Što ako dijete ne jede smjesu

Liječenje

Neke majke su prisiljene prebaciti se na dojenčad kada dojenje nije moguće. Međutim, ovdje se roditelji mogu suočiti s problemom kada dijete ne jede smjesu. Ali ova hrana je izuzetno važna za mrvice, čak i ako već odlazi na dodatke. Volumen komplementarne hrane po prvi put nije dovoljan za dijete, stoga ga treba nadopuniti majčinim mlijekom ili formulom dok se beba potpuno ne prebaci na hranu za odrasle. Osim toga, neke bebe idu na umjetno hranjenje prije hranjenja.

Umjetno hranjenje

Moderne mliječne mješavine razvijene su prema novim tehnologijama i maksimalno su prilagođene sastavu majčinog mlijeka. Danas proizvode različite vrste hrane pogodne za različite kategorije djece, uključujući novorođenčad, alergije, prerane bebe i malu djecu, te djeca s nedostatkom bilo kakvih vitamina ili elemenata.

Naravno, nikakva mješavina ne može zamijeniti majčino mlijeko, ali ponekad roditelji nemaju drugog izbora. U ovom slučaju važno je odabrati pravu hranu za mrvice i organizirati umjetno hranjenje. Kada dijete ne jede smjesu ili dijete odbija majčino mlijeko, on ne jede i ne prima važne elemente i hranjive tvari koje dijete treba za skladan rast i razvoj. U ovom članku saznajemo što ako dijete odbija miješati.

Prije svega, važno je razumjeti zašto dijete ne želi jesti. Utvrdivši to, možete ukloniti uzrok, a zatim će se mrvica pravilno i potpuno hraniti, prema normi i preporukama pedijatara. Pogledajmo bliže razloge zbog kojih je dijete odbijalo smjesu.

Nutricionističke karakteristike dojenčadi

Često dijete nije gladno i ne treba toliko hrane. Djeca starija od 4-5 mjeseci već se kreću u rjeđe hranjenje, međutim, intervalima između kojih se povećava, ali istovremeno se povećava i jedan dio volumena. Stoga, do vremena ishrane na starom načinu, beba možda neće biti gladna.

Kao što pokazuje praksa, novorođenče jede oko sedam do osam puta dnevno u razmaku od tri sata. Mliječna formula za dijete u trajanju od 4-6 mjeseci može se dati svakih 3,5-4 sata. Ako se dijete osjeća dobro, normalno se razvija i raste, u redu je da će jesti manje, ne. Ako maca odbija jesti, ponovno ponudi smjesu za 30-40 minuta.

Ne pretjerujte mrvicu. Zbog preopterećenja, dijete će ne samo odbiti sljedeće hranjenje, već će se i osjećati neugodno. Kao rezultat toga, povećava se nadutost i povećava se težina, bolovi u trbuhu, mučnina i povraćanje. Neke bebe mogu razviti alergiju na hranu, pretilost, pa čak i dijabetes. Da biste izbjegli komplikacije, pratite normalnu prehranu.

Dnevna stopa smjese za dijete do četiri tjedna iznosi do 120 ml. Za djecu od jednog do tri mjeseca doseže 150-180 ml, za tri do pet mjeseci povećava se do 180-200 ml. Nakon četiri do pet mjeseci s uvođenjem komplementarne hrane, dnevni volumen smjesa se postupno smanjuje.

Prvo hranjenje

Mnoga djeca ne jedu smjesu s početkom hranjenja. Okus odrasle hrane svibanj činiti više zanimljiv i raznolik za djecu od svježeg mlijeka. U tom slučaju, preporučujemo da smanjite volumen mješavina, ali ne možete u potpunosti odbiti takve dodatke!

Prvi dodatci za umjetnike počinju se uvoditi u četiri do pet mjeseci. Povrće sira i ne-mliječne žitarice bez glutena uključene su u dječji jelovnik kao prva odrasla jela, a djeci daju se voćni kaše, sokovi i kompoti. Kako ući u mamac u dijeti bebe, reći će tablici hranjenja za djecu na umjetnoj hrani.

Prijelaz s dojenja na umjetno hranjenje

Nakon završetka dojenja, nedostatka majčinog mlijeka, ozbiljne bolesti, odvajanja od majke i iz drugih razloga, roditelji su prisiljeni prenijeti dijete na umjetno hranjenje. Onda dijete može biti hirovito i ne uzimati mlijeko. U tom slučaju morate biti strpljivi, odabrati pravu hranu i okus, što će beba voljeti i neće uzrokovati probleme s probavom.

Ako je moguće, držite barem djelomično dojenje i zamjensku hranu sa smjesom i mlijekom. Štoviše, bolje je dojenje noću, a tijekom dana dati kuhanu hranu. Ako ne možete zadržati dojenje, prijenos bebe na umjetno hranjenje postupno i glatko. Kako to učiniti ispravno, pogledajte članak "Kako prenijeti dijete u mješavinu".

Zdravstveni problemi

Zdravstveni problemi smanjuju apetit ili čine mrvice odbijaju jesti uopće. Među takvim problemima može biti banalna hladnoća i groznica. Uostalom, odrasli tijekom gripe ili ORVI također žele jesti manje, a mnogi uopće ne mogu jesti. Osim toga, novorođenčadi i bebe do 3-5 mjeseci često su pogođeni kolikom i nadutostima.

Drugi problemi u ovoj kategoriji uključuju bolove u ušima i grlu kad boli dijete da proguta. Dijete ne može udobno jesti smjesu mlijeka iz boce i s namještenim nosom. U tom slučaju upotrijebite posebne aspiratore za novorođenčad koja lako i udobno uklanja nakupljene tekućine i sluz iz nosnih prolaza. Za prehlade, bolove u ušima i grlu, čeljusti, s teškim probavom, obratite se pedijatru!

Rezanje zuba i bol u deshtima je čest uzrok odbijanja djeteta da jede. Tijekom tog razdoblja, mrvica doživljava bol i upalu, što ga čini neugodno i ne može normalno jesti. Neka djeca čak imaju proljev ili mučninu, što također uzrokuje odbacivanje hrane.

Jedenje i pronalaženje boca s lutkom u ustima samo pojačava negativne osjećaje. U tom slučaju, morate čekati i ne hraniti mrvicu silom. Usput, posebni dječji zubi za zube smanjuju bol i nelagodu.

Izbor i priprema smjese

Nepravilno odabrana i pripremljena mješavina često je razlog zašto beba ne jede dobro. Danas proizvođači nude mnogo različitih mikseva, a važno je odabrati pravu hranu. Ne zaboravite da sastav može izazvati alergiju kod djeteta, poremetiti enzime. Osim toga, možda ne želi okusiti. Posebno je teško za dojenčad prebaciti na umjetne mješavine ako su dugo vremena na HB-u.

Važno je odabrati smjesu za dob i potrebe djeteta. Pri odabiru, razmotrite osobine mrvica i konzultirajte s pedijatrom. Pripremite hranu prema uputama i pravilno razrijedite prah!

Često, mijenjanje mješavine i okusa kojima se dijete koristi, dovodi do činjenice da jede malo ili odbija jesti. Stoga, ako ste pronašli prikladnu smjesu, nemojte mijenjati proizvode, osim ako je potrebno prema dobi. Ali u rijetkim slučajevima, i obrnuto, kada su mrvice umorne od ukusa. Zatim pokušajte pokupiti drugi proizvod. Ali prije promjene, svakako se savjetujte s pedijatrom!

Ako je vaše dijete alergično, odaberite hipoalergensku smjesu koja se temelji na kozjem mlijeku označenom "HA". Za novorođenčad i bebe do pola godine odabiru se visoko prilagođeni i prilagođeni proizvodi s oznakom "1". Za djecu stariju od pola godine prikladne su djelomično prilagođene i mješavine kazeina označene kao "2".

Za djecu stariju od jedne godine, oni odabiru mliječni oblik "3", a za prerano dijete i uz nedostatak težine - proizvod "0" ili "Pre". Fermentirane mješavine mlijeka upućuju se na kliničku prehranu i daju bebe s čestim zatvorom i regurgitiranjem, poremećajima stolice i probavnim poremećajima. Više detalja o tome kako odabrati i pripremiti smjesu za bebe, kao i ocjenu najboljih proizvoda ovdje.

Neudobna bradavica

Ako dijete odbije bocu s mješavinom, moguće je da dijete neugodno jesti. Neispravno odabrani ili novi, još uvijek teški bradavici mogu smanjiti apetit. Odaberite udobnu meku bradavicu s prikladnim oblikom i otvorom srednje veličine. Prevelika rupa će dovesti do povećanog protoka mlijeka, zbog čega će mrvica gušiti kad se hrani i proguta vanjski zrak. Usput, to dovodi do nadutosti i česte obilne regurgitacije.

Previše mala rupa, naprotiv, sprječava protok mlijeka. Kao rezultat toga, dijete nema dovoljno snage, zraka i same snage. Preporučljivo je koristiti isti bradavica na koji se dijete koristi. Osim toga, prilikom odabira pridržavati se preporuka dobi djeteta koje su označene na pakiranju robe.

Što bi mama trebala učiniti ako dijete do jedne godine starosti (na primjer, u 6 ili 8 mjeseci) odbija miješati?

Dobra je kada žena ima priliku dojiti dijete najmanje godinu dana. Ali, iz mnogih razloga, nije uvijek moguće, a zatim za hranjenje bebe roditelji su prisiljeni koristiti umjetne mješavine. Smjesa je u stanju pružiti djetetu potrebne elemente za normalan razvoj tijela.

Dojenje je vrlo osjetljiva stvar i često se događa da dijete odbija biti umjetno hranjeno. Razumjet ćemo sljedeće razloge.

Najčešći uzroci neuspjeha

Mnogi roditelji suočavaju se s teškoćama kada dijete ne prepoznaje smjesu. Ni u kojem slučaju ne bi trebalo zanemariti, jer nedostatak prehrane dovodi do ozbiljnih zdravstvenih problema i razvojnih kašnjenja. Razlozi za ovaj fenomen mogu biti mnogi, ali prije nego počnete paničariti potrebno je isključiti najosnovnije razloge za odbijanje smjese.

Ne sviđa mi se ukus

Između raznolikih nadomjestaka za majčino mlijeko nije lako odabrati proizvod koji je idealan za bebu. Morat ćemo pokušati mnogo opcija prije nego što stanemo na jednu stvar. Fenomen je prilično uobičajen kada novorođenče ne pojede normu, jer se ne sviđa okus smjese. To se događa tijekom prijelaza s dojenja na umjetno. Ako se to dogodi, roditelji trebaju biti strpljivi i tražiti smjesu koju će beba voljeti.

S početkom hranjenja, dijete također ne želi koristiti mješavinu. Okus hrane za odrasle je mnogo zanimljiviji i raznovrsnija svježa dječja hrana. Međutim, nemoguće je odbiti takvu dodatnu hranu do godinu dana, jer dječje tijelo još nije spremno jesti samo hranu za odrasle. U tom slučaju možete lagano smanjiti količinu smjese.

Bradavica se ne uklapa

Ako je rupa u njoj prevelika, dijete će gušiti i progutati višak zraka. To će dovesti do problema s probavom i nadutost trbuha. I premalena rupa zahtijeva više napora za dobivanje mlijeka. Da biste izbjegli ove probleme, možete odabrati bradavicu, pogodnu za dob, obično takve informacije navedene su na pakiranju.

Pogreške pri kuhanju

Dojenčad formule se prodaju kao suhi prašak. Da bi se dobio konačni proizvod, potrebno je razrijediti prašak s vodom. Ispravni proporci proizvođača upućuju na ambalažu proizvoda, ali neki roditelji namjerno ili nesvjesno krše ove zahtjeve, što može imati neugodne posljedice za zdravlje djeteta i njegovo napuštanje takve hrane. Ako se prašku doda više vode, mlijeko će biti malo kalorijalno, a dijete će biti pothranjeno.

Činjenicom da je ova pogreška uvijek prisutna, roditelji će se suočiti sa sljedećim problemima:

 • dijete ne dobiva na težini;
 • beriberi;
 • rahitis;
 • poteškoće s spavanjem;
 • razvojne kašnjenja.

Ako je smjesa deblja od normalne, može oštetiti dijete probavu. Loše razvijen organizam nije u stanju normalno probaviti povećanje, zbog svoje dobi, sadržaja tvari.

Preopterećenje dovodi do takvih posljedica kao:

 1. česta regurgitacija;
 2. povraćanje;
 3. problemi sa stolicom;
 4. loš san;
 5. prekomjerne tjelesne težine;
 6. čestih hirovica i plača.

Zdravstveni problemi

Poznata je činjenica da u vrijeme bolesti, djeca odbijaju jesti. Takva razdoblja su bolje samo čekati, pokušavajući ublažiti patnju povezanu s određenom bolešću.

Ako dijete oštro odbije upotrijebiti mješavinu koju je volio, možda mu se zubi izrezuju. Obično, kada se smanji osjetljivost boli, apetit se vraća. Ako dijete ima otitis ili upalu grla, jedenje hrane mu donosi nelagodu i on može odbiti jesti. Za takve bolesti odmah se posavjetujte s liječnikom o imenovanju pravodobnog liječenja.

Ostali razlozi

Često se događa da dijete nije imalo vremena za gladovanje. Umjetna prehrana traje duže od probavljivanja od majčinog mlijeka. Stoga je preporučljivo izdržati najmanje tri sata između hranjenja.

Prekratka krilca također može uzrokovati slab apetit. Dijete mora uložiti više napora i umoran je od sisanja. Taj se problem može lako riješiti savjetovanjem s pedijatrijskim zubarima.

Što ako dijete ne jede?

Kako bi dijete moglo pravilno i skladno razviti u skladu s njegovom dobi, roditelji bi trebali uzeti u obzir osobitosti hranjenja djeteta u svakom razdoblju svog odrastanja.

Što učiniti ako dijete ne jede smjesu u različitim dobima:

 • 1 mjesec - bolje ponuditi smjesu prilagođenu majčinom mlijeku. Takvu prehranu lakše se percipira dijete.
 • 2 mjeseca - od oko dva mjeseca mnoge bebe počinju trpjeti od kolike. Ako dijete pati od tog razdoblja i odbija jesti, trebate kontaktirati pedijatra, propisati lijekove ili odabrati posebnu terapijsku smjesu.
 • 3 mjeseca - tijekom tog razdoblja rutinsko cijepljenje se daje zdravim bebama, često nakon cijepljenja, stanje djeteta pogoršava i može odbiti jesti. Tijekom tog razdoblja bolje je davati smjesu u malim obrocima.
 • 4 mjeseca - u ovo doba, mnogi roditelji već počinju uvoditi komplementarne hrane. Možda, nakon kušanja okusa odrasle hrane, dijete ne želi koristiti svježu smjesu. Kako bi se izbjegao taj problem, vrijedi početi uvoditi mamac ne iz voća i sokova, već iz povrća ili ne-mliječnih žitarica.
 • 5 mjeseci - od pet mjeseci dijete može biti uznemireno zbog nelagode kod dojenja. U takvim razdobljima, djeca, u pravilu, jedu malo.

Ako dijete odbije smjesu, roditelji bi trebali:

 1. mijenjati bradavicu na bocu;
 2. prati temperaturu proizvoda, maksimalno 40 ° C;
 3. pratiti djetetove reakcije na hranu (stolice, povraćanje, nadutost, alergije).

Na forumima možete pronaći preporuke za dodavanje šećera ili zaslađivača u smjesu za poboljšanje okusa, ali to je apsolutno nemoguće učiniti. Također se ne preporuča miješati različite mješavine, takve radnje mogu ozbiljno oštetiti dijete.

Postoje slučajevi kada dijete jede malo zbog svoje fiziologije. U tom slučaju trebate uzeti u obzir raspoloženje djeteta, njegovu aktivnost i dobitak na težini. Ako su svi ti čimbenici u redu, trebate kuhati jer beba nije puni dio. Naravno, atmosfera hranjenja je važna.

Djeca - umjetnici dvostruko trebaju bliski kontakt s majkom. Kada se hranite, bolje je koristiti držanje koje odgovara prirodnom položaju tijekom dojenja. Također, dobra će se praksa hraniti bebom svaki put na određenom mjestu.

Ako dijete ne jede smjesu dulje vrijeme, potrebno je konzultirati liječnika. Možda beba treba liječenje i profesionalni pristup.

beba 6 mjeseci, odbijena smjesa

Pozdrav svima! Imam takav problem, dijete od 2 mjeseca uopće ne jede smjesu, samo u snu hranjenom, a sada se uopće odbija od toga, jede samo jedan put po noći, pa, ponekad 2 puta 180-200 g, pa jedemo žitarice, Obavljam joj krušku povrću, bananu s bananom, jedem sve s užitkom, ali izbacuje mješavinu, hoće li se pitati je li to normalno? i što još možete hraniti osim smjese u 6 mjeseci? danas je liječnik bio izvan glave i sve što je morala pitati))

imamo tekuće frutonyanya 7 mjeseci umjesto mješavine smo ih jesti

Mlijeko je hranjeno u selo (ne iz trgovine) - mješavina je bila jako umorna (pili su Nestozhen), pa, naravno, liječnik će vam reći da je štetan, pa preskočite moj komentar.

Da, i vjerojatno sam kuhala kašu na mlijeku za mjesec dana vjerojatno, a nedavno je počela suzavati nakon žitarica ((ovdje su ponovo donijeli mlijeko i ne znam što da s njom rade (((

Da, svaki adekvatni alergolog će reći da će dijete mlađe od godinu dana staro mlijeko biti štetno.

Još uvijek dajem kravlje mlijeko djetetu u dobi od 5 godina s oprezom, budući da je proteina kravljeg mlijeka slabo probavljena, vrlo agresivna za gastrointestinalni trakt.

Ne želim raspravljati s vama, ali meni je vrlo čudno da još uvijek postoje mišljenja o takvom kravljeg mlijeka.

Skladištiti mlijeko nije mlijeko, već prah. Barem za mene - nisam ga pio u zadnjih 20 godina, to je mliječni proizvod! Masno mlijeko ne mora gušiti, ali se može razrijediti, a kozja se može razrijediti. Dijete je pilo s užitkom, ali činjenica da su posljednjih petnaestak godina bili izliveni u mješavinu i trgovinsko mlijeko nije bilo riječi: tamo je otkriveno skandal s Nestelom, a tamo su otkrili žbuku, a općenito, mi i SSSR nisu imali dovoljno mlijeka, ali sada i još više! Pa, ovo je samo moje mišljenje, iskreno, pokušavam slušati pedijatre i alergologe, jer oni i ja nismo dali nikome dijete, a nisam računao koliko novaca sam dao fuflomizinima.

Bazalna temperatura od A do Z

Dragi prijatelji! Da, ovo je oglašavanje, vrti se tako!

6 mjeseci dijete odbija miješati

Ovdje, ujutro, samo moja kćer pila, i otada je odbio piti. Pyureshki jede, iako bez puno entuzijazma, ali ne mogu joj dati svaku kvasu svaki hraniti (ona je još mrvica, ona treba mlijeko). Sok pije za slatku dušu. Ona nema temperaturu, ponašanje je malo žalosnije nego inače, rekao bih ozbiljnije, ali bez hirovita, pah-pah. Može li se zubi popeti? Naše gornje desni su odavno natečene. Kad su se i dno spustili, apetit je nestao. Ili je to zbog topline? Sada imamo 30 stupnjeva. Pokušavam više piti i čekam, kad još želim jesti)

Pročitajte komentare 31:

Ja ću slušati stalak, imamo isti problem za drugi dan, jedemo kroz silu, a sa zadovoljstvom jedemo kašu i pure, mi smo 5, 5 mjeseci. Nema zuba, ali desni su natečeni i ponekad se nalazim u kalhama. I jede smjesu kroz suze pljuva i plače, ali sranje od nekoliko

Fialka777, moj najstariji sin odbio je miješati u 3. 5 mjeseci, grudi jedva trajala za 2 feedings, ostatak od žitarica i povrća. Nema problema s železima tada ili sada. Možda je tvoja djevojka zrela za "hranu za odrasle" i ne želi puno miješati? Možete ponuditi mješavinu fermentiranog mlijeka.

AleksaA,
i imamo ukusne i dodge. Ako ponovno stavite bocu, počinje buka.
[email protected],
prije, sile smo pojeli prasadi, ali pokušao bih dati kao što bih se probudio.

Pa, prije 30 minuta sam vrisnula i ispljunula, pojela samo 20 grama, a sada jede, uskoro ću otići

Prošli tjedan sam općenito prestao razumjeti moju kćer, djevojke, a možda je to rasa rasta?

Moja je djevojka imala istu situaciju - od 5 mjeseci počela je kategorizirano odbaciti smjesu - dok su uveli mamac...

Dakle - negdje oko 6 mjeseci, općenito, on je počeo jesti smjesu samo ujutro kao što bi se probuditi noću. Ostatak vremena - to uopće ne možete prisiliti! Ne želi sve! Kashi, pire krumpir, sokovi, kompoti - sve je dobrodošlo, ali smjesa nije! Sada su 11 mjeseci. Nisam dugo tražio kako je njihovo prijateljstvo s mješavinom. Ali dijete se normalno razvija. Ništa ga ne smeta. Nedavno je otišao

Ako ga piju sada, mislim da je najbolje jednom dnevno - noću

MVP,
možda je istina, djeca tek odrastaju?
AleksaA,
I uveli ste mamac? Neću je siliti da pijete mlijeko, naposljetku, bolje zna što mu treba. Pokušat ću ponovno prije odlaska u krevet, ako ne želim, dat ću pap.

Fialka777, mislim da se ne biste trebali brinuti. Samo povremeno - pitaj P. Ne mogu nešto reći u svom vlastitom iskustvu - bili smo potpuno na GV-u, i do 1, 5...

Glavno stanje zdravlja djeteta, ako ništa ne smeta, sve je u redu - ona sama zna kako je najbolje

U takvoj situaciji, koristio sam vanilije ili kakao (dodan za ukus) mlijeku i to je radio, drugačiji okus.

Čini mi se da je stvar upravo ono što ste naznačili. Moja se mala također ponašala i ponaša se. Imamo zube i bilo je vruće, stoga je ovdje iz mješavine odbijanja, samo kod spavanja i noći, a vrlo rijetko nakon buđenja. Toplo je, navodno vruće da ih piju. Iako je kaša također topla, ali se jede. Dođi na pire krumpir i povrće, plus što drugo možete dati u to doba. Dajem mu i povrće, voće, kašu, sir, sok i malo vode.

Fialka777, da, namamili smo hranu od 4 mjeseca... Pire krumpir, žitarice, žumanjak, danas pire krumpir su kuhani s užitkom, rijetko želi piti sok, pijem čaj i vodu.

A moje dijete nedavno odbacuje cijelo mamac s histerijom, voli samo sušenje, a za sve ostalo, kao partizan tijekom ispitivanja, usta su mu stisnuta, toliko su tajanstvena.

MarlenCabrera,
i curd može biti već? A onda su nas odbili napisati u dječjoj kuhinji, kažu, imaju samo 8 mjeseci.
AleksaA,
Pa, sa svojim obiljem hrane, ne možete se brinuti i ne gurati bebino mlijeko, on želi - on će jesti. Do sada imamo samo povrće, voće i tanka paprika frutonyanya, koju još pijemo iz boce. Pokušao sam dati kukuruzni korak, ali nije otišla k nama, pljunuli smo ((
Kysya,
nemojte reći, čudno))

Fialka777, za pola godine, vjerojatno malo prerano.

Pitamo, generalno smo na recepciji u 5 mjeseci rekli da je domaći sirov sir i hrana za životinje, naš manjak je mali, ali za sada se bojim dajući sir

AleksaA, kao s nedostatkom kaše preporučuje. A ako počnete mamiti kiselo mlijeko, onda s nekim lakšim kravljem sirom, barem kefirom ili jogurtom, u svakom slučaju, kao što preporučujemo. I ne možemo ništa učiniti mlijeko

Prva stvar koja je mislila - vjerojatno topline. Ne vidim razloga za takvo uzbuđenje da je blog veća vjerojatnost da će stvoriti. Mama, smirena, ovo je dijete, i što će se dogoditi kada pada? Srčani udar?

Kotikot,
Da, ovo vjerojatno nije ludo iskustvo, samo želim biti siguran da je to normalno.

Čitam i sjećam se svog majmuna u ovom dobu. Tako sam se i odbio miješati, piti samo čaj i kiselog mlijeka agushu iz vrećica, a sve je bilo samo iz žlice

Pa, on ne odbije puree?!))) Također razumijem "odbija" = to ne jede ništa za nekoliko dana. Ona je samo vruća pa pije i ne jede u svom uobičajenom volumenu.

Kitty, što nije hrana za vas sušenje? Još uvijek ste dobri, možete dati, ali ne možete. A moje otvara kutiju, uzima ono što joj treba i sve))

I ja imam sva djeca od 4 mjeseca bacio grudi, ali u ovom dobu meni se ne čini zastrašujuće, iako mlađi kad nisam htio imati grudi, liječnici su me propustili dati mlijeko za analizu, au mom mlijeku su otkrili nešto i ja sam prestao hraniti ga

Moj sin u 3 mjeseca bacio je dojku (kao što je došao), i 5 mjeseci poslije podne odbila je iz mješavine uopće! Popodne jedemo žitarice, juhu. pire s sokom, kompotikom i malo vode. i mješavina samo noću 1 puta i ponekad pita za spavanje!

S jedne strane, to je još jednostavnije: prvo, mješavina traje 203 tjedna (a ne kao da je bila 3 dana, ali košta 600 rubalja), a drugo, lakše je hraniti izvan kuće)))

O, 2-3 tjedna))), a ne 203)))

Također čitamo, patimo 4 mjeseca, ne jedemo mješavinu i sve, u jednom mjesecu dobiveno je 500 grama, pedijatar kaže malo... morate piti 1 litara mješavine, a ako pijete 500 grama na dan, drago nam je što jeli, pire krumpir, kašu ne jede jako, 2-3 tsp i to je sve, ne znam što drugo hraniti, neprestano mijenjati smjesu prema režiji pedijatra, a zatim zatvor, a zatim puno pljuva.

Ali mislio sam da je možda previše često pokušavate hraniti? Koja je vaša pauza između hranjenja? Sada je vruće, možda 4 sata, tako da dijete može učiniti gladnom? Imala sam problem sa svojom najstarijom kćerkom. Jako sam jeli. S cijelom obitelji organizirali smo koncerte kako bismo stavili žlicu. I od mlađeg, ponašao sam se sasvim drukčije. Nije završio, a ne zastrašujuće. U sljedećem hranjenju, jesti više. Fed kada je beba bila gladna. Snack je isključen 2 sata prije hranjenja. Bio sam sretan. Imala je zdrav stav prema hrani. Jela je u lovu, baš zato što ju nikada nije prisilila. No, stariji je pokušao hraniti se svakih 2 sata. Činilo mi se da je beba gladna, nakon svega što je tako malo jeli u prošlosti. Mislite.. možda biste trebali povećati vremenski interval ?

Dijete odbija miješati.

Moje dijete ima 5,5 mjeseci, jer smo se rodili na IV, sve do 4 mjeseca sve je bilo u redu, jer bi trebalo popiti 180-200 ml smjese 6 puta dnevno. prikorm, povrće kvasac, zatim voće, a zatim je počeo jesti u maloj kaša.Nakon što ga hraniti kao zamjenski, smjesa ne jede, mislim da je okus postao dosadan, promijenio.I s druge, previše.Od počeo jesti aktivno barem kaša, počeo ih razrijediti u smjesi, dok nisam to učinio, to jest. Dao sam pržene na vodu ili mliječne proizvode, on je jeli, a sada ih odbija, ništa ne jedemo iz žlice, ne izlazim ni iz boce, čak sam ispljunuo smjesu. Ja idem na veliki 2 puta dnevno, a posebno ja ne plakati zbog gladi. Pokušavam izdržati 3,5 sata, kad čak i dosegne 4, ali još uvijek u istoj situaciji, ne jedem ništa. Djevojke, očajam me Pomozi mi što hraniti dijete.

Čitaj također

Komentari za objavljivanje

Samo članovi grupe mogu komentirati.

Odbije miješati

Imam kćer, 7 mjeseci, od 3 mjeseca na umjetno hranjenje. Uvedeni prikorm (povrtnjak, voće, žitarice) - dobro su jeli s apetitom. Nedavno je počela odbijati smjesu. Ne želi sisati ništa. Nekako se iskrsne ujutro i navečer da se hrane mješavinom. Što učiniti Pedijatar je rekao da treba sisati smjesu - ona treba. I ne mogu prisiliti.

Komarovsky E. O. odgovara

Gladno dijete ne odbije mješavinu. O zdravstvenim problemima koje ne pišete. Stoga povećajte razmake između jela, ali glavna stvar: ako odlučite hraniti bebu s mješavinom, nemojte stvarati alternativu - ne želite smjesu, a zatim pustite da gladuje dodatnih 3-4 sata. Glad će riješiti vaše probleme.

Što učiniti ako dijete od 3-6 mjeseci odbija jesti smjesu s miješanim i umjetnim hranjenjem?

Loše beba apetit je problem koji uzrokuje brigu mame na paniku, bez obzira na dob. Najteže je shvatiti zašto dijete slabi manje od godinu dana, jer ne može objasniti razloge njegovog ponašanja. Kod dojenih beba to se rijetko događa, ali s umjetnom ili miješanom vrstom hrane, bebe često odbiju mliječne formule. Doznajemo što je to povezano i što činiti u ovoj situaciji s majkom.

Djeca na umjetnoj prehrani odbijaju jesti mnogo češće od onih beba koje su dojene.

Kada je potrebna mješavina?

Mlijeko za majčino mlijeko je idealna hrana za novorođenče, ali u nekim slučajevima majka ima problema s laktacijom, a morate koristiti i prilagođenu mliječnu formulu. Moderna dječja hrana sadrži spljošteni protein kravljeg ili kozjeg mlijeka, vitamina, minerala, aminokiselina i drugih komponenti potrebnih za puni razvoj djeteta.

Njegova je suština podučiti dijete da najprije sisati prsa, a zatim - formulu. Ova opcija će omogućiti bebi da dobije vrijedne komponente koje se nalaze isključivo u majčinom mlijeku, na primjer, imunoglobulini i protutijela. Istodobno, zahvaljujući mješovitoj hrani, dijete će biti potpuno opremljeno hranjivim tvarima.

Nakon što je odlučila uvesti umjetnu prehranu u dječju prehranu, važno je odabrati pravi proizvod. To je najbolje učiniti u kombinaciji s pedijatrom. Mama bi trebala biti spremna za činjenicu da je na pozornici upoznavanja s novom hranom teško. Što ako dijete odbija miješati? Prije svega, vrijedi saznati razloge za to. Moguće opcije:

 • nepravilno ugostiteljstvo;
 • problemi s mješavinom;
 • neprikladna bradavica / boca;
 • nemir;
 • stres.

Nepravilno ugostiteljstvo

Možda je beba postala gora, postoji mješavina, jer to prečesto ili prekomjerne količine. Majčino mlijeko apsorbira puno brže od njegovih nadomjestaka. Dojenje se može dogoditi na zahtjev, a umjetno hranjenje može se dogoditi samo po rasporedu.

Hranjenje smjese treba provesti u skladu s dobi djeteta i strogo prema rasporedu.

U početku se probavni trakt bebe nosi s viškom hrane, ali onda nastaju problemi:

 • gubitak apetita - dijete ne jede dobro smjesu ili potpuno odbije smjesu;
 • nadutost - neprobavljeni ostaci dovode do fermentacije;
 • kolicijski plinovi se protežu crijevnim zidom, uzrokuju bol;
 • problemi s defekacijom - zatvor ili proljev.

U dobi od 5-6 mjeseci, kao iu starijoj dobi, potomci mogu jesti manje smjese zbog upotrebe drugih proizvoda - čaj, sok, kompot, kolačići, pire od voća i drugo. Slatka pića i zalogaje smanjuju apetit, oni bi trebali biti ograničeni. Osim toga, nakon uvođenja komplementarne hrane, neke bebe napuštaju uobičajeni proizvod u korist "odrasle hrane".

Problemi s mješavinom

Ako dijete odbija jesti smjesu, možda jednostavno ne voli njezin okus. Razne hipoalergijske i niske laktoze namirnice koje su propisane djeci iz zdravstvenih razloga imaju gorkog okusa. Posebno akutno ovaj problem osjećaju majke beba na mješovitoj hrani, jer nakon ukusnog mlijeka s ugodnom aromom, djeca ne žele piti neku vrstu tekućine svojstvenih svojstava.

Ako dijete odbija smjesu, posavjetujte se s pedijatrom, on će vam pomoći da odaberete drugu hranu za dijete.

Negativna reakcija na zamjenu mlijeka može se pojaviti ne odmah, već nakon nekog vremena. U početku, dijete se slaže s proizvodom, a onda se umori od njegovog ukusa. Jedini izlaz je isprobati različite marke. Na primjer, neka djeca s užitkom piju fermentirane mješavine mlijeka. Međutim, prije eksperimenta je bolje konzultirati se s liječnikom.

Drugi čimbenik koji dovodi do činjenice da dijete ne želi jesti - on nije zadovoljan temperaturom hrane. Optimalni raspon je 35-40 °. Više vrućeg ili hladnog proizvoda slabo se percipira.

Osim toga, umjetno ili prirodno hranjeno dijete jednostavno ne može odabrati sastav odabrane hrane. Kao rezultat toga, on će imati alergije. Njezini simptomi su:

 • crvenilo kože;
 • svrbež;
 • razdražljivost;
 • poteškoće s spavanjem;
 • oslabljena stolica;
 • kolike.

Neodgovarajuća boca ili bradavica

U slučaju kada beba ne dobro jede smjesu, trebali biste provjeriti jesu li bradavice i boca (rog) ugodni. Prevelika ili mala rupa stvara probleme. U prvom slučaju, mlijeko teče vrlo intenzivno, a dijete guši. U drugom - on mora uložiti znatne napore da dobije hranu, brzo se umori i počinje djelovati. Pravilnom veličinom otvora u tekućini bradavica ravnomjerno kaplje.

Kada se mješovito hranite umjesto boce, možete koristiti malu žlicu ili špricu bez igle. Vjeruje se da zahvaljujući tim nadomjestacima dijete neće odustati od dojke.

nelagodnost

Dijete počinje jesti, a onda se iznenada zaustavlja? Ima li trajni gubitak apetita? To može ukazivati ​​na fizičku ili psihičku nelagodu. Moguće opcije:

 • zuba;
 • kratka hyoid kost;
 • stomatitisa;
 • bolesti dišnog sustava;
 • upala uha;
 • bol u trbuhu;
 • stres.

U većini slučajeva, odgovor na pitanje zašto dijete jede smjesu u 4-5 mjeseci je da počinje zubi. Očigledni znakovi su obilne slinavke, otečene crvene desni, želju da sve "grickaju". Kada sisanje bol u desni povećava. Možete pomoći bebi s hladnim zubima i anestezijskim gelovima.

uzda

Ponekad dijete jede malo zbog kratke hipoidne krpe, što komplicira proces usisavanja. U budućnosti, može izazvati poteškoće s izgovorom zvuka. Za dijagnozu morate kontaktirati svog stomatologa ili kirurga. Problem se rješava obrezivanjem konopa. Što je mlado dijete, to je postupak lakše.

stomatitis

Znak candalnog stomatitisa - bijela plaketa na jeziku i unutarnja površina obraza. U naprednim slučajevima mogu se pojaviti ulceracije sluznice. Kada sisanje dijete je u boli, pa je teško prisiliti jesti. Imajući u vidu uznemirujuće simptome, potrebno je vidjeti liječnika. Obično propisana otopina soda za trljanje i antifungalna sredstva.

Dječak je imao dobar apetit, a onda prestao jesti dječju hranu? Korijen problema može biti nazalna zagušenja ili curenje nosa zbog SARS-a. Zbog uske nazalnih prolaza dijete je teško disati čak i uz malu količinu pražnjenja.

Smeće koje se stvaraju u nosu kao rezultat suhog zraka mogu dovesti do istog problema. Uklanjanje neugodnog simptoma može se provesti usadom slane otopine.

Osim toga, s povećanom tjelesnom temperaturom dolazi do prirodnog smanjenja apetita. Nije potrebno hraniti dijete silom, bolje je pružiti mu puno pića.

Upala srednjeg uha (otitis) prati bol. Neugodna senzacija pogoršana je usisavanjem. Moguće je sumnjati na otitis ako mrvica povika i povlači uho. U mnogim slučajevima temperatura raste. Ovo stanje zahtijeva žalbu liječniku. U očekivanju liječničke skrbi, dijete može dobiti lijek koji se temelji na paracetamolu ili ibuprofenu za ublažavanje boli.

Bol u trbuhu

Dijete može doživjeti bolne grčeve crijeva ili kolike. Obično počinju u dobi od 3 tjedna i prolaze 3-4 mjeseca. Kada hrana ulazi u gastrointestinalni trakt, ona povećava peristaltiku, što izaziva neugodne senzacije. Rijetko odbije bocu, vrišti, podiže noge, dodge. Masaža trbuha, pričvršćivanje na toplinu i kremiranje pripreme pomažu u ovom slučaju. Osim toga, možete pokušati ići na hranu s prebiotika.

stres

Neuspjeh u dnevnom grafikonu, prekovremeni rad, višak emocija, boravak na nepoznatom mjestu ili strancima - svi ti čimbenici mogu poremetiti emocionalnu ravnotežu djeteta. On je nestašan, plačeći i odupira se hranjenju. Morate stvoriti mirno okruženje i nadzirati poštivanje režima.

Osim toga, treba imati na umu da su djeca osjetljiva na ekološke uvjete. Toplina, magnetske oluje, jak vjetar, promjena vremenskih i drugih fenomena nepovoljno utječu na njihovo blagostanje.

Odbijanje bebe iz mješavine - privremeni fenomen. Nemojte prisiljavati mrvicu da pijete iz boce, inače će se razviti negativan stav prema njoj. Tijekom hranjenja preporučljivo je držite u rukama, zagrlite i držite rog na prsima. Trebao bi biti strpljiv i trenirati bebu postupno. Ako se smanjuje tjelesna težina, problemi s odmrzavanjem, obilne regurgitacije, trajno nemirno ponašanje, savjetujemo se posavjetovati se s liječnikom.

Odbacivanje smjese u 6,5 mjeseci. Trebam savjet

Stranice projekta Mail.Ru Children ne dopuštaju komentare koji krše zakone Ruske Federacije, kao i propagandne i anti-znanstvene izjave, oglašavanje, vrijeđanje autora publikacija, ostalih panelista i moderatora. Također se brišu sve poruke s hipervezama.

Korisnički računi koji sustavno krše pravila bit će blokirani, a sve ostale poruke bit će izbrisane.

Možete kontaktirati urednike projekta putem obrasca za povratne informacije.

Dijete na 6 mjeseci loše jede i odbija jesti.

6-mjesečno dijete ne jede dobro

Često, okrenuvši se liječniku, roditelji se žale da je dijete manje od 6 mjeseci. Takvi problemi mogu nastati i kod dojenčadi i među umjetnicima. Dijete se rjeđe primjenjuje na dojku, tako dugo i aktivno, na nosu na prsima. Kad hranite s boce, dijete ne smije završiti količinu mješavine, nestašno, odbije sisati bocu i vrištati.

Postoji mnogo razloga zašto dijete jede malo u 6 mjeseci. češće ovaj apetit pati zbog stvaranja različitih bolesti, ako je proces prehrane povezan s boli ili neugodom. To može biti zubalo i svrbež, bol u desnicama. Kada sisanje, oni mogu povećati, a mrvica odbija hraniti. Kako bi se pomoglo u ovom slučaju može se masaža zubnog mesa i posebnih zubaca, s rashladnim sredstvom. Na preporuku liječnika, možete koristiti posebne gelove za desni koji smanjuju svrbež i nelagodu.

Drugi razlog slabog apetita u 6-mjesečnom djetetu može biti hladnoća s upaljenim grlom, nazalnim zagušenjem i crijevnim nosom. Proces jedenja može biti izuzetno teško, što dovodi do sklonosti i odbijanja da jede. Može dovesti do problema u prehrani čireve u ustima sa stomatitisom, bol u udi u prisustvu otitisa. Tijekom sisanja bol može povećati. Smanjeni apetit za prehlade, bolesti unutarnjih organa, groznica.
Djetetov apetit može se smanjiti ako je fizički neaktivan ako kalorije jednostavno nemaju vremena za konzumaciju. Važno je da dijete bude pokretno, često hodajući da stimulira apetit.

6 mjeseci starog beba odbija miješati

Često postoje situacije kada dijete od 6 mjeseci ne odbije svu hranu u cjelini, već iz pojedinačnih proizvoda. Obično se radi o uobičajenom majčinom mlijeku ili mješavini ili komplementarnoj hrani. Obično u ovom dobu postoji zamjena smjese od jedne do dvije, više hranjiv i kalorija. I često postoji problem, čak i ako se smjesa iste tvrtke razriješi i daje točno na isti način kao i prije, u istoj bocci. Okus mješavine može se razlikovati od uobičajene, a beba može jednostavno odbiti jesti, gurati bocu i istisnuti mješavinu. U ovom slučaju, postoje dvije mogućnosti - biti uporan i ponuditi smjesu iznova i iznova, ili nastaviti oko mrvica i potražiti mješavinu koju dijete sama odobri. Pretraživanja mogu biti vrlo duga i teško će vas pogoditi.
Ponekad se događa da dijete odbija mucati za 6 mjeseci. To je obično zbog neobičnog okusa i teksture novih proizvoda.

Obroci su bujni deblji, uvelike se razlikuju po ukusu od uobičajene hrane, a u početku ih pogađa može ih negativno osjetiti. Ako dijete ne jede pravilno, mamac za 6 mjeseci može dodati malo majčino mlijeko ili mliječnu mješavinu za masline krumpira ili prskanje. To će učiniti okus jela poznatijim i pomoći mrvicama da se postupno prilagode novoj prehrani. Ako, međutim, nakon takve metode, mrvica kategorizirano ne prihvaća novi proizvod, promijeni ga drugom - možda to su individualne preferencije ukusa. Polagano i postupno uvesti mamac, a rizik da beba odbija mamiti - bit će minimalna. Također, hrana se uvodi pred glavni obrok, na prazan želudac, onda je uzeta povoljnije. 6-mjesečna formula hranjena dojenčadi uvedena je u hranidbu djeteta na isti način kao i bebe, u ovom trenutku nema posebnih razlika. Prvo se daje nova hrana, a zatim se volumen hranjenja nadopunjuje mješavinom koja je uobičajena za mrvice.
Ako dijete od 6 mjeseci odbija majčino mlijeko, važno je saznati razloge za to. Prerano je isključiti GW i trebate pronaći i ukloniti uzroke problema. Često su ti nedostaci privremeni i povezani su s fizičkim zdravljem ili psihičkim nelagodama, stresom.

Što učiniti ako dijete odbije uzeti smjesu: ukloniti uzroke i uspostaviti udobno hranjenje

Dojenje osigurava novorođenče s bitnim hranjivim tvarima, vitaminima i mikroelementima, protutijelima za borbu protiv moguće bolesti. Savjetnici za dojenje naglašavaju prednosti dugotrajnog hranjenja.

U isto vrijeme, hranjenje sa umjetnim formulama također se odvija ako nema dovoljno majčinog mlijeka. Proizvođači proizvode proizvode koji uzimaju u obzir potrebe djece u energiji, bjelančevinama i vitaminima prema dobi. Postoje terapijske smjese koje imaju za cilj ublažavanje simptoma različitih poremećaja. Takvi proizvodi uključuju hypoallergenic, anticolic, mliječne, bez laktoze, anti-refluks smjese.

Čini se da malo dijete odbija jesti smjesu. Nije tajna da kvalitetna dječja hrana zahtijeva materijalne troškove. No, izgledi da napusti dijete da gladne ne odgovara ni jednoj majci. Anksioznost ne ostavlja roditelje kada dijete prestane jesti smjesu ili ga jede premalo. Ova situacija zahtijeva pažljivo promatranje djeteta, budući da je važno utvrditi uzroke takvog ponašanja, razumjeti zašto je došlo do neuspjeha.

Uzroci neuspjeha

Razlozi za hirovito ponašanje su različiti. Najčešći su:

 • Nedostatak apetita. Smjesa je teži proizvod za probavu djece od majčinog mlijeka. Umjetna smjesa se zadržava u probavnom sustavu dojenčadi do 6 sati, što je povezano s težinom njegove apsorpcije. U tom smislu, hranjenje smjesa zahtijeva jasnu dozu suhog koncentrata i usklađenost s intervalom između hranjenja.

Previsoka koncentracija suhe tvari u pripravku može uzrokovati neuspjeh naknadnog hranjenja. Suprotno je upotrebi mlijeka ili kreme za pripremu suhe hrane za bebe.

 • Loša mješavina. Ponekad dijete ne jede smjesu ako mu se ne sviđa njezin ukus. Proizvođači proizvode proizvode s aditivima i nečistoćama, koji ne dobivaju uvijek okus peanuts. Naročito se često pojavljuje kod mješovitog hranjenja ili u početnim fazama prijenosa u smjesu.

Dijete pamti okus mlijeka, miris majčinog tijela. Osim toga, nedostatak udruga povezanih s osjećajem sigurnosti koji prati prirodno hranjenje može ometati dijete. To je osobito izraženo prilikom mijenjanja njegovatelja kada hranjenje pruža tata ili baka.

 • Zdravstveni problemi. Teething, bolna kolika, stomatitis, infekcija, upalu grla, otitis media i druge bolesti, uz boli, poremetiti uobičajeni proces dobivanja hrane. Važno je promatrati mrvice, uočiti druge pojave bolesti. Ponekad je izvor boli lokaliziran izvan usta. Na primjer, povećana nadutost, pojava pelenskog osipa, svrbeža tijekom dijaze ili bol u uhu.
 • Fiksne neugodne veze. Ako je uzimanje hrane bilo popraćeno neugodnim osjećajima (previše vruće mješavine, bol u sisa, mama nepristojne postupke kod hranjenja itd.), Beba odbija bocu, ne želeći proživjeti neugodne trenutke vezane uz hranjenje.
 • Neugodna bradavica. Ako je proizvod prevelik rupu, dijete će gušiti, ako naprotiv - brzo se umori, "zaradi" hranu.
 • Dijete također ne može uzeti smjesu nakon uvođenja komplementarne hrane. Sadržaj kalorija i udio odrasle hrane se povećavaju, a potreba za bivšim količinama umjetne prehrane se smanjuje.

Postoji svibanj biti drugih uzroka neuspjeha. Zadatak roditelja u fazi određivanja prirode problema je da pažljivo prati ponašanje djeteta. Pažljiva pozornost na bebu, praćenje neverbalnih signala sa svoje strane, osjetljiv i pažljiv stav tijekom razdoblja bolesti, pomoći će u brzom prevladavanju poteškoća.

Preporuke roditeljima

Što učiniti kada odbijete smjesu ovisi o izvoru problema. Na temelju utvrđenih razloga, razvija se taktika prevladavanja problema, usmjerenih na uklanjanje neugodnosti. Dakle, u slučajevima bolesti bebe preporuča se korištenje mjera za anesteziju pogođenih područja. Tijekom razdoblja dlačenja, gelovi se propisuju hlađenjem, a uporaba zubaca olakšava svrbež. Pogođena područja sluznice tijekom stomatitisa zahtijevaju pažljivo pridržavanje pokazatelja temperature hrane.

Ako beba uopće ne želi jesti, to ne jede loše, duge šetnje na svježem zraku, aktivne igre pomoći će vratiti apetit. Nemojte ograničavati kretanje djeteta.

Odbijanje jedne vrste smjese, u pravilu, prevladava zamjenom. Istodobno, prevođenje na novu mješavinu zahtijeva poznavanje određenih pravila, pridržavanje načela trajanja. Stoga, odabir prikladne mliječne mlijeke pomoći će pedijatru.

Posebnu pozornost treba posvetiti situaciji kada dijete ne uzima bradavicu ili bocu zbog nekog dezorijentiranosti i stresa.

Prekomjerno dugo odvajanje od majke i djeteta, emocionalni pritisak na dijete, prekomjerna prisila za hranjenje, snažna emocionalna reakcija od majke, kretanje, nepovoljno okruženje može uzrokovati stres u bebi, odbijanje jesti.

Taj se razlog također javlja u slučaju promjena u njegovateljima, kada majka napusti, a hranjenje provodi jedan od rodbine. Dijete, osjećajući promjenu, odbije smjesu, vrti se, plače tijekom hranjenja. Takva situacija zahtijeva uspostavljanje povjerljivog odnosa s djetetom: preporučljivo je nositi više vremena na rukama, igrati se, razgovarati, hraniti u opuštenoj atmosferi, koristiti remen.

Nema recept za učenje bebe da jede smjesu. Smetnja je vrsta rituala koja bi trebala donijeti ugodne osjećaje djetetu, dati osjećaj zasićenja. Pogrešne postupke roditelja, nepoštivanje djeteta, u pravilu, krše ovaj ritual. Zadatak majke je vratiti ove prirodne ugodne osjećaje djetetu.