Veličine krevetića za novorođenčad

Zasnivanje

Za dijete nakon rođenja roditelja treba stvoriti najudobnije uvjete. Prije svega, oni se odnose na jasle, jer je u njemu da dijete će provesti većinu svog vremena. Standardne veličine krevetića za novorođenčad posebno su dizajnirane kako bi se postigla maksimalna udobnost i udobnost. Važnu ulogu koju igra sigurnost i izdržljivost proizvoda. Krevetić mora čvrsto stajati na nogama. Samo u ovom slučaju to će biti moguće staviti mrvica u njemu. Najbolje je odabrati prirodne materijale. Proizvođač mora pružiti im potvrde o kvaliteti. Inače, povećava se rizik od djeteta u razvoju alergijskog osipa.

konfiguracije značajke

Prema standardnom krevetiću treba imati najmanje dvije razine visine. Za dodatnu sigurnost pridodane su posebne šipke. Udaljenost između njih može varirati od sedam do deset centimetara. Zahvaljujući ovoj barijeri dijete neće moći popeti se ili pasti.

Iskusni majki za novorođenče savjetuje se kupiti krevetić s mekanim stranama. Oni će moći zaštititi bebu od crte ili jakih zraka svjetlosti. Zahvaljujući njima, ruke i noge neće moći zaglaviti između prečki. Preporuča se i zavjesa za novorođenče. Ako nije izvorno uključen u komplet, onda je sasvim moguće sam se prišiti. Minimalna veličina strana trebala bi biti pola metra. Međutim, 30 centimetara može biti dovoljno za novorođenče. Uz rast djeteta morat će se povećati. Kako bi se uklonili višak, preporuča se lagano podizanje madraca. Trebali biste odabrati univerzalni set koji se ne mora mijenjati nakon nekoliko mjeseci. To će uštedjeti značajnu količinu novca.

Na krevetu malog djeteta konstruiran je nadstrešnica. Atribut će stvoriti najudobnije uvjete i zaštititi od štetnih učinaka insekata. Potrebno je za zaštitu od suvišne sunčeve svjetlosti i prašine. Dijete će uspjeti dobro spavati, jer se neće probuditi neobičnim zvukovima i strujama vjetra.

Prednosti nestandardne opcije su mogućnost transformacije. Lako je premjestiti takav krevet zahvaljujući kotačima. Jednostavno se pretvara u stol za presvlačenje s prostorom za pranje rublja. Danas su dječji kreveti također vrlo popularni, što se lako može pretvoriti u veličinu. Zbog toga će se koristiti u prvih nekoliko godina života djeteta.

Nuanse odabira veličine krevetića

Roditelji bi trebali unaprijed znati koja je veličina idealno krevet za dijete do tri godine:

 • Naši sugrađani vjeruju da je krevet dimenzija 120 do 60 centimetara idealan za dijete.
 • Europljani imaju drugačije mišljenje o ovom rezultatu - 120 po 65 centimetara.

Ako namjeravate koristiti krevetić do sedam godina, tada bi u početku njezina veličina trebala biti 140 x 70 centimetara. Za visoku djecu ova je opcija dovoljna za spavanje i odmor samo do pet godina. Modeli koji se lako mogu pretvoriti u kauč vrlo su popularni. Tu su i moderni krevetići s mogućnošću daljnjeg preobrazbe. Njihova veličina je 170 (160) za 60 centimetara. Savršeno će stati u spavaću sobu bilo koje mrvice i trajat će dugo.

Ako je dijete nedavno rođeno, onda bi običan kolijevac bio dovoljan za njegovo postavljanje. Njegova standardna veličina iznosi 95 x 55 centimetara. Međutim, dugo će biti nemoguće koristiti takav krevet. Nakon šest mjeseci treba razmisliti o kupnji prikladnijeg okvira. Idealna zamjena u ovom slučaju zajamčena je stacionarnim modelom. U njemu će beba moći dobro spavati i dobiti snagu za nova postignuća.

Neki roditelji vole naručiti ekskluzivni kolijevski model za svoje drage mrvice. Može se napraviti i vlastitim rukama. Crteži i upute u velikim količinama sadržane su na Internetu. Međutim, u ovom slučaju treba razumjeti da je svaki put potrebno dodatno šivati ​​posteljinu koja će u potpunosti odgovarati određenoj veličini. Bit će teško naći madrac. Takav užitak nije jeftin, jer ne svaki otac ima potrebne vještine stolarije.

Značajke i vrste kreveta

Najpopularnija u dječjoj trgovini je klasična verzija. U njemu dijete će moći udobno spavati do tri godine. Model je prikazan u dvije veličine: 120 po 60, 140 za 70. Za jednostavnu daljnju uporabu, proizvođači su ga opremili sposobnošću prilagodbe visine kreveta. Krevet čvrsto stoji na nogama. Tu su i modeli na kotačima i klizaljkama.

Kolijevka se može koristiti za stavljanje djeteta ispod jedne godine. Dopušteno je odabrati zasebni model koji će biti stacionaran ili mobilna verzija na kotačima. Posebno za pomoć roditeljima postoji funkcija bolesti kretanja.

Zahvaljujući njoj, dijete može slatko i, najvažnije, brzo zaspati. Za novorođenče, krevet bi trebao biti mali. Zbog toga se osjeća ugodno i potpuno zaštićeno. To mora nužno brinuti njegovi roditelji.

Nedavno su se na tržištu pojavili prikladni modeli dodataka. Takav kolijevci mogu biti smješteni u krevet roditelja. Rezultat je da dijete održava kontakt s majkom, ali istodobno spava odvojeno.

Ako roditelji žele kupiti dječji krevetić koji će se koristiti dulje vrijeme, preporučuje se obratiti pažnju na transformator. Ova kolijevka se koristi od rođenja i može poslužiti kao mrvica prije adolescencije. Sastoji se od slušalice koja nekoliko puta povećava duljinu i širinu kreveta. Kako starimo, uklanjaju se odbojnici, pa će dijete moći uspraviti se bez pomoći roditelja.

Ako roditelji planiraju putovati puno, savjetuje se da kupuju krevet u obliku igrališta. Njihova prednost leži u jednostavnom i razumljivom procesu rastavljanja namještaja. U ovom stanju, oni zauzimaju malo prostora. Roditelji ih koriste ne samo za spavanje. Danju se dijete može igrati u njemu, a mama se ne brine za njegovu lokaciju u kući. Manege će biti udobne mrvice do četiri godine.

Visok stupanj udobnosti je karakterističan za krevete s integriranim mehanizmom klatna. Može biti i uzdužno i poprečno. Zahvaljujući njemu, roditelji će moći brzo razbiti mrvice i potrošiti mali napor za to. Stručnjaci savjetuju da zaustave svoj izbor na longitudinalnoj verziji. Ako kupite model s poprečnim pokretom, tada će se u procesu bolesti kretanja beba ustoličiti pod jednim od zidova.

Idealni uvjeti za novorođenče mogu stvoriti samo coconbey. Kada ga razvijaju, uzimaju se u obzir pojedinačne značajke strukture kostiju i kostura bebe. Kao rezultat toga, on je u položaju što je bliže intrauterini. Zahvaljujući takvom jedinstvenom krevetiću, moguće je smanjiti vjerojatnost regurgitacije.

Kriteriji za savršeni krevet za dijete

Za dijete se preporučuje kupiti krevet od željeza ili drva. Oni će izgledati estetski ugodni i zasigurno se uklapaju u bilo koji interijer. Najbolje je odbiti prekriti površinu lakom, jer sadrži veliki broj štetnih sastojaka. Tijekom rada, oni se mogu otpuštati u zrak, akumulirati u djetetovom tijelu i uzrokovati alergijske reakcije. Metalni dijelovi moraju se prethodno temeljito sterilizirati. To omogućuje ublažavanje vjerojatnosti plijesni i plijesni u budućnosti. Ne smijemo zaboraviti da su metalni proizvodi uvijek teški i zauzimaju puno prostora u unutrašnjosti.

Ne zaboravite na ventilaciju. Prirodno je organiziran u slučaju da odbojnici nisu čvrsti, nego su oblikovani šipkama. Za to je dopušteno koristiti obične letvice. Prirodni cirkulaciju zraka također se mora odvijati unutar madraca. Inače, počinje akumulirati prašinu, što je povoljno okruženje za razvoj neugodnih mirisa i opasnih mikroorganizama.

Standardne veličine krevetića

U većini slučajeva beba će provesti prve godine svog života u krevetiću, tako da mora biti izdržljiva, udobna, potpuno sigurna (ima povećanu stabilnost). Preporučljivo je dati prednost samo prirodnim materijalima, kompletnim kompletima proizvođača i certificiranim proizvodima.

Kompletan set

Kreveti trebaju imati barem dvije razine podešavanja visine kreveta i zaštitne šipke koje se nalaze na razmaku od 7-10 cm jedna od druge, a neće dopustiti da dijete ispadne ili puze iz krevetića.

Dobro je ako postoje mekane strane za zaštitu bebe od skica i izravnog svjetla, kao i spašavanje ruku i nogu bebe od pada između rešetaka. Ako ne dolaze u paketu s krevetićom, lako je šivati ​​zavjesu, dok se veličina bočnih strana može odmah podići na 0,5 m ili više. Za novorođenčad, ovo je malo previše, 30 cm je dovoljno, ali suvišak može biti privremeno skriven ispod madraca, a kad krevet spušta na najnižu razinu, to će se uklopiti sasvim u redu i nećete morati šivati ​​novu skupinu.

Za najmanji, važan atribut udobnosti i spokojstva bit će baldahin. Neće dopustiti prekomjerno svjetlo, prodrijeti prašinu u krevet, prigušiti okolne zvukove i strujanja vjetra.

Roditelji bi trebali obratiti pažnju na dodatne značajke, kao što su prisutnost kotača, trkači, stol za presvlačenje, prostor za donje rublje, mogućnost plovidbe, pretvaranje malog krevetića u veliku, itd.

veličina

Standardne veličine krevetića za bebe do 3 godine:

 • domaći parametri kreveta 120x60 cm;
 • Europski - 120x65 cm

Veličina 140x70 cm omogućit će korištenje krevetića do 5-7 godina. Tijekom vremena, ovaj model se lako pretvara u udoban kauč. Parametri 170x60 ili 160x60 cm, u pravilu, svojstveni su specijalnim pregradnim krevetićima.

Novorođenčad će doći s kolicima s veličinom od 95x55 cm, ali njihova funkcionalnost je ograničena na šest mjeseci, a zatim će i dalje postojati potreba za stacionarnim modelom.

Možete odabrati ekskluzivni model (ili to učiniti sami, crtež i fotografiju gotovog proizvoda lako se mogu naći na webu) nestandardne veličine, ali za takav krevet morat ćete šivati ​​sve posteljine, uključujući madrace, za pojedinačne narudžbe. Dakle, ideja nije jeftina. Osim toga, morate imati određene vještine stolarije.

Vrste kreveta

Klasična. Dizajniran za bebe od novorođenčadi do 3 godine. Obično ima dimenzije 120x60 ili 140x70 cm. Postoji funkcija za podešavanje razine veza, krevetić može stajati na nogama, biti na kotačima ili sklizaljkama.

Kolijevka. Prikladno od neonatalnog razdoblja do godine dana. Ovo je zasebni kompaktni stacionarni model na kotačima ili nogama, s potrebnom funkcijom ljulja. Budući da je veličina kreveta vrlo mala, mrvica se osjeća ugodno i sigurno, što je iznimno važno za dojenčad.

Pomoćni ležaj. Namijenjen je roditeljima da dijele san s djetetom, ali svaki je na vlastitom krevetu. Vrlo ergonomska opcija za mali stan ili nedostatak prostora za odvojenu dječju sobu.

Pretvaranje kreveta. Oni su dobri jer dopuštaju korištenje jednog modela od trenutka rođenja do adolescencije: dodatni slušalice se uklanjaju dok se mrvice zrele i krevet se poveća na potrebnu veličinu.

Ležaja arene. Vrlo povoljno rješenje za putovanje s mrvicama. Takvi kreveti lako se rastavljaju, kompaktni, mogu se koristiti kao mjesto za spavanje i ograničeni prostor za igre. Dizajniran za Karapuzov od rođenja do 4 godine.

Cots s pendulumom (uzdužno ili poprečno). Također je prikladan za brzu i bezopasnu bolest pokreta. Preporuča se odabir modela s uzdužnim oštećenjem kretanja, kao u lateralnom kretanju, vrlo maleno dijete će se kotrljati od strane na stranu.

Kokonbeybi. Standardna veličina krevetića posebno je za novorođenče. Uzmite u obzir anatomski položaj tijela, ponavljanje intrauterine, što smanjuje učestalost regurgitacije i mogućnost formiranja lubanje asimetrije.

Što bi trebalo biti krevetić

Materijal je željezo; Možete odabrati drvene modele, ali za estetski izgled, drvo je često lakirano, a bezopasne mješavine lakova ne postoje. Plastičnost također nije prikladna, bez obzira na to koliko je sigurna, tijekom vremena moguće je otpuštanje štetnih tvari (alergeni ili toksini). Metal je dobar jer se ne boji nikakvih sanitarnih mjera, niti u njemu niti na njemu naći patogeni mikroorganizmi (plijesan, gljive, bakterije). Međutim, postoji minus - krevet je prilično teška i ne može uvijek shvatiti kompaktnu veličinu.

Ventilacija sa svih strana: ne bi trebalo biti čvrstih zidova, samo šipki. Dno također treba imati tračnice, a ne čvrstu podlogu za podove.

To će osigurati cirkulaciju zraka u madracu i stoga će smanjiti akumulaciju prašine, koncentraciju mirisa i reprodukciju mikroorganizama.

Standardne veličine kreveta za novorođenčad i dimenzije ostalih modela

Uobičajena situacija: dijete još nije rođeno, a izuzetno važno pitanje kreveta za njega već se suočava s budućim roditeljima i zbunjuje ih. I ne čudi, jer danas trgovine nude ogroman broj kreveta, pa čak i svi su potpuno različite vrste, modeli i veličine, da je vrlo teško napraviti vaš izbor. U ovom ćete članku saznati o pet najčešćih modela kreveta za novorođenče. Također ćete shvatiti razliku između njih i koji model je pravo za vaše dijete.

Kako napraviti pravi izbor?

Kada budući roditelji dođu u dječju trgovinu, većina ih se upravo pokreće, tako da je izbor toliko ogroman i raznolik. Svaki krevet ima svoje prednosti i nedostatke, a njihov izgled i veličina se razlikuju.

Najčešći modeli dječjih krevetića koje možete pronaći u trgovini su 120 × 60 cm ili 140 × 70 cm, no ako pretražujete možete pronaći i srednje veličine. Na primjer, veličine 125 × 68 cm ili 170 × 60 cm popularni su u inozemstvu.

Odabir kreveta, prvo morate razmisliti o tome gdje da ga stavite u svoj stan. Takvi moderni sada okrugli ili ovalni kreveti izgledaju stilski i zanimljivo, ali morate uzeti u obzir da treba postojati dovoljno prostora oko takvih kreveta kako bi se s bilo koje strane moglo doći do djeteta.

Sljedeći kriterij trebao bi biti pitanje: koliko godina planiraš staviti dijete tamo? Mali kolijevci idealni su za novorođenčad, a prikladni su ih staviti u male apartmane ili čak studije, savršeno se uklapaju u bilo koji kut, ali djeca starija od šest mjeseci bit će skučena i morate nešto kupiti.

Standardne veličine različitih modela i fotografija

transformator

Ako novi roditelji nemaju sposobnost ili želju za mijenjanjem namještaja dok dijete odrasta, preobrazni krevet je idealan jer ako je potrebno, u bilo kojem trenutku možete ukloniti ugrađeni stol za presvlačenje (druga prednost) i premjestiti mjesto spavanja do 170 cm duljine !

kolijevka

Krevetić će postati najomiljenije mjesto vašeg novorođenčeta, jer će mrvica u njemu provesti većinu svog vremena. Jedna od glavnih prednosti dječjeg krevetića je njegova mala veličina i stoga joj je lako naći mjesto u svakom apartmanu, bez obzira na veličinu, a beba će biti mnogo ugodnija u kolijevci, čije će strane nježno prihvatiti, poput majčinih ruku, a ne u veliki kreveti.

standard

Usprkos modi kreveta od nestandardnih, a ne uvijek prikladnih veličina i oblika, najpopularniji su već desetljećima klasični, pravokutni modeli drva s uklonjivom ili spuštenom prednjom tračnicom, dimenzija 120 cm i širine 60 cm - to je standard. U tom slučaju, sigurno ćete biti sigurni da sigurno neće biti problema s odabirom posteljine i madraca za novi krevetić za novorođenče.

nastavak

Priloženi modeli su prilično prikladni, ali imaju i svoje zamke. Na primjer, vrlo je važno odabrati visinu dječjeg kreveta kako bi odgovarala roditeljskom krevetu. Ako to ne učinite, riskirate ostati na slomljenom koritu - nepravilni odabir veličine kreveta prijeti nestabilnošću, što svakako ne biste trebali dopustiti da biste izbjegli moguću ozljedu vašeg djeteta.

Objesi / kolijevci

Kreveti za spavanje su dobri jer se savršeno uklapaju u male stanove ili čak studije. Međutim, nažalost, uskoro će krevet još uvijek morati biti promijenjen, jer djeca brzo rastu, a vaša će beba postati tjeskobna, neugodno i neugodna.

Oni roditelji koji odaberu ovaj model češće vole ručni rad: takvi kreveti su napravljeni ili za naručivanje ili samostalno. U oba slučaja veličina (i dužina i širina) odabire se pojedinačno za svako novorođeno dijete.

Prilikom odabira novorođenčeta, molimo imajte na umu da će u njemu provesti većinu svog vremena, i stoga treba biti pogodnost mrvica koje dolaze prvi. Zbog širokog raspona nećete morati izdržati neugodnosti, budući da možete odabrati krevet bez obzira na veličinu bez oštećenja životnog prostora i, naravno, novorođenčeta.

zaključak

Što će biti krevet vašeg djeteta, standardne klasične veličine ili novog i nepristupačnog - vaš izbor, to je do vas. Možete započeti s malim i udobnim kolijevkom, a nakon nekoliko mjeseci, kada dijete odrasta, kupiti veći krevet, ili odabrati stabilan i višenamjenski transformator odjednom za nekoliko godina, ili dati prednost dobrim starim klasicima - standardni pravokutni model koji je već već desetljećima osvaja roditeljska srca.

Nije važno što odaberete, sve dok novorođenče bude udobno i udobno u krevetiću.

Veličine cotova

Zdrav i zdrav san je jamstvo dobrog zdravlja, snage i snage. Roditelji trebaju znati ne samo standardne veličine krevetića za novorođenčad, već i parametre namještaja za dijete bilo koje dobi, uključujući adolescente. Za spavanje, dijete treba osnovni skup stvari koje mu odgovaraju prema dobi. To uključuje ne samo posteljinu nego i madrac i stvarnu veličinu kreveta. Važna je i veličina krevetića kao i pouzdanost madraca, tako da ne utječu na rast i razvoj dječjeg kostiju i mišićnog tkiva.

Značajke kreveta

Djeca provode puno vremena u stanju spavanja. Djeca služe kao mjesto odmora. Dojenčad može spavati 12-15 sati dnevno. S dobi, ovo razdoblje je smanjeno na 8-10 sati. Tijekom odmora, tijelo djeteta dobiva snagu, ali istovremeno i dalje raste i razvija se. Značajke i promjene u tijelu treba pažljivo razmotriti, odabirom alternativnih veličina za vrijeme spavanja, kako ne biste oštetili bebu. I dalje možete očekivati ​​banalne tjelesne ozljede iz skučenog dječjeg kreveta, koji neće dati puni osjećaj opuštanja i ograničiti pokret.

Dimenzije kreveta mogu se razlikovati od fizičkih osobina malog čovjeka i njegove dobi. Prihvaćeno je podijeliti dječje vezove u sljedeće kategorije:

kolijevka za djecu, kolijevke za bebe i dojenčad (0-4 godina);

dječji krevetić za djecu od predškolske dobi (5-11 godina);

dječji krevet za mlade (12-16 godina);

kreveti za odrasle (16 i više godina);

dječji krevetić ili transformator.

Potonja opcija je vrlo popularna i uobičajena kod obitelji u kojima postoji više djece. Transformator istovremeno omogućuje razmatranje veličine veza dječjeg kreveta, ovisno o fiziološkim podacima djeteta. Ova je opcija vrlo ekonomično korisna ako obitelj nema velike financijske resurse i ne može si priuštiti kupnju novog namještaja svake 5 godine. Uz njega, vrtić će izgledati prostranije i cozier.

Moderni roditelji vrlo rijetko uzimaju ovo pitanje ozbiljno, pogotovo ako samo jedna beba raste u obitelji. Često je beba zamijenjena roditeljskim krevetom, a malo starija je opremljena krevetom pune veličine "za rast". Takav pristup nije točan i razumljiv. Stvari su bolje u obiteljima gdje postoje dvije ili više djece različitih dobnih skupina. S vremenom mijenjaju svoje krevete, otvaraju mjesta mlađima, dopuštajući im da i sami ostanu udobni i ispravni zdravi san.

Točni parametri kolijevke

Novorođenčad uvijek čeka kod kuće prekrasni krevetić ili dječji krevet, koji bi trebao postati mjesto za odmor i spavanje. Umjesto toga, prekomjerna roditeljska skrb tjera apsurdno. Socijalno prihvaćena opcija za spavanje zamijenjena je roditeljskim krevetom, koji je ispunjen mnogim opasnostima. Kako bi se pravilno priviknulo dijete do godine dana do režima i neovisnog sna, mora se naviknuti od rođenja do beba, koji će sa svih strana podsjetiti na sigurno i ugodno mjesto. Stvorena je jastucima i posebnim mekanim bočnim dijelovima.

Do 6 mjeseci veličine krevetići za bebe može doseći veličinu 80h40 cm Oni mogu imati znatna odstupanja, ali stvarna dizajn djeca u isto vrijeme imati željenim funkcionalnim svojstvima :. kinetoza liječenje, posebne kotače, suspenziju ili fiksni postolje. Moderni proizvođači često dopunjuju takav krevet s svjetlosnim efektima, glazbenim igračkama, dodatnim zvečanicama. Međutim, često se ove opcije ne koriste, ali značajno povećavaju cijenu takvog namještaja.

Mnogi roditelji odbijaju kolijevke i odmah kupuju cijeli krevetić koji može služiti djetetu do 3-5 godina. To štedi novac i omogućuje vam da odmah dobijete madrac i posteljinu željenih parametara. Prema standardu, veličina dječjeg kreveta ove vrste doseže 120x60 cm, a istodobno mora biti opremljena i odvojivim dijelovima:

odbojnici podesivi po visini;

zaštitne rešetke ili bočne ploče;

donja baza koja regulira visinu madraca;

gornji okvir za nadstrešnicu i montažu zveckanja.

Donja šperploča u ovom slučaju je isključena. Posebna pozornost treba posvetiti dijelovima koji se mogu ukloniti i podesivim odbojnicima koji će omogućiti bebi da ne ispadne tijekom spavanja ili budnosti.

Idealni krevet za predškolsku djecu

S dobi, standard za dijete nesumnjivo će se promijeniti. Reiki i drugi nosači i ograde već su potpuno nepotrebni za odrasle dijete. Ona ne samo da ima funkciju odmora i spavanja, već i elementa igre. Djeca uživaju u čitanju ili aktivnom provođenju slobodnog vremena na svojim krevetima. Stoga bi se njezina veličina trebala povećati, a sam dječija struktura bit će značajno promijenjena. U prosjeku, širina doseže 80 cm, a duljina može varirati od 130 do 160 cm, ovisno o fizičkim podacima, veličini bebe i smještaju ovog namještaja u prostoriji.

Često veličinu krevetića za uzraste nastoje se stisnuti u jedan dizajn. Ova vrsta namještaja zove se transformator. Može "rasti" s djetetom, s obzirom na njegovu veličinu tijela i pogodnost za spavanje. U ovom slučaju, njegovi bočni dijelovi mogu imati male zaštitne ploče koje će zaštititi dijete ako se previše vrti u snu ili još nije upravljao njegovim položajem tijela.

Najbolje je odabrati dječje krevete za predškolske dobi od trajnih i kvalitetnih materijala. To mogu biti različite drvene vrste: hrast, orah, grab. Oni će moći izdržati aktivno razdoblje, dok će ostati pouzdani i ekološki prihvatljivi.

Noćenje za tinejdžera

S veličinom kreveta za dijete, sve je već otkriveno, ali što ako je dijete odavno postalo odraslo i dočekuje svoje roditelje u visini? U takvim slučajevima dječji predškolski odgoj već treba postati mjesto za spavanje za mlađe drugove, braću i sestre. U tinejdžeru, ritam i tempo života dramatično se mijenjaju, ima svoje hobije. U tom slučaju gosti mogu doći k njemu ili jednostavno zahtijeva više prostora za proučavanje i odmor. Zahtjevi za takav dječji namještaj već imaju druge koncepte.

Mnogi roditelji mijenjaju dječje krevete malih dimenzija za blago povećane kopije dimenzija 120x60 cm, no to će rezultirati samo nekoliko godina, a onda će krevet biti još malo. Stoga je najbolje odmah kupiti jedan krevet za jednu osobu. Dobar izbor za odrasle dijete bit će namještaj veličine 200x90 cm, koji bi trebao biti kupljen zajedno, oslanjajući se na izbor sina ili kćeri. Dobro je ako je krevet ekološki i bez oštrih opasnih kutova.

Ima krevete na kat

Trenutno postoje različite vrste kreveta za velike obitelji. Međutim, vodeća pozicija uvijek ostaje dječji namještaj s dvije razine, koji se distribuira između starijih i najmlađih djeteta. Veličina je idealno smještena u prostoriju za djecu i ne zauzima puno prostora. Takav krevetić treba imati niz funkcija i kvaliteta:

imati posebnu dječju ljestve ili zidne trake za penjanje na drugom katu;

biti jak i otporan na prevrtanje;

imati dodatne dijelove i ladice za posteljinu, igračke i odjeću s dna;

biti opremljen posebnim podiznim policama ili ladicama.

Takav dječji krevet bi trebao biti vrlo kompetentan u svojim dimenzijama. Spavanje na vrhu djeteta ne bi trebalo udariti glavu na strop i ne osjećati se neugodno na vrhu. Idealna veličina visine takvog namještaja je od 1,5 do 1,8 m. Spavaća mjesta mogu se razlikovati ovisno o podu. Donji krevet može biti dovoljno širok čak i za spavanje dvoje djece u isto vrijeme. Gornji krevet mora biti manji i uži.

Odabir madraca

Osim dječjeg krevetića, posebnu pažnju treba posvetiti madracu, koji bi trebao odgovarati dobi djeteta. To bi trebalo biti srednje gustoće i tvrdoće. Što je mlado dijete, to je krutiji za stvaranje odgovarajućeg mišićnog kostura. Dimenzije madraca koje treba kupiti trebaju idealno odgovarati namještaju za koji su kupljeni. Treba se dobro približiti i ostati na okviru. Dječji madrac se može kupiti s namještajem ili kupiti zasebno, s obzirom na njihove parametre i dimenzije.

Dimenzije standardnog krevetića za novorođenče

Izgled u obitelji djeteta vodi do pojave mnogih ugodnih briga. Ovo je izbor odjeće, pregledavanje časopisa i preporučena literatura o prehrani, savjeti za njegu i izbor namještaja za vrtić. Ono što bih želio naglasiti jest da biste trebali uzeti u obzir veličinu standardnog krevetića prilikom planiranja prostorije kako bi se udobno smjestila i za dijete (uzimajući u obzir kut sunčeve svjetlosti, nacrti, temperatura u sobi) i roditelji ( da imamo slobodan pristup).

Hajde! Istražite asortiman

Trenutačni raspon je mnogo širi od prije nekoliko desetljeća. Tada mame nisu ni pomislile na izbor, jer je postojao jedan standard kojim su ti isti kreveti bili "otisnuti". I ovdje, želite - ne želite, bilo je potrebno prekinuti cijeli stan, ako standardna veličina krevetića za novorođenče nije mogla stati na pripremljeno mjesto.

Koji krevet odabrati? Prvi savjet - iz novčanika

Ako je moguće, možete mijenjati krevete, ovisno o dobi vašeg djeteta. Za najmlađe, do šest mjeseci, možete kupiti kolijevku. Veličina ovog standardnog krevetića je 97 x 55, a sami možete odabrati samu visinu, ovisno o vašim potrebama. Dobro je uzeti u obzir visinu tako da je prikladno uzeti mrvice u rukama. Ili, alternativno, postoje podesivi kreveti u kojima možete promijeniti visinu kolijevke iznad poda, sama dubina kreveta. Usput, ono što je prikladno i praktično u ovom slučaju je da je krevet jedna zdjela, koja je s unutarnje strane tapecirana mekom krpom. Vaša beba na takvom kolijevku bit će sigurna, jer neće moći udariti drvene letvice aktivnim pokretima ruke i noge.

Standardi koji će biti vođeni

Ruske veličine standardnog krevetića još uvijek su prisutne - 128 X 68. Ove veličine dane su uzimajući u obzir letvice. No češće se standardna veličina madraca u krevetu uzima kao referentna točka, koja iznosi 120 X 60 centimetara. Za Europljane ti se standardi povećavaju za pet jedinica u istom dobnom rasponu. Općenito, takav krevet može biti pogodan za do četiri, ili čak do šest godina. Što su oni?

Na pitanje, koja je standardna veličina krevetića, odgovor je već dan, pa nastavimo konkretnije na dizajn.

Je li krevetić lakše ili nešto komplicirano?

Najjednostavnija opcija su četiri strane na koje je dno fiksirano. U sovjetskoj proizvodnji takav je krevet još uvijek imao priliku regulirati položaj dna za dvije razine - za dojenčad veći, za stariju djecu - niži. Ovo je najjednostavnija i najjeftinija opcija, osim ako, naravno, naručite mahagonij dječji krevet.

Postoje i druge opcije, mnogo složenije u dizajnu i više funkcionalnosti. U nekim je modelima ugrađen ladanjska ladica u kojoj se dječje stvari mogu pohraniti točno na mjestu. U krevetnim transformatorima takav noćni stol može se izvući tijekom vremena na račun toga što će se povećati vez. Također, kreveti mogu biti popunjeni stolom za presvlačenje, ili dodatnim trkačima, tako da možete ubrzati dijete. Veličina standardnog krevetića, naravno, bit će puno manja od transformatora, ali i dalje postoji velika ušteda u svemiru ako sve komponente kupite odvojeno. Osim toga, ne morate razmišljati o izboru krevetića za stolom i mijenjati stol u boji i dizajnu općenito.

Što je još važno uzeti u obzir prilikom odabira krevetića

Obratite pozornost na materijal. Najbolje od svega je prirodno drvo. Naravno, postoje mogućnosti drvenih ploča ili plastike, ali treba shvatiti da takvo izvršenje može sadržavati toksične tvari koje bi mogle štetiti zdravlju djeteta.

Provjerite i uzmite u obzir standardnu ​​veličinu krevetića na krevetiću. Važno je da udaljenost između lamela ne prelazi 7-8 centimetara, ali ne bi trebala biti manja od dva ili tri. Naglasak je na tome jer djetetova glava ili ruke ne mogu se zaglaviti između letvica.

Vjerojatno je bolje uzeti krevet gdje je prednja strana ploče spuštena i potpuno uklonjena. Ako dojenje, prikladno je ukloniti ovu ploču i gurnuti jasle blizu vašeg. Tako će noću biti moguće hraniti dijete, ne dižući se iz kreveta, a ne osobito odvraćajući od sna, što je važno za zdravlje mame.

Čak možete kupiti i privjesak. Ovaj krevet je pričvršćen ili na strop ili na posebne nosače.

Ako imate dovoljno prostora u sobi, ili ste sigurni u snagu njihovih stropova, onda je ova opcija za vas. Iako je još sigurnije da nešto čvrsto stoji na nogama.

Standardne veličine dječjih krevetića za novorođenče (tablica)

Posted by: admin u Namještaj 15.05.2018 0 24 Posjeta

Veličina dječjih krevetića za novorođenčad - odaberite svoj

Fotografije s web mjesta: howmeb.com

Čak i prije nego što se dijete rodilo, roditelji su suočeni s izuzetno ozbiljnim pitanjem odabira dječjeg krevetića. Moderna industrija nudi takav širok izbor različitih vrsta, vrsta i veličina sličnih proizvoda, što nije čudo da nije čudo da se nepripremljena osoba zbunila. Standardna veličina dječji krevetić može biti u rasponu od vrlo malen, kao lutka kolijevke i ljulja stolica, do pune pomodarski transformatora, gdje će biti udoban za dijete što prije nakon poroda i tijekom adolescencije. Važno je razjasniti ova pitanja unaprijed, tako da nakon povratka iz bolnice, pišljivom odmah osjećao ugodno i udobno, a roditelji ne moraju tražiti mjesto pod prostran ležaj u sitnim Hruščov.

Fotografije sa stranice: Strport.ru

Počevši da razumijemo koju veličinu krevetić treba odabrati na ovaj ili onaj način, ne boli se upoznati s općim informacijama, jer morate uzeti u obzir mnoge čimbenike. Dijete bi trebalo biti što udobnije, a roditelji, jednostavnost njege, imaju veliku ulogu u osiguravanju visoke kvalitete života. Štoviše, proizvođači namještaja, pri razvoju dječjih modela, obratiti pažnju ne samo na pitanja potražnje, već i uzeti u obzir anatomiju bebe. Čak i najmanji koljevi pružaju maksimalnu udobnost za mrvice, međutim, samo u prvim mjesecima života.

Razumijevanje standardne veličine dječjeg krevetića za novorođenčad, ne bi ozlijedilo uzeti u obzir dobne kriterije. Ako odlučite da dijete može spavati nekoliko mjeseci u kolicima i tek onda "preseliti" u svoje mjesto za spavanje, onda je bolje uzeti veći krevet. Ako vam je potreban univerzalni "krevet", tada će biti optimalno odabrati inovativni transformator od 0 do 12 godina.

Čak i odabir velikog kreveta ne treba brinuti da će dijete biti neugodno, prazno i ​​usamljeno. Danas postoji velika raznolikost dodatnih pribora na tržištu, kao što su košuljice i mekani "gnijezda", koji su umetnuti u veliki krevet, gdje možete vrlo udobno organizirati mali maleni.

Fotografije sa stranice: fly-mama.ru

Važno je zapamtiti da će u prvim mjesecima života beba provesti većinu svog vremena u snu, što osigurava njegov pravilan razvoj i brz rast. Stoga je poželjno da je u početku imao svoje spavaće mjesto, a roditelji ne mogu naučiti dijete da spava u krevetu, jer onda bi moglo doći do problema s "preseljavanjem", o čemu se nalazi detaljan članak na našem web mjestu.

U krevetu beba će stvarno potrošiti gotovo cijelo vrijeme, jer tamo ne možete samo spavati, nego i istraživati ​​svijet oko sebe, igrati se s vješalim modulima i zvukovima, slušati majčinske pjesme. Čak i ako vaša baka preporučuje da se spasi, a ne kupiti poseban krevet dok dijete raste, s obzirom na činjenicu da su joj djeca spavala u velikoj pletenoj košari, komoda s ladicama ili suspendirane u viseća list, nije vrijedno slušanja.

Uostalom, dvadeset i prvo stoljeće je iza prozora i vrijedno je osigurati svoje potomke sa svime što vam je potrebno, što nije tako teško. Prije toga, potrebno je proučiti omjere standardnih veličina kreveta i madraca u njima, kao i posteljinu prikazanu u gornjoj tablici. Zato će biti puno lakše shvatiti i konačno napraviti pravi izbor.

Veličina dječjih krevetića za novorođenčad: kolijevke, dodatne modele

Obično, najmanji modeli kreveta odabiru oni roditelji čija veličina živi prostor ostavlja mnogo da se želi. Na primjer, u jednosobnom apartmanu u kojem žive dvije odrasle osobe, teško je kupiti prostran krevet za prelazak, pogotovo u početku. Ali ne biste se trebali uzrujati jer postoji nekoliko vrlo pristupačnih i kompaktnih opcija.

Fotografije sa stranice: Design-homes.ru

 • Najmanji su kolijevci i koljevi, veličine od 80 do 43 (86 by 47) centimetara, prema standardu. Pod takvim krevetom lako je pronaći prostor čak iu najmanjem stanu. U kolijevci beba će biti udobna i udobna, ali u roku od 5 do 6 mjeseci sigurno će izrasti iz njega.
 • Druga mogućnost je priloženi model. Istodobno, veličina krevetića za bebe prema standardu iznosi 90 do 50 centimetara. Ovi kreveti su konstrukcije prekrivene ograde na samo tri strane. Važno je odabrati visinu kreveta kako bi se podudarala s visinom roditeljskog kreveta ili da biste preferirali model s podesivom visinom dna.

Fotografije sa stranice: kiddybest.de

Glavni problem tih sićušnih modela je izuzetna nestabilnost, što može biti kritično kada dijete počinje kotrljati i povući na ručke. Prije kupnje, provjerite ovaj čimbenik kako biste izbjegli moguće ozljede.

Najpopularniji izbor većine roditelja danas je običan pravokutni drveni krevet s kapom ili odvojivom prednjom tračnicom. Međutim, između domaćih i europskih standarda postoji mala razlika, ima smisla upoznati se s obje opcije za veličinu krevetića za novorođenčad.

Fotografije s web mjesta: GdeRemont.com

Fotografije sa stranice: babymarket.pro

Domaći krevetići su obično podesivi dno, kao i visina bočnih strana, što uvelike olakšava brigu o djetetu i djetetu. Čak i najmanji modeli pružaju maksimalnu udobnost za dijete do 3-5 godina. Međutim, prilikom odabira stranog standarda veličine, postoji svibanj biti problem s izborom madraca. Ali moderni proizvođači često nude proizvodnju takvih komponenata kako bi naručili vlastitu, apsolutno svaku veličinu.

Nevjerojatno pretvorbena dječja kreveta: standardne veličine

Ako nakon nekoliko godina mijenjate krevete, jednostavno nemate priliku u uvjetima ekonomske krize, trebali biste pokupiti nešto veće, ili preobrazujuće krevete, što znači da je proširenje kreveta kad je to potrebno. Najčešće, ti kreveti imaju standardnu ​​veličinu od 170 do 60 centimetara kada se razvijaju i 140 do 60 kada su presavijeni.

Fotografije sa stranice: lakinaki.ru

Odvojivi moduli takvog kreveta prvi put služe kao stolovi za mijenjanje djeteta, a kasnije se mogu odvojiti i odvojeno upotrebljavati kao nezavisni komad namještaja koji će pohraniti dječje stvari ili igračke. Na dnu transformatora mogu se postaviti dodatne kutije za spremanje odjeće, što dodatno povećava atraktivnost potrošačima.

Fotografije sa stranice: fprspr.ro

Dakle, već ste više ili manje upoznati s osnovnim standardima za dječake raznovrsnih modela, ostaje samo napraviti konačni odabir i pružiti svom djetetu izvrsno mjesto za spavanje ili odmor. Kako će biti, na vama je odlučiti, možda ćete početi s kolijevke, a zatim nabaviti nešto drugo, ili možda odmah odabrati veliki i višenamjenski transformator.

Odabirom veličine krevetića, ne možemo zaboraviti na dodatne pokazatelje, jer je izuzetno važno. Na primjer, visina rukohvata mora biti najmanje 60 centimetara, a udaljenost između šipki nije veća od osam centimetara, inače je dijete ozlijeđeno.

Treba razmišljati o kupnji krevetića unaprijed, čak i prije rođenja djeteta. Nekoliko dana u rodilištu vrlo brzo će letjeti, a oni će biti zauzeti sasvim različitim problemima. Odlučite na najprikladniju veličinu, model i postavite krevetić u prostor koji je predviđen za to. Ako još uvijek vjerujete u predmete, a zatim stavite bebu lutku ili smiješnu zeca, tako da bi očekivao izgled budućeg malog vlasnika.

Veličina kreveta za bebe: standardne veličine za novorođenčad i djecu stariju od 3 godine

Pojava novog člana obitelji popraćena je mnogim brigama i zadacima koji se pojavljuju za buduće roditelje. Neki od njih trebaju se obratiti prije nego što se dijete rodi. Na primjer, kupujete kolica ili dajte bebu bebu na spavanje. Odabir pravog krevetića za novorođenče prilično je teška, jer moderni proizvođači dječjih dobara nude najširi raspon modela kreveta za djecu. U trgovinama možete pronaći kompaktne kolijevke i velike krevete, transformatore, koji su prikladni ne samo za dojenčad, već i za djecu u osnovnoj školi.

Važno je shvatiti da je krevet mjesto gdje će dijete provesti značajan dio svog života. To bi mu trebalo pružiti ugodne uvjete za spavanje, koji igra jednu od najvažnijih uloga u skladnom razvoju zdravog djeteta.

U krevetiću dijete mora biti udobno i mirno.

Dimenzije standardnih modela

Potrebno je odabrati dječji krevet u skladu s dobi djeteta, budući da njegove dimenzije izravno ovise o njemu. Postoje 4 glavne inačice standardnih modela dizajniranih za djecu različitih dobnih skupina:

  • za bebe od rođenja do 3 godine;
  • za predškolske dobi;
  • za učenike;
  • za tinejdžere.

Tablica u nastavku prikazuje dimenzije kreveta prema dobi djeteta:

Tablični podaci zadovoljavaju standarde domaćih proizvođača. Na uvezenim krevetima, primjerice, njemačkoj, talijanskoj ili grčkoj proizvodnji, koja je velika potražnja na tržištu, veličina se povećava za 5-10 cm, ali klasifikacija ostaje ista. Dječji krevet iz Italije i Njemačke, namijenjen za novorođenče, može imati duljinu i širinu od 125 cm i 65 cm.

Europski dječji kreveti često se šire, što je prikladno za roditelje i djecu.

Vrste krevetića i njihova obilježja

Tijekom proteklih deset godina raspon kreveta je porastao. Ako je ranije predstavljena dva ili tri modela u različitim bojama, onda sada svaki krevet može biti drugačiji:

 • prisutnost ili odsutnost kotača;
 • prisutnost ili odsutnost mehanizma nagiba;
 • dimenzije, ovisno o dobi djeteta;
 • broj djece - već izrađuju krevete namijenjene dvoje djece.

kolijevka

Kolijevka je namijenjena novorođenčadi od rođenja do 6 mjeseci. Karakteriziraju ih dimenzije: 97 cm duljine i 55 cm širine. Ovaj je model prikladan jer ne zahtijeva puno prostora u stanu, a visina takvog dječjeg kreveta je podesiva i može se postaviti prema potrebama. Osim toga, u većini kolijevki nema dijelova koje beba može doprijeti. Oni su presvučeni mekanim i bezopasnim materijalima mrvica. Ovi dječji kreveti obično imaju dvije vrste privitaka:

Što se tiče sigurnosti, vanjski namještaj je poželjniji. Strop u ovom broju gubi. Međutim, izbor ostaje kod roditelja.

Suspendirana kolijevka koja se upotrebljava od davnih vremena, ali sada se njezin dizajn poboljšao

Krevet za ljuljanje

Model kreveta za ljuljanje temelji se na načelu da veliki broj beba zaspati dobro kad su potreseni. Zbog činjenice da djeca brzo rastu i dobivaju na težini, brzo su postali toliko tvrdi da mogu nositi svoje ruke - ovo je najbolji krevet moguć u ovom slučaju. Uobičajene dimenzije takvog dječjeg kreveta: 120 cm do 60 cm.

Priloženi modeli

Dodatni kreveti razlikuju se po dobi. Na primjer, modeli za dojenčad od 0 do 9 mjeseci duljine 90 cm i širine 60 do 55 cm, ali mogu se smanjiti na 40 cm ako je u dizajnu bočni rub. Svestrani model smatra se bočnim krevetom koji mjeri 120 do 60 cm, a na njemu beba može spavati do tri godine života.

Ovakve krevete različitih proizvođača razlikuju se po vanjskim i unutarnjim parametrima za 5-10 cm, a visina dječjeg kreveta dodatnog modela iznosi oko 80 cm, a dimenzije kreveta u rasponu od 30 do 50 cm, visina treba biti postavljena u skladu s visinom kreveta na kojoj roditelji spavaju.

Krevetić se izravnava s roditeljima

Standardni modeli i kreveti na kotačima

Najčešći modeli veličine od 120 do 60 cm namijenjeni su djeci do tri godine. Oni također imaju podešavanje visine zbog pomičnog dna. Zahvaljujući odvojivoj strani, koja se može spustiti ili potpuno ukloniti, dijete se može penjati u krevet. Noge u tim modelima su stabilne ili s trkačima da gmižu dijete. Tijekom vremena, kada mrvica više neće trebati bolest kretanja, trkači se mogu učvrstiti kako bi se izbjeglo prevrtanje. Osim toga, mnogi od tih modela imaju ladice za odjeću, posteljinu ili igračke, koje se nalaze na dnu ili na strani.

Jedna od inačica standardnog modela je krevet s kotačima, koji su pričvršćeni za njene noge. Ova dodatna značajka olakšava kretanje po sobi. To je idealno u slučajevima kada dijete često nemirno spava, a roditelji su prisiljeni stalno se približiti njemu. U ovom modelu važno je razmotriti koliko to teži. Budući da će krevet morati biti premještan često, puno težine može biti neugodan.

Pretvorba kreveta

Krevet koji se pretvara može se nazvati punopravni kompleks namještaja. Izvorni model-transformator je dizajn koji ima prednju stranu rešetke i ugrađen ormar. Kada dijete starije, ormar može biti uklonjen iz krevetića postavljanjem pokraj njega, ali izvana, a ne iznutra. Uz preobrazbu ove vrste ugrađenog namještaja može se pretvoriti u stol, ormar s poklopcem s jednim vratima ili zasebnim ladicama.

Parametri kreveta u takvim strukturama - transformatori se mijenjaju samo u duljini, u većini slučajeva povećava se od 120 do 170 centimetara. Ostale veličine ostaju standardne. Zbog činjenice da je krevetica uklonjena, dijete može spavati u njoj do 10-12 godina. Pregradni sloj u samom sklopu ima sljedeće dimenzije: 175-180 × 65-70 × 100-110 cm, što odgovara: d × w × h.

Noćenje za dvije osobe

Ako u obitelji postoje dvoje djece, obično su roditelji prisiljeni kupiti dva odvojena krevetića za svako dijete. To je zbog nekoliko razloga:

 • Prvo, dizajn koji je dizajniran za dvoje djece odjednom, može biti teško postaviti u stan.
 • Drugo, nije takav popularan proizvod. Kao rezultat, to nije posvuda možete pronaći.

Glavna osobitost takvih konstrukcija od običnih modela je veličina. Standardno se izrađuju s dimenzija od 130 x 125 centimetara. Za starije blizanke ili blizanke idealna je opcija koja će uštedjeti prostor u kući - krevet na kat.

Često roditelji blizanaca čine izbor u korist dva dječja krevetića.

Bed arena

U ovom su modelu sve 4 strane ograđene zidovima rešetke, a horizontalna površina može se postaviti na dvije razine visine, ponekad i više. Najviši položaj dna - 50 cm od poda, namijenjen bebama do 3 mjeseca. Na toj visini, mama je prikladna da se posvećuje djetetu i vrati ga u krevetić, osim toga, dijete u ovom dobu još uvijek ne može pasti iz nje. Postavljanje dna 30 cm od poda treba biti u vrijeme kada mrvica već počinje sjesti, držeći se na rešetki. U tom položaju, visina bočne strane iznosi 60-65 centimetara, dijete će se moći penjati iznad njih prije 2-3 godine. Takvi rešetke, koji se nalaze na udaljenosti od 6-10 cm jedni od drugih, služe kao izvrstan simulator na kojem dijete uči da stoji na nogama.

Dimenzije spavaćeg prostora za takav dječji namještaj iznose 120 x 60 cm, a dimenzije cijele strukture su 140 x 70 cm. Visina obično kreće se od 1-1,10 metara. Od dodatnih elemenata koji čine strukturu, može se primijetiti: kutiju za stvari i donje podupire, izrađene u obliku lukova, koji se koriste za bolest pokreta. Osim toga, jedna od strana je uklonjiva i može se dodati takav krevet.

Kreveti za predškolsku djecu, školsku djecu i teen modele

Standardna veličina mjesta za spavanje, namijenjena djetetu predškolske dobi, je 150 do 75 cm, ali često roditelji djece ove dobi više ne vole obični model, već potkrovni krevet.

Njihova je značajka prisutnost ne samo dodatnih ladica, ormara i stolova, već i ugrađenog sportskog područja. Na primjer, postoje građevine u kojima je namještena švedska ljestvica ili užad kako bi se popeli na drugi kat i da bi se spustili s kliznim ili bočnim zidom s otvorima nogu. Po dizajnu, takav kompleks namještaja može biti izrađen u obliku aviona ili vlakova, a njezini vanjski parametri ovise o tome. Obično u visini, pokriva područje od 150 cm, a krevet se nalazi na udaljenosti od 130 cm od poda.

Takve mogućnosti za krevete su dizajnirane za prilično širok raspon godina. Djeca od 6-10 godina mogu spavati na njih, to jest, i predškolska i školska djeca. Za djecu školske dobi, dimenzije kreveta su u rasponu od 170 do 70 cm, pa ako je ugrađeni namještaj kompaktan onda će dimenzije cijele strukture biti 180 x 80 cm.

Nasloni modeli

Krevet na kat je savršeno rješenje kada postoje dvije djece u obitelji, osobito u malim apartmanima. To štedi prostor i oslobađa prostor za igre. Vezovi se nalaze jedan iznad drugog ili s pomakom.

Dva tinejdžera sigurno će voljeti krevet na kat.

Za penjanje se nalazi posebna ljestvica u obliku švedskog zida ili širokih stepenica, koji su također ladice. U nekim modelima ugrađene tablice na kojima možete napraviti domaću zadaću crtati ili oblikovati.

Visina parametara kreveta na krevetu je 1,5-1,8 metara. Udaljenost između slojeva ovisi o visini stropa iznad djeteta. Mora postojati dovoljno prostora da se mrvica osjeća ugodno. Vezovi dolaze s tipičnim parametrima: 200x80 ili 200x90 cm, ali dimenzije cijele konstrukcije ležaja mogu uvelike varirati ovisno o modelu.

Veličina dječjih krevetića za novorođenčad - odaberite svoj

Fotografije s web mjesta: howmeb.com

Čak i prije nego što se dijete rodilo, roditelji su suočeni s izuzetno ozbiljnim pitanjem odabira dječjeg krevetića. Moderna industrija nudi takav širok izbor različitih vrsta, vrsta i veličina sličnih proizvoda, što nije čudo da nije čudo da se nepripremljena osoba zbunila. Standardna veličina dječji krevetić može biti u rasponu od vrlo malen, kao lutka kolijevke i ljulja stolica, do pune pomodarski transformatora, gdje će biti udoban za dijete što prije nakon poroda i tijekom adolescencije. Važno je razjasniti ova pitanja unaprijed, tako da nakon povratka iz bolnice, pišljivom odmah osjećao ugodno i udobno, a roditelji ne moraju tražiti mjesto pod prostran ležaj u sitnim Hruščov.

Idealna krevetić: veličina i standard

Fotografije sa stranice: Strport.ru

Počevši da razumijemo koju veličinu krevetić treba odabrati na ovaj ili onaj način, ne boli se upoznati s općim informacijama, jer morate uzeti u obzir mnoge čimbenike. Dijete bi trebalo biti što udobnije, a roditelji, jednostavnost njege, imaju veliku ulogu u osiguravanju visoke kvalitete života. Štoviše, proizvođači namještaja, pri razvoju dječjih modela, obratiti pažnju ne samo na pitanja potražnje, već i uzeti u obzir anatomiju bebe. Čak i najmanji koljevi pružaju maksimalnu udobnost za mrvice, međutim, samo u prvim mjesecima života.

Razumijevanje standardne veličine dječjeg krevetića za novorođenčad, ne bi ozlijedilo uzeti u obzir dobne kriterije. Ako odlučite da dijete može spavati nekoliko mjeseci u kolicima i tek onda "preseliti" u svoje mjesto za spavanje, onda je bolje uzeti veći krevet. Ako vam je potreban univerzalni "krevet", tada će biti optimalno odabrati inovativni transformator od 0 do 12 godina.

Čak i odabir velikog kreveta ne treba brinuti da će dijete biti neugodno, prazno i ​​usamljeno. Danas postoji velika raznolikost dodatnih pribora na tržištu, kao što su košuljice i mekani "gnijezda", koji su umetnuti u veliki krevet, gdje možete vrlo udobno organizirati mali maleni.

Fotografije sa stranice: fly-mama.ru

Važno je zapamtiti da će u prvim mjesecima života beba provesti većinu svog vremena u snu, što osigurava njegov pravilan razvoj i brz rast. Stoga je poželjno da je u početku imao svoje spavaće mjesto, a roditelji ne mogu naučiti dijete da spava u krevetu, jer onda bi moglo doći do problema s "preseljavanjem", o čemu se nalazi detaljan članak na našem web mjestu.

U krevetu beba će stvarno potrošiti gotovo cijelo vrijeme, jer tamo ne možete samo spavati, nego i istraživati ​​svijet oko sebe, igrati se s vješalim modulima i zvukovima, slušati majčinske pjesme. Čak i ako vaša baka preporučuje da se spasi, a ne kupiti poseban krevet dok dijete raste, s obzirom na činjenicu da su joj djeca spavala u velikoj pletenoj košari, komoda s ladicama ili suspendirane u viseća list, nije vrijedno slušanja.

Uostalom, dvadeset i prvo stoljeće je iza prozora i vrijedno je osigurati svoje potomke sa svime što vam je potrebno, što nije tako teško. Prije toga, potrebno je proučiti omjere standardnih veličina kreveta i madraca u njima, kao i posteljinu prikazanu u gornjoj tablici. Zato će biti puno lakše shvatiti i konačno napraviti pravi izbor.

Veličina dječjih krevetića za novorođenčad: kolijevke, dodatne modele

Obično, najmanji modeli kreveta odabiru oni roditelji čija veličina živi prostor ostavlja mnogo da se želi. Na primjer, u jednosobnom apartmanu u kojem žive dvije odrasle osobe, teško je kupiti prostran krevet za prelazak, pogotovo u početku. Ali ne biste se trebali uzrujati jer postoji nekoliko vrlo pristupačnih i kompaktnih opcija.

Fotografije sa stranice: Design-homes.ru

 • Najmanji su kolijevci i koljevi, veličine od 80 do 43 (86 by 47) centimetara, prema standardu. Pod takvim krevetom lako je pronaći prostor čak iu najmanjem stanu. U kolijevci beba će biti udobna i udobna, ali u roku od 5 do 6 mjeseci sigurno će izrasti iz njega.
 • Druga mogućnost je priloženi model. Istodobno, veličina krevetića za bebe prema standardu iznosi 90 do 50 centimetara. Ovi kreveti su konstrukcije prekrivene ograde na samo tri strane. Važno je odabrati visinu kreveta kako bi se podudarala s visinom roditeljskog kreveta ili da biste preferirali model s podesivom visinom dna.

Fotografije sa stranice: kiddybest.de

Glavni problem tih sićušnih modela je izuzetna nestabilnost, što može biti kritično kada dijete počinje kotrljati i povući na ručke. Prije kupnje, provjerite ovaj čimbenik kako biste izbjegli moguće ozljede.

Dječji krevetić za novorođenče: standardne veličine

Najpopularniji izbor većine roditelja danas je običan pravokutni drveni krevet s kapom ili odvojivom prednjom tračnicom. Međutim, između domaćih i europskih standarda postoji mala razlika, ima smisla upoznati se s obje opcije za veličinu krevetića za novorođenčad.

Fotografije s web mjesta: GdeRemont.com

Domaći standardi:

 • 120x60 centimetara.
 • 140x70 centimetara.

Inozemni standardi:

 • 125x68 centimetara.
 • 170 x 60 centimetara.

Fotografije sa stranice: babymarket.pro

Domaći krevetići su obično podesivi dno, kao i visina bočnih strana, što uvelike olakšava brigu o djetetu i djetetu. Čak i najmanji modeli pružaju maksimalnu udobnost za dijete do 3-5 godina. Međutim, prilikom odabira stranog standarda veličine, postoji svibanj biti problem s izborom madraca. Ali moderni proizvođači često nude proizvodnju takvih komponenata kako bi naručili vlastitu, apsolutno svaku veličinu.

Nevjerojatno pretvorbena dječja kreveta: standardne veličine

Ako nakon nekoliko godina mijenjate krevete, jednostavno nemate priliku u uvjetima ekonomske krize, trebali biste pokupiti nešto veće, ili preobrazujuće krevete, što znači da je proširenje kreveta kad je to potrebno. Najčešće, ti kreveti imaju standardnu ​​veličinu od 170 do 60 centimetara kada se razvijaju i 140 do 60 kada su presavijeni.

Fotografije sa stranice: lakinaki.ru

Odvojivi moduli takvog kreveta prvi put služe kao stolovi za mijenjanje djeteta, a kasnije se mogu odvojiti i odvojeno upotrebljavati kao nezavisni komad namještaja koji će pohraniti dječje stvari ili igračke. Na dnu transformatora mogu se postaviti dodatne kutije za spremanje odjeće, što dodatno povećava atraktivnost potrošačima.

Fotografije sa stranice: fprspr.ro

Ukratko

Dakle, već ste više ili manje upoznati s osnovnim standardima za dječake raznovrsnih modela, ostaje samo napraviti konačni odabir i pružiti svom djetetu izvrsno mjesto za spavanje ili odmor. Kako će biti, na vama je odlučiti, možda ćete početi s kolijevke, a zatim nabaviti nešto drugo, ili možda odmah odabrati veliki i višenamjenski transformator.

Odabirom veličine krevetića, ne možemo zaboraviti na dodatne pokazatelje, jer je izuzetno važno. Na primjer, visina rukohvata mora biti najmanje 60 centimetara, a udaljenost između šipki nije veća od osam centimetara, inače je dijete ozlijeđeno.

Treba razmišljati o kupnji krevetića unaprijed, čak i prije rođenja djeteta. Nekoliko dana u rodilištu vrlo brzo će letjeti, a oni će biti zauzeti sasvim različitim problemima. Odlučite na najprikladniju veličinu, model i postavite krevetić u prostor koji je predviđen za to. Ako još uvijek vjerujete u predmete, a zatim stavite bebu lutku ili smiješnu zeca, tako da bi očekivao izgled budućeg malog vlasnika.