeći gornji obris (srednja linija pokrivača poklopca) i završnu liniju proizvoda.
 5. Odvojite okomite 100 cm, zatvorite ih crtanjem ravne vodoravne crte. Imate pokrivač.
 6. Na preostalo slobodno rezanje tkanine (ako ste sve ispravno napravili, tada ćete imati gornji komad od 50 x 200 cm) odrežite jastučnicu, stavljajući ga na 45 cm i na stranu 50 cm (na jednoj površini) + 50 cm (s druge strane) + 20 cm (na ventilu).
 7. Sada kada se svi uzorci nanesu na tkaninu, možete se podrezati škarama, izrezati prazne dijelove.
 8. Ne zaboravite da srednja linija pokrivača pokrivača nije izrezana - ovo je mjesto presavijanja.
 9. Prilikom izrezivanja jastučnice, nemojte rezati bočne površine i poklopac. To su također kinks proizvoda.

Proces šivanja

Značajke. Šivanje posteljine u krevetiću je jednostavno. Trebat će vam set iglica za pričvršćivanje tkanine, konca, igle i konca za bastanje i šivaćeg stroja.

 1. Započnite s listom. Na uskim stranicama treba postojati rub, stoga se te strane ne obrađuju.
 2. Obrušite dugi dio oko 1,5 cm, zamotajte ga još jednom, tako da otvoreni dio nije vidljiv.
 3. Spojite ga s iglama, a zatim postavite bast.
 4. Prije ubacivanja, povucite sve igle, kako ne bi oštetili stroj i ne bi se ozlijedili.
 5. Sad pokupi pokrivač. Ponovite postupak za drugi otvoreni rez.
 6. Obradite sve dijelove koristeći istu tehnologiju kao za list.
 7. Preokrenite rezultirajući pravokutnik na pola (uz središnju crtu označenu crtkanom linijom) s prednjom površinom prema unutra.
 8. Stavite strane kriške. Gornja površina je podijeljena na tri dijela, stavljajući 40 cm na svaku stranu i ostavivši 20 cm u sredini.
 9. Bočni dijelovi također se šire. Srednji dio bi trebao ostati podešen, jer će poslužiti kao rupa za pokrivač.
 10. Probijte sve zakrpe. Za pojačanje šava blizu rupe i sprječavanje neželjenog izlijevanja, pričvršćivanja, uboda u nekoliko smjerova i okomito na rub proizvoda.
 11. Ostaje šivati ​​jastučnicu. U početku obraditi rezove.
 12. Sada preklopite jastučnicu iznad namijenjenih nabora, lice prema unutra, a ventil bi trebao ići na vrh.
 13. Prikvačite dizajn s iglama i čavlima.
 14. Izvucite igle, ubacite proizvod.

Veličina seta kreveta za bebe obično je dizajnirana za standardne deke i jastuke. U ovom slučaju, nema poteškoća. Ali što ako jastuk ili duvet jednostavno ne uklapaju u prihvaćene standarde? U tom slučaju pažljivo izmjerite sve dimenzije, kupite jastučnicu ili pokrivač, čija dimenzija iznosi 5-10 cm veću od vrijednosti koju ste zabilježili.

Standardne veličine kompleta beba posteljine u krevetiću: od novorođenčadi do tinejdžera

Mirno i korisno spavanje djeteta ovisi ne samo o njegovom mentalnom i tjelesnom zdravlju, već io udobnosti mjesta za odmor. Dobro spavljena beba sretno pozdravlja novi dan, vraća energiju, tereti se pozitivnim stavom. Jedan od najvažnijih čimbenika koji pridonosi ugodnom snu je točan izbor posteljine za dijete.

Cijeli san je vrlo važan za normalan razvoj i rast djeteta.

Glavni kriterij kojim roditelji trebaju odabrati posteljinu za dijete je veličina. Otići u dućan za dječje tekstil, izmjerite deku, jastuk i madrac, ako su već kupljeni. Za završni set posteljine za odjeću se odabiru u skladu s veličinom. Otkrijmo postojeće veličine dječjih posteljica koje nude proizvođači, kao i saznati kako pravilno odrediti dimenzije posteljine za vaše dijete.

Kako odrediti veličinu?

Klasični set posteljine obuhvaća pokrivač za duvet, list i par jastuka. Dimenzionalna mreža tekstila ovisi o veličini kreveta na kojemu se uzimaju i o dobi djeteta. Za novorođene bebe parametri posteljine prikazani su u tablici (u cm):

Dodatno ćemo dodati ploče elastične dimenzije od 120x60 cm na stol veličine dječjeg donjeg rublja, a praktičnost takvog proizvoda elastičnom je da nije zgnječena, čvrsto fiksirana, omogućava djetetu da spava na glatkoj površini cijelu noć, a da ne doživljava nelagodu. List se također koristi s elastičnim i odraslim osobama, također je prikladan i za stariju djecu. Estetska pojava proizvoda je privlačna, u kojoj je guma draped u obliku ruff ili flounce.

Proizvod s elastičnim pojasom omogućuje sigurno učvršćivanje listova na madracu

Za starije bebe mijenjaju se veličine kreveta za bebe. Dijete dobi za vrtić će se uklopiti u set sa sljedećim veličinama:

 • pokrivača - 110x145 cm,
 • lista - 100x145 cm
 • jastučnica - 40x60 cm

U pravilu proizvođači navode dimenzije proizvoda na privitku na njemu. Roditelji bi trebali uzeti u obzir da se europska dimenzionalna rešetka razlikuje od domaćeg u velikom broju.

Proizvodi za adolescente proizvedeni su prema standardnoj razvijenoj rešetki i pripadaju 1,5 sobi. Zamislite koje numeričke vrijednosti trebate slijediti:

 • pokrivač za tinejdžer - 145h215 cm,
 • List - 150x220 cm
 • jastučnica - 50x70cm.

Očito, pri odabiru odjeće za djecu, posebna je pažnja posvećena kvaliteti posteljine: vrsti i sastavu materijala, bojama i bojama koje se koriste za njega, savršenim šavovima. Djeca nisu prikladna za spavanje tekstila od sintetičkih i mješovitih tkanina, u kojima je stopa prirodnih sirovina manje od umjetnog.

Pogledajmo zajedno koji faktori, osim dimenzijskih parametara tekstila za ležaj za djecu, moraju biti uzeti u obzir prilikom pripreme za kupnju za vaše malo blago.

Pamučni proizvodi su najprikladniji za organiziranje dječjeg kreveta.

Što su setovi za posteljinu?

Standardni set je deka, plahta i jastučnica (2 komada). Dizajniran za novorođenče može se nadopuniti sa strane za krevet. Parametri za novorođenčad: pokrivač i list - 112x147 cm, jastučnica - 40x40 cm, strana za bočne zidove i smještena na nogama 30 cm, za glavu - 40 cm. Proizvodi se moraju šivati ​​od cijelih komada tkanine, sve šavove savršeno obrađuju, nedostaju šav na sredini listova.

Vrlo je važna vrsta tkanine. Za bebe i stariju djecu, bolje je kupiti proizvode od sljedećih vrsta tkanina: zmije, kalici, saten, flanel. Prirodni materijali su sigurni za djetetovo tijelo, oni "dišu" dobro, lako se brinu i ekološki su prihvatljivi. Jedina stvar za strah je skupljanje nekih tkanina nakon pranja. Slijedite pravila koja su im preporučena, operite na određenoj temperaturi. Ako sami šivate rublje, najprije prati tkaninu i zatim šivite.

Posteljina za novorođenče

Postavke za novorođenčad predstavljaju posebnu kategoriju tekstila, na koje se u svim pogledima ostvaruju visoki zahtjevi. Kompletni set sastoji se od sljedećih imena:

 • deke - ljeto (flanelette) i zimska verzija (pletenica ili holofan);
 • deka pokriti;
 • listovi (poželjno na elastičnom pojasu);
 • jastučnice;
 • (preporučujemo da pročitate: kako šivati ​​krović na krevetiću?);
 • stranu
Posteljina za novorođenče mora biti visoka.

Budući da su kreveti za bebe izrađeni prema dva standarda, euro i ruski, odabire se prema njima: euro - 140x70 cm, domaći - 120x60 cm. Tkanina koja se koristi za posteljinu treba biti dobra da se kroz vlagu i zrak prenese kako dijete ne pretjerano Ja sam znojenje. Posteljina od sintetičkih materijala strogo je kontraindicirana za mrvice, jer može uzrokovati osip od pelene i kožne bolesti.

Ako govorimo o punilima za jastuke i deke, danas proizvođači nude suvremen i praktičan holofan. Izrađen od netkanog materijala, ima visoku ekološku prihvatljivost, ne izaziva alergijske reakcije, apsorbira neobične mirise. Pa održava brojne pranje, ne podliježe valjanju u grudama, savršeno održava toplinu. Kompleti s takvim punjačem certificirani su u Rusiji i dobili su europsku certifikaciju.

Zašto je potrebno odabrati posteljinu za spavanje po dobi djeteta?

Nema značajnih razlika u širini i duljini posteljine za djecu, ali to ne znači da ih se može zanemariti. Stručnjaci savjetuju kupiti posteljinu za djecu prema dobi. Uzmite pokazatelje koji su dizajnirani za tri dobne kategorije - dimenzije svih proizvoda izračunavaju se na temelju težine djeteta, njegove mobilnosti, količine vremena provedenog u krevetiću.

Djetešce troši mnogo više vremena u krevetiću od školske dobi ili tinejdžera (više detalja u članku: ocjena dobrih i jeftinih krevetića). Djeca su drugačija u visini, netko u pet godina prilično je dijete, a netko "izdvajali" u visini i ne odgovara standardnom kompletu za predškolsku djecu, morate uzeti dodatke velikih dimenzija. Jedina stvar koja treba strogo slijediti pri odabiru tekstilnih pribora za djecu bilo koje dobi je njihova visoka kvaliteta.

Što se događa ako je rublje pogrešno?

Pravilno odabrana veličina kompleta mora se potpuno podudarati s dimenzijama kreveta. Ako idete u kupovinu, a ne znate o parametrima djetetovog kreveta, pokrivač će biti sjajno i pokrivač će "plutati" u njemu, morat ćete zamotati jastučnicu i pažljivo popuniti većinu ploča ispod madraca (vidi također: jasle?).

Naprotiv, može se dogoditi kada veličina kupljenog proizvoda bude manja od onoga što vam je potrebno, onda će problem postati složeniji. Morat ćete vratiti robu u trgovinu ili darovati jednom od vaših prijatelja koji ima dijete mlađe od vas. Savjetujemo vam da pažljivo razmotrite kupnju, a ne skupljati setove za budućnost, jer vaše bebe brzo rastu. Danas je novorođenčad dovoljno za njega, a sutra će trebati 1,5-krevetnu odjeću za bebu.

Klasični 120x60 cm optimalno prilagođen za standardni dječji namještaj. Ako ste napravili krevetić po narudžbi, morat ćete potražiti odgovarajuću veličinu posteljine, sami kuhati ili naručiti u studiju. Zapamtite da su sve veličine domaćih tekstila navedene na naljepnici proizvoda. Često se pojavljuju pitanja pri kupnji kineski posteljina, na naljepnicama kojih se sve informacije pružaju na kineskom jeziku. Možda će vas prodavatelj moći savjetovati, no bolje je odbiti kupiti "mačak u torbi" i dati prednost proizvodu s jasnim i potpunim informacijama.

Veličine beba posteljine u krevetiću

Za dijete u nježnoj dobi, spavanje je vrlo važno, jer što više spava, to brže raste. Za potpuni i miran san, važno je odabrati pravi rublje kupnjom prije rođenja djeteta. Teško je potrošačima razumjeti među brojnim europskim, američkim i ruskim veličinama. Na što se treba osloniti prilikom odabira i kakve značajke imaju skupine svake zemlje?

Tablica veličine posteljine za dječju krevetić

Ruske veličine

Standardna duljina kreveta za krevetić 110 x 150 cm, jastuk je 40 x 60 cm, a veličina pokrivača je 112 x 147 cm. Takvi setovi možete naći u bilo kojoj trgovini odjeće, u online trgovinama. A ako želite, možete ga sami šivati, jer ništa nije komplicirano. Ako ne možete pronaći odgovarajuću veličinu ispod pokrivača, madrac i jastuk mogu se kupiti dodatno za nekoliko centimetara, a zatim jednostavno "uklopiti" na željene parametre.

Tablica veličine ruske odjeće za bebe

Europske veličine

Razlika između europskih i ruskih standardnih veličina je u tome što su u europskim zemljama urezane posuđe nekoliko cm veće od naših. Veličina pokrivača europskog seta je 205 x 225, jastučnice 51 do 71, a parametri listova 220 do 245.

Na etiketi s dječjim rubljem, zemlja proizvodnje stavlja oznaku: Djeca ili dječji krevet. Ovaj natpis označava posteljinu za bebe. Za madrac standardna veličina je 56 x 118, a parametri ploče su 120 x 170. Veličina ploče u kojoj je elastična ploča je 60 x 120, a pokrivač je 100 x 120. Standardni parametri jastučnice za europsku posteljinu su 40 po 60.

Tablica europskih veličina posteljine za bebe

Napomena: Često proizvođači u Europi čine kompletu posteljine za bebe s nepotpunim setom. Stoga prije kupnje provjerite ima li komplet svih potrebnih stavki.

Američke veličine lanca

Posteljina izrađena u SAD-u ima i etiketu za bebe na pakiranju i ima sljedeće dimenzije:

 • madrac (71 do 132 cm);
 • list na elastičnom traku (71 do 132 cm);
 • posteljina (107 x 183 cm);
 • jastučnica na jastuku (40 do 60 cm);
 • pokrivač na duvetu (101 do 121 cm).

Tablica američkih veličina dječjeg posteljine

Važno je! Američki posteljinski setovi imaju svoje osobine. Često, umjesto punog pokrivača u setu, postoji samo list koji je pričvršćen na pokrivač s patentnim zatvaračima ili gumbima. Stoga, prije kupnje odabranog seta, trebate obratiti pozornost na to je li u paketu paketa prisutan pokrivni poklopac.

Veličine posteljine za novorođenče

Važno je da je posteljina kupljena za dijete bila ne samo visoke kvalitete, već i od prirodnih tkanina, dobro upijena i nije uzrokovala alergijske reakcije.

Parametri posteljine izravno su povezani s veličinom kreveta na kojem beba spava. Vrlo je prikladno koristiti ploče na elastičnom traku, koje se ne moraju ukrcati i ispravljati, samo ih stavite na uglove madraca.

Nedavno proizvođači nude setove u krevetiću, gdje uz standardne jastučnice, pokrivači i plahte uključuju sam jastuk, pokrivač, zaštitni obod i džep.

Standardne veličine posteljine za novorođenčad:

 • list dolazi u 3 verzije: 120 do 60 (s gumenim vrpcama); 120 * 180; 110 do 150;
 • jastučnica na jastuku, veličina 45 po 45. Opcija 35 po 45 je moguća;
 • Duvet poklopac može biti u dvije verzije: 100 do 150; 110 do 140

Tablica veličine za novorođenčad

Što je u kompletu za novorođenčad?

Rođenje djeteta je izvanredan događaj u životu svake obitelji. Pokušavamo dati djeci najbolje: igračke, odjeću, zabavu. No vrlo je važno od samog djetinjstva da je dijete okruženo prirodnim tkaninama koje neće izazvati njegovu nježnu kožu. Pamuk u potpunosti zadovoljava sve ove zahtjeve, što je hipoalergenski i ekološki prihvatljiv materijal. Važno je da sve setove posteljine za novorođenčad bude povezano platnom i nemojte trljati osjetljivu kožu mrvica. Posteljina mora ispunjavati sve sanitarne i higijenske standarde.

Što je uključeno u komplet za novorođeno dijete?

 • pokrivač veličine 110 do 140. Ljeti se preporuča roditeljima da koriste dvije deke (tanak ljeto i duge listove). Zimi je dobro kombinirati tri pokrivača (jedan debeli na osnovi dolje ili deva kose i dva tanka);
 • zaštitna strana tako da dijete ne udara i ne ozlijedi. Veličina 360 * 36. Ljeti je bolje fotografirati kako bi zrak postao bolje u krevetiću;
 • pokrivač na duvetu. Parametri: 146 do 112;
 • jastuk za novorođenče je uvijek tanak, a jastuk za to ima veličinu od 40 * 60;
 • nadstrešnica koja počiva na gori;
 • madrac;
 • posteljina To može biti normalno ili elastično, standardni ima parametre 127 * 146.

Dječja posteljina u vrtu: veličine

Posteljina namijenjena za predškolsku ustanovu šiva se samo od prirodnog materijala, na primjer pamuka. Ispunjava sve sanitarne i higijenske standarde. Kopirajte ga od grubog čaše, lan, saten ili kalicija. Dovršetak takvog skupa standarda:

 • veličina jastuka od 40 do 60;
 • veličina pokrivača 110 od 145;
 • lista je 100 od 145.

Posteljina za bebe - vrste, vrste, sastav

Standardna oprema za bebe odjeću uključuje:

 • list (za pokrivanje madraca ili kreveta). Jednostavno se može postaviti na madrac ili pričvrstiti uz pomoć zalijepljenog elastičnog oblika, pravokutnog oblika;
 • jastučnica (poklopac jastuka). Oblik: cilindar, kvadrat, pravokutnik, itd. Povezan je s gumbima, čičakom, patentnim zatvaračima, kopčama;
 • pokrivni poklopac (poklopac za deku, obloge, gumbe, velcro, ponekad rezanje za umetanje deka na stranu).

Odabirom posteljine za djecu možete podijeliti na sljedeće vrste:

 • jastučnica + posteljina i poplun;
 • poplunski pokrivač + 2 jastučnice + posteljina;
 • jastučnica + posteljina;
 • 2 listova + jastučnica;
 • dvije jastučnice.

Nije uvijek prodan lanac u setovima, možete kupiti predmet i graditi ga s setom koji vam se sviđa. Ili kupite još jedan list za set, dok dijete ne nauči sami otići na zahod. A za bebu, koja je zadivila, veliki izbor bi bio set platna s drugom jastučnicom.

U veličini

 • za krevet (kolijevka). Za bebe od rođenja do 3 godine;
 • za tinejdžerske krevete. Veličina se izračunava iz veličine madraca ili kreveta, duljina listova varira od 140 do 220 cm.

Po vrsti tkanine

Sve tkanine preporučene za dječje krevete, prozračne i prirodne, tako da dijete nema alergije, pelene osip ili prigušenu vrućinu, a njegov san je bio ugodan.

 • Baptiste. Tanka tkanina s malom gustoćom, mekim i osjetljivim materijalom, no brzo se nosi;
 • vrsta cica. Žica u ovoj tkanini je gusta, a tkanje je rijetko. Ima prosječnu trajnost;
 • platno. Duga ne brisa i otporna je na mehanička oštećenja;
 • saten. Tanke niti s gustom tkanjem. Materijal je ugodan za dodir, ima sjajnu površinu i izvrsnu otpornost na habanje;
 • flanel. Mekana tkanina s kosom, nedostatak: brzo se spušta.

Prema namjeni

Za novorođenče. Skup posteljine uključuje pokrivač, pločicu od tkanine za zaštitu, jastučnicu, list, krović, list, madrac, pokrivač. Za postavljene predmete preporučuje se odabir samo prirodnih tkanina: zimi s većom gustoćom, ljeti - svjetlo.

Standardna duljina lista u takvom setu je 121 po 151, pokrivni pokrivač je 116 od 148, stranice su 25 do 75, jastučnice 41 od 61. Roditelji trebaju uzeti u obzir da se rubovi plahti moraju skrivati ​​pod madracom. Veličina pokrivača duvetnosti treba odgovarati duljini i širini pokrivača. Isto s jastukom.

Za predškolsku djecu. Ovdje nisu važni samo parametri postavljenih stavki, već i materijal, boje, tekstura. Ugodna percepcija ima utjecaja na formiranje djetetove psihe i okusa djeteta. Standardni izbor za dječake: crtani likovi, geometrijski ispisi, tehnika itd.

Za vrtić. Često se predškolski odgoj traži od roditelja da sami pružaju komplete. No, takvi se setovi razlikuju od standardnih veličina. Na primjer, veličina lista je 105 po 150, a jastučnica 42 po 62.

Posteljina, dizajnirana za bračni krevet. Takvi setovi se rijetko koriste. Ima dvije jastučnice, pokrivač i plahtu. Jastučnica je 51 do 71 cm, a pokrivač od 165 do 225 cm.

Pročitajte veličinu posteljine za odrasle ovdje.

Veličine beba posteljine: standardi i kako šivati ​​set u krevet vlastitim rukama

Kvalitetan san je zalog dobrobiti i snage djeteta. Kada se posteljica spušta i puze, beba neće moći potpuno spavati, pa će stoga biti hirovita i tjeskobna. Stoga, odabir kompleta, nemojte zanemariti tako važan kriterij kao i veličinu. Ne smije biti manja ili velika, ali strogo odgovara veličini kreveta i rastu djeteta.

Tablica veličine za posteljinu za bebe

Standardni set za spavanje sastoji se od listića, jastučnice i pokrivača. Tablica veličine posteljine za djecu pomoći će vam da napravite pravi izbor.

Tablica - Veličine seta posteljine za bebe: standardi

Što je uključeno u komplet za novorođenče

Uz rođenje djeteta, obitelj se suočava s puno radosnih problema. Jedna od zadataka je odabir prave i kvalitetne donje rublje tako da je beba sna mirna, zdrava i spokojna. To je ono što dolazi u skupu dječjih posteljina.

 • Pokrivač. Mora biti mala i kompaktna (obično 110 x 140 cm). Za ljetno razdoblje proizvodit će se tankim biciklom. Za zimu vam je potreban pokrivač od dolje ili deva.
 • Madrac. U pravilu, proizvod za krevetić odgovara dimenzijama 120 x 60 cm.
 • Jastuk. Trebao bi biti mekan i tanak (ne deblji od 2 cm). Iako neki pedijatri preporučuju prva tri do četiri mjeseca bez jastuka.
 • Zaštitna strana. Njegova veličina je 360 ​​x 36 cm, mora imati mekani sloj koji štiti bebu od ozljeda.
 • Pokrivač madraca. Zaštita madraca od mogućeg onečišćenja.
 • Stražnji džepovi. Dizajniran za pohranu svih vrsta sitnica (boce, pelene, igračke).
 • Nadstrešnica. Štiti od sjajnog svjetla, prašine i insekata.
 • List. Najbolje je odabrati proizvod s elastičnim zaključavanjem.
 • Jastučnica Bez malih gumba. Za dječje krevete pričvrstite proizvod s preklopom ili tkaninom.
 • Duvet Cover. Duljina i širina trebaju biti 3-5 cm više od pokrivača.

Neovisno krojenje

Uz sve vrste dječjih setova na tržištu, nije tako jednostavno odabrati pravu. Ako veličina odgovara, ne volite bojiti. A ako se nađe idealni uzorak, zasigurno će izaći neka vrsta pločica s parametrima ili kvalitetom materijala. Stoga, neke majke ne mogu naći bolje rješenje nego sami šivati ​​posteljinu u krevetu. Ovaj pristup ima nekoliko prednosti:

 • točno podudaranje veličine kreveta;
 • sposobnost samostalnog procjenjivanja kvalitete materijala i odlučivanja o bojama;
 • značajne uštede u obiteljskom proračunu.

Odabir tkanine

Važno je odabrati pravu veličinu dječjeg posteljine u krevetiću, kao i odabrati kvalitetnu tkaninu. Izaberite prirodni, lagani i hipoalergijski materijal. Istodobno, platno mora biti dovoljno jak. To su uglavnom vrste lana i pamučnih tkanina. Postoje dobre mogućnosti.

 • Baptiste. Tanka i nježna tkanina, ugodna za tijelo. Karakterizira ga niska otpornost na trošenje.
 • Vrsta cica. Pamučni materijal iz gustih niti. Razlikuje se u zraku i jednostavnosti zbog rijetkog tkanja.
 • Calico. Gusta prirodna tkanina otporna na ponovljeno pranje i mehanička oštećenja.
 • Satine. Gust i izdržljiv materijal s sjajnom površinom. Sastoji se od čvrstih tkanih tankih vlakana.
 • Puplin. Pamučna tkanina s isprepletenim svilenim vlaknima.
 • Flanel. Meka tkanina, ugodna za tijelo, s malom hrpom. Brzo prekriveno kuglicama.

Posteljina

Značajke. Veličina listova u krevetiću za novorođenčad određuje se prema veličini madraca. Izmjerite njegovu duljinu i širinu, dodajte dvije visine (obično 10 cm) i 3 cm za rub na svakoj strani. Kao rezultat toga, za veličinu madraca od 160 x 80 cm trebat će vam komad tkanine veličine 186 x 106 cm.

 1. Presavijte rub ploče dva puta 1,5 cm (dvostruko preklopno).
 2. Zamotajte ručno ručno, a zatim ubacite na pisaći stroj.
 3. Ponovite ovu akciju na preostale tri strane.
 4. Izgubite šavove.

Duvet Cover

Značajke. Najjednostavnija opcija za pokrivanje pokrivača kod kuće je iz dva pravokutnika. Kako bi se odredili njihovi parametri, potrebno je dodati dužinu i širinu pokrivača za 5 cm na šavovima i dodacima.

 1. Presavijte rubove svakog pravokutnika 0,5 cm.
 2. Spojite fragmente lice jedan prema drugom. Sew pravokutnici s tri strane.
 3. Na četvrtoj strani, odredite mjesto i veličinu otvora za pokrivač. Zalijepite ulomke prije označavanja.
 4. Skinite rupu.
 5. Pažljivo glačati šavove željeza.

Jastučnica

Značajke. Za šivanje jastuci trebaju pravokutni uzorak. Njegova širina će biti jednaka širini jastuka, uzimajući u obzir dopuštenja (5-6 cm). Dužina - dvije duljine jastuka, ventil (15-20 cm) i šavova.

 1. Obradite rubove uzorka.
 2. Okrenite se prema unutra, preklopite uzorak tako da budući ventil ostane slobodan.
 3. Preklopite zaklopku da napravite nešto poput omotnice.
 4. Šivati ​​jastučnicu na stranama.
 5. Uklonite i glačajte proizvod.

5 savjeta za njegu

Nakon što odlučite o veličini, kvaliteti i boji posteljine, važno je voditi brigu o pravilnoj njezi. Nakon pregleda recenzija možemo razlikovati pet ključnih točaka, čija će usklađenost osigurati trajnost i sigurnost proizvoda.

 1. Prva upotreba. Prije nego što prvo stavite platno na dječju postelju, svakako oprati.
 2. Deterdženti. Koristite meke praške ili koncentrate, po mogućnosti na prirodnoj osnovi. Ne možete oprati odjeću za bebe s jakom aromom.
 3. Značajke pranja. Dječja posteljina treba prati zasebno od odjeće za odrasle. Osim toga, jastučnice i pokrivači za duvet se preporučuju da se uključe.
 4. Isperite. Potrebno je isprati rublje dvaput ili tri puta tako da ne postoje čestice deterdženta između vlakana.
 5. Peglanje. Počnite glačati dok je rublje još vlažno. U tom slučaju, glačalo se mora zagrijati do maksimalne dopuštene temperature naznačene na oznaci.

Ako želite sami šivati ​​set, nije uvijek potrebno slijediti standardne veličine posteljine u krevetiću. Spavaći namještaj, veličina tekstilnog pribora za nju je odabir na temelju visine i gradnje. Što se tiče boje i uzoraka, s dobi ćete morati uzeti u obzir djetetove sklonosti.