Dummy: Pros i Cons

Liječenje

Soother smiruje bebu, bolje spava i ne smeta roditeljima. Zadovoljava refleks sisanja djeteta. Međutim, neke majke i liječnici tvrde da lutka vodi do abnormalnog ugriza. Pored toga, dijete je teško odvojiti i umiriti bez bradavica. Je li stvarno potrebno za bebu i treba li djetetu dati lutku? Pogledajmo pro i kontra.

Dummy prednosti

Dummy smanjuje osjetljivost na bol, dosadne boli i, naravno, korisniji od droga. Nasuprot lažnom javnom mišljenju, poboljšava zagriz, ali samo kada je pravilno odabran oblik. To je osobito važno za bebe na umjetnom i mješovitom hranjenju. Među tim djecom često je nerazvijenost gornje čeljusti.

Refleks za usisavanje odvaja od neugodnih osjeta i uklanja nelagodu koja smiruje bebu i poboljšava san. Dijete, kada prima bradavice, prestaje biti hirovito i bolje spava. Zanimljivo je da lutka sprječava neke loše navike. Na primjer, beba neće sisati prst.

Važno je da lutka sprečava recesiju jezika, koja može blokirati dišne ​​putove. Osim toga, osigurava sigurnost dojenčadi dok spava na leđima. Usisavanje štiti bebu od sindroma iznenadne smrti dojenčadi!

Negativan utjecaj lutke

Nedavno je sve više i više ljudi koji se snažno protive majčinima. Prije svega, kada bradavice nisu pravilno odabrane, ugriza dijete je slomljena. Kad se dulje vrijeme zalijepljuje u pronalaženju pacifiera u ustima, dolazi do prekomjernog opterećenja parodonta. Periodontium je kompleks tkiva koji se nalaze između korijena zuba i zubne rupe. naknadno, takvo opterećenje postaje uzrok abnormalnog ugriza.

Dummy ostaje izvor infekcija i klica, čak i kada je higijena i pravila korištenja. Dovoljno je teško osigurati konstantnu sterilnost subjekta. Neurolozi često primjećuju da bradavica zapravo zamjenjuje majku, što dovodi do toga da beba nedostaje komunikacija. Odgađa se u razvoju i počinje govoriti kasnije od drugih.

Istraživanja su pokazala da prevelika usisavanje bradavica dovodi do infekcije srednjeg uha i promjena u strukturi usta. Međutim, s ograničenim sisanjem vremena te bolesti neće utjecati na bebu!

Stručnjaci, uključujući poznati TV liječnik Komarovsky, ne preporučuju da daju bečaku bebe s punim dojenjem. Naime, Komarovsky inzistira na takvom hranjenju, jer samo majčino mlijeko sadrži sve potrebne vitamine i korisne elemente za puni razvoj djeteta. Majčino mlijeko ima najveću vrijednost za dijete. Ojačava imunološki sustav, sprječava razvoj različitih bolesti i patologija.

Dummy i dojenje

Komarovsky i drugi liječnici uvjereni su da je sisanje pacifiera negativno utječe na dojenje. Osim toga, oni se protive uporabi bradavica dok mama ne prilagodi dojenju. Obično je potrebno 2-8 tjedana od dana rođenja djeteta. Kako organizirati dojenje, pročitajte vezu http://vskormi.ru/breast-feeding/grudnoe-vskarmlivanie/.

Praksa pokazuje da upotreba bradavice dovodi do rano odbića, a ustajući pacifira smanjuje broj privitaka na dojku, što pogoršava laktaciju. Smanjena dojenja dovodi do smanjenja količine majčinog mlijeka. Nažalost, mnoge majke koje se bave dojiljama suočene su s nedostatkom mlijeka. Često korištenje pacifiera postaje jedan od uzroka ovog problema. Savjeti iz članka "Kako povećati količinu majčinog mlijeka" pomoći će poboljšanju laktacije.

Unatoč negativnim čimbenicima, liječnici, uključujući Komarovskog, nisu savjetovani da uopće napuste lutke. Pridržavajući se preporuka o upotrebi, ispravan izbor proizvoda, rijetke i dugotrajne bradavice neće štetiti djetetu. Ako još niste odlučili je li vaša beba potrebna bradavica, razmotrimo sve prednosti i nedostatke, za i protiv.

Prednosti i nedostaci pacifiera

Dummy Savjeti

 • Nemojte davati dude djetetu u svakoj prilici. Pričekajte dok dijete stvarno ne treba. Na primjer, s kolikom, abnormalnom stolicom, groznicom ili drugim zdravstvenim problemima. Osim toga, postoje mnogi načini za ublažavanje dojenčadi neugode. Kako pomoći novorođenčadi s kolikom, pročitajte ovdje. Važno je da usisavanje pacifiera nije navika!
 • Ne upotrebljavajte pacifiera često i dugo vremena. Komarovsky ne preporučuje uporabu dude prije spavanja. Na bebu je zaspao, bolje je dati djetetu dojku i gurati bebu u naručju.
 • Nemojte davati dječaku bebu dok dojenje ne bude prilagođeno;
 • Kupite bradavice u specijaliziranim prodavaonicama i ljekarnama, po mogućnosti nakon savjetovanja s pedijatrom. Zapamtite da je važno odabrati pravilan oblik, veličinu i materijal proizvoda. Ugriza i dobrobit bebe ovisi o izboru;
 • Pažljivo držite bradavice čistim. Kuhajte i sterilizirajte predmet redovito. Dummy ne može lizati ako padne na pod! To krši standarde higijene i povećava rizik od razvoja zarazne bolesti u bebi;
 • Redovito provjeravajte dummy za integritet. Pukotine i rupe pokupiti klice! Ako postoje nedostaci, svakako zamijenite proizvod novim;
 • Nemojte umočiti bradavicu u slatku hranu i piće, jer mogu uzrokovati alergije i poremećaje probavnog trakta. Osim toga, slatkiši dovode do karijesa;
 • Izbjegavamo dijete iz bradavica je bolje do jedne godine. Nakon godinu dana teže je učiniti.

Kako odabrati pacifier

Važno je da se dob djeteta podudara s dobi za koju je namijenjena. Informacije su navedene na pakiranju proizvoda. Pažljivo pregledajte bradavicu za mjehuriće ili pukotine. Prisutnost grešaka će brzo dovesti proizvod u zapuštenost, takav proizvod neće izdržati ni jedan ključanje. Provjerite da restriktivni prsten ne leži na nosu novorođenčeta. Uz to, proizvod mora sadržavati ventil za izlaz zraka u podnožju.

Kapljice specijalnih preventivnih bradavica imaju nagnuto vrh i pogodne su za bebe s nerazvijenom donjom čeljustom. Da biste uhvatili takav proizvod, potrebno je gurnuti donju čeljust prema naprijed, što poboljšava ugriz. Za bebe koje nemaju problema s donjom čeljustom, trebate bradavicu u obliku trešnje.

Obratite pozornost na materijal iz kojeg je proizvod napravljen. Latex soothers se razlikuju po njihovoj elastičnosti i mekoću, budući da se prirodna guma koristi u njihovoj proizvodnji. Međutim, može izazvati alergijsku reakciju. Osim toga, lateks ne podnosi visoke temperature, a čađa neće izdržati vrenje. Laktoza je prikladna za slabe i prerane bebe, za bebe u prvih 2-3 mjeseca života. Imajte na umu da se ova lutka mora mijenjati svaki mjesec!

Gumene bradavice su stvar prošlosti, jer guma rijetko uzrokuje diatozu. Međutim, samo je takva lutka potrebna za bebe čiji zubi počinju izbacivati. U pravilu, to se događa 6 mjeseci od datuma rođenja djeteta. Međutim, kod nekih djece zubi se počnu rezati već 3-4 mjeseca.

Silikonska lutka je sigurniji lateks. Otporan je na povišene temperature i vrelište, karakteriziran elastičnost i elastičnost, nedostatak mirisa i boje. Ne uzrokuje alergije. Međutim, materijal je tvrđi od lateksa, koji može deformirati mliječne zube. Stoga se preporučuje korištenje silikonskog bradavica prije prvih zubi. Proizvod se mijenja svakih 1,5 mjeseci.

Tako se u prvim mjesecima života djeteta koriste lateks ili silikonske bradavice. I nakon erupcije prvih zuba, potrebna je guma. No, bez obzira na odabrani materijal, proizvod mora biti izrađen od samo jednog komada! Inače će beba moći slomiti bradavicu i gušiti.

Doktor Komarovsky "lutka"

duda

Vrlo zanimljiva stvar, dopuštajući djetetu da zadovolji svoj refleks usta i ne ometa majku. Stvar je zanimljiva, ali ne i obvezna - ne želi, a nije nužno, čak to možete reći: ne želi, dobro, jako dobro.

► čuvati, sterilizirati i pohraniti u poseban jar;

► Nemojte se lizati ili pričati o životinjama koje lizati svoje mlade i ubiti sve prljave pluća. Životinje, usput, ne leže u bolnicama, ne pušite, nemojte progutati antibiotike, ne žvakati gumu i nemaju rupe u zubima;

► Pluta se, u pravilu, sastoji od tri dijela: gumene bradavice bez rupice, kruga koja ograničava dubinu bradavice u ustima i plastične kopče. Unutarnji dio držača ponekad označava krug i često ozljeda djetetove desni. Preporučujem da uklonite bravu.

Većina modernih pedijatara ne preporučuje korištenje pacifiera, a postoji dobar dio zdravog razuma. Na kraju, bit sisanja je apsorpcija majčinog mlijeka. Svjesno usmjeravajući djetetovu snagu u drugom smjeru uz pomoć lutke, nesvjesno smanjujemo intenzitet učinka djeteta na majčinu bradavicu. I to može biti odlučujući čimbenik u smanjenju količine mlijeka. Istodobno, lutka - a to se često događa - nema nikakvih negativnih utjecaja na dijete, ili na majku općenito, ili na određenu količinu mlijeka. Naprotiv, izraz refleksa usisavanja u djetetu ponekad je toliko jaka da je jedina (osim dojki majke, naravno) način osiguranja tišine u sobi. Gore, međutim, omogućuje formuliranje vrlo važnog pravila:

"Za bilo kakve probleme s količinom majčinskog mlijeka, uporaba dude je nepoželjna".

Moram li naučiti lutku?

Naše dijete ima 2 mjeseca. Idemo na ručni terapeut (vrlo poštovan), a on nam je rekao da je dijete manje od jedne godine dužan sisati pacifiera. To je objasnio činjenicom da lutka, iritirajući nepce, pokreće mehanizam razvoja mozga, mozga itd. Dakle, moramo kategoricno navesti djetetu pacifieru. I naša kći ne želi to učiniti. Recite mi, treba li se priviknuti na djetinju djeteta i što joj doista daje sisanje?

objavljeno 28.11.2006. 13:59
Ažurirano 05.05.2018
- Prva godina života

Komarovsky E. O. odgovara

Budite sigurni - nemojte. Ne želi - pa, smirite se. Veliki broj jednako cijenjenih liječnika tvrdi da je sisanje vrlo štetno za sisanje. Istina, kao i uvijek, negdje je u sredini, a samo određeno dijete zna točan odgovor na pitanje.

TAKOĐER:

komentari 15

Da biste ostavili komentar, molimo prijavite se ili se registrirajte.

Moram li učiti bebu na lutku?

Neki ne mogu odvojiti dijete od bradavica, drugi ne mogu staviti dijete u bradavicu. Da, da, ponekad djeca odbijaju pacifira, a prilično često je bradavica koja pomaže roditeljima u različitim situacijama. Ona savršeno smiruje dijete, potiče refleks usisavanja. Tijekom sisanja bradavica mozak se stimulira, proizvodi se određena koncentracija, proizvodnja hormona za užitak. Dijete se brzo smiruje, usredotočuje se na usisavanje i zaspanje. Bilo je uvijek neprilika o činjenici da se dijete uopće ne bi trebalo naviknuti na bradavicu pa svaki roditelj odlučuje za sebe hoće li mu se pridružiti ili ne. No, također biste trebali znati da beba neće biti gora od bradavica, jedini pravi nedostatak je da će doći do poteškoća kada dođe vrijeme da se vaša beba od bradavice i wean (ovdje smo pisali o tome: kako odstupiti od bradavice).

Kada bih trebao koristiti lutku?

 • Optimalna upotreba lutke prije spavanja. U tom slučaju, stimulacija refleksnog usta pomoći će smiriti dijete, zamjenjujući uobičajenu i normalnu bebu dojenju prije spavanja;
 • Tijekom dugih okupljanja za šetnju i šetnju kada se dijete igra u pješčaniku;
 • Kada morate čekati u velikim redovima, na primjer, u klinici;
 • Tijekom kupovnih putovanja (novu odjeću na mrvicama);
 • Sve vrste putovanja i putovanja.

Zašto je nemoguće podučiti bebu na bradavici tijekom dojenja?

Ako dojenje traje do godinu dana ili godinu i pol dana, neće biti potrebna lutka. Naprotiv, s velikom vjerojatnošću, to će biti ogorčeno odbijeno. Gotovo je nemoguće podučiti bebu koja je dojena pacifieru. Djeca savršeno osjećaju razliku i neće zahtijevati dud, već toplu i živu majčinu dojku.

Ne može svatko priuštiti dugo dojenje. Korištenje brojnih lijekova, antibiotika, nepridržavanja posebne prehrane, stresa, ranog izlaska na posao. Sve to dovodi do prisilnog odbijanja dojenja.

Što može pacifier biti koristan?

 • Dijete koje je naviklo na pacifiera ne zahtijeva pozornost prije odlaska u krevet, on treba samo kolačiće. Ovo je vrlo važno pitanje. Robbing beba prije spavanja bez korištenja duda zahtijeva barem jedan sat, ili čak dva, dnevno (tj. Tijekom dana). Ako imate toliko vremena, ne možete se brinuti o potrebi za lutku. Ako ne, to je više racionalno odabrati dobru bradavicu;
 • Dummy potiče crijeva i spašava dijete iz džipa;
 • Dok hodate na ulici i igraju dijete u pješčaniku (naposljetku, djeca vuče sve vrste "Kaku" u njihova usta);
 • Postoje posebne bradavice koje pridonose formiranju točnog ugriza;
 • Dijete se može brzo uvjeriti u bilo koju situaciju nudeći mu bečaku;
 • Dummy se može koristiti za mirno dijete od bilo kojeg člana obitelji. I otac i baku djeteta i stariju djecu. Da bi beba dovela u stanje miroljubivosti, obvezno sudjelovanje majke nije nužno;
 • Postoji razvoj sposobnosti koncentracije, koji će kasnije biti vrlo koristan u studijama ili intelektualnom radu. Vrlo je važno osigurati da se ovaj privitak ne prebacuje, na primjer, na pušenje. Ali adolescentu se lako može objasniti šteta pušenja i pronaći alternativu za postizanje koncentrirane države.

Što bi moglo biti negativna strana korištenja bradavica?

 • Manje je pažnje posvećeno proučavanju okolnog svijeta, dijete je usredotočeno na usisavanje;
 • Djeca koja su se naviknula na pacifiera počinju kasnije razgovarati, češće je potrebna pomoć logičkog terapeuta (to je naravno moguće i mit);
 • Teško je odstupati od upotrebe lutke. Ponekad je to (kako odvojiti vezu na početku članka);
 • U nekim slučajevima, dijete se prebacuje na druge predmete (sve što mu uđe u oči) i usisava ih, uključujući i prste. Usput, lakše je odstraniti dijete iz bradavica nego od sisanja prstiju (vidi članak o odbacivanju djeteta da sisati prste);
 • Djeteta dječje može sisati nekoliko sati bez stanke. To je mnogo dulje od dojenja;
 • Budući da se lutka upotrebljava dulje od dojenja fiziološki je opravdana, a bez vremenskih ograničenja, pretjerano razvijeni refleks usisavanja može dugo trajati i odražavati se u usisavanju olovaka i olovaka u školi, naviku grickanja noktiju, pušenja.

Postoje i pozitivne strane s pretjerano razvijenim refleksom usta. Kod sisanja objekata, na primjer, olovka, uobičajena stimulacija mozga, lako se postiže koncentrirana stanja, proizvodi se hormoni za užitak. I problem algebre je riješen, tako i sa zadovoljstvom. Ali umjesto olovaka koje su pojedene na odluku, možete kupiti još jednu kutiju, to je u redu.

Neka djeca apsolutno ne žele koristiti pacifier. Trebam li inzistirati?

Naravno, lutka je prikladan alat za upravljanje djetetom. Većina roditelja smatra da je prikladna, u svakom trenutku da utišava dijete i smiri se. Češće, aktivna djeca odbijaju bradavice koji samostalno žele kontrolirati svaku situaciju. Moguće je da za takvu djecu koja odbijaju bradavice, navika koncentriranih stanja bit će osobito korisna. Pa, sve prednosti korištenja bradavica, napisali smo gore.

Podučavanje lutke - male trikove

Postoje dvije glavne metode podučavanja djeteta:

 1. Da zavede bebu tako što sklizne dude umjesto dojke. U tom slučaju, pričvršćivanje na bradavicu će biti maksimalno. Uzmite bebu u svoje ruke u pozi u kojoj se dojenje javlja, ali umjesto dojke nudite bradavicu podmazanu mlijekom ili formulom. Ova metoda je idealna za djecu mlađu od 3 mjeseca. Starije bebe teško se mogu nositi na ovaj način.
 2. Ponudite pacifiera u razdoblju pojavljivanja zuba, kada je beba spremna za grickanje i sisanje na bilo što. Dijete će uzeti pacifiera kao zgodnu i korisnu igračku, gnječiti i ugristi, naučiti ga staviti na svoje u ustima i ukloniti ga po volji.

O da, mnogi vas savjetuju da razmazite bradavicu sa slatkim pekmezom ili medom, tako da dijete ne pljune; malo dijete može imati diatezu, karijes, alergije i ovisno o okusu. Također ne morate lizati bradavicu prije nego što ga dajte djetetu, u slini odrasle osobe postoji ogromna količina bakterija.

Od koje dobi može biti ponuđena lutka?

Pacifier se može dati od rođenja. Dobre ljekarne imaju širok izbor bradavica za bebe, počevši od rođenja. Ako novorođenče odlučno odbije isprazniti lutku, pričekajte malo i pokušajte ponovo za 1 mjesec. Bradavice za bojenje mogu se koristiti od 7-12 mjeseci.

Kako odabrati?

Kupnja bradavica prema dobi djeteta (lutke se prodaju u veličinama od 0 do 3 mjeseca, od 3 do 6, od 12 i 18 mjeseci). Također obratite pažnju na materijal bradavica - može biti silikon i lateks (lateks je mekši od silikona) i na obrascu.

Usput, mnoge bebe često odbijaju i pljuvaju bradavice, jer ih ne odgovara veličinom i oblikom (premalo ili veliko), ili dijete ne voli materijal iz kojeg se izrađuje bradavica (preporučujemo da kupujete i lateks i silikon - beba će odabrati koji će mu odgovarati i uživati). Pročitali smo detaljno kako odabrati pacifier >>>

Trebam li kombinirati dojenje i korištenje dude?

Ovo je nepoželjno. Razlozi su sljedeći. Kada dojite, dijete uči da je vrlo pažljivo o majčinoj dojci. Djeca koja ne koriste bradavice gotovo nikada ne ugrize grudi.

Ali pacifier je vrlo prikladan za grickanje. I djeca gnuju na dude, kada se zubi rezu, kao rezultat toga, kada se dojka opet pojavljuje u ustima, teško je da se djeca prebace i mogu ugristi. Za toleriranje i oprost takvih ugriza ne može se kažnjavati, ni zbog toga.

Treba shvatiti da svaka odluka ima svoje pozitivne i negativne strane. Nastavite s racionalnim preferencijama. Ako imate dovoljno vremena, smireno reagirati na zahtjeve djeteta fokus u sredini noći, spremni za rock vaše dijete satima, ako on ima trbuščić bol ili zuba - problem s dudom može ostaviti otvorenim.

Ako želite imati malo vremena za sebe osobno, nemojte stalno gledati iscrpljen kontinuiranim nedostatkom sna, radite nešto oko kuće - odaberite čašu.

Top 10 kravata: odaberite dojilicu za dijete (ocjena):

Top 10 glavnih proizvođača (marki) bradavica pacifiers, koje možete naći na tržištu dječjih proizvoda. Proizvođač, značajke, svojstva, prednosti i nedostaci, cijena - http://razvitie-krohi.ru/veshhi-dlya-malyisha/top-10-pustyishek-vyibiraem-sosku-dlya-rebenka-reyting.html

Ali ako vaše dijete još uvijek ne želi uzeti lutku na bilo koji način, radujte se, nemojte se odmažiti

Ostavi ga ovdje.

Video mišljenje: Dummy - dati ili ne dati?

Pogledajte mišljenje 5. majke mame i mišljenja dr. Komarovskog

Kako napraviti novorođenče uzeti bečad? Moram li prisiliti? Izbor oblika i materijala bradavica. Korisni savjeti za roditelje.

Pitanje "dajte ili ne dajte bebu bebu", kao što je Hamletov "biti ili ne biti", uzrokuje vječne sukobe između majki i baka. U pravilu, viši zastupnici konzervativni su u svojim stajalištima i tvrde da će lutka samo naštetiti novorođenčadi. Mlade mame dijele inovativne pristupe razvoju djece i solidarnost su s progresivnom medicinom, vjerujući da trebate dati dojenčeta od rođenja, čak i ako dijete na dojenju i nevoljko uzima pacifiera. Pokušat ćemo saznati tko je u pravu i kako priviknuti dijete na čašu.

Zašto treba beba za bradavice

Životna potreba novorođenčeta je refleks usisavanja, koji osigurava ishranu i uspostavlja emocionalnu povezanost s majkom. Bake koji podržavaju dojenje i uskraćivanje dude su djelomično u pravu ako dojenčad sisati dojku na zahtjev. Tako beba u potpunosti zadovoljava refleks sisanja i nestaje potreba za bradavicom. U pravilu, naturalisti odbijaju od pacifiera.

Kako se nositi s djecom s umjetnom djecom ili djecom koja primaju majčino mlijeko prema režimu? Takve bebe trebaju lutku, budući da njihovi refleksi za sisanje nisu potpuno zadovoljeni. Pomaže u popunjavanju lutke. U ovom slučaju, mlade mame su u pravu.

Prema rezultatima istraživanja provedenih fiziologima u djece oduzeta od grudi, trenutačno se povećavaju otkucaje srca. Čim dijete dobije pacifiera, srčani ritam normalizira se. To se događa zato što usisavanje inhibira motornu aktivnost bebe i pridonosi suzbijanju negativnih emocija. Nije slučajno da čak i kad su puni, bebe često (čak i u snu) nastavljaju sisati svoje jezike i udarati usne.

Glavni učinak pacifiera upravo je to: opuštanje (sedacija) ili spavanje zbog zadovoljstva refluksa sisanja.

Prednosti korištenja lutke

Međutim, to nije sve "za" korištenje pacifiers. Stručnjaci kažu da bradavica nema kontraindikacije. Među prednostima sljedećeg:

 • pomaže u održavanju hladnoće od vjetrovitog i hladnog vremena;
 • zadovoljava refleks sisanja između hranjenja;
 • štedi od sisanja prstiju;
 • produžuje miran san;
 • djeluje kao sedativa;
 • pomaže u ublažavanju boli tijekom zubiranja;
 • omogućuje vam da zaspati sami;
 • sprečava iznenadni sindrom smrtnosti novorođenčadi;
 • smanjuje rizik od gušenja;
 • potiče izlaz plina iz crijeva, uklanjajući koliku;
 • prema govornim terapeutima, razvija i trenira mišiće govora, promovirajući rani govor.

Položaj baka koje će od produljenog sisanja djeteta djeteta uslijed pogrešnog formiranja i razvijanja govornih poremećaja osporiti stručnjaci. Ispravno odabrani proizvod neće uzrokovati štetu.

kontra

Međutim, nedostaci lutki su prisutni. To uključuje:

Zašto novorođenče ne uzme pacifiera i kako to popraviti?

Unatoč činjenici da pacifier ne pripada predmetima potrebnim za novorođenčad, većina roditelja teško može zamisliti svoj život i život bebe bez nje.

I to ne iznenađuje: nakon svega, refleks usisavanja je vrlo jak u prvoj godini djetetovog života, a on je koji prisiljava mrvice da sve stavljaju u usta, počevši od svojih prstiju i završavaju s rubom pokrivača. Bradavica savršeno zadovoljava djetetovu potrebu za sisanjem, ali ponekad to odbija.

Razlozi zašto dijete odbija bradavice

Suočeni s takvim problemom kao beba odbijanje uzimanja pacifiera, roditelji ponekad ne mogu razumjeti razlog za to, a ponekad i neuspješno pokušati shvatiti zašto njihova beba ne sisati bradavicu. O glavnim razlozima odbijanja beba iz bradavica sada razgovaramo.

Neugodan oblik

Činilo se da bradavice samo na prvi pogled izgledaju upravo isto, tako da, čini se, možete uzeti i koristiti bilo koji od njih. Zapravo, oni su vrlo različiti jedan od drugog, a prva stvar koju bi roditelji trebali obratiti pozornost prilikom odabira pacifiera za njihove mrvice je oblik njezinog sisanja, budući da dijete uzima ovaj dio bradavice u usta, što znači biti udoban za njega i ne uzrokovati najmanju nelagodu.

Dakle, u obliku dijela za sisanje, sve lutke mogu biti podijeljene u tri vrste:

 1. Okrugli ili klasični. Bila je ona koja se pojavila pred drugima. Djeca su dobila praznu rupu za mnoge generacije, počevši od vremena kada su ih izmislili, to jest gotovo stotinu i dvadeset godina.
 2. Anatomski. Ova bradavica je duguljasta, malo spljoštena na jednoj strani usisnog dijela oblika. Zahvaljujući tome, na jednoj strani pacifiera, postoji ravnomjerna raspodjela pritiska na djetetov nepce, dok se s druge strane čvrsto uklapa u jezik, što sprečava da dijete proguta zrak.
 3. Ortopedski. Oblik dijela za usisavanje je u obliku kapi, što pomaže pri stvaranju ispravnog ugriza kod djece tijekom erupcije zuba.

Klasični oblik sisačkog dijela mačaka najčešće izaziva prosvjede u dojenčadi, jer ili stavlja previše pritiska na nepce ili zbog toga dijete proguta zrak, što mu je vrlo neugodno. Nisu svi djeca poput ortopedskog oblika, ali, ipak, za vrijeme zubiranja, stručnjaci preporučuju davanje takvih mrvica na mrvice.

SAVJET! Pokušajte rjeđe davati djetetu bebu klasičnog oblika: to je ona koja često ima loš učinak na ugriz.

"Bez okusa" materijala

Trenutno su lutke izrađene od tri vrste materijala:

 • guma;
 • lateks;
 • silikon.
 1. Gumeni pacifiers, u pravilu, nemaju ugodan miris i okus, nestabilni su na mehaničke i temperaturne utjecaje, često se slomljuju, zbog čega dijete proguta zrak. Osim toga, gumene bradavice mogu dovesti do alergija u mrvicama.
 2. Latex soothers su privlačniji za djecu, čak i ako su mekši i elastičniji. Latex tinejdžeri imaju tendenciju da se drže zajedno i rasti u veličini tijekom vremena, a također imaju neugodan okus za djecu. Također, poput gumenih pacifiera, lateks bradavice mogu izazvati alergijsku reakciju, a osim toga se ne mogu nazvati sigurnima u pogledu higijene, jer privlače i prašinu i prljavštinu i ne mogu ih kuhati.
 3. Silikonski - najvrjedniji, ne bi se trebali dati tijekom zubiranja, jer oni, poput gumenih bradavica, mogu pokvariti ugriz djeteta, osim toga, lako se grickaju mrvicama.

Što učiniti ako dijete odbije bradavicu upravo zato što mu se čini "neukusnim"? Prije svega, ne pokušavajte poboljšati okus pacifiera, uranjajući je u med ili sirup. Samo dajte bebu mačja od drugog materijala.

Bradavica je mala ili velika u dobi djeteta

Sve bradavice, lutke, pored toga, podijeljene su prema dobnim kategorijama i prema veličini:

 • od 0 do 3 mjeseca;
 • od 3 do 6 mjeseci;
 • od 6 do 18 mjeseci;
 • 18 mjeseci i stariji.

Važno je odabrati pacifiera točno veličine koja će biti najoptimalnija. Za one najmlađe koji još nisu stariji od tri mjeseca, najprikladniji su lateksovi pršutci prve veličine. Ali ako je novorođenče veliko, on može odbiti takvu bradavicu, jer mu je jednostavno malen i neprestano ispadne tijekom sisanja. Prevelika bradavica će rastegnuti djetetova usta i uzrokovati očitu nelagodu u njemu, tako da se ništa ne može iznenaditi ako odbije takav pacifier.

VAŽNO! Unatoč činjenici da je većina djece prikladna bradavica, dizajnirana za svoju dobnu skupinu, neke bebe vole sisati lutke veće ili manje veličine - sve je previše individualno i trebate pogledati postavke malog djeteta.

Ostali razlozi

Ostali razlozi zbog kojih bi dijete moglo odbiti bradavice uključuju sljedeće:

 • Neugodno u obliku ili prevelika restriktivna ploča nubnika. Može pritisnuti, ogrebotati oštrim rubom ili čak blokirati dječji zrak zbog čega će neprestano ispljunuti pacifiera.
 • S prirodnim hranjenjem na zahtjev, refleks sisanja mrvica je potpuno zadovoljan, zbog čega jednostavno ne treba sisati niti dud.

Savjeti za roditelje

 1. Odlučite li početi davati djetetu bebu, kupite ga samo u ljekarnama i trebate podići bradavicu u skladu s dobi djeteta.
 2. Kupite nekoliko lutkica iz različitih materijala i različitih oblika, a zatim se izmjenjujte i dopustite im da "iskušaju" vašu bebu. To će vam pomoći da saznate njegove postavke.
 3. Prije nego što dajte bradavicu djetetu, provjerite je li zaglavljen i da li na njoj nema mehaničkih oštećenja, bez obzira na to ima li oštar neugodan miris, jer često zbog tih razloga dovode do odbijanja djece od dude.
 4. Ako dijete krikne i izbaci dude, onda možda to ne radi jer joj se ne sviđa, ali zato što ima nešto na što ozlijediti, ili je vruće ili hladno. Pokušajte u ovom slučaju da se bavite uzrok plakanja, a zatim, nakon što je umirio dijete, ponudi ga za zalogaj.
 5. Nikada ne pokušavajte prisiliti bradavicu u usta djeteta silom. To će dovesti do činjenice da je razvio negativnu reakciju na jednu takvu vrstu. I u budućnosti, jedva vidjevši pacifiera, dijete će plakati i pljuvati je svaki put.
 6. Pokušajte izigrati bradavicu u majčino mlijeko ili u dječju formulu - to će pomoći mrvicama da prepoznaju mačjaka, ali to neće naškoditi njemu.

Bradavica, ako se pravilno koristi, može biti pravi "čarobni štapić" za roditelje. To će vam pomoći da smirite dijete u klinici ili u trgovini, pružite mu priliku da se riješite nervozne napetosti i spasi bebu od dodatnog rizika od infekcije kasnije, kada počinje šetati ulicom, povlačenjem sve što nađe u ustima.

Zadatak roditelja, ako su se odlučili za "pomoć" mačjaka - učiti bebu i odabrati pravu bradavicu koja će mu pomoći da se brzo navikne.

Dr. Komarovsky o lutki

Ponekad ni jedan nered ne uzrokuje takve žestoke rasprave u okviru jedne obitelji kao najčešća bradavica - čašu. Mama, na primjer, ne vidi ništa loše s njom, a baka mahnito protestira i inzistira na tome da je bradavica nevjerojatno štetna za ugriz djeteta. Tata ima neutralan položaj, ali samo do trenutka kad beba počne vrištati.

I koliko je nevolje gubitak dude, ako je dijete već naviklo na to! Roditelji su spremni za vožnju u ljekarnu usred noći za novu, sve dok se dijete smiri. Poznati pedijatar Evgenij Komarovsky govori je li takva bradavica neophodna za dijete, kako ga se odvojiti na vrijeme i da li postoji šteta zbog činjenice da beba sranje dude.

Pro i kontra

Ako se pacifier ne daje fundamentalno, onda će beba imati veću vjerojatnost da će početi sisavati prst čim stigne do usta. Ovo je nezadovoljavajući refleks sisanja, koji je apsolutno za sve novorođenče, a koji samostalno prolazi u određenoj dobi. Dijete sranje prstom, ne zato što tako želi, a ne iz dosade. To je instinkt, i apsolutno je beskoristan boriti se, kaže Yevgeny Komarovsky.

Ako odaberete između prsta i bradavice, Komarovsky kaže da je bradavica optimalnija. Njezina šteta je uvelike pretjerana, ali prednosti su nedvojbene, jer:

pomaže zadovoljiti refleks sisanja;

smiruje dijete, usporava ga;

stimulira crijevnu peristaltiku, razvija mišiće lica.

Ne postoji konsenzus o opasnostima i prednostima bradavica u pedijatriji. Neki liječnici kažu da je štetno, drugi preporučuju davanje djetetu. Jedno je sigurno poznato, kaže Yevgeny Komarovsky: trebate sami slušati dijete. Ako želi sisati, neka sisa. Ako pljune pacifiera, ne treba ga inzistirati. Posebno je naučiti na 2 mjeseca, 3 mjeseca ili kasnije, kada zubi počnu izbacivati ​​- nije dobra ideja.

Ako dječja lutka rješava neke posebne probleme djeteta, u njemu nema ništa loše, ali ako se sama bradavica pretvori u problem, morate pokušati dijeliti s njom ili je podnijeti. Dakle, mnoga djeca u 5-7 mjeseci kada zaspaju "izgube" bradavicu ili se izvuče iz usta, a onda se zaplače i počnu vrištati noću, sve dok rodbina ne dođe u pomoć i vrati nazad pacijentu. U takvoj situaciji samo roditelji trebaju procijeniti prednosti i nedostatke i odlučiti što im je lakše preživjeti - vrisak bez lutke za nekoliko noći ili vrisak epizoda zbog lutke koje će proći kad mrvica shvati da nije nužno da je dotakne.

Često se majke boje: kada dođe vrijeme da se dijete odvoji od bradavice, njegov um će patiti.

To je neistinito, liječnik je siguran, uklanjanje duda ne uzrokuje nikakve povrede u mentalnom i emocionalnom razvoju. Takve se informacije distribuiraju ne previše kompetentne i obrazovane osobe.

Drugi argument protivnika bradavica - smanjuje laktaciju. Kažu da će dijete, nakon usisavanja dosta pacifiera, jesti manje majčinog mlijeka, a njegova proizvodnja istog mlijeka će se smanjivati. Komarovsky savjetuje da ne paniče, nego da se oslanja samo na činjenice: ako dijete dobro raste, dodaje težinu, ne morate se brinuti zbog činjenice da nije nešto pojelo zbog bradavica.

Ako postoje znakovi pothranjenosti, niske tjelesne težine, drugih simptoma fizičke razvojne kašnjenja, trebate pronaći uzrok, a to vjerojatno neće biti bradavica. Usisavanje tijekom obroka određuje se instinktom poput gladi, a usisavanje dude je zadovoljstvo drugog instiktora, sisanje.

Kako odabrati "pravi" lutku

Danas na policama ljekarni i dječjim trgovinama predstavlja veliki izbor lutki. Postoje silikoni i lateks, s prstenima i bez, velikih i malih. Roditelji, osobito bez iskustva odabira takvih predmeta, teško je razumjeti kakva je prazna da se smatra "ispravnim".

Yevgeny Komarovsky tvrdi da dobro odabrana bradavica utječe na ugriz u manjoj mjeri.

Uobičajeno, dijete u trenutku sisanja treba stvoriti značajan opterećenje na jeziku, a perioralni i mišići lica trebali bi dobro funkcionirati. Niža čeljust, koja je manja od gornje na rođenju, uz pomoć takvih "vježbi" intenzivnije raste i za pola godine privlači gornju čeljust. Prilikom odabira bradavice, morate shvatiti da treba biti što bliže ženskoj bradavici, tj. Fiziološki prilagođenom.

Latex soothers su žute, silikon - bijele boje. I oni i drugi služe dugo vremena, za razliku od gumenih koje su naše bake koristile kad su bile male. Ipak, silikonski se materijal bolje podnosi ponovljenim vrenjem i ne uzrokuje alergijsku reakciju.

Među svim raznolikostima, Komarovsky preporučuje davanje prednosti silikonskih pacifiera, koji imaju anatomski ili ortodontski oblik i koji su iste dobi kao i dijete. "Jedinica" veličine je dob do šest mjeseci, a "dva" - nakon šest mjeseci. Tu je i "trojka" - nakon jedne i pol godine. Strani proizvođači označavaju te veličine odnosno slova latinske abecede - A, B, C.

DUMP - "ZA" I "PROTIV". KOMAROVSKY O PODUČAVANJU DJECE SOSKU

Dummy - "za" i "protiv". Komarovsky preporučuje davanje djeteta bečaku, jer pomaže smirivanju. Istovremeno, upozorava da zbog dusa, dijete može imati nedostatke ugriza.

 • 270 dionica
 • Facebook
 • Vkontakte
 • cvrkut

Što bi trebali raditi novi roditelji? Da biste svoje dijete upoznali s pacifierom? Danas ćemo ispitati sve prednosti i nedostatke usisavanja pacifiera.

Trebam li lutku kod dojenja?

Kada je beba rođena, roditelji najprije upoznaju ga s pacifierom. Moram li to učiniti? Naše bake samopouzdano dokazuju da beba treba bradavicu, jer s njom postaje mirnija i bolje spava. Međutim, u mnogim roditeljskim bolnicama, neonatolozi kategorički zabranjuju davanje dojki djeci. Pokušajmo to shvatiti.

Prije svega, razmotrit ćemo zašto novorođenče treba lutku. Njegova je glavna svrha zadovoljiti dječji refleks usisa. To jest, ako majka daje djetetu dojku na zahtjev, onda u potpunosti zadovoljava ovaj refleks. Usput, majke koje obavljaju njegu primjećuju da čak i kada nude bradavicu na dojku, on to jednostavno odbija. Dijete će sigurno uzeti bradavicu samo ako je to potrebno. To znači da će dojenčad koja se hraniti prema režimu rado usisati na dude, budući da njihov refleks za sisanje nije prirodno zadovoljan. Majke koje imaju blizanke također se često pozivaju da pomognu lutkama, jer je oboje djeca na zahtjev vrlo zahtjevna.

Ako ste čvrsto odlučili dojiti djetetu isključivo, nemojte mu ponuditi pacifiera (usput, to preporučuje poznati pedijatar Komarovsky). Dummy u ovom slučaju samo će uništiti ispravan držač. Dijete može početi sisati majčinsku dojku, kao i bradavicu, to jest, žvakanjem i pušenjem. Kao rezultat toga, mlijeko će pogoršati, dijete će se početi nervozni, ispljunuti grudi, a majka će imati bolno otvrdnjavanje i pukotine.

Ako iz dobrih razloga niste razvili dojenje, a hranite dijete mješavinom, onda je dumija jednostavno potrebna za njega. U pravilu, dijete plače, plače, nemoguće ga je smiriti i smiriti. Majka koja je skrbila odmah bi djetetu davala dojku, a majka koja ne skrbi može samo ponuditi mačkicu da smiri dijete. Osim toga, ako ne priviknete mrvice na lutku, tijekom vremena, on svibanj početi sisati na svojim prstima, a zbog toga, zubnog mesa i zubi će oblik neispravno.

Ne možete zloupotrijebiti lutku, sjetite se da je u početku potrebna smirivanje djeteta, a ne vas. Ponekad novorođenčad samo plače iz dosade kada im nedostaje pozornosti. Mama u isto vrijeme jednostavno može staviti bebu u usta bradavica, a ne uzeti dijete na rukama i igrati s njim.

Uvjeti korištenja:

- čuvati, sterilizirati i pohraniti u posebnom posudi;

- ne lizati se ili pričati o životinjama koje lizati svoje mlade i ubiti sve prljave pljuvačke. Životinje, usput, ne leže u bolnicama, ne pušite, nemojte progutati antibiotike, ne žvakati gumu i nemaju rupe u zubima;

- Pluta, u pravilu, sastoji se od tri dijela: gumena bradavica bez rupice, krug koji ograničava dubinu bradavice u ustima i plastični držač. Unutarnji dio držača ponekad označava krug i često ozljeda djetetove desni. Preporučujem da uklonite bravu.

Za bilo kakve probleme s količinom majčinskog mlijeka uporaba dude je nepoželjna.

Kako odabrati kvalitetnu lutku za novorođenče?

Bradavice su klasični (okrugli) i anatomski oblik. Okrugli oblik bradavica - najčešći i najčešći oblik svima. Usko je na graničniku i postupno se širi prema kraju, s zaobljenom bradom. Takav pacifier može biti davan djetetu s bilo koje strane. No, s vrlo čestom i dugom upotrebom takve bradavice može nastati abnormalni ugriz.

Anatomski oblikovane bradavice odgovaraju strukturi djetetovih desni. To je u susjedstvu jezika bradavice, spljošteno s jedne strane, ima oblik elipsoida. Ovaj oblik pacifiera omogućuje ravnomjerno raspoređivanje pritiska na nebo novorođenčeta. Anatomska bradavica sprječava gutanje zraka i pomaže ispravnom razvoju ugriza.

Kako podučavati bebu na bradavici

Majke nemirnih beba, dvadeset i četiri sata dnevno, nalaze se u kroničnom stresu. Potrebe za pažljivim pacijentima ne daju im priliku da obavljaju kućanske poslove ili imaju potpuni san.
A što još treba učiniti? Odgovor je očigledan - traži načine da ublaži pobunjenike.
Najjednostavniji i najučinkovitiji od njih je koristiti dobru staru lutku.
U članku ćemo reći kako podučiti dijete na bradavici.

Dummy prednosti

Dolaskom djeteta, mnogi se roditelji suočavaju s pitanjem da li ga trebaju pribjeći bradavici. Neki se boje da će mrvica više ne uzimati majčinsku dojku, a drugi se boje za formiranje svog ugriza. Ali ta zabrinutost je apsolutno neosnovana.

Iskusni pedijatri tvrde da lutka nema štetnog učinka na dijete i nema apsolutno nikakve kontraindikacije.

Zloglasni liječnik Komarovsky kaže: "lutka je takva stvar koja vam omogućuje da neutralizirate bebin refleks za sisanje, a da ne poremete svoju majku." Odatle slijedi najočitija prednost ovog pribora. Pomaže djetetu da ispuni svoju potrebu za sisanjem, koja traje do dobi od dvije ili tri godine. Dok bebe koje nemaju pacifiers imaju tendenciju da ga zamijeniti svojim prstima ili objesiti na majčinu dojku bez pauze.

Natalya, majka 4 mjeseca Yane: "Od samog rođenja, moja kćer nije osjetila posebnu potrebu za bradavicama. Nekoliko je puta djevojčica "skliznula" pacijenticu medicinske sestre u bolnici, ali odmah je isprala strano tijelo. Prvo ozbiljno poznanstvo s bradavicom dogodilo se u dobi od mjesec dana. Kao sedativ, ponudio sam svojoj kćer mačem, zbog čega je ubrzo uskoro slomila hrpu. S vremenom je Yanochka prebacio na ortodontski dud. Međutim, zbog određenih okolnosti morali smo odvojiti bradavice nekoliko tjedana. Kao rezultat toga, u dobi od 3 mjeseca, moja kćer je raskomadala šake i vješala na prsa nekoliko sati. Morao sam vratiti lutku.

Razmotrite opis ostalih prednosti bradavica:

 • Djeteta djeteta pomaže bebi da se smiri i zaspati. Dok dijete koje nije poznato bradavici provodi mnogo više vremena u rukama roditelja, a njegova raspoloženja postaju česta i dugotrajna.
 • Zahvaljujući pacifiera, neke bebe lakše podnose bol u zubnim usnicama kada se zubi. Uostalom, ako želite, ne možete samo sisati, nego žvakati po vašem zadovoljstvu.
 • Upoznat s bradavicom djeca ne ispuštaju sline i odmah ga progutaju. Time se izbjegava iritacija oko usta i na bradi mrvica.
 • Bradavica spasuje dijete od iskušenja da kuša sve. Uostalom, ako u uvjetima kuće lizati objekata ne predstavljaju određenu opasnost, a zatim na ulici takvo ponašanje može uzrokovati pojavu zaraznih bolesti.
 • Prema nalazima suvremenih govornih terapeuta, usisavanje dude pridonosi osposobljavanju i razvoju govornih mišića, što rezultira činjenicom da počinje govoriti ranije.
 • Proces sisanja povećava pokretljivost crijeva, olakšavajući ispuštanje plinova. Stoga djeteta za bebe pomaže djetetu da smanji nelagodu uzrokovanu kolikom.

Kako odabrati pacifier

Često roditelji imaju poteškoća u poučavanju djeteta u lutku. Jednostavno ne mogu prisiliti dijete da drži strano tijelo u usta. Slijedi logično pitanje, kako poučiti dijete da sisa bradavicu, ako se neprestano trudi ispljunuti. Zapravo, sve je vrlo jednostavno - samo trebate odabrati pravu lutku. Da biste to učinili, trebali biste uzeti u obzir parametre kao što su veličina, oblik i materijal proizvoda.

Veličina bradavica

Na pakiranju mora biti znak na djeci u kojoj dobi je namijenjen. Veličina ovog proizvoda izravno ovisi o ovom faktoru. Očito je da novorođenče neće uzimati pacifiera s oznakom "6-18 mjeseci", što se teško stavlja u malu usta. Dok lutka za bebe nije prikladna za starije dijete. Jednostavno će izvući iz usta. Zato se proizvod mora odabrati strogo prema dobi.

materijal

Što se tiče materijala bradavice, oni su izrađeni od lateksa ili silikona. Prilikom odabira bebe lutke za novorođenče, prednost se daje prvoj opciji. Činjenica je da su latex bradavice mekše, tako da ih sisanje je mnogo lakše i ugodnije. Dijete u dobi od 5 mjeseci može se ponuditi silikonski proizvod, koji se također može žvakati. Usput, u trenutku zubiranja, bolje je kupiti dude ortodontskog tipa, što smanjuje rizik stvaranja pogrešnog ugriza.

oblik

U svom obliku, pacifieri su također podijeljeni u dvije vrste. Neki od njih imaju kosu, a drugi su produljili papilom. Izbor jedne ili druge opcije izravno ovisi o postavkama djeteta. Kako bi proces pripajanja mrvica morao biti okrunjen uspjehom, roditelji bi trebali kupiti nekoliko vrsta pacifiera. Ako mrvica odbija uzeti jednu od njih, vrijedno mu je ponuditi alternativnu mogućnost. Možda će beba osjećati više suosjećanja prema drugom bradavici.

Kada početi školovanje

Možete upoznati bebu s pacifier od rođenja, ako je na umjetnom hranjenju. Ako majka doji, onda sve to ne vrijedi u žurbi: najprije morate paziti na uspostavljanje dojenja. Uostalom, usisavanje dude je puno lakše nego "dobivanje" mlijeka majke. Nakon što se upoznala s pacifier ranije, nego s dojke, dijete jednostavno može odbiti posljednji. Zato liječnici ne preporučuju da daju novorođenče bebe za bebe i boce.

Poučavanje djeteta na bradavici može biti od 2-3 tjedna.

U slučaju kada već dovoljno ojačana mrvica sustavno spits bradavica, roditelji ne bi trebali biti previše uporan. Uostalom, vrijeme na dionici je još uvijek dovoljno. Često, djeca koja ne prepoznaju jednog pacifiera u dobi od 1 mjeseca, uživaju ga nakon nekoliko tjedana.

Anastasia, majka tri mjeseca Egora: "Od trenutka njegova rođenja, sin kategorički je odbio pacifiera. Čak je i sitna bradavica prouzročila Egor da ima kašalj koji se miješa s glasnim plakanjem. Nakon što sam promatrala reakciju djeteta, prestala sam inzistirati i odlučila napustiti bradavice. Kada je, za 2 mjeseca, moj sin postao vrlo kapriciozan i nije se htio smiriti, pokušao sam sve moguće metode za zaustavljanje histerije. Već ne vjerujući u uspjeh događaja, iz očaja dali su mrvice dugo zaboravljena bradavica. Dječak je uzdahnuo i odmah se smirio. Sada zaspa samo s pacifierom, kasnije ga pljujući kao beskorisno. "

Stoga roditelji ne bi trebali previše žuriti. Moraju biti strpljivi i pričekati malo, ponekad nude bebu novu bradavicu. Možda je, s vremenom, pronašao dud, koji bi volio okusiti. Međutim, ako dijete nije uzelo pacifiera prije dobi od šest mjeseci, više nije potrebno naviknuti bebu na njega.

Praktične preporuke

Ako roditelji osjećaju potrebu za upotrebom duda, sigurno možete upoznati dijete s ovim korisnim izumom. Uostalom, što je manje kikiriki, to se brže navikao na sve novo. Postoje metode podučavanja djeteta na bradavicu, čija prednost leži u njihovoj jednostavnosti i dostupnosti. Važno je napomenuti da učinkovitost određenih tehnika ovisi o individualnim karakteristikama djeteta. Dakle, poučavamo bebu da dosađuje:

 • Stavljamo dijete na položaj, kao kad se hrani. Mama ga može pokupiti ili ga staviti na krevet. Dijete koje je spremno za mirno sisanje dobiva ono što želi, a ne u obliku dojke, ali u obliku pacifiera. Mnoge novorođenčadi ne prepoznaju taj trik, i smacking, zaspaju. Međutim, ne možete koristiti ovu tehniku ​​u slučaju kada je dijete stvarno gladno. Tada će jednostavno pljunuti "lažni" i početi glasno tražiti dojku. Također možete ponuditi bebin bebi, kada je dijete već hranjeno majčinim mlijekom i počinje zaspati. U ovom slučaju ne bi trebalo biti prosvjeda.
 • Podmazemo mačjom majčinskim mlijekom ili mješavinom, nakon čega mi nudimo dijete. Također je dopušteno koristiti razne slatke nadomjestakove, bilo da se radi o glukoznoj otopini ili zaslađenoj vodi. Međutim, ne biste trebali otići na sumnjive savjetnike i nanijeti med ili marmelad na površinu bradavica. To je ispunjeno alergijskim reakcijama.
 • Stavljamo dijete u krevetić, dajte mu dude i stavite mali valjak ispod nje s presavijene pelene ili pokrivača. U tom slučaju, mrvica neće moći odmah se riješiti stranog objekta i morat će ga ispravno "isprobati". Ne isključuje se da dijete usisava u pribor ne želi s njom brzo dijeliti. Međutim, nije potrebno staviti tkaninu ispod pacifiera, jednostavno ga držite rukom, a ne dopustite da proizvod ispadne iz usta.
 • S vremena na vrijeme preplavljujemo dijete iz boce. U posudu možete uliti i jednostavnu i koprenu vodu. Praksa pokazuje da su nakon boca djeca puno brža i lakše se naviknuti na bradavicu. Stoga se ova metoda smatra najučinkovitijim. Ako to ne uspije, vrijedi pokupiti umak koji odgovara obliku bradavice boce.

Iz gore navedenog možemo zaključiti da nije teško poučavati dijete na bradavici, dovoljno je samo odabrati pravu za bebu. Stoga je moguće da ćete morati isprobati nekoliko različitih lutki. Uvođenjem bebe s lutkom, roditelji će osvojiti nekoliko sati tišine, što je važno, posebno noću. I ne brinite, bradavica ne utječe na razvoj djeteta i nastajanje njenog ugriza, već samo pomaže djetetu da zadovolji svoj refleks sisanja. Možete naučiti djetetu pacifieru odmah nakon uspostave dojenja. Međutim, bradavica ne bi trebala ostati u životu djeteta dulje od 2 godine.